Retete rapide:
Ceai: Ce nu stiai despre ceaiuri
28 August 2013
Ceaiurile
fac minuni pentru sanatate, asa ca pot fi consumate si ca tratament
naturist pentru o larga varietate de afectiuni. Tocmai de aceea, este a
doua cea mai consumata bautura din lume, pentru numeroasele sale
beneficii si gustul delicios. Nu mai este nici un mister pentru nimeni,
ceaiul ajuta la reglarea metabolismului, este ideal in…
Read more »
Read more »
3 retete de zacusca preparata ca la bunica acasa
28 August 2013
Nu
lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele
noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacuscă de
ghebe O reteta simpla de zacusca de ghebe cu ardei kapia si ceapa din:
ghebe, ceapa, ardei kapia, morcovi, untdelemn, suc de rosii, sare,
piper, dafin si usturoi. Ingrediente: 5 kg ghebe…
Read more »
Read more »
3 moduri de preparare a muraturilor
28 August 2013
Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Retete pentru iarna: Muraturi
asortate Muraturi asortate din:…
Read more »
Read more »
Ceaiul si secretele sale
28 August 2013
Cand
66 la suta dintre britanici consuma ceai in fiecare dimineata, trebuie
sa incercam a intelege acest fenomen, cu toate aspectele ce tin de
aceasta bautura. Iata cateva raspunsuri la cele mai populare intrebari
despre ceai: Britanicii consuma in jur de 165 de milioane de cesti pe
zi, adica 60,2 miliarde pe an. Marea Britanie…
Read more »
Read more »
3 retete de zacusca preparata ca la bunica acasa
28 August 2013
Nu
lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele
noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca de
smochine O reteta delicioasa de zacusca de smochine din: smochine,
ceapa, ardei gras rosu, conopida, fasole verde, cimbrisor, zahar, boabe
piper alb, rozmarin, ulei de floarea soarelui si sare. Smochinele sunt…
Read more »
Read more »
Intampina iarna cu muraturi si conserve de casa
28 August 2013
Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase Conserve…
Read more »
Read more »
Ceai: Ceaiul negru, remediu pentru hipertensiune
28 August 2013
Denumit
de chinezi ceai rosu (Hongcha), ceaiul negru este obtinut din frunzele
plantei Camellia sinensis, lasate mai multe saptamani sa se oxideze
natural. Foarte bogat in aminoacizi, uleiuri volatile, iod, potasiu,
B-uri si alte vitamine, este intrebuintat tot mai frecvent in tratarea
diverselor afectiuni ale organismului. Un studiu australian efectuat pe
un esantion de 95…
Read more »
Read more »
Diete: Dieta bogata in proteine
28 August 2013
Unele
persoane se ingrasa chiar daca maninca putin, in timp ce altele nu
reusesc sa creasca in greutate in pofida faptului ca maninca foarte
mult. Totul tine de metabolismul fiecaruia…iar dieta bogata in proteine
vrea sa te ajute sa slabesti mincind putin si sanatos. Pe aceasta linie a
metabolismului, s-au incercat numeroase diete, printre care…
Read more »
Read more »
Zacusca preparata in casa
28 August 2013
Nu
lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele
noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca
preparata in casa Zacusca de morcovi si mere O reteta delicioasa de
zacusca cu:rosii, morcovi, mere, gogosari, ardei iute, usturoi, ulei,
otet, zahar, aspirina, sare. Ingrediente: 2,5 kg roşii 1 kg morcovi 1 kg
mere…
Read more »
Read more »
Lumea conservelor de casa
28 August 2013
Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Conserve si muraturi: Reteta…
Read more »
Read more »
Beneficiile ceaiului verde
28 August 2013
Ceaiul
verde a fost descoperit de catre chinezi cu peste patru mii de ani in
urma si a fost utilizat inca din acea vreme gratie capacitatilor sale
naturale de vindecare. Ceaiul verde provine din planta numita Carmellia
Sinensis. Spre deosebire de ceaiul negru care este complet oxidat,
frunzele de ceai verde asigura conservarea de antioxidanti,…
Read more »
Read more »
Despre Arpagic (Allium schoenoprasum)
28 August 2013
Arpagicul
face pane diu familia allium, care cuprinde, de asemenea, ceapa,
usturoiul fi – surpriză! – crinul. A fost descoperit pentru prima dată
cu peste 5 000 de ani în urmă în China. Arpagicul creşte cam peste tot
în emisfera nordică, inclusiv în ţinuturile friguroase, cum sunt
Siberia, Suedia şi America de Nord. Romanii au…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Desert cu mere si scortisoara
28 August 2013
Desert
cu mere si scortisoara din: aluat, mere, lamaie, scortisoara, miere,
unt. Ingrediente: 250-275 g aluat 2 mere 1/2 lamaie 1/2 lingurita de
scortisoara 3 lingurite miere 25-30g unt Mod de preparare: Se curata
merele si se taie felii. Se presara putina zeama de lamaie. Se topeste
untul intr-o tigaie si se adauga…
Read more »
Read more »
Salata cu verdeturi si oua
28 August 2013
Salata
cu verdeturi si oua din: castraveti, oua, ceapa, marar, creme fraiche,
maioneza, lapte batut, otet de vin rosu, usturoi, sos worchershire,
mustar, ceapa, seminte de telina, sare. Ingrediente: 4 castraveti
cornison 2-3 oua fierte 3-4 fire de ceapa 1 legatura de marar pentru
sos: 4 linguri creme fraiche 100 g maioneza 2 linguri cu…
Read more »
Read more »
Placinta cu mure si migdale
28 August 2013
Placinta
cu mure si migdale din: faina, unt, zahar, sare, coaja de lamaie, mure,
biscuiti cu unt, migdale, zahar vanilat, coaja de lamaie. Ingrediente:
pentru aluat: 150 g faina alba 75 g unt 6 linguri zahar 1 praf de sare
coaja rasa de la 1/2 lamaie pentru umplutura: 500 g mure 100 g zahar
100…
Read more »
Read more »
Muschiulet de porc cu verdeata si crema de branza
28 August 2013
Muschiulet
de porc cu verdeata si crema de branza din: muschi de porc, sare,
piper, verdeata asortata, branza de vaci, pesmet, slaninuta, ulei, vin
alb, amidon, zahar, dovlecei, ou, faina, untura. Ingrediente: 500 g
muschi de porc sare piper 1 legatura verdeata asortata 50 g crema de
branza de vaci 1 lingura pesmet 125 g…
Read more »
Read more »
Sarmale cu carne de porc si piure
28 August 2013
Sarmale
cu carne de porc si piure din: carne tocata de porc, varza, bacon,
ceapa, orez, ou, rosii, ulei, sare, piper, oregano, patrunjel.
Ingrediente: 500-700 g carne tocata de porc 1 varza mica (diametru in
jur de 20 cm) 250 g bacon feliat 1 ceapa alba 1/2 cana cu orez 1 ou 2
cutii cu…
Read more »
Read more »
Salata cu branza gorgonzola si mere
28 August 2013
Salata
cu branza gorgonzola si mere din: amestec salata, branza gorgonzola,
mere, telina apio, ceapa rosie, nuca, zeama de lamaie, sare, piper,
smantana, tarhon uscat. Ingrediente: 300 g amestec salata 100 g branza
gorgonzola 3 mere ionatane 2-3 fire telina apio 1 ceapa rosie mica 150 g
nuca zeama de lamaie sare piper pentru sos:…
Read more »
Read more »
Ficatei cu orez la cuptor
28 August 2013
O
reteta delicioasa de ficatei cu: lapte, orez, ulei de masline, supa,
chili, menta verde, sare, piper. Ingrediente: 300 g ficăţei de pui 200
ml lapte 200 g orez sălbatic 3 linguri ulei de măsline 500 ml supă de
pui fulgi de chili frunze de mentă verde sare piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Chec delicios cu pere
28 August 2013
O
reteta delicioasa de chec cu:zahar, faina, pere, oua, unt, lamaie,
sare. Ingrediente: 250 g zahăr 250 g făină 2 pere 5 ouă 125 g unt topit 1
lămâie 1 praf de sare Mod de preparare: Speli perele, le cureţi de
coajă, le tai în patru, le cureţi de seminţe şi le tai cubuleţe.…
Read more »
Read more »
Lipie cu ciuperci si carne de pui
28 August 2013
Lipie
cu ciuperci si carne de pui din: ulei de masline, ciuperci, usturoi,
lipii, branza brie, piept de pui, sare, piper, oregano. Ingrediente: 2
linguri ulei de masline 200 g ciuperci Champignon brune 2 catei de
usturoi 4 lipii mari 200 g branza brie 2 piepti de pui fara os sare
piper 4 fire oregano…
Read more »
Read more »
Pui cu 40 de catei de usturoi si verdeturi
28 August 2013
Pui
cu 40 de catei de usturoi si verdeturi din: pui, sare, piper, asmatui,
frunze de dafin, bulb de fenicul, ulei de masline, usturoi, seminte de
fenicul, ierburi proaspete. Ingrediente: 1,5kg pui Saie şi piper negru
proaspăt măcinat 1 mănunchi de asmăţui, tarhon, rozmarin şi (imbru 2
funze de dafin 1 bulb mare de fenicul,…
Read more »
Read more »
Care sunt beneficiile ceaiului
28 August 2013
Ceaiul,
consumatzilnic, creşte imunitatea organismului şi scade riscurile de
tumori pe creierşi de accident vascular cerebral, potrivit Simon
Gibbons, profesor de chimie laUniversity College din Londra, relatează
dailymail.co.uk. CercetătorulSimon Gibbons spune că,pentru a avea efecte
maxime, trebuie consumatezilnic trei căni de ceai. “Trebuie să laşi
ceaiul să se infuzeze cel puţincinci minute pentru a permite…
Read more »
Read more »
Salata calda cu ciuperci si ficatei de pui
28 August 2013
O
reteta delicioasa de salata calda cu: ficatei de pui, lapte, ciuperci,
unt, morcov, cartof, praz, supa de pui, vin alb, smantana, sare, piper.
Ingrediente: 300 g ficăţei de pui 250 ml lapte 500 g ciuperci champignon
mici 10 g unt 1 morcov mare 1 cartof mare 1 fir de praz pătrunjel verde
50 ml…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gem de rosii
28 August 2013
Gem
de rosii din: rosii, zahar, suc de lamaie, ghimbir, chimen,
scortisoara, cuisoare, sare, ardei iute. Ingrediente: 1 1/2 kg rosii
tocate 1 cana de zahar 2 linguri de suc de lamaie 1 lingura de ghimbir
proaspat ras sau tocat 1 lingurita chimen 1/4 lingurita de scortisoara
1/8 de ligurita cuisoare 1 lingurita de…
Read more »
Read more »
Nuga cu napolitane
28 August 2013
Nuga
cu napolitane din: zahar pudra, sirop de glucoza, apa, miere, albusuri,
fistic, alune de padure, migdale, foi de napolitana. Ingrediente: 420 g
zahar pudra 300 g sirop de glucoza 60 ml apa 300 g miere 3 albusuri 120
g fistic prajit 300 g alune de padure 200 g migdale prajite 4-5 foi de
napolitana…
Read more »
Read more »
Milkshake cu capsune si banane
28 August 2013
Milkshake
cu capsune si banane din: lapte, banana, capsune. Ingrediente: 300 ml
lapte 1 banană 10 căpșune Mod de preparare: Se curăță banana de
coajă și se pune în blender. Se spală căpșunele, se curăță de codițe și
se adaugă peste banană. Se toarnă și laptele. Se mixează toate foarte
bine și se…
Read more »
Read more »
Rulouri de vinete cu branza
28 August 2013
Rulouri
de vinete cu branza din: vinete, ulei, sos de rosii, parmezan, branza
feta, menta, patrunjel, piper. Ingrediente: 2 vinete mici, lunguiete
ulei pentru uns 2 polonice de sos de rosii 2 linguri parmezan razuit
pentru umplutura: 150 g branza feta 3 frunze menta 1 fir de patrunjel
piper Mod de preparare: Tai codiţa…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu galuste de peste si patrunjel verde
28 August 2013
Supa
de rosii cu galuste de peste si patrunjel verde din: rosii, ceapa,
usturoi, ulei de masline, sare, piper, file de peste, albus, smantana,
suc de lamaie, patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg rosii 2 cepe 1 catel
de usturoi 2 linguri ulei de masline sare piper 250 g file de peste (de
exemplu crap, salau,…
Read more »
Read more »
Somon marinat in suc de citrice
28 August 2013
Somon
marinat in suc de citrice din: file de somon, zeama de portocale, zeama
de grapefruit, lamaie, vin alb, otet de din alb, ceapa, marar, zahar,
telina, ulei de masline, frunze de cicoare, boabe de piper rosu, sare.
Ingrediente: 1 kg file de somon foarte proaspat 100 ml zeama de
portocale 100 ml zeama de…
Read more »
Read more »
Foi de napolitana cu zahar ars
28 August 2013
Foi
de napolitana cu zahar ars din: foi napolitane, unt, zahar, apa.
Ingrediente: un pachet foi napolitane 450 g unt 300 g zahar 250 ml apa
Mod de preparare: Intr-o crăticioară, se pun zahărul şi apa şi se
lasă până ce se formează un sirop gros. Se adaugă untul şi se amestecă
pentru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Castraveti murati picanti
28 August 2013
Castraveti
murati picanti din: castraveti murati, zahar, sos iute, fulgi de ardei
rosu, usturoi. Ingrediente: 2 borcane castraveti murati 4 cesti zahar 2
linguri sos iute ¼ – ½ lingurita fulgi de ardei rosu 8 catei de
usturoi, curațați si zdrobiti Mod de preparare: Scurgeti sucul
muraturilor si puneti feliile de…
Read more »
Read more »
Napolitana cu ciocolata
28 August 2013
Napolitana
cu ciocolata din: foi de napolitane, lapte, zahar pudra, galbenusuri,
faina, amidon, frisca, pastaie de vanilie, miez de nuca, ciocolata
neagra, frisca, unt. Ingrediente: un pachet foi de napolitane 150 ml
lapte 50 g zahar pudra 2 galbenusuri 25 g faina 10 g amidon 200 ml
frisca lichida o pastaie de vanilie pentru glazura:…
Read more »
Read more »
Dulceata de rosii
28 August 2013
Dulceata
de rosii din: rosii, zahar, lamaie, rom, zahar vanilat. Ingrediente: 1
kg rosii 75 g zahar 1 lamaie 50 ml rom 1 plic zahar vanilat Mod de
preparare: Roşiile trebuie să fie tari şi sănătoase. Le opăreşti în apă
clocotită, apoi le decojeşti. Le tai în jumătăţi şi le cureţi de
seminţe. Pui…
Read more »
Read more »
Ciuperci gratinate cu mozzarella
28 August 2013
Ciuperci
gratinate cu mozzarella din: bagheta, ulei de masline, usturoi, unt,
rozmarin, ciuperci, savlie, mozzarella, sare, piper. Ingrediente: 8
felii de bagheta 1 lingura ulei de masline 1 catel de usturoi 40 g unt
300 g ciuperci 2 fire de rozmarin 2 fire de salvie 2 bile de mozzarella
(100 g fiecare) sare piper …
Read more »
Read more »
Hamsii in sos de menta
28 August 2013
Hamsii
in sos de menta din: faina, hamsii, ulei de masline, usturoi, otet din
vin, menta, sare, ulei. Ingrediente: 150 g faina 1 kg hamsii fara cap 2
linguri ulei de masline 2 catei de usturoi, tocati marunt 125 ml otet
din vin alb 2 linguri menta proaspata, tocata sare ulei pentru prajit
Mod…
Read more »
Read more »
Savarine insiropate
28 August 2013
Savarine
insiropate din: faina, drojdie, ou, lapte, sare, zahar, ulei, esenta,
frisca, gem de capsune. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 15 g
drojdie proaspata un ou 200 ml lapte sare o lingura zahar 30 ml ulei
pentru sirop: 250 g zahar 350 ml apa esente dupa gust pentru servit:
frisca gem de capsune Mod…
Read more »
Read more »
Cocktail Pina Colada cu rom si ananas
28 August 2013
Cocktail
Pina Colada cu rom si ananas din: suc de ananas, rom, lapte de cocos,
fulgi de gheata, ananas. Ingrediente: 200 ml suc de ananas 120 ml rom
alb 100 ml lapte de cocos 8 linguri fulgi de gheaţa 2 felie de ananas
Mod de preparare: Sucul de ananas se amestecă cu romul și…
Read more »
Read more »
Friptura suculenta
28 August 2013
Friptura
suculenta din: muschiulet de porc, ceapa alba, ulei, sare. Ingrediente:
un muschiulet de porc 3 cepe albe 100 ml ulei sare Mod de preparare:
Pe fundul unui vas de cuptor se face un pat de ceapă tăiată rondele.
Carnea bine spălată se trece prin ulei şi se aşază peste ceapă. în tavă
se…
Read more »
Read more »
Tarta delicioasa cu cacao
28 August 2013
Tarta
delicioasa cu cacao din: miere, zahar, lapte, unt, faina, ou,
bicarbonat, cacao neagra, apa, unt. Ingrediente: 3 linguri miere 3
linguri cu zahar 3 linguri cu lapte 50 g unt 350 g faina 1 ou 1
lingurita rasa cu bicarbonat pentru crema: 2 linguri cu varf de cacao
neagra 6 linguri cu apa 3…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Noodles de casa
28 August 2013
Noodles
de casa din: faina de hrisca, faina, apa minerala, amidon.
Ingrediente: 2 cani faina de hrisca 1/2 ceasca faina alba 3/4 cana apa
minerala Amidon Mod de preparare: Combinati faina si amestecati
usor. Adaugati apa minerala si framantati pana obtineti aluatul dur, dar
usor sfaramicios. Formati din aluat un disc.…
Read more »
Read more »
Desert cu ciocolata si cacao
28 August 2013
Desert
cu ciocolata si cacao din: ciocolata neagra, frisca, unt, cafea
instant, cacao, esenta de rom. Ingrediente: 200 g ciocolata neagra
(minim 80% cacao) 50 ml frisca lichida 50 g unt 2 lingurite de cafea
instant 50 g cacao esenta de rom (optional) Mod de preparare: Pune
într-o crăticioa- ră, pe baie de aburi,…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu smantana si galuste delicioase
28 August 2013
Ciuperci
cu smantana si galuste delicioase din: ciuperci de padure, unt, faina,
supa de ciuperci, ceapa, smantana dulce, smantana fermentata, otet,
ceapa verde, lapte, unt, gris, oua, sare. Ingrediente: 400 g ciuperci de
padure asortate 3 linguri unt 2 linguri faina 750 ml supa de ciuperci 1
ceapa 200 ml smantana dulce 200 ml smantana…
Read more »
Read more »
Cocktail Martini cu capsune
28 August 2013
Cocktail
Martini cu capsune din: martini, capsune, frunze de menta. Ingrediente:
400 ml Martini 100 g căpșune frunze de mentă Mod de preparare: Se
spală fructele și se taie felii. Se pun în băutură, odată cu câteva
frunze de mentă. Se toarnă în pahare și se adaugă gheață. Cocktail
Martini cu capsune …
Read more »
Read more »
Salata cu pastai, rubarba si migdale
28 August 2013
Salata
cu pastai, rubarba si migdale din: fasole galbena, rubarba, migdale,
rucola, suc de portocala, ulei de masline cu aroma de lamaie, sare de
mare, mozzarella. Ingrediente: 250 g fasole galbena pastai 1 tija de
rubarba, feliata subtire 50 g migdale decojite 125 g rucola sucul de la 1
portocala 3-4 linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Tartar de somon pe felii de castravete
28 August 2013
Tartar
de somon pe felii de castravete din: file de somon, castravete, ceapa,
ceapa de tuns, capere, zeama de lamaie, marar, maioneza, rosii cherry,
frunze de andiva, sare, piper. Ingrediente: 750 g file de somon foarte
proaspat 1 castravete de sera 4 linguri ceapa (de apa sau rosie) tocata
foarte marunt 4 linguri ceapa de…
Read more »
Read more »
Despre Usturoi (Allium sativum)
27 August 2013
Se
crede că usturoiul provine din Asia. Vechii egipteni venerau usturoiul
fi îfi hrăneau sclavii cu el pentru a-i menţine in formă. Usturoiul a
fost principalul condiment al bucătăriei mediteraneene timp de sute de
ani. Cu o aromă puternică, având proprietăţi antiseptice, antibiotice şi
antifungice, merge de minune atât în farmacie, cât şi în bucătărie.…
Read more »
Read more »
Retete de muraturi si conserve
27 August 2013
Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Muraturi si conserve: …
Read more »
Read more »
Cum sa slabesti sanatos
27 August 2013
Programeaza-ti
mesele Seteaza un cronometru la 20 de minute si reinventeaza-te ca o
persoana care mananca incet. Acesta ar trebui sa fie unul dintre
principalele obiceiuri pentru a slabi fara a trece printr-o dieta
complicata. Savureaza fiecare muscatura, mancatul intr-un ritm mai lent
declanseaza hormonii care iti lasa impresia ca esti satul. Mancatul “pe
fuga”…
Read more »
Read more »
Muraturi ca la mama acasa
27 August 2013
Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Muraturi: Muraturi asortate cu…
Read more »
Read more »
Retete delicioase de sucuri si smoothies
27 August 2013
Sucuri
si smoothies: Cocktail Kamikaze cu nuca de cocos Cocktail Kamikaze cu
nuca de cocos din: nuca de cocos, suc de ananas, piure de lamaie, gheata
si lamaie. Ingrediente: 60ml rom de nuca de cocos 30ml suc de ananas
23ml piure de lamaie 1 cana gheata zdrobita 1 felie lamaie Mod de
preparare: Se…
Read more »
Read more »
Cum slabim? (Slabeste fara sa-ti fie foame)
27 August 2013
Senzatia
de foame nu este deloc placuta, nu e sanatoasa si poate ingreuna
pierderea in greutate. Dar, ca sa slabesti, nu trebuie neaparat sa
urmezi un plan strict de dieta si cea mai buna strategie este sa consumi
alimente satioase pe tot parcursul zilei. E mult mai eficient sa te
concentrezi mai degraba pe ce…
Read more »
Read more »
Diete: Dieta pentru rinichi (Dieta pentru sanatatea rinichilor)
27 August 2013
Dieta
este un component important al starii de sanatate. Educatia
nutritionala cat si bunele obiceiuri alimentare sunt esentiale in
mentinerea starii de sanatate. O dieta corecta si sanatoasa contribuie
substantial la prevenirea bolilor si a mortii premature. Varietatea,
echilibrul si moderatia sunt componentele de baza ale dietei sanatoase.
Alimentatia unui om sanatos se bazeaza pe…
Read more »
Read more »
Retete de zacusca pentru iarna
27 August 2013
Nu
lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele
noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca:
Zacusca de fasole si ardei copti Zacusca de fasole si ardei copti din:
fasole, ardei capia, ceapa, morcovi, suc de rosii, ulei, foi de dafin,
piper, sare. Ingrediente: 1 kg fasole cu bob…
Read more »
Read more »
Conserve si muraturi pentru iarna
27 August 2013
Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Conserve…
Read more »
Read more »
Cele mai bune bauturi racoritoare
27 August 2013
Bauturi
racoritoare: Limonada de mango cu lamaie Limonada de mango cu lamaie
din: mango, lamaie, gheata. Ingrediente: 1 mango 1 lămâie cuburi de
gheață Mod de preparare: Se curăță fructul și se taie cubulețe. Se pun
în blender împreună cu sucul de la o lămâie și 4-5 cuburi de gheață. Se
mixează, iar amestecul…
Read more »
Read more »
5 retete rapide
27 August 2013
Retete
rapide: Reteta zilei: Bruschete cu rosii coapte si sos gorgonzola
Bruschete cu rosii coapte si sos gorgonzola din: rosii cherry, ulei de
masline, turmeric, usturoi, ceapa, sare de mare, praf de ardei iute,
piper, otet de vin alb, suc de lamaie, ulei de masline, arpagic, unt,
faina, lapte, branza gorgonzola, nucsoara, sare, paine. …
Read more »
Read more »
5 salate delicioase
27 August 2013
Salate:
Salata de vinete cu iaurt Salata de vinete cu iaurt din: vinete,
sare, piper, ulei de masline, suc de lamaie, chimen, iaurt. Ingrediente:
2 vinete (circa 300 g fiecare) sare piper 120 ml ulei de masline sucul
de la 1 lamaie 1 praf chimen pisat 2 linguri cu varf iaurt gras sau
smantana…
Read more »
Read more »
Muraturi asortate pentru iarna
27 August 2013
Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Muraturi:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Grisine
27 August 2013
Grisine
din: faina, apa, miere, drojdie, faina, ulei de masline, sare, ulei,
seminte de susan. Ingrediente: 1/2 ceasca de faina 3/4 cana de apa
calda 1 lingurita miere 1 pachet drojdie uscata 1 1/2 cana faina 3
linguri ulei de masline 1 1/2 lingurite sare Ulei seminte de susan,
semințe de mac, cimbru tocat,…
Read more »
Read more »
Cocktail Orange Juice cu fulgi de gheata
27 August 2013
Cocktail
Orange Juice cu fulgi de gheata din: portocale, fulgi de gheata.
Ingrediente: 4 portocale fulgi de gheață Mod de preparare: Se
storc portocalele și se amestecă cu fulgii de gheață. Se pune în pahare
și se sevește proaspăt.
Read more »
Read more »
Salata de vinete cu iaurt
27 August 2013
Salata
de vinete cu iaurt din: vinete, sare, piper, ulei de masline, suc de
lamaie, chimen, iaurt. Ingrediente: 2 vinete (circa 300 g fiecare) sare
piper 120 ml ulei de masline sucul de la 1 lamaie 1 praf chimen pisat 2
linguri cu varf iaurt gras sau smantana Mod de preparare: Se spală
vinetele,…
Read more »
Read more »
Sarlota cu vanilie si struguri
27 August 2013
Sarlota
cu vanilie si struguri din: lapte batut, lapte, gelatina, zahar, zahar
vanilat, afine, struguri, frisca, ciocolata alba. Ingrediente: 400 ml
lapte batut 100 ml lapte fierbinte 6 foi gelatina 3-4 linguri cu zahar 2
pliculete cu zahar vanilat 200 g afine 200 g struguri 200 ml frisca
lichida ciocolata alba Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Salata mexicana cu sos
27 August 2013
Salata
mexicana cu sos din: fasole rosie, boabe de porumb, ardei gras, rosii,
avocado, chimion, coriandru, chili, usturoi, suc de portocale, suc de
limeta, ceapa, miere, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 cutie
fasole rosie boabe 1 cutie mica boabe porumb 1-2 castraveti 1 ardei
gras verde 1 ardei gras rosu 2 rosii 1…
Read more »
Read more »
Vinete cu ceapa si branza
27 August 2013
Vinete
cu ceapa si branza din: vanata, rosie, ceapa, chimen, sare, branza,
unt, ulei. Ingrediente: 1 vanata potrivita 1 rosie 1 ceapa 1 lingurita
de chimen macinat sare 400 g branza (dulce, telemea si de burduf, in
parti egale) 1 lingura unt 1 lingura ulei Mod de preparare: Feliezi
vânata în lung, cât de…
Read more »
Read more »
Cocktail Martini
27 August 2013
Cocktail
Martini din: martini, lamaie, gheata. Ingrediente: 200 ml Martini 1
lămâie gheata Mod de preparare: Se toarnă băutura în cupe, se adaugă
gheață și se ornează cu rondele de lămâie. Cocktail Martini
Read more »
Read more »
Salata cu surimi si avocado
27 August 2013
Salata
cu surimi si avocado din: batoane surimi, avocado, usturoi, ulei,
lamaie, galbenus, mustar, ulei, iaurt, sare, lamaie. Ingrediente: 10
batoane surimi 1-2 avocado 1 catel de usturoi ulei lamaie pentru sos: 1
galbenus fiert 1 galbenus crud 1/2 lingurita mustar 200 ml ulei 125 ml
iaurt sare lamaie Mod de preparare: Taie batoaneleîn…
Read more »
Read more »
Desert cu nectarine
27 August 2013
Desert
cu nectarine din: foaie de aluat, migdale, zahar cu aroma de
scortisoara, nectarine, zahar pudra, inghetata de vanilie. Ingrediente: 1
foaie de aluat fraged decongelat (daca este cazul) 2 linguri de migdale
pisate 2 lingurite de zahar cu aroma de scortisoara 4 nectarine mari
taiate in jumatati si curatate de samburi zahar pudra pentru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Creveti cu legume pe pat de orez fiert
27 August 2013
Creveti
cu legume pe pat de orez fiert din: ulei, usturoi, creveti, zahar,
castarvete, ceapa rosie, ardei, morcov, orez, supa, otet, sos de rpune,
piper alb, faina de porumb. Ingrediente: ulei de gătit 3 catei de
usturoi, tocat 400 g de creveti, decojiti 2 lingurite de zahar 1/2
castravete, curatat 1/2 ceapa rosie, curatata…
Read more »
Read more »
Vinete cu legume si tofu
27 August 2013
Vinete
cu legume si tofu din: vinete, morcov, sare, dovlecel, ceapa, ardei
iute, rosii uscate, cimbru, tofu, ulei, supa de legume, piper.
Ingrediente: 2 vinete (circa 500 g) 1 morcov sare 1 dovlecel (200 g) 1
ceapa mica 2 ardei iuti rosii 4 rosii uscate conservate in ulei 1 fir
cimbru 200 g tofu 4…
Read more »
Read more »
Piure aromat
27 August 2013
Piure
aromat din: cartofi, telina, radacina de patrunjel, pastarnac, lapte,
unt, sare, ceapa, unt, ulei, patrunjel. Inrgediente: 5 cartofi o
radacina telina mica o radacina patrunjel un pastarnac 100 ml lapte 100 g
unt sare pentru servit: o ceapa alba 100 g unt o lingurita ulei
patrunjel Mod de preparare: Cartofii curăţaţi, păstârnacul, ţelina şi…
Read more »
Read more »
Ratatouille cu paste si verdeturi
27 August 2013
Ratatouille
cu paste si verdeturi din: vanata, ceapa rosie, dovlecei, ardei gras,
rosii, rozmarin, oregano, salvie, cimbru, patrunjel, sare, piper, ulei
de masline, paste scurte, usturoi, bulion. Ingrediente: 1 vanata 1 ceapa
rosie 1 dovlecel 1 ardei gras galben 4 rosii mari 3 linguri verdeturi
tocate (rozmarin, oregano, salvie, cimbru, patrunjel) sare piper 5
linguri…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu sos
27 August 2013
Salata
de cartofi cu sos din: cartofi, rosii, castravete, marar, oregano,
patrunjel verde, usturoi, ulei de masline, otet din vin, fulgi de chili,
chimion, sare. Ingrediente: 6 cartofi 2 rosii 1 castarvete 2-3 fire de
marar 2 fire de oregano pentru sos: 1 legatura de patrunjel verde 2
catei de usturoi 125 ml ulei de…
Read more »
Read more »
Limonada de mango cu lamaie
27 August 2013
Limonada
de mango cu lamaie din: mango, lamaie, gheata. Ingrediente: 1 mango 1
lămâie cuburi de gheață Mod de preparare: Se curăță fructul și se taie
cubulețe. Se pun în blender împreună cu sucul de la o lămâie și 4-5
cuburi de gheață. Se mixează, iar amestecul se toarnă în pahare și se
ornează…
Read more »
Read more »
Plăcintă de cartofi
27 August 2013
O
reteta delicioasa de placinta cu: cartofi, oua, smantana, telemea de
oi, faina, unt, sare. Ingrediente: 5 cartofi 5 ouă 200 ml smântână
groasă 4 linguri telemea de oi rasă 2 linguri făină 4 linguri unt sare
Mod de preparare: Speli cartofii, îi fierbi întregi, cu coajă cu tot,
în apă cu sare. Ii…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de castraveti cu rosii si marar
27 August 2013
Salata
de castraveti cu rosii si marar din: castraveti, rosii, ardei, ceapa
rosie, fasole, marar, ulei de masline, otet de vin alb, sare, piper.
Ingrediente: 2 castraveți, felii subtiri 3 rosii, cuburi 1/2 ardei rosu,
cuburi 1/2 ceapa rosie, tocata 3/4 cana de fasole, clatita si scursa 3
linguri marar proaspat tocat 3 linguri…
Read more »
Read more »
Frigarui cu bacon
27 August 2013
O
reteta delicioasa de frigarui cu: cartofi, bacon, ceapa, ulei, piper,
cimbrisor, sare. Ingrediente : 3 cartofi mari, lunguieţ 250 g bacon sau
costiţă afumată 1 ceapă mare 2 linguri ulei piper cimbrişor uscat sare
Mod de preparare: Fierbi cartofii întregi, cu tot cu coajă, în apă cu
sare, îi scurgi, cureţi coaja şi…
Read more »
Read more »
Prajitura cu merisoare
27 August 2013
Prajitura
cu merisoare din: merisoare, ulei de floarea soarelui, oua, zahar,
faina, zahar vanilat, praf de copt, zeama de lamaie, sare, faina.
Ingrediente: 300-400 g merisoare proaspete sau congelate 3 linguri cu
ulei de floarea soarelui 6 oua 6 linguri cu zahar 6 linguri cu faina 1
plic cu zahar vanilat 1 lingurita rasa cu…
Read more »
Read more »
Piure de cartofi cu morcovi
27 August 2013
O
reteta delicioasa de piure de cartofi cu: morcovi, unt, lapte, ceapa,
usturoi, foi de dafin, zahar, sare, piper. Ingrediente: 600 g cartofi
albi 400 g morcovi 50 g unt 50 ml lapte 1 ceapă mică 1 căţel de usturoi
(opţional) 1 foaie de dafin 1 linguriţă rasă zahăr sare piper Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Limonada cu portocale si miere
27 August 2013
Limonada
cu portocale si miere din: miere, lamaie, portocale, apa minerala,
gheata, felii de portocala. Ingrediente 2-3 linguri de miere 1 lămâie 1
portocală mare apă minerală cuburi de gheață (opțional) felii de
portocală Mod de preparare: Se spală citricele și se storc. Se
amestecă sucul într-o carafă mare. Se adaugă apă minerală, cuburi…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu parmezan si smantana
27 August 2013
Ciuperci
cu parmezan si smantana din: ciuperci, smantana, unt, lapte, faina,
parmezan, ulei, piper, sare. Ingrediente: 300 g ciuperci 150 g smantana
100 g unt 50 ml lapte 1 lingura faina 50 g parmezan ulei piper sare
Mod de preparare: Curăţă ciupercile şi feliază-le. încinge două linguri
cu unt, rumeneşte ciupercile şi scoate-le pe…
Read more »
Read more »
Rulouri de merluciu cu sos de roşii
27 August 2013
Rulouri
de merluciu cu sos de roşii din: fileuri de merluciu, rosii, ulei de
masline, masline verzi, pesmet, ceapa, vin, cimbru, sare, piper.
Ingrediente: 600 g fileuri subtiri de merluciu 400 g cuburi de rosii,
din conserva 5 linguri ulei de masline 12 masline verzi, fara samburi,
tocate marunt 50 g pesmet 1 ceapa medie,…
Read more »
Read more »
Tocana mexicana cu carne de porc
27 August 2013
Tocana
mexicana cu carne de porc din: carne de porc, ulei, ceapa, telina,
ardei gras, usturoi, sare, chilli, fasole neagra, porumb, cartofi,
bulion, marar, piper. Ingrediente: 800 g carne de porc 3 linguri ulei o
ceapa 2 fire de telina un ardei gras un catel de usturoi sare o
lingurita chilli o conserva mare fasole…
Read more »
Read more »
Chiftele cu sos de vin
27 August 2013
O
reteta delicioasa de chiftele cu: carne de vita, orez, oua, migdale,
pesmet, vin alb, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g
carne vită tocata 3 linguri orez fiert 2 ouă 1lingură migdale pisate 1
lingură pesmet 150 ml vin alb 2 cepe 3 căţei usturoi ulei sare piper
Mod de preparare: Amesteci…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paine picanta din malai
27 August 2013
Paine
picanta din malai din: ulei vegetal, ardei, ulei, lapte batut, oua,
miere, branza cheddar, boabe de porumb, malai, faina de grau, faina,
sare, bicarbonat de sodiu, praf de copt, boia de ardei. Ingrediente: 2
linguri de ulei vegetal 2 ardei jalapeno, fara seminte, taiati cuburi
1/4 ceasca ulei 1 1/2 cani lapte batut…
Read more »
Read more »
Castraveti cu ardei iute si usturoi
27 August 2013
Castraveti
cu ardei iute si usturoi din: castraveti, ardei iute, usturoi, apa,
sare grunjoasa, marar verde, marar, frunze de telina. Ingrediente: 2 kg
castraveti 2-3 ardei iuti 1 capatana de usturoi 1 1/2 l apa 2 linguri
sare grunjoasa 1 legatura marar verde 1 legatura tulpini de marar 1
legatura frunze de telina Mod…
Read more »
Read more »
Omleta cu ciuperci si cascaval
27 August 2013
Omleta
cu ciuperci si cascaval din: oua, ciuperci, cascaval, lapte, unt, sare.
Ingrediente: 4 oua 200 g ciuperci 2 linguri cu cascaval ras 2 linguri
cu lapte 2 linguri cu unt sare Mod de preparare: Curăţă şi feliază
ciupercile, căleşte- le în unt până ce se rumenesc, apoi scoate-le pe o
farfurie. Bate ouăle…
Read more »
Read more »
3 retete rapide
27 August 2013
Retete
rapide: Dovlecei umpluti cu urda si telemea 25 August 2013 Dovlecei
umpluti cu urda si telemea din: dovlecei, urda, telemea, ou, mazare,
marar, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2 dovlecei 150 g urda 150 g
telemea 1 ou 3 linguri de mazare din conserva marar sare piper ulei
Mod de preparare: Speli dovleceii şi…
Read more »
Read more »
Ice tea de piersici
27 August 2013
Ice
tea de piersici din: piersici, ceai de piersici, zahar brun.
Ingrediente: 1 piersică 4 plicuri ceai de piersici zahăr brun Mod de
preparare: Se fierbe 1 l de apă cu 4 lingurițe de zahăr brun. Când
clocotește se adaugă ceaiul. Se oprește focul și se acoperă vasul. Se
lasă să se răcească.…
Read more »
Read more »
3 salate delicioase
27 August 2013
Salate
delicioase: Reteta zilei: Salata de porumb cu rosii si mozzarella
Salata de porumb cu rosii si mozzarella din: otet de vin alb, ulei de
masline, sare, piper, porumb, rosii, ceapa verde, mozzarella, busuioc.
Ingrediente dressing: 2 linguri otet de vin alb 2 linguri ulei de
masline 1 lingurita de sare Piper negru proaspat…
Read more »
Read more »
Supa de pui cu verdeata si smantana
27 August 2013
O
reteta delicioasa de supa cu: piept de pui, morcov, cartofi, radacina
de patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, taietei, patrunjel verde, sare,
smantana. Ingrediente: 1 piept de pui cu os 2 morcovi 2 cartofi 1
rădăcină de pătrunjel 1 păstârnac 1 ţelină potrivită 1 ceapă tăieţei cu
ou (sau de casă) pătrunjel verde sare smântână (opţional)…
Read more »
Read more »
Sos de rosii cu ghimbir
27 August 2013
Sos
de rosii cu ghimbir din: rosii, ceapa, usturoi, foi de dafin, radacina
de ghimbir, boabe de ienibahar, piper, zahar, otet, sare. Ingrediente: 4
kg rosii 2 cepe mari 4 catei de usturoi 4 foi de dafin 4 cm radacina de
ghimbir 3-4 boabe de ienibahar piper 400 g zahar 250 ml otet 2 linguri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Briose cu mango si capsuni
26 August 2013
Briose
cu mango si capsuni din: suc de mango, ou, miere, smantana, zahar, suc
de mere, ulei, esenta de vanilie, apa, tarate de ovaz, faina, praf de
copt, nuci, nuca de cocos, muesli, capsuni. Ingrediente: 1 1/4 cesti
suc de mango 1 ou 1/4 ceasca de miere 1 cana smantana 1/4 ceasca zahar
1/4…
Read more »
Read more »
Peste cu bacon
26 August 2013
Peste
cu bacon din: bacon neafumat, fileuri de peste, patrunjel, sare.
Ingrediente: 250 g bacon neafumat 4 fileuri de peste cateva fire de
patrunjel sare Mod de preparare: Intr-o tigaie nonadezivă se pune la
prăjit, fără grăsime, baconul neafumat tăiat foarte subţire. Se amestecă
şi se lasă să se prăjească scurgându-se astfel grăsimea. Apoi,…
Read more »
Read more »
Aripioare cu bacon
26 August 2013
Aripioare
cu bacon din: aripioare, ceapa verde, cartofi, morcov, fasole boabe,
rosioare, bulion, ulei, sare. Ingrediente: 10 aripioare 2 legaturi ceapa
verde 4-5 cartofi un morcov o cutie mica de fasole boabe 6 rosioare 2
linguri bulion 3 linguri ulei sare Mod de preparare: In ulei încins,
se rumenesc aripioarele şi apoi se scot…
Read more »
Read more »
Chec cu carnati si cascaval
26 August 2013
Chec
cu carnati si cascaval din: cabanosi, cascaval, smantana, oua, faina,
sos pesto, praf de copt, ulei, sare. Ingrediente: 3 cabanosi 300 g
cascaval 4 linguri cu smantana 4 oua 5 linguri cu faina 1 lingura cu sos
pesto 1/2 praf de copt ulei sare Mod de preparare: Dă caşcavalul pe
râzătoare şi pune-l…
Read more »
Read more »
Limonada cu kiwi si miere
26 August 2013
Limonada
cu kiwi si miere din: apa, lamai, kiwi, miere, frunze de menta.
Ingrediente: 300 ml apă 2 lămâi 2 kiwi 4 lingurițe miere funze de mentă
Mod de preparare: Se storc lămâile, iar în sucul obținut se dizolvă
mierea. Se adaugă apa, fructele de kiwi tăiate rondele și frunze de
mentă.Se amestecă bine,…
Read more »
Read more »
Frunze de hrean murate
26 August 2013
Frunze
de hrean murate din: frunze de hrean, sare grunjoasa, apa. Ingrediente:
100-120 frunze proaspete de hrean sare grunjoasa apa Mod de
preparare: Cureţi frunzele de hrean de codiţe şi de părţile aţoase, apoi
le speli. Suprapui mai multe foi, după care le rulezi şi pui ruloul
într-un castron. Procedezi astfel până termini toate…
Read more »
Read more »
Supa crema de cartofi cu patrunjel si ceapa verde
26 August 2013
Supa
crema de cartofi cu patrunjel si ceapa verde din: cartofi, praz, unt,
sare, patrunjel, ceapa verde. Ingrediente: un kg cartofi vechi, albi 2
bucati praz 100 g unt sare pentru servit: patrunjel verde ceapa verde
Mod de preparare: In oala de fiert supa se topeşte untul si se adaugă
partea albă a prazului,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste cu sos de rosii si verdeata
26 August 2013
Paste
cu sos de rosii si verdeata din: paste, ulei de masline, usturoi,
rosii, patrunjel, piper rosu, sare, piper, busuioc, parmezan.
Ingrediente: 1 pachet paste 1/4 ceasca ulei de masline 2 catei de
usturoi 10 rosii, taiate cuburi 1 lingurita patrunjel proaspat 1 varf de
cuțit de piper roșu sare si piper dupa gust…
Read more »
Read more »
Diete: Dieta fara gluten (alimente permise)
26 August 2013
Dieta
fara gluten este regimul alimentar care trebuie urmat de persoanele
diagnosticate cu boala celiaca sau de cele cu alergii la gluten. Boala
celiaca este o conditie autoimuna caracterizata prin impiedicarea
absorbtiei nutrientilor de catre intestinul subtire. Glutenul este o
proteina care se gaseste in numeroase soiuri de cereale: grau, orz,
secara, ovaz. Glutenul este…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu carne tocata de berbecut
26 August 2013
Vinete
umplute cu carne tocata de berbecut din: vinete, usturoi, ceapa verde,
ulei de masline, carne tocata de berbecut, chimen, praf de boia, orez,
ardei gras, rosii, patrunjel, suc de lamaie, sare, piper, supa.
Ingrediente: 4 vinete mici 1 catel de usturoi 2 cepe verzi 4 linguri
ulei de masline 275 g carne tocata de…
Read more »
Read more »
Muşchi file în sos bechamel
26 August 2013
Muşchi
file în sos bechamel din: muschi, cascaval, sunca, unt, lapte, faina,
sare. Ingrediente: 500 g muschi file 300 g cascaval 250 g sunca 100 g
unt 500 ml lapte 3 linguri cu faina sare Mod de preparare: Pune untul
la încins într-o cratiţă cu pereţi groşi, adaugă făina puţin câte puţin,
amestecă rapid…
Read more »
Read more »
Icea tea cu fructe si lamaie
26 August 2013
Icea
tea cu fructe si lamaie din: apa, ceai de fructe, miere, lamaie,
gheata. Ingrediente: 2 l apă 4-5 linguri ceai de fructe (uscate) 4
linguri miere 1 lămâie gheață Mod de preparare: Se pune apa la fiert.
Se adaugă ceaiul când clocotește și se lasă la infuzat timp de 20 de
minute. Se…
Read more »
Read more »
Dieta Dukan vegetariana
26 August 2013
In
ultima perioada criticile s-au intetit asupra dietei Dukan insa cu
toate acestea este inca foarte apreciata. Vestea buna vine chiar de la
creatorul ei care dupa o revizuire si adaptare a regimului ofera o
varianta cu mai mult “verde”. Accentul se pune pe proteine vegetale
Prea multa carne aducea o mai mare lipsa de…
Read more »
Read more »
Pachetele cu vinete
26 August 2013
Pachetele
cu vinete din: ceapa, usturoi, rosii, ulei de masline, sare, piper,
zahar, vanata, dovlecel, cimbru. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi
700 g rosii 7 linguri ulei de masline sare piper zahar 1 vanata (circa
500g) 1 dovlecel frunzulite de cimbru Mod de preparare: Se decojesc
roşiile şi se taie cuburi. Se…
Read more »
Read more »
Sos de tomate picant
26 August 2013
Sos
de tomate picant din: rosii, piper negru, boia iute, sare, frunze de
telina, otet din vin, seminte de mustar. Ingrediente: 4 kg rosii 2
linguri piper negru 1 lingura boia 2 lingurite ardei iute macinat sare
cate 2 legaturi frunze de telian si de tarhon 150 – 200 ml otet din vin 1
lingurita…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu carne de vita si orez
26 August 2013
Ardei
umpluti cu carne de vita si orez din: ardei, carne de vita, orez,
rosii, rosii in bulion, ceapa, boia dulce, apa, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente: un kg ardei de umplut 750 g carne de vita 150 g orez 200 g
rosii o ctuie mica rosii in bulion 2 cepe boia dulce 100 ml apa…
Read more »
Read more »
Frigarui de miel pe pat de cuscus
26 August 2013
Frigarui
de miel pe pat de cuscus din: miel, cuscus, ceapa verde, rosie,
patrunjel, zeama de lamaie, ulei, boia, piper, sare. Ingrediente: 500 g
miel 250 g cuscus 2 cepe verzi 1 rosie 2 legaturi de patrunjel zeama de
lamaie ulei boia piper sare Mod de preparare: Spală carnea, tai-o în
cuburi medii, dă-o…
Read more »
Read more »
Paella cu ceapa rosie
26 August 2013
Paella
cu ceapa rosie din: creveti, scoici, somon, vin alb, usturoi, ceapa
rosie, ardei gras, sofran, patrunjel verde, ulei, piper, sare.
Ingrediente: 300 g creveti 150 g creveti decorticati 100 g scoici 200 g
somon 150 ml vin alb 3 catei de usturoi 1 ceapa rosie 1 ardei gras
sofran patrunjel verde ulei piper sare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de ceapa cu parmezan
26 August 2013
Supa
de ceapa cu parmezan din: ceapa, unt, ulei de masline, sare, usturoi,
supa de vita, vin rosu, sos worcestershire, zahar, piper, bagheta,
parmezan, branza. 5 cepe, taiate felii subtiri 2 linguri unt 1 lingura
de ulei de masline 1 lingurita de sare 2 catei de usturoi 4 cesti supa
vita 1/4 ceasca de vin…
Read more »
Read more »
Pastai scazute cu usturoi
26 August 2013
Pastai
scazute cu usturoi din: pastai galbene, usturoi, boia dulce, piper,
sare, patrunjel, marar, ulei. Ingrediente: 800 g pastai galbene 8 catei
de usturoi 1 lingurita boia dulce 1/2 lingurita piper sare 1/4 legatura
patrunjel 2 fire marar verde 4 linguri ulei Mod de preparare: Cureţi
păstăile de capete şi le rupi în 2-3…
Read more »
Read more »
Granita de piersici cu lamaie
26 August 2013
Granita
de piersici cu lamaie din: piersici, lamaie, miere, gheata.
Ingrediente: 4 piersici bine coapte 1 lămâie 2 linguri miere cuburi de
gheață Mod de preparare: Se curăță piersicile de coajă și li se
îndepărtează sâmburii. Se taie cuburi. Se stoarce lămâia și se dizolvă
mierea în sucul obținut. Se pun în blender…
Read more »
Read more »
Tarta gustoasa cu mere
26 August 2013
Tarta
gustoasa cu mere din: unt, zahar pudra, mere, oua, ulei, faina, praf de
copt, lapte, sare, zahar pudra vanilat. Ingrediente: 100 g unt 4
linguri zahar pudra 3-4 mere mari 2 oua 4 linguri ulei 5 linguri faina 1
pachet praf de copt 2 linguri lapte putina sare zahar pudra vanilat
Mod de…
Read more »
Read more »
Muraturi cu pepeni
26 August 2013
Muraturi
cu pepeni din: castraveti, pepeni, morcovi, conopida, radacina de
telina, ardei iute, marar, boabe de piper, apa, sare grunjoasa,
conservant. Ingrediente: 1 kg castraveti cornison 1 kg pepeni mici 4-5
morcovi 1 conopida mica 1 radacina de telina cu frunze cativa ardei iuti
cate 1 legatura marar verde si tulpini de marar 1 lingura…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu mei si parmezan
26 August 2013
Ardei
umpluti cu mei si parmezan din: mei, ulei de masline, supa de legume,
parmezan, fulgi de migdale, usturoi, ceapa verde, patrunjel, sare,
piper, rosii cherry, ardei grasi, iaurt, hrean, ceapa verde, sare,
piper. Ingrediente: 200 g mei 2 linguri ulei de masline 500 g supa de
legume 80 g parmezan ras 1 lingura fulgi…
Read more »
Read more »
Pere in sos de branza
26 August 2013
Pere
in sos de branza din: pere, smantana, unt, gorgonzola, masline, miere,
cimbru, sare. Ingrediente: 4 pere 2 linguri cu smantana 100 g unt 50 g
gorgonzola 1 lingura cu masline feliate 2 linguri cu miere cimbru sare
Mod de preparare: Spală perele şi taie-le în două, pe lungime. Scoate
cotorul cu o lingură…
Read more »
Read more »
Dieta raw-vegană, o modă cu două tăişuri (Cât de sănătoasă este, de fapt, mâncarea gătită fără foc? )
26 August 2013
Bombardaţi
zi de zi cu informaţii despre efectele dezastruoase pe care le are
hrana procesată asupra organismului, suntem tot mai tentaţi să renunţăm
la modul tradiţional de a mânca, în favoarea unuia mai natural. Pe val
este, de la o vreme, dieta raw-vegană, care presupune consumarea
alimentelor în starea lor naturală, adică nepreparate termic, şi…
Read more »
Read more »
Porumb murat
26 August 2013
Porumb
murat din: porumb, sare grunjoasa, otet, cuisoare, boabe de piper,
tarhon. Ingrediente: 4 stiuleti de porumb crud, in lapte 50 g sare
grunjoasa 1 l otet 2-3 cuisoare 1 lingurita boabe de piper 1 legatura
tarhon Mod de preparare: Cureţi boabele de pe ştiuleţii de porumb şi
le pui într-o oală cu apă…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gremolata
26 August 2013
Gremolata
din: patrunjel, usturoi, lamaie. Ingrediente: 1 legatura patrunjel,
spalat 1 catel de usturoi 2 lamai Mod de preparare: Spalati si
tocati patrunjelul. Tocati si usturoiul, apoi radeti coaja de la lamai.
Tocati impreuna toate ingredientele foarte marunt. Puneti intr-un borcan
cu capac si fie serviti imediat, fie depozitati la frigider.…
Read more »
Read more »
Ravioli cu rosii, ardei capia si usturoi
26 August 2013
Ravioli
cu rosii, ardei capia si usturoi din: ceapa, usturoi, ulei de masline,
rosii, ardei capia, oregano, sare, piper, foaie de dafin, ravioli,
rosii, mozzarella, pesto de busuioc. Ingrediente: 2 cepe frantuzesti 1
catel de usturoi 2 linguri ulei de masline 200 g rosii decojite 300 g
ardei capia rosii, copti si decojiti oregano sare…
Read more »
Read more »
Diete: Dieta anti-imbatranire (secretul unei imbatraniri sanatoase)
26 August 2013
Ce
putem manca pentru a imbatrani frumos? Se pare ca toti incercam sa
gasim secretul magic al imbatranirii sanatoase. Sa atasam o eticheta
antiimbatranire pe aproape orice produs si vom vedea cum se golesc
rafturile. Daca incerci sa arati bine, fara a apela la chirurgia
estetica, un ingredient secret il putem gasi chiar sub nasul…
Read more »
Read more »
Orez cu carne de vita si ardei gras
26 August 2013
Orez
cu carne de vita si ardei gras din: orez basmati, ardei iute, ardei
grasi, bacon, ceapa, carne tocata de vita, sare, piper, coriandru, suc
de lamaie. Ingrediente: 250 g orez basmati 1 ardei iute 3 ardei grasi
asortati 100 g bacon 1 ceapa 300 g carne tocata de vita sare piper 1
legatura coriandru…
Read more »
Read more »
Supa cu galuste
26 August 2013
Supa
cu galuste din: carne de pui, ceapa, morcovi, telina, ardei gras,
cartofi, patrunjel, ulei, gris, oua, bicarbonat de sodiu, sare.
Ingrediente: Pentru supă: 800 g carne de pui 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină
mică 1 ardei gras 3 cartofi mici 1 legătură pătrunjel Pentru găluşte: 50
ml ulei 120 g griş 2 ouă…
Read more »
Read more »
Clătite cu frişca
26 August 2013
O
reteta delicioasa de clatite cu: ou, lapte, faina, cacao neagra,
frisca, banana, nectarina, miere. Ingrediente: 1 ou lapte 5-7 linguri
făină 2 linguriţe cacao neagră frişcă 1 banană 1 nectarină 1-2 linguri
miere Mod de preparare: Pui într-un bol oul şi făina, amesteci şi
adaugi lapte „cât cuprinde”, amestecând mereu cu un tel…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de ton cu castravete, ceapa si alge marine
25 August 2013
Salata
de ton cu castravete, ceapa si alge marine din: alge marine, apa, ton,
ceapa verde, castarveti, sare de mare, fulgi de ardei rosu, sos de soia,
ulei de susan, seminte de susan. Ingrediente: 1 pachet alge marine
uscate 1 cana apa, pentru inmuierea algelor 1 bucata ton, taiat cuburi
1/3 cana de ceapa…
Read more »
Read more »
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
25 August 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu:zahar, margarina, oua, lapte, miere,
praf de copt, faina, zahar pudra, rom, cacao, ciocolata, nuca de cocos.
Ingrediente blat: 350 g zahăr 70 g margarina 2 ouă 200 ml lapte 2
linguri miere 1 praf de copt 400 g făină Ingrediente glazură: 200 g
zahăr pudră 200 g unt sau…
Read more »
Read more »
Vinete cu legume si soia
25 August 2013
O
reteta delicioasa de vinete cu: dovlecei, ceapa alba, ceapa rosie,
branza topita, ardei capia, rosie, morcov, pastarnac, telina, oua,
spanac, ketchup, ulei de masline, soia granulata, sare, piper,
condimente pentru friptura. Ingrediente: 2 vinete potrivite 2 dovlecei
tineri 1 ceapă albă 1 ceapă roşie 4 felii brânză topită sau caşcaval 1
ardei capia 1…
Read more »
Read more »
Dieta de slabire rapida (Dieta de slabire rapida tine 5 zile)
25 August 2013
Dinte
multele diete de slabire, iata o dieta pentru cele care vor sa scape de
acele 2 – 3 kilograme care le dau atita bataie de cap. Dieta de slabire
rapida este simpla, poti minca alimente gustoase, nu trebuie sa o tii
la nesfirsit (durata maxima e de 5 zile) si, nu in ultimul rind,…
Read more »
Read more »
Ciorba de burta cu verdeata
25 August 2013
O
reteta delicioasa de ciorba de burta cu: burta de vita, oase de vita,
telina, pastarnac, frunze de dafin, sare, boabe de piper, otet, oua,
smantana, usturoi, patrunjel verde. Ingrediente: 2 oase de vită 1,5 kg
burtă de vită 1 telină 1 bucată păstâmac 2 frunze dafin sare câteva
boabe de piper oţet 4 gălbenuşuri…
Read more »
Read more »
Sandvis cu telina si piept de pui
25 August 2013
Sandvis
cu telina si piept de pui din: smantana, telina, piept d epui,
maioneza, castraveciori murati, zeama de lamaie, sare, piper.
Ingrediente: 75 ml smântână 500 g ţelină 300 g piept de pui 50 g
maioneză 4 – 5 castraveciori muraţi zeamă de lămâie sare piper Mod de
preparare: Se fierbe pieptul de pui…
Read more »
Read more »
Diete: Regimul Fricker
25 August 2013
Regimul
Fricker este recomandat persoanelor care doresc sa slabeasca in mod
gradual. Fiind o dieta echilibrata din punct de vedere al aportului de
glucide, proteine si lipide, aspect foarte apreciat de nutritionisti,
metoda este conceputa a fi urmata cel putin sase luni. In ultima sa
carte, medicul Fricker stabileste doua programe de reducere a
greutatii,…
Read more »
Read more »