Trei Retete cu carne de miel
Mielul sau iedul intra la categoria carne rosie si este o sursa foarte buna de proteine de calitate. Pentru persoanele sanatoase si active fizic este o optiune sanatoasa, insa pentru cele cu anumite probleme (dislipidemie, trigliceridemie, hipertensiune arteriala, hepato-renale, obezitate) este indicat sa se consume carne de miel in cantitati mici si doar bucatile foarte slabe. Trei retete cu carne de miel:
Tăiţei picanţi cu miel crocant
O reteta de taitei picanti cu miel crocant din: ulei de masline, file de miel, ulei de susan, tagliolini, coriandru, patrunjel, ardei iute, usturoi, suc de lamaie verde, sare, piper si sos tabasco. Tăiţei fini aromatizaţi cu mirodenii thailandeze – un partener grozav pentru feliile de friptură de miel fraged.
Frigarui de miel cu sos
O reteta simpla de frigarui de miel cu sos din: carne de miel, ulei de masline, rosii, mustar dulce, usturoi, otet de vin, otet de mere, ardei iute, rodii, zahar, cimbru, curry, sare, piper, orez si cartofi.
Arpagic cu miel
O reteta delicioasa de arpagic cu miel din: pulpa de miel, lamaie, rosii, boia dulce, tarhon, busuioc, usturoi si ulei de masline.