vineri, 28 septembrie 2012

Retete magice #50


Retete magice:

Caise gratinate

  Ingrediente: 12 caise bine coapte 2 batoane de vanilie 60 gr. unt 100 gr. zahar pudra 50 gr. migdale sau nuci macinate   Mod de preparare: Incalziti inainte cuptorul. Luati patru forme mai mici si rezistente la foc, si ungeti-le cu unt. Pastrati 4 caise. Celorlalte scoateti-le samburii si taiati-le in felii. Asezati-le...
Read more »

Ruladă de pui cu sos de fructe

Ruladă de pui cu sos de fructe
  Ingrediente: 4 piepturi de pui dezosate 450 g conopidă 600 g cartofi 200 g fructe de pădure 200 g smântână 75 g unt 100 ml lapte dulce sare piper ulei de măsline cimbru varză murată chimen  Mod de preparare: lntr-un vas se amestecă smân­tână cu fructele de pădure şi se mixează. Se condimentează,...
Read more »

Supa de carne cu frittata

   Ingrediente: 50 g faina 125 ml lapte 1 ou 1 varf de cutit de sare 4 fire de patrunjel verde 20 g unt sau margarina 1/2 legatura codite de ceapa verde 1 l supa de carne proaspat preparata   Mod de preparare: Se amesteca bine faina, laptele, oul si sarea, se incorporeaza patrunjelul...
Read more »

Crochete dietetice la gratar

  Ingrediente: 500 g pulpă de vacă 2 ouă cimbru sare   Mod de preparare: Cureţi carnea, o dai de 2 ori prin maşina de tocat, apoi o amesteci cu ouăle, cimbrul uscat, sare şi 2 linguri de apă. Laşi compoziţia să se odihnească o jumătate de oră, după care modelezi crochetele. Le frigi...
Read more »

Prăjitură cu gem şi cocos

Prăjitură cu gem şi cocos
  Ingrediente: 4 foi de napolitană 6 ouă 180 g făină 150 g zahăr tos 350 ml lapte un plic cu cremă de vanilie 150 g nucă de cocos un borcan cu gem de caise 200 g smo­chine zahăr vanilinat esenţă de rom sare nucă măcinată coajă de portocală   Mod de preparare: Intr-un...
Read more »

Salată de spanac cu seminţe si crutoane

  Ingrediente: 450 g spanac 2 felii pâine 2-3 linguri margarină 1/2 cană se­minţe decojite de floarea-soarelui 1/2 cană de morcov ras 2 căţei de usturoi pisat 1/2 linguriţă busuioc 1/2 linguriţă cimbru piper sare ulei   Mod de preparare: Speli spanacul şi-l rupi bucăţi. Tai pâinea cubuleţe şi le prăjeşti în margarina încinsă,...
Read more »

Tarta fina cu rozmarin si caise

  Ingrediente: 600 g caise aluat de foitaj (se gaseste gata preparat in comerţ) 150 g zahar pudra 50 g unt 2 crenguţe rozmarin 1 lingura ulei   Mod de preparare: Se cresteaza putin caisele si se scot sâmburii, avand grija ca fructele sa ramana intregi. Se ntinde aluatul pe fundul unei forme pentru...
Read more »

Budinca de telemea cu ardei

  Ingrediente: 400 gr. telemea grasa 1 ou 75 gr. smantana groasa 1 lingura de seminte decojite de bostan 1 lingura de untdelemn fin 1 ardei verde Mod de preparare: Se zdrobeste telemeaua cu furculita si se amesteca bine cu oul si cu smantana. Se adauga semintele de bostan, prajite fara grasime intr-o tigaie....
Read more »

Ciorbă de legume cu ulei de masline

Ciorbă de legume cu ulei de masline
  Ingrediente: o conservă de fasole boabe albă 6 roşii un sfert de varză albă un morcov doi cartofi 200 g fasole verde doi ardei capia o jumătate de ţelină două cepe doi căţei de usturoi 4 linguri de ulei de măsline sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Varza albă se spală, se...
Read more »

Şalău cu garnitură de legume

Şalău cu garnitură de legume
  Ingrediente: 4 fileuri de şalău 450 g fasole verde 3 morcovi 3 ardei graşi roşii două cepe 4 roşii 350 g ciuperci o lămâie sare piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel usturoi  Mod de preparare: Fileurile de şalău sie spală, se stropesc cu sucul de lămâie şi se lasă deoparte tinnp de zece minute...
Read more »

Prăjitură cu gem, nucă şi bezea

Prăjitură cu gem, nucă şi bezea
  Ingrediente: 500 g făină  250 g margarină 2 ouă + 3 albuşuri 1/2 lă­mâie 100 g zahăr pudră 10 nuci 1 praf de copt 1 linguriţă oţet 5-6 linguri gem sare   Mod de preparare: Freci margarina spumă cu un praf de sare, adaugi un ou şi un gălbenuş, apoi făina, praful de...
Read more »

Andive cu şuncă afumată, la cuptor

Andive cu şuncă afumată, la cuptor
  Ingrediente: 4 andive 150 g caşcaval 40 g unt 8 felii şuncă afumată 200 ml vin alb 1 lin­guriţă zahăr pudră 1 foaie dafin sare piper cim­bru   Mod de preparare: Speli andivele, le tai în patru pe lungime şi le căleşti în unt 2-3 minute. Le laşi să se răcească şi în...
Read more »

Budincă de salată verde cu smântână

Budincă de salată verde cu smântână
  Ingrediente: 4 salate 4 ouă 50 g unt 100 g caşcaval 150 g smântână piper sare pesmet nucşoară 50 ml vin alb   Mod de preparare: Speli salatele, le desfaci foile, le opăreşti 2 minute şi după ce s-au răcit le tai fâşii de 2-3 cm lăţime. Tai caşcavalul cubuleţe şi îl amesteci...
Read more »

Supă de caşcaval

Supă de caşcaval
  Ingrediente: 100 g caşcaval 100 g smântână 1 cub concentrat condimente cu gust de legume 1 gălbenuş 1 lingură făină 50 g unt sare piper 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Topeşti untul într-o cratiţă, adaugi făina şi o rumeneşti, apoi stingi cu 1 litru de apă rece. Pui cubul de con­dimente,...
Read more »

Batoane glazurate

  Ingrediente: 1 pachet unt 100 g zahăr pudră 350 g făină 1 pacheţel zahăr vanilat 100 g nuci mă­cinate un praf de sare câteva linguri de gem acrişor Ingrediente glazură: 1 lingură unt 1 lingură apă 1 lingură cacao 1 lingură zahăr Mod preparare batoane: Freci untul cu zahărul şi cel vanilat până...
Read more »

Rosii si castraveti cu umplutura de macrou afumat

  Ingrediente: 4 macrouri mari 4 rosii mici 1 castravete 1 legatura de menta 1 legatura de tarhon verde cateva codite de ceapa verde 2 lamai 150 ml ulei de masline sare piper Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180C. Se spala rosiile, li se taie capacelul si li se scobeste miezul cu...
Read more »

Supa de castraveti de la gheata

Supa de castraveti de la gheata
  Ingrediente:  2 castraveti mari 50 g stafide 1 legatura de busuioc 3 linguri ulei de masline 2 tablete supa concentrata de pasare sare piper cateva picaturi de Tabasco Mod de preparare: Se dizolva tabletele de supa concentrata in 200 ml de apa fierbinte si se lasa sa se raceasca. Se curata castravetii, se...
Read more »

Tarta parfumata cu masline verzi

  Ingrediente: 75 g masline verzi fara samburi 6 oua foarte proaspete 150 ml smantana groasa 100 g suc de rosii mai concentrat 20 g unt sare piper proaspat macinat Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 200C si se introduce un vas cu apa fierbinte (pentru bain-marie). Apoi se unge bine cu unt...
Read more »

Clatite umplute cu mere

  Ingrediente: 100 g faina 800 ml lapte 3 oua 100 g zahar 1 varf de cutit de sare 20 g unt (margarina) 7 linguri de coniac 1 plic cu praf de budinca de vanilie (pentru 1/2 l lapte) ulei pentru prajit 500 g mere 1 lingurita scortisoara 200 g frisca batuta Mod de...
Read more »

Peste la tigaie cu fasole verde

  Ingrediente: 250 g fasole verde 2 linguri unt topit sare 400 g file de peste (cod, merlucius, salau) piper proaspat macinat 150 g smantana acra 1-2 linguri mustar 1 legatura patrunjel verde   Mod de preparare: Se curata fasolea, se spala, se rupe in doua si se prajeste in untul incins intr-o tigaie...
Read more »

Salata elvetiana cu salam

  Ingrediente : 400 g salam 200 g cascaval 2 castraveciori murati 1 ceapa mijlocie 1 legatura ridichi Ingrediente sos:1 lingurita mustar (potrivit de iute), sare, piper, 1 varf de cutit de zahar, 4-5 linguri otet alb, 4 linguri zeama de castraveti murati (din borcan), 4 linguri zeama concentrata de carne , 5 linguri...
Read more »

Supa de peşte cu painea prăjită unsă cu maioneza şi usturoi

Ingrediente: 1,5 kg peste marunt 1,5 kg peste mare bucati 1-2 capete de peste 18 felii de franzela 2 rosii 2 cepe 4 catei de usturoi 10 fire de patrunjel 2 foi de dafin 1 crenguta de cimbru 1 bucata coaja de lamaie sare piper Ingrediente maioneza: 4 galbenusuri 4 catei de usturoi 20...
Read more »

Cum se prepara Cocktail Frozen Pina (video)

Cum se prepara Cocktail Frozen Pina (video)
Read more »

Somon cu sos alb

Somon cu sos alb
  Ingrediente: 4 fileuri de somon 50 g unt 50 g făină 250 ml lapte 100 g smântână piper sare 250 ml supă de peşte castraveţi brânză feta măsline mărar ulei de măsline  Mod de preparare: Fileurile de somon se spală şi se şterg cu un şervet absor­bant, apoi se condimentează cu sare şi...
Read more »

Tort cu cremă şi glazură de prune

Tort cu cremă şi glazură de prune
  Ingrediente tort: 2 ouă 225 g zahăr 120 g făină 250 ml vin roşu 600 ml frişcă 150 ml suc de portocale 50 g ciocolată de menaj albă scorţişoară 3 plicuri gelatină (pentru închegat) 1 kg prune 2 plicuri gelatină roşie (pentru decorat) sare 1/2 linguriţă praf de copt Ingrediente ornat: 200 g...
Read more »

Prăjitură regală cu căpşuni

Prăjitură regală cu căpşuni
  Ingrediente: 300 g căpşuni 500 ml lapte 250 g zahăr pudră 1 lingură coniac sau lichior 1 esenţă vanilie 6 gălbe­nuşuri 250 g frişcă 1 plic gelatină 2 plicuri zăhăr vanilat   Mod de preparare: Speli căpşunile, le presari cu 100 g zahăr pudră, tomi tăria şi laşi deoparte. Fierbi apoi laptele cu...
Read more »

Friptura de porc cu crusta

  Ingrediente : 1,5 kg cotlet de porc Ingrediente marinata:3 linguri sos de soia, 1 lingura mustar (potrivit de iute), 6 linguri ulei, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 cuisoara, 2 fire frunze de telina, 1 lingura bulion, 1/4 l vin rosu, 400 ml supa din concentrat de vita. Ingrediente crusta: 2 fire salvie, 4...
Read more »

Tort cu 2 blaturi si 2 creme

Tort cu 2 blaturi si 2 creme
  Ingrediente blaturi: 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 1 esenţă de vanilie 2 lin­guri cacao Ingrediente crema de nuci: 100 g nuci măcinate 100 g unt 200 ml lapte 1 lingură zahăr 1 lingură esenţă de rom 1 lingură făină Ingrediente crema de cacao: 200 ml lapte 1 ou 1 lingură...
Read more »

Ştevie prăjită

Ştevie prăjită
  Ingrediente: 10 legături de ştevie 1 legătură mărar 2 legături ceapă verde 2 ouă ulei (pentru călit ceapa şi ştevia)   Mod de preparare: După ce alegi ştevia, o speli şi o pui la fiert. După ce s-a fiert o laşi în strecurătoare la scurs. Tai mărunt ceapa (sau după preferinţă) şi o...
Read more »

Rulouri de vinete cu legume

Rulouri de vinete cu legume
  Ingrediente: 3 vinete două cepe doi ardei graşi un ardei verde doi morcovi o ţelină sare piper un vârf de cuţit cu nucşoară măcinată ulei de măsline pătrunjel roşii ceapă verde   Mod de preparare: Vinetele se spală, se şterg şi se taie pe lungime în felii subţiri. Se presară pe ambele părţi...
Read more »

Gulii gratinate

  Ingrediente : 2 gulii mari (700 gr.) 400 gr. fasole verde 200 ml concentrat de legume 500 gr. rosii grasime pentru uns forma 250 ml frisca 2 linguri de coniac 4 linguri mustar sare piper zahar Mod de preparare: Se curata guliile de coaja si se taie felii subtiri. Fasolea se spala si...
Read more »

Briose cu ciocolată si mac

Briose cu ciocolată si mac
  Ingrediente: 400 g făină 3 ouă 100 g unt 170 ml lapte dulce 15 g drojdie 100 g zahăr tos 150 g ciocolată neagră două pliculeţe de zahăr vanilinat esenţă de rom sare seminţe de mac mentă coajă de portocală confiată   Mod de preparare: Drojdia se dizolvă într-un cas­tron cu o ceşcuţă...
Read more »

Mâncare cu orez şi pui

Mâncare cu orez şi pui
  Ingrediente: două piepturi de pui 250 g orez 150 g morcovi 250 g ciuperci un ardei gras roşu un ardei gras verde 200 g ananas din compot o lingură de ghimbir mu­rat praf de curry un praf scorţişoară ulei de măsline sare piper stafide albe   Mod de preparare: Orezul se spală în...
Read more »

Spaghete picante

  Ingrediente : 750 g rosii 250 g ciuperci 1/2 legatura maghiran 1 crenguta de cimbru 1 ceapa 1 catel de usturoi 500 g spaghete sare 3 linguri ulei de masline   piper proaspat macinat 100 g carnati afumati 60 g cascaval Mod de preparare: Se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie...
Read more »

Supa de peste cu ardei gras

  Ingrediente: 1 catel de usturoi 1 ceapa 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 500 gr. file de crap 10 gr. unt sau margarina 1/2 l concentrat de legume sofran sare piper   Mod de preparare: Se curata usturoiul si ceapa usturoiul se zdrobeste, ceapa se toaca marunt. Ardeii, curatati de seminte...
Read more »

Paste cu legume

Paste cu legume
  Ingrediente: 500 g spaghete 500 g brânză feta 450 g broccoli 8 ardei capia 50 g miezuri de nucă sare sos de pesto piper ulei de măsline suc de lămâie pătrunjel busuioc   Mod de preparare: Ardeii capia se spală, se coc şi se curăţă de seminţe. Se taie în fâşii subţiri şi...
Read more »

Turnuleţ cu hering marinat

  Ingrediente: 2 dovlecei 8 felii de hering afumat 2 ardei capia 4 andive 250 g făină 150 ml lapte dulce două ouă un vârf de cuţit cu praf de copt o lămâie sare piper ulei de floarea-scoarelui cimbru sos de roşii picant roşii   Mod de preparare: Intr-un castron se amesteecă făi­na cu...
Read more »

Bruschetti cu ciuperci

  Ingrediente : 8 felii de franzela 1 catel de usturoi 250 gr. ciuperci marunte 300 gr. rosii mici 1 lingura de unt topit sare piper frunze de menta sau busuioc  Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul. Se pun feliile de franzela pe raftul din mijloc si se lasa sa se prajeasca cam 5...
Read more »

Salată orientală cu mere si maioneză

Salată orientală cu mere si maioneză
  Ingrediente: 1 salată verde 1 ţelină 1 ridiche 1 varză dulce 1 morcov 4 mere 2 ouă 3 cartofi sare piper muştar oţet (zeamă de lă­mâie)   Mod de preparare: Cureţi şi dai pe râză­toare ţelina, ridichea, morcovul şi merele. Speli salata şi varza şi le tai fideluţă. Ames­teci legumele cu fruc­tele, pui...
Read more »

Terină de ficat cu sos

Terină de ficat cu sos
  Ingrediente: 1 kilogram ficat de porc 300 g orez două legături de ceapă verde 3 ouă un ardei gras roşu 400 g morcovi 400 g ciuperci 6 roşii sare piper ulei de floarea-soarelui mărar legume de sezon   Mod de preparare: Orezul se spală în apă rece, se fierbe, se scoate într-o stre­curătoare...
Read more »

Mâncare de legume cu scoici

Mâncare de legume cu scoici
  Ingrediente: 300 g scoici 800 g broccoli 500 g fasole mange-tout 150 g boabe de porumb 300 ml vin alb 50 g unt 200 ml suc de ananas doi morcovi o ceapă un ardei gras sare piper ulei de măsline mentă lămâie   Mod de preparare: Ceapa se curăţă dle foi, se spală...
Read more »

Biscuiţi cu glazură de lămâie

Biscuiţi cu glazură de lămâie
  Ingrediente: 500 g făină 250 g unt 125 g zahăr brun 50 g alune de pădure 50 g migdale 50 g miezuri de nucă două ouă o linguriţă de esenţă de migdale coajă rasă de por­tocală praf de copt zahăr vanilinat sare o lămâie 150 g zahăr pudră mentă   Mod de preparare:...
Read more »

Pui cu tarhon si ciuperci

  Ingrediente: 6 fileuri mari de piept de pui 1/4 ceasca ulei de masline 3 felii costita afumata taiate fasii 300 g ciuperci marunte 1/2 ceasca vin alb 2 linguri pulpa de rosii 1 lingurita tarhon uscat maruntit 3 cepe verzi tocate marunt sare piper negru proaspat macinat Mod de preparare: Se incinge cuptorul...
Read more »

Tocăniţă dreasă cu spanac

  Ingrediente: 1,5 kg spanac 1 ceapă 1 ou 2 linguri făină albă 3-4 linguri smân­tână pastă de tomate sare şi piper după gust   Mod de preparare: Speli bine spanacul şi îl pui la fiert cu 2-3 căni cu apă. îrtre timp căleşti ceapa, adaugi bulionul şi când spanacul este fiert torni în...
Read more »

Prajitura cu orez si fructe

  Ingrediente aluat: 300 gr. faina 100 gr. alune macinate 200 gr. unt sau margarina 100 gr. zahar 1 zahar vanilat un varf de cutit de sare 1 ou Ingrediente umplutura: 3 oua, 500 gr. branza de vaci (slaba), 2 linguri zeama de lamaie, 2 linguri lapte, 100 gr. zahar, 20 gr. amidon, 600...
Read more »

Pui cu ardei la tigaie

  Ingrediente : 3 fileuri de piept de pui 1 ardei gras verde 1 ardei gras rosu 300 gr. rosii 2 cepe 1 catel de usturoi 4 linguri ulei de masline 1 lingura pasta de ardei 100 ml concentrat de pasare 100 ml vin rosu sare piper zahar 1 legatura cimbru verde Mod de...
Read more »

Ananas umplut cu pui

Ananas umplut cu pui
  Ingrediente: două bucăţi de ananas doi piepţi de pui 200 g orez 200 ml vin alb două cepe o linguriţă de ghimbir ras un ardei iute mic 3 căţei de usturoi ulei de măsline sare piper mentă verde roşii cherry   Mod de preparare: Ananasul se taie în jumătăţi, se îndepărtează mijlocul şi...
Read more »

Sandviciuri cu salata de castraveti si branza

Sandviciuri cu salata de castraveti si branza
  Ingrediente: 4 castraveti mijlocii sare 4 linguri de suc de lamaie patrunjel verde marar 1 legatura de ceapa verde subtire 200 gr. branza telemea 4 felii de paine de secara sau paine alba prajita usor   Mod de preparare: Se curata castravetii de coaja, se dau pe razatoarea cea mare, se sareaza, se...
Read more »

Supă-cremă cu ciuperci şi seminţe de chimen

Supă-cremă cu ciuperci şi seminţe de chimen
  Ingrediente: 500 g ciuperci o legătură de ceapă verde 50 g unt 30 g făină două gălbenuşuri, 3 linguri de frişcă 110 g smântână 1,5 litri apă două linguri de vin alb mărar o pâine albă ulei de măsline seminţe de chimen sare piper   Mod de preparare: Ciupercile se curăţă de pieliţă,...
Read more »

Melcisori umpluti cu branza si prune

Melcisori umpluti cu branza si prune
  Ingrediente : 1 1/2 ceasca faina 1 lingura praf de budinca (de vanilie) 90 g unt 1/4 ceasca zahar tos fin 1 galbenus 3-4 linguri lapte   Ingrediente umplutura: 250 g branza de vaci, 1/3 ceasca zahar tos fin, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 1 ceasca prune. Mod de preparare: Se unge...
Read more »

Spaghete cu sos de usturoi

  Ingrediente: 400 gr. spaghete subtiri 2 capatani de usturoi nou 2 linguri ulei de masline 100 ml zeama de legume piper Mod de preparare: Se fierb spaghetele in apa multa (sa nu fie prea moi). Se curata usturoiul, se toaca marunt si se caleste in uleiul incins. Se stinge cu zeama de zarzavat,...
Read more »

Budinca de orez cu frisca si capsuni

  Ingrediente: 1 1/2 cana orez 1 1/2 l lapte zahar dupa gust 2 pachetele zahar vanilat 300-500 gr. frisca dulce gata batuta 20-25 de capsuni Mod de preparare: Se fierbe orezul cu laptele, zaharul si zaharul vanilat. Se lasa sa se raceasca. Cand este rece, se pune pe un platou un strat de...
Read more »

Snitel din piept de pui cu crusta

  Ingrediente: 4 felii de piept de pui sare piper 1 kg de cartofi 1 catel de usturoi 1 galbenus nucsoara 4 linguri ulei 750 gr. conopida 10 gr. unt sau margarina Mod de preparare: Se spala carnea, se zvanta, se bate bine, se sareaza si se pipereaza. Cartofii (cruzi) spalati si curatati se...
Read more »

Salata de macaroane cu peste afumat

  Ingrediente : 200 gr. macaroane scurte sare castraveti acri 1 ceapa 100 gr. maioneza 1 legatura de marar piper proaspat macinat 1 castravete verde mijlociu 200 gr. fileuri de peste afumat   Mod de preparare: Se fierb macaroanele in multa apa cu sare, fara a le lasa sa se inmoaie prea mult. Se...
Read more »

Orez in lapte cu fructe

  Ingrediente: 150 gr. orez cu bobul lung 125 gr. zahar 1 zahar vanilat 75 cl. lapte 20 cl. frisca 2 galbenusuri 1 baton de vanilie 1 lingurita de rom diluat 20 gr. unt 2 crengute de menta 200 gr. zmeura 200 gr. afine 2 piersici 4 caise Mod de preparare: Varsati orezul intr-o...
Read more »

Minieclere cu pastă de icre

Minieclere cu pastă de icre
  Ingrediente: 125 ml apă 125 ml lapte dulce 200 g unt 250 g făină 6 ouă 250 g peşte afu­mat două linguri de maioneză o lingură de smântână o linguriţă de suc de lămâie sare piper salată verde roşii cherry pătrunjel seminţe de susan   Mod de preparare: Intr-un vas care nu lipeşte...
Read more »

Şniţel de soia cu legume

Şniţel de soia cu legume
  Ingrediente: 8 şniţele de soia 500 g fasole albă păstăi 400 g morcovi baby două cepe 4 căţei de usturoi 4 boabe de piper două foi de dafin 8 boabe de muştar sare piper măcinat ulei de floarea-soarelui mărar sfeclă roşie hrean   Mod de preparare: Şniţelele de soia se pun la înmuiat...
Read more »

Supa italiana de rosii

O reteta simpla de supa italiana de rosii din: rosii, castravete, ardei vere, ceapa, usturoi, miez de paine uscata, untdelemn, otet de vin, sare si piper. Ingrediente : 5 rosii mari 1 castravete 1 ardei verde 1 ceapa 1 catel de usturoi 200 gr. miez de paine uscata 2 linguri de untdelemn fin 2...
Read more »

Minibrioşe cu ciocolată

Minibrioşe cu ciocolată
  Ingrediente: 3 ouă 150 g unt 120 g zahăr 300 g făină o banană 100 g cremă de ciocolată din comerţ 3 cuburi de ciocolată neagră zahăr vanilinat coaja rasă de la o jumătate de portocală lichior de ciocolată praf de copt esenţă de rom sare alune mentă   Mod de preparare: Două...
Read more »

Pizza cu caşcaval

Pizza cu caşcaval
  Ingrediente: 500 g făină 250 ml apă 25 g drojdie doi ardei capia 6 roşii 250 g boabe de porumb din conservă doi cârnaţi 500 g caşcaval două linguri de ulei de măsline sare piper cimbru sos de roşii picant   Mod de preparare: Drojdia se dizolvă în apă cu puţină sare şi...
Read more »

Crema glasata cu fructe

  Ingrediente: 5 oua 200 gr. unt 150 gr. ciocolata 2 linguri cacao 100 gr. zahar tos 2 caise 1 lingura stafide 4 linguri coniac Ingrediente  sos: 100 gr. ciocolata, 20 gr. unt, 1 lingurita miere. Mod de preparare: Taiati caisele cubulete si puneti-le intr-un bol, impreuna cu stafidele. Turnati deasupra coniacul si lasati-le...
Read more »

Galuste de peste

  Ingrediente: 1 kg fileuri de peste alb 2 tulpini de telina taiate bucatele 2 cepe tocate marunt 2 morcovi potriviti 3 cesti cu apa 1 lingura patrunjel verde tocat 2 linguri migdale macinate 2 oua batute sare piper pesmet fin alb Mod de preparare: Se pun intr-o oala cu apa pestele, telina, jumatate...
Read more »

Spanac cu morcovi

Spanac cu morcovi
  Ingrediente: 600 gr. spanac 3 morcovi 2 cepe potrivite 3 linguri untdelemn 1 lingura faina 1 lingurita boia de ardei sare piper 1 lingura margarina vegetala 1 lingurita zeama de lamaie Mod de preparare: Spanacul se alege, se spala si se pune cu apa rece la fiert. Se scurge de zeama, se toaca...
Read more »

Spanac cu chifle

  Ingrediente: 700 gr. spanac 3 linguri untdelemn 2 linguri faina 2 chifle 2 linguri margarina vegetala sare piper Mod de preparare: Spanacul se alege, se spala si se fierbe in apa cu sare pana ce se inmoaie. Se scurge de zeama, se toaca marunt. Chiflele se taie in cuburi mici, se oparesc cu...
Read more »

Musaca cu orez si crusta de cascaval

  Ingrediente: 2 vinete mari 1 lingurita sare 750 g rosii 1/3 ceasca ulei de masline 6 catei de usturoi 2 cepe mari 2 ardei grasi rosii 1 ardei gras verde piper 500 g dovlecei taiati felii groase de 2 cm  1 lingurita zahar 1 ceasca apa 1 ceasca suc de rosii 1/2 ceasca...
Read more »

Briose Chelsea

  Ingrediente: 2 cesti faina 1/2 plic praf de copt 1/4 ceasca zahar tos fin 30 g unt taiat bucatele 1/3 ceasca lapte 1 ou Ingrediente umplutura: 30 g unt moale, 1 lingura zahar, 1 ceasca fructe uscate, 1 varf de cutit ghimbir, 1 varf de cutit scortisoara. Mod de preparare:  Se-ncinge cuptorul la...
Read more »

Latkes

  Ingrediente: 1,5 kg cartofi mijlocii 1-2 linguri ulei 1 ou bătut sare piper negru 2 linguri faina   Mod de preparare: Se spala bine cartofii, se curata, se dau pe razatoarea mare, se storc bine intre palme si apoi in hartie absorbanta si se pun intr-un castron. Se adauga uleiul si oul batut,...
Read more »

Friptura de peste

  Ingrediente: 1 kg peste proaspat (crap, caras, somn) 100 ml untdelemn 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 telina mai mica 2 cepe potrivite piper macinat sare 3 linguri apa Mod de preparare: Pestele se curata de solzi, se scot intestinele, se spala in mai multe ape, se taie capetele si cozile, si   bucatile...
Read more »

Chiftele de cartofi cu legume

Chiftele de cartofi cu legume
  Ingrediente: 800 g cartofi 6 ouă 250 g brânză telemea două vinete doi dovlecei o legătură de ceapă verde doi ardei graşi doi morcovi 300 g ciuperci sare piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel 100 g pesmet 100 g mălai   Mod de preparare: Intr-un castron se amestecă mălaiul şi pesmetul împreună cu puţină...
Read more »

Burger vegetal cu legume

Burger vegetal cu legume
  Ingrediente: 500 g broccoli două vinete doi ardei verzi o ceapă doi morcovi doi căţei de usturoi 200 g orez cu bobul lung 3 ouă o lingură de alune sare piper ulei de floarea-soarelui pesmet pătrunjel 150 g ciuperci   Mod de preparare: Un morcov, ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi...
Read more »

Plăcinte cu carne de pui

Plăcinte cu carne de pui
  Ingrediente: 300 g făină 150 ml apă 4 piepţi de pui 3 ouă o legătură de ceapă verde o linguriţă de praf de curry doi cartofi doi ardei graşi o lingură de oţet mărar ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb....
Read more »

Peste rasol

  Ingrediente: 1 kg de peste (cu mai putine oase – salau, somn, calcan) 300 gr. morcovi 300 gr. patrunjel radacina 1 telina potrivita 3 cepe mijlocii 1 lingurita boabe de piper 2 cartofi 2 foi de dafin 2 linguri de zeama de lamaie 3 linguri de vin alb 1 lingura de margarina vegetala...
Read more »

Macrou cu ciuperci si rozmarin

Macrou cu ciuperci si rozmarin
  Ingrediente: 4 bucăţi de macrou 800 g ciuperci două ţeline două cepe ulei de măsline 100 ml vini alb două frunze de dafin o rămurică de rozmarin două lămâi două linguri de sos de soia sare piper pătrunjel orez cartofi   Mod de preparare: Peştele se currăţă, se evis- cerează şi se spală...
Read more »

Turta ciobanului

  Ingrediente: 750 g carne de manzat sau de miel fiarta 25 g unt 2 cepe potrivite 1/4 ceasca faina 1/2 lingurita faina de mustar 1 1/2 cesti zeama concentrata de pasare 1/4 ceasca menta taiata fasii 1/4 ceasca patrunjel verde tocat 1/2 lingurita piper macinat sare 2-3 linguri sos worcester Ingrediente pentru stratul...
Read more »

Muşchi de porc cu salată

Muşchi de porc cu salată
  Ingrediente: un kg muşchi de porc o varză albă 4 castraveţi muraţi 100 g arpagic murat două lămâi 300 ml suc de ananas 3 căţei de usturoi o linguriţă de ghimbir ras o lin­guriţă de sos de chilii sare piper ulei de măsline mărar ulei de alune   Mod de preparare: Intr-un vas...
Read more »

Cornuleţe cu mere şi mac

Cornuleţe cu mere şi mac
  Ingrediente: 200 ml lapte 580 g făină 25 g drojdie 150 g zahăr brun 80 g unt 3 ouă 500 g mere 100 g nucă de cocos 50 g seminţe de.mac zahăr vanilinat esenţă de rom pudrăl de scorţişoară pudră de cuişoare pudră de nucşoară sare nucă măcinată   Mod de preparare: Laptele...
Read more »

Pasta de peste rasol

fiert rasol (crap, salau) 1 ceapa mai mare 3 linguri de untdelemn 150 gr. margarina vegetala 1/2 lingurita piper macinat putin enibahar pisat sare dupa gust. Mod de preparare: Dupa ce pestele fiert rasol s-a racit, se scoate cu grija carnea de pe oase si se trece prin...
Read more »

Cremă de ouă cu lămâie

Cremă de ouă cu lămâie
  Ingrediente: 400 g brânză de vaci 100 g zahăr tos două lămâi 4 albuşuri 200 ml frişcă 100 ml lichior de lămâie două pliculeţe cu zahăr vanilinat o linguriţă de pudră de scorţişoară o lingură de cacao 3 cuişoare şampanie   Mod de preparare: Zahărul tos se amestecă bine cu sucul de la...
Read more »

Păstrăv cu pilaf

Păstrăv cu pilaf
  Ingrediente: 4 păstrăvi 500 ml lapte dulce 300 g orez doi ardei graşi roşii doi ardei graşi verzi două cepe 3 căţei de usturoi o linguriţă de ghimbir ras un morcov o jumătate de ţelină ulei de măsline o lămâie sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Păstrăvii se curăţă, se eviscerează şi...
Read more »

Supa de castraveti cu iaurt si boia

Supa de castraveti cu iaurt si boia
  Ingrediente:  1 castravete 1/2 legatura de ceapa verde frunze de menta proaspata frunze de patrunjel verde 2 varfuri de cutit de boia de ardei 2 pahare de iaurt 2 rosii  zeama de la o lamaie sare piper Mod de preparare: Curatati castravetele, taiati-l in doua si scoateti semintele. Taiati fiecare jumatate in lamele...
Read more »

Prajitura cu lamaie si portocala

Ingrediente blat: 200 gr unt 70 gr zahar 240 gr faina 3 lingurite coaja portocala   Ingrediente crema: 60 gr faina , 200 gr suc lamaie, portocala (o lamaie si 2 portocale),4 oua mari,220 gr zahar,3 lingurite coaja potocala.   Mod de preparare: Amestecam intr-un bol faina cu zaharul si coaja de portocala, adaugam...
Read more »

Salata yoga

Salata yoga
  Ingrediente: 1 salata verde (sau 2 marule) 2 rosii 5 fire de ceapa verde 15 masline negre 10 ridichi 1 cana de branza rasa 1/4 lingurita maghiran Ingrediente sos: 1 lingura zeama de lamaie, 1 lingura ulei de masline, 1 lingurita sare. Mod de preparare:  Se taie totul marunt, maslinele se pun fara...
Read more »

Trigoane cu branza

  Ingrediente: 300 g telemea desarata 50 g cascaval ras 1 ou piper alb 15 foi de placinta 2 linguri ulei de masline 2 linguri unt topit   Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180C. Se pune telemeaua intr-un castron, se sfarma cu furculita, se adauga cascavalul ras si oul batut si se...
Read more »

Chifteluţe de curcan cu sos

Chifteluţe de curcan cu sos
  Ingrediente: 500 g carne de curcan 3 cepe 800 g roşii doi ardei graşi o jumătate de căpăţână de usturoi un cartof un morcov două cepe două ouă o lingură de pesmet sare piper ulei pătrunjel salată de varză proaspătă mărar oţet   Mod de preparare: Cartoful şi morcovul se dau pe răzătoarea...
Read more »

Carne de vita cu ceapa de arpagic

    Ingrediente : 60 ml ulei de masline 700 g ceapa de arpagic 1 kg carne de vita 3 catei de usturoi 125 ml vin rosu scortisoara intreaga 6 boabe piper rosu 1/4 lingurita piper negru macinat 1 foaie de dafin sare 1 lingura otet rosu 2 linguri pasta de rosii 375 ml...
Read more »

Baklava

Ingrediente: 1 pachet de foi de placinta (am pus Bella – 14 foi) 150 g unt (ulei) 400 g nuci macinate 300 g zahar 400 ml apa esenta de rom   Mod de preparare: Se da nuca prin masina.Topim untul,operatiunea de asamblare urmeaza sa se desfasoare in tava mare a aragazului.Ungem tava cu unt/ulei...
Read more »

Clatite cu urda dulce

  Ingrediente clatite: 1 ceasca faina 1/2 lingurita sare 3 oua 1/4 ceasca lapte 45 g unt topit Ingrediente umplutura:375 g urda dulce (sau branza de vaci), 2 linguri smantana acrisoara,2 galbenusuri, 2 linguri zahar tos fin, coaja rasa de la o lamaie, 1/2 lingurita esenta de vanilie, 1/4 ceasca stafide. Mod de preparare: ...
Read more »

Haroset

Ingrediente: 2 mere rosii potrivit de mari 1/4 ceasca migdale sau miez de nuca tocate marunt 1 lingurita scortisoara 2-3 linguri vin rosu 1-2 linguri miere Mod de preparare: Se taie merele in doua, se indeparteaza partea lemnoasa si semintele, se taie marunt, cu coaja cu tot, si se pun intr-un castron mai mic....
Read more »

Supa de mere cu costita afumata

  Ingrediente: 4 mere 1 ceapa 1 catel de usturoi 20 gr. unt sau margarina 2 linguri curry 800 ml concentrat de pui sare piper 1 varf de cutit cuisoare pisate putina zeama de lamaie 100 gr. costita afumata (Kaiser, Bacon, slanina afumata)  1/2 legatura ceapa verde   Mod de preparare: Se curata merele,...
Read more »

Rulouri de peste

  Ingrediente: 12 fileuri de peste dezosat 2-3 castraveti murati taiati bucatele 1/4 ceasca ceapa verde tocata marunt 2 linguri capere tocate 2 cepe potrivite taiate fideluta 2 cesti otet de vin sau de mere 2 cesti apa 12 boabe de piper negru 6 boabe de piper alb 6 cuisoare intregi 1 lingura boabe...
Read more »

Cremă de gutui cu lămâie

Cremă de gutui cu lămâie
  Ingrediente: 4 gutui 250 g zahăr 4 linguriţe gelatină (pentru închegat) 1 esenţă de vanilie zeama de la 1/2 lămâie 400 g frişcă ulei   Mod de preparare: Topeşti zahărul într-o cratiţă, stingi cu 1 l de apă şi laşi să fiarbă pe foc mic amestecând ca să se dizolve zahărul în apă....
Read more »

Cum se prepara Cocktail Brave Bull (video)

Cum se prepara Cocktail Brave Bull (video)
  Ingrediente: 45 ml tequila 30 ml coffee liqueur 1 lemon twist 1 shot measure 1 old-fashioned glass 1 bar spoon or cocktail stirrer   Cum se prepara Cocktail Brave Bull
Read more »

Pui cu mazare verde

  Ingrediente: 400 gr. piept de pui 2 cepe 1 catel de usturoi 500 gr. conopida 3 linguri ulei 2 lingurite chimen 1 lingurita boia dulce 1/4 lingurita scortisoara pisata 1 l supa concentrata de zarzavat 500 gr. mazare verde 150 gr. iaurt sare putin coriandru 1 varf de cutit curry   Mod de...
Read more »

Crochete de morcovi si telina

  Ingrediente: 400 gr.morcovi 400 gr.telina 100 gr. cascaval 3 oua sare piper 2 linguri de pesmet 4 linguri de ulei 1 pahar de smantana icre de crap sau hering gata preparate   Mod de preparare: Se curata zarzavatul, se spala si se da pe razatoarea mica. Se rade cascavalul si se amesteca cu...
Read more »

Crema de branza de vaci cu capsuni

  Ingrediente:  375 gr. branza de vaci proaspata 200 gr. iaurt pasteurizat 50 gr. zahar 1 portocala 400 gr. capsuni 30 gr. miez de nuca 50 gr. ciocolata cu lapte taiata marunt 2 linguri de stafide cateva frunze de menta proaspata   Mod de preparare: Se amesteca iaurtul cu branza si zaharul pana devin...
Read more »

Sarlota de mandarine cu kiwi

  Ingrediente: 3 kiwi 2 mandarine 12 portocale 2 lamai 2 banane 60 gr.gelatina 600 ml. apa 450 gr.zahar pudra Mod de preparare:  Inmuiati gelatina 15 minute in apa rece. Puneti-o apoi sa se dizolve in apa calduta impreuna cu zaharul, in alt vas. Adaugati la siropul astfel obtinut coaja rasa de la 2...
Read more »

Mancarica sarbeasca, cu carne si castraveti

  Ingrediente: 1 kg. carne de vita 100 gr. untdelemn 1 ceapa 10-­12 castraveti murati la soare 1 legatura marar Ingrediente sos: 100 gr. untdelemn, o lingura de faina, o ceapa mare, o lingura de bulion. Mod de preparare: Se taie carnea in bucati potrivite si se prajeste bine, pe toate partile, in untdelemnul...
Read more »

Castraveti napolitani

  Ingrediente: 10-12 castraveti mijlocii 150 gr. unt 2 cepe 150 gr. orez 1 legatura de patrunjel verde 2 rosii mari sare piper macinat 1 lingura de pesmet Ingrediente sos: 50 gr. unt, 10 gr. faina, 500 gr. pulpa de rosii, 1 dl smantana. Mod de preparare: Se curata castravetii, se taie in doua,...
Read more »

Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni
  Ingrediente: 250 gr. iaurt 2 oua 100 gr. zahar 60 gr. unt 125 gr. faina 125 gr. gris 1/2 pachetel de praf de copt 3 linguri de gem de capsuni 250 gr. frisca 300 gr. capsuni mici 1 lingura de zahar pudra Mod de preparare:   Se incalzeste dinainte cuptorul. Se amesteca iaurtul cu...
Read more »

Omleta cu crema de castraveti

  Ingrediente: 1 castravete 3 oua 1/2 lingurita de curry 15 cl. smantana groasa 1 lingura ulei 5 cl. lapte tarhon sare piper Mod de preparare: Bateti ouale cu laptele si adaugati sarea, piperul si curry-ul, amestecand bine. Puneti sa se incinga intr-o tigaie 1 lingura de ulei, turnati ouale si lasati-le sa se...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro