vineri, 9 martie 2012

Retete pentru weekend #6

retete, retete simple, retete usoare, retete delicioase, reteta zilei, retete culinare, retete gustoase, retete savuroase, retete de post.

Retete pentru weekend

Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend!

Retete pentru weekend #5

Cordon bleu crocant, umplut cu şuncă şi brânză cu mucegai

Cordon_bleu_crocant_umplut_cu_sunca_si_brânza_cu_mucegai

O reteta de Cordon bleu crocant, umplut cu şuncă şi brânză cu mucegai din: fasole verde, sare, ceapa, unt, vin rosu, miere, otet din vin rosu, snitele de curcan, piper, oregano si sunca afumata. Ingediente: 500 g fasole verde sare 1 ceapa 1 lingura unt 200 ml vin rosu 1 lingura miere 2 linguri...

Read more »

Tort de alune si coacăze roşii

Tort_de_alune_si_coacaze_rosii

O reteta de tort cu alune si coacaze rosii din: oua, zahar, sare, faina, praf de copt, alune, gelatina, galbenusuri, zahar, lichior de oua, iaurt, frisca, coacaze rosii si frisca. Ingrediente: blat: 4 oua 150 g zahar sare 150 g faina 2 lingurite praf de copt 100 g alune/arahide crema: 8 foite de gelatina...

Read more »

Supă cu fidea

Supa_cu_fidea.png

O reteta delicioasa de supa cu: fasole verde, morcov, ceapa, telina, radacina de patrunjel, ulei, usturoi, marar, sare, piper, smantana, fidea. Ingrediente: 450 g fasole verde 1 morcov 2 cepe un sfert de ţelină o rădăcină de pătrunjel 3 rotocoale de fidea 75 ml ulei de floarea-soarelui 2 căţei de usturoi mărar sare piper...

Read more »

Tarta cu porumb si morcovi

Tarta_cu_porumb_si_morcovi.png

O reteta gustoasa de tarta cu :aluat, morcovi, porumb, branza de vaci, branza telemea, oua, faina, seminte de in, sare, piper, patrunjel, legume de sezon. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj doi morcovi 100 g boabe de porumb 100 g porumb baby 250 g brânză de vaci 100 g brânză telemea 3 ouă o...

Read more »

Peste cu legume si usturoi

Peste_cu_legume.png

O reteta delicioasa de peste cu legume, lamaie, usturoi, rosii, dovlecei, ceapa, ulei. Ingrediente: 3-4 peşti macrou 1 lămâie 10 căţei de usturoi 500 g roşii 1 dovlecel 1 ceapă ulei Mod de preparare: Spală bine peştii, după care stropeşte-i cu puţină zeamă de lămâie. Condimentează-i cu sare şi frea- că-i bine cu...

Read more »

Porc cu mirodenii in aluat

Porc_cu_mirodenii_in_aluat

O reteta de porc cu mirodenii in aluat din: aluat de foitaj, pulpa de porc, pipet de porc, ficat de porc, ceapa, ulei, nucsoara, enibahar, cuisoare si marar. Ingrediente: 500 g aluat de foitaj 300 g pulpa de porc 200 g piept de porc 200 g ficat de porc 1 ceapa mari mare 100...

Read more »

Cocktail Red Royal

Cocktail

O reteta simpla de Cocktail Red Royal din: red orange liquer, vin spumat si portocala. Ingrediente: 2 cl Red Orange Liquer vin spumant sec o felie de portocala Mod de preparare: Turnam lichiorul intr-o cupa de sampanie si completam cu vin spumant sec rece. In final decoram cu o felie de portocala.

Read more »

Salată clasică de verdeţuri

Salată_clasică_de_verdeţuri_3

Această salată verde simplă, făcută din frunze fragede, proaspăt culese, cu un sos vinegretă perfect echilibrat, constituie una dintre marile plăceri culinare ale vieţii. Secretul salatei constă în alegerea combinaţiei potrivite de verdeţuri, în funcţie de culoare, de aromă şi de textură. Salata verde creaţă conferă consistenţă, salata peppery rocket şi cresonul dau savoare,...

Read more »

Supa crema de legume cu lapte de soia

Supa_crema_de_legume_cu_lapte_de_soia

O reteta de supa crema de legume cu lapte de soia din: cartofi, morcovi, pastarnac, telina, ceapa, lapte de soia, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi 2 morcovi 1 radacina pastarnac 1/2 telina 1 ceapa 250 ml lapte de soia sare piper Mod de preparare: Curăţaţi zarzavaturile şi radeţi-le pe răzătoarea cu...

Read more »

Clatite cu praz si cartofi

Clatite_cu_praz_si_cartofi

O reteta de clatite cu praz si cartofi din: faina, oua, lapte, unt, cartofi, smantana, cimbru, lamai, cascaval, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 250 g faina 6 oua 400 ml lapte 100 g unt 5 fire de praz 2 cartofi mari 400 ml smantana 5 ramurele de cimbru proaspat sau 1 lingurita cimbru...

Read more »

Reteta zilei: Friptura de porc la tigaie in stil unguresc

Friptura_de_porc_la_tigaie_in_stil_unguresc_21

O reteta de friptura de porc la tigaie in stil unguresc din: cotlete de potc, untura, sare, piper, usturoi, chimen, foi de dafin, boia dulce, maghiran si smantana. Ingrediente: 4 bucati groase cotlet de porc 2 linguri untura sau 3 linguri ulei sare piper 4 catei usturoi 1 lingurita chimen 3 foi de dafin...

Read more »

Varza de Bruxelles cu pesmet picant si muguri de pin

Varza de Bruxelles_cu_pesmet_picant_si_muguri_de_pin

O reteta de Varza de Bruxelles cu pesmet picant si muguri de pin din: varza de bruxelles, paine neagra, rozmarin, muguri de pin, unt, boia iute, sare si piper. Ingrediente: 1 kg varza de bruxelles 4 felii de paine neagra 3 ramurele de rozmarin 100 g muguri de pin 60 g unt 1 lingurita...

Read more »

Grapefruit confiat si sorbet

Grapefruit_confiat_si_sorbet

O reteta de grapefruit confiat si sorbet din: grapefruit, sorbet de cacao, cacao amara, campari si zahar. Ingrediente: 2-3 frcute de grapefuit 200 ml sorbet de cacao 2 linguri cacao amara 4 linguri Campari 100 g zahar Mod de preparare: Curăţaţi de pieliţe feliile de grepfrut (cu grijă, să rămână întregi). Turnaţi într-o...

Read more »

Tarta cu broccoli si ciuperci

Tarta_cu_broccoli_si_ciuperci

O reteta de tarta cu broccoli si ciuperci din: faina, unt, apa, lapte, cascaval, boia, conopida, broccoli, ciuperci, ceapa, dovleac, praz, patrunjel si marar. Ingrediente: 600 g faina 300 g unt.margarina.untura 2-3 linguri apa rece sos: 60 g unt 60 g faina 1 l lapte 50 g cascaval 1 lingurita sofran/boia umplutura: conopida broccoli...

Read more »

Orez cu fructe de mare

Orez_cu_fructe_de_mare

O reteta de orez cu fructe de mare din: orez, fructe de mare, morcov, porumb, mazare, vin alb sec, rosie, lamaie, sos de soia, ulei si sare. Ingrediente: 1 cana orez 150 g fructe de mare 1 morcov 2 linguri cu porumb 2 linguri cu mazare 1 pahar vin alb sec 1 rosie 1...

Read more »

Retete de post: Pasta de urzici cu hrean

Pasta_de_urzici_cu_hrean

O reteta de paste de urzici cu hrean din: urzici, lapte de soia, usturoi, gris, hrean, sare si piper. Ingrediente: 500 g urzici 300 ml lapte de soia 2 catei de usturoi 4 linguri ulei 3 linguri gris 1 lingura hrean ras sare piper Mod de preparare: Puneţi la fiert în apă cu...

Read more »

Capucino cu ciocolata, cafea si whisky

Capucino_cu_ciocolata_cafea_si_whisky

O reteta de Capucino cu ciocolata, cafea si whisky din: cafea espresso, ciocolata neagra, whisky, coaja de portocala, oua, zahar pudra, smantana si unt. Ingrediente: 250 ml cafea espresso calda 200 g ciocolata neagra 6 linguri whisky (pur malt, de preferinta) 1 lingurita coaja de portocala, rasa marunt 2 oua 70 g zahar pudra...

Read more »

Ficatei cu verdeturi in foitaj

Ficatei_cu_verdeturi_in_foitaj

O reteta de ficatei cu verdeturi in foitaj din: ficatei de pui, verdeturi, aluat de foitaj, ceapa, ulei, morcov, oua si smantana. Ingrediente: 500 g ficatei de pui 500 g lerda, urzici, macris, papadie, alte verdeturi de sezon 500 g aluat de foitaj 1 ceapa 3 linguri ulei 1 morcov 2 oua 2 linguri...

Read more »

Cocktail cu sampanie si tequilla

Cocktail

O reteta simpla de cocktail cu sampanie si tequilla din: tequilla, sirop de mandarina si sampanie. Ingrediente: 2 cl tequilla 2 cl sirop de mandarina sampanie Mod de preparare: Turnam tequilla si siropul intr-un pahar de sampanie si completam cu sampanie.

Read more »

Mucenici

Mucenici_moldovenesti.jpg [auto]

9 martie: Sfintii 40 mucenici Mucenici moldoveneşti O reteta delicioasa de mucenici moldovenesti din: faina, apa minera, ulei, drojdie, miere, nuca, sare, zahar si apa. Ingrediente: 1 kg faină 1 cană apă minerală sau sifon 1/2 cană ulei 1 cub drojdie 1 cană miere 1/2 kg nucă 1/2 lingură sare pentru sirop: 1 cană...

Read more »

Reteta zilei: Tort din napolitane

Tort_din_napolitane _08

O reteta de tort din napolitcane din: foi de napolitane, crema caramel, unt si suc de lamaie. Tortul din napolitane va fi cel mai simplu tort pe care l-ati facut vreodata. Atat de simplu incat puteti sa-l faceti doar vizualizand pozele. Odata ce ati cumparat napolitanele nu va mai ramane de facut decat sa...

Read more »

Aperitiv cu gulie si fasole boabe

Aperitiv_cu_gulie_si_fasole_boabe

O reteta de aperitiv cu gulie si fasole boabe din: ulei de masline extravirgin, otet balsamic, sare, piper, fasole boabe alba, usturoi, sunca, boia iute, vin alb sec, gulie si bagheta. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline extravirgin 2 linguri otet balsamic 1/4 lingurita de sare si piper 1 cutie de fasole boabe, alba,...

Read more »

Ciorba taraneasca cu carne de porc

Ciorba_taraneasca.png

O reteta gustoasa de ciorba taraneasca cu: bors, carne de porc, ceapa, telina, radacina de patrunjel, morcov, usturoi, ardei gras, ardei iute, pasta de tomate, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 800 g carne de porc mai împănată 2 cepe 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 morcov 3 căţei de usturoi 1 ardei gras 1...

Read more »

Tagine de miel picant cu cuscus

Tagine_de_miel_picant_cu_cuscus

O reteta tagine de miel picant cu cuscus din: pulpa de miel, ceapa, usturoi, praf de chilli, baton de scortisoara, ghimbir, boia, sofran, caise, sare, piper, morcov, dovlecei, rosii, coriandru, patrunjel, cuscus si coriandru. Ingrediente: 800 g pulpa de miel, macra 125 g ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocati 0.5 lingurita praf de...

Read more »

Mancare de ciuperci cu carne de pui

Mancare_de_ciuperci.png

O reteta delicioasa de mancare de ciuperci cu: ciuperci, carne de pui, ceapa, morcovi, suc de rosii, ardei iute, vin, faina, boia iute, patrunjel, ulei, sare. Ingrediente: 400 g carne de pui 1 ceapă 1 morcov 500 g ciuperci 250 ml suc de roşii 1 ardei iute 3-4 linguri cu vin 1 linguriţă cu...

Read more »

Cum se prepara mere crocante (video)

Cum_se_prepara_mere_crocante.jpg

O reteta video despre cum se prepara mere crocante, un desert absolut delicios si gustos, foarte rapid si nu in ultimul rand sanatos. Ingrediente: For the topping: 1/2 cup melted butter 1/2 cup all-purpose flour 1/2 cup oatmeal (rolled oats) 1/2 cup Grape Nuts 1/4 cup brown sugar 1/4 cup white sugar For the...

Read more »

Buturugi cu vanilie

Buturugi_cu_vanilie.png

O reteta delicioasa de buturugi din: biscuiti, nuci, lapte, zahar, faina, oua, batom de vanilie, sare. Ingrediente: 500 g biscuiţi rotunzi 200 g nuci măcinate Ingrediente cremă: 11 lapte 100 g făină 100 g zahăr 2 ouă 1 baton de vanilie sare Mod de preparare: Fierbe 750 ml de lapte cu sare şi batonul...

Read more »

Rulada cu somon si peste alb

Rulada_cu_somon_si_peste-alb.png

O reteta delicioasa de rulada cu: foi de placinta, peste alb, somon afumat, somon proaspat, fenicul, dovlecel, ardei gras, ceapa verde, oua, pesmet, sare, piper, patrunjel, ulei de masline. Ingrediente: un pachet foi de plăcintă un fileu peşte alb 400 g somon proaspăt 175 g somon afumat 1 fenicul 1 dovlecel 2 ardei...

Read more »

Rulouri de porc cu ardei iute si raita

Rulouri_de_porc_cu_ardei_iute_si_raita

O reteta de rulouri de porc cu ardei iute si raita din: snitele de porc, ardei iute, esalota, coriandru, suc de mere, sos de soia light, castravete, sare, iaurt degresat, ardei gras si ceapa verde. Ingrediente: 4 snitele de porc, de aproximativ 100 g fiecare 1 ardei iute, fara seminte, tocat mare 1 esalota...

Read more »

Rulada de curcan cu verdeturi

Rulada_de_curcan_cu_verdeturi

O reteta de rulada de curcan cu verdeturi din: piept de curcan, leurda, patrunjel verde, ceapa verde, busuioc verde, marar verde, ulei de masline, telemea, muguri de pin, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 1 kg piept de curcan 1 legatura leurda 1 legatura patrunjel verde 1 legatura frunze de busuioc verde 1 legatura frunze...

Read more »

Supa de fasole cu perisoare

9 March 2012

Supa_de_fasole_cu_perisoare

Se căleşte 1 ceapă roşie tocată într-o lingură ulei de măsline 5 minute, până se înmoaie. Se adună ceapa într-o parte a tigăii, se modelează carnea din 4 cârnaţi în perişoare mici şi se aşază în locul liber, unde se ţin 5 minute, până prind o culoare aurie. Se adaugă 800g de roşii tocate...

Read more »

Rizoto cu cascaval afumat

Rizoto_cu_cascaval_afumat

O reteta de rizoto cu cascaval afumat din: orez, vin alb sec, ceapa, varza rosie, cascaval afumat, parmezan, unt, patrunjel, piper si ulei. Ingrediente: 1 cana cu orez 1 pahar cu vin alb sec 1 ceapa 1/4 varza rosie 100 g cascaval afumat 1 lingura cu parmezan 20 g unt patrunjel piper ulei ...

Read more »

Rulouri de pui si legume

Rulouri_de_pui_si_legume

O reteta de rulouri de pui si legume din: piept de pui, morcov, telina, ardei gras, maioneza, lipii si patrunjel. Ingrediente: 250 g piept de pui 1 morcov mare 1 telina mica 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 100 g maioneza 4 lipii arabesti 2 legaturi de patrunjel Mod de preparare:...

Read more »

Retete de post: Orez cu fasole verde si caju

Orez_cu_fasole_verde_si_caju

O reteta de orez cu fasole verde si caju din: orez, ceapa, fasole verde, nuci caju, cartofi, boia, foaie de dafin, concentrat de legume, ulei si sare. Ingrediente: 1 cana cu orez 1 ceapa 100 g fasole verde din conserva 50 g nuci caju 2 cartofi boia foaie de dafin 1 lingurita cu concentrat...

Read more »

Porc cu alune si orez

Porc_cu_alune_si_orez.png

O reteta delicioasa de porc cu: amidon, faina, morcovi, telina, fenicul, zahar tos, ulei de masline, sos de soia, ananas, orez, alune, apa, sare, piper. Ingrediente: 20 g amidon 50 g făină 500 g carne de porc un morcov o ţelină mică un fenicul 110 g zahăr tos 75 ml ulei de măsline sos...

Read more »

Reteta zilei: Tort crocant de covrigei cu zmeura

Tort_crocant_de_covrigei_cu_zmeura_11

O reteta de tort crocant de covrigei cu zmeura din: covrigei, zahar, unt, zemura, frisca, zahar, gelatina si suc de fructe. Tortul crocant de covrigei cu zmeura este un amestec uimitor de arome. Gustul sarat combinat cu cel dulce si putin acrisor va da gata si pe cei mai pretentiosi consumatori de dulciuri. Ingrediente:...

Read more »

Spuma inghetata cu fructul pasiunii

Spuma _nghetata_cu_fructul_pasiunii

O reteta de spuma inghetata cu fructul pasiunii din: fructul pasiunii, smantana, foi de gelatina, zahar si dropsuri. Ingrediente: 8 bucati fructul pasiunii 250 ml smantana lichida, foarte rece 2 foi de gelatina 60 g zahar 4 dropsuri Mod de preparare: Tăiaţi fructele în două. Cu ajutorul unei linguriţe, adunaţi pulpa şi sucul...

Read more »

Pui umplut cu verdeţuri

Pui_umplut_cu_verdeturi

O reteta de pui umplut cu verdeturi din: pui, verdeturi, ceapa verde, ardei capia, orez, oua, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 500 g verdeturi de sezon (urzici, stevie, spanac, leurda, papadie, etc) 200 ficatei de pui 1 legatura ceapa verde 1 ardei capia 50 g orez 2 oua 50 ml ulei...

Read more »

Tortilla cu porc şi ardei iute

Tortilla_cu_porc_si_ardei_iute

O reteta de tortilla cu porc si ardei iute din: file de porc, coriandru, ardei iute, suc de lamaie verde, ulei de floarea soarelui, ceapa, fasole boabe rosie, rosii, sare, piper, tortilla, iaurt si menta. Ingrediente: 450 g file de porc sau pulpa 1 lingurita coriandru macinat 1 ardei iute, mic, verde, fara seminte,...

Read more »

Retete de post: Rosii umplute cu orez

Rosii_umplute_cu_orez

O reteta de rosii umplute cu orez din: rosii, orez, ceapa, parmezan, unt, stevie, patrunjel verde, ulei si sare. Ingrediente: 8 rosii 1 ceasca de orez bob cu bob 2 cepe 1 linguri cu parmezan 100 g unt 1 legatura de stevie patrunjel verde ulei sare Mod de preparare: Curăţă o ceapă, pune-o...

Read more »

Cocktail Golden Star

Cocktail_Golden_Star

O reteta simpla de Cocktail Golden Star din: lichior de portocale, angostura, sampanie, carambola si frunze de menta. Ingrediente: 4 cl lichior de portocale 10 picaturi de Angostura amaruie sampanie o felie de carambola frunze de menta Mod de preparare: Turnam lichiorul de portocale in cupa de sampanie impreuna cu Angostura si completam...

Read more »

Ficat de porc cu urzici

Ficat_de_porc_cu_urzici

O reteta de ficat de porc cu urzici din: ficat de porc, urzici, ceapa, usturoi verde, leustean, malai, ulei, sare si piper. Ingrediente: 600 g ficat de porc 1 kg urzici 1 ceapa 1 legatura usturoi verde (sau 3-4 catei) 3-4 fire de leustean 4 linguri malai 100 ml ulei sare piper Mod...

Read more »

Prajitura cu ciocolata si crema de castane

Prajitura_cu_ciocolata_si_crema_de_castane

O reteta delicioasa de prajitura si crema de castane: bezele, ciocolata neagra, unt, crema de castane, oua, zahar pudra, faina si smantana. Ingrediente: circa 70 g bezele 200 g ciocolata neagra 200 g + 20 g unt pentru forma 200 g crema de castane 5 oua 50 g zahar pudra 2 lingura faina pentru...

Read more »

Peste alb cu legume la bain marie

Peste_alb_cu_legume_la_bain_marie

O reteta de peste alb cu legume la bain marie din: peste alb, broccoli, conopida si vlastari de soia. Ingrediente: peste alb broccoli conopida vlastari de soia Mod de preparare: Pune pestele pe grill, apoi introdu-l la cuptor, timp de 20 de minute. Intre timp, pregateste legumele. Dupa ce le-ai lasat in apa...

Read more »

Frigarui cu sos tzatziki

Frigarui_cu_sos_tzatziki

O reteta de frigarui cu sos tzatziki din: pulpa de miel, ardei grasi, sare, piper, oregano, ulei de masline, castravete, iaurt, otet si usturoi. Ingrediente: 750 g pulpa de miel (fara os) 3 ardei grasi mici sare piper 1 lingurita oregano uscat 10 linguri ulei de masline 1 castravete 600 g iaurt 2 linguri...

Read more »

Supă de creveţi cu paste

Supa_de_creveti_cu_paste.png

O reteta delicioasa de supa cu: paste de casa, mazare, ardei verde, ceapa, capa rosie, morcovi, usturoi, sos de soia, ulei de masline, marar, sare, piper, limeta, creveti. Ingrediente: 200 g paste de casă 500 g creveti 200 g mazăre un ardei gras verde o ceapă albă o ceapă roşie 100 g morcovi baby...

Read more »

Reteta zilei: Mousse de palmier

Mousse_de_palmier_09

O reteta de mousse de palmier din: palmier, crema de branza, apa de palmier, maioneza, gelatina, ardei copt, sare si piper. Ingrediente: 400g palmier 150g crema de branza 150ml apa de palmier 5 linguri maioneza 10g gelatina ardei copt sare piper Mod de preparare: Intr-un blender se marunteste palmierul, se adauga putina apa...

Read more »

Pui umplut cu orez

Pui_umplut_cu_orez

O reteta de pui umplut cu orez din: pui, orez, morcov, ceapa, ardei gras, pasta de tomate, patrunjel, sare, piper, boia dulce si curry. Ingrediente: 1 pui 150 g orez 1 morcov 1 ceapa 1 ardei rgas 2 linguri cu pasta de tomate 1 legatura de patrunjel sare piper pentru marinata: 2 linguri cu...

Read more »

Cocktail Caribbean Royal

Cocktail_Caribbean_Royal

O reteta simpla de Cocktail Caribbean Royal din: suc de portocale, suc de ananas, nectar de mango, apricot brandy, sampanie, ananas si cirese. Ingrediente: 1 cl suc de protocale 1 cl suc de ananas 1 cl nectar de mango – lamaie 1 cl Apricot Brandy sampanie o bucata de ananas cirese Mod de...

Read more »

Supă albă sau roşie de scoici

Supa_alba_de_scoici_7

Apele reci ale Atlanticului de nord găzduiesc o specie de scoici cu gust dulceag, care, timp de peste un secol, constituie ingredientul principal al unei supe tipic americane. Aceasta se prepară în două variante, una roşie, făcută cu tomate şi cealaltă albă, cu smântână. Cum este firesc, şi consumatorii se împart în suporteri ai...

Read more »

Pâine cu mălai şi verdeaţă

Pine_cu_malai_si_verdeata.png

O reteta delicioasa de paine cu: malai, faina, praf de copt, zahar pudra, oua, iaurt, lapte dulce, ulei de masline, ceapa verde, usturoi verde, seminte de floarea soarelui, sare, piper, marar. Ingrediente: 125 g mălai 125 g făină un pliculeţ praf de copt 50 g zahăr pudră 3 ouă 400 ml iaurt 190 ml...

Read more »

Legume cu salata de sfecla

Legume_cu_salata_de_sfecla.png

O reteta delicioasa cu: morcovi, cartofi, sfecla, untisor, pudra de curry, seminte de dovleac, seminte de susan, sare, piper, ulei de masline, otet de vin, busuioc uscat. Ingrediente: 2 morcovi doi cartofi dulci două sfecle roşii două legături untişor pudră de curry o lingură de seminţe de dovleac o lingură de seminţe de susan...

Read more »

Salată de pui cu verdeţuri

Salata_de_pui_cu_verdeturi

O reteta de salata de pui cu verdeturi din: cous cous, ardei gras, lamaie, ceapa, usturoi, marar, patrunjel, foaie de dafin, piept de pui, leurda, frunze de papadie, sare si piper. Ingrediente: 600 g cous-cous 1 ardei gras rosu 1 lamaie 2 cepe 2 catei de usturoi 1 legatura marar verde 1 legatura patrunjel...

Read more »

Snitele de orez si linte

Snitele_de_orez_si_linte

O reteta de snitele de orez si linte din: orez, linte, ardei gras, cascaval, ou, paine, biscuiti cu cacao, pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 cana orez 1/2 cana cu linte 1 ardei gras rosu 100 g cascaval 1 ou 2 felii de paine 2 biscuiti cu cacao 2 linguri cu pesmet ulei...

Read more »

Salata de cruditati si piept de pui

Salata_de_cruditati_si_piept_de_pui

O reteta de salata de cruditati si piept de pui din: piept de pui, morcov, telina, mere, maioneza, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 200 grame piept de pui fiert 1 morcov mare 1/2 telina 2 mere 4 linguri maioneza 1 lamaie sare piper Mod de preparare: Taie pieptul de pui fiert si racit,...

Read more »

Budinca de orez cu lapte

Budinca_de_orez_cu_lapte

O reteta de budinca de orez cu lapte din: orez, lapte, stafide, zahar vanilat, zahar, galbenusuri, scortisoara, esenta de rom, coaja de lamaie si ulei. Ingrediente: 1 cana orez 3 cani cu lapte 2 linguri cu stafide 2 plicuri cu zahar vanilat 2 linguri cu zahar 3 galbenusuri scortisoara esenta de rom coaja de...

Read more »

Peşte cu portocale

Peste_cu_portocale

O reteta de peste cu portocale din: portocale, dorada, sare, ulei de masline si frunze de masline. Ingrediente: 2 portocale 4 peşti dorada (a 350 g) sare 3 linguri ulei de măsline 12-16 frunze de busuioc Mod de preparare: Spălaţi portocalele cu apă fierbinte. Tăiaţi una dintre portocale felii rotunde. Curăţaţi coaja celeilalte por­tocale...

Read more »

Chec insiropat

Chec_insiropat

O reteta de chec insiropat din: oua, zahar, ciocolata, crema de ciocolata, faina, praf, unt si esenta de rom. Ingrediente: 6 oua 400 g zahar 300 g ciocolata 150 g crema de ciocolata 400 g faina 2 plicuri cu praf unt esenta de rom Mod de preparare: Bate ouăle cu zahărul până se...

Read more »

Rata pe varza

Rata_pe_varza

O reteta de rata pe varza din: varza, rata, vin alb sec, bulion, foi de dafin, coriandru, ienibahar, cimbru, ulei si sare. Ingrediente: 1 varza 1 rata 500 ml vin alb sec 1 lingura cu bulion foi de dafin coriandru ienibahar cimbru ulei sare Mod de preparare: Curăţă raţa, pârleşte-o şi apoi taie...

Read more »

Pulpa umpluta

Pulpa_umpluta

O reteta de pulpa umpluta din: pulpa de porc, morcovi, telina, ceapa verde, patrunjel, stevie, coriandru, cimbru, cascaval, oua, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc (fara os) 2 morcovi 1 telina mica 2 legatura ceapa verde 1 legatura patrunjel 2 legatura stevie 1 legatura coriandru 4-5 fire de cimbru 100...

Read more »

Cârnăciori în bacon

Cârnaciori_în_bacon

O reteta de carnaciori in bacon din: bacon, mustar si carnaciori. Ingrediente: 8 felii bacon 2-3 linguri muştar clasic 4 cârnăciori Mod de preparare: Aşezaţi feliile de bacon una lângă cealaltă pe o suprafaţă de lucru, apoi ungeţi-le cu muştar pe o parte. Aşezaţi câte un cârnăcior pe fiecare felie de bacon şi...

Read more »

Compot de cartofi dulci cu sirop aromat

Compot_de_cartofi_dulci_cu_sirop_aromat

O reteta de compot de cartofi dulci cu sirop aromat din: cartofi dulci, lamaie, miere, migdale, baton de scortisoara, anason stelat, cuisor si piper. Ingrediente: 800 g cartofi dulci 1 lamaie 5 linguri miere (de portocale) 100 g migdale taiate feliute 1 batond e scortisoara 1 cuisor 1 praf de anason stelat piper macinat...

Read more »

Friptură de porc în stil chinezesc

Friptura_de_porc_în_stil_chinezesc

O reteta de fritura de porc in stil chinezesc din: fileuri de porc, praf de 5 arome, usturoi, zahar, sos hoisin, sos de soia si vin de orez. Ingrediente: 2 fileuri de porc, de aproximativ 350 g fiecare 1 lingurita praf de 5 arome 2 catei de usturoi, zdrobiti 75 g zahar 125 ml...

Read more »

Rulouri cu bacon

Rulouri_cu_bacon

O reteta de rulouri cu bacon din: bacon, crema de branza, maioneza, paine, ceapa verde si patrunjel. Ingrediente: bacon 100 grame crema de branza 10 grame maioneza 25 felii de paine taiate pe jumatate 25 felii de bacon taiate pe jumatate ceapa verde patrunjel Mod de preparare: Intr-un bol amesteca crema de branza...

Read more »

Pricomigdale cu zmeura

Pricomigdale_cu_zmeura

O reteta de pricomigdale cu zmeura din: pricomigdale, branza mascarpone, zmeura, suc concentrat de zmeura, ingheatata de nuci, lichior de coacaze negre si colorant alimentar. Ingrediente: 6 pricomigdale mari, zmeurii 250 g branza mascarpone 500 g zmeura congelata 300 ml suc concentrat de zmeura (congelat) 500 g inghetata de nuci 9 linguri lichior de...

Read more »

Aripioare de pui la cuptor

Aripioare_de_pui_la_cuptor

O reteta de aripioare de pui la cuptor din: aripioare de pui, verdeturi, pastarnac, cimbru, coriandru, boia dulce, lamaie, usturoi, ulei de masline, patrunjel, mustar, sare si piper. Ingrediente: 20 aripioare de pui 500 g verdeturi de sezon (urzici, stevie, spanac, leurda, papadie, etc) 500 g pastarnac 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita coriandru...

Read more »

Cotlete cu papadie

Cotlete_cu_papadie

O reteta de cotlete cu papadie din: cotlete de porc, frunze de papadie, ulei de masline, otet balsamic, seminte de chimen, sare si piper. Ingrediente: 8 cotlete de porc 4 legaturi frunze de papadie 4 linguri ulei de masline 2 linguri otet balsamic 100 g parmezan 1 lingurita seminte de chimen sare piper ...

Read more »

Rulouri cu varza

Rulouri_cu_varza

O reteta de rulouri cu varza din: foi de varza, branza de vaci, telemea de vaca, morcovi, ceapa, unt, chimen si sare. Ingrediente: 5-6 foi de varza 300 g branza de vaci 100 g telemea de vaca 5-6 morcovi 1 ceapa 1 lingura cu unt 2 lingurite cu chimen sare Mod de preparare:...

Read more »

Frigăruie de pui

Frigaruie_de_pui

O reteta de frigarui de pui din: piept de pui file, creveti, rozmarin, ardei iute, sos teriyaki, ulei de masline, ceapa verde, iuart, paste de ardei si piper. Ingrediente: 400 g piept de pui file 200 3 creveţi decorticaţi 4 crenguţe de rozmarin 1 ardei iute roşu 6 linguri sos Teriyaki 1 lingură ulei...

Read more »

Boluri cu crema de violete si de trandafir

Boluri_cu_crema_de_violete_si_de_trandafir

O reteta de boluri cu crema de violete si de trandafir din: lapte, smantana, galbenusuri, zahar, sirop de trandafir, sirop de violete, colorant si perle de zahar. Ingrediente: 500 ml lapte 200 ml smantana lichida 7 galbenusuri 140 g zahar 2 linguri sirop de trandafir 2 linguri sirop de violete colorant alimentar rosu cateva...

Read more »

Porc cu cocos si citronella

Porc_cu_cocos_si_citronella

O reteta de porc cu cocos si citronella din: cotlet de porc, nuca de cocos, citronella, sare, ardei iute, coriandru, iaurt, ceapa, praf de chilli, garam masala, usturoi, piure de ghimbir si curcuma. Inrgediente: 600 g cotlet de porc 40 g lapte praf de nuca de cocos, sau 250 ml lapte de nuca de...

Read more »

Buseuri cu pui si marar

Buseuri_cu_pui_si_marar

O reteta de buseuri de pui cu marar din: piept de pui, unt, faina, oua, apa, marar, ceapa verde si sare. Ingrediente: 500 g piept de pui 100 g unt 200 g faina 4 oua 200 ml apa 1 legatura marar 1 legatura ceapa verde sare Mod de preparare: Fierbeţi pieptul de pui...

Read more »

Crutoane cu crevete si cu branza Cedar

Crutoane_cu_crevete_si_cu_branza_Cedar

O reteta de crutoane cu crevete si cu branza Cedar din: bagheta, branza Cedar, crevete, smantana, mustar, unt si sos worcestershire. Ingrediente: o bagheta proaspata 200 g Branza Cedar 250 g crevete fierte si curatate 250 ml smantana cu grasime 30% 2 lingurite mustar 50 g unt sos Worcestershire Mod de preparare: Se...

Read more »

Reteta zilei: Somon cu tagliatelle

Somon_cu_tagliatelle_16

O reteta de somon cu tagliatelle din: somon, smantana, tagliatelle, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, verdeturi, sare si piper. Somon cu tagliatelle este o reteta minunata, care se potriveste pentru orice ocazie. Inrgediente: 500g somon 400g smantana 500g tagliatelle 1 lingura ulei masline sare piper patrunjel...

Read more »

Varza calita cu fenicul

Varza_calita_cu_fenicul

O reteta de varza calita cu fenicul din: varza murata, kaizer, morcov, ceapa, fenicul, supa de legume, marar si boabe de piper. Ingrediente: 2 verze murate 300 g kaizer 1 morcov 2 cepe 1/2 fenicul 100 ml supa de legume 1 legatura de marar boabe de piper Mod de preparare: Taie ceapa marunt...

Read more »

Stiuca in stil in englez

Stiuca_in_stil_englez

O reteta de stiuca in stil englez din: file de stiuca, unt, faina de grau, pesmete, piper, sare, galbenusuri, unt, suc de lamaie si capere. Ingrediente: 450 g file de stiuca 20 g unt 2 linguri faina de grau 3-4 linguri pesmete frunzulite de marar si patrunjel piper negru macinat sare pentru sos: 3...

Read more »

La potee

La_potee_3

Dacă vizitaţi o fermă din Franţa în timpul iernii, veţi vedea cu siguranţă o oală zdravănă cu potee fierbând încet pe sobă. Cu această supă rustică, în a cărei compoziţie intră o cantitate mare de carne de porc şi o mulţime de legume delicioase, îi puteţi sătura până şi pe cei mai lihniţi mancăi....

Read more »

Retete de post: Pachetele cu varza

Pachetele_cu_varza

O reteta de pachetele cu varza din: varza murata, ceapa, ulei, sare, piper, faina, apa, drojdie, ulei, zahar si sare. Ingrediente: 500 g varza murata 2 cepe ulei sare piper pentru aluat: 500 g faina 1 cana de apa 25 g drojdie 100 ml ulei 1 lingura cu zahar sare Mod de preparare:...

Read more »

Ciorba de varza cu carne de porc

Ciorba_de_varza_cu_carne_de_porc

O reteta de ciornca de varza cu carne de porc din: carne de porc impanata, varza muratat, morcov, patrunjel, telina, suc de rosii, ceapa, foi de dafin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc impanata 1 varza murata 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 telina 250 ml suc de rosii...

Read more »

Cocktail Peach Royal

Cocktail_Peach_Royal

O reteta simpla de Cocktail Peach Royal din: lichior de piersica, suc de portocala si sampanie. Ingrediente: 3 cl lichior de piersica 5 cl suc proaspat de portocale sampanie Mod de preparare: Mixam bine in cupa de sampanie lichioruld e piersici rece cu sucul de portocale si completam cu sampanie rece.

Read more »

Reteta zilei: Tiramisu rusesc

Tiramisu_rusesc_23

O reteta delicioasa de tiramisu rusesc din: oua, faina, zahar, esenta de vanilie, smantana, crema de branza si cafea. In mod evident, Tiramisu este un desert italian. La tiramisu rusesc se foloseste pentru blat, in loc de piscoturi, o reteta de tort biskvit. O alta deosebire consta in faptul ca la tiramisu rusesc nu...

Read more »

Vinete umplute cu carne de miel şi orez

Vinete_umplute_cu_carne_de_miel_si_orez

O reteta de vinete umplute cu carne de miel si orez din: vinete, carne macra de miel, ulei de masline, usturoi, ceapa, coriandru, orez, cumin, bulion, sare, piper, menta, marar si patrunjel. Ingrediente: 650 g vinete potrivite 250 g carne macra de miel, tocata 1 lingura ulei de masline 2 catei de usturoi, zdrobiti...

Read more »

Profiterol cu ciocolata

Profiterol_cu_ciocolata

O reteta de profiterol cu ciocolata din: inghetata de vanilie, ciocolata neagra, smantana, unt, migdale, faina, oua, unt, zahar pudra si sare. Ingrediente: 750 ml îngheţată de vanilie 200 g ciocolată neagră, amară 150 ml smântână lichidă 10 g unt 75 g migdale tocate pentru aluatul de gogoşele: 150 g făină 4 ouă 75...

Read more »

Retete de post: Sărmăluţe cu ciuperci

Sarmalute_cu_ciuperci

O reteta de sarmalute cu ciuperci din: varza murata, ceapa, orez, ciuperci, rosii, morcovi, foi de dafin, cimbru, ulei si sare. Ingrediente: 2 verze murate 3 cepe 250 g orez 2 cutii cu ciuperci sau 0,5 kg ciuperci proaspete 1 cutie cu rosii decojite 1 morcov 4 foi de dafin cimbru ulei sare ...

Read more »

Mancare de varză cu prune uscate

Mancare_de_varza_cu_prune_uscate

O reteta de mancare de varza cu prune uscate din: varza murata, ceapa, prune, ciolan afumat, carnati afumati, foi de dafin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 verze murate 2 cepe 100 g prune uscate 1 ciolan afumat 2 carnati afumati 2 foi de dafin ulei sare piper Mod de preparare: Spală bine...

Read more »

Foitaj cu pere fierte in vin

Foitaj_cu_pere_fierte_in_vin

O reteta de foitaj cu pere fierte in vin din: vin roze, zahar tos, pere, foi de placinta, unt, zahar tos, frisca si branza de vaci. Ingrediente: 350 ml vin roze 100 g zahar tos 4 pere tari, curatate de coaja si seminte si taiate sferturi 3 foi de placinta 30 g unt, topit...

Read more »

Coktail Golden Fire

Coktail_Golden_Fire

O reteta simpla de Cocktail Golden Fire din: rahiu de ienupar, zeama de grepfrut, zeama de portocale, sampanie, menta si portocala. Ingrediente: 4 cl rachiu de ienupar zeama unui grepfrut zeama unei portocale sampanie menta proaspata o felie de portocala Mod de preparare: Turnam rachiu de ienupar in 2 pahare pentru bauturi lungi....

Read more »

Jambon fiert in cidru

Jambon_fiert_in_cidru

O reteta delicioasa de jambon fiert in cidru din: jambon, cidru, cuisoare, ceapa, bouquet garni, morcovi, telina, boabe de ienupar si boabe de piper negru. Ingrediente: 1 kg jambon 1 litru cidru 4 cuisoare 1 ceapa potrivita, taiata in jumatate 1 bouquet garni 75 g morcovi, tocati 1 tija de telina, taiata felii 6...

Read more »

Retete traditionale: Bouillabaisse

Bouillabaisse_7

Originară din Marsilia, această fiertură de peşte şi-a câştigat o reputaţie binemeritată. Ca în cazul tuturor mâncărurilor clasice franţuzeşti, reţeta unui bouillabaisse autentic se dispută încă. Se taie în fâşii câţiva peşti din specii cu carnea mai tare, precum racasse sau monkfish. Baza o formează supa obţinută prin fierberea oaselor rămase în urma îndepărtării...

Read more »

Placinta cu varza acra

Placinta_cu_varza_acra

O reteta de placinta cu varza acra din: varza, branza de vaci, ulei, faina, drojdie, zahar, ulei si sare. Ingrediente: 500 g varza acra 200 g branza de vaci ulei pentru aluat: 500 g faina 20 g drojdie 1 lingurita cu zahar 100 ml ulei 100 ml apa sare Mod de preparare: Dizolvă...

Read more »

Miel Rogan Josh

Miel_Rogan_Josh

O reteta de miel rogan josh din: iaurt, praf de chilli, coriandru, usturoi, ghimbir, boia, curcuma, carne de miel, ceapa, piure de rosii, sare, unt, frunze de dafin, cardamom, baton de scortisoara, cuisoare, menta si coriandru. Carnea macră de miel îşi lasă sucul pe parcursul gătirii lente într-un curry aromat cu condimente prăjite. Ingrediente:...

Read more »

Retete de post: Bagheta umpluta

Bagheta_umpluta

O reteta de bagheta umpluta din: varza murata, ceapa, morcovi, patrunjel, ulei, sare, piper, faina, drojdie, zahar si sare. Ingrediente: 1 varza murata 1 ceapa 3 morcovi 1 legatura de patrunjel ulei sare piper pentru aluat: 300 g faina 1 cub de drojdie 1 lingurita cu zahar 100 ml apa 50 ml ulei sare...

Read more »

Saltimbocca

Saltimbocca

O reteta de saltimbocca din: snitele de porc, salvie, sunca de praga, iarba de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 şniţele de porc (a 160 g) 3 crenguţe salvie 8 felii şuncă de Praga 8 crenguţe iarbă de lămâie sare piper Mod de preparare: Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de bu­cătărie, apoi tăiaţi-o...

Read more »

Ardei capia umpluţi

Ardei_capia_umpluti

O reteta de ardei capia umpluti din: ardei, sare, piper, branza de vaci, lapte si menta. Ingrediente: 4 ardei graşi lungi sare piper 200 g brânză dulce de vaci (sau capră) 2 linguri lapte 2 crenguţe de mentă Mod de preparare: Tăiaţi ardeii cu un cuţit lung în jumătate şi pregătiţi-i. Condimentaţi-i cu...

Read more »

Chiftelute cu pui si usturoi

Chiftelute_cu_pui_si_usturoi

O reteta de chiftelute cu pui si usturoi din: piept de pui, ulei de masline, usturoi, pesmet si piper. Ingrediente: 500 grame piept de pui 100 ml ulei de masline 4 catei de usturoi 100 grame pesmet piper Mod de preparare: Intr-un bol amesteca uleiul de masline cu usturoiul tocat si piperul. Taie...

Read more »

Deserturi savuroase

Prajitura_spumoasa_cu_vanilie_pe_pat_de_biscuit-100x1001.jpg [auto]

Va prezentam o serie de Deserturi savuroase astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste Deserturi savuroase si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre! Prajitura spumoasa cu vanilie, pe pat de biscuit O reteta de prajitura spumoasa cu vanilie, pe pat de biscuit din: unt, faina, zahar, nuci pecan, ou, lapte,...

Read more »

Salata din mere cu nuci

Salata_din_mere_cu_nuci

O reteta de salata din mere cu nuci din: mere, miez de nuca, fulgi de ovaz, stafide, smantana si unt. Ingrediente: 2 mere 50 g miez de nuca 2 linguri fulgi de ovaz 40 g stafide fara seminte 2 linguri smantana o lingura de unt Mod de preparare: Stafidele se spala si se...

Read more »

Somon cu sos dulce de lamaie si cu dovlecei

Somon_cu_sos_dulce_de_lamaie_si_cu_dovlecei

O reteta de somon cu sos dulce de lamaie si cu dovlecei din: file de somon, zahar, piper alb, sare de mare, coaja de lamaie, dovlecei, lamai, lulei de masline, unt, zahar inflorescenta de anason si menta. Ingrediente: 500 g file proaspat de somon 0 lingurita zahar o lingurita piper alb boabe un varf...

Read more »

Retetele saptamanii

Va invitam sa incercati retetele saptamanii, ideale pentru o duminica in familie. Alese special pentru dumneavoastra, retetele saptamanii sunt idei deosebite pentru a va rasfata familia si reprezinta garantia noastra ca vor fi apreciate de cei dragi.

Retetele saptamanii #5

Reteta zilei: Friptura de porc la tigaie in stil unguresc

O reteta de friptura de porc la tigaie in stil unguresc din: cotlete de potc, untura, sare, piper, usturoi, chimen, foi de dafin, boia dulce, maghiran si smantana.

Ingrediente:Retetele saptamanii #5

  • 4 bucati groase cotlet de porc
  • 2 linguri untura sau 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingurita chimen
  • 3 foi de dafin
  • 2-3 cani apa
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita maghiran
  • 300ml smantana

Mod de preparare:

Se presara piper si sare peste cotlete. Se topeste untura sau se incinge uleiul intr-o tigaie. Se pune carnea de porc si se rumeneste aproximativ 4-5 minute pe ambele parti. Se adauga apoi chimenul si usturoiul zdrobit, dupa care se toarna 2-3 cani de apa.

Se pun foile de dafin si se fierbe inabusit 45 minute pana cand carnea se patrunde. Se adauga lingurita de boia dulce si maghiranul, apoi se toarna smantana. Se mai lasa la fiert cateva minute si apoi se ia tigaia de pe foc.

Friptura de porc la tigaie in stil unguresc se serveste cu piure de cartofi si muraturi.

Retetele saptamanii #5

Reteta zilei: Tort din napolitane

Retetele saptamanii #5

O reteta de tort din napolitcane din: foi de napolitane, crema caramel, unt si suc de lamaie. Tortul din napolitane va fi cel mai simplu tort pe care l-ati facut vreodata. Atat de simplu incat puteti sa-l faceti doar vizualizand pozele. Odata ce ati cumparat napolitanele nu va mai ramane de facut decat sa…

Read more »

Reteta zilei: Tort crocant de covrigei cu zmeura

Retetele saptamanii #5

O reteta de tort crocant de covrigei cu zmeura din: covrigei, zahar, unt, zemura, frisca, zahar, gelatina si suc de fructe. Tortul crocant de covrigei cu zmeura este un amestec uimitor de arome. Gustul sarat combinat cu cel dulce si putin acrisor va da gata si pe cei mai pretentiosi consumatori de dulciuri. Ingrediente:…

Read more »

Reteta zilei: Mousse de palmier

Retetele saptamanii #5

O reteta de mousse de palmier din: palmier, crema de branza, apa de palmier, maioneza, gelatina, ardei copt, sare si piper. Ingrediente: 400g palmier 150g crema de branza 150ml apa de palmier 5 linguri maioneza 10g gelatina ardei copt sare piper Mod de preparare: Intr-un blender se marunteste palmierul, se adauga putina apa…

Read more »

Reteta zilei: Somon cu tagliatelle

Retetele saptamanii #5

O reteta de somon cu tagliatelle din: somon, smantana, tagliatelle, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, verdeturi, sare si piper. Somon cu tagliatelle este o reteta minunata, care se potriveste pentru orice ocazie. Inrgediente: 500g somon 400g smantana 500g tagliatelle 1 lingura ulei masline sare piper patrunjel…

Read more »

Reteta zilei: Tiramisu rusesc

Retetele saptamanii #5

O reteta delicioasa de tiramisu rusesc din: oua, faina, zahar, esenta de vanilie, smantana, crema de branza si cafea. In mod evident, Tiramisu este un desert italian. La tiramisu rusesc se foloseste pentru blat, in loc de piscoturi, o reteta de tort biskvit. O alta deosebire consta in faptul ca la tiramisu rusesc nu…

Read more »

Reteta zilei: Prajiturele cu ciocolata

Retetele saptamanii #5

O reteta de prajiturele cu ciocolata din: unt, zahar tos, zahar brun, oua, esenta de vanilie, faina, bicarbonat, sare si chipsuri de ciocolata. Ingrediente: 250g unt 3/4 cana zahar tos 3/4 cana zahar brun 2 oua mari 2 lingurite esenta de vanilie 2 1/4 cani faina 1 lingurita bicarbonat 1 lingurita sare 2 cani…

Read more »

Reteta zilei: Ceafa de vitel cu ciuperci la cuptor

Retetele saptamanii #5

O reteta de ceafa e vitel cu ciuperci la cuptor din: ceafa vitel, sare, piper, usturoi, suc de rosii si ciuperci. Ingrediente: 6 bucati ceafa vitel Sare Piper Usturoi Suc de rosii 8 ciuperci intregi Mod de preparare: Se spala bine carnea de vitel, se sareaza si se pipereaza. Se adauga usturoi zdrobit…

Read more »

Reteta zilei: Ciorba de gaina

Retetele saptamanii #5

O reteta de ciorba de gaina din: gaina, morcovi, pastarnac, telina, ardei rosu, praz, cartofi, mazare, suc de rosii, patrunjel, sare si smantana. Ingrediente: 1/2 gaina 2 morcovi 1 pastarnac 1/2 telina 1 ardei rosu 1/2 fir praz 2-3 cartofi 1 cana mazare congelata 5 linguri suc de rosii patrunjel sare smantana (optional) …

Read more »

Reteta zilei: Minitarte

Retetele saptamanii #5

O reteta de minitarte din: unt, zahar, faina, oua, esenta de vanilie, frisca, crema caramel si fructe proaspete. Ingrediente: pentru aluat: 100g unt 150g zahar 300g faina 2 oua 1 lingurita esenta de vanilie pentru umplutura: frisca crema caramel fructe proaspete sau din compot Mod de preparare: Untul se freaca bine cu zaharul…

Read more »

Reteta zilei: Desert cu biscuiti

Retetele saptamanii #5

O reteta de desert cu biscuiti din: smantana, crema de branza, crema caramel, biscuiti de ciocolata, pandispan si ciocolata neagra. Ingrediente: 300g smantana 300g crema de branza 300g crema caramel 200g biscuiti de ciocolata 1/2 foaie de pandispan ciocolata neagra Mod de preparare: Intr-un castron se mixeaza crema de branza cu crema caramel…

Read more »

Reteta zilei: Vrabiora de vitel si salata de varza acra

Retetele saptamanii #5

O reteta de vrabioara de vitel si salata de varza acra din: vrabioara de vitel, ciuperci, suc de rosii si condimente. Ingrediente: 7 bucati vrabioara vitel 2 borcane ciuperci intregi Suc de rosii Condimente cu sare de mare Mod de preparare: Se spala bine carnea. Se condimenteaza si se pune intr-o tava potrivita….

Read more »

Reteta zilei: Carne de porc cu orez

Retetele saptamanii #5

O reteta de carne de porc cu orez din: carne d eporc, ceapa, morcovi, ardei, orez, cartofi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 6 felii mai groase de carne de porc 5 cepe 3 morcovi 1 ardei 1 cana orez 4 cartofi 0 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Morcovii se spala, se…

Read more »

Reteta zilei: Supa Buseca

Retetele saptamanii #5

O reteta de supa Buseca din: burta de vita, naut, ardei gras, ceapa, morcov, usturoi, rosii, boia, frunza de dafin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 700g burta de vita 200g naut 1 ardei gras 1 ceapa 1 morcov 3 catei usturoi 1 cana rosii date pe razatoare 1 lingurita boia 1 frunza de dafin…

Read more »