Cinci Retete cu carne de miel
Mielul sau iedul intra la categoria carne rosie si este o sursa foarte buna de proteine de calitate. Pentru persoanele sanatoase si active fizic este o optiune sanatoasa, insa pentru cele cu anumite probleme (dislipidemie, trigliceridemie, hipertensiune arteriala, hepato-renale, obezitate) este indicat sa se consume carne de miel in cantitati mici si doar bucatile foarte slabe. Cinci retete cu carne de miel:
Salata de miel prajit la gratar
O reteta de salata de miel prajit din: bostan, ceapa rosie, dovlecei, ulei de masline, sare, piper, file de miel, condiment, spanac, dressing de soia si miere si branza de capra.
Miel inabusit cu gutui
O reteta de miel inabusit de gutui din: ulei de masline, muschi de miel, unt, ceapa, apa, scortisoara, zahar, gutui, sare si piper.
Vinete umplute cu carne de miel şi orez
O reteta de vinete umplute cu carne de miel si orez din: vinete, carne macra de miel, ulei de masline, usturoi, ceapa, coriandru, orez, cumin, bulion, sare, piper, menta, marar si patrunjel.
Frigarui cu sos tzatziki
O reteta de frigarui cu sos tzatziki din: pulpa de miel, ardei grasi, sare, piper, oregano, ulei de masline, castravete, iaurt, otet si usturoi.
Miel Rogan Josh
O reteta de miel rogan josh din: iaurt, praf de chilli, coriandru, usturoi, ghimbir, boia, curcuma, carne de miel, ceapa, piure de rosii, sare, unt, frunze de dafin, cardamom, baton de scortisoara, cuisoare, menta si coriandru. Carnea macră de miel îşi lasă sucul pe parcursul gătirii lente într-un curry aromat cu condimente prăjite.