miercuri, 14 decembrie 2011

Retete delicioase de Craciun

Retete delicioase de Craciun

Pentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de Retete delicioase de Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate Retete delicioase de Craciun.

Retete delicioase de Craciun

Toba alba

Ingrediente: 1/2 cap de porc 2 copite sorici sare piper foi de dafin 1/2 din ficatul de la porc Mod de preparare: Se fierbe carnea pana cade de pe os, se lasa la racit, apoi se taie in cubulete si se introduce in stomacul porcului. Se coase si se pune la fiert cam…

Read more »

Coaste de miel in sos de vin

Retete delicioase de CraciunO retetagustoasa de coaste de miel in sos de vin din: coaste de miel, ceapa, coniac, vin alb sec, miere, lamaie, ulei de masline, scortisoara, usturoi, condimente si piper. Ingrediente: 2 kg coaste de miel 3 cepe de apa 3 linguri cu coniac Pentru marinata: 2 cepe 200 ml vin alb sec 2 lingurite…

Read more »

Guacamole

Retete delicioase de CraciunO reteta foarte simpla de Guacamole cu ceapa alba, rosii serrano, frunze de coriandru, sare si avocado. specific mexican Ingrediente: 2 linguri ceapa alba tocata foarte marunt 2 ardei iuti rosii serrano, dupa gust, tocati marunt 4 linguri frunze de coriandru, taiate mai mare sare dupa gust 3 fructe mari de avocado 1 rosie…

Read more »

Miel în stil mediteraneean

Retete delicioase de CraciunO reteta delicioasa de miel in stil mediteraneean din: usturoi, file de miel, sare, piper, ulei de masline, cimbru, rosii, vanata, zahar, supa si busuioc. Ingrediente : 1 căţel de usturoi 150 g file de miel sare piper 3 linguri ulei de măsline 1 crenguţă cimbru 100 g roşii 1 vânătă mică (cea. 150…

Read more »

Legume în stil italian şi cotlete de porc

Retete delicioase de CraciunO reteta de legume in stil italian si cotlete de porc din: cimbru si patrunjel, vinete, ulei de masline, sare, piper, rosii, cotlete de porc si coaja rasa de lamaie. Ingrediente: câte 1/2 legătură cimbru şi pătunjel 500 g vinete 4 linguri ulei de măsline sare, piper 250 g roşii bucăţi (cutie) 4 cotlete…

Read more »

Cum se prepara Supa de Pui marocana (video)

Retete delicioase de CraciunO reteta video simpla si delicioasa despre cum se prepara supa de pui marocana. Ingrediente: 3 tbsp olive oil 4 chicken drumsticks 4 chicken thighs 4 carrots chopped 4 leeks 1 small pumpkin cubed 2 courgettes chopped 2 ltr chicken stock 400 g chopped tinned tomatoes 1 zest of lemon a handful of…

Read more »

Ciorba de picioruse de porc

O reteta de ciorba de picioruse de porc cu condimente, morcov, ceapa, usturoi, otet, sare, lamaie si patrunjel tocat. Ingrediente: 2 picioruşe de porc bine curăţate (pot fi şi afumate) 2 linguri condimente 1 morcov 1 ceapă 5-6 căţei de usturoi 200 ml smântână oţet după gust sare 2 linguri ulei 1 felie lămâie…

Read more »

Supa de cartofi si crabi

O retete de supa de cartofi cu carne de crab si morcov, praz, telina, ceapa, cimbru, ulei, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1 morcov 1/4 praz 100 g telina 200 g cartofi fainosi 1 ceapa mica 1 crenguta cimbru 1/2 lingurita ulei 250 ml supa 1 lingura smantana dulce sare piper 25 g carne…

Read more »

Supa de miel cu tarhon

22 June 2009

O reteta delicioasa de supa de miel cu tarhon si morcovi, smantana, otet de tarhon, patrunjel, frisca, usturoi, ou, ceapa rosie, patrunjel verde, lamaie, faina, ulei si piper alb macinat. Ingrediente: 300 g carne de miel fără os frunze de tarhon oţet de tarhon 2 morcovi 100 ml smântână două rădăcini de pătrunjel 100…

Read more »

Cotlete de miel cu legume

Retete delicioase de CraciunO reteta delicioasa de cotlete de miel cu legume din: dovlecei galbeni, ardei grasi, ceapa, frunze de cimbru, sare, piper, unt, cotlete de miel si usturoi. Ingrediente: cate 2 dovlecei galbeni si verzi cate 2 ardei grasi rosii si verzi 1 ceapa 1 lingurita frunze de cimbru tocate sa­re piper 1 lingura unt 12…

Read more »

Frigaruie cu legume şi file de vita

Retete delicioase de CraciunO reteta delicioasa de frigarui cu legume si file de vita din: file de vita sau porc, ardei, ceapa, porumb, frunze de salvie, cimbru, ulei de masline, sare si pipr. Ingrediente: 500 g file de vita sau porc cate 1 ardei rosu si verde 2 cepe 2 stiuleti de porumb 4 frunze de salvie…

Read more »

Tocanita de miel

Retete delicioase de CraciunO reteta simpla si delicioasa de tocanita de miel din: carne de miel, ceapa, ardei iute, vin rosu, seminte de mustar, rosii, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel 4 cepe 1 ardei iute Pentru marinată: 1 pahar cu vin roşu 3 linguri cu seminţe de muştar măcinate 1 cutie cu roşii…

Read more »

Drob de miel in 2 straturi

Retete delicioase de CraciunO reteta de drob de miel in 2 straturi din: maruntaie de miel, carne de miel, oua, pesmet, ulei, coniac, usturoi, ceapa, aptrunjel, sare, piper si smantana. Ingrediente: 500 g măruntaie de miel (plămân, ficat, inima, rinichi) 500 g carne de miel 3 ouă 30 g pesmet 25 g smântână 30 ml ulei 50…

Read more »

Coaste de miel cu rosii

Retete delicioase de CraciunO reteta delicioasa de coaste de miel cu rosii din: coaste de miel, mustar, unt, usturoi, rozmarin, rosii, ardei iute, seminte de fenicul, cimbru, zahar, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 kg coaste de miel 1 lingură cu muştar 150 g unt 6 căţei de usturoi 3 fire de rozmarin 4 roşii…

Read more »

Chec cu fructe confiate si nuca de cocos

Retete delicioase de CraciunIngrediente: 290 g făină 200 g zahăr tos 9 ouă 90 g unt o linguriţă de sare zahăr vanilinat esenţă de migdale 50 g migdale 30 g nucă de cocos 100 g ananas confiat un pliculeţ cu praf de copt o lingură de suc de lămâie cireşe confiate mentă Preparare: Gălbenuşurile se separă de…

Read more »

Coşuleţe cu miel şi tarhon

27 May 2009

Retete delicioase de CraciunO reteta delicioasa de cosulete de miel cu tarhon din: carne de miel, spanac, faina, unt, lapte, oua, drojdie, usturoi verde, ceapa verde, zahar tos, tarhon, sare, piper, unt, sos de hrean si sfecla rosie. Ingrediente: un kilogram carne de miel 500 g spanac 600 g făină 120 g unt 270 ml lapte dulce…

Read more »

Ciorbă de viţel cu mazăre

Retete delicioase de CraciunIngrediente: 800 g carne de viţel 800 g roşii doi morcovi o ţelină o rădăcină de pătrunjel 4 cepe un ardei gras 400 g mazăre 400 ml borş o legătură de leuştean sare piper Preparare: Carnea de viţel se taie în bucăţi mici, se spală şi se pune într-un castron la rece. Cepele se…

Read more »

Găluşte de gris cu carne tocată

Retete delicioase de CraciunIngrediente: 150 g griş două ouă 50 g unt 500 g carne de porc tocată 500 g roşii o ceapă 3 căţei de usturoi un ardei capia 100 g măsline feliate cimbru sare piper ulei de floarea-soarelui chili curry Preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se…

Read more »

Ciorbă cu găluşte şi bacon

Retete delicioase de CraciunIngrediente: 500 g fasole albă păstăi 500 g roşii 250 ml borş 300 g bacon 250 g brânză de vaci un cartof două ouă o ceapă un morcov un ardei gras un sfert de ţelină 120 g făină 50 g unt sare piper leuştean Preparare: Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală…

Read more »

Somon cu pesto de rucola

Retete delicioase de CraciunIngrediente: 4 fileuri de somon 150 g salată rucola 3 căţei de usturoi 100 g alune prăjite 125 ml ulei de măsline un ardei iute 50 g zahăr brun o limetă sare piper porumb boabe din conservă mentă Preparare: Salata rucola se spală, se scurge de apă şi se pune într-un bol înalt. Se…

Read more »

Guguluf

Ingrediente: 4 ouă 400 g făină 2 linguri zahăr 25 g drojdie 175 g unt proaspăt 2 linguri lapte vanilie 1/2 linguriţă sare 50 g stafide 1 lingură rom unt pentru uns forma 100 g migdale sau nuci Mod de preparare: Este o prăjitură uşor de făcut, dar pentru ca să…

Read more »

Antricoate la grătar cu garnitură de dovlecei, cartofi prăjiţi, crochete de spanac şi sos spaniol

Ingrediente: 1,400 kg antricoate de vacă 500 g dovlecei cu floare 1,500 kg de spanac 400 g cartofi 80 g unt sare piper nucşoară 2 ouă 1 lingură de făină 2 fileuri anşoa 10 midii sau scoici 1/2 pahar de lapte puţin mujdei ulei pentru prăjit crochetele şi cartofii Mod de…

Read more »

Antricoate la grătar Mirabeau cu garnitură de file de anşoa, tarhon, măsline, lămaie şi cartofi pai

Ingrediente: 1,100 kg antricoate de vită 6 bucăţi de anşoa 1/2 legătură de tarhon 1/2 lămîie 100 g măsline 500 g cartofi ulei pentru prăjit cartofii sare piper Mod de preparare: Antricoatele se frig le grătar încins, uns un pic cu grăsime şi se aşază pe un platou. Deasupra lor se…

Read more »

Roşii cu carne de vită

Ingrediente: 700 g carne de vită 3 cepe 150 g ulei 1 1/2 kg roşii sare 1 linguriţă făină 1 legătură de pătrunjel Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sărează, se înăbuşă în ulei, apoi se pune făina care se rumeneşte puţin. Se stinge cu apă apoi se dă…

Read more »

Spanac cu carne vită

Ingrediente: 700 g carne, de vita 1,500 kg spanac 120 g ulei 500 g roşii 1 ceapă sare piper zeamă de lămaie 1 lingură de făină Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi şi se înăbuşă în ulei. Cand este gata se scoate şi, in grăsimea rămasă, se face un sos…

Read more »

Sărmăluţe moldoveneşti din carne de vită cu garnitură de mămăliguţă

Ingrediente: 600 g carne de vacă 200 g costiţă afumată 100 g afumătură 1 ceapă sare piper cimbru 50 g orez 1 jelie dc franzelă 1 ou 300 g roşii sau 1 lingură de bulion pastă 100 g untură 3 kg-varză acră sau dulce 300 g mălai 200 g smantană Mod…

Read more »

Sote din carne de vită picant cu garnitură de cartofi natur

Ingrediente: 800 g came de vacă 60 g unt sau ulei 3 cepe sare piper cayenn sau boia iute 300 g castraveţi muraţi 1 lingură de bulion pastă 300 g roşii 600 g cartofi 1 legătură de pătrunjel Mod de preparare: Carnea se taie cuburi mai mari, se sărează puţin şi…

Read more »

Tort ieftin

Ingrediente: 3 ouă 1 lingură unt proaspăt 1 pahar zahăr 1 pahar făină 1 pahar lapte 2 linguri marmeladă Ingrediente pentru crema de nuci: 200 g nuci, 100 g lapte, 50 g zahăr, 1 gălbenuş, vanilie, rom. Mod de preparare: Se freacă o lingură de unt proaspăt cu un pahar…

Read more »

Sos catalan

18 August 2010

Ingrediente: 4 linguri sos brun de vînat 1/2 pahar vin 40 g măsline 150 g bureţi ver­deaţă 40 g ulei sare 1 lingură jeleu de coacăze Mod de preparare: Bureţii se spală şi se toacă mărunt, se sărează ,apoi se sotează în ulei cu măslinele date prin maşina de tocat fină. Se fierb…

Read more »

Mere pe canapea

Ingrediente: 12 mere mijlocii 12 feliuţe de pâine 50 g unt proaspăt zahăr Ingrediente sirop: 150 g zahăr, 1 pahar apă. Mod de preparare: Se curăţă merele, se scobesc la mijloc şi pe măsură ce sunt curăţite, se pun în apă rece ca să nu se înegrească. Se taie pâinea felii….

Read more »

Sărmăluţe din carne de vită în foi de spanac a la Reghin

Ingrediente: 1,200 kg foi mari de spanac 500 g carne de vita 80 g orez 3 ouă 2 felii de franzelă 3 fire de ceapă verde 3/4 l supă 1 lingură de făină 4 linguri dc smîntînă 100 g unt Mod de preparare: Foile de spanac se opăresc şi se aşază…

Read more »

Muşchi la cuptor cu garnitură de cartofi ducesa, coşuleţe din foitaj umplute cu ciuperci, fasole sotată şi sos Madera

Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 50 g ulei 60 g unt sare piper 300 g ciuperci 8 coşuleţe coapte din joitaj 1/2 ceapă 400 g fasole fidea 300 g cartofi 1 ou nucşoară 2 linguri de smantana 1 legătură de mărar Mod de preparare: Muşchiul se frige cu sare şi…

Read more »

Rasol din carne de vită cu garnitură de legume şi sos de hrean

Ingrediente: 1,700 kg rasol alb cu oase de sită sare piper boabe 30 g hrean ras 250 g morcovi 250 g ţelină 7 50 g albitură 2 cepe 50 g unt lingură de făină 1 lingură oţet de vin puţin zahăr 1 lingură de smantană cîţiva cartofi 1 varză albă mică …

Read more »

Frigărui de muşchi de vită şi piept de giscă cu sos de muştar, ouă şi ceapă

Ingrediente: 1,200 kg muşchi de vaca 450 g piept de gîscă sare piper cimbru 3 salate verzi 100 g ulei 1 legătură de mărar 1 fir ceapă verde 2 ouă 1/2 linguriţă de muştar puţin zahăr 12 frigărui zeamă de lămaie Mod de preparare: Muşchiul se taie bucăţi egale, pieptul felii…

Read more »

Sos bordelez de raci

Ingrediente: 1 ceapă (arpagic) 1/2 pahar vin 60 g unt de raci 1/4 lingură făină sare piper alb boia 3 linguri fond de peşte 2 linguri smîntînă Mod de preparare: Ceapa se toacă şi se pune la foc cu vinul. Cînd a scăzut la un sfert se pun untul de raci, făina şi…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Mandeville (video)

Retete delicioase de Craciun Ingrediente: 25 ml light rum 25 ml dark rum 10 ml anise-flavoured liqueur ½ lemon juice 1 dash of grenadine 25 ml coca cola Ice cubes 1 shot measure 1 knife 1 chopping board 1 squeezer 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) 1 long-ball glass 1 bar spoon or…

Read more »

Sos bordelez

Ingrediente: 1 ceapă (arpagic) 1 pahar vin roşu 1/6 l sos sponiol 700 g ciuperci 50 g măduvă puţin tarhon şi pătrunjel Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se fierbe cu vinul. Cînd a scăzut la un sfert se adaugă ciupercile tocate, sosul spaniol, măduva, puţin piper şi verdeaţă tocată. Se…

Read more »

Sote din muşchi de vită Stroganofi cu garnitură de cartofi prăjţi

Ingrediente: 800 g cap de muşchi de vită 3 cepe 1 lingură de pastă de bulion sare piper cayenn sau boia iute zeamă de lămîie 200 g smîntînă 1 lingură de făină, 120 g ulei plus ulei de prăjit cartofi 600 g cartofi puţin sos englezesc Worcester Mod de preparare: Carnea…

Read more »

Prune cu carne de vită

Ingrediente: 700 g came de vită 120 g ulei 600 g prune uscate 1/2 lingură de făină 50 g zahăr sare Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi şi se înăbuşă în ulei, apoi se scoate în alt vas, în grăsimea în care a fost înăbuşită carnea se pune făina, se…

Read more »

Parjoale moldoveneşti cu garnitură de piure de cartofi

Ingrediente: 600 g carne de vita 2 felii de franzelă 1 ceapă sare piper 2 linguri făină 3 ouă 100 g pesmet 300 g ulei 1 legătură de pătrunjel 400 g cartofi 1 pahar lapte 40 g unt Mod de preparare: Carnea se dă prin maşina de tocat de 2 ori…

Read more »

Antricoate mexicane la tigaie cu ouă jumări cu garnitură de legume natur

Ingrediente: 1,400 kg antricoate de vacă mici (7 bucăţi) 5 ouă 2 fire de ceapă verde 1/2 legătură de mărar 1/2 legătură de pătrunjel 4 fileuri de anşoa 200 g morcovi 200 g mazăre 200 g fasole fidea 1 conopidă mică 120 g unt 2 linguri de lapte Mod de preparare: Antricoatele…

Read more »

Sos creol

Ingrediente: 4 căţei usturoi sare şofran 40 g capere 2 bucăţi de anghinare 1 legătură verdeaţă 60 g unt 80 g şuncă 3 linguri sos spaniol 1/4 lingură făină 1/2 pahar vin roşu 1 lingură bulion de roşii Mod de preparare: Usturoiul tocat se sotează în unt cu făină, se pune…

Read more »

Antricoate la grătar cu garnitură de ardei umpluţi cu ouă, roşii in pesmet şi găluşte de cartofi sarbeşti

Ingrediente: 1,400 kg antricoate de vită 8 ardei graşi 6 ouă 250 g ficat de porc sau de pasăre 300 g cartofi 1 legătură de pătrunjel sare piper 8 roşii 4 căţei de usturoi 120 g unt 1/2 ceapă 150 g pesmet de casă 2 linguri făină puţin zahăr puţină brînză rasă…

Read more »

Sos de ciuperci

Ingrediente: 300 g ciuperci 1 ceapă 1/2 lingură făină 80 g unt 1/2 pahar vin 1/4 1 supă 1 lingură bulion pastă 1 legătură mărar sare piper Mod de preparare: Ciupercile se spală bine şi se taie julien scurt. Se sotează în unt cu ceapa tocată, se adaugă făina, apoi supa,…

Read more »

Sos Charcutiere

Ingrediente: 100 g file afumat 1 ceapă 3 castraveciori în oţet 1/2 legătură pătrunjel 40g unt piper 1/2 pahar vin 4 linguri sos spaniol 1 pahar supă Mod de preparare: Ceapa tocată se sotează cu unt, apoi sc adaugă sosul spaniol, vinul piperul, puţin zahăr şi 1 pahar supă. Se fierbe…

Read more »

Muşchi la cuptor garnitură de varză şi pilaf de roşii

Ingrediente: 1 kg muşchi de vacă 400 g ciolan de porc afumat 1,500 kg varză creaţă 180 g orez 400 g roşii cimbru 1/4 lingură de făină 1 ardei iute sare 1 legătură de mărar 80 g unt sau ulei 1 lingură dc oţet de vin 2 linguri de smantană 1 pahar…

Read more »

Chec cu stafide

19 August 2010

Ingrediente: 5 ouă zahăr cât cântăresc ouăle aceeaşi cantitate de făină şi de stafide amestecate cu nuci sau cu migdale coajă de lămâie unt pentru uns forma Mod de preparare: Se bat bine cinci ouă întregi cu atât zahăr cât cântăresc ouăle. Se adaugă încet aceeaşi cantitate de făină cernută, aceeaşi…

Read more »

Varză creaţă umplută cu carne de vită

Ingrediente: 2-3 verze (circa 1,500 kg) 600 g carne de vită (sau 300 g carne de vacă şi 300 g carne de porc) 50 g orez sare 2 ouă 150g costiţă afumată 1/2 l supă 100 g untură sau unt 200 g smantană Mod de preparare: Se scot cotoarele de la…

Read more »

Pandispan

Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr vanilat 6 linguri făină unt pentru uns forma Mod de preparare: Se bat ouăle întregi cu zahărul vanilat, bine de tot, până se fac ca o cremă, iar volumul lor a crescut de 2- 3 ori. Se adaugă făina. Se mai amestecă puţin, se toarnă…

Read more »

Muşchi la cuptor parizian cu garnitură de legume sotate şi sos lionez

19 August 2010

Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 200 g vîrfuri de sparanghel 300 g andive 300 g fasole fidea 300 g mazăre fina 300 g morcovi 1 conopidă 120 g unt sare piper Mod de preparare: Muşchiul curăţat se frige la cuptor încins 25-30 minute şi se unge cu unt la fiecare…

Read more »

Tarhon cu carne de vită cu garnitură de pilaf

Ingrediente: 200 g carne di vită 120 g ulei 1 lingură de făină sare boia 2 cepe 1 linpură de bulion pasta 1 legătură de tarhon 1 lingură de oţet 200 g smantana 250 orez Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sărează şi se înăbuşă în ulei. Se scoate…

Read more »

Muşchi marinat cu garnitură de cartofi umpluţi, mazăre, arpagic şi morcovi sotaţi şi sos de friptură

Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vaca 1/2 l vin roşu 3 ardei graşi 5 căţei de usturoi 100 g zarzavat 1 ceapă 1 lingură de bulion 150 g costiţă afumată sare piper 6 cartofi mari 80 g unt 1/2 lingură făină 150 g arpagic 200 g morcovi 300 g mazăre 1 legătură…

Read more »

Stufat din carne de vită

Ingrediente: 300 g carne de vită 300 g piept de vită 300 g şuncă afumată 200 g ulei sare piper 2 pahare vin negru 300 g ciuperci 300 g arpagic 1 legătură verdeaţă 1/2 lingură de făină 400 g cartofi noi 150 g măsline 5 căţei de usturoi 300 g roşii …

Read more »

Antricoate la grătar cu garnitură de budincă de cartofi cu costiţă, varză de Bruxelles, morcovi sotaţi şi sos bernez

Ingrediente: 1,400 kg antrieoate dc vacă 80 g unt 1 legătură de pătrunjel sare piper cimbru 30 g măduva 1 ou 500 g varză dc Bruxelles 400 g cartofi 1 ceapă 50 g costiţă 2 linguri de sos alb 300 g morcovi pesmet Mod de preparare: După ce antricoatele au fost…

Read more »

Varză dulce cu carne de vită

Ingrediente: 1 kg piept de vacă 3 kg varză dulce 200 g untură sau ulei 2 cepe 500 g roşii sare piper boabe cimbru 1 legătură de mărar 200 g smantană Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sărează, se înăbuşă în untură sau ulei, apoi se scoate şi, în…

Read more »

Prajitura cu nuca

Ingrediente: 3 ouă 250 g zahăr 150 g făină 150 g nuci coajă de lămâie sau de portocală unt pentru uns tava Mod de preparare: Se bat ouăle întregi cu zahărul, pe marginea maşinii. Se adaugă făina, nucile tăiate mărunt cu cuţitul (nu trecute prin maşină) şi puţină coajă rasă de…

Read more »

Stufat dobrogean din carne de vită

Ingrediente: 700 g came de vită 500 g ceapă verde 300 g usturoi verde 3 legături de ver­deaţă 200 g roşii 1/2 lingură de făină sare piper 100 g ulei 1 pahar vin Murfatlar Mod de preparare: Carnea se taie în 12 bucăţi egale. Se înăbuşă în ulei şi se aşază…

Read more »

Muşchi cu ciuperci cu foitaj cu garnitură de cartofi ducesa, ciuperci prăjite pe crutoane şi salată brezată

Ingrediente: 1,200 kg muşchi de vacă mai subţire 500 g ciuperci 6-8 bucăţi salată verde 80 g şuncă crudă 300 g cartofi 3 gălbenuşuri sare piper nucşoară 250g unt 200 g aluat 8-10 crutoane rotunde mici prăjte 1/2 lingură de făină 1 legătură de mărar Mod de preparare: Muşchiul se curăţă…

Read more »

Muşchi la frigare cu garnitură de legume şi salată

Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 40 g unt sare piper cimbru Mod de preparare: Muşchiul se curăţă de pieliţă, se leagă de frigare cu sarmă subţire şi se sărează. Se invirteşte in jurul jarului încins circa 40 minute. Pe parcurs se unge cu unt. Cînd este gata se presară cimbru…

Read more »

Tort de fasole

Ingrediente: 250 g fasole fiartă 4 ouă 200 g zahăr 2 linguri unt proaspăt 1 lingură cacao 1 lingură pesmet 2 linguri rom Mod de preparare: Se freacă fasolea fiartă, scursă bine de apă şi trecută prin sită, cu gălbenuşurile, zahărul şi untul proaspăt, făcut spumă. Când totul este bine amestecat…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Jellyfish Shooter (video)

Retete delicioase de Craciun Ingrediente: 12.5ml Irish Cream 12.5ml Creme De Cacao 12.5ml Ameretto 3 Drops Grenadine 1 Spoon Vezi mai multe video din Blog

Read more »

Vrăbioare împănate la cuptor cu garnitură de andive, mazăre brezată, gogoşele de cartofi şi sos de Madera

Ingrediente: 1,400 kg vrăbioara 120 g costiţă 2 morcovi 80 g unt sau ulei 300 g andive 300 g mazăre fină 400 g cartofi 2 linguri făină 1 ou nucşoară 100 g zarzavat sare piper cimbru 1/2 pahar vin roşu 1 lingură de bulion 5 căţei de usturoi Mod de…

Read more »

Turnedouri la grătar cu garnitură de varză umplută cu şuncă, chiftele de bureţi şi sos de friptură

20 August 2010

Ingrediente: 1,400 kg muşchi de. vacă 600 g bureţi 800 g varză creaţă 1 legătură de mărar sare piper cimbru 100 g şuncă afumată 1 lingură de făină 2 ouă 3 linguri de smantană 150 g unt 1 ceapă 0,250 l supă Mod de preparare: Varza se opăreşte şi se scoate…

Read more »

Turnedouri la cuptor în foitaj cu garnituri de ciuperci, budincă de macaroane şi sos Madera

Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vaca 200 foitaj 3 ouă 200 ficat de pasăre 80 g şuncă 40 g caşcaval 3 linguri sos alb 150 g macaroane 400 g mazăre jină 200 g ciuperci 200 g unt sare piper Turnedourile (medalioanele) sant felii mai groase de muşchi de vacă. tăiate din mijlocul…

Read more »

Vrăbioare la cuptor Figaro cu garnitură de budincă de macaroane cu şuncă, roşii umplute cu bureţi şi arpagic, măsline şi sos de roşii

Ingrediente: 1,400 kg vrăbioare 250 g macaroane 40 g şuncă 40 g limbă afumată fiartă 40 g caşcaval 10 g unt 10 roşii de umplut 200 g bureţi 1 lingură de pesmet 100 g arpagic 80 g măsline verzi 300 g roşii piper sare cimbru usturoi 1/4 lingură de făină Mod…

Read more »

Chec cu marmelada

20 August 2010

Ingrediente: 1/2 kg marmeladă 2 linguri lapte sau apă 2 linguri ulei 220 g făină 2 linguriţe rase bicarbonat 2 linguri rom vanilie 150 g nuci 2 linguri fructe din dulceaţă (facultativ) ulei pentru uns forma Mod de preparare: Se freacă marmelada cu două linguri de lapte (sau de apă) până…

Read more »

Muşchi umplut cu carne şi şuncă cu garnitură de crochete de cartofi, fasole, sparanghel sote şi sos Madera

Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 150 g şuncă 2 ouă sare piper 400 g sparanghel 300 fasole fidea 60 g unt 300 g cartofi 50 g făină ulei pentru prăjit pesmet de casă nucşoară 100 g ciuperci puţină supă sos Madera Mod de preparare: Muşchiul se curăţă şi se face…

Read more »

Antricoate la tigaie cu sos alb cu garnitură de legume sotate şi sos bordelez

Ingrediente: 1,400 kg antricot de vită sare piper 0,250 l lapte 2 gălbenuşuri 100 g unt 50 g şvaiţer sau caşcaval ras 500 g cartofi noi 1 legătură pătrunjel 350 g morcovi 250 g mazăre fină 150 g arpagic 1 lingură de făină Mod de preparare: Antricoatele se taie mai groase,…

Read more »

Antricoate la tigaie „sucevene” cu garnitură de bureţi sotaţi şi găluşte de cartofi

Ingrediente: 1,400 kg antricoate de vacă sare piper 2 cepe 1 linguriţă de boia 200 g roşii puţin zahăr 80 g costiţă 400 g bureţi 300 g cartofi 2 ouă 1 lingură de făină 120 g unt sau ulei 1/2 pahar de vin Mod de preparare: Antricoatele se frig în tigaie…

Read more »

Cireşe învelite în ciocolată

Retete delicioase de Craciun Ingrediente: 1/2 kg de cireşe 250 g ciocolată de menaj 10-15 cuburi de gheaţă Mod de preparare: Pui ciocolata să se topească la bain-marie. Speli cireşele, dar nu le scoţi nici codiţele, nici sâmburii. Pregăteşti un vas cu apă rece în care pui şi cuburile de gheaţă. Treci cireşele prin ciocolata fierbinte…

Read more »

Muşchi tocat cu garnitură de legume sotate, cartofi prăjiţi şi sos de friptură

Ingrediente: 300 g came de vacă 200 g came de porc 200 ficat 5 ouă 100 g limbă afumată fiartă sare piper 1 felie de franzelă cimbru 3 căţei de usturoi 1/2 ceapă 100 g unt 150 g morcovi 150 g mazăre 150 g fasole fidea 250 g conopidă 300 g cartofi…

Read more »

Păstrăv cu sos de unt si patrunjel

Retete delicioase de Craciun Ingrediente: 1 păstrăv 2 linguri ulei 2 linguri făină 2 linguri unt 1 legătură pătrunjel sucul unei lămâi sare piper Mod de preparare: Cureţi păstrăvul foarte bine atât la interior, cât şi la exterior şi-l tai apoi in bucăţi mai mici, înlăturând capul şi coada, freci bucăţile prin făină şi le prăjeşti…

Read more »

Muşchi împănat cu garnitură de ciuperci sotate pe crutoane, budincă de macaroane, cartofi prăjiţi şi sos ,spaniol

Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 120 g şuncă crudă 200 g macaroane 80 g limbă fiartă 1 trufă 40 g parmezan ras 300 g cartofi 300 g ciuperci mari 8 crutoane rotunde prăjite sare piper cimbru Mod de preparare: Muşchiul fript la frigare, împănat cu şuncă crudă, se aşază tăiat…

Read more »

Tort de clătite cu spanac, ciuperci şi brânză

Retete delicioase de Craciun Ingrediente: Pentru clătite ai nevoie de: 500 ml lapte 3 ouă 250 g făină 1 praf de sare 1 lingură ulei Pentru umplutura de spanac ai nevoie de: 1/2 kg spanac 1 linguriţă unt 1 linguriţă făină Pentru umplutura de ciuperci ai nevoie de: 1/2 kg ciuperci 1 lingură unt 2 cepe 1…

Read more »

Pifteluţe pane

Ingrediente: 1 kg carne de pui (pulpe sau piept) 4 ouă 2-3 linguri făină condimente pătrunjel mărar ulei sare 2-3 cartofi (opţional) Mod de preparare: Fierbi puţin carnea de pui, o dezosezi, apoi o toci, adaugi 2 ouă, făina, verdeaţa tocată, sare şi condimente după gust şi omogenizezi compoziţia. Dacă vrei, poţi…

Read more »

Vrăbioare la cuptor florentine cu garnitură de ţelină brezată, spanac natur, tăiţei cu şuncă şi sos de friptură

Ingrediente: 1,400 kg vrăbioare 1 1/2 kg spanac 100 g unt nucşoară 150 g tăiţei de casă 60 g şuncă 300 g ţelină sare piper 1/4 lingură făină 3 linguri sos brun de friptură 1/4 l supă Mod de preparare: Vrăbioara se frige întreagă circa 30 minute. Din fond se face…

Read more »

Pască umplută cu branză

Ingrediente: 70 g margarină (unt) 120 g făină 70 g zahăr 1 gălbenuş fiert 1 gălbenuş crud Mod de preparare: Din aceste ingrediente vei face un aluat pe care îl împărţi în două. O parte o vei întinde pe fundul unei tăvi rotunde (de tort), iar cealaltă pe pereţii tăvii până aproape…

Read more »

Macrou in sos de rosii

Retete delicioase de Craciun Ingrediente: 4 bucăţi macrou 5-6 roşii 5-6 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel sare piper condimente ulei 2-3 linguri făină Mod de preparare: Macroul curăţat şi spălat îl tai în bucăţi de 3-4 cm. Le sărezi, le dai prin făină şi le aşezi într-o tavă cu ulei. Opăreşti roşiile, le decojeşti, le…

Read more »

Muşchi umplut cu ficat şi carne cu garnitură de andive brezate, ciuperci umplute, cartofi prăjiţi şi sos Madera

Ingrediente: 1 kg muşchi de vacă 200 g ficat de porc 200 g came de porc 1 ou sare piper o felie franzelă 12 ciuperci mari 500 g andive 1 fir de praz 400 g cartofi 80 g unt ulei de prăjit cartofi Mod de preparare: Muşchiul se curăţă şi se…

Read more »

Chec cu rahat

Ingrediente: 2 ouă 280 g făină 200 g zahăr 150 g ulei 150 g lapte 1/2 linguriţă bicarbonat 4-5 bucăţi rahat 1/2 pahar nuci amestecate cu stafide coajă de portocale din dulceaţă unt pentru uns forma Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul până ce volumul creşte simţitor. Se adaugă…

Read more »

Sote din carne de viţel

Ingrediente: 1,200 kg piept sau spată de viţel sare piper 400 g roşii sau 1 lingură pastă de roşii 8 căţei usturoi 1/2 lingură făină 2 linguri sos brun 300 g vinete 1/2 pahar vin 100 g ulei 100 g unt 200 g orez 1 l supă 1/2 legătură tarhon puţin zahăr…

Read more »

Inghetata de vanilie

Ingrediente: 6 ouă 250 g zahăr vanilie 1 l lapte Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul. Se pune să fiarbă laptele şi când clocoteşte, se adaugă vanilia. Se dă la o parte, se acoperă şi se lasă aşa un sfert de oră. Se toarnă laptele încet peste ouă, amestecând continuu….

Read more »

Pască umplută cu branză si griş cu lapte

21 August 2010

Inrgediente: 3/2 pachet de marga­rină 150 g zahăr coajă de lămâie zahăr vanilat 1 şi 1/2 cană lapte călduţ 1 cub drojdie + 2 linguriţe zahăr (care se freacă până se lichefiază) 1 kg de făină Mod de preparare: Margarina o amesteci cu făina, frământând bine, apoi adaugi încet laptele, drojdia si…

Read more »

Cozonaci impletiţi

Retete delicioase de Craciun Ingrediente pe 2 cozonaci: 1 kg făină 7 ouă 1 linguriţă sare 30-50 g drojdie 250-300 g zahăr coajă de lămâie vanilie rom nucă măci­nată rahat nucă de cocos (sau mac) 250 g unt 2 linguri ulei stafide circa 1/2 l lapte Mod de preparare: Mai întâi, înmoi drojdia cu puţin lapte…

Read more »

Sos vanătoresc carpatin

Ingrediente: 300 g cireşe 300g vişine 1/2 pahar vin roşu puţină scorţişoară 3 linguri sos spaniol 1/4 lingură făină 40 g unt 25 g zahăr puţin muştar Mod de preparare: Jumătate din cireşe şi jumătate din vişine se spală bine, se pisează să se spargă samburii şi se fierb 20 minute…

Read more »

Rulada cu marmelada de mere

Ingrediente: 150 g făină 125 g unt 2 gălbenuşuri drojdie cît o nucă 1 lingură zahăr un praf de sare 3 linguri marmeladă de mere Mod de preparare: Se amestecă pe masa de aluat făina cu untul, se face loc la mijloc, se pun gălbenuşurile, sarea şi drojdia muiată cu o…

Read more »

Sos fond brun de oase de pasăre

Ingrediente: 2 kg capete labe şi oase de găină sau curcan 100 g zarzavat 1 ceapă sare Mod de preparare: Oasele se sparg mărunt cu satirul, se rumenesc bine cu zarzavatul (la cuptor), apoi se fierb cu 4 1 apă şi puţină sare la foc domol 4 ore. Se strecoară, se…

Read more »

Vrăbioare la cuptor cu garnitură de anghinare umplute cu roşii, fasole, napi natur şi sos de friptură cu stafide

Ingrediente: 1.400 kg vrăbioare 300 g fasole fidea 80 g unt 6 funduri de anghinară sau 600 g napi 300 g roşii 40 g stafide 1 pahar vin 1/4 l supă sare 1 lingură de făină boia iute Mod de preparare: Vrăbioara întreagă se frige în tavă circa 30 minute. Din…

Read more »

Vrăbioare la frigare cu garnitură de cartofi, morcovi, fasole fidea natur şi sos de hrean

Ingrediente: 1,400 kg vrăbioara 500 g cartofi 400 g fasole ţucăra 1 legătură de mărar 300 g morcovi 80 g unt 2 linguri de smantană Mod de preparare: Vrăbioara se frige întreagă la frigare, apoi se aşază tăiată felii subţiri pe un platou. Se garniseşte cu fasolea şi morcovii fierţi. Separat…

Read more »

Turnedouri la grătar Cardinal cu garnitură de anghinare umplută cu mazăre, cozi de raci şi sos de Porto

Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 8 funduri de anghinară sau napi 300 g mazăre 180 g orez 12 cozi de raci sos de raci supă 1/2 păhărel coniac 3/4 pahar vin roşu 100 g unt sare cimbru Mod de preparare: Se face un pilaf de orez cu unt şi supă….

Read more »

Sos genovez

Ingrediente: 1 pahar vin 2 linguri bulion pastă 3 linguri sos spaniol sare piper 4 fileuri de anşoa 80 g unt 1/2 legătură tarhon 2 gălbenuşuri Mod de preparare: Vinul şi piperul pisat se pun la fiert pînă a scăzut la un sfert. Apoi se adaugă bulionul şi sosul spaniol şi…

Read more »

Sos Elveţian

Ingrediente: 80 g fileu afumat 40g parmezan sau caşcaval ras 80 g unt 2 linguri smantană 80 g ficat de pasăre sau viţel piper alb sare 1/4 l supă 1 lingură sos de pasăre Mod de preparare: Fileul şi ficatul se taie şi se sotează în unt, apoi se toacă mărunt…

Read more »

Turnedouri japoneze la grătar cu garnitură de orez, sparanghel sotat, ciuperci umplute şi sos de ciuperci

Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 200 g orez sare piper pudră de curry 1 ceapă 12 ciuperci mari 400 g vîrfurt de sparanghel 250 g unt 8 crutoane supă Mod de preparare: Se prepară garniturile sparanghelul fiert şi dat în unt, ciupercile umplut, pilaful de orez, supă şi curry (boia…

Read more »

Turnedouri la grătar cu garnitură de coşuleţe de foitaj cu ciuperci, cartofi prăjiţi şi sos bernez

Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 6 coşuleţe din foitaj 6 crutoane prăjite 300 g ciuperci sare piper 2 linguri de smantană 400 g mazăre 300 g cartofi noi 100 g unt ulei pentru prăjit cartofi 1 legătură de mărar Mod de preparare: Turnedourile se taie şi se frig pe grătar….

Read more »

Sos de oase de păsări sălbatice

Ingrediente: 1 kg oase şi capete de fazan, potarniche, sitari 1 ceapă 100 g zarzavat 200 g făină 1 pahar vin roşu cîteva cozi de ciuperci 20 g zahăr sare piper 40g afumături 50g ulei cimbru Mod de preparare: Oasele se taie mărunt şi se prăjesc în ulei cu afumătura tăiată,…

Read more »

Friptură de pui cu smântână şi ceapă

Retete delicioase de Craciun Ingrediente: 4 pulpe de pui dezosate 4 legături de ceapă verde 100 g caşcaval 120 g smân­tână 2 ouă 100 ml ulei Mod de preparare: Cureţi şi tai ceapa bucăţi de 1-2 cm. într-o tavă pui uleiul şi un strat mai gros de ceapă din jumătate de cantitatea de ceapă. Deasupra cepei…

Read more »

Cum se prepara paste cu carne tocata si sos (video)

Read more »

Ingheţată cu vişine

Retete delicioase de Craciun Ingrediente: 1/2 kg vişine 750 lapte 300 g zahăr tos sâmburii vişinelor Mod de preparare: Speli vişinele, le cureţi de sâmburi şi codiţe şi le mărunţeşti fie cu mixerul, fie prin sită. Zdrobeşti sâm­burii (în piuliţă sau înveliţi într-un şervet şi cu cio­canul) şi îi pui la fiert cu laptele şi zahărul…

Read more »

Prăjitură cu cireşe

Retete delicioase de Craciun Ingrediente: 250 g unt 6 căni făină 350 ml vin alb 4 gălbenuşuri Pentru umplutură ai nevoie de: 1 kg cireşe 3 linguri zahăr pudră Mod de preparare: Intr-un castron încăpător cerni făina peste care pui untul, gălbenuşurile şi vinul. Amesteci foarte, foarte bine şi opreşti din aluat o bilă de mărimea…

Read more »

Pulpe de pui

Ingrediente: 8 copane de pui 2 ouă 150 ml lapte 4 linguri făină 1 linguriţă boia pesmet piper ulei Mod de preparare: Pregăteşti patru farfurii – în prima torni laptele, în a doua amesteci făina cu boiaua şi piperul, în a treia baţi ouăle împreună cu o lingură de ulei, iar în…

Read more »