Retete rapide:
Rulouri cu sunca si legume
8 September 2013
Rulouri
cu sunca si legume din: oua, faina, ulei, lapte, sare, apa mienrala,
cascaval de vaca, sunca, morcovi, ceapa, telina, mazare, parmezan,
pesmet, smantana, marar verde, sare, ulei, piper, boia iute.
Ingrediente: pentru aluat: 2 oua 1 cana cu faina 1 lingura cu ulei 1
cana cu lapte sare 3-4 linguri apa minerala pentru umplutura:…
Read more »
Read more »
Salata de gogosari cu morcov si gogonele
8 September 2013
Salata
de gogosari cu morcov si gogonele din: gogosari, ardei rgas, gogonele,
morcovi, ceapa, apa, otet, sare, zahar, ulei, mustar. Ingrediente: 1 kg
gogosari 1 kg ardei gras 1 kg gogonele 1 kg morcovi 1 kg ceapa 750 ml
apa 300 ml otet 3 linguri cu sare 250 g zahar 500 ml ulei 400 g…
Read more »
Read more »
Găluşte de cartofi cu prune
8 September 2013
Găluşte
de cartofi cu prune din: cartofi, faina, prune, nuci, lapte, pesmet,
unt, zahar, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 4 linguri cu faina 500 g
prune 10 g nuci tocate 1 ceasca plina cu lapte clocotit 500 g pesmet 2
linguri cu unt 4 linguri cu zahar sare Mod de preparare: Cartofii
fierţi îi…
Read more »
Read more »
Marinata de gogosari
8 September 2013
Marinata
de gogosari din: gogosari, otet, apa, zahar brun, mustar, piper negru
boabe, frunze de dafin, boabe de mustar, rozmarin, sare. Ingrediente: 4
kg gogosari 1 l otet 2 l apa 4 linguri zahar brun 3 borcane cu mustar (2
dulci, 1 iute) frunze de dafin piper negru boabe 100 g boabe de mustar
2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Castraveti murati cu seminte de marar si usturoi
8 September 2013
Castraveti
murati cu seminte de marar si usturoi din: castraveti, sare, apa, otet,
zahar, seminte de marar, boabe de piper, cuisoare, usturoi.
Ingrediente: 7-8 kg castraveți 1 1/2 cesti de sare 6 cani de apa 6 cesti
de otet 1/2-3/4 cana de zahar 9 linguri semințe de marar Boabe de piper
cuișoare usturoi …
Read more »
Read more »
Salata crocanta cu fenicul
8 September 2013
Salata
crocanta cu fenicul din: fenicul, radacina de telina, conopida, pere,
praz, nuci, frunze de telina, lamaie, usturoi, ulei extravirgin de
masline, sare, piper. Ingrediente: 2 bulbi mici de fenicul 2 radacini de
telina 200 g conopida 2 pere 1 fir de praz 30 g nuci sau caju cateva
frunze de telina sau patrunjel 1…
Read more »
Read more »
Granita de caise
8 September 2013
Granita
de caise din: apa, zahar, caise coapte, suc de lamaie, coaja de lamaie,
caisata. Ingrediente: 300 ml apa 150 g zahar 500 g caise coapte (sau
alte fructe) sucul si coaja rasa de la 1 lamaie 2 linguri caisata Mod
de preparare: Intr-o crăticioară se amestecă zahărul cu 300 ml apă. Se
spală…
Read more »
Read more »
Sangria cu mere si capsune
8 September 2013
Sangria
cu mere si capsune din: vin rosu, mar, caisa, piersica, capsune,
lamaie, zahar brun, frunze de busuic, gheata. Ingrediente: 400 ml vin
roșu 1 măr 1 caisă 1 piersică 8 căpșune 1 lămâie 2 lingurițe zahăr brun
frunze de busuioc cuburi de gheață Mod de preparare: Mărul, caisa și
piersica se curăță și…
Read more »
Read more »
Tort de pepene
8 September 2013
Tort
de pepene din: aluat fraged, ciocolata amaruie, foi de gelatina, iaurt,
branza de vaci, suc de lamaie, zahar, frisca, pulpa de pepene, lichior
de pepene galben. Ingrediente: 300 g aluat fraged 80 g ciocolata amaruie
16 foi gelatina 300 g iaurt 400 g branza de vaci 3 linguri suc de
lamaie 130 zahar 300…
Read more »
Read more »
Sos aperitiv
8 September 2013
Sos
aperitiv din: rosii, gogosari, gogosari, ceapa, ceapa, ulei, zahar, foi
de dafin, piper boabe, ienibahar, sare. Ingrediente: 3 kg rosii coapte 1
kg gogosari 2 kg gogosari copti 500 g ceapa 250 g ulei 2 linguri cu
zahar 4 foi de dafin 1 lingurita cu piper boabe 1 lingurita cu ienibahar
pisat 2 lingurite…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Briose cu afine si cereale
7 September 2013
Briose
cu afine si cereale din: lapte, tarate de grau, esenta de vanilie,
zahar, miere, oua, ulei, sos de mere, smantana, faina integrala,
bicarbonat de sodiu, praf de copt, scortisoara, cereale, afine.
Ingrediente: 1 cana de lapte 1 cana tarate de grau 1 lingurita esenta de
vanilie 1/4 ceasca zahar 1/4 ceasca de miere 2…
Read more »
Read more »
Supa crema de praz cu smantana si crutoane
7 September 2013
Supa
crema de praz cu smantana si crutoane din: fire de praz, apa, cartofi,
morcov, radacina de patrunjel, telina, unt, smantana, sare. Ingrediente:
3 fire de praz 2 l apa 3 cartofi 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1/2
telina 1 lingura cu unt 200 g smantana sare Mod de preparare: Curăţă
morcovul, ţelina…
Read more »
Read more »
Musaca de vinete cu carne tocata de porc
7 September 2013
Musaca
de vinete cu carne tocata de porc din: vinete, carne tocata de porc,
ceapa, ou, unt, smantana dulce, faina, zeama de carne, patrunjel,
pesmet, ulei, piper, sare. Ingrediente: 3 vinete mijlocii 750 g carne
tocata de porc 2 cepe mari 1 ou 1 lingura cu unt 1 pahar cu smantana
dulce 1 lingura dcu…
Read more »
Read more »
Sos picant cu gogosari
7 September 2013
Sos
picant cu gogosari din: gogosari, ardei capia, ardei iute, telina,
zahar, otet, ulei, cimbru, sare. Ingrediente: 3 kg gogosari 1 kg ardei
capia 3 ardei iuti 1 telina 5 linguri cu zahar 5 linguri cu otet 2
linguri cu ulei 2 linguri cu cimbru sare Mod de preparare: Curata
ardeii iuti de seminte…
Read more »
Read more »
Supa de gulii cu orez si carnaciori
7 September 2013
Supa
de gulii cu orez si carnaciori din: gulii, morcovi, radacina de
patrunel, radacina de telina, ceapa, ardei gras, branza topita, ulei,
buchetele de conopida, sare, piper, condiment, orez, frunze de marar,
frunze de patrunjel, orez, carnaciori. Ingrediente: 3 gulii fragede 3
morcovi cate 1 radacina de patrunjel si telina mica 1 ceapa 2 ardei…
Read more »
Read more »
Salata de paste cu ton si legume
7 September 2013
Salata
de paste cu ton si legume din: paste, ton, morcovi, masline, ardie gas,
gogosari, ceapa rosie, rosii cherry, sare, piper, ulei de masline, otet
din vin alb, zeama de lamaie verde, mustar, miere, busuioc.
Ingrediente: 300 g paste fusilli 400 g ton maruntit in ulei 2 morcovi
100 g masline rondele 1 ardei gras…
Read more »
Read more »
Clatite aperitiv
7 September 2013
Clatite
aperitiv din: oua, ulei, lapte, apa minerala, fiana, branza de burduf,
branza telemea, smantana, crema de branza, rosii, branza dulce, muschi
afumat, salata verde, marar, patrunjel. Ingrediente: 2 oua 100 ml ulei
300 ml lapte 200 ml apa minerala 250 g faina pentru umplutura: cate 50 g
branza de burduf si telemea 1-2 linguri…
Read more »
Read more »
Tort de zmeura cu migdale si branza de vaci
7 September 2013
Tort
de zmeura cu migdale si branza de vaci din: fursecuri cu migdale, unt,
migdale, zmeura, iaurt, branza de vaci, suc de lamaie, zahar vanilat,
rachiu de zmeura, frisca. Ingrediente: 100 g fursecuri cu migdale 100 g
unt 40 g migdale tocate 6 foi gelatina 500 g zmeura 175 g iaurt 175 g
branza de…
Read more »
Read more »
Salau in aluat
7 September 2013
Salau
in aluat din: salau, sare, piper macinat, ulei, ou, faina, busuioc,
sifon, lamaie, verdeata. Ingrediente: 1 kg salau sare piper macinat 1
ceasca mica de ulei 1 ou 4 linguri cu faina maghiran sau busuioc tocat 1
pahar cu sifon sau vin alb 1/2 lamaie verdeata tocata Mod de
preparare: Curăţaţi peştele, îl…
Read more »
Read more »
Mancarica de gogosari
7 September 2013
Mancarica
de gogosari din: gogosari, ardei gras, ceapa, ulei, rosii, usturoi, suc
de rosii, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 2 kg gogosari 1 kg
ardei gras verde 1 kg ceapa 200 ml ulei 1 kg rosii 5-6 catei de usturoi 1
litru suc de rosii foi de dafin sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Morcovi picanti murati
7 September 2013
Morcovi
picanti murati din: morcovi, apa, otet de mere, zahar, usturoi, seminte
de marar, seminte de fenicul, sare, ardei iute, marar. Ingrediente: 5
morcovi, curatati 1 cana de apa 1 cana otet de mere 1/4 ceasca zahar 2
catei de usturoi, zdrobit 1 lingurita de seminte de marar 1 lingurita
semințe de fenicul 1…
Read more »
Read more »
Frigarui de sepii cu felii de lamaie
7 September 2013
Frigarui
de sepii cu felii de lamaie din: sepii, coaja de lamaie, zeama de
lamaie, usturoi, ulei de masline extravirgin, oregano, sare, piper, boia
iute, ouzo, otet de vin rosu, lamaie, patrunjel. Ingrediente: 1,5 kg
sepii mici, curatate 2 linguri coaja de lamaie rasa foarte fin (fara
partea alba) 1 lamaie (zeama) 1 lingurita usturoi…
Read more »
Read more »
Rulada cu capsuni si petale de trandafiri
7 September 2013
Rulada
cu capsuni si petale de trandafiri din: oua, zahar, faina, amidon, praf
de copt, foi de gelatina, capsuni, iaurt, miere, coaja de lamaie,
fistic, apa de trandafiri, frisca, gem de capsuni, zahar pudra,
intaritor de frisca. Ingrediente: pandispan: 4 oua 100 g zahar 70 g
faina 30 g amidon 1/2 lingurita praf de copt…
Read more »
Read more »
Cotlete de vitel cu sos si ceapa
7 September 2013
Cotlete
de vitel cu sos si ceapa din: ceapa, ulei, bulion, bere neagra, supa,
ienibahar, cuisoare, cotlete de vitel, sare, piper, boia, patrunjel.
Ingrediente: 5 cepe 6 linguri ulei 1 lingurita bulion 250 g bere neagra
150 ml supa 1 varf de cutit ienibahar macinat 1 varf de cuisoare
macinate 4 cotlete de vitel (a…
Read more »
Read more »
Mere cu fulgi de porumb caramelizati
7 September 2013
Mere
cu fulgi de porumb caramelizati din: mere, fulgi de porumb, zahar, unt,
frisca, menta. Ingrediente: 4 mere 100 g fulgi de porumb 150 g zahar
150 g unt 200 ml frisca (de ornat) menta (pentru decor) Mod de
preparare: Curăţă merele de coajă şi taie-le în cubuleţe. Glasează
merele într-o tigaie cu 50…
Read more »
Read more »
Sangria cu capsune si scortisoara
7 September 2013
Sangria
cu capsune si scortisoara din: vin rosu, apa tonica, capsune, zahar,
lamaie, portocale, bastonase de scortisoara, frunze de menta, gheata.
Ingrediente: 2 l vin roșu 1,5 l apă tonică 200 g căpșune 50g zahăr 1
lămâie 2 portocale 2 bastonașe de scorțișoară frunze de mentă gheață
Mod de preparare: Se alege un vas…
Read more »
Read more »
Pateuri delicioase cu pastrama de porc
7 September 2013
Pateuri
delicioase cu pastrama de porc din: aluat pentru foitaj, pastrama de
porc, cascaval, seminte de susan. Ingrediente: 1 pachet aluat pentru
foitaj 300 g pastrama de porc sau de oaie 200 g cascaval 50 g seminte de
susan Mod de preparare: Decongelezi aluatul în frigider, cu 12 ore
înainte de a începe prepararea.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: File de somon la cuptor
7 September 2013
File
de somon la cuptor din: miere, ulei de masline, ceapa, suc de lamaie,
coaja de lamaie, fileuri de somon, smantana, piper, frunze de macris,
marar, frunze de tarhon. Ingrediente marinata: 2 linguri de miere 1
lingura ulei de masline 2 linguri ceapa tocata 2 linguri suc proaspat de
lamaie 1/2 lingurita coaja de…
Read more »
Read more »
Paste cu ceapa, telina si carne tocata mixta
7 September 2013
Paste
cu ceapa, telina si carne tocata mixta din: ceapa, usturoi, telina
verde, rosii, carne tocata mixta, ulei de masline, sare, piper, supa de
vita, taitei, rozmarin, foaie de dafin. Ingrediente: 100 g ceapa 3 catei
de usturoi 50 g telina verde 4 rosii 500 g carne tocata mixta 3 linguri
ulei de masline sare…
Read more »
Read more »
Gogosari cu miere si otet
7 September 2013
Gogosari
cu miere si otet din: gogosari rosii, ardei, otet, apa, miere, zahar,
foi de dafin, boabe de mustar, boabe de piper, frunze de telina, sare.
Ingrediente: 3 kg gogosari rosii 2 kg ardei galbeni 2 l otet 1 l apa
250-300 g miere 400 g zahar condimente (foi de dafin, boabe de mustar
si…
Read more »
Read more »
Supa de ceapa cu gris
7 September 2013
Supa
de ceapa cu gris din: ceapa, gris, apa, margarina, sare, piper.
Ingrediente: 3 cepe mari 3 linguri cu gris 1500 ml apa 1 lingura cu
margarina fina sau unt sare piper macinat Mod de preparare: Curăţaţi
cepele, le tăiaţi în două, le spălaţi cu apă rece, le tăiaţi peştişori
şi le căliţi în…
Read more »
Read more »
Crochete de cartofi cu crema de branza
7 September 2013
Crochete
de cartofi cu crema de branza din: cartofi, oua, cascaval, crema de
branza, unt, pesmet, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 oua 200 g
cascaval 100 g crema de branza 25 g unt pesmet sare Mod de preparare:
Curăţă cartofii de coajă şi fierbe-i în apă cu sare 30 de minute. Rade
caşcavalul…
Read more »
Read more »
Clătite cu fructe şi smântână
7 September 2013
Clătite
cu fructe şi smântână din: ou, faina, lapte, apa minerala, sare, unt,
branza dulce, zahar, fructe confiate, mere. Ingrediente: 1 ou 12 linguri
cu faina 500 ml lapte 1 cana cu apa minerala sare 1 lingura cu unt 1
cana cu 200 g branza dulce 2-3 linguri cu zahar fructe confiate 2 mere
…
Read more »
Read more »
Omletă de morcovi
7 September 2013
Omletă
de morcovi din: morcovi, ou, faina, sare, piper alb, branza dulce,
seminte de dovleac, ulei, marar, patrunjel verde. Ingrediente: 200 g
morcovi 1 ou 1 lingura faina sare piper alb macinat 50 g branza dulce
proaspata 1 lingurita seminte de dovleac 1 lingura ulei sau unt cate 2-3
fire de marar si patrunjel verde…
Read more »
Read more »
Zacuscă de vinete cu boia
7 September 2013
Zacuscă
de vinete cu boia din: ulei, vinete, ardei grasi, ceapa, rosii, boia de
ardei dulce, sare, piper. Ingrediente: 30 ml ulei 4 vinete 4 ardei
grași 2 cepe 2 roșii boia de ardei dulce sare piper Mod de preparare:
Se coc vinetele și ardeii. Se decojesc și se lasă la scurs. După ce…
Read more »
Read more »
Peşte pe pat de spanac cu sos de mustar
7 September 2013
Peşte
pe pat de spanac cu sos de mustar din: spanac, sare, faina, unt,
smantana, supa de peste, file de peste, mustar cu boabe, vermut.
Ingrediente: 500 g spanac sare 1 lingura faina 1 lingura unt 200 g
smantana 400 ml supa de peste 500 g file de peste (de exemplu, cod) 2
linguri mustar…
Read more »
Read more »
Vinete cu branza, rosii si carne de vita
7 September 2013
Vinete
cu branza rosii si carne de vita din: carne de vita, branza telemea,
vinete, ceapa, rosii cherry, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente:
200 g carne de vită 100 g brânză telemea 2 vinete 1 ceapă 16 roșii
cherry pătrunjel proaspăt ulei sare piper Mod de preparare: Se taie
vinetele în două, pe lung…
Read more »
Read more »
Salată de dovlecei cu sos de usturoi
7 September 2013
Salată
de dovlecei cu sos de usturoi din: dovlecei, usturoi, galbenus, faina,
ulei, marar, sare, piper, zeama de lamaie. Ingrediente: 3 dovlecei 1
capatana de usturoi 1 galbenus 75 g faina ulei marar sare piper zeama de
lamaie Mod de preparare: Spală dovleceii şi taie-i în rondele. Dă-i
cu sare şi lasă-i pe un…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Vinete pane cu sos de rosii si parmezan
7 September 2013
Vinete
pane cu sos de rosii si parmezan din: vinete, faina, oua, pesmet, ulei
de masline, sos de rosii, mozzarella, frunze de busuioc, parmezan.
Ingrediente: 2-3 vinete 2 cani de faina 4 oua, batute cu 1-2 linguri de
apa 3 cupe pesmet ulei de masline sos de rosii mozzarella feliata 16
frunze de busuioc…
Read more »
Read more »
Zacusca rustica
7 September 2013
Zacusca
rustica din: ceapa, morcovi, rosii, ardei capia, gogosari, ulei, frunze
de dafin, sare, piper. Ingrediente: 2 kg ceapa 2 morcovi 3 kg rosii 3
ardei capia 3 kg gogosari rosii 500 ml ulei o frunza de dafin sare piper
Mod de preparare: Dă roşiile pe râzătoare, iar sucul pune-l la fiert
cu un…
Read more »
Read more »
Musaca din tăiţei cu piept de pasăre
7 September 2013
Musaca
din tăiţei cu piept de pasăre din: taitei, piept de pasare, sare,
piper, unt, verdeata, oua, lapte. Ingrediente: 300 g taitei 1 piept de
pasare sare piper macinat 2 linguri cu unt sau grasime de pasare
verdeata tocata 2 oua 1 pahar cu lapte Mod de preparare: Fierbeţi
pieptul de pasăre cu apă…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu oua si smantana
7 September 2013
Ciuperci
cu oua si smantana din: ciuperci, tarhon, smantana, nucsoara, oua de
prepelita, margarina, sare, piper. Ingrediente: 8 ciuperci champignon
mari cateva fire de tarhon 2 linguri smantana 1 praf nucsoara rasa 8 oua
de prepelita 50 g unt sau margarina sare piper negru macinat Mod de
preparare: Speli ciupercile, le ştergi şi le…
Read more »
Read more »
Scoci cu smantana si vin
7 September 2013
Scoci
cu smantana si vin din: scoici, ulei de masline, ceapa, vin alb, apa,
sare, piper, patrunjel, usturoi. Ingrediente: 2 kg scoici proaspete, in
cochilie 125 ml ulei de masline 2 cepe medii, tocate marunt 250 ml vin
alb sec 4 linguri apa clocotita sare si piper dupa gust 2 linguri
patrunjel tocat 1 catel…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura delicioasa cu ciocolata
6 September 2013
Prajitura
delicioasa cu ciocolata din: faina de orez, zahar, unt nesarat, fulgi
de ciocolata amaruie, lapte, esenta de vanilie, oua. Ingrediente: 2
cani faina de orez 2 cani de zahar 1/2 ceasca unt nesarat 1 cana fulgi
de ciocolata amaruie 2 cutii de lapte 2 lingurita esenta de vanilie 2
oua, batute Mod…
Read more »
Read more »
Supa crema de legume cu cascaval
6 September 2013
Supa
crema de legume cu cascaval din: cartofi, morcovi, ceapa alba,
pastarnac, telina, unt, cascaval, usturoi, ulei, sare, smantana.
Ingrediente: 3 cartofi 3 morcovi 2 cepe albe 1 pastarnac 1 telina mica
25 g unt 100 g cascaval 1-2 catei de usturoi ulei sare smantana (decor)
Mod de preparare: Curata si spala legumele. Taie-le…
Read more »
Read more »
Pui cu cartofi, masline si vin
6 September 2013
Pui
cu cartofi, masline si vin din: pui, cartofi, masline verzi, usturoi,
unt, ulei, vin, sare, piper, patunjel, oregano. Ingrediente: 1 pui mic 3
cartofi medii masline verzi (fara samburi) 3-4 catei de usturoi 25 g
unt 100 ml ulei 250 ml vin alb sare piper verdeata (patrunjel, oregano)
Mod de preparare: Spală puiul.…
Read more »
Read more »
Muraturi asortate cu boabe de mustar, piper si frunze de dafin
6 September 2013
Muraturi
asortate cu boabe de mustar, piper si frunze de dafin din: gogonele,
gogosari, morcovi, radacina de telina, conopida, marar uscat, usturoi,
radacina de hrean, sare, zahar, boabe de mustar, piper, frunze de dafin,
apa. Ingrediente: 2 kg gogonele 3 kg gogosari rosii 1 kg morcovi
curatati 2 radacini de telina frunze de telina 1…
Read more »
Read more »
Salata de creveti cu rosii uscate si crutoane
6 September 2013
Salata
de creveti cu rosii si crutoane din: salata verde, rosii uscate, paine
toast, unt, creveti, ulei de masline, otet de vin alb, sare, piper,
zahar. Ingrediente: 300 g salata verde asortata 40 g rosii uscate
conservate in ulei 2 felii paine toast 2 linguri unt 12 creveti cruzi
decorticati 6 linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Frittata cu mozzarella, cascaval si rucola
6 September 2013
Frittata
cu mozzarella, cascaval si rucola din: oua, mozzarella, cascaval, rosii
cherry, rucola, ulei, sare. Ingrediente: 6 oua 50 g mozzarella 50 g
cascaval rosii cherry rucola 3 linguri cu ulei sare Mod de preparare:
Sparge ouăle într-un castron adânc, pune sare şi bate-le cu telul.
Adaugă mozzarella tăiată în bucăţi mici şi caşcavalul…
Read more »
Read more »
Pui cu rosii si branza la cuptor
6 September 2013
Pui
cu rosii si branza la cuptor din: ceapa, usturoi, ardei grasi, ceapa
verde, file de piept de pui, ulei de masline, sare, piper, rosii pasate,
ierburi de provence, mozzarella, cascaval. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel
de usturoi 3 ardei grasi rosii ceapa verde 600 g file de piept de pui 4
linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Salata cu porumb si praz
6 September 2013
Salata
cu porumb si praz din: salata verde, radicchio, porumb dulce, germeni
de soia, praz, otet de mere, ulei, mustar, zahar, piper, sare, patrunjel
verde, rosii cherry. Ingrediente: 2 salate verzi 1 capatana de
radicchio 200 g porumb dulce conservat 100 g germeni de soia 1 fir de
praz pentru dressing si decor: 2 linguri…
Read more »
Read more »
Zacsuca clasica
6 September 2013
Zacsuca
clasica din: ceapa, vinete, rosii, ardei capia, gogosari rosii, ulei,
frunze de dafin, boabe de piper negru, sare. Ingrediente: 1 kg ceapa 2
kg vinete 1 kg rosii 3 kg ardei capia 3 kg gogosari rosii 500 ml ulei 2
frunze de dafin 1 lingurita rasa cu boabe de piper negru sare Mod…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu smantana sau crutoane
6 September 2013
Supa
de rosii cu smantana sau crutoane din: pulpa de rosii, ceapa, usturoi,
cimbru, ulei de masline, concentrat vegetal, smantana. Ingrediente: 800 g
pulpa de rosii 2 cepe mari, tocate marunt 8 catei de usturoi 2
lingurite cimbru uscat 4 linguri ulei de masline 700 ml concentrat
vegetal smantana pentru servit (optional) Mod de…
Read more »
Read more »
Tocanita de purcel cu paste si sos de ciuperci
6 September 2013
Tocanita
de purcel cu paste si sos de ciuperci din: ciuperci asortate, muschi de
porc, ulei, unt, sare, piper, taitei, vin, supa de vita, smantana.
Ingrediente: 400 g ciuperci asortate 600 g muschi de porc 1 lingura ulei
2 linguri unt sare piper 350 g taitei 100 ml vin alb 100 ml supa de
vita…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de farfalle cu struguri si nuci
6 September 2013
Salata
de farfalle cu struguri si nuci din: nuci, farfalle, broccoli,
maioneza, zahar, ceapa rosie, otet de vin rosu, sare, struguri, bacon.
Ingrediente: 1 cana nuci, tocate 1 pachet farfalle 1 broccoli 1 ceasca
maioneza 1/3 cana de zahar 1/3 cana ceapa rosie, taiata cuburi 1/3 cana
de otet de vin rosu 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor cu sos
6 September 2013
Pui
la cuptor cu sos din: ulei, pui, ceapa, usturoi, suc de rosii, ketchup,
miere, piersica. Ingrediente: 1 lingura ulei 1 pui, taiat in circa 12
bucati 1 ceapa rosie, tocata marunt 4 catei de usturoi, zdrobiti 300 g
suc de rosii 250 g ketchup 2 linguri miere 1 mango sau piersica din
compot, maruntita…
Read more »
Read more »
Gogosari cu mustar si foi de dafin
6 September 2013
Gogosari
cu mustar din: gogosari, zahar, otet, ulei, mustar clasic, foi de
dafin, boabe de piper, sare. Ingrediente 6 kg gogosari 2 cani de zahar 2
cani cu otet 2 cani cu ulei 800 g mustar clasic foi de dafin boabe de
piper 1 lingura cu sare Mod de preparare: Spală gogoşarii, curăţă-i
de…
Read more »
Read more »
Tartine cu ansoa marinat si rosii
6 September 2013
Tartine
cu ansoa marinat si rosii din: ansoa marinat, rosii, chifle, piper,
boia de ardei dulce. Ingrediente: 200 g anșoa marinat 2 roșii 2 chifle
piper boia de ardei dulce Mod de preparare: Se taie chiflele pe
jumătate, pe lung și se prăjesc. Se taie roșiile rondele groase de 1cm.
Se scot bucățile de…
Read more »
Read more »
Bulgur cu coriandru si rosii
6 September 2013
Bulgur
cu coriandru si rosii din: bulgur, rosii, lamai verzi, ceapa, ulei
extravirgin de masline, menta, patrunjel verde, seminte de coriandru,
sare, piper. Ingrediente: 250 g bulgur, preferabil maruntit 4 rosii 3
lamai verzi 2 cepe 150 ml ulei extravirgin de masline 50 g menta 2-3
legaturi patrunjel verde 1 lingurita seminte de coriandru macinate…
Read more »
Read more »
Gogosari umpluti cu struguri
6 September 2013
Gogosari
umpluti cu struguri din: gogosari, struguri, otet de mere, miere, sare
grunjoasa, foaie de dafin, hrean, frunze de telina, boabe de piper.
Ingrediente: 2 kg gogosari sanatosi cat mai rosii 500 g struguri negri
cat mai dulci 500 ml otet de mere 50 g miere (2-3 lingurite cu varf) 1
lingurita cu sare grunjoasa…
Read more »
Read more »
Paste cu carne tocata de vita
6 September 2013
Paste
cu carne tocata de vita din: ceapa, ulei, usturoi, ardei gras, carne de
vita, vin rosu, rosii decojite, sos worcester, zahar, ketchup, sare,
piper, spaghete, patrunjel, parmezan. Ingrediente: 1 ceapa 1 lingura
ulei 2 catei de usturoi 1 ardei gras rosu 500 g carne de vita 200 ml vin
rosu 600 g rosii decojite…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Morcovi si ridichi albe murate
6 September 2013
Morcovi
si ridichi albe murate din: ridichi albe, morcovi, sare, apa fierbinte,
zahar, otet. Ingrediente: ½ kg ridichi albe ½ kg morcovi 1 lingura de
sare ½ cana apa fierbinte 5 linguri de zahar 1 cana apa 4 linguri de
oțet Mod de preparare: Curatati si taiati legumele. Puneti intr-un
castron, adaugati…
Read more »
Read more »
Supa ardeleneasca cu smantana si zer
6 September 2013
Supa
ardeleneasca cu smantana si zer din: fasole verde, slanina apa, ceapa
verde, rosii, verdeata, zer, smantana, sare. Ingrediente: 1 kg fasole
verde pastai 200 g slanina alba 10-12 fire ceapa verde 3 rosii verdeata
tocata 1 cana cu zer 1 pahar cu smantana sare Mod de preparare:
Curăţaţi fasolea, o spălaţi în apă…
Read more »
Read more »
Tarta cu rosii, branza si ceapa verde
6 September 2013
Tarta
cu rosii, branza si ceapa verde din: branza telemea, branza de vaci,
ceapa verde, rosii, foitaj. Ingrediente: 200 g brânză telemea 100 g
brânzică de vaci 2 cepe verzi 6-8 roșii 1 pachet foitaj Mod de
preparare: Se amestecă brânzica de vaci cu telemeaua rasă. Se adaugă
ceapa tăiată rondele. Se întinde aluatul…
Read more »
Read more »
Mozzarella cu spanac si mazare
6 September 2013
Mozzarella
cu spanac si mazare din: spanac, mazare, mozzarella, ulei de masline,
sare, piper. Ingrediente: 400 g spanac 200 g mazăre boabe 400 g
mozzarella ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Se spală
spanacul și se fierbe 5 minute în apă cu sare. Se scoate pe o
strecurătoare și se lasă la…
Read more »
Read more »
Tarte delicioasa cu prune
6 September 2013
Tarte
delicioasa cu prune din: faina, sare, zahar, unt, galbenusuri, prune,
branza de vaci, suc de lamaie, zahar vanilat, gris, fulgi de migdale,
zahar pudra. Ingrediente: 200 g faina 1 praf sare 80 g zahar 100 g unt 2
galbenusuri 10 prune 250 g branza de vaci 1 lingura suc de lamaie 1
plic zahar…
Read more »
Read more »
Spaghete cu parmezan si legume
6 September 2013
Spaghete
cu parmezan si legume din: ulei de masline, spaghete, frunze de spanac,
parmezan, dovlecel verde, usturoi, busuioc verde, sare. Ingrediente:
100 ml ulei de măsline 300 g spaghete 500 g frunze de spanac 100 g
parmezan ras 1 dovlecel verde 6 căței de usturoi 1 crenguță de busuioc
verde sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Pilaf de arpacaş cu lămâie
6 September 2013
Pilaf
de arpacaş cu lămâie din: ulei de masline, ceapa verde, morcovi,
telina, usturoi, arpacas, cimbru, coaja de lamaie, suc de lamaie, sare,
piper. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 3 cepe verzi 2 morcovi 1
telina mica 1 catel de usturoi 225 g arpacas cimbru coaja si sucul de la
1 lamaie sare piper…
Read more »
Read more »
Budinca englezeasca cu stafide si curmale
6 September 2013
Budinca
englezeasca cu stafide si curmale din: migdale, stafide, unt, curmale,
iaurt, zahar pudra, zahar vanilat, coaja de portocala, coaja de lamaie,
oua, faina, praf de copt, cacao, zahar, lapte, zahar vanilat, aroma de
caramel. Ingrediente: 100 g migdale macinate 100 g stafide 100 g unt 100
g curmale 4 linguri iaurt 50 g zahar…
Read more »
Read more »
Tochitura dobrogeana cu piept de pui
6 September 2013
Tochitura
dobrogeana cu piept de pui din: piept de pui, ceapa, ardei gras,
bulion, vin rosu, ulei, usturoi, sare, piper, cimbru, ou, telemea de
oaie, mamaliga. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapa mare 1 ardei rgas 2
linguri bulion 1 pahar vin rosu 2 linguri ulei 3 catei de usturoi sare
piper cimbru cate…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mazare murata
6 September 2013
Mazare
murata din: otet, apa rece, sare, zahar, usturoi, fulgi de ardei rosu,
piper alb, seminte de mustar, seminte de coriandru, mazare.
Ingrediente: 1 cana de oțet 1 cana de apa rece 1/2 lingura sare 1/2
lingura zahar 4 catei de usturoi, feliat 1/4 lingurita fulgi de ardei
rosu 1/4 lingurita piper alb 1/4…
Read more »
Read more »
Tartă cu spumă de caise si fistic
6 September 2013
Tartă
cu spumă de caise si fistic din: caise, zahar fin, gelatina, oua,
fistic, faina, zahar, unt, sare, galbenus. Ingrediente: 600 g caise 300 g
zahar fin 4 lingurite gelatina 5 oua 150 g fistic nesarat aluat: 250 g
faina 60 g zahar fin 125 g unt 1 praf sare 1 galbenus Mod de…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu carne de curcan
6 September 2013
Rosii
umplute cu carne de curcan din: rosii, carne tocata de curcan, praz,
ceapa, sare, piper, marar, patrunjel, orez. Ingrediente: 6 rosii 500 g
carne de curcan tocata 1 praz 1 ceapa taiata marunt sare piper 1
legatura de marar tocat 1 legatura de patrunjel tocat 1 mana de orez
spalat Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Sendvis cu carne tocata de vita
6 September 2013
Sendvis
cu carne tocata de vita din: carne tocata de vita, cascaval, suc de
rosii, ceapa, paine toast, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g carne
tocată-vită 200 g cașcaval 50 ml suc de roșii 1 ceapă felii-toast ulei
sare piper Mod de preparare: Se toacă ceapa mărunt. Se încing 2
linguri de ulei într-o…
Read more »
Read more »
Sarmale din peste cu orez si cimbru
6 September 2013
Sarmale
din peste cu orez si cimbru din: salau, ceapa, orez, piper, marar,
cimbru, sare, frunze de vita de vita, bulion. Ingrediente: 1 kg salau 2
cepe 100 g orez piper marar uscat cimbru sare ulei frunze de vita de vie
2 linguri bulion Mod de preparare: Cureţi carnea de pe oase şi o…
Read more »
Read more »
Scrumbie cu sos
6 September 2013
Scrumbie
cu sos din: scrumbie, sare, piper, bulion. Ingrediente: cate o scrumbie
de persoana sare piper 1 lingura bulion Mod de preparare: Cureţi
scrumbia şi o crestezi pe diagonală pe ambele părţi. O prăjeşti în
tigaie sau la disc. O scoţi din vasul în care s-a prăjit şi grăsimea
rămasă o scurgi, o strecori…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gem de capsuni cu coaja de lamaie
5 September 2013
Gem
de capsuni din: capsuni, lamaie, zahar, sare. Ingrediente: 2 1/2 cani
capsuni, taiate cuburi 1 lamaie 1/4 ceasca de zahar Un varf de cutit de
sare Mod de preparare: Combinati fructele si zaharul intr-o
cratita. Adaugati un varf de cutit de sare, suc de lamaie si radeti
putina coaja de…
Read more »
Read more »
Gustare cu salam Chorizo, rosii cu busuioc
5 September 2013
Gustare
cu salam Chorizo, rosii cu busuioc din: aluat foitaj, salam chorizo,
rosii, busuioc, galbenus, sare, parmezan, ulei de masline. Ingrediente: 1
foaie de aluat foitaj 100 g salam Chorizo 300 g rosii busuioc proaspat 1
galbenus 100 g parmezan ras sare ulei de masline Mod de preparare:
Tai din aluatul de foitaj dreptunghiuri…
Read more »
Read more »
Porc picant cu masline la cuptor
5 September 2013
Porc
picant cu masline la cuptor din: muschiulet de porc, boia iute,
coriandru, ceapa, vin rosu, ulei, sare, piper, masline negre, masline
verzi, muguri de pin, salata verde, patrunjel. Ingrediente: 500 g
muschiulet de porc 1/2 lingurita rasa boia iute 1 lingurita rasa
coriandru maruntit 3 cepe potrivite 250 ml vin rosu ulei sare piper…
Read more »
Read more »
Supa delicioasa de rosii cu smantana si busuioc
5 September 2013
Supa
delicioasa de rosii cu smantana si busuioc din: rosii, ceapa, morcov,
smantana, frunze de busuioc, ulei, sare, piper, supa de legume.
Ingrediente: 1 kg rosii 2 cepe 1 morcov ras 2-3 linguri de smantana
frunze de busuioc 2 linguri de ulei sare piper 200 ml supa de legume,
optional Mod de preparare: Speli…
Read more »
Read more »
Salata cu rucola, rosii si busuioc
5 September 2013
Salata
cu rucola, rosii si busuioc din: frunze de rucola, rosii, ceapa verde,
busuioc, otet balsamic, ulei de masline, piper negru. Ingrediente: 4
maini de frunze proaspete de rucola 12 rosii mici, taiate in jumatate 4
cepe verzi, taiate 4 crengute de busuioc proaspat otet balsamic si ulei
de masline de calitate superioara piper negru…
Read more »
Read more »
Spaghete cu rosii cherry
5 September 2013
Spaghete
cu rosii cherry din: spaghete, rosii cherry, piept de pui, ardei grasi,
ulei de floarea soarelui, ulei de masline, sare, unt, piper, patrunjel.
Ingrediente: 400 g spaghete 400 g rosii cherry 350 g piept de pui
dezosat 3 ardei grasi verzi ulei de floarea soarelui pentru prajit ulei
de masline sare unt pentru decor:…
Read more »
Read more »
Saramura din burta de crap
5 September 2013
Saramura
din burta de crap din: crap, rosii, ardei iute, sare, patrunjel.
Ingrediente: 1 crap mare 3 rosii 3 ardei iuti sare patrunjel Mod de
preparare: Cureţi şi speli peştele şi pentru saramură opreşti partea de
la burtă. Incingi grătarul şi frigi peştele. Pui un litru de apă la
fiert cu ardeiul gras şi…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu coriandru
5 September 2013
Supa
de rosii cu coriandru din: rosii, ceapa, suc de rosii, suc de
portocale, ardei, zahar pudra, apa cu gheata, Ingrediente: 1,3 kg rosii
mari si coapte, tocate 1 ceapa mica, tocata 175 ml suc de rosii 3
linguri de suc proaspat de portocale 1 ardei rosu, fara seminte 3/4
lingurita de zahar pudra apa…
Read more »
Read more »
Salata cu avocado si feta
5 September 2013
Salata
cu avocado si feta din: salata creata verde, salata creata rosie, ardei
capia, avocado, branza feta, morcov, ulei de masline, zeama de lamaie,
piper, oregano, sare. Ingrediente: 1 salata creata verde potrivita 1
salata creata rosie potrivita 2 ardei capia 1 avocado 1 morcov mare 300
g branza feta ulei de masline zeama de…
Read more »
Read more »
Must: 7 beneficii ale mustului
5 September 2013
Rezultat
în urma zdrobirii strugurilor, mustul conţine nu numai compuşii
benefici din pulpa fructului, dar şi din pieliţă, seminţe şi ciorchini.
Revista „Click! pentru femei” îţi spune de ce e bine să-l consumi.
Păstrează tinereţea celulelor Polifenolii şi antioxidanţii blochează
efectul nefast al radicalilor liberi asupra celulelor. Aceşti radicali,
în exces, sunt principalii responsabili ai…
Read more »
Read more »
Salata cu stavrid afumat
5 September 2013
Salata
cu stavrid afumat din: rosii, ardei gras, castraveti, ceapa, stavrid
afumat, oua, smantana, vin alb, sare, cimbru, marar. Ingrediente: 3
rosii 2 ardei gras 3 castraveti de gradina sau unul de sera 1 ceapa 1
stavrid afumat 2 oua fierte pentru sos: 2 oua fierte 1 lingura de
smantana 6 linguri vin alb sec…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de porc la tigaie
5 September 2013
Cotlete
de porc la tigaie din: cotlete de porc, faina, amidon de porumb, sare,
piper, praf de usturoi, boia de ardei, piper cayenne, ulei vegetal, unt.
Ingrediente: 2 cotlete de porc 1/2 cana faina 1 lingura amidon de
porumb 2 lingurite de sare 2 lingurite piper negru 1/2 lingurita praf de
usturoi 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Strudel cu fructe
5 September 2013
Strudel
cu fructe din: faina, galbenusuri, sare, apa, otet, unt, branza de
vaci, fructe, zahar, ou, pesmet, esenta de vanilie. Ingrediente: foaie:
250 g faina 2 galbenusuri 1 praf de sare 120 ml apa 1 lingura otet 50 g
unt topit umplutura: 500 g branza de vaci 300 g fructe asortate (mere,
caise, piersici, fructe…
Read more »
Read more »
Spirale cu legume
5 September 2013
Spirale
cu legume din: paste fusilli, dovlecei, ardei capia, ulei de masline,
oregano, piper, morcovi, sare, patrunjel. Ingrediente: 400 g paste
fulilli in trei culori 2 dovlecei mari 2 ardei capia mari ulei de
masline 1 lingura rasa oregano 2 morcovi mari piper alb sare patrunjel,
pentru decor Mod de preparare: Pui pastele la…
Read more »
Read more »
Bors de perisoare de peste
5 September 2013
Bors
de perisoare de peste din: crap, ceapa, morcovi, ardei gras, rosii,
paste fainoase, paine, oua, sare, piper, bors, patrunjel. Ingrediente: 1
crap de 1 kg 1 ceapa 2 morcovi 2 ardei rgasi 3 rosii 150 g paste
fainoase 2 felii paine de o zi 2 oua sare piper 1 l bors patrunjel
Mod…
Read more »
Read more »
Shake de coacaze cu chefir
5 September 2013
Shake
de coacaze cu chefir din: coacaze, zahar, chefir. Ingrediente: 800 g
coacaze 120 g zahar 800 ml chefir Mod de preparare: Coacazele se
curata, se spala si se scurg bine de apa. Se amesteca cu zaharul si se
mixeaza. Se adauga chefirul si se amesteca pana se omogenizeaza. Se
serveste in pahare reci,…
Read more »
Read more »
Prajitura cu smochine si branza de vaci
5 September 2013
Prajitura
cu smochine si branza de vaci din: oua, zahar, lapte, faina, praf de
copt, sare, frisca, branza de vaci, zahar, esenta de vanilie, smochine.
Ingrediente: 6 oua 6 linguri zahar 6 linguri lapte 6 linguri faina 1
praf de copt 1 praf de sare umplutura: 250 ml frisca 250 g branza de
vaci grasa…
Read more »
Read more »
Supa de arpacas cu telina si fasole verde
5 September 2013
Supa
de arpacas cu telina si fasole verde din: arpacas, linte, fasole verde,
ceapa, usturoi, telina, cimbru, oregano, salvie, condimente, ulei,
sare, piper. Ingrediente: 300 g arpacas 150 g linte 250 g fasole verde 1
ceapa mare 3 catei de usturoi 1 telina mica 1/2 lingurita cimbru 1/2
lingurita oregano 5 frunze salvie condimente pentru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Conopida murata
5 September 2013
Conopida
murata din: seminte de coriandru, seminte de mustar, seminte de chimen,
otet de mere, usturoi, ghimbir, zahar, ceapa, sare, boabe de piper,
turmeric, fulgi de ardei, conopida, morcovi, ardei rosu. Ingrediente: 1
lingurita seminte de coriandru 1 lingurița seminte de mustar 1/2
lingurita seminte de chimen 2 cesti de otet de mere 5…
Read more »
Read more »
Budinca cu mandarine
5 September 2013
Budinca
cu mandarine din: lapte, sare, zahar, baton de vanilie, coaja de
mandarina, galbenusuri, frisca, amidon, mandarine, unt. Ingrediente: 600
ml lapte un parf de sare 150 g zahar un baton de vanilie coaja rasa de
la 2 mandarine 4 galbenusuri 250 ml frisca 4 lingurite amidon 2
mandarine curatate un cubulet unt Mod…
Read more »
Read more »
Rulouri cu sunca si crema de branza
5 September 2013
Rulouri
cu sunca si crema de branza din: sunca, unt, crema de branza cu
verdeata, ceapa verde, toast. Ingrediente: 200 g șuncă felii 100 g unt
100 g cremă de brânză cu verdeață ceapă verde felii toast fără coajă
Mod de preparare: Se întinde unt sau cremă de brânză pe feliile de
toast, se…
Read more »
Read more »
Legume marinate şi murate
5 September 2013
Legume
marinate şi murate din: otet de vin alb, apa, sare de mare, ulei de
masline extravirgin, usturoi, ardei iute, ciuperci, vinete, dovlecei,
bulbi de fenicul, ceapa, ardei gras, cimbru. Ingrediente: pentru
lichidul de murare: un litru de cidru sau oţet de vin alb un litru de
apă două linguri de sare de mare pentru…
Read more »
Read more »
Peste afumat cu orez si legume
5 September 2013
Peste
afumat cu orez si legume din: peste afumat, orez, porumb, mazare,
morcov, ardei gras, ceapa, usturoi, ulei de floarea soarelui, patrunjel,
sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri peşte afumat 100 g orez 100 g
porumb din conservă 100 g mazăre un morcov un ardei gras o ceapă doi
căţei de usturoi 75 ml ulei de…
Read more »
Read more »
Ştrudel cu mere şi stafide
5 September 2013
Ştrudel
cu mere şi stafide din: aluat de foitaj, mere, unt, miez de nuca,
stafide, zahar tos, zahar vanilinat, scortisoara, menta, ghimbir,
anason. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj 600 g mere 50 g unt 100 g
miez de nucă 125 g stafide 80 g zahăr tos zahăr vanilinat scorţişoară
mentă tocată ghimbir anason …
Read more »
Read more »
Chiftele de icre
5 September 2013
Chiftele
de icre din: icre proaspete, oua, cartofi, ceapa, sare, piper, faina,
usturoi. Ingrediente: 200 g icre proaspete 3 oua 2 cartofi 1 ceapa sare
piper 100 g faina 2 catei de usturoi Mod de preparare: Fierbi cartofii
si apoi ii pasezi ca pentru piure. Amesteci cartofii cu icrele, ouale,
ceapa taiata marunt, sare…
Read more »
Read more »
Paste cu pui la tigaie
5 September 2013
Paste
cu pui la tigaie din: paste farfalle, piept d epui, ardei gras, unt,
mazare, boia, piper alb, patrunjel verde, sare. Ingrediente: 400 g paste
farfalle 400 g piept de pui 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 100 g
unt 200 g mazare boia piper alb macinat 1/2 legatura patrunjel verde
sare …
Read more »
Read more »
Salata cu rucola, parmezan si prosciutto crudo
5 September 2013
Salata
cu rucola, parmezan si prosciutto crudo din: rucola, parmezan,
prosciutto crudo, sare, ulei de masline, zeama de lamaie. Ingrediente: o
punca de rucola 200 g parmezan 10 feliute prosciutto crudo sare ulei de
masline zeama de la o jumatate de lamaie/otet balsamic Mod de
rpeparare: Tai parmezanul feliute subtiri. Pui rucola intr-o farfurie…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fidea de orez prajita cu sos si tofu
5 September 2013
Fidea
de orez prajita cu sos si tofu din: ulei de gatit, fidea de orez,
usturoi, ghimbir, ardei iute, ciuperci, tofu, mazare, varza chinezeasca,
sos de fasola, sos de soia, zahar, sos de stridii, ulei de susan, vin,
faina de porumb. Ingrediente: ulei de gatit 150 g de fidea de orez,
inmuiata in apa…
Read more »
Read more »
Ciorba de crap cu legume si verdeata
5 September 2013
Ciorba
de crap cu legume si verdeata din: crap, morcovi, rosii, cartofi, ardei
rgasi, patrunjel, ulei, otet, ou. Ingrediente: 1 crap 2 morcovi 5 rosii
3 cartofi 2 arde grasi 1 legatura patrunjel 1 lingura ulei otet pentru
acrit 1 ou Mod de preparare: Cureti si speli pestele, il portionezi,
presari bucatile cu sare…
Read more »
Read more »
Rulada de pui cu cascaval si fistic
5 September 2013
Rulada
de pui cu cascaval si fistic din: fistic, cascaval, piept de pui, sare,
piper. Ingrediente: 300 g fistic-crud 200 g cașcaval 1 piept de pui
dezosat sare piper Mod de preparare: Se macină fisticul. Se rade
cașcavalul și se amestecă cu fisticul măcinat. Se bate pieptul de pui și
se presară cu sare.…
Read more »
Read more »
Stiuca in sos de legume cu piure
5 September 2013
Stiuca
in sos de legume cu piure din: file de stiuca, coaja de lamaie,
patrunjel, ulei de masline, cartofi, unt, smantana, mustar de dijon,
ulei, morcovi, telina, ceapa, usturoi, supa de peste, vin, suc de rosii,
smantana. Ingrediente: 800 g file de stiuca coaja rasa de la 1 lamaie
cateva fire de patrunjel ulei de…
Read more »
Read more »
Desert cu fructe confiate si stafide
5 September 2013
Desert
cu fructe confiate si stafide din: oua, unt, rom, stafide, zahar,
fructe confiate, coaja de lamaie, pesmet, sare. Ingrediente: 5 oua 1
lingura unt 1 lingura rom sau coniac 2 linguri stafide 250 g zahar 50 g
fructe confiate coaja rasa de la o lamaie 250 g pesmet un praf de sare
Mod…
Read more »
Read more »
Pane crocant
5 September 2013
Pane
crocant din: conopida, oua, faina, pesmet, ulei, sare, piper, otet.
Ingrediente: 1 kg conopida 4 oua 100 g faina 100 g pesmet ulei pentru
prajit sare piper otet Mod de preparare: Se spala conopida bine, se
desface in buchetele si se lasa in apa cu putin otet 10 minute, pentru a
elimina eventualii…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort cu crema de lapte si glazura de ciocolata
4 September 2013
Tort
cu crema de lapte si glazura de ciocolata din: oua, esenta de vanilie,
zahar, faina, sare, zahar, lapte, galbenusuri de ou, sare, sirop,
ciocolata amaruie. Ingrediente blat: 3 oua, la temperatura camerei,
albusurile separate de galbenusuri 1 lingurita de esenta de vanilie 1/2
ceasca zahar 3/4 cana faina 1 praf de sare Ingrediente…
Read more »
Read more »
Supa de legume cu smantana
4 September 2013
Supa
de legume cu smantana din: praz, morcovi, pastarnac, cartofi, ceapa,
telina, lapte, unt, smantana, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente:
2 fire de praz 2 morcovi 1 pastarnac 2 cartofi albi fainosi 2 cepe 1
telina potrivita 100 ml lapte 3 linguri unt 2 linguri smantana patrunjel
verde sare piper Mod de prepaare: Se…
Read more »
Read more »
Frigarui de peste cu ardei gras si praz
4 September 2013
Frigarui
de peste cu ardei gras si praz din: fileuri de peste, ardei grasi,
praz, lamai, ulei de masline, oregano, cimbru, busuioc, sare, piper,
usturoi, ulei, iaurt, sare. Ingrediente: 6 fileuri de peste 3 arde grasi
de culori diferite 1 fir praz pentru sosul marinat: 3 lamai 5 linguri
ulei de masline 1 lingurita oregano…
Read more »
Read more »
Prajitura cu struguri si rom
4 September 2013
Prajitura
cu struguri si rom din: oua, struguri, faina, zahar, unt, zahar
vanilinat, praf de copt, rom. Ingrediente: 8 oua 300 g struguri 300 g
faina plus 2 linguri 250 g zahar 250 g unt plus 20 g pentru tava 2
plicuri zahar vanilinat un plic praf de copt 100 ml rom Mod de…
Read more »
Read more »
Conopida la cuptor
4 September 2013
Conopida
la cuptor din: conopida, cascaval, telemea de oaie, oua, smantana, unt,
pesmet, sare, piper. Ingrediente: 1 conopida mare 100 g cascaval ras
100 g branza telemea de oaie 2 oua 3 linguri smantana 100 g unt 1
lingura pesmet sare piper Mod de preparare: Conopida spălată se
desface în bucheţele, care se herb…
Read more »
Read more »
Salau cu legume preparat la aburi
4 September 2013
Salau
cu legume preparat la aburi din: fileuri de salau, rosii cherry,
dovlecei, broccoli, ridichi, lamai, cimbru, ulei de masline, sare,
piper. Ingrediente: 4 fileuri de salau (a 200 g) 400 g rosii cherry 2
dovlecei 500 g broccoli 1 legatura ridichi 2 lamai 4 fire cimbru 4
linguri ulei de masline sare piper …
Read more »
Read more »
Tarta de toamna cu sunca si broccoli
4 September 2013
Tarta
de toamna cu sunca si broccoli din: faina, unt, galbenusuri, sare,
sunac, praz, conopida, broccoli, ardei gras, rosii cherry, oua, ulei de
masline, sare, piper. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 200 g unt 3
galbenusuri 1 praf de sare pentru umplutura: 300 g sunca 1 fir de praz
500 g conopida 1 broccoli…
Read more »
Read more »
Tarte cu iaurt şi struguri
4 September 2013
Tarte
cu iaurt şi struguri din: faina de migdale, miere, ulei, iaurt, zahar
vanilinat, struguri, frunze de menta. Ingrediente: 220 g faina de
migdale 45 ml miere 15 ml ulei pentru umplutura: 2 pahare mari de iaurt
bine scurs 2 pliculete zahar vanilinat struguri albi si rosii cateva
frunze de menta Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Conopida cu carnati
4 September 2013
Conopida
cu carnati din: conopida, carnati, rosie, smantana, faina, unt,
patrunjel verde, sare, piper, oua. Ingrediente: 1 conopida mare 300 g
carnati mai grosi 1 rosie 200 g smantana 1 lingura faina 1 lingura unt
patrunjel verde sare piper 3 oua Mod de preparare: Conopida se desface
bichetele si se tine in apa cu…
Read more »
Read more »
Spumă de mascarpone cu struguri
4 September 2013
Spumă
de mascarpone cu struguri din: mascarpone, zahar, biscuiti, cafea,
strugure, sare. Ingrediente: 400 g mascarpone 80 g zahar 4 oua cativa
biscuiti 150 ml cafea un ciorchine strugure sare Mod de preparare: Se
bat albuşurile spumă cu un praf de sare, iar gălbenuşu¬rile se freacă
bine cu zahărul. Apoi, crema de gălbenuşuri se…
Read more »
Read more »
Rulouri de vitel cu orez si slanina
4 September 2013
Rulouri
de vitel cu orez si slanina din: pulpa de vitel, orez, ou, slanina,
sare, boia, vin, untura, cimbru. Ingrediente: 600 g pulpa de vitel 200 g
orez fiert 1 ou 150 g slanina sare boia 1 pahar vin alb 1 lingura
untura cimbru Mod de preparare: Tai carnea bucăţi cât mai subţiri şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Castraveti murati in otet de mere
4 September 2013
Castraveti
murati in otet de mere din: castravete, suc de limeta, apa, sare,
gheata, ceapa, otet de mere, zahar, seminte de mustar, tumeric, seminte
de telina, cuisoare. Ingrediente: 8-10 kg castraveți, spalati 1 ceasca
suc de limeta 10l apa 3 linguri sare gheata 4-6 cepe, feliate 6 cesti
de otet de mere 6 cani…
Read more »
Read more »
Shake de rosii cu chefir
4 September 2013
Shake
de rosii cu chefir din: rosii, ceapa verde, chefir. Ingrediente: 500 g
rosii 2 legaturi ceapa verde 1,5 l chefir Mod de preparare: Rosiile se
decojesc si se taie cubulete. Se paseaza. Se adauga ceapa verde, taiata
foarte marunt, apoi chefirul. Se amesteca pana se omogenizeaza. Se
serveste in cupe de sticla si…
Read more »
Read more »
Varza secuiasca
4 September 2013
Varza
secuiasca din: varza dulce, carne de porc, rosii, sare, smantana,
untura, secarica. Ingrediente: 1 varza dulce 600 g carne de porc 4 rosii
sare smantana pentru servit 1 lingura untura 1 ceasca secarica (tuica
cu chimion) Mod de preparare: Cureţi varza, o tai fideluţă şi o freci
cu sare. încingi untura şi rumeneşti…
Read more »
Read more »
Prajitura rapida cu stafide
4 September 2013
Prajitura
rapida cu stafide din: branza de vaci, stafide aurii, oua, sare,
smantana, sofran, zahar pudra, gris, unt, mar. Ingrediente: un kg branza
de vaci 200 g stafide aurii 4 oua un praf sare 2 linguri smantana putin
sofran 3 linguri zahar pudra o lingura gris 20 g unt un mar Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Gulas cu carne de vita
4 September 2013
Gulas
cu carne de vita din: carne impanata de vita, ceapa, usturoi, boia
iute, rosie, cartofi, ardei gras, piper, ulei, apa. Ingrediente: 1 kg
carne impanata de vita, taiata cuburi 1 ceapa mare taiata pestisori 1
catel de usturoi 1 lingurita boia iute 1 rosie curatata de coaja si
taiata in cuburi 4 cartofi mici,…
Read more »
Read more »
Buseuri cu crema
4 September 2013
Buseuri
cu crema din: apa, unt, faina, oua, sare, unt, zahar, oua, cacao
neagra, sare. Ingrediente: pentru buseuri: 200 ml apa 100 g unt 150 g
faina cernuta 4 oua mari sare pentru crema: 200 g unt 200 g zahar 6 oua
60 g cacao neagra sare Mod de preparare: Pune la fiert apa,…
Read more »
Read more »
Briose cu branza telemea
4 September 2013
Briose
cu branza telemea din: oua, telemea, ardei gas, smantana, faina, praf
de copt, oregano, piper. Ingrediente: 3 oua 150 g telemea un ardei gras
rosu 200 ml smantana 200 g faina o lingurita praf de copt o lingura
oregano piper Mod de preparare: Intr-un castron, se amestecă ouăle şi
smântână şi apoi se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Macaroane cu branza si lapte
4 September 2013
Macaroane
cu branza si lapte din: unt nesarat, paine, lapte, faina, sare,
nucsoara, piper, ardei iute, branza cheddar, parmezan, paste.
Ingrediente: 8 linguri unt nesarat 6 felii de paine, fara coaja, taiata
cuburi 5 1/2 cani de lapte 1/2 cana faina 2 lingurite de sare 1/4
lingurita nucsoara proaspat rasa 1/4 lingurita piper negru…
Read more »
Read more »
Varza cu chiftele
4 September 2013
Varza
cu chiftele din: varza acra, carne tocata, ulei, bulion, pasta de
ardei, boia, chimen. Ingrediente: 1 varza acra 600 g carne tocata si
preparata pentru chiftele, dupa gust 200 ml ulei pentru varza 50 ml ulei
pentru chiftele 3 linguri bulion 1 lingura pasta de ardei, dulce sau
iute, dupa gust 1 lingurita boia…
Read more »
Read more »
Pogacele din cartofi
4 September 2013
Pogacele
din cartofi din: cartofi, drojdie, faina, galbenusuri, unt, telemea de
oaie, carne afumata, ou, sare, piper. Ingrediente: cartofi drojdie 500 g
faina 2 galbenusuri 200 g unt 200 g telemea de oaie 200 g carne afumata
1 ou pentru uns sare piper Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă
şi între timp desfaci…
Read more »
Read more »
Supa de cartofi cu tarhon
4 September 2013
Supa
de cartofi cu tarhon din: cartofi, pulpa de porc, boia dulce, tarhon in
otet, ulei. Inrgediente: 1 kg cartofi 500 g pulpa de porc 1 lingurita
boia dulce tarhon in otet sau proaspat 2 linguri ulei Mod de
preparare: Pui carnea tăiată cuburi mici la fiert în apă rece cu sare.
Iei spuma…
Read more »
Read more »
Pastrav cu salata, ardei gras si vinete
4 September 2013
Pastrav
cu salata, ardei gras si vinete din: ardei gras, dovlecel, vanata,
fileuri de pastrav, usturoi, oregano, mere, salata verde, mustar, otet,
iaurt, sare. Ingrediente: 1 ardei gras rosu 1 dovlecel 1 vanata 4
fileuri pastrav 2 catei de usturoi 2 fire oregano 1 lingura ulei salata:
2 mere 1 capatana salata verde 2 linguri…
Read more »
Read more »