miercuri, 12 septembrie 2012

Retete culinare #71


Retete culinare:

Burgeri de porc cu naut

Burgeri_de_porc_cu_naut
Combină 300 g carne de porc tocată, 400 g năut fiert – scurs de lichid şi zdrobit, pătrunjel prospat, tocat, 2 linguri pastă de curry şi 1 ou, bătut. Modelează 4 burgeri şi dă la rece. Prăjeşte burgerii în 1 lingură ulei de floarea soarelui, 6-8 min. Combină 1 castravete curăţat de coajă şi...
Read more »

Cafea cu vin

Cafea_cu_vin
O reteta de cafea cu vin din: cafea, vin rosu, votca si zahar. Ingrediente: 1/8 l cafea tare 1/8 l vin rosu 8 cl votca 5 lingurite de zahar   Mod de preparare: Incalzim ingredientele intr-un vas pana aproape de punctul de fierbere, dar sa nu fiarba. Servim fierbinte in cesti.
Read more »

Desert cu piersici coapte

Desert_cu_piersici_coapte
Desert cu piersici coapte din: piersici, mascarpone, biscuiti, coacaze, unt, zahar pudra, miere si scortisoara. Ingrediente: 4 piersici 200 g mascarpone 30 g biscuiţi cu ovăz sau digestivi 125 g coacăze 15 g unt 1 lingură cu zahăr pudră 1 miere 1/2 scorţişoară   Mod de preparare: Incalzeste cuptorul. Spala piersicile si taie-le pe...
Read more »

Salata cu branza si fructe de padure

Salata_cu_branza_si_fructe_de_padure
O reteta de salata cu branza si fructe de padure din: fructe, macris, spanac, rucola, pepene galben, tarhon, lamaie, ulei de masline, banza, seminte de susan, sare si piper. Ingrediente: 200 g fructe: mure, zmeura, agrise, coacaze. 3-4 legaturi frunze de macris, spanac, rucola 400 g pepene galben 2 legaturi tarhon 1 lamaie 4...
Read more »

Supa de pastai galbene cu smantana

Supe_1
O reteta delicioasa de supa cu:fasole galbena, ceapa, rosii, cartof, morcov, radacina de patrunjel, faina, unt, sare, patrunjel verde, smantana. Ingrediente: o mână de fasole galbenă 1 ceapă 2 roşii 1 cartof 2 morcovi 1 rădăci nă pătrunjel 1 lingură făină 2 linguri unt sare pătrunjel şi mărar verde 4 linguri smântână Mod de...
Read more »

Salată de legume cu usturoi

Salata_de_-legume_cu_usturoi.png
O reteta delicioasa de salata cu: varza dulce, rosii, ardei gras, morcov, ceapa, usturoi, patrunjel, mara, mere, sare, ulei, otet. Ingrediente: 1/2 varză dulce 6 roşii 2 ardei graşi 2 morcovi 2 cepe 2-3 cătei de ustu­roi 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar 2 mere sare ulei oţet Mod de preparare: Cureţi...
Read more »

Clătite cu mălai

Clatite_cu_malai
O reteta de clatite cu malai din: malai, faina, oua, praf de copt, lapte, ulei si miere. Ingrediente: 50g mălai fin 50g făină 2 ouă mari, bătute 1 linguriţă praf de copt 200 ml lapte ulei sau unt, pentru prăjit miere, pentru servit   Mod de preparare: Se amestecă mălaiul cu făina şi praful...
Read more »

Porc crocant în cupe de salată

Porc_crocant_în_cupe_de_salata
O reteta de porc crocant in cupe de salata din: lemongrass, ulei, zaha brun, ceapa rosie, coriandru, salata verde, usturoi, ardei iute, suc de limes si sos de peste. Ingrediente: 4 tije de lemongrass, curatate de frunzele exterioare tari ulei vegetal 400 g carne tocata de porc 1 lingura zaha brun sau zahar de...
Read more »

Pachetele de vinete cu carne si mentă

Pachetele_-de_-vinete_-cu_-carne_-si_-menta.png
O reteta delicioasa de pachetele cu: carne tocata, vinete, paine, usturoi, menta, ou, cascaval, rosii, busuioc, vin alb, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 300 g carne tocată 60 g pâine înmuiată în lapte 1 căţel de usturoi frunze de mentă 1 ou 40 g caşcaval ras 2 roşii 15 frunze de busuioc 2...
Read more »

Budincă de mălai cu brânză de vaci

Budinca_de_malai_cu_brânza_de_vaci
O reteta de budinca de malai cu branza de vaci din: branza de vaci, smantana, oua, malai, faina, zahar brun, praf de copt, zeama de lamaie, coaja de lamaie, smantana si dulceata de visine. Ingrediente: 300g brânză de vaci 300ml smântână grasă 3 ouă, albuşul separat de gălbenuş 200g mălai 200g făină 2 linguri...
Read more »

Spaghete cu tocana din carne tocata

Spaghete_cu_tocana_din_carne_tocata
O reteta de spaghete cu tocana din carne tocata din: ulei de masline, ceapa, ciuperci, chiftele de soia, vin rosu, rosii in suc, bulion, zahar, oregano, spaghete si parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 2 cepe, tocate 350 g ciuperci, taiate felii 300 g chiftele de soia sau carne tocata de vita 250...
Read more »

Biscuiţi cu mălai şi portocale

Biscuiti_cu_malai_si_portocale
O reteta de biscuiti cu malai si portocale din: zahar fin, malai, faina, sare, unt, coaja de portocala si oua. Ingrediente: 100g zahăr fin 250g mălai 100g făină un praf de sare 170g unt, tăiat cubuleţe (la temperatura camerei) coaja rasă de la 3 portocale 2 ouă mari, bătute   Mod de preparare: Se...
Read more »

Ciorbă de viţel cu ardei iute

Ciorbă_de_viţel_cu_ardei_iute
O reteta de ciorba de vitel cu ardei iute din: rasol de vita, ardei capia, ceapa rosie, morcovi, telina, suc de rosii, fasole alba, ulei de masline, ardie iute, sare si piper negru. Ingrediente: 1 kg rasol de vită 2 bucati ardei capia 2 bucati cepe roşii 2 bucati morcovi 1 bucata ţelină 1...
Read more »

Barbun copt şi prăjit, cu pancetta si cimbru

Barbun_copt_si_prajit_cu_pancetta_si_cimbru
O reteta de barbun copt si prajit cu pancetta si cimbru din: barbun, ulei de masline, sare de mare, piper, cimbru, lamai, pancetta si fileuri de ansoa. Ingrediente: 4 barbuni, curăţaţi de solzi şi de intestine ulei de măsline sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat o legătură mare de cimbru sau maghiran...
Read more »

Inghetata de pepene galben cu biscuiti

Inghetata_de_pepene_galben_cu_biscuiti
O reteta de inghetata de pepene galben cu biscuiti din: pepene galben, suc si coaja de lamai, apa fiarta, zahar si biscuiti. Ingrediente: 1 pepene galben sucul si coaja rasa de la 5 lamai 500 ml apa fiarta si racita 450 g zahar 5 biscuiti amaretti sau din ovaz   Mod de preparare: Curăţaţi...
Read more »

Salată cu pepene galben

Salata_cu_pepene_galben
O reteta de salata cu pepene galben din: pepene galben, salata verde, telina, seminte de floarea soarelui, ulei de masline, lamaie, sare si amestec de piper. Ingrediente: 1 pepene galben 1 salata verde mai mare 2-3 tije de telina 2 linguri seminte decojite de floarea soarelui 3 linguri ulei de masline 1 lamaie sare...
Read more »

Bouillabaise de spanac

Bouillabaise_de_spanac
O reteta de bouillabaise de spanac din: ulei de masline, ceapa, fenicul, cartofi, usturoi, sofran, supa de pui, vin alb sec, frunze de spanac, oua, sare si piper. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata marunt 1 bucata de fenicul, taiat in cubulete, plus tulpina 400 g de cartofi noi, taiati cuburi...
Read more »

Rulada de pui umpluta cu legume

Rulada_de_pui_umpluta_cu_legume
O reteta de rulada de pui umpluta cu legume din: piept de pui, legume, oua, smantana, sare, piper, vin, oregano, usturoi, ceapa si patrunjel. Ingrediente: 600 g piept de pui 200 g legume mixte congelate 2 oua 80 ml de smantana lichida sare piper alb macinat 30 ml vin alb oregano usturoi pudra 100...
Read more »

Reteta zilei: Tarta cu mere

Tarta_cu_mere_2
O reteta de tarta cu mere din: faina, zahar pudra, sare, unt, galbenus de ou, mere rosii, zahar brun si mere verzi. Ingrediente: Pentru aluat: 1 1/2 cesti faina 1/2 ceasca de zahar pudra 1/4 lingurita de sare 9 linguri de unt rece, taiat în bucati 1 galbenus de ou Pentru sos de mere:...
Read more »

Fundiţe cu mazăre şi ciuperci

Fundite_cu_mazare_si_ciuperci
O reteta de fundite cu mazare si ciuperci din: paste, ciuperci, smantana, bacon, mazare, ulei si sare. Ingrediente: 200 g paste tip fundite 300 g ciuperci 200 ml smantana pentru gatit 100 g bacon 3 linguri cu mazare ulei sare   Mod de preparare: Fierbe pastele în apă cu sare şi o picătură de...
Read more »

Tarta cu rosii, porumb si masline

Tarta_cu_rosii_porumb_si_masline
O reteta de tarta cu rosii, porumb si masline din: rosii, ceapa, masline, boabe de porumb, ulei de masline, faina, ou, lapte, zahar, oua, smantana, cascaval, sare, piper si frunze de busuioc. Ingrediente: 500 g rosii 500 g ceapa 100 g masline negre fara samburi 400 g boabe de porumb conservat 5 linguri ulei...
Read more »

Somon cu rondele de cartofi

Somon_cu_rondele_de_cartofi
Presară 4 fileuri de somon de 150 g cu 1 linguriţă piper negru, zdrobit. Taie 750g cartofi felii rotunde şi rumeneşte 12-15 min în 3 Ig ulei de măsline, apoi adaugă 25 g unt. Tine pe foc încă 5min, până se rumenesc uniform. Combină zeama de la 1 lămâie, 2 linguri capere scurse de...
Read more »

Piure de mazare cu menta

Piure_de_mazare_cu_menta
O reteta de piure de mazare cu menta din: mazare verde, unt, ceapa, usturoi, marar, menta, sare si piper. Ingrediente: 1 kg mazare verde 2 linguri unt 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 legatura marar 1 lingura frunze tocate de menta sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi mazărea în apă cu sare....
Read more »

Inghetata cu mascarpone si rozmarin

Inghetata_cu_mascarpone_si_rozmarin
O reteta de inghetata cu mascarpone si rozmarin din: galbenusuri, zahar, lapte, mascarpone, zahar vanilat si rozmarin. Ingrediente: 4 galbenusuri 150 g zahar 500 ml lapte 150 g mascarpone sau crema de branza 1 lingurita zahar vanilat sau 1/2 baton de vanilie 1 lingura rozmarin taiat in bucati foarte mici (eventual pisat intr-un mojar)...
Read more »

Pui crocant

Pui_-crocant.png
O reteta delicioasa de pui cu: faina, carne de pui, cimbru, piper, lapte, ou, pesment, lamaie. Ingrediente: 1/2ceaşcă de făină 2 linguriţe de cimbru proaspăt sau 1 linguriţă din varianta uscată 1/2 linguriţă de sare 1/2 linguriţă de piper negru proaspăt măcinat 1/2 ceaşcă de lapte bătut sau zer 1 albuş de ou o...
Read more »

Macrou la gratar cu salata picanta de piersici

Macrou_la_gratar_cu_salata_picanta_de_piersici
O reteta de macrou la gratar cu salata picanta de piersici din: file de macrou, ulei de floarea soarelui, sos de soia, ghimbir, zeama de lamaie, usturoi, chilli, otet balsamic, salata chinezeasca, fasole verde, ceapa verde si piersici. Ingrediente: 450 g file de macrou 1 lingura ulei de floarea soarelui 2 linguri sos de...
Read more »

Piept de pui cu smantana

Retete_3
O reteta de piept de pui cu smantana din: piept de pui, smantana, telina, rosii, mar, marar verde, mustar, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui mai mare 100 ml smantana 1 telina 2 rosii 1 mar 1 legatura marar verde 1 lingurita mustar sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi pieptul de...
Read more »

Ciorba de rata

Ciorba_de_rata
O reteta de ciorba de rata din: carne de rata, morcovi, ceapa, ardei grasi, patrunjel, telina, bors, cartofi, fidea, leustean, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de rata (tacam, aripi) 2 morcovi 3 cepe 2 ardei grasi 1 radacina de patrunjel 1 telina mica 1 litru bors 4-5 cartofi 100 g fidea 1...
Read more »

Chifteluţe din carne de miel

Chiftelute_din_carne_de_miel
Preîncălzeşte cuptorul la semnul 5/190 C. Combină 500 g carne tocată de miel, 1 ou bătut, 2 linguriţe oregano uscat, coaja rasă de la 1 lămâie, 3 căţei de usturoi zdrobiţi şi modelează chifteluţe. Incinge 2 lg ulei de măsline şi prăjeşte 5 min întorcând o dată. Transferă pe o tavă de copt. Incinge...
Read more »

Dulceata de caise cu vin si ghimbir

Dulceata_de_caise_cu_vin_si_ghimbir
O reteta de dulceata de caise cu vin si ghimbir din: caise, vin alb, ghimbir, zahar si scortisoara. Ingrediente: 1 kg caise 400 ml vin alb 50 g ghimbir tocat marunt 1 kg zahar 1 lingurita scortisoara rasa   Mod de preparare: Fierbeţi vinul cu ghimbirul şi scorţişoara 10 minute, apoi adăugaţi caisele taiate...
Read more »

Paste Bolognese cu cârnăciori

Paste_Bolognese_cu_cârnaciori
O reteta de paste bolognese cu carnaciori din: carnaciori, seminte de fenicul, ciuperci, vin rosu, sos cu rosii si legume, paste si parmezan. Ingrediente: 6 cârnăciori de calitate, fără pieliţă 1 linguriţă seminţe de fenicul 250g de ciuperci, feliate 150ml de vin roşu (opţional) 2 borcane de sos cu roşii şi legume 300g de...
Read more »

Frigarui vegetariene

Frigarui_vegetariene
O reteta de frigarui vegetariene din: dovlecei, ciuperci, ardie gras, frunze de telina si patrunjel, ulei, mujdei, sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei mai mari 8 ciuperci albe de cultura 1 ardei gras rosu 2 cepe frunze de telina si de patrunjel 100 ml ulei 200 ml mujdei facut din 2 capatani de usturoi...
Read more »

Plăcintă cu carne de porc şi mere

Placinta_cu_carne_de_porc_si_mere
Preîncălzeşte cuptorul la 6/200°C. Intr-un vas larg, încinge 2 linguri ulei şi prăjeşte 1 fir de praz, felii, până când se pătrunde. Adaugă 500 g carne tocată şi prăjeşte 5 min. Adaugă 150 ml vin alb, fierbe 5 min. Adaugă 400 ml sos de vită, preparat din cub concentrat fiert şi îngroşat cu făină,...
Read more »

Frittata la cuptor

Frittata_la_cuptor
O reteta de frittata la cuptor din: ulei de masline, paste, ceapa verde, porumb, mazare, ardei, oua, lapte, frunze de cimbru, cheddar si parmezan. Ingrediente: ½ linguriţă ulei de măsline 85 g de paste fusilli sau de macaroane 1 praz sau 1 legătură de ceapă verde, tăiată 85 g de porumb congelat sau din...
Read more »

Reteta zilei: Ardei umpluti cu orez

Ardei_umpluti_cu_orez_13
O reteta de ardei umpluti cu orez din: ardei grasi, orez, morcovi, ceapa, ulei, apa, sare, piper si bulion. Ingrediente: 14 ardei grasi potriviti 14 linguri orez 2 morcovi 1 ceapa 50 ml ulei 1 pahar apa Sare Piper Bulion Mod de preparare: Se scot cotoarele de la ardei, se spala bine si se...
Read more »

Inghetata cu urda si piersici

Inghetata_cu_urda_si_piersici
O reteta de inghetata cu urda si piersici din: galbenusuri, scortisoara, urda, zahar, lapte, frisca, piersici si cognac. Ingrediente: 4 galbenusuri 1 lingurita scortisoara macinata 200 g urda 200 g zahar 500 ml lapte 250 g frisca batuta din smantana proaspata 500 g piersici 50 ml cognac   Mod de preparare: Curăţaţi piersicile de...
Read more »

Mozzarella cu roşii, usturoi si sos de nuci

Mozzarella_cu_rosii_usturoi_si_sos_de_nuci
O reteta de mozzarella cu rosii, usturoi si sos de nuci din: rosii cherry, mozzarella, usturoi, frunze de marar, nuci, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g rosii cherry 400 g mozzarella 1 capatana de usturoi 1 legatura frunze de marar 150 g nuci macinate 4-5 linguri ulei de masline sare piper...
Read more »

Gratin de carne tocata

Gratin_de_carne_tocata
Preîncălzeşte cuptorul la semnul 6/200C. Intr-un vas larg, încinge 2 linguri ulei şi prăjeşte 5min 2 buc. ardei gras tăiate cu 2 foi de dafin. Adaugă 500 g carne tocată de vită sau de porc sau granule de soia şi prăjeşte 5 min. Adaugă 700 ml suc gros de roşii cu 4 căţei de...
Read more »

Retete de post: Borş de păstăi verzi

Bors_de_pastai_verzi
O reteta de bors de pastai verzi din: fasole, cartofi, ardei verde, morcovi, ceapa, orez, bors, patrunjel, leustean, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 400 g fasole verde fideluță 3 cartofi 1 ardei verde 2 morcovi 2 cepe albe 1 lingura orez cu bobul rotund 500 ml borș 1 legatura pătrunjel 3-4 fire...
Read more »

Spaghetti puttanesca

Spaghetti_puttanesca
Spaghetti puttanesca din: ulei de masline usturoi, sos de rosii cu busuioc, capere, fileuri de ansoa, masline, fulgi de chilli si spaghete. Ingrediente: ulei de masline 2 catei de usturoi sos de rosii cu busuioc 1 lingura de capete, taiate daca sunt mari 2 fileuri de ansoa, scurse de ulei si taiate 1 mana...
Read more »

Budinca de urda

Budinca_de_urda
O reteta de budinca de urda din: urda, faina, malai, grisat, oua, zahar, lamai, stafide, unt si faina. Ingrediente: 500 g urda 2 linguri faina 1 lingura malai grisat 3 oua 6 linguri zahar 2 lamai 100 g stafide 50 g unt si 2 linguri faina pentru uns si tapetat vasul   Mod de...
Read more »

Cheesecake cu piersici

Cheesecake_cu_piersici
O reteta de cheesecake cu piersici din: unt, biscuiti, crema de branza, zahar fin, extract de vanilie, smantana, zmeura si piersici. Ingrediente: 100 g de unt, topit, plus extra pentru uns tava 200 g biscuiti crocanti 600 g crema de branza 100 g de zahar fin, plus extra dupa gust 2 lingurite extract de...
Read more »

Platou cu telemea, şuncă Serrano, măsline, rucola şi crostini

Platou_cu_telemea
O reteta de platou cu telemea, sunca serrano, masline, rucola si crostini din: paine, ulei de masline, sunca serrano, telemea de vaca, rucola, masline si miere. Ingrediente: 1 pâine ulei de măsline 18 felii de şuncă Serrano 150g de telemea de vacă rucola 40 de măsline greceşti  Kalamata 1 lingură de miere de bună...
Read more »

Biban de mare cu piure de fasole

Biban_de_mare_cu_piure_de_fasole
Intr-un vas, încinge 2 lg ulei de măsline şi prăjeşte 2 min 2 căţei de usturoi zdrobiţi şi 1 ceapă verde, partea albă. Adaugă 2 x 400 g conserve de fasole albă şi 100 g porumb din conservă. Zdrobeşte, asezonează şi adaugă zeamă de lămâie. Asezonează 2 lg făină cu sare, piper şi nucşoară...
Read more »

Ciorbă de cartofi cu praz

Ciorbă_de_cartofi_cu_praz
O reteta de ciorba de cartofi cu praz din: cartofi, praz, pastarnac, ceapa verde, morcovi, bors, ulei de masline, sare, piper si leustean. Ingrediente: 10 bucati cartofi 1 bucata praz 1 bucata păstârnac 1 legatura ceapă verde 2 bucati morcovi 1 litru borş 2 lingurite ulei de măsline sare piper negru leuştean   Mod...
Read more »

Sote de legume la tavă

Sote_-de_-legume_la_-tava.png
O reteta delicioasa de sote de legume din:cartofi, morcovi, ardei gras rosu, ceapa, fasole verde, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 5 cartofi 2 morcovi 1 ardei gras roşu 2 cepe 200 g fasole verde la  conservă 2-4 linguri cu ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Speli cartofii şi îi pui la...
Read more »

Zacuscă de toamnă

Zacusca_-de_-toamna.png
O reteta delicioasa de zacusca cu: gogosari, hribi, ulei, bulion, sare, piper, conservant, ceapa. Ingrediente: 5 kg gogoşari 3 kg hribi sau ghebe 1 l ulei 500 g bulion sare piper conservant 1 kg ceapă Mod de preparare: Cureţi gogoşarii, hribii, ceapa şi le dai pe maşina de tocat, lei o cratiţă şi pui...
Read more »

Sirop de zmeură

Sirop_de_zmeura.jpg
O reteta gustoasa de sirop de zmeura cu: sirop, zmeura, zahar, lamaie, apa. Ingrediente: 5 kg zmeură 1,750 kg zahăr 1 I de zeamă puţină zeamă de lămâie 3/4 I de apă Mod de preparare: Cureţi zmeura, o pui într-o strecurătoare şi o treci printr-un jet de apă. Apoi pui zmeura într-un vas smălţuit...
Read more »

Prune umplute cu branză

Prune_-umplute_-cu_-brnza.png
O reteta delicioasa de prune cu: alune, branza, smantana, vin rosu. Ingrediente: 30 de prune 30 de alune 100 g brânză 2 linguri smântână 1 lin­gură vin roşu   Mod de preparare: Speli prunele, apoi le scoţi sâm­burii, după care le laşi să se scurgă bine de zeamă, între timp, pregăteşti umplutura: Amesteci brân­za...
Read more »

Desert de afine

Desert_cu_afine.png
O reteta delicioasa de desert cu: afine, zahar, rom, frisca. Ingrediente: 500 g afine 1 lingură zahăr puţin rom 250 ml frişcă Mod de preparare: Cureţi afinele şi le pui într- un vas cu zahăr şi rom şi le laşi aşa 1 oră. Scurgi siropul, îl fierbi şi îl laşi să se răcească. După...
Read more »

Piept de pui cu morcovi si caşcaval ras

Piept_-de_-pui_-cu_-morcovi_-si_-cascaval_-ras.png
O reteta delicioasa de pui cu: morcovi, usturoi, smantana, sare, piper, cascaval. Ingrediente: 500 g piept de pui 3 morcovi 1 căpăţână de usturoi 2-3 linguri de smântână sare piper 400 g caşcaval Mod de preparare: Pui pieptul de pui pe o folie de alumi­niu în tava de la cuptor, după care dai morcovii...
Read more »

Retete culinare: Supa de lapte

Supa_de_lapte.png
O reteta delicioasa de supa cu: apa, lapte, unt, patrunjel, sare, cartofi. Ingrediente: 1/2 I apă 1 I lapte 2 linguri unt pătrunjel şi mărar tocat sare 3-4 cartofi mari   Mod de preparare: Cureţi carto­fii şi îi fierbi în apă cu sare. Când sunt pe jumătate fierţi, adaugi şi laptele şi laşi să...
Read more »

Retete culinare: Uscăţele

Uscatele.png
O reteta delicioasa de uscatele cu: unt, apa minerala, oua, zahar, lamaie, praf de amoniu, zahar vanilat, sare, faina. Ingrediente: 250 g unt 1 cană apă minerală 2 ouă 250 g zahăr coajă rasă de la 1 lămâie 1 plic praf de amoniu pentru prăjituri 3 pliculeţe zahăr vanilat un pic de sare făină...
Read more »

Langos

Langos.png
O reteta delicioasa de langos cu: faina, drojdie, sare, galbenus, lapte, smantana, ulei. Ingrediente: 1 kg făină 1 cub drojdie proaspătă sare 2 gălbenuşuri 1/2 I lapte călduţ 200 g smântână 1 lingură ulei Mod de preparare: Frămânţi din toate ingredientele un aluat pe care îl pui într-o pungă mare de plastic unsă cu...
Read more »

Tort de vara

Tort_de_vara.png
O reteta delicioasa de tort de vara cu: zahar, lapte, cacao, margarina, faina, oua, praf de copt, zahar vanilat, caocaze, compot de visine, amidon, zmeurata, frisca, fulgi de cocos. Ingrediente blat: 120 g zahăr 150 ml lapte 50 g cacao 250 g margarină 250 g făină 3 ouă 1 linguriţă praf de copt 1...
Read more »

11 cocktailuri de vara

Cocktailuri_7.jpg
11 cocktailuri de vara: Punci de Amaretto   O reteta de Punci de Amaretto din: galbenusuri, miere, cappuccino, apa, amaretto si praf de cacao. Ingrediente: 4 galbenusuri 2 linguri de miere 4 plicuri de cappuccino granule 1/4 l apa 4 paharele de lichior cu Amaretto praf de cacao   Mod de preparare: mixam galbenusul cu...
Read more »

Legume la cuptor cu mozzarella

Legume_la_cuptor_cu_mozzarella
O reteta de legume la cuptor cu mozzarella din: rosii, dovlecei, cartofi, ulei de masline, ceapa verde, usturoi, mozzarella, ierburi aromate, sare si piper. Ingrediente: 500 g rosii 500 g dovlecei 500 g cartofi noi 4 linguri ulei de masline 3 linguri ceapa verde taiata marunt 2 linguri usturoi verde tocat marunt 400 g...
Read more »

Muffins de ciocolata cu sos cald

Muffins_de_ciocolata_cu_sos_cald
O reteta de Muffins de ciocolata cu sos cald din: pudra de cacao, faina, bicarbonat de sodiu, zahar brun, lapte degresat, ou, ulei de floarea soareui, crema de vanilie si ciocolata neagra. Ingrediente: 1 lingura pudra de cacao 100g faina cu agent de crestere ½ lingurita bicarbonat de sodiu 50 g de zahar brun...
Read more »

Tarta cu peşte afumat

Tarta_cu_peste_afumat
Preincălzeşte cuptorul la semnul 4/180 C. Unge cu unt 6 forme de tarte de 10 cm. Decupează aluatul fraged, aşaza în forme şi dă 10 min la cuptor, orb; îndepărtează folia şi bobele şi dă la cuptor încă 10 min. Prăjeşte 2 fire de praz tăiat felii în 25 g unt, 5 min; apoi...
Read more »

Inghetata de vanilie

Inghetata_de_vanilie
O reteta de inghetata de vanilie din: pastaie de vanilie, lapte, galbenusuri, zahar si smantana dulce. Ingrediente: 1 pastaie de vanilie 1 cana de lapte 2 galbenusuri 50 g zahar 1 cana de smantana dulce   Mod de preparare: Păstaia de vanilie se despică în două pe lung şi se scot seminţele. Se pun...
Read more »

Diavoli

9 August 2012
Diavoli.png
O reteta delicioasa de diavoli cu: cartofi, oua, lapte, boia iute, unt, sare, faina. Ingrediente: 1,2 kg cartofi 4 ouă 4 linguri lapte 1 linguriţă boia iute 3-4 linguri unt sare făină cât cuprinde Mod de preparare: Fierbi cartofii, îi cureţi de coajă şi îi treci prin maşina de tocat. Apoi îi amesteci cu...
Read more »

Tocana haiduceasca cu mamaliga

9 August 2012
Tocana_-haiduceasca_-cu_-mamaliga.png
O reteta delicioasa detocana haiduceasca cu: carne de vita, ceapa, ardei, suc de rosii, ardei, suc de rosii, usturoi, ardei iute, vin rosu, boia iute, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 500 g pulpă de vită 3-4 cepe 2-3 roşii 1 ardei 100 ml suc de roşii 5 căţei de usturoi 1 ardei iute 1 pahar...
Read more »

Pateuri cu sardele

9 August 2012
Pateuri_cu_sardele.jpg
O reteta delicioasa de pateuri cu : sardele, lapte, unt, faina, aluat de foitaj, galbenus. Ingrediente: 45 fileuri de sardel 4 linguri de lapte 50 g unt puţină făină 240 g aluat de foitaj (decongelat) 1 gălbenuş bătut Mod de preparare: Incingi bine cuptorul, scurgi sardelele şi le usuci, folosind hârtie absorban­tă. Apoi pui...
Read more »

12 cocktailuri de vara

8 August 2012
Cocktailuri_71.jpg [auto]
12 cocktailuri de vara: Cocktail Tabu   O reteta simpla de Cocktail Tabu din: rom, zahar, zeama de lamaie si felii de limeta. Ingrediente: 4,5 cl rom 1 cl zahar 1,5 cl zeama de lamaie felii de limeta   Mod de preparare: Amestecam ingredientele cu gheata in shaker, apoi servim bautura intr-un pahar decorativ. Pe...
Read more »

Prajitura rapida cu afine

Prajitura_rapida_cu_afine
O reteta de prajitura rapida cu afine din: afine, oua, faina, zahar, zahar vanilat, ulei, esenta de vanilie si sare. Ingrediente: 200 g afine 6 oua 250 g faina 250 g zahar 2 pliculete cu zahar vanilat 6 linguri cu ulei 1 fiola cu esenta de vanilie sare   Mod de preparare: Separă albuşurile...
Read more »

Reteta zilei: Pachetele de primavara cu sos dulce acrisor

Pachetele_de_primavara_cu_sos_dulce_acrisor_7
O reteta de Pachetele de primavara cu sos dulce acrisor din: ulei de susan, ghimbir, carne, ceapa, morcov, telina, ciuperci, varza, sos de stridii, amidon de cartofi, sos de soia, piper alb, sare, foi, faina, ulei vegetal, ulei vegetal, otet de orez, zahar, ketchup si sare. Ingrediente: 1 lingura de ulei de susan 2...
Read more »

Deliciu cremos cu afine

Deliciu_cremos_cu_afine
Deliciu cremos cu afine din: afine, crema de branza, zahar pudra, unt, frisca, gelatina, suc de ananas, biscuiti, unt si zahar. Ingrediente: 200 g afine 500 g crema de branza 125 g zahar pudra 25 g unt 30 ml frisca 2 pliculete cu gelatina 250 ml suc de ananas pentru blat: 200 g biscuiti...
Read more »

Supa de agrise cu carne afumata

Supe
O reteta de supa de agrise cu carne afumata din: agrise, carne afumata, ceapa, orez, galbenus, smantana, patrunjel, sare, piper si zahar. Ingrediente: 250 g agrise 500 g carne afumata sau costita, ciolan, sunca 1 ceapa 2 linguri orez 1 galbenus 200 ml smantana 1 legatura patrunjel sare piper zahar   Mod de preparare:...
Read more »

Gem de prune cu nuci

Gem_de_prune_cu_nuci
O reteta de gem de prune cu nuci din: prune, zahar, vanilie, cuisoare, scortisoara, rom si miez de nuca. Ingrediente: 5 kg prune 2,5 kg zahar 1 baton de vanilie 5 cuisoare pisate 1 lingura scortisoara macinata fin 50 ml rom 100 g miez de nuca, alune de padure sau migdale prajite   Mod...
Read more »

Paste cu legume de vara si pancetta

Paste_cu_legume_de_vara_si_pancetta
O reteta de paste cu legume de vara si pancetta din: dovlecei, vanata, rosii, usturoi, ulei de masline, penne, pancetta, parmezan si frunze de busuioc. Ingrediente: 3 dovlecei, taiati pe jumatate si feliati 1 vanata mare, taiata rondele, apoi feliata 400 g de rosii prunisoara mici, taiate pe jumatate 8 catei de usturoi, necuratati...
Read more »

Terina de ciocolata cu fructe

Terina_de_ciocolata_cu_fructe
O reteta de terina de ciocolata cu fructe din: galbenusuri, zahar pudra, ciocolata neagra, unt, cacao, frisca, esenta de vanilie, fructe de sezon si sos dulce. Ingrediente: 7 galbenusuri proaspete 165 g zahar pudra 200 g ciocolata neagra 250 g unt nesarat 65 g cacao cernuta 600 ml frisca batuta din smantana proaspata 1...
Read more »

Despre crap si … cateva retete

Crap_cu_ciuperci
Peşte de apă dulce, de râu sau de iaz, care nu a fost menponat de greci sau de latini. (…) Acest peşte trăieşte mai multe secole aşa cum ne-au dovedit-o crapii puşi de mâna lui Francois I în lacul Fontainbleau. (…) într-un crap femelă de 18 degete lungime, doctorul Petit a găsit 342.000 de...
Read more »

Spumă de ciocolată cu cireşe

Spuma_de_ciocolata_cu_cirese
O reteta de spuma de ciocolata cu cirese din: ciocolata neagra, oua, cirese, frisca si lichior de cirese. Ingrediente: 150g de ciocolată neagră 70% 2 ouă cu albuşurile separate de gălbenuşuri 6 cireşe 200ml de frişcă lichidă 1 lingură de kirsch (lichior de cireşe)   Mod de preparare: Se bat laolaltă gălbenuşurile şi kirsch-ul,...
Read more »

Piept crocant de curcan

Piept_crocant_de_curcan
O reteta de piept crocant de curcan din: piept de curcan, fulgi de porumb, miere, unt, oua, alune, ceapa, morcov, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 200 g fulgi de porumb 2 linguri cu miere 2 linguri cu unt 2 ouă 100 g alune 1 ceapă 1 morcov sare piper   Mod...
Read more »

Peste cu fasole verde

Peste_cu_fasole_verde
O reteta de peste cu fasole verde din: fileuri de peste, fasole verde, ulei, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de peste (fara oase) 500 g fasole verde fiarta 4 linguri ulei 2 catei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Verificati fileurile, sa nu aiba oase, apoi condimentati-le bine cu piper,...
Read more »

Cafea elvetiana

Cocktail
Cafea elvetiana din: galbenus, zahar, cafea instant, rachiu si frisca. Ingrediente: 1 galbenus 2 lingurite de zahar 4-6 lingurite de cafea instant 4 cl rachiu de cirese sau prune frisca lichida   Mod de preparare: Mixam galbenusul cu zahar, cu rachiu de cirese sau prune si cu cafea. Completam cu apa fierbinte si mixam...
Read more »

Ardei graşi umpluţi cu dovlecei şi quinoa

Ardei_grasi_umpluti_cu_dovlecei_si_quinoa
O reteta de ardei grasi umpluti cu dovlecei si quinoa din: ardei grasi, dovlecel, quinoa, feta si patrunjel. Ingrediente: 4 ardei grasi rosii 1 dovlecel, taiat in 4 pe lungime apoi taiat in felii subtiri 500 g de quinoa gata pregatita 85 g feta, maruntita bine 1 mana de patrunjel, tocat grosier   Mod...
Read more »

Cireşe cu glazură crocantă

Cirese_cu_glazura_crocanta
Cirese cu glazura crocanta din: faina, unt, fulgi de ovaz, zahar brun, cirese, zahar fin, apa si fulgi de migdale. Ingrediente: 150 g de făină integrală mixtă 75 g de unt rece, fără sare, tăiat în cubuleţe 4 linguri fulgi de ovăz 2 linguri de zahăr brun 500g de cireşe, curăţate de sâmburi 2...
Read more »

Drob de dovlecei

Drob_de_dovlecei
O reteta de drob de dovlecei din: dovlecei, ceapa, paine, oua, ulei, patrunjel verde, marar verde, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 4 dovlecei mari 3 cepe 3 felii de paine 6 oua 100 ml ulei 1 legatura patrunjel verde 1 legatura marar verde 5 linguri pesmet sare piper   Mod de preparare: Spălaţi dovleceii...
Read more »

Supa de rosii cu busuioc

Supa_de_rosii_cu_busuioc
O reteta de supa de rosii cu busuioc din: ceapa, morcovi, telina, ulei de masline, rosii, supa de legume si busuioc. Busuiocul are o aroma deosebita, care se potriveste cu rosiile, pastele, fasolea alba, sparanghelul si carnea de pui. Ingrediente: 1 ceapa tocata 1 morcov dat pe razatoare 1 telina mijlocie 1 lingura ulei...
Read more »

Ochiuri in parjoale

Ochiuri_-in_-parjoale.png
O reteta delicioasa de ochiuri cu: carne tocata, paine, galbenus, usturoi, sare, patrunjel, maghiran, pesmet, ulei. Ingrediente: 500 g carne tocata 2 felii pâine înmuiată în lapte 1 gălbenuş crud 5-6 căţei de usturoi sare pătrunjel 1 vârf cuţit de măghiran pesmet 50 ml ulei Mod de preparare: Iei un castron si pui carnea,...
Read more »

Lipii cu păstrăv afumat, sfeclă şi hrean

Lipii_cu_pastrav_afumat_sfecla_si_hrean
O reteta de lipii cu pastrav afumat, sfecla si hrean din: lipii, ulei de masline, pasta de hrean, marar, zeama si coaja de lamaie, fileuri de pastrav afumat si mix de salata. Ingrediente: 4 lipii ulei de masline, pentru uns 2 linguri pasta de hrean 1 legatura mica de marar, 1/2 tocat, 1/2 doar...
Read more »

Rulouri de vinete cu spanac şi ricotta

Rulouri_de_vinete_cu_spanac_si_ricotta
O reteta de rulouri de vinete cu spanac si ricotta din: vinete, ulei de masline, spanac, ricotta, nucsoara, suc de rosii, pesmet si parmezan. Ingrediente: 2 vinete, taiate in felii, pe lungime 2 linguri ulei de masline 500 g spanac 250 g de ricotta 1 praf de nucsoara 350 g suc de rosii cu...
Read more »

Briose indesate

Briose_indesate
O reteta de briose din: cocaze rosii, faina, zahar, ou, unt, lapte, praf de copt, scortisoara si sare. Ingrediente: 150 g coacaze rosii 280 g faina 100 g zahar 1 ou 100 g unt 100 ml lapte 2 lingurite cu praf de copt 1 lingurita cu scortisoara sare   Mod de preparare: Intr-un castron,...
Read more »

Tocanita de peste cu sos rouille

Tocanita_de_peste_cu_sos_rouille
O reteta de tocanita de peste cu sos rouille din: creveti, ulei de masline, vin, supa de peste, fenicul, ceapa, usturoi, cartofi, portocala, anason, frunza de dafin, pasta harissa, pasta de tomate, rosii, midii, cimbru, maioneza si paine. Ingrediente: 6 creveţi mari, cruzi 3 linguri ulei de măsline 150ml de vin alb, sec 200ml...
Read more »

Chec cu rubarbă şi ghimbir

Chec_cu_rubarba_si_ghimbir
O reteta de chec cu rubarba din: faina, bicarbonat de sodiu, ghimbir, unt, miere, melasa, zahar brun, lapte, oua, ghimbir si rubarba. Ingrediente: 300g de făină 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu 1 lingură de ghimbir măcinat 125g de unt 125g de miere 100g de melasă 125g de zahăr brun nerafinat 50ml de lapte...
Read more »

Cotlete de porc cu mustar si cartofi

Cotlete_de_porc_cu_mustar_si_cartofi
O reteta de cotlete de porc cu mustar si cartofi din: cartofi, ulei de masline, seminte de fenicul, paprika afumata, fasole verde, otet de vin alb, salota, zahar, mustar dijon, fenicul si cotlete de porc. Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, taiati in felii subtiri, stersi cu prosoape de hartie 2 linguri ulei de masline,...
Read more »

Sendvis fructat

Sendvis_fructat
O reteta de sendvis fructat din: biscuiti, zmeura, smantana, zahar, lapte, galbenusuri, gelatina si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 pachet de biscuiti simpli sau cu migdale 500 g zmeura 600 ml smantana dulce 200 g zahar 100 ml lapte 2 galbenusuri 1 pliculet cu gelatina 1 lingura cu zeama de lamaie   Mod de...
Read more »

Dovlecei umpluti cu orez

Dovlecei_umpluti_cu_orez
O reteta de dovlecei umpluti cu orez din: dovlecei, orez, ceapa, morcov, arde gras, supa de legume, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 dovlecei potriviti 100 g orez 1 ceapa 1 morcov 1 ardei gras 300 ml supa de legume 3-4 linguri ulei 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Spălaţi...
Read more »

Retete culinare: Peste cu legume

Peste_cu_legume.png
O reteta delicioasa de peste cu: dovlecei, ardei gras rosu, morcovi, radacina de telina, ceapa, rosii, supa de legume, vin alb sec, unt, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g peşte proaspăt 1 dovlecel 1 ardei gras roşu 2 morcovi 1 rădăcină ţelină 1 ceapă 200 ml piure de roşii 200 ml supă de legume...
Read more »

Salată cu rubarbă, fasole verde şi migdale

Salata_cu_rubarba_fasole_verde_si_migdale
O reteta de salata cu rubarba, fasole verde si migdale din: fasole verde, rubarba, spanac, suc de portocale, ulei de masline, sare, piper, mozzarella si migdale. Ingrediente: 2 mâini de fasole verde, opărită 2 tulpini de rubarbă, tăiate foarte subţire 2 mâini de spanac sucul de la 1 portocală, amestecat cu ulei de măsline...
Read more »

Peşte întreg în crustă de sare

Peste_întreg_în_crusta_de_sare
O reteta de peste intreg in crusta de sare din: albusuri, sare, platici, ulei de masline, rozmarin si cimbru. Ideea este să îmbrăcaţi peştele într-un strat umed de sare înainte de a-l introduce în cuptor. în timpul coacerii, sarea se usucă, formând în jurul peştelui o crustă tare care menţine sucurile în interior. După...
Read more »

Chec cu mure si zmeura

Chec_cu_mure_si_zmeura
O reteta de chec cu mure si zmeura din: mure, zmeura, unt, oua, zahar, faina, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 100 g mure 100 g zmeura 100 g unt 2 oua 75 g zahar 100 g faina 2 pliculete cu zahar vanilat sare   Mod de preparare: Intr-un castron, freacă energic untul cu o...
Read more »

Supa de ardei

Supe_1
O reteta de supa de ardei din: ardei grasi, ceapa, usturoi, faina, suc de rosii si sare. Ingrediente: 4 ardei grasi 1 ardei grasi galben 1 cepe 1 catel de usturoi 1 lingura faina 750 ml suc de rosii sare   Mod de preparare: Tăiaţi ardeii în jumătăţi, curăţaţi-i de seminţe şi cotoare şi...
Read more »

Cârnaţi la cuptor şi salată de cartofi cu porumb

Cârnati_la_cuptor_si_salata_de_cartofi_cu_porumb_1
O reteta de carnati la cuptor si salata de cartofi cu porumb din: ceapa rosie, carnati de porc, ulei de masline, cartofi, maioneza, iaurt, ceapa verde, porumb si chutey de rosii. Ingrediente: 2 cepe rosii, taiate in sferturi 8 carnati de porc de calitate 1 lingura ulei de masline 750 g de cartofi noi,...
Read more »

Placinta cu rubarba

Placinta_cu_rubarba
O reteta de placinta cu rubarba din: faina, unt, zahar pudra, galbenusuri, lapte si tulpini de rubarba. Ingrediente: Pentru aluat 300g de faina 150g de unt, rece, taiat cubulete 100g de zahar pudra 2 galbenusuri lapte, pentru uns Pentru umplutura: 4-5 tulpini de rubarba, curatate, taiate si fierte intr-o tigaie cu 3 linguri de...
Read more »

Chifteluţe de cartofi cu caşcaval şi susan

Chiftelute_-de_-cartofi_-cu_-cascaval_-si_-susan.png
O reteta delicioasa de chiftelute cu: cartofi, cascaval, oua, unt, faina, sare, piper, nucsoara, pesmet, susan, ulei. Ingrediente: 500 g cartofi 200 g caşcaval 4 ouă 50 g unt 400 g făină sare piper nucşoară după gust 250 g făină 250 g pesmet 20 g susan ulei pentru prăjit Mod de preparare: Cureţi cartofii...
Read more »

Retete culinare: Stiuca umpluta

Stiuca_umpluta.png
O reteta delicioasa de stiuca umpluta cu: ulei, ceapa, paine, patrunjel, ou, sare, coaja de lamaie, vin. Ingrediente: 1 ştiucă 100 ml ulei 1 ceapă miez de pâine înmuiată în lapte (cam 3 felii) 1 legătură pătrunjel verde tocat 1 ou sare piper puţină coajă de lămâie sau nucşoară rasă puţin vin   Mod...
Read more »

Cafe Noisette

Cafe_Noisette
O reteta simpal de Cafe Noisette din: cafea, frisca, rachiu de cirese si zahar. Aceasta cafea este numita astfel datorita gustului ei de nuci. Putem servi prajituri cu nuca si alune langa ea sau putem pune pe o farfurioara alune. Ingrediente: 1/4 cafea tare si fierbinte 5 lingurite de frisca lichida pentru cafea 4...
Read more »

Mancare cu ardei si omleta

Retete_3
O reteta de mancare cu ardei si omleta din: rosii, ardei gras, ceapa, oua, ulei, cimbru, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg rosii coapte 500 g ardei gras verde 2 cepe 6 oua 50 ml ulei 2-3 ramuri de cimbru uscat 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Opăriţi roşiile, curăţaţi-le...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro