marți, 18 septembrie 2012

Retete simple #44


Retete simple:

Salata de orez cu curry

  Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 3 1/4 cani de apa 1 1/2 ceasca orez brun cu bobul lung 1 lingura praf de curry 1 varf de lingurita piper alb 2 cesti broccoli 1 legatura de praz 2 rosii mari, taiate cubulete Ingrediente sos: 1 lingura de apa 1 lingura sos de...
Read more »

Pui adobo

  Ingrediente: 4 file-uri piept pui  aprox 150 gr bucata 1/2 cana sos de soia 1/2 cana otet de vin 1 cana apa 10 catei de usturoi 5 lingurite de praf de usturoi   Mod de preparare: Se da in clocot soia cu otetul, apa si usturoiul zdrobit sau praful de usturoi. Se adauga...
Read more »

Surprise-Shrimps

  Ingrediente: 10 buc.creveti de marime medie 10 felii subtiri de piept de curcan afumat 2 portocale 50 ml de sirop de grenadine 30 g seminte scobar 1 lingura de miere de albine 50g  smantana dulce 1 pahar de vin rosu demi-sec 30 g de migdale macinate 30 g de unt 1 sfert de...
Read more »

Tort cu capsuni

Ingrediente blat: 80 g unt topit 4 ouă 120 g zahăr 1 plic vanilie 60 g făină 60 g amidon 50 g mac măcinat   Ingrediente crema: 800 g căpşuni,1 kg brânză de vaci,150 g zahăr,sucul şi coaja de la o lămâie,6 foi de gelatină,250 ml frişcă, 1 pachet praf gelatină albă,250 ml suc...
Read more »

Peste la sare

Ingrediente: peste (de carne alba) 2 kg sare mare patrunjel   Mod de preparare: Se curata pestele si se taie capul, se spala foarte bine dupa care se usuca foarte bine pina este total svintat. Se foloseste un vas de yena de marimea cantitatii de peste (2-3 pesti, 1-1,5 kg) de preferinta dreptunghiular si...
Read more »

Piept de pui cu nuci

Ingrediente: 2 piepturi de pui prajite sau facute pe grill 2 castraveti mici 1 ceapa rosie 1 pahar nuci pecan Ingrediente sos: 3 linguri sos soia, 1 lingurita radacina ginger razuita, 1 lingurita otet de vin rosu, 1                          lingura zahar, 2 linguri ulei arahide, 1 lingura ulei sesam Mod de preparare: Carnea prajita...
Read more »

Mazare verde cu sos cu miere si vin

  Ingrediente: 500 g mazăre verde piper 3 ouă 1 lingură miere 1 lingură vin roşu dulce 1 linguriţă oţet 1 lingură ulei sare   Mod de preparare: Opăreşti mazărea în apă clocotită, apoi o scurgi şi o pui la fiert în altă apă cu sare până se înmoaie. Separat, fierbi ouăle şi când...
Read more »

Salată de orez cu peşte si zeamă de lamaie

  Ingrediente: 1 ceaşcă orez cu bobul lung 1/2 cană cu varză albă tăiată ca la salată 1 conservă mare (180-250 g) de peşte în ulei (sardină, hering etc) 1 roşie 1 ou fiert 1-2 linguri maioneză zeamă de lămâie după gust   Mod de preparare: Fierbi orezul doar cu apă şi puţină sare...
Read more »

Mancare de salata verde

  Ingrediente: 5-6 salate 3 căţei ustu­roi ulei 1/2 l lapte   Mod de preparare: Tai usturoiul mărunt şi îl prăjeşti în puţin ulei, apoi stingi laptele. Speli salata, o rupi bucăţi mai mici şi o adaugi în cratiţă. După ce dă laptele în clocot, o mai laşi pe foc 4-5 minute şi o...
Read more »

Peste cu sos de usturoi

Ingrediente: 4 fileuri de peste alb 50 g faina amestecata cu un varf de cutit de praf de copt 1ou 125 ml bere 80 ml ulei de masline 50 g pesmet  Ingrediente sos: 2 cartofi mari cruzi curatati de coaja, 4 catei de usturoi, 1 lingura otet alb, sare, piper, 80 ml ulei de...
Read more »

Salata de bame

Ingrediente: bame ceapa rosie sau dulce ardei gras jalapeno boabe de mustar cuisoare piper coriandru foi de dafin catei de usturoi muguri de capere miere de albine salbatice ulei de masline stors la rece sare de mare otet de vin din orez alge marine Mod de preparare: Bamele intregi, se spala si se scurg....
Read more »

Peste cu orez

Ingrediente: peste 125 g slanina 40 gr unt 3 buc ceapa 4 buc rosii 1/2 lingurita sofran sare piper boia 250 g orez Mod de preparare: Intr-o cratita cu unt topit se pun slanina taiata in bucatele si cepele tocate marunt. Indata ce incep sa capete o culoare aurie, se pune peste pestele taiat...
Read more »

Şniţele de soia cu piure de mazăre

Şniţele de soia cu piure de mazăre
  Ingrediente: 1 pachet şniţele de soia 1 ou 2 linguri pesmet 2 linguri făină 250 g mazăre 1 lingură unt topit 3 linguri lapte sare ulei   Mod de preparare: In apă clocotită cu sare pui la fiert şniţelele de soia pentru 30 de minute. Separat, fierbi mazărea şi când este gata o...
Read more »

Tort cu cacao

Ingrediente blat : 4 ouă 10 linguri de apă 1 cană de zahăr 6 linguri de făină 6 linguri de nucă măcinată 1 linguriţă de amoniac stins   Ingrediente crema: 400 g unt, 100 g cacao, 300 g zahăr, 6 linguri de apă. Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahăr, adăugând câte puţin,...
Read more »

Tort cu ciocolata II

Ingrediente blat: 10 ouă 12 linguri de zahăr 2 linguri de pesmet 2 linguri de făină 20 linguri de nucă măcinată Ingrediente crema: 4 gălbenuşuri, 300 g zahăr, 1 pachet de cacao şi 2 ciocolate Mod de preparare: Frecăm gălbenuşurile cu zahăr, adăugăm albuşurile bătute spumă tare, apoi adăugăm pesmetul, nucile, făina şi un...
Read more »

Muraturi turcesti

Ingrediente: gogonele verzi morcovi telina ceapa gogosari varza alba conopida boabe de mustar boabe de piper sare otet miere de albine Mod de preparare: Se curata gogonelele de saminta si apoi se taie cubulete mici. Morcovii, ceapa si telina se taie pe lung apoi se taie rondele. Varza se toaca marunt fara a fi...
Read more »

Manga Thai

Ingrediente: 250 g orez Basmati sare 500g file de somon fara piele 1 catel de usturoi 1 legatura de ceapa verde 2 linguri de ulei 3 linguri sos de soia 200 ml de smintina 4 linguri vin sec 1 conserva mango 1 lingura ulei de susan 1 lingurita coaja de lamiie   Mod de...
Read more »

Cubulete de peste prajit

Ingrediente: 250 g peste file 1 albus de ou sare cate un varf de cutit de piper negru macinat chimion macinat coriandru 1 lingurita de amidon alimentar 3 linguri ulei Mod de preparare: Pestele se zvanta si se taie in bucati cat sa incapa in gura. Albusul de ou se bate spuma, se amesteca...
Read more »

Cubulete de peste dulci acrisoare

Ingrediente: 400 gr biban file sucul de la o jumatate de lamaie 2 linguri de sos de soia si doua linguri de otet sare piper alb macinat coriandru chimion macinat ghimbir pudra zahar dupa gust 4 linguri de ulei de arahide pentru prajit 1 ou 2 linguri si jumatatede amidon de porumb 2 morcovi...
Read more »

Cum se prepara Cocktail Hot Pants (video)

Cum se prepara Cocktail Hot Pants (video)
O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Hot Pants. Ingrediente: 2 tsp salt 1 lime wedge 30 ml grapefruit juice 50 ml tequila gold 15 ml peppermint schnapps Ice cubes 1 saucer 1 old-fashioned or short drink glass 1 shot measure 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one)...
Read more »

Păstrav cu sos fin de unt

Păstrav cu sos fin de unt
  Ingrediente: 6 păstrăvi 2 lin­guri oţet 3 linguri apă 4 gălbenuşuri 1 şi 1/2 pachete de unt sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi păstrăvii, îi speli, îi usuci pe un şervet special de bucătărie, apoi îi presari cu sare, piper, pui în fiecare câte o bucăţică de unt, îi înfăşori în...
Read more »

Salam de biscuiti cu cafea

Ingrediente: 900 ml lapte 1 kg biscuiti normali 1 pachet de margarina 11 linguri cu varf zahar 5 linguri cu varf cacao 2-3 linguri cafea 3 sticlute esenta rom 700-800 g rahat Mod de preparare: Se rup biscuitii si se taie rahatul intr-un vas mai mare. Separat, se fierbe laptele, se adauga margarina si...
Read more »

Retete de post: Salata de orez

Ingrediente: 1 ceasca de orez 1 rosie taiata cuburi 1 castravete mare taiat cuburi 2 ardei grasi de diferite culori taiati ca chibritele 200 g masline negre si verzi 3-4 bucati de sparanghel din conserva otet ulei de masline patrunjel tocat Mod de preparare: Orezul fiert se pune la racit in frigider. Intre timp...
Read more »

Aperitive cu pastă de peşte si caşcaval

Aperitive cu pastă de peşte si caşcaval
O reteta de aperitive cu pasta de peste si cascaval din: paine, pasta de ansoa, smantana, cascaval si unt. Ingrediente: 3-4 felii de pâine (de o zi) 1 tub pastă de anşoa 1 lingură smân­tână 100 g caşcaval 2 linguri unt   Mod de preparare: Cureţi feliile de pâine de coajă, apoi le tai...
Read more »

Salata de quinoa cu portocale si menta

Ingrediente: 3 portocale mari despartite in felii si taiate in bucatele 1 ceasca morcovi 2 cesti cereale fierte – quinoa hrisca 1 1/2 ceasca telina 1/4 ceasca dressing de salata cu mustar 3 linguri suc de lamaie 1/4 ceasca menta proaspata salata verde Mod de preparare: Combina toate ingredientele, cu exceptia frunzelor de salata...
Read more »

Măsline umplute

Ingrediente: 150 g măsline mari 100 g miez de nucă 2 caţei de usturoi 150 g unt sau margarină sare piper 2-3 fire de patrunjel Mod de preparare: Scoţi sâmburii măslinelor fără să le tai în jumătate şi le laşi deoparte până pregăteşti umplutura. Dai nuca prin maşina de măcinat, apoi o amesteci cu...
Read more »

Egg drop soup(Supa)

Ingrediente: supa de pui (strecurata) citeva frunze de loboda sau salata verde 1 ou verdeata tocata sare piper Mod de preparare: Intr-o oala de supa se pune la fiert supa de pui strecurata. Intre timp se spala si se rup putin frunzele de salata (sau loboda). Cind supa fierbe, se adauga frunzele in ea...
Read more »

Tort cu fructe

Ingrediente: 1 cutie compot de piersici 1 cutie compot de caise 6 ouă 1 cană de zahăr 1 cană de făină 1 pacheţel de vanilie coajă de lămâie rasă   Mod de preparare: Se bat ouăle spumă cu zahăr, apoi se adaugă vanilia, lămâia şi făina. Se coace în tavă tapetată cu ulei şi...
Read more »

Fructe prajite

Ingrediente: 2 banane 1 mar 2 felii de ananas 80 gr faina 6 linguri de apa 1 lingurita praf de copt 1 varf de cutit de sare 1 lingura de zahar ulei miere Mod de preparare: Se curata fructele de coaja, bananele se taie rondele, merele fasiute, ananasul sferturi. Se prepara un aluat mai...
Read more »

Salata festiva de citrice

Ingrediente: 3 fructe de grapefruit curatate 3 portocale curatate 1 varf lingurita sare 1 castravete mediu,taiat marunt seminte de floarea soarelui 2 buc avocado taiate felii 2/3 cana otet 1/3 cana zahar 1 ceapa mica taiata inele   Mod de preparare: Se taie grapefruitul si portocalele deasupra unui castronel, pentru a nu pierde zeama....
Read more »

Ton in sos de iaurt picant

  Ingrediente: file de ton 6 portii 250 ml iaurt 200 ml lapte de cocos 1/2 lamaie 10 g curry 10 g enibahar pulbere 10 frunze de busuioc 5 catei de usturoi 10 g sare 1 lingura de ulei 5 g sofran 1 legatura de marar 25 g coniac Mod de preparare: Fileul de...
Read more »

Prajitura braziliana Beijinho

Ingrediente: 400 g lapte condensat 2 linguri margarina 150 g de cocos   Mod de preparare: Intr-o oala se pune laptele si margarina se da la foc mic. Cand s-a topit margarina se adauga cocosul mestecand in continu pana cand incepe sa se desprinda de pe oala. Se da la racit. Dupa ce sa...
Read more »

Salata egipteana

Ingrediente: 4 castraveti 1/2 lingurita usturoi pisat sau taiat foarte fin 1 ceasca iaurt 1 lingurita marar verde tocat marunt 3 ridichi taiate marunt   Mod de preparare: Curatati castravetii. Amestecati usturoiul, iaurtul si mararul, apoi adaugati castravetii taiati fin si ridichile. Amestecati bine. Cel mai simplu ar fi ca ridichile si castravetii sa...
Read more »

Banane in aluat

Banane in aluat
O reteta simpla si delicioasa de banane in aluat din: banane, suc de lamaie, ulei, zahar, faina, ou, sare, lapte si praf de copt. Ingrediente: 2 banane mari suc de lamaie ulei zahar 60 g faina 1 ou 1 varf de lingurita sare 1/4 cana lapte 1 sfert de lingurita praf de copt Mod...
Read more »

Salata de vinete iuti

Ingrediente: 2-3 vinete 2-3 ardei iuti 3-4 ardei grasi gogosari ardei capia usturoi sare piper ulei otet   Mod de preparare: Se coc vinetele si ardeii, ca pentru o salata obisnuita de vinete sau salta de ardei copti. Atentie cind se coc ardeii iuti sa nu se arda prea mult, caci sint subtiri in...
Read more »

Salata chinezeasca

Ingrediente: 1/2 varza 3 morcovi 2 castraveti 5-6 catei usturoi 3 linguri zahar otet dupa gust ardei rosu iute sau praf de chili (1/2 lingurita) piper Mod de preparare: Se taie varza fideluta, morcovii si castravetii se dau pe razatoarea mare, usturoiul de toaca marunt (in nici un caz nu se zdrobeste in presa)....
Read more »

Parfe cu vanilie, caise şi fructe de pădure

Parfe cu vanilie, caise şi fructe de pădure
  Ingrediente pentru parfeul de vanilie: 150 g zahăr 3 ouă 1/2 l lapte 2 plicuri zahăr vanilat 3 linguriţe rase cu făină 150 g frişcă Ingrediente pentru parfeul de fructe de pădure: 100 g zahăr 2 ouă 300 ml lapte 2 linguri rase cu făină 300 g zmeură, agrişe fragi 100 ml frişcă...
Read more »

Prăjitură cu caise şi bezea

Prăjitură cu caise şi bezea
  Ingrediente: 5 ouă 10 linguri apă minerală 500 g zahăr 250 g făină 1 kg caise scorţişoară   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu jumătate din can­titatea de zahăr, adaugi apa minerală lingură cu lingură, apoi făina în ploaie şi omogenizezi compoziţia. Speli caisele, le tai în jumătate şi le scoţi sâmburii. Torni...
Read more »

Geagic (Salata turceasca)

Ingrediente: 2-3 catei usturoi 1 l iaurt 3 castraveciori verzi 1 legatura de marar Mod de preparare: Se piseaza usturoiul, se curata partial castravetii si apoi se rad pe o razatoare mare sau se fac cubulete foarte mici. Mararul se toaca fin. Se adauga iaurtul si sarea, dupa care se amesteca toate ingredintele.Se serveste...
Read more »

Pui cerchez

Ingrediente: 1 pui 3 catei de usturoi 250 gr nuca 1/2 piine veche 1 cescuta ulei de masline 1 virf de piper rosu (boia iute) Mod de preparare: Se alege un pui mediu, se curata, se spala si se fierbe o jumatate de ora. Se scoate si se lasa sa se raceasca. Miezul de...
Read more »

Aripioare de pui cu sos de roşii cu hrean

  Ingrediente: 500 g aripioare 4-5 căţei de usturoi 500 g roşii 2-3 cepe potri­vite ulei 1 legătură mărar 1 legătură hrean ras piper sare   Mod de preparare: Rumeneşti aripioarele în ulei încins. Cureţi apoi usturoiul, îl tai feliuţe şi dai roşiile prin râzătoare. Când aripioarele s-au rumenit, le scoţi într-o tavă, iar...
Read more »

Kishk

Ingrediente: 3 catei de usturoi taiati marunt 3 linguri faina 3 cepe medii tocate 1 l supa de pasare 450g iaurt gros 50g unt 2 linguri ulei Mod de preparare: Se prajeste ceapa intr-o tigaie mica in ulei pana devine usor maronie. Separat, intr-o oala se prajeste usturoiul la foc mic in unt (sa...
Read more »

Tort cu cremă de ciocolată si cu praline

  Ingrediente blat:  3 ouă 125 g zahăr 125 g făină 1 linguriţă praf de copt Ingrediente cremă: 200 g ciocolată 3 ouă 150 g unt 1 plic zahăr vanilat 500 g frişca lichidă 3 plicuri întăritor frişca 4-5 banane suc de lămâie 12-16 praline 2 linguri ciocolată răzălită   Mod preparare blat: Baţi...
Read more »

Kabak Tatlisi

Ingrediente: 1 dovleac de 1,5 kg 500 gr zahar 100 gr nuci Mod de preparare: Se taie dovleacul in sferturi si se curata de simburi. Se taie bucati si se pun intr-un vas. Se presara cu zahar si se acopera cu un capac. Se lasa 4-5 ore, pina lasa zeama. Se pune apoi vasul...
Read more »

Friptura aromată de pui

Friptura aromată de pui
  Ingrediente: 10 pulpe de pui 1 pahar de vin alb 1/2 pahar de ulei 1 lingură de muştar cimbru piper sare   Mod de preparare: Speli carnea, o ungi cu muştar şi o laşi la rece o oră. O aşezi apoi într-o tavă, torni uleiul şi vinul, presari sare, piper şi cimbru după...
Read more »

Piept de viţel umplut cu ficat, rinichi si spanac

  Ingrediente: 1 kg piept de viţel 300 g rinichi de viţel 300 g ficat de viţel 1 kg spanac sare piper 300 ml ulei 6 ouă 2 legături mărar 300 ml vin alb sec   Mod de preparare: Dezosezi pieptul de viţel, îl întinzi cu ajutorul unui ciocan de şniţele şi-l pre­sari cu...
Read more »

Ruladă de carne macră si spanac

  Ingrediente: 6 ouă mari + 1 albuş 1/2 kg spanac 250 g carne macră 200 ml smântână 100 g făină 100 g unt 50 g caşcaval sau telemea sare   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă tare, adaugi gălbenuşurile, untul topit şi răcit şi omo­genizezi totul cu telul. Pui apoi făina, sarea, amesteci,...
Read more »

Supa cu cus-cus

Ingrediente: pasta cus-cus 2 l supa de pui sau vita 1 lingura de unt sare piper Mod de preparare: Se topeste untul intr-o oala, se adauga cus-cus, si se amesteca pina se inrosesc usor. Se adauga supa fierbinte si se lasa sa fiarba 15 minute la foc potrivit. Se mai lasa 10 minute, acoperita...
Read more »

Salată de peşte afumat

  Ingrediente: 2 bucăţi peşte afumat (macrou) 3 cepe vechi 4 cartofi noi 3 ouă ulei 1 lingură muştar sare piper 1 lămâie   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi pui la fiert în apă cu sare, iar separat fierbi 2 ouă. Freci apoi cele două gălbenuşuri fierte cu cel crud, adaugi ulei,...
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 3 (video)

Read more »

Guacamole

Ingrediente: 4 rosii potrivite 4 avocado 1 ceapa mica 2 catei de usturoi 1 legatura cilantro sau coriandru zeama de la o lamaie 2 ardei iuti chips tortilla pentru servire Mod de preparare: Rosiile se cresteaza in forma de cruce, se aseaza intr-un vas de sticla, se toarna peste ele apa fierbinte si se...
Read more »

Salata andaluza cu orez

Ingrediente: o ceasca orez 3 cesti apa 1/2 lingurita de vegeta 1 rosie mare 1 ardei verde 1 ceapa 5-10 catei usturoi ulei piper sare suc de lamaie Mod de preparare: Se fierbe orezul in apa cu vegeta; e important sa nu se amestece, ca sa nu se terciuiasca orezul se taie rosiile si...
Read more »

Sos curry de baza

Ingrediente: 3 linguri ulei 1 ceapa tocata 4 catei usturoi (optional) 4 cm radacina de ghimbir sau 1 lingurita cu virf de pudra de ghimbir 1/2 lingurita de cardamon pisat (optional) 1/2 ardei iute curatat de seminte si de vine 1/2 lingurita pudra de curcuma 1/2 lingurita pudra de comino 1/2 lingurita pudra de...
Read more »

Salată cu crutoane, anşoa si caşcaval

Salată cu crutoane, anşoa si caşcaval
  Ingrediente: sa­lată verde 4-5 felii de pâine 200 g caşcaval afumat 1 borcănel cu anşoa 3 gălbenuşuri 3 linguriţe muştar 100 ml ulei sare 10 ridichi 2-3 frunze de salată   Mod de preparare: Tai cubuleţe pâinea, o aşezi într-o tavă şi o dai la cuptor să se rumenească pentru 20 de minute....
Read more »

Plăcintele cu aluat din cartofi noi

Plăcintele cu aluat din cartofi noi
  Ingrediente aluat: 1 kg cartofi noi 250 g făină 1 ou sare piper Ingrediente umplutură: 2 morcovi 1 ardei 1/2 ţelină 2 roşii 2 fire ceapă verde 2 ouă 100 g caşcaval 100 g smântână sare piper 2-3 frunze de ţelină   Mod preparare aluat: Cureţi cartofii şi-i pui la fiert în apă...
Read more »

Perişoare de carne cu sos de legume

  Ingrediente: 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 1-2 cartofi 1 ardei gras 2 roşii 1 linguriţă plină cu vârf de unt pătrunjel verde 200-300 ml apă   Mod de preparare: Cureţi legumele, le speli, le tai felii subţiri şi le fierbi cu capac în puţină apă. Când legumele sunt bine fierte scurgi...
Read more »

Prajitură cu capşune

  Ingrediente: 1 kg căpşune 1/2 cană lapte rece 4 ouă 1 cană de zahăr 1 cană de făină 1/2 cană cu ulei 1/2 plculeţ cu praf de copt   Mod de preparare: Amesteci ouăle cu zahărul până obţii o cremă spumoasă. Pui puţin câte puţin uleiul şi apoi făina, laptele (din care opreşti...
Read more »

Peşte cu roşii

  Ingrediente: 2 kg peşte 3 cepe ulei 2 linguri bulion 5 roşii 2 linguri făină sare piper 1 lin­gură vin 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Cureţi peştele şi îl speli bine, îl porţionezi, potriveşti de sare şi piper. Prăjeşti puţin bucăţile de peşte fără să le rumeneşti şi le scoţi pe...
Read more »

Plăcintă cu spanac si ouă ochiuri

  Pregăteşti mai întâi un aluat bun şi pufos ca de pâine din 500-700 g făină, 50 ml ulei, drojdie cât o nucă mărişoară, 1 linguriţă zahăr şi apă călduţă. După ce a crescut bine aluatul timp de 1-2 ore, formezi turtite subţiri cu diametrul de 15 cm. Mod preparare umplutura: Speli 300-400 g...
Read more »

Salata mexicana

Ingrediente: 300 gr mazare fiarta 200 gr porumb fiert 200 gr fasole rosie fiarta ton in ulei 3 conserve 100 gr maioneza 1 lamiie sare piper chipsuri de cartofi 2 oua fierte 12 buc masline verzi cu anchoa Mod de preparare: Se scurg foarte bine legumele fierte si tonul si se amesteca intr-un caston...
Read more »

Sufleu japonez

Ingrediente: 200 gr unt 100 gr ciocolata sau cacao 200 gr zahar pudra 1 lingura faina 4 oua Ingrediente sos de vanilie: 2 pahare lapte, 3 galbenusuri, 100g zahar, 1 lingura faina, 1/2                                           baton vanilie Mod de preparare: Se freaca untul cu zaharul ca o crema si cu galbenusurile adaugate, unul cite unul....
Read more »

Tort aromat cu ananas si căpşune

Tort aromat cu ananas si căpşune
  Ingrediente: 3 ouă 3 linguri zahăr 3 linguri făină Ingrediente cremă: 10 ouă 1/2 pahar de lapte 10 linguri zahăr 500 g frişca lichidă 2 plicuri gelatină 1 cu­tie compot de ananas 200 g căpşune   Mod preparare blat: Baţi spumă ouăle cu zahărul, apoi adaugi făina în ploaie şi amesteci cu grijă....
Read more »

Sos Feta

Ingrediente: 125 grame brinza Feta (care dupa cum se stie este foarte cremoasa) 4-5 linguri iaurt 1 lingura ulei de masline 1 catel de usturoi 1 lingurita zeama de lamaie piper menta Mod de preparare: Intr-un castronel de supa se pune brinza Feta maruntita, catelul de usturoi taiat feliute, si celelate ingrediente. Intr-o prima...
Read more »

Retete de post: Baclava cu mere

Ingrediente: 0,5 kg nuci 2 linguri zahar 3 linguri miere 50 g vodca 1,5 kg mere 100 g stafide 6 linguri zahar 50 g coniac 100 g margarina 1 lingura faina 1 pachet de foi de placinta din comert Mod de preparare: Se rad merele, se adauga zaharul si stafidele, se calesc la foc...
Read more »

Salată de spanac cu ouă şi măsline

Salată de spanac cu ouă şi măsline
  Ingrediente: 1/2 kg spanac 1 legătură ceapă verde 1 legătură ridichi 3 ouă 100 g măsline 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare ulei oţet sau zeamă de lămâie   Mod de preparare: Speli spanacul, ceapa verde şi ridichile, tai mărunt spanacul şi ceapa, iar ridichile felii. Fierbi ouăle tari, le cureţi şi...
Read more »

Supa de rosii turceasca

Ingrediente: 1 lingura ulei 1 lingura faina 1 l suc de rosii 250 ml lapte 1 lingurita busuioc uscat 1 lingurita oregano uscat sare piper Mod de preparare: Se incinge uleiul in oala, se adauga faina si se rumeneste un pic. Se toarna sucul de rosii, se da in clocot. Se adauga sarea, piperul,...
Read more »

Tort cu fructe si gelatina

Ingrediente blat: 6 ouă 1 cană de zahăr 1 cană de făină coaja şi zeama de la o lămâie Ingrediente crema :200 g unt, 200 g zahăr, 200 g cremă de castane, 100 g alune sau nucă măcinată, 300 ml vin roşu.   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahăr, se adaugă sare,...
Read more »

Sos chinezesc

Ingrediente: 6 linguri ulei 2 linguri faina 2 linguri mustar pasta de rosii 3 linguri zahar supa sare piper 1crenguta busuioc 1crenguta cimbru Mod de preparare: Se face un rintas din ulei si faina, care se stinge cu o ceasca de supa. Se adauga mustarul si bulionul, amestecind mereu si zaharul, care s-a ars...
Read more »

Lamai caramel cu susan

  Ingrediente: 1 lamaie 100gr zahar 150gr susan 500gr faina 50gr drojdie uscata bicarbonat de sodiu sare Mod de preparare: Lamaia se spala se curata de coaja se taie in 4 bucati egale.Se face un sos bechamel din faina, drojdie, sare, bicarbonat, a se face putin mai gros ca aluatul de clatite. Bucatile de...
Read more »

Gogosi grecesti

Ingrediente: 2 cani apa 1/2 cana unt putina sare 1 cana faina 3 oua ulei pentru prajit miere scortisoara Mod de preparare: Se pune la foc apa cu untul si sarea. Cind incepe sa fiarba, se pune faina incet si se amesteca incontinu, pina se ingroasa. Se da la o parte, se lasa citeva...
Read more »

Mancarică de carne cu ca roşii si castraveţi

  Ingrediente: 100 g piept pui 100 ml ulei 2-3 castraveţi 1 ceapă 1/2 kg roşii usturoi 100 g brânză 1 ou sare verdeaţă     Mod de preparare: Intr-o cratiţă pui uleiul şi prăjeşti carnea tăiată fâşii. Peste aceasta pui ceapa tăiată peştişori, castraveţii tăiaţi fâşii, le căleşti împreună, adaugi roşiile tăiate cubuleţe....
Read more »

Retete de post:Tort cu fructe

  Ingrediente: 2 kg frişcă Hulala 500 g zahăr 6 portocale 4 mandarine 4 banane 200 g stafide 125 g gelatină 2 cutii compot de ananas 3 fiole de esenţă de vanilie 50 g coniac /vodcă 500 ml suc de portocale   Mod de preparare: Fructele curăţate, tocate le amestecăm cu coniacul şi o...
Read more »

Salata de linte rosie

Ingrediente: 200 gr.linte ulei sare vegeta condimente(maghiran sau oregano) Mod de preparare: Lintea se fierbe cu apa putina cu sare sau vegeta. Cind s-a facut ca o pasta, se ia de pe foc si incepe sa se frece cu ulei, apoi se condimenteaza dupa gust. Se serveste pe piine Pofta buna!
Read more »

Sos de pui cu oregano

Ingrediente: 1 kg piept de pui 1 praz 1 ardei gras 2 rosii 6-7 linguri ulei de masline sau margarina sare oregano sau menta 50 g cascaval 2-3 fire de patrunjel Mod de preparare: Pieptul de pui se taie in bucati nu prea mici si se undeste in uleiul de masline cca 10 min....
Read more »

Tzatziki

Ingrediente: 1/2 kg. castraveti proaspeti 3 cutii iaurt de 500 grame 50 gr. nuci usturoi marar sare ulei Mod de preparare: Se scurge iaurtul in tifon. Se taie castravetii cubulete mici, se toaca nucile cu cutitul, se toaca mararul, se preseaza usturoiul. Se amesteca toate ingredientele, se adauga putin ulei si sare dupa gust.Se...
Read more »

Biscuiti cu alune

  Ingrediente: 10 cescute faina 1 pachet margarina 2 linguri zahar pudra 50 gr alune sau nuci zahar pudra  Mod de preparare: Margarina se topeste in baie de aburi ( pe o farfurie asezata deasupra unei oale in care fierbe apa). Se amesteca faina cu zaharul si margarina topita. Se adauga alunele sau nucile...
Read more »

Supa cu lapte de cocos, pui si porumb

Ingrediente: 800 ml lapte de cocos 450 ml supa de pui 400 g piept de pui 200 g ciuperci proaspete 3 tulpini de lemongrass 1 bucata ghimbir 5 cm 100 g porumb conserva 4 linguri zeama de lamaie 3 linguri sos peste 2 ardei iuti piper Mod de preparare: Se amesteca supa de pui...
Read more »

Tort cu budincă de vanilie si de ciocolată

Tort cu budincă de vanilie si de ciocolată
  Ingrediente blat: 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 1/2 plic praf de copt Pentru creme ai nevoie de: 1 plic praf de cremă pentru prăjituri cu aromă de vanilie 1 plic praf de cremă pentru prăjituri cu aromă de cacao şi rom 1 plic frişca 600 ml lapte 50 g ciocolată...
Read more »

Plăcintă cu spanac şi telemea

Plăcintă cu spanac şi telemea
  Ingrediente: 400 g făină 1 ou 100 ml ulei 1/2 linguriţă drojdie sare 100 ml apă caldă Ingrediente umplutură: 500 g spanac 250 g telemea (de vacă, de oaie, după gust) 1 ceapă 1 ou 1/2 legătură mărar 1/2 legătură pătrunjel piper sare ulei Mod preparare foi: Dizolvi drojdia într-o ceaşcă de apă...
Read more »

Salata racoroasa cu cus-cus

Ingrediente: 500 g cus-cus 3-4 rosii 2-3 castraveciori 2 ardei 2 cepe mici 100 g stafide menta proaspata sare piper Mod de preparare: Se pun stafidele intr-o cana cu apa sa se umfle. Se fierbe cus-cus-ul si se lasa sa se raceasca. Se taie cubuletele mici rosiile, ardeiul, cepa si castravetii. Se amesteca cu...
Read more »

Reţete de post: Plăcinţele de cartofi

Reţete de post: Plăcinţele de cartofi
Ingrediente: 750 g făină 250 g margarină 1 linguriţă sare drojdie cât o nucă apă călduţă Ingrediente umplutură: 1 kg cartofi 2-3 cepe 100 ml ulei piper sare Mod preparare aluat: Faci o maia din drojdie, 1 lingură de făină şi 1 ceaşcă d caldă, apoi o adaugi peste făină. Frămânţi, adăugând margarina, sare...
Read more »

Papricaş din cartofi noi cu smantană

Papricaş din cartofi noi cu smantană
  Ingrediente: 500 g cartofi noi 1 fir de ceapă verde 150 g smântână 2 linguri ulei 1 linguriţă boia 1 legătură pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi tai cuburi. Speli şi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în ulei, adaugi boiaua, cartofii, completezi cu apă cât...
Read more »

Găină umplută

  Cureţi bine o găină de 1,5-2 kg. Fierbi puţin găina, ca să nu descoperi că e crudă după ce o scoţi din cuptor. Separat, căleşti în ulei sau unt 2-3 cepe mari tocate, iar când s-au înmuiat adaugi o ceaşcă de orez şi o cutie de ciuperci din comerţ. Din când în când...
Read more »

Salată cu omletă si sos de smântână

Salată cu omletă si sos de smântână
  Ingrediente: 1 salată verde 3 ouă 70 g caşcaval 1 lingură unt 1 lingură smântână 1 lingură muştar 1 lingură oţet 2 linguri ulei 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare piper   Mod de preparare: Baţi ouăle cu sare şi piper, încor­porezi caşcavalul ras şi prăjeşti în unt 3 omlete de grosimea...
Read more »

Chifteluţe de branză

  Ingrediente: 1/2 kg brânză de oaie 3 ouă piper după gust 3/4 cană cu griş 200 ml ulei   Mod de preparare: freci brânza cu ouăle, pui piper şi sare dacă mai este nevoie, apoi adaugi grisul şi omoge­nizezi compoziţia. Formezi chifteluţe pe care le rumeneşti în ulei încins.   Poftă bună!
Read more »

Supa de porumb

Ingrediente: 1 conserva de porumb 2 rosii 1 ceapa 500 ml supa de legume piper sare ulei crutoane Mod de preparare: Jumatate din cantitatea de porumb se face piure.Rosiile se oparesc si se taie bucatele. Ceapa se toaca si se caleste citeva minute impreuna cu rosiile oparite bucatele. Se adauga cealalta jumatate din cantitatea...
Read more »

Cotlete de porc cu boia de ardei

  Ingrediente: cotlete de porc în funcţie de numărul de persoane de la masă boia de ardei dulce sau pican­tă (după gust) ulei   Mod de preparare: Baţi foarte puţin cotletele cu ciocanul de carne, le ungi cu ulei pe ambele părţi şi presari boia numai pe o parte. Le rulezi şi le dai...
Read more »

Cartofi pescareşti

  Ingrediente: 2 kg cartofi noi 1 kg he­ring marinat (cam 6 bucăţi) 1 legătură usturoi verde 1 legătură pătrunjel verde 1 legătură ceapă verde lămâie sau oţet 1-2 lin­guri făină 3 linguri unt 3 linguri smântână 3 ouă sare şi piper după gust   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi-i pui...
Read more »

Desert cu branză de vaci

  Ingrediente: 200 g brânză de vaci 200 g zahăr pudră 1 ou 2 lămâi 250 g frişca   Mod de preparare: Freci foarte bine brânza de vaci cu zahărul pudră, gălbenuşul, coaja rasă de lămâie până obţii o cremă spumoasă. Adaugi sucul de lămâie, puţin câte puţin frişca, iar la urmă albuşul bătut...
Read more »

Tăiţei cu branză, spanac si salată

  Ingrediente: 500 g spanac 2 salate 1 legătură ceapă verde 1 legătură usturoi verde 2 cepe vechi 500 g tăieţei 4 ouă 300 g smântână 2 felii telemea piper cimbru verdeaţă ulei după dorinţă 100 g caşcaval   Mod de preparare: Fierbi tăieţeii în apă cu sare 10 mi­nute, apoi îi laşi să...
Read more »

Tort de clătite cu capşune

  Ingrediente: 100 g făină 3 ouă 50 g zahăr 1/4 l lapte 400 g căpşune puţin untdelemn 500 g frişca 4 linguri zahăr pudră 1 ciocolată mică   Mod de preparare: Din făină, ouă, zahăr şi lapte pregăteşti un aluat de clătite pe care-l laşi să se odih­nească. Speli căpşunele, le cureţi şi...
Read more »

Supa de usturoi

Ingrediente: 6 felii paine 8 catei mari de usturoi 75 g grasime de gasca sau unt 150 g cascaval sarat ras 3 oua 2 fire de salvie 1 ramurica de cimbru 1 foaie de dafin 1 lingura de otet de vin sare piper Mod de preparare: Curatati si zdrobiti cateii de usturoi. Caliti-i 2...
Read more »

Sniţele de legume

Sniţele de legume
  Ingrediente: 1/2 kg cartofi noi 2 cepe 3 morcovi 1 ţelină 2 rădăcini de pătrunjel 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 4 ouă 200 g făină sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi cartofii, ceapa, morcovii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel. Pui la fiert morcovii, ţelina şi pătrunjelul în apă cu sare,...
Read more »

Spumă de griş cu sirop de fructe

  Ingrediente: 2 linguri griş 2 pahare de sirop de fructe (sau zeamă din compot) 2 pahare apă   Mod de preparare: Pui la fiert siropul cu apa. Când clocoteşte torni grisul în ploaie şi amesteci continuu cu telul. După 4 minute îl dai la o parte şi baţi în continuare până când com­poziţia...
Read more »

Pişcot cu capşune si bezea

  Ingrediente: 5 ouă 100 g zahăr 100 g făină 1 vârf de cuţit de bicarbonat Ingrediente spumă: 4 albuşuri 200 g zahăr Ingrediente umplutură: 100 g gem de căpşune 1/2 kg de căpşune   Mod de preparare: Baţi cele 5 albuşuri spumă, adaugi câte o lingură de zahăr bătând continuu. Când ai obţinut...
Read more »

Rulouri cu creier si cabanos

Rulouri cu creier si cabanos
  Ingrediente: 1 kg piept de pui 1 ceapă 300 cabanos 1 felie de pâine 300 g creier de vită 3 ouă 2 linguri pesmet 2 linguri făină câteva fire de pătrunjel     Mod de preparare: Dezosezi carnea de pui, o tai felii pe care le baţi ca pentru şniţele. Cureţi ceapa, o...
Read more »

Supa de ceapa cu croutons

Ingrediente: 12-16 cepe mari ceva ulei de masline 8 felii paine toast unt 2 linguri zahar cas ras supa de legume sare piper oregano Mod de preparare: Se taie cepele in jumatate, apoi in inele. Uleiul se pune intr-o oala mare si se infierbanta. Se pun cepele, ceva unt, zaharul si se amesteca pana...
Read more »

Supa de sepie (calamar)

Ingrediente: 300 gr.sepie (calamar)de 10-15 cm.lungime 1,2 litri de apa 2 linguri de susan 100 g orez cu bobul lung 1/2 ardei gras rosu 1/2 ardei gras verde 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Sepiile se spala in mai multe ape si se curata.Se indeparteaza capul,pastrand numai tentaculele si abdomenul.,tentaculele se taie...
Read more »

Ajo blanco (Gazpacho alb)

Ingrediente: 200 gr. simburi de migdale crude 150-200 gr. piine (de cu o zi inainte) 2 catei de usturoi mari 1 paharel ulei de masline 1 lingurita otet de vin alb 1 l apa rece sare patrunjel (pentru ornat) crutoane de piine prajita struguri albi fara coaja stafide mere verzi taiate bucati pepene galben...
Read more »

Ridichi de lună umplute

  Ingrediente: 10-12 ridichi 3 linguri smântână, 150 g unt 4 ouă 1 lingură ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi şi speli ridichile, apoi cu un cuţitaş le scoţi miezul (pe care îl păstrezi), le presari cu sare şi le laşi la scurs. In acest timp pregăteşti umplutura: încingi uleiul într-o crăticioară,...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro