marți, 27 decembrie 2011

Deserturi pentru Revelion

Deserturi pentru Revelion

Pentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de Deserturi pentru Revelion pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate Deserturi pentru Revelion.

Deserturi pentru Revelion

Tort cu ananas şi vişine

Deserturi pentru RevelionO reteta gustoasa de tort cu ananas si visine din: oua, zahar, faina, cacao, esenta de rom, ulei, zahar, compot de ananas, iaurt, gelatina, intaritor, frisca si visine. Ingrediente: pentru blat: 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 1 lingură cacao 1/2 fiolă esenţă de rom sau vanilie 1 lingură ulei pentru formă…Read more »

Tort cu crema de zmeura si lamaie

Deserturi pentru RevelionO reteta gustoasa de tort cu crema de zmeura si lamaie din: oua, zahar, sare, zahar vanilat, faina, praf de copt, amidon, unt, zmeura, foi de gelatina, frisca, suc si coaja de lamaie, vanilie si branza de vaci. Ingrediente: blat de pandişpan: 4 ouă 120 g zahăr 1 praf sare 1 plic zahăr vanilat…Read more »

Sulfeu de ciocolata cu rom

Deserturi pentru RevelionO reteta delicioasa de sulfeu de ciocolata cu rom din: lapte, unt, faina, zahar, ciocolata menaj, oua, rom si unt. Ingrediente: pentru sufleu: 300 ml lapte 50 g unt 60 g faină albă 100 g zahăr 70 g ciocolată menaj 4 ouă 30 g rom pentru forme: 30 g zahăr 50 g unt …Read more »

Mille feuille cu capsuni

Deserturi pentru RevelionO reteta delicioasa de mille feuille cu capsuni din: suc de portocale, suc de lamaie, zahar, faina, unt, amidon, suc de lamaie verde, ou si capsuni. Ingrediente: tuille de portocale: suc de portocale 100 ml suc de lamâie 25 m zahar 250 g faina 75 g unt 125 g ingrediente crema de citrice: suc…Read more »

Reteta zilei: Tort cu dulceata de gutui si frisca

Deserturi pentru RevelionO reteta delicioasa de tort cu dulceata de gutui si frisca din: oua, zahar, faina, esenta de portocale, dulceata de gutui, budinca de vanilie, frisca, portocale si kiwi. Ingrediente: blat: 10 oua 10linguri zahar 10linguri faina esenta de portocale umplutura: 300gr dulceata de gutui 1 pachet budinca vanilie 500 ml frisca 2 portocale kiwi…Read more »

Mousse de lamaie verde

Deserturi pentru RevelionO reteta delicioasa de Mousse de lamaie verde din: suc de lamaie verde, lamaie, verde, ciocolata alba, vodca, foaie de blat, jeleu, colorant, gelatina, albus de ou, zahar, fructe de padure si frisca. Ingrediente: suc de lamaie verde 155 ml lamaie verde (coaja) 60 g ciocolata alba 70 g vodca sau limoncello 5 ml…Read more »

Cum se prepara placinta cu ciocolata si nuci pecan (video)

24 December 2011

Deserturi pentru RevelionO reteta video despre cum se prepara placinta cu ciocolata si nuci pecan. Un preparat rapid, gustos, sanatos si delicios. Ingrediente: 1 9-inch pie shell 2 eggs 1 cup light brown sugar 1/4 cup white sugar 1/2 cup butter 1 tablespoon all-purpose flour (I didn’t add in this recipe, but suggest you do. Add…Read more »

Prăjitură Lamington

Deserturi pentru RevelionO reteta delicioasa de prajitura lamington din: zahar pudra cu aroma de vanilie, zahar tos, cacao neagra, faina, amidon, lapte, oua, unt, fulgi de nuca de cocos si ciocolata menaj. Ingrediente: 500 g zahăr pudră cu aromă de vanilie 125 g zahăr tos 75 g cacao neagră 125 g faină cu agent de creştere…Read more »

Cum se prepara Prajiturele cu migdale (video)

Deserturi pentru RevelionO reteta video despre cum se prepara Prajiturele cu Migdale, un preparat delicios, gustos si sanatos, ideal pentru cei mici. Cum se prepara Prajiturele cu migdaleRead more »

Sufleu de ciocolată si banane

Deserturi pentru RevelionO reteta delicioasa de sufleu de ciocolata si banane din: ciocolata menaj, zahar, unt, oua, banana si zahar pudra. Ingrediente: pentru sufleu: 200 g ciocolată menaj 100 g zahăr 30 g unt 4 ouă 1 banană pentru decor: zahar pudra Mod de preparare: Topeşte la bain-marie ciocolata mărunţită împreună cu untul, amestecând frecvent….Read more »

Trufe de ciocolată şi cafea

Deserturi pentru RevelionO reteta delicioasa de trufe de ciocolata si cafea din: ciocolata menaj, smantana dulce, unt, galbenusuri, lichior de cafea, ciocolata alba, fulgi de nuca de cocos, cafea solubila si zahar vanilat. Ingrediente: 300 g ciocolată menaj 50 ml smântână dulce 30 g unt 2 gălbenuşuri 1 lingură lichior de cafea 2 linguri cafea solubilă…Read more »

Briose cu fructe de padure si ciocolata

Deserturi pentru RevelionO reteta delicioasa de briose cu fructe de padure si ciocolata din: faina, zahar, unt, fructe de padure, oua, sare, drojdie, ciocolata menaj, smantana dulce, vanilie, cafea si zahar pudra. Ingrediente: pentru brioşe: 150 g faină albă 225 zahăr 190gunt 125 g fructe de pădure (zmeură, afine, fragi) 2 ouă 5 g drojdie sare…Read more »

Trufe de ciocolată albă şi cozonac

Deserturi pentru RevelionO reteta delicioasa de trufe de ciocolata alba si cozonac din: ciocolata alba, cozonac, rom, fulgi de migdale, coaja de portocale si ciocolata menaj. Ingrediente: 200 g ciocolată albă 120 g cozonac (sau panettone) 3 linguri rom pentru decor: fulgi de migdale coajă de portocală confiată ciocolată menaj Mod de preparare: Taie mărunt…Read more »

Biscuiţi de migdale cu cremă de cafea

Deserturi pentru RevelionO reteta delicioasa de biscuiti de migdale cu crema de cafea din: migdale, faina alba, unt, zahar, zahar vanilat, ciocolata menaj, cafea espresso, smantana dulce, unt si zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat: 100 g migdale 100 g faină albă 100 g unt 100 g zahăr 1 plic zahăr vanilat pentru cremă: 200 g ciocolată…Read more »

Chec aromat

Deserturi pentru RevelionO reteta delicioasa de chec aromat din: oua, zahar, zahar vanilat, margarina, lapte, smantana, nuci, praf de copt, faina, scortisoara, rom, alune de padure, stafide, coaja de citrice, lamai si nuci. Ingrediente: 4 oua 250 g zahar 20 g zahar vanilat 200 g margarina 100 ml lapte 100 ml smantana grasa 250 g nuci…Read more »

Tort cu cafea

Deserturi pentru RevelionO reteta delicioasa de tort cu cafea din: oua, zahar, ulei, cacao, faina, cafea, ciocolata cu cafea, ciocolata neagra, frisca si unt. Ingrediente: 6 oua 200 g zahar 30 ml apa 30 ml ulei 30 g cacao 8 linguri cu faina 200 ml cafea pentru crema: 500 g ciocolata cu cafea esenta de cafea…Read more »

Tort de ciocolată cu portocale si frisca

Deserturi pentru RevelionO reteta delicioasa de tort de ciocolata cu portocale si frisca din: oua, zahar, faina, cacao, rom, oua, ciocolata neagra de menaj, zahar, margarina, zahar vanilat, portocale, frisca si scortisoara. Ingrediente: blat: 7 oua 150 g zahar 120 g faina 2 linguri cacao 1 lingura rom crema: 6 oua 6 linguri apa 200 g…Read more »

Tort cu ananas

Deserturi pentru RevelionO reteta delicioasa de tort cu ananas din: unt, cacao, lapte, zahar, oua, faina, praf de copt, esenta de vanilie, sare, crema de branza, zahar pudra si ananas. Ingrediente: 250 g unt 50 g cacao 1/2 cana cu lapte 300 g zahar + 2 linguri 4 oua 200 g faina 1 pliculet cu praf…Read more »

Tort cu frisca si migdale

Deserturi pentru RevelionO reteta delicioasa de tort cu frisca si migdale din: oua, faina, nuci, suc de lamaie, coaja de lamaie, rom, zahar, frisca, fructe din compot, ciocolata alba si ciocolata neagra. Ingrediente: 6 oua 150 g faina 150 g nuci sau migdale macinate 50 ml apa +suc de lamaie 1 lingura coaja de lamaie rasa…Read more »

Prajitura cu mousse de cafea

Deserturi pentru RevelionO reteta delicioasa de prajitura cu mousse de cafea din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, esenta de vanilie, cafea instant, ciocolata neagra, oua, esenta de vanilie, coniac, ciocolata, nuci si migdale. Ingrediente: 3 oua 6 linguri cu zahar 5 linguri cu faina 2 linguri cu cacao 1 plic cu praf de copt…Read more »

Trufe cu nuca de cocos

Deserturi pentru RevelionO reteta delicioasa de trufe cu nuca de cocos din: ricotta, zahar, fulgi de nuca de cocos, ciocolata menaj si lapte. Ingrediente: 380 g ricotta 100 g zahăr 180 g fulgi de nucă de cocos 100 g ciocolată menaj 3 linguri lapte Mod de preparare: Pune într-un castron ricotta, zahărul şi 120 g…Read more »

Brioşe cu ciocolată şi cremă cu lichior de cafea

Deserturi pentru RevelionO reteta delicioasa de briose cu ciocolata si crema cu lichor de cafea din: lapte, faina, unt, ciocolata, zahar brun, cacao neagra, ou, cafea solubila, zahar vanilat, lichior de cafea, galbenus si zahar pudra. Ingrediente: 700 ml lapte 100 g faină cu agent de creştere 60 g unt 30 g ciocolată topită 15 g…Read more »

Pandispan cu fructe uscate

Deserturi pentru RevelionO reteta delicioasa de pandispan cu fructe uscate din: oua, ulei, zahar, faina, zahar vanilat, fructe uscate, ciocolata cu lapte, unt, esenta de rom si sare. Ingrdiente: 6 oua 6 linguri ulei 6 linguri zahar 1 cana cu faina 3-4 plicuri de zahar vanilat 200 g fructe uscate (stafide, caise deshidratate, smochine, curmale, migdale)…Read more »

Deserturi delicioase: Ciocolata de casa

Deserturi pentru RevelionO reteta gustoasa de ciocolata de casa din: zahar, lapte praf, cacao, unt, miez de nuca, apa. Ingrediente: 1/2 kg zahăr 250 g lapte praf 3 linguri cacao 100 g unt 200 g miez de nucă 100 ml apă Mod de preparare: In tava de cuptor se pun 100 g de nuci mărunţite. Se…Read more »

Rulada cu ciocolata

Deserturi pentru RevelionO reteta delicioasa de rulada cu ciocolata din: oua, zahar, faina, cacao, sare, lapte, zahar, galbenusuri, ciocolata, unt, amidon, zahar vanilat si nuca. Ingrediente: 4 oua 4 linguri cu zahar 6 linguri faina 1 lingura de cacao sare pentru crema: 500 ml lapte 100 g zahar 4 galbenusuri 200 g ciocolata 1 lingura cu…Read more »

Prajitura intoarsa

Deserturi pentru RevelionO reteta delicioasa de prajitura intoarsa din: faina, unt, zahar pudra, oua, praf de copt, smantana, gem de prune, nuca, zahar vanilat. Ingrediente foi: 400 g făină 100 g unt 100 g zahăr pudră 1 ou 1 plic praf de copt 4 linguri smântână 200 g gem de prune Ingrediente umplutură: 200 g nucă…Read more »

Prajitura cu fructe

Deserturi pentru RevelionO reteta delicioasa de prajitura cu fructe din: compot de visine, gelatina, compot de ananas, ciocolata, oua, faina, ulei, zahar, lapte, amoniac, otet, frisca, mascarpone, crema de branza, zahar pudra si esenta de vanilie. Ingrediente: 1 borcan compot de visine 1 pliculet cu gelatina 1 cutie cu compot de ananas 200 g ciocolata pentru…Read more »

Rulouri cu nuci

Deserturi pentru RevelionO reteta delicioasa de rulouri cu nuci, faina, drojdie, zahar pudra, unt, apa, sare, zahar, scortisoara, zahar vanilat, miere, ou. Ingrediente aluat: 1/2 kg făină 1 cub drojdie proaspătă 2 vârfuri de cuţit de zahăr pudră 2 linguri unt 350 ml apă un praf de sare Ingrediente umplutură: 250 g nucă măcinată 2 linguri…Read more »

Cozonac cu mere

Deserturi pentru RevelionO reteta delicioasa de cozonac cu mere din: faina, oua, lapte, zahar, drojdie, unt, ulei, sare, mere, zahar, scortisoara si lamaie. Ingrediente: 600 g faina 2 oua 250 ml lapte 2 linguri cu zahar 10 g drojdie uscata 2 linguri cu unt topit 4 linguri cu ulei 1/4 lingurita cu sare pentru umplutura: 1…Read more »

Gofre cu ciocolată şi chili

Deserturi pentru RevelionO reteta delicioasa de gofre cu ciocolata si chili din: faina, unt, zahar pudra, lapte dulce, oua, ciocolata neagra, pudra de boia iute, sare, praf de copt si sos de ciocolata. Ingrediente: 250 g făină 80 g unt 50 g zahăr pudră 500 ml lapte dulce 3 ouă 200 g ciocolată neagră un sfert…Read more »

Patratele cu alune

Deserturi pentru RevelionO reteta de patratele cu alune din: ciocolata alba de menaj, ulei, zahar, faina, oua, bicarbonat, vanilie, scortisoara, cocos, nuci zdrobite, gem de caise, alune de padure, ciocolata alba, ciocolata neagra, lapte si unt. Ingrediente: 400 g ciocolata alba de menaj 150 ml ulei 2 cani zahar 2 cani faina 5 oua 1-1/2 lingurita…Read more »

Bomboane cu alcool

Deserturi pentru RevelionO reteta simpla si delicioasa de bomboane cu alcool din: biscuiti, nuca, unt, zahar, cacao, esenta de rom, visine si nuca de cocos. Ingrediente: 250 g biscuiti simplu 100 g nuca macinata (ori alune nesarate) 50 g unt 100 g zahar 25 g cacao esenta de rom visine din visinata nuca de cocos …Read more »

Tort cu portocale şi ciocolată

Deserturi pentru RevelionO reteta delicioasa de tort cu: oua, zahar, unt, faina, nuca, portocala, zahra vanilat, sare, ciocolata, lichior, cafea, lapte. Ingrediente blat: 8 ouă 8 linguri zahăr 4 linguri unt 6 linguri făină 4 linguri nucă măcinată coajă de portocală un plic zahăr vanilat un praf sare Ingrediente crema: 300 g ciocolată cu lapte sau…Read more »

Bomboane de casă

Deserturi pentru RevelionIngrediente: Pentru fursecuri: 500 g unt 4 ouă 150 g zahăr 600 g făină Vanilină Crema: 500 g smîntînă 500 g ciocolată neagră esenţă de rom stafide înmuiate în rom Mod de preparare: Se bat untul, ouăle, vani­lină şi zahărul. Se adaugă făina, se amestecă, iar compoziţia rezultată se toarnă cu un şpriţ…Read more »

Mere în foitaj

Deserturi pentru RevelionIngrediente: un pachet de foitaj un kg de mere 5 linguri de miere un praf de scorţişoară 50 g miez de nucă, 50 g stafide un ou frunze de mentă Mod de preparare: Merele se spală, se taie felii şi se scobesc de seminţe. Intr-o tigaie se pune mierea, se înfierbântă puţin şi…Read more »

Gugelhupf

Deserturi pentru RevelionIngrediente: 250 ml lapte 30 g drojdie proaspătă 500 g făină 150 g unt 100 g zahăr 8 gălbenuşuri 80 g stafide coajă rasă de la o lămâie 100 g migdale zahăr pudră (pentru decor) un praf de sare Mod de preparare: Se face o maia din lapte călduţ, drojdie şi o lingură de…Read more »

Piscoturi de sampanie

Deserturi pentru RevelionIngrediente: 4 ouă 125 g zahăr 375 g făină un pliculeţ cu zahăr vanilinat Mod de preparare: Se bat spumă albuşurile, apoi se încorporează treptat zahărul, bătând continuu. Separat se freacă bine gălbenuşurile, până devin spumoase. Se adaugă în ele o treime din spuma de albuş, se amestecă uşor, apoi se pune făina cernută…Read more »

Prăjitură de casă (Linzer)

Deserturi pentru RevelionIngrediente: Foaia: 400 g unt 200 g zahăr 5 ouă 100 g stafide 700 g făi­nă o linguriţă de bicarbonat stins răzătură de la o lămîie vanilină Umplu­tura: 500 g gem caise 300 g nuci Mod de preparare: Se amestecă toate ingredi­entele pentru aluat, apoi se frămîntă bine. Se pune la rece pentru…Read more »

Prăjitu­ra cu fructe

Ingrediente: 6 ouă 400 g zahăr 300 g făina 12 linguri de apă 750 g fructe coajă rasă de lămâie vanilie zahăr pudră vanilinat Mod de preparare: Gălbenuşurile se freacă spumă cu 200 g zahăr, se adaugă 6 lin­guri de apă, apoi, treptat, făina, zahărul vanilinat şi coaja de lămâie. Albuşurile se bat…

Read more »

Cum se prepara Pandispan cu Fructe Uscate (video)

Cum se prepara Pandispan cu fructe uscate

Read more »

Chec cu iaurt

Deserturi pentru RevelionIngrediente: 8 ouă 250 g iaurt 300 g miere 3 linguri de unt o linguriţă de bi-carboniat 8 linguri de făină coaja de la o lămîiie 100 g cacao vanilină nuci Mod de preparare: Se bat gălbenuşurile spumă, se adaugă mierea şi jumătate de iaurt. Urmează untul tăiat bucăţele, coaja de lămîie, restul de…Read more »

Prajitura congelata

Deserturi pentru RevelionIngrediente pentru foi: 6 albuşuri 250 g zahăr 9 linguri nuci măcinate 3 linguri cu vârf făină Crema: 6 gălbenuşuri 8 linguri zahăr 2 linguri făină 300 ml lapte 3 plicuri zahăr vanilat Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul în ploaie, bătându-se încontinuu. Se încorporează încet nuca şi făina….Read more »

Salata de pepene cu sirop de lamaie

Deserturi pentru RevelionIngrediente: 2 pepeni mici galbeni 500 g pepene verde (fără coajă) coaja rasă şi sucul de la o lămâie 25 g zahăr Mod de preparare: Taie pepenii galbeni în jumătăţi, scoate seminţele din ei şi scobeşte-i, având grijă să pui sucul deoparte. Cu ajutorul unui cuţit ascuţit taie marginile celor patru jumătăţi în…Read more »

Tiramisu (reteta traditionala)

Deserturi pentru RevelionIngrediente: 4 gălbenuşuri 100 g zahăr 120 ml vin Marsala dulce (sau alt vin alb dulce şi parfumat) 450 g brânză mascarpone 230 g frişca nebătută 280-300 g pişcoturi de şampanie două linguri cacao neagră 350 ml cafea espresso (îndulcită cu două linguri de zahăr) Mod de preparare: Se bat gălbenuşurile cu telul,…Read more »

Cuib din ciocolată

29 September 2009

Ingrediente: 300 g ciocolată neagră 6 foi (12 g) de gela­tină două ouă întregi 4 gălbenuşuri 150 g zahăr pudră 25 ml smântână lichidă, un pacheţel cu zahăr vanilinat 2-3 linguri de cacao ouă de Paşti din ciocolată pentru decor Mod de preparare: Se înmoaie foile de gelatină într-un castron cu apă rece….

Read more »

Tarte cu branza brie şi cireşe

Deserturi pentru RevelionIngrediente: două pachete de foitaj două cutii de brânză brie 300 g cireşe 80 g miezuri de nucă 30 g fistic două ramuri de rozmarin două linguri de seminţe de susan un ou două linguri de zahăr brun un vârf de cuţit cu pudră de ghimbir un vârf de cuţit cu pudră de cuişoare…Read more »

Cremă de vanilie cu cireşe

Ingrediente: 800 g cireşe 300 g brânză de vaci 200 ml frişca 100 g zahăr tos două linguri de miere două pliculeţe cu zahăr vanilinat o lingură de lichior de lămâie o lingură de esenţă de vanilie 200 g fulgi de porumb în ciocolată 100 ml vin roşu o jumătate de linguriţă de pudră…

Read more »

Turnulete cu cremă de cocos şi cireşe

Deserturi pentru RevelionIngrediente: un pachet de foitaj 200 g cireşe 4 linguri de zahăr brun 300 g brânză de vaci un pliculeţ cu cremă de vanilie instant 300 ml lapte dulce 50 g zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanili­nat o lingură de sirop de cireşe 100 g nucă de cocos 50 g miezuri de nucă…Read more »

Ingheţată de pepene galben

Deserturi pentru RevelionIngrediente: doi pepeni galbeni de mărime potrivită opt foi de gelatină incoloră 60 g unt 40 g făină 100 g zahăr 7 albuşuri decorul: frunze de mentă felii de citrice felii de pepene galben (mici) Mod de preparare: Taie pepenii pe jumătate şi scoate din ei seminţele. îndepărtează miezul, avînd grijă să-l decupezi…Read more »

Nisperos asadas – Nisperos la cuptor

Deserturi pentru RevelionIngrediente: 12 nîsperos 100 g stafide 4 linguri de brandy zahăr pudră 100 g migdale prăjite 200 g frişca bătută pudră de scorţişoară Mod de preparare: Se aleg fructele de nîspe­ros să fie bine coapte, dar nu prea moi. Se spală cu apă rece, apoi se aşază într-o tavă de copt din ceramică…Read more »

Rulada cu inghetata

Deserturi pentru RevelionIngrediente: 3 oua 3 linguri de zahar 2 linguri faina 1 pachet zahar vanilat 2 linguri cacao Pentru crema: 150 g unt 80 g zahar pudra 1-2 linguri de rom Pentru inghetata: 300 ml lapte 4 galbenusuri 100 g zahar 50 g ciocolata alba 50 g ciocolata cu lapte 300 ml frisca batuta …Read more »

Inghetata cu frisca si capsuni

Deserturi pentru RevelionIngrediente: 3 oua 150 g zahar 1 plic zahar vanilat 2-3 linguri de rom 500 ml frisca batuta 600 g capsuni 50 g bomboane multicolore napolitane cu ciocolata Mod de preparare: Se bat la bain-marie albuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, apoi se adaugi gălbenuşurile şi romul. Se bate în continuare până se…Read more »

Prajiturele cu nuci si cacao

Deserturi pentru RevelionIngrediente: 150 g ciocolata 125 g unt 150 zahar vanilat 2 oua 125 g faina un plic de praf de copt un plic de zahar vanilat 200 g nuci tocate Pentru glazura: 100 g unt 60 g cacao foarte inchisa la culoare putina sare 100 g de zahar pudra Mod de preparare Sc…Read more »

Tort cu corcoduşe

Deserturi pentru RevelionIngrediente: Pentru aluat: 250 g faină 80 g smântână fermentată 2 linguri miere lichidă 1 vârf de cuţit de sare 1/2 linguriţă vanilie 100 g unt rece Pentru topping şi grătar: 1 borcan (720 ml) de corcoduşe fără sâmburi 70 g migdale măcinate (fără coajă) 100 g miere lichidă 1-2 linguri alcool de corcoduşe …Read more »

Tartă cu mălai, mere şi stafide

Deserturi pentru RevelionIngrediente: 90 g făină de porumb (mălai) 25 g griş 50 g stafide 50 ml lapte 50 g smântână sare 100 g zahăr 30 g unt coaja de la o lămâie 4 mere zahăr pudră scorţişoară pentru presărat deasupra Mod de preparare: Fierbeţi laptele cu sare, zahăr, unt şi coajă de lămâie (întreagă;…Read more »

Trandafiri

Deserturi pentru Revelion Ingrediente aluat fraged: 1 lingură făină 25 g margarina unt sau untură Mod de preparare: Din toate acestea se face un aluat care se lasă o noapte la rece. A doua zi se întinde o foaie potrivită. Se taie cu paharul sau cu o cană (nu foarte largă la gură) aluatul apoi…Read more »

Prajitura cu amidon

Ingrediente: 8 oua 10 linguri zahar 250 g amidon Ingrediente Crema: 1/4 l lapte 3 linguri zahar 3 linguri faina 1 borcan compot (caise) 1 pachet unt Mod de preparare: Se bat albusurile bine, se pune zaharul, se adauga galbenusurile si apoi amidonul in ploaie. Se imparte compozitia in doua si se fac…

Read more »

Parfe de pepene galben

Deserturi pentru RevelionIngrediente: 1 kg miez miez de pepene galben 1 pahar lapte 1 pahar frisca 1 pahar zahar pudra Mod de preparare: Miezul de pepene galben se trece prin sită, se adaugă aptele, zahărul şi frişca, se amesteca compoziţia in tâviţe şi se introduce în congelatorul frigiderului. Parfe de pepene galben Pofta buna!Read more »

Deliciu cu prune şi smântână

Deserturi pentru RevelionIngrediente: 200 ml lapte 1 cub drojdie (42 g) 140 g zahăr 400 g făină 4 ouă 40 g unt 1 linguriţă scorţişoară măcinată 300 g smântână fer­mentată 1 linguriţă fruct stea măcinat 800 g prune Mod de preparare: Incălziţi laptele puţin, până devine călduţ. Fărâmiţaţi drojdia şi turnaţi-o în lapte. Adăugaţi 20…Read more »

Prăjitura cu prune si aluat fărâmiţat

Deserturi pentru RevelionO reteta de prajitura cu prune si aluat faramitat din: zahar, unt, sare, faina, praf de copt, scortisoara, ou, prune si pesmet. Ingrediente: 200 g zahăr 400 g unt sare 600 g făină 2 linguriţe praf de copt 1 linguriţă scorţişoară măcinată 1 ou 1,3 kg prune 4 linguri pesmet Mod de preparare:…Read more »

Inghetata cu frisca

Ingrediente: 3 albuşuri 200 g frişca 3 linguri zahăr 100 g nucă măcinată sau fructe zdrobite (căpşune, zmeură, vşine, caise) Mod de preparare: Se bat albuşurile cu zahărul, după care se adaugă frişca şi nucile (fructele). Se amestecă totul uşor şi se pune în congelator. Pofta buna!

Read more »

Salata de fructe

Deserturi pentru RevelionIngrediente: un pepene galben 1 piersică 1 nectarină 2 ciorchini de struguri (unul alb şi unul roşu) o cutie cu compot de ananas compot de caise zmeură mure friscă Mod de preparare: Se taie pepenele în două în aşa fel încât să obţii două castroane în care să încapă amestecul de fructe. Scobeşte (nu…Read more »

Prăjitură cu prune si nuci

Deserturi pentru RevelionIngrediente: 1,5 kg prune 6 ouă 200 g zahăr 1 pachet zahăr vanilinat 1 vârf de cuţit de sare 200 g unt moale 200 g făină 1 linguriţă praf de copt 200 g miez de nucă măcinat 1/4 linguriţă cuişoare măcinate 1 pachet glazură transparentă Mod de preparare: Pregătiţi prunele şi îndepărtaţi-le sâmburii….Read more »

Fursecuri cu anason

Ingrediente: un ou o lingură de zahăr o lingură de ulei o jumătate de pahar de vin alb seminţe de anason făină cât cuprinde Mod de preparare: Amestecă zahărul cu oul, făina şi seminţele de anason. Frământă până obţii o pastă omogenă. Adaugă vinul şi continuă să frămânţi, împarte aluatul în bucăţele mici…

Read more »

Salata de fructe cu sos de zmeura

Ingrediente: un pepene galben 1 piersică 1 nectarină 2 ciorchini de struguri (unul alb şi unul roşu) o cutie cu compot de ananas compot de caise zmeură mure friscă Mod de preparare: Se taie pepenele în două în aşa fel încât să obţii două castroane în care să încapă amestecul de fructe. Scobeşte…

Read more »

Fursecuri glazurate cu alune

Deserturi pentru RevelionIngrediente: 250 g unt nesărat 500 g făină 125 g zahăr 250 g alune zahăr vanilat un praf de sare 200 g ciocolată de menaj Mod de preparare: Freci untul cu zahărul până ce s-a topit za­hărul. Adaugi faina, alunele, vanilia şi sa­rea şi amesteci până ce totul este omogenizat. Dai coca la…Read more »

Bezele cu migdale şi scorţişoară

Deserturi pentru Revelion Ingrediente: 500 g zahăr 500 g migda­le tăiate mărunt sau măcinate o lămâie rasă scorţişoară măcinată 3 albuşuri Mod de preparare : Bate bine albuşurile cu zahărul, până se obţine o spumă densă. Adaugă apoi uşor migdalele tăiate foarte mărunt sau măcinate, scorţişoara măcinată, coaja rasă de lămâie. Aşază în tavă, la distanţă…Read more »

Paleuri cu stafide

Deserturi pentru RevelionIngrediente: 3 ouă 300 g zahăr 300 g margarina 300 g faină 100 g stafide 1 pliculeţ cu zahăr vanilinat esenţă de rom Mod de preparare: Treci zahărul cu marga­rina până devine cremos, adaugi ouăle, unul câte unul, zahărul vanilinat, esenţa de rom şi amesteci în continua­re. Adaugi stafidele, care au fost înmuiate…Read more »

Cozonac cu mac si rahat

Deserturi pentru RevelionIngrediente: 1 kg făină 8 gălbenuşuri 4 albuşuri 350 g zahăr 250 g unt 2 linguri ulei 1/2 lapte 60 g drojdie 1 linguriţă rasă de sare 250 g mac 200 g rahat 5 pliculeţe cu zahăr vanilat Mod de preparare: Faci întâi maiaua pen­tru care sfărâmi drojdia, o amesteci cu o lingură…Read more »

Foi cu miere

Deserturi pentru RevelionIngrediente: Foaia: 8 ouă 250 g miere 600 g zahăr un kg făină 500 g unt bicarbonat stins 1 l apă coaja rasă de la două lămîi 300 g pesmet 3 linguriţe de scorţişoară Crema de lămîie: 400 g unt 250 g miere zeama de la două lămîi coaja rasă de la două lămîi…Read more »

Prăjitură cu glazură

Deserturi pentru RevelionIngrediente: 8 ouă 250 g iaurt 300 g miere 3 linguri de unt o linguriţă de bicarbonat coaja de la o lămîie 8 lin­guri de făină rahat tăiat cubuleţe stafide înmuiate în rom şi şerbet de vanilie Mod de preparare: Se bat gălbenuşurile spu­mă, se amestecă bine cu mierea şi jumătate de iaurt….Read more »

Fursecuri cu glazura de ciocolata

Ingrediente: 1 ou 80 g zahăr 80 ml ulei 100 g făină 1/2 pachet praf copt Mod de preparare: Freci oul cu zahărul cu o lingură de metal până se topeşte şi se face ca o cremă. Adaugi uleiul puţin câte puţin, făina şi amesteci. Cu o linguriţă pui grămăjoare într-o tavă…

Read more »

Pricomigdale cu nuci, alune si esenta de vanilie

Ingrediente: 3 albuşuri 210 g zahăr tos 20 ml rom 200 g nuci sau alune măcinate 8- 10 picături esenţă de migdale sau un pacheţel zahăr vanilat Mod de preparare: Pui nucile sau alunele într-o tavă la copt, la foc potrivit, 10 minute, după care le dai prin maşina de nucă. Baţi…

Read more »

Clatite cu spanac

Ingrediente: 4 clătite mari şi groase (preparate din apă, făină şi sare) 400 g spanac 1 ceapă mare sare şi piper 50 g mărgă­rină Mod de preparare: Cureţi spanacul şi îl speli bine. Il fier­bi în apă cu sare, îl scurgi şi-l tai bucăţi mai mari. Incălzeşti margarina într-o tigaie şi căleşti…

Read more »

Budinca delicioasa cu macaroane si miere

Ingrediente: 1 pachet maca­roane – 500 g 700 g – 1 kg brânză de vaci 7 ouă zahăr vanilat esenţă de rom 5-6 mere 1 punguţă cu stafide nuci 1 cutie smântână esenţă de migdale, de portocale şi de lămâie Mod de preparare: Intr-o oală fierbi macaroanele în apă cu sare, apoi…

Read more »

Cozonac trandafir

Ingrediente: 1 kg faina 500 ml lapte 350 g zahar 50 g drojdie 1 lingurita sare 2 oua intregi 2 galbenusuri zahar vanilat esenta de rom razatura de lamaie 1 pachet de margarina (250 g) Mod de preparare: Pui faina intr-un castron, apoi faci o maia din 250 ml lapte si dro­jdie….

Read more »

Prajitura cu mere si nuca

O reteta delicioasa de prajitura cu mere din: mere, zahar, faina, bicarbonat, nuca macinata, margarina, apa, zahar si cacao. Ingrediente: 2 căni mere rase 2 căni zahăr 2 căni făină 1 lingură bicarbonat 1 ceaşcă nucă măcinată (facultativ) margarina pentru uns tava Ingrediente sirop: 30 linguri apă 30 linguri zahăr 3 linguri cacao 2…

Read more »

Salam de biscuiti de post

Deserturi pentru Revelion Ingrediente: 400 g biscuiţi de post 200 g zahăr pudră 100 g miez de nucă cacao 200 g rahat Mod de preparare: Rupi biscuiţii mărunt, iar miezul de nucă îl tai cu cuţitul. Intr-o cratiţă pui rahatul la topit, la foc moale, cu puţină apă, să se dizolve. După ce s-a topit…Read more »

Pricomigdale

Ingrediente: 6 albuşuri 6 linguri zahăr pudră 1 lingură făină 1 farfurie adâncă de nucă pisată esenţă de migdale Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă cu zahărul, adaugi făina în ploaie, apoi esenţa şi nuca pisată. In tava unsă cu ulei pui o foaie de pergament peste care aşezi mici grămăjoare cu…

Read more »

Pateuri cu carne

Ingrediente: foietaj 250 g carne slabă 1 ceapă 1 ou sare piper Mod de preparare: Căleşti ceapa, o amesteci cu carnea tocată, oul, apoi potriveşti de sare şi piper. Cu această compoziţie umpli pătrăţele de foetaj şi le ţii la cuptor 20 de minute. Pofta buna!

Read more »

Strudel cozonac

Ingrediente: 400 g faina 1 galbenus 1 pachet unt 3-4 linguri smantana 6 linguri zahar 2 plicuri zahar vanilat 30 g drojdie proaspata 200 ml lapte Mod de preparare: Faci o maia obisnuita, ca pentru orice cozonac, din: drojdie, zahar, putin lapte si faina. Pui intr-un vas mai adanc faina si incepi…

Read more »

Tort cu capsune si frisca

Deserturi pentru Revelion Ingrediente pentru blat: 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină Mod de preparare: Gălbenuşurile le freci spumă cu zahărul. Adaugi, alternativ, făina şi albuşurile bătute spumă tare. Il coci într-o formă unsă cu margarină şi tapetată cu făină. Când se răceşte, îl tai în trei bucăţi. Cremă: 1 plic cremă de…Read more »

Pricomigdale

Ingrediente: 3 albuşuri 150 g zahăr 100 g nuci măcinate 1 plic zahăr vanilat 15-20 g făină 5-6 picături esenţă de migdale zahăr pudră Mod de preparare: Amesteci nucile măcinate cu zahărul, adaugi albuşurile nebătute şi încălzeşti com­poziţia la foc mic. Pui şi zahărul vanilat, esenţa de migdale şi făina. Aşezi în…

Read more »

Nuga

Ingrediente: 6 ouă 2 căni de zahăr 3/4 cană făină 1 cană nucă tocată mărunt 1/2 pachet margarină 2 pachete zahăr vanilat 2 foi napolitană 50 ml apă Mod de preparare: Baţi albuşurile cu o cană de zahăr, 3/4 cană făină şi 1 cană de nucă. Tapetezi o tevă şi dai compoziţia…

Read more »

Budinca de macaroane cu sos alb

Ingrediente: 200 g zahăr 500 g macaroane 100 g unt sau margarină 200 g făină 500 ml lapte 4 ouă 400 g brânză de vaci zahăr vanilat răzătură de lămâie Mod de preparare: Faci un sos alb din unt şi 100 ml lapte, apoi amesteci restul de lapte şi făină. Le pui…

Read more »

Placinta cu varza acra

Ingrediente aluat: 600 g fain alba 1 linguriţă sare 2 linguriţe zahăr 3 linguriţe ulei drojdie cât o nucă 500 ml lapte Mod de preparare: Frămânţi bine toate ingredien­tele şi laşi aluatul la cald. Umplutură: 1 căpăţână de varză murată o tai fideluţă şi o căleşti în puţin ulei, adaugi cimbru şi…

Read more »

Panettone farcito

Ingrediente: 1 cozonac preparat gata 100 ml lichior (la alegere) 50 g ciocolata amaruie tai­ata in bucati foarte marunte sau data prin razatoarea cu gauri mari 100 g portocale din dulceata taiate in cuburi mici 400 g frisca batuta bine Mod de preparare: Interiorul cozonacului il scobesti de la baza cu un…

Read more »

Cozonac simplu

27 February 2010

Ingrediente: 1 kg faina 500 ml lapte prins (iaurt) 3 oua 230 g zahar 1 pahar ulei drojdie proaspata (1 cubulet sau 50-60 g) esenta de rom esenta de vanilie Mod de preparare: Important este ca ingredien­tele sa fie tinute la cald, iar laptele si uleiul sa fie incalzite putin inainte de…

Read more »

Cornulete cu vanilie

Se amesteca intr-un vas 250 g de faina cu 1 plic de praf de copt, 1 plic de zahar vanilinat, 3 galbenusuri, 200 g de unt moale sau margarina si 125 g de migdale decojite si tocate. Compozitia se amesteca bine cu mixerul si apoi se framanta pana se obtine un aluat neted,…

Read more »

Prajitura Jancsi

Ingrediente: 7 ouă 5 linguri făină 2 linguri cacao 7 linguri zahăr Mod de preparare: Albuşurile le baţi spumă tare, adaugi treptat zahărul, gălbenuşurile, făina şi cacaoa cernută. Coci la foc potrivit într-o tavă unsă şi tapetată cu făină. Rece, se taie în două. Intre cele două foi pui următoarea Cremă: 750…

Read more »

Tarta cu fructe si crema de vanilie

Deserturi pentru Revelion Ingrediente pentru aluat: 300 g făină 200 g margarină 100 g zahăr pudră (ca să se topească mai repede) 1 ou Mod de preparare: Pe o planşetă sau pe masa curată pui făina, îi faci o adâncitură în care vei pune untul rece dar tăiat cubuleţe mici ca să-l poţi amesteca. Adaugi…Read more »