Retete culinare pentru Craciun
Pentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie Retete culinare pentru Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate Retete culinare pentru Craciun.
Jambon de porc marinat
O reteta delicioasa de jambon de porc marinat din: jambon, ceapa, usturoi, rosii, otet de vin, ulei de masline, vin rosu, cimbru, foi de dafin, sare si piepr verde. Ingrediente: jambon porc cu os, slanina si sorici feliat 1200 g ceapa 60 g usturoi 4 g rosii 130 g otet de vin 125 ml…Read more »
Ficat de porc a la lyonnaise
O reteta delicioasa de Ficat de porc a la lyonnaise din: ficat de porc, ceapa, unt, otet de vin alb, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: ficat de porc 800 g ceapa 320 g unt 100 g otet de vin alb 120 ml patrunjel 5 g sare si piper dupa gust Mod de preparare:…Read more »
Cum se prepara fasole cu carne de porc (video)
O reteta video despre cum se prepara fasole cu carne de porc; un preparat delicios si sanatos, rapid si gustos la care nu avem nevoie de multe ingrediente. Ingrediente: 4 oz bacon, sliced 8 oz spicy, garlicky, smoked pork sausage, sliced 12 oz boneless skinless chicken thighs, cubed 1 onion, diced salt and pepper…Read more »
Cotlet de porc cu sos de zmeura
O reteta delicioasa de cotlet de porc cu sos de zmeura din: cotlete de porc, smantana, usturoi, ceapa verde, zmeura, piper, concentrat de carne de vita, sos de soia si sare. Ingrediente: cotlete de porc 800 g smântâna lichida 30 ml usturoi 2 g ceapa verde 5 g zmeura 100 g piper dupa gust…Read more »
Escalop de porc cu vin alb si lamaie
O reteta delicioasa de escalop de porc cu vin alb din: snitel de porc, suc de lamaie, vin alb, faina, rosii cherry, ceapa, usturoi, supa de legume, unt, salvie, sare si piper. Ingrediente: snitel porc feliat 800 g suc de lamâie 110 ml vin alb 60 ml faina 30 g rosii cherry 80 g…Read more »
Curry cu carne de porc
O reteta delicioasa de curry cu carne de porc din: pulpa de porc, ceapa, rosii, ardei gras, ananas, usturoi, ghimbir, ulei, curry, sare si piper. Ingrediente: pulpa de porc dezosata degresata 840 g ceapa 60 g rosii 80 g ardei gras 40 g ananas din conserva 120 g usturoi 3-4 catei ghimbir 10 g…Read more »
Cotlet de porc file cu vinete si chorizo
O reteta delicioasa de cotlet de porc file cu vinete si chorizo din: cotlet de porc, chorizo, vinete, ceapa, usturoi, rosii, patrunjel verde, ulei de masline, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: cotlet întreg de porc 1100 g chorizo 120 g vinete 700 g ceapa 100 g usturoi 10 g rosii 120 g patrunjel verde…Read more »
Cotlet de porc pane cu roquefort
O reteta delicioasa de Cotlet de porc pane cu roquefort din: cotlet de porc, faina, amidon, ulei, unt, mustar, branza roquefort, smantana, patrunjel verde, oregano, sare si piper. Ingrediente: cotlet porc cu os feliat 1200 g faina 250 g amidon 50 g ulei 40 ml unt 40 g mustar 80 g brânza Roquefort 200…Read more »
Cotlet de porc la tigaie cu sos de mustar
O reteta delicioasa de cotlet de porc la tigaie cu sos de mustar din: cotlet de porc, unt, smantana, fond de vita, mustar, sare si piper. Ingrediente: cotlet de porc fara os 800 g unt 50 g smântâna lichida 60 ml fond de vita 130 ml mustar 30 g sare si piper dupa gust…Read more »
Cotlet de porc cu pere si otet
O reteta delicioasa de cotlet de porc cu pere si otet din: cotlet de porc, slanina, sorici, pere, otet, unt, ulei, chimen, coriandru, sare si piper. Ingrediente: cotlet de porc cu os slanina si sorici 920 g pere din conserva 300 g otet 20 ml unt 15 g ulei 40 ml chimen, coriandru, sare…Read more »
Coaste de porc in stil hawaian
O reteta delicioasa de coaste de porc in stil hawaian din: coaste de porc, otet, ketchup, sos de soia, piure de ananas, zahar brun, amidon, sare si ghimbir. Ingrediente: coaste de porc 900 g otet 60 ml ketchup 125 g sos de soia 30 ml piure de ananas 120 g zahar brun 45 g…Read more »
Ceafa la cuptor cu prune uscate si mere
O reteta delicioasa de ceafa la cuptor cu prune uscate si mere din: ceapa de porc, prune afumate, vin alb, ulei de masline, unt, mere, sare si piper. Ingrediente: ceafa de porc 800 g prune afumate 200 g vin alb 200 ml ulei de masline 30ml unt 20 g mere 240 g sare si…Read more »
Reteta zilei: Cotlete de porc cu carnati
O reteta delicioasa de cotlete de porc cu carnati din: cotlete de porc, carnati oltenesti, apa, malai, vin alb, amidon, cuisor, zahar, faina, scortisoara, boia iute, maghiran, cimbru, piper, sare si ulei. Ingrediente: 4 cotlete de porc 3 carnati oltenesti 1 ceasca apa 1 cana malai 1 cana vin alb 1 lingurita amidon 1…Read more »
Ceafa de porc cu fructe de padure si busuioc
O reteta delicioasa de ceafa de porc cu fructe de padure si busuioc din: ceafa de porc, fructe de padure, otet de mere, ulei de masline, ceapa, busuioc, sare si piper. Ingrediente: ceafa de porc fara os, feliata 720 g fructe de padure 120 g otet de mere 160 ml ulei de masline 40…Read more »
Ceafa de porc cu sos de soia si salata de castraveti
O reteta delicioasa de ceafa de porc cu sos de soia si salata de castraveti din: ceafa de porc, zahar, sos de soia, castraveti, usturoi, ardei iute, alune, rosii cherry, ardei gras, ulei, suc de lamaie, sare, piper, anason si ulei de susan. Ingrediente: ceafa porc cu os, feliata 880 g zahar 80 g…Read more »
Carnati de porc in aluat
O reteta simpla si delicioasa de carnati de porc in aluat din: carnati de porc, mustar, ou si aluat foitaj. Ingrediente: carnati de porc 650 g mustar 80 g ou 1 buc. aluat foietaj 400g Mod de preparare: Cârnatii se gatesc pe gratar pe toate partile timp de 2 minute Se lasa sa…Read more »
Carnati de porc la gratar in mat de oaie
O reteta delicioasa de carnati de porc la gratar in mat de oaie din: carnati de porc, apa, malai de porumb, sare, unt, usturoi, ulei, sare si smantana. Ingrediente: carnati de porc 750 g apa 300 ml malai de porumb 180 g sare 10 g unt 30 g usturoi 6 g ulei 7 ml…Read more »
Ceafa de porc cu sos de cirese
O reteta delicioasa de ceafa de porc cu sos de cirese din: ceafa de porc, sos, rozmarin, ulei, compot de cirese, sare si piper. Ingrediente: ceafa de porc 880 g sos demi-glace 150 ml rozmarin 5 g ulei 150 ml compot de cirese 800 g sare si piper dupa gust Mod de preparare:…Read more »
Muşchi de porc în foitaj
O reteta delicioasa de muschi de porc in foitaj din: aluat, muschi de porc, ciuperci, ou, vin alb, usturoi, ceapa, boia dulce, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g aluat foitaj 500 muschi de porc 400 g ciuperci 1 ou 1/2 pahar cu vin alb 4 catei de usturoi 1 ceapa boia dulce ulei…Read more »
Muschi de porc cu hribi (video)
16 March 2011
O reteta video delicioasa de muschi de porc cu hribi din: muschi de porc, hribi, ulei de masline, vin, unt, patrunjel, usturoi, sare si piper. Ingrediente: muschi de porc hribi faina ulei de masline vin unt patrunjel usturoi sare piper Mod de preparare: Se incinge putin ulei de masline in tigaie, apoi se…Read more »
Rasol la cuptor
O reteta de rasol de porc cu coriandru, vin rosu, ciuperci, ardei gras si ulei. Ingrediente: 2 felii rasol de porc 1 pacheţel coriandru proaspăt 1 cană vin roşu ciuperci ardei gras divers colorat ulei Mod de preparare: Speli coriandrul şi-l tai mărunt. Cu tocătura tapetezi fiecare bucată de carne şi o…Read more »
Sarmale de maramures
O reteta gustoasa de sarmale din: carne de vita, carne de porc, orez, ardei gras, ceapa, ulei, bulion, cimbru si marar. Ingrediente: 1/2 carne tocată, amestec de vită şi porc 1 cană orez spălat 2 ardei graşi trecuţi prin maşină 1-2 roşii mari măcinate (trecute prin maşina de tocat) 1 ceapă mare măcinată…Read more »
Ciorba de fasole boabe cu legume
O reteta delicioasa de ciorba de fasole boabe cu legume din: fasole, morcovi, telina, radacina de pastarnac/patrunjel, ceapa si bors. Ingrediente: fasole doi morcovi o telina o radacina de pastarnac/ patrunjel o ceapa bors Mod de preparare: Se alege fasolea si se puna la inmuiat cu o seara inainte. Se varsa apa; se…Read more »
Carne tocată cu roşii la cuptor
O reteta simpla si delicioasa de carne tocata cu rosii la cuptor din: rosii, carne tocata, paine, ceapa, ulei, oua, usturoi, faina, frunze de telina, busuioc, oregano, unt, piper, sare, grasime si pesmet pentru uns tava. Ingrediente: 6 roşii 800 g carne tocată 2 felii de pâine 2 cepe 1 lingură de ulei 2…Read more »
Spaghete napoletane cu parmezan si frunze de rucola
O reteta simpla si foarte gustoasa de spaghete napoletane cu parmezan si frunze de rucola din: sos bolognese, ulei, ceapa, vinete, carne tocata, paste, parmezan si frunze de rucola. Ingrediente: 1 borcan de sos bolognese cu ceapă si usturoi 2 linguri de ulei 1 ceapă mare tocată 250 g vinete, tăiate cubuleţe 500 g…Read more »
Cum se prepara Medalion de porc umplut cu mar si salvie (video)
O reteta video simpla si gustoasa de cum se prepara medalion de porc umplut cu mar si salvie din: muschi de porc, mere, miere, salvie, vin alb, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: muschi de porc mere miere salvie vin alb ulei de masline sare piper Mod de preparare: Se ia o…Read more »
Limbă umplută
O reteta de limba de porc umpluta cu ou, paine, patrunjel verde, faina, unt, smantana, lapte, sare si piper. Ingrediente: 1 limbă de porc (cam de 1 kg) 1 ou 1 felie de pâine 1 legătură pătrunjel verde 2 linguri făină 2 linguri unt 2 linguri smântână 2 linguri lapte sare piper …Read more »
Spic de muşchi cu slănină afumată
O reteta de muschi de porc cu slanina afumata, usturoi, ulei, sare, piper, cimbru si vin alb. Ingrediente: 2 bucăţi de muşchi de 20 cm lungime 1 bucată de slănină afumată de 20 cm 1 căpăţână de usturoi 100 ml ulei sare piper cimbru 1 pahar vin alb Mod de preparare: Tai…Read more »
Medalion de porc
O reteta de medalion de porc cu morcov, cartofi, vin alb, coniac, castraveti murati, mustar, bulion, sare, marar, piper si ulei. Ingrediente : 400 g muşchi de porc 1 morcov 2 cartofi 100 ml vin alb 50 ml coniac 2 castraveţi muraţi 1 lingură muştar 1-2 linguri bulion 1-2 linguri ulei mărar sare…Read more »
Fleică fiartă în vin
O reteta de fleica de porc cu vin alb, piper boabe, foi de dafin, cimbru si sare. Ingrediente : 1 fleică de porc cu şorici 200 ml vin alb piper boabe foi de dafin cimbru sare Mod de preparare: Speli carnea, o presari cu sare, piper şi cimbru şi o rulezi cu…
Rulouri de carne si creier
O reteta de rulouri cu creier, oua, pesmet, faina, ceapa, sare, piper si ulei. Ingrediente : 800 g pulpă de porc 400 g creier 4 ouă 100 g pesmet 4 linguri făină 2 cepe sare piper ulei Mod de preparare: Tai carnea felii potrivite pe care le baţi cu ciocanul de carne…Read more »
Ceafă de porc cu sos de caşcaval
O reteta de ceafa de porc cu sos de cascaval, smantna, sare, piper, ulei si patrunjel. Ingrediente: 1/2 kg ceafă de porc 250 ml smântână 100 g caşcaval sare piper ulei 2-3 fire de pătrunjel Mod de preparare: Speli carnea, o tai felii, o presari cu sare şi piper, o laşi puţin…Read more »
Ciorbă de porc a la grec
O reteta de ciorba de porc a la grec din: carne de porc, ceapa, morcov, telina si albitura, orez, smantana, ou, sare, sare de lamaie, marar si patrunjel verde. Ingrediente: carne de porc 400 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 150 g orez 75 g smântână 150 g un ou…Read more »
File de porc haiducesc
O reteta absolut delicioasa de file de porc haiducesc din: file de porc, miez de seminte, ardei iute, unt, pesmet, boia dulce, sare, piper si ceapa murata in vin rosu. Ingrediente: 220 g file de porc 70 g miezuri de seminţe o jumătate de ardei iute 70 g unt 10 g pesmet 3 g…
Rulouri de şuncă umplute cu sos de hrean
O reteta de rulouri de sunca umplute cu sos de hrean, carne de porc, margarina, lapte, sare, piper, morcovi, telina, gulie, mustar, maioneza si iaurt. Ingrediente: 6 felii de şuncă presată 100 g carne porc 100 g margarină 2 linguri hrean ras 1 lingură unt 1 cană lapte sare piper Ingrediente garnitură: 2…Read more »
Reteta zilei: Chiftelute
O retete foarte gustoasa de chiftelute din: carne de porc tocata, cartofi, oua, sare, piper, ulei si usturoi Ingrediente: 2 kg carne de porc tocata 3-4 cartofi 3 oua sare piper ulei 1 capatana usturoi Mod de preparare: Carnea tocata se amesteca cu cartofii tocati, sarea, piperul, usturoiul pisat si cu oualele pana devine…Read more »
Ciorbă de porc cu hrean
O ciorba din carne de porc, hrean, morcovi, ceapa, zeama de varza, untura, boia, faina, sare si piper. Ingrediente : 1/2 kg carne de porc 5 morcovi 5 bucăţi hrean 1 ceapă 1 l zeamă de varză 2 linguri untură 1 linguriţă boia 2 linguri făină sare piper Mod de preparare: Tai…Read more »
Tocanita de fasole cu carne de porc
O reteta de tocanita de fasole cu ceafa de porc, kaizer, ceapa, fasole cu bobul mare, vin rosu, busuioc uscat, patrunjel, ulei si zahar. Ingrediente: 500 g ceafă porc 5 felii kaizer 1 ceapă 2 roşii 1 kg fasole cu bobul mare 200 ml vin roşu busuioc uscat pătrunjel 3 linguri ulei 1 lingură…Read more »
Biftec californian
O reteta de biftec californian din carne de porc, portocala, usturoi, ciuperci, marar, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne de porc 1 portocala 3-4 catei de usturoi 7-8 ciuperci marar sare piper Mod de preparare: Cureţi usturoiul şi îl pisezi, apoi freci bucăţile de porc cu el. Stropeşti cu sucul de portocale,…Read more »
Ficat de porc dat prin ou
O reteta foarte simpla de ficat de porc dat prin ou si lapte, pesmet, ulei si sare. Ingrediente: 500 g ficat de porc 1/2 lapte 1 ou pesmet ulei sare Mod de preparare: Speli ficatul cu apă rece, îl ştergi cu un şervet de bucătărie şi îl tai felii groase. Cureţi bucăţile de…Read more »
Cotlet de porc cu visine
O reteta de cotlet de poc cu visine, zahar, amidon, vin rosu, unt, supa de carne, sare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi carne porc 1 borcan compot de vişine 1 linguriţă zahăr 50 ml vişinată 1 lingură amidon 4 linguri unt topit 4 linguri vin roşu 5-6 linguri supă de carne sare piper …Read more »
Tocanita unguresca
O reteta de tocanita cu carne de porc, ulei, ceapa, rosii, masline, lamaie, boia dulce, boia iute, piper, bulion, patrunjel verde si 1 foaie de dafin. Ingrediente: 1 kg carne porc 150 ml ulei 2 cepe 10 roşii 300 g măsline 1 lămâie 2 linguri boia dulce 1 linguriţă boia iute piper 2 linguri…Read more »
Cotlet de porc secuiesc
O reteta de cotlet de porc cu ceapa, ulei, varza murata, faina, smantana, boia dulce, piper si sare. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc fără os 200 g ceapă 150 ml ulei 3 kg varză murată 25 g făină 200 g smântână 10 g boia dulce piper boabe sare Mod de preparare: Porţionezi…Read more »
Varza a la Bihor
O reteta de varza cu carne de porc tocata, orez, smantana, ulei, ceapa, sare, cimbru, boia dulce si marar. Ingrediente: 1 kg carne porc tocată 150 g orez 250 g smântână 50 ml ulei (pentru călit carnea) 2 cepe mari sare condimente (cimbru, boia dulce, mărar) Mod de preparare: Pui orezul la fiert…
Antricot de vită bănăţean
O reteta foarte simpla de antricot de vita cu mazare, ciuperci, ulei, faina, cartofi, verdeata, piper si sare. Ingrediente: 1,5 kg antricot de vită 250 g mazăre conservă 300 g ciuperci 200 ml ulei 100 g făină 2,5 kg cartofi verdeaţă piper sare Mod de preparare: Porţionezi antricoatele, le baţi uşor cu ciocanul,…
File de porc fiert in lapte
O reteta foarte simpla de file de porc fiert in lapte cu: file de porc, lapte unt, usturoi, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 1,5 kg file de porc 1,5 l lapte 2 linguri unt 1 căpăţână de usturoi sare piper cimbru Mod de preparare: Presezi fileul cu sare, piper şi cimbru, îl aşezi…
Cotlet de porc la cuptor cu rosii
O reteta foarte simpla de cotlet de porc la cuptor cu frunze de busuioc, rosii, frunze de oregano, sare, piper, ulei de masline si vin alb. Ingrediente: 1 cotlet de porc feliat, fiert la temperatură joasă 6-7 roşii, frunze de busuioc frunze de oregano sare piper ulei de masline vin alb Mod de…
Piept de porc pane
O reteta de piept de porc pane cu zeama de varza, telina, pipe boabe, cimbru, faina, oua, pesemt, ulei si sare. Ingrediente: 600 g piept porc 50 ml zeamă varză 1 ţelină 1 linguriţă boabe piper negru 1 linguriţă cimbru 1 lingură făină 2 ouă 100 g pesmet 250 ml ulei sare piper …
Şniţele ca la Covasna
O reteta foarte simpla de snitele din carne de vitel sau carne de porc fara os, oua, ciuperci, cascaval ras, sare si piper. Ingrediente: 400 g carne de vitel sau de porc fara os 7 oua 150 g ciuperci putin cascaval ras putina faina sare piper Mod de preparare: Tai carnea ca pentru…
Ciorbă de dovlecei cu carne
O reteta de ciorba de dovlecei cu carne de porc si morcovi, cartofi, pasta de tomate, rosii, spanac, bors, ceapa, oua, ardei gras, sare, piper, patrunjel si ardei iute murat. Ingrediente: 4 dovlecei rotunzi doi morcovi doi cartofi 3 roşii o lingură de pastă de tomate 300 g spanac 800 g carne de porc…Read more »
Mini-snitele colorate
O reteta de snitele de curcan sau porc cu ananas, sunca, rosii, mozzarella, sare, piper, rosii cherry, broccoli, porumb, ardei iute, ardei gras si salam. Ingrediente: 100 g ananas (cutie) 75 g şuncă fiartă 2 roşii 2 mozarella (a 125 g) 12 şniţele mici de curcan sau porc (a 50 g) sare piper 8…Read more »
File de porc gratinat
O reteta de file de porc gratinat cu arpagic, cimbru, rosii uscate, samburi de pin, branza gouda, ulei, sare, piper, supa, vin rosu si amidon. Ingrediente: 500 g file de porc 400 g arpagic 4 crenguţe cimbru 6 roşii uscate (în ulei) 20 g sâmburi de pin 40 g brânză gouda rasă 2 linguri…Read more »
Kebab de porc şi ciuperci cu orez prăjit
O reteta de kebab cu file sclab de porc, pasta curyy thai, zahar, iaurt natural degresat, ulei de floarea soarelui, orez basmati, porumb dulce, champignon, magetout, boia de ardei dulce si lime sau lamaie. Ingrediente: 1 linguriţă pastă curry Thai 1 linguriţă zahăr muscovado 2 x 125 g cutii iaurt natural degresat 400 g…Read more »
Budinca cu carne tocata de porc
O reteta foarte simpla de budinca cu carne tocata de porc, paste integrale de porc, ceapa, oua, cascaval, sare, piper si smantana. Ingrediente: 500 g paste integrale spiralate 1, 1.5 kg carne tocata porc 1-2 cepe 5 oua cascaval sare piper alte condimente smantana Mod de preparare: Se spala si se toaca carnea de…Read more »
Tarte cu dovlecel şi carne tocată
O reteta de tarte cu dovlecel, carne tocatade porc, faina, drojdie, lapte, ou, sare, galbenus de ou, zahar, morcov, ceapa, usturoi, unt, cimbru, piper si sare. Ingrediente: 220 g faina 10 g drojdie 70 ml lapte 1 ou 1 varf de sare 1 galbenus de ou 1 varf de zahar umplutura: 1 dovlecel mic…Read more »
Platou cald
O reteta de platou cald cu ceafa de porc, cartofi, dovlecei, vinete, ciuperci, sare, piper, cimbru, uleid e masline si 2-3 fire de rozmarin. Ingrediente: 800 g ceafa de porc 6 cartofi un dovlecel o vanata o ceapa 200 g ciuperci sare piper cimbru ulei de masline 2-3 fire de rozmarin Mod de…Read more »
Carne de porc cu linte
O reteţă de porc la cratiţă, cu linte, morcovi şi usturoi, un sfert de telina, condimente si un strop de patrunjel tocat. Ingrediente: un kilogram carne de porc 400 g linte 300 g paste orzo un morcov două cepe un fir de praz un sfert de ţelină o căpăţînă de usturoi doi ardei graşi…Read more »
Mîncare cu rinichi de porc
Ingrediente: 250 g fasole boabe 500 g rinichi de porc 4 felii de bacon un morcov doi ardei capia două cepe un ardei iute mic o lingură de pastă de tomate 4 roşii ulei sare piper pătrunjel murături salată de varză roşie Mod de preparare: Fasolea se pune la înmuiat cu o…Read more »
Cum se prepara: Muschi de porc in bere neagra cu garnitura de cartofi (video)
Tocăniţă de porc cu praz
Ingrediente: 600 g carne de porc două cepe doi căţei de usturoi o linguriţă de boia dulce un morcov un fir de praz doi ardei capia 5 roşii sare piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel orez Mod de preparare: Carnea de porc se taie în bucăţele şi se ţine la rece. Prazul şi…
Orez cu legume şi carne
Ingrediente: 600 g carne de porc 300 g carne de pui un morcov o ceapă doi căţei de usturoi 200 g mazăre două linguri de pastă de tomate 4 roşii 250 g orez pudră de curry sare piper ulei pătrunjel ardei copţi varză murată Mod de preparare: Carnea de porc şi cea…Read more »
Mititei sirbeşti – Cevapcici
preparat specific sarbesc Ingrediente: pentru mititei: 450 g carne de miel tocată 450 g carne de viţel tocată 450 g carne de porc tocată două cepe galbene mari, curăţate şi rase 3 căţei de usturoi, curăţaţi şi pisaţi 3 linguri de boia de ardei dulce sau iute (după gust) două linguri de piper…Read more »
Mămăligă din mei – Escudilla de mijo
preparat specific spaniol Ingrediente: 500 g mei un litru zeamă de carne de vită 100 g ceafă de porc afumată sau o bucată de caltaboş 100 g brînză sărată, rasă 3 ouă zahăr după gust piper şofran şi scorţişoară după gust Mod de preparare: Se spală meiul ca arpacaşul, pentru a…
Porc Chile Verde
Ingrediente: 8 bucati de chiles o lingură de chimen persan două linguriţe de ulei vegetal 250 g ceapă tăiată două kg carne de porc 3 căţei de usturoi 4 căni de apă Mod de preparare: Intr-o tigaie se pune uleiul. Când s-a încălzit se adaugă bucăţile de chiles (ardei iuţi mexicani). Se…Read more »
Mazăre cu rinichi de porc
Ingrediente: 500 g rinichi de porc 100 g unt o ceapă doi căţei de usturoi 450 g mazăre un ardei gras roşu 50 g alune o lingură de miere pătrunjel sare piper o jumătate de lămîie 200 ml vin alb sec 100 ml ulei de floarea-soarelui vin roşu Mod de preparare: Ceapa…Read more »
Sote de ficat de porc
Ingrediente: un kg ficat de porc 5 cepe două linguri de bulion o lingură de pastă de ardei gras 200 ml ulei o lingură de făină 100 ml vin sare şi piper Mod de preparare: Curăţaţi ceapa, spălaţi-o şi tăiaţi-o peştişori. Căliţi-o în jumătate din cantitatea de ulei, iar când devine sticloasă…
Cartofi scazuti cu costita
Ingrediente: 1 kg cartofi 1/2 costita de porc 2 cepe 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 rădăcină păstârnac 1 gulie mică 1 linguriţă Delikat 2 foi de dafin 1 linguriţă pastă de gogoşari (sau de ardei) boia (dulce sau iute, după gust) 1 lingură bulion Mod de preparare: Cureti ceapa si radacinoasele,…Read more »
Coasta de porc la cuptor
Ingrediente: 1,5 coastă de porc 200 ml vin roşu 1/2 I borş 1 lingură Delikat căpăţână usturoi ulei pătrunjel Mod de preparare: In borş amestecat cu o cană de apă şi Delikat pentru pui la fiert coastele. Le laşi să fiarbă circa 30 de minute. Intre timp, cureţi usturoiul, îl pisezi şi…Read more »
Arancini cu mazăre şi carne
Ingrediente: 400 g orez 100 g unt 4 ouă 3 roşii 150 g carne de porc tocată 100 g mazăre 50 g alune tocate pesmet ulei de floarea-soarelui busuioc verde sare piper roşii cherry Mod de preparare: Orezul se fierbe în apă cu sare, avînd grijă să rămînă un pic tare, căci…Read more »
Muşchi de porc cu sfeclă
Ingrediente: 800 g muşchi de porc un borcan sfeclă roşie murată o ceapă roşie 4 morcovi 200 ml vin alb demisec zahăr tos ardei iute jumătate de lămîie sare piper cimbru pudră de nucşoară ulei de floarea-soarelui Mod de preparare: Intr-o cratiţă se încing patru linguri cu ulei, se adaugă ceapa curăţată…Read more »
Mici de casa
Ingrediente: 1/2 kg carne vită 1/2 kg carne porc cu grăsime 1/2 linguriţă de bicarbonat delikat 2-3 căţei de usturoi Mod de preparare: Treci carnea de două ori prin maşină împreună cu usturoiul şi apoi o amesteci cu bicarbonatul şi Delikat. Adaugi o lingură de apă şi frămânţi foarte bine carnea. Cu…Read more »
Clătite picante umplute cu ficat
Ingrediente: 200 g friptură de porc 200 g ficat de pasăre două linguri de pătrunjel tocat un ou sare piper măcinat 6-8 clătite pregătite din: un ou, o cană de făină, o cană de lapte, sare, ulei (unt) Mod de preparare: Se taie mărunt carnea cu un cuţit şi se amestecă împreună…
Bărcuţe de vinete cu chiftele
Ingrediente: 4 vinete 200 g carne de porc 200 g carne de vită două cepe doi ardei graşi 200 g ciuperci, 4 căţei de usturoi o lingură de pesmet ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel smântână usturoi Mod de preparare: Cepele se curăţă şi se toacă mărunt. Carnea de vită şi cea…Read more »
Chiftelute pane
Ingrediente: 500 g carne tocată de porc 2 căţei de usturoi 6 ouă 1 cană făină 1 ceapă 1 cartof mare 1 felie pâine 1 legătură mărar sare piper Mod de preparare: Fierbi cartoful în coajă şi când e gata, îl cureţi şi-l pasezi. Cureţi apoi usturoiul şi ceapa, pisezi usturoiul şi tai…
Ciorbă din Tara Moţilor
Ingrediente: 1 varză mică 500 g carne de porc afumată 1 ceapă 3-4 căţei de usturoi 2 linguri făină 1 legătură mărar 0,5 I lapte acru sare ulei Mod de preparare: Tai carnea bucăţi şi o pui la fiert cu apă rece. Speli varza, cureţi ceapa, le tai mărunt şi le căleşti împreună. în…Read more »
Ciolan de porc in aspic cu muraturi
Ingrediente: un ciolan de porc afumat 45 g gelatină 50 ml oţet de mere un vârf de linguriţă de sare piper praf şi boabe două foi de dafin 4-5 morcovi acri s 8 castraveciori acri 2 ardei verzi pătrunjel pentru decor Mod de preparare: Se spala ciolanul de porc si se pune…Read more »