Retete pentru Masa de Paste:
Pui la cuptor cu sos de vin
Pui la cuptor cu sos de vin din: pui, tarhon, ceapa, lamaie, unt, vin. Ingrediente: 1 pui 1/2 legătură de tarhon 1 ceapa 1/2 lămâie 1/2 legătură de tarhon unt 1/2 sticlă de vin alb sec Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la 180° C/gaz 6. Intr-o tavă se aşază 1 ceapă tăiată pe […]
Rulada de porc umpluta cu verdeturi
Rulada de porc umpluta cu verdeturi din: salvie, patrunjel, usturoi, ulei de malsine, carne de porc, praz, sare, piper, cidru. Ingrediente: o mână de salvie o mana de pătrunjel 2 căţei de usturoi ulei de masline carne de porc 6 fire de praz sare piper 300 ml de cidru 4 frunze de salvie Mod […]
Supa de pui si mazare
Supa de pui si mazare din: supa de pui, paste, piept de pui, mazare, patrunjel. Ingrediente: 750 ml supă de pui 50 g de paste 1 piept de pui 50 g mazare 1 mână mică de pătrunjel Mod de preparare: Se încălzesc 750 ml supă de pui într-o cratiţă, se adaugă 50 g de […]
3 Retete de Sandwich-uri
Retete de Sandwich-uri: Reteta zilei: Sandwich-uri cu piept de pui si sos pesto de ardei Sandwich-uri cu piept de pui si sos pesto de ardei din: ardei gras, ardeiiute in sos adobo, usturoi, migdale, oregano, sare, piper, ulei de masline, piept de pui, branza cheddar, ciabatta. Ingrediente pentru pesto: 12 ardei grasi mici, fara […]
Mini tarte in stil tailandez
Mini tarte in stil tailandez din: fasole verde, sos Thai, carne de curcan sau pui, mini tarte sau gogosele. Ingrediente: 60 g păstăi de fasole verde, tăiate în bucăţi 100 ml sos Thai stir-fry 200 g carne de curcan sau pui, gata pregătită, rece, tăiată mărunt 24 mini tarte, sau gogoşele pentru umplut din comerţ […]
Bautura cu castravete
Bautura cu castravete din: castravete, lamaie, menta, rozmarin, miere, gheata. Ingrediente: 12 felii subţiri de castravete 4 felii subţiri de lămâie 4 crenguţe de mentă 1 crenguţă de rozmarin 2 linguri miere 5 pahare apă plată cuburi de gheaţă Mod de preparare: Într-un vas de 2,5 litri, pui apa, feliile de castraveţi trecute prin […]
Carne de vita picanta
Carne de vita picanta din: piper, usturoi, sare, otet, carne de vita. Ingrediente: 1 linguriţă de piper negru boabe 6 căţei de usturoi mari 1 vârf de sare 4 linguri de oţet din vin roşu 600 g carne de vită Mod de preparare: Intr-un mojar se pisează 1 linguriţă de piper negru boabe şi […]
Cum se prepara Spuma de albusuri (VIDEO)
Spuma de albusuri: Ingrediente: 8 albuşuri un praf sare 1 plic zahăr vanilat dulceaţă de zmeură Cum se prepara Spuma de albusuri: Pofta buna!
Supa rapida cu taietei
Supa rapida cu taietei din: supa de legume, sos de chilli, sos de soia, taietei, legume, arahide. Ingrediente: 330 ml de supă de legume 1 lingură sos de chilli 2 linguriţe sos de soia un calup de tăieţei arahide o mana de legume Mod de preparare: Se dau în clocot 330 ml de supă […]
Curcan la cuptor cu umplutura de castane
Curcan la cuptor cu umplutura de castane din: prune uscate, coniac, carnati, bacon, castane, mar, lamaie, nucsoara, sare, piper, curcan, grasime de gasca, salvie, bacon, ceapa, morcov, telina, ceapa, carnati, supa de pui, amidon, vin. Ingrediente: Pentru umplutura: 8 prune uscate mari 2 linguri cu coniac 450 g cârnaţi proaspeţi 2 felii de bacon cu […]
Supa de fasole cu pancetta
Supa de fasole cu pancetta din: ceapa, unt, cimbru, fasole, supa de pui, pancetta, chives. Ingrediente: 2 cepe 1 lingura unt 4 fire de cimbru 2 cutii a câte 400 g de fasole uscată albă 750 ml de supă de pui pancetta chives Mod de preparare: Se prăjesc 2 cepe tocate mare într-o lingură […]
Pateu de macrou cu ghimbir si branza
Pateu de macrou cu ghimbir si branza din: branza de vaci, ghimbir, macrou, limeta, paine, salata Ingrediente: 200 g brânză de vaci 1 lingură cu ghimbir proaspăt, ras coaja şi sucul de la 1 limetă 200 g macrou afumat pâine toast salată, pentru a servi Mod de preparare: Bate brânza într-un castron, până devine cremoasă. […]
Souffle
Souffle din: unt, faina, lapte, smantana, cascaval, ficatei, branza de vaci, ciuperci. Ingrediente: 100 g unt 5 linguri cu vîrf de faina 2 câni lapte smîntînâ caşcaval ras Pentru umplutura: ficâtei brînză de vaci ciuperci carne tocată Mod de preparare: Fierbe toate ingredientele de mai sus pînă obţii o pastă lichidă, ca o ciulama. Cand s-a […]
Aperitive din creveti cu miere
Aperitive din creveti cu miere din: creveti, usturoi, paine, masline, miere, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 32 creveţi 1 căţel de usturoi 1 pâine ulei de măsline miere 4 rămurele de pătrunjel sare şi piper Mod de preparare: Foloseşte pâine mai veche de o zi, pe care o tai în felii. Curăţă usturoiul, taie-l în […]
Supa crema de peste si midii
Supa crema de peste si midii din: midii, supa de peste, cartofi, carne de peste, patrunjel. Ingrediente: 500 g de midii 1 l supa de peste 500 g de cartofi albi 200 g carne de peşte alb sau somon 1 legătură de pătrunjel Mod de preparare: Se scurge într-o cratiţă mare sosul dintr-un pachet vidat […]
Cum se prepara Vinete pentru iarna (VIDEO)
Vinete pentru iarna: Ingrediente: 2 kg vinete lunguieţe 4 linguriţe sare 1/2 litru ulei de porumb Cum se prepara Vinete pentru iarna: Pofta buna!
Desert cu scortisoara
Desert cu scortisoara din: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, lapte, scortisoara, nuci, Nutella. Ingrediente: 175 g de unt moale 175 g de zahăr fin 3 ouă 200 g de făină cu agent de creştere 1 linguriţă praf de copt 3 linguri de lapte 2 linguriţe de scorţişoară 4 linguri de Nutella 50 g […]
Prajitura de lamaie cu sirop de limoncello
Prajitura de lamaie cu sirop de limoncello din: unt, zahar, oua, malai, migdale, praf de copt, lamaie, limoncello. Ingrediente: 50 g de unt 250 g de zahăr fin 3 oua 100 g de mălai fin 250 g de migdale măcinate 1 linguriţă praf de copt coaja rasă de la 3 lămâi sucul de la 1 […]
Pateu din ficat de porc
Pateu din ficat de porc din: 1 kg ficat de porc, 2 kg grăsime de porc, 500 ml lapte, 250 g smântână, 100 g ceapă, sare, 6 g piper alb, 3 g zahăr, 2 g nucşoară, 200 g legume (morcovi, ceapă, pătrunjel, frunze de dafin), 300 g ouă, 50 g amidon de cartofi, gelatină. Ingrediente: Pentru umplutura: 1 kg ficat de porc 2 kg grăsime de porc 500 […]
Salata de paste si verdeturi
Salata de paste si verdeturi din: paste, boabe de soia, fasole verde, ulei de susan, ghimbir, lime, germeni, mrcovi, coriandru. Ingrediente: 75 g de paste 80 g boabe de soia verde 50 g de fasole verde 1/2 linguriţă ulei de susan 1 lingură sos de soia 1 bucată mică de ghimbir sucul de la 1/2 […]
Frittata cu branza de capra
Frittata cu branza de capra din: ulei, ceapa, dovlecel, mazare, oua, menta, branza de capra. Ingrediente: 1 lingură de ulei 2 cepe verzi feliate 1 dovlecel 1 mână de mazăre decongelată 3 ouă 1 mână de mentă 50 g de brânză de capră Mod de preparare: Se încălzeşte 1 lingură de ulei într-o tigaie nonadeentă, […]
Reteta zilei: Supa de linte cu dovleac si curry
Supa de linte cu dovleac si curry din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ghimbir, piure de dovleac, linte rosie, supa, praf de curry. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 lingura de ghimbir ras 300gr piure de dovleac 1 cană linte rosie 6 cani supa 1 lingura praf de […]
Retete de Sandwich-uri (2016)
Retete de Sandwich-uri: Reteta zilei: Sandwich-uri cu carne de porc Sandwich-uri cu carne de porc din: pulpa de porc, zahar brun, boia dulce, piper, sare grunjoasa, sare, praf de usturoi, praf de ceapa, seminte de telina, piper cayenne, otet de mere, ceapa, ardei iute, bere, chifle, salata de varza. Poate te intereseaza si Sandwich-uri […]
Cotlet a la Lancelot
Cotlet a la Lancelot din: cotlete de porc, morcovi, ceapa, rosii, coacaze, mustar, otet, broccoli, miere, rozmarin, ulei, sare. Ingrediente: 4 cotlete de porc 2 morcovi 1 legătură de ceapă verde 2 roşii 2 crenguţe cu coacăze roşii 2 linguri cu muştar 2 linguri cu oţet balsamic 1 broccoli 1 lingură cu miere rozmarin verde […]
Muschi alb rafinat
Muschi alb rafinat din: muschi de porc, morcovi, porumb, seminte de pin, seminte de dovleac, spanac, vin, unt, cimbru, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 1 kg muşchi de porc 2-3 morcovi 1 conservă mică de porumb 50 g seminţe de pin 1 00 g seminţe de dovleac 100 g frunze de spanac 1 pahar cu vin […]
Cum se prepara Piept de pui in lipie crocanta (VIDEO)
Piept de pui in lipie crocanta: Cum se prepara Piept de pui in lipie crocanta: Pofta buna!
Fasole cu ardei
Fasole cu ardei din: ulei, ardei, usturoi, fasole. Ingrediente: 1 lingură de ulei 1 ardei iute 1/2 căţel de usturoi 200 g de fasole Mod de preparare: Se încălzeşte 1 lingură de ulei într-un wok sau într-o tigaie. Se prăjeşte 1 ardei iute feliat subţire şi 1/2 căţel de usturoi pisat 1 minut, apoi se […]
Reteta zilei: Pui cu cartofi noi pe pat de orez cu mazare
Pui cu cartofi noi pe pat de orez cu mazare din: pulpe de pui, sare de mare, piper, ulei de masline, ceapa, cartofi noi, usturoi, vin alb, supa de pui, dafin, orez, mazare. Ingrediente: 8 pulpe de pui dezosate sare de mare și piper negru 2 linguri de ulei de masline 1 ceapa, feliata 2 […]
Muschi de porc umplut cu spanac si branza
Muschi de porc umplut cu spanac si branza din: 1 kg muşchi de porc, 1 căpăţână de usturoi, 2 cepe, 150 ml vin alb sec, 2 ardei graşi coloraţi, 250 g spanac din borcan, 100 g brânză feta, 250 g bacon, 2 foi mari de dafin, sare, piper, ulei de măsline, cimbrişor, rucola. Ingrediente: 1 kg muşchi de porc 1 căpăţână de usturoi 2 cepe 150 ml vin alb […]
Cupcakes de ciocolata
Cupcakes de ciocolata din: ciocolata, faina, zahar, praf de copt, cacao, ulei, smantana, oua, ciocolata. Ingrediente: 300 g de ciocolată 200 g de făină 200 g de zahăr brun 2 linguriţe praf de copt 6 linguri de cacao 150 ml de ulei 100 ml de smântână 2 ouă 1 linguriţă extract de vanilie 100 ml […]
Gaina umpluta cu bacon si carne de porc
Gaina umpluta cu bacon si carne de porc din: 2 cepe, 200 g carne tocată de porc, 75 g bacon, măruntaiele de la găină (pipotă, ficat inimă), 2 gălbenuşuri, 100 g unt, sare, piper, nucşoară, paprika, 1 pahar de coniac sau vin, 100 ml zeamă de carne, 100 g unt, pătrunjel tăiat fin. Ingrediente: 2 cepe 200 g carne tocată de porc 75 g bacon măruntaiele de la găină […]
Croissante cu branza brie si spanac
Croissante cu branza brie si spanac din: croissante, unt, usturoi, spanac, branza brie. Ingrediente: o lingură de unt 1 căţel de usturoi pisat 200 g de spanac 4 croissante branza brie Mod de preparare: Se încălzeşte grillul la temperatură mare. Se prăjesc într-o lingură de unt 1 căţel de usturoi pisat şi 200 g […]
Chocolate martini
Chocolate martini din: gin sau votca, ciocolata, lichior de ciocolata, gheata. Ingrediente: 200 ml de gin sau votcă 50 g de ciocolată neagră 100 ml lichior de ciocolată gheata coaja de lamaie Mod de preparare: Se toarnă 200 ml de gin sau votcă într-o carafă. Se topesc 50 g de ciocolată neagră (cu concentraţie […]
Choux de creveti
Choux de creveti din: oua, unt, faina, zahar pudra, mac sau susan, sare, portocala, lamaie, smantana, piper, creveti, chives, ulei de masline. Ingrediente: Pentru choux: 3 ouă 80 g unt 125 g făină 1 linguriţă cu zahăr pudră mac sau susan 1 vârf de cuţit de sare Pentru spuma de citrice: suc de la 1 […]
Cartofi copti la cuptor
Cartofi copti la cuptor din: ulei de masline, cartofi, ceapa, usturoi, supa de pui, patrunjel. Ingrediente: ulei de masline 900 g de cartofi 1 ceapă 2 căţei de usturoi 250 ml de supă de pui patrunjel Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la 160° C/gaz 4. Se unge o tavă pătrată adâncă de 20 cm […]
Broccoli cu pesmet de parmezan
Broccoli cu pesmet de parmezan din: unt, ulei de masline, pesmet, sare, piper, parmezan, cimbru, broccoli. Ingrediente: 25 g de unt 4 linguri ulei de măsline 50 g de pesmet sare de mare piper negru 25 g de parmezan 1 lingură frunze de cimbru 700 g de broccoli Mod de preparare: Se încing 25 […]
Retete de Sandwich-uri
Retete de Sandwich-uri: Reteta zilei: Sandwich-uri cu somon afumat si sos pesto Sandwich-uri cu somon afumat si sos pesto din: patrunjel, salata verde, usturoi, suc de lamaie, parmezan, ulei de masline, somon afumat, branza, chifle, sare grunjoasa. Poate te intereseaza si Sandwich-uri cu muschiulet de porc Ingrediente: 1/2 legatura patrunjel 1 frunză salata verde […]
Prajituri cu sirop de artar
Prajituri cu sirop de artar din: faina, praf de copt, zahar, ou, lapte, mere, scortisoara, unt, creme fraiche, sirop de artar. Ingrediente: 200 g faina 1 lingură praf de copt 1 lingură de zahăr fin 1 ou 275 ml de lapte 4 mere 1 lingură de zahăr 1 linguriţă de scorţişoară unt o lingură de […]
Mousse de pastrav
Mousse de pastrav din: gelatina, file de pastrav, smantana, marar, arpagic, patrunjel, piper verde, sare, paine, icre, piper. Ingrediente: 12 foi de gelatină albă 4 fileuri de păstrăv afumat (cca 400 g) 250 ml smântână pentru gătit 1/2 de legătură de mărar 1/2 de legătură de arpagic verde 1/2 de legătură de pătrunjel 1 lingură […]
Chifle cu oua prajite si peste
Chifle cu oua prajite si peste din: chifle, unt, pastrav, oua, chives. Ingrediente: 4 chifle 1 lingura unt 8 oua pastrav afumat chives Mod de preparare: Se taie pe jumătate 4 chifle şi se prăjesc. Se topeşte o lingură de unt într-o tigaie, apoi se adaugă 8 ouă bătute care se încălzesc treptat, amestecând […]
Cum se prepara Pâine prăjită cu unt de arahide și banane (VIDEO)
Pâine prăjită cu unt de arahide și banane: Cum se prepara Pâine prăjită cu unt de arahide și banane: Pofta buna!
Flanc de porc cu salvie si mere
Flanc de porc cu salvie si mere din: sare, flanc de porc, usturoi, cidru de mere, mere, salvie, sare, piper. Ingrediente: 500 g sare grunjoasă 5 kg flanc de porc 2 căpăţâni de usturoi întregi 500 ml cidru de mere 8 mere mici o mână de salvie sare şi piper negru proaspăt măcinat Mod […]
Salata Caesar cu ciabatta
Salată Caesar cu ciabatta din: ansoa, otet, sos, mustar, ulei, usturoi, parmezan, ciabatta. Ingrediente: 2 fileuri de anşoa 2 linguri de oţet din vin alb 1/2 linguriţă de sos Worchestershire 1 linguriţă de muştar 150 ml de ulei de măsline 1 căţel de usturoi frunze de salata 2 mâini de parmezan ras crutoanele de ciabatta […]
Prajitura in straturi cu cirese confiate
Prajitura in straturi cu cirese confiate din: unt, ciocolata neagra, cafea, faina, bicarbonat, zahar brun, oua, lapte batut, vanilie, zahar fin, smantana, fulgi de sare, zahar pudra, pudra, aurie, cirese confiate, trufe de ciocolata, bile de ciocolata. Ingrediente: Pentru aluat: 400 g unt nesărat 400 g ciocolată neagră (70% cacao) 50 ml cafea tare, fierbinte […]
Carne de vita cu parmezan
Carne de vita cu parmezan din: muschi de vita, ulei de arahide, ulei, otet, mustar, parmezan, ridichi, rosii cherry, sare, piper. Ingrediente: 2 bucăţi muşchi de vită ulei de arahide 3 linguri de ulei 1 lingură de oţet din vin alb 1 lingură de muştar Dijon sare piper parmezan 50 g de ridichi 1 mână de […]
Minitarte cu mere
Minitarte cu mere din: foitaj, zahar, unt, mere, scortisoara, fulgi de unt. Ingrediente: 150 g foietaj (congelat) 75 g zahăr 25 g unt 2-3 mere 1 lingură de zahăr cu scorţişoară 20 g fulgi de unt Mod de preparare: Foietajul se dezgheaţă. Cuptorul se preîncălzeşte la 225 °C. Din zahăr şi unt se pregăteşte un […]
Prajitura cu ciocolata si cafea (varianta)
Prajitura cu ciocolata si cafea din: biscuiti, unt, gelatina, apa, oua, zahar pudra, cafea, branza de vaci, vanilie, cacao, ciocolata, sos de ciocolata. Ingrediente: 200 g biscuiţi cu ciocolată şi nucă de cocos 100 g unt topit 15 ml gelatină 30 ml apă 4 gălbenuşuri 210 g zahăr pudră 60 ml cafea foarte tare 750 […]
Salata de conopida si morcovi
Salata de conopida si morcovi din: conopida, morcovi, ceapa, capere, patrunjel, otet, mustar, ulei de masline, maioneza. Ingrediente: o conopida 2 morcovi raşi l ceapă roşie 2 linguriţe de capere 2 linguriţe de pătrunjel 1 lingură de oţet din vin alb 1 linguriţă de muştar Dijon 2 linguri ulei de măsline 1 linguriţă de maioneză […]
Reteta taitei cu creveti
Reteta taitei cu creveti din: unt de arahide, ulei de susan, sos de soia, sos de chilli, teitei, creveti, fasole, ardei, ceapa. Ingrediente: 2 linguriţe unt de arahide 1 linguriţă ulei de susan 1 lingură sos de soia 1 lingură sos de chilli 2 linguri de apă 100 g de tăieţei 150 g de creveţi […]
Tortilla cu pui si branza cheddar
Tortilla cu pui si branza cheddar din: tortilla, guacamole, piept de pui, ardei, branza cheddar. Ingrediente: tortilla de grâu 2 linguri de guacamole o jumătate piept de pui copt o jumătate de ardei gras roşu 30 g de brânză cheddar Mod de preparare: Se ia o foaie moale de tortilla de grâu şi se […]
Pate de macrou afumat
Pate de macrou afumat din: macrou, crema de branza, lamaie, patrunjel, hrean. Ingrediente: 250 g de macrou afumat 200 g cremă de brânză coaja rasă şi sucul de la 1 lămâie 2 linguri de pătrunjel 1-2 linguri de hrean paine Mod de preparare: Intr-un blender se pun şi se pasează 250 g de macrou […]
Sandwich-uri
Sandwich-uri: Reteta zilei: Sandwich-uri calde cu chiftelute de curcan Sandwich-uri calde cu chiftelute de curcan din: curcan, telina, morcovi, usturoi, praf de chili, boia, pesmet, parmezan, ou, sos iute, chifle, sos de branza albastra. Poate te intereseaza si: Sandwich-uri cu piept de curcan si varza murata Sandwich-uri cu pui si rosii la gratar Sandwich-uri […]
Sachertorte
Sachertorte din: ciocolata, oua, unt, zahar, faina, gem de caise, esenta de vanilie, sare, ciocolata, frisca. Ingrediente: 200 g ciocolată 8 gălbenuşuri 10 albuşuri 100 g unt 6 linguri cu zahăr 5 linguri cu făină 150 g gem de caise esenţă de vanilie sare Pentru glazura: 100 g ciocolată de menaj 250 ml frişcă neîndulcită, […]
Reteta zilei: Mancare cu pui si legume
Mancare cu pui si legume din: carnati, pui, ceapa, ardei gras telina, usturoi, rosii, supa de pui, sos iute, condimente, patrunjel, oregano, cimbru, piper rosu, fulgi de ardei rosu, sare, piper, orez. Ingrediente: 3-4 carnati, felii 2 piepti de pui, cuburi 1 cană de ceapă cuburi ½ cană ardei gras rosu cuburi ½ cana ardei […]
Salata cu bulgur si broccoli
Salata cu bulgur si broccoli din: bulgur, broccoli, ulei de masline, feta, lamaie, usturoi, rosii, seminte de pin, patrunjel. Ingrediente: 75 g de bulgur 125 g de broccoli ulei de masline sucul de la 1 lămâie 1/2 căţel de usturoi 100 g de feta 2 roşii 2 linguri seminţe de pin 1 legătură de pătrunjel […]
Retete Sandwich (2016)
Retete Sandwich: Reteta zilei: Sandwich-uri cu pui si cascaval Sandwich-uri cu pui si cascaval din: pui, ceapa, usturoi, rosii, condimente, patrunjel, sare, piper, ciabatta, sos de pizza, cascaval. Ingrediente: 1 piept de pui 2 pulpe de pui 1/2 ceapa, tocata 3-4 catei de usturoi, tocat 1 cutie rosii cubulete 1 lingura condimente italiene 1 […]
Supa rece de castraveti (varianta)
Supa rece de castraveti din: castraveti, iaurt, chimen, busuioc. Ingrediente: 1-2 castraveţi de seră sau 5 de grădină 2 pahare mari iaurt natur o linguriţă chimen 4-5 frunze busuioc Mod de preparare: Castraveţii se curăţă de coajă, se taie cubuleţe, se păstrează câteva, iar restul se pun în blender. Se adaugă iaurtul, chimenul si […]
Cum se prepara Dulceata de coji de pepene verde (VIDEO)
Dulceata de coji de pepene verde: Cum se prepara Dulceata de coji de pepene verde: Pofta buna!
Pui cu lamaie si migdale
Pui cu lamaie si migdale din: pulpe de pui, lamai, ceapa, migdale, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 pulpe întregi de pui 3 lămâi o ceapă uscată o lingură migdale feliate 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Se curăţă şi se spală carnea, apoi se presară cu sare si piper. Se aşază într-o […]
Reteta zilei: Salata cu avocado si vinegreta aromata
Salata cu avocado si vinegreta aromata din: salata verde, nuci, telina, portocale, avocado, ceapa verde, suc de lamaie, usturoi, sirop de artar, mustar dijon, sare de mare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 1 salata verde maruntita 1 cană nuci, tocate 4 tulpini de țelină,felii 3 portocale, decojite 1 avocado 1 legătură de ceapă verde, felii […]
Salata de orez (varianta)
Salata de orez din: orez, sunca, mazare, porumb, rozmarin, ulei, lamaie, sare. Ingrediente: 5 linguri orez cu bob lung 200 g şuncă 200 g mazăre 3 linguri boabe de porumb câteva ace rozmarin ulei suc de lămâie sare Mod de preparare: Orezul se pune la fiert în apă rece cu sare. Mazărea, dacă e […]
Cozonaci cu mac si cocos
Cozonaci cu mac si cocos din: faina, unt, oua, drojdie, lapte, sare, zahar, cacao, mac, cocos, coniac, lamaie, stafide, esenta de rom. Ingrediente: Pentru aluat: 1,100 kg făină 250 g unt 2 gălbenuşuri un ou 20 g drojdie proaspătă 200 ml lapte 1/4 linguriţă sare 5 linguri zahăr 1 1/2 lingură cacao Pentru umplutura de […]
Retete pentru incepatori: Tarta cu somon
Tarta cu somon din: faina, unt, apa, oua, sare, somon, smantana, lapte, branza de capra. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină 125 g unt 50 ml apă rece un gălbenuş sare Pentru umplutură: 300 g somon proaspăt 100 g somon afumat 2 ouă 250 ml smântână 200 ml lapte 3-4 felii brânză de capră o […]
Paste cu rosii
Paste cu rosii din: spaghete, rosii, parmezan, sare, ulei de masline, busuioc. Ingrediente: o cutie spaghete subţiri • 3 roşii 2 linguri parmezan ras sare 2 linguri ulei de măsline busuioc Mod de preparare: Se pun pastele la fiert în apă cu un praf de sare şi se lasă conform indicaţiilor de pe ambalaj. […]
Sandvisuri cu avocado (varianta)
Sandvisuri cu avocado din: avocado, ridichi, paine de casa, verdeata, sare. Ingrediente: un avocado o legătură ridichi 8 felii pâine de casă verdeaţă, după gust sare Mod de preparare: Avocado se taie cu un cuţit până la sâmbure si apoi cele două jumătăţi se întorc în sens invers acelor de ceasornic. Se scoate sâmburele, apoi […]
Sandvis frantuzesc
Sandvis frantuzesc din: paine, unt, sunca, branza Gouda, cascaval, cimbru. Ingrediente: 8 felii pâine 40 g unt 8 felii şuncă 4 felii brânză Gouda (portocalie) 4 felii caşcaval 2 linguriţe cimbru uscat Mod de preparare: Se ung feliile de pâine cu unt, apoi se pun în tava de aragaz tapetată cu hârtie. Se repartizează […]
Prajitura cu cacao si rom
Prajitura cu cacao si rom din: unt, zahar, oua, faina, cacao, praf de copt, lapte, zahar vanilat, esenta de rom. Ingrediente: Pentru blat: 250 g unt 200 g zahăr 6 ouă 400 g făină o lingură cacao 3 linguriţe praf de copt 5 linguri lapte Pentru cremă: un litru lapte 7 linguri zahăr 7 linguri […]
Desert la pahar cu ciocolata si fragi
Desert la pahar cu ciocolata si fragi din: mascarpone, ciocolata alba, zahar, piscoturi, oua, zmeura, apa. Ingrediente: 250 g mascarpone 150 g ciocolată albă 30 g zahăr 3 ouă 4 pişcoturi 150 g zmeură Pentru sirop: 50 g zahăr 20 ml apă Mod de preparare: Ciocolata se topeşte la bain-marie şi, între timp, gălbenuşurile […]
Retete Sandwich
Retete Sandwich: Reteta zilei: Sandwich cald cu unt de arahide si banane Sandwich cald cu unt de arahide si banane din: banane, paine, unt de arahide, unt. Ingrediente: banane 2 felii de pâine unt de arahide unt Mod de preparare: Ungeti fiecare felie de paine cu unt de arahide. Feliati banana. Puneti bananele pe […]
Sufleu vanilat
Sufleu vanilat din: faina, oua, zahar, ciocolata alba, unt, esenta de vanilie, faina. Ingrediente: 300 g făină 12 gălbenuşuri 12 albuşuri 150 g zahăr 200 g ciocolată albă 100 g unt o fiolă esenţă de vanilie făină, pentru forme Mod de preparare: Gălbenuşurile se freacă bine cu jumătate din cantitatea de zahăr, iar ciocolata […]
Supa inghetata de rosii
Supa inghetata de rosii din: rosii, vin, gin, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 1 kg roşii cărnoase 500 ml supă de carne concentrată 8 linguri vin roşu 1-2 linguri de boabe de piper verde la borcan 4-6 linguri de gin sare câteva fâşii de frunze de busuioc pentru ornat Mod de preparare: Roşiile se opăresc 30 […]
Chiftele cu sos tomat
Chiftele cu sos tomat din: carne de vita, smantana, ceapa, paine, oua, patrunjel, marar, suc de rosii, morcov, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de vită o lingură smântână o ceapă miezul a două felii de pâine 2 ouă o legătură pătrunjel o legătură mărar 500 ml suc de rosii un morcov ulei pentru […]
Cum se prepara Muraturi asortate in saramura (VIDEO)
Muraturi asortate in saramura: Ingrediente: 2 kg gogonele 1 kg castraveţi 2 conopide 1 varză roşie 1 varză albă 1/2 kg morcovi 7-8 pepenaşi 5-10 ardei iuti 1 căpăţână de usturoi 1 rădăcină de ţelină cu frunze 2 rădăcini hrean mărar uscat Cum se prepara Muraturi asortate in saramura: Pofta buna!
Inghetata cu pere si ciocolata
Inghetata cu pere si ciocolata din: ciocolata neagra, lapte, oua, zahar, pere. Ingrediente: 100 g ciocolată neagră 150 ml lapte 3 ouă 100 g zahăr Pentru garnitură: 2 pere 100 g zahăr Mod de preparare: Perele se taie felii nu foarte subţiri. Se pun apoi feliile de pere.cu zahărul pe foc, se lasă să […]
Tartar de somon si avocado
Tartar de somon si avocado din: somon, avocado, iaurt, maioneza, mustar, marar, biscuiti sau paine, lamaie, sare. Ingrediente: 250 g somon 2 avocado 3 linguri iaurt o lingură maioneză o linguriţă muştar iute o legătură mărar biscuiţi aperitiv sau pâine lămâie sare Mod de preparare: Se taie mărunt somonul si se amesteci bine cu […]
Prajitura de biscuiti
Prajitura de biscuiti din: biscuiti, ciocolata, oua, sare. Ingrediente: 300 g biscuiţi populari 100 g ciocolată de menaj 6 ouă un praf sare Mod de preparare: Ciocolata se pune la topit la foc mic, ruptă în bucăţi. Se amestecă din când în când. Se trage de pe foc şi se lasă să se răcorească. […]
Retete economice: Sote de legume
Sote de legume din: dovlecei, ardei gras, morcov, ceapa uscata, ceapa verde, usturoi, sare, piper, patrunjel, ulei. Ingrediente: 2 dovlecei un ardei gras roşu un morcov o ceapă uscată o legătură ceapă verde 3 căţei usturoi sare piper pătrunjel 2-3 linguri ulei Mod de preparare: Intr-o tigaie cu ulei se pun la călit usturoiul […]
Rasol cu sos de hrean
Rasol cu sos de hrean din: sare, rasol, morcovi, praz, telina, patrunjel, ceapa, unt, faina, smantana, mar, hrean. Ingrediente: sare 800 g rasol 2 morcovi mari 1 praz 175 g ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 40 g unt 3 linguri de făină 250 ml supă de carne 3 linguri de smântână pentru gătit […]
Tort de morcovi (varianta)
Tort de morcovi din: morcovi, ulei, zahar, faina, esenta de vanilie, nucsoara, oua, praf de copt, scortisoara, nuci, ciocolata neagra, frisca. Ingrediente: 3-4 morcovi raşi 180 ml ulei 250 g zahăr 250 g făină esenţă de vanilie o linguriţă nucşoară 4 ouă un plic praf de copt 2 linguriţe scorţişoară 120 g nuci mărunţite Pentru […]
Tarta cu branza, rosii si verdeata
Tarta cu branza, rosii si verdeata din: aluat foitaj, telemea, branza de vaci, rosii, verdeata, oregano. Ingrediente: un aluat foitaj 300 g telemea 200 g brânză de vaci 10-12 roşii mici verdeaţă, după gust un praf oregano Mod de preparare: Aluatul dezgheţat se întinde foarte puţin pe masa de lucru şi apoi se transferă […]
Cum se prepara File de crap in sos rosu (VIDEO)
File de crap in sos rosu: Cum se prepara File de crap in sos rosu: Pofta buna!
Dulceata de pepene galben cu scrotisoara
Dulceata de pepene galben cu scrotisoara din: pepene galben, zahar pudra, lamaie, scortisoara, zahar vanilinat. Ingrediente: un kg pulpă de pepene galben 600 g zahăr pudră o lămâie 2 batoane de scorţişoară un plic zahăr vanilinat Mod de preparare: Se taie pepenele, se curăţă de seminţe si apoi se înlătură coaja. Pulpa de pepene […]
Mini tarte cu rosii
Mini tarte cu rosii din: aluat foitaj, mustar, rosii, cimbru, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: un pachet aluat foitaj decongelat muştar dulce sau iute un kg roşii mici o crenguţă cimbru proaspăt ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Aluatul decongelat se întinde uşor pe masa presărată cu foarte puţină făină şi, […]
Gem de dovlecei
Gem de dovlecei din: dovlecei, zahar, lamai, ghimbir, zahar vanilinat. Ingrediente: un kg dovlecei un kg zahăr 2 lămâi puţin ghimbir 2 plicuri zahăr vanilinat Mod de preparare: Dovleceii curăţaţi de coajă se taie cubuleţe şi se stropesc cu zeama de la o lămâie. Se pun la fiert într-un vas alături de cele două […]
Rulada cu dulceata de piersici
Rulada cu dulceata de piersici din: oua, zahar, faina, ulei, sare, praf de copt, zahar vanilinat, dulceata, frisca, piersici, afine. Ingrediente: 6 ouă o cană zahăr o cană şi jumătate făină 3 linguri ulei un praf sare un pliculeţ praf de copt un plic zahăr vanilinat dulceaţă de piersici frişcă piersici şi afine proaspete, pentru ornat […]
9 Retete de Burgeri
Retete de Burgeri: Reteta zilei: Burgeri cu bacon si branza Burgeri cu bacon si branza din: carne tocata de vita, bacon, ciuperci, branza cheddar, sos barbeque, sos guacamole, salata verde, rosii. Ingrediente: 1/2 kg carne de vita tocata 8 felii de bacon 4 ciuperci 4 felii branza cheddar 4 linguri de sos barbecue sos […]
Reteta zilei: Sos de ceapa verde cu ghimbir si usturoi
Sos de ceapa verde cu ghimbir si usturoi din: ceapa verde, ghimbir, usturoi, sare, ulei de susan, ulei. Ingrediente: 6 fire ceapa verde tocata 1 lingura ghimbir ras 3 catei de usturoi tocat 1 linguriță de sare 2 linguri ulei de susan 4 linguri ulei Mod de preparare: Se combină toate ingredientele, cu excepția uleiului […]
Tarta frageda (varianta)
Tarta frageda din: faina, unt, oua, apa, sare, piept de pui, ciuperci, rosii, smantana, lapte, piper. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină 125 g unt plus 20 g pentru tavă un gălbenuş 2 linguri apă sare Pentru umplutură: 1/2 piept de pui fiert sau fript 1/2 conservă ciuperci 8 roşii mici sau o roşie mare, […]
Pandispan de gris cu piersici
Pandispan de gris cu piersici din: lapte, gris, zahar vanilinat, gris, oua, piersici. Ingrediente: 500 ml lapte 80 g zahăr un plic zahăr vanilinat 80 g griş 3 ouă 3 piersici Mod de preparare: Laptele cu zahărul vanilinat se pun la fiert si, când clocoteşte, se toarnă grisul în ploaie. Se amestecă şi se […]
Cum se prepara Zacusca de vinete cu ciuperci (VIDEO)
Zacusca de vinete cu ciuperci Ingrediente: 1 kg vinete coapte 1 kg ardei capia copți 6 cepe 1 kg ciuperci Champignon 1 pahar ulei (300 ml) 1 lingură sare 1 lingură piper negru boabe 6 frunze de dafin 2-3 linguri bulion Cum se prepara Zacusca de vinete cu ciuperci Pofta buna!
Sorbet de zmeura (varianta)
Sorbet de zmeura din: zmeura, zahar pudra, lamaie, sare, menta. Ingrediente: 1/2 kg zmeură 190 g zahăr pudră sucul unei jumătăţi de lămâie un praf sare 8 frunzuliţe mentă Mod de preparare: Se mixează sau se pasează zmeura pentru a extrage sucul. Sucul strecurat se amestecă bine cu zahărul, se adaugă sarea şi sucul […]
Reteta zilei: Paste cu branza si carnati
Paste cu branza si carnati din: paste, carnati, crema de branza, bere, lapte, praf de usturoi, praf de chili, piper, sare, cheddar. Ingrediente: 2 cesti paste 3-4 carnati 240 gr cremă de brânză 1/2 cana bere cu chihlimbar ½ ceașcă lapte 1 lingurita praf de usturoi ½ linguriță praf de chili ½ linguriță de piper […]
Ciorba de peste cu masline
Ciorba de peste cu masline din: peste, ceapa, ardei gras, telina, usturoi, vin, bulion, rosii, masline, lamai, ulei, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 800 g peşte, după gust o ceapă un ardei gras 2 fire ţelină 2 căţei usturoi 150 ml vin alb 2 linguri bulion 3 roşii 100 g măsline 2 lămâi 3 linguri ulei […]
Chec sarat cu sunca si cascaval
Chec sarat cu sunca si cascaval din: faina, sunca afumata, cascaval sautelemea, masline, oua, unt, ulei, praf de copt, piper. Ingrediente: 250 g făină 250 g şuncă afumată 150 g caşcaval ras sau telemea 100 g măsline fără sâmburi 4 ouă 20 g unt 100 ml ulei un plic praf de copt piper Mod […]
Supa racoritoare de rosii
Supa racoritoare de rosii din: rosii, ceapa, ulei, telina, usturoi, patrunjel, biscuiti, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: un kg roşii foarte bine coapte 2 cepe 2 linguri ulei 2 fire ţelină 2 căţei usturoi pătrunjel pentru servit 4-5 biscuiţi aperitiv sare piper 2-3 fire pătrunjel Mod de preparare: Se pune ceapa tocată la călit în […]
Clafoutis cu visine
Clafoutis cu visine din: visine, faina, zahar, oua, smantana, unt. Ingrediente: 500 g vişine 80 g făină 125 g zahăr 3 ouă 250 ml smântână de gătit unt pentru formă Mod de preparare: Intr-un vas, se amestecă făina cu zahărul şi apoi se adaugă ouăle, unul câte unul, şi se amestecă bine. Se adaugă […]
Gem de piersici cu coniac
Gem de piersici cu coniac din: piersici, zahar, coniac. Ingrediente: 2 kg piersici foarte coapte 2 kg zahăr 100 ml coniac Mod de preparare: Piersicile se curăţă de sâmburi şi se cântăresc. Se pregăteşte exact atâta can-titate de zahăr şi un pahar de apă pentru fiecare 500 g piersici cântărite. Zahărul şi apa se […]
Cod cu sos de rosii
Cod cu sos de rosii din: cod, ulei, ceapa, usturoi, rosii, masline, boia, rozmarin, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 650 g cod decongelat 3 linguri ulei o ceapă 2 căţei usturoi 500 g roşii foarte bine coapte 100 g măsline cu sâmburi 1/2 linguriţă boia dulce sau iute, după gust o crenguţă rozmarin o lămâie sare […]
Tort racoros cu piersici
Tort racoros cu piersici din: piscoturi, mascarpone, piersici, smantana, zahar, gelatina, oua, apa, jeleu. Ingrediente: 10-12 pişcoturi 500 g mascarpone 8 piersici 400 g smântână 100 g zahăr 10 g gelatină gălbenuşuri Pentru sirop: 100 ml apă 2 linguri zahăr Pentru servit: 2 pliculeţe jeleu de decor Mod de preparare: Se amestecă zahărul cu […]
Retete de aperitiv: Mini tarte cu spanac
Mini tarte cu spanac din: oua, smantana, spanac, faina de tapioca, cascaval, sunca, ceapa, unt, Ingrediente: 5 ouă 50 ml smântână 200 g spanac gata fiert 4 linguri făină de tapioca 175 g caşcaval 175 g şuncă o ceapă 15 g unt piper un praf nucşoară Mod de preparare: Se ung cu unt formele […]
Sorbet de mango (varianta)
Sorbet de mango din: mango, zahar, lamaie, iaurt, cornete de inghetata. Ingrediente: un kg pulpă,de mango 125 g zahăr o lingură suc de lămâie un pahar iaurt natur cornete de îngheţată Mod de preparare: La mixer se mărunţesc pulpa de mango cu sucul de lămâie si zahărul. Se adaugă apoi iaurtul, se amestecă bine […]
7 Retete de Burgeri
Retete de Burgeri: Burgeri cu salsa Burgeri cu salsa din: cartofi dulci, ulei de masline, carne tocata de pui, pasta de curry rosu, ceapa verde, coriandru, ananas, zeama de lime, ardei iute, sos dulce de ardei iute, chifle de burger. Ingrediente: 4 cartofi dulci, curatati de coaja si taiati in bastonase groase 1 linguri […]
Frigarui cu sos de piper
Frigarui cu sos de piper din: ardei, migdale, ceapa, rosii, stafide, seminte de susan, scortisoara, cuisoare, coriandru, anason, sare, piper, usturoi, untura, ciocolata, carne de curcan. Ingrediente: 6 ardei iuti uscaţi 500 ml supă de găină 50 g migdale măcinate 3 cepe 200 g roşii 50 g stafide 3 linguri de seminţe de susan 1 […]
Inghetata cu lapte de soia
Inghetata cu lapte de soia din: lapte de soia, amidon, zahar, vanilie, smantana de soia, miere, nuci. Ingrediente: 500 ml lapte de soia 25 g amidon 65 g zahăr o păstaie de vanilie sau esenţă 100 ml smântână de soia Pentru servit: miere nuci Mod de preparare: Se desface amidonul în laptele de soia […]
Cum se prepara Somon cu salată de portocale (VIDEO)
Somon cu salată de portocale: Cum se prepara Somon cu salată de portocale: Pofta buna!
Sorbet de pepene rosu (varianta)
Sorbet de pepene rosu din: pepene, zahar, lamaie, apa de flori de portocal. Ingrediente: un kg pulpă de pepene 150 g zahăr o lămâie o lingură apă de flori de portocal, facultativ Mod de preparare: Pulpa de pepene curăţată bine de seminţe şi coajă se mixează cu zahărul, sucul de lămâie si apa de […]
Desert pentru copii: Clatite americane
Clatite americane din: faina, praf de copt, oua, lapte, zahar, unt, sare. Ingrediente: 180 g făină o linguriţă praf de copt 2 ouă 250 ml lapte o lingură zahăr 40 g unt sare Mod de preparare: Se amestecă făina, sarea, zahărul şi praful de copt. Gălbenuşurile se amestecă bine cu laptele şi apoi, în […]
Retete siciliene: Caponata
Caponata din: vinete, rosii, ceapa, telina, usturoi, zahar pudra, stafide, masline, ulei, patrunjel, capere, otet balsamic, sare, piper. Ingrediente: 4 vinete 4 roşii o ceapă 3 fire ţelină 3 căţei usturoi 40 g zahăr pudră 60 g stafide 60 g măsline 50 ml ulei o legătură pătrunjel 30 g capere 100 ml oţet balsamic sare […]
Vita cu rosii
Vita cu rosii din: carne de vita, rosii, ceapa, supa de vita, unt, ulei, boia, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: un kg carne de vită un kg roşii foarte bine coapte 3 cepe 500 ml supă de vită 100 g unt o lingură ulei o linguriţă boia dulce o legătură pătrunjel sare piper Mod de […]
Reteta salata caesar
Reteta salata caesar din: salata verde, paine, slanina, salota, usturoi, unt, ulei, mustar, miere, smantana, verdeata, sare, piper, parmezan. Ingrediente: 1 salată verde 2 felii de pâine albă 175 g slăninuţă 1 şalotă 1 căţel de usturoi 20 g unt 4 linguri de ulei 4 linguri de muştar 4 linguri de miere 75 ml smântână […]
Gem de caise
Gem de caise din: caise, zahar. Ingrediente: un kg caise fără sâmburi un kg zahăr Mod de preparare: Caisele spălate şi fără sâmburi se pun în straturi alternative cu zahărul într-o cratiţă. Se lasă aşa timp de 12 ore. A doua zi, cratiţa se pune la foc şi se lasă să fiarbă 15 minute […]
Salata de ton cu maioneza dietetica
Salata de ton cu maioneza dietetica din: ton, maioneza dietetica, suc de lamaie, mustar cu boabe, piper, patrunjel. Ingrediente: o conservă ton în apă 2 linguri maioneză dietetică o linguriţă suc de lămâie 1/2 linguriţă muştar cu boabe piper câteva fire pătrunjel Mod de preparare: Toate ingredientele se pun într-un vas. Se amestecă cu […]
Cum se prepara Mancare de vinete cu usturoi (VIDEO)
Mancare de vinete cu usturoi: Ingrediente: 1 vânătă potrivită 5-6 căţei de usturoi 3-4 linguri bulion 2 linguriţe sare 1/4 litru ulei de porumb frunze de pătrunjel Cum se prepara Mancare de vinete cu usturoi: Pofta buna!
Reteta de post: Hummus
Hummus din: boabe de naut, ulei, lamaie, usturoi, sare, piper, boia, ulei, rozmarin. Ingrediente: 300 g boabe de năut 3 linguri ulei 3 linguri suc de lămâie 6 căţei usturoi sare piper Pentru servit: boia o lingură ulei rozmarin Mod de preparare: Boabele se pun la înmuiat cu o seară înainte. A doua zi […]
Retete siciliene: Arancini
Arancini din: orez, oua, mozzarella, pesmet, supa, vin, unt, sofran, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kg orez 10 ouă 4 bile de mozzarella pesmet 2 litri supă 400 ml vin alb sec 100 g unt 2 cepe şofran o legătură pătrunjel ulei sare piper Mod de preparare: Ceapa se căleşte în unt. Când […]
Cateva retete de Burgeri
Cateva retete de Burgeri: Reteta zilei: Burgeri de vita cu sos iute Burgeri de vita cu sos iute din: bacon, branza cheddar, acrne de vita, sare, piper, chifle, ketchup, ardei iute murat, muraturi, zeama de muraturi, ceapa rosie, usturoi. Ingrediente: 3 felii de bacon prajit, maruntit ½ cană brânză cheddar rasă 1 kg carne […]
Paste cu sos de rosii si masline
Paste cu sos de rosii si masline din: rosii, paste, bulion, ceapa, masline, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g paste 500 g roşii foarte bine coapte o lingură bulion o ceapă 150 g măsline 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Roşiilor li se face o crestătură, se scufundă un minut în apă […]
Sorbet de coacaze negre
Sorbet de coacaze negre din: cocaze, zahar, lamaie, portocala, apa, dulceata de cirese. Ingrediente: 500 g coacăze 150 g zahăr sucul a câte o jumătate de lămâie şi portocală 6 linguri apă un borcan dulceaţă de cireşe Mod de preparare: Se mixează fructele si, apoi, se strecoară sucul. Se pun într-o cratită zahărul, apa […]
Reteta zilei: Gustari calde cu branza cheddar
Gustari calde cu branza cheddar din: faina, praf de copt, bicarbonat, zahar, sare, praf de usturoi, branza cheddar, sos iute, lapte batut, unt, praf de usturoi, patrunjel. Ingrediente: 2 cani de faina 2 lingurite praf de copt ½ linguriță bicarbonat de sodiu 1 linguriță zahăr ½ linguriță de sare 1 lingurita praf de usturoi 1 […]
Retete pentru copii: Pizza cu rosii
Pizza cu rosii din: faina, lapte, dorjdie, sare, ulei de masline, apa, mozzarella, rosii, oregano. Ingrediente: 400 g făină 100 ml lapte un plic drojdie uscată o linguriţă sare 3 linguri ulei de măsline 100 ml apă 100 g brânză mozzarella 3 roşii puţin oregano Mod de preparare: Aluatul se prepară din frământarea tuturor […]
Supa-crema de mazare (varianta)
Supa-crema de mazare din: ceapa verde, salata, ulei, apa, smantana, sare, sunca de curcan. Ingrediente: 2 fire ceapă verde 3 foi salată 1/2 lingură ulei 500 ml apa 2 linguri smântână sare 2-3 felii şuncă de curcan Mod de preparare: In oala de fiert, în ulei, se căleşte uşor ceapa tocată, se adaugă salata […]
Mini tarte cu piersici cu bezea
Mini tarte cu piersici cu bezea din: faina, unt, zahar pudra, apa, sare, otet, oua, zahar, amidon, piersici, lamaie. Ingrediente: Pentru tarta de bază: 300 g făină 150 g unt 3 linguri zahăr pudră 80 ml apă călduţă un praf sare Pentru stratul de bezea: 1 1/2 linguriţă oţet din vin 6 albuşuri 340 g […]
Tort sicilian: Cassata
Cassata din: unt, zahar, faina de migdale, oua, lichior de portocale, amidon, fructe confiate, zahar, ricotta, ciocolata neagra, martipan, colorant, zahar pudra, lamaie, apa. Ingrediente: Pentru blat: 125 g unt 120 g zahăr 125 g făină de migdale 3 ouă 50 ml lichior de portocale 40 g amidon Pentru umplutură: 140 g fructe confiate diverse […]
Cum se prepara Fructe de mare cu ghebe (VIDEO)
Fructe de mare cu ghebe: Cum se prepara Fructe de mare cu ghebe: Pofta buna!
Salata de spanac cu gorgonzola
Salata de spanac cu gorgonzola din: spanac, nuca, gorgonzola, otet balsamic, ulei de masline, sos de soia, piper, crutoane. Ingrediente: 300 g spanac proaspăt 50 g miez de nucă 80 g brânză gorgonzola 30 ml oţet balsamic o lingură cu uiei de măsline sos de soia piper crutoane Mod de preparare: Intr-o tigaie de teflon, […]
How to Make a Watermelon Margarita (VIDEO)
Watermelon Margarita: How to Make a Watermelon Margarita: Pofta buna!
How to make White Bean Chicken Chili (VIDEO)
White Bean Chicken Chili: How to make White Bean Chicken Chili: Pofta buna!
How to make Creme Brulee French Toast (VIDEO)
Creme Brulee French Toast: How to make Creme Brulee French Toast: Pofta buna!
Reteta zilei: Aripioare de pui la gratar in sos picant
Aripioare de pui la gratar in sos picant din: aripiaore de pui, ulei, sare, piper, condimente, fulgi de ardei rosu, sos de soia, otet de orez, sriracha, miere, usturoi, ghimbir. Ingrediente: 1 kg aripioare de pui 4 linguri ulei ½ linguriță sare ½ linguriță de piper negru 2 lingurițe condimente 4 lingurițe fulgi de ardei […]
Pui cu prosciutto
Pui cu prosciutto din: pui, ulei de masline, cartofi, lamaie, prosciutto, salvie. Ingrediente: 2 pui de maximum 500 g ulei de măsline 4 cartofi 1/2 lămâie, tăiată în două 6 felii de prosciutto 1 pungă frunze de salvie Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 180° C. Intr-o tigaie, se încinge ulei de măsline […]
Branzica de vaci cu fructe
Branzica de vaci cu fructe din: Ingrediente: o ceaşcă de brânzică de vaci o mână de fructe de pădure, un măr, stafide sau câteva căpşune o linguriţă de miere 5 migdale măcinate Mod de preparare: Amestecă toate ingredientele într-un bol şi consumă acest preparat cât este proaspăt. Pofta buna!
Salata cu branza cu mucegai
Salata cu branza cu mucegai din: kaizer, salate, carne de pui, branza cu mucegai, oua, paine, ulei de masline, otet, mustar, miere, ceapa. Ingrediente: Pentru salata: 6 felii de kaizer 2 salate mici, tocate piept şi pulpă (rămase de la o friptură de pui), cu pielea îndepărtată şi carnea mărunţit 75 g de brânză cu […]
Reteta tarta cu branza
Reteta tarta cu branza din: faina, unt, zahar, praf de copt, lapte, suc de lamaie, ou, stafide. Ingrediente: Pentru aluat: 140 g de făină obişnuită 1 vârf de linguriţă praf de copt 85 g de unt sărat 1 linguriţă de zahăr fin Pentru umplutura: 1,2 litri de lapte integral sucul de la 1 lămâie 50 […]
Muesli elvetian
Muesli elvetian din: fulgi e ovaz, lapte, mere, migdale, nuci sau arahide, iaurt. Ingrediente: 250 g fulgi de ovăz o cană de lapte degresat 2 mere 50 g migdale, nuci sau arahide 200 g iaurt natural Mod de preparare: Amestecă fulgii de ovăz cu laptele într-un castronel şi lasă-le în frigider peste noapte. Dimineaţa, curăţă […]
Gustare cu oua
Gustare cu oua din: oua, ulei de masline, ceapa, morcov, pesmet, pasta de curry, caju. Ingrediente: 7 ouă mari 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă tocată 250 g de morcov ras 2 linguri cu vârf de pastă curry 200 g de pesmet proaspăt din pâine cu multicereale 85 g de caju prăjit, tocat mărunt […]
Budinca dietetica de spanac
Budinca dietetica de spanac din: spanac, lapte, ranza cheddar, unt, faina. Ingrediente: 1 kilogram de spanac proaspăt 1 1/2 ceaşcă de lapte fierbinte 1 ceaşcă de brânză cheddar, rasă 2 linguri de unt 2 linguri de făină 1 linguriţă de sare un vârf de cuţit de piper un vârf de cuţit de nucşoară Mod […]
Reteta cartofi cu smantana
Reteta cartofi cu smantana din: cartofi, supa, smantana, castraveciori, patrunjel. Ingrediente: 500 g de cartofi noi 500 ml supă de pui 200 ml de smântână dulce grasă (pentru frişcă) 2 linguri de castraveciori muraţi, feliaţi 1 mână mică de pătrunjel, tocat mărunt Mod de preparare: Se fierb cartofii în apă clocotită cu sare până […]
Supa de pui cu spanac
Supa de pui cu spanac din: piept de pui, spanac, supa de pui, sos de soia, ceapa verde, zahar. Ingrediente: 180 g piept de pui 180 g spanac proaspăt 4 ceşti de supă de pui 2 linguri de sos de soia 2 linguri de ceapă verde, tocată mărunt 2 linguriţe de zahăr Mod de […]
5 Retete de Burgeri
Retete de Burgeri: Retete pentru gratar: Burgeri de curcan cu legume si branza Burgeri de curcan cu legume si branza din: carne tocata de curcan, ardei gras, ceapa rosie, bacon, branza albastra, piper, praf de usturoi, sare, ulei de masline, paine, maioneza, busuioc. Ingrediente: ¾ kg carne tocata de curcan 1 ardei gras roșu 2 […]
Reteta tortillas
Reteta tortillas din: castravete, rosii, morcovi, feta, frunze de salata, porumb, iaurt, lapte, usturoi, sare, piper, boia, snitel, ulei, tortilla. Ingrediente: 1 castravete mic 2 roşii 2 morcovi 150 g brânză feta câteva frunze de salată 1 conservă mică de porumb 300 g iaurt natural 2 linguri de lapte 2 căţei de usturoi 1 pachet […]
Clatite intergrale
Clatite intergrale din: faina integrala, apa, miere, mere, sare, vanilie. Ingrediente: 250 g de făină integrală (de grâu sau spelta) 500 ml apă 2 ouă 2 mere 2 linguri de miere de albine un praf de sare puţină esenţă de vanilie Mod de preparare: Decojeşte merele şi dă-le pe râzătoare, bate bine ouăle şi […]
Cum se prepara Pui invelit in bacon la cuptor (VIDEO)
Pui invelit in bacon la cuptor: Cum se prepara Pui invelit in bacon la cuptor: Pofta buna!
Omleta fara oua
Omleta fara oua din: tofu, ceapa verde, ardei gras, piper. Ingrediente: 100 g de tofu câteva fire de ceapă verde un ardei gras puţin piper negru măcinat Mod de preparare: Amestecă toate ingredientele într-o tigaie cu o linguriţă de ulei de măsline, iar când „omleta” este gata, serveşte-o pe o felie de pâine integrală […]
Miel cu piure de mazare
Miel cu piure de mazare din: cotlete de miel, otet, ulei de masline, menta, mazare, parmezan. Ingrediente: 6 cotlete de miel 3 linguri de oţet balsamic 5 linguri ulei de măsline 1 mână de mentă 300 g de mazare congelată 2 linguri de parmezan ras Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la 170° C/gaz […]
Tort fluture cu crema alba
Tort fluture cu crema alba din: oua, zahar, faina, ulei, zahar pudra, smantana, branza dulce, ananas, mandarine, capsuna, zmeura, fistic, ciocolata, cirese, unt, gris. Ingrediente: 3 ouă 5 gălbenuşuri 120 g zahăr 120 g făină 3 linguri ulei 200 g zahăr pudră 3 50 ml smântână grasă 250 g brânză dulce 2 inele de ananas […]
Gulas de vita cu ardei
Gulas de vita cu ardei din: ceapa, ardei gras, carne de vita, ulei, sare, piper, paprika, supa de vita. Ingrediente: 2 cepe 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde 800 g carne de vită 4 linguri ulei de floarea-soarelui sare piper negru proaspăt măcinat 1 linguriţă de paprika dulce 400 ml supă de vită […]
Tortilla cu branza
Tortilla cu branza din: usturoi, limeta, piept de pui, ceapa, ulei, sare, piper, ardei, brnza, tortilla. Ingrediente: 2 căţei de usturoi zeama de la 4 limete 4 fileuri de piept de pui 2 cepe ulei pentru prăjit sare piper 3 ardei graşi verzi tăiaţi cubuleţe 200 g creme fraiche 200 g brânză 8 tortilla […]
Desert cu branza si fructe de padure
Desert cu branza si fructe de padure din: unt, biscuiti, crema de branza, fructe de padure, zahar, suc de lamaie. Ingrediente: 4 biscuiti unt 300 g de cremă de brânză coaja rasă de la o lămaie fructe de pădure congelate trei linguri de zahăr pudră sucul de la 1 lămâie Mod de preparare: Se […]
Tarta cu parmezan
Tarta cu parmezan din: aluat, faina, ou, sare, parmezan, rosii cherry, humus, crema de branza, somon, marar, capere. Ingrediente: 375 g aluat de tartă făină pentru presărat 1 ou, bătut cu 1 vârf de sare grunjoasa 3 linguri de parmezan ras fin 7 roşii cherry tăiate pe jumătate 200 g de humus 200g crema de […]
Cum se prepara Magiun de prune fara zahar si conservanti (VIDEO)
Magiun de prune fara zahar si conservanti: Cum se prepara Magiun de prune fara zahar si conservanti: Pofta buna!
Muschi de vita cu salata
Muschi de vita cu salata din: morcovi, unt, muschi de vita, unt, ansoa, capere, ceapa, boia, cartofi, smantana, patrunjel, mustar, ulei, otet. Ingrediente: 140 g de morcovi noi, spălaţi 50 g de unt 300-350 g muşchi de vită 75 g de unt moale 1 lingură de ansoa, tocate 1 lingură de capere, scurse şi tocate […]
Mousse de ciocolata alba
Mousse de ciocolata alba din: smantana, cardamom, ciocolata. Ingrediente: 300 ml de smântână dulce grasă (pentru frişcă) 10 păstăi de cardamom zdrobite 200 g de ciocolată albă, ruptă în bucăţi Mod de preparare: Se fierbe smântână împreună cu păstăile de cardamom, apoi se lasă deoparte pentru a se infuza. Se păstrează un pătrăţel de ciocolată […]
Reteta rulada de spanac
Reteta rulada de spanac din: spanac, oua, faina, branza, parmezan, rosii. Ingrediente: 2 pungi a câte 200 g de spanac gata spălat 5 ouă mari, albuşurile separate de gălbenuşuri 3 linguri de făină cu agent de creştere 150 g de brânză parmezan, ras fin 10-12 roşii uscate uscate la soare, mărunţite Mod de preparare: Se […]
Retete de Burgeri (2016)
Retete de Burgeri: Reteta zilei: Burgeri de vita cu branza cheddar Burgeri de vita cu branza cheddar din: vita, chifle, unt, ulei, sare, piper, branza cheddar, rosii, ceapa, salata verde, ketchup, mustar, sos, muraturi. Poate te intereseaza si: Burgeri de miel cu salata Burgeri de crab cu sos de mango cu ananas Burgeri cu […]
Pui cacciatore cu vin
Pui cacciatore cu vin din: ceapa, usturoi, ulei de masline, vin, rosii, busuioc, faina, pulpe de pui. Ingrediente: 1 ceapă mare, tocata 3 căţei de usturoi, zdrobiţi ulei de măsline 1 pahar de vin alb 2 conserve de 400 g rosii decojite 1 mână mare frunze de busuioc, rupte făină 12 pulpe de pui (amestec […]
Reteta zilei: Pasta tartinabila cu sunca si legume
Pasta tartinabila cu sunca si legume din: sunca, ceapa, telina, maioneza, mustar dijon, sos worcestershire, lamaie, zahar brun, sos iute, praf de mustar. Ingrediente: 2 cani sunca 1/3 cana ceapa cuburi 1 tulpină de țelină, cuburi 1/3 cana maioneza 2 linguri de muștar dijon 1 lingura sos Worcestershire 1 lingura coaja de lamaie si 1 […]
Prajitura Maia cu vanilie si cacao
Prajitura Maia cu vanilie si cacao din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, zahar vanilat, lapte, budinca de vanilie, unt, esenta de vanilie, frisca. Ingrediente: Pentru blat: 7 ouă 7 linguri zahăr 7 linguri făină o lingură cacao un praf de copt 2 plicuri zahăr vanilat Pentru cremă: 500 ml lapte un plic budincă […]
Rulada aperitiv cu sunca si branza
Rulada aperitiv cu sunca si branza din: oua, apa, faina, sare, crema de branza, ardei gras, masline, sunca presata. Ingrediente: Pentru blat: 5 ouă 5 linguri apă rece 10 linguri făină sare Pentru umplutură: 2 cutii cremă de brânză un ardei roşu un ardei galben un ardei verde 10 măsline 100 g şuncă presată […]
Tarta cu cirese si blat din biscuiti
Tarta cu cirese si blat din biscuiti din: biscuiti digestivi, alune macinate, cacao, esenta de migdale, zahar, lapte, amidon, frisca, vanilie, cirese fra sambui, gelatina. Ingrediente: Pentru blat: 200 g biscuiţi digestivi 50 g alune măcinate o lingură cacao 100 g unt esenţă migdale 50 g zahăr Pentru cremă: 500 ml lapte 4 gălbenuşuri 2 […]
Cum se prepara Sfecla cu hrean la otet (VIDEO)
Sfecla cu hrean la otet: Ingrediente: 1/2 litru oţet 1 litru apă 1 lingură sare grunjoasă 1 lingură zahăr 1 lingură boabe de piper verde Cum se prepara Sfecla cu hrean la otet: Pofta buna!
Prajitura cu mac si caramel
Prajitura cu mac si caramel din: oua, mac, lapte, ulei, zahar, faina, praf de copt, zahar vanilat, esenta de rom, smantana, cacao, amidon, cafea solubila, nucsoara, crema de whisky, gelatina, vanilie. Ingrediente: Pentru blatul cu mac: 3 ouă 100 g mac măcinat 1/2 cană lapte 1/2 cană ulei o cană zahăr o cană făină un […]
Reteta zilei: Frittata cu ciuperci si spanac
Frittata cu ciuperci si spanac din: ciuperci, usturoi, ulei, spanac, oua, lapte, feta, parmezan, mozzarella, sare, piper. Ingrediente: 240 gr ciuperci proaspete ½ lingurita usturoi tocat ulei 200gr de spanac congelat 4 oua 1 cana de lapte 60gr brânză feta ¼ cană parmezan ras ½ ceasca mozzarella mărunțită sare si piper Mod de preparare: Se […]
Miel cu vin
Miel cu vin din: pulpe de miel, ulei de masline, pasta de rosii, rosii, vin, supa, cimbru, patrunjel. Ingrediente: 4 pulpe inferioare de miel ulei de măsline 1 cutie de 500 g de pasta de rosii 1 conservă de 400 g roşii decojite 400 ml de vin roşu supă de miel (sau de legume) 4 […]
Morcovi copti
Morcovi copti din: morcovi, ulei, otet, miere. Ingrediente: 1 kg de morcovi mici, curăţaţi 3 linguri ulei de floarea-soarelui 2 linguri de oţet din vin alb 2 linguri de miere lichidă Mod de preparare: Se incălzeşte cuptorul la 170° C/gaz 5. Se pun morcovii într-o tavă şi se amestecă cu ulei şi ceva sare […]
Mazare cu soia
Mazare cu soia din: ulei de masline, costita, boabe de soia, broccoli, mazare, menta, suc de lamaie. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 100 g felii costiţă fără os afumată 480 g boabe de soia congelate 200 g de broccoli 500 g de mazăre congelată sucul de la 1 lămâie 1 mănă mare frunze de […]
Pasca cu merisoare
Pasca cu merisoare din: drojdie, oua, zahar, unt, lapte, vanilie, fulgi de migdale, faina, branza de vaci, merisoare, sare. Ingrediente: Pentru aluat: 25 g de drojdie 3 ouă 250 g de zahăr 150 g de unt 3 linguri de lapte 1 păstaie de vanilie coajă rasă de lămâie 100 g fulgi de migdale 800 g […]
Pateu de somon
Pateu de somon din: somon, crema de branza, suc de lamaie, chives, ceapa, castraveti. Ingrediente: 200 g de somon 200 g de cremă de brânză sucul de la jumătate de lămâie 1 linguriţă de chives 2 cepe verzi 1 linguriţă de castraveţi muraţi Mod de preparare: Se pasează 200 g de somon fiert cu […]
Tort cu ciocolata si caramel
Tort cu ciocolata si caramel din: unt, zahar, faina, migdale, praf de copt, oua, iaurt, pudra de cacao, vanilie, caramel, ciocolata, smantana. Ingrediente: Pentru blatul de ciocolata si vanilie: 225 g de unt foarte moale, plus extra pentru uns 225 g de zahăr fin 175 g de făină 85 g de migdale măcinate 2 linguriţe […]
3 Retete de Burgeri
Retete de Burgeri: Burgeri cu pui si sos tzatziki Burgeri cu pui si sos tzatziki din: carne tocata de pui, patrunjel, ceapa verde, ou, cimbru, ulei, sare, iaurt, castravete, usturoi, ulei de masline, marar, sare. Ingrediente: 400 g carne tocata de pui 1 legatura mica de patrunjel 2 fire de ceapa verde 1 ou […]
Salata verde cu sunca
Salata verde cu sunca din: mazare, sunca, salata verde, ceapa, cartofi, menta, iaurt, zahar. Ingrediente: 200 g de mazăre congelată 250 g de şuncă, tocată 2 inimi de salată verde, cu frunzele separate 1 legătură de ceapă verde feliată 300 g de cartofi noi fierţi, feliaţi 1 legătură mică de mentă, tocată mare 150 ml […]
Pastrav afumat cu cartofi
Pastrav afumat cu cartofi din: cartofi, tarhon, ceapa, otet, ulei, rucola, pastrav. Ingrediente: 500 g de cartofi noi 1 legătură mică de tarhon, fără tulpini şi cu frunzele tocate 1 şalotă (sau o ceapă mică), tocată mărunt 1 lingură de oţet din vin roşu 2 linguri ulei de măsline extravirgin 6 cepe verzi tocate mărunt […]
Musaca de cartofi cu spanac
Musaca de cartofi cu spanac din: cartofi, spanac, porumb dulce, usturoi, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g spanac 125 g porumb dulce un căţel de usturoi sare piper ulei de măsline Mod de preparare: Fierbe cartofii bine de tot, apoi pasează-i ca pentru un piure. Adaugă uleiul de măsline. […]
Supa crema de dovleac cu masline
Supa crema de dovleac cu masline din: pulpa de dovleac, salota, unt, usturoi, sare, piper, mozzarella, masline, marar, smantana. Ingrediente: 750 g pulpă de dovleac 1 şalotă 40 g unt 750 ml supă de carne 4 căţei de usturoi sare piper 100 g mozzarella 2 măsline negre 4 fire mici de mărar 250 ml smântână […]
Pui copt cu tarhon
Pui copt cu tarhon din: smantana, mustar, usturoi, supa de pui, pulpe de pui, cartofi, fasole, miere, tarhon. Ingrediente: 4 linguri de smântână fermentată foarte grasă 2 linguri de muştar cu boabe 2 căţei de usturoi pisaţi 150 ml supă de pui 8 pulpe de pui superioare şi inferioare, cu piele 500 g de cartofi […]
Frittata cu branza cheddar
Frittata cu branza cheddar din: kaizer sau sunca, oua, lapte, branza cheddar. Ingrediente: 8 feliuţe de kaizer afumat sau aproximativ 175 g de şuncă, tocată în bucăţi 8 ouă 200 ml de lapte 50 g de brânză cleddar tare, rasă, plus extra pentru presărat Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la 160° C/gaz 4. […]
Spuma de spanac
Spuma de spanac din: spanac, smantana, oua, usturoi, sare, piper, nucsoara. Ingrediente: 200 g spanac proaspăt 100 g smântână 5 albuşuri un căţei de usturoi sare piper nucşoară Mod de preparare: Opăreşte frunzele proapete de spanac. Intr-un blender, pune spanacul, smântână, albuşurile şi usturoiul pisat şi mixează-le bine de tot, până obţii o cremă […]
Sandvis cu branza cheddar
Sandvis cu branza cheddar din: sunca, ou, salata, paine, branza cheddar. Ingrediente: 2 felii subţiri de şuncă 50 g de brânză cheddar, rasă 2 felii groase de pâine 2 linguri de unt 1 ou 1 mână de salată pentru servit Mod de preparare: Se încălzeşte o tigaie pe foc mediu şi se aprinde cuptorul […]
Omleta dietetica cu seminte de in
Omleta dietetica cu seminte de in din: oua, ardei capia, seminte de in, ulei de masline. Ingrediente: 2 albuşuri o jumătate de ardei capia o linguriţă de seminţe de in o linguriţă de ulei de măsline Mod de preparare: Bate bine albuşurile, amestecă-le cu bucăţele de ardei capia şi pune-le în tigaia în […]
Retete de Hamburgeri
Retete de Hamburgeri: Reteta zilei: Hamburgeri de vita cu branza si ananas Hamburgeri de vita cu branza si ananas din: sos teriyaki, burrgeri din carne de vita, sare, piper, rosie, ananas, branza cheddar, salata verde, maioneza, chifle. Ingrediente: 1 ceasca sos teriyaki 2 burgeri de carne de vita Sare și piper 1 rosie, […]
Triunghiuri cu ciocolata
Triunghiuri cu ciocolata din: faina, zahar, unt, crema de branza, smantana, oua, ciocolata. Ingrediente: 500 g făină 4 linguri de praf de pudding de vanilie 140 g zahăr pudră 250 g unt 500 g cremă de brânză 150 g smântână 4 ouă 1 pachet de zahăr vanilat 125 g zahăr 200 g ciocolată cu lapte tocată […]
Desert cu gem de capsuni
Desert cu gem de capsuni din: zahar, unt, oua, faina, praf de copt, lapte, gem de capsuni, vanilie. Ingrediente: Pentru blat: 200 g de zahăr pudră 200 g de unt moale 4 ouă 200 g de făină 1 linguriţă praf de copt 2 linguri de lapte Pentru umplutura: 100 g de unt, moale 140 g […]
Carne de miel la cuptor
Carne de miel la cuptor din: pulpa de miel, usturoi, rozmarin, cimbru, cartofi, ceapa, supa, unt. Ingrediente: 1 pulpă de miel de 2 kg 4 cătei de usturoi feliaţi câteva fire de rozmarin câteva fire de cimbru 2 kg de cartofi mari 2 cepe feliate subţire 600 ml supă de pui 50 g de unt […]
Tort de ciocolata cu capsune
Tort de ciocolata cu capsune din: faina, zahar, cacao, praf de copt, sare, iaurt, apa, unt, oua, ciocolata, frisca, capsune. Ingrediente: Pentru blat: 150 g făină 250 g zahăr 40 g cacao 1/2 linguriţă praf de copt un praf sare 125 g iaurt 30 ml apă 120g unt 2 ouă Pentru cremă: 300 g ciocolată […]
Somon cu verdeturi
Somon gustos cu verdeturi din: file de somon, ulei de masline, lamaie, marar, fenicul, vin, mustar, galbenus, ulei, otet, suc de lamaie, verdeuri, castravete. Ingrediente: 2 fileuri de somon, cam de 1,5 kg fiecare ulei de măsline pentru uns 1 lămâie feliată 1 legătură de mărar tocat 1 bulb mic de fenicul, feliat subţire 6 […]
Sparanghel cu ou
Sparanghel cu ou din: oua, sparanghel, rosii cherry, ceapa, ulei, mustar, suc de lamaie, sare, piper, marar. Ingrediente: 10 ouă de prepeliţă 1 legătură de sparanghel tânăr 300 g de roşii cherry 1 legătură de ceapă verde 2-3 linguri ulei de măsline sare piper Pentru sos: muştar de Dijon sucul de la 1 lămâie 1 […]
Tort cu mascarpone si dulceata de morcovi
Tort cu mascarpone si dulceata de morcovi din: nuci, morcovi, faina, scortisoara, sare, zahar, praf de copt, ulei, mascarpone, crema de branza, lime, fistic. Ingrediente: Pentru aluat: 100 g de nuci 340 g de morcovi 250 g de făină 1 lingură de scorţişoară 1 vârf linguriţă de sare 300 g de zahăr 1 linguriţă praf […]
Quiche cu branza si ierburi
Quiche cu branza si ierburi din: faina, sare, unt, ierburi, pesmet, ceapa, dovlecel, masline, oua, telemea, ementaller, brie, marar. Ingrediente: Pentru aluat: 200 g de făină 1 vârf de sare 90 g de unt 60 ml de apă rece ierburi de Provence 2-3 linguri de pesmet Pentru umplutura: 2 legaturi de ceapă verde 1 dovlecel […]
Smoothie cu fructe de padure
Smoothie cu fructe de padure din: fructe de padure, banana, miere, desert de vanilie. Ingrediente: 2 căni fructe de pădure congelate, dezgheţate 1 banană foarte coaptă, decojită, tăiată bucăţi 2-3 linguri de miere lichidă 1 cutie desert de vanilie Mod de preparare: Se mixează toate ingredientele într-un blender, apoi se toarnă în pahare. Smoothie […]
Reteta zilei: Pulpe de pui cu unt la cuptor
Pulpe de pui cu unt la cuptor din: pulpe de pui, unt, condimente. Ingrediente: 2 pulpe de pui 1 lingura de unt la temperatura camerei ½ lingura de condimente Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 150C. Ungeti un vas termorezistent. Spalati si uscati pulpele de pui, apoi ungeti cu unt. Se presara cu condimente […]
Cannelloni cu sos
Cannelloni cu sos din: ceapa, lamaie, ulei, faina, supa, dovlecei, ricotta, patrunjel, busuioc, cannelloni, parmezan. Ingrediente: Pentru sos: 1 ceapă, tocată sucul şi coaja rasă de la 1/2 lămâie 25 g ulei de rapiţă sau de sâmburi de struguri) 25 g de făină 200 ml supă de legume Pentru umplutura: ulei de măsline 300 g […]
Pilaf de quinoa cu morcov si mazare
Pilaf de quinoa cu morcov si mazare din: unt, nuci, ceapa, ulei de rapita, sare, cimbru, usturoi, quinoa, supa de legume, apa, morcovi, mazare, parmezan. Ingrediente: 4 linguriţe de unt 2/3 cană de nuci, mărunţite 1/2 ceapă dulce, mărunţită 2 linguriţe de ulei de rapiţă 1/2 linguriţă de sare 1 lingură de cimbru proaspăt mărunţit sau […]
Prajitura greceasca cu sirop si foi de placinta
Prajitura greceasca cu sirop si foi de placinta din: ulei, zahar, foi de placinta, iaurt, praf de copt, zahar vanilat, oua, lamaie, esenta de rom, apa. Ingrediente: 1 pahar ulei 1 pahar zahăr 400 g foi de plăcintă 200 ml iaurt 1 plic praf de copt 1 plic zahăr vanilat 4 ouă 1 lămâie esenţă […]
Retete de Burgeri
Retete de Burgeri: Reteta zilei: Burgeri cu carne de pui si legume Burgeri cu carne de pui si legume din: carne tocata de pui, telina, morcov, ceapa rosie, usturoi, ou, sos de rosii, pesmet, praf de chili, boia de ardei, sos de branza albastra, branza albastra, chifle, rosii, spanac, ardei gras si ceapa verde. […]
Briose cu crema si ananas
Briose cu crema si ananas din: oua, lapte, ulei, zahar, cacao, faina, praf de copt, coaja de portocala, frisca, gelatina, ananas. Ingrediente: Pentru aluat: 2 ouă 200 ml lapte 100 ml ulei 200 g zahăr 50 g cacao 200 g făină 1 plic praf de copt coaja rasă de la 1 portocală zeamă din compot […]
Reteta zilei: Inghetata cu migdale si cirese
Inghetata cu migdale si cirese din: cirese uscate, amanretto, zahar, oua, faina, smantana, frisca, esenta de mihdale, migdale. Ingrediente: 1 cană cirese uscate 1/4 ceasca Amaretto 1 cană de zahăr 3 oua 1 lingura faina 1 1/2 cani smantana 1 cana frisca 2 lingurite esenta de migdale 1/2 ceașcă migdale feliate Mod de preparare: Tocati […]
Rulada cu carnati polonezi
Rulada cu carnati polonezi din: carnati, oua, ceapa, marar, patrunjel, sare, telemea, lamaie. Ingrediente: 6 cârnaţi polonezi 6 ouă 1 legătură ceapă verde mărar pătrunjel 1 praf de sare 100 g telemea 1 lingură coajă de lămâie rasă Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă tare, iar gălbenuşurile le freci cu sarea, încorporezi telemeaua rasă, […]
Trufe cu nuca de cocos
Trufe cu nuca de cocos din: smantana, ciocolata, unt, rom sau coniac, nuca de cocos, glazura. Ingrediente: 120 ml smântână lichidă pentru frişca 200 g ciocolată amăruie 30 g unt 2 linguri de rom/coniac/esenţă de rom Pentru decor: 50 g nucă de cocos 1 plic glazură de ciocolată sau 100 ml friscă 100 g ciocolată Mod […]
Rulada de curcan cu spanac
Rulada de curcan cu spanac din: bacon, curcan, spanac, ceapa, ulei, caise, bere, usturoi, cimbru, suc de rosii, sare, piper. Ingrediente: 10 felii bacon 1 pulpă curcan dezosată 200 g spanac 1 ceapă 2-3 linguri ulei 10-12 caise uscate 200 ml bere neagră 4 căţei de usturoi sare piper cimbru 5 linguri suc de roşii […]
Reteta prajitura cu crema de vanilie
Reteta prajitura cu crema de vanilie din: oua, zahar, ulei, sare, faina, cacao, brandy, budinca, lapte, unt, ciocolata. Ingrediente: Pentru blat: 5 ouă 250 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 5 linguri ulei 1 praf sare esenţă de rom 150 g făină 2 linguri cacao 50 ml brandy Pentru cremă: 1 plic budincă de vanilie […]
Rulada cu ceapa si telemea
Rulada cu ceapa si telemea din: oua, patrunjel, ceapa, telemea, praf de ardei, sare, ulei. Ingrediente: 6 ouă pătrunjel verde 1 ceapă 1 praf de ardei iute 100 g telemea rasă 1 praf de sare 2 linguri ulei Mod de preparare: Baţi ouăle şi le amesteci cu pătrunjelul tocat, sarea, ceapa tăiată solzişori şi […]
Reteta cozonac nemtesc
Reteta cozonac nemtesc din: faina, oua, drojdie, zahar, lapte, unt, sare, lamaie, stafide, rahat, rom. Ingrediente: 1 kg făină 8 gălbenuşuri 3 albuşuri 40 g drojdie proaspătă 250 g zahăr 2 pliculeţe zahăr vanilat 500 ml lapte 200 g unt 1 praf de sare coaja răzuită de la 1 lămâie 1 ou, pentru uns 1 […]
Rulada cu sos de rosii
Rulada cu sos de rosii din: pulpa de porc, ceapa, ardei, morcov, rosii, sos de rosii, bacon, vin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 1 ceapă 1 ardei 1 morcov 200 g roşii descojite 10 felii bacon 200 ml vin roşu 300 ml suc de roşii 3 linguri ulei sare piper Mod […]
Nuci umplute
Nuci umplute din: unt, zahar, oua, amoniac, otet, cacao, faina, sare, margarina, nuca, esenta de rom. Ingrediente: Pentru aluat: 2 pachete unt 250 g zahăr pudră 3 ouă 2 linguriţe amoniac otet 1 praf sare 2 linguri cacao 1 kg făină Pentru umplutură: 250 g margarină 250 g zahăr 8 ouă nucă esenţă de rom […]
Rulada de curcan cu ienibahar
Rulada de curcan cu ienibahar din: piept de pui, telina, zeama de lamaie, sunca, ardei, mascarpone, crema de branza, muguri de pin, supa, unt, ienibahar, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg piept de curcan 300 g ţelinâ 2 linguri cu zeamă de lămâie 250 g şuncă afumată 100 g ardei gras roşu 100 g mascarpone 50 […]
Retete de Hamburgeri (2016)
Retete de Hamburgeri: Hamburgeri de casă cu ardei iute si ceapa rosie Hamburgeri de casă cu ardei iute si ceapa rosie din: faina, drojdie uscata, zahar fin, sare, apa calda, ulei, ou, sare, mac, chimen, carne tocata, ardei iute, sos worcester, patrunjel, mustar, sare, piper, frunze de salata, ceapa rosie, otet, rosii, zahar, maioneza. […]
Briose cu dovleac
Briose cu dovleac din: faina, praf de copt, fulgi de ovaz, stafide, nucsoara, sare, ou, zahar, lapte. Ingrediente: 250 g făină 2 linguriţe de praf de copt 2 linguri de fulgi de ovăz 25 g stafide 1 priză de nucşoară sare 1 ou 200 g zahăr brun 1 pachet de zahăr vanilat 120 ml lapte […]
Tort cu ciocolata si rodie
Tort cu ciocolata si rodie din: oua, zahar, unt, lapte, praf de copt, faina, cacao, ciocolata, fructe de padure, rodie, martipan. Ingrediente: Pentru blat: 4 ouă 250 g zahăr 150 g unt 250 ml lapte 1 plic praf de copt 250 g făină 1 lingură cacao Pentru cremă: 175 g unt 6 linguri apă 600 […]
Cum se prepara Cremă de brânză cu nuci și smochine (VIDEO)
Cremă de brânză cu nuci și smochine: Cum se prepara Cremă de brânză cu nuci și smochine: Pofta buna!
Muschi de porc in crusta de citrice
Muschi de porc in crusta de citrice din: muschi de porc, fulgi de migdale, mandarine, portocale, vin, zahar, ulei, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 2 kg muşchi de porc 200 g fulgi de migdale 200 ml vin alb sec/vermut 4 portocale 4 mandarine 1-2 linguriţe cu zahăr brun ulei sare piper cimbru Mod de preparare: […]
Rata cu portocale si mere
Rata cu portocale si mere din: rata, supa de pui, portocale, mere, migdale, miere, lichior, lamaie, cimbru, rozmarin, ienibahar, amidon, sare, piper. Ingrediente: 1 raţă (de aproximativ 2 kg) 300 ml supâ fierbinte de pui 8 portocale 2 mere 80 g migdale mâcinate 2 linguri cu miere 40 ml lichior de portocale 2 linguri cu zeamă […]
Muschiulet de porc cu sos de prune
Muschiulet de porc cu sos de prune din: muschiulet de porc, portocala, limeta, foaie de dafin, anason, usturoi, ulei, prune, otet, ceapa, ardei, boabe de mustar, ghimbir, sare, piper. Ingrediente: 1 muşchiulet de porc Pentru marinada: 1 portocală 1 limetă 1 foaie de dafin 1/2 linguriţă anason 2 căţei de usturoi ulei sare piper Pentru […]
Reteta friptura de vita cu fructe
Reteta friptura de vita cu fructe din: vrabioara de vita, ceapa, mere, prune, ulei, vin, supa, prune, mere, ulei, vin, ienupar, piper, cuisoare, sare, scortisoara, unt, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg vrăbioară/antricot de vită 5-8 cepe 300 g mere dulci 150 g prune 3 linguri cu ulei 250 ml vin roşu 350 ml supă clară […]
Clatite cu seminte de dovleac
Clatite cu seminte de dovleac din: faina, lapte, sare, oua, seminte, unt, ulei, sirop de artar, scortisoara. Ingrediente: 100 g făină 300 ml lapte sare 3 ouă 40 g seminţe de dovleac măcinate 40 g unt 2 linguri de ulei seminţe de dovleac întregi 8 linguri de sirop de arţar praf de scorţişoară Mod […]
Terina de porc si pui
Terina de porc si pui din: carne de porc, piept de pui, usturoi, cimbru, sare, piper, bacon, ou, ceapa, coniac, fructe, fistic, compot. Ingrediente: 500 g carne tocată de porc 2 căţei usturoi puţin cimbru sare piper 500 g piept de pui 12-15 felii bacon un ou o ceapă 50 ml coniac 100 g fructe […]
Tarta de ciuperci cu usturoi
Tarta de ciuperci cu usturoi din: aluat foitaj, ciuperci, usturoi, ceapa, smantana, faina, unt, sare, piper, ulei, galbenus. Ingrediente: 2 pachete aluat foitaj 1,5 kg ciuperci un căţel usturoi o ceapă 100 ml smântână o lingură făină 25 g unt sare piper o lingură ulei un gălbenuş pentru copt Mod de preparare: Se pune […]
Cum se prepara Pastrav cu orez si capere (VIDEO)
Pastrav cu orez si capere: Cum se prepara Pastrav cu orez si capere: Pofta buna!
Vitel in crusta dubla de pesmet
Vitel in crusta dubla de pesmet din: muschi de vitel, oua, pesmet, parmezan, faina, ulei, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 1 kg muşchi de viţel 5-6 ouă 300 g pesmet 100 g parmezan ras 150 g făină 150 ml ulei sare mix de piper cimbru Mod de preparare: Incălzeşte cuptorul la 120°C. Spală şi curăţă […]
Retete Burgeri (2016)
Retete Burgeri Burgeri din cartofi Burgeri din cartofi din: fasole, piure, ceapa, usturoi, patrunjel, chimen, pesmet, faina, sare, piper, ulei. Ingrediente: 200 g fasole boabe gata fiartă 250 g piure de cartofi dulci o ceapă 2 căţei usturoi 1/2 legătură pătrunjel o linguriţă chimen măcinat 4 linguri pesmet 4 linguri făină sare piper 2 […]
Piept de porc cu mirodenii
Piept de porc cu mirodenii din: piept de porc, sare, piper, seminte de fenicul, usturoi, cimbru, ulei, lamaie. Ingrediente: 1.5 kg piept de porc cu sorici piper sare 2 linguri seminţe fenicul cimbru 4-5 căţei usturoi 2 linguri ulei 2 lămâi Mod de preparare: Pui într-un mojar cimbru, fenicul, sare, piper, căţeii de usturoi […]
Rulada cu pui si ciuperci
Rulada cu pui si ciuperci din: piept de pui, ciuperci, morcov, usturoi, ceapa, ulei, rosii, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 piept mare de pui 400 g ciuperci 1 morcov 4 căţei de usturoi 1 ceapă 3 linguri ulei 200 g roşii descojite 3-4 linguri ulei cimbru sare piper Mod de preparare: Căleşti în ulei […]
Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete
- bere
- bucatarie
- ceai
- cocktail
- condimente
- conserve si muraturi
- cum se prepara
- despre
- sanatate
- sosuri
- stiati ca
- timp liber
- vinul
- whisky