Pentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de Retete pentru masa de Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate Retete pentru masa de Craciun.
Frigaruie cu legume şi file de vita
Ingrediente: 500 g file de vita sau porc cate 1 ardei rosu si verde 2 cepe 2 stiuleti de porumb 4 frunze de salvie 3 crengute de cimbru 5 linguri ulei de masline sare piper Mod de preparare: Spalati carnea, uscati-o pe un servet de bucatarie si taiati-o cubulete….
Citeste tot »
Fileu italian de porc
Preparare: 1 tulpina de patrunjel busuioc, cimbru 1 lingura migdale macinate 1 lingura de ceapa tocata 2 linguri rase cu pesmet 1 lingura unt topit sare, piper 150 g fileu de porc 1 lingura ulei de masline 125 g rosii mici 1 lingura otet balsamic Mod de preparare: Tocati…
Citeste tot »
Musaca de vinete
Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 5 ml de ulei de masline 500 g de carne tocata (vita sau pore) o cutie mare de rosii decojite 4-5 rosii taiate cubulefe 600 g de vinete 800 g de cartofi 200g branza cascaval de oaie 50 g unt 500 ml…
Citeste tot »
Ruladă din carne de porc
Ingrediente: 600 g carne de porc 100 g piept de pui 60 g ciuperci de pădure 2 ouă 1 ardei iute roşu 1 legătura de ceapa verde 4 felii de bacon 4-5 linguri de ulei sare,piper condimente pentru gril Preparare: Muşchiul se spală şi se tapetează cu un şervet…
Citeste tot »
Burtă de porc umpluta
Ingrediente: 1 chiflă veche de 1 zi 2 linguri unt 3 cepe 20 g roşii uscate (fără ulei) 7 linguri ulei 2 linguri pătrunjel tocat 300 g came tocată 2 ouă sare piper nucşoară rasa 1 lingură tarhon uscat 2 kg burtă de porc cu şorici 1 linguriţă chimen…
Citeste tot »
File crocant cu umplutură de mere şi garnitură de cartofi noi
Ingrediente: 600 g cartofi noi 4 linguri ulei de măsline sare piper 600 g file porc 2 mere 8 crenguţe salvie 2 căţei de usturoi 6 felii bacon (kaiser) Preparare: Incingeţi cuptorul la 180°C. Pregătiţi cartofii, tăiaţi-i jumătate sau in patru. Amestecati 2 linguri de ulei de masline, sare…
Citeste tot »
Ruladă de porc cu salată
Ingrediente: 1,5 kg muşchi de porc 500 g carne de vită 3 ouă două cepe un ardei gras 200 g boabe de porumb din conservă două fire de praz oţet sare piper ulei de floarea-soarelui mărar pătrunjel cimbru Preparare: Prazul se curăţă, se spală şi se taie în felii…
Citeste tot »
Muşchi de porc cu cartofi
Ingrediente: 800 g muşchi de porc 800 g cartofi noi 500 g roşii o legătură de mărar ulei de floarea-soarelui două linguri de boia dulce sare piper o lingură de pudră de usturoi o lămâie castraveţi muraţi Preparare: Boiaua dulce se împarte în două. O parte se amestecă bine…
Citeste tot »
Ciolan de porc cu legume
Ingrediente: 4 bucăţi ciolan de porc 200 g costiţă doi morcovi doi ardei graşi o legătură de ceapă verde o legătură de usturoi verde un vîrf de cuţit de boia iute ulei de floarea-soarelui sare, piper pătrunjel varză murată Preparare: Carnea de porc se spală cu apă rece, se…
Citeste tot »
Găluşte de gris cu carne tocată
Ingrediente: 150 g griş două ouă 50 g unt 500 g carne de porc tocată 500 g roşii o ceapă 3 căţei de usturoi un ardei capia 100 g măsline feliate cimbru sare piper ulei de floarea-soarelui chili curry Preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală,…
Citeste tot »
Frigărui de porc picante
Ingrediente: 800 g carne de porc cu grăsime o conservă de ananas 4 căţei de usturoi două linguri de sos de soia miere o linguriţă de boia iute o lingură de zahăr tos o linguriţă de sare două linguri de ulei piper cimbru dovlecei orez Preparare: Frigăruile de lemn…
Citeste tot »
Muşchi de porc cu praz
O retea de muschi de porc cu praz, cartofi, vin alb, ceapa, portocale, sos de soia, pudra de nucsoara, scortisoara, sare, piper, ulei de masline si marar Ingrediente: un kg muşchi de porc 800 g cartofi 300 ml vin alb praz o ceapă albă miere două portocale sos de…
Citeste tot »
Ciorbă cu praz şi carne de porc
Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g oase de porc o ceapă un morcov două fire de praz un sfert de ţelină o rădăcină de pătrunjel un ardei gras 4 roşii o lingură de pastă de roşii 300 ml borş pătrunjel leuştean sare, piper ardei iute mălai Preparare:…
Citeste tot »
Ghiveci cu carne de porc
Ingrediente: 800 g carne de porc 4 vinete 700 g roşii 3 ardei graşi roşii un ardei iute roşu 3 cepe 3 căţei de usturoi ulei de floarea-soarelui sare, piper două foi de dafin 300 ml apă pătrunjel cimbru mămăligă murături Preparare: Cepele se curăţă de foi, se spală…
Citeste tot »
Tochitură cu cârnaţi
Ingrediente: 500 g muşchi de porc 300 g cârnaţi picanţi 300 g ficat de porc 300 g rinichi de porc 250 g costiţă afumată 200 ml suc de roşii 4 roşii 100 ml vin alb o ceapă 200 ml ulei cimbru 3 căţei de usturoi sare, piper pătrunjel mălai…
Citeste tot »
Rulou cu fenicul şi carne
Ingrediente: un pachet aluat de foitaj 500 g carne de porc un piept de pui o bucată fenicul 100 g mazăre un morcov 25 g stafide 50 g măsline feliate 3 ouă pesmet sare, piper ulei suc de lămâie muştar smântână roşii cherry seminţe de susan Preparare: Carnea de…
Citeste tot »
Terină cu piure şi sos tomat
Ingrediente: 500 g carne porc două piepturi de pui o ceapă un căţel de usturoi 100 g prosciutto 50 g pesmet 3 ouă o crenguţă de cimbru 250 ml vin alb demisec o legătură pătrunjel unt şi făină pentru formă 800 g cartofi 4 roşii ulei sare, piper Preparare:…
Citeste tot »
Coaste de porc cu legume
Ingrediente: 600 g coaste de porc afumate o vânătă un ardei capia un ardei gras un gogoşar un fir de praz 3 roşii 100 ml ulei sare piper pătrunjel murături usturoi mălai Preparare: Vânătă se curăţă din loc în loc de coajă, se taie în jumătăţi, apoi cuburi. Ardeiul…
Citeste tot »
Frigărui de porc cu legume
Ingrediente: 800 g carne de porc o vânătă 3 ardei graşi 200 g ciuperci 200 g roşii cherry 4 căţei de usturoi 3 boabe de enibahar sare piper ulei de floarea-soarelui boia dulce pătrunjel sos iute Preparare: Carnea de porc se taie în cuburi şi se pune într-un castron….
Citeste tot »
Rulouri cu legume şi cu carne
Ingrediente: 400 g carne de porc 250 g carne de pui 250 g făină 150 ml apă două ouă o linguriţă de oţet o ceapă doi căţei de usturoi salată verde un morcov un ardei gras ulei de măsline sare piper came de vită Preparare: Făina se cerne şi…
Citeste tot »
Cartofi cu muşchi de porc
Ingrediente: un kilogram de muşchi de porc 800 g cartofi albi 5 roşii 3 castraveţi o legătură de mărar o linguriţă de boia dulce un vîrf de cuţit cu pudră de scorţişoară sare, piper ulei de floarea soarelui oţet balsamic Preparare: Muşchiul de porc se feliază, se unge…
Citeste tot »
Muşchi de porc cu bulete
Ingrediente: 400 g muşchi de porc sau kaizer un fir de praz 500 g ciuperci salată verde doi ardei capia 300 g cartofi două ouă o lingură de griş ulei de floarea-soarelui o lămâie sare, piper busuioc verde 100 g parmezan ras Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se…
Citeste tot »
Tocăniţă de ciuperci cu porc
Ingrediente: un kg ciuperci 800 g şuncă de porc cu şorici două cepe 4 linguri de ulei de măsline 4 roşii 4 căţei de usturoi doi ardei graşi o legătură de mărar varză albă sau roşie sare, piper mălai Preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi…
Citeste tot »
Colac cu muschi de porc
Ingrediente: 450 g muşchi de porc afumat 300 g făină doi ardei capia doi dovlecei doi morcovi 300 g broccoli o linguriţă de sos pesto 200 ml lapte dulce 100 ml ulei 100 g caşcaval 3 ouă 100 g măsline feliate praf de copt sare, piper unt Preparare: Broccoli…
Citeste tot »
Cartofi cu muşchi afumat
Ingrediente: 500 g muşchi de porc afumat 3 cartofi doi dovlecei 500 g fasole albă 200 g morcovi baby doi ardei capia 50 g boabe de porumb boia dulce sare, piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel smântână roşii Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în…
Citeste tot »
Friptură de porc cu varză acră
Ingrediente: o varză murată un kilogram muşchi de porc 300 ml ulei o lingură de seminţe de chimen două cepe o legătură de pătrunjel sare, piper o lingură de boia dulce două frunze de dafin mălai ardei iute smântână Preparare: Varza murată se toacă mărunt, se pune într-o oală…
Citeste tot »
Ruladă de carne cu sos
Ingrediente: un kilogram muşchi de porc 300 g muşchi de porc afumat doi cartofi un morcov o ceapă 500 g mere 150 g unt 300 ml vin alb demisec sare, piper cimbru 300 g caşcaval Preparare: Muşchiul de porc se crestează în aşa fel încât să rezulte o foaie…
Citeste tot »
Muşchi de porc cu andive
Ingrediente: un kg muşchi de porc 4 andive 4 căţei de usturoi o jumătate de linguriţă de chimen un fir de rozmarin sare, piper o cană de vin alb sec 4 felii de lămâie o frunză de dafin pătrunjel ardei capia scorţişoară ulei Preparare: Carnea se spală, se scurge…
Citeste tot »
Tocăniţă cu roşii şi carne
Ingrediente: 500 g carne de porc un piept de pui 500 g cârnaţi olteneşti două cepe doi ardei graşi 800 g roşii 5 căţei de usturoi ulei de floarea-soarelui două linguri de făină cimbru sare, piper mălai castraveţi muraţi 500 g cartofi Preparare: Carnea de porc şi cea de…
Citeste tot »
Friptură de porc suculentă
Ingrediente: 1 kg spată de porc cu şorici sare, piper 1 lingură ulei 5 cepe 1/4 legătură cimbru 1 crenguţă rozmarin 7 mere 125 ml cidru (vin siec din mere) 2 linguri dulceaţă de caise 1 lingură amidon Preparare: Incingeţi cuptorul la 200°C. Spălaţi carnea şi uscaţi-o pe un…
Citeste tot »
Cotlet de porc cu mere
Ingrediente: 250 g roşii 8 cepe 6 mere 4 linguri ulei zahăr sare 4 cotlete de porc piper puţină făină 125 ml vin alb sec sau supă 1 lingură pătrunjel tocat Preparare: Pregătiţi roşiile. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o rondele, la fel şi roşiile. Spălaţi merele, tăiaţi-le în patru, îndepărtaţi-le…
Citeste tot »
Cartofi umpluţi cu ciuperci si carne
Ingrediente: 12 cartofi 750 g carne de porc o ceapă 500 g ciuperci pastă de tomate două linguri de făină două ouă o legătură de pătrunjel 300 ml smântână sare, piper 250 ml vin alb ulei de floarea-soarelui morcovi dovlecei Preparare: Cartofii se spală şi se fierb în apă…
Citeste tot »
Şniţel de porc cu legume
Ingrediente: 4 fileuri muşchi de porc doi morcovi o conservă de năut o conservă fasole roşie boabe 450 g broccoli o lingură de busuioc uscat o conservă porumb baby 100 g pesmet două ouă sare, piper ulei de floarea-soarelui usturoi Preparare: Carnea de porc se bate cu un ciocan…
Citeste tot »
Porc cu găluşte şi sos
Ingrediente: 4 şniţele de porc două cepe 3 căţei de usturoi 4 roşii pastă de tomate o lingură de pastă de ardei dulce două ouă 25 g unt bicarbonat 120 g făină o lingură de suc de lămâie sare, piper pătrunjel ulei vin alb sec Preparare: Şniţelele de porc…
Citeste tot »
Ciorbă cu carne de porc
Ingrediente: 800 g carne de porc 100 g şuncă afumată 500 ml borş 3 cartofi un sfert de ţelină doi morcovi două cepe doi căţei de usturoi un sfert de linguriţă de seminţe de chimen sare, piper pătrunjel ardei iute smîntînă Preparare: Ţelina şi morcovii se curăţă de coajă,…
Citeste tot »
Ciolan de porc cu orez
Ingrediente 4 bucăţi ciolan de porc 300 g orez 300 g ciuperci un morcov o ceapă ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel Preparare: Carnea de porc se condimentează şi se aşază într-o tavă. Se adaugă două pahare de apă, o jumătate de pahar de ulei şi se introduce în…
Citeste tot »
Tochitura de porc cu salata
Ingrediente: 700 g carne de porc fără grăsime două cepe pastă de tomate pastă de ardei dulce 250 ml vin roşu sec o căpăţână de usturoi un sfert de varză albă varză roşie un morcov o linguriţă de boia dulce sare, piper pătrunjel ulei mălai Preparare: Varza roşie şi…
Citeste tot »
Costiţă de porc cu broccoli
Ingrediente: un kilogram de costiţă de porc cu şorici o varză roşie mai mare 500 g broccoli 5 roşii 250 ml ulei de floarea soarelui două frunze de dafin 250 ml borş o legătură de mărar o lingură de sare piper ardei iute mălai Preparare: Varza se curăţă de…
Citeste tot »
Budincă de cartofi cu carne
Ingrediente: un kilogram de cartofi un kilogram came de porc două legături de ceapă verde 5 căţei de usturoi 500 ml lapte dulce 50 g unt două linguri de făină un vârf de cuţit de pudră de nucşoară ulei de floarea-soarelui sare, piper un ou Preparare: Ceapa şi usturoiul…
Citeste tot »
Bulete de carne
Ingrediente: 500 g de pulpă de porc 250 g orez 6 linguri ulei 2 linguri de făină 1 linguriţă de migdale pătrunjel 6 frunze de mentă sare şi piper. Preparare: Carnea trecută prin maşina de tocat se amestecă împreună cu pătrunjelul şi frunzele de mentă tocate, sarea, piperul, migdalele…
Citeste tot »
Ruladă cu morcovi şi praz
Ingrediente: 4 felii carne de porc 4 felii de şuncă bacon 200 g morcovi 2 fire de praz subţiri 1 linguriţă maghiran uscat 2 linguri unt 2 linguri smântână 2 linguri sherry sare, piper Preparare: Feliile de carne de porc se bat ca pentru şniţele şi se presară cu…
Citeste tot »
Varza cu carne de porc la cuptor
Ingrediente: o varză de aproximativ 1 kg 600-700 g carne de porc 50 g şunculiţă ţărăneasca o ceapă mică 2-3 linguri ulei 100-150 ml suc de roşii 2-3 linguri zeamă de lămâie sare piper măcinat piper boabe 1 legătură mărar Preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte uşor…
Citeste tot »
Friptură de porc
Ingrediente: 4 linguri gem de mere 4 linguri suc de lămâie 1 vârf piper cayenne 1,5 kg carne de porc cu slănină şi şorici 1 lingură unt topit cca. 5 g cuişoare pentru aromă Preparare: Incălziţi gemul de mere într-un vas mic, apoi amestecaţi-l împreună cu piperul cayenne şi…
Citeste tot »
Mancare de fasole verde cu carne
Ingrediente 1 borcan mare de fasole verde 500 g carne pentru tocat de vită şi de porc 2 cepe 3-4 căţei de usturoi 300 g roşii decojite în suc de roşii 2-3 linguri de ulei 2-3 linguri de vin 1 legătură de pătrunjel 1/2 linguriţă de sare piper măcinat…
Citeste tot »
Ghiveci de carne şi legume
Ingrediente : câte 200 g pulpă de vacă, porc şi viţel sare, piper 1 ceapă mare 500 g cartofi 1 tulpină de praz 250 g varză albă 300 g morcovi partea verde de la 1 ţelină 150 g bulb de ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 lingură ulei 1-2…
Citeste tot »
Tocanita cu legume si carne de porc
Ingrediente: 600 g carne de porc boia de ardei sare şi piper negru cimbru 3 cepe potrivite 4 căţei de usturoi 5 roşii 4 ardei graşi (verzi/roşii) 4 linguri de ulei 2 linguriţe pastă de roşii 2 morcovi potriviţi Preparare: Se spală carnea şi se taie cubuleţe. Se căleşte…
Citeste tot »
Rosii gratinate cu perisoare de carne si cartofi cu branza
Ingrediente: 800 g cartofi mici 250 g came tocată macră (vită sau porc) 1 chiflă crocantă 3 ouă sare piper praf de paprika 800 g roşii mici grăsime pentru uns tava 400g smântână 200g caşcaval de oaie ras Preparare: Se spală cartofii şi se fierb în apă cu sare…
Citeste tot »
Gulas
Ingrediente: 1 kg carne viţel 1 kg carne porc 800 g cartofi tăiaţi cubuleţe 200 g amestec zarzavat (morcovi + rădăcină de pătrunjel) 1 kg ceapă 1 roşie curăţată de coajă şi tocată 4 ardei graşi roşii smântână sare, piper, boia, chimen şi ulei Preparare: Se căleşte ceapa în…
Citeste tot »
Ghiveci de legume cu carne
Ingrediente: 500g carne de vită sau de porc 300 g dovlecei 6-8 cartofi 2 cepe mari 3 căţei de usturoi 1 varză mică 1 vânătă potrivită 2 ardei graşi 2 morcovi 8 roşii potrivite mărar, pătrunjel sare, piper 50 ml ulei de măsline Preparare: Se spală carnea, se scurge…
Citeste tot »
Varza cu carne
Ingrediente: 1 varză mare 3-4 linguri de ulei 500 g muşchiuleţ de porc 1 legătură de mărar 3-4 linguri de pastă de roşii 2 cepe roşii piper Preparare: Se spală varza, se curăţă de foile de deasupra şi se taie în două. Se toacă mărunt, se pune într-un bol…
Citeste tot »
Tocana din organe
Ingrediente: 500 g carne de porc 1 limbă de porc 500 g ficat 2 rinichi 3-4 cartofi 3 cepe 50 g făină 1 morcov 700 ml supă 2 foi de dafin pătrunjel ulei sare Preparare: Opăreşte rinichii, scoate-le grăsimea, după care taie-i fâşii. Fierbe limba cu sare şi dafin….
Citeste tot »
Rulada mozaic
Ingrediente: 4 cotlete de porc dezosate 200 g ciuperci 2 linguri cu faina 3 cepe 150 cascavl de oaie piper negru macinat condimente de provence oregano sare, ulei Preparare: Taie cotletele in jumatate, dar nu pana la capat. Bate-le bine si pipereaza-le. Pune-le asa incat sa se suprapuna. Taie…
Citeste tot »
Cartofi umpluţi în coajă
Ingrediente: 8 cartofi mari 50 g unt 3 ouă sare, piper 100 g boabe de porumb fiert 100 g muşchiuleţ de porc un gogoşar broccoli ulei pentru maioneză Preparare: Se spală cartofii bine, să nu rămână nimic pe coajă, se şterg de apă şi se înfăşoară în folie de…
Citeste tot »
Ceapă umplută cu carne
Ingrediente: 8 cepe sare piper 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel 800 g carne de pui sau pulpă de porc 3-4 linguri ulei de măsline 100 g smântână Preparare: Pentru început se curăţă ceapa de foile subţiri şi se spală, iar după aceea se desface miezul cu…
Citeste tot »
Supa cu morcovi si ghimbir
22 January 2009
Ingrediente 1 file de porc (350 g) sare, piper 2 linguri unt topit 1 kg morcovi 40 g ghimbir 1 ardei iute 50 g amestec de ceapă albă şi roşie 400 ml lapte de cocos (doză) 1l supă 1 legătură praz Preparare: Săraţi carnea, piperaţi-o, prăjiţi-o într-o lingură de…
Citeste tot »
Sufleu cu legume
Ingrediente: 1 kg cartofi sare 500 g file de porc 2 linguri de unt piper 30 g cubuleţe de şuncă 1 ceapă 1 tulpină de praz 150 g mazăre congelată 200 g bureţi galbeni (conservă) 1 pachet (250 ml) sos olandez Preparare: Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi fierbeţi-i cea. 20…
Citeste tot »
Salata exotica
Ingrediente 1 cutie ananas (425 ml) 1 file de porc (300 g) sare, piper 2 linguri ulei de măsline 1 fruct de mango copt 150 g salată (la alegere) 1 ardei iute roşu 100 g dressing cu verdeaţă Preparare: Scurgeţi ananasul şi colectaţi sucul. Săraţi carnea de porc, piperaţi-o…
Citeste tot »
Supa groasa
Ingrediente: 500 g carne de porc 2 morcovi l ţelină 4 cartofi 2 cepe 2 gălbenuşuri 300 g smântână l legătură de pătrunjel sare, piper Preparare: Taie carnea de porc cubuleţe şi pune-o să fiarbă în apă cu un praf de sare. Adună spuma de câte ori este nevoie….
Citeste tot »
Friptura inabusita
Ingrediente: 1 kg carne de porc impănatâ 500 g cartofi 100 ml vin 200 ml ulei cimbru, rosmarin, sare, piper Preparare: Spală bine carnea şi condimenteaz-o pe toate părţile cu sare, piper, puţin cimbru şi rozmarin. Aşază apoi întreaga bucată într-un vas termorezistent. Stropeşte-o cu jumătate din cantitatea de…
Citeste tot »