duminică, 30 septembrie 2012

Retete magice #51


Retete magice:

Potage Crecy

Potage Crecy
O reteta de supa potage crecy din: ceapa, morcovi, cartof, supa de pui, patrunjel, zahar, unt si smantana. Ingrediente: o ceapa mare 500 g morcov 1 cartof mare 900 ml supa de pui o ligura de patrunjel o lingura de zahar unt 2 linguri smantana Mod de preparare: Se pune untul intr-o cratita, se...
Read more »

Cotlet de vitel cu sos de lamaie

Cotlet de vitel cu sos de lamaie
O reteta de cotlet de vitel cu sos de lamaie din: cotlete de vitel, morcovi, telina, ceapa, lamaie, unt, apa, sare si piper. Ingrediente: 4 cotlete de viţel 600 g de morcovi 2 tulpini de ţelină 2 cepe mici o lămâie 40 g unt 100 ml apă sare şi piper Mod de preparare: Daţi...
Read more »

Buturugă din ciocolată

Ingrediente: Blatul de ciocolată 10 ouă 300 g zahăr 200 g făină 50 g pudră de cacao Mousse au chocolat 6 gălbenuşuri 150 g zahăr 350 g ciocolată 800 ml smântână dulce Frişca 1L smântână dulce 80 g zahăr tos Sirop cu ciocolată 100 g zahăr 100 g apă 30 g cacao 50 ml...
Read more »

Muschi de vita in foietaj cu umplutura de ciuperci si clatite

Muş­chi de vită Wellington Ingrediente: 700 g muşchi de vită 350 g foietaj trei linguri ulei un ou sare, piper Ingrediente pentru clătitele cu pătrunjel 50 g făină 150 ml lapte un ou două linguri de pătrunjel proaspăt tocat un vârf de sare Ingrediente pentru umplutura de ciuperci 500 g ciuperci tocate 50 g...
Read more »

Omleta cu 3 arome

Ingrediente: 500 g dovlecei 2 ardei grasi rosii (capia) 4 cepe albe (proaspete) 6 fire patrunjel verde 2 catei de usturoi 12 oua 1/2 lingurita nucsoara pisata 4 linguri ulei de masline sare piper Mod de preparare: Coaceti ardeii si lasati-i sa se raceasca intr-o punga de plastic sau intr-o cratita cu capac.Spalati dovleceii,...
Read more »

Bucataria lui Jamie Oliver (video)

Read more »

Canapes cu mousse de peste

Ingrediente: 450 g file de cod 6 foi de gelatina alba 150 g file de somon 2 albusuri 300 g smantana groasa 2 linguri de marar tocat Sare, piper proaspat macinat 4 felii de paine Pumpernickel Mod de preparare: Fileul de cod il bagi pentru scurt timp la congelator. Intre timp, inmoi gelatina in...
Read more »

Limba-de-mare cu sos de sofran pe pat de risotto cu leurda

Ingrediente: -peste: 4 fileuri de limba-de-mare cu piele Zeama de la 1 lamaie Ulei, sare, piper -risotto: 1 ceapa alba tocata fin Ulei de masline 300 g orez pentru risotto 200 ml vin alb 600 ml zeama de peste fierbinte ½ legatura leurda Unt, sare, piper, nucsoara rasa -sos de sofran: zeama de la...
Read more »

Gratare de porc pane cu parmezan

Ingrediente: 4 cotlete de porc batute usor cu ciocanul de lemn 2 oua 4 linguri (de supa) de Parmezan (cascaval sarat) ras 2 linguri (de supa) de pesmet alb 4 linguri (de supa) de untdelemn 8 frunze de busuioc 1 lamaie sare, piper. Mod de preparare: Se bat ouale ca pentru omleta intr-o farfurie...
Read more »

Marinata de macrou si legume

Ingrediente: 4 macrouri potrivite 1 ceapa 2 ardei grasi rosii 1 ardei gras verde si 2 galbeni 1 ardei iute 2 linguri faina 1 lingura ulei de alune de pamant -pentru marinata: 1 lingurita zahar 4 linguri sos soia 1 lingura otet 4 ramurele cimbru 4 linguri ulei Mod de preparare: Speli pestii, ii...
Read more »

Banana Daiquiri

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – old fashioned Categorie – Crema de banane drinks Decoraţiune – paie tăiate la jumătate şi o felioară de banană pe margine Se serveste între mese, seara şi noaptea Ingrediente: 6/10 rom alb 3/10 cremă de banane 1/10 suc de lămâie galbenă sau de lămâie...
Read more »

Muschiuleţ de porc caramelizat cu miere 

Ingrediente: 800 g muşchiuleţ de porc  4 cepe  8 căţei de usturoi 4 linguride miere  două linguriţe de unt două linguri de ulei de măsline două linguri de oţet de vin   pentru 4 persoane Mod de preparare: Tăiaţi ceapa în lamele fine. Curăţaţi usturoiul şi tăiaţi-l rondele. Pu­neţi ceapa şi usturoiul la călit...
Read more »

Sarmale cu galbiori

Ingrediente: 400 g gălbiori (dacă nu aveţi gălbiori, puteţi folosi şi alte tipuri de ciuperci) 200 g orez 250 g praz 250 g morcovi 250 g radacini de patrunjel, pastarnac si telina o legătură de pătrunjel verde sau mărar 150 ml ulei pentru 10 persoane Mod de preparare Puneţi frunzele de varză la desărat...
Read more »

Pasta Asciutta

Pasta Asciutta
Ingrediente: 500 g Spaghetti Barilla 100 ml ulei de măsline 8 căţei de usturoi o jumătate de legătură de pătrunjel boia de ardei iute sau dulce sare, piper Mod de preparare Fierbeţi pastele Barilla în apă cu puţină sare timp de 9 minute. Curăţaţi şi zdrobiţi patrucăţei de usturoi, tocaţi pătrunjelul. Puneţi pefoc într-o...
Read more »

Blanquette de veau

Ingrediente: 1,2 kg piept de vitel fara os 100 gr. unt 100 ml smintina 2 galbenusuri de ou o lamiie 70 gr. faina 1 lingurita zahar 300 gr. ciuperci 6 morcovi 2 cepe 200 gr. arpagic 4 cuisoare, 1 fir de praz 2 ramuri de telina 2 catei de usturoi patrunjel tocat doua ramuri...
Read more »

Rulada de carne cu oua

Ingrediente: 1 kg carne tocata amestec 200 gr. sunca presata taiata cubulete mici 4 felii piine 1 cana cu lapte 2 oua rozmarin sau alta verdeata sare, piper 150 ml vin alb 6 oua fierte tare Mod de preparare: Feliile de piine se inmoaie in lapte 15 min, se storc si se maruntesc. Se...
Read more »

Friptura de vita cu morcovi si suc de portocale

Ingrediente: 800 g morcovi 20 g unt sau margarina sare, piper 1 portocala (250 g) 1 lingura de miere, cateva frunzulite de busuioc sare, piper 4 felii antricot sau muschi de vita (a 150 g fiecare) 3 linguri ulei. Mod de preparare: Se spala morcovii, se curata, se taie felii subtiri si se calesc...
Read more »

Supa de legume cu usturoi

Gazpacho espresso Ingrediente: 5 rosii mari si coapte 1 castravete 1 ardei verde 1 ceapa 1 catel de usturoi 200 gr. miez de paine uscata (pesmet intreg) 2 linguri de untdelemn fin 2 linguri de otet de vin sare, piper. Mod de preparare: Inmuiati feliile de pesmet (fara coaja) in apa si lasati-le sa...
Read more »

Rondele de somon marinat cu portocale si mei

Ingrediente: 4 rondele de somon ½ lingurita de sare -pentru marinata: ½ lingurita de Sambal Oelek (pasta-sos de ardei iute) Coaja rasa de la 2 portocale 2 linguri ulei de masline   -garnitura de portocale si mei: 2 linguri unt 2 cepe mici albe 250 g mei auriu decorticat 2 portocale de la care...
Read more »

Salata cu paste si ton

Ingrediente: 250 g paste spiralate, sare 1 ceapa rosie 250 g rosii cherry Sucul de la 1 lamaie 50 ml supa Piper 6 linguri ulei de masline 1 legatura rucola 6 crengute busuioc 2 cutii ton Mod de preparare: Fierbeti pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet, puneti-le intr-o strecuratoare, turnati...
Read more »

Macrou aromat pe gratar si frigarui din peste-spada

Ingrediente: -pentru macrou aromat: 4 macrouri 50 ml ulei de masline Zeama de la 1 lamaie 1 lingurita de rozmarin 1 lingurita cimbru 5 catei usturoi Sare, piper proaspat macinat Mod de preparare: Speli macrourile, le stergi si le crestezi oblic pielea, pe ambele parti. Condimentezi pestii in interior cu sare si piper. Faci...
Read more »

File de peste cu sos de ierburi

Ingrediente: 4 portii file de peste 100 ml vin alb 2 fire rozmarin 1 kg cartofi noi 50 g fistic 1 lingura cimbru verde tocat 2 linguri patrunjel verde tocat 1 catel de usturoi Zeama de lamaie Ulei de masline Sare, piper Mod de preparare: Cartofii noi se spala bine si se taie sferturi....
Read more »

Piersici cu aluat faramitat

Ingrediente: 150 g faina 50 g zahar 1 lingurita scortisoara praf 150 g margarina 1 cutie piersici 2 linguri zahar pudra Sucul de la 1 lamaie 3 struguri Lichior de piersici Mod de preparare: Puneti intr-un castron faina, zaharul si scortisoara, precum si margarina moale si framantati un aluat faramitat. Incingeti cuptorul la 180...
Read more »

Carpaccio de somon

Ingrediente: 1 somon de 2-3 kg de preferinta salbatic 1 pahar ulei de masline zeama de la doua lamaii marar tocat, sare, piper Mod de preparare: Se detaseaza fileurile. Se trage delicat pielea dinspre coada spre cap (pentru marirea aderentei, se moaie degetele in sare). Se scot ultimele oase cu o penseta. Se pun...
Read more »

Supa crema de pui si lamaie cu spaghete

Ingrediente: 4 linguri de unt 8 fire de arpagic taiate feliute subtiri 2 morcovi taiati rondele subtiri 2 tulpini de telina taiate felii subtiri 250 gr. piept de pui dezosat taiat feliute fine 3 lamaii 1,125 l supa de pui din concentrat 250 gr. spaghete subtiri rupte in bucati relativ mici 150 gr. smintina...
Read more »

Polenta cu ou

Ingrediente: malai apa sare oua parmezan Mod de preparare: Se face o mamaliguta potrivita ca si consistenta, se pune intr-o tava, se netezeste cu o spatula si se lasa citeva ore. Stratul sa fie cam de 1,5 cm grosime. Se taie bucatele de 15/15 cm (cit un toast), se unge cu ulei de masline...
Read more »

Cima alla genovese

Ingrediente: ulei de masline o ceapa taiata julienne un morcov un dovlecel un ardei gras 2 frunze de spanac o mina mazare verde sau fiarta sare, piper 8 oua 100 gr parmezan 100 gr sunca Mod de preparare: Se taie legumele fisii si se calesc in ulei la foc mare, cu sare si piper...
Read more »

Snitel din piept de pui cu crusta

Ingrediente: 4 felii de piept de pui (a 150 gr. fiecare) sare, piper 1 kg de cartofi 1 catel de usturoi 1 galbenus Nucsoara 4 linguri ulei 750 gr. Conopida 10 gr. unt sau margarina. Mod de preparare: Se spala carnea, se zvanta, se bate bine, se sareaza si se pipereaza. Cartofii (cruzi) spalati...
Read more »

Salata de caracatita

Ingrediente: 8 pui de caracatita 2 portocale 200 g porumb baby murat 100 g fasole alba fiarta 4 catei de usturoi 1 ceapa 1 ardei gras 2 rosii 1 salata verde 1 sfecla rosie 1 lamaie Seminte de coriandru Sare, piper, marar, ulei Pudra de ardei iute Mod de preparare: Puii de caracatita se...
Read more »

Piept de pui cu mozarella

Piept de pui in stil Italian Ingrediente: 4 bucati file din piept de pui o mozarella 3 rosii oregano ulei de masline lamiie sare, piper, unt pentru prajit Mod de preparare: Se incinge untul intr-o tigaie cu capac, se aseaza feliile de piept de pui condimentate inprealabil cu sare, piper si suc de lamiie....
Read more »

Spaghete cu sos provensal

500 g Spaghetti Barilla 400 g pulpă de roşii Maxim’s 100 g măsline negre 100 ml ulei de măs­line doi ardei roşii doi căţei de usturoi câteva foi de dafin  cimbru, sare, piper Mod de preparare: Tocaţi ardeii şi zdrobiţi usturoiul. Caliţi în ulei de măsline ardeii şi usturoiul, apoi adă­ugaţi roşiile, dafinul, sarea...
Read more »

Salata cu branza Rochefort

Ingrediente: 700 g fasole verde 100 g caise uscate 1 ardei iute mic 1 ceapa alba 100 g miezuri de nuca 250 g branza Rochefort 1 ou 150 ml ulei 3 linguri mustar dulce 100 ml smantana Seminte de chimen Sare, piper, marar Mod de preparare: Fasolea verde se curata, se taie bucatele, se...
Read more »

Rulouri de tortilla cu legume

Ingrediente: 8 foi de tortilla 3 bucati de piept de pui dezosat 4 morcovi Frunze de salata verde 4 linguri ulei de masline 2 catraveti verzi mari -penstru sos: 600 g iaurt 3 catei usturoi Menta, busuioc, oregano, arpagic Sare, piper Mod de preparare: Pieptul de pui se taie fasii. Separat se incinge uleiul...
Read more »

Cremsnit cu visine a la Tisa

Cremsnit cu visine a la Tisa
Ingrediente: 210 g faina 350g unt 200 g zahar 50 ml vin alb bicarbonat de sodiu 50 g cacao   Ingrediente crema: ciocolata menaj, 50 g zahar, 300 ml lapte, 3 galbenusuri de ou, 30 ml rom, 500 g visine   Mod de preparare: Pe planseta in mijlocul gramezii de faina se pun untul,...
Read more »

Reteta zilei: Castane coapte

Castane_coapte_2
O reteta simpla de castane coapte din: castane, apa si sare. Ingrediente: castane apa sare   Mod de preparare: Se spala castanele in 2-3 ape si se cresteaza coaja in cateva locuri. Se pun in tava de aragaz si se stropesc din cand in cand cu apa foarte sarata. Dupa maximum 30 min se...
Read more »

Rulada cu crema si nuca

  Ingrediente foaie: 125 g zahar pudra 75 g faina 3 oua intregi 4 galbenusuri 2 linguri de cacao 2 plicuri zahar vanilat un varf de cutit scortisoara pisata Ingrediente crema de nuca: 150 g miez de nuca, 60 g zahar, 200 ml lapte, 2 galbenusuri de ou, 150 g unt si 5g amidon...
Read more »

Crema caramel

Crema caramel
Ingrediente: 1/2 l lapte 4 linguri zahar 4 oua vanilie 5 linguri zahar pentru imbracat forma Mod de preparare: Se pun intr-o cratita laptele, vanilia si zaharul. Se tine la inceput pe marginea masinii pana se topeste zaharul, apoi se impinge pe foc bun si se lasa sa dea in clocot. Se bat intr-un...
Read more »

Crema de piersici

Crema de piersici
Ingrediente: 500 g de piersici 4 oua 150 g de zahar 1/2 pahar de vin 2-3 foi de gelatina Mod de preparare: Se curata piersicile si se pun cu zaharul si vinul sa fiarba pana se obtine un piure gros. Se adauga gelatina dizolvata in apa calda si galbenusurile. Se da jos de pe...
Read more »

Salata de orez

Ingrediente: 1 cana de orez 8 linguri de ulei de masline 3 linguri de otet de vin 1 catel de usturoi pisat 1 ceapa mica pisata sare piper 6 ardei grasi 2 lingurite de patrunjel tocat masline verzi si negre pentru ornat   Mod de preparare: Scoateti semintele din ardei si taiati unul dintre...
Read more »

Cocktail Prairie Oyster

Cocktail Prairie Oyster
  Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – cupă dublă de cocktail Categorie – No-alcool-drinks Decoraţiune – fără   Se serveşte dimineaţa şi după-amiaza   Ingrediente: un gălbenuş de ou o linguriţă de ketchup o linguriţă de sos Worcester 2 picături de oţet sare piper Celălalt nume atribuit cocktailului Prairie...
Read more »

Cornulete cu dulceata

  Ingrediente: 1 ou 250 g de unsoare 150 g de zahar 2 linguri de otet 10 linguri de apa aroma faina cat cuprinde un borcan de dulceata dupa preferinta zahar pudra Mod de preparare: Din aceste ingrediente se face un aluat mai tare, care se da la frigider cel putin o jumatate de...
Read more »

Vrajitoriile lui JamieOliver 15 (video)

Vrajitoriile lui JamieOliver 15 (video)
Read more »

Rondele cu parmezan

Rondele cu parmezan
  Ingrediente: 350 g făină praf de copt sare piper o lingură de busuioc uscat 250 ml iaurt două ouă 75 g unt 175 g parmezan pudră de curry doi căţei de usturoi o legătură ceapă verde un măr salată verde mozzarela   Mod de preparare: Iaurtul se pune într-un castron, împreună cu un...
Read more »

Cartofi cu masline

Cartofi cu masline
Ingrediente : 1 kg cartofi marunti 250 g masline negre si verzi 100 ml vin alb sec o crenguta de rozmarin 4 catei de usturoi 4 linguri de untdelemn fin sare piper Mod de preparare: Curatati cartofii de coaja, spalati-i si uscati-i intr-un prosop daca nu gasiti cartofi mici, taiati-i in patru. Curatati cateii...
Read more »

Tort cu pere si migdale

Ingrediente : 1 ceasca si 1/4 faina 1/4 ceasca zahar pudra 90 g unt taiat bucatele un galbenus batut usor 2 linguri apa de la gheata Ingrediente umplutura: 2 pere mari, 50 g unt, 1/4 ceasca zahar tos, 1 ou batut usor, 1 lingurita esenta de vanilie, 2 lingurite faina, 50 g migdale macinate,...
Read more »

Paella Valensiana

Ingrediente: rata sau pui (aripioare, pulpe, ficat) costite de porc taiate marunt eventual carne de iepure fasole verde si alba un ardei rosu (capia) taiat in bucati mari orez sofran supa de pui sau apa calda 1 rosie taiata in bucati 2 samburi de usturoi ulei sare ardei iuti Mod de preparare: Se pune...
Read more »

Ecler cu struguri şi cafea

Ecler cu struguri şi cafea
  Ingrediente: 250 ml apă 100 g unt 150 g făină 4 ouă un plic budincă de vanilie 450 ml lapte dulce un borcan compot de struguri o lămâie 150 g zahăr pudră un vârf de cuţit de sare 3 linguri de cafea granulată frişcă   Mod de preparare: Intr-o oală se pun apa,...
Read more »

Tarta cu ananas

Ingrediente : 200 g faina un varf de cutit de sare coaja rasa de la 1/4 lamaie 80 g unt moale + inca putin pentru uns tava 100 g iaurt Ingrediente umplutura: 600 g ananas din conserva (rondele), 80 g unt, 3-4 linguri de miere. Mod de preparare: Se amesteca faina cu sarea si...
Read more »

Chec cu brânză şi verdeţuri

Chec cu brânză şi verdeţuri
  Ingrediente: 500 g făină 200 ml apă 25 g drojdie un fir de praz 300 g brânză de vaci 200 g brânză telemea 3 ouă două linguri de ulei de măsline 3 linguri de ulei o lin­guriţă de seminţe de chimen mărar sare piper ceapă albă ceapă roşie   Mod de preparare: Prazul...
Read more »

File de peşte cu legume

File de peşte cu legume
  Ingrediente: 4 fileuri de peşte doi cartofi 400 g fasole verde 400 g fasole galbenă un ardei capia roşu 100 g porumb 450 g broccoli doi dovlecei amidon ulei 3 lămâi 250 ml vin alb două roşii o ceaipă usturoi un beţişor scorţişoară sare piper   Mod de preparare: Broccoli, fasolea verde şii...
Read more »

Brioşe de mălai cu carne

Brioşe de mălai cu carne
  Ingrediente: 300 g mălai 750 ml apă 75 ml ulei o ceapă 3 căţei de usturoi un morcov un ardei gras roşu 250 g fasole verde 500 g carne de porc 200 g parmezan 50 g unt două roşii sare piper cimbru uscat smântână ardei iute     Mod de preparare: Morcovul se...
Read more »

Chifteluţe de legume cu orez

Chiftelute_de_legume_cu_orez
O reteta de chiftelute de legume cu orez din: conopida, orez, fasole, boabe de porumb, ardei capia, ardei iute, usturoi, ceapa, parmezan, oua, ulei, pesmet, patrunjel, sare, piper si branza telemea. Ingrediente: 450 g conopidă 250 g orez 150 g fasole roşie boabe 250 g fasole verde 50 g boabe de porumb un ardei...
Read more »

Midii cu vin şi parmezan

Midii_cu_vin_si_parmezan
O reteta de midii cu vin si parmezan din: midii, ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii, vin alb, praz, rozmarin, parmezan, lamaie, sare, piper si ardei iute. Ingrediente: o jumătate de kilogrami de midii o ceapă doi căţei de usturoi 150 ml ulei de măsline 4 roşii 250 ml vin alb demisec un fir...
Read more »

Tort cu dovlecei, varza de bruxelles si sos pesto

Tort cu dovlecei, varza de bruxelles si sos pesto
  Ingrediente: 450 g făină 20 g drojdie o linguriţă de zahăr tos 220 ml apă 3 ouă o linguriţă de sare 100 ml ulei de măsline 30 g boabe de porumb doi dovlecei o lingu­ră de sos pesto 4 căţei de usturoi piper ulei pentru tavă varză de Bruxelles   Ingrediente: lntr-un castron...
Read more »

Prăjitură cu fulgi şi coacăze

Prăjitură cu fulgi şi coacăze
  Ingrediente: un pachet de foitaj 500 ml frişcă un plic budincă de vanilie 450 ml lapte dulce 250 g coacăze roşii zahăr vanilinat 150 g zahăr tos 500 ml apă esenţă de rom 100 g fulgi de porumb cu ciocolată pudră de scorţişoară   Mod de preparare: Foitajul se dezgheaţă la tem­peratura camerei,...
Read more »

Tarta cu sarlota si fructe

O reteta de tarta cu sarlota si fructe din: faina, unt, zahar, galbenusuri, pachete de sarlota si lapte. Ingrediente  aluat : 300 g faina 200 g unt 100 g zahar 3 galbenusuri Ingrediente crema : 2 pachete de sarlota (vanilie, capsuni, zmeura, ciocolata etc) 1 litru de lapte 6 linguri zahar sau dupa gust...
Read more »

Crema de ciocolata

Crema de ciocolata
Ingrediente: 125 g unt   200 g zahar pudra 1 ceasca de lapte 100 g ciocolata de menaj 1 pahar de frisca batuta 1 pliculet zahar vanilat sau cateva picaturi esenta de vanilie Ingrediente decor :4 tablete de ciocolata (alba si/ sau neagra) 4 linguri frisca Mod de preparare: Ciocolata se rupe bucatele si se...
Read more »

Parfe de fructe

Ingrediente: 150 g zahar 150 ml lapte 500 g frisca batuta 250 g fructe de sezon (piersici, caise, mure, zmeura etc) 1 ou 2 pliculete zahar vaniliat Mod de preparare: Intr-o cratita, se amesteca zaharul, zaharul vanilat, laptele, galbenusul si albusul de ou si se pune sa fiarba, amestecand continuu, pana incepe sa se...
Read more »

Tarte cu crema si pere

Ingrediente: 1 pachet aluat fraged 4 pere 200 g zahar pudra 2 plicuri zahar vanilat 4 frunze de menta   Ingrediente crema: 500 ml lapte, 1 baton de vanilie, 2 oua intregi + 1 galbenus, 75 g zahar, 60 g faina, 25 g unt, 4 linguri rachiu de pere. Mod de preparare: Despicati in...
Read more »

Pere cu costita si sos vinegreta

Ingrediente: 4 pere 8 felii foarte subtiri de costita afumata 200 g cascaval ras 250 ml vin alb dulceag piper   Ingrediente garnitura: 250 g frunze tinere de laptuca, 3 linguri ulei de masline, 1 lingura otet aromat, sare, piper. Mod de preparare: Curatati perele, lasand intacte coditele, fierbeti-le 10 minute in vinul alb,...
Read more »

Gogosele cu cascaval

Ingrediente: 200 g cascaval 5 oua 150 g faina 80 g unt 250 ml lapte sare piper Mod de preparare: Taiati cubulete 100 g de cascaval si radeti restul pe razatoarea fina. Puneti intr-o cratita laptele si untul, gustati de sare si lasati pe foc pana ce clocoteste. Luati cratita de pe foc, introduceti...
Read more »

Tortilla cu salam si verdeata

Ingrediente: 8 oua 2 dovlecei 8 felii salam de vara (sau italian) 2 cepe 1 legatura mare de verdeata (patrunjel, coriandru, tarhon, codite de ceapa verde) 3 linguri ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Spalati, zvantati si taiati verdeata (cu foarfeca). Spalati dovleceii, stergeti-i cu un prosop, taiati-i mai intai in...
Read more »

Turta dulce cu mere

Ingrediente: 4 oua 200 g zahar 1 farfurie adanca cu mere rase 1/2 faina 2 linguri miere de albine 1 pahar untdelemn fin 1 lingurita de bicarbonat scortisoara cuisoare pisate  dupa gust   Mod de preparare: Se amesteca zaharul cu galbenusurile, untdelemnul, mierea, merele cu zeama cu tot, bicarbonatul, faina, scortisoara si cuisoarele, introduse...
Read more »

Salata turceasca cu sos de kefir

Ingrediente: 250 g fasole verde 1/4 l concentrat de legume zeama de la o lamaie 250 g varza 1 lingura sare de mare 250 g telina 4 rosii 4 morcovi 1 castravete cateva picaturi ulei de masline piper macinat 500 g piept de pui Ingrediente sos: 250 g kefir, 1 ceapa, zeama de la...
Read more »

Gratin de cartofi cu costite de miel sau de berbecut

Gratin de cartofi cu costite de miel sau de berbecut
Ingrediente: 6 coaste de berbecut sau de miel 750 g cartofi rezistenti la fiert 1 ardei rosu 2 linguri de patrunjel tocat 100 ml vin alb sec 100 ml supa de pasare  o lingura de untdelemn sare piper Mod de preparare: Ungeti cu untdelemn o tava in care sa intre toate costitele pe un...
Read more »

Retete de post: Cornulete cu rahat

Ingrediente: faina (circa 350 g) 1 pachet margarina 3 linguri apa o lingura otet rahat pentru umplut zahar pudra + 1 plic zahar vanilat Mod de preparare: Se freaca intre palme faina cu margarina, pana ce amestecul devine nisipos, apoi se adauga apa si otetul, se framanta un aluat ceva mai vartos si se...
Read more »

Copane de pui gratinate cu parmezan

Ingrediente: 12 copane de pui 100 g parmezan (sau cascaval uscat) 100 g svaiter 100 ml vin alb sec 50 g unt 1 varf de cutit nucsoara rasa piper Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 210C. Puneti untul sa se topeasca intr-o craticioara, ungeti cu el copanele de pui si asezati-le pe o tava....
Read more »

Chec cu ceai verde si fructe de padure

Chec cu ceai verde si fructe de padure
Ingrediente : 3 oua intregi 1 galbenus 150 g zahar pudra 200 g unt + 30 g pentru uns tava 160 g faina 100 g zmeura 100 g afine 1 lingurita cu varf de ceai verde 50 g boabe de fistic 1/2 plic praf de copt sare Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180C...
Read more »

Curry cu peste

Curry cu peste
Ingrediente: 800 g peste taiat felii (fara oase si pielita – salau) 3 cepe 1 rosie 1 lamaie 1 ardei iute  3 linguri ulei 250 ml frisca nebatuta (smantana) 2 linguri praf de curry 1/2 legatura coriandru sare piper macinat Mod de preparare: Curatati ceapa si tocati-o marunt, iar rosia taiati-o bucatele. Incingeti uleiul...
Read more »

Crap cu legume la cuptor

Ingrediente: 1 crap (circa 1 kg) 2 linguri ulei de masline 2 morcovi mari taiati marunt 2 tulpini de telina taiate rondele 2 lingurite bulion sare piper proaspat macinat 250 ml apa 1/2 legatura patrunjel verde tocat o rosie taiata felii subtiri 1 ceapa potrivita taiata rondele fine Mod de preparare: Se curata pestele,...
Read more »

Oua cu sos si verdeturi

Ingrediente: 5 oua 250 g smantana subtire 1-2 linguri mustar sare piper macinat cateva picaturi sos Worcester 2 cesti verdeturi tocate (patrunjel, marar, codite de ceapa verde, tarhon) 1 lingurita miere 1 varf de cutit boia iute 8 masline umplute 1/2 ardei gras rosu 50 g cascaval zeama de lamaie   Mod de preparare: ...
Read more »

Salata Tarama

Ingrediente : 2 cartofi fainosi mari 120 g icre 80 ml zeama de lamaie 160 ml ulei de masline 2 linguri patrunjel verde tocat Mod de preparare: Cartofii taiati cubulete de circa 2 cm se pun intr-o craticioara, se acopera cu apa si se lasa pe foc sa dea in clocot, dupa care se...
Read more »

Conopida cu branza Roquefort

Conopida cu branza Roquefort
Ingrediente: 1 conopida 150 g branza Roquefort 100 ml frisca nebatuta (smantana) 2 linguri ulei de masline sare piper alb macinat Mod de preparare: Puneti pe foc 1 litru de apa cu sare. Curatati conopida, spalati-o sub jetul de apa rece, separati buchetelele si fierbeti-o 20 de minute in apa sarata. Puneti conopida fiarta...
Read more »

Eclere cu cremă de vanilie

Eclere cu cremă de vanilie
  Ingrediente: 275 ml apă 145 g unt 210 g făină 8 ouă 500 ml lapte dulce 150 g zahăr tos o păstaie de vanilie o jumătate de linguriţă de sare un vârf de linguriţă de pudră de anason 100 g zahăr pudră sucul de la o lămâie   Mod de preparare: Apa se...
Read more »

Rulada de omleta cu menta

Ingrediente : 8 oua 150 g branza de burduf 50 g parmezan ras (sau cascaval) 4 fire de menta 40 g unt sare piper Mod de preparare: Pastrati cateva frunze de menta pentru ornat si taiati-le pe celelalte cu foarfeca. Puneti branza de burduf intr-un bol, sfaramati-o cu furculita, adaugati ouale, menta taiata, parmezanul...
Read more »

Vrajitoriile lui JamieOliver 16 (video)

Read more »

Clatite cu crema de Roquefort si nuci

Ingrediente : 8 clatite gata facute 100 g Roquefort (sau Bucegi) 1 lingura frisca nebatuta (smantana) 1 tulpina telina 80 g nuci 20 g unt sare piper Mod de preparare: Spalati si curatati telina si taiati-o bastonase subtiri, inmuiati-o 5 minute in apa sarata clocotita si lasati-o sa se scurga. Zdrobiti nucile sau taiati-le...
Read more »

File de peşte cu praz

File de peşte cu praz
  Ingrediente: 4 fileuri de peşte un fir de praz doi ardei capia verzi două cepe un ardei iute mic 100 g boabe de porumb doi ardei capia roşii 500 g roşii 250 ml vin alb mentă ulei de măsline scorţişoară sare piper ghimbir nucşoară o lămâie   Mod de preparare: Cepele se curăţă...
Read more »

Ciorbă de dovlecei cu pui

Ciorbă de dovlecei cu pui
  Ingrediente: două piepturi de pui doi dovlecei două cepe un morcov un sfert de ţelină 200 g mazăre un ardei gras 4 roşii 3 căţei de usturoi 50 g orez 200 ml borş 3 linguri de ulei seminţe de chimen sare leuştean fidea   Mod de preparare: Cepele se curăţă de foi, se...
Read more »

Cremă cu vişine

Cremă cu vişine
  Ingrediente: 600 ml lapte dulce 5 gălbenuşuri 70 g amidon 5 linguri de miere 50 g unt 5 g gelatină un vârf de cuţit de sare un borcan compot de vişine frişcă fructe proaspete   Mod de preparare: Gelatina se pune la înmuiat cu apa, se lasă să se umfle, apoi se topeşte...
Read more »

Prajitura chinezeasca

Ingrediente: 250 g. unt sau margarina 250 g. zahar 250 g. nuci macinate 6 oua 100 g. faina   Mod de preparare: Se freaca untul sau margarina cu zaharul. Se adauga nuca macinata si 6 albusuri batute spuma iar apoi faina. Se coace compozitia in tava unsa si tapetata. Se freaca separat galbenusurile cu...
Read more »

Salată cu peşte alb, ciuperci marinate şi maioneză

Salată cu peşte alb, ciuperci marinate şi maioneză
  Ingrediente: 500 g fileuri de peşte alb o ceapă albă un morcov un borcan de ciuperci marinate doi castraveţi muraţi două ouă 250 ml ulei o lămâie o frunză de dafin o jumătate de linguriţă de boabe de muştar sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Fileurile de peşte se fierb timp de...
Read more »

Biscuiţi cu limetă

Biscuiţi cu limetă
  Ingrediente: 125 g unt 80 g zahăr tos zahăr candel două ouă 100 ml lapte 100 g ciocolată albă 50 ml frişcă 400 g lăină zahăr vanilinat o limetă sare pudră de ghimbir un borcan de dulceaţă de limetă sos de vanilie frişcă   Mod de preparare: Ciocolata albă se taie în bucă­ţele...
Read more »

Cocktail Puccini

Cocktail Puccini
  Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – flîite Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fără   Se serveşte la orice oră   Ingrediente: 1/3 suc de mandarine 2/3 şampanie   A fost creat în 1948 de către barmanul Renato Hausmann de la Hotel Posta din Cortina d’Ampezzo. Singurul inconvenient...
Read more »

Sandvişuri cu mozzarela

Sandvişuri cu mozzarela
  Ingrediente: o pâine rotundă 250 g roşii cherry 200 g ciuperci 200 g mozzarela doi mor­covi susan pastă de tomate ceapă verde doi căţei de usturoi pesto de bu­suioc ulei de măsline sare piper mărar sos de roşii picant iaurt mărar   Mod de preparare: Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi...
Read more »

Gogosele cu gem de caise

Ingrediente: 250 g faina alba + 50 g 2 oua 100 g unt moale 30 g zahar pudra 3 linguri de zahar farin 15 g drojdie 50 ml lapte 5 g sare 4 linguri gem de caise grasime de prajit Mod de preparare: Amestecati faina, drojdia dizolvata in prealabil in lapte caldut, ouale, zaharul...
Read more »

Tort cu struguri

Tort cu struguri
  Ingrediente: 4 ouă 120 g zahăr tos 120 g făină 400 ml frişcă 400 ml lapte dulce un plic cu cremă de vanilie instant un borcan de compot de struguri 300 g struguri negri zahăr vanilinat praf de copt sare mentă proaspătă unt   Mod de preparare: lntr-un bol se mixează ouăle cu...
Read more »

Cârnaţi cu legume

Cârnaţi cu legume
  Ingrediente: 4 cârnaţi mai groşi un kilogram cartofi mai mici 500 g mazăre 5 roşii două cepe 3 căţei de usturo un ardei gras roşu un ardei iute mic ulei de floarea- soarelui pătrunjel verde pătrunjel uscat sare piper varză murată chimen   Mod de preparare: Cepele si usturoiul se curata si se...
Read more »

Sos de capsuni cu galusti de albus

Sos de capsuni cu galusti de albus
Ingrediente : 500 g capsuni 5 albusuri 150 g zahar tos 150 g zahar cristal zeama de la o lamaie un fir de menta Mod de preparare: Bateti albusurile spuma intr-un castron si turnati in ploaie zaharul tos pana ce se intaresc. Puneti pe foc o oala cu apa si, cand clocoteste, faceti cu...
Read more »

Calzone cu legume şi şuncă

Calzone cu legume şi şuncă
  Ingrediente: un ou ulei de măsline zahăr 400 ml apă 25 g drojdie 600 g făină 4 cârnaţi cabanos 300 g şuncă presată 300 g ciuperci 4 linguri de pastă de roşii 250 g caşcaval 200 g măsline negre fără sâmburi oregano sare piper un gălbenuş   Mod de preparare: Intr-un castronel se...
Read more »

Doradă cu broccoli

Doradă cu broccoli
  Ingrediente: 4 dorade mai mari un kilogram broccoli 500 ml vin alb demisec două cepe 4 căţei de usturoi 3 cm rădăcină de ghimbir două frunze de dafin două lămâi o linguriţă de seminţe de coriandru mărar ulei sare piper   Mod de preparare: Peştii se curăţă, se evis- cerează, se spală şi...
Read more »

Capsuni cu crema de vanilie

Capsuni cu crema de vanilie
Ingrediente: 500 g capsuni 3-4 linguri de zahar pudra cateva migdale   Ingrediente crema de vanilie: 3 galbenusuri, 4 linguri zahar pudra, 3/4 l lapte, 2 pachetele zahar vanilat, 1 lingura faina. Mod de preparare: Se aseaza pe fundul platoului de servit un strat de capsuni presarat cu zahar pudra. Deasupra se imprastie cateva...
Read more »

Ciuperci umplute cu brânză de vaci si sos pesto

Ciuperci umplute cu brânză de vaci si sos pesto
  Ingrediente: un kg ciuperci 300 g brânză de vaci 100 g brânză telemea doi ardei capia roşii 200 g roşii cherry o legătură ceapă verde doi căţei de usturoi o lingură de sos pesto 3 ouă sare piper ulei de măsline salată verde suc de lămâie   Mod de preparare: Ciupercile se curăţă...
Read more »

File de salau cu ragout de creveti

Ingrediente: 900 g file salau 50 g unt 100 ml vin alb sec 150 g creveti 100 g ciuperci 1ceapa 150 g frisca lichida 0.50ml zeama de lamaie sare piper alb 50 g faina busuioc 1 leg.patrunjel verde Mod de preparare: Fileul de salau se sareaza si se presara cu piper alb,se da prin...
Read more »

Supa groasa de cartofi cu piept de pui afumat

Ingrediente : 500 g cartofi fainosi 1 litru de apa fiarta cu Vegeta 250 g piept de pui afumat sau alta afumatura 2-3 linguri otet de vin sare piper macinat 1/2 castravete pentru salata 200 g smantana 1/2 legatura ceapa verde. Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja, se spala, se taie bucati...
Read more »

Reteta zilei: Tortellini cu kaizer si sos de rosii

Tortellini_cu_kaizer_si_sos_de_rosii_20
O reteta delicioasa de tortellini cu kaizer si sos de rosii din: tortellini cu spanac, kaizer, pasta de tomate, sare, piper, oregano, ulei de masline si cascaval. Ingrediente: 500 g tortellini cu spanac 300 g kaizer pasta de tomate sare piper oregano patrunjel ulei de masline cascaval ras Mod de preparare: Se pun la...
Read more »

Aperitiv cu rosii si ardei

Aperitiv cu rosii si ardei
Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa rosie mare 2 ardei grasi rosii taiati cubulete 1 ardei gras verde taiat fasii 4 rosii mari curatate de pielita si taiate marunt   2 lingurite zahar sare Mod de preparare: Intr-o cratita se incinge uleiul si se caleste ceapa, la foc mic, pana ce se inmoaie....
Read more »

Ciorba de salata verde cu zer acru

Ciorba de salata verde cu zer acru
Ingrediente: 4-5 salate 1/2 l  zer acru de la brinza de vaci 30 g slanina afumata sau untdelemn 5-6 catei de usturoi un galbenus 100 ml smintina sau 200 ml iaurt o ceapa boia marar leustean sare   Mod de preparare: Salata binespalata se ia in manunchi si se taie fisii late care se...
Read more »

Prăjitură cu ananas

Prăjitură cu ananas
  Ingrediente: 550 g făină un pliculeţ praf de copt 125 g unt 200 g zahăr tos 3 ouă 200 ml lapte dulce un vârf de linguriţă de sare o linguriţă de esenţă de vanilie 500 ml suc de portocale 10 g gelatină 500 ml frişcă o cutie compot de ananas   Mod de...
Read more »

Tartă cu brânză de vaci şi portocale

Tartă cu brânză de vaci şi portocale
  Ingrediente: un kilogram brânză de vaci 5 ouă 120 g zahăr tos 5 portocale două plicuri de budincă de vanilie griş 50 g stafide 80 g unt zahăr vanilinat praf de copt mentă pudră de scorţişoară cremă de vanilie   Mod de preparare: Branza de vaci se pune într-un vas şi se mixează...
Read more »

Peste cu grapefruit

Ingrediente : 4 fileuri de peste (cod sau salau) a 150 g cateva picaturi de sos Worcester sare piper 1/2 ceasca ulei de masline 2 catei de usturoi 400 g dovlecei 3-4 grapefruit-uri putina zeama de grapefruit 2 linguri unt Ingrediente sos: 2 galbenusuri, 2 linguri zeama de grapefruit, 1 lingurita mustar, 250 g...
Read more »

Lipie cu legume

Ingrediente: 1 ceapa mare 2 dovlecei 1 lipie 150 g cas proaspat 2 rosii mari 1 andiva 2 linguri seminte de floarea-soarelui Mod de preparare: Incingeti 2 linguri ulei de masline si caliti ceapa taiata felii si dovleceii taiati felii subtiri. Acoperiti vasul cu un capac si tineti-l pe foc mic timp de 10...
Read more »

Pulpa de miel cu salvie si tarhon

Ingrediente: 2 kg pulpa de miel 1/4 ceasca salvie proaspata taiata mai mare 2 linguri tarhon verde taiat mai mare 1 catel de usturoi 1 ceapa potrivita tocata marunt 1-2 linguri ulei 2 cesti vin alb 1/4 ceasca zeama concentrata de pui Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180C si se curata carnea...
Read more »

Clatite la cuptor cu gem de caise

Ingrediente: 80 g faina 200 ml lapte 2 oua + un galbenus un varf de cutit de sare un varf de cutit de zahar unt pentru prajit Ingrediente umplutura:200 g gem de caise (sau dulceata), 60 g migdale curatate de coaja si taiate in feliute, 150 g frisca batuta, 50 ml frisca lichida, 30...
Read more »

Sfecla rosie gratinata

Sfecla rosie gratinata
Ingrediente: 1 kg sfecle mici sare 5 linguri de frisca nebatuta  100 g smantana groasa 1 galbenus piper 1 lingurita de coriandru sau chimen Mod de preparare: Spalati sfecla cu o perie si puneti-o sa fiarba in apa foarte sarata, vreme de 35-40 de minute. Varsati fiertura, clatiti legumele cu apa rece si curatati-le...
Read more »

Sfecla cu perisoare

Ingrediente: 1 felie de franzela mai veche 1 ceapa mica (data pe razatoare) 400 g tocatura de vita si porc 1 ou sare piper macinat 1 foaie de dafin 3 boabe de ienupar 400 g sfecla rosie 400 g cartofi rezistenti la foc 4-5 cepe albe 1 catel de usturoi 2 linguri untdelemn 1...
Read more »

Friganele de mei

Ingrediente: 2 linguri unt 1 ceapa 200 g mei 1/8 l concentrat de legume 100 g cascaval ras 2 galbenusuri pesmet sare 1 varf de cutit nucsoara 1 varf de cutit piper rosu macinat 2-3 linguri ulei de masline 1/8 l lapte 200 g cascaval taiat cubulete 1 lingurita patrunjel verde tocat Mod de...
Read more »

Friptura de porc cu varza creata

Friptura de porc cu varza creata
Ingrediente: 1 ceapa 1 varza creata (1 kg) 4 linguri untdelemn 200 ml apa sare piper chimen 4 cotlete de porc (a 150 g fiecare) 200 ml smantana 2 linguri mustar   Mod de preparare: Se curata ceapa si se toaca marunt. Se taie varza in doua, apoi inca o data in doua-trei si...
Read more »

Carpaccio cu sfecla

Carpaccio cu sfecla
Ingrediente: o sfecla rosie de circa 500 g 1 ramurica de rozmarin 2 ramurele de cimbru 2 linguri de untdelemn fin 1 lingurita sare de mare 2 bucati de telemea a 50 g fiecare 40 ml otet rosu de vin 80 ml untdelemn fin sare piper macinat 1 lingura de nuci zdrobite in mojar...
Read more »

Tortilla cu dovlecei

Tortilla cu dovlecei
Ingrediente : 500 g dovlecei 12 oua 2 cepe 3 linguri de untdelemn de masline 1 legatura de patrunjel sare piper Mod de preparare: Curatati dovleceii de coaja si dati-i pe razatoare. Spalati patrunjelul si tocati-l marunt. Curatati ceapa si tocati-o mai mare. Puneti sa se incinga intr-o tigaie 3 linguri de untdelemn (pe...
Read more »

Sarlota de branza cu pere

Ingrediente: 200 g branza de vaci neteda 3 pere 1 lamaie 4 galbenusuri + 1 albus 350 ml frisca nebatuta 50 g zahar pudra 1 baton de vanilie 5 foi de gelatina 200 g fructe de padure congelate fierte si pasate 50 g stifturi de migdale prajite Ingrediente sirop: 200 g zahar, 100 g...
Read more »

Salata cu dovlecei crocanti

Salata cu dovlecei crocanti
Ingrediente: 6 dovlecei mici 4 piepti de pui 2 felii de sunca 150 g parmezan sau cascaval ras 1 legatura de marar 5 linguri de ulei de masline 2 lamai piper sare Mod de preparare: Fierbeti pieptii de pui in putina apa, vreme de zece minute, adaugand si 2 linguri de untdelemn. Scoateti-i afara,...
Read more »

Tarta fina cu branza Camembert

Ingrediente : 4 oua 1 cutie Camembert nu prea moale (250 g) 2 linguri smantana groasa 250 g aluat fraged 50 g unt + 10 g pentru uns forma sare piper Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 210C si ungeti cu unt o forma de tarta cu diametrul de 26 cm. Puneti aluatul in...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro