joi, 20 septembrie 2012

Retete culinare #85


Retete culinare:

Taitei rascopti

  Ingrediente: 500 g tăieţei cu brânză 3 ouă 1 lingură untură 3 linguri caş ras 300 g carne afumată de porc 1 ceaşcă smântână 2 ceşti făină 200 g brânză oaie < lingură 1 • ouă 4>   Mod de preparare: Se toacă carnea cu cuţitul şi se fierbe în foarte puţină apă...
Read more »

Retete de post:Pilaf cu ciuperci si legume

Ingrediente: 1 cana orez 3 cepe 3 ardei gras 1 telina 1 morcov 1 cutie ciuperci rosii ulei Mod de preparare Se toaca ceapa marunt, se pune in tigaie si se caleste, se adauga ardeiul, telina, morcovul si ciupercile, rosiile si se calesc bine. Se adauga orezul si se mai caleste un pic. Se...
Read more »

Branza de burduf cu chimen

  Ingrediente: 500 g brânză burduf 200 ml smântână 1 ceapă mare roşie 2 linguri chimen 500 g caş dulce 100 g unt 1 linguriţă boia dulce   Mod de preparare: Se freacă bine brânza, untul, caşul şi smântână. Se taie ceapa bob de orez se pisează chimenul . Se freacă totul până devine...
Read more »

Marinata de peste in otet

Ingrediente: 2 kg peşte proaspăt 1 pahar oţet 5 pahare apă 2 – 3 foi de dafin 2 cepe mari 1 praf piper 1 praf ienibahar 2 linguri zeamă de lămâie 1 ceaşcă untdelemn 1 farfurioară cu faina sare Mod de preparare: Peştele, bine grijit spălat, curăţat de solzi şi maţe – se taie...
Read more »

Zupa de chimen

  Ingrediente: 1 lingură untură 1 lingură faină sare 1 lingură chimen 1 morcov 1 păstârnac 1 ceapă 2 roşii 1 ardei gras 1 cartof   Mod de preparare: Zarzavatul şi legumele se pun întregi la fiert, într-un litru şi un pic de apă .Când au fiert, se scot cu supiera se încinge untura,...
Read more »

Rulouri de varză

  Ingrediente: 1,5 kg varză albă mare 800 g ciuperci 2-3 cepe 100 g orez 1 legătură mărar 1 linguriţă vegeta 1 linguriţă boia de ardei dulce 1 ou 2-3 linguri ulei 100 g unt   Mod de preparare: Foile cele mai mari de varză se pun la fiert în apă clocotită şi sărată...
Read more »

Gulioare cu smantana

  Ingrediente: 10 gulioare 100 ml untdelemn 1 cană de smântână sare piper pătrunjel mărar   Mod de preparare: Se curăţă gulioarele de coajă, se taie cubuleţe se încinge uleiul.Se pun gulioarele la prăjit, 10 minute, să se înmoaie . Când s-au muiat, se adaugă sarea, piperul, smântână şi se pun în cup­tor, încă...
Read more »

Gogosele ardelenesti

  Ingrediente: 300 g telemea 3 ouă (sau 4 albuşuri) 100 g unt 300 g untdelemn   Mod de preparare: Se bat ouăle (sau albuşurile) cât se poate .Se rade brânza pastă şi se amestecă cu ouăle se pune uleiul cu unt la foc iute . Se formează gogoşele şi se pun la prăjit...
Read more »

Fasole sleita

  Ingrediente: 300 g fasole albă cu boaba mare 150 ml untdelemn 1 lingură oţet (sau lămâie) 2 cepe roşii sare   Mod de preparare: Fasolea se fierbe până crapă sau mai rău.Se scurge bine, până se usucă şi se răceşte se facăluieşte până se face piure.Se sărează uşor untdelemnul se toarnă puţin câte...
Read more »

Conopidă gratinată cu branză dulce

  Ingrediente: 1 kg conopidă 50 g unt 1 linguriţă seminţe de dovleac 1 linguriţă seminţe floarea-soarelui 4-5 linguri lapte 4 linguri smântână 250 g brânză dulce sare chimen   Mod de preparare: Conopida se curăţă, se spală sub jet de apă rece, se desface bucheţele mici şi se fierbe până ce devine moale....
Read more »

Hrean ardelenesc

 
  Ingrediente: 3 linguri hrean ras 200 ml smântână 1 lingură oţet 1 lingură miere 1 linguriţă sare   Mod de preparare: Se curăţă rădăcinile de hrean, se rad mărunt spre pastă. Se freacă cu smântână se adaugă oţet, miere, sare . Se serveşte imediat, altfel îşi pierde vlaga. Merge ca uns cu rasolul...
Read more »

Lapte din seminţe de floare-soarelui

  Ingrediente: 500 g apă călduţă 100 g seminţe de floarea-soarelui 2 linguri miere de albine coajă de lămâie   Mod de preparare: Se mixează într-un blender toate ingredientele şi se strecoară. Rezultă o băutură gustoasă şi hrănitoare.
Read more »

Salata de ceapa rosie

  Ingrediente: 1 lingură ulei sare 2 cepe roşii mari 1 lingură oţet bun   Mod de preparare: Ceapa se taie felii subţiri (sau se sparge într-un şervet, pisându-se mărunt cu pumnul, după o veche tradiţie culturală). Se sărează, se amestecă bine, să se-ndulcească se adaugă oţetul, apoi uleiul. Pentru faţă, se mai poate...
Read more »

Salată de linte cu portocală

Salată de linte cu portocală
  Ingrediente: 2 căni linte roşie fiartă 1 legătură ceapă verde 1 portocală 1 lămâie mică 2-3 linguri ulei de măsline sare   Mod de preparare: Ceapa se taie rondele subţiri, după ce în prealabil a fost curăţată şi spălată. Portocala şi lămâia se decojesc, se desfac în felii, iar spre deosebire de portocală,...
Read more »

Găluşte cu mere

  Ingrediente: 12 mere Golden 3 ouă 50 g unt 100 g zahăr 6 linguri pesmet 1 linguriţă scorţişoară sare făină cât cuprinde 2 plicuri zahăr vanilat   Mod de preparare: Merele se spală, se curăţă, se îndepărtează cotorul şi se taie cubuleţe mici. Se amestecă cu ouăle, scorţişoara, zahărul vanilat, sare şi făină...
Read more »

Sos caju cu găluşte de cartofi

  Ingrediente pentru sos: 150 alune caju 250 suc de roşii 150 ml apă 1 lingură praf de usturoi (sau 2-3 căţei de usturoi) 1 lingură suc de lămâie 1 lingură vegeta 1 linguriţă miere Ingrediente pentru găluşte: 1 kg cartofi 6 linguri gris 2 ouă 250 g lapte 3 linguri făină crutoane din...
Read more »

Papadie de orastie

  Ingrediente: 500 g cartofi 100 g ceafa afumată 1 lingură oţet 1,5 lingură untdelemn sare piper mărar 1 pahar smântână subţire frunze de păpădie   Mod de preparare: Cartofii se fierb, se curăţă, se taie felii sau cubulete. Păpădia bine spălată se toacă .Ceafa se taie cubuleţe se amestecă oţet, untdelemn, smântână, sare,...
Read more »

Salată de soia granule

  Ingrediente: 100 g soia granule 100 g maioneză 1 ceapă 1 linguriţă vegeta 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Soia granule se fierbe în apă scăzută şi apoi se scurge de apă. După ce s-a răcit se adaugă ceapa tocată solzişori, maioneza şi pătrunjelul tocat fin. Se sărează cu vegeta. Se...
Read more »

Sos cu alune caju

Sos cu alune caju
  Ingrediente: 150 g alune caju 500 g lapte de soia 100 g miere de albine 100 g alune de pădure măcinate mirodenii (coajă de lămâie) 1 pliculeţ zahăr vanilat   Mod de preparare: Alunele caju şi laptele de soia se dau prin robotul de bucătărie, apoi, într-un vas mai mare decât cel care...
Read more »

Paine cu cartofi

  Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g drojdie 1 lingură sare 2 linguri zahăr 1-1,5 litri apă caldă 2 kg faină   Mod de preparare: Drojdia se desface în puţină apă călduţă şi un pic de zahăr cartofii se fierb, apoi se cojesc cât sunt încă fierbinţi şi se sfărâmă pastă în covată, peste...
Read more »

Fasole verde de Cluj

  Ingrediente: 1 kg fasole verde 200 g caşcaval (caş) mai uscat 100 g unt 5 ouă 400 g afumătură de porc sare piper paprică   Ingrediente: Fasolea se taie bucăţele şi se pune la fiert caşcavalul se rade afumătură se toacă .Se scurge fasolea şi se amestecă cu afumătură, ouă, 100 g caşcaval,...
Read more »

Cas la cuptor

  Ingrediente: 500 g caş scurs bine 1 lingură unt 1 lingură făină 4 ouă 1 ceaşcă smântână sare piper paprică   Mod de preparare: Se taie caşul bucăţele se unge o oală sau un vas de iena cu unt, se aşază strat de caş. Se bat ouăle cu smântână, făină, sare, piper, se...
Read more »

Gogosi pentru supa

  Ingrediente: 1 cană lapte 1 lingură unt 5 linguri făină 2 ouă untură sare   Mod de preparare: Se pune laptele la clocotit împreună cu untul şi sarea. Se toarnă făina, dintr-o dată, şi se amestecă până se face cremă se ia de pe foc, se amestecă mereu până se răceşte.Acum se adaugă...
Read more »

Salata de cartofi

  Ingrediente: 2 cepe roşii 3 ouă fierte tari 1 salată verde 50 g măsline negre tari 1 legătură mărar oţet de fructe, după gust sare piper 3 linguri ulei 1 kg cartofi tari   Mod de preparare: Se fierb cartofii, dar nu până crapă, ci doar până trece furculiţa prin ei (să rămână...
Read more »

Varza calita

  Ingrediente: 1 varză, acră sau dulce 1 pahar bun de untdelemn (4 linguri untură) 2 linguri bulion gros de roşii sare piper paprică cimbru foi de dafin   Mod de preparare: Varza se toacă fideluţă (dacă e acră se spală-n două-trei ape). Se încinge untura într-o cratiţă cât de mare, se pune varza,...
Read more »

Ciorba transilvaneana

  Ingrediente: 500 g carne afumată 500 g frunze gulii şi varză 2 linguri făină 1 ceapă usturoi 4 ouă 4 linguri făină 100 g slănină afumată 2 linguri untură porc < legătură> 250 ml lapte acru sare piper   Mod de preparare: Se bat ouăle cu făina până iese o pastă, se sărează,...
Read more »

Turta dulce de Brasov

  Ingrediente: 1 linguriţă cuişoare praf 250 g zahăr 100 g rahat tăiat zaruri de table 500 g făină 1 linguriţă bicarbonat 1 pahar măcinătură de miez de nucă 3 linguri untdelemn + 1 lingură pentru uns tava   Mod de preparare: Se frige jumătate din zahăr, până se topeşte-rumeneşte, se stinge cu apă...
Read more »

Sos de dovlecei cu spaghete

  Ingrediente: 3 dovlecei mici 2 morcovi 1 ardei capia roşu 2 cepe mari 3-4 roşii 2-3 linguri ulei 100 g caşcaval vegetal tarhon oregano verdeaţă pentru garnisit 500 g spaghete   Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt, morcovii şi dovleceii se dau prin râzătoare, iar ardeiul se taie fâşii subţiri. Se pun...
Read more »

Papara de peste

  Ingrediente: 2-3 linguri de mălai untură pentru prăjit 2-3 cartofi 8 ouă sare 20 de pescuţi (porcuşori, beldiţe, clenişori, mrenuţe, boişteni)   Mod de preparare: Cartofii se curăţă şi se taie cubuleţe se încinge untura şi se pun cartofii la prăjit.Peştii se grijesc de maţe, se spală şi se taie bucăţi de-o furculiţă...
Read more »

Ingheţată de zmeură

  Ingrediente: 500 g zmeură (sau căpşune) 300 g frişcă 250 g zahăr 200 ml iaurt   Mod de preparare: Zmeura se spală bine şi se trece prin sită, se adaugă zahărul tos, apoi iaurtul şi se încorporează cu frişcă. Compoziţia se pune în forme de îngheţată şi se dă la frigider.   Poftă...
Read more »

Must de struguri cu hrean

Must de struguri cu hrean
    Ingrediente: struguri (în funcţie de cantitatea dorită) hrean   Mod de preparare: In mustul de struguri nefiert se adaugă hrean tăiat cubuleţe mici sau dat pe râzătoare. Hreanul nu favorizează fermentarea. Se păstrează la loc răcoros, în sticle.
Read more »

Zacuscă de ciuperci

  Ingrediente:  3 kg ciuperci proaspete 5 kg gogoşari 2 kg ceapă 3 kg roşii 500 g ulei sare foi de dafin   Mod de preparare: Ciupercile se curăţă, se spală şi se fierb în apă cu sare 20 de minute. Se scurg bine şi se dau prin maşina de tocat. Gogoşarii se coc,...
Read more »

Reţetă de post: Prăjitură de post

  Ingrediente: 1,5 kg mere 150 g zahăr 100 ml ulei 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 500 g făină 150 g nucă mărunţită sare 3 pliculeţe zahăr vanilat coajă de lămâie 1 lingură suc de lămâie 50 g fistic   Mod de preparare: Merele se spală bine şi se dau prin răzătoarea mare. Se...
Read more »

Salată cu năut si paste

Salată cu năut si paste
  Ingrediente: 2 căni năut fiert 1 cană paste fierte 2 ardei graşi (unul verde, unul roşu) 100 g măsline fără sâmburi 1 legătură pătrunjel 2-3 linguri ulei de măsline 2-3 linguri suc de lămâie 2 căţei de usturoi sare 100 g iaurt slab (opţional)   Mod de preparare: Năutul, pastele, măslinele, ardeiul tăiat...
Read more »

Legume cu cârnaţi de post la cuptor

Legume cu cârnaţi de post la cuptor
  Ingrediente:  5 cârnaţi de post 5 morcovi 3 cepe 4 linguri margarină 1 lingură făină 1 lingură condiment cu gust de legume 200 g conopidă congelată 100 g mazăre congelată sare piper   Mod de preparare: Cureţi 2 cepe şi morcovii, tai ceapa mărunt, iar morcovii rondele sau fâşii. Căleşti apoi ceapa în...
Read more »

Pastravi cu smantana

  Ingrediente: 5 păstrăvei de 200 g 1 ceaşcă de smântână 50 g unt 1 pahar pesmet 1 ceaşcă de ulei sare (merge şi piper sau paprică, dar ar agresa gustul fin al peştelui nobil)   Mod de preparare: Păstrăveii se grijesc şi se sărează un pic, apoi se lasă să aştepte, un ceas....
Read more »

Papricaş

  Ingrediente: 150 g faină 2 linguri unt 4 ouă 2 linguri brânză rasă sare piper 1 kg carne de viţel 3 cepe  1 lingură pastă roşii 1 lingură paprică 2 ardei graşi sare 2 linguri untură 1 lingură faină 500 ml supă de vacă   Mod de preparare: Se pune la fiert un...
Read more »

Sirop din muguri de brad

  Ingrediente: 2 kg muguri de brad 1,5 kg zahăr suc de lămâie   Mod de preparare: Mugurii de brad se culeg primăvara timpuriu. Se spală bine sub jet de apă şi se fierb cu 1 litru de apă, timp de 30-40 de minute, la foc mic. Se lasă la macerat până a doua...
Read more »

Friptura de turda

  Ingrediente: untură pentru prăjit sare piper cotlete de porc tăiate cu chenarul lor de şorici şi slănină cu tot   Mod de preparare: Şoriciul şi slănina se crestează des până la carne (să nu se deformeze magnifica felie). Se freacă cu sare şi piper şi se lasă vreo două ore, să se-ndulcească Se...
Read more »

Cornulete de hateg

  Ingrediente aluat: 300 g faină 200 g osânză (unt) 100 g zahăr 1 ou 1 gălbenuş 50 g zahăr pudră Ingrediente umplutura:250 g marmeladă, miere, dulceţuri, rahat   Mod de preparare: Se frământă toate până când una sunt .Se întinde coca foaie subţire dar să nu se vadă prin ea . Se taie...
Read more »

Perişoare din soia granule

  Ingrediente: 200 g soia granule (2 pungi) 3-4 cepe 6 linguri orez 4 ouă 2 linguri pesmet 2 linguri făină 1 lingură vegeta condimente pentru carne tocată 4-5 linguri ulei   Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se înăbuşă cu apă şi ulei. Se adaugă orezul şi o cană de apă....
Read more »

Drob de zarzavat

  Ingrediente: 500 g cartofi 3 morcovi 1 ţelină 1 păstârnac 1 varză mică 3-4 bucheţele conopidă 3 felii de pâine graham 10 linguri nucă 4 ouă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 legătură ceapă verde 1 legătură usturoi verde cimbru 1 lingură vegeta   Mod de preparare: Rădăcinoasele se pun la fiert...
Read more »

Pastă de ţelină

  Ingrediente: 1 ţelină potrivită 150 g brânză tofu 1 lingură ulei 5-6 măsline fără sâmburi 1 /2 linguriţă maghiran 1 cartof (opţional)   Mod de preparare: Ţelina şi cartoful se curăţă, se spală şi se pun la fiert. După ce au fiert, se pun la scurs şi se lasă să se răcească. Se...
Read more »

Mazare gatita taraneste

  Ingrediente: 100 g slănină afumată 1 kg mazăre verde 2 linguri unt câteva arpagicuri 3 linguri pastă roşii 1 morcov 1 linguriţă miere 1 pahar de vin dulce 1 legătură pătrunjel verde 1 creangă cimbru sare piper paprică 500 g carne porc (sau vită ori pasăre) 1 salată verde   Mod de preparare:...
Read more »

Pastă de branză cu mărar

  Ingrediente: 250 g brânză dulce 100 g smântână 1 legătură mărar sare   Mod de preparare: In bolul de la mixer punem brânză, smântână şi sare şi amestecăm până se formează o pastă omogenă, iar la sfârşit adăugăm mărarul tocat fin. Se pune într-un castronel, se garni­seşte cu ardei şi pătrunjel verde şi...
Read more »

Pastă de avocado II

Pastă de avocado II
  Ingrediente: 2 avocado 150 g caju 1-2 linguri suc de lămâie 1 ceapă mică 1 linguriţă vegeta   Mod de preparare: Avocado se spală, se taie pe jumătate şi se îndepărtează sâm­burele. Nucile caju se dau prin robotul de bucătărie sau prin maşina clasică de râşnit nuci. Punem într-un castron avocado, caju, sucul...
Read more »

Mamaliga umpluta

  Ingrediente: 500 g mălai 1,5 litri lapte 1 ceaşcă smântână 250 g telemea 250 g caşcaval 6 ouă 50 g unt   Mod de preparare: Se pune laptele de fiert se bat ouăle, se rade brânza, se taie caşcavalul pătrăţele .Când a dat primul clocot, se pune mălaiul în lapte şi se amestecă...
Read more »

Picior de porc afumat

  Ingrediente: 3 picioare de porc 1 varză murată 1 kg cartofi 2 linguri untură de gâscă 1 lingură chimen 1 lingură paprică dulce 1 vârf cuţit paprică iute sare 1 pahar cu smântână 1 morcov 3 cepe 1 ţelină mică 1 păstârnac   Mod de preparare: Picioarele se grijesc bine şi se pun...
Read more »

Turtă dulce

  Ingrediente: 500 g făină integrală 400 g miere 250 g miez de nucă 2 ouă 1 lingură suc de lămâie 100 ml ulei 1 praf scorţişoară 1 praf sare 2-3 cuişoare 1 vârf de cuţit de bicarbonat   Mod de preparare: Ouăle cu zahărul se bat pe baia de aburi, apoi se adaugă...
Read more »

Sos alb cu cu găluste de ciuperci

Sos alb cu cu găluste de ciuperci
  Ingrediente pentru sos: 1 lingură unt 200 ml lapte dulce 2 linguri smântână 1 lingură făină 1 lingură suc de lămâie 1 legătură mărar sare Ingrediente pentru găluşte: 300 g crutoane de pâine uscată 300 g ciuperci din conservă 250 g lapte 1 ceapă 2 ouă 2 linguri făină 1 le­gătură frunze de...
Read more »

Găluşte de parizer vegetal

  Ingrediente: 300 g cartofi 200 g parizer vegetal 2 ouă 200 g gris sare condimente   Mod de preparare: Parizerul se taie cubuleţe, cartofii se fierb în coajă, se curăţă calzi şi se zdrobesc. Se pune parizerul peste cartofi, se adaugă ouăle bătute bine, grisul, după care se adaugă sare şi condimente. Aluatul...
Read more »

Cremă rece

  Ingrediente: 100 g nuci caju 100 g migdale 150 g curmale 1 pliculeţ zahăr vanilat sare 150 ml suc de ananas   Mod de preparare: Ingredientele mai sus menţionate se dau prin robotul de bucătărie şi se obţine o cremă delicioasă.   Poftă bună!
Read more »

Varzari

  Ingrediente aluat: 300 g faină 100 g untură (unt) 1 lingură drojdie   Ingrediente umputura: 1 kg varză ,100 g untură , sare, piper   Mod de preparare: Varza se grijeşte bine, se taie fideluţă şi se sărează. Se încinge o cratiţă cu untură se stoarce varza, se piperează, se pune la căli...
Read more »

Spanac de sighisoara

  Ingrediente: 1 kg spanac 200 g orez sare piper 2 linguri untură 1 lingură faină 1 pahar lapte 1 pahar smântână 1 lingură mărar   Mod de preparare: Se grijeşte spanacul, se opăreşte binişor în apă cu sare, se strecoară1 lingură untură se încinge, se pune la călit orezul, se stinge cu 2...
Read more »

Ciuperci la cuptor cu caşcaval vegetal

Ingrediente: 1,2 kg ciuperci 100 g unt 150 caşcaval vegetal sare 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Se folosesc ciuperci cărnoase şi întregi, care se curăţă, se spală, li se rup codiţele şi se pun în tava de la cuptor, în care se aşază o hârtie pentru copt unsă cu ulei. în locul în...
Read more »

Clatite cu creier

Ingrediente aluat: 150 g făină 100 g untură (ulei) 300 ml lapte 100 g unt sare 1ou Ingrediente umplutura:800 g creier, 4 ouă ,150 g untură (untdelemn)sare 1 ceapă, pătrunjel,piper Mod de preparare: Creierul se curăţă şi se fierbe pătrunjelul se toacă ceapa se căleşte în grăsime 2 ouă se bat. Dacă a fiert...
Read more »

Snitel de varza

Ingrediente: 1 varză mică, mai îndesată 2 ouă untură (untdelemn) 2 linguri făină 200 g pesmet sare piper Mod de preparare: Varza se grijeşte, se taie felii, se pune la fiert în apa clocotită şi sărată . Când sunt pe jumătate fierte, se scot feliile, se scurg şi se usucă. Se bat ouăle şi...
Read more »

Pogaci

  Ingrediente: 100 g jumări de porc 300 g faină 30 g drojdie 100 ml smântână 5 gălbenuşuri (albuşurile merg la uns)   Mod de preparare: Se dizolvă drojdia în smântână se toacă jumările. Se amestecă totul bine şi cu răbdare până devine un aluat . Se întinde, foaia ar trebui să ajungă la...
Read more »

Salata ardeleneasca cu boia

  Ingrediente: 1 lingură oţet 1 linguriţă zahăr 1 lingură ulei sare 1 jumătate linguriţă boia 2 linguri apă 1 căpăţână mare şi tare de salată verde   Mod de preparare: Se amestecă sosul foarte bine. Salata se taie fâşiuţe subţiri şi se pune în castron se toarnă sosul peste salată, se amestecă şi...
Read more »

Piure ardelenesc de cartofi

  Ingrediente: 1 kg de cartofi 3 linguri unt (poate mai mult) 1 pahar mare de lapte 2 linguri de zahăr sare 2 linguri brânză foarte proaspătă de vaci   Mod de preparare: Se răsfierb cartofii, se curăţă de coajă, se rad prin ochiuri mari şi se tescuiesc. Se încinge tare laptele, se amestecă...
Read more »

Cocktail Pinky Colada

Cocktail Pinky Colada
  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – tumbler mare Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felie de ananas, cireşe roşii şi paie   Se serveşte la orice oră   Ingrediente: 4 cl rom alb 2 cl rom ambrat 2 cl suc de ananas 2 cl frişca 2 cl crema...
Read more »

Salată in staturi de peşte şi sfeclă cu maioneză de cartofi

Salată in staturi de peşte şi sfeclă cu maioneză de cartofi
  Ingrediente: 1 păstrăv afumat 6 cartofi 1 sfeclă mare sare piper 1 cub condiment concentrat de legume 1/2 lămâie 1 lingură muştar 100 ml ulei   Mod de preparare: Pui sfecla la copt pentru 2 ore, iar cartofii îi fierbi în coajă timp de 30 de minute. în acest timp, dezosezi peştele şi-l...
Read more »

Dulceaţă de vişine

Dulceaţă de vişine
  Ingrediente:  1 kg vişine 500 g zahăr 2 pliculeţe zahăr vanilat 1 lămâie   Mod de preparare: Vişinele se spală, se scot sâmburii deasupra unui castron ca să nu se piardă zeama care curge în timpul scoaterii acestora. Apoi se pun împreună cu zahărul într-o cratiţă cu volum dublu faţă de cel al...
Read more »

Salată de varză roşie cu bureţi

Salată de varză roşie cu bureţi
  Ingrediente: 1 varză roşie 1/2 kg bureţi din saramură sau din oţet 1/2 kg cartofi 1 lămâie oţet 1 legătură verdeaţă sare   Mod de preparare: Speli cartofii şi-i fierbi cu tot cu coajă. Speli şi varza, o tai fideluţă şi o opăreşti pentru 5 minute într-un litru de apă cu 3 linguri...
Read more »

Musaca de dorna

  Ingrediente:  1,5 kg cartofi 2 ouă 1 pachet unt 1pahar untdelemn 1 ceapă mare 2 morcovi 250 g caşcaval 1 kg carne tocată viţel (sau pasăre) 1 ceaşcă mare smântână    Ingrediente sos:sare piper, mărar ,1 pahar smântână, 1 lingură miere ,1 pahar vin ,1 pahar suc roşii, cimbru   Mod de preparare: Ceapa...
Read more »

Linte verde bătută

Linte verde bătută
  Ingrediente: 500 g linte verde 100 ml ulei sare piper câteva fire de pătrunjel   Mod de preparare: Speli lintea şi o pui la fiert în apă clocotită cu un praf de sare. După 10 minute strecori lintea, arunci apa şi o fierbi din nou cu apă clocotită. Scurgi apoi de zeamă lintea...
Read more »

Căpşunele

  Ingrediente: 1/2 kg miez de nucă 1 cană zahar 1 lingură oţet colorant alimentar 3 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Pui zahărul la foc mic cu puţină apă până se înmoaie şi-l ţii pe foc până se topeşte, după care adaugi oţetul şi-l dai deoparte. Adaugi miezul de nucă măcinat, amesteci...
Read more »

Cum se prepara Cocktail Banana Rum Cream (video)

Cum se prepara Cocktail Banana Rum Cream (video)
  Ingrediente: 50 ml dark rum 15 ml crème de bananas 30 ml single cream ice cubes 1 shot measure 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t contain one) 1 cocktail glass   Cum se prepara Cocktail Banana Rum Cream
Read more »

Tartă cu prune uscate

  Ingrediente: 750 g prune uscate fără sâmburi 1 l ceai aromat de fructe 200 g marmeladă de fructe 1 pachet margarină puţină sare 400 g făină   Mod de preparare: Tai prunele bucăţi mici şi le pui pentru 10 minute în ceai fierbinte, apoi le scurgi bine. în acest timp frămânţi un aluat...
Read more »

Ciocolată cu nucă

  Ingrediente: 250 g margarină la pachet 250 g zahăr 50 g cacao 5 linguri fană 9 lin­guri nucă 1 sticluţă esenţă de rom zahăr vanilat   Mod de preparare: Topeşti margarina pe foc, amesteci zahărul cu cacaua şi le adaugi peste margarina topită amestecând încontinuu. Pui apoi câte o lingură de făină, până...
Read more »

Musaca de macaroane cu soia

  Ingrediente: 500 g macaroane 1 pungă soia granule 3 ceşti de apă 2 cepe mari 2 fire de praz 1 morcov 1 ceaşcă de suc de roşii 5 căţei de usturoi 2 foi de dafin sare piper 1 legătură mărar verde;   11 linguri ulei 6 linguri făină 1 l apă sare piper...
Read more »

Susan

  Ingrediente: 4 linguri cu miere 8 linguri zahăr 3 linguri cacao 200 g nucă prăjită şi ruptă 200 g margarină 1 pungă fulgi de porumb   Mod de preparare: Pui la foc mierea cu zahărul şi amesteci în timp ce torni cacaua şi adaugi mar­garina. Amesteci din nou până ce totul se omogenizează...
Read more »

Drob de ciuperci cu nuci

Drob de ciuperci cu nuci
  Ingrediente: 1 cană de orez fiert în 2 căni de apă 1/2 kg ciu­perci 1 cană de nuci măcinate 1 lingură de făină 2-3 linguri de pastă de roşii (sau 1 cană de bulion) 1 cană de pesmet 1 lingură Vegeta 1 linguriţă de busuioc uscat coriandru şi sare după gust   Mod...
Read more »

Invârtită cu mac

  Ingrediente aluat: 3 ceşti faină e uns la sfârşit 1 praf de sare 1 ceaşcă de lapte 3 linguri untdelemn 3 ouă 1 pahar zahăr tos 2 linguri unt + 1 lingură de uns tava 1 linguriţă de drojdie   Ingrediente umplutura: 500 g seminţe mac,1 ceaşcă zahăr tos ,2 căni de lapte...
Read more »

Mălai copt

  Ingrediente: 500 g mălai 1 litru lapte 1 pahar faină 2 ouă 1 nucă drojdie sare 1 lingură zahăr 1 ceaşcă smântână 150 g unt + 50 g pentru uns tava + 50 g la urmă Mod de preparare: Laptele se pune la fiertMălaiul se pune într-un castron, se sărează un pic şi...
Read more »

Fasole verde cu smântână

Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 ceaşcă mare de smântână 2 linguri unt 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 lingură făină sare Mod de preparare: Se fierbe pe foc iute fasolea, în apă puţină, 1 jumătate de oră, să scadă cât se poate.Se toacă verdeaţa, se freacă cu smântână si făină . Se...
Read more »

Roşii umplute cu branză

Roşii umplute cu branză
  Ingrediente: 1 kg roşii 100 g brânză dulce 100 g brânză sărată 3 linguri smântână 1 legătură mărar sare 50 g caşcaval   Mod de preparare: Roşiile se spală, li se taie capacul, se scobesc în interior cu o lingură şi se aşază pe un platou cu gura în jos să se scurgă....
Read more »

Cas de mere

Ingrediente: 150 g caşcaval ras 1 ou </ 2 g piper 1 kg mere  25 g unt   Mod de preparare: Curăţă merele, le grijesc de cotoare, le taie felii .Ung o oală cu unt aştern un strat de mere .Presară caş şi 50 g caşcaval, piper mai aştern un strat de mere şi...
Read more »

Ciuperci cu orez

   Ingrediente: 500 g ciuperci sau 1 cutie ciuperci 250 g orez 2 cepe 2-3 linguri ulei tarhon 1 legătură pătrunjel verde 1 linguriţă vegeta sare   Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt, se căleşte cu apă şi ulei, împreună cu ciupercile tăiate felii, după care se adaugă orezul. Toată această compoziţie se...
Read more »

Drob de conopidă

  Ingrediente: 1,5 kg conopidă 4 ouă 4 linguri de gris 4 cepe mari sau 10 fire de ceapă verde 1 căpăţână usturoi sau 3 fire de usturoi verde 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel vegeta 3- 4 linguri ulei   Mod de preparare: Conopida se curăţă, se spală şi se fierbe cu puţină...
Read more »

Salată de morcovi si ţelină

  Ingrediente: 2 morcovi 1 ţelină 2 linguri ulei de măsline 1 lingură suc de lămâie sare   Mod de preparare: Morcovul şi ţelina se curăţă, se spală şi se dau prin răzătoarea mică. Se pun într-un castron şi se amestecă cu uleiul, sucul de lămâie şi sarea. (Nu se face cantitate mare întrucât...

Read more »

Strudel cu mere

Strudel cu mere
  Ingrediente pentru aluat: 200 g apă minerală 350 ml ulei făină cât cuprinde sare Ingrediente pentru umplutură: 2 kg mere 300 g zahăr 1 praf scorţişoară 3 pliculeţe zahăr vanilat Ingrediente pentru umplutură se poate folosi şi brânză sau dovleac   Mod de preparare: Apa minerală şi uleiul se bat cu mixerul până...
Read more »

Lapte din seminţe de susan

  Ingrediente: 500 ml apă fiartă şi răcită 100 g seminţe de susan 2 linguri miere de albine vanilie   Mod de preparare: Se mixează într-un blender toate ingredientele şi se strecoară. Rezultă o băutură hrănitoare, în special pentru conţinutul bogat în calciu.
Read more »

Pătrăţele cu miere şi migdale

  Ingrediente: 500 făină 2 ouă întreg 250 g zahăr 4 linguri miere 150 g unt 2 linguri smântână 1 plic praf de copt 1 linguriţă cuişoare scorţişoară măcinate 50g migdale   Mod de preparare: Din ingrediente (mai puţin migdalele) se frământă un aluat din care se întinde o foaie cu grosimea de 5mm....
Read more »

Compot de mere cretesti

  Ingrediente: 1,5 kg mere creţeşti 500 ml apă 1 kg zahăr 1 linguriţă coajă de lămâie 1 bucată scorţişoară 2 linguri apă de flori 1 litru vin alb licoros Mod de preparare: Merele se curăţă de coajă şi sâmburi şi se taie în patru. Se pun la fiert în vin, apă, zahăr, coajă...
Read more »

Păstârnac umplut cu soia

Păstârnac umplut cu soia
  Ingrediente: 6 bucăţi păstârnac 2 cepe 150 g soia granule 1 ceaşcă orez ulei sare piper 3 linguri pastă de tomate 2 linguri făină   Mod de preparare: Cureţi păstârnacul, îi tai vârful şi baza şi-l pui la fiert în apă cu sare. în acest timp, pregăteşti umplutura: pui la fiert soia în...
Read more »

Borşul

  Ingrediente: 3 kg tărâţe de grâu 1 kg de mălai 250 g pâine neagră (integrală) foi de vişine 9 litri apă 2 cărbuni (să limpezească şi să ia mirosul greu) 500 g huşte (tărâţe înăcrite de la alt borş)   Mod de preparare: Dacă nu aveţi, şi probabil că nu aveţi, se obţin...
Read more »

Cozonac bucovinesc

  Ingrediente: 1,200 kg făină bună 1 pahar miere 200 g stafide 2 ceşti lapte 50 g drojdie 2 plicuri zahăr vanilat 1 linguriţă sare 500 g mieji de nucă 15 ouă 2 pahare unt + 50 g pentru uns tăvi 400 g zahăr coaja de la o lămâie 1 linguriţă esenţă rom  ...
Read more »

Prăjitură cu piersici si nuci

  Ingrediente: 6 ouă 300g zahăr 200ml smântână 250g făină 1 lin­guriţă praf de copt 800g piersici un vârf de linguriţă sare 1 lingură esenţă de rom 50g nuci 1 linguriţă zahăr vanilat 50g pesmet 50g zahăr praf 1/2 lin­guriţă scorţişoară   Mod de preparare: Se spală piersicile, se rup în două şi li...
Read more »

Perisoare cu smantana si marar

  Ingrediente: 500 g carne slabă viţel 500 g carne slabă porc 300 g miez pâine albă 1 ceapă 2 ouă 100 ml lapte mărar (3 legături) sare piper faină 800 ml smântână 100 g unt 2 linguri praf de ciuperci uscate   Mod de pereparare: Se toacă carnea.Pâinea se înmoaie în lapte, se...
Read more »

Dulceaţă de cireşe amare

  Ingrediente: 1,6 kg zahăr tos 3 g vanilie (sau zahăr vanilat) zeama de la 1 lămâie 1,2 kg cireşe amare (negre şi fară sâmburi)   Mod de preparare: Mai întâi, se amestecă cireşele cu zahărul şi se pun pe foc lin, scutu­rând tingirea înainte şi-napoi, să nu se prindă.Mai apoi, se leagă pe...
Read more »

Tochitură măcelărească

  Ingrediente: 1,5 kg carne din tot porc: muşchiuleţ, ceafă, file, ficat, limbă, rinichi, fudulii, splină, costiţă mai cu carne, piept 150 ml vin alb dulce 1 căpăţână mare usturoi 50 ml ulei 1 linguriţă boia dulce 1 vârf cuţit boia iute sare piper 1 legătură cimbru 500 ml zeamă de carne 200 g...
Read more »

Dovlecei cruzi cu branză tofu 

Ingrediente: 2 dovlecei mici 150 g brânză tofu 3 linguri maioneză de soia 1 linguriţă vegeta pătrunjel verde   Mod de preparare: Dovlecelul şi brânza se dau prin răzătoarea mare. Pătrunjelul se toacă fin şi se amestecă cu celelalte ingrediente, inclusiv cu dovlecelul şi brânza. Compoziţia se poate servi unsă pe pâine sau...

Read more »

Salată de conopidă cu broccoli

  Ingrediente: 1 conopidă mică 4-5 buchete broccoli 1 morcov 2 linguri suc de lămâie 2 linguri ulei de măsline sare   Mod de preparare: Conopida şi broccoli se spală bine sub un jet de apă. Morcovul se curăţă şi se dă prin răzătoarea mare. Conopida şi broccoli se mărunţesc, apoi se amestecă cu...
Read more »

Pui ţărănesc cu roşii si smântână

  Ingrediente: 1 pui 100 g unt 500 g ceapă 1 ceaşcă supă de oase 1 legătură mărar 1 kg roşii coapte dar tari 1 ceaşcă smântână 1 lingură faină sare piper   Mod de preparare: Puiul se face bucăţi, se sărează, piperează şi se trece prin faină, apoi sepune la prăjit în unt...
Read more »

Sirop de coacaze

  Ingrediente: 1 litru zeamă de coacăze 1 kg zahăr 1 litru apă 2 linguri suc de lămâie   Mod de preparare: Zeama de coacăze se obţine astfel: coacăzele bine coapte se strivesc cu mâna într-un bol mare cu 250 g apă. Se storc printr-un tifon des şi se amestecă cu restul ingredientelor de...
Read more »

Ciuperci cu legume

  Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 2 ardei 1 vânătă 1 dovlecel 1 mână fasole verde 150 g mazăre 2 cepe mari 2 cartofi 1 ţelină mică 2-3 căţei de usturoi 1 kg roşii 1 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt, morcovul se dă...
Read more »

Mămăligă de cartofi

  Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g mălai sare 200 g brânză de vaci proaspătă   Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se taie în bucăţi şi se fierb în apă cu sare cât să-i acopere .Dacă au fiert, se terciuiesc în ceaun, cu apă, (eventual se freacă şi cu brânză de vaci) mălaiul...
Read more »

Plăcintă cu smântână

  Ingrediente: 1 kg smântână 200 g zahăr 100 g faină 1 plic zahăr vanilat stafide sare 6 gălbenuşuri + 1 ou pentru uns Mod de preparare: Cocă de cozonac cât să se întindă o foaie groasă de un degeţel, mare cât toată tava şi încă mai mult .Se ia o parte din aluat,...
Read more »

Păstrăv afumat

  Ingrediente: păstrăvi (200 g minimum la bucată dar e mai bun afumat cel mare) sare <>   Mod de preparare: Se spală păstrăvul, se taie pe burtă, se curăţă de toate, mai ales de branhii. Se sărează bine peste tot, se lasă o zi şi o noapte în zeama lui, să se pătrundă...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro