Supa crema cu branza feta si pecorino
Supa
crema cu branza feta si pecorino din: cartofi, morcov, ceapa, lapte,
branza feta, branza pecorino, cascaval, apa, ulei, sare. Ingrediente: 4
cartofi mari 1 morcov 1 ceapa 1/2 cana cu lapte 100 g branza feta 50 g
branza pecorino sau branza de oaie 50 g cascaval 3-4 cani cu apa ulei
sare Mod…
Read more »
Read more »
Supa de avocado cu ceapa rosie
Supa
de avocado cu ceapa rosie din: avocado, marar, ceapa rosie, alune de
padure, lapte batut, otet de vin rosu, sare. Ingrediente: 3 fructe de
avocado 3 linguri marar tocat 1 ceapa rosie tocata 3 linguri alune de
padure, nesarate, prajite si tocate 500 ml lapte batut rece 1 lingura
otet de vin rosu sare…
Read more »
Read more »
Supa mexicana cu carne de pui, porumb si boabe de fasole rosie
Supa
mexicana cu carne de pui, porumb si boabe de fasole rosie din: ulei de
masline, usturoi, pudra de chilli, bulion, supa de pasare, rosii, boabe
de porumb, boabe de fasole rosie, sare, piper, tortillas, patrunjel, suc
de limette. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 4 catei de usturoi 1
lingurita pudra de chilli 500…
Read more »
Read more »
Friptura de porc cu piper si lamaie
Friptura
de porc cu piper si lamaie din: muschi de porc, sare, piper, ulei, unt,
suc de lamaie, parmezan, supa, patrunjel, lamaie. Ingrediente: 8 felii
de muschi de porc (circa 75 g fiecare) sare piper verde si negru,
proaspat pisat 2 linguri ulei 4 linguri unt topit sucul de la 1 lamaie 2
linguri parmezan…
Read more »
Read more »
Ficatei cu orez la cuptor
O
reteta delicioasa de ficatei cu: lapte, orez, ulei de masline, supa,
chili, menta verde, sare, piper. Ingrediente: 300 g ficăţei de pui 200
ml lapte 200 g orez sălbatic 3 linguri ulei de măsline 500 ml supă de
pui fulgi de chili frunze de mentă verde sare piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu galuste de peste si patrunjel verde
Supa
de rosii cu galuste de peste si patrunjel verde din: rosii, ceapa,
usturoi, ulei de masline, sare, piper, file de peste, albus, smantana,
suc de lamaie, patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg rosii 2 cepe 1 catel
de usturoi 2 linguri ulei de masline sare piper 250 g file de peste (de
exemplu crap, salau,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Creveti cu legume pe pat de orez fiert
Creveti
cu legume pe pat de orez fiert din: ulei, usturoi, creveti, zahar,
castarvete, ceapa rosie, ardei, morcov, orez, supa, otet, sos de rpune,
piper alb, faina de porumb. Ingrediente: ulei de gătit 3 catei de
usturoi, tocat 400 g de creveti, decojiti 2 lingurite de zahar 1/2
castravete, curatat 1/2 ceapa rosie, curatata…
Read more »
Read more »
Supa de pui cu verdeata si smantana
O
reteta delicioasa de supa cu: piept de pui, morcov, cartofi, radacina
de patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, taietei, patrunjel verde, sare,
smantana. Ingrediente: 1 piept de pui cu os 2 morcovi 2 cartofi 1
rădăcină de pătrunjel 1 păstârnac 1 ţelină potrivită 1 ceapă tăieţei cu
ou (sau de casă) pătrunjel verde sare smântână (opţional)…
Read more »
Read more »
Supa crema de cartofi cu patrunjel si ceapa verde
Supa
crema de cartofi cu patrunjel si ceapa verde din: cartofi, praz, unt,
sare, patrunjel, ceapa verde. Ingrediente: un kg cartofi vechi, albi 2
bucati praz 100 g unt sare pentru servit: patrunjel verde ceapa verde
Mod de preparare: In oala de fiert supa se topeşte untul si se adaugă
partea albă a prazului,…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu carne tocata de berbecut
Vinete
umplute cu carne tocata de berbecut din: vinete, usturoi, ceapa verde,
ulei de masline, carne tocata de berbecut, chimen, praf de boia, orez,
ardei gras, rosii, patrunjel, suc de lamaie, sare, piper, supa.
Ingrediente: 4 vinete mici 1 catel de usturoi 2 cepe verzi 4 linguri
ulei de masline 275 g carne tocata de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de ceapa cu parmezan
Supa
de ceapa cu parmezan din: ceapa, unt, ulei de masline, sare, usturoi,
supa de vita, vin rosu, sos worcestershire, zahar, piper, bagheta,
parmezan, branza. 5 cepe, taiate felii subtiri 2 linguri unt 1 lingura
de ulei de masline 1 lingurita de sare 2 catei de usturoi 4 cesti supa
vita 1/4 ceasca de vin…
Read more »
Read more »
Supa cu galuste
Supa
cu galuste din: carne de pui, ceapa, morcovi, telina, ardei gras,
cartofi, patrunjel, ulei, gris, oua, bicarbonat de sodiu, sare.
Ingrediente: Pentru supă: 800 g carne de pui 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină
mică 1 ardei gras 3 cartofi mici 1 legătură pătrunjel Pentru găluşte: 50
ml ulei 120 g griş 2 ouă…
Read more »
Read more »
Supa de vita cu taitei si legume
Supa
de vita cu taitei si legume din: taitei, rasole de vita, telina,
morcovi, radacina de patrunjel, sare, piper, patrunjel verde.
Ingrediente: 400 g tăieței 1 kg rasol de vită 1 țelină 3 morcovi 1
rădăcină pătrunjel sare piper pătrunjel verde Mod de preparare:
Rasolul se spală și se se fierbe în apă cu…
Read more »
Read more »
Supa rece si racoritoare
Supa
rece si racoritoare din: rosii, ardei grasi, bagheta, usturoi, busuioc,
supa de legume, ulei de masline, otet de sheery, sare, piper, boia
dulce, piper de cayenne, chimen. Inrgediente: 800 g rosii 2 ardei grasi
rosii 60 g bacgheta veche de-o zi 3 catei de usturoi 8 fire de busuioc
400 ml supa de legume…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu file de miel
Ardei
umpluti cu file de miel din: ardei gras, usturoi, file d emiel, ulei de
rapita, orez, chimen, coriandru, supa, sare, piper. Ingrediente: 5
ardei grasi rosii 5 ardei grasi galbeni 2 catei de usturoi 500 g file de
miel 2 linguri ulei de rapita 1 lingura unt 300 g orez basmati fiert 1
lingurita…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluti cu orez si carne de vita
Dovlecei
umpluti cu orez si carne de vita din: dovlecei, rosii, ceapa, usturoi,
ulei de masline, carne de vita, orez, cimbru, sare, piper, cascaval,
supa, smantana. Ingrediente: 4 dovlecei 400 g rosii 1 ceapa 1 catel de
usturoi 2 linguri ulei de masline 400 g carne de vita tocata 125 g orez
fiert 1 lingura…
Read more »
Read more »
Supa de peste cu ciuperci
Supa
de peste cu ciuperci din: peste, apa, cartofi, fenicul, usturoi, ceapa,
frunza de dafin, ulei de floarea soarelui, morcov, telina, radacina de
patrunjel, sare, piper, patrunjel, sfecla rosie, hrean. Ingrediente: un
kilogram peste doi litri apa 450 g cartofi un fenicul usturoi 150 g
ciuperci o ceapa o frunza de dafin 75 ml ulei…
Read more »
Read more »
Supă de găluşti cu caş
Supă
de găluşti cu caş din: dovlecei, cartofi, ceapa, ardei grasi, radacina
de patrunjel, telina, varza, rosii, patrunjel, sare, piper, gulie, orez,
cas, oua, faina, unt, sare. Inrgediente: 2 dovlecei 3 cartofi 3 cepe 2
ardei grasi 1 radacina de patrunjel 1 telina 1 varza mica 4 rosii sau
suc de rosii 1/2 legatura de…
Read more »
Read more »
Supa alba de legume
Supa
alba de legume din: cartofi, morcovi, praz, radacina de telina,
verdeata, ulei, sare. Ingrediente: 4 cartofi 2 morcovi 2 bucati albe de
praz o felie radacina de telina verdeata, dupa gust o lingura ulei sare
Mod de preparare: In oala de fiert supa, se încinge mai întâi uleiul şi
se căleşte prazul tăiat…
Read more »
Read more »
Supă cu pui şi legume
Supă
cu pui şi legume din: piept de pui, naut, ardei capia, morcov, telina,
ceapa verde, usturoi verde, boabe de porumb, spanac, ulei de floarea
soarelui, sare, piper, marar. Ingrediente: doi piepti de pui 100 g naut
doi ardei capia un mrocov o telina mica o legatura ceapa verde usturoi
verde 100 g boabe de…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de cartofi cu bacon
Supă-cremă
de cartofi cu bacon din: cartofi, ceapa, lapte, unt, bacon, cascaval,
sare, piper, busuioc. Ingrediente: 400 g cartofi 2 cepe albe potrivite 1
l lapte 50 g unt 300 g bacon 250 g cascaval sare piper busuioc, pentru
decor Mod de preparare: Pui la fiert un litru de apă cu puţină sare.
Cureţi…
Read more »
Read more »
Supa de vita cu legume si galuste
Supa
de vita cu legume si galuste din: rasol de vita, ceapa, morcov, telina,
pastarnac, oua, gris, sare, piper. Ingrediente: 1 ½ kg de rasol cu os
cu măduvă 2 cepe 2 morcov 1 țelină 1 păstârnac 2 ouă 3-4 linguri de griș
sare piper Mod de prepaare: Se curăță și se spală legumele.…
Read more »
Read more »
Supa de vita cu rozmarin si cimbru
Supa
de vita cu rozmarin si cimbru din: rasol de vita, morcovi, cartofi,
pastarnac, telina, rozmarin, cimbru, sare. Ingrediente: 1 kg rasol de
vită 4 morcovi 4 cartofi 2 bucăți păstârnac 2 țeline rozmarin cimbru
sare Mod de preparare: Se pune rasolul la fiert în 3 litri de apă. Se
fierbe două ore, după…
Read more »
Read more »
Supa cu perisoare
O
reteta delicipoasa de supa cu: morcovi, radacina de patrunjel,
pastarnac, telina, ceapa, leustean verde, patrunjel verde, sare, piper,
carne tocata, oua, orez, paine, ulei. Ingrediente: 2 morcovi mari 1
rădăcină de pătrunjel 1 păstărnac 1 felie de ţelină 1 ceapă leuştean
verde frunze de pătrunjel verde sare piper Ingrediente perişoare : 400 g
carne…
Read more »
Read more »
Supa de sfecla rosie cu legume si smantana
Supa
de sfecla rosie cu legume si smantana din: sfecla rosie, varza alba,
morcovi, ardei grasi, smantana, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente: 1 sfeclă roșie ¼ varză albă 2 morcovi 2 ardei grași
smântână ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Se curăță sfecla
și se rade pe răzătoarea mare. Se toacă…
Read more »
Read more »
Supa de scoici cu carne de crab si orez
Supa
de scoici cu carne de crab si orez din: unt, carne de crab, carne de
scoici, vin, supa de legume, orez, boabe de porumb, morcov, patrunjel,
sare, piper. Ingrediente: 100 g unt 200 g carne de crab 200 g carne de
scoici 100 ml vin alb 500 ml supă de legume 50 g orez…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu fidea si legume
Supa
de rosii cu fidea si legume din: rosii, morcov, ceapa, ardei gras,
fidea, sare. Ingrediente: 1 kg roșii 1 morcov 1 ceapă 1 ardei gras fidea
sare Mod de preparare: Se fierb roșiile 5-6 minute. Se decojesc și se
pasează în blender. Se curăță legumele și se toacă mărunt. Se pun la
fiert…
Read more »
Read more »
Supa cu file de peste, legume si iaurt
Supa
cu file de peste, legume si iaurt din: file de peste, morcovi, telina,
pastarnac, ceapa, cartofi, ulei extravirgin de masline, iaurt, boia
dulce de ardei, lamaie. Ingrediente: 500 g file de pește 2 morcovi 1
țelină mică 1 rădăcină de păstârnac 2 cepe 4 cartofi 30 ml ulei
extravirgin de măsline 300 g iaurt…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa cu lapte de nuca de cocos, ciuperci si porumb
Supa
cu lapte de nuca de cocos, ciuperci si porumb din: pasta curry,
usturoi, lapte de cocos, porumb, ardei, ciuperci, spanac, suc de limete,
sos de peste, sare, piper, frunze de coriandru, ardei iute.
Ingrediente: 2 linguri pasta curry 3 catei de usturoi, tocat 2 cutii
lapte de cocos 1 1/2 cani de supa de…
Read more »
Read more »
Supa crema de conopida cu smantana si marar
Supa
crema de conopida cu smantana si marar din: conopida, ceapa, cartofi,
smantana, supa de legume, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 conopida
rupta buchetele 2 cepe, tocate marunt 3 cartofi, curatati si taiati
cuburi 25 ml smantana 500 ml supa de legume 1 legatura marar sare piper
Mod de preparare: Rupi bucheţelele de conopidă…
Read more »
Read more »
Supa crema de cartofi cu sofran
Supa
crema de cartofi cu sofran din: cartofi, morcov, radacina de patrunjel,
telina, unt, costita afumata, miez de nuca, sofran, sare, piper,
oregano. Ingrediente: 500 g cartofi un morcov o radacina de patrunjel o
telina mica 75 g unt 400 g costita afumata 100 g miez de nuca un sfert
de lingurita cu sofran sare…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu morcovi si ardei gras
Supa
de rosii cu morcovi si ardei gras din: rosii, morcovi, ardei grasi,
boia de ardei iute, patrunjel, smantana, sare. Ingrediente: 1 kg roșii 2
morcovi 2 ardei grași boia de ardei iute pătrunjel proaspăt smântână
sare Mod de preparare: Se opăresc roșiile în apă clocotită. Se
decojesc, se scoate cotorul și se pasează…
Read more »
Read more »
Supa de pui cu paste si legume
Supa
de pui cu paste si legume din: taitei, mazare, unt, piept de pui,
usturoi, ceapa, morcovi, ardei, telina, patrunjel, pastarnac, sare,
piper, patrunjel. Ingrediente: 100 g tăiţei 200 g mazăre 50 g unt 1
piept de pui 1 ceapă 2-3 căţei usturoi 2-3 morcovi 1 ardei verde 1 ardei
roşu 1 ţelină 1 rădăcină…
Read more »
Read more »
Supa limpede cu galuste de faina
Supa
limpede cu galuste de faina din: cartofi, salata verde, frunze de
gulie, morcovi, telina, radacina de patrunjel, dovlecel, ceapa, unt,
oua, faina. Ingrediente: 4 cartofi 1 salata verde frunze de gulie 4
morcovi mari 1 telina 2 radacini de paturnjel 1 dovlecel 1 ceapa 1
lingura cu unt 2 oua 3-4 linguri cu faina…
Read more »
Read more »
Supa cu carne de pui si paste fainoase
Supa
cu carne de pui si paste fainoase din: carne de pui, paste fainoase,
apa, telina, morcov, ceapa, praz, usturoi, foaie de dafin, sare, piper,
cimbru verde. Ingrediente: 1,25 kg carne de pui 250 g paste făinoase 3 l
apă 1 ţelină 1 morcov 1 ceapă 1 fir de praz 2 căţei de usturoi 1…
Read more »
Read more »
Supă de varză cu carne
Supă
de varză cu carne din: varza, carne de porc, rosii, ardei gras, boia,
smantana, ulei, ceapa, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 varza
potrivita 400 g carne de porc 4 rosii mari 1 ardei gras boia de ardei
(dulce sau iute) 300 ml smantana 3 linguri ulei 1 ceapa 1 crenguta
cimbru sare piper …
Read more »
Read more »
Supa de pui a la grec cu ardei iute
Supa
de pui a la grec cu ardei iute din: piept de pui, smantana, morcovi,
oua, ardei iute, boia de ardei iute, sare. Ingrediente: 400 g piept de
pui 300 g smântână 2 morcovi 2 ouă 1 ardei iute boia de ardei iute sare
Mod de preparare: Se porționează carnea de pui și se…
Read more »
Read more »
Supa de pui cu mazare si cartofi
Supa
de pui cu mazare si cartofi din: mazare, suc de rosii, cartofi, piept
de pui, sare, piper. Ingrediente: 200 g mazăre boabe 100 ml suc de roșii
2 cartofi 1 piept de pui sare piper Mod de preparare: Se pun la fiert
2 litri de apă cu sare. Se adaugă pieptul de pui…
Read more »
Read more »
Supa de praz cu carne de pui
Supa
de praz cu carne de pui din: carne de pui, praz, radacina de patrunjel,
morcov, sare, piper. Ingrediente: 400 g carne de pui 4 fire de praz 1
pătrunjel rădăcină 1 morcov sare piper Mod de preparare: Se
porționează carnea de pui și se pune la fiert în 2 l de apă, împreună…
Read more »
Read more »
Ciocanele la cuptor cu garnitura de legume
Ciocanele
la cuptor cu garnitura de legume din: ciocanele de pui, usturoi, supa,
ulei, piper, legume fierte, marar. Ingrediente: 8 ciocanele de pui 4
catei de usturoi supa dintr-un cub concentrat 3 linguri ulei piper
pentru garnitura: legume fierte, dupa gust marar Mod de preparare:
Ciocănelele se pârlesc şi se curăţă bine. Apoi, usturoiul…
Read more »
Read more »
Supa de porumb cu linte si smantana
Supa
de porumb cu linte si smantana din: smantana, ulei, otet de mere, praz,
costita, linte rosie, boabe de porumb, ardie iute, sare, piper,
patrunjel. Ingrediente: 200 ml smântână 50 ml ulei 20 ml oţet de mere
300 g praz 100 g costiţă 100 g linte roşie 200 g boabe de porumb 1 ardei
iute…
Read more »
Read more »
Supa de salau cu taitei si morcov
Supa
de salau cu taitei si morcov din: file de salau, taitei, morcov,
radacina de patrunjel, ceapa verde, sare, piper. Ingrediente: 400 g
șalău-file 200 g tăiței 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 2 cepe verzi
sare piper Mod de preparare: Se curăță legumele. Morcovul și
pătrunjelul se pun la fiert în 2 l…
Read more »
Read more »
Supa cu aripioare de pui, orez si smantana
Supa
cu aripioare de pui, orez si smantana din: orez, smantana, aripioare de
pui, morcovi, radacina de telina, tija de telina, sare. Ingrediente: 50
g orez 200 g smântână 8 aripioare de pui 2 morcovi 1 țelină-rădăcină 1
tijă de țelină sare Mod de preparare: Se curăță și se taie toate
legumele. Se pun…
Read more »
Read more »
Supa de linte cu morcovi si suc de rosii
Supa
de linte cu morcovi si suc de rosii din: boabe de linte, suc de rosii,
morcovi, rosii, patrunjel, smantana, sare, piper. Ingrediente: 200 g
boabe de linte 100 ml suc de roșii 2 morcovi 2 roșii pătrunjel proaspăt
smântână sare piper Mod de preparare: Se pune lintea în apă rece și se
lasă…
Read more »
Read more »
Supa de morcovi cu verdeata
Supa
de morcovi cu verdeata din: morcov, radacina de patrunjel, cartofi,
sare, piper. Ingrediente: 600 g morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 cartof
sare piper Mod de preparare: Se curăță legumele și se pun la fiert în
apă cu sare. Se păstreză un morcov mare, netăiat și se fierbe doar 10
minute. Se va trece…
Read more »
Read more »
Supa de linte cu morcovi si boia
Supa
de linte cu morcovi si boia din: boabe de linte, morcovi, patrunjel,
boia de ardei, sare. Ingrediente: 200 g boabe de linte 2 morcovi
pătrunjel proaspăt boia de ardei dulce sare Mod de preparare: Se pune
lintea la fiert împreună cu morcovii curățați, în 2 l de apă. După ce
s-au fiert se…
Read more »
Read more »
Supă cu dovlecei şi colţunaşi
Supă
cu dovlecei şi colţunaşi din: morcov, radacina de patrunjel, carne de
porc, ceapa, oua, gris, faina, smantana, sare, piper, marar, ulei.
Ingrediente: un morcov o radacina de patrunjel un dovlecel 200 g carne
de porc doua cepe doua oua 50 g gris 100 g faina 100 ml smantana sare
piper marar ulei Mod…
Read more »
Read more »
Supa delicioasa de legume cu smantana
Supa
delicioasa de legume cu smantana din: smantana, conopida, telina,
morcov, dovlecel, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 200 g
smântână 100 g conopidă 1 țelină 1 morcov 1 dovlecel ulei de măsline
sare piper Mod de preparare: Se curăță legumele și se taie în bucăți
mărișoare, mai puțin conopida. Se pun la fiert…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu orez si verdeata
Supa
de rosii cu orez si verdeata din: rosii, ceapa, ardei, cartofi,
radacina de patrunjel, telina, sare, dovlecel, unt, orez, verdeata.
Ingrediente: 1 kg rosii 2 cepe 2 ardei mari 2 cartofi 1 radacina de
patrunjel 1 telina mijlocie sare 1 dovlecel 1 lingura cu unt 2 linguri
cu orez verdeata Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Supa de fasole verde cu dovlecei
Supa
de fasole verde cu dovlecei din: dovlecei, fasole verde, ceapa, ardei
gras, morcovi, rosii, orez, ulei de masline, sare, verdeata.
Ingrediente: 1 dovlecei mijlociu 250 g fasole verde 1 ceapa 2 ardei
grasi colorati diferit 2 morcovi 2 rosii 2 linguri orez 2-3 linguri ulei
de masline sare 1 legatura verdeata Mod de…
Read more »
Read more »
Lasagna cu somon si branza
Lasagna
cu somon si branza din: file de somon, zeama de lamaie, ciuperci,
rucola, rosii, ceapa, unt, faina, supa, lapte, nucsoara, foi de lasagna,
branza, sos worcester, piper, sare. Ingrediente: 500 g file de somon
1-2 linguri de zeamă de lămâie 250 g ciuperci 100 g rucolă 2 roșii 1
ceapă 3 linguri de unt…
Read more »
Read more »
Supa gustoasa de legume
Supa
gustoasa de legume din: pasta de rosii, ulei, supa vegetala, fasole
verde, orez, ceapa, telina, praz, morcovi, dovlecei, cartofi, ardei
gras, sare, patrunjel. Ingrediente: 150 ml pasta de roşii 100 ml ulei
1,5 l supă vegetală 150 g fasole verde 50 g orez 1 ceapă 1 ţelină 1 praz
2 morcovi 2 dovlecei 1…
Read more »
Read more »
Supa de gaina cu telina si morcov
Supa
de gaina cu telina si morcov din: carne de gaina, morcov, radacina de
patrunjel, telina, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de
găină 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 țelină pătrunjel proaspăt sare
piper Mod de preparare: Se spală carnea de găină, se porționează și se
pune la fiert împreună cu…
Read more »
Read more »
Supa de fasole neagra cu ceapa si morcov
Supa
de fasole neagra cu ceapa si morcov din: fasole boaba neagra, morcov,
ceapa, ardei gras, ardei iute, radacina de patrunjel, ulei, sare.
Ingrediente: 300 g fabole boabe-neagră 1 morcov 1 ceapă 1 ardei gras 1
ardei iute 1 pătrunjel rădăcină 1 lămâie ulei sare Mod de preparare:
Se spală fasolea și se tine…
Read more »
Read more »
Supa de conopida cu bacon, rosii si morcov
Supa
de conopida cu bacon, rosii si morcov din: bacon, conopida, morcov,
rosii, ulei, sare. Ingrediente: 100 g bacon 400 g conopidă 1 morcov 2
roșii ulei sare Mod de preparare: Se desfac buchețelele de conopidă și
se țin 5 minute în apă rece. Se taie baconul în fășii mici, morcovul se
taie rondele…
Read more »
Read more »
Supa de conopida cu smantana
Supa
de conopida cu smantana din: supa de legume, apa, smantana, unt, faina,
conopida, ou, sare, patrunjel. Ingrediente: 50 ml supă de legume 2 l
apă 150 g smântână 50 g unt 20 g făină 1 conopidă 1 ou sare pătrunjel
Mod de preparare: Se spală bine conopida, se curăţă de frunze şi se…
Read more »
Read more »
Supa de ciuperci cu smantana si gogosar
Supa
de ciuperci cu smantana si gogosar din: ciuperci, smantana, unt, supa
de legume, gogosar murat, sare, piper. Ingrediente: 400 g ciuperci
champignion 200 g smântână 100 g unt 100 ml supă de legume 1 gogoșar
murat sare piper Mod de preparare: Se taie ciupercile felii. Se
prăjesc în untul încins, până scad. Se…
Read more »
Read more »
Supa de ceapa cu paine
Supa
de ceapa cu paine din: vin, supa de legume, ceapa, usturoi, faina,
cimbru, paine, ulei de masline, branza topita, sare, piper. Ingrediente:
100 ml vin roșu 1 ½ l supă de legume ½ kg ceapă 2 căței de usturoi 1
lingură făină 1 linguriță cimbru tocat 8 felii pâine (baghetă) 6 linguri
ulei de…
Read more »
Read more »
Supa de cartofi cu orez si ardei gras
Supa
de cartofi cu orez si ardei gras din: cartofi, orez, suc de rosii,
morcovi, ceapa, ardei gras, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente:
400 g cartofi 30 g orez 100 ml suc de roșii 2 morcovi 1 ceapă 1 ardei
gras ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Se toacă mărunt
ceapa,…
Read more »
Read more »
Spanac cu gnocchi si seminte de pin la tigaie
Spanac
cu gnocchi si seminte de pin la tigaie din: seminte de pin, gnocchi,
ulei de masline, ceapa, frunze de spanac, supa, rosii, branza de capra,
nucsoara, frunze de nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 40 g semințe de
pin 1 pachet gnocchi (refrigerat=500 g) 2 linguri ulei de măsline 2
hașme 1 pachet frunze de spanac…
Read more »
Read more »
Supa de broccoli cu smantana si frunze de rucola
Supa
de broccoli cu smantana si frunze de rucola din: broccoli, smantana,
frunze de rucola, sare, piper. Ingrediente: 400 g broccoli 100 g
smântână 10-12 frunze de rucola sare piper Mod de preparare: Se desfac
buchețelele de brocoli. Se pune 1 l de apă cu sare la fiert. Când
clocotește se adaugă buchețelele de…
Read more »
Read more »
Supa cu usturoi, ardei iute si ton
Supa
cu usturoi, ardei iute si ton din: ton, smantana, rosii, usturoi,
galbenus, ardei iute, sare, piper. Ingrediente: 200 g ton-file 100 g
smântână 2 roșii 4 căței de usturoi 1 gălbenuș 1 ardei iute sare piper
Mod de preparare: Se pune la fiert 1 litru de apă cu sare. Când
clocotește se pun…
Read more »
Read more »
Supa cu cartofi, smantana si marar
Supa
cu cartofi, smantana si marar din: smantana, lapte, cartofi, marar,
oua, sare. Ingrediente: 500 ml smântână 500 ml lapte 500 g cartofi 1
legătură mărar 4 ouă sare Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se
spală şi se taie cubuleţe. Se pun la fiert în apă cu sare şi se lasă
până se…
Read more »
Read more »
Supa crema de usturoi cu paine prajita
Supa
crema de usturoi cu paine prajita din: smantana, cartofi, ceapa,
usturoi, telina, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 100 ml smântână 2
cartofi 2 cepe 6 căpăţâni de usturoi 1-2 ţelină 1 linguriţă de cimbru
sare piper Mod de preparare: Se curăţă cartofii, ceapa, ţelina şi
usturoiul. Se pun la fiert în 2 litri de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa vietnameza cu porc si vita
Supa
vietnameza cu porc si vita din: rasol de porc, coada de vita, sare,
lemongrass, ulei vegetal, praz, boia de ardei, sos de peste, pasta de
creveti, zahar, sange de porc coagulat, ceapa, coriandru, noodles.
Ingrediente: 1 rasol de porc, taiat bucati 1 coada de vita, taiata
bucati 2 1/2 linguri de sare 9 tulpini…
Read more »
Read more »
Supa crema de telina si ciuperci cu smantana si crutoane
Supa
crema de telina si ciuperci cu smantana si crutoane din: lapte, ulei,
smantana, ciuperci, faina, telina, pastarnac, sare. Ingrediente: 200 ml
lapte 50 ml ulei 100 g smântână 500 g ciuperci 25 g făină 1 ţelină 1
păstârnac sare Mod de preparare: Se curăță ciupercile de codițe și de
coajă. Se curăţă ţelina…
Read more »
Read more »
Supa crema de telina cu patrunjel si crutoane aromate
Supa
crema de telina cu patrunjel si crutoane aromate din: ulei de masline,
unt, telina, patrunjel, cartofi, ceapa, frunze de telina, sare, piper,
crutoane aromate. Ingrediente: 100 ml ulei de măsline 50 g unt 1 ţelină
mare 1 rădăcină de pătrunjel 2 cartofi 1 ceapă albă 1 legătură pătrunjel
verde 1 legătură frunze de ţelină…
Read more »
Read more »
Supa de spanac cu iaurt si usturoi
Supa
de spanac cu iaurt si usturoi din: spanac, ceapa verde, unt, usturoi
verde, faina, piper, iaurt, mustar. Ingrediente: 300 g spanac proaspat 1
ceapa verde 2 linguri unt 1 fir usturoi verde 1-2 linguri faina piper
150 g iaurt 1 lingura mustar Mod de preparare: Cureţi şi speli
spanacul, îl scurgi şi-l tai…
Read more »
Read more »
Supa crema de sparanghel cu smantana si miere
Supa
crema de sparanghel cu smantana si miere din: supa de pui, unt, ceapa
rosie, ulei de masline, cartofi, spranghel, smantana, miere, sare,
piper. Ingrediente: 1,5 l supă de pui degresată 25 g unt 1 ceapă roșie 1
lingură de ulei de măsline 2 cartofi medii 25 fire de sparanghel verde
3-4 linguri de smântâna…
Read more »
Read more »
Supă de vişine cu carne
Supă
de vişine cu carne din: zeama de carne, visine, smantana, glabenusuri,
zahar pudra, sare. Ingrediente: 3/4 l zeama de carne curatata de grasime
1 kg visine 2 galbenusuri 250 g smantana 1 lingurita de zahar pudra
sare Mod de preparare: Speli visinele, le pui intr-un tifon si le
storci bine. Amesteci sucul de…
Read more »
Read more »
Supa crema de spanac cu ou si busuioc
Supa
crema de spanac cu ou si busuioc din: smantana, ulei, spanac, faina,
morcov, ceapa, oua, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 100ml smântâna
lichidă/lapte 50 ml ulei/unt 500 g spanac 20 g făină 1 morcov 1 ceapă 2
ouă sare piper busuioc uscat Mod de preparare: Se curăță legumele și
se pun la fiert cu…
Read more »
Read more »
Supă cremă de broccoli cu dovlecei
Supă
cremă de broccoli cu dovlecei din: broccoli, dovlecei, ceapa, smantana,
marar, unt, sare. Ingrediente: 1 broccoli potrivit 2 dovlecei 2 cepe
100 ml smantana dulce 1 legatura marar 2 linguri unt sare Mod de
preparare: tai ceapa marunt si o calesti in putin unt topit. Adaugi
broccoli desfacut buchetele si dovleceii. Lasi sa…
Read more »
Read more »
Supa crema de rosii si ardei cu busuioc si crutoane cu usturoi
Supa
crema de rosii si ardei cu busuioc si crutoane cu usturoi din: ulei de
masline, rosii, ceapa, morcovi, ardei capia, telina, usturoi, foi de
dafin, miere, crutoane cu usturoi, patrunjel verde, sare, piper.
Ingrediente: 30 ml ulei de măsline 2 kg roșii 1 ceapă 2-3 morcovi 5
ardei capia 1 bucată de țelină 1 cățel…
Read more »
Read more »
Supa crema de dovlecei cu busuioc
Supa
crema de dovlecei cu busuioc din: dovlecei, cartofi, ceapa, frunze de
busuioc, ulei de masline. Ingrediente: 1 kg dovlecei 300 g cartofi 1
ceapa 20-25 frunze de busuioc ulei de masline Mod de preparare: Alegi
dovlecei tineri, care nu au prea multe seminţe. Le îndepărtezi capetele
şi îi tai în cubuleţe. Cureţi car¬tofii,…
Read more »
Read more »
Supa crema de rosii cu carnati si telina
Supa
crema de rosii cu carnati si telina din: carnati, ulei, morcov, ceapa,
ardei rosu, telina, rosii, sare, piper, oregano. Ingrediente: 150 g
cârnaţi 50 ml ulei 1 morcov 1 ceapă 1 ardei roşu 1 ţelină ½ kg roşii
sare piper oregano Mod de preparare: Se curăță și se spală toate
legumele. Morcovul se…
Read more »
Read more »
Supa crema de rosii cu ceapa verde si branza telemea
Supa
crema de rosii cu ceapa verde si branza telemea din: rosii, branza
telemea, ceapa verde, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg roșii 100 g
brânză telemea 1 ceapă verde sare piper Mod de preparare: Se opăresc
roșiile în apă clocotită. Se decojesc, se scoate cotorul și se pasează
în blender. Se pune piureul în…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de roşii coapte
Supă-cremă
de roşii coapte din: rosii, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa,
verde, usturoi, cimbru verde, sare de mare, ulei de masline, zahar brun,
piper. Ingrediente: 1 kg rosii 5 morcovi 1 radacina de patrunjel cu tot
cu frunze 1 legatura ceapa verde 3 catei de usturoi 2-3 fire cimbru
verde sare de mare ulei de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Taitei prajiti cu legume crocante
Taitei
prajiti cu legume crocante din: ulei, fidea de orez, usturoi, ghimbir,
ardei iute, ciuperci, tofu, mazare, varza chinezeasca, arpagic, sos de
fasole, sos de soia, zahar, sos de stridii, ulei de susan, vin, supa,
faina de porumb. Ingrediente: ulei 150 g de fidea de orez 2 catei de
usturoi, tocat 1 bucatica ghimbir, tocat…
Read more »
Read more »
Supa de fasole verde cu verdeata
Supa
de fasole verde cu verdeata din: fasole, ceapa, morcov, ou, verdeata,
sare, faina, ulei. Ingrediente: 1 kg fasole 1 ceapa 1 morcov 1 ou fiert
tare verdeata tocata sare 1 lingura cu faina 1 lingura cu ulei Mod de
preparare: Curăţaţi fasolea, o spălaţi în apă călduţă, o rupeţi bucăţi
de 3-4 cm.…
Read more »
Read more »