Retete culinare rapide cu poze
Reteta zilei: Supa de vita cu legume si patrunjel
Supa de vita cu legume si patrunjel din: vita, ulei de masline, supa de vita, suc de rosii, rosii, supa de rosii, ceapa, morcovi, dovlecel, telina, fasole verde, porumb, mazare, sare, foi de dafin, ierburi de provence, oregano, patrunjel, piper. Ingrediente: 500gr carne de vita, cuburi 2 linguri de ulei de masline 1 l supa […]
Visinata gustoasa
Visinata gustoasa din: visine, zahar, alcool dublu rafinat. Ingrediente: 3 kg visine 1,5 kg zahar un litru alcool dublu rafinat Mod de preparare: Vişinele, bine spălate şi curăţate de codiţe, se pun alternativ cu zahărul într-un borcan de 5 litri. , Se astupă gura borcanului cu un tifon şi se lasă aşa […]
Ou ochi cu legume
Ou ochi cu legume din: ardei gras, ou, rosii, costita, ceapa, sare, piper, boia dulce, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 1 ardei gras galben 1 ou 2 rosii 100 g costita 1/2 ceapa sare piper boia dulce ulei de floarea soarelui Mod de preparare: Incingi uleiul în tigaie şi prăjeşti un ou ochi. Scoţi […]
Supa crema de morcovi cu verdeata
Supa crema de morcovi cu verdeata din: morcovi, telina, pastarnac, apa calda, supa de pui, smantana, usturoi, ulei, piper, sare, bagheta, patrunjel. Ingrediente: 5 morcovi tocati 1 telina pastarnac 1 ceapa tocata 500 ml apa calda 150 ml supa de pui 125 ml smantana 2 catei usturoi zdrobiti 1 lingura de ulei piper sare 1 […]
Crema de zahar ars cu coaja de portocala
Crema de zahar ars cu coaja de portocala din: oua, zahar, lapte, zahar vanilat, zahar, frunze de menta, coaja de portocala. Ingrediente: 8 oua 250 g zahar 1 l lapte 1 plic zahar vanilat 10 linguri zahar pentru caramel frunze de menta (pentru decor) coaja de portocala razuita (pentru decor) Mod de preparare: Pui […]
Rulada de legume cu cascaval
Rulada de legume cu cascaval din: aluat, ciuperci, morcovi, praz, ulei, marar, patrunjel, nucsoara, sare, piper, ou, cascaval. Ingrediente: 1 pachet aluat foitaj 300 g ciuperci 4 morcovi 2 fire de praz (partea alba) 6 linguri ulei 1 legatura marar 1 legatura patrunjel nucsoara sare piper 1 ou 50 g cascaval ras (pentru ornat) […]
Compot de piersici si caise
Compot de piersici si caise din: caise, piersici, zahar, apa, sare. Ingrediente: 2 kg caise si piersici amestecate un kg zahar un litru apa sare Mod de preparare: Piersicile se curata de coaja, li se scot samburii si, pe masura ce se curata, se pun in apa rece cu 2-3 linguri de sare. Caisele […]
Reteta zilei: Pizza cu rosii coapte, mozzarela si sos pesto
Pizza cu rosii coapte, mozzarela si sos pesto din: rosii cherry, ulei de masline, sare, piper, aluat de pizza, busuioc, usturoi, mozzarella, cascaval, otet balsamic. Ingrediente: 1 kg rosii cherry, roșii si galbene 1 lingura ulei de măsline sare și piper 500gr aluat de pizza ¾ cana busuioc 4 catei de usturoi 4 linguri ulei […]
Compot gustos de cirese
Compot gustos de cirese din: cirese, zahar, apa. Ingrediente: 2 kg cirese un kg zahar 2 litri apa Mod de preparare: Se spală bine cireşele şi apoi li se scot codiţele. Se pun în borcane, zahărul se fierb 3 minute şi apoi se toarnă peste cireşe. Se astupă. Se pun borcanele la fiert pentru […]
Paste cu broccoli si ardei iute
Paste cu broccoli si ardei iute din: paste orecchiette, ulei de masline, ansoa, usturoi, ardei iute, lamaie, pesmet, broccoli. Ingrediente: 200g de paste orecchiette 4 linguri ulei de măsline 6 fileuri de anşoa în ulei, tocale (păstrează 1 lingură de ulei) 4 căţei mari de usturoi, feliaţi subţire 1 ardei iute roşu, feliat subţire coaja […]
Lichior de lamaie
Lichior de lamaie din: lamai, alcool, zahar, apa. Ingrediente: 3 lamai 500 ml alcool de 90° 400 g zahar 500 ml apa Mod de preparare: Lămâile se spală bine şi se curăţă cojile care, împreună cu alcoolul, se pun la macerat pentru 10 zile. După acest timp, cojile se scot. Zahărul se diluează cu […]
Mic dejun cu cartofi si oua
Mic dejun cu cartofi si oua din: cartofi, ulei de masline, ceapa, oua, boia de ardei, patrunjel. Ingrediente: 400g de cartofi mici 4 linguri ulei de măsline 1 ceapă, feliată subţire 2-4 ouă 1-2 vârfuri boia de ardei iute 1 mână de pătrunjel tocat Mod de preparare: Taie cartofii sub formă de cartofi pai de […]
Cuscus cu legume si carne de ied
Cuscus cu legume si carne de ied:cuscus, ardei galben, ceapa rosie, mazare, sare, piper, carne de ied, usturoi, ulei de masline, maghiran, cimbru, marar, telina frunze, castravete, iaurt, lamaie. Ingrediente: 250 g cuşcuş 1 ardei roşu galben 1 ceapă roşie 200 g mazăre fiartă sare piper 800 g carne de ied usturoi 4 linguri ulei […]
Cuscus cu branza feta si legume
Cuscus cu branza feta si legume din: cuscus, supa de legume, ulei de masline, usturoi, lamaie, branza feta, ardei copti, anghinare, rosii uscate, vinete, busuioc. Ingrediente: 400g de cuşcuş 1 cub pentru supă de legume 5 linguri ulei de măsline 1 căţel de usturoi, tocat fin coaja rasă şi zeama de la 2 lămâi 200g […]
Pui la ceaun cu vinete
Pui la ceaun cu vinete: pulpe de pui, vinete, ulei, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1,500 kg pulpe de pui 500 g vinete 250 ml ulei 50 g usturoi sare piper Mod de preparare: Speli pulpele de pui, apoi le prăjeşti în ceaun, în 150 ml ulei încins. Intre timp coci vinetele, le cureţi de coajă […]
Penne cu ansoa si legume
Penne cu ansoa si legume din: fasole verde, penne, ulei de masline, usturoi, file de ansoa, rosii cherry, masline negre, ton, lamaie, busuioc. Ingrediente: 300g de fasole verde 350g de penne 3 linguri ulei de măsline 2 căţei de usturoi, tocaţi 70g fileuri de anşoa, din conservă, scurse şi tocate 400g de roşii cherry, tăiate […]
Reteta zilei: Legume aromate la tava
Legume aromate la tava din: broccoli, ciuperci, dovleac, dovlecel, ardei gras, ceapa rosie, ulei de masline, otet balsamic, usturoi, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 2 cesti de broccoli 2 cesti de ciuperci 2 cesti de dovleac, tocat 1 dovlecel, taiat bucati 1 dovlecel galben, taiat bucati 1 ardei gras rosu, tocat 1 ceapa rosie, tocata 2 […]
Dovlecei umpluţi cu varză si cimbru
Dovlecei umpluţi cu varză si cimbru: dovlecei, varza, ceapa, rosii, cimbru, marar verde, ulei, sare. Ingrediente: 10 dovlecei 1 varză mică 1 ceapă 3 roşii cimbru mărar verde ulei sare Mod de preparare: Dovleceii îi speli, îi cureţi de coajă şi îi tai pe lung, apoi îi goleşti de seminţe. Varza o toci mărunt, […]
Pizza la tigaie
Pizza la tigaie din: faina, pesto, mozzarella, rosii uscate. Ingrediente: 300gr faina pentru aluat de pizza 1 lingură de pesto sau pastă de măsline 125g de mozzarella, feliată subţire 4-6 roşii uscate, tocate grosier Mod de preparare: Prepară amestecul pentru pizza conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Pune aluatul într-un bol, acoperă-l cu […]
Tocăniţă de legume cu orez
Tocăniţă de legume cu orez: dovlecel, vanata, morcovi, ardei gras, rosii, ceapa, orez, ulei, sare. Ingrediente: 1 dovlecel 1 vânătă 2 morcovi 1-2 ardei graşi 3-4 roşii 1 ceapă mică 1/2 cană orez ulei sare Mod de preparare: Speli legumele. Vânătă o cureţi de coajă. Tai legumele în cubuieţe. Pui ceapa la călit, apoi […]
Granola cu fructe de padure si nuca de cocos
Granola cu fructe de padure si nuca de cocos din: fulgi de ovaz, nuca de cocos, seminte de dovleac, zahar brun, ulei, sirop de artar, miere, stafide, cirese confiate, caise confiate, ciocolata neagra, fructe de padure, lapte. Ingrediente: 300g fulgi de ovăz 50g fulgi nucă de cocos 50g seminţe de dovleac 185g de zahăr brun […]
Spaghete cu carne de curcan şi sos
Spaghete cu carne de curcan şi sos: spaghete, pipt de curcan, ou, faina, lapte, sare, rosii, ulei, unt, zahar, patrunjel verde. Ingrediente: 150 g spaghete 150 g piept de curcan fiert 1 ou 1/2 linguriţă făină 2 linguri lapte sare Ingrediente sos: 500 g roşii 2 linguriţe ulei 1/2 linguriţă făină 2 linguri apă 1/2 […]
Gordon Ramsay: How To Cook The Perfect Pasta (video)
How To Cook The Perfect Pasta:
Gordon Ramsay: How to make Spiced Carrot and Coconut Chutney (video)
Spiced Carrot and Coconut Chutney: How to make Spiced Carrot and Coconut Chutney:
Gordon Ramsay: How to make Egg-Fried Rice Noodles with Chicken (video)
Egg-Fried Rice Noodles with Chicken: How to make Egg-Fried Rice Noodles with Chicken:
Gordon Ramsay: How to make Smoky Pork Sliders with BBQ Sauce (video)
Smoky Pork Sliders with BBQ Sauce: How to make Smoky Pork Sliders with BBQ Sauce:
Gordon Ramsay: How to make Chocolate Sponge with Fresh Ginger (video)
Chocolate Sponge with Fresh Ginger: How to make Chocolate Sponge with Fresh Ginger:
Gordon Ramsay: How to Make Margherita Pizza at Home (video)
Margherita Pizza: How to Make Margherita Pizza at Home:
Gordon Ramsay: How to make Leek and Pancetta Quiche (video)
Leek and Pancetta Quiche: How to make Leek and Pancetta Quiche:
Gordon Ramsay: How to make Beef Tacos with Wasabi Mayonnaise (video)
Beef Tacos with Wasabi Mayonnaise: How to make Beef Tacos with Wasabi Mayonnaise:
Gordon Ramsay: How to make Simple Soda Bread (video)
Simple Soda Bread: How to make Simple Soda Bread:
Gordon Ramsay: How to make Olive, Rosemary and Tomato Focaccia (video)
Olive, Rosemary and Tomato Focaccia: How to make Olive, Rosemary and Tomato Focaccia:
Gordon Ramsay: How to make Baguette With Beef (video)
Baguette With Beef: How to make Baguette With Beef:
Gordon Ramsay: How to make Simple Beef Brisket (video)
Simple Beef Brisket: How to make Simple beef Brisket:
Gordon Ramsay: How to Cook Perfect Duck Breast (video)
Perfect Duck Breast: How to Cook Perfect Duck Breast:
Ciorbă de salată si fasole boabe
Ciorbă de salată si fasole boabe: fasole boabe, salata, frunze de telina, usturoi, bulion, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g fasole boabe 1 salată câteva frunze de ţelină 2 căţei de usturoi 4-5 linguri bulion sau concentrat de roşii 6 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Este nevoie ca boabele de fasole să […]
Pulpe de pui la tava cu sos de mango
Pulpe de pui la tava cu sos de mango din: pulpe de pui, ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei iute, chutney de mango, sos worcestershire, maioneza, salata verde. Ingrediente: 8 pulpe de pui, cu os şi piele 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă mică, tocată fin 1 căţel de usturoi, tocat fin 1 ardei […]
Găluşte gustoase cu prune
Găluşte cu prune:cartofi albi, faina, ou, zahar, ulei, sare, prune, scortisoara, pesmet, unt, menta. Ingrediente aluat: 1 kg cartofi albi 300 g făină 2 ouă 1 lingură zahăr 2 linguri ulei 1 praf de sare Ingrediente umplutură: 20 de prune bine coapte 3-4 linguri zahăr 1 lingură scorţişoară măcinată Ingrediente garnisit: 3 linguri pesmet 2 […]
Desert de gris cu afine
Desert de gris cu afine: lapte, gris, zahar brun, zahar vanilat, unt, sare, dulceata de afine, frunze de menta. Ingrediente: 1 I lapte dulce 200 g griş 4 linguri zahăr brun 1 pliculeţ zahăr vanilinat unt, cât o nucă 1 praf de sare dulceaţă de afine frunze verzi de mentă aromată, pentru décor Mod […]
Reteta zilei: Supa minestrone cu paine crocanta
Supa minestrone cu paine crocanta din: ulei de masline, ceapa, dovlecel, fasole verde, telina, usturoi, supa de legume, fasole rosie, fasole alba, fasole garbanzo, rosii, morcov, patrunjel, oregano, sare, piper, busuioc, cimbru, apa fierbinte, spanac, paste. Ingrediente: 3 linguri ulei de măsline 1 ceapa, cuburi 1 dovlecel, tocat 1 conservă de fasole verde 1 telina, […]
Crochete de peste cu cartofi
Crochete de peste cu cartofi: file de peste, cartofi, ceapa, usturoi, marar verde, sare, oua, faina, pesmet, ulei. Ingrediente: 300 g file de peşte 3 cartofi mari 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 lingură mărar verde (tocat) sare Ingrediente crustă: 2 ouă 4 linguri făină 100 g pesmet ulei pentru prăjit Mod de preparare: […]
Paste umplute cu carnati si sos de dovleac
Paste umplute cu carnati si sos de dovleac din: dovleac, ulei de masline, salvie, carnati, nucsoara, paste conchiglioni, unt, faina, lapte, parmezan, branza, mozzarella, ulei. Ingrediente: 1 dovleac mic, curăţat de piele şi de seminţe, miezul tăiat în cubuleţe 2 linguriţe ulei de măsline 1 legătură mică de salvie, frunzele desprinse şi tocate grosier 8 […]
Sărmăluţe cu multă verdeaţă
Sărmăluţe cu multă verdeaţă: carne de vita, carne de porc, orez, ceapa, ceapa verde, pasta de tomate, morcov, faina de porumb, telina, marar, patrunjel, sare, piper, cimbru verde, bors, ulei, frunze de vita-de-vie. Ingrediente: 800 g carne tocată amestec vită şi porc 1 ceaşcă orez cu bob rotund 3 cepe uscate 4 fire ceapă verde […]
Supă-cremă de broccoli cu cuiburi de clătite
Supă-cremă de broccoli cu cuiburi de clătite: broccoli, iaurt, unt, zahar, sare, ghimbir, lapte de cocos, ou, faina, lapte, apa, ulei, frisca. Ingrediente: 300 g broccoli 200 ml iaurt cremos 1 lingură unte linguriţă zahăr sarea 1 linguriţă ghimbir ras 2 linguri lapte de cocos Ingrediente pentu compoziţia de clătite: 1 ou 4 linguri făină […]
Melci cu nucă, gem acrişor şi susan
Melci cu nucă gem acrişor şi susan: faina, unt, iaurt, ou, zahar, drojdie, lapte sare, lamaie, gem de visine, nuci, seminte de susan. Ingrediente aluat: 500 g făină 50 g unt light (plus 1 lingură de unt topit pentru uns foaia de aluat înainte de a întinde umplutura deasupra ei) 100 ml iaurt 1 ou […]
Reteta zilei: Burta de porc in sos aromat
Burta de porc in sos aromat din: burta de porc, sos de soia, sherry, vin de orez, zahar pudra, arde iute, anason stelat, condimente chinezesti, usturoi, ghimbir, apa, ulei, orez prajit cu ou. Ingrediente: 500g burta de porc, fara piele, tăiata bucăți 100ml sos de soia 100ml sherry sau vin de orez 1 lingură de […]
Gordon Ramsay: How to make Pork Neck Curry with Mango Salsa (video)
Pork Neck Curry with Mango Salsa: How to make Pork Neck Curry with Mango Salsa:
Gordon Ramsay: How to make Bacon, Pea and Goat’s Cheese Frittata (video)
Bacon, Pea and Goat’s Cheese Frittata: How to make Bacon, Pea and Goat’s Cheese Frittata:
Gordon Ramsay: How to make Spicy Potato Breakfast Pancakes (video)
Spicy Potato Breakfast Pancakes: How to make Spicy Potato Breakfast Pancakes:
Gordon Ramsay: How to make Sichuan Chicken Thighs (video)
Sichuan Chicken Thighs: How to make Sichuan Chicken Thighs:
Gordon Ramsay: How to make Caramelised Figs with Balsamic Vinegar, Rosemary and Ricotta (video)
Caramelised Figs with Balsamic Vinegar, Rosemary and Ricotta: How to make Caramelised Figs with Balsamic Vinegar, Rosemary and Ricotta:
Reteta zilei: Salata de bulgur cu caise si migdale
Salata de bulgur cu caise si migdale din: bulgur, patrunjel, migdale, caise uscate, ulei de masline, ulei, otet de mere, usturoi, mustar de dijon, zahar, busuioc uscat, sare, piper. Ingrediente salata: ½ ceasca bulgur nefiert 1 legatura de frunze de patrunjel ½ ceasca felii de migdale 10 caise uscate Ingrediente dressing: 2 linguri ulei de […]
Gordon Ramsay: How to make Chicken Breast and Sautéed Chicory in Marsala Sauce (video)
Chicken Breast and Sautéed Chicory in Marsala Sauce: How to make Chicken Breast and Sautéed Chicory in Marsala Sauce:
Gordon Ramsay: Chickpea, Cumin and Spinach Koftas with Tahini Dressing (video)
Chickpea, Cumin and Spinach Koftas with Tahini Dressing:
Gordon Ramsay: How to make Leek and Gruyere Rosti with Fried Eggs (video)
Leek and Gruyere Rosti with Fried Eggs: How to make Leek and Gruyere Rosti with Fried Eggs:
Gordon Ramsay: How to make Spicy Black Beans with Feta and Avocado (video)
Spicy Black Beans with Feta and Avocado: How to make Spicy Black Beans with Feta and Avocado:
Gordon Ramsay: How to make Homemade Gnocchi with Peas and Parmesan (video)
Homemade Gnocchi with Peas and Parmesan: How to make Homemade Gnocchi with Peas and Parmesan:
Gordon Ramsay: How to make Spiced Sweet corn Soup (video)
Spiced Sweetcorn Soup: How to make Spiced Sweet corn Soup:
Gordon Ramsay: How to Cook Scallops and Crunchy Apple Salad (video)
Scallops and Crunchy Apple Salad:
Reteta zilei: Ardei iuti murati cu ceapa si usturoi
Ardei iuti murati cu ceapa si usturoi din: ardei iute, otet de vin alb, otet alb, ceapa, usturoi, sare, zahar, boabe de piper, seminte de coriandru, seminte de marar, frunze de dafin. Ingrediente: 450gr ardei iuti, taiati felii 2 cesti de otet de vin alb 3/4 cană de oțet alb 1/2 ceapa alba, felii subțiri […]
Pui cu orez si broccoli
Pui cu orez si broccoli din: marmeleda de lamaie, usturoi, ghimbir, sos de soia, ulei, lamaie, pulpe de pui, ceapa verde, orez fiert, broccoli gatit la aburi. Ingrediente: 200gr marmelada de lamaie 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 lingura ghimbir ras 1 lingura sos de soia 1 lingurita ulei zeama si coaja rasa de la […]
Lichior de mure
Lichior de mure din: mure, zahar, alcool, apa. Ingrediente: un kg mure 600 g zahar cristale un litru alcool 40° 100 ml apa Mod de preparare: Murele se trec foarte rapid sub un jet de apă, se scurg bine şi se curată de codiţe. Se pun la macerat cu alcoolul pentru 3 săptămâni. Se […]
Paste cu pulpe de rata
Paste cu pulpe de rata din: ulei de masline, pulpe de rata, ceapa, usturoi, scortisoara, faina, vin rosu, rosii, supa de pui, rozmarin, dafin, zahar, lapte, paste, parmezan. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 4 pulpe de raţă 2 cepe, tocate fin 2 căţei mari de usturoi, zdrobiţi 2 linguriţe de scorţişoară măcinată 2 […]
Pulpe de pui in sos picant
Pulpe de pui in sos picant din: mix de condimente, lapte de cocos, ardei iute, ceapa verde, cimbru, usturoi, ghimbir, limeta, pulpe de pui, orez cu fasole. Ingrediente: 2 linguri mix de condimente, dupa preferinta 4 linguri lapte de cocos 1 ardei iute verde, curăţat de seminţe şi tocat 2 fire de ceapă verde, tocate […]
Paste cu fructe de mare si sofran
Paste cu fructe de mare si sofran din: paste, ulei de masline, usturoi, creveti, scoici, midii, vin alb, sofran, lamaie, smantana, patrunjel, seminte de pin. Ingrediente: 200g de paste lungi şi subţiri 2 linguri ulei de măsline 3 căţei de usturoi, feliaţi subţire 100g de creveţi, decorticaţi 100g de scoici 300g de midii, cu cochiliile […]
Gordon Ramsay: How to make Mussels with Celery and Chilli (video)
Mussels with Celery and Chilli : How to make Mussels with Celery and Chilli:
Gordon Ramsay: How to make Charred Corn with Chipotle Chilli Butter (video)
Charred Corn with Chipotle Chilli Butter: How to make Charred Corn with Chipotle Chilli Butter:
Gordon Ramsay: How to make Prawn Cocktail (video)
Prawn Cocktail: How to make Prawn Cocktail:
Gordon Ramsay: How to Make Mayonnaise (video)
How to Make Mayonnaise:
Gordon Ramsay: How to make Mushroom, Leek and Tarragon Pasta (video)
Mushroom, Leek and Tarragon Pasta: How to make Mushroom, Leek and Tarragon Pasta:
Gordon Ramsay: How to make Sweetcorn Fritters and Yoghurt Dip (video)
Sweetcorn Fritters and Yoghurt Dip:
How to make Bruschetta with Tomato & Basil (video)
Bruschetta with Tomato & Basil: How to make Bruschetta with Tomato & Basil:
Reteta zilei: Fettuccine cu usturoi si parmezan
Fettuccine cu usturoi si parmezan din: ulei de masline, usturoi, supa de pui, lapte, unt, fettuccine, sare, piper, parmezan, patrunjel. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 4 catei de usturoi, tocat 2 cani de supa de pui 1 cana de lapte 2 linguri de unt 250gr fettuccine sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust […]
Compot de caise
Compot de caise din: caise, zahar pudra, apa. Ingrediente: 5 kg caise 800 g zahar pudra 1250 ml apa Mod de preparare: Caisele se spală, se şterg, se rup sau se taie în două şi se li se scoate Se aşază în borcane care se lovesc uşor de masă pentru ca fructele să […]
Alune caramelizate si inghetata de vanilie
Alune caramelizate si inghetata de vanilie din: zahar, alune, frisca lichida, caise deshidratate, albusuri, esenta de vanilie, vanilie, sare. Ingrediente pentru crantul de alune: 100gr zahar 100gr alune prajite, fara sare Ingrediente pentru inghetata: 600 ml frişcă lichidă 100 g caise deshidratate 3 albuşuri 1 fiolă esenţă de vanilie seminţele de la 1/2 păstaie de […]
Compot gustos de pere
Compot gustos de pere din: pere, zahar, zahar vanilat, suc de lamaie, apa. Ingrediente: 5 kg pere zahar cristale 2 pliculete zahar vanilat sucul a doua lamai apa Mod de preparare: Perele se curăţă de coajă şi căsuţa cu sâmburi, se sucul strecurat de lămâie. Apoi, se pun cuburile de pere în borcane […]
Vinete umplute cu ceapa si verdeata
Vinete umplute cu ceapa si verdeata din: vinete, rosii, ceapa, unt, patrunjel, marar, sare, piper. Ingrediente: 4 vinete 2 roşii 2 cepe 75 g unt 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare piper Mod de preparare: Speli vinetele, apoi le ştergi şi le tai în două pe lung. Le scobeşti, iar miezul scos îl amesteci […]
Mancare de legume cu bacon si oua
Mancare de legume cu bacon si oua din: bacon, ceapa rosie, ardei gras, rosii tocate, pasta de rosii, oua, busuioc, paine. Ingrediente: 140g de bacon, tocat cuburi 1 ceapă roşie, tocată 3 ardei graşi, curăţaţi de seminţe şi tăiaţi în cubuleţe 1 conservă de 400g de roşii tocate 2 linguri pastă de roşii 4 ouă […]
Ciorba de legume cu leustean
Ciorba de legume cu leustean din: apa, ceapa, morcov, ardei gras, dovlecei, cartofi, sare, piper, bulion, ulei, leustean. Ingrediente: 3 l apă 4 cepe 1 morcov 2 ardei graşi 1 borcan dovlecei 4 cartofi sare piper borş 2 linguri bulion 2 linguri ulei leuştean Mod de preparare: Toci toate legumele, pe urmă le pui la […]
Reteta zilei: Ardei umpluti cu orez si branza cheddar
Ardei umpluti cu orez si branza cheddar din: ardei, orez, praz, ceapa, cod sarat, ardei iute, rosie, branza cheddar, patrunjel, cimbru, ulei de masline, piper. Ingrediente: 5 ardei 3 căni de orez fiert 2 fire praz, tocat 1/2 ceapa, cuburi 1 cană cod sărat, tocat 1/2 ardei iute, cuburi 1 rosie, cuburi 1 1/2 cani […]
Pulpe de pui cu cartofi si oregano la cuptor
Pulpe de pui cu cartofi si oregano la cuptor din: cartofi, ulei de masline, pulpe de pui, rosii cherry, masline negre, oregano, branza feta, otet de vin rosu. Ingrediente: 750g de cartofi mici, tăiaţi in felii groase pe lungime 2 linguri ulei de măsline 8 pulpe de pui, cu piele şi os 300g de roşii […]
Salata de legume si crutoane
Salata de legume si crutoane din: ulei de masline, paine, rosii, castravete, ceapa, busuioc. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline, plus extra pentru servit 4 felii de pâine veche de o zi, tăiată în cubuleţe 3 roşii, feliate subţire 1 castravete, feliat subţire 1/4 ceapă, feliată subţire o mână de frunze de busuioc, rupte în […]
Suc de mere
Suc de mere din: mere. Ingrediente: 6 kg mere Mod de preparare: Merele, spălate bine se curăţă de coajă şi de căsuţa cu sâmburi şi apoi se presează. Sucul cu pulpa obţinute se filtrează şi se toarnă imediat în sticle mici de suc sau în borcane. Sticlele se astupă cu capace […]
Paste cu carnati si salata cu clementine
Paste cu carnati si salata cu clementine din: seminte de in, radicchio, andiva, clementine, spanac, menta, branza, otet de sherry, ulei de masline, miere lichida, penne, carnat, ardei iute, rozmarin, usturoi, ou, lamaie, iaurt degresat. Ingrediente salata: 25gr seminte de in 1 buc radicchio 1 andiva 2 clementine 100gr spanac 4 fire menta proaspata 45g […]
Supa de cartofi cu branza si patrunjel
Supa de cartofi cu branza si patrunjel din: cartofi noi, apa, unt, ceapa verde, ardei gras, lapte, faina, patrunjel, telemea de oaie, cascaval. Ingrediente: 400 g cartofi noi 500 ml apă 2 linguri unt 14 fire de ceapă verde 1 ardei gras 500 ml lapte 2 linguri făină pătrunjel verde 300 g telemea de oaie […]
Pui cu fasole verde si rosii
Pui cu fasole verde si rosii din: pui, fasole verde, ceapa, rosii, ulei, faina, verdeata, sare. Ingrediente: 750 g carne de pui 1 kg fasole verde 2 cepe 4-5 roşii ulei 1/2 linguriţă făină verdeaţă sare Mod de preparare: Speli şi tai în bucăţi potrivite carnea de pui, apoi o prăjeşti în ulei. Adaugi […]
Vinete umplute cu dovleac si branza
Vinete umplute cu dovleac si branza din: vanata, ceapa, usturoi, dovleac, telina,rosie, ardei gras, branza sarata, busuioc, ulei de masline. Ingrediente: 1 vânătă 1/2 ceapă tocată 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 100g de dovleac, tăiat cubuleţe 1/2 tulpină de ţelină, tocată 1 roşie, tocată cuburi 1 ardei gras, tocat cuburi 200g de brânză sărată, fărâmiţată […]
Sirop de muguri de brad
Sirop de muguri de brad din: muguri de brad, apa, zahar, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 kg muguri de brad 2 l apă 1,5 kg zahăr zeama de la 1/2 lămâie Mod de preparare: Mugurii de brad îi cureţi de codiţe şi îi speli foarte bine în mai multe ape. Ii pui la fiert […]
Reteta zilei: Pui in sos de lapte la cuptor
Pui in sos de lapte la cuptor din: pui, sare, piper, unt nesarat, scortisoara, usturoi, salvie, lapte, cuscus, sparanghel. Ingrediente: 1 pui sare Piper negru ½ ceasca unt nesărat 2 lămâi, coaja rasa 1 bat scortisoara 6 catei de usturoi 1 pumn frunze de salvie 2 cani de lapte integral cuscus si sparanghel gatite, pentru […]
Tarta cu gem de capsuni
Tarta cu gem de capsuni din: capsuni, amidon, zahar, gem de capsuni, unt, faina, malai, zahar, oua. Ingrediente: 600g de căpşuni feliate 2 linguriţe de amidon 2 linguriţe de zahăr 4 linguri gem de căpşuni, trecut prin sită Ingrediente pentru foitaj: 140g de unt rece, tăiat în cuburi 225g de făină, plus extra pentru pentru […]
Paste cu spanac si crema de branza
Paste cu spanac si crema de branza din: tagliatelle, ulei de masline, usturoi, spsnac, crema de branza, lamaie, somon afumat, busuioc. Ingrediente: 100g de tagliatelle 1 linguriţă ulei de măsline 1 căţel de usturoi, tocat fin 50g de spanac 75g cremă de brânză coaja rasă şi zeama de la 1/2 lămâie 75g de somon afumat, […]
Pui cu varza pak choi si sos iute
Pui cu varza pak choi si sos iute din: ulei, ceapa, usturoi, ghimbir, piept de pui, varza pak choi, seminte de susan, amidon, sos de soia, sos de ardei iute, zeama de lamaie, taitei cu ou, orez fiert. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea-soarelui 1 ceapă mare, tăiată în două şi feliată 3 căţei de […]
Inghetata de frisca cu ananas
Inghetata de frisca cu ananas din: zahar, compot de ananas, frisca, lamaie, zahar vanilinat. Ingrediente: 200 g zahăr 1 cutie de aproximativ 700 g compot de ananas, cuburi 250 ml frişcă zeama de la 1/2 lămâie 1 plic zahăr vanilinat Mod de preparare: Dizolvi zahărul şi zahărul vanilinat, în câteva linguri […]
Cidru de mere
Cidru de mere din: mere ionatane, drojdie uscata, zahar brun, suc de mere. Ingrediente: 15 kg mere ionatane un pliculet drojdie uscata de 7 g un kg zahar brun 200 ml suc proaspat de mere Mod de preparare: Cu o zi înainte de prepararea cidrului, se pregăteşte drojdia, pentru care se amestecă […]
Reteta zilei: Sos picant de pepene
Sos picant de pepene din: pepene verde, pepene galben, ceapa rosie, ardei iute, coriandru, miere, suc de lamaie, sare, piper, chips-uri, pui la gratar. Ingrediente: 1 cană pepene verde, cuburi 1 cană pepene galben, cuburi 1/4 ceasca cubulete ceapa rosie 1 ardei iute, fara semințe și cuburi 1 varf lingurita coriandru proaspat, tocat 1 lingura […]
Linte cu legume la cuptor
Linte cu legume la cuptor din: dovleac, ceapa rosie, ardei, usturoi, ulei de masline, pasta de curry, linte verde, supa de legume, coriandru. Ingrediente: 1 dovleac mediu (circa 1 kg) 1 ceapă roşie, felii groase 3 ardei, curăţaţi de seminţe şi tăiaţi în fâşii 2 căţei de usturoi, tocaţi 3 linguri ulei de măsline 3 […]
Rosii delicioase umplute cu branza si marar
Rosii delicioase umplute cu branza si marar din: rosii, branza de oi, branza de vaci, unt, smantana, boia, marar. Ingrediente: 1,800 kg roşii 100 g brânză de oi sărată 300 g brânză de vaci 100 g unt 100 g smântână 1 linguriţă boia 1 legătură mărar Mod de preparare: Alegi roşii de aceeaşi mărime, […]
Cotlete de miel pe pat de salata de orez
Cotlete de miel pe pat de salata de orez din: orez basmati, ulei de masline, otet de vin alb, chimion, migdale, rosii, masline, patrunjel, cotlete de miel. Ingrediente: 250gr orez basmati 4 lg ulei de masline 2 lg otet de vin alb 1/2 lingurita chimion macinat 75gr migdale intregi 4 rosii, cubulete 100gr masline si […]
Inghetata de cacao cu lapte
Inghetata de cacao cu lapte din: lapte, oua, zahar, vanilie, cacao, ciocolata. Ingrediente: 1 l lapte dulce 6 ouă 200 g zahăr 1 baton de vanilie 50 g cacao 50 g ciocolată de menaj sau amăruie Mod de preparare: Pentru a obţine un lapte cu gust natural de vanilie, pui laptele să fiarbă la […]
Salata de peste cu crutoane
Salata de peste cu crutoane din: paine, ulei de masline, mix de salata, carnati, file de cod, lamaie, mustar dijon. Ingrediente: 140g pâine albă cu coajă crocantă, tăiată cuburi 2 linguri ulei de măsline 140g mix de salată cu rucola 175g de cârnaţi chorizo pentru gătit, feliaţi 350g file de cod tăiat în bucăţi de […]
How to Make Chicken Taco Soup (video)
Chicken Taco Soup: How to Make Chicken Taco Soup:
How to Make Kalua Pig in a Slow Cooker (video)
How to Make Kalua Pig: How to Make Kalua Pig in a Slow Cooker:
Reteta zilei: Peste in sos de nuca de cocos
Peste in sos de nuca de cocos din: peste, chili, coriandru, curcuma, piper, suc de lamaie, sare, ulei, ceapa rosie, pasta de usturoi cu ghimbir, rosii, lapte de nuca de cocos, garam masala. Ingrediente pentru marinata: 2 pesti, dupa preferinta, feliat 1 lingurita chili 1 lingurita coriandru ¼ lingurita curcuma ¼ lingurita piper 1 linguriță […]
How to Make Baked Beans (video)
Baked Beans: How to Make Baked Beans:
Tort cu mere si frisca
Tort cu mere si frisca din: mere, oua, unt, zahar, faina, dulceata, nuca, scortisoara, frisca. Ingrediente: 8 mere 4 ouă 1/2 pachet unt 7 linguri zahăr 4 linguri făină 6 linguri dulceaţă 8 mieji de nucă 1 linguriţă scorţişoară frişcă Mod de preparare: Intr-o cratiţă aşezi bucăţele de unt şi presari 5 linguri zahăr. […]
Pateu de ficat, de casa
Pateu de ficat, de casa din: cartofi, ficat de pasare, unt, lapte, smantana, sare. Ingrediente: 3 cartofi 4 ficăţei de pasăre 1 linguriţă unt 50 ml lapte 1 linguriţă smântână puţină sare Mod de preparare: Cartofii îi speli, îi cureţi de coajă si îi fierbi la foc domol, până când devin sfârâmicioşi. Ficăţeii îi […]
How to Make Slow Cooker Macaroni and Cheese (video)
Macaroni and Cheese:
Mancare de fasole verde cu rosii si verdeata
Mancare de fasole verde cu rosii si verdeata din: fasole verde, rosii, ulei, faina, smantana, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 500 g fasole verde 2-3 roşii 2 linguri ulei 1 linguriţă făină 2 linguri smântână pătrunjel verde sare şi piper Mod de preparare: Fasolea verde o cureţi şi o speli, apoi o fierbi în […]
Sirop de tei
Sirop de tei din: flori de tei, zahar, apa, sare de lamaie, pastaie de vanilie, lamaie. Ingrediente: 1,5 kg flori de tei 1,800 kg zahăr 400ml apa 20 g sare de lămâie 1 păstaie de vanilie 1 lămâie Mod de preparare: Cureţi florile de tei păstrând doar floarea propriu-zisă şi aruncând frunzuliţa. Speli florile […]
Reteta zilei: Supa de praz cu cartofi si smantana
Supa de praz cu cartofi si smantana din: praz, ulei de masline, ceapa tocata, usturoi, cartofi, supa de pui, cimbru, sare, piper, smantana, arpagic. Ingrediente: 3 fire praz, tocat 4 linguri ulei de măsline 1 ceasca ceapa tocata 3 catei de usturoi tocat 2-3 cartofi, cuburi 6 cani supa de pui 1 lingura de cimbru […]
Tort cu spuma de capsuni si frisca
Tort cu spuma de capsuni si frisca din: oua, zahar, faina, ulei, capsuni, frisca, zahar pudra vanilat, capsuni. Ingrediente pentru blat: 5 ouă 1 cană cu zahăr 1 cană cu făină 5 linguri ulei Ingrediente pentru spuma de căpşuni: 1 kg căpşuni 500 g frişcă 3 linguri zahăr pudră vanilat căpşuni pentru ornat Mod de […]
Tarta cu caise si aroma de vanilie
Tarta cu caise si aroma de vanilie din: unt, zahar, faina, oua, sare, zahar vanilat, ulei, esenta de vanilie, caise. Ingrediente: 200 g unt 250 g zahăr 250 g făină 4 ouă sare 2 plicuri zahăr vanilat 50 ml ulei 2 linguri esenţă de vanilie 2 kg caise Mod de preparare: Mixezi ouăle cu […]
Ghiveci de legume cu verdeata si usturoi
Ghiveci de legume cu verdeata si usturoi din: fasole pastai, gogosar, dovlecel, morcov, ulei, piper, sare, boia, verdeata. Ingrediente: fasole păstăi 1 gogoşar dovlecel morcov usturoi ulei piper boabe şi măcinat sare boia dulce şi iute verdeaţa Mod de preparare: Tai pe lungime păstăile de fasole şi le rupi în bucăţi de 5-6 cm. Le […]
Paste cu vinete si branza
Paste cu vinete si branza din: macaroane, vinete, ceapa, usturoi, rosii, zahar, sare, piper, ulei de masline, busuioc, cimbru, oregano, telemea, ketchup. Ingrediente: 1 pachet de macaroane 2 vinete 1 ceapă 1 căţel de usturoi 2 roşii proaspete 1 linguriţă zahăr sare piper 3-4 linguri ulei de măsline 1 linguriţă amestec din busuioc, cimbru şi […]
How to Make Texas Style Baked Beans (video)
Baked Beans: How to Make Texas Style Baked Beans:
Rulouri de dovlecel cu sunca si cascaval
Rulouri de dovlecel cu sunca si cascaval din: dovlecei, cascaval, sunca, ardei rosu, oua, faina, ulei. Ingrediente: 2 dovlecei 200 g caşcaval 200 g şuncă 2 ardei roşii 2 ouă 50 g făină 100 ml ulei Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi tai felii şi îi presari cu sare. Ii laşi aşa o jumătate […]
Crema de cacao cu lapte
Crema de cacao cu lapte din: lapte, zahar, faina, cacao, unt, visine din dulceata, frisca, piscoturi. Ingrediente: 1 l lapte 7 linguri zahăr 4 linguri făină 4 linguri cacao 1 buc de unt câteva vişine din dulceaţă frişcă şi pişcoturi Mod de preparare: Amesteci totul într-un vas şi-l pui la foc mic, amestecând continuu, pentru […]
Dulceata gustoasa de dovleac
Dulceata gustoasa de dovleac din: pulpa de dovleac, zahar vanilinat, scortisoara, zahar, coaja de lamaie, miere. Ingrediente: 500 g pulpa de dovleac 2 pliculete de zahar vanilinat 2 lingurite scortisoara macinata 200 g zahar coaja unei lamai 100 g miere Mod de preparare: Se curăţă dovleacul de seminţe şi coajă si se cantareste sa […]
Reteta zilei: Muraturi de casa
Muraturi de casa din: castraveti, ceapa, otet, seminte de mustar, turmeric, zahar, seminte de telina, sare. Ingrediente: 1/2 kg castraveți, feliati 1/2 ceapa, feliata 1/2 l oțet 1/2 l apa 2 lingurite de seminte de mustar 2 lingurite de turmeric 2 cani de zahar 2 lingurite de semințe de țelină 2 lingurite sare Mod […]
Dulceata gustoasa de coacaze
Dulceata gustoasa de coacaze din: coacaze, zahar, lamaie. Ingrediente: un kg coacaze 900 g zahar o lamaie Mod de preparare: Se spala coacazele, se smulg de pe vrej si apoi se cantaresc sa fie un kg. Se pun intr-un vas cu zahar si suc de lamaie si se lasa la macerat o ora. […]
Vinete umplute cu carne si ciuperci
Vinete umplute cu carne si ciuperci din: vinete, ceapa, ulei, carne de pui, usturoi, zahar, pasta de tomate, ardei gras, frunze de busuioc, patrunjel, ciuperci, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete mari sau 4 mici 2 cepe 8 linguri ulei 400 g carne de pui 4 catei de usturoi 1 lingura zahar 3 linguri pasta […]
Dulceata gustoasa de prune
Dulceata gustoasa de prune din: prune, zahar, suc de lamaie. Ingrediente: 2 kg prune un kg zahar 125 ml suc de lamaie Mod de preparare: Prunele se spala, li se scot samburii si se taie eventual in patru, daca sunt prea mari. Se pun prunele cu zahărul şi sucul strecurat de lămâie într-o […]
Ardei iuti in otet din vin alb
Ardei iuti in otet din vin alb din: ardei iute, apa, otet din vin alb, sare grunjoasa, zahar, piper boabe, frunze de dafin. Ingrediente: 2 kg ardei iute 1 l apa 250 ml otet din vin alb sare grunjoasa, dupa gust zahar, dupa gust piper boabe frunze dafin Mod de preparare: Speli borcanele şi […]
Cartofi cu susan si sos de branza de vaci
Cartofi cu susan si sos de branza de vaci din: cartofi noi, sare, piper, ulei de rapita, seminte de susan, ceapa, ceapa verde, patrunjel, marar, branza de vaci, apa minerala, ulei de in. Ingrediente: 1 kg cartofi noi sare piper 2 linguri de ulei de rapita 2 linguri de seminte de susan 2 cepe frantuzesti […]
How to Make Easy Slow Cooker Meatballs (video)
Meatballs : How to Make Easy Slow Cooker Meatballs:
How to Make Slow Cooker Adobo Chicken (video)
Adobo Chicken: Pofta buna!
How to Make Lemon Garlic Chicken (video)
Lemon Garlic Chicken:
How to make Slow Cooker BBQ Chicken (video)
Slow Cooker BBQ Chicken
Reteta zilei: Pulpe de pui la cuptor cu sparanghel
Pulpe de pui la cuptor cu sparanghel din: otet balsamic, sos de soia, usturoi, patrunjel, piper, unt, ulei de masline, pulpe de pui, sparanghel. Ingrediente: 3 linguri otet balsamic 4 linguri sos de soia 2 linguri usturoi, tocat 3 linguri patrunjel proaspat tocat piper negru ¼ cana de unt topit sau ulei de măsline 6 […]
Gyros de curcan cu tzatziki
Gyros de curcan cu tzatziki din: lamaie, cimbru, oregano, sare, piper, ulei de masline, usturoi, piept de curcan, varza, ardei gras, iaurt, ceapa, ulei, bulion. Ingrediente: 1 lamaie 1 lingura cimbru tocat 1 lingura oregano tocat sare piper 50 ml ulei de masline 5 catei de usturoi 750 g file de pipet de curcan 1/2 […]
Supa de rosii cu galuste si usturoi
Supa de rosii cu galuste si usturoi din: rosii, castarvete, ceapa, sare, piper de cayenne, suc de lamaie, tofu, rondele de ceapa, susan, margarina, usturoi. Ingrediente: 1 kg rosii 1/2 castravete de sera 1 ceapa sare piper de Cayenne 2 linguri suc de lamaie 12 g tofu 1 lingura rondele de ceapa 1 lingura susan […]
Cartofi cu rozmarin si sunca de Parma
Cartofi cu rozmarin si sunca de Parma din: cartofi, sare, rozmarin, cimbru, salvie, piper, sunca de parma, ulei de masline, usturoi. Ingrediente: 20 g de cartofi noi mici sare 20 fire de rozmarin 20 de fire de cimbru 20 d fire de salvie piper 10 felii subtiri de sunca de Parma 3-4 linguri de ulei […]
Ceapa murata cu piper si marar
Ceapa murata cu piper si marar din: ceapa, otet de vin, boabe de piper, sare grunjoasa, marar, zahar, ardei iuti, apa. Ingrediente: 2 kg ceapa cat mai mica sau arpagic 1 l otet de vin boabe de piper 3 linguri sare grunjoasa cateva fire de marar 150 g zahar ardei iuti mici 400-500 ml apa […]
Salata de vinete cu busuioc
Salata de vinete cu busuioc din: vinete, maioneza, sare, busuioc, ceapa, usturoi. Ingrediente: 4 vinete 1 lingura maioneza sare busuioc 1 ceapa 1 catel usturoi pisat Mod de preparare: Speli vinetele. Le coci la cuptor sau direct pe flacăra de la aragaz. Dacă le coci în cuptor, trebuie să le înţepi cu furculiţa din […]
Dulceata de nuci verzi cu scortisoara
Dulceata de nuci verzi cu scortisoara din: nuci cu coaja, zahar, baton de scortisoara. Ingrediente: 1,5 kg nuci cu coaja zahar un baton scortisoara Mod de preparare: Se curăţă nucile de coaja verde şi, când se ajunge la miez, acesta se pune într-un vas cu apă rece. Apoi, cu această apă se pun la […]
Reteta zilei: Mic dejun cu bacon si ciuperci
Mic dejun cu bacon si ciuperci din: paine integrala, ulei de masline, unt, bacon, ciuperci, sfaramata. Ingrediente: 1 felie de paine integrala 1 lingură de ulei de măsline 1 cub de unt 2-3 felii de bacon, feliat 3-4 ciuperci 50g brânză sfărâmata Mod de preparare: Preîncălziți grătarul. Se taie baconul si se caleste […]
Cartofi picanti preparati la tigaie
Cartofi picanti preparati la tigaie din: cartofi noi, ceapa verde, ceapa rosie, rozmarin, ulei de rapita, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi noi mici 1 legatura de ceapa verde 4 cepe rosii 1-2 fire de rozmarin 4 linguri de ulei de rapita sare piper Mod de preparare: Se spală cartofii bine şi se taie […]
Supa cu varza si carnati
Supa cu varza si carnati din: carnati, ulei, ceapa, faina, boia, smantana, varza alba, orez, otet, sare, marar verde. Ingrediente: 100 g cârnaţi 2-3 linguri ulei 1 ceapă 2 linguri făină albă 1 lingură boia 500 g smantână 500-600 g varză albă 2 linguri orez 1-2 linguri oţet sare mărar verde Mod de preparare: […]
How to make basic tomato pizza sauce (video)
Pizza sauce: STEP 2: FRY THE ONIONS Place the saucepan on a medium heat, add the olive oil and butter and allow it to melt. Now add the chopped onions and garlic and stir. Let it cook down for 3-4 minutes until the onions are soft and transparent. STEP 3: ADD REST OF INGREDIENTS […]
Usturoi murat cu ardei iute
Usturoi murat cu ardei iute din: usturoi, otet de vin, ardei iute, vin alb, sare grunjoasa, zahar. Ingrediente: 400 g usturoi 250 ml otet de vin 2 ardei iuti sau 3 linguri fulgi de ardei iute 100 ml vin alb 2-3 lingurite sare grunjoasa 2-3 lingurite zahar Mod de preparare: Cureţi usturoiul şi tai […]
Somon în pergament cu sparanghel şi cartofi
Somon în pergament cu sparanghel şi cartofi din: cartofi noi, ulei, sare, sparanghel verde, zahar, unt, coaja de lamaie, fileuri de somon, piper, tarhon, ou, galbenus, mustar iute, otet balsamic alb, piper de cayenne. Ingrediente: 600 g cartofi noi 1 lingura de ulei sare 1 kg sparanghel verde zahar 50 g unt 2 lingurite coaja […]
Ciorba de fasole verde cu verdeata
Ciorba de fasole verde cu verdeata din: fasole verde, ceapa, ardei capia, morcovi, pastarnac, radacina patrunjel, telina, dovlecel, rosii, pasta de tomate, bors, verdeata, boia dulce, curry, concentrat de legume, ulei. Ingredientele: 1 borcan de fasole verde conservata sau 1/2 kg fasole proaspătă 1 ceapă 1 ardei capia 2 morcovi 1 păstărnac 1 radacina pătrunjel […]
Placinta cu capsuni si migdale
Placinta cu capsuni si migdale din: faina, ou, unt, zahar, praf de copt, zahar vanilat, sare, capsune, migdale, frisca lichida, zahar pudra. Ingrediente: 250 g făină 1 ou 125 g unt 125 g zahăr 1/2 pliculeţ praf de copt 1 plic zahăr vanilat 1 praf de sare Ingrediente pentru garnitura: 300 g căpşune 160 g […]
Cocktail Bourbon Dynasty (video)
Cocktail Bourbon Dynasty:
Reteta zilei: Vinete murate
Vinete murate din: sare, zahar, otet alb, apa, seminte de coriandru, usturoi, vinete, ulei de masline, coriandru. Ingrediente: 1 ½ linguri de sare 2 ½ linguri de zahar 1 ¼ cesti oțet alb 2 ½ cesti de apa 2 linguri seminte de coriandru întregi 5 catei de usturoi, injumătatiti 1 ½ kg vinete ulei de […]
Mancare de vinete cu carne de porc
Mancare de vinete cu carne de porc din: vinete, carne de porc, ceapa, pasta de rosii, supa de carne, rosii, usturoi, ulei, cascaval, ardei, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete potrivite 500 g carne de porc 2 cepe mari 3 linguri pasta de rosii 400 ml supa strecurata de carne 2 rosii bine coapte 2 catei […]
Prajitura cu piersici si fistic
Prajitura cu piersici si fistic din: albusuri, zahar, lamaie, frisca, fructe de padure, piersici din compot, fistic. Ingrediente: 6 albuşuri 300 g zahăr suc de lămâie 300 g frişcă 200 g fructe de pădure 4 piersici din compot 50 g fistic Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi zahăr şi suc de lămâie. Pui […]
Pepeni murati cu castraveti si gogonele
Pepeni murati cu castraveti si gogonele din: pepeni, castraveti, gogonele, frunze de telina, frunze de hrean, sare. Ingrediente: pepeni castraveti gogonele frunze de telina frunze de hrean sare Mod de preparare: Se aleg pepeni mici, care nu se mai coc, se verifica sa nu fie loviti si mucegaiti. Se spala si se pun in […]
Prajitura cu doua blaturi si glazura de ciocolata
Prajitura cu doua blaturi si glazura de ciocolata din: albusuri, zahar, nuca de cocos, faina, oua, faina, cacao, praf de copt, esenta de rom, galbenusuri, lapte, margarina, esenta de vanilie, ciocolata cu lapte, unt. Ingrediente pentru blatul alb: 6 albuşuri 6-7 linguri zahăr 100 g nucă de cocos 2 linguri făină Ingrediente pentru blatul de […]
How to make Chili Stuffed Peppers (video)
Chili Stuffed Peppers: How to make Chili Stuffed Peppers:
How to make Snickers Brownies (video)
Snickers Brownies: How to make Snickers Brownies:
How to make Homemade Caramel Popcorn (video)
Homemade Caramel Popcorn: How to make Homemade Caramel Popcorn:
How to make Braided Nutella Bread (video)
Braided Nutella Bread : How to make Braided Nutella Bread:
Bezea cu struguri
Bezea cu struguri din: albusuri, zahar pudra, sare, smantana, zahar tos, boabe de struguri. Ingrediente: 6 albusuri 200 g zahar pudra 1 praf sare 250 ml smantana grasa 6 linguri zahar tos boabe de struguri Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă tare împreună cu sarea şi zahărul pudră. Când compoziţia nu mai curge, întinzi […]
How to make Homemade Cream of Mushroom Soup (video)
Homemade Cream of Mushroom Soup: How to make Homemade Cream of Mushroom Soup
How to make Baked Pumpkin Donut (video)
Baked Pumpkin Donut: How to make Baked Pumpkin Donut:
How to make Creamy Tortellini with Butternut Squash (video)
Creamy Tortellini with Butternut Squash: How to make Creamy Tortellini with Butternut Squash
How to make BBQ Ribs (video)
BBQ Ribs: How to make BBQ Ribs:
How to make Pizza dough (video)
Pizza dough: How to make Pizza dough: Place the sieve over a bowl, add the flour and gently shake it through. STEP 3: MAKE THE DOUGH In the medium bowl, combine the salt, yeast and caster sugar. Make a hole in the centre, add the olive oil and warm water and mix in […]
How to make four seasons pizza (video)
four seasons pizza: How to make four seasons pizza: Set the temperature of the oven to 225ºC (gas mark 7.5) STEP 3: ROLL THE DOUGH Sprinkle some flour onto your work surface and place your dough in the centre. Sprinkle some more flour over the dough and roll well on both sides. Dust the circular […]
How to make a Hawaiian Pizza (video)
Hawaiian Pizza: How to make a Hawaiian Pizza: Set the temperature of the oven to 225ºC (430ºF/ gas mark 7.5). STEP 3: ROLL THE DOUGH Sprinkle some flour onto your work surface and place the ball of dough in the centre. Dust the dough and rolling pin with flour and roll on both sides […]
Cum se prepara Tortilla cu brânză la cuptor (video)
Tortilla cu brânză la cuptor: Cum se prepara Tortilla cu brânză la cuptor:
Reteta zilei: Salata de creveti cu suc de portocale si tortilla chips
Salata de creveti cu suc de portocale si tortilla chips din: suc de portocale, suc de lamaie, usturoi, sare, fulgi de ardei rosu, creveti, ardei gras, telina, ceapa rosie, coriandru, ulei de masline, lamaie, tortilla chips. Ingrediente: 1 ceasca de suc proaspat de portocale 1/2 cana suc proaspat de lamaie 2 catei de usturoi, tocat […]
Orez cu feta si ienibahar
Orez cu feta si ienibahar din: ulei de masline, cuisoare, ienibahar, foaie de dafin, roez basmati, rosii in suc, supa limpede de legume, patrunjel, feta. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 2 cuisoare 1/2 lingurita ienibahar 1 foaie de dafin 300 g orez basmati 400 g conserva de rosii in suc 500 ml supa limpede […]
Crumble de mure la borcan
Crumble de mure la borcan: mure, zahar, caoja de lamaie, faina, praf de copt, sare, unt, ou, topioca, scortisoara. Ingrediente: 500 g de mure 50 g de zahăr 1 lingură de coajă de lămâie 1 lingură de zeamă de lămâie 60 g de făină 1 lingură de zahăr 1 linguriţă praf de copt 1 praf […]
Placinta cu rosii si branza
Placinta cu rosii si branza din: faina, praf de copt, sare, piper, oua, lapte, broccoli, branza telemea, rosii, ulei. Ingrediente: 1/2 cana faina 1/2 lingurita praf de copt sare piper 3 oua 1 cana lapte 3-4 buchetele mici de broccoli 1/3 cana branza telemea sau feta 6 rosii ulei Mod de preparare: Amesteci într-un […]
Cum se prepara Creveți cu usturoi (video)
Creveți cu usturoi: Cum se prepara Creveți cu usturoi:
Chec cu ardei si boia iute
Chec cu ardei si boia iute din: ardei, faina, sare, praf de copt, boia iute, patrunjel, oua, ulei, branza maturata. Ingrediente: 3-4 ardei 200 g faina 1 praf de sare 1 lingurite praf de copt 1 lingurita boia iute 5-6 linguri patrunjel proaspat, tocat 5 oua 4 linguri ulei 100 g branza maturata Mod […]
Cheesecake cu mango
Cheesecake cu mango: pua, zahar brun, unt, cacao, faina, praf de copt, sare, branza de vaci, faina, smantana, esenta de vanilie, gelatina, mango, frisca, menta. Ingrediente blat: 2 ouă 75 g zahăr brun 50 g unt 2 linguri pudră de cacao 250 g făină 1/2 praf de copt 1 praf de sare Ingrediente umplutură: 300 […]
Reteta zilei: Cocktail cu sampanie, capsuni si menta
Cocktail cu sampanie, capsuni si menta din: frigarui de bambus, capsuni, menta, sampanie. Ingrediente: Patru frigarui de bambus, înmuiate timp de 20 de minute în apă 8 căpșuni 8 frunze de menta, rupte 1 sticla de sampanie Mod de preparare: Incalziti gratarul. Infigeti 2 căpșuni pe fiecare frigaruie. Frigeti aproximativ […]
Bruschete cu rosii rumenite si frunze de busuioc
Bruschete cu rosii rumenite si frunze de busuioc din: rosii, ulei de masline, fasole verde, feta, paine prajita, frunze de busuioc, otet balsamic. Ingrediente: 150 g rosii, taiate in doua 3 linguri ulei de masline 200 g fasole verde, fiarta 100 g feta 4 felii de paine prajita cateva frunze de busuioc 1 lingura otet […]
Tort cu fructe roşii de pădure
Tort cu fructe roşii de pădure: biscuiti digestivi, zahar, unt, branza, smantana, gelatina, sare, fructe de padure, zahar brun, zahar vanilat, frunze de menta. Ingrediente blat: 10 biscuiţi digestivi 25 g zahăr 90 g unt moale Ingrediente umplutură: 450 g brânză cremoasă 150 g zahăr 200 ml smântână grasă 200 ml smântână lichidă pentru frişcă […]
Salata de rosii cu ceapa si avocado
Salata de rosii cu ceapa si avocado din: ceapa, castravete, zeama de lamaie, usturoi, ardei iute, ghimbir, zahar, patrunjel, rosii. Ingrediente: 2 cepe tocate 1 castravete, tocat 1 avocado, tocat zeama de la 2 lamai 1 catel de usturoi, zrobit 1 ardei iute, tocat 2 cm ghimbir proaspat, razuit 1 lingura zahar 1 lingura patrunjel […]
Cum se prepara Salată de sfeclă cu iaurt (video)
Salată de sfeclă cu iaurt:
Prajitura cu foi si budinca de capsuni
Prajitura cu foi si budinca de capsuni din: oua, faina, ulei, zahar, lapte, praf de copt, cacao, amoniac, budinca de capsune. Ingrediente pentru blat: 3 ouă 14 linguri făină 12 linguri ulei 12 linguri zahăr 12 linguri lapte 1 plic praf de copt stins în oţet 3 linguri cacao Ingrediente pentru foi: 10 linguri ulei […]
Fasole cu ardei iute
Fasole cu ardei iute din: ulei de masline, ceapa rosie, ardei gras, ardei iute, coriandru, chimen, oregano, usturoi, sos de rosii, otet de vin rosu, zahar, supa limpede de legume, tortilla chips, branza cedar, telemea. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa rosie, taiata julien 3 bucati ardei gras, diferiti, taiati felii 2 bucati […]
Strudel delicios cu cirese
Strudel delicios cu cirese din: unt topit, ou, zahar, lapte, sare, drojdie, esenta de vanilie, faina, zahar vanilat, cirese, gris, apa. Ingrediente pentru aluat: 100 g unt topit 1 ou 4 linguri zahăr 100 ml lapte un praf de sare drojdie cât o nucă esenţă de vanilie 250-300 g făină zahăr vanilat Ingrediente pentru umplutură: […]
Budinca de creier de porc cu dovlecei
Budinca de creier de porc cu dovlecei din: creier de porc, ceapa, unt, cascaval, smantana, dovlecel, sare, piper, concentrat de legume. Ingrediente: 300 g creier de porc 1 ceapă 50 g unt 150 g caşcaval 100 ml smântână 1 dovlecel sare piper concentrat de legume Mod de preparare: Pui creierul de porc la foc, […]
Reteta zilei: Ardei iute murat cu chimen
Ardei iute murat cu chimen din: apa, otet alb, sare, chimen, usturoi, ardei iute. Ingrediente: 3 cani apă 9 cani oțet alb 2 linguri sare 1 1/2 lingurite de chimen 8 catei de usturoi, curatati 2 kg ardei iute verde și roșu 4 borcane cu capace și inele Mod de preparare: Spalati borcanele, inelele […]
Supa rapida de rosii
Supa rapida de rosii din: unt, ceapa, usturoi, madeira, frunze de busuioc, rosii, supa de legume, zahar, smantana, ulei de masline. Ingrediente: 40 g unt 1 ceapa tocata 2 catei de usturoi, zdrobit 2 linguri Madeira – optional cateva frunze de busuioc, coditele tocate 1,8 kg rosii bine coapte, taiate 300 ml supa de legume […]
Tartă pufoasă cu piersici
Tartă pufoasă cu piersici: oua, zahar, faina, smantana, zahar vanilat, piersici, zahar pudra. Ingrediente: 5 ouă 5 linguri zahăr 5 linguri făină 2 linguri smântână 1 pliculeţ zahăr vanilinat 7-8 piersici bine coapte (dar tari) 3 linguri zahăr pudră (aromatizat cu vanilie) pentru decorare Mod de preparare: Speli piersicile bine pentru a îndepărta puful, […]
Cum se prepara Crutoane aromate (video)
Crutoane aromate: Cum se prepara Crutoane aromate:
Musaca de vinete cu sos de rosii si parmezan
Musaca de vinete cu sos de rosii si parmezan din: vinete, ulei de masline, rosii, mozzarella, pesmet, parmezan, usturoi, fulgi de ardei iute, busuioc. Ingrediente: 2 vinete, tăiate pe orizontală în felii 8 linguri ulei de măsline 400g de rosii pasate 250g de mozzarella 1OOg de pesmet 1OOg de parmezan ras 2 căţei de usturoi, […]
Cele mai bune gemuri pentru iarna
Cele mai bune gemuri: Gem picant Gem picant din: mere, prune, pere, zahar, lamaie, ghimbir, baton de scortisoara si nuca. Ingrediente: 1,3 kg mere 1,3 kg prune 900 g pere 2 kg zahar 1 lamaie ghimbir (cam… Read more » Gem de piersici O reteta savuroasa de gem de piersici din: piersici, pulpa de ananas, ghimbir […]
Reteta zilei: Muschi de vita la gratar cu legume si orez
Muschi de vita la gratar cu legume si orez din: muschi de vita, sos teryaki, usturoi, ghimbir, sare, piper, ulei, legume la gratar, orez cu ou. Ingrediente: 2 fripturi mușchi de vita 100ml sos teryaki 3 catei de usturoi, fin feliat 1 bucată de ghimbir proaspăt, fin feliat Sare și piper negru proaspat macinat, dupa […]
Gem gustos de smochine
Gem gustos de smochine din: smochine, zahar pudra, pastaie de vanilie, lamaie. Ingrediente: un kg smochine bine coapte 500 g zahar pudra 1/2 pastaie vanilie o lamaie Mod de preparare: Se spală smochinele, se curăţă de codiţe şi se cu zahărul într-o cratiţă, se adaugă păstaia de Se pune a doua zi la fiert […]
Prăjitura cu afine şi jeleu verde mentolat
Prăjitura cu afine si jeleu verde mentolat: biscuiti din cereale, unt, lapte, iaurt, amidon alimentar, sirop de agave, gelatina, afine, zahar, apa, zeama de lamaie, menta, ceai verde. Ingrediente: 200 g biscuiţi din cereale 90 g unt light 50 ml lapte dulce Ingrediente umplutura: 600 ml iaurt gras 1 lingură amidon alimentar 4-5 linguri sirop […]
Gogonele murate
Gogonele murate din: gogonele, ceapa, apa, sare grunjoasa, ardei iute, boabe de piper, boabe de mustar, foi de dafin, usturoi. Ingrediente: 3 kg gogonele 3 cepe 3 l apa 4 linguri sare grunjoasa 1 ardei iute 1 lingura boabe piper negru 1 lingura boabe mustar 5 foi de dafin 6 catei de usturoi Mod […]
Varza murata cu morcovi si ardei capia
Varza murata cu morcovi si ardei capia din: varza, morcovi, ardei capia, sare grunjoasa. Ingrediente: 5 kg varza 2 morcovi 3 ardei capia 3 linguri sare grunjoasa Mod de preparare: Toci varza. Morcovii ii dai prin razatoare, iar ardeii ii tai fasii si-i amesteci cu varza. Adaugi sarea si presezi cu mainile intreaba compozitie […]
Ciocănele de pui cu sparanghel şi cartofi
Ciocănele de pui cu sparanghel şi cartofi din: ciocanele de pui, miere, boia dulce, otet balsamic, sare, piper, ulei de masline, cartofi noi, sparanghel verde, rosii cherry, cimbru. Ingrediente: 8 ciocanele de pui 1 lingura miere fluida 1 lingura boia dulce 1 lingura otet balsamic sare piper 4 linguri ulei de masline 800 g cartofi […]
Dulceata gustoasa de zmeura
Dulceata gustoasa de zmeura din: zmeura, zahar, suc de lamaie. Ingrediente: 1,5 kg zmeura un kg zahar 60 ml suc de lamaie Mod de preparare: Se spală foarte rapid zmeura şi în niciun caz sub un jet de apă, care poate distruge fructele. Se lasa sa se scurga bine. Se pune fructele c zaharul […]
Reteta zilei: Burgeri de pui cu salata si sos
Burgeri de pui cu salata si sos din: carne de pui, sos de soia, ghimbir, sos sriracha, usturoi, praz, coriandru, salata verde, varza rosie, morcov, seminte de susan, unt de arahide, miere, otet de orez, sos de soia, ulei de susan. Ingrediente pentru burgeri: 1 kg carne tocata de pui 1 lingura sos de soia […]
Spaghete cu calamari si sos de rosii
Spaghete cu calamari si sos de rosii din: ulei, usturoi, vin rosu, rosii, calamar, spaghete, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 lingură ulei 3 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 1/3 cană de vin roşu 1 conservă de 400g pulpă de roşii 500g de calamar curăţat, feliat în inele 250g de spaghete 1 mână de pătrunjel proaspăt, tocat […]
Cum se prepara Rulouri de dovlecel marinat cu ouă de prepeliță (video)
Rulouri de dovlecel marinat cu ouă de prepeliță: Cum se prepara Rulouri de dovlecel marinat cu ouă de prepeliță:
Gem de pere cu miere
Gem de pere cu miere din: pere, zahar gelifiant, miere, suc de lamaie, scortisoara, nucsoara, ghimbir, cuisoare. Ingrediente: un kg pere, sortimente diferite 500 g zahar gelifiant 100 g miere 2 linguri suc de lamaie o lingurita amestec de scortisoara cu ncusoara, ghimbir cu cuisoare macinate Mod de preparare: Cu o seară înainte […]
Pizza cu creveti, rosii cherry si mozzarella
Pizza cu creveti, rosii cherry si mozzarella din: aluat de pizza, fenicul, creveti, coaja de lamaie, fulgi de ardei iute, ulei de masline, mozzarella, branza, rosii cherry, capere, radicchio. Ingrediente: 1/2 cantitate aluat de pizza, împărţită în 2 bucăţi 1 bulb mic de fenicul, cotorul îndepărtat, apoi feliat subţire 10 creveţi mari decorticaţi coaja rasă […]
Cum se prepara Clătite cu friptură (video)
Clătite cu friptură: Cum se prepara Clătite cu friptură
Ghiveci de carne cu legume la cuptor
Ghiveci de carne cu legume la cuptor din: carne, varza, morcov, patrunjel, telina, mazare, fasole verde, vanata, conopida, rosii, ardei gras, cartofi. Ingrediente: 600 g carne 1 kg legume asortate (1/2 varză, 1 morcov, 1 pătrunjel, 1/2 ţelină, 1 mana mazăre, 1 mână fasole verde, 1 vânătă, câteva bucheţele conopidă, 2-3 roşii, 2 ardei graşi, […]
Gem de smochine si pere
Gem de smochine si pere din: smoche, pere, zahar, lamaie, pastaie de vanilie, foaie de dafin. Ingrediente: un kg smochine proaspete un kg pere cu pulpa tare 1500 kg zahar 2 lamai o pastaie de vanilie o foaie de dafin Mod de preparare: Se spală smochinele, se curăţă de coajă şi se taie în […]
Placinta cu malai
Placinta cu malai din: branza de vaca, oua, malai, faina, smantana, zahar. Ingrediente: 400 g brânză de vacă 4 ouă 8 linguri cu mălai 2 linguri făină 4 linguri smântână 4 linguri zahăr Mod de preparare: Freci brânza, scursă înainte de zer, până devine ca o pastă, apoi adaugi pe rând gălbenuşurile, mălaiul, zahărul, […]
Reteta zilei: Sos de fructe de padure cu ceapa si telina
Sos de fructe de padure cu ceapa si telina din: afine, stafide, zahar, zahar brun, scortisoara, ghimbir, cuisoare, apa, ceapa, mere, telina. Ingrediente: 4 cesti afine proaspete 1 cană de stafide 1/2 cană de zahăr 3/4 cană de zahăr brun 2 lingurite de scortisoara macinata 1 linguriță de rădăcină de ghimbir proaspăt tocat 1/4 linguriță […]
Gem de visine cu nuca
Gem de visine cu nuca din: visine, zahar, miez de nuca, miere, unt, lamaie. Ingrediente: 2 kg visine un kg zahar 30 g miez de nuca 2 linguri miere 25 g unt o lamaie Mod de preparare: Cu o seară înainte, se scot sâmburii şi se lasă apoi se pun la fiert cu tot […]
Chiftelute de pui in crusta de susan
Chiftelute de pui in crusta de susan din: piept de pui, franzela, ceapa, usturoi, ou, patrunjel, marar, seminte de susan, ulei, piper, boia, sare. Ingrediente: 400 g piept de pui 50 g franzelă 50 g ceapă 3 căţei de usturoi 1 ou 1/2 legătură de pătrunjel 1/2 legătură de mărar 100 g seminţe de susan […]
Cocktail Abbey (video)
Cocktail Abbey Ingrediente: 1.5 oz of Gin 3/4 oz of Lillet Blanc 3/4 oz of Orange Juice 2 dashes of Bitters Cocktail Abbey:
Dulceata de gogonele cu lamaie
Dulceata de gogonele cu lamaie din: gogonele, zahar, lamaie. Ingrediente: un kg gogonele 800 g zahar o lamaie Mod de preparare: Se spală gogonelele şi apoi se taie felii de 1-2 cm. Se taie şi lămâia si apqi se pun într-o cratiţă cu zahăr şi se lasă la macerat 24 de ore. Se […]
Cele mai bune gemuri
Cele mai bune gemuri: Reteta zilei: Gem de prune cu smochine Gem de prune cu smochine din: smochine uscate, prune, stafide, ceapa rosie, otet de vin rosu, boia de ardei, zahar brun, sare. Ingrediente: 500gr smochine uscate 500gr prune proaspete 120gr… Read more » Gem de rubarba Gem de rubarba din: rubarba, zahar, flori de […]
How to make spicy roasted chickpeas (video)
Spicy roasted chickpeas: STEP 1: HEAT OVEN: Heat the oven to 200C and arrange a rack in the middle. STEP 2: RINSE: Drain and rinse the chickpeas and dry with a clean tea towel. STEP 3: MIX INGREDIENTS: Place the chickpeas in a large bowl and toss with the remaining ingredients until evenly coated. STEP […]
Reteta zilei: Burgeri de vita cu sos iute
Burgeri de vita cu sos iute din: bacon, branza cheddar, acrne de vita, sare, piper, chifle, ketchup, ardei iute murat, muraturi, zeama de muraturi, ceapa rosie, usturoi. Ingrediente: 3 felii de bacon prajit, maruntit ½ cană brânză cheddar rasă 1 kg carne de vită, tocata ½ lingurita sare ½ lingurita piper negru 14 chifle ketchup […]
How to make refreshing Coffe ice cubes (video)
Refreshing Coffe ice cubes:
Supa crema de legume cu frecatei
Supa crema de legume cu frecatei din: ceapa, morcovi, cartofi, telina, gulie, sfecla, radacina patrunjel, verdeata, paine neagra, faina, ou, sare, drojdie uscata, ulei. Ingrediente: 1 ceapă 2 morcovi 4 cartofi 1/2 ţelină 1/2 gulie 1 sfeclă 1 rădăcină pătrunjel 1 legătură de verdeaţă 2 felii de pâine neagră 100 g făină 1 ou sare […]
Mancare de varza cu cotlet de porc
Mancare de varza cu cotlet de porc din: varza, cotlet de porc, cimbru, oregano, boia dulce, pasta de ardei, piper, ulei, ceapa, usturoi, vin alb, marar. Ingrediente: 1 varză 500 g cotlet de porc cimbru oregano 1 linguriţă boia iute sare boia dulce 2-3 linguri pastă de ardei piper măcinat 30 ml ulei 2 cepe […]
Gem gustos de capsune
Gem gustos de capsune din: capsune, zahar, lamaie. Ingrediente: un kg capsune 750 g zahar o lamaie Mod de preparare: Se spala capsunele, apoi se curata de codite si se pun intr-o cratita alternativ cu zaharul. La final, se stropesc cu sucul de lamaie. Se lasa asa de seara pana dimineata. A doua […]
Ciorba de fasole pestrita cu legume
Ciorba de fasole pestrita cu legume din: fasole pestrita, ceapa, morcovi, relina, pastarnac, bors, bulion, suc de rosii, cimbru, patrunjel, leustean, ulei, sare, ardei iute. Ingrediente: 250 g fasole pestriţă 1 ceapă 2 morcovi rădăcină de ţelină şi păstârnac 1 l borş bulion suc de roşii 2 crenguţe de cimbru pătrunjel leuştean 3 linguri ulei […]
How to make Courgette spaghetti with homemade pesto (video)
Courgette spaghetti with homemade pesto : STEP 1: MAKE PESTO To make the pesto blend together basil, pinenuts, garlic, and almost all of the parmesan, the juice from half a lemon and the olive oil until almost smooth. STEP 2: COURGETTE RIBBONS Using a potato peeler cut your courgettes into ribbons and then slice them […]
Reteta zilei: Sos iute de rosii
Sos iute de rosii din: rosii, coriandru, ceapa, ardei iute, usturoi, suc de lamaie, sare, chips-uri tortilla. Ingrediente: 3 rosii 1/2 ceasca frunze coriandru 1 ceapa, tocata 1 ardei iute, fara seminte, tocat 1 catel de usturoi, cojit 1 lingura suc de lămâie sare, dupa gust chips-uri tortilla, pentru servire Mod de preparare: Tocati rosiile, […]
Dulceata gustoasa de mure
Dulceata gustoasa de mure din: mure, zahar, apa, lamaie. Ingrediente: un kg mure 750 g zahar 400 ml apa o lamaie Mod de preparare: Se spală murele rapid sub un jet de apă rece, se scurg bine şi apoi . se cântăresc. Apa şi zşhărul se pun la fiert, se lasă 10 minute si […]
Tarta aromata cu dovlecei
Tarta aromata cu dovlecei din: faina, ou, margarina, apa, sare, telemea, cascaval, dovlecei, ceapa verde, marar, piper, nucsoara, usturoi granulat. Ingrediente aluat: 200 g făină 1 ou 100 g margarina 6 linguri apă 1/2 linguriţă sare Ingrediente umplutură: 5 ouă 200 g telemea 50 g caşcaval 3 dovlecei 2 fire de ceapă verde 1 legătură […]
Ciorba de legume cu zer si smantana
Ciorba de legume cu zer si smantana din: dovlecei, ceapa, leustean, rosii, ulei, zer, sare, smantana. Ingrediente: 4 dovlecei 2 cepe leustean 2 roşii 1 lingura ulei 1 l zer proaspat sare 1 ceasca smantana Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă, îi tai cubuleţe, îi speli în apă rece şi după aceea îi pui […]
Cum se prepara Salată de conopidă și broccoli (video)
Salată de conopidă și broccoli:
Antricot de vita la cuptor
Antricot de vita la cuptor din: antricot de vita, boia iute, ulei de masline, siro de agave, ceapa, usturoi, coriandru, chimen, ardei iute, sos de rosii, vin rosu, otet de vin rosu, supa limpere de vita, zahar, oregano, zeama de portocala, ceapa rosie, avocado, rosie. Ingrediente: 1 kg antricot de vita sau muschi de vita […]
Rulouri umplute cu crema de lapte
Rulouri umplute cu crema de lapte din: drojdie, zahar, oua, untura, margarina, lapte dulce, faina, galbenusuri. Ingrediente pentru aluat: 1 lingură drojdie 1 lingură zahăr 2 ouă 1 lingură untură sau margarină 1 pahar lapte dulce făină cât cuprinde Ingrediente pentru cremă: 2 gălbenuşuri 1 l lapte dulce 2 linguri făină 1 cană zahăr 1/2 […]
Cocktail Bee’s Knees (video)
Cocktail Bee’s Knees:
Gem gustos de cirese
Gem gustos de cirese din: cirese, zahar, suc de lamaie, unt. Ingrediente: 2 kg cirese fara samburi 1200 kg zahar sucul unei lamaie unt, cat o nuca (optional) Mod de preparare: Cireşele curăţate de codite şi de sâmburi Se pun într-o cratiţă’alternându-le cu zahărul şi se stropesccu. sucul de lămâie. Se lasă aşa de […]
Reteta zilei: Tocana de curcan cu fasole si porumb
Tocana de curcan cu fasole si porumb din: ulei de masline, ceapa, telina, ardei iute, usturoi, chimen, coriandru, piper cayenne, fasole, supa de pui, oregano, carne de curcan, porumb, sare de mare, iaurt, coriandru proaspat, lamaie verde. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 tulpini de telina, cuburi 3 ardei iuti, tocati […]
Sufleu de rubarba cu sos de lapte
Sufleu de rubarba cu sos de lapte din: rubarba, unt, lapte, cascaval, faina, oua, sare, piper. Ingrediente: 500 g frunze de rubarbă 100 g unt 1/2 l lapte 100 g caşcaval ras 1 lingură făină 4 ouă sare piper Ingrediente sos: 300 ml lapte 50 g unt 1 lingură făină sare piper Mod de preparare: […]
Ardei umpluti cu cuscus si ciuperci
Ardei umpluti cu cuscus si ciuperci din: ardei gras, ciuperci, dovlecei, gogosar, sare, ceapa, cuscus, sos de rosii, ulei. Ingrediente: 4 ardei graşi 120 g ciuperci 200 g dovlecei 1 gogoşar roşu sare, după gust 1 ceapă 30 g cuşcuş 60 ml sos de roşii 1 lingură ulei Mod de preparare: Speli ardeii, îi cureţi […]
Gem gustos de caise
Gem gustos de caise din: caise, zahar. Ingrediente: un kg caise fara samburi un kg zahar Mod de preparare: Se scot sâmburii caiselor spălate şi se pun într-o cratiţă alternând cu zahărul. Se lasă aşa-12 ore, de seara până dimineaţa. A doua zi, se pun la fiert cu tot cu sucul […]
Ciorba de varza cu patrunjel
Ciorba de varza cu patrunjel din: varza, morcov, radacina patrunjel, telina, ceapa, ulei de masline, concentrat de legume, patrunjel, suc de corcoduse, bors, ulei. Ingrediente: 1 varză 1 morcov 1 radacina pătrunjel 1 ţelină 2 cepe 2 linguri ulei de măsline 1 lingură concentrat de legume 1 legătură pătrunjel 50 ml suc de corcoduşe verzi […]
The Harlem Cocktail (video)
The Harlem Cocktail:
Reteta zilei: Iepure in sos de vin cu usturoi
Iepure in sos de vin cu usturoi din: iepure salbatic, faina, ulei de masline, sare, piper, rozmarin, usturoi, vin alb. Ingrediente: 1 iepure sălbatic, portionat 50gr făină, condimentata cu sare și piper negru proaspat macinat 300ml ulei de măsline 5 crengute de rozmarin 30 de catei de usturoi, decojit 300ml vin alb sec Mod […]
Dulceata de afine fara zahar
Dulceata de afine fara zahar din: afine, apa. Ingrediente: un kg afine 250 ml apa Mod de preparare: Se curata si se spala foarte bine afinele si se pun la fiert cu apa. Se lasa sa fiarba pana scade bine, amestecand continuu. Se pune dulceata fierbinte in borcane care se astupa imediat cu […]
Sote de cartofi cu broccoli
Sote de cartofi cu broccoli din: cartofi, broccoli, ardei, iaurt degresat, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 broccoli 2 ardei roşii 100 ml iaurt degresat 3 căţei de usturoi 2 linguri ulei sare, piper Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă, îi speli şi îi tai în bucăţi mai mari, după care […]
Salata de ton cu ceapa verde
Salata de ton cu ceapa verde din: fasle rosie, ton in ulei, ceapa verde, ulei, lamaie, patrunjel, boia dulce, piper. Ingrediente: 1 cutie fasole roşie 1 cutie ton în ulei 2 cepe verzi 3 linguri ulei de la ton zeama de la 1/2 lămâie 1/2 legătură pătrunjel boia dulce piper Mod de preparare: Fasolea […]
Dulceata din petale de trandafiri
Dulceata din petale de trandafiri din: petale de trandafiri, zahar, apa, suc de lamaie. Ingrediente: 500 g petale de trandafiri 2 kg zahar 500 ml apa sucul unei lamai Mod de preparare: Cu o foarfecă se taie partea albă a petalelor şi apoi se pun într-un vas. Se toarnă peste ele apă clocotită, se […]
File de piept de pui cu legume si cuscus
File de piept de pui cu legume si cuscus din: ceapa, usturoi, dovlecei, telina verde, ardei grasi, bulion, pasta harissa, chimen, supa de legume, cuscus, patrunjel, menta, file de piept de pui, sare, piper, suc de lamaie. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 500 g dovlecei 2 fire de telina verde 2 ardei grasi […]
Cum se prepara Sangria (video)
Cum se prepara Sangria:
Reteta zilei: Sandwich-uri cu carne de curcan
Sandwich-uri cu carne de curcan din: unt, ulei de masline, ceapa, sare, piper, sherry, cimbru, curcan, ricotta, salvie, sos de soia, sos worcestershire, mustar dijon, ulei de canola, branza, paine de secara, mustar. Ingrediente ceapa caramelizata: 2 linguri de unt nesărat 2 linguri de ulei de masline 3 cepe, felii sare și piper negru proaspăt macinat […]
Castraveti cu salata de paste
Castraveti cu salata de paste din: paste scurte, sare, ulei de masline, castraveti, ardei gras, ceapa verde, rosii cherry, iaurt, maioneza, mustar, verdeata, suc de lamaie, zahar. Ingrediente: salata: 100 g paste scurte sare 1 lingurit aulei de masline 4 castarveti (circa 20 cm lungime) 1 ardei gras galben 1 ardei rgas rosu 2 cepe […]
Musaca de vinete cu carne de vita si parmezan
Musaca de vinete cu carne de vita si parmezan din: ulei de maslinem carne de vita, usturoi, cimbru, rozmarin, foi dafin, rosii, vin rosu, supa de vita, zahar, vinete, mozzarella, parmezan, mascarpone. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 800gr carne tocata de vita 3 catei usturoi, zdrobit 3 fire cimbru 3 fire rozmarin 3 frunze […]
Jeleu de struguri cu vanilie
Jeleu de struguri cu vanilie din: struguri, zahar gelifiant, pastaie de vanilie, suc de lamaie, seminte de pin. Ingrediente: 1,5 kg struguri 500 g zahar gelifiant 3:1 miezul de la 1/2 pastaie de vanilie 20 ml suc de lamaie 70 g seminte de pin Mod de preparare: Se înăbuşă boabele de struguri timp de […]
Aperitiv cu ton si ardei iute
Aperitiv cu ton si ardei iute din: lamai, galbenusuri, ton, ulei, capere murate, ceapa verde, mustar, sare, piper, ardei iute. Ingrediente: 3 lamai 5 galbenusuri fierte 150 g ton din conserva 3 linguri de ulei 50 g capere murate 1 lingura mustar ceapa verde sare piper ardei iute Mod de preparare: Amestecă gălbenuşurile fierte […]
Cuba Libre Cocktail (video)
Cocktail Cuba Libre:
Cum se prepara aluat de pizza de casa
Cum se prepara aluat de pizza de casa din: faina, sare, drojdie uscata, apa, ulei. Ingrediente: 500g de făină, plus extra pentru presărat pe suprafaţa de lucru şi pe aluat 1 linguriţă de sare 1/2 linguriţă de drojdie uscată 400ml de apă caldă ulei, pentru uns mâinile şi bolul Mod de preparare: Cel mai uşor […]
Ciuperci murate cu foi de dafin si ienibahar
Ciuperci murate cu foi de dafin si ienibahar din: ciuperci champignon, sare, piper, sare de lamaie, otet, foi de dafin, ienibahar, ulei. Ingrediente: 3 kg ciuperci champignon sare piper 1 plic sare de lamaie 200 ml otet foi de dafin ienibahar 2-3 linguri ulei Mod de preparare: Se curăţă 3 kg ciuperci champignon albe […]
Sorbet de zmeura
Sorbet de zmeura din: iaurt, zmeura, afine, zahar, bastonase. Ingrediente: 8 pahare mici iaurt bine legat 200 g zmeura 100 g afine 50 g zahar 8 bastonase Mod de preparare: Fructele se spală rapid sub un jet de apă rece şi se lasă bine la scurs. Apoi, se amestecă bine cu zahărul şi se […]
Reteta zilei: Prajitura cu fructe de padure si scortisoara
Prajitura cu fructe de padure si scortisoara din: faina, praf de copt, sare, unt, zahar, oua, esenta de vanilie, coaja de lamaie, smantana, lapte, fructe de padure, zahar brun, scortisoara. Ingrediente: 1 1/2 cani faina 1 lingurita praf de copt 1/4 linguriță de sare 1/2 ceasca de unt 1 cana zahăr 2 oua 1 lingurita […]
Friptura de pasare inabusita cu cartofi
Friptura de pasare inabusita cu cartofi din: carne de pasare, ulei, usturoi, cartofi, sare. Ingrediente: 150 g carne de pasare (gaina) 15 g ulei 1/4 catei de usturoi 2 cartofi sare Mod de preparare: Carnea de găină se curăţă, se spală şi se pune într-o crăticioară cu uleiul şi puţină apă caldă cu sare. […]