joi, 8 martie 2012

Retete pentru 8 martie

Retete pentru 8 martie

Porc cu alune si orez

Porc_cu_alune_si_orez.png

O reteta delicioasa de porc cu: amidon, faina, morcovi, telina, fenicul, zahar tos, ulei de masline, sos de soia, ananas, orez, alune, apa, sare, piper. Ingrediente: 20 g amidon 50 g făină 500 g carne de porc un morcov o ţelină mică un fenicul 110 g zahăr tos 75 ml ulei de măsline sos...

Read more »

Reteta zilei: Tort crocant de covrigei cu zmeura

Tort_crocant_de_covrigei_cu_zmeura_11

O reteta de tort crocant de covrigei cu zmeura din: covrigei, zahar, unt, zemura, frisca, zahar, gelatina si suc de fructe. Tortul crocant de covrigei cu zmeura este un amestec uimitor de arome. Gustul sarat combinat cu cel dulce si putin acrisor va da gata si pe cei mai pretentiosi consumatori de dulciuri. Ingrediente:...

Read more »

Spuma inghetata cu fructul pasiunii

Spuma _nghetata_cu_fructul_pasiunii

O reteta de spuma inghetata cu fructul pasiunii din: fructul pasiunii, smantana, foi de gelatina, zahar si dropsuri. Ingrediente: 8 bucati fructul pasiunii 250 ml smantana lichida, foarte rece 2 foi de gelatina 60 g zahar 4 dropsuri Mod de preparare: Tăiaţi fructele în două. Cu ajutorul unei linguriţe, adunaţi pulpa şi sucul...

Read more »

Pui umplut cu verdeţuri

Pui_umplut_cu_verdeturi

O reteta de pui umplut cu verdeturi din: pui, verdeturi, ceapa verde, ardei capia, orez, oua, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 500 g verdeturi de sezon (urzici, stevie, spanac, leurda, papadie, etc) 200 ficatei de pui 1 legatura ceapa verde 1 ardei capia 50 g orez 2 oua 50 ml ulei...

Read more »

Tortilla cu porc şi ardei iute

Tortilla_cu_porc_si_ardei_iute

O reteta de tortilla cu porc si ardei iute din: file de porc, coriandru, ardei iute, suc de lamaie verde, ulei de floarea soarelui, ceapa, fasole boabe rosie, rosii, sare, piper, tortilla, iaurt si menta. Ingrediente: 450 g file de porc sau pulpa 1 lingurita coriandru macinat 1 ardei iute, mic, verde, fara seminte,...

Read more »

Retete de post: Rosii umplute cu orez

Rosii_umplute_cu_orez

O reteta de rosii umplute cu orez din: rosii, orez, ceapa, parmezan, unt, stevie, patrunjel verde, ulei si sare. Ingrediente: 8 rosii 1 ceasca de orez bob cu bob 2 cepe 1 linguri cu parmezan 100 g unt 1 legatura de stevie patrunjel verde ulei sare Mod de preparare: Curăţă o ceapă, pune-o...

Read more »

Cocktail Golden Star

Cocktail_Golden_Star

O reteta simpla de Cocktail Golden Star din: lichior de portocale, angostura, sampanie, carambola si frunze de menta. Ingrediente: 4 cl lichior de portocale 10 picaturi de Angostura amaruie sampanie o felie de carambola frunze de menta Mod de preparare: Turnam lichiorul de portocale in cupa de sampanie impreuna cu Angostura si completam...

Read more »

Ficat de porc cu urzici

Ficat_de_porc_cu_urzici

O reteta de ficat de porc cu urzici din: ficat de porc, urzici, ceapa, usturoi verde, leustean, malai, ulei, sare si piper. Ingrediente: 600 g ficat de porc 1 kg urzici 1 ceapa 1 legatura usturoi verde (sau 3-4 catei) 3-4 fire de leustean 4 linguri malai 100 ml ulei sare piper Mod...

Read more »

Prajitura cu ciocolata si crema de castane

Prajitura_cu_ciocolata_si_crema_de_castane

O reteta delicioasa de prajitura si crema de castane: bezele, ciocolata neagra, unt, crema de castane, oua, zahar pudra, faina si smantana. Ingrediente: circa 70 g bezele 200 g ciocolata neagra 200 g + 20 g unt pentru forma 200 g crema de castane 5 oua 50 g zahar pudra 2 lingura faina pentru...

Read more »

Peste alb cu legume la bain marie

Peste_alb_cu_legume_la_bain_marie

O reteta de peste alb cu legume la bain marie din: peste alb, broccoli, conopida si vlastari de soia. Ingrediente: peste alb broccoli conopida vlastari de soia Mod de preparare: Pune pestele pe grill, apoi introdu-l la cuptor, timp de 20 de minute. Intre timp, pregateste legumele. Dupa ce le-ai lasat in apa...

Read more »

Frigarui cu sos tzatziki

Frigarui_cu_sos_tzatziki

O reteta de frigarui cu sos tzatziki din: pulpa de miel, ardei grasi, sare, piper, oregano, ulei de masline, castravete, iaurt, otet si usturoi. Ingrediente: 750 g pulpa de miel (fara os) 3 ardei grasi mici sare piper 1 lingurita oregano uscat 10 linguri ulei de masline 1 castravete 600 g iaurt 2 linguri...

Read more »

Supă de creveţi cu paste

Supa_de_creveti_cu_paste.png

O reteta delicioasa de supa cu: paste de casa, mazare, ardei verde, ceapa, capa rosie, morcovi, usturoi, sos de soia, ulei de masline, marar, sare, piper, limeta, creveti. Ingrediente: 200 g paste de casă 500 g creveti 200 g mazăre un ardei gras verde o ceapă albă o ceapă roşie 100 g morcovi baby...

Read more »

Reteta zilei: Mousse de palmier

Mousse_de_palmier_09

O reteta de mousse de palmier din: palmier, crema de branza, apa de palmier, maioneza, gelatina, ardei copt, sare si piper. Ingrediente: 400g palmier 150g crema de branza 150ml apa de palmier 5 linguri maioneza 10g gelatina ardei copt sare piper Mod de preparare: Intr-un blender se marunteste palmierul, se adauga putina apa...

Read more »

Pui umplut cu orez

Pui_umplut_cu_orez

O reteta de pui umplut cu orez din: pui, orez, morcov, ceapa, ardei gras, pasta de tomate, patrunjel, sare, piper, boia dulce si curry. Ingrediente: 1 pui 150 g orez 1 morcov 1 ceapa 1 ardei rgas 2 linguri cu pasta de tomate 1 legatura de patrunjel sare piper pentru marinata: 2 linguri cu...

Read more »

Cocktail Caribbean Royal

Cocktail_Caribbean_Royal

O reteta simpla de Cocktail Caribbean Royal din: suc de portocale, suc de ananas, nectar de mango, apricot brandy, sampanie, ananas si cirese. Ingrediente: 1 cl suc de protocale 1 cl suc de ananas 1 cl nectar de mango – lamaie 1 cl Apricot Brandy sampanie o bucata de ananas cirese Mod de...

Read more »

Supă albă sau roşie de scoici

Supa_alba_de_scoici_7

Apele reci ale Atlanticului de nord găzduiesc o specie de scoici cu gust dulceag, care, timp de peste un secol, constituie ingredientul principal al unei supe tipic americane. Aceasta se prepară în două variante, una roşie, făcută cu tomate şi cealaltă albă, cu smântână. Cum este firesc, şi consumatorii se împart în suporteri ai...

Read more »

Pâine cu mălai şi verdeaţă

Pine_cu_malai_si_verdeata.png

O reteta delicioasa de paine cu: malai, faina, praf de copt, zahar pudra, oua, iaurt, lapte dulce, ulei de masline, ceapa verde, usturoi verde, seminte de floarea soarelui, sare, piper, marar. Ingrediente: 125 g mălai 125 g făină un pliculeţ praf de copt 50 g zahăr pudră 3 ouă 400 ml iaurt 190 ml...

Read more »

Legume cu salata de sfecla

Legume_cu_salata_de_sfecla.png

O reteta delicioasa cu: morcovi, cartofi, sfecla, untisor, pudra de curry, seminte de dovleac, seminte de susan, sare, piper, ulei de masline, otet de vin, busuioc uscat. Ingrediente: 2 morcovi doi cartofi dulci două sfecle roşii două legături untişor pudră de curry o lingură de seminţe de dovleac o lingură de seminţe de susan...

Read more »

Salată de pui cu verdeţuri

Salata_de_pui_cu_verdeturi

O reteta de salata de pui cu verdeturi din: cous cous, ardei gras, lamaie, ceapa, usturoi, marar, patrunjel, foaie de dafin, piept de pui, leurda, frunze de papadie, sare si piper. Ingrediente: 600 g cous-cous 1 ardei gras rosu 1 lamaie 2 cepe 2 catei de usturoi 1 legatura marar verde 1 legatura patrunjel...

Read more »

Snitele de orez si linte

Snitele_de_orez_si_linte

O reteta de snitele de orez si linte din: orez, linte, ardei gras, cascaval, ou, paine, biscuiti cu cacao, pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 cana orez 1/2 cana cu linte 1 ardei gras rosu 100 g cascaval 1 ou 2 felii de paine 2 biscuiti cu cacao 2 linguri cu pesmet ulei...

Read more »

Mazare gatita taraneste

Ingrediente: 100 g slănină afumată 1 kg mazăre verde 2 linguri unt câteva arpagicuri 3 linguri pastă roşii 1 morcov 1 linguriţă miere 1 pahar de vin dulce 1 legătură pătrunjel verde 1 creangă cimbru sare piper paprică 500 g carne porc (sau vită ori pasăre) 1 salată verde Mod de preparare:...

Read more »

Pastă de branză cu mărar

Ingrediente: 250 g brânză dulce 100 g smântână 1 legătură mărar sare Mod de preparare: In bolul de la mixer punem brânză, smântână şi sare şi amestecăm până se formează o pastă omogenă, iar la sfârşit adăugăm mărarul tocat fin. Se pune într-un castronel, se garni­seşte cu ardei şi pătrunjel verde şi...

Read more »

Pastă de avocado II

Pastă de avocado II

Ingrediente: 2 avocado 150 g caju 1-2 linguri suc de lămâie 1 ceapă mică 1 linguriţă vegeta Mod de preparare: Avocado se spală, se taie pe jumătate şi se îndepărtează sâm­burele. Nucile caju se dau prin robotul de bucătărie sau prin maşina clasică de râşnit nuci. Punem într-un castron avocado, caju, sucul...

Read more »

Mamaliga umpluta

Ingrediente: 500 g mălai 1,5 litri lapte 1 ceaşcă smântână 250 g telemea 250 g caşcaval 6 ouă 50 g unt Mod de preparare: Se pune laptele de fiert se bat ouăle, se rade brânza, se taie caşcavalul pătrăţele .Când a dat primul clocot, se pune mălaiul în lapte şi se amestecă...

Read more »

Picior de porc afumat

Ingrediente: 3 picioare de porc 1 varză murată 1 kg cartofi 2 linguri untură de gâscă 1 lingură chimen 1 lingură paprică dulce 1 vârf cuţit paprică iute sare 1 pahar cu smântână 1 morcov 3 cepe 1 ţelină mică 1 păstârnac Mod de preparare: Picioarele se grijesc bine şi se pun...

Read more »

Turtă dulce

Ingrediente: 500 g făină integrală 400 g miere 250 g miez de nucă 2 ouă 1 lingură suc de lămâie 100 ml ulei 1 praf scorţişoară 1 praf sare 2-3 cuişoare 1 vârf de cuţit de bicarbonat Mod de preparare: Ouăle cu zahărul se bat pe baia de aburi, apoi se adaugă...

Read more »

Sos alb cu cu găluste de ciuperci

Sos alb cu cu găluste de ciuperci

Ingrediente pentru sos: 1 lingură unt 200 ml lapte dulce 2 linguri smântână 1 lingură făină 1 lingură suc de lămâie 1 legătură mărar sare Ingrediente pentru găluşte: 300 g crutoane de pâine uscată 300 g ciuperci din conservă 250 g lapte 1 ceapă 2 ouă 2 linguri făină 1 le­gătură frunze de...

Read more »

Găluşte de parizer vegetal

Ingrediente: 300 g cartofi 200 g parizer vegetal 2 ouă 200 g gris sare condimente Mod de preparare: Parizerul se taie cubuleţe, cartofii se fierb în coajă, se curăţă calzi şi se zdrobesc. Se pune parizerul peste cartofi, se adaugă ouăle bătute bine, grisul, după care se adaugă sare şi condimente. Aluatul...

Read more »

Cremă rece

31 October 2010

Ingrediente: 100 g nuci caju 100 g migdale 150 g curmale 1 pliculeţ zahăr vanilat sare 150 ml suc de ananas Mod de preparare: Ingredientele mai sus menţionate se dau prin robotul de bucătărie şi se obţine o cremă delicioasă. Poftă bună!

Read more »

Varzari

Ingrediente aluat: 300 g faină 100 g untură (unt) 1 lingură drojdie Ingrediente umputura: 1 kg varză ,100 g untură , sare, piper Mod de preparare: Varza se grijeşte bine, se taie fideluţă şi se sărează. Se încinge o cratiţă cu untură se stoarce varza, se piperează, se pune la căli...

Read more »

Spanac de sighisoara

Ingrediente: 1 kg spanac 200 g orez sare piper 2 linguri untură 1 lingură faină 1 pahar lapte 1 pahar smântână 1 lingură mărar Mod de preparare: Se grijeşte spanacul, se opăreşte binişor în apă cu sare, se strecoară1 lingură untură se încinge, se pune la călit orezul, se stinge cu 2...

Read more »

Ciuperci la cuptor cu caşcaval vegetal

Ingrediente: 1,2 kg ciuperci 100 g unt 150 caşcaval vegetal sare 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Se folosesc ciuperci cărnoase şi întregi, care se curăţă, se spală, li se rup codiţele şi se pun în tava de la cuptor, în care se aşază o hârtie pentru copt unsă cu ulei. în locul în...

Read more »

Clatite cu creier

Ingrediente aluat: 150 g făină 100 g untură (ulei) 300 ml lapte 100 g unt sare 1ou Ingrediente umplutura:800 g creier, 4 ouă ,150 g untură (untdelemn)sare 1 ceapă, pătrunjel,piper Mod de preparare: Creierul se curăţă şi se fierbe pătrunjelul se toacă ceapa se căleşte în grăsime 2 ouă se bat. Dacă a fiert...

Read more »

Snitel de varza

Ingrediente: 1 varză mică, mai îndesată 2 ouă untură (untdelemn) 2 linguri făină 200 g pesmet sare piper Mod de preparare: Varza se grijeşte, se taie felii, se pune la fiert în apa clocotită şi sărată . Când sunt pe jumătate fierte, se scot feliile, se scurg şi se usucă. Se bat ouăle şi...

Read more »

Pogaci

Ingrediente: 100 g jumări de porc 300 g faină 30 g drojdie 100 ml smântână 5 gălbenuşuri (albuşurile merg la uns) Mod de preparare: Se dizolvă drojdia în smântână se toacă jumările. Se amestecă totul bine şi cu răbdare până devine un aluat . Se întinde, foaia ar trebui să ajungă la...

Read more »

Salata ardeleneasca cu boia

Ingrediente: 1 lingură oţet 1 linguriţă zahăr 1 lingură ulei sare 1 jumătate linguriţă boia 2 linguri apă 1 căpăţână mare şi tare de salată verde Mod de preparare: Se amestecă sosul foarte bine. Salata se taie fâşiuţe subţiri şi se pune în castron se toarnă sosul peste salată, se amestecă şi...

Read more »

Piure ardelenesc de cartofi

Ingrediente: 1 kg de cartofi 3 linguri unt (poate mai mult) 1 pahar mare de lapte 2 linguri de zahăr sare 2 linguri brânză foarte proaspătă de vaci Mod de preparare: Se răsfierb cartofii, se curăţă de coajă, se rad prin ochiuri mari şi se tescuiesc. Se încinge tare laptele, se amestecă...

Read more »

Fasole verde de Cluj

Ingrediente: 1 kg fasole verde 200 g caşcaval (caş) mai uscat 100 g unt 5 ouă 400 g afumătură de porc sare piper paprică Ingrediente: Fasolea se taie bucăţele şi se pune la fiert caşcavalul se rade afumătură se toacă .Se scurge fasolea şi se amestecă cu afumătură, ouă, 100 g caşcaval,...

Read more »

Cas la cuptor

Ingrediente: 500 g caş scurs bine 1 lingură unt 1 lingură făină 4 ouă 1 ceaşcă smântână sare piper paprică Mod de preparare: Se taie caşul bucăţele se unge o oală sau un vas de iena cu unt, se aşază strat de caş. Se bat ouăle cu smântână, făină, sare, piper, se...

Read more »

Gogosi pentru supa

Ingrediente: 1 cană lapte 1 lingură unt 5 linguri făină 2 ouă untură sare Mod de preparare: Se pune laptele la clocotit împreună cu untul şi sarea. Se toarnă făina, dintr-o dată, şi se amestecă până se face cremă se ia de pe foc, se amestecă mereu până se răceşte.Acum se adaugă...

Read more »

Musaca de soia cu vinete

Ingrediente: 250 g soia mărunţită 2 vinete 1 kg cartofi 5 roşii 500 g ciuperci 2 legături de ceapă verde 2 legături de verdeaţă 200 ml ulei 200 ml vin alb 3 căţei de usturoi 500 ml apă secretul Gustului sare piper Mod de preparare: Punem la fiert un litru de apăşi, când...

Read more »

Crap în crustă de susan cu sos de rodii şi mere

Ingrediente: 7 fileuri de crap (circa 250g/ buc.) 100g făină 2 ouă 100g seminţe de susan 2 rodii 2 tul­pini de telină 4 mere 100g unt 300ml ulei pentru prăjit 1 lămâie 1 lingură zahăr 1 lin­guriţă rasă busuioc uscat sare piper Mod de preparare: Se presară fileurile de crap cu sare...

Read more »

Angemaht de miel

Angemaht de miel

Ingrediente: 500 g carne de miel 1 lingura unt 1 lingura faina 1 lamaie sare 1 lingurita condiment tip Delikat Mod de preparare: Cureti carnea, o speli si o pui la fiert intr-o oala cu apa in care ai pus si condimentul. Tumenesti faina in unt, stingi cu 2 cani din zeama in care...

Read more »

Ficat de rata cu mere

Ingrediente: 4 mere ionatane 1 ficat de raţă 100 g ulei unt crochete de cartofi Mod de preparare: Se scobesc merele de sâmburi, se taie rondele care se prăjesc în ulei, apoi punem ficatul la prăjit fără sare, tot în uleiul în care am prăjit merele. Se serveşte pe farfurie cu crochete de...

Read more »

Masline marinate

Ingrediente: 1 kg măsline 2 foi de dafin piper lămâie oţet ulei Mod de preparare: Măslinele se spală în apă caldă, se răcesc în apă, după care se aşează într-un borcan. Se adaugă 2 foi de dafin, câteva boabe de piper şi zece felii de lămâie, care se intercalează între măsline. Se umple...

Read more »

Crochete din cartofi cu branza de vaci

Ingrediente: 200 g piure de cartofi 500 g brânză de vaci 2 ouă 1 lingură de margarină 300–350 g făină albă 1 praf de copt sare Mod de preparare: Se frământă toate la un loc, iar cu mâna unsă cu ulei modelăm crochetele şi le prăjim în ulei pe ambele părţi. Se servesc...

Read more »

Clatite umplute cu sos de ardei

Ingrediente: 4 ouă 200 ml apă minerală 4-5 linguri de făină 150 ml ulei 200 g carne de vită 200 g carne de porc 2 cepe boia cimbru sare piper busuioc 100 ml vin roşu Mod de preparare: Amestecăm bine ouăle, apa şi făina, după care facem clătitele. În restul de ulei, călim...

Read more »

Paste cu soia si sos de roşii

Paste cu soia si sos de roşii

Ingrediente: 500 g paste colorate 1 pachet de soia granule 1 linguriţă condiment tip Delikat 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină mică 2-3 linguri pastă de roşii 1 căţel de usturoi sare piper cimbru 1 gogoşar din oţet pentru ornat ulei Mod de preparare: Pui la fiert o oală cu apă...

Read more »

Creveti cu ficat de gasca

Ingrediente: 1 ficat de gâscă fasole puţină zeamă de peşte ulei de măsline usturoi dovlecel creveţi unt 1roşie Mod de preparare: Punem ulei de măsline în tigaie, apoi adăugăm ficatul la prăjit. Punem creveţi şi un fir de rozmarin, sare şi piper ficatul se rumeneşte, iar creveţii se înroşesc. Punem ciupercile două bucăţi...

Read more »

Supa de pui cu paste fainoase

Ingrediente: 1,25 kg ciocănele de pui sau aripi 3 l apă 1 ţelină 1 morcov 1 ceapă 1 fir de praz 2 căţei de usturoi piper cuişoare 1 foaie de dafin pătrunjel paste Mod de preparare: Se curăţă şi se pun la fiert, cu aripile, apa şi sarea. Se lasă până fierbe carnea, apoi...

Read more »

Retete gustoase: Crap umplut

Ingrediente: 1 crap mare 1 pahar de ulei 2 cepe 50 g stafide piper sare 1 măr 50 g nuci măcinate icrele de la crap 1 jumătate de franzelă 1 pahar cu lapte 1 castravete murat 4-5 măsline 1 pahar de vin Mod de preparare: Se curăţă peştele, se stropeşte cu zeamă de...

Read more »

Borş cu perişoare de peşte

Ingrediente: 1,5kg peşte (crap) 2 cepe medii 1 leg. ceapă verde 2 morcovi 2 ardei graşi l/2 felină 2 linguri orez l felie de pâine 1 ou 750ml borş 1 lingură pastă de tomate 3 linguri ulei 1 leg. pătrunjel verde 1 leg. leuştean sare piper Mod de preparare: Se curăţă peştele,...

Read more »

Crap în folie cu ciuperci

Ingrediente: 1 crap de circa 1,5 kg 500g ciu­perci proaspete 1leg.lămâie 50ml ulei 1 pătrunjel 1 leg. ceapă verde sare piper Mod de preparare: Se curăţă peştele de solzi şi de intestine, se spală, se scurge bine de apă şi se presară cu sare şi piper. Se taie ciupercile, curăţate şi spălate,...

Read more »

Meniu afrodisiac

Ingrediente: 100 ml Campari sau Martini 500 g spaghete fierte în apă cu sare 2 cepe tocate călite în ulei 500 g carne de mânzat tocată sare piper scorţişoară ketchup 200 g lapte 3 linguri de făină 5 ouă caşcaval Mod de preparare: Se amestecă spaghetele scurse de apă, cu carnea călită împreună...

Read more »

Friptură de miel

Friptură de miel

Ingrediente: 1 pulpă de miel de aproximativ 1,5 kg 5- 6 căţei de usturoi 5-6 linguri de miere rozmarin cimbru sare piper condimente Mod de preparare: Cureţi şi speli bine pulpa de miel, apoi cureţi şi tai felii căţeii de usturoi. Crestezi din loc în loc pulpa de miel, o împănezi cu...

Read more »

Cartofi frantuzesti cu carnaciori

Ingrediente: 6 cartofi mari fierţi în coajă 4 cârnăciori 2 cepe sare piper delikat 3 ouă 300 g brânză telemea 100 g unt Mod de preparare: Ungem o tavă cu 50 g unt, peste care punem cartofii curăţaţi şi tăiaţi rondele. În restul de 50 g unt punem la prăjit cârnatul tăiat bucăţele...

Read more »

Salata orientala

4 cepe 2 castraveţi muraţi 2 căţei de usturoi 1 lingură de oţet 1/2 de linguriţă de sare 1/2 de linguriţă de delicat 1 morcov fiert 100 g măsline 100 ml ulei piper 2 foi de dafin Mod de preparare: Se fierb cartofii, se curăţă şi se taie rondele,...

Read more »

Salata nemteasca

Ingrediente: 500 g cartofi fierţi tăiaţi rondele 3 cepe tăiate peştişori 2 legături de ridichi tăiate rondele 5 cremvuşti fierţi tăiaţi rondele 5 felii de şuncă tăiată fideluţă 200 g smântână Mod de preparare: Se face o maioneză din trei gălbenuşuri cu ulei Bunica, piper, delicat şi sare. Se amestecă toate la un...

Read more »

Budinca de telina

Ingrediente: 100 g unt 1 ţelină fiartă 100 g pesmet 300 g caşcaval 200 g şuncă presată 150 g smântână 2 oua Mod de preparare: Se unge vasul cu unt şi se presară caşcavalul ras. Peste caşcaval punem intercalat rondele de ţelină fiartă, iar peste ţelină punem şuncă tăiată cubuleţe mici. Peste şuncă...

Read more »

Scrumbii la cuptor

Ingrediente: 6 scrumbii 1 lămâie 2 linguri ulei 1leg. pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Se curăţă scrumbiile, se spală şi se zvântă cu un şervet. Se pre­sară cu condimente şi se lasă 30 de minute la rece. Se stropesc apoi cu zeamă de lămâie în in­terior şi se învelesc, separat,...

Read more »

Cartofi cu ciuperci

Ingrediente: 1,250 kg cartofi 250 g ciuperci 1 ceapa 2 lin­guri unt 2, 1/2 linguri făinâ 1 ceaşcă smîntînă 1 ceaşcă zeamă de ciuperci 5 ouă 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar cîteva cozi de ceapă verde pesmet sare piper Mod de preparare: Fierbem separat cartofii şi ciupercile uscate, spălate mai înainte (sau...

Read more »

Cartofi englezesti

Ingrediente: 700 g cartofi 1/2 lingură unt 1 legătură mică de mărar sare piper Mod de preparare: Tăiem cartofii în formă de sfere mici, cu linguriţa specială pentru garnituri. Ii punem în apă clocotită cu sare şi îi lă­săm să fiarbă pînă se moaie. Turnăm peste ei unt topit şi mărar to­cat. Putem...

Read more »

Cartofi nemtesti

Ingrediente: 700 g cartofi 1/2 lingură unt 2 linguri smîntînă pesmet sare piper Mod de preparare: Fierbem cartofii, îi curăţăm de coajă, îi sfărîmăm mărunt şi îi prăjim în unt pînă se rumenesc. Apoi adăugăm smîn­tînă, îi punem într-un vas şi. îi dăm la cuptor pentru 10-15 minute. După ce cartofii se îmbibă...

Read more »

Cartofi pai

Ingrediente: 750 g cartofi grăsime încinsă sare Mod de preparare: Curăţăm de coajă cartofi cruzi, îi tăiem în formă de beţişoare lungi, ca firele de paie, şi cu 10-15 minute înainte de a-i servi, îi prăjim în grăsime încinsă. Pu­tem să-i prăjim într-o strecurătoare mai mare, pe care o cufundăm împreună cu cartofii...

Read more »

Cartofi prajiti

Ingrediente: 1 kg cartofi grăsime încinsă sare Mod de preparare: Cartofii se prăjesc în unt sau în gră­sime încinsă. In unt putem prăji atît car­tofii cruzi, cît şi cei fierţi cu coajă şi apoi curăţaţi. Cartofii fierţi, curăţaţi de coajă, se sfărîmă însă la prăjit, pierzînd astfel forma. Grăsimea în care prăjim atît...

Read more »

Pilaf de vrabii

Ingrediente: 25 vrăbii 50 g slănina 150 g unt sau untură 1 ceaşcă orez 2 ceşti zeamă de carne sare piper Mod de preparare: Curăţăm vrăbiile, le dăm sare şi piper, le învelim in slănină .şi le frigem în unt sau în untură, la cuptor sau pe plită, la foc iute. Prăjim orezul,...

Read more »

Garf la cuptor cu garnitură de gogoşi de bureţi, cartofi ducesa şi legume natur

Ingrediente: 1,400 kg garf de porc 300 g bureţi 300 g morcovi 200 g mazăre fină 1 legătură mărar 300 g cartofi 150g unt sare piper 2 cepe 2 linguri făină 2 ouă 2 linguri smantană 100 g zarzavat 1 /2 linguriţă boia 1 pahar vin 1 foaie dafin Mod de...

Read more »

Sufleu de pâine cu pui

Sufleu de pâine cu pui

Ingrediente: 1 piept de pui 8 felii de pâine 8 felii de caşcaval 3 roşii 3 ouă 4-5 linguri de lapte nucşoară 1 ceapă 2 linguri ulei sare piper boia dulce Mod de preparare: Dezosezi pieptul de pui, apoi îl tai bucăţi ca pentru şniţele şi le laşi deoparte. Cureţi ceapa, o...

Read more »

Cotlete de porc pane cu garnitură de piure de cartofi şi salată

Ingrediente: 900 g cotlet de porc fără os 2 linguri pesmet 1 lingură făină 2 ouă sare 150 g ulei 400 g cartofi 1 pahar lapte 30 g unt Mod de preparare: Cotletul se taie în felii, se platează, apoi se sărează. Se dau prin făină, ou şi pesmet şi se...

Read more »

Mazăre cu carnati

Ingrediente: 600 g mazăre curăţată 300 g cîniaţi uscaţi sau cabanos 400 g bureţi sare piper 1 ceapă 1 legătură mărar 120 g grăsime sau margarina 1 lingură făină 1/21 supă sau apă Mod de preparare: Mazărea se fierbe timp de 10 minute, se strecoară şi se pune intr-o cratiţă cu...

Read more »

Fileu la cuptor cu garnitură de budincă de maca­roane cu ciuperci şi varză de Bruxelles sotată

Ingrediente: 800 g file de porc 250 g macaroane 200 g ciuperci 100 g limbă afumată 50 g caşcaval 3 ouă 2 linguri sos alb 400 g varză de Bruxelles sare piper 1 /2 ceapă 400 g roşii cimbru 120 g unt 1 /2 lingură făină 1 foaie dafin 1 pahar vin...

Read more »

Cum se serveste Sampania (video)

Cum se serveste Sampania (video)

Read more »

Serbet nefiert de zmeura

Prepari acest şerbet în ziua în care culegi zmeura, pentru a fi sigură că se bate bine. La 1 kg de zmeură ai nevoie de 1 kg de zahăr tos. Amesteci zmeura şi zahărul într-o cratiţă, apoi le freci bine cu lingura de lemn până nu se mai simte zahărul. Apoi îl torni...

Read more »

Nectar de visine

Ingrediente: 4 kg vişine foarte coapte 500 g zahăr Mod de preparare: Speli vişinele şi le scoţi sâmburii, le pasezi sau le dai prin sită. Din 1 l de apă şi 500 g de zahăr fierbi un sirop. Când acesta s-a legat (fierbe cu bule mici), adaugi piureul de vişine. Il omogenizezi...

Read more »

Cartofi şi ardei umpluţi

Cartofi şi ardei umpluţi

Ingrediente: 4 cartofi fierţi în coajă 4 roşii decojite 4 arde graşi 200 g ciuperci 1 pahar smântana 100 g caşcaval ras 2 linguri unt 1 ceapă condimente piper boabe Mod de preparare: Cureţi cartofii, apoi îi goleşti de miez. Speli ardeii şi roşiile, le goleşti de seminţe şi le laşi să...

Read more »

Fasole grasă cu costiţă afumată

Ingrediente: 1 kg fasole grasă 200 g costiţă afumată sau file 1 ceapă 1 legătură ver­deaţă 250 g rosii sau bulion pastă sare piper 1/2 lingură făină 100 a grăsime 1 pahar supă sau apă (facultativ 2-3 căţei de usturoi) Mod de preparare: Fasolea se curăţă, se spală şi se rupe...

Read more »

Cotlete de porc la cuptor cu garnitură de piure de cartofi şi salată

Ingrediente: 1 kg cotlet fără os 120 g ulei sare piper 2-3 morcovi 1ceapă 400 g cartofi 1pahar lapte 30 g unt Mod de preparare: Cotletul întreg se pune într-o tavă cu ulei, se dă sare şi piper şi se dă la cuptor. Pe parcurs se mai întoarce şi cînd este...

Read more »

Vinete cu marule şi şuncă afumată

Ingrediente: 800 g vinete 6 marule 150 g şuncă 100 g costiţă afumată 250 g unt 1 /2 l supă puţin zahăr 600 g roşii sare cimbru Mod de preparare: Marulele se fierb timp de 2 minute în apă clocotită cu sare. Se stre­coară, se răcesc cu apă şi se pun...

Read more »

Sufleu de vinele cu şuncă

Ingrediente: 6 vinete potrivite sare 3 pahare lapte 250 g unt 120 g caşcaval 5 ouă 150 g şuncă 1 1/2 lingură făină 600 g roşii 6 căţei usturoi cimbru Mod de preparare: Vinetele se curăţă şi se taie în lungime (cu un cuţit inoxidabil), se dă puţină sare şi după...

Read more »

Jambon afumat în aluat cu garnitură de cartofi natur sau varză călită

Ingrediente: 800 g jambon (cu os) afumat 600 g cartofi sau 1,500 kg varză 100 g făină 1/21 lapte sare 30g drojdie 10g zahăr 1ou 50g unt Mod de preparare: Se ţine jambonul afumat timp de 10-12 ore, în apă rece, schimbîndu-se din 2 în 2 ore. Se face un aluat...

Read more »

Pilaf cu ciuperci, şuncă şi limbă afumată cu garnitură de sos de roşii

Ingrediente: 400 g orez 100 g şuncă 80 g limbă fiartă afumată 100 g bureţi de pădure sare 200 g unt Maggi 1/21 supă 1 păhărel vin tămaios 600 g roşii 4fire ceapă verde 80 g parmezan Mod de preparare: Orezul bine spălat se prăjeşte (blond) in unt, apoi se...

Read more »

Varză cu tăieţei de casă şi slănină afumată

Ingrediente: 1 kg varză dulce 250 g tăieţei de casă sare piper 250 g făină 120 g margarină 250 g slănină afumată 100g caşcaval 3 linguri sos alb 1 ou 1 /2 l supă 250 g piept afumat Mod de preparare: Slănina se taie julien şi se pune într-o cratiţă la...

Read more »

Varză roşie cu costiţă afumată şi mere

Ingrediente: 1,200 kg varză roşie 150 g costiţă afumată 1 ceapă 3 mere 150 g grăsime sau unt sare zahăr 1linguriţă oţet Mod de preparare: Varza se taie fideluţă, se dă sare, se lasă 1 oră, apoi se spală şi se stoarce bine. Costiţa se taie mărunt, ceapa tocată se sotează...

Read more »

Garf cu tocătură de şuncă presată cu garnitură de napi în pesmet şi budincă de spanac

Ingrediente: 1 kg garf de porc 200 g şuncă presată 1 felie franzelă 3 ouă sare piper 1,500 kg spanac 150g unt 2 linguri sos alb nucşoară 1 lingură făină 2 linguri de sos brun 1/41 supă 600 g napi 20 g hrean Mod de preparare: Garful întreg se frige înăbuşit....

Read more »

Supă de mere bănăţeană cu costiţă afumată

Ingrediente: 100 g costiţă afumată 2 mere 1 linguriţă praf de curry sau boia de ar­dei sare 1 1/2 l supă de carne sau pasăre 1 1/2 apă 1 lingură făină 60 g unt sau ulei 150 g smantană 30 g orez 1ceapă Mod de preparare: Se face un rintaş alb...

Read more »

Fasole boabe cu şuncă şi peşte afumat

Ingrediente: 400 g şuncă afumată 200 g peşte afumat 150 g grăsime sau ulei 400 g roşii 400-500 g fasole uscată boabe mari 5 căţei usturoi 1 foaie dafin sare 1 vîrf de cuţit muştar Mod de preparare: Fasolea se fierbe timp de 10 minute, se strecoară, se pune în 3...

Read more »

Supă de mazăre cu şuncă şi piept de pasăre

Ingrediente: 1 1/2l supă 1 1/2 apa 200 g şuncă afumată 400 g mazăre verde boabe 1 foaie dafin 1 ceapă 1 piept de pasăre 2 gălbenuşuri 1/2 pahar frişcă lichidă (smantană) sare 30 g făină 50 g unt puţin zahăr Mod de preparare: Mazărea se opăreşte, apoi se fierbe in...

Read more »

Varză creată cu carnaţi afumaţi

Ingrediente: 1,200 kg varză 600 g carnaţi afumaţi 1/2 lingură făină sare 120 g cos­tiţă afumată 500 g roşii 2 ouă 100 g grăsime 1/2 pahar vin cimbru Mod de preparare: Foile de varză se opăresc şi se aşază pe o tavă. Se face un aluat mai subţire din făină, ou,...

Read more »

Serbet de ciocolata

Ingrediente: 1,250 kg zahăr 4 pahare apa 3 batoane ciocolată sau 50 g cacao vanilie Mod de preparare: Se pun în tingirea de dulceaţă să se moaie zahărul cu patru pahare de apă. Se lasă pe marginea maşinii până se topeşte tot zahărul. Se fierbe apoi pe foc iute şi când...

Read more »

Tort cu cremă de zahar ars

Tort cu cremă de zahar ars

Ingrediente: 8 ouă 12 linguri + 1 cană de zahăr 1 l lapte coajă rasă de lămâie 1 plic zahăr vanilat Pentru blat ai nevoie de: 6 ouă 6 linguri făină 6 linguri zahăr 1 vârf de linguriţă de bicarbonat Pentru ornat ai nevoie de: 300 g frişcă 1 portocală 1 kiwi ...

Read more »

Garf de porc la cuptor cu legume

Ingrediente: 1,400 kg garf 150 g ulei 500 g fasole verde 500 g morcovi 500 g conopidă 500 g roşii 300 g mazăre 1 legătură verdeaţă piper 60 g unt 30 g sare 1 fir cimbru 100g vin Mod de preparare: Garful întreg se frige înăbuşit la cuptor cu 50 g...

Read more »

Supă de salată verde cu costiţă afumată

Ingrediente: 1,200 kg salată verde 150 g costiţă afumată 50 g unt 1/2 lingură făină 2-3 ouă 3 l apă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel cîteva fire de ceapă verde oţet Mod de preparare: Costiţa se taie bucăţi şi se prăjeşte, apoi se pun foile de salată tăiate julien şi...

Read more »

Serbet de zahar ars

Ingrediente: 1,250 kg zahăr 4 pahare apă Mod de preparare: Se pun în tingirea de dulceaţă, la foc foarte mic, 1 kg de zahăr cu trei pahare de apă. Când zahărul s-a topit, se împinge tingirea pe foc iute, la fiert. într-o tigaie foarte curată, preferabil de aluminiu, se ard 250...

Read more »

Napi gratinaţi cu şuncă

Ingrediente: 800 g napi 150 g unt 3 pahar lapte 3 linguri smantană 100 g caşcaval 3/5 lingură făină Mod de preparare: Napii se curăţă, se taie felii groase şi se fierb timp de 8 minute în puţină apă cu sare şi 30 g unt. Separat se face un sos...

Read more »

Spinare cu tocătură de ficat cu garnitură de fasole fidea, cartofi natur şi coşuleţe din foitaj umplute cu ciuperci şi smantană

Ingrediente: 1 spinare de viţel de 1,500 kg 250 g ficat de porc, viţel sau pasăre 100g zarzavat 1 ceapă 300 g cartofi noi 120 g unt 6 coşuleţe coapte din foi­taj 250 g ciuperci 1 lingură smantană 1 legătură mărar 300 g fasole fidea 1 păhărel vin roşu 1 lingură făină...

Read more »

Sitari fripti

Ingrediente: 5 sitari 50 g slănină 1 lingură untură 1 cruton mare 1 legătură pătrunjel sare piper 6 crutoane cu intestine măruntaie de sitar : ficat, inimă, pipotă 1 ceapă putin unt 1 linguriţă faină 2 lin­guri zeamă de carne Mod de preparare: Ţinem sitarii 2-3-4 zile (după cît este de frig) într-un...

Read more »

Rasol de prepelite

Ingrediente: 5 prepeliţe apă mujdei de usturoi (o căpătană) sare Mod de preparare: Fierbem prepeliţele în apă cu puţină sare. Apoi le servim ca rasol, cu mujdei de usturoi. Pofta buna!

Read more »

Pilaf de potarnichi (rizoto de vanat)

Ingrediente: 3 potîrnichi 15 ciuperci 250 g orez 150-250 g unt 5 linguriţe bulion de roşii 1 pahar zeamă de carne 5 roşii 1 ceapă 10 linguri caşcaval ras (sau parmezan) sare piper Mod de preparare: Prăjim jumătăţile de potîrniche, le lă­săm să se răcorească puţin, scoatem car­nea de pe oase şi o...

Read more »

Pilaf de prepelite

Ingrediente: 5 prepeliţe fripte 1 ceaşcă orez 2 ceşti zeamă de carne 125 g unt sare piper Mod de preparare: Curăţăm orezul şi îl spălăm repede. Orezul curat nu se mai spalâ. Punem orezul într-o cratiţă cu o bucăţică de unt, sare şi piper ; amestecăm bine, apoi turnăm zeama de carne clocotită...

Read more »

Potarnichi umplute

Ingrediente: 3 potîrnichi 10 linguri umplutură de ciuperci ca găluştele 50 g unt sare piper 10 linguri sos Mod de preparare: După ce curăţăm potîrnichile prin des­chizătura făcută la gît, le umplem cu o umplutură de ciuperci amestecată cu compoziţie pentru găluştele le legăm, apoi le frigem ca şi pe cele neumplute. Servim...

Read more »

Prepelite inabusite

Ingrediente: 2 prepeliţe 125 g unt 50 g slănină foi de vită ceapă 1/2 pahar de vin 1 foaie de dafin 3 roşii 1 lingură coniac sare piper Mod de preparare: Curăţăm prepeliţele, le prăjim. Le dăm sare şi piper. Le învelim în frunză de viţă şi în slănină, ca pe prepeliţele fripte,...

Read more »

Potarnichi fripte

Ingrediente: 3 potîrnichi 50 g slănină 50 g unt apă sare pi­per 5 linguri smintîna Mod de preparare: Pîrlim potîrnichile, le curăţăm de intes­tine printr-o deschizătură făcută la gît, le spălăm şi după ce le învelim în slă­nină, le legăm. Apoi le sărăm pe di­năuntru şi le frigem cu 15-20 minute înainte de...

Read more »

Prepelite fripte

Ingrediente: 2 prepelite 50 g slănină foi de vită 1 lingură untură 6 crutoane sare piper Mod de preparare: Curăţăm şi pirlim iute prepeliţele. Le stergem cu o cîrpă. Apoi le dăm sare şi piper. Invelim prepeliţa într-o foaie de viţă, punem pe piept o felie de slănină afumată sau proaspătă şi, cu...

Read more »

Potarnichi la frigare

Ingrediente: 3 potîrnichi 1 lămîie 50 g slănină unt pentru uns hirtia sare Mod de preparare: Curăţăm potîrnichile, le acoperim piep­tul cu felii de lămîie fără coajă şi fără sîmburi, punînd deasupra felii de slă­nină. Apoi le învelim în hîrtie unsă cu unt şi le frigem la jar într-o frigare de lemn. ...

Read more »

Porumbei cu ciuperci

Ingrediente: 3 porumbei 100 g unt 1 ceapă 1 linguriţă coniac 1/2 lămîie puţină zeamă de carne 300 g ciuperci pătrunjel tocat sare piper Mod de preparare: Curăţăm porumbeii, îi pîrlim., îi tăiem în patru. îi punem într-o cratiţa cu puţin unt şi cu ceapă tocată şi îi prăjim, ames­tecînd. Turnăm coniac şi...

Read more »

Dulceaţă de vişine

Dulceaţă de vişine

Ingrediente: 1 kg vişine 1 kg zahăr 3 pahare apă (de 200 ml) 1 linguriţă sare de lămâie Mod de preparare: Cureţi vişinele de sâmburi ajutându-te de un ac de siguranţă, după ce le-ai ales şi le-ai spălat bine. Faci pe foc mic un sirop din apă şi zahăr şi când se...

Read more »

Sirop de vişine

Ingrediente: vişine 1 kg de zahăr Mod de preparare: Speli vişinele, le scoţ sâmburii şi apoi cântăreşti o farfurie plina cu vârf cu vişine şi pentru fiecare farfirie socoteşti 1 kg de zahăr. Intr-o cratţă aşezi în straturi un rând de vişine şi uiul de zahăr şi le laşi de dimineaţă pânâ...

Read more »

Mancare de vinete

Mancare de vinete

Ingrediente: 3-4 vinete 1 kg roşii 6 ardei graşi 1 ceapă 5 căţei de usturoi 1 legătură pătrun­jel 2-3 linguri de ulei sare piper Mod de preparare: Speli vinetele, le tai felii de 1 cm grosime pe care le pui în apă care clocoteşte şi le ţii 5 minute. Le scoţi într-o...

Read more »

Şniţel vienez din carne de porc cu garnitură din piure de cartofi

Ingrediente: 800 g came de porc 2 linguri făină 3 ouă sare piper 200 g ulei 500 g cartofi 1/2 pahar lapte 40 g unt pesmet Mod de preparare: Carnea se taie felii, se platează cu ciocanul, se sărează. Se dau apoi prin făină, ou bătut şi pesmet. Se prăjesc în ulei pe...

Read more »

Ciorbă transilvăneană de tarhon

Ingrediente: 600g carne de porc mai grasă 2 cepe 2 morcovi 2 rădăcini pătrunjel 60 g orez 1 gălbenuş 3 linguri smantană 11/4 lingură făină 2-3 linguri oţet sare 1 legătură tarhon 1 legătură pătrunjel 3 litri apă Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale, se pune la fiert şi...

Read more »

Supă de fasole boabe cu costiţă sau ciolan afumat

Ingrediente: 350 g fasole 300 g costiţă sau ciolan ajumat 2 morcovi 2 cepe sare 1 legătură pătrunjel 1 foaie dafin 50 g ulei Mod de preparare: Fasolea se spală şi se lasă in apă rece cîteva ore. Se fierbe 10 minute, se strecoară şi se pune din nou la fiert...

Read more »

Ciorbă de primăvara din carne de porc

Ciorbă de primăvara din carne de porc

O reteta simpla de ciorba de primavara din carne de porc din: carne de porc, rosii, zarzavat de supa, cartofi, mazare, fasole, patrunjel, leustean, varza alba, ceapa, conopida, sare, zeama de lamaie si apa. Ingrediente: 600 g carne de porc 300 g roşii 300 g zarzavat de supă 500g cartofi 150 g mazăre 150...

Read more »

Crema de nuci

Ingrediente: 400 g nuci 2 dl lapte 100 g zahăr 1 lingură rom 2 gălbenuşuri un praf de sare puţin zahăr vanilat Mod de preparare: Se opăresc nucile măcinate cu laptele îndulcit cu zahăr. Se amestecă adăugând puţin rom şi când s-a mai răcorit, două gălbenuşuri. Se freacă bine până devine...

Read more »

Tocană moldovenească din carne de porc cu garnitură de mămăliguţă

Ingrediente: 1,200 kg carne de porc (spată, piept, gît) 300 g ceapă 5 căţei de usturoi sare boia 3 ardei graşi 300 g roşii 1 pahar vin 300 g mălai 60 g ulei Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sotează în ulei cu ceapa tocată şi se pune ustu­roiul...

Read more »

Rasol de porc cu sos de hrean cu garnitură de zarzavat, cartofi si varză cu afumătură

Ingrediente: 1,600 kg nucă şi os 3 morcovi 2 ţeline 1 ceapă 1 fir praz sare piper boabe 300 g cartofi 1 varză creaţă 80 g unt 1 legătură pătrunjel 30 g hrean 1/2 lingură făină 2 gălbenuşuri o lingură oţet puţin zahăr 50 g costiţă afumată Ingrediente: Nuca şi oasele se...

Read more »

Fasole boabe cu ciolan crud

Ingrediente: 1,500 kg ciolan sau came de porc 1 lingură bulion pastă 3-4 foi dafin 3 cepe sare piper boia iute cimbru 500 fasole boabe 200 g ulei Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi şi se prăjeşte in grăsime. Se scoate şi în grăsimea rămasă se rumeneşte puţin ceapa tocată,...

Read more »

Pasta de gutui

Ingrediente: 1 kg de gutui fierte 400 g zahăr zeama de la 1 lămâie Mod de preparare: Se spală gutuile, de preferinţă mici, se taie în patru, se scoate căsuţa cu sâmburi şi se pun să fiarbă în apă cât să le cuprindă. Se adaugă şi câteva mere creţeşti tăiate...

Read more »

Varză acră cu ciolan crud de porc

Ingrediente: 1,500 kg ciolan de porc 3 cepe 2 linguri bulion pastă sare piper boabe boia iute cimbru 2,500 kg varză acra 200 g untură ,ulei 200 g smantană Mod de preparare: Carnea se taie în bucăţi şi se prăjeşte în grăsime. Se scoate şi în grăsimea rămasă se rumeneşte ceapa...

Read more »

Spinare cu tocătură de ciuperci cu garnitură de roşii umplute cu pilaf, anghinare cu mazăre şi crochete de cartofi

Ingrediente: 1spinare de viţel de 1,500 kg 8 roşii 250 g ciuperci 2 cepe 100 g zar­zavat 6 funduri de anghinară 200 g mazăre 300 g cartofi 2 ouă pes­met 100 g orez 2 linguri smantană 30 g caşcaval Mod de preparare: După ce carnea s-a fript, se scoate muşchiul şi...

Read more »

Paine cu cartofi

Ingrediente: 1 kg făină 400 g cartofi fierţi 50 g drojdie 2 linguriţe rase de sare 3 linguriţe zahăr 5- 6 dl apă caldă Mod de preparare: Se fierb cartofii. Se curăţă de coaja înainte de a se răci de tot şi se trec prin maşina de carne sau prin presa...

Read more »

Şniţel natur din carne de porc cu garnitură de cartofi natur

Ingrediente: 800 g carne de porc 2 linguri de făină 180 g ulei sare piper 500 g cartofi 30 g unt Mod de preparare: Carnea se taie felii, se platează cu ciocanul şi se sărează. Se dau apoi prin făină şi se prăjesc în ulei pe ambele părţi. Se sting cu supă sau...

Read more »

Supă de mazăre cu afumătură

Ingrediente: 400 g mazăre boabe 60 g afumătură 1/2 lingură făină 60 g unt 1 foaie dafin 2 litri supă 1 litru apă 10 g zahăr 120 g frisca lichidă (sman­tană) 1/2 ceapă sare Mod de preparare: Mazărea se fierbe in apă cu sare circa 20 minute. Separat se face un...

Read more »

Piept umplut cu tocătură de carne cu garnitură de legume de sezon, cartofi sotaţi, paste făinoase şi salată

Ingrediente: 1 piept de viţel grăsuţ de circa 1,500 kg 100 g unt 2 felii franzelă 1 ceapă 2 ouă sare piper 1legătură pătrunjel 250g carne viţel (resturi de la piept) puţin zarzavat 1/2 1 supă, oase de viţel Mod de preparare: Se aşază pieptul pe tocător. Cu un cuţit se...

Read more »

Pateu tătărăsc

Ingrediente: 300 g carne de porc grasa 300 g came de mînzat sau viţel 6 ouă sare piper un păhărel votcă 1 fir praz 3 căţei usturoi 4 g mirodenii de carnaţi 150 g file de heringi 120 g bureţi 80 g grăsime Ingrediente aluat :240 g făină, 1 pahar lapte,20 g...

Read more »

Serbet de lamaie

Ingrediente: 1 1/4 kg zahăr 4 pahare apă 1 lămâie vanilie Mod de preparare: Se pun la topit, în tingirea de dulceaţă, la foc foarte mic, zahărul cu patru pahare de apă. Când zahărul s-a topit, se împinge tingirea pe foc iute, la fiert. Se ia spuma şi se leagă ceva...

Read more »

Ficăţei cu garnitură de orez si legume

Ficăţei cu garnitură de orez si legume

Ingrediente: 500 g ficăţei de pui 2-3 linguri bulion 1 linguriţă muştar sare piper 1 cană orez 2 morcovi 1 ardei gras roşu 200 g mazăre 1 ceapă ulei Mod de preparare: Incingi mai mult ulei şi pui ficăţeii să se rumenească, astfel vor deveni uşor crocanţi. Adaugi apoi bulionul, muştarul şi...

Read more »

Supă de fasole verde cu costiţă afumată

Ingrediente: 500 g fasole fideluţă sau grasă 150 g costiţă afumată 1 ceapă 1 rădă­cină pătrunjel 1 linguriţă făină 3 linguri smîntînă 1 legătură pătrunjel sare 3 l apă Mod de preparare: Fasolea se fierbe 10 minute, se strecoară şi se pune în supa în care a fost fiartă costiţa tăiată...

Read more »

Crema de cacao fara ou

Ingrediente: 1/2 l lapte 1 lingură cacao 3 linguri făină 4 linguri zahăr 100 g unt proaspăt 2 linguri rom Mod de preparare: Se dizolvă cacao, făina şi zahărul cu puţin lapte rece. Se freacă bine până nu mai rămâne nici un cocoloş, se toarnă cu încetul 1/2 l de lapte,...

Read more »

Spată umplută cu carne tocata cu garnitură de cartofi sotaţi cu cirnăciori afumaţi şi mazăre natur

25 August 2010

Ingrediente: 1 spată de viţel de 1,200 kg 2 cepe 1 felie franzelă 1 ou 1 legătură pă­trunjel 120 g unt 1/2 lingură făină 100 g zarzavat 400 g mazăre 400 g cartofi 150 g cirnăciori afumaţi sare piper Mod de preparare: Se scot oasele de la spată şi din resturi...

Read more »

Spinare la cuptor cu garnitură de cartofi parizieni salată brezată cu costiţă şi ciuperci umplute

Ingrediente: 1,500 kg spinare de viţel 3 salate verzi 50 g costiţă afumată 100 g unt 12 ciuperci mari 500 g cartofi 1/2 lingură făină 1/4 l supă 100 g zarzavat 1 cepă Mod de preparare: Se frige spinarea la cuptor, se face sosul, se garniseşte cu cartofi prăjiţi parizieni...

Read more »

Fazan rece

Ingrediente: 1 fazan fript 150 g vin puţină untură pentru uns tava 5 linguri aspic 200 g ficat (gîscă, găină) sare piper 10 linguri sos de coacăze Mod de preparare: Alegem un fazan gras, frumos. îl cu­răţăm fără să-1 opărim. Ii tăiem gîtul cu cap cu tot, aripile şi coada. După ce îl...

Read more »

Pasarele inabusite (vrabii,ciocarlii,ciocarlani)

Ingrediente: 25 păsărele 1 lingură unt 2 cepe 1-2 linguri făină 1 pahar vin 250 g roşii (sau bulion de roşii) sare piper Mod de preparare: Curăţăm păsărelele, le dăm sare şi pi­per. Apoi le punem într-o cratiţă să se prăjească cu unt şi cu ceapă tocată mă­runt. Presărăm făină şi amestecăm. Stin­gem...

Read more »

Rata salbatica

Ingrediente: 1 raţă mare 1 lingură unt 50 g slănină 1 pahar zeamă de carne 2-3 lingurile rîntaş rece 10 linguri smîntînă sare Mod de preparare: Jumulim pasărea, o pîrlim şi îi scoa­tem măruntaiele. O ţinem puţin în apă clocotită ca să i se întărească carnea. O împănăm cu slănină, o legăm şi...

Read more »

Fazan fript

Ingrediente: 1 fazan 1 lingură unt puţină untură pentru uns tava 50 g slănină 150 g vin sare piper Mod de preparare: Fazanul se frige ca şi curca. Se pregă­teşte însă altfel. Penele fazanului se smulg ca la orice altă pasăre, însă capul cu gîtul, aripile şi coada se taie împreună cu penele...

Read more »

Pulpa de caprioara

Ingrediente: 1/2 pulpă caprioara 100 g slănină 100 g unt 1 lingură făină 1 linguriţă bulion de roşii 1 pahar zeamă de carne Pentru marinată : 1 ceapă mică 1/4 telină 1/4 mor­cov 1/4păstirnac 1 lingură ulei 1 pahar de vin (sau oţet) 2 foi de dafin piper sare Mod de preparare: Lăsăm...

Read more »

Muschi de caprioara

Ingrediente: 1 kg carne caprioara 50 g slănină 1 lingură unt apă 1 pa­har vin (sau oţet) sare piper Mod de preparare: Curăţăm de vine muşchiul de căprioară şi îl punem să se marineze 12 ore în oţet sau în vin roşu. Scoatem muşchiul, îl ştergem cu şervetul, îl împănăm cu slă­nină şi,...

Read more »

Cotlete de caprioara

Ingrediente: 6 cotlete 1 lingură unt 2 linguriţe ulei 50 g slă­nină sare 10 ciuperci sau 20-25 măsline 10 linguri sos Mod de preparare: Marinăm timp de 12 ore un muşchi în­treg de caprioara sălbatică. Dacă îl împărţim însă în cotlete, ajung numai două ore de marinare înainte de a-1 frige. Scoatem cotletele...

Read more »

Iepure cu ciuperci

Ingrediente: 1 iepure 100 g unt sau untură 1 ceapă 1, 1/2 lingură făină 1 pahar apă 1/2 pahar vin 500 g ciuperci 2 linguri smintină sare Pentru marinată : puţin ulei oţet foaie de dafin vin alb ceapă tăiată mărunt Mod de preparare: Curăţăm iepurele şi îl jupuim. Il tăiem 1 bucăţi...

Read more »

Pateu de iepure

Ingrediente: 1 muşchi întreg de iepure 2 cepe 200 g unt pen­tru frecat şi în plus de acoperit carnea 4 gălbe­nuşuri 250 g muştar aspic sare piper Garnitură : ouă răscoapte gogoşari pătrunjel Mod de preparare: Scoatem tot muşchiul de pe spinarea iepurelui. îl curăţăm bine de piele, îl tăiem în bucăţi mici...

Read more »

Civet de iepure

Ingrediente: 1 iepure 200 g slănină sau costiţă 2 linguri făină 1-2 cepe 1/2 pahar vin roşu 1/2 pahar vin aib 1/2 pahar oţet de vin 1 ceaşcă zeamă de carne (sau de vlnat) cîţiva căţei de usturoi 500 g ar­pagic mic rotund 100 g unt 100 g ulei 500 g ciuperci 1/2...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Classic Gin Martini (video)

Cum se prepara Cocktail Classic Gin Martini (video)

Ingrediente: some ice cubes 75 ml chilled gin dash extra dry Vermouth 1 lemon 1 martini glass 1 martini gallon or mixing glass 1 cocktail stirrer 1 cocktail strainer 1 knife or canal 1 25ml shot measure 1 50ml shot measure you might also need: 1 measuring jug some measuring spoons

Read more »

Lichior de cafea

Ingrediente: 250 g cafea (pentru 1 l cafea lichidă) 1 l alcool 90° sirop dintr-un kg zahăr şi 1/2 l apă vanilie Mod de preparare: Se face la filtru o cafea aromată din 250 g cafea prăjită şi măcinată mai mare. Se trece prin filtru atâta apă clocotită, încât să se...

Read more »

Marmelada de portocale

Ingrediente: 1 kg portocale fierte 1 kg zahăr 2 pahare de apă Mod de preparare: Se aleg portocale mari cu coaja groasă, se spală şi se şterg. Se pune o oală cu apă pe foc în care să poată încăpea portocalele în voie. Când apa clocoteşte bine, se dă drumul...

Read more »

Piept umplut cu prune cu garnitură de piure de cartofi şi sote de morcovi

Ingrediente: 1,500 kg piept de viţel 250 g prune uscate 4 bucăţi cuişoare 150 g unt sare 150 g pesmet 3 ouă puţin zahăr 200 ficat 350 g cartofi 350 g mor­covi 1/2 lingură făină 2 linguri sos de friptură 1/4 l supă Mod de preparare: Se prepară carnea pentru...

Read more »

Serbet de trandafir

Ingrediente: 250 g foi de trandafir 1 l apă 1 kg zahăr 1 vârf linguriţă sare de lămâie Mod de preparare: Se vântură sau se dau prin ciur 250 g de foi alese de trandafir, ca să se îndepărteze praful galben ce cade din flori. Se pun la fiert cu 1...

Read more »

Crema de unt

Ingrediente: 1 dl apă 120 g zahăr vanilie 4 gălbenuşuri 200 g unt proaspăt Mod de preparare: Se pune să fiarbă într-o cratiţă, 3 – 4 minute, apa cu zahărul. Se adaugă în siropul pregătit, după dorinţă, vanilie sau puţină coajă de lămâie. Se acoperă şi se lasă astfel să stea un...

Read more »

Spinare la cuptor cu garnitură de cartofi parizieni, morcovi, mazăre, fasole fidea, conopidă şi cartofi noi

Ingrediente: 1 spinare de viţel de 1,500 kg 120 g unt sare piper 250 g morcovi 250 g mazăre 200 g fasole fidea 1 conopidă 250 g cartofi noi Mod de preparare: Se frige carnea şi se face sosul. Carnea se taie felii, se aşază pe un pla­tou fierbinte şi se...

Read more »

Cremă hategana de fasole boabe cu ciuperci şi costiţă afumată

Ingrediente: 300 g fasole boabe 100 g costiţă afumată 300 g ciuperci 2 cepe sare piper 60 g unt 2 l apă 1 l supă 2 legături mărar 3 linguri smîntînă 1 foaie dafin 1/2 lingură făină Mod de preparare: Fasolea se fierbe 10 minute (după ce a stat în apă...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Negroni (video)

Cum se prepara Cocktail Negroni (video)

Ingrediente: 25 ml Red Vermouth 25 ml Bitter Campari 25 ml Gin some ice cubes 1 orange 1 lemon 1 old fasioned glass or a large tumbler 1 cocktail stirrer or a bar spoon 1 knife or canal 1 25ml shot measure 1 50ml shot measure

Read more »

Dulceaţă de coacaze rosii

Dulceaţă de coacaze rosii

Ingrediente: 300 g coacăze roşii (fără sâmburi) 1 kg zahăr un sfert de ligurinţă sare de lămâie 1/2 baton de vanilie 250 ml apă pentru sirop Mod de preparare: Alegi coa­căzele şi le scoţi sâmburii cu un ac de siguranţă. Din zahăr şi apă prepari un sirop pe care îl fierbi 10...

Read more »

Şniţele de cotlet cu tocătură de file afumat cu garnitură de fasole fidea natur şi roşii umplute cu pilaf

Ingrediente: 1,200 kg cotlet de viţel 150 g file afumat fiert 3 linguri sos alb 100 g unt 100 g ulei 10-12 roşii 150 g orez 300 g fasole fidea sare piper 2 ouă pesmet 1 lingură făină Mod de preparare: Se taie cotletele felii, se trec prin sare, piper, făină,...

Read more »

Gem de caise decojite

Gem de caise decojite

Ingrediente: 1 kg caise 600 g zahăr zeama de la 1/2 lămâie Mod de preparare: Speli caisele, le cureţi de pieliţe şi le scoţi sâmburii. Le pui într-o cratiţă, torni peste ele zahărul şi le fierbi la foc domol până se topeşte zahărul. Dai apoi focul mai mare şi adaugi zeama de...

Read more »

Paine cu lapte

Ingrediente: 1 kg făină 40 g drojdie 6 -7 dl lapte 1 lingură ulei 20 g zahăr 2 linguriţe rase de sare Mod de preparare: Se cerne făina în copaie. Se face loc la mijloc. Se pune drojdia frecată cu zahărul, apoi uleiul, sarea şi laptele rece. Se frământă totul bine,...

Read more »

Supă de cartofi cu costiţă afumată marinareasca

Ingrediente: 400 g cartofi 150 g costiţă afumată 1 telina 3 fire praz 2 cepe 3 lin­guri smantană 1 litru supă 1 cutie crevete crab sau 20 cozi de raci 60 g unt 1/2 linguriţă boia de ardei sare 2 linguriţe coniac Mod de preparare: Costiţa se taie julien, se prăjeşte...

Read more »

Supă rece bucovineană de ciuperci şi şuncă

Ingrediente: 180 g şuncă afumată slabă 600 g ciuperci l supă tare 11/2 bors 13/4 l apa 2 bucăţi sfeclă 1 legătură leuştean sare 2 ouă 200 g smantană zeamă de lămaie Mod de preparare: Ciupercile se curăţă, se spală şi se fierb 10 minute in puţină supă cu zeamă de...

Read more »

Ştevie pane

Ştevie pane

Ingrediente: 1 legătură ştevie 2 ouă 4-5 lin­guri faină 4-5 căţei de usturoi sare piper ulei Mod de preparare: Speli bine ştevia, cureţi frunzele de nervuri şi le laşi deoparte să se scurgă. Baţi bine ouăle cu făina şi potriveşti gustul de sare şi piper. Rulezi fiecare frunză de ştevie, o dai...

Read more »

Spată umplută cu tocătură de ficat şi carne cu garnitură de bureţi sotaţi şi gulioare umplute cu sos alb cu caşcaval

Ingrediente: 1,200 kg spată de viţel 25 g ficat de viţel sau porc 1 felie franzelă 3 ouă sare piper 400 g bureţi 6 bucăţi ţelină 120 g caşcaval sau telemea 2 lin­guri sos alb 120 g unt 1 legătură pătrunjel 1/2 lingură făină 100 g zarzavat 2 cepe 1 lngură pesmet...

Read more »

Supă japoneză cu costiţă afumată

Ingrediente: 100 g costiţă afumată 1 1/2 l supă de came sau pasăre 1 1/2 l apă 2 cepe 1/2 linguriţă praf de curry sau boia de ardei 1 lingură făină sare 25 g orez fiert 1 mar 40 g unt Mod de preparare: Costiţa se taie, se sotează cu unt,...

Read more »

Covrigei cu scortisoara

Ingrediente: 500 g făină 250 g unt proaspăt 50 g zahăr 40 g drojdie 1/2 ceaşcă lapte coajă rasă de lămâie 1/2 linguriţă sare 1 linguriţă scorţişoară zahăr şi migdale pentru presărat deasupra Mod de preparare: Se moaie drojdia cu lapte călduţ. Se cerne făina pe masa de aluat sau într-un...

Read more »

Rulade umplute cu tocătură de carne, piept afumat şi file de scrumbie cu garnitură de pilaf cu stafide

Ingrediente: 1,400 kg capac de viţel sau mînzat 300 g carnaţi polonezi sare piper 200 g piept afumat 5 fileuri de scrumbii sărate 2 ouă 15 felii subţiri de lămaie fără coajă 400 g roşii 5 căţei usturoi 150 g unt 100 g stafide 2 pahare vin roşu 1/2 lingură făină 250...

Read more »

Rulada umpluta cu tocătură de carne şi piept afumat cu garnitură de budincă de varză cu piept afumat şi sos alb

Ingrediente: 1,400 kg pulpă de viţel 200 g piept afumat 120 g unt sau ulei 3 ouă 1 1/2kg varză 1 lingură smantană 1/2 lingură făină 2 linguri sos alb pu­ţină supă pentru sos 1/2 pahar vin Mod de preparare: Se taie 12-14 şniţele subţiri, se bat cu satirul (se platează),...

Read more »

Tarta cu prune necojite

Ingrediente: 1 ceaşcă caimac 1 ceaşcă făină un praf sare 1/2 kg prune zahăr pentru pus deasupra Mod de preparare: Se face un aluat dintr-o ceaşcă de caimac, o ceaşcă de făină şi sare. Se întinde foaia potrivit de groasă şi se aşază într-o tavă dreptunghiulară pentru copt plăcinte, umezită cu...

Read more »

Spata umplută cu ciuperci cu garnitură sote de roşii cu şuncă şi budincă de macaroane cu caşcaval şi sos alb

Ingrediente: 1 spată de 1,200 kg 250 g ciuperci 4 ouă 80 g caşcaval 120 g unt 4 linguri sos alb 500 g roşii 100 g şuncă sare piper cimbru 1/2 pahar vin roşu 1 ceapă zahăr Mod de preparare: Ciupercile se toacă şi se sotează cu unt şi ceapă tăiată,...

Read more »

Piept umplut cu momite şi scoici sau midii cu garnitură de pilaf cu spanac, conopidă în aluat şi napi cu pesmet

Ingrediente: 1 piept de viţel (1,500 kg) 250 g momite 25 midii sau scoici 4 ouă 1 conopidă 400 g napi 150 g orez 1 1/2kg spanac 200 g unt 1 legătură ver­deaţă sare piper nucşoară 1 felie franzelă 1 pahar vin ulei de prăjii gogoşelele 1 1/2 lingură făină Mod de...

Read more »

Nucă umplută cu sote de carne şi ciuperci cu garnitură de legume şi gulioare umplute cu ficat şi ouă

Ingrediente: 1 nucă rotundă de 1,200 kg, 10 gulioare 400 g cartofi noi 300 g mazăre 150 unt 1 legătură pătrunjel 150 g ficat 2 ouă sare piper 1 păhărel de vin roşu 250 g ciuperci 100 g zarzavat 1 ceapă 1 lingură făină Mod de preparare: Nuca se frige înăbuşită...

Read more »

Iepure cu smantana

Ingrediente: 1 kg carne de iepure 100 g slănină 150 g unt 10 linguri sos de smîntînă 2 pahare oţet 1 lin­gură făină sare piper Mod de preparare: Alegem carne de iepure de la spinare sau picioarele dinapoi care, prin excep­ţie, se spală mult pînă iese apa limpede, psntru ca mîncarea să nu...

Read more »

Iepure cu masline

Ingrediente: 1 iepure 2-4 foi de dafin 4-6 cuişoare 1 ceapă mare cîteva felii de morcov şi telină 2 pahare vin alb 1 pahar otet 100-150 g costifă afumată 3 linguri făină 2 pahare apă 1 linguriţă coniac 1 kg arpagic 300 g măsline 1-2 căpătîni de us­turoi 1 lămîie 200 g ulei...

Read more »

Iepure fript

Ingrediente: 1/2 iepure 50 g slănină 1 căpăpnă usturoi 2 lin­guri untură 1/2 pahar vin alb sare Mod de preparare: Alegem muşchiul şi pulpa dinapoi. Cu un cuţit ascuţit curăţăm bine carnea de pieliţele de deasupra (carnea de vînat nu se spală). Apoi o sărăm şi, cu un ac spe­cial, o împănăm des...

Read more »

Pateu de ficat de gasca

Ingrediente: 400 g ficat 100 g unt (sau grăsime de gîscă) 6 linguri aspic 1 pahar lapte 50 g măsline 50 g capere 1 ceapă mică 2 gălbenuşuri muştar sare piper Mod de preparare: Curăţăm ficatul, îl spălăm în lapte şi îl ţinem cîteva ore în lapte. Fierbem lap­tele într-o cratiţă şi cînd...

Read more »

Ficat de gasca la gratar

Ingrediente: 500 g ficat 1/2 lingură untură de gîscă sare piper Garnituri: 700 g cartofi 100 g untură Mod de preparare: Curăţăm ficatul, scoatem pieliţele, îl tăiem în lung (orizontal), în felii groase de un deget, şi îl frigem ca pe biftec. Ungem grătarul cu grăsime, abundent. Presărăm ficatul cu piper, ungem cu...

Read more »

Gasca fripta

Ingrediente: 1 gîscă tînără 1/2 lingură untură garnitură de cartofi (700 g cartofi, 100 g untură, 1 ceapă) sare piper Mod de preparare: Pîrlim şi curăţăm de intestine o gîscă tînără, dăm sare şi piper şi o aşezăm în­tr-un vas de sticlă rezistentă la foc sau într-o tavă. Punem puţină untură ca sâ...

Read more »

Gasca cu fasole uscata (casulet)

Ingrediente: 1/2 gîscă 1/2 lingură unt sau untură (sau grăsime de gîscă) 1/2 kg fasole uscată 200 g costiţă 1 pereche debreţini 1 ceapă citeva felii de mor­cov şi de telină 1/2-l lingură făină 2 linguri bu­lion de roşii 1/2 păhărel de vin 1 polonic apă clocotită 1 foaie de dafin sare piper...

Read more »

Rata la frigare

Ingrediente: 1 rată 1 linguriţă untură puţin cimbru Mod de preparare: Curăţăm bine raţa, tăiem aripile, gîtul şi vîrfurile picioarelor, care trebuie în­toarse în afară şi legate cu aţă. înainte de a pune raţa la frigare, o frecăm cu fi­catul ei crud şi o presărăm cu puţin cim­bru. Invelim cu hîrtie unsă cu...

Read more »

Boboc de rata cu gulii

Ingrediente: 2 boboci de rată 6-8 gulii 100 g unt 1 linguriţă făină de cartofi sau de grau 1 pahar de vin 1 foaie de dafin 1 linguriţă zahăr 1 ceaşcă zea­mă de carne sare piper Mod de preparare: Pîrlim şi curăţăm, de intestine bobocii de raţă, apoi îi spălăm şi îi ştergem...

Read more »

Rata pe varza

Ingrediente: 1 rată mare 2 căpăţîni de varză acra 2 linguri untură 3-4 roşii (sau 1 lingură bulion de roşii) 1 ardei gras sare piper Mod de preparare: Curăţăm şi spălăm bine raţa, apoi o frecăm cu sare şi o aşezăm într-o cratiţă sau într-o tavă, adăugăm grăsime şi dăm la cuptor. După...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Bramble (video)

Cum se prepara Cocktail  Bramble (video)

Ingrediente: 50 ml gin 25 ml lemon juice 5 ml gomme syrup some crème de muir some ice cubes some crushed ice 1 blackberry 1 lemon slice 1 cocktail shaker 1 short glass 1 25ml (1 fl oz) measure 1 50ml (2 fl oz) measure 1 measuring jug 1 set measuring spoons 1...

Read more »

Lichior de portocale

Ingrediente: 1 l alcool de 90° 1 l lapte crud 1 kg zahăr tos 4 portocale 1 lămâie Mod de preparare: Într-un borcan de 4 kg se pun alcoolul, laptele crud, zahărul, 4 portocale tăiate bucăţi potrivite, cu coajă şi cu sâmburi, şi o lămâie tăiată bucăţi. Se leagă borcanul...

Read more »

Corabioare

Ingrediente: 250 g făină 120 g zahăr vanilat 2 gălbenuşuri 2 linguriţe apă rece 200 g unt proaspăt un praf de sare Mod de preparare: Se cerne pe masa de aluat făina amestecată cu zahăr pisat şi vanilat. Se face loc la mijloc şi se pun gălbenuşurile, două linguriţe de apă...

Read more »

Peltea de mere

Ingrediente: 1 l zeamă în care au fiert merele 1 kg zahăr Mod de preparare: Pentru peltea se aleg mere Renete, sau mere creţeşti, roşii şi cu miezul mai tare. Cele făinoase se sfărâmă la fiert şi dau o peltea tulbure. Se spală merele, se taie în patru şi fiecare sfert...

Read more »

Piept umplut cu garnitură de conopidă, fasole sotată şi cartofi prăjiţi cu mujdei

Ingrediente: 1,500 kg piept de viţel 1 conopidă 400 g fasole verde grasă 400 g car­tofi 6 căţei usturoi 3 linguri smîntînă 1 legătură mărar sare piper 1 /2 linguriţă boia 100 g ulei 80 g unt Mod de preparare: Se umple tăietura iar so­sul se scade mai mult şi se mai fierbe...

Read more »