sâmbătă, 24 martie 2012

Retete pentru weekend #8

Retete pentru weekend

Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend!

Retete pentru weekend #7

Piept de pasăre cu bacon servit pe plăcintă de cartofi

Piept_de_pasare_cu_bacon_servit_pe_placinta_de_cartofi

O reteta de piept de pasare cu bacon din: bacon, ceapa, ardei gras, rosii, piept de pui si condiment. Ingrediente: 150 g bacon 1 ceapa 1 ardei gras verde 2 rosii 1 piept de pui 1 lingurita condiment vegetal Mod de preparare: Pui la prăjit baconul tăiat mărunt, apoi pui ceapa tocată, ardeiul...

Read more »

Ciorbă de cârnaţi cu tarhon

Ciorba_de_carnati_cu_tarhon

O reteta de ciorba de carnati cu tarhon din: carnati afumati de porc, oase de vita, ceapa, morcov, pastarnac, patrunjel, tarhon, orez, iaurt, ou, faina si ulei. Ingrediente: 200 g carnati afumati de porc 500 g oase de vita 2 cepe 1 morcov 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 2 legaturi tarhon 1 lingura...

Read more »

Tartă cu brânză

Tarta_cu_brânza

O reteta de tarta cu branza din: unt, zahar, zahar vanilat, sare, oua, struguri, caise confiate, lamai, branza, lapte, gris, grasime, pesmet, zahar pudra si frunzulite de menta. Ingrediente: 125 g unt sau ulei vegetal 150 g zahar 1 zahar vanilat sare 4 oua 50 g struguri 100 g caise confiate 2 lamai 1...

Read more »

Tocăniţă cu pui şi curry

Tocanita_cu_pui_si_curry

O reteta de tocanita cu pui si curry din: piept de pui, ceapa, supa de legume, smantana, faina, praf de curry, sare, piper alb si ulei. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapa 250 ml supa de legume 3 linguri cu smantana 1 lingura cu faina 1 lingurita cu praf de curry sare piper...

Read more »

Ruladă de ciocolată cu cremă de vanilie

Rulada_de_ciocolata_cu_crema_de_vanilie

O reteta de rulada de ciocolata cu crema de vanilie din: oua, unt, zahar, ciocolata amaruie, cacao, faina, zahar vanilat, sare, unt, esenta de vanilie, galbenusuri, lapte, zahar si zahar pudra. Ingrediente: 3 oua 125 g unt 4 linguri zahar 250 g ciocolata amaruie 2 linguri cacao 3 linguri faina un plic zahar vanilat...

Read more »

Spanac inabusit cu lamaie, ciuperci si crutoane

Spanac_inabusit_cu_lamaie_ciuperci_si_crutoane

O reteta de spanac inabusit cu lamaie, ciuperci si crutoane din: spanac, lamaie, ciuperci, sos de soia, ceapa verde, piper negru, paine integrala, usturoi si sos tabasco. Ingrediente: 400 g spanac 1/2 lamaie 200 g ciuperci pleurotus (sau rascovi), taiate felii subtiri 2 lingurite sos de soia 3 cepe verzi, taiate fin Piper negru...

Read more »

Specialitate cu orez

Specialitate_cu_orez

O reteta de specialitate cu orez din: orez, muschi afumat, rosii, telemea, oua, marar, sare si piper. Ingrediente: 300 g orez cu bobul lung 300 g muschi afumat 300 g rosii 50 g telemea 3 oua 1 legatura marar sare piper Mod de preparare: Fierbi orezul. Separat, tai muşchiul afumat în cubuleţe pe...

Read more »

Supa de miel

Supa_de_miel

O reteta de supa de miel din: costita de miel, paste, frunza de dafin, cimbru, ceapa, usturoi, patrunjel, pasta de tomate, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati de costita de miel 200 g paste (fidea) o frunza de dafin 3 crengute de cimbru o ceapa alba medie 4 catei de usturoi...

Read more »

Tocană de legume cu găluşte

Tocana_de_legume_cu_galuste

O retete de tocana de legume cu galuste din: ulei de masline, salote, praz, nap, pastarnaci, morcovi, orz, vin alb, supa de legume, frunza de dafin, cimbru, patrunjel, faina, unt, cheddar, rozmarin si frunze de cimbru. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 350 g salote (sau ceapa rosie, mica) 2 fire de praz, tocate...

Read more »

Ruladă de vitel cu sos de verdeţuri

Rulada_de_vitel_cu_sos_de_verdeturi

O reteta de rulada de vitel cu sos de verdeturi din: pulpa de vitel, sare, usturoi, suc de lamaie, verdeturi, coaja de lamaie, unt, faina, smantana, ou si sare. Ingrediente: 600 g pulpa de vitel sare 1 catel de usturoi 1 lingurita suc de lamaie 4 linguri de verdeturi tocate – busuioc, cimbru patrunjel...

Read more »

Prăjitură cu ghimbir

Prajitura_cu_ghimbir

O reteta delicioasa de prajitura cu ghimbir din: ciocolata, smantana dulce, frisca, coniac, ciocolata amaruie, ghimbir, oua, unt, faina, zahar, praf de copt, ulei si sare. Ingrediente: 250 g ciocolata 100 ml smantana dulce 200 ml frisca 25 ml coniac pentru blat: 200 g ciocolata amaruie 50 g ghimbir 2 oua 60 g unt...

Read more »

Cum se prepara cotlete de miel cu glazura de zahar brun (video)

Cum_se_prepara_cotlete_de_miel_cu_glazura_de_zahar_brun.jpg

O reteta video despre cum se prepara cotlete de miel cu glazura de zahar brun, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Cum se prepara cotlete de miel cu glazura de zahar brun Pofta buna!

Read more »

Supă de bere

Supă_de_bere_7

Berea este cunoscută ca o băutură numai bună de stins setea pe timpul verii, însă ea constituie şi ingredientul principal al aşa-numitei supe de bere. Pe vremuri, când nu apăruseră încă în Europa nici cafeaua, nici ceaiul, mulţi oameni îşi începeau ziua cu o supă de bere fierbinte. In Germania, Biersuppe se face din...

Read more »

Budincă de vită cu bere şi păstârnac

Budinca_de_vita_cu_bere_si_pastârnac

O reteta de budinca de vita cu bere si pastarnac din: ceapa, bacon, carne de vita, faina, pastarnac, bere bruna, supa de vita, gem de merisoare, cimbru, sare, unt, faina, mustar si unt. Ingrediente: 1 ceapa mare, tocata 100 g bacon sau costita afumata, fara os, taiat bucatele 2 linguri ulei de masline 500...

Read more »

Tocăniţă cu fasole si cartofi

Tocanita_cu_fasole_si_cartofi

O reteta de tocanita cu fasole si cartofi din: cotlet de porc, cartofi, fasole alba, ceapa alba, morcovi, patrunjel, cimbru, condimente, piper negru, ulei de floarea soarelui si vin alb dulce. Ingrediente: 500 g cotlet de porc 6 cartofi 300 g fasole alba uscata 2 cepe albe 4 morcovi 0 legatura patrunjel cimbru uscat...

Read more »

Pateuri cu brânză cu mucegai

Pateuri_cu_brânza_cu_mucegai

O reteta de pateuri cu branza cu mucegai din: aluat, branza de vaci, branza cu mucegai, arpagic, piper si ardei gras. Ingrediente: 1 pachet aluat (400 g) 300 g brânză de vaci 200 g brânză cu mucegai arpagic proaspăt piper măcinat 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde Mod de preparare: Se...

Read more »

Sos de branza feta cu spanac

Sos_de_branza_feta_cu_spanac

O reteta de sos de branza feta cu spanac din: frunze de spanac, unt, faina, lapte, branza feta, sare si piper. Ingrediente: 20 frunze de spanac 2 lingurita de unt 2 lingurite de faina 1 cana de lapte caldut (nedegresat) 200 grame de branza feta maruntita sare si piper dupa gust Mod de...

Read more »

Chiftele în sos de scorţişoară

Chiftele_în_sos_de_scortisoara

O reteta de chiftele in sos de scortisoara din: carne tocata de vita, ou, ceapa, usturoi, paine, lapte, faina, ulei, sare, vin rosu sec, scortisoara, coaja de portocala, foaie de daifn, boabe de piper si cimbru. Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 1 ou 1 ceapa 4 catei de usturoi 2 felii de...

Read more »

Tocanita de conopida si bacon

Tocanita_de_conopida_si_bacon

O reteta de tocanita cu conopida si bacon din: conopida, fasole verde, ceapa rosie, ceapa verde, rosii, ciuperci, costita afumata de porc, sare, piper, cimbru, ulei de masline si marar. Ingrediente: o conopida media 300 g fasole verde pastai o ceapa rosie 2 legaturi ceapa verde 4 rosii 200 g ciuperci 350 g costita...

Read more »

Tagliatele cu creveti

Tagliatele_cu_creveti

O reteta de tagliatele cu creveti din: paste, rosii cherry, creveti, fructe de mare, usturoi, ulei de masline, sare si busuioc. Ingrediente: 250 g paste lungi 200 gr rosii cherry 200 gr creveti si alte fructe de mare la alegere usturoi ulei de masline sare busuioc proaspat Mod de preparare: Se fierb pastele...

Read more »

Cocktail Aperol cu busuioc şi căpşuni

Cocktail_Aperol_cu_busuioc_şi_căpşuni

O reteta simpla de Cocktail Aperol cu busuioc şi căpşuni din: busuioc, apa, aperol, limonada si capsuni. Ingrediente: o legătură mică de busuioc 500ml apă 500ml de Aperol 1,5 litri de limonadă 200g de căpşuni Mod de preparare: Cu o noapte înainte, se mixează în robotul de bucătărie frunzele unei legături mici de...

Read more »

Orez basmati cu chiftele

Orez_basmati_cu_chiftele

O reteta de orez basmati cu chiftele din: paine alba, lapte degresat, carne de miel, ardei iute, coriandru, garam masala, usturoi, ghimbir, menta, sare, ceapa, unt, orez basmati, ulei de floarea soarelui, zahar, cardamon verde, scortisoara, cuisoare, rosii cherry si coriandru. Ingrediente: Pentru chiftele: 1 felie mare de paine alba, fara coaja 150 ml...

Read more »

Coltunasi cu carne de pui si sos alb

Coltunasi_cu_carne_de_pui_si_sos_alb

O reteta de coltunasi cu carne de pui si sos alb din: oua, faina, sare, carne de pui, ciuperci, ardei gras, ceapa, telina, patrunjel, ulei, piper, sare, faina, lapte si busuioc verde. Ingrediente: 3 oua 400 g faina un praf de sare pentru umplutura: 350 g carne tocata de pui 200 g ciuperci champignon...

Read more »

Linguine cu varza si ansoa

Linguine_cu_varza_si_ansoa

O reteta de linguine cu varza si ansoa din: linguine, varza, ulei de masline, usturoi, ansoa in ulei, fulgi de chilli, pesmet, patrunjel si pecorino. Ingrediente: 400 g linguine sau spaghete 1 varza creata mica (savoy), taiata in felii groase de 1 cm 4 linguri ulei de masline 5 catei de usturoi, feliati gros...

Read more »

Reteta zilei: Coltunasi cu cartofi si zazharka

Coltunasi_cu_cartofi_si_zazharka_12

O reteta de Reteta zilei: Coltunasi cu cartofi si zazharka din: ou, smantana, apa, lapte, faina, cartofi, mozzarella, crema de branza, kaizer, ceapa si unt. Ingrediente: pentru aluatul de coltunasi: 1 ou mare 2 linguri smantana 3/4 cana apa 1 1/4 cana lapte 5 cani faina plus faina pentru framantat pentru umplutura: 10 cartofi...

Read more »

Supă de varză acră

Supa_de_varza_acra

O reteta de supa de varza acra din: apa, varza murata, ceapa, untura, faina, morcov, cartofi, supa de legume, usturoi, otet, cuisoare, zahar, piper, sare si patrunjel verde. Ingrediente: 1,5 I apă 350 g varză murată 1 ceapă mare 2 linguri untură 2 linguri făină 1 morcov 2 car­tofi 1 cub supă de legume...

Read more »

Piept de curcan cu capere

Piept_de_curcan_cu_capere

O reteta de ppiept de curcan cu capere din: piept de curcan, capere, supa de pui, faina, unt, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g piept de curcan 2 linguri cu capere 400 ml supa de pui 75 g faina 50 g unt 1 lamaie 1 legatura de patrunjel sare piper Mod...

Read more »

Supa Assam laksa

Supa_Assam_laksa_7

Cea mai celebră mâncare malaysiană este o supă iute cu tăitei, numită laksa. Majoritatea reţetelor conţin şi lapte de cocos, care îmbogăţeşte supa. In insula Penang, laksa se face dintr-o supă de peşte concentrată, aromată cu pulpă de tamarind. Intrucât assam este cuvântul care, în limba malay, denumeşte fructul tamarind, acest fel de mâncare...

Read more »

Cockteil cu ouzo şi suc de portocale

Cockteil_cu_ouzo_şi_suc_de_portocale

O reteta de Cockteil cu ouzo şi suc de portocale din: suc de portocale si ouzo. Ingrediente: 1,5 l suc portocale 300 ml ouzo Mod de preparare: Se amestecă 1,5l suc de portocale cu 300ml de ouzo. Se pune totul la frigider până în momentul în care se serveşte. Se toarnă în pahare...

Read more »

Cotlete de miel cu parmezan

Cotlete_de_miel_cu_parmezan

O reteta de cotlete de miel cu parmezan din: cotlete de miel, cimbru, parmesan, ulei de masline si piper. Ingrediente: 12 cotlete de miel bucatele de cimbru proaspat 150 grame parmezan 4 linguri ulei de masline piper macinat Mod de preparare: Intr-un castron de marime medie se amesteca bine cimbrul si parmezanul. Bucatile...

Read more »

Pilaf cu curcan marinat

Pilaf_cu_curcan_marinat

O reteta de pilaf cu curcan marinat din: copan de curcan, usturoi, ghimbir, curcuma, iaurt degresat, orez basmati, ardei iute uscat, seminte de coriandru, seminte de cumin, seminte de susan, ulei de floarea soarelui, caramon verde, scotisoara, cuisoare, ceapa, sare, ou, boia si patrunjel verde. Ingrediente: 500 g copan de curcan, fara piele si...

Read more »

Noua Retete cu carne de miel

Retete_cu_carne_de_miel_thumb3.jpg [auto]

Noua Retete cu carne de miel Ciorba de miel cu praz si morcovi O reteta de ciorba de miel cu praz si morcovi din: arpacas, carne de miel sau oaie, praz, morcovi, ceapa, telina, nap, plante aromatice, sare, piper si patrunjel. Frigarui de miel la gratar O reteta de frigarui de miel la gratar...

Read more »

Cinci cocktailuri simple

Punch_tropical_cu_ananas_si_ghimbir.pg_1.jpg [auto]

Cinci Cocktailuri simple: Punch tropical cu ananas si ghimbir O reteta de punch tropical cu ananas si ghimbir din: ananas, mango, fructe stea, suc de guave si bere de ghimbir. Cocktail Mojito cu mentă şi zmeură O reteta de Cocktail Mojito cu mentă şi zmeură din: frunze de menta, suc de lamaie, zahar fin,...

Read more »

Douazeci de retete pentru post

Salata_de_broccoli_si_conopida.jpg [auto]

Iată cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Douazeci retete pentru post: Retete de post: Salata de broccoli si conopida O reteta delicioasa de salata de broccoli si conopida din: broccoli, conopida, migdale, ceapa, suc de lamaie, mazare si miere. Ingrediente: 4 buchete de broccoli 4 buchetele de conopida 2...

Read more »

Plăcintă cu mere caramelizate

Placinta_cu_mere_caramelizate

O reteta de placinta cu mere caramelizate din: unt, mere, zahar brun, coniac, aluat si ou. Ingrediente: 50 g unt 1 kg mere acrisoare, curatate de coaja si seminte si taiate felii groase 50 g zahar brun, plus 1 lingura 3 linguri coniac sau tuica de mere 300 g aluat fraged 1 ou, batut...

Read more »

Chiftelute condimentate de nap

Chiftelute_condimentate_de_nap

O reteta de chiftelute condimentate de nap din: nap, faina, creme fraiche, ou, ardei iute, ceapa rosie, ardei cayenne, garam masala, turmeric, coriandru, ulei de floarea soarelui si chutney de mango. Ingrediente: 1 nap (aproximativ 650g), cojit si taiat cubulete 75 g de faina 100 ml de creme fraiche sau smantana 1 ou, batut...

Read more »

Canneloni cu crab si crevete

Canneloni_cu_crab_si_crevete

O reteta de canneloni cu crab si crevete din: urda, sare de telina, zeama de lamaie, marar, piper rosu, crevete, rucola, carne de crab, lazane, cascaval, suc de rosii, vin alb sec, ulei de masline, patrunjel si zahar. Ingrediente: 500 g urda sau branza de vaci proaspata un praf de sare de telina zeama...

Read more »

Cozonac cu fructe uscate si confiate

Cozonac_cu_fructe_uscate_si_confiate

O reteta de cozonac cu fructe uscate si confiate din: stafide, coacaze, rom, drojdie, lapte, zahar, faina, sare, coaja de lamaie, coaja de portocala, nucsoara, unt, migdale, unt si zahar pudra. Ingrediente: 500 g stafide 300 g coacăze 40 ml rom 80 g drojdie 1/4 l lapte 150 g zahăr 1 kg făină 1...

Read more »

Risotto primavera

Risotto_primavera

O reteta de risotto primavera din: bulion de legume, sofran, ulei de masline, morcovi, usturoi, praz, orez, sparanghel, fasole verde, mazare, verdeturi si parmezan. Ingrediente: 1,2 litri bulion de legume 10-12 stigme de sofran 2 linguri ulei de masline 175 g morcovi, taiati cubulete 2 catei de usturoi, zdrobiti 200 g praz, taiat in...

Read more »

Turnuleţe de şuncă umplute

Turnulete_de_sunca_umplute

O reteta de turnulete de sunca umplute din: oua, lapte, faina, ulei, sare, rosii, unt, faina, usturoi, ceapa, branza, sunca, legume, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 1 ou 150 ml lapte 100 g faina 5 linguri ulei sare dupa gust pentru umplutura: 300 g rosii 100 g unt 100 g faina 2 catei...

Read more »

Cocktail Mojito cu mentă şi zmeură

Cocktail_Mojito_cu_mentă_şi_zmeură

O reteta de Cocktail Mojito cu mentă şi zmeură din: frunze de menta, suc de lamaie, zahar fin, rom alb, apa minerala si zmeura. Ingrediente: câteva frunze de mentă 15 ml suc de lămâie 1 linguriţă de zahăr fin 60ml de rom alb (sau cachaça) 90ml de apă minerală câteva bucăţi de zmeură ...

Read more »

Clătite cu brânză de vaci si fructe

Clatite_cu_brânza_de_vaci_si_fructe

O reteta de clatite cu branza de vaci si fructe din: oua, lapte, sare, ulei, branza de vaci, compot, ananas, smantana, stafide, esenta de rom si scortisoara. Ingrediente: 2 oua 1 cana lapte putina sare ulei pentru umplutura: 500 g branza de vaci 1 borcan mare de compot de piersici, caise, ananas (dupa gust)...

Read more »

Piept de porc la cuptor cu piure de ţelină şi pere

Piept_de_porc_la_cuptor_cu_piure_de_telina_si_pere

O reteta de piept de porc la cuptor cu piure de telina si pere din: piept de porc dezosat, rozmarin, sare grunjoasa, boabe de piper, telina, broccoli, cartof, pere, smantana si unt. Ingrediente: 1,5 kg piept de porc dezosat, cu pielea crestata din loc in loc 3 fire de rozmarin, cu frunzele smulse 2...

Read more »

Orez cu cardamon

Orez_cu_cardamon

O reteta de orez cu cardamom din: orez basmati, ulei de floarea soarelui, cardamon verde, cumin negru si sare. Ingrediente: 225 g orez basmati 2 linguri ulei de floarea-soarelui 6 teci de cardamon verde, despicate 1 lingurita cumin negru Sare Mod de preparare: Se spala bine orezul, se pune intr-un castron, se acopera...

Read more »

Fusilli cu ciuperci si cârnăciori

Fusilli_cu_ciuperci_si_cârnaciori

O reteta de fusili cu ciuperci si carnaciori din: paste fusili, ciuperci, carnaciori si branza. Ingrediente: 1 pachet paste fusili 1/2 kg ciuperci 4-5 carnaciori de preferat semiafumati 200 g branza Mod de preparare: Fierbi pastele şi tai ciupercile şi cârnăciorii bucăţele. După ce pastele sunt gata, le pui într-o tavă, căleşti ciupercile...

Read more »

Supa cu peste si curry

Supa_cu_peste_si_curry.png

O reteta delicioasa de supa cu: file de peste, ceapa, usturoi, ardei iute, ghimbir, ulei de alune, lapte de cocos, fidea de orez, pudra de curry, limete, sare, piper, patrunjel, lapte de vaca. Ingrediente: 750 g fileuri de peşte o ceapă 3 căţei de usturoi un ardei iute o lingură ghimbir ras o lingură...

Read more »

Cum se prepara cotlete de miel in varianta marocana (video)

Cum_se_prepara_cotlete_de_miel_in_varianta_marocana.jpg

O reteta video despre cum se prepara cotlete de miel in varianta marocana, un preparat marocan absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 4 medium lamb loin chops 1 tsp ground cumin 1 tsp ground cinnamon 1 tsp mild chilli powder 1 small Onion 230 g tin of chopped tomatoes 1 tbsp...

Read more »

Tartă cu praz, ricotta şi Gruyere

Tarta_cu_praz_ricotta_si_Gruyere

O reteta de tarta cu praz, ricotta si gruyere din: aluat, unt, praz, ricotta, smantana, oua, tarhon si branza gruyere. Ingrediente: 500 g de aluat pentru tarta 1 cub de unt 2 fire de praz, feliate 250 g ricotta 100 ml de smantana dulce pentru frisca 2 oua 2 linguri de tarhon, tocat 100...

Read more »

Supă de raţă

Supă_de_raţă_7

Cu toate ca puiul este carnea de pasăre cel mai des folosită, si din carnea de raţă se pot prepara multe supe foarte gustoase. Unii bucătari chinezi mai economi gătesc supă de raţă folosind carcasa rămasă după prepararea unei raţe Pekin la grătar. Oasele ratei fripte conferă supei o dulceaţă aparte şi un uşor...

Read more »

Salată cu ridichi şi capere

Salata_cu_ridichi_si_capere.png

O reteta delicioasa de salata cu: ridichii, capere, morcovi, cartofi, radacina de patrunjel, ceapa verde, ulei de masline, otet balsamic, ghimbir ras, usturoi, miere, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: două legături de ridichi o lingură de capere doi morcovi doi cartofi o ră­dăcină de pătrunjel o legătură ceapă verde 50 ml ulei de măsline oţet...

Read more »

Morcovi copţi cu brânză de capră şi rodie

Morcovi_copti_cu_brânza_de_capra_si_rodie

O reteta de morcovi copti cu branza de capra si rodie din: morcovi, ulei de masline, seminte de chimion, coaja si suc de portocala, naut, branza de capra, oregano, menta, seminte de rodie si lipii. Ingrediente: 750 g de morcovi, taiati bucati mari 2 linguri ulei de masline 2 lingurite seminte de chimion coaja...

Read more »

Cozonac cu nucă si mac

Cozonac_cu_nuca_si_mac

O reteta de cozonac cu nuca si mac din: faina, drojdie, sare, zahar, apa calduta, ou, unt, seminte de mac, lapte, unt, scortisoara, coaja de lamaie, stafide, nuci, zahar pudra si rom. Ingrediente: aluat: 500 g făină 42 g drojdie proaspătă 1 vârf de sare 70 g zahăr 250 ml apă călduţă 1 ou...

Read more »

Tartă de ciocolată cu rodie

Tarta_de_ciocolata_cu_rodie.png

O reteta delicioasa de tarta cu:ciocolata, praf de copt, zahar tos, faina, lapte, unt, oua, sare, esenta de rom, rodii. Ingrediente: 125 g ciocolată un pliculeţ praf de copt 90 g zahăr tos 50 g făină 150 nr lapte dulce 90 g unt 3 ouă un vârf de linguriţă de sare o linguriţă de...

Read more »

Pacheţele cu carne de vită

Pachetele_cu_carne_de_vita.png

O reteta delicioasa de pachetele cu: oua, faina, rosii, carne de vita, cepa, usturoi, salvie, sare, piper, ulei de masline, parmezan. Ingrediente: 4 ouă 400 g făină 5 roşii 500 g carne de vită tocată o ceapă doi căţei de usturoi o crenguţă salvie proaspătă sare piper ulei de măsline parmezan Mod de preparare:...

Read more »

Prajitura cu sirop de lamaie

Prajitura_cu_sirop_de_lamaie

O reteta de prajitura cu sirop de lamaie din: ulei de rapita, faina, praf de copt, migdale, malai, coaja de lamaie, zahar tos, oua, iaurt si suc de lamaie. Ingrediente: 75 ml ulei de rapita, plus extra pentru uns 175 g faina 1-1/2 lingurita praf de copt 50 g migdale macinate 50 g malai...

Read more »

Punch tropical cu ananas si ghimbir

Punch_tropical_cu_ananas_si_ghimbir.pg

O reteta de punch tropical cu ananas si ghimbir din: ananas, mango, fructe stea, suc de guave si bere de ghimbir. Ingrediente: ½ ananas proaspăt, tăiat cuburi 2 mango, curăţate şi tăiate cuburi 2 fructe stea, feliate 150ml suc de guave (sau orice alt suc de fructe tropicale) 50ml bere de ghimbir Mod...

Read more »

Tocăniţă din măruntaie de pasăre

Tocanita_din_maruntaie_de_pasare

O reteta de tocanita din maruntaie de pasare din: maruntaie de pasare, ceapa, ardei grasi, gogosar, rosii, vanata, untura de pasare, unt, zeama de carne, sare si verdeata. Ingrediente: circa 400 g de maruntaie de pasare 2 cepe 2 ardei grasi 1 gogosar 3-4 rosii 1 vanata mica 100 g untura de pasare unt...

Read more »

Pizza cu humus pe lipie

Pizza_cu_humus_pe_lipie

O reteta de pizza cu humus pe lipie din: naut, zeama de lamaie, usturoi, lipii, branza feta, marar, rucola, seminte de rodie, ceapa rosie si ulei de masline. Ingrediente: 400 g naut din conserva, scurs si calit zeama de la 1 lamaie 1 catel de usturoi, zdrobit 5 lipii proaspete 75 g de banza...

Read more »

Cod la cuptor cu legume in stil provensal

Cod_la_cuptor_cu_legume_in_stil_provensal

O reteta de cod la cuptor cu legume in stil provensal din: ardei gras, ceapa rosie, dovlecei, vanata, ulei de masline, vin alb sec, rosii, masline, busuioc, oregano, boia dulce, ulei de masline, patrunjel, coaja de lamaie si bagheta de paine. Ingrediente: 2 bucati ardei gras rosu, taiat bucati 2 bucati ardei gras galben,...

Read more »

Raita de castraveti

Raita_de_castraveti_7

Amatorii de de mâncare indiană nu pot concepe un curry foarte iute fără un sos raita cu castraveţi alături. Această salată răcoritoare reprezintă o garnitură perfectă pentru multe dintre condimentatele mâncăruri indiene. Pentru a prepara o raita bună aveţi nevoie de un iaurt integral, aromat. Castraveţii se curăţă de regulă, dar pot fi lăsaţi...

Read more »

Tocanita de linte

Tocanita_de_linte

O reteta de tocanita de linte din: linte rosie, rosii, morcovi, ulei, usturoi, ardei capia, ceapa rosie, foaie de dafin, cimbru, patrunjel, coriandru, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 250 g linte rosie 2 rosii 2 morcovi 50 ml ulei 2 catei de usturoi 1 ardei capia 1 ceapa rosie 1 foaie de dafin 1...

Read more »

Tartine cu piure de fasole

Tartine_cu_piure_de_fasole.png

O reteta delicioasa de tartine cu: faina, apa, fasole alba boabe, usturoi, ardei capia, ovaz, boia dulce, sare, zahar tos, ulei de masline, sare, piper, salata verde. Ingrediente: 500 g făină 200 ml apă 300 g fasole albă boabe 4 căţei usturoi doi ardei capia 50 g fulgi de ovăz o linguriţă de boia...

Read more »

Frigarui de miel la gratar

Frigarui_de_miel_la_gratar

O reteta de frigarui de miel la gratar din: muschiulet de miel, carnati, rosii, ceapa alba, ardei rgas, sare, piper, cimbru si ulei. Ingrediente: 400 g de muschiulet de miel 2 carnati 2 rosii 4 cepe medii albe 1 ardei gras Sare, piper Cimbru Ulei tepuse Mod de preparare: Taie carnea de miel...

Read more »

Prajitura cu castane si migdale

Prajitura_cu_castane.png

O reteta delicioasa de prajitura cu: lapte, unt, faina, zahar tos, drojdie, ou, sare, piure de castane, castane, zahar vanilat, migdale, zahar pudra. Ingrediente: 200 ml lapte dulce 50 g unt 400 g făină 60 g zahăr tos 7 g drojdie uscata un ou un vârf de linguriţă de sare 200 g piure de...

Read more »

Orez cu pui şi curry

Orez_cu_pui_si_curry.png

O reteta delicioasa de orez cu: carne de pui, ardei gras, ardei iute, ceapa alba, ceapa rosie, fasole verde, pudra de curry, faina, ulei de masline, vin alb sec, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 150 g orez două piepturi de pui doi ardei graşi un ardei iute o ceapă albă o ceapă roşie 200 g...

Read more »

Fileuri de sardine cu ardei

Fileuri_de_sardine_cu_ardei.png

O reteta delicioasa de fileuri de sardine cu: ardei capia, ardei iute, pudra de curry, ghimbir, capere, ulei de susan, vin alb sec, sare, piper, cimbru, cartofi, paste de orez. Ingrediente: 8 fileuri de sardine 4 ardei capia un ardei iute o linguriţă de pudră de curry o lingură de ghimbir ras o lingură...

Read more »

Supa Cullen Skink

Cullen_Skink_4

Cullen skink este cel mai bun exemplu al numelor ciudate pe care scoţienii le dau mâncărurilor lor. Aceasta a fost creată în oraşul Cullen de pe coasta nord-estică a Scoţiei. Este o budincă gustoasă de peşte al cărei nume derivă din cuvântul galez care înseamnă esenţă. Cullen skink este o mâncare simplă şi sâţioasă,...

Read more »

Porc cu ierburi aromate şi salată de mere

Porc_cu_ierburi_aromate_si_salata_de_mere

O reteta de porc cu ierburi aromate si salata de mere din: muschi de porc, ulei de nuci, mustar integral, tarhon, patrunjel, zeama de la o lamaie, miere, mere si andive. Ingrediente: 400 g muschiulet de porc, curatat de grasime si de tendoane 1 lingura ulei de nuci 2 linguri de mustar integral 1...

Read more »

Chiftele de praz cu sos de roşii

Chiftele_de_praz_cu_sos_de_rosii

O reteta de chiftele de praz cu sos de rosii din: praz, oua, chifla, sare, pesmet, faina, ulei, rosii, foaie de dafin, boabe de piper, sare, zahar si lamaie. Ingrediente: 4-5 fire de praz 2 oua 1 chifla inmuiata in apa sare cateva linguri pesmet faina ulei pentru sos: 1 kg rosii 1 foaie...

Read more »

Broccoli italienesc

Broccoli_italienesc

O reteta de broccoli italienesc din: broccoli, ciuperci, morcov, ceapa, rosii, sunca prosciutto, ulei de masline, faina, sare, piper, patrunjel verde si lamaie. Ingrediente: 1 broccoli mare 150 g ciuperci 1 morcov 1 ceapa 4 rosii sau suc de rosii sau 1-2 linguri bulion 100 g sunca prosciutto 3 linguri ulei de masline 1...

Read more »

Ciorba de miel cu praz si morcovi

Ciorba_de_miel_cu_praz_si_morcovi

O reteta de ciorba de miel cu praz si morcovi din: arpacas, carne de miel sau oaie, praz, morcovi, ceapa, telina, nap, plante aromatice, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 50 gr arpacas 225 gr carne de miel sau oaie 2 bucati praz 2 morcovi 1 ceapa 2 bucati telina 1 nap mic 1.5 l...

Read more »

Gratin de peşte şi creveţi

Gratin_de_peste_si_creveti

O reteta de gratin de peste si creveti din: spanac, rosii, peste alb, busuioc, creveti, parmezan, pesmet, fulgi de ovaz si broccoli. Ingrediente: 340 g spanac tanar, tocat grosier 400 g de rosii cuburi, din conserva (amestecate cu usturoi si ierburi aromate) 225 file de peste alb, taiat in fasii groase frunzele de la...

Read more »

Pui Amedo

Pui_Amedo

O reteta de pui Amedo din: pui, ceapa, ciuperci, cascaval afumat, smantana si cartofi. Ingrediente: pieptul, aripile si pulpele de la un pui mare 4 cepe medii 2 cutii ciuperci taiate 1 rotita mica de cascaval afumat 400 g smantana 500 g cartofi Mod de preparare: Pieptul şi pulpele de pui le tai...

Read more »

Pui cu legume si orez

Pui_cu_legume_si_orez

O reteta de pui cu legume si orez din: ulei de floarea soarelui, copane de pui, ardei gras, ceapa, usturoi, turmeric, coriandru, ghimbir, fenicul, smantana, concentrat de pui, cajun, ulei, orez basmati, scortisoara, cardamom, chimen, chilli, rodie, castravete si fulgi de migdale. Ingrediente: 3 linguri ulei de floarea soarelui 1,2 kg copane dezosate si...

Read more »

Mâncare irlandeză la cuptor

Mâncare_irlandeza_la_cuptor

O reteta de mancare irlandeza din: carne de vita, ceapa,cartofi, varza murata, supa de carne, sare si piper. Ingrediente: 750 g carne de vita 250 g ceapa 1 kg cartofi 1 kg varza murata 250 ml supa de carne sare piper Mod de preparare: Tai carnea cubuleţe, ceapa şi car­tofii curăţaţi îi tai...

Read more »

Tartă cu brânză şi fructe

Tarta_cu_brânza_si_fructe

O reteta de tarta cu branza si fructe din: branza semidegresata, unt, gris, zahar pudra, lapte, oua, coaja de lamaie, mere, prune, grasime si frunze de menta. Ingrediente: 250 g brânză semidegresată 100 g unt 180 g griş 80 g zahăr pudră 2 ouă 5 linguri de lapte 1 linguriţă coajă rasă de lămâie...

Read more »

Orez cu arome

Orez_cu_arome

O reteta de orez cu arome din: orez basmati, ulei de floarea soarelui, seminte de mustar negru, ardei iute, curcuma, lamaie verde si coriandru. Ingrediente: 225 g orez basmati 2 linguri ulei de floarea-soarelui 0.5 lingurita seminte de mustar negru 1 ardei iute rosu uscat, curatat de seminte si tocat 0.5 lingurita curcuma 1...

Read more »

Ficăţei la cuptor cu cartofi

Ficatei_la_cuptor_cu_cartofi

O reteta de ficatei la cuptor cu cartofi din: ficatei, cartofi, lapte, sos de rosii, ceapa, usturoi, patrunjel verde, boia dulce si apa. Ingrediente: 1 kg ficatei 3-4 cartofi 1/2 l lapte 3 linguri sos de rosii sau bulion 1 ceapa 3-4 catei de usturoi patrunjel verde boia dulce apa Mod de preparare:...

Read more »

Ciorbă spaniolă

Ciorba_spaniola

O reteta de ciorba spaniola din: boabe de mazare, ciuperci, amestec de legume, telina, piept de pui, ficat de pui, frisca, ceapa, zeama de lamaie, sare, piper alb, tarhon si supa de pui. Ingrediente: 200 g boabe de mazare 200 g ciuperci 200 g amestec de legume: morcovi, radacina de patrunjel telina 300 g...

Read more »

Fajitas cu vită, ceapă şi salsa de porumb

Fajitas_cu_vita_ceapa_si_salsa_de_porumb

O reteta de fasitaj cu vita, ceapa si salsa de porumb din: avocado, suc de lime, lime, porumb, rosie, coriandru, ulei de masline, ceapa rosie, cotlet de vita, condimente, foi de tortilla, salata iceberg si ardei iute. Ingrediente: 1 avocado foarte copt sucul de la 1 lime 1 lime taiata in sferturi 100 g...

Read more »

Cincisprezece retete pentru post:

Tocana_de_soia-100x100.jpg [auto]

Iată cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Cincisprezece retete pentru post: Retete de post: Tocana de soia O reteta delicioasa de tocana de soia din: punga de soia, rosii, ceapa, ardei grasi, piper, ulei, vin, patrunjel, sare, piper si usturoi. Ingrediente: 1 punga de soia 3 rosii 3...

Read more »

Tăiţei cu carne şi spanac

Taitei_cu_carne_si_spanac

O reteta de taitei cu carne si spanac din: frunze de spanac, ciuperci, taitei de grau, carne de vita, sos de soia, lichior, ardei iute, ulei, supa de carne, usturoi, zahar, ghimbir, piper si sare. Ingrediente: 250 g frunze de spanac 150 g ciuperci 300 g taitei de grau 250 g carne de vita...

Read more »

Opt Retete cu carne de miel

Retete_cu_carne_de_miel_thumb2.jpg [auto]

Opt Retete cu carne de miel Sharba libiana O reteta de sharba libiana din: carne de miel, arpacas, ceapa, pasta de tomate, rosii, lamaie, ardei iute, ulei de masline extravirgin, scortisoara, menta si sare. Chiftelute de miel cu dovlecei si rosii O reteta delicioasa de chiftelute de miel cu dovlecei si rosii din: carne...

Read more »

Pilaf simplu

Pilaf_simplu

O reteta de pilaf simplu din: orez basmati, iaurt, sare, sofran, unt, ulei de floarea soarelui, frunze de dafin, cardamon verde, scortisoara, cuisoare, cumin negru si ceapa rosie. O varianta fara grasimi a pilafului traditional, garnitura ideala pentru mancarurile condimentate Ingrediente: 225 g orez basmati 1 lingura iaurt Sare 10-12 stigme de sofran 15...

Read more »

Supa-crema de roşii

Supa_crema_de_rosii_11

Fie că se folosesc pentru a prepara un consomme limpede fie o supă gazpacho, roşiile se potrivesc perfect cu supele de vară reci. Dar când vine toamna şi serile sunt mai răcoroase, roşiile devin ingredientul principal al unei delicioase supe-cremă. Roşiile trebuie curăţate de pielită şi de seminţe, astfel încât supa să fie fina....

Read more »

Varza de Bruxelles cu lamaie si sunca

Varza_de_Bruxelles_cu_lamaie_si_sunca

O reteta de varza de bruxelles cu lamaie si sunca din: varza de bruxelles, sunca, ceapa verde, supa de legume, sare, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 1,4 kg varza de Bruxelles 8 felii de sunca taiata bucati 4 ceape veri taiate bucatele 60 ml supa de legume cu continut scazut de sodiu sare...

Read more »

Carne de vită cu legume

Carne_de_vita_cu_legume.png

O reteta delicioasa de carne de vita cu: fasole verde, morcov, dovlecel, telina, ceapa verde, usturoi verde, sos de soia, sare, piper, faina, ulei. Ingrediente: 4 şniţele de vită 200 g fasole verde un morcov un dovlecel o ţelină mică două legături ceapă verde două fire usturoi verde două linguri de sos de soia...

Read more »

Chifle cu peste

Chifle_cu_peste.png

O reteta delicioasa de chifle cu:faina, unt, smantana, oua, drojdie, usturoi verde, fileuri de peste, ceapa, ceapa rosie, sare, piper, rosii cherry, spanac verde. Ingrediente: 500 g făină 250 g unt 150 g smântână două ouă 10 g drojdie un fir de usturoi verde 600 g fileuri de peşte o ceapă albă o ceapă...

Read more »

Cum se prepara gratar de miel (video)

Cum_se_prepara_gratar_de_miel.jpg

O reteta video despre cum se prepara gratar de miel, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 600 g leg of lamb 200 g natural yoghurt ½ medium lemon, juice only 1 tbsp paprika ½ tbsp garam masala 1 tbsp curry powder ¼ tsp cayenne 2 medium garlic cloves, minces...

Read more »

Cafea cu îngheţată

Cafea_cu_îngheţată

O reteta simpla de cafea cu inghetata din: espreso, lapte si inghetata. Ingrediente: un espreso lapte 2 cupe de îngheţată Mod de preparare: Se toarnă espresso sau cafea tare şi lapte într-un blender. Se adaugă 2 cupe de îngheţată de vanilie şi cuburi de gheaţă, apoi se amestecă până se obţine consistenţa unui...

Read more »

Friptura greceasca de miel

Friptura_greceasca_de_miel

O reteta de friptura greceasca de miel din: picior de miel, usturoi, ceapa, suc de lamaie, lamaie, vin alb sec, apa, ulei, unt, sare, piper si rozmarin. Ingrediente: Un picior de miel de aproximativ 2 kg 2 catei de usturoi, taiati pe jumatate 1 ceapa tocata marunt Sucul de la jumatate de lamaie 3...

Read more »

Salată de cartofi cu fenicul

Salata_de_cartofi_cu_fenicul.png

O reteta delicioasa de salata din: cartofi, ridichi, fenicul, masline, oua, ardei capia, ceapa verde, ulei, otet, seminte de dovleac, seminte de susan, seminte de in, marar, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi o legătură de ridichi un fenicul 100 g măsline feliate 3 ouă doi ardei capia o legătură ceapă verde 100 ml ulei...

Read more »

Patru Cocktailuri simple

Cocktail_Mojito_cu_mere1.jpg [auto]

Patru Cocktailuri simple: Cocktail Mojito cu mere O reteta de Cocktail mojito cu mere din: menta, lamai, zahar brun, rom alb, suc de mere, apa minerala si mar verde. Cocktail Martini cu vanilie O reteta de Cocktail Martini cu vanilie din: gheata, votca, extract de vanilie, grand marnier, sirop de zahar si batoane de...

Read more »

Cornulete bicolore

Cornulete_bicolore.png

O reteta delicioasa de cornulete din: faina, lapte, drojdie, zahar tos, oua, unt, sare, cacao, zahar vanilat, esenta de rom, rahat, sare. Ingrediente: 500 g făină 100 ml lapte 7 g drojdie uscată 100 g zahăr tos 3 ouă 100 unt un sfert de linguriţă de sare două linguri de pudra de cacao doua...

Read more »

Tartă cu fasole şi ciuperci

Tarta_cu_fasole_si_ciuperci.png

O reteta delicioasa de tarta cu: lapte, faina, unt, oua, fasole boabe, ciuperci, cascaval, praf de copt, praz, ulei de masline, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 600 ml lapte dulce 125 g făină 100 g unt 3 ouă 100 g fasole boabe fiartă 500 g ciuperci 200 g caşcaval o linguriţă de praf de copt...

Read more »

Retete de post: Supa cu galuste de post

Supa_cu_galuste_de_post

O reteta de supa cu galuste de post din: pastarnac, morcov, patrunjel, ceapa, telina, boia de ardei dulce, faina, ulei, sare, piper, patrunjel verde si amidon. Ingrediente: 1 radacina pastarnac 1 morcov 1 radacina patrunjel 2 cepe 1 telina boia de ardei dulce 8 linguri de faina pentru galuste 1 ceasca ulei sare piper...

Read more »

Dorada cu legume

Dorada_cu_legume.png

O reteta delicioasa de dorada cu:vin alb sec, fenicul, praz, ardei gras, ardei iute, usturoi, zahar brun, sos de soia, ulei de masline, sare, piper, orez cu ciuperci, morcovi murati. Ingrediente: 4 dorada mai mici 125 ml vin alb sec două bucăţi de fenicul un fir de praz doi ardei graşi un ardei iute...

Read more »

Retete zilei: Supa de perisoare din piept de curcan

Supa_de_perisoare_din_piept_de_curcan_07

O reteta de supa de perisoare din piept de curcan din: carne tocata de curcan, telina, patrunjel, pastarnac, ceapa, miel de dovlecel, suc de rosii, sare si piper. Ingrediente: 300 g carne tocata de curcan ½ telina 1 radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 3 cepe Miez de dovlecel Suc de rosii Sare si piper...

Read more »

Retete de post: Drob de soia

Drob_de_soia

O reteta de drob de soia din: fulgi de soia, cartofi, ceapa verde, usturoi verde, patrunjel, pesmet, margarina, sare si piper. Ingrediente: 2 pachete de 100 de grame de fulgi de soia 4 cartofi mari 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 1 legatura patrunjel 3 linguri pesmet 50 g margarina sare piper...

Read more »

Retete internationale

restaurantedelux.ro_.jpg

O serie de retete internationale: Retete internationale: Supă-cremă de ciuperci Ciupercile si smantana merg impreuna foarte bine. Atunci când se întâlnesc într-o supă, smântână îndulceşte perfect aroma de carne a ciupercilor. In zilele noastre, denumirea supă-cremă de ciuperci se foloseşte pentru o gamă largă de supe concentrate, care se pot folosi ca bază...

Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete