Retete rapide:
Rulouri de piept de rata cu portocala
3 February 2013
Rulouri
de piept de rata cu portocala din: portocale, piept de rata uscat.
Pentru a face mai lejeră această reţetă, puteţi scoate pieliţa şi partea
grasă a feliilor de piept de raţă. Ingrediente: 2 portocale 200 g piept
de rata uscat si taiat in felii foarte subtiri Mod de preparare:
Curăţaţi portocalele de coajă…
Read more »
Read more »
Peste cu fenicul la cuptor
3 February 2013
Peste
cu fenicul la cuptor din: bibani de mare, bulbi de fenicul, ceapa
rosie, uleid e masline extravirgin, oregano, pernod si suc de lamaie.
Ingrediente: 2 bibani de mare, filetaţi 2 bulbi de fenicul, tăiaţi fin 1
ceapă roşie, tăiată subţire 3 linguri ulei de măsline extra virgin 1
lingură frunze de oregano proaspete câteva…
Read more »
Read more »
Ciorba de porc cu cimbru
3 February 2013
Ciorba
de porc cu cimbru din: piept de porc, cartofi, zeama de varza acra,
morcov, patrunjel, ceapa, rosii in bulion, ulei, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: 300 g piept de porc 200 g cartofi 1 l zeama de varza acra 1
morcov 1 radacina de patrunjel 1 ceapa mare 400 g rosii in bulion 50…
Read more »
Read more »
Vitel in sos de lamaie
3 February 2013
Vitel
in sos de lamaie din: antricol de vitel, lamai, cartofi, unt, faina,
supa de legume, salvie, patrunjel, rozmarin, sare si piper. Ingrediente:
700 g antricot de vitel 2 lamai 500 g cartofi 150 g unt 2 linguri faina
600 ml supa de legume salvie, patrunjel sau rozmarin sare piper Mod
de preparare: Curăţaţi…
Read more »
Read more »
Puding cu stafide
3 February 2013
Puding
cu stafide din: stafide, suc de portocala, unt, cozonac, gem de caise,
oua, lapte, fructoza, scortisoara si zahar brun. Ingrediente: 150 g
stafide zeama si sucul de la 1 portocala 1 lingura unt dietetic 7 felii
de toast alb sau cozonac simplu 100 g gem de caise sau magiun (fara
zahar) 3 oua 600…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui cu legume pe pat de orez brun
3 February 2013
Pui
cu legume pe pat de orez brun din: ulei de canola, piept de pui,
condimente, otet de cidru, sare, ceapa, usturoi, ardei gras, lapte de
cocos, mazare, orez brun si piper negru. Ingrediente: 2 linguri ulei de
canola 1 piept de pui, taiat cubulete 2 linguri condimente vindaloo
(coriandru,curcuma,sare,mustar,chimion,piper cayenne,boia dulce,
cardamom,acid citric,praf de…
Read more »
Read more »
Briose cu ansoa
3 February 2013
Briose
cu ansoa din: ansoa, lamaie, verdeturi, smantana, briose, aluat, unt,
piper si sare. Ingrediente: 200 g ansoa 1 lamaie 2 linguri verdeturi
taiate fin 1 lingura smantana 300 g aluat pentru briose fara zahar 3
linguri unt piper sare Mod de preparare: Coaceţi 12 brioşe în tăviţe
mici, individuale unse cu unt. Lăsaţi-le…
Read more »
Read more »
Spaghete cu mozzarella si parmezan la cuptor
3 February 2013
Spaghete
cu mozzarella si parmezan la cuptor la cuptor din: ulei de masline,
usturoi, rosii, pudra de chilli, spaghete, frunze de busuioc, mozzarella
si parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 2 căţei de usturoi,
tocaţi 2 x 400g de roşii tăiate din conservă 1 praf de pudră de chilli
400g de spaghete, rupte în…
Read more »
Read more »
Prajitura cu pere si portocale
3 February 2013
Prajitura
cu pere si portocale din: pere, portocale, stafide inmuiate in rom,
faina, lapte, oua, zahar, drojdie, zahar vanilat, coaja de lamaie,
scortisoara si sare. Ingrediente: 1 kg pere 2 portocale 1 lingura
stafide inmuiate in rom 500 g faina 150 ml lpate 2 oua 200 g zahar 25 g
drojdie 1 lingurita zahar vanilat…
Read more »
Read more »
Conopida prajita
3 February 2013
Conopida
prajita din: conopida, ulei de masline, lamai, chimen, boia de ardei
dulce, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida mare 100 ml ulei de
masline 2 lamai 1 lingura chimen macinat 1 lingura boia de ardei dulce
sare piper Mod de preparare: Desfaceţi conopida în bucheţele,
spălaţi-le şi puneţi-le în apă ce fierbe în…
Read more »
Read more »
Briose cu fructe in sos de caise sau piersici
3 February 2013
Briose
cu fructe in sos de caise sau piersici din: fructe de seozn, alcool,
lamaie, zahar, aluat pentru briose, zahar praf, caise si unt.
Ingrediente: 500 g fucte de sezon 200 ml alcool de 40 grade 1 lamaie 100
g zahar 300 g aluat pentru briose fine 2 oua 4 linguri zahar praf 400
g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Creveti cu curry in buzunare de pita
2 February 2013
Creveti
cu curry in buzunare de pita din: creveti, iaurt, ulei de masline, suc
de lamaie, coriandru, praf de curry, ghimbir, ceapa rosie, mere, afine,
nuca de cocos, pita, sare, piper si coriandru. Ingrediente: 500 g
creveti, curatati si decorticati 1/2 cana iaurt 3 linguri ulei de
masline sucul de la o jumatate de lamaie…
Read more »
Read more »
Desert cu afine
2 February 2013
Desert
cu afine din: crema de vanilie, bezele, faina, zeama de portocala si
coaja de portocala. Ingrediente: 2×150 g crema de vanilie – de cumparat
200 g bezele, sfaramata 350 g afine, congelate zeama si coaja rasa de la
1 portocala Mod de preparare: Intr-un vas mic pe foc incalzeste
afinele cu zeama…
Read more »
Read more »
Snitel de pui
2 February 2013
Snitel
de pui din: coaja de lamaie, piept de pui, gnocchi, ardei capia,
pesmet, piper negru, ou, ulei vegetal, usturoi si patrunjel.
Ingrediente: coaja de la 1 lamaie, plus sferturi pentru servit 2 bucati
piept de pui, taiate pe orizontala si aplatizate cu sucitorul 400 g
gnocchi – galuste proaspete 500 g ardei capia, copti…
Read more »
Read more »
Salata asiatica cu spaghete
2 February 2013
Salata
asiatica cu spaghete din: piept de pui, sare, piper, ulei, sparanghel
verde, broccoli, ardei gras, spaghete, suc de lamaie, sos de soia, ulei
de susan, germeni de soia, germeni de fasole si seminte de susan.
Ingrediente: 2 bucati piept de pui file (a circa 300 g) sare piper 6
linguri ulei 200 g sparanghel…
Read more »
Read more »
Salau cu linte
2 February 2013
Salau
cu linte din: file de salau, linte, morcov, ceapa verde, ulei de
masline, usturoi, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 400 g file de
salau 200 g linte 1 morcov 1 legatura ceapa verde 50 ml ulei de masline 1
catel de usturoi 1 lamaie sare piper Mod de preparare: Puneţi lintea
la fiert…
Read more »
Read more »
Profiterol cu glazură
2 February 2013
Profiterol
cu glazură din: gogosele, budinca de vanilie, lapte, zahar, ciocolata
amaruie, ciocolata cu lapte si banane. Ingrediente: 12 gogoșele mici
pentru profiterol 1 plic praf de budincă de vanilie 450 ml lapte 70 g
zahăr 100 g ciocolată amăruie 100 g ciocolată cu lapte 2 banane Mod de
preparare: Se prepară budinca de…
Read more »
Read more »
Briose pariziene
2 February 2013
Briose
pariziene din: aluat de briose, oua si unt. Ingrediente: 300 g aluat de
briose fine 2 oua 3 linguri unt Mod de preparare: împărţiţi aluatul
de brioşe în două părţi* una mai mare, de 240g şi cealaltă mai mică, de
60g. Cu mâinile înfăinate frământaţi aluatul mai mare pentru a obţine o
bilă…
Read more »
Read more »
Taitei in sos de curry
2 February 2013
Taitei
in sos de curry din: carne de curcan, dovlecei, ardei gras, pulpa de
ananas, creveti, ulei de arahide, sare, piper, taitei, crema de banza,
sos si curry. Ingrediente: 350 g carne de curcan 100 g dovlecei 1 ardei
gras rosu 100 g pulpa de ananas 200 g creveti 3 linguri ulei de arahide
sare…
Read more »
Read more »
Ciorba de sfecla cu iaurt
2 February 2013
Ciorba
de sfecla cu iaurt din: sfecla, ceapa, ulei, morcov, patrunjel, telina,
orez, marar, iuart, ou si sare. Ingrediente: 4 sfecle 2 cepe 50 ml ulei
1 morcov 1 radacina patrunjel 1 telina mica 50 g orez 1 legatura marar
300 g iaurt 1 ou sare Mod de preparare: Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi
mărunt…
Read more »
Read more »
Briosa cu stafide
2 February 2013
Briosa
cu stafide din: stafide, rom, aluat de briose, smantana, ou, vanilie,
zahar si unt. Ingrediente: 70 g stafide 5 linguri rom 300 g aluat de
briose 3 linguri smantana dulce 1 ou 2 plicuri vanilie 100 g zahar 2
linguri unt Mod de preparare: Puneţi la rehidratat 70 g stafide în 5
linguri…
Read more »
Read more »
Sunca cu spanac si branza la cuptor
2 February 2013
Sunca
cu spanac si branza la cuptor din: frunze de spanac, sunca, oua,
smantana si branza. Ingrediente: 100g frunze de spanac 4 felii de şuncă 4
ouă 4 linguri de smântână lichidă 50g de brânză Gruyère sau Emmental
Mod de preparare: Se răstoarnă spanacul într-o sită mare şi se aşază în
chiuvetă. Se toarnă…
Read more »
Read more »
Pizza rapida şi dietetica
2 February 2013
Pizza
rapida şi dietetica din: passata, spanac, lipii orientale, zahar, zeama
de lamaie, oregano, cascaval si oua. Ingrediente: 200 ml sos de rosii –
passata 400 g spanac 4 lipii orientale 2 linguri masline negre 1/2
lingurita zahar zeama de la 1/2 lamaie 1 lingurita oregano uscat 120 g
cascaval, razuit 4 oua Mod…
Read more »
Read more »
Aluat de briose fine
2 February 2013
Aluat
de briose fine din: unt, faina, zahar, oua, drojdie uscata si sare.
Ingrediente: 400 g unt 500 g faina 50 g zahar 7 oa 14 g drojdie uscata 1
lingurita sare Mod de preparare: Amestecaţi drojdia cu făina şi cu
zahărul. încorporaţi 4 ouă, pe rând, unul câte unul, şi adăugaţi sarea.
Amestecaţi…
Read more »
Read more »
Salată de creveti cu grapefruit
2 February 2013
Salată
de creveti cu grapefruit din: creveti, grapfruit, salata verde,
limette, menta, sare, ulei de masline, piper verde si germeni de soia.
Ingrediente: 450 g creveți mari congelați (decorticați, curățați,
prefierți) • 2 grapefruituri roz sau roșii 1 căpățână salată verde 2
limette oregano mentă sare 2 linguri ulei de măsline câteva boabe de
piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Conopida gratinata
2 February 2013
Conopida
gratinata din: conopida, seminte de chimen, usturoi, scortisoara, pudra
de curry, sare grunjoasa, ulei de masline, smantana si coriandru.
Ingrediente: 1 conopida rupta in buchetele 1 lingurita de seminte de
chimen 2 catei de usturoi 1 lingurita scortisoara 2 lingurita pudra de
curry indian 1 varf de cutit sare grunjoasă 1 lingura de ulei…
Read more »
Read more »
Placinta de curcan si praz
2 February 2013
Placinta
de curcan si praz din: faina, unt, apa, chimen, sare, piept de curcan,
praz, ulei, oua, pesmet, branza de burduf, telemea desarata, urda dulce,
marar verde, sare, piper, ou si ulei. Ingrediente: aluat: 500 g faina
200 g unt 7-8 linguri apa 1 lingurita chimen macinat sare umplutura: 600
g piept de curcan 4…
Read more »
Read more »
Tocanita de vita cu legume
2 February 2013
Tocanita
de vita cu legume din: pulpa de vita, cartofi, ceapa, ardei grasi,
telina, morcov, ulei, boia de ardei dulce, sare si piper. Ingrediente:
700 g pulpa de vita 1,5 kg cartofi 3 cepe 2 ardei grasi 1 telina mica 1
morcov mare 700 ml ulei 2 linguri boia de ardei dulce sare piper …
Read more »
Read more »
Cocktail Kissing Lips
2 February 2013
Cocktail
Kissing Lips din: suc de struguri rosii, suc de coacaze, zeama de
lamaie si ciorchini de struguri. Ingrediente: 6 cl suc de struguri rosii
1/8 l suc de coacaze zeama a 2 lamai 4 ciorchini de struguri Mod de
preparare: Punem in patru cupe inguste cate o lingura de gheata
zdrobita. Impartim egal…
Read more »
Read more »
Mille feuille de ardei gras cu spuma de ton
2 February 2013
Mille
feuille de ardei gras cu spuma de ton din: ardei rgasi, bucati de ton,
branza alba, smantana, mustar, ciboulett, sare si piper. Ingrediente: 4
ardei grasi rosii 400 g bucati de ton in suc propriu 2 linguri cu branza
alba de vaca, batuta 2 linguri cu smantana lichida 1 lingurita cu
mustar seminte 1…
Read more »
Read more »
Prajitura de iarna
2 February 2013
Prajitura
de iarna din: faina, albusuri, zahar praf, faina, portocale, cacao,
fructe uscate, miere, ulei si sare. Ingrediente: 350 g faina 12 albusuri
600 g zahar praf 6 linguri faina 400 g portocale curatate de coaja 2
linguri cacao 200 g fructe uscate in amestec: smochine, curmale fara
samburi, stafide 3 linguri miere de albine…
Read more »
Read more »
Tarta cu sunca, porumb si seminte de dovleac
2 February 2013
Tarta
cu sunca, porumb si seminte de dovleac din: faina, unt, apa, sunca de
praga, seminte de dovleac, oua, porumb boabe, ceapa rosie, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 300 g faina 150 g unt 500 ml apa 250 g sunca
tip Praga 50 g seminte de dovleac 2 oua 200 g porumb boabe conservat 2…
Read more »
Read more »
Supa de iarna
2 February 2013
Supa
de iarna din: cartofi, ciuperci, gulie, bacon, ceapa, smantana, unt,
sare, piper si chimen. Ingrediente: 500 g cartofi 250 g ciuperci 1 gulie
de iarna 125 g bacon 3 cepe 125 ml smantana 1 lingura unt sare piper
chimen Mod de preparare: Căliţi ceapa, gulia şi ciupercile, tăiate
mărunt, în unt. Adăugaţi 2…
Read more »
Read more »
Tiramisu la pahar
2 February 2013
Tiramisu
la pahar din: unt, espresso, lapte, zahar, faina, oua, cacao, praf de
copt, sirop, lapte, esppresso, zahar, zahar praf, mascarpone, smantana,
cacao si cafea. Ingrediente: blaturi: 60 g unt 3 linguri espresso 2
linguri lapte dulce cald 3 linguri zahar 1 cana faina 3 oua 3 linguri
cacao 1/2 lingurita praf de copt sirop…
Read more »
Read more »
Friptura cu cuscus
2 February 2013
Friptura
cu cuscus din: vrabioare de vita, zeama de lamaie, coaja de lamaie,
crengute de menta, miere, usturoi, concentrat de pui, stafide, ulei,
cuscus si ceapa rosie. Ingrediente: 4 vrabioare de vita sau felii de
muschi de vita zeama si coaja de la 2 lamai 4 linguri iaurt natural
cateva crengute de menta, tocata 1…
Read more »
Read more »
Budinca de spanac cu pastrama si oua
2 February 2013
Budinca
de spanac cu pastrama si oua din: spanac, oua, pastrama de pui,
smantana, ceapa, ulei de masline, cascaval, faina, pesmet, coriandru,
sare si piper. Ingrediente: 400 g spanac congelat 5 oua 250 g pastrama
de pui 200 ml smantana de gatit (nefermentata) 1 ceapa mare 5 ulei de
masline 100 g cascaval 3 linguri…
Read more »
Read more »
Supa cu taitei si carne de pui
2 February 2013
Se
toacă 1 ceapă și 2 căței de usturoi. Se curăță 1 ardei iute roșu;
jumătate din el se toacă, cealaltă jumătate se taie fâșii. Se frământă
400 g carne tocată mixtă cu ceapă, usturoi, ardei iute tocat și sare. Cu
mâinile umezite se modelează 20 de perișoare care se prăjesc de
jur-împrejur în 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajiturele cu ciocolata, fulgi de ovaz si nuca de cocos
2 February 2013
Prajiturele
cu ciocolata, fulgi de ovaz si nuca de cocos din: unt, zahar brun, ou,
extract de vanilie, fulgi de ovaz, faina, cacao, nuca de cocos, praf de
copt, bicarbonat de sodiu, sare, lapte si fulgi de ciocolata.
Ingrediente: 4 linguri unt 1/2 cana de zahar brun 1 ou 1 lingurita de
extract de vanilie…
Read more »
Read more »
Paste cu broccoli si ansoa
2 February 2013
Paste
cu broccoli si ansoa din: broccoli, rosii cherry, zeama de lamaie,
coaja de lamaie, capere, paste, ansoa, usturoi si ardei iute.
Ingrediente: 350 g broccoli 500 g rosii cherry zeama si coaja de la 1
lamaie 2 linguri capere pentru servit 250 g paste linguine 50 g ansoa –
din conserva 4 catei de…
Read more »
Read more »
Muşchi de porc cu piure de cartofi
2 February 2013
Muşchi
de porc cu piure de cartofi din: muschiulet de porc, zeama de lamaie,
coaja de lamaie, cimbru, cartofi, ceapa verde, ghimbir, miere, ienibahar
si boia iute. Ingrediente: 1 muschiulet de porc zeama si coaja de la 1
lamaie cateva crengute de cimbru 750 g cartofi dulci – poti inlocui cu
cartofi cu coaja rosie,…
Read more »
Read more »
Ruladă cu cremă de caise
2 February 2013
Ruladă
cu cremă de caise din: faina, zahar pudra, oua, caise uscate, suc de
portocale, zahar tos, coaja de portocala confiata, frisca, unt,
ciocolata amaruie, cognac si clementine. Ingrediente: blat: 110 g faina
100 g zahar pudra 3 oua crema: 160 g caise uscate sucul de la 8
clementine sau 2-3 portocale mari 30 g…
Read more »
Read more »
Supa crema de pui cu porumb
2 February 2013
Supa
crema de pui cu porumb din: costita, ceapa, ulei, faina integrala,
lapte degresat, supa limpede de pui, cartofi, porumb, friptura de pui,
patrunjel si paine alba crocanta. Ingrediente: 100 g costita, taiata
bucati 1 ceapa mare, taiata sferturi 2 linguri ulei 2 linguri faina
integrala 250 ml lapte degresat 500 ml supa limpede de…
Read more »
Read more »
Placinta rustica de vita
2 February 2013
Placinta
rustica de vita din: foi de placinta, carne tocata de vita, nucsoara,
ceapa rosie, telina, pasta de tomate, cimbru, ou, ulei, unt, sare si
piper. Ingrediente: 500 g foi de placinta 500 g carne tocata de vita 1/2
lingurita nucsoara pudra 2 cepe rosii 1 telina mica (circa 200 g) 2
linguri pasta de…
Read more »
Read more »
Prajitura cu sirop de sfecla
2 February 2013
Prajitura
cu sirop de sfecla din: faina, praf de copt, ciocolata amaruie, unt,
oua, zahar pudra, esenta de vanilie, sare, mascarpone, zahar pudra, unt,
sirop de sfecla rosie, ciocolata neagra si bomboane colorate.
Ingrediente: blat: 120 g faina 1/2 lingurita praf de copt 100 g
ciocolata amaurie (minim 70% cacao) 200 g unt 4 oua…
Read more »
Read more »
Tarta cu mazare si branzeturi
1 February 2013
Tarta
cu mazare si branzeturi din: faina, unt, apa, mazare, ceapa, ulei de
masline, usturoi, branza feta, urda, mozzarella, oua, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 280 g faina 120 g unt 3-4 linguri apa 300 g mazare
(congelata) 1 ceapa 500 ml ulei de masline 2 catei de usturoi 150 g
branza feta 100 g…
Read more »
Read more »
Retete vegetariene: Salata cu sfecla rosie si varza alba
1 February 2013
Salata
cu sfecla rosie si varza alba din: sfecla rosie, varza alba, branza de
capra, nuci, ulei de masline, suc de lamaie, zahar si sare. Ingrediente:
1 sfeclă roşie ¼ varză albă 150 g brânză de capră 1 mână de nuci
Dressing: 4 linguri ulei de măsline 2 linguri suc de lămâie 1 praf
zahăr…
Read more »
Read more »
Prajitura cu pere si ciocolata
1 February 2013
Prajitura
cu pere din: unt, zahar, oua, faina, lapte, cacao, praf de copt, esenta
de rom, sare, galbenusuri, zahar, esenta de vanilie, pere si ciocolata
neagra. Ingrediente: blat: 100 g unt 300 g zahar 2 oua 300 g faina 250
ml lapte cald 7 lingurite cacao 1 lingurita praf de copt 1 lingurita
esenta de…
Read more »
Read more »
Cartofi cu broccoli si branza
1 February 2013
Cartofi
cu broccoli si branza din: cartofi, broccoli, mustar dijon, ou si
branza cheddar. Ingrediente: 4 cartofi făinoşi 300g de broccoli, separat
în bucheţele 1 lingură de muştar Dijon 1 ou, bătut 140 g de brânză
Cheddar (sau caşcaval), rasă Mod de preparare: Se încinge cuptorul la
200° C/gaz 6. Se aşază cartofii în…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu pui şi ceapă roşie
1 February 2013
Plăcintă
cu pui şi ceapă roşie din: aluat, piept de pui, ceapa rosie, cimbru
verde, ulei de masline, oregano, sare si piper. Ingrediente: 500 g aluat
foitaj 400 g piept de pui 5 cepe rosii 5-6 fire de cimbru verde 50 ml
ulei de masline 1 lingurita oregano sare piper Mod de preparare:
Curăţaţi…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu ardei iute si spanac
1 February 2013
Dovlecei
cu ardei iute si spanac din: ulei de masline, dovlecei, ardei iute,
spanac si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline, plus
extra pentru servit 4 dovlecei, tăiaţi transversal, apoi tăiaţi
beţişoare 1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi tocat mărunt 100g
frunze tinere de spanac zeama de la 1 lămâie…
Read more »
Read more »
Prăjitura cu ananas şi rom
1 February 2013
Prăjitura
cu ananas şi rom din: unt, zahar, oua, esenta de vanilie, rom, faina,
nuci, sare, zahar brun si ananas. Ingrediente: blat: 1 cana unt 2 cani
zahar 4 oua mari 1 lingurita esenta de vanilie 1 lingurita rom 2 1/2
cani faina 1/2 cana nuci macinate 1/2 lingurita sare glazura: 1/2 cana
zahar brun…
Read more »
Read more »
Flanuri mici de usturoi cu crema de patrunjel
1 February 2013
Flanuri
mici de usturoi cu crema de patrunjel din: usturoi, smantana, lapte
degresat, ou, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, lapte degresat.
Ingrediente: 40 g catei de usturoi 5 cl smantana lichida 20 cl de lapte
degresat 1 ou + 2 galbenusuri 1 lingurita cu ulei de masline sare si
piper macinat pentru crema de…
Read more »
Read more »
Paste cu branza si kaizer
1 February 2013
Paste
cu branza si kaizer din: usturoi, ulei de masline extravirgin, ceapa,
frunze de cimbru, kaizer, linguine, branza de capra si patrunjel.
Ingrediente: căţeii de la 1 căpăţână de usturoi, necurăţaţi 4 linguri
ulei de măsline extravirgin, plus extra pentru servit 3 cepe, tăiate în
felii subţiri 2 linguri frunze de cimbru proaspăt 12 felii…
Read more »
Read more »
Inimoare legate
1 February 2013
Inimoare
legate din: oua, zahar, faina, cacao, unt, zahar, lichio de cirese,
frisca, cirese in alcool, zahar, zahar vanilat, sirop de cirese,
ciocolata neagra si crema de branza. Ingrediente: blatul: 6 oua 250 g
zahar 100 g faina 50 g cacao 200 g unt siropul: 200 g zahar 250 ml apa
50 ml lichior de…
Read more »
Read more »
Tarta cu peste si verdeata
1 February 2013
Tarta
cu peste si verdeata din: faina, unt, apa, lapte, ceapa, file de peste,
ulei, marar, patrunjel, cimbru, frunze de salvie, sare si piper.
Ingrediente: 300 g faina 150 g unt 50 ml apa 250 ml lapte 1 ceapa 300 g
file de peste (salau, cod, merluciu, hering) 50 ml lei 1 legatura marar
1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ravioli cu sos bechamel si condimente cajun
1 February 2013
Ravioli
cu sos bechamel si condimente cajun din: carne de carnati, ulei de
masline, usturoi, aluat pentru ravioli, unt, faina, lapte, condimente
cajun si sare. Ingrediente: carnea de la 2 carnati 2 linguri ulei de
masline 2 catei de usturoi, tocati 28 foi de aluat pentru ravioli 1
lingura unt 1 lingura faina 1 ceasca…
Read more »
Read more »
Paella cu spirale si fructe de mare
1 February 2013
Paella
cu spirale cu fructe de mare din: ceapa, usturoi, ulei de masline,
ardei gras, porumb, mazare, scoici, creveti, sunca, paste in forma de
spirala, sare, piper, vin alb, suc de lamaie si mozzarella. Ingrediente:
1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri ulei de masline cate 1 ardei gras
rosu si galben cate 1…
Read more »
Read more »
Buseuri de castravete umplute
1 February 2013
Buseuri
de castravete umplute din: castravete, sare, piper, foaie de gelatina,
smantana, carne de crabi, pulpa de rosii, ciboulette, branza de vaci,
hrean, naut si ulei de masline. Ingrediente: 1 castravete mediu 100 g
garnitura la alegere sare si piper macinat pentru garnitura de crabi: 1
foaie de gelatina 1 lingurira de samntana lichida 80…
Read more »
Read more »
Budinca de paste cu jambon si oua
1 February 2013
Budinca
de paste cu jambon si oua din: paste scurte, oua, faina, mozzarella,
ardei gras, jambon crus uscat, ulei de masline, frunze de busuioc,
parmezan, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste scurte 8 oua 3 linguri
faina 200 g mozzarella 1 ardei gras rosu 150 g jambon crud uscat 3
linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Supa mexicana de cartofi, ardei iute si lamaie
1 February 2013
Supa
mexicana de cartofi, ardei iute si lamaie din: ceapa, ulei, pasta de
rosii, ardei iute, usturoi, chimen, cartofi, supa limpede de legume,
zeama de lamaie, smantana, ulei aromatizat si frunze de busuioc.
Ingrediente: 1 ceapa mare, taiata sferturi 1 lingura ulei 1 lingura
pasta de rosii 1 ardei iute, curatat de seminte si tocat…
Read more »
Read more »
Cocktail Springtime
1 February 2013
Cocktail
Springtime din: suc de struguri, suc de grepfrut, frisca lichida.
grepfrut si struguri. Ingrediente: 5 cl suc de struguri deschis la
culoare 5 cl suc de struguri rosii 4 cl suc de grepfrut 2 cl frisca
lichida pentru cafea o felie de grepfrut struguri Mod de preparare:
mixam bine sucurile de fructe si…
Read more »
Read more »
Ghiveci de legume in stil oriental
1 February 2013
Ghiveci
de legume in stil oriental din: bulgur, stafide, telina, ulei de
floarea soarelui, morcov, ceapa rosie, telina, boabe de coriandru,
chimen, fulgi de chilli, caise deshidratate, sofran, concentrat de
legume, vanata, dovleac turcesc, zeama de lamaie, menta si fulgi de
migdale. Ingrediente: 200 g bulgur – sau cuscus mare 75 g stafide 1
telina,…
Read more »
Read more »
Tarta cu ceapa si bacon
1 February 2013
Tarta
cu ceapa si bacon din: faina, unt, apa, ceapa, oua, bacon, smantana de
gatit, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 250 g faina 100 g
unt 50 ml apa 4 cepe 2 oua 250 g bacon (taiat in felii subtiri) 100 ml
smantana de gatit (nefermentata) 50 ml ulei de masline sare piper…
Read more »
Read more »
Spaghete cu ton
1 February 2013
Spaghete
cu ton din: ceapa, ulei, oregano, rosii pasate, sare, piper, zahar, ton
in suc propriu si spaghete. Ingrediente: 1 ceapa 1 lingura ulei 6 fire
oregano 375 ml rosii pasate (conserva) sare piper 1 praf zahar 1
conserva ton in suc propriu 400 g spaghete Mod de preparare: Se
curata, se toaca marunt…
Read more »
Read more »
Turta dulce cu ghimbir
1 February 2013
Turta
dulce cu ghimbir din: galbenusuri, oua, unt, faina, ghimbir,
bicarbonat, scortisoara si zahar pudra. Ingrediente: 3 galbenusuri 2 oua
500 g unt 500 g faina 2 lingura ghimbir proaspat ras 1 lingurita
bicarbonat 1 lingurita scortisoara 250 g zahar pudra Mod de preparare:
Amestecati galbenusurile cu ouale, untul topit, zahar praf, ghimbirul
si…
Read more »
Read more »
Mic dejun cu omleta si somon
1 February 2013
Mic
dejun cu omleta si somon din: paine de secara, oua, unt, marar, somon
afumat, lamaie verde, sare si piper. Ingrediente: 2 felii de pâine de
secară densă (pumpernickel) 2 ouă 1 linguriţă de unt 3 fire de mărar,
tocat 2 felii de somon afumat ½ lămâie verde sare, piper, după gust
Mod de…
Read more »
Read more »
Corabioare de andive, chantilly de mar si telina
1 February 2013
Corabioare
de andive, chantilly de mar si telina din: andive, mar, radacina de
telina, suc de lamaie, smantana, foaie de gelatina, mustar, ciboultte,
sare si piper. Ingrediente: 16 frunze mici de andive 100 g mar verde 100
g radacina de telina sucul de la 1 lamaie 15 cl smantana lichida 1
foaie de gelatina 1…
Read more »
Read more »
Prajitura cu stelute
1 February 2013
Prajitura
cu stelute din: faina, galbenusuri, unt, zahar, zahar praf, lapte, mar,
smochine, caise, curmale uscate, pesmet, cuisoare, baton de vanilie si
sare. Ingrediente: 350 g faina 8 galbenusuri 180 g unt 70 g zahar 140 g
zahar praf 200 ml lapte 1 mar golden auriu 100 g smochine uscate 100 g
caise uscate 100…
Read more »
Read more »
Friptura gustoasa cu legume
1 February 2013
Friptura
gustoasa cu legume din: pulpa de porc, morcov, telina, ceapa, praz,
patrunjel, foi de dafin, boabe de enibahar, zahar tos, unt, coniac,
ulei, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg pulpa de porc 1 morcov 1 telina
mica 1 ceapa 1 fir de praz 1 radacina patrunjel 2 foi de dafin 3-4
boabe enibahar 10-12…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Noodles in sos de soia cu chiftelute de porc
1 February 2013
Noodles
in sos de soia cu chiftelute de porc din: carne de porc, condimente,
usturoi, radacina de ghimbir, noodles, ulei de masline, sos de soia,
apa, suc de lamaie, zahar brun, sos de peste, ulei de masline, ceapa
verde si coriandru. Ingrediente: 500 g carne de porc 2 lingurite
condimente chinezesti 2 catei de usturoi,…
Read more »
Read more »
Pui cu cidru
1 February 2013
Pui
cu cidru din: pulpe de pui, piept de pui, ulei de masline, ceapa rosie,
cidru, calvados, ciuperci, mere, unt, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 2 pulpe de pui 1 piept de pui dezosat, fara piele,
sectionat in doua 1 lingura de ulei de masline 1 ceapa rosie 2 cepe albe
500 ml de cidru…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mure
1 February 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu:iaurt, faina, praf de copt,
portocala, lamaie, oua, unt, mure, zahar brun, zahar vanilat, sare,
menta, zahar pudra, sos de vanilie, sos de cafea, zahar tos.
Ingrediente: 125 g iaurt 200g făină un pliculeţ praf de copt o portocală
o lămâie 3 ouă 125 g unt 200 g mure 100…
Read more »
Read more »
Mancare de vita cu fasole
1 February 2013
O
reteta delicioasa de mancare cu:fasole boabe, linte, carne de vita,
ceapa, morcov, ardei gras, rosii, pasta de tomate, frunza de dafin,
masline, sare, piper, ulei, cimbru, paine, malai. Ingrediente: 200 g
fasole boabe 100 g linte 500 g carne de vită o ceapă un morcov un ardei
gras 6 roşii o lingură de pastă…
Read more »
Read more »
Palmieri cu sos de zmeura
1 February 2013
O
reteta delicioasa de palmieri cu:foitaj, zmeura, mure, zahar tos,
lamaie, scortisoara, zahar vanilat, ou, frisca. Ingrediente: un pachet
aluat de foitaj 300 g zmeură 200 g mure 200 g zahăr tos o lămaie două
linguriţe de pudră de scorţişoară două pliculeţe zahăr vanilinat un
albuş de ou frişcă Mod de preparare: Jumătate din…
Read more »
Read more »
Clătite cu sardine
1 February 2013
O
reteta delicioasa de clatite cu:apa minerala, oua, faina, sardine,
lamaie, unt, faina, apa, ardei iute, sare, piper, busuioc verde, ulei.
Ingrediente: 500 ml apă minerală 3 ouă 400 g făină 500 g sardine o
lămâie 50 g unt 40 g făină 350 ml apă un ardei iute sare piper busuioc
verde ulei de floarea-soarelui…
Read more »
Read more »
Cornuri cu lapte şi verdeaţă
1 February 2013
O
reteta delicioasa de cornuri cu:faina, lapte dulce, drojdie, sare, oua,
unt, patrunjel, usturoi, branza telemea, cascaval, piper, rosii,
smantana. Ingrediente: 600 g făină 260 ml lapte dulce 20 g drojdie o
linguriţă de sare 3 ouă 150 g unt o legătură de pătrunjel 4 căţei de
usturoi 300 g brânză telemea 100 g caşcaval…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu broccoli
1 February 2013
O
reteta delicioasa de piept de pui cu:varza alba, orez, ardei iute,
broccoli, lamaie, vin alb demisec, seminte de susan, sare, piper,
patrunjel, ulei de masline. Ingrediente: 4 piepturi de pui o varză albă
mică 100 g orez doi ardei iuţi 500 g broccoli o lămâie 500 ml vin alb
demisec 50 g seminţe de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich cu pui si sos cu unt de arahide
31 January 2013
Sandwich
cu pui si sos cu unt de arahide din: unt de arahide, lapte de cocos,
suc de limeta, sos de soia, sos de peste, sos sriracha, ghimbir,
usturoi, coriandru, ulei de arahide, piept d epui, sare, piper, morcov,
ceapa verde, alune si bagheta. Ingrediente: 1/2 cana unt de arahide 5
linguri lapte de cocos…
Read more »
Read more »
Muschiulet in sos de prune
31 January 2013
Muschiulet
in sos de prune din: muschi de porc, sare, piper, usturoi, cimbru, ulei
de masline, gem de prune, prune uscate si vin alb sec. Ingrediente: 800
g muschi de porc sare piper o capatana de usturoi cimbru 4 linguri ulei
de masline 200 g gem de prune 100 g prune uscate 100 ml vin…
Read more »
Read more »
Papanasi gustosi
31 January 2013
Papanasi
gustosi din: branza de vaci, ou, sare, faina, ulei de samburi de
struguri, smantana, pasta de vanilie si dulceata. Ingrediente: 250g
brânză de vaci 1 ou un praf de sare 30g de făină, plus extra pentru
modelat papanaşii ulei de sâmburi de struguri, pentru prăjit 200g de
smântână 1 păstaie de vanilie dulceaţă sau…
Read more »
Read more »
Orez cu sos si carnati picanti
31 January 2013
Orez
cu sos si carnati picanti din: orez, sare, unt, morcovi, ulei, rosii,
dovlecel, carnati picanti, piept de pui, coriandru, chilli, patrunjel,
piper, ceapa rosie si usturoi. Ingrediente: 250 g orez cu bobul lung
sare 50 g unt pentru sos: 4 morcovi 2 linguri ulei 6 rosii un dovlecel 3
carnati picanti un piept de…
Read more »
Read more »
Pui cu porumb
31 January 2013
Pui
cu porumb din: usturoi, sare, ceapa, ulei, pui, supa de pasare, ardei
grasi, rosii, pasta de tomate, tabasco verde, boabe de porumb si chilli.
Ingrediente: 4–5 căței de usturoi sare 2 cepe 3 linguri ulei 1 pui
(circa 1,3 kg) 500 ml supă de pasăre 2 ardei grași mici verzi 4 roșii
4–5 linguri…
Read more »
Read more »
Friptura frageda
31 January 2013
Friptura
frageda din: carne de porc, carne de gaina, vin alb, apa, sare si
piper. Ingrediente: 500 g carne de porc (pulpa) 500 g carne de gaina
(piept sau pulpa) 1 l vin alb 1/2 l apa sare si piper dupa gust Mod de
preparare: Pentru început, carnea de porc.p prăjeşti doar un pic,…
Read more »
Read more »
Supa limpede de pui
31 January 2013
Supa
limpede de pui din: carcasa de pui, patrunjel, foaie de dafin, cimbru,
morcov, ceapa, praz, telina si piper. Ingrediente: 1 carcasa de pui
cateva fire de patrunjel 1 foaie de dafin sau cateva fire de cimbru 1
morcov, taiat felii 1 ceapa mare sau 1 fir de praz, taiat felii 2 codite
de telina,…
Read more »
Read more »
Muschi file de vita in vin rosu
31 January 2013
Muschi
file de vita in vin rosu din: piper negru, rozmarin, muschi de vita,
unt, ulei de masline, vin rosu si sare. Ingrediente: 1 lingura de piper
negru macinat 1/2 lingura de rozmarin uscat 2 fileuri de muschi de vita,
cu o grosime de 2,5 (fiecare a 100 g) 1 lingura de unt 1 lingura…
Read more »
Read more »
Rulouri cu branza dulce
31 January 2013
Rulouri
cu branza dulce din: branza dulce de vaci, zahar tos, zahar vanilat,
rom, gris, ulei, apa, faina, oua, praf de copt si sare. Ingrediente: 1
kg branza dulce de vaci 200 g zahar tos 2 lingurite zahar vanilat 1
lingura rom 2 linguri gris 100 ml ulei 125 ml apa 125 ml ulei 550…
Read more »
Read more »
Friptura de curcan
31 January 2013
Friptura
de curcan din: ciuperci, ceapa verde, ulei, sare, piper, piept de
curcan, branza de vaci, boia de ardei dulce, usturoi, rozmarin, cimbru,
felii de lamaie si verdeata. Ingrediente: 100 g ciuperci 1/2 legatura
capa verde 4 linguri ulei sare piper 1 kg piept de curcan 150 g branza
de vaci boia de ardei dulce…
Read more »
Read more »
Napi cu coacaze
31 January 2013
Napi
cu coacaze din: napi, coacaze, ceapa, vin alb, apa, frunze de telina,
miere, sare si piper. Ingrediente: 700 g napi 200 g coacăze, proaspete
sau congelate 1 ceapă mică 10 cl vin alb 10 cl apă 4 frunze de ţelină 1
linguriţă cu miere groasă sare şi piper măcinat Mod de preparare:
Tăiaţi…
Read more »
Read more »
Cocktail Cuban Curacao
31 January 2013
Cocktail
Cuban curacao din: rum, fresh lime juice, sugar syrup, orange pelle
stripes, orange bitters si top up soda. Ingrediente: 50 ml rum 25 ml
fresh lime juice 20 ml sugar syrup orange peel stripes 2 dash-uri orange
bitters top up soda Mod de preparare: Se amesteca ingredientele cu
gheata pisata in paharul de…
Read more »
Read more »
Melcisori cu somon afumat
31 January 2013
Melcisori
cu somon afumat din: ceapa rosie, usturoi, dovlecei, busuioc,
portocala, branza de vaci, lapte, sare, piper, melcisori, somon afumat
si parmezan. Ingrediente: 1 ceapa rosie 2 catei de usturoi 500 g
dovlecei 1 legatura busuioc 1 portocala 200 g branza de vaci 125 ml
lapte sare piper 400 g melcisori 200 g somon afumat…
Read more »
Read more »
Cotlet umplut cu masline
31 January 2013
Cotlet
umplut cu masline din: cotlet de porc, ceapa, ardei, rosii, hambon,
ceapa, usturoi, carne tocata de porc, ou, paine, boia, sare, piper,
masline si smantana. Ingrediente: 1 1/2 cotlet de porc 1 ceapa 1 ardei
rosu 1 ardei verde 2 rosii pentru umplutura: 50 g jambon sau sunca 1
ceapa 1 catel de usturoi…
Read more »
Read more »
Rulada de curcan in sos de mere
31 January 2013
Rulada
de curcan in sos de mere din: pulpa de curcan, mere, rozmarin, usturoi,
sare de mare, piper, cartofi si ulei de masline. Ingrediente: 1 kg
pulpa de curcan 1 kg de mere sau de gutui 2-3 crengute de rozmarin 2
catei de usturoi sare de mare piper 3-4 cartofi 2 linguri ulei de
masline…
Read more »
Read more »
Supa gustoasa de ceapa
31 January 2013
Supa
gustoasa de ceapa din: unt, ceapa, faina, supa de vita, bagheta, branza
gruyere, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 60 g unt 400 g ceapa 1
ceasca faina 1 litru de supa de vita, fara sare 1/2 dintr-o bagheta 100 g
branza Gruyere 160 ml de vin alb sare si piper Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cannelloni cu pui, spanac si ciuperci
31 January 2013
Cannelloni
cu pui, spanac si ciuperci din: cannelloni, carne de pui, scortisoara,
fulgi de ardei rosu, ulei de masline, ciuperci, usturoi, branza ricotta,
patrunjel, rosii, smantana, sare grunjoasa, piper, patrunjel si
parmezan. Ingrediente: 1 cutie cannelloni 500 g carne pui 1 lingurita
scortisoara 1 varf de cuțit fulgi de ardei rosu 1 lingura ulei de…
Read more »
Read more »
Rulada cu ou si spanac
31 January 2013
Rulada
cu ou si spanac din: aluat frantuzesc, ou, cimbru, spanac, ceapa verde,
muschi de porc, oua, sare si cascaval. Ingrediente: 500 g aluat
frantuzesc un ou pentru uns cimbru pentru ornat pentru umplutura: 400 g
spanac fiert 2 legaturi ceapa verde 200 g muschi de porc 6 oua sare 150 g
cascaval sau branza…
Read more »
Read more »
Cotlet cu sos dulce
31 January 2013
Cotlet
cu sos dulce din: cotlet de porc, cimbru, boia, sare, piper, rozmarin,
gem de caise, vin alb demidulce, orez, ciuperci, ulei de masline, ardei
si usturoi. Ingrediente: un cotlet fara os de porc cimbru boia sare
piper rozmarin 2-3 linguri gem de caise sau de prune 150 ml vin alb
demidulce pentru garnitura: 300…
Read more »
Read more »
Delicatesa cu morcovi
31 January 2013
Delicatesa
cu morcovi din: morcovi, paine, unt, cascaval, oua, smantana, piept de
pui afumat, ceapa, sare, patrunjel si cimbru. Ingrediente: 6 morcovi o
paine 100 g unt 200 g cascaval 2 oua 200 g smantana 200 g piept de pui
afumat o legatura ceapa sare 3-4 frunze patrunjel o crenguta cimbru
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Raţă pe varză, la cuptor
31 January 2013
Se
spală 1 rată cu apă rece și se șterge bine cu un prosop de hârtie. Se
unge cu ulei de măsline și se freacă cu sare de mare grunjoasă și piper
negru atât la interior, cât și la exterior. Se pune rața într-un vas și
se bagă la cuptor la 180 ºC. După 30…
Read more »
Read more »
Peste cu rozmarin
31 January 2013
Peste
cu rozmarin din: peste, rozmarin, usturoi, sare, rosii, cartofi,
cimbru, sare, piper, ulei de masline si ardei iute. Ingrediente: 4
bucati peste 3 crengute rozmarin o capatana usturoi sare pentru
garnitura: 500 g rosii 500 g cartofi cimbru pisat sare piper 3-4 linguri
ulei de masline un ardei iute Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Salată de crudităti cu fasole verde
31 January 2013
Salată
de crudităti cu fasole verde din: mustar cu hrean, otet de mere, ulei
de masline, sare, piper, fasole verde, mere, telina, suc de lamaie,
ulei, slaninuta impanata, salata verde si nuci. Ingrediente: pentru
dressing: 1 linguriţă muştar cu hrean 1 lingură oţet de mere 4 linguri
ulei de măsline sare piper pentru salată: 200…
Read more »
Read more »
Coroana de ciocolata
31 January 2013
Coroana
de ciocolata din: faina, zahar, zahar brun, miere, unt, migdale, nuci,
vin, apa, ciocolata, fructe zaharisite, boabe de piper, scortisoara,
cuisoare, anason stelat, nucsoara, bicarbonat, coaja de portocala, unt
si sare. Ingrediente: 1250 g faina 100 g zahar 50 g zahar brun 150 g
miere 3 linguri unt 200 g migdale 100 g nuci…
Read more »
Read more »
Muschi de porc cu mirodenii
31 January 2013
Muschi
de porc cu mirodenii din: muschi de porc, usturoi, sare, ulei, unt,
piper, cimbru, boia iute, boia dulce, cartofi, vin rosu si lapte dulce.
Ingrediente: 500 g muschi de porc o capatana de usturoi sare ulei 50 g
unt piper boabe si macinat cimbru proaspat boia iute si dulce 500 g
cartofi 50 ml…
Read more »
Read more »
Pui in sos cu legume
31 January 2013
Pui
in sos cu legume din: piept de pui, unt, ardei gras verde, sare, piper,
ulei, ciuperci, ceapa, suc de rosii si busuioc verde. Ingrediente: 500 g
piept de pui 50 g unt un ardei gras verde sare piper ulei 500 g
ciuperci 2-3 cepe 200 g suc de rosii 4-5 frunze de busuioc verde…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Ciorba radauteana
31 January 2013
Ciorba
radauteana din: piept de pui, sare, morcovi, ceapa, piper, ardei,
telina, pastarnac, ulei, usturoi, smantana, galbenusuri, otet si
patrunjel. Ingrediente: 500 g piept de pui sare 2 morcovi 1-2 cepe piper
un ardei o telina mica un pastarnac 1-2 lingurite ulei o capatana de
usturoi 200 ml smantana pentru gatit 2 galbenusuri 3-4 linguri…
Read more »
Read more »
Pastrav cu sos picant
31 January 2013
Pastrav
cu sos picant din: pastravi, ardei, ardei iute, ceapa, praz, suc de
rosii, busuioc, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4 pastravi 2-3 ardei
un ardei iute 2 cepe un fir praz 200 g suc de rosii busuioc verde sare
piper 3-4 linguri ulei Mod de preparare: Se curăţă peştii, se spală
bine în…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fasole alba cu carnati si salata creata
31 January 2013
Fasole
alba cu carnati si salata creata din: ulei de masline, carnati,
usturoi, piper rosu, salata creata, fasole alba, bere, supa de pui, sare
grunjoasa si piper proaspat. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 4-5
carnați 3 catei de usturoi, pisat 1 varf de cuțit de piper rosu macinat
1 salata creata 1 cutie fasole…
Read more »
Read more »
Salata de creveti cu andive si capere
31 January 2013
Salata
de creveti cu andive si capere din: creveti decorticati, usturoi,
andiva, rosie, avocado, smantana, ulei de masline, capere, lamaie, sare
si piper. Ingrediente: 200 g creveti decorticati prefierti 1 catel de
usturoi 1 andiva 1 rosie 1 avocado 150 g smantana 2 linguri ulei de
maslline 2 linguri capere 1 lamaie sare piper …
Read more »
Read more »
Patratele dulci
31 January 2013
Patratele
dulci din: faina, praf de copt, unt, zahar, ou, zahar vanilat, apa,
sare, zahar tos, unt, lapte si ciocolata de menaj. Ingrediente: blatul:
300 g faina 1/2 lingurita praf de copt 100 g unt 200 g zahar 1 ou 1
lingurita zahar vanilat 1-2 linguri apa sare crema: 200 g zahar tos 200
g…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui pe pat de legume
31 January 2013
Pulpe
de pui pe pat de legume din: pulpe de pui, broccoli, cartofi, morcovi,
usturoi, sare, piper, boia dulce, ulei de masline si cimbru.
Ingrediente: 4 pulpe de pui 400 g broccoli 3 cartofi 2-3 morcovi 3-4
catei de usturoi sare piper boia dulce ulei de masline cimbru Mod de
preparare: Se pregătesc pulpele,…
Read more »
Read more »
Cocktail Citron Crusta
31 January 2013
Cocktail
Citron Crusta din: citron vodka, peach liquer, fresh lemon juice, sugar
syrup, grapefrut bitters. Ingrediente: 50 ml citron vodka 20 ml peach
liquer 25 ml fresh lemon juice 20 ml sugar syrup 2 dash-uri grapefruit
bitters Mod de preparare: Se amesteca puternic toate ingredientele in
boston shaker si se strecoara continutul in paharul…
Read more »
Read more »
Ciorbă de fasole cu afumatura
31 January 2013
Ciorbă
de fasole cu afumatura din: unt, ceapa, usturoi, chimen, boabe de
fasole rosie, rosii decojite, pulpa de dovleac, otet de vin alb, sare,
piper, seminte de dovleac si oregano. Ingrediente: 2 linguri unt 1 ceapă
2 căţei de usturoi curăţaţi 1 linguriţă chimen măcinat 2 conserve boabe
de fasole roşie 1 conservă roşii decojite…
Read more »
Read more »
Ouă Benedict cu cartofi
30 January 2013
Ouă
Benedict cu cartofi din: oua, paine, cascaval bacon, boia, sare, piper,
ulei, cartofi, ceapa rosie, patrunjel, ulei si boia. Ingrediente: 8 oua
8 felii paine 8 bucati cascaval 8 felii bacon o lingurita boia piper
sare 2-3 linguri ulei pentru garnitura: 4 cartofi mari o ceapa rosie o
legatura patrunjel ulei o lingurita boia…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Pastravi umpluti
30 January 2013
Pastravi
umpluti din: pastravi, rosii, usturoi, frunze de savlie, tulpini de
tleina, ulei, orez, supa de legume, sofran, sare si piper. Ingredinete: 2
pastravi (circa 500 g/bucata) 3 rosii 1 catel de usturoi 4-5 frunze de
salvie 2 tulpini de telina 100 ml ulei 100 g orez 500 ml supa de legume
un varf de…
Read more »
Read more »
Bavareza cu lichior si vanilie
30 January 2013
Bavareza
cu lichior si vanilie din: lapte, galbenusuri, zahar, gelatina, batond e
vanilie, frisca, lichior maraschino, sare si fructe. Ingrediente: 500
ml lapte 6 galbenusuri 200 g zahar 20 g gelatina 1 batond e vanilie
coaja de lamaie 600 ml frisca lichida 100 ml lichior Maraschino 2
linguri lichior Maraschino (pt uns tava) un varf…
Read more »
Read more »
Copane cu cartofi aurii
30 January 2013
Copane
cu cartofi aurii din: copane, rozmarin, sare, piper, boia, pesmet,
alune, ulei si cartofi. Ingrediente: un kg copane 2-3 crengute rozmarin
proaspat sare piper boia iute si dulce 100 g pesmet 100 g alune maicnate
ulei pentru prajit 400 g cartofi Mod de preparare: Se pun cartofii să
fiarbă în apă cu sare,…
Read more »
Read more »
Spaghetti cu sos pesto
30 January 2013
Spaghetti
cu sos pesto din: spaghetti, usturoi, lamai, alune, ulei de masline,
busuioc, frunze busuioc, sare si piper. Ingrediente: un pachet de
spaghetti 5 catei de usturoi 1-2 lamai 150 g parmezan 100 g alune sau
migdale 75 ml ulei de masline 200 g busuioc macinat 3-4 frunze busuioc
sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Supa crema de rosii cu parmezan
30 January 2013
Supa
crema de rosii cu parmezan din: rosii, ceapa, ardei rosu, ceapa, sare,
piper negru, ulei de masline, morcovi, busuioc verde, patrunjel verde,
parmezan si crutoane. Ingrediente: un kg rosii 1-2 cepe 1-2 ardei rosu
sare un praf piper negru 1-2 linguri ulei de masline 2 morcovi 3-4
frunze busuioc verde o legatura patrunjel verde…
Read more »
Read more »
Carne de vita in sos de vin
30 January 2013
Carne
de vita in sos de vin din: ulei, vita, ceapa, morcovi, cozi de telina,
costita, foaie de dafin, pasta de rosii, zahar, ciuperci deshidratate,
rosii, vin rosu, concentrat de vita, cartofi, patrunjel, unt, ardei
iute, parmezan si baghete. Ingrediente: 3 linguri ulei de floarea
soarelui 1,6 kg vita sau rasol mare, intr-o bucata, netaiata…
Read more »
Read more »
Ghiveci cu pulpa de porc
30 January 2013
Ghiveci
cu pulpa de porc din: pulpa de porc, cartofi, mazare, fasole verde,
ceapa, broccoli, piure de rosii, morcovi, ardei, sare, piper, boia
dulce, boia iute, cimbru, busuioc, ulei de masline si patrunjel.
Ingrediente: 400 g pulpa de porc 400 g cartofi 200 g mazare 200 g fasole
verde fideluta 2 cepe 300 g broccoli…
Read more »
Read more »
Tort cu mandarine
30 January 2013
Tort
cu mandarine din: zahar, unt, oua, coaja de portocala, zeama de
portocala, faina, cacao, praf de copt, rom, cacao, esenta de rom, unt,
ciocolata, ghimbir, ciocolata alba de menaj, ciocolata neagra de menaj
si mandarine. Ingrediente: blat: 250 g zahar 250 g unt 4 oua coaja rasa
si zeama de la 1 portocala 300-350…
Read more »
Read more »
Cocktail Surprise
30 January 2013
Cocktail
Surprise din: struguri rosii, suc de portocale, suc de grepfrut, sirop
de cocos, carambola, cirese si menta. Ingrediente: 5 cl suc de struguri
rosii 5 cl suc de portocale 2 cl suc de grepfrut 2 cl sirop de cocos o
felie de carambola cirese fir de menta Mod de preparare: Mixam bine
cu…
Read more »
Read more »
Spaghete cu peste crocant
30 January 2013
Spaghete
cu peste crocant din: peste, sos de soia, ghimbir, boia iute, otet,
ulei, zahar, usturoi, spaghete, sare, piper, fasole verde, arahide si
vin alb. Ingrediente: 500 g peste oceanic 5 linguri sos de soia 1/2
lingurita ghimbir macinat 1/2 lingurita boia iute 4 linguri otet 7
linguri ulei 1 lingura zahar 1 catel de…
Read more »
Read more »
Pachetele de pui cu spanac
30 January 2013
Pachetele
de pui cu spanac din: piept de pui, oua, pesmet, sare, piper, spanac,
cascaval, ulei, cartofi si unt. Ingrediente: 500 g piept de pui 2-3 oua
300 g pesmet sare piper 300 g spanac fiert 200 g cascaval ulei pentru
prajit pentru garnitura: 4 cartofi 50 g unt Mod de preparare: Se taie…
Read more »
Read more »
Supa limpede de legume
30 January 2013
Supa
limpede de legume din: ceapa, foaie de dafin, telina, morcovi, praz,
patrunjel, cimbru si piper. Ingrediente: 1 kg amestec de legume: 2 cepe,
taiate in doua, 3 codite de telina, 2 morcovi, curatati, 1 fir de praz,
taiat in doua 1 foaie de dafin patrunjel cimbru 1/2 lingurita piper
Mod de preparare: Ingredientele…
Read more »
Read more »
Muşchiuleţ de porc la tavă
30 January 2013
Muşchiuleţ
de porc la tavă din: muschi de porc, sare, piper, ulei, vin alb dulce
si rozmarin. Ingrediente: un kg muschiulet de porc sare piper 2-3
linguri ulei o cana vin alb dulce 3-4 crengute rozmarin Mod de
preparare: Muşchiul de porc se spală bine în 2-3 ape, apoi se şterge cu
un prosop…
Read more »
Read more »
Supa crema de telina cu crutoane
30 January 2013
Supa
crema de telina din: telina, cartofi, ceapa, patrunjel verde, marar
verde, sare, piper, ulei de masline, boia dulce, usturoi si paine
integrala. Ingrediente: 400 g telina 2-3 cartofi 2 cepe o legatura
patrunjel vere o legatura marar verde sare piper 3 linguri ulei de
masline o lingura boia dulce 3-4 catei de usturoi 300…
Read more »
Read more »
Somon cu legume fierte
30 January 2013
Somon
cu legume fierte din: somon, sare, piper, cartofi, porumb, fasole,
morcovi, rosii, unt, usturoi, patrunjel, lamaie si cimbru. Ingrediente:
800 g somon sare piper 3-4 cartofi 200 g porumb din conserva 100 g
fasole fideluta 1-2 morcovi 2 rosii 50 g unt 2-3 catei de usturoi o
legatura patrunjel 3-4 lamai 2-3 crengute cimbru…
Read more »
Read more »
Fasole boabe cu ceapa calita
30 January 2013
Fasole
boabe cu ceapa calita din: fasole uscata, ceapa, boia dulce, piper alb,
ulei de masline si sare. Ingrediente: 600 g fasole uscata cu bobul mare
4 cepe o lingura boia dulce piper alb macinat 4-5 linguri ulei de
masline sare Mod de preparare: Se alege fasolea bob cu bob, se spală
în câteva…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rulouri de orez cu ton picant
30 January 2013
Rulouri
de orez cu ton picant din: orez, otet de orez, zahar, sare, apa, ton,
maioneza, sos sriracha, castravete, ridiche, radacina de ghimbir, foi
pentru sushi, seminte de susan si sos wasabi. Ingrediente: 1 ceasca de
orez sushi 1 1/2 linguri otet de orez 1 lingura zahar 1 lingurița de
sare Ingrediente: 1 lingurita otet…
Read more »
Read more »
Mini pizza cu mozzarella, masline si sunca
30 January 2013
Mini
pizza cu mozzarella, masline si sunca din: faina, drojdie, ou, sare,
ulei de masline, lapte, sunca, mozzarella, busuioc verde, masline si
pasta de rosii picanta. Ingrediente: 400 g faina 30 g drojdie un ou sare
5-6 linguri ulei de masline 100 ml lapte caldut 300 g sunca presata 300
g branza mozzarella busuioc verde…
Read more »
Read more »
Rulouri de carne cu varză
30 January 2013
Rulouri
de carne cu varză din: carne tocata de porc, sare, piper, ceapa, ulei,
rosii, marar, ceapa, cimbru, varza dulce, cascaval si pesmet.
Ingrediente: 600 g carne tocata de porc sare piper 2-3 cepe ulei 400 g
rosii o legatura marar o legatura ceapa cimbru uscat 26 foi varza dulce
200 g cascaval 2-3 linguri…
Read more »
Read more »
Cocktail Red Rose
30 January 2013
Cocktail
Red Rose din: suc de struguri rosii, sirop de capsuni, sirop de lamaie,
tonic, lamaie si capsuni. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 8
cl suc de struguri rosii 2 cl sirop de capsuni 1 cl sirop de lamaie
tonic o felie de lamaie capsuni Mod de preparare: Mixam bine sucul de
struguri…
Read more »
Read more »