miercuri, 19 septembrie 2012

Retete simple #46


Retete simple:

Pâine de urdă

  Ingrediente: 250 g faină 20 teci de fasole verde fină 100 g urdă 1 ou sare piper chimen 50 g unt 2 cartofi 2 pahare de smântână 2 morcovi 1 ţelină mică (se pot folosi orice fel de legume de sezon)   Mod de preparare: Se amestecă într-un vas urda, untul, faina şi...
Read more »

Budinca de griş

  Ingrediente: 150 g gris 500 ml lapte 2 ouă 2 linguri zahăr coaja de la 1 lămâie 2 pliculeţe zahăr vanilat sare sirop de fructe sau dulceaţă fină   Mod de preparare: Gălbenuşurile se freacă spumă cu zahărul, apoi se adaugă grisul în ploaie, vanilia, coaja de lămâie, albuşurile bătute spumă şi sarea....
Read more »

Saleuri

  Ingrediente: 1 ou 1 lingură ulei 1 vârf cuţit amoniac stins cu suc de lămâie 200 g margarină vegetală 150 g apă minerală făină cât cuprinde sare 100 g caşcaval ras 50 g susan   Mod de preparare: Oul se amestecă cu apa minerală, cu lingura de ulei, amoniacul, sarea şi făina cât...
Read more »

Ciulama de ciuperci

O reteta de ciulama de ciuperci cu ulei, morcovi, ceapa, cartofi, faina, vegeta si sare. Se serveste calda cu mamaliguta. Ingrediente: 1 kg ciuperci (sau 2 cutii mici) 3 linguri ulei 2 morcovi 2 cepe 2 cartofi 2 linguri făină 1 linguriţă vegeta sare   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spală, se...
Read more »

Chiftelute de linte cu branză

  Ingrediente: 250 g linte 1 ceapă 1 morcov 2 ouă 2 linguri fulgi de ovăz 2-3 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel 1 foaie dafin 150 g brânză 2 linguri făină ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Lintea se alege, se spală bine şi se pune la fiert în apă cu foaia...
Read more »

Salată de varză

  Ingrediente: 1 varză mică 2 linguri ulei de măsline 1 legătură mărar 3-4 linguri suc de lămâie sare   Mod de preparare: Verzei i se îndepărtează primele frunze, apoi se spală, se taie în două şi se toacă. Se pune într-un castron şi se amestecă cu restul ingredientelor şi cu mărar tocat fin....
Read more »

Dulceaţă de toporaşi

  Ingrediente: 1 kg zahăr 1,2 litri apă 1,2 kg petale şi frunze de toporaşi   Mod de preparare: Se grijesc bine petalele şi frunzele, adică se spală, se curăţă, se ciuruie .Când s-au scurs bine se pun la fiert într-o tingire, în apa clocotită, până se-nmoaie se lasă să se răcească. Se adaugă...
Read more »

Dulceaţă de zmeură

Dulceaţă de zmeură
  Ingrediente: 1 kg zmeură 500 g zahăr 3 linguri suc de lămâie   Mod de preparare: Zmeura trebuie să fie mare şi frumoasă. Se curăţă de codiţe, se spală bine sub jet de apă, se scurge, după care se aşază într-un vas de inox în straturi alternative de zmeură şi zahăr. Se pune...
Read more »

Prăjitură cu nucă

Prăjitură cu nucă
  Ingrediente pentru aluat: 2 ouă 100 g zahăr 100 ml ulei 1 praf de copt 1 lingură suc de lămâie coajă rasă de la 1 lămâie făină cât cuprinde 1 praf sare 1 borcan gem de caise Ingrediente pentru glazură: 3 albuşuri bătute spumă 100 g zahăr tos 200 g nucă măcinată  ...
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 5 (video)

Read more »

Prăjitură dietetică

  Ingrediente pentru blat I: 1 cană grâu fiert 10 linguri pesmet 6 linguri miere 1 cană miez de nucă măcinat sare Ingrediente pentru blatul II: 1 cană orez fiert 200 g nucă cocos 3 linguri miere 2 pliculeţe zahăr vanilat fistic 50 g   Mod de preparare: Grâul fiert se amestecă cu mierea,...
Read more »

Sos de mărar

  Ingrediente: 1 legătură groasă de mărar 2 linguri smântână 1 ceaşcă cu lapte 1 lingură de făină 1 lingură de unt 1 linguriţă sare   Mod de preparare: Se pune untul pe foc şi, când s-a topit, se freacă cu lăină.Se toarnă şi laptele, dintr-o dată, să dea în clocot mărarul se toacă...
Read more »

Mâncărică de cicoare

  Ingrediente: 1 căpăţână de cicoare (de grădină) 1 ceapă sare piper 2 linguri untdelemn 2 linguri unt (margarină) 1 lingură faină 1 lingură smântână   Mod preparare: Cicoarea se grijeşte bine în mai multe ape, frunzele se taie fâşii subţiri şi se opăresc iute în apă clocotită cu sare, să le ia amăreala...
Read more »

Plăcintă cu varză

  Ingrediente: 250 g margarină vegetală 15 g drojdie 150 g apă călduţă sare făină cât cuprinde Pentru umplutură: 500 g brânză dulce 1 kg varză 2-3 ouă 3-4 linguri ulei 1 linguriţă vegeta   Mod de preparare: Margarina se frământă cu apa călduţă în care am dizolvat drojdia, un praf de sare şi...
Read more »

Dovlecei de vară la cuptor

  Ingrediente: 1,5 kg dovlecei 3 cepe potrivite 2 morcovi 3-4 linguri ulei 1 lingură vegeta 500 ml suc de roşii 50 g lapte 1 legătură mărar   Mod de preparare: Morcovul se taie cubuleţe mici, şi se pune la fiert în apă clocotită şi sare, cât să-l acopere. Dovleceii tăiaţi cubuleţe mai mari...
Read more »

Budincă de orez cu ananas

Budincă de orez cu ananas
  Ingrediente: 200 g orez 2 litri apă 1 cutie ananas bucăţi (300 g) 6 linguri miere sare 2 pliculeţe zahăr vanilat 100 g nucă cocos 2 ouă 200 g brânză de vaci 1 bucată kiwi   Mod de preparare: Orezul se pune la fiert în cei 2 litri de apă cu sare. Se...
Read more »

Crap ca la moldova

  Ingrediente: 1 crap de 2 kg 6-8 cepe 1 kg roşii 1 ceaşcă untdelemn 1 legătură pătrunjel sare piper 3 pumni de măcriş verde 2 linguri de lapte bătut   Mod de preparare: Ceapa se taie peştişori şi se pune la călit într-o tavă încăpătoare .Roşiile se taie felioare şi se pun şi...
Read more »

Sorici umplut

  Ingrediente: 1 kg carne macră tocată 5 cepe 5 ouă 3 morcovi 2 linguri pastă roşii 1 păhărel de vin 1 căpăţână usturoi 2 linguri untură 1 pahar cu bere sare piper cimbru 1 ceaşcă varză (murată sau crudă) tocată 1 kg bucăţi de cap – limbă, alte cărniţe, tocate 1 foaie de...
Read more »

Găluste cu prune si migdale

Găluste cu prune si migdale
  Ingrediente pentru aluat: 1 kg cartofi 250 g făină 2 ouă sare Ingrediente pentru umplutură: 1 kg prune 100 g migdale măcinate 2 linguri pesmet 250 g zahăr 2 pliculeţe zahăr vanilat   Mod de preparare: Cartofii se spală şi se fierb în coajă. Fiind calzi, se decojesc bine şi se dau prin...
Read more »

Mancare de conopidă cu orez

Mancare de conopidă cu orez
  Ingrediente: 1 kg conopidă 2 cepe 3-4 linguri ulei 100 g orez 150 g suc de roşii (sau 2 linguri pastă de tomate) 1 lingură vegeta 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se înăbuşă cu apă şi ulei. Se adaugă orezul opărit în prealabil...
Read more »

Nectar de piersici

Nectar de piersici
Ingrediente: 500 g piersici 100 g miere albine 2 linguri suc de lămâie 500 ml apă Mod de preparare: Piersicile se spală, se scot sâmburii şi se dau prin blender împreună cu restul ingredientelor. Rezultă un nectar de piersici delicios.
Read more »

Cremă de vanilie

  Ingrediente: 500 ml lapte soia 250 g miere de albine 5 linguri făină 1 pliculeţe zahăr vanilat 100 g unt sare   Mod de preparare: Se amestecă laptele cu mierea, mirodeniile, şi făina. Se fierbe pe baie de apă, amestecând continuu până se îngroaşă. Crema se mai ţine pe foc 3-5 minute din...
Read more »

Aluat fraged pentru foi

  Ingrediente: 500 g făină 150 g margarină vegetală 100 ml iaurt dietetic 1 vârf cuţit praf de copt 2 linguri suc de lămâie sare   Mod de preparare: Intr-un castron mai mare se pune făina care se amestecă cu margarina, iaurtul şi praful de copt. Se frământă repede până se încorporează ingredientele şi...
Read more »

Fursecuri cu stafide şi nuci

  Ingrediente: 300 g făină de grâu integrală 100 g făină de ovăz 150 g miere de albină 50 g stafide 100 g nuci mărunţite 200 ml lapte de soia coaja rasă de la 1 lămâie 1 pliculeţ zahăr vanilat 1-2 linguriţe suc de lămâie 1 praf sare 1 vârf cuţit praf de copt...
Read more »

Brioşe

  Ingrediente: 500 g făină integrală de grâu 250 g făină de ovăz 100 g nuci mărunţite 25 g drojdie 100 g miere de albine 300 ml apă călduţă sare coaja de la 1 lămâie 100 g stafide   Mod de preparare: Drojdia se amestecă cu 1 lingură de miere până la dizolvare. Se...
Read more »

Biscuiţi pentru ceai

  Ingrediente: 500 g făină integrală 100 g unt 200 g miere coajă de lămâie 1 pliculeţ praf de copt 2 ouă sare 2 pliculeţe zahăr vanilat   Mod de preparare: Mierea, ouăle, mirodeniile şi untul moale se freacă bine 5 mi­nute. Se adaugă făina, praful de copt stins cu zeama de lămâie şi...
Read more »

Sos de lamaie

Sos de lamaie
  Ingrediente: 2 lămâi 150 g miere 2 linguri amidon de cartofi 30 ml apă 2 pliculeţe zahăr vanilat   Mod de preparare: Peste miere şi coaja de lămâie rasă, se adaugă apă călduţă şi se pun la fiert. între timp se dizolvă amidonul în 3 linguri de apă, peste care se toarnă siropul....
Read more »

Păpădie bănăţeană

  Ingrediente: 1 kg de cartofi 100 g unt 3 linguri oţet 1 legătură pătrunjel 2 farfurii pline cu frunze de păpădie 3 linguri untdelemn sare piper paprică   Mod de preparare: Cartofii se pun la fiert .Păpădia se toacă fâşii, pătrunjelul pastă cartofii odată fierţi, se curăţă si se taie felii subţiri.Se amestecă...
Read more »

Găluşte de mămăligă

  Ingrediente: 500 g mălai 1,5 litri lapte 2 linguri unt 3 linguri brânză înveliş 2 ouă 2-3 pesmet untură   Mod de preparare: Se pune laptele la fiert şi, când clocoteşte, se toarnă mălaiul .Se mestecă (cu mestecăul) se adaugă şi unt şi brânză (e bine dacă e un pic mai sărată) şi...
Read more »

Prăjitura de arminden

  Ingrediente: 1 kg făină 1 ceaşcă lapte călduţ 1 lingură drojdie 8 gălbenuşuri 200 g zahăr pudră zahăr vanilat 1 lingură coajă rasă de lămâie 1 jumătate pachet unt + 1 sfert pachet pentru un 500 g miez măcinat de nuci 1 plic zahăr vanilat 200 g stafide 500 g zahăr pudră 1...
Read more »

Cozonac

  Ingrediente: 1 kg făină 4 albuşuri 1 pachet şi mai bine de unt 1 lingură rom ceva zahăr vanilat 7 gălbenuşuri 1 ceaşcă mare zahăr 2 linguri untdelemn 50 g drojdie stafide nuci alune rahat 1 linguriţă rasă de sare 0,500 litri lapte   Mod de preparare: Cozonacii se fac într-o încăpere cât...
Read more »

Ciorbă de gâscă

  Ingrediente: 1 gâscă 2 morcovi 1 ţelină mică 2 linguri pastă ardei 1 varză mică 3 roşii răscoapte 1 sfeclă roşie mică 1 gulioară 1 lingură paprică 3 foi de dafin 1 ceaşcă lapte 1 pahar oţet 2 linguri miere 2 linguri pastă roşii 2 cepe 1 ceaşcă smântână leuştean 200 g slănină...
Read more »

Pâine cu lapte

  Ingrediente: 1 kg faină albă 1 linguriţă sare 2 ceşti mari de lapte (sau mai mult) 1 nucă de drojdie   Mod de preparare: In loc de apă, pâinea se frământă cu lapte, ceea ce o tace mai degrabă corn, chiflă, colăcel . Se desface drojdia în lapte călduţ se cerne făina, se...
Read more »

Praznicul porcului

  Ingrediente: 500 g carne slabă 100 g inimă 100 ficat 1 rinichi 100 g limbă 200 g piept 100 g slănină sare piper 1 căpăţână usturoi 200 g brânză de burduf 1 ceapă 2 linguri untură 1 pahar vin roşu   Mod de preparare: Ale porcului se taie toate, îmbucături, şi se pun...
Read more »

Muşchi împletit

    Ingrediente: 1 muşchiuleţ porc 1 muşchiuleţ viţel sare piper   Mod de preparare: Se taie muşchiuleţele fâşii, de la un capăt dar nu până la celălalt  se lasă o bandă de 1-2 cm, să aibă fâşiile de ce să se tină. Se împletesc şuviţele de carne între ele un capăt netăiat va...
Read more »

Budincă de varză

  Ingrediente: 1 kg varză albă 150 g brânză dulce dietetică 200 g iaurt 3 ouă 3-4 linguri făină 150 g caşcaval 1 legătură mărar   Mod de preparare: Varza se curăţă, se spală şi se pune la fiert 10 minute. Se scurge, se răceşte, se taie feliuţe subţiri şi se amestecă cu restul...
Read more »

Pastă de cartofi cu măsline

Pastă de cartofi cu măsline
  Ingrediente: 500 g cartofi fierţi în coajă 200 g măsline fără sâmburi 3-4 linguri ulei 1 lingură suc de lămâie 1 ceapă   Mod de preparare: Cartofii se fierb, se curăţă şi se dau prin răzătoarea mare. Măslinele se toacă mărunt cu cuţitul, se amestecă cu cartofii, se adaugă ulei şi suc de...
Read more »

Ciuperci cu sos alb

  Ingrediente: 800 g ciuperci proaspete sau 2 cutii ciuperci din conservă 100 g nucă de caju 1 lingură făină 2-3 căţei de usturoi 3-4 linguri ulei 1 lingură vegeta condimente (cimbru, rozmarin) 1 legătură pătrunjel suc de lămâie (opţional)   Mod de preparare: Ciupercile se curăţă, se spală, se taie feliuţe şi se...
Read more »

Reţete de post: Cornuleţe de post

  Ingrediente: 400 g făină integrală 250 g margarină vegetală 200 g zahăr 150 g miez de nucă mărunţit sare 100 ml borş 2 pliculeţe zahăr vanilat coajă de lămâie rasă   Mod de preparare: Margarina se încălzeşte puţin, se pune într-un castron şi se freacă cu zahărul tos până devine spumă. Când s-a...
Read more »

Sos de migdale

Sos de migdale
  Ingrediente: 200 g migdale 400 ml lapte de soia 150 g miere de albine 2 pliculeţe de zahăr vanilat   Mod de preparare: Migdalele se opăresc, se curăţă de coajă şi se usucă la gura cuptorului. Se pun apoi în blender cu restul ingredientelor. Peste această compoziţie, se toarnă câte puţin lapte fierbinte...
Read more »

Snitel de ciuperci

  Ingrediente: 1 kg ciuperci cu pălărie mare 2 ouă untdelemn pentru prăjit 2 linguri făină sare piper 1 legătură mărar   Mod de preparare: Se rupe piciorul ciupercilor. Ciupercile se spală bine, se usucă, se presară cu sare şi piper se toacă pastă picioruşele . Se bat ouăle cu lăină şi pastă de...
Read more »

Salată de sfeclă rosie

Salată de sfeclă rosie
  Ingrediente: 2 sfecle potrivite 3 linguri ulei de măsline sare 3-4 linguri suc de lămâie 1 linguriţă hrean ras   Mod de preparare: Sfecla se spală şi se coace în cuptor. Se dă prin răzătoarea mare şi se amestecă cu restul ingredientelor. Se serveşte cu diferite garnituri.   Poftă bună!
Read more »

Sirop de vişine

  Ingrediente: 2 kg vişine 1,5 kg zahăr 3 linguri zeamă de lămâie 300 ml apă   Mod de preparare: Vişinele se curăţă de codiţe, se spală şi se pun la fiert cu 300 ml apă. Când vişinele au început să plesnească, se pun într-un tifon şi se scurg de zeamă. Aceasta se pune...
Read more »

Salată „A LA RUSSE"

  Ingrediente: 1,5 kg cartofi 800 g morcovi 1 ţelină mijlocie 1 păstârnac 3 rădăcini pătrunjel 200 g mazăre din conservă 100 g măsline fără sâmburi 100 g parizer vegetal 500 g castraveţi şi gogoşari muraţi 1 legătură pătrunjel 3 ouă (2 fierte şi unul crud) sare 250 g ulei   Mod de preparare:...
Read more »

Sos cu susan

  Ingrediente: 100 g seminţe de susan 300 ml lapte de soia 100 g miere de albine 100 g migdale mărunţite 1 pliculeţ zahăr vanilat coajă de lămâie   Mod de preparare: Se dau prin robotul de bucătărie seminţele de susan, laptele, mierea de albine şi mirodeniile. Se obţine un sos omogen, înainte de...
Read more »

Despre bulionuri, consomeuri, aspicuri, supe, borsuri si ciorbe

Despre bulionuri, consomeuri, aspicuri, supe, borsuri si ciorbe
  Bulionul de carne destinat pentru supele limpezi, pentru supele servite cu gar­nituri, pentru supele de zarzavat, cît şi. pentru bulionul servit ca atare cu pateuri, se prepară din carne de vacă de la coadă. Pentru supele drese se întrebuinţează rasol alb, adăugind şi un os cu măduvă. Rasolul alb are o carne excelentă,...
Read more »

Dieta cu calorii negative – Reţete de slabit

Dieta cu calorii negative – Reţete de slabit
Dieta cu calorii negative pare a fi un mod minunat de a va ajuta in acele zile in care nu va puteti abtine sa respectati dieta obisnuita. Nici o mancare nu are zero calorii. Numele se refera la rezultatele in momentul in care digerati aceste alimente. Teoretic ideea acestei metode se bazeaza pe faptul...
Read more »

Salată de ţelină cu mere

Ingrediente: 2–3 ţeline 2–3 mere 2 linguri ulei oţet (după gust) sare Mod de preparare: Ţelina curăţatăşi spălată se taie ca fideaua şi se amestecă merele curăţate şi tăiate felioare subţiri. Se adaugă uleiul, oţetul şi sarea.   Poftă bună!
Read more »

Salată de varză roşie

Salată de varză roşie
Ingrediente:  1 varză roşie mijlocie 2 linguri ulei 2–3 linguri oţet 1/2  linguriţă zahăr sare Mod de preparare: Varza bine spălată se taie fin ca fideaua. Se amestecă cu sare şi se freacă cu mîna pînă ce se înmoaie. Se adaugă ulei, oţet şi zahăr. Se amestecă bine. Alt mod de preparare: varza tocată...
Read more »

Pastă de gogoşari pentru iarna

Pastă de gogoşari pentru iarna
    Ingrediente: 10 kg gogoşari 2 litri apă sare   Mod de preparare: Gogoşarii tăiaţi se fierb cu apă şi sare, apoi se dau prin sită. Pasta obţinută se mai fierbe 10 minute şi se pune în sticle.   Poftă bună!
Read more »

Acreală de corcoduşe

  Ingrediente: 5 kg corcoduşe verzi 2 litri de apă   Mod de preparare: Corcoduşele se culeg înainte de coacere. Se îndepărtează codiţele, se spală, se pun la fiert, la foc domol, cu 2 litri de apă. Se trec prin sită şi se mai fierb 10 minute.
Read more »

Must de struguri

Must de struguri
    Ingrediente: Struguri (în funcţie de cantitatea dorită)   Mod de preparare: Strugurii se spală şi se zdrobesc prin teasc. Sucul obţinut se fierbe, înlăturând spuma care se formează deasupra, timp de 20-30 de minute.
Read more »

Zacuscă cu morcovi

  Ingrediente: 2,5 kg morcovi 2,5 kg ardei gogoşar 2 kg ceapă 2 ţeline mari 500 g ulei 3 linguri vegeta foaie de dafin 1 kg bulion de casă   Mod de preparare: Morcovul şi ţelina se dau prin răzătoarea mică şi se înăbuşă cu apă şi ulei până se înmoaie, apoi se pune...
Read more »

Suc de roşii pentru iarna

  Ingrediente: 10 kg roşii coapte bine sare   Mod de preparare: Roşiile se spală bine şi se îndepărtează cotorul verde. Se dau prin maşina specială, care îndepărtează seminţele şi cojile. Se pun la fiert într-o oală mare, se supraveghează şi se amestecă din când în când. Din momentul în care începe să clocotească,...
Read more »

Compot de prune

Compot de prune
  Ingrediente:  1 kg prune 150 g zahăr   Mod de preparare: Se aleg prune frumoase, se spală şi se aşază în borcane. între timp, zahărul se dizolvă în apă călduţă şi se toarnă peste fructe până la 2 cm de buza borcanului. Borcanele se închid cu capace cu filet sau se leagă foarte...
Read more »

Magiun de prune

Magiun de prune
  Ingrediente: 10 kg prune coapte bine 1 kg zahăr 500 g nuci mărunţite   Mod de preparare: Magiunul se prepară din fructe bine coapte. Prunele se spală bine, se scot sâmburii şi se amestecă cu zahărul. Se fierb într-un vas din inox. Pe ochiul de aragaz se pune un disc de fontă, pentru...
Read more »

Sirop de zmeură nefiert

Sirop de zmeură nefiert
  Ingrediente: 500 g zmeură 300 g miere de albine 2 linguri zeamă de lămâie 200 ml apă   Mod de preparare: Zmeura se spală şi se amestecă cu mierea de albine, sucul de lămâie şi apa. Se lasă o zi la macerat, se strecoară prin tifon şi se păstrează în sticlă la frigider....
Read more »

Bautură Cvas

  Ingrediente: 5 litri apă 1 pâine de secară drojdie cât o nucă 500 g miere 1 lingură orez 1 lingură stafide coaja de la 1 lămâie   Mod de preparare: Pâinea se taie în felii subţiri şi se usucă în cuptor. Se aşază într-un vas pâinea, mierea şi lămâia rasă. Apa se fierbe...
Read more »

Citronada

Citronada
  Ingrediente: 3 lămâi bine coapte 300 g miere de albine 2 litri apă   Mod de preparare: Lămâile se spală, se şterg cu un şervet curat şi se rad de coajă. Aceasta se freacă bine cu mierea, cu o lingură de lemn, apoi se adaugă sucul de la cele 3 lămâi şi apa...
Read more »

Sirop pentru insiroparea torturilor

  Ingrediente: 250 g miere de albine 300 ml apă coajă de lămâie 1/2 baton de vanilie Mod de preparare: Apa se pune la fiert, după care se adaugă coaja de lămâie, vanilia şi se trage vasul de pe foc. Se lasă să se răcorească şi, când încă mai este cald, se adaugă mierea...
Read more »

Aperitiv de conopida

  Ingrediente: 1 kg conopidă 100 g caşcaval 100 g parizer vegetal 2 pahare lapte sare 1 lingură pesmet   Mod de preparare: Conopida spălată şi desfăcută în bucheţele mici se pune la fiert cu apă şi sare. După ce s-a fiert, se scurge şi se pune într-un vas de Jena sau tavă care,...
Read more »

Chec ca-n banat

  Ingrediente: 1 kg faină 1 păhărel mic de rom 1 ceaşcă mare zahăr (300 g) 1,5 pachet unt coaja de la 1 lămâie 8 ouă praf de copt 50 g mieji de nucă măcinaţi 100 g stafide zahăr vanilat   Mod de preparare: Se freacă untul cu jumătate din zahăr şi 8 gălbenuşuri...
Read more »

Cum se prepara Cocktail Coconut Daiquiri (video)

Cum se prepara Cocktail Coconut Daiquiri (video)
  Ingrediente: 25 ml coconut liqueur 50 ml light rum 10 ml coconut syrup 10 ml water ice cubes 1 25ml/50ml measure 1 mixing glass 1 bar spoon or stirrer 1 strainer 1 cocktail glass 1 squeezer 1 knife 1 chopping board   Cum se prepara Cocktail Coconut Daiquiri
Read more »

Glazură aromata

  Ingrediente: 250 g miere de albine 3 linguri suc de lămâie coajă rasă de la 1 lămâie 100 ml apă 4 linguri pudră de roşcove 100 g unt de arahide   Mod de preparare: Se freacă într-un castron mierea de albine cu sucul şi coaja de lămâie până se leagă. Se strecoară şi...
Read more »

Sos de roşii

  Ingrediente:  5 kg roşii 3 kg morcovi 1 kg ceapă 3 kg ardei gogoşari 3 ţeline mari sare   Mod de preparare: Zarzavaturile se curăţă şi se spală bine. Morcovul şi ţelina se dau pe răzătoarea mică şi se pun într-o cratiţă cu apă cât să le acopere şi 1 lingură de sare....
Read more »

Găluşcuţe din lapte bătut

Găluşcuţe din lapte bătut
  Ingrediente: 800 ml lapte bătut 3 linguri zahăr 1 şi 1/2 ceaşcă griş 3 linguri pesmet 100 g smântână 3-4 linguri dulceaţă ulei sare   Mod de preparare: Pui laptele la fiert, pe foc mic, cu puţină sare şi 2 linguri de zahăr amestecând încontinuu cu o lingură de lemn. Când începe să...
Read more »

Varză a la Cluj

Varză a la Cluj
  Ingrediente: 2 kg varză 250 g orez 2-3 cepe 1 lingură pastă de tomate 250 ml suc de roşii 1 lingură vegeta condimente pentru varză 100 g smântână   Mod de preparare: Se toacă ceapa mărunt, se căleşte cu apă şi ulei, se adaugă orezul, pasta de tomate, se stinge cu 3-4 căni...
Read more »

Mititei ardelenesti

  Ingrediente: 1 kg carne vacă (gât, coadă, antricot) 1 vârf cuţit chimen pisat 1 linguriţă cimbru uscat 1 căpăţână usturoi 2 linguri smântână nefermentată (frişcă) 1 linguriţă boia 500 g carne porc (pulpă) 1 vârf cuţit ienibahar sare piper 4 linguri supă carne   Mod de preparare: Se toacă repetat carnea, de 3-4...
Read more »

Plăcintă cu ceapă

  Ingrediente aluat: 500 g faină 0,500 litru apă caldă sare 1 pahar untdelemn – plus 4 linguri pentru stropit şi uns Ingrediente umplutura:2 cepe sare, piper,1 legătură mărar   Mod de preparare: In moviliţa de faină se face o scobitură în care se toarnă, puţin câte puţin apa, uleiul, sarea . Se frământă...
Read more »

Pateu de năut

  Ingrediente: 250 g năut 1 morcov 1 cartof 1 ţelină mică 100 g ulei 1 lingură vegeta 1 lingură boia de ardei dulce 1 linguriţă cimbru 3-4 căţei de usturoi   Mod de preparare: Năutul se alege, se spală şi se pune la înmuiat de seara până dimineaţa. Apa în care a fost...
Read more »

Pateu de mazăre verde

  Ingrediente: 800 g mazăre verde din conservă 1 morcov 1 cartof 1 ţelină mică 100 g ulei 1 lingură vegeta 1 ceapă tocată   Mod de preparare: Morcovul, cartoful şi ţelina se curăţă, se spală şi se fierb în apă cu sare. Se scurg de apă şi se dau prin maşina de tocat...
Read more »

Pilaf bănăţean

  Ingrediente: 500 g orez 1 gogoşar roşu 1 ceapă roşie 1 dovleceluş 1 ceapă albă 1 vineţică 1 ardei gras galben 2 linguri ulei 2-3 căţei de usturoi 1 litru supă de carne sare piper mărar pătrunjel   Mod de preparare: Ceapa albă se taie mărunt şi se pune la rumenit în ulei,...
Read more »

Prăjitură cu branză tofu

  Ingrediente: 300 g brânză tofu 250 g făină integrală de grâu 150 g miere de albine 100 ml suc de fructe 1 pliculeţ zahăr vanilat 100 g migdale mărunţite 1 praf sare 1 pliculeţ praf de copt 1-2 linguri suc de lămâie 1 lingură pesmet   Mod de preparare: Sucul de fructe se...
Read more »

Lapte de migdale

  Ingrediente: 250 migdale 1 litru apă fiartă şi răcită 3 linguri miere de albine   Mod de preparare: Ingredientele de mai sus se mixează în blender şi rezultă un lapte foarte concentrat şi hrănitor, care se consumă ca atare sau cu muşii.
Read more »

Pizza cu aluat din branză

  Ingrediente: 300 g brânză tofu 200 g făină 1 pachet margarină vegetală 3 ouă 250 ml suc de roşii 300 g crenvurşti vegetali 200 g caşcaval 1 plic praf de copt 2 linguri suc de lămâie 1 legătură mărar 1 roşie 1 gogoşar 50 g măsline fără sâmburi   Mod de preparare: Din...
Read more »

Roşii umplute cu vinete

Roşii umplute cu vinete
  Ingrediente: 1 kg roşii 2-3 vinete potrivite 100 g ulei 1-2 ouă sare 1 ardei roşu verdeaţă   Mod de preparare: Roşiile se spală, ii se taie capacul, se scobesc şi se aşază pe un platou cu gura în jos. Vinetele se coc şi se prepară salata de vinete, la care se adaugă...
Read more »

Sos de tomate cu găluşte de caşcaval

  Ingrediente pentru sos: 400 ml suc de roşii 1 ceapă mare 1 linguriţă vegeta 1 lingură făină de grâu 1 linguriţă miere condimente (maghiran, rozmarin, cimbru) 2-3 linguri ulei de măsline Ingrediente pentru găluşte: 3 chifle graham uscate 200 g caşcaval 1 ceapă 2 ouă 3 linguri făină 250 g lapte sare 1...
Read more »

Pastă de morcovi II

Pastă de morcovi II
  Ingrediente:  2-3 morcovi 3 linguri ulei sare   Mod de preparare: Morcovii se curăţă, se spală, se dau prin răzătoarea mică şi se scurg de zeamă. Se amestecă cu uleiul şi sarea. Pasta obţinută se serveşte întinsă pe pâine.   Poftă bună!
Read more »

Pastă de branză cu ceapă

  Ingrediente: 250 g brânză dulce 2-3 linguri ulei 2 linguriţe pastă de tomate 1 lingură vegeta 1 ceapă   Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă fin. Restul ingredientelor se pun într-un bol şi se omogenizează cu ajutorul mixerului. Se obţine o pastă consistentă, căreia i se adaugă ceapa....
Read more »

Ruladă de biscuiţi

  Ingrediente: 1 kg biscuiţi 200 g miez de nucă 200 g rahat asortat 2 plicuri zahăr vanilat 600 ml apă 2 linguri zahăr 100 g nucă de cocos 1 lingură cacao 100 g unt   Mod de preparare: Biscuiţii se rup în bucăţele mici, peste ei se toarnă un sirop preparat din apă...
Read more »

Pui de arad

  Ingrediente: 1 pui mare 1 pui mai mic 250 g fasole verde 500 g cartofi 500 g roşii 250 g mazăre verde 3 cepe 2 linguri unt 2 ouă 1 legătură mărar 1 păhărel de vin dulce sare piper 2 linguri untură + 1 lingură pentru uns   Mod de preparare: Puiul mic...
Read more »

Salată de linte cu tofu

  Ingrediente: 2 căni linte roşie fiartă 1 legătură ceapă verde 1 legătură ridichi 150 brânză tofu 3 căţei de usturoi 2 linguri suc de lămâie sare 2-3 linguri ulei de măsline 1 iaurt slab   Mod de preparare: Ceapa se curăţă şi se taie rondele, ridichile se curăţă, se spală şi se taie...
Read more »

Chiftele din legume

  Ingrediente: 200 g cartofi 100 g fasole verde 100 g spanac 200 g varză 200 g conopidă 200 g telemea 3 ouă 1 vârf cuţit piper pisat 1 ceapă mărar pătrunjel 200 g miez pâine albă pesmet faină 1 lingură ulei pentru prăjit ceapa ulei pentru prăjit chiftelele 200 g praz (eventual şi...
Read more »

Sos dulce de vişine

Sos dulce de vişine
  Ingrediente: 400 g vişine fără sâmburi 400 ml apă 200 g miere de albine 100 g caju  1 pliculeţ zahăr vanilat   Mod de preparare: Vişinele se pun în apă şi se fierb câteva clocote. Se răcoresc şi se amestecă cu restul ingredientelor în robotul de bucătărie. Sosul obţinut se fierbe pe baie...
Read more »

Ruladă cu ciuperci

  Ingrediente: 200 margarină 25 g drojdie 1 linguriţă miere sare făină cât cuprinde Pentru umplutură: 1 kg ciuperci 2 cepe 1 ou 1-2 linguri fulgi de ovăz 1 linguriţă vegeta 1 legătură mărar oregano 100 g caşcaval ras   Mod de preparare: Din margarină, drojdie amestecată cu miere, 100 g apă, sare şi...
Read more »

Zacuscă de vinete

  Ingrediente:  7 kg vinete 3 kg ceapă 5 kg ardei gogoşar 4 ţeline mari sare 500 ml ulei 1 kg bulion de roşii făcut în casă   Mod de preparare: Vinetele se coc pe flacăra de aragaz, se curăţă şi se lasă să se scurgă. Ceapa se taie feliuţe subţiri şi se înăbuşă...
Read more »

Biluţe verzi cu fructe confiate

  Ingrediente: 100 g prune confiate 100 g curmale 100 g caise 150 g nucă măcinată 50 g fistic măcinat 100 g migdale   Mod de preparare: Fructele se dau prin maşina de tocat. Pasta obţinută se amestecă cu nuca măcinată. Din compoziţia rezultată, se modelează cu mâna biluţe în interiorul cărora se pun...
Read more »

Dulceaţă de gutui

  Ingrediente: 1 kg gutui 500 g zahăr 3 linguri suc de lămâie vanilie 250 ml apă   Mod de preparare: Se aleg gutui mari, se spală, se îndepărtează cotorul şi se taie cubuleţe mici. Se pregătesc rapid, întrucât gutuile se înroşesc dacă stau mai mult timp tăiate. Se pune siropul la fiert şi,...
Read more »

Coşuleţe cu linte

  Ingrediente: 1 pachet aluat foi de plăcintă 200 g linte roşie 250 g brânză tofu 2 linguri sos de soia 2 gălbenuşuri 5 linguri lapte 30 g seminţe de susan 1 lingură vegeta coriandru cimbru pătrunjel verde 1 fir de praz tăiat rondele   Mod de preparare: Lintea se alege, se spală şi...
Read more »

Chiftele cu carne si legume

Chiftele cu carne si legume
  Ingrediente: 1 kg carne tocată de pui sau de vită 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină mică 1 păstârnac 1 rădă­cină de pătrunjel 1 lingură pastă de ardei 1 gogoşar de la con­gelator sare piper 2 ouă 1 legătură verdeaţă 2-3 căţei de usturoi 1 cartof pesmet   Mod de preparare: Toci ceapa...
Read more »

Ruladă de legume

Ruladă de legume
  Ingrediente pentru aluat: 300 g făină 4-5 linguri ulei 1 lingură oţet sare Ingrediente pentru umplutură: 250 g mazăre din conservă 250 g fasole verde de la con­gelator 2 morcovi 2 cepe roşii 50 g margarină 1 lingură făină 1 lingură amidon 1 linguriţă condi­ment sare piper ulei Mod preparare aluat: Amesteci făina...
Read more »

Salată de fasole cu stafide

Salată de fasole cu stafide
  Ingrediente: 2 căni fasole albă fiartă 1 ţelină mică 1 ceapă roşie 1 ardei verde 2-3 roşii coapte bine 2 căţei de usturoi 2 linguri zeamă de lămâie sare 3 linguri ulei de măsline 25 g stafide   Mod de preparare: Ţelina se taie felii, ceapa se curăţă şi se taie felii subţiri....
Read more »

Ingheţată de pepene galben

Ingheţată de pepene galben
  Ingrediente: 1 kg miez de pepene galben 100 ml lapte 100 ml frişcă 100 g zahăr pudră   Mod de preparare: Miezul de pepene se trece prin sită. Se adaugă laptele, treptat, zahărul şi se omogenizează bine. Se adaugă frişca şi se amestecă. Se toarnă compoziţia în forma dorită şi se dă la...
Read more »

Salată de soia cu muştar

  Ingrediente: 300 g soia gra­nule 2 linguri muştar 1 linguriţă boia de ardei dulce ulei 1 lingură rasă.de condiment   Mod de preparare: Pui soia la fiert în apă fierbinte cu condiment, pentru 20 de minute. După ce s-a înmuiat, o scurgi bine de apă, o pui într-un vas mai mare, o amesteci...
Read more »

Lapte cu banane

Lapte cu banane
  Tai bananele felii pe care le pun în blender, adaug lapte, mixez bine şi torn în pahare. Folosesc numai bananele coapte (cele pe a căror coajă galbenă au apărut câteva puncte maro) întrucât sunt dulci, parfumate. Dacă nu sunt coapte, sunt astringente şi trebuie să adaug şi zahăr sau miere. împreună cu laptele...
Read more »

Pilaf cu dovlecei II

  Ingrediente: 2 dovlecei 250 g orez decorticat 1 ceapă 1 morcov 1 legătură mărar 1 lingură vegeta 3-4 linguri ulei   Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se înăbuşă cu puţină apă şi ulei, se adaugă dovleceii tăiaţi cubuleţe mai mari şi se amestecă câteva minute. Separat, se pune la fiert...
Read more »

Ciorba ardeleneasca de loboda

  Ingrediente: 500 g carne afumată 1 poală de lobodă câţiva căţei de usturoi 1 lingură de faină 1 pahar lapte dulce 1 ceaşcă lapte acru 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Se fierbe carnea. Se grijeşte loboda, se taie fâşii .Se toacă verdeaţă şi usturoi. Se desface faina în...
Read more »

Sos de mere

Sos de mere
  Ingrediente: 500 g mere acrişoare 200 g miere de albine 2 pliculeţe zahăr vanilat coaja de la 1 lămâie 1 praf scorţişoară 50 g apă   Mod de preparare: Merele se spală, se curăţă, se taie cubuleţe şi se înăbuşă la foc mic, cu 50 g apă. Se dau prin robotul de bucătărie,...
Read more »

Aperitiv de dovlecei

  Ingrediente: 2 dovlecei 1-2 ouă 150 g brânză tofu 1 lingură făină 3 roşii 3-4 linguri ulei pesmet frunze de pătrunjel vegeta   Mod de preparare: Dovleceii se curăţă de coajă, se spală şi se taie feliuţe subţiri de 1 cm. Oul se amestecă cu vegeta şi făina, iar prin compoziţia rezultată se...
Read more »

Gradinuca la cuptor

  Ingrediente: 2 morcovi 1 păstârnac 3 roşii mărar pătrunjel 1 tulpină de rubarbă 1 ceaşcă smântână 1 pahar untură (untdelemn) 2 gulioare tinere tare 1 ţelină 2 cartofi sare piper 1 ceaşcă cu mazăre verde 1 ceaşcă cu fasole verde   Mod de preparare: Toate cele legume ce sunt de fiert se curăţă,...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro