luni, 19 decembrie 2011

Retete din Carne de Porc pentru Craciun

Retete din Carne de Porc pentru Craciun

Pentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de Retete din Carne de Porc pentru Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate Retete din Carne de Porc pentru Craciun.

Retete din Carne de Porc pentru Craciun

Carnati de porc la gratar in mat de oaie

Retete din Carne de Porc pentru CraciunO reteta delicioasa de carnati de porc la gratar in mat de oaie din: carnati de porc, apa, malai de porumb, sare, unt, usturoi, ulei, sare si smantana. Ingrediente: carnati de porc 750 g apa 300 ml malai de porumb 180 g sare 10 g unt 30 g usturoi 6 g ulei 7 ml…

Read more »

Ceafa de porc cu sos de cirese

Retete din Carne de Porc pentru CraciunO reteta delicioasa de ceafa de porc cu sos de cirese din: ceafa de porc, sos, rozmarin, ulei, compot de cirese, sare si piper. Ingrediente: ceafa de porc 880 g sos demi-glace 150 ml rozmarin 5 g ulei 150 ml compot de cirese 800 g sare si piper dupa gust Mod de preparare:…

Read more »

Muşchi de porc în foitaj

Retete din Carne de Porc pentru CraciunO reteta delicioasa de muschi de porc in foitaj din: aluat, muschi de porc, ciuperci, ou, vin alb, usturoi, ceapa, boia dulce, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g aluat foitaj 500 muschi de porc 400 g ciuperci 1 ou 1/2 pahar cu vin alb 4 catei de usturoi 1 ceapa boia dulce ulei…

Read more »

Terina din picioare de porc

Retete din Carne de Porc pentru CraciunO reteta delicioasa de terina din picioare de porc din: picioare de porc, morcovi, ceapa, foi de dafin, patrunjel, usturoi, gelatina, boabe de piper, sare si piper. Ingrediente: 2 picioare de porc 2 morcovi 2 cepe 3 foi de dafin 1 legatura de patrunjel 8 catei de usturoi 1 pliculet cu gelatina boabe de…

Read more »

Pulpa de porc cu sos de legume

Retete din Carne de Porc pentru CraciunO reteta delicioasa de pulpa de porc in sos de legume din: pulpa porc, usturoi, foi de dafin, cimbru, sare, piper, ceapa, morcov, telina, usturoi, pasta de tomate, marar, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 5 catei de usturoi 2 foi de dafin cimbru sare piper pentru sos: 2…

Read more »

Muschi dulce acrisor cu legume coapte

Retete din Carne de Porc pentru CraciunO reteta delicioasa de muschi dulce acrisor cu legume coapte din: cotlet de porc, dovlecei, ardei grasi, ceapa miere, mustar, vin rosu, otet balsamic, rozmarin, coriandru, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 kg cotlet de porc 2 dovlecei 3 ardei grasi 5 cepe mici 4 linguri cu miere 2 linguri cu mustar 2 linguri…

Read more »

Pulpa de porc invelita in slanina

Retete din Carne de Porc pentru CraciunO reteta delicioasa de pulpa de porc invelita in slanina din: pulpa de porc, slanina, vin alb, zeama de lamaie, sare, piper, cimbrisor si rozmarin. Ingrediente: 500 g pulpa de porc 4-5 fasii groscioare de slanina 500 ml vin alb zeama de la o lamaie sare piper proaspat macinat 5-6 fire de cimbrisor proaspat…

Read more »

Untura

Retete din Carne de Porc pentru CraciunO reteta delicioasa si simpla de untura din: slanina de porc si sare. Ingrediente: 1 kg slanina de porc sare Mod de preparare: Spala slanina, las-o sa se zvante bine, indeparteaza soriciul. Taie slanina in cubulete potrivit de mari. Pune-o la topit intr-un ceaun. Amesteca din cand in cand pentru a nu se…

Read more »

Reteta zilei: Pomana porcului in aluat

Retete din Carne de Porc pentru CraciunO reteta delicioasa de pomana porcului in aluat din: fleica de porc, slaninuta, ciuperci, vin alb, ulei, sare, faina, lapte si drojdie. Ingrediente: 500 g fleica de porc 150 g slaninuta 1 cutie ciuperci 1 cana vin alb ulei sare pentru aluat: 500 g faina 1 cana lapte 1 cub drojdie sare Mod…

Read more »

Sarmale ardelenesti

Retete din Carne de Porc pentru CraciunO reteta delicioasa de sarmale ardelenesti din: carne tocata, ceapa, varza murata, orez, ciolan afumat, sare, piper si ardei iute. Ingrediente: 1 kg carne tocata (amestec vita/porc) 200 g slaninuta afumata impanata 2 cepe 1 kg varza murata 3-4 fire de cimbru uscat 150 g orez 500 g cioclan afumat sare piper ardei iuti…

Read more »

Frigărui de porc cu unt de arahide

Retete din Carne de Porc pentru CraciunO reteta delicioasa de frigarui de porc cu unt de arahide din: carne de porc file, sos chili, sos de soia, ulei, lapte de cocos, indulcitor, ceapa, usturoi si unt de arahide. Ingrediente: 500 g de carne de porc file 3 linguri de sos chili 3 linguri de sos de soia 4 linguri de…

Read more »

Muşchi în sos vânătoresc

Retete din Carne de Porc pentru CraciunO reteta delicioasa de muschi in sos vanatoresc din: muschi porc, sunculita afumata, ceapa, usturoi, foi de dafin, pasta de tomate, piper alb, piper negru, sare, paprica, ciuperci, vin rosu, ulei de masline si patrunjel. Ingredinete: 1 kg muschi porc 200 g sunculita afumata 2 cepe medii 1 capatana de usturoi 2-3 foi de…

Read more »

Friptură de porc cu sos brun

Retete din Carne de Porc pentru CraciunO reteta delicioasa de friptura de porc cu sos brun din: cotlete, unt, ceapa, ciuperci, vin rosu, sos de soia, bulion si sare. Ingrediente: 10 cotlete 2 linguri unt 1 ceapa 200 g ciuperci 3 linguri vin rosu 2 linguri sos de soia 1 lingurita cu bulion sare Mod de preparare: Spală cotletele…

Read more »

Coaste de porc dulci-acrisoare

Retete din Carne de Porc pentru CraciunO reteta delicioasa de coaste de porc dulci acrisoare din: coaste, miere, otet balsamic, usturoi, bulion si sare. Ingrediente: 1 kg coaste 4 linguri cu miere 4 linguri cu otet balsamic 2 catei de usturoi 1 lingura bulion sare Mod de preparare: Spala coastele si da-le cu un praf de sare.Intr-un castron, amesteca…

Read more »

Carnati proaspeti

Retete din Carne de Porc pentru CraciunO reteta delicioasa din carnati proaspeti din: pulpa, slanina, ienibahar, cimbru, usturoi, mate si sare. Ingrediente: 3 kg pulpa 1 kg slanina 1 lingura cu ienibahar 1 lingura cu cimbru 1 capatana de usturoi mate sare Mod de preparare: Spală maţele în apă cu sare şi lasă-le să stea în apă rece ca…

Read more »

Carnati de porc semiuscati

Retete din Carne de Porc pentru CraciunO reteta delicioasa de carnati semiuscati din: carne de porc, slanina, kaizer afumat, ienibahar, cimbru, piper, coriandru, boia dulce, vin rosu dulce, usturoi, smate si sare. Ingrediente: 2 kg carne de porc 500 g slanina 500 g kaizer afumat 1 lingurita cu ienibahar 1 lingurita cu cimbru 1 lingurita cu piper 1 lingurita cu…

Read more »

Pulpă de porc cu lămâie

16 December 2011

Retete din Carne de Porc pentru CraciunO reteta delicioasa de pulpa de porc cu lamaie din: pulpa de porc, lamai, cartofi, ulei, cimbru, seminte de coriandru, supa de legume, sare, piper si cuisoare. Ingrediente: 1,5 kg pulpa de porc (bucata intreaga) 3 lamai 600 g cartofi 50 ml ulei 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita seminte de coriandru macinat 500…

Read more »

Caltabos pentru Craciun

Retete din Carne de Porc pentru CraciunO reteta delicioasa de caltabos pentru Craciun din: splina, inima, plaman, slanina, sorici, orez, ceapa, sare, piper, ienibahar si mat gros. Ingrediente: 1 splina 1/2 inima 1.2 plaman 500 slanina de la gat 100 g sorici 150 g orez 3 cepe sare piper cuisoare ienibahar mat gros Mod de preparare: Ca la orice…

Read more »

Reteta zilei: Lebar ardelenesc

Retete din Carne de Porc pentru CraciunO reteta delicioasa de lebar ardelenes din: ficat de porc, rinichi, slanina, mate de porc, foi de dafin, cuisoare, seminte de ienibahar, boabe d epiper, ulei, sare, boia dulce si maghiran. Ingrediente: 1 kg ficat de porc 4 rinichi 250 g slănină 1 ceapă maţe de porc 2 foi de dafin 2 cuişoare 1…

Read more »

Ruladă de Crăciun

Retete din Carne de Porc pentru CraciunO reteta delicioasa de rulada de craciun din: carne tocata, oua, morcovi, pasta de tomate, cimbru, patrunjel, ulei, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 700 g carne tocata (amestec porc/vita) 3 oua fierte 1 ou 2 morcovi 1 pasta de toamate 200 g jambon crud (felii subtiri) 1 lingurita cimbru uscat 2 legaturi patrunjel 2…

Read more »

Ciorba de picioruse de porc

O reteta de ciorba de picioruse de porc cu condimente, morcov, ceapa, usturoi, otet, sare, lamaie si patrunjel tocat. Ingrediente: 2 picioruşe de porc bine curăţate (pot fi şi afumate) 2 linguri condimente 1 morcov 1 ceapă 5-6 căţei de usturoi 200 ml smântână oţet după gust sare 2 linguri ulei 1 felie lămâie…

Read more »

Tocana ardeleneasca cu mamaliga

1 July 2009

Ingrediente: 500 g carne de porc şi cârnaţi afumaţi 200 g smântână sau 500 ml lapte 2 căpăţâni de usturoi o lingură mare sare o legătură pătrunjel verde 5 morcovi Mod de preparare: Se taie carnea cubuleţe şi carnaţii bucăţi. Morcovii se dau prin râzătoare, iar pătrunjelul se taie mărunt. într-o cratiţă…

Read more »

Friptura de porc cu sos de castraveti

Ingrediente: 1 kg carne 2 cepe 3 castraveciori muraţi 250 ml vin 150 ml suc de roşii 100 g smântână 150 g unt 1 lingură muştar sare piper Mod de preparare: Se taie carnea în felii groase şi se rumeneşte în unt. Se căleşte ceapa, se pune peste carne, se adaugă castraveciorii tăiaţi fideluţă,…

Read more »

Friptura de porc cu sos tomat

30 June 2009

Ingrediente: muşchi de porc usturoi piper sare 3 linguri ulei zahăr vin cimbru Mod de preparare: Muşchiul se împănează cu usturoi, se presară sare şi piper, cimbru . Se pune în tavă cu 3 linguri ulei şi se introduce la cuptor la foc potrivit până devine uşor auriu. Cât timp stă la cuptor,…

Read more »

Ciorba de jumari

Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 11 borş 1 lingură bulion 50 ml ulei 300 g jumări de porc sare piper 10 g oţet verdeaţă 300 g cartofi Mod de preparare: Punem la fiert ceapa şi morcovul ras. Când sunt aproape fierte, adăugăm cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe. Inainte de a fi fierţi cartofii,…

Read more »

Cotlete de porc cu ceapă, cartofi şi verdeaţă la cuptor

Retete din Carne de Porc pentru CraciunIngrediente: 4 cotlete de porc de circa 150 g fiecare 800 g cartofi mici 400 g eşalote sau ceapă mică 2 linguri cimbru şi rozmarin 3 linguri ulei de măsline Sare şi piper negru proaspăt măcinat Mod de preparare: Intr-un bol mic, amestecă uleiul de măsline cu sarea, piperul şi verdeaţa tocată. Unge carnea…

Read more »

Chifle cu snitel

Retete din Carne de Porc pentru CraciunIngrediente: 2 oua 3 bucati carne de porc pentru friptura sare piper 3 linguri faina 60 g pesmet 2 linguri ulei 2 jumatati de piersica 75 g maioneza 75 g iaurt 1 lingurita curry salata 6 chifle Mod de preparare: Bateti ouale. Taiati carnea in doua, bateti-o, condimentati-o. Dati-o prin faina, ou si pesmet….

Read more »

Friptura de porc rece

Retete din Carne de Porc pentru CraciunIngrediente: 800 g file de porc sare piper 3 linguri ulei 1 ceapa 1 catel de usturoi 75 g spanac 100 ml vin alb 150 ml smantana 1 legatura patrunjel 3 linguri smantana dulce nucsoara rasa Mod de preparare: Sarati carnea, piperati-o si prajiti-o in 2 linguri de ulei 18 minute. Tocati ceapa si…

Read more »

Mancare de ardei cu carne de porc

Retete din Carne de Porc pentru CraciunIngrediente: 1 kg ardei (rosii, verzi si galbeni) 3 cepe 2 catei de usturoi 500 g de rosii 300 g de carne, pulpa sau muschi 50 g ml de ulei sare piper Mod de preparare: Pentru inceput se aleg ardeii, se curata de seminte, se spala bine si se taie suvite. Se pune intr-o…

Read more »

Pateuri cu carne si ciuperci

Retete din Carne de Porc pentru CraciunIngrediente: 400 g aluat de foietaj 350 g ciuperci proaspete 300 g amestec de carne tocata 2 linguri cu pasta de tomate 2 oua 1 ceapa ulei sare piper Mod de preparare: Taie aluatul in fasii late de 5-6 cm. Intre timp, taie ceapa marunt si caleste-o in ulei. Adauga amestecul de carne tocata…

Read more »

Rulada de porc cu castraveti

Retete din Carne de Porc pentru CraciunIngrediente: 1 kg carne macra de porc 150 g slanina 2 cepe 1 felie de paine alba 2 oua crude 4 oua fierte tari 2 morcovi 200 g masline fara samburi ulei 5 castraveti murati sare piper Mod de preparare: Trece prin masina de tocat carnea impreuna cu cea­pa, miezul de paine inmuiat in…

Read more »

Steak in sos de salsa

Retete din Carne de Porc pentru CraciunIngrediente: Pentru steak: 6 rosii cherry 1 ardei iute rosu 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 lingura de ulei cate 1 lingura de cimbru si rozmarin tocat 100 ml supa sare piper 4 bucati ceafa de porc Pentru salsa de rosii: 1 arpagic 1 lin­gura ulei 1 lingurita miere 100 ml supa 2…

Read more »

Rulouri de porc umplute

Retete din Carne de Porc pentru CraciunIngrediente: cate 1/2 legatura patrunjel, busuioc, arpagic 800 g fleica de porc 3 linguri mustar sare piper Preparare: Spalati verdeata, apoi tocati-o marunt, iar arpagicul taiati-l inele. Spalati carnea de porc, uscati-o pe un servet de bucatarie si asezati-o cu soriciul in jos pe o suprafata de lucru. Ungeti-o cu mustar, presarati-o cu verdeata,…

Read more »

Frigaruie cu legume şi file de vita

Retete din Carne de Porc pentru CraciunO reteta delicioasa de frigarui cu legume si file de vita din: file de vita sau porc, ardei, ceapa, porumb, frunze de salvie, cimbru, ulei de masline, sare si pipr. Ingrediente: 500 g file de vita sau porc cate 1 ardei rosu si verde 2 cepe 2 stiuleti de porumb 4 frunze de salvie…

Read more »

Fileu italian de porc

Retete din Carne de Porc pentru CraciunPreparare: 1 tulpina de patrunjel busuioc, cimbru 1 lingura migdale macinate 1 lingura de ceapa tocata 2 linguri rase cu pesmet 1 lingura unt topit sare, piper 150 g fileu de porc 1 lingura ulei de masline 125 g rosii mici 1 lingura otet balsamic Mod de preparare: Tocati verdeata marunt. Amestecati cu migdalele,…

Read more »

Musaca de vinete

Retete din Carne de Porc pentru CraciunIngrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 5 ml de ulei de masline 500 g de carne tocata (vita sau pore) o cutie mare de rosii decojite 4-5 rosii taiate cubulefe 600 g de vinete 800 g de cartofi 200g branza cascaval de oaie 50 g unt 500 ml lapte 40 g de faina…

Read more »

Budinca de cartofi cu perisoare

Retete din Carne de Porc pentru CraciunIngrediente: 500 g carne tocată de vită şi de porc 1 ceapă mică 20-25 g unt 1 felie de franzelă 2-3 linguri de lapte 1 ou 1 linguriţă de muştar 2-3 linguri de ulei sare, piper Pentru piureul de cartofi: 1 ardei gras roşu Preparare: Cartofii se spală şi se pun la fiert în…

Read more »

Macaroane bolognese

Retete din Carne de Porc pentru CraciunIngrediente: 500g carne tocata de porc si de vita 300g de rosii decojite in suc de rosii 1 ceapa mare sau 2 cepe mici 500g macaroane 100-150 ml vin alb 2 linguri ulei de masline 2-3 catei de usturoi 2 linguri parmezan ras sre , piper patrunjel verde, busuioc Preparare: Ceapa se toacă mărunt…

Read more »

Ruladă din carne de porc

Retete din Carne de Porc pentru CraciunIngrediente: 600 g carne de porc 100 g piept de pui 60 g ciuperci de pădure 2 ouă 1 ardei iute roşu 1 legătura de ceapa verde 4 felii de bacon 4-5 linguri de ulei sare,piper condimente pentru gril Preparare: Muşchiul se spală şi se tapetează cu un şervet să se usuce. Se taie…

Read more »

Burtă de porc umpluta

Retete din Carne de Porc pentru CraciunIngrediente: 1 chiflă veche de 1 zi 2 linguri unt 3 cepe 20 g roşii uscate (fără ulei) 7 linguri ulei 2 linguri pătrunjel tocat 300 g came tocată 2 ouă sare piper nucşoară rasa 1 lingură tarhon uscat 2 kg burtă de porc cu şorici 1 linguriţă chimen 3 căţei de usturoi 600…

Read more »

Zucchini umplut

Retete din Carne de Porc pentru CraciunO reteta de zucchini umplu cu carne tocata de porc, carne tocata de raci, oua, sos de soia, sos de stridii, ghimbir, sare, piper, amidon si grasime vegetala. Ingrediente: 2 zucchini mijlocii 250 g carne tocata de porc 250 g carne tocata de raci (din conserva) 2 oua 2 lingura rasa de sos de…

Read more »

Medalioane florentine

Retete din Carne de Porc pentru Craciun Ingrediente: 600 g file de porc 6 crengute de salvie piper 6 felii subtiri de sunca fiarta 12 felii de bacon 12 masline verzi umplute cu ar­dei gras rosu 3 linguri ulei de masline sare Mod de preparare: Spalati carnea cu apa rece, uscaji-o pe un servet de bucatarie si taiati-o in…

Read more »

Frigarui mici Saltimbocca

Retete din Carne de Porc pentru Craciun Ingrediente: 4 snitele de porc sau vitel (circa 150 g) 3 crengute de salvie 4 felii subtiri sunca sau kaiser 200 g rucola 1 lamaie sare piper 5 linguri ulei de masline Mod de preparare: Spalati carnea, uscati-o pe un servetel si asezati feliile una langa cealalta pe suprafata de lucru. Spalati…

Read more »

Platou de gratar cu salata de cartofi

Retete din Carne de Porc pentru Craciun Ingrediente: 200 g cartofi 1 ceapa 2 linguri ulei de floarea soarelui circa 100 ml supa 1 lingura otet din vin alb sare piper 1/4 ardei gras verde 75 g snitel de porc 1 carnat mic 1 lingurita patrunjel tocat Mod de preparare: Curatati cartofii, spalati-i si taiati-i felii rotunde subtiri. Curatati…

Read more »

Cighir

Retete din Carne de Porc pentru Craciun Ingrediente: ficatul si splina de la porc sare piper macinat piper boabe 1-2 foi de dafin prapur de la porc Mod de preparare: Se spala bine ficatul si splina in cateva ape reci, apoi se pun la fiert impreuna cu boabele de piper si foile de dafin. Dupa ce au fiert se…

Read more »

Carnati moldovenesti

Retete din Carne de Porc pentru CraciunIngrediente: 500 g carne de porc 500 g carne de manzat coriandru nucsoara pisata zeama de usturoi sare piper dupa gust 250 g slanina 2 intestine subtiri Mod de preparare: Se trece carnea prin masina de tocat, se amesteca, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Peste amestec se pun condimente (coriandru, nucsoara…

Read more »

Toba alba

Ingrediente: 1/2 cap de porc 2 copite sorici sare piper foi de dafin 1/2 din ficatul de la porc Mod de preparare: Se fierbe carnea pana cade de pe os, se lasa la racit, apoi se taie in cubulete si se introduce in stomacul porcului. Se coase si se pune la fiert cam…

Read more »

Rulada de carne cu slanina

Ingrediente: 750 g carne 100 g slanina 1 felie paine 2 cepe 2 oua verdeata sare piper 1 lingura ulei 1-2 linguri faina 1 lingura untura Mod de preparare: Se trece prin masina de tocat carnea de porc sau de vita, slanina si o felie groasa de paine, inmuiata in lapte si stoarsa. Se…

Read more »

Cartofi cu pui la cuptor

Retete din Carne de Porc pentru CraciunIngrediente: 1 pui 2 kg cartofi 1 cub supa 1 cana apa 150 ml ulei frunze de patrunjel Mod de preparare: Intr-o cratita pune uleiul, puiul taiat in bucafele mici, condimente dupa gust (sare, piper, boia sau condimente pentru pui), cartofii taiati rondele, cubul de supa si apa. Acopera cratita cu un capac…

Read more »

Friptura cu cartofi, piersici si migdale

Retete din Carne de Porc pentru CraciunIngrediente : 600 g file de porc sare piper 20 g unt moale • 1/2 linguriţă cim­bru tocat 5 piersici 1 lingu­ră migdale tăiate 1 kg cartofi 3 crenguţe cimbru Mod de preparare: Incingeţi cupto­rul la 170°C. Crestaţi longitu­dinal un buzunăraş în carne. Săraţi carnea şi piperaţi-o. Amestecaţi untul cu cim­brul şi ungeţi…

Read more »

Pateuri cu osanza de porc

Retete din Carne de Porc pentru CraciunIngrediente: 1 ou 1 lingură untură închegată drojdie (proaspătă) cât o nucă 1 cană apă călduţă (250 ml) 3 linguri oţet 1 linguriţă sare 600-700 g făină 500 g osânză trecută prin maşina de tocat (pentru uns foaia) Mod de preparare: Din toate ingredientele facem o cocă tare, bună de întins. întindem o foaie…

Read more »

Varza cu carne si smantana

Ingrediente: 2 kg varză acră 700 g carne de porc 2 cepe sare piper după gust 2 linguri untură 2 rămurele cimbru o legătură mărar 100 g smântână 2 linguri bulion de roşii Mod de preparare: Carnea se spală bine, se taie bucjţele potrivite care se pun în grăsimea încinsă. Se rumeneşte uşor…

Read more »

Tocanita cu picioruse de porc

Ingrediente: 2 picioruşe porc 4 cepe 1 ţelină 1 lingură condimente cimbru tarhon 3 linguri bulion 3 linguri ulei 2 linguri făină sare Mod de preparare Picioruşele spălate şi tăiate în două pe lung se pun la fiert în apă rece. După spumare se sărează uşor. Ceapa se taie solzişori, iar ţelina se…

Read more »

Legume în stil italian şi cotlete de porc

Retete din Carne de Porc pentru CraciunO reteta de legume in stil italian si cotlete de porc din: cimbru si patrunjel, vinete, ulei de masline, sare, piper, rosii, cotlete de porc si coaja rasa de lamaie. Ingrediente: câte 1/2 legătură cimbru şi pătunjel 500 g vinete 4 linguri ulei de măsline sare, piper 250 g roşii bucăţi (cutie) 4 cotlete…

Read more »

Capatana de porc cu varza murata

Ingrediente: 1/2 căpăţână de porc (poate fi şi afumată) 2 verze mici murate 2 frunze de dafin, 2 linguri bulion cimbru 1 lingură ulei sare Mod de preparare: Varza stoarsă de zeamă se toacă mărunt, se amestecă cu cimbru, bulion, condimente şi ulei şi se pune într-o cratiţă. S e adaugă o ceaşcă de…

Read more »

Rasol fiert in zeama de varza

Retete din Carne de Porc pentru CraciunIngredinete: 1/2 căpăţână de porc (poate fi şi afumată) 2 căni zeamă de varză strecurată (poate fi zeamă de murături) 3 frunze de dafin 1 linguriţă boabe piper 1 căpăţână usturoi 1 crenguţă tarhon sare Mod de preparare: Căpăţână se fierbe pe jumătate (se sărează după spumare). Se scurge zeama şi se adaugă peste…

Read more »

Rulouri cu carne tocată

Retete din Carne de Porc pentru CraciunIngrediente: 600 g carne tocată (pui sau pulpă de porc ) 2 cepe roşii mijlocii 12-14 foi de lasagna 5 linguri de ulei de măsline 3 rosii sare piper 100 g de masline 50 g de unt cimbru rozmarin Mod de preparare: Pentru început, se fierb foile de lasagna, conform instrucţiunilor de pe cutie….

Read more »

Cotlete umplute picante şi suculente

Retete din Carne de Porc pentru CraciunIngrediente: 300 g morcovi 300 g telină 1 legătură de ceapă verde 3 linguri ulei 1 legătură pătrunjel sare piper 2 ouă 4 cotlete de porc ( a 180 de gr) 1 lingură unt Mod de preparare: Tocati marunt morcovii si telina si taiati ceapa verde inele fine. Caliti totul in ulei. Curatati patrunjelul,…

Read more »

Picioruse de porc cu smantana picanta

Ingrediente: 2 picioruşe de porc 1 căpăţână de usturoi 1/2 lămâie (zeamă) 100 g smântână (sau 200 g iaurt bătut) sare piper 2 frunze dafin verdeaţă tocată Mod de preparare: Picioruşele curăţate şi spălate se teie în două pe lung şi se pun la fiert în apă clocotită cu puţină sare, piper şi dafin….

Read more »

Bors cu ciolan afumat de porc

Retete din Carne de Porc pentru CraciunIngrediente: un ciolan afumat morcov ceapă ţelină fidea sau orez borş verdeaţă Mod de preparare: Spălăm ciolanul, îl opărim şl-l fierbem apoi cu zarzavatul tăiat. Când a fiert, adăugăm borşul fiert separat. Orezul se pune când carnea e aproape fiartă. Se folosesc tăiţei preparaţi în casă. Punem apoi verdeaţă şi mai lăsăm puţin pe…

Read more »

Rulada din picior de porc

4 June 2010

Scoţi carnea cu şorici cu tot de pe un picior de porc, o baţi bine (să fie mai subţire), o condimentezi, piper şi puţină sare pe ambele părţi şi o rulezi cu şoriciul în interior. O legi bine cu un fir de bumbac şi o pui la fiert în apă cu puţină sare,…

Read more »

Caltaboşi olteneşti

Retete din Carne de Porc pentru Craciun Ingrediente: plămânii porcului 500 g ficat 1 kg flei­că 1 kg ceapă 200 g orez puţin fiert cimbru piper 1 cană de supă sare condimente slănină (numai cine vrea) foi de dafin Mod de preparare: Cureţi foarte, foarte bine plămânii şi ficatul, le opăreşti şi apoi le speli. Tai totul în bucăţele…

Read more »

Piftie de porc

Ingrediente: cap şi picioare de porc sare usturoi ceapă Mod de preparare: Căpăţîna şi picioarele de porc se pîrlesc, se spală bine, se opăresc şi se pun la fiert într-o oală cu apă rece, în cantitate dublă faţă de carne. De exemplu la 1 kg carne se pun 2 kg apă. După…

Read more »

Cotlet de porc în aspic

3 June 2010

Ingrediente: cotlete sare aspic castraveciori gogoşari Mod de preparare: Se curăţă o bucată slabă de garf, iar între coaste se desprinde de la vîrf carnea de os cu un cuţit. Carnea se sărează, se frige la cuptor şi după ce s-a ră­cit, se taie în felii şi se aranjează pe un platou,…

Read more »

Tobă argeşeană

Retete din Carne de Porc pentru Craciun Pui la fiert bucăţi de came grasă, de la capul porcului, urechile, rinichii, limba, inima, fâşii de şorici. Fierbi totul doar pe jumătate şi adaugi 2-3 foi de dafin. Laşi să se răcească, apoi tai carnea felii. Amesteci carnea într-un lighean şi adaugi 2-3 ceşti din zeama în care a fiert carnea. Potriveşti…

Read more »

Carne in saramură

Tai bucăţi din muşchi late cam de două degete. Din pulpă faci bucăţi nu prea mari, late de 2 degete (3-4 cm). Aşezi bucăţile într-un vas mai mare şi presari sare, în strat cam de 1 cm dea­supra lor. Iar aşezi un rând de carne de porc şi tot aşa, până termini cu…

Read more »

Muschi de porc impletit

Tai pe lungime muşchiul în trei, dar nu până la ca­păt (laşi 3-4 cm), îl împleteşti cu o bucată de caşcaval (afumat) lungă cât muşchiul, cu usturoi, 1 fir de praz, legi capătul, îl condimentezi şi după ce îl aşezi în tavă, torni puţin ulei şi dai tava la cuptor. Il serveşti cu…

Read more »

Cotlete de porc cu mere

Retete din Carne de Porc pentru Craciun Ingrediente: 6 cotlete de porc 600 g mere 50 g unt sare piper Mod de preparare: Cureţi merele de coajă şi sâm­buri, apoi le tai felii subţiri. Rumeieşti puţin cotletele în puţin unt până devin aurii. Când toate cotletele sunt rumene pe ambele părţi, le aşezi într-o tavă, le acoperi cu merele…

Read more »

Rulade de porc umplute cu castraveti

Ingrediente: 1 kg de carne 2 castraveţi muraţi (mijlocii) 100 g smântână 1 lingură de untură 2 cepe mijlocii 1 pahar de vin alb 1 ceaşcă zeamă de carne o foaie de dafin boabe de piper Mod de preparare: Alegi carnea macră de la pulpă şi o tai felii potrivite, ca pentru…

Read more »

Muschiuleţ de porc impănat, la gratar

Ingrediente: 2 muşchiuleţi de porc – cam 1,5 kg 250 g slănină o căpăţână de usturoi 200 g mălai 50 ml ulei 30 g sare Mod de preparare: Degresezi muşchiuleţii, îi cureţi de pieliţe, îi speli şi-i laşi să se zvânte. Cureţi usturoiul, iar slănina o vei tăia fâ­şii. Impănezi muşchiuleţii cu…

Read more »

Rulouri de carne

Ingrediente: carne de porc slabă slăninuţă afumată cârnăciori de casă muştar usturoi piper verdeaţă 1 gogoşar murat ulei Mod de preparare: Carnea o tai felii şi o baţi ca pentru şniţele. Ungi apoi fiecare felie cu muştar, pui puţin piper şi verdeaţă tocată, aşezi o felioară de slănină, peste care adaugi cârnăciorul…

Read more »

Friptura de porc marinata in vin rosu

Ingrediente: 500 g pulpă de porc 2 cepe 2 căţei de usturoi 250 ml vin roşu ulei sare piper cimbru condimente Mod de preparare: Indepărtezi grăsimea de pe carne cu ajutorul unui cuţit bine ascuţit. Tai carnea în felii groase de 1 cm, le brăzdezi cu vâr­ful cuţitului pe ambele feţe, ca…

Read more »

Purcel la protap

Purceuşul pârlit şi curăţat bine îl spinteci pe burtă, îi scoţi măruntaiele, îl speli bine cu apă rece şi-l laşi atârnat cu capul în jos, la rece, timp de 24 de ore. Il ştergi cu un şervet curat, îl ungi cu zeamă de lămâie şi rom şi-l presari bine pe dinăuntru cu sare….

Read more »

Muschi de vita umplut

Ingrediente: muşchi de viţel sau vită 200 g ciuperci din conservă 100 g şuncă de porc slănină 500 g ceapă 100 g unt verdeaţă puţin piper sare după gust vin (coniac) 1 lingură făină Mod de preparare: Despici muşchiul în două, pe lung şi îl baţi uniform cu ciocanul de şniţele, până capătă…

Read more »

Pachetele de porc

2 June 2010

Ingrediente: 1,2 kg file de porc 200 g creier de vită 200 g mazăre 2 morcovi 3-4 căţei de usturoi 2 linguri pastă de tomate 100 ml ulei 1 ou bătut sare piper 1 lingură de pătrunjel tocat Mod de preparare: Tai din fileul de porc 4 bucăţi a câte 200 g….

Read more »

Barcute din pulpa de porc cu mere

Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 1/2 kg şuncă de porc 4-5 roşii 3-4 mere galbene 400 ml ulei ardei gras roşu condimente (sare, piper, cimbru, usturoi) Mod de preparare: Pulpa de porc o tai bucăţi cât palma de mari şi groase cam de 1 cm. Apoi aşezi pe fiecare bucată câte…

Read more »

Salata de limba cu ceapa si castraveti

Ingrediente: 1 kg limbă de porc 5-6 castraveţi acri 2 cepe 1 lingură de bulion maioneză după gust (circa 200 g) sare piper Mod de preparare: In apă rece cu sare pui carnea să fiarbă, iar prima apă o arunci. O pui cin nou la fiert până la final. Fierbinte fiind, trebuie…

Read more »

Chiftele de carne de porc si de vaca

Retete din Carne de Porc pentru CraciunO reteta de chiftele cu carne de vaca, carne de porc, piper, ceapa, franzela, cartofi, verdeata, sare, ou, faina si ulei. Ingrediente: 400 g carne de vacă 200 g carne de porc 200 g fran­zelă 1 g piper 100 g ceapă 200 g cartofi 1 legătură verdeaţă sare 1 ou făină ulei Mod de…

Read more »

Chişcă

Ingrediente: 1 kg carne slabă de porc 1 cană orez 3 cepe 2 morcovi mărar sare piper după gust ulei Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui să se topească puţin in ulei. Alegi şi speli orezul şi-l pui peste ceapă şi în final carnea trecută prin maşina…

Read more »

Răcituri de porc

Ingrediente: 2 kg picioare de porc 1/2 cap de porc cu ure­che cu tot 300 g carne macră de porc 1 ceapă 1 morcov usturoi sare Mod de preparare: Pârleşti picioarele, le speli, le opăreşti şi le mai speli o dată cu apă rece. Cureţi capul şi îl tai în bucăţi. Intr-o…

Read more »

Supă din carne de găină cu bureţi

Ingrediente: 1,200 kg carne de găină 400 g bureţi 1 lingură de făină 60 g unt sare piper 3 linguri de smantană 1 ceapă 2 legături de mărar 2 ouă 1 os de porc 3 l apă Mod de preparare: Se pune găina la fiert (poate să fie numai cap, aripi, oase)…

Read more »

Clapon umplut cu garnitură de tăiţei cu ciuperci şi şuncă şi cu mazăre natur

Ingrediente: 1clapon de circa 1,500 kg 250 g came de porc ficatul şi pipota de clapon 1 felie de franzelă 2 ouă 200 g tăiţei de casă 50 g şunca 50 g limbă afumată fiarta 100 g ciuperci 40 g parmezan sau caşcaval 150 g unt sare piper 400 g mazăre fină 1…

Read more »

Pateu de iepure de casă în aspic

Ingrediente: 1 iepure 300 g carne de porc 250 g slănină afumată sare piper cimbru 3 ouă 400 g făină 200 g margarina 1 ceapă puţin zarzavat 30 g gelatină 1 pahar vin Mod de preparare: După ce s-a curăţat iepurele, se scot cei doi muşchi din spinare şi ficatul. Restul de carne,pulpele se…

Read more »

Sarmale in frunză de varză

Retete din Carne de Porc pentru Craciun Ingrediente: 6 cepe 1 kg orez 2 gogoşari 2 kg carne de porc tocată 2 verze murate ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi ceapa şi gogoşarii, le tai mărunt şi le pui să se călească împreună în ulei încins. Speli bine orezul, îl adaugi peste legumele rumenite şi le laşi să…

Read more »

Ciorbă acra din oase de porc

Ingrediente: morcovi ceapă roşii ţelină ardei pătrunjel (frunze şi rădăcină) tarhon oase de porc borş sau oţet ulei Mod de preparare: Toci zarzavatul, îl căleşti, apoi îl pui la fiert. Speli oasele, le opăreşti şi le adaugi în ciorbă. Când a fiert carnea adaugi şi roşiile date pe râzătoare. La final, dregi…

Read more »

Garf la cuptor cu garnitură de sote de cartofi şi verzişoare brezate

Ingrediente: 1,400 kg garf de porc (muşchiul de la spinare) 1,500 kg varză 400 g car­tofi 2 cepe 150 g untură sau ulei sare piper 6 g chimen 1/2 păhărel coniac 1/21 supă 60 g costiţă afumată 100 g zarzavat 1/2 lingură făina Mod de preparare: Garful întreg se dă la…

Read more »

Friptură de porc la gratar

Retete din Carne de Porc pentru Craciun Ingrediente: 1 kg carne mai grasă de porc (ceafa) 100 g slănină sare piper cimbru Mod de preparare: Cureţi şi speli carnea şi o tai în felii potrivite. Amesteci apoi sare, piper şi cimbru în cantităţi egale, pudrezi bucăţile de carne cu acest amestec şi le laşi deoparte 10 minute. Intre timp…

Read more »

Garf la cuptor cu garnitură de ţelină sotată şi coşuleţe din aluat umplute cu castraveţi în sos de friptură

Ingrediente: 1,400 g garf de porc 1 lingură bulion pastă sare cimbru piper 1 lingură făină 1 legătură pătrunjel 400 g castraveţi în saramură 4 bucăţi ţelină 8-10 coşuleţe coapte din aluat fraged 150 g ulei 60 g costiţă afumată 1 ceapă 1 /4 l vin 1 morcov Mod de preparare:…

Read more »

Jambon afumat cu tocătură de ficat in foitaj cu garnitură de sote de mazăre şi pilaf

Ingrediente: 800 g jambon afumat 200 g ficat de porc 200 g bureţi 2 linguri pesmet 1 lingură făină 200g orez 1/21 supă 100g cabanos 300 g roşii 120 g unt 300 g mazăre 200 g foitaj 2 ouă Mod de preparare: Se face o tocătură din ficat, bureţii sotaţi, pesmet,…

Read more »

Garf la cuptor cu garnitură de arpagic şi anghinare sotată şi pilaf

Ingrediente: 1,500 kg garf de porc 1 /2 pahar coniac 1 /2 l vin sare 2 ardei iuţi 5 căţei usturoi 200 g orez 60 g capere 100 g bureţi uscaţi 200 g anghinare mică 150g arpagic 100g unt 50 g ulei sare maghiran 11/21 supă 1 ceapă Mod de preparare:…

Read more »

Garf la cuptor cu garnitură de budincă de cartofi, mere coapte şi conopidă gratinată

Ingrediente: 1,200 kg garf de porc 10 mere potrivite 500 g conopidă 150g unt 2 găl­benuşuri 1 pahar lapte 2 linguri făină sare zahăr 1 pahar vin roşu 100 g zarzavat 1 ceapă 400 g cartofi 1 ou nucşoară Mod de preparare: Garful întreg se frige la foc iute cu…

Read more »

Păsărele din carne de porc umplute cu fileu afumat cu garnitură de sote de ciuperci şi cartofi ducesa

Ingrediente: 1,500 kg pulpă de porc 300g cartofi 500g ciuperci sare piper 3 ouă 150 g file afumat 1 1/4 l vin 4 linguri sos de friptură 1 lingură bulion pastă 4 castraveciori muraţi desăraţi 1 legătură pătrunjel 150g unt Mod de preparare: Din carne se taie 10 felii, se platează…

Read more »

Cap de porc umplut cu garnitură de salată de sezon

Ingrediente: 1 cap de porc intact 1 kg carne de porc 200g ficat de porc 200g slănină 200g limbă afumată sau şuncă presată 2 ouă 4 căţei usturoi 30g unt 6-8 foi gelatină 1 pahar vin Mod de preparare: Capul se curăţă bine şi cu un cuţit bine ascuţit se scot…

Read more »

Friptura de porc

Ingrediente: 1 kg carne de porc macră 3 linguri de muştar sare piper 100 ml ulei Mod de preparare: Speli carnea şi o tai felii groase de un deget pe care le baţi cu ciocanul de şniţele. Le ungi cu muştar, le dai apoi prin ulei în care ai pus sare şi…

Read more »

Jambon afumat la cuptor cu garnitură de sote de cartofi morcovi şi pere

Ingrediente: 800 g carne de porc afumată (nucă, fricandou, capac, garf) 500g pere 500g cartofi 300g morcovi 30g zahăr sare 5 cuişoare 1 /4 l vin 3 linguri sos brun 80 g unt Mod de preparare: Carnea întreagă se pune într-o tavă adîncă cu 1 1 apă, vinul, cuişoarele şi untul…

Read more »

Pulpă marinată de porc sau mistreţ umplută glasată cu aspic, cu garnitură de tartalete cu mure, bureţi umpluţi şi sos de friptură

Mod de preparare: La 1 sau 2 pulpe mici se scoate osul principal şi se umple cu o tocătură din ficat, carne, cimbru, sare, usturoi, 1 felie franzelă şi 1 ou crud. Pulpa se leagă cu sfoară subţire şi se lasă 5-6 ore într-o marinată din 1/21 vin negru, piper boabe şi…

Read more »

Garf împănat la grătar cu garnitură de cartofi cofraţi

Ingrediente: 1 kg garf de porc 40 g usturoi 100g costiţă afumată 200 g mălai 2 kg cartofi 30 g ulei 20 g sare Mod de preparare: Se împănează garful cu usturoi şi costiţă afumată, se presară mălai şi sare şi se pune pe grătar lăsîndu-se circa 30-40 minute. Se serveşte cald, cu…

Read more »

Pulpă de porc umplută cu ficat în foietaj cu garnitură de ciuperci sotate, sărmăluţe cu carne, gutui glasate şi sos de friptură

Ingrediente: 4-5 kg pulpă porc 300 g ficat 1 felie franzelă 1 legătura pătrunjel 2 oua 1 ceapă 1 morcov 1 pahar vin cimbru bureţi sare piper 1 lingură făină Mod de preparare: De la o pulpă de porc fragedă de 4—5 kg, se scoate osul mare iar cel de la…

Read more »

Cartofi englezesti

Ingrediente: 700 g cartofi 1/2 lingură unt 1 legătură mică de mărar sare piper Mod de preparare: Tăiem cartofii în formă de sfere mici, cu linguriţa specială pentru garnituri. Ii punem în apă clocotită cu sare şi îi lă­săm să fiarbă pînă se moaie. Turnăm peste ei unt topit şi mărar to­cat. Putem…

Read more »

Garf la cuptor cu garnitură de gogoşi de bureţi, cartofi ducesa şi legume natur

Ingrediente: 1,400 kg garf de porc 300 g bureţi 300 g morcovi 200 g mazăre fină 1 legătură mărar 300 g cartofi 150g unt sare piper 2 cepe 2 linguri făină 2 ouă 2 linguri smantană 100 g zarzavat 1 /2 linguriţă boia 1 pahar vin 1 foaie dafin Mod de…

Read more »