Pentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de Retete de sarmale pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate Retete de sarmale.
Sarmalute in foi de vita cu menta
O reteta delicioasa de sarmalute in foid e vita cu menta din: foi de vita, ceapa, orez, ulei de masline, menta, marar, lamai, sare si piper. Ingrediente: 34 foi de vita 2 cepe 250 g orez bob rotund 100 ml ulei de masline 15 g menta 1 legatura de marar 2 lamai sare piper…
Citeste tot »
Sarmale din carne de gaina
O reteta delicioasa de sarmale din carne de gaina din: varza murata sau foi de vita, piept si pulpe de la o gaine, orez, ceapa, ulei, boia de ardei, piper, sare, chimen si nucsoara. Ingrediente: 1 varza murata sau dulce sau foi de vita piept si pulpe de la o gaina orez 1 ceapa…
Citeste tot »
Sarmale in dovleac
O reteta gustoasa de sarmale in dovleac, varza murata, carne de vita, ceapa, patrunjel, bacon, pasta de tomate, orez, piper. Ingrediente: 1 varză murată 500 g carne de vită 1 ceapă mare pătrunjel 200 g bacon afumat o cutie pastă de tomate 50 g orez piper Mod de preparare: Se căleşte ceapa, se…
Citeste tot »
Sarmale cu carne de porc
O reteta delicioasa de sarmale cu carne de porc, varza murata, orez, pasta de tomate, ceapa, cimbru, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc 4 linguri orez 4 linguri pastă de tomate 3 cepe mai mari 1 lingurita cimbru 2 foi de dafin 200g sorici sau slănină afumată 2 verze…
Citeste tot »
Sarmale din peşte în foi de vită
O reteta de sarmale din peste in foi de vita din: file dezosat de peste, ceapa, ardei gras, ardei iute, marar verde, orez, vin, lamaie, pasta de tomate, sare si piper. Ingrediente: 1 kg file dezosat de peşte 1 ceapă 1 ardei gras 1/2 ardei iute 1 leg. mărar verde 200g orez 4 linguri…
Citeste tot »
Sarmale în foi de varză
O reteta de sarmale in foi de varza din: carne grasa de porc, carne de vita sau de curcan, costita afumata, cartofi, ceapa, bulion, sorici, orez, sare si piper, foi de dafin, varza murata si untura. Ingrediente: 1 kg carne grasă de porc 1/2 kg carne de vită sau de curcan 300 g costiţă…
Citeste tot »
Retete de post: Sarmale de post în foi de viţă
O reteta de sarmale de post in foi de vita din: frunze de vita, orez, hribi, ceapa, menta, bulion, rosii, ulei, morcovi si sare. Ingrediente: 60 frunze de viţă 300 g orez 300 g hribi uscaţi (sau ciuperci) 4 cepe mijlocii 1 lingură mentă uscată, bine mărunţită 2 linguri bulion 2-3 roşii 1 cană…
Citeste tot »
Sarmale de varză chinezească cu carne
O reteta delicioasa de sarmale de varza chinezeasca cu carne din: chifla, varza chinezeasca, ardei grasi, sare, ceapa, carne tocata, ou, pesmet, piper, unt, supa de legume, smantana si suc de lamaie. Ingrediente: 1 chiflă veche de-o zi 1 varză chinezească sare 3 ardei graş roşii 1 ceapă 600 g carne tocată 1 ou …
Citeste tot »
Sarmalute de miel in foi de viţă, spanac sau ştevie
O reteta de Sarmalute de miel in foi de viţă, spanac sau ştevie din: carne de miel, foi de vita, paine, ceapa, orez, untura, sare, piper, marar, bors si smantana sau iaurt. Ingrediente 750 g carne de miel 250 g foi de vita 1 felie paine 2 cepe 2 linguri orez 1 lingura untura…
Citeste tot »
Sărmăluţe cu ciuperci şi telină
O reteta gustoasa de sarmale cu ciuperci, telina, ceapa, morcovi, verdeata, malai, varza, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g ceapă 3 morcovi 1 ţelină mare 2 rădăcini de pătrunjel 750 g ciuperci proaspete 1 legătură de verdeaţă 1 lingură mălai 1 varză murată 100 ml ulei sare piper Mod de preparare:…
Citeste tot »
Sarmale cu nuca
O reteta delicioasa de sarmale cu nuca, foi de varza, orez, morcovi, telina, ceapa, verdeata, sare, ulei, foi de dafin, cimbru si suc de rosii. Ingrediente: 20 de foi de varză crudă sau murată 250 g orez 2 morcovi 1 ţelină mijlocie 4 cepe mici 1 legătură verdeaţă 1 linguriţă sare 2 linguri…
Citeste tot »
Sarmale de bureţi, în foi de viţă
O reteta de post de sarmale de bureti, in foi de vita din: orez, ceapa, bureti de padure, sare, piper, foi de vita, bors, pasta de tomate, apa si facultativ 3-4 lingurid e untdelemn. Ingrediente: 100 g orez 500 g ceapă 500 g bureţi de pădure (proaspeţi, la sare sau uscaţi) sare piper câteva…
Citeste tot »
Retete de post: Sarmale de orez, în foi de varză dulce
O reteta de post de sarmale de orez, in foi de varza dulce din: orez, morcov, ceapa, verdeata, sare, piper, pasta de tomate, bors, otet, varza dulce si facultativ 3-4 linguri de untdelemn. Ingrediente: 250 g orez un morcov două cepe două liguri de verdeaţă tocată (mărar, pătrunjel) sare piper o lingură de pastă…
Citeste tot »
Sarmale de maramures
O reteta gustoasa de sarmale din: carne de vita, carne de porc, orez, ardei gras, ceapa, ulei, bulion, cimbru si marar. Ingrediente: 1/2 carne tocată, amestec de vită şi porc 1 cană orez spălat 2 ardei graşi trecuţi prin maşină 1-2 roşii mari măcinate (trecute prin maşina de tocat) 1 ceapă mare măcinată…
Citeste tot »
Sarmale cu arpacas
O reteta de post de sarmale cu arpacas din: varza murata, ceapa, arpacas, miez de nuca, morcovi, suc de rosii, vin, piper, sare si ulei. Ingrediente: 2 verze murate 3 cepe 150 g arpacaş 250 g miez de nucă zdrobită 2 morcovi 500 ml suc de roşii 200 ml vin piper sare ulei …
Citeste tot »
Sărmăluţe moldovenesti
O reteta de sarmalute moldovenesti din: pulpa de porc, ceapa, orez, sare, piper, foi de dafin, rosii in bulion, marar, leustean, zeama de varza, varza, costita afumata, ou si ulei. Ingrediente: 600 g pulpa de porc 2-3 cepe 2 linguri orez sare piper foi de dafin rosii in bulion marar o legatura leustean 2…
Citeste tot »
Sarmale ca la mama acasa
O reteta de sarmale foarte delicioasa din: carne tocata, varza murata, ceapa, ulei, orez, bulion, delikat de legume, cimbru, sare, marar uscat si foi de dafin. Ingrediente: 1 kg de carne tocată două verze mari murate trei cepe 100 ml ulei 100 g orez 100 g bulion două linguriţe de delikat de legume cimbru…
Citeste tot »
Sărmăluţă din varză acră
Ingrediente: 800 g carne tocată amestec (vacă şi porc) o ceaşcă orez 4 cepe piper sare foi de varză (pentru circa 40 buc. sarmale medii) foi de dafin două linguri ulei Mod de preparare: Se toacă mărunt ceapa şi se căleşte în puţin ulei. După ce se răceşte se amestecă împreună cu…
Citeste tot »
Sarmalute in foi de vita cu sos de marar
Ingrediente: 3/2 kg carne tocată porc sau vită 100 g orez 2-3 cepe 1-2 linguriţe bulion 100 ml ulei foi de viţă piper sare 1 linguriţă mărar Ingrediente sos: 50 ml ulei 1 lingură făină 1 linguriţă bulion 100 ml apă 2 linguriţe mărar Mod de preparare: Scoţi foile de viţă din borcan, le…
Citeste tot »
Sarmale cu sfeclă si nuci
Ingrediente: 1 varză murată 3 sfecle roşii 1 ceaşcă orez 2 cepe 1 cană nuci măcinate 1 ceaşcă ulei 1 ceaşcă bulion sare piper Mod de preparare: Cureţi sfeclele, le dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, tai mărunt ceapa curăţată şi le amesteci cu orezul spălat. Pui şi nucile măcinate, sare, piper…
Citeste tot »
Sarmale cu ciuperci
Ingrediente: 1 varză murată 300 g ciuperci 6 cepe 300 g orez 2 linguriţe condiment cu gust de legume 3-4 linguri bulion 1 cană de vin roşu foi de dafin piper busuioc oregano tarhon ulei de măsline Mod de preparare: Căleşti ceapa tăiată solzişori în puţin ulei de măsline, adaugi ciupercile tocate şi…
Citeste tot »
Sarmale in vas de lut
Ingrediente: 1 kg carne de porc o cana de orez 1/2 kg ceapa 1 varza cimbru sare boia iute Mod de preparare: Tai carnea cat mai mic cu putinta cu un cupt foarte bine ascupt. Apoi o calesti pupti cu ceapa taiata marunt si dupa 5 minute adaugi si orezul si le…
Citeste tot »
Sarmale de vitel in foi de vita
O reteta delicioasa de sarmale de vitel in foi de vita din: carne de vitel, ceapa, orez, sare, piper si foi de vita. Ingrediente: l kg carne de vitel 2 cepe 3 linguri orez sare piper foi de vita la saramura Mod de preparare: Toci carnea si o amesteci cu ceapa usor calita…
Citeste tot »
Sarmalute cu carnati
Ingrediente: 3 carnati subtiri 1 cana orez boia bulion 1 kg carne porc si vita foi de varza acra 2 cepe Mod de preparare Treci carnea prin masina de tocat cu tot cu ceapa. Potrivesti tocatura de sare si boia (nu prea iute daca folosesti carnati iuti). Tai carnatii bucati de maximum 3…
Citeste tot »
Sarmale cu carne
Ingrediente: 500 g carne 1 varza marisoara 1 ceasca orez 3 cepe 2 linguri bulion de rosii 2 linguri untura Mod de preparare: Se ia carne amestecata de porc si de vaca. Se da carnea prin masina de tocat, se adauga orez ales si spalat, ceapa tocata marunt si usor rumenita in…
Citeste tot »
Retete de post: Sarmale de post
Ingrediente: 1 pahar orez 3 cepe mari un morcov verdeata tocata 3-4 linguri bulion 1 varza mare murata 100 g stafide 100 g nuca sare piper Mod de preparare: Ceapa tocata se prajeste in ulei pina devine galbena(nu se caleste), apoi se adauga morcovul ras, si orezul ales si spalat. Se adauga 1-2…
Citeste tot »
Sarmale afumate
Ingrediente: 2 verze murate 300 g carne porc tocat + 500 g carne porc afumată 200 g slanină afumata 200 g costita afumată 200 g carnti afumaţi 1 ceasca cu orez 2 cesti cu vin alb 100 g bulion 2 cepe cimbru foi de dafin piper marar patrunjel 1 lingura cu untura …
Citeste tot »
Sarmale cu carne de porc si smantană
Ingrediente: l,5 kg varză acră 1/2 kg carne de porc 200 g ceafă afumată 50-100 g orez 100 g ceapă 10 g Knorr piper ienibahar 100 ml suc de roşii o foaie de dafin cimbru mărar 2-3 linguri ulei smantana Mod de preparare: Treci toată carnea prin maşina de tocat împreună cu…
Citeste tot »
Sarmale batranesti
Ingrediente: 1 kg de carne de porc fara os 1 ceasca de orez sau pasat sare 3 cepe 3 linguri de untura de porc 1 varza murata 300 g de slanina 100 g sorici piper macinat 2 linguri de bulion. Mod de preparare: Se alege si se curata pasatul si se lasa in apa…
Citeste tot »
Sarmale de porc moldovenesti
Ingrediente: 2 verze acre 1/2 l suc de rosii 3 linguri orez 1 1/2 kg carne 3 cepe marisare piper pisat si piper boabe 300 g slanina afumata 3-4 carnaciori 1 foaie de dafin 1 crenguta cimbru ulei sau untura Mod de preparare: Varza se spala bine si se tine in apa calda ca…
Citeste tot »
Retete de post: Sarmale crude II
Ingrediente: 100 gr hrisca 100 gr nuca 50 gr morcov 10 gr ceapa 10 gr patrunjel 10 frunze mari de varza murata 500 gr rosii 1 lingurita rasa nucsoara sare piper 3-4 linguri ulei presat la rece Mod de preparare: Hrisca si nuca se lasa peste noapte la inmuiat in multa apa. A…
Citeste tot »
Sarmale cu urdă (sau branză de vaci) in foi de sfeclă albă
Opăreşti întâi pentru câteva secunde foile cu apă puţin sărată sau borş fiert şi le laşi deoparte. Pregăteşti umplutura amestecând urda bine sfărâmiţată cu orez (ales şi spălat), sare şi mărar. Inveleşti sarmalele şi le aşezi la fiert într-o cratiţă în care ai aşezat întâi un strat de foi de sfeclă. Poftă…
Citeste tot »
Sarmale de gască in foi de viţă si de tei
Ingrediente: 1 piept de gâscă (aproximativ 800 g) 200 g piept de pui 100 g orez 3 cepe + 3 fire ceapă verde 500 ml suc de roşii piper 3 fire pătrunjel verde 2 legături mărar 100 g kaizer afumat 2 pahare vin alb 3 linguri unt sau ulei 2 foi de dafin…
Citeste tot »
Retete de post:Sarmalute crude
Ingrediente: 1/2 varza medie (sau, desigur, frunze de vita de vie) 1 bucata ceapa rosie 200 nuci 1 bucata morcov 1/4 telina medie pastarcac patrunjel radacina 1/2 legatura patrunjel 2-3 linguri ulei de masline sare de mare dupa gust piper (preferabil alb)dupa gust boia dulce cimbru nucsoara Mod de preparare: In afara…
Citeste tot »
Sarmale la ceaun
Ingrediente: 600 g carne tocată 1 picior de porc 200 g fleică 2 cepe 1 kg varză 150 g slănină afumată 100 g orez 1 lingură pastă de ardei 400 ml smântână 1 legătură mărar boabe de piper sare 1 lingură bulion Mod de preparare: Amesteci carnea tocată cu orezul fiert şi…
Citeste tot »
Sarmale dietetice
Ingrediente: 1 varză murată nesărată 1/2 kg carne de vită (sau de pasăre) 1 ceapă mare 1 ceaşcă orez 1 praf de piper 2 linguri bulion Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o treci prin maşina de tocat împreună cu carnea. Adaugi în compoziţie orezul spălat, piperul, 1 lingură bulion, omogenizezi totul…
Citeste tot »
Sarmale in foi de varză fierte in untură
Ingrediente: 2 kg carne de porc 4 cepe mari 3 ouă 200 g orez 1 pahar ulei bulion 500 g untură topită cimbru sare piper Vegeta sau alt condiment universal mărar verde Mod de preparare: Ceapa tocată mărunt o căleşti în ulei până devine sticloasă, apoi adaugi orezul bine spălat, 1/2 cană…
Citeste tot »
Sarmale cu urda
Ingrediente: 300 g orez 500 g urdă 3 cepe 1 morcov 2 legături de mărar sare piper delicat frunze de sfeclă 500 ml ulei Mod de preparare: Orezul se spală şi se fierbe pe jumătate, apoi se pune peste orez ceapa tăiată mărunt şi călită cu ulei şi morcovul ras pe răzătoarea măruntă,…
Citeste tot »
Sarmale cu stafide
Ingrediente: 1 varză murată 1 cană orez 1/2 cană stafide 2 cepe mari 1 lingură bulion ulei sare piper cimbru 1 legătură mărar Mod de preparare: Speli bine orezul şi-l laşi la înmuiat în apă caldă. Cureţi apoi ceapa, o tai mărunt, o pui la călit şi când s-a aurit adaugi orezul…
Citeste tot »
Sarmale din peşte (crap)
Ingrediente: crap orez ceapă morcov verdeaţă bulion sare piper făină Mod de preparare: Dezosezi peştele crud şi-l dai prin maşina de tocat. Separat căleşti ceapa şi morcovul, adaugi orezul şi bulionul şi mai laşi puţin pe foc. Când orezul s-a înmuiat, adaugi toată compoziţia peste peştele tocat, mai pui făină, sare şi…
Citeste tot »