miercuri, 28 decembrie 2011

Retete delicioase pentru masa de Revelion

Retete delicioase pentru masa de Revelion

Pentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de Retete delicioase pentru masa de Revelion pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate Retete delicioase pentru masa de Revelion.

Retete delicioase pentru masa de Revelion

Salată de linte cu dovleac

Retete delicioase pentru masa de Revelion O reteta simpla de salata de linte cu dovleac din: dovleac, rosii cherrz, spanac, ceapa, usturoi, ulei, boia de ardei dulce, currz, praf de curcuma, supa, sare si piper cayenne. Ingrediente: 400 g dovleac, curăţat de coajă şi seminţe 300 g roşii cherry 100 g spanac 1 ceapă 1 căţel de usturoi 2 linguri…

Read more »

Salata de varza creata cu file de somon

Retete delicioase pentru masa de Revelion O reteta simpla de salata de varza creata cu file de somon din: varza creata, sare, ceapa verde, file de somon, otet din vin alb, ulei de floarea soarelui, cascaval sau parmezan, nucsoara si patrunjel. Ingrediente: 1 kg varza creata (capatani mici) sare 4 cepe verzi 250 g file de somon taiat felii i…

Read more »

Prăjitura cu prune si aluat fărâmiţat

Retete delicioase pentru masa de Revelion O reteta de prajitura cu prune si aluat faramitat din: zahar, unt, sare, faina, praf de copt, scortisoara, ou, prune si pesmet. Ingrediente: 200 g zahăr 400 g unt sare 600 g făină 2 linguriţe praf de copt 1 linguriţă scorţişoară măcinată 1 ou 1,3 kg prune 4 linguri pesmet Mod de preparare:…

Read more »

Salată de andive cu sfeclă roşie

Retete delicioase pentru masa de Revelion Ingrediente: 10 andive 3 mere o sfeclă roşie 10 nuci două linguri de ulei de măsline o lingură de oţet de vin sare piper Mod de preparare: Andivele spălate şi curăţate se scurg bine şi se taie ron­dele. Merele se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe, la fel şi sfecla rosie, apoi…

Read more »

Jambon in crusta de miere

Retete delicioase pentru masa de Revelion Ingrediente: 1 pulpă de porc din faţă cu tot cu şorici şi os sare piper boabe usturoi cuişoare muştar miere vin Mod de preparare: Faci un amestec de sa­re, piper şi cimbru şi cu acesta freci carnea. Apoi crestezi şoriciul în romburi şi împănezi carnea cu ustu­roi şi cuisoare. Aşezi carnea în tavă,…

Read more »

Piscoturi de sampanie

Retete delicioase pentru masa de Revelion Ingrediente: 4 ouă 125 g zahăr 375 g făină un pliculeţ cu zahăr vanilinat Mod de preparare: Se bat spumă albuşurile, apoi se încorporează treptat zahărul, bătând continuu. Separat se freacă bine gălbenuşurile, până devin spumoase. Se adaugă în ele o treime din spuma de albuş, se amestecă uşor, apoi se pune făina cernută…

Read more »

Crochete de jambon

Retete delicioase pentru masa de Revelion O reteta delicioasa de crochete de jambon din: unt, faina, lapte, jambon, ulei, sare, oua si pesmet. Ingrediente: 40 g unt 3-4 linguri de făină trei sferturi de litru de lapte 150 g jambon iberico (specialitate spaniolă de jambon) ulei pentru prăjit sare ouă pesmet pentru pane Mod de preparare: Topeşte la…

Read more »

Chiftele berlineze

Retete delicioase pentru masa de Revelion O reteta de chiftele berlineze cu carne tocata mixta, chifle, ceapa, ou, sare, piper, boia de ardei dulce si untura de porc. Ingrediente: 2 chifle mai vechi 500 g carne tocata mixta 1 ceapa mare sau ceapa verde 1 ou sare piper negru macinat 1 lingura rasa boia de ardei dulce 2 lingurita untura…

Read more »

Kofte

Retete delicioase pentru masa de Revelion Chiftelele au fost inventate cel mai probabil in Imperiul Persan si se faceau, pe semne, din carne tocata de miel, numele lor derivand dintr-un vechi cuvant persan, koofteh, care inseamna „carne tocata”. De aici, acest fel de mancare a ajuns. inaintand de-a lungul rutelor comerciale pana in India, dar si in sud si vest,…

Read more »

Mancarica de gutui cu praz

Retete delicioase pentru masa de Revelion O reteta simpla si foarte delicioasa de mancare de gutui cu praz din: praz, gutui, ulei, zahar, faina, suc de rosii si apa. Ingrediente: 3-4 fire de praz 2-3 gutui două linguri de ulei o lingură de zahăr două linguri de făină, două linguri de suc de roşii apă Mod de preparare: Se spală…

Read more »

Mus de jambon afumat în aspic

Ingrediente: 600 g file sau pulpă afumată 1 l supă 11/2 l apă 1foaie dafin 2 albuşuri 12 foi gelatină 1/2 pahar vin roşu 2 linguri sos alb 180g unt 1 ceapă 1/2 ţelină sare piper alb 1 legătură pătrunjel 1-2 ridichi roşii 1-2 morcovi cîteva păstăi de fasole Mod de…

Read more »

Jambon afumat cu tocătură de ficat in foitaj cu garnitură de sote de mazăre şi pilaf

Ingrediente: 800 g jambon afumat 200 g ficat de porc 200 g bureţi 2 linguri pesmet 1 lingură făină 200g orez 1/21 supă 100g cabanos 300 g roşii 120 g unt 300 g mazăre 200 g foitaj 2 ouă Mod de preparare: Se face o tocătură din ficat, bureţii sotaţi, pesmet,…

Read more »

Chifteluţe de dovlecei cu cimbru verde

Ingrediente: 2 dovlecei 1 căpăţână potrivită de usturoi piper mărar pătrunjel cimbru verde condimente 1 ou făină ulei Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă şi sămânţă, îi tai cubuleţe şi îi pui la fiert cu apă sărată. După ce au fiert, îi scurgi bine de zeamă, îi laşi să se răcească…

Read more »

Ciorbă cu legume si sare de lamaie

Retete delicioase pentru masa de Revelion Ingrediente: 2-3 cartofi noi o mână de păstăi galbene 4-5 roşii 2 cepe 2 ardei graşi 1 dovlecel 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuştean sare de lămâie sare Mod de preparare: Cureţi şi speli legumele şi oui la fiert într-o oală cu apă cartofii tăiaţi cubuleţe, păstăile rupte în bucăţi mici şi…

Read more »

Conopidă cu ciuperci la cuptor

Retete delicioase pentru masa de Revelion Ingrediente: 1 conopidă potrivită 200 g ciuperci 1 ceapă 100 g unt 1 lingură făină 1 cană lapte 2 ouă 100 g caşcaval 5-6 roşii sare piper Mod de preparare: Cureţi conopida, o desfaci în bucheţele şi o pui la fiert în apă cu sare pentru 10 minute. In acest timp cureţi…

Read more »

Omleta condimentată

Baţi bine ouăle (2-3, cât doreşti) până fac spumă, apoi adaugi condimentele, după gust, şi le torni repede în tigaia cu ulei încins. Laşi omleta pe foc până se rumeneşte frumos, o întorci cu o paletă şi o laşi să se prăjească şi pe cealaltă parte. O mănânci cu pâine şi cu salată…

Read more »

Mămăliguţă cu branză

Ingrediente: 300 ml lapte 2 linguri mălai 2 lin­guri brânză dulce 25-30 g unt Mod de preparare: Fierbi laptele până clocoteşte, adaugi puţină sare şi mălaiul în ploaie. Fierbi bine mămăliga, apoi o dai la o parte, adaugi untul, brânza dulce şi amesteci până devine ca o pastă. Poftă bună!

Read more »

Ruladă de cartofi cu peşte

Fierbi în apă cu sare aproximativ 1 kg de cartofi curăţaţi şi tăiaţi. După ce au fiert, îi zdrobeşti şi adaugi puţină smân­tână sau maioneză. întinzi o folie de aluminiu şi pui piureul pregătit. Scurgi uleiul dintr-o con­servă de peşte, mărunţeşti peştele cu furculiţa, apoi îl amesteci cu 2 ouă fierte, tăiate mărunt,…

Read more »

Iepure de casă in frigărui

Ingrediente: 1 iepure 8-10 frigărui sare puţin cimbru 200 g costiţă afumată 330 g ciuperci puţin mujdei 1 legătură verdeaţă 150 g margarină Mod de preparare: Se taie carnea bucăţele, în mărimi egale şi se înfig pe frigăruie inter­calate 1 bucată carne, 1 de ciuperci, 1 de costiţă tăiată. Se frige pe…

Read more »

Ingheţată cu piersici

Ingrediente: 4 pier­sici 100 g zahăr 150 ml apă 1-2 lămâi Mod de preparare: Fierbi apa cu zahărul până se leagă siropul. Cureţi piersi­cile de coajă şi de sâmburi şi le pasezi printr-o sită, apoi răstorni piureul obţinut peste siropul răcit. Adaugi şi zeama de lămâie, ames­teci uşor şi dai îngheţata la…

Read more »

Sarmale mexicane din carne de găină in foi de vită

Ingrediente: 1.200 kg came de găină 1 ceapă 3 linguri sos alb 250 g mălai 5 ouă circa 50 foi de viţă sau de porumb 200 g smantană 20 g unt Mod de preparare: Carnea se fierbe cu 1 ceapă şi sare. Cind este fiartă se scot oasele, carnea se taie mărunt…

Read more »

Legume cu carne de găină

Ingrediente: 1 găină de circa 1,500 kg 150 g morcovi 150 g ţelină 300 g bureti 150 g costiţă afumată 1 linguriţă boia sare piper 200 g arpagic 3 linguri smîntînă 200 g cartofi 200 g roşii 2 legături mărar 150 g ulei sau unt Mod de preparare: Găina curăţată, spălată, se…

Read more »

Supă de piept de găină, raci, scoici sau midii

Ingrediente: l supă piept de pasăre fiert sau fript 25 bucăţi raci sau crabi, ori midii 1 pahar vin piper sare gogoşele cu caşcaval de dobrogea tarhon Mod de preparare: Se pune supa la foc şi cind începe să fiarbă se pun intai racii la fiert 10 minute. Se adaugă pieptul fiert…

Read more »

Curcan cu tocatura cu garnitură de dovlecei umpluţi cu orez şi ciuperci şi ficat prăjit

Ingrediente: 1 curcan de circa 3,500 kg 300 g ficat 20 ciuperci mari 6 dovlecei potriviţi 250 g orez 150 g frişcă 2 linguri sos alb 1 pahar vin roşu dulceag 150 g unt 1/2 lingură de făină 3 ouă sare piper 1 lingură de verdeaţă Mod de preparare: Carnea de pe…

Read more »

Gască la cuptor cu garnitură de clătite umplute cu ficat şi mere coapte

Ingrediente: 1 giscă de 3,500 kg 12 mere de aceeaşi mărime 40 g zahăr sare piper cimbru 60 g costiţă afumată 150 g făină 2 ouă ficatul de la gască 1 felie fran­zelă 1/2 lapte 30 g caşcaval 1 pahar vin 3 linguri sos alb Mod de preparare: Se frige gasca înăbuşită…

Read more »

Curcan umplut cu carne cu garnitură de coşuleţe de foitaj umplu­te cu piure de castane şi mazăre sotată

Ingrediente: 1 curcan (sau curcă) de circa 3,500 kg 400 g carne albă de viţel sau porc 1 felie franzelă sare piper Maggi 2 ouă 400 g castane 500 g mazăre 1 pahar de lapte 150 g unt 1 păhărel vin roşu 1/2 lingură de făină 1/2 l supă din oase de curcan 14…

Read more »

Fricandou de căprioară cu castraveţi muraţi, roşii şi fasole boabe cu garnitură de colţunaşi cu branză

Ingrediente: 1,400 kg fricandou (capac, nucă, pulpă) 400 g castraveţi în saramură piper sare cimbru 400 g roşii 5 căţei usturoi 100 g ulei 1/2 pahar rom 1 legătură tarhon Mod de preparare: Fricandou prăjit în tigaie , se aşază într-o tavă adîncă cu ulei, castraveţii (curăţaţi, scoase seminţele, spălaţi şi tăiaţi…

Read more »

Pulpă da căprioara marinata cu garnitură de varză roşie, cu slănină, ceapă şi mere şi tocăniţă de bureţi cu ceapă

Ingrediente: 1 pulpă de căprioară 1/2 l vin 100 g zarzavat 1 foaie dafin piper boabe sare 200 g slănină afumată 1,250 kg varză roşie 3 mere 1 kg bureţi 12-14 cartofi 150 g grăsime 2 linguri smantană 1 legătură verdeaţă Mod de preparare: Se parează şi împănează pulpa cu 100 g slănină….

Read more »

Mancare simplă de ciuperci

Ingrediente: 1 cutie ciuperci 1 ardei 1 roşie 1 ceapă ulei sare piper condiment Mod de preparare: Pui ciupercile la fiert cu o cană cu apă şi 2-3 linguri ulei. Adaugi ceapa tocată mărunt şi ardeiul tăiat cubuleţe şi potriveşti de sare, piper şi condiment. Când legumele s-au înmuiat pui roşia…

Read more »

Ciuperci marinate

Mod de preparare: Se aleg ciuperci mărunte şi închise. Se spală în câteva ape. Se pun la foc într-o cratiţă cu ulei, în proporţie de 100 g ulei la 1 kg de ciuperci, şi puţină sare. După ce au dat în clocot, se mai ţin 10 minute. Se adaugă câteva linguri de oţet,…

Read more »

Frigărui de urs cu garnitură de cartofi pai

Ingrediente: 1 kg came de la muşchi 250 g garf de urs afumat 200 g bureţi sau ciuperci 10 ardei graşi sare piper cimbru 400 g cartofi 300 g ulei 12 frigărui mujdei Mod de preparare: Se taie din muşchi 24 bucăţi egale, 24 feliuţe de garf afumat, 24 rondele de bureţi,…

Read more »

Iepure civet cu sos de vin, arpagic, ciuperci şi costiţă

Ingrediente: 1,800 kg came de iepure (spată ,piept sau pulpă) 1 ceapă 100g zarzavat 1/2 l vin 1 foaie dafin 1 lingură bulion 120 g costiţă afumată 300 g ciuperci 1/2 l supă de iepure sau apă 200 g arpagic Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi şi se sotează în ulei…

Read more »

Gogosari in otet

Mod de preparare: Se aleg gogoşari frumoşi, nevătămaţi şi proaspeţi. Se spală şi se lasă pe un şervet să se zvânte, sau se şterg cu o cârpă moale. Se înţeapă fiecare cu un ac, de 2-3 ori. Se aşază în borcane. Se fierbe oţetul, adăugând la fiecare litru 60 g de sare, două…

Read more »

Garf de mistreţ tanăr cu arome cu garnitură de budincă de spanac şi macaroane cu limbă afumată şi branză

Ingrediente: 1,500 kg garf de mistreţ tanăr 100 g zarzavat 1 ceapă 50 g grăsime sare piper 4 căţei usturoi nucşoară 1,500 kg spanac 2 linguri sos alb 2 ouă 120 unt 200 g macaroane 80 g limbă afumată 40 g branză Mod de preparare: Se pune garful în tavă cu sare,…

Read more »

Vinete impanate in otet

Mod de preparare: Se aleg vinete tinere şi nu prea mari. Se taie codiţa şi se despică în lung pe ambele părţi, dar nu de tot. Se pun în apă fierbinte şi se lasă să clocotească până încep să se moaie. Se scot şi se aşază pe masă unele lângă altele, iar peste…

Read more »

Iepure cu bureţi şi smantană cu garnitură de gogoşi de cartofi

Ingrediente: 1,500 kg carne de iepure 1 linguriţă boia 2 1/2 lingură smantană 1 lingură mare de mărar 1 ceapă 11/2 lingură făina 400 g bureţi sau ciuperci 300 g cartofi 2 ouă 150 g unt 1 l supă sau apă Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi egale. Se sotează cu…

Read more »

Fursecuri cu bomboane

Ingrediente: 250 g zahar pudra 1 lingurita scortisoara 350 g alune 3 albusuri bombonele colorate Mod de preparare: Bati albusurile spuma cu sare si dupa ce s-au intarit adaugi za­harul in ploaie. Opresti o ceasca din aceasta compozitie, iar in restul pui alunele marinate si scorti­soara. In tava cuptorului in­tinzi o foaie…

Read more »

Raţă cu fasole boabe cu garnitură de vinete prăjite şi foitaj

Ingrediente: 1 raţă de circa 1,750 kg 400 g fasole uscată cu bobul mare 2 cepe 100 g zarzavat sare piper dafin 1 lingură bulion 200 g ulei sau untură 60 g cos­tiţă afumată 2 vinete potrivite 2 linguri făină 1 pahar vin roşu Mod de preparare: Se frige raţa înăbuşită (circa…

Read more »

Pilaf din carne de gasca cu stafide

Ingrediente: 1 giscă 3,500 kg 200 g făină 2 ouă 200 g ulei sare piper cimbru magheran 80 g unt 1/4 l lapte 250 g orez 80 g stafide 50 g fistic 1 pahar vin roşu dulce 2 cepe 3 vinete 80 g caşcaval Mod de preparare: Se frige gasca înăbuşită la…

Read more »

Fricandou de căprioară cu garnitură de clătite umplute cu ficat, cartofi ducesa şi pere la cuptor

8 September 2010

Ingrediente: 1,400 kg fricandou de căprioară (capac, nucă, pulpă) 1/4 l vin roşu sare piper 100 g zarzavat 5 cuişoare 300 g ficat de căprioară 5 ouă 1 foaie dafin 250 g făină 1/2 pahar lapte 150 g unt 40 g brînză 300 g cartofi 6 pere 3 linguri sos alb Mod de…

Read more »

Cum se prepara:Legume la tigaie cu icre negre (video)

Read more »

Cotlete de ţap cu legume in sos aromat cu garnitură de ardei umpluţi cu orez

Ingrediente: 1,400 kg cotlet de ţap 1 ceapă 5 căţei usturoi 4 castraveciori muraţi 1/2 legătură tarhon 1 lingură bulion sare piper 1/2 lingură făină 1/2 1 supă din oase de ţap 1 ardei iute 8 ardei graşi 150 g orez 200 g bureţi sau ciuperci 150 g ulei Mod de preparare:…

Read more »

Porumbei umpluţi cu carne de berbec cu garnitură de roşii umplute cu ouă şi ciuperci pe crutoane

Ingrediente: 9 porumbei 400 g came de berbec 1 ceapă 5 căţei usturoi sare piper 80 g costiţă afumată 10 roşii potrivite 4 ouă 1 lingură sos alb 12 ciuperci 1/4 vin roşu 5 salate verzi 150 g unt 12 crutoaue sare piper puţin pesmet sos de friptură 1 legătură pătrunjel Mod…

Read more »

Prăjitură glazurată cu miere

Retete delicioase pentru masa de Revelion Ingrediente: 200 g zahăr 5 linguri miere 150 ml apă în care ai dizolvat o linguriţă de amoniac 100 ml ulei 500 g făină Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele de mai sus şi compoziţia rezultată o pui într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie pergament sau hârtie specială pentru copt. Dai…

Read more »

Cotlete de iepure la tigaie cu garnitură de budincă de cartofi şi perişoare din carne

Ingrediente: 2 kg spinare şi pulpă de iepure 3 ouă 400 g cartofi 150 g unt 11/2 lin­gură făină sare piper nucşoară 400 g mazăre fină 2 linguri smintină 3 legă­turi mărar 1/2 pahar vin roşu 2 linguri sos brun 1 felie franzelă Mod de preparare: Se scot muşchii de la spinare,…

Read more »

Nucă de mistreţ cu garnitură de budincă de griş şi roşii, umplute cu ouă fierte tocate, amestecate cu sos alb

9 September 2010

Ingrediente: 1,250 kg nucă de mistreţ 150 g griş 40 g caşcaval 1 1/2 l lapte 4 ouă 120 g unt sau margarină 50 g grăsime 1 pahar vin roşu 15 g hrean sare zahăr 12 roşii 1 lingură pesmet 1 legătură verdeaţă 3/4 lingură făină Mod de preparare: Se frige nuca…

Read more »

Borş marinăresc cu gască sălbatică

Ingrediente: 1 giscă sălbatică 30 midii sau scoici 1 ceapă 150 g rădăcini de pătrunjel 1 legătură pătrunjel verde 4 l apă 1/41 oţet diluat 1 l borş piper 3 joi dajin 3 gălbenuşuri 3 linguri smantană Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi egale şi se pune, într-un vas cu oţet,…

Read more »

Biscuiti spritati cu mac

Ingrediente: 300 g zahar 3 oua 300 g unt 1 pahar de lapte 1 pachet praf de copt 2 pliculete zahar vanilinat coaja 4 de lamaie rasa faina cat cuprinde 1 praf de sare Mod de preparare: Freci spuma untul cu ouale si zaha­rul, adaugi coaja de lamaie, sarea, zaharul vanilinat. Framanti…

Read more »

Nucă de mistreţ în aluat garnisit cu garnitură de ciuperci sotate, chiftele de cartofi şi mazăre fiartă dată în unt

Ingrediente: 1,100 kg nucă de mistreţ 300 g ficat 1 ceapă sare piper 14 ciuperci 400 g cartofi 500 g mazăre fină 150 g unt 350 g făină 1 pahar lapte 15 g drojdie de bere 4 ouă puţin zahăr 1/2 pahar vin Mod de preparare: Se frige înăbuşită nuca cu unt,…

Read more »

Tocană de urs cu bureţi cu garnitură de mămăliguţă şi smantană

9 September 2010

Ingrediente: 1,200 kg carne de urs 400 g bureţi 3 cepe 2 linguri bulion 1 pahar vin sare piper cimbru 100 g grăsime 300 g mălai 150 g smantană Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi egale, se sotează cu grăsime şi ceapă tocată, apoi se pun sare, piper, bulion, cimbru, vin…

Read more »

Potarnichi în aspic cu garnitură de ouă umplute cu mus de ficat şi salată de sezon

Ingrediente: 2 potarnichi 7-8 foi gelatină sare piper cimbru 1/2 pahar vin roşu 4 ouă 1 albuş 250 g ficat de pasăre sau porc 100 gunt ciuperci cîteva ridichii verdeaţă Mod de preparare: Se prepară potarnichile, şi se fierb în apă şi sare, circa 50 minute şi se dau la rece. Deosebit,…

Read more »

Iepure la cuptor cu garnitură de castane, ciuperci prăjite şi soteu de mazăre

Ingrediente: 1,600 kg carne de iepure (pulpă sau spinare) 1 pahar vin roşu 1/2 lin­gură făină 400 g castane 1/2 l supă de iepure sau apă 60 g unt sare piper 1 ceapă 100 g zarzavat 1 foaie dafin 12 ciuperci 12 crutoane 300 g mazăre 50 g ulei Mod de preparare:…

Read more »

Jambon de urs marinat şi afumat

9 September 2010

Ingrediente: 1 pulpă garf sau spată de urs 6 l apă 220 g sare 4 foi dafin piper boabe 20 g silitră 10 căţei usturoi 10 g enibahar 1 linguri oţet 1/2 legătură cimbru Mod de preparare: Se fierb 2 minute apa cu sarea, piperul, dafinul şi enibaharul. Cînd s-a răcit se pune…

Read more »

Fazan la cuptor cu ciuperci şi cimbru cu garnitură de varză de Bruxelles şi cartofi fierţi, daţi în unt şi ciuperci sotate pe crutoane

Ingrediente: 1 fazan 200 g slănină crudă 150 g zarzavat 1 ceapa sare piper cimbru 150 g unt 400 g varză de Bruxelles 12 ciuperci 500 g cartofi noi 1 legătura de pătrunjel 1/2 lingură făină 3 linguri smantană 12 crutoane Mod de preparare: Se frige la cuptor fazanul înăbuşit (învelit cu…

Read more »

Prepeliţe în aspic cu garnituiă de foi de salată

Ingrediente: 6 prepeliţe 300 g ficat 30 g ulei 80 g unt sare piper 1/2 l aspic Madera 18 forme de tarte ovale 3 salate verzi Mod de preparare: Prepeliţele se frig înăbuşit şi se dau la rece. Ficatul se sotează cu ceapă, se dă prin sită şi se montează cu unt…

Read more »

Raţă cu perişoare de ficat şi peşte afumat cu garnitură de pilaf

Ingrediente: 1 raţă mare 300 g ficat 2 ouă 200 g file de peşte afumat 1 ceapă 1 felie franzelă 100 g unt 150 g ulei 2 linguri făină 250 g orez 1/2 linguriţă boia sau şofran sare piper 1 pahar vin 1 păhărel coniac 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Se…

Read more »

Turnedouri de urs la grătar cu garnitură de chiftele de cartofi, castane glasate şi mere coapte

Ingrediente: 1,400 kg muşchi de urs de la spinare 300 g castane 300 g cartofi 2 ouă 2 linguri făină 150 g ulei sau margarina sare piper 50 g stafide 8 mere puţin zahăr 80 g şuncă afumată Se fac 12 chiftele (mai plate) de cartofi sau pireu de cartofi, 2 ouă, 11/2 lingură…

Read more »

Potarnichii la cuptor cu garnitură de mere coapte, varză roşie brezată şi sote de cartofi cu ceapă

Ingrediente: 2 potarnichii 200g slănină afumată 1 linguriţă boia 2 linguri sos de vînat 3 linguri smantană sare 7 mere 1kg varză roşie 500 g cartofi 6 fire de ceapă verde 200 g grăsime 1/2 1 apă Mod de preparare: Se prepară potarnichile si se învelesc cu felii subţiri de slănină afumată….

Read more »

Cocoş de munte împănat cu garnitură de găluşte de cartofi, varză brezată, cu slănină şi bureţi sotaţi

Ingrediente: 1 cocoş de munte 400 g bureţi 300 g cartofi 2 linguri făină 2 ouă sare piper 2 verze creţe 150 g slănină sare piper cimbru 6 boabe ienupar 1 pahar vin 1/4 l supă 1 lingură pastă bulion 2 cepe 100 g unt 1/4 pahar oţet 1 legătură mărar Mod…

Read more »

Fazan cu conopidă cu garnitură de pilaf cu ciuperci şi conopidă natur

10 September 2010

Ingrediente: 1fazan 300 g ciuperci 1 conopidă de circa 1 kg 1 ceapă 150 g zarzavat 1 lingură făină sare piper 180 g unt 3 linguri smantană Maggi 250 g orez 1 lingură oţet 1/2 l supă Mod de preparare: După ce fazanul a fost curăţat si spălat cu un şervet înmuiat…

Read more »

Potarnichii la cuptor cu garnitură de vinete prăjite cu roşii sotate şi branză gratinate şi cartofi fierţi daţi în unt

Ingrediente: 2 potîrniclii 6 vinete 500 g roşii 6 căţei usturoi 60 g unt 300 g ulei 500 g cartofi noi 1 legătură pătrunjel sare piper 80 g slănină crudă 6 linguri sos friptură puţină brînză Mod de preparare: Potarnichile se curăţă pe uscat, se trec prin flacără şi se scot intestinele….

Read more »

Raţa sălbatică marinată cu garnitură de piure de cartofi şi bureţi sotaţi cu ceapă

Ingrediente: 2 raţe a 800-900 g 1 pahar vin roşu 100 g slănină afumată sare piper cimbru 100 g zarzavat 1 ceapa 1/2 lingură făină 500 g cartofi 1 pahar lapte 40 g unt 400 g bureţi Mod de preparare: După ce raţele au fost bine curăţate, se pun într-un vas la…

Read more »

Fazan la cuptor cu castane cu garnitură de cartofi ducesa umpluţi cu piure de castane şi soteu de mazăre

Ingrediente: 1 fazan sare piper cimbru 400 g castane 600 g cartofi 150 g unt 300 g mazăre fină 1/2 pahar vin roşu 10 g zahăr 1 lingură făină supă 2 ouă 3 linguri sos brun Mod de preparare: Se curăţă fazanul, se trece prin flacără, se scot intestinele si se şterge…

Read more »

Muşchi de urs cu garnitură de varză rosie, cu costiţă şi mere şi găluşti de cartofi cu pesmet

Ingrediente: 1,200 kg muşchi de la spinare (garf) 1/4 1 vin 2 cepe 200 g grăsime 2 ouă 2 linguri făină 100 g zarzavat sare piper cimbru 1 l supă sau apă puţin zahăr 3 mere 1 kg varză roşie 300 g cartofi pesmet 150 bureţi 80 g costiţă afumată Mod de…

Read more »

Gască sălbatică împănată cu peşte afumat cu garnitură de măsline, roşii, ardei şi manătărci la cuptor şi pilaf

Ingrediente: 1 gască de circa 3 kg 150 g peşte afumat sare piper cimbru 5 căţei usturoi 500 g roşii 6—8 ardei graşi 150 g măsline verzi 300 g mînătărci 150 g ulei 200 g orez 1 pahar vin puţin zahăr Mod de preparare: Se împănează piepţii cu peştele afumat, se pune…

Read more »

Gască sălbatică împănată cu şuncă cu garnitură de cartofi ducesa, chiftele de spanac, fasole şi ciuperci umplute

Ingrediente: 1 gască de circa 3 kg l/4 l vin 1 păhărel de coniac sare piper cimbru 200 g făină 1,500 kg spanac 400 g fasole fidea 12 coşuleţe coapte din aluat fraged 1 cutie mare de crabi sau 25 cozi de raci 150 g file afumat 20 ciuperci mari 400 g cartofi…

Read more »

Raţă umplută cu pilaf de raci

Ingrediente: 1 raţă de 1,750 kg 1 cutie crabi sau raci (20 bucăţi) sare 1/2 linguriţă de boia 300 g orez 150 g unt 2 cepe 2 mere 1 lingură făină 2 linguri smantană 4 bucăţi cuişoare 60 g costiţă afumată Mod de preparare: Se spală bine raţa şi se scot din…

Read more »

Prepeliţe la frigare cu garnitură de macaroane cu ciuperci, limbă, şuncă, caşcaval, şi roşii umplute cu ouă

Ingrediente: 9 prepeliţe 6 roşii de umplut 3 ouă 250 g macaroane 50 g limbă afumată fiartă 50 g şuncă 200 g ciuperci 200 g unt 50 g parmezan sau caşcaval sare piper 1 păhărel de coniac 3 linguri oţet 1 legătură verdeaţă pesmet Mod de preparare: Se prepară prepeliţele şi se…

Read more »

Sitari la cuptor cu garnitură de tarte umpulte cu ficat, midii, ciuperci, ouă şi intestinele de sitari, conopidă natur cu unt şi cartofi chips

Ingrediente: 9 sitari 12 tarte de o persoană coapte din aluat fraged 300 g cartofi ulei de prăjit 160 g ficat 25 midii 3 ouă 1 ceapă 1 lingură făină 150 g unt 1 conopidă 1 lingură bulion 150 g ciuperci 1/2 pahar vermut 1 păhărel coniac Mod de preparare: Se face…

Read more »

Pateu de soia

Ingrediente: 200 g boabe de soia 2 cepe 150 ml ulei piper boia coriandru măcinat condiment sare Mod de preparare: Alegi soia şi o pui la fiert cu puţină sare timp de 30-40 de minute în oala cu presiune. Intre timp, tai mărunt ceapa, o freci cu puţină sare şi o…

Read more »

Cocoş de munte rasol cu garnitură de varză de Bruxelles, tăiţei cu bureţi, şuncă şi branză

Ingrediente: 1cocoş de munte 250 g tăiţei de casă 200 g bureţi 500 g şuncă 60 g caşcaval 150 g unt 400 g varză de Bruxelles 1 ceapă 2 rădăcini de pătrunjel sare piper boabe 30 g hrean 1 lingură făină 2 linguri smantană 1/4 pahar oţet puţin zahăr Mod de preparare:…

Read more »

Nucă de căprioară marinată cu garnitură de crochete de spanac, cartofi şi ciuperci şi soteu de mazăre

Ingrediente: 1,500 kg nucă de căprioară 300 g ciuperci 300 g cartofi 1 kg spanac 500 g mazăre fină 1 legătură mărar 1 morcov mare 100 g şuncă afumată 1/2 vin roşu 2 linguri făină 3 ouă pesmet 200 g ulei 150 g unt 1 foaie dafin sare piper boabe şi puţin pisat…

Read more »

Şniţele de potarnichii cu garnitură de legume fierte date în unt şi cartofi chips

Ingrediente: 2 potarnichii 300 g mazăre 300 g morcovi 300g conopidă 300 g fasole fidea 400 g cartofi 150 g unt 250 g ulei 3 oua sare piper 1 lingură făină 1/2 lămaie Mod de preparare: Se prepară potarnichile, se scot pulpele şi piepţii şi se platează puţin cu bătătorul şi se…

Read more »

Somn la grătar cu sos alb

Ingrediente: 4 cotlete de somn 100ml ulei 2 morcovi 200g fasole verde 1 co­nopidă mică 12 verze de Bruxelles 2 cartofi mari lingură făină 100 g smântână 50ml vin alb 1 gălbenuş de ou 1 lămâie sare piper Mod de preparare: Se spală cotletele de somn, se scurg bine de apă, se…

Read more »

Rata inăbuşită în sos picant cu garnitură de cartofi ducesa si pere cu jeleu de coacăze

Ingrediente: 1 raţă de circa 1,750 kg sare piper 40 g zahăr 50 g jeleu de coacăze 150 g unt 300 g cartofi 2 ouă 1 lingură făina 2 linguri sos brun 1/3 l supă 100 g zarzavat 1 pahar vin roşu 5 cuişoare 6 pere 12 crutoane Mod de preparare: Se…

Read more »

Borş de fazan

Ingrediente: 1 fazan mic 1 ţelină 2 cepe cimbru piper sare 3 l apă 1/2 borş 400 g bureţi 2 legături mărar 3 linguri smantand Mod de preparare: Fazanul se spală cu un şervet înmuiat în vin şi în oţet diluat. Se taie bucăţi egale si se fierb cu apă, sare şi…

Read more »

Sitari umpluţi cu garnitură de anghinare umplute cu mazăre, ciuperci umplute, cartofi chips şi crutoane cu mus de şuncă

Ingrediente: 9 sitari 250 g ficat 150 g şuncă afumată sare piper 6 funduri de anghinară sau napi 200 g mazăre 12 ciuperci mari 2 ouă 1 legătură mărar 6 crutoane prăjite 2 linguri sos alb 150 g unt 1 ceapă 400 g cartofi ulei Mod de preparare: Se curăţă sitarii, se…

Read more »

Aperitiv din branză dulce si maioneză

Ingrediente: 250 g brânză dulce de vacă 3 ouă 150 ml ulei puţină sare ceapă verde (sau ceapă şi mărar) zeama de la 1/2 lămâie. Mod de preparare: Pui cele 2 gălbenuşuri fierte într-un castron şi mai adaugi un gălbenuş crud, le freci bine şi adaugi ulei, puţin câte puţin, până obţii…

Read more »

Plăcintă cu dovleac si nucă

Retete delicioase pentru masa de Revelion Ingrediente: 1 pachet margarină 12-15 linguri de apă fierbinte 2,5 căni cu făină Pentru umplutură ai nevoie de: 1 kg dovleac zahăr după gust 200 g miez de nucă 1 lingură margarină şi facultativ 1-2 linguri cu cacao Mod preparare foaie: Amesteci bine margarina cu apa şi făină, frămânţi un pic aluatul…

Read more »