joi, 20 septembrie 2012

Retete magice #43


Retete magice:

Ciuperci cu mămăligă

Ciuperci cu mămăligă
  Ingrediente: 200 g mălai 1 cutie ciuperci (400 g) 2 cepe 1/2 ceaşcă ulei boia de ardei 1 legătură mărar sare piper   Mod de preparare: Fierbi o mămăligă mai moale din mălai, apă şi sare. Cureţi apoi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în ulei. Adaugi ciupercile scurse de zeamă şi...
Read more »

Retete de post:Brocoli cu cascaval de post

  Ingrediente: 500 gr brocoli (conopida) congelat 200 gr cascaval de post delikat piper Mod de preparare: Intr-un vad yena uns cu margarina sau ulei, pui un strat de brocoli (conopida), un strat de cascaval ras de post, delikat si piper si inca un strat de brocoli si deasupra ultimul de cascaval. Se da...
Read more »

Ghiveci de legume cu masline

Ghiveci de legume cu masline
  Ingrediente: 8 cartofi 2 ţeline 4-5 fire praz 200 g măsline 1/2 l suc de roşii 1 lingură condiment tip Vegeta 1 linguriţă piper 1 linguriţă cimbru 1 legătură pătrunjel ulei   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli, îi tai felii subţiri pe care le prăjeşti în ulei încins. Procedezi la fel...
Read more »

Ingheţată de ghimbir

  Ingrediente: 4 gălbenuşuri 125g zahăr praf 120 ml apă 1300 ml frişca 100 g felii subţiri de ghimbir fierte în simp de zahăr 3 linguri de whisky sau coniac   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile bine cu zahărul şi cu apa până când se dizolvă zahărul şi s-a obţinut o compoziţie omogenă....
Read more »

Mancare de cartofi cu carnaţi afumati

Mancare de cartofi cu carnaţi afumati
  Ingrediente: 5-6 cartofi 4-5 cârnaţi afumaţi subţiri 2 cepe 2 linguri de bulion diluat într-o cană – o cană şi jumă­tate de apă 2-3 linguri de smântână o cratiţă nu foarte înaltă   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o toci cât mai mărunt cu putinţă şi o pui la călit în ulei împreună...
Read more »

Maioneză

Ingrediente: 1linguriţă de ou răscopt 1 gălbenuş crud 1 linguriţă muştar 1 linguriţă zeamă de lămîie 2 ceşcuţe ulei sare   Mod de preparare: Gălbenuşul de ou răscopt se dă prin sită, se pune într–un castron, se amestecă cu puţin ulei. Se adaugă apoi gălbenuşul crud şi se amestecă turnînd uleiul puţin cîte puţin....
Read more »

Salată de vinete si ardei gras

Ingrediente: 2 vinete mari 1 ceapă (după plac) 3–4 linguri ulei un vîrf cuţit piper (facultativ) sare ardei gras roşii    Mod de preparare: Se coc vinetele, se curăţă cît sînt fierbinţi şi se lasă pe unfund de lemn să se scurgă bine. Se toacă cu tocătorul de lemn, se pune într–un castron şi...
Read more »

Retete de post: Supa de zarvaturi

  Ingrediente: 4 morcovi 4 cepe 2 cartofi 1 dovlecel 1 verzisoara dulce 2 ardei patrunjel sare 1 ceasca de orez 2 cesti de suc de rosii   Mod de preparare: Se toaca zarzavaturile si se pun la fiert in 3 litri de apa. Cand sunt bine fierte se scot, se adauga orezul si...
Read more »

Borş de pui

  Ingrediente: 1 pui tînăr 2 l apă borş 1 pătrunjel 1 morcov 1 ceapă 2 roşii 2 linguri orez 1/2 lingură mărar şi pătrunjel tocat 1 ou sare   Mod de preparare: Morcovul, pătrunjelul şi ceapa tăiate ca fideaua se pun la fiertcu apa. Cînd zarzavatul este fiert pe jumătate, se adaugă puiul...
Read more »

Unt cu muştar

Ingrediente: 200 g unt 25 g muştar sare   Mod de preparare: Se freacă untul cu lingura de lemn pînă ce devine ca o cremă, se adaugă muştarul şi un praf de sare. Se amestecă bine şi se pune la rece pînă la întrebuinţare.   Pofta buna!
Read more »

Salată cu carne, mere si castraveţi muraţi

Salată cu carne, mere si castraveţi muraţi
  Ingrediente: 250 g carne de porc 3 cartofi 100 g castraveţi muraţi 1-2 mere 1 gălbenuş 100 ml ulei 100 ml smântână sare piper măcinat muştar oţet un praf de zahăr pudră   Mod de preparare: Fierbi carnea în apă cu sare, iar separat pui la fiert cartofii cu tot cu coajă. In...
Read more »

Retete de post: Salata de broccoli

  Ingrediente: 3 buchetele de Broccoli 4-6  morcovi 1 catel de usturoi sare piper ulei de masline otet   Mod de preparare: Intr-o oala fierb destula apa sa acopere morcovul si broccoli cu putina sare. Cind apa da in clocot pun morcovul si acopar cu un capac sa se fiarba pt 5 minute. In...
Read more »

Salată de ardei prăjiţi

Salată de ardei prăjiţi
Ingrediente: 12 ardei 5 cepe 500 g roşii 3 linguri ulei sare     Mod de preparare: Se spală ardeii şi după ce li s–au scos cotoarele se taie în fîşii subţiri, ca tăiţeii. Se taie ceapa peştişori şi se prăjeşte în ulei pînă ce începe să se moaie. Se adaugă ardeii şi bulionul...
Read more »

Salată cu bucăţi de avocado

Salată cu bucăţi de avocado
  Ingrediente: 1 salată verde 1 avocado 1/2 varză roşie mică 2-3 tije de ţelină 1 legătură mărar sare 2 căţei de usturoi 2 linguri suc de lămâie 2 linguri ulei   Mod de preparare: Salata verde se spală, se rupe bucăţele mari, iar cotorul de la fiecare frunză se îndepărtează. Varza se toacă...
Read more »

Prăjitură cu mere

  Ingrediente pentru foi: 2 ouă 50 g zahăr 100 ml ulei 6 linguri lapte 1 praf de copt coaja de la 1 lămâie făină cât cuprinde 1 praf sare Ingrediente pentru umplutură: 1,5 kg mere 200 g zahăr 1 praf scorţişoară 2 pliculeţe zahăr vanilat   Mod de preparare: Pentru foi, ingredientele se...
Read more »

Prăjitură cu nuci şi biscuiţi

  Ingrediente: 250g unt 200g zahăr pudra 100g cacao 4 gălbenuşuri 200g biscuiţi 250g nuci prăjite 3-4 linguri zahăr 10 g rom 1 vârf de cuţit sare   Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul pudră, se pune cacaoa, apoi se adaugă gălbenuşurile bătute şi biscuiţii pisaţi. Se amestecă bine, apoi se pune...
Read more »

Retete de post:Cartofi copti cu zeama de varza

  Mod de preparare: Puneti intr-o tava la cuptor cartofi nedecojiti (cati incap sau cati credeti ca puteti manca) . Dupa ce s-au copt bine, va si asezti la masa, dar sa va luati langa voi margarina, zeama de varza, sare va decojiti cartoful si incepeti sa-l zdrobiti cu furculita, puneti margarina si sare...
Read more »

Ciorbă de castraveţi muraţi si carnaţi

Ciorbă de castraveţi muraţi si carnaţi
  Ingrediente: 1 kg cârnaţi 500 g castraveţi muraţi 2 cepe 2 linguri untură 2 linguri făină 250 ml smântână sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în untură, în oala în care vei pregăti ciorba. Tai cârnaţii bucăţele, castraveţii cubuleţe sau rondele subţiri. Adaugi mai întâi...
Read more »

Ficăţei de pasăre cu ciuperci

Ficăţei de pasăre cu ciuperci
  Ingrediente: 1/2 kg ficăţei de pasăre 2-300 g ciuperci 1 ceapă 100 g kaizer 150 ml ulei 1 ceşcuţă cu vin alb 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi şi toci ceapa pe care o pui la prăjit în ulei. Adaugi kaizerul tăiat mărunt şi ciupercile tăiate. Le laşi timp de...
Read more »

Tuna Cakes

  Ingrediente: 2 conserve ton 1pachet surimi 1 ceapa mica 2-3 oua 1 conserva de porumb 3-4 linguri de pesmet doua linguri de maioneza sos chilli sos soya sare piper   Mod de preparare: Se scurge tonul si porumbul, se toaca ceapa cat mai fin, se taie feliute batoanele de surimi, se bat ouale....
Read more »

Ficăţei de pui cu cartofi la cuptor

Ficăţei de pui cu cartofi la cuptor
O reteta simpla si delicioasa de ficatei de pui cu cartofi la cuptor din: ficat de pui, ceapa, cartofi, oua, faina, verdeata, sare si ulei. Ingrediente: 350 g ficat de pui 1 ceapă 5-6 cartofi 3 ouă 1 lingură făină verdeaţă sare 50 ml ulei o oală o tigaie o cratiţă sau alt vas...
Read more »

Retete de post: Riami la cuptor

  Ingrediente: 1 kg cartofi 1 kg dovlecei 1/2 kg vinete 1/2 kg fasole verde 4 cepe 4 ardei grasi verzi 1 legatura de patrunjel 2 catei de usturoi sare piper ulei de masline Mod de preparare: Spalati foarte bine legumele,curatati cartofii,ceapa,fasolea verde si usturoiul. Intr-un lighean mare taiati cartofii cuburi,vinetele si dovleceii in...
Read more »

Sufleu de spanac cu parmezan

  Ingrediente: 1 kg spanac 1 lingură făină 1 pahar smîntînă 3 linguri parmezan (caşcaval sau brînză de oi) 2 linguri unt 3 ouă sare pesmet   Mod de preparare: Se fierbe spanacul în apă sărată, se scurge, se toacă mărunt şi se lasă la lo parte. Într-un vas se prăjeşte puţin făina cu...
Read more »

Borş de berbec

  Ingrediente: 750 g carne de berbec 1 l apă 0,5 l borş 1 ceapă 1 morcov 1 pătrunjel 1 ardei gras 5-6 roşii 2 linguri orez leuştean sare   Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi, se pune la fiert cu apa şi se spumează. Se adaugă sarea, ceapa, morcovul şi pătrunjelul tăiate...
Read more »

Retete de post:Macaroane cu cartofi

  Ingrediente: 500 g macaroane 5-10 cartofi 2 buc.ceapa ulei piper boia   Mod de preparare: Aveti nevoie de macaroane fierte in apa cu sare,cartofi fierti in coaja si ceapa.Se caleste ceapa pana devine aurie,se adauga cartofii taiati cubulete si se calesc putin impreuna,dupa care se adauga macaroanele si se mai amesteca putin. Condimentati...
Read more »

Supă de cartofi (cremă)

  Ingrediente: 2 l apă 500 g cartofi 1 ceapă 1 pahar smîntînă 1 lingu­riţă făină 1 lingură pătrunjel tocat 1 linguriţă unt sare pîine prăjita   Mod de preparare: Se fierb cartofii tăiaţi cuburi mici împreună cu ceapa tocată mărunt. Cînd sînt fierţi, se strecoară prin sită. Se trec cartofii prin sităşi se...
Read more »

Conopidă cu brânză de post

Conopidă cu brânză de post
  Ingrediente:  500 g conopidă congelată 200 g brânză de post 3 linguri bulion 1 lingură ulei 1 ceaşcă de apă 1 linguriţă miere sare piper   Mod de preparare: Decongelezi conopida, o fierbi 10 minute în apă cu sare, o strecori şi o desfaci în bucheţele pe care le aşezi într-o tavă unsă...
Read more »

Pui sote cu sos de smantană si morcov

Pui sote cu sos de smantană si morcov
  Ingrediente: 2 piepturi de pui 100 g unt 1 ceapă 3 linguri făină 300 ml lapte 250 g smântână 600 g morcovi sare Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi pe care le înăbuşi în 50 g de unt cu 2-3 linguri de apă, apoi le scoţi într-o cratiţă. Speli apoi mor­covii,...
Read more »

Retete de post: Supa de cartofi

  Ingredinte: 1/2 kg. cartofi 2 buc. morcov 1 buc. pastirnac 1 radacina patrunjel 1/2 ceapa Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa, se spala si se taie subtire dupa care se aseaza intr-un vas cu apa si putina sare si se pun la foc. Cind zarzavatul este pe jumatate fiert, se adauga...
Read more »

Unt cu rocfort

Ingrediente: 200 g unt 50 g brînză rocfort (Bucegi)   Mod de preparare: Se trece brînza prin sită, se pune într–un castronel, se adaugă untul şi se freacă cu lingura de lemn pînă ce devine spumos. Se pune la rece pînă la întrebuinţare.   Pofta buna!
Read more »

Cum se prepara Cocktail Amaretto Colada (video)

Cocktail_Amaretto_Colada
O reteta video despre cum se prepara Cocktail Amaretto Colada. Ingrediente: 50 ml amaretto 25 ml golden rum 100 ml pineapple juice 25 ml coconut cream 75 ml cream Some ice cubes 1 old-fashioned glass 1 ice crusher (or wooden pestle) 1 ice scoop (or cup) 1 blender   Cum se prepara Cocktail Amaretto...
Read more »

Cum se prepara Cocktail China White (video)

Cum se prepara Cocktail China White (video)
  Ingrediente: 25 ml white crème de cacao liqueur 25 ml baileys 1 shooter glass 1 teaspoon   Cum se prepara Cocktail China White
Read more »

Retete de post: Supa de rosii cu fidea II

  Ingrediente: 2 ardei 2 morcovi 2 cartofi 1 dovlecel 1 kg rosii fidea   Mod de preparare: Pun la fiert intr-o oala 2 ardei,2 morcovi,2 cartofi,1 dovlecel si rosii taiate in 4 pina umplu aproape oala,pui apa cat mai incape si le pui la fiert. Cind sunt fierte toate alea,scurgi zeama intr-o alta...
Read more »

Supă cu zdrenţe

Ingrediente: carne de vacă sau de pasăre 2 ouă 2-3 linguri făină sare zarzavat   Mod de preparare: Se bat ouăle spumă cu furculiţa, se adaugă făina puţin cîte puţin şi sarea. Se freacă cu lingura pînă cînd se obţine o pastă groasă ca o smîntînă. Se pune la foc supa strecurată într-o oală...
Read more »

Sos de roşii

  Ingrediente: 500 g roşii bine fierte şi strecurate sau 2 linguri de bulion (pastă) 1 linguriţă zahăr 1 linguriţă oţet 2 linguri de unt 3/4 pahar zeamă de carne sau apă sare   Mod de preparare: Se pune într–o cratiţă apa, bulionul, zahărul oţetul şi sarea, se lasă pe foc ca să dea...
Read more »

Retete de post: Supa de rosii cu fidea I

  Ingredinte: 1 kg. rosii 1ceapa 1 ardei zahar 1 legatura patrunjel 1 legatura marar fidea (fara ou) sare boabe de piper Mod de preparare: Ceapa si ardeiul se curata, se toaca marunt si se calesc. Rosiile se spala, se dau pe razatoare si se adauga peste ceapa si ardei. Se fierb 10-15 minute,...
Read more »

Paste cu carne de porc, ciuperci şi măsline

Paste cu carne de porc, ciuperci şi măsline
  Ingrediente: 250 g muşchi de porc 250 g paste făinoase 200 g ciuperci 100 g măsline 50 g caşcaval 2 roşii din bulion zeama de la 1/2 de lămâie 2 ouă 150 ml ulei 2 căţei de usturoi sare piper busuioc sau oregano uscat   Mod de preparare: Pui la fiert pastele în...
Read more »

Supă de zarzavat cu smîntînă

  Ingrediente: 3 l apă 1 morcov mic 1 pătrunjel mic 1 mînă de fasole verde 2 cartofi 3-4 roşii 1 linguriţă făină 1 lingură unt 1 linguriţă pătrunjel şi mărar tocat 1/2 pahar smîntînă sare   Mod de preparare: Se pun la fiert morcovul, pătrunjelul şi ceapa, tăiate ca fideaua, fasolea tăiată bucăţele,...
Read more »

Borş de fasole verde

  Ingrediente: 2 l apă 300 g fasole 1 morcov 1 pătrunjel 500 g roşii 1 lingură unt 1 linguriţă făină 1/2 pahar smîntînă verdeţă tocată sare   Mod de preparare: Se prăjeşte zarzavatul foarte fin tăiat, în unt, împreună cu făina. Se stinge cu apa, se adaugă fasolea tăiată bucăţi, sarea şi se...
Read more »

Retete de post:Salata de cartofi

  Ingrediente: 4 buc. cartofi 4 buc. ardei grasi citeva fire de ceapa verde 4-5 buc. rosii 100 gr. masline sare piper otet zeama de lamiie ulei patrunjel tocat 2 catei de usturoi   Mod de preparare: Cartofii fierti in coaja se curata si calzi se taie felii. Rosiile se taie la fel felii,...
Read more »

Tort de lămâie cu mac

Tort de lămâie cu mac
  Ingrediente: 350g unt nesărat 350g zahăr praf 3 linguri cu vârf mac 2 lămâi 70g gem de lămâie 6 ouă 120 ml lapte 350g făină zahăr praf pentru ornat Ingrediente umplutura:150g gem de lămâie, 130g brânză mascarpone   Mod de preparare:  Se pregătesc două tăvi rotunde cu diametrul de 23 cm fiecare (se...
Read more »

Plăcintă cu ciuperci

Plăcintă cu ciuperci
  Ingrediente: 450 g ciuperci 3 cepe sare piper boia 300 g făină drojdie cât o nucă 2 linguri mar­garină apă călduţă   Mod de preparare: Frămânţi un aluat din făină, drojdie, un praf de sare, încorporezi la sfârşit margarina şi-l laşi la loc mai cald să crească. în acest timp, pregăteşti umplutura: cureţi...
Read more »

Ruladă de pui cu spanac

Ruladă de pui cu spanac
  Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui 2 ouă 2 morcovi fierţi 1 ceapă 200 g spanac (congelat sau din conservă) 1 castravete murat   Mod de preparare: Pui să fiarbă un ou în apă rece, ceapa o cureţi, o toci mărunt şi o pui să se înăbuşească, iar morcovii îi pui să fiarbă...
Read more »

Sfinţişori

Sfinţişori
  Ingrediente: 1 kg faină 50 g drojdie 300 g zahăr + 4-5 linguri zahăr 4 ouă + 1 ou (pentru uns) 400 ml lapte 100 g unt 100 ml ulei coaja rasă de la 1 lămâie şi 1 portocală 1 fiolă esenţă de vanilie 1 plic zahăr vanilat sare 300 g miere 500...
Read more »

Supă de porumb verde

Ingrediente: 6 ştiuleţi de porumb 6 l apă 1 morcov 1 pătrunjel 1 ceapă 2 pahare lapte 1 lingură unt proaspăt 1 lingură făină 1 ou sare 1/2 linguriţă mărar tocat   Mod de preparare: Cu un cuţit foarte bine ascuţit se taie toate boabele de po­rumb de pe coceni. Se pun la fiert...
Read more »

Supă de mazăre uscată cu smîntînă

  Ingrediente: 200 g mazăre 2 cartofi 1 ceapă 1 linguriţă unt 1 gălbenuş de ou răscopt 1/2 pahar smîntînă 1 linguriţă făină sare mărar tocat pîine tăiată cuburi şi prăjită   Mod de preparare: Se fierbe mazărea cu zarzavatul. Se strecoarăşi se dau prin sită numai mazărea şi cartofii. Se subţiază cu apa...
Read more »

Triunghiuri fragede

  Ingrediente: 200 g unt 250 g brânză de vaci 300 g făină 1 linguriţă bicarbonat sare 1 linguriţă oţet Ingrediente umplutură: 300 g nuci măcinate 350 g gem de căpşune 2 linguri zahăr 1 ou   Mod de preparare: Freci untul spumă şi-l amesteci cu brân­za trecută prin sită, bicarbonatul stins cu oţet,...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Pomegranate Mojito (video)

Cum_se_prepara_Cocktail_Pomegranate_Mojito
O reteta simpla despre Cum se prepara Cocktail Pomegranate Mojito: Ingrediente: 60 ml pomegranate juice 60 ml white rum 120 ml club soda ½ lime , chopped a few mint leaves 1 sprig of mint , for garnish 1 tsp sugar crushed ice 2 tsp pomegranate seeds 1 tall glass 1 wooden pestle 1...
Read more »

Tort cu nucă si gem

Tort cu nucă si gem
  Ingrediente: 3 şi 1/2 câni făină 1 cană zahăr 1/2 cană ulei 1 cană apă 1 cană nucă măcinată 1 linguriţă bicarbonat Pentru umplutură ai nevoie de: 800 g gem acrişor 1 cană nucă măcinată Pentru glazură ai nevoie de: 250 g zahăr pudră 6 linguri cacao 8 linguri apă clocotită 2 linguri...
Read more »

Sos de castraveţi

  Ingrediente: 1 lingură untură 1 lingură făină 1 ceapă mică 2 castraveţi acri 1 lingură bulion 1 lingură oţet 1 lingură zahăr 2 pahare zeamă de carne sare   Mod de preparare: Se prăjeşte ceapa tocată mărunt în untură împreună cu făina pînă cînd se îngălbeneşte. Se stinge cu zeama de carne şi...
Read more »

Unt cu raci

Ingrediente: 200 g unt 25 raci 1 linguriţă pastă de tomate sare   Mod de preparare: Se fierb racii în apă sărată. Cînd sînt fierţi şi răciţi, se alege carnea, se dă prin maşina de tocat sau se toacă cu satîrul foarte mărunt şi se freacă untul, un praf de sareşi o linguriţă pastă...
Read more »

Supă cu orez şi smîntînă

  Ingrediente: supă de carne de vacă sau de pasăre 4 linguri orez 6 linguri smîntînă 6 felii lămîie sare   Mod de preparare: Se fierbe orezul în apă sărată. Cînd este fiert, se strecoară, se spală cu apă rece şi se lasă să se scurgă bine. Se pun în castron orezul, feliile de...
Read more »

Supă de carne de vacă

  Ingrediente: 1 kg carne 3 l apă 2 morcovi 1 pătrunjel 1 ţelină 1 ardei gras 1 ceapăşi cîteva foi galbene de ceapă 5 boabe ienibahar 1 foaie de dafin sare tăiţei   Mod de preparare: Se pune la foc carnea bine spălată, împreună cu apa rece şi se lasă oala descoperită pînă...
Read more »

Retete de post: Crochete de legume cu sos de mustar

Ingrediente pentru crochete: 1/2 kg. cartofi 2 buc. morcov 2 buc. radacina patrunjel 1 conopida mijlocie 1 buc. ceapa piper boia dulce verdeata tocata sare 1 lingura margarina vegetala 200 ml ulei 1 cana pesmet Ingrediente sos: o capatina usturoi, 2 linguri mustar, o legatura de patrunjel verde, ulei, sare Mod de preparare: Legumele...
Read more »

Chec cu nuca si scortisoara

Chec cu nuca si scortisoara
  Ingrediente: 1 kg făină 250 g zahăr pudră 250 g margarină 200 g miez de nucă măcinată 500 ml suc de fructe 1 lingură scorţişoară măcinată 1 lingură coajă rasă de lămâie 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă bicar­bonat   Mod de preparare: Incălzeşti puţin margarina pe baie de aburi, apoi o...
Read more »

Sos de tarhon

  Ingrediente: 1 lingură untură 1 lingură făină 1 pahar zeamă de carne 1 ceapă 1/2 linguriţă zahăr 1 lingură tarhon tocat 1/2 ceaşcă smîntînă sare   Mod de preparare: Se prăjeşte ceapa în untură pînă ce se îngălbeneşte, se adaugă făina, se mai prăjeşte puţin. Apoi se stinge cu zeamade carne, se pune...
Read more »

Briose aromate

Briose aromate
  Ingrediente: 280 g făină 50 g zahăr pudră + 2 linguri 1 ou 3 linguri pline cu vârf unt 1/2 pachet drojdie (de 25 g) 1/2 praf de copt 9-10 linguri lapte nucşoară 1/2 linguriţă scorţişoară sare   Mod de preparare: Dizolvi drojdia în laptele călduţ cu puţin zahăr şi 1 lingură de...
Read more »

Sos de unt cu gălbenuş

Ingrediente: 125 g unt 5 gălbenuşuri zeama de la o lămîie sare   Mod de preparare: Într–un castron mic, aşezat într–un vas cu apă clocotită, se freacă untul, adăugînd gălbenuşurile unul cîte unul. Se amestecă neîncetat pînă se înfierbîntă, fără însă să fiarbă. Se adaugă sarea şi zeama de lămîie.   Pofta buna!
Read more »

Fructe din biscuiţi si nucă de cocos

Fructe din biscuiţi si nucă de cocos
  Ingrediente: 200 g biscuiţi obişnuiţi 200 g nucă de cocos albă 250 g zahăr pudră 150 g jeleuri 8 linguri gem de caise 2 linguri nucă de cocos galbenă 2 linguri nucă de cocos roşie   Mod de preparare: Tai jeleurile cubuleţe, dai biscuiţii prin maşina de tocat, apoi le amesteci cu gemul,...
Read more »

Sos de hrean cu smîntînă

Ingrediente: 1 pahar smîntînă 1 lingurişă hrean ras 1 lingură oţet 1 linguriţă sfeclă roşie coaptă sau fiartă 1/2 linguriţă zahăr sare   Mod de preparare: Se amestecă hreanul ras cu oţetul, sarea, zahărul, sfecla rasă şi un pahar de smîntînă.   Pofta buna!
Read more »

Portocale în aluat

Portocale în aluat
  Ingrediente: 4 portocale 2 ouă 4 linguri făină 2 linguri rom 4 linguri zahăr 50g unt 250ml ulei   Mod de preparare: Se curăţă portocalele, se taie în felii şi se scot sâmburii. Se pun într-un castron cu 2 linguri rom şi 2 zahăr. Se ţin astfel 30 de minute. Intr-un alt castron,...
Read more »

Tocanita de fasole boabe cu masline

  Ingrediente: 500 g fasole boabe fierte 4 cepe 200 g masline cimbru sare boia ulei bulion   Mod de preparare: Ceapa se taie marunt, se caleste cu sare si cu ulei, se adauga boiaua si bulionul si se fierbe cu putina zeama din fasole pina se inmoaie. Se adauga sarea, cimbrul si maslinele....
Read more »

Retete de post:Salata de orez

  Ingrediente: 1 ceasca de orez 4 ardei grasi 4 rosii mari 4 cepe potrivite ulei otet sare piper 1 legatura de marar   Mod de preparare: Orezul se alege, se spala si se fierbe in apa cu sare, dupa care se pune intr-o salatiera. Rosiile crude si ardeii copti se taie marunt. La...
Read more »

Salată de vinete prăjite


Ingrediente: 2 vinete mari 5–6 cepe  5 linguri ulei 750 g roşii 5 ardei copţi curăţaţi şi tăiaţi felii sare   Mod de preparare: Se coc vinetele, se curăţă fierbinţi şi se lasă să se scurgă pe un fund de lemn. În ace st timp se fierb roşiile şi se trec prin strecurătoare, se... Read more »

Retete de post:Icre din fasole alba

  Ingrediente: 1/2 kg. fasole alba uscata ulei 1 lamiie sare boia piper 100 gr.masline 1 buc.ceapa   Mod de preparare: Se pune la fiert fasolea inmuiata din ajun in apa rece cu sare. Cind s-a inmuiat, se scurge zeama (care se poate servi separat cu taitei), iar fasolea se trece printr-o sita deasa....
Read more »

Rosii prajite

  Ingrediente: 1 kg rosii 150 ml untdelemn 1 legatura patrunjel verde 2 catei de usturoi 100 g faina sare Mod de preparare: Se spala si se taie rosiile in felii groase. Se sareaza si se lasa in castron 20 de minute, dupa care se dau prin faina si se prajesc in untdelemnul incins....
Read more »

Retete de post: Ciuperci cu praz

  Ingrediente: 800g ciuperci 800g praz subtire 300g rosii 300ml suc de rosii 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar   Mod de preparare: Ulei, sare, piper. Se curata ciupercile, se spala bine, se taie felii si se inabusa in ulei. Prazul se taie in bucati de 2 cm lungime si se caleste...
Read more »

Mancare boiereasca

  Ingrediente: 1,1/2 kg ardei capia (poate fi si ardei gras) sare usturoi 1 kg rosii 1 ceapa ulei   Mod de preparare: Se coc ardeii, se curata, se scot cotoarele si samburii si se taie fasii destul de groase. Rosiile se toaca la robot sau se dau prin razatoare. Ceapa tocata se caleste...
Read more »

Friptură de porc învârtită

Friptură de porc învârtită
O reteta delicioasa de friptura de porc invartita din: carne, oua, sunca, vin, rosii, ciuperci, masline, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 felii de carne 8 ouă 8 felii de şuncă 1/2 pahar cu vin 1/2 kg roşii conservate în suc sau bulion 5-6 ciuperci 15 măsline 50 ml ulei sare piper   Mod...
Read more »

Retete de post:Vinete la cuptor

  Ingrediente: 3-4 vinete 6 ardei grasi 600 g rosii 1 ceapa 6 catei usturoi 100 ml ulei marar si patrunjel verde sare   Mod de preparare: Coaceti vinetele si ardeii ca pentru salata. Curatati vinetele, scurgeti-le de zeama. Intr-o cratita puneti jumatae din vinete, rupte fisii,apoi jumatate de ardei copti rupti la fel,...
Read more »

Banane caramel

Banane caramel
  Ingrediente: 4 banane coapte 100 ml ulei floarea soarelui Ingrediente caramel : 1 cană zahăr ,1/4 cană susan Ingrediente pane: 2 linguri făină ,1/2 lingură amidon ,1 ou ,sare   Mod de preparare: Se amestecă făina cu oul şi amidonul până se obţine o pastă omogenă, lipicioasă. Se decojesc bananele şi se taie...
Read more »

Tartă cu mere şi ghimbir

  Ingrediente: 300g făină 800g mere 200g unt 4 gălbenuşuri 50ml lapte 200g zahăr 100g ghimbir proaspăt 1 lingură scorţişoară 1 lin­guriţă praf de copt 1 lămâie 1 plic zahăr vanilat 1 vârf de cuţit zahăr   Mod de preparare: Se amestecă făina cernută cu praful de copt şi sarea, apoi se adaugă 150g...
Read more »

Salată de conopidă II

  Ingrediente: 1 conopidă potrivită 1 salată verde mică 2 castraveţi 1 morcov mic 1 ardei roşu 1 legătură mărar sare 2 liguri ulei 3 linguri suc de lămâie   Mod de preparare: Conopida şi salata se spală bine sub jet de apă. Castraveţii se taie rondele subţiri, morcovul se dă prin răzătoarea mare,...
Read more »

Salată de ardei

  Ingrediente: 6-7 ardei graşi 1 ceapă 1 avocado 2 linguri suc de lămâie 2 linguri ulei de măsline sare 1 legătură pătrunjel verde 1 salată verde mică   Mod de preparare: Ardeiul şi ceapa se taie fideluţă, avocado se taie cubuleţe mici şi pătrunjelul se toacă fin. Se amestecă toate ingredientele şi se...
Read more »

Retete de post:Musaca din vinete si cartofi

  Ingredinte: 1 kg.vinete 1/2 kg.ardei gras 1 buc conopida mica 1 kg.cartofi rosii proaspete (bulion) 300 gr.ulei  Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja, dupa care se curata. Ardeiul si conopida se prajesc putin in ulei. Vinetele se coc sau se pot taia felii, dupa care se prajesc la fel ca si...
Read more »

Dovlecei prajiti

  Ingrediente: 750 g dovlecei mici 1 ceapa verde 1 foaie de dafin 1/4 lingurita nucsoararasa sare piper negru macinat 1/4 l apa faina ulei pentru prajit Mod de preparare: Se curata dovleceii de coaja, se indeparteaza extremitatile si se taie bucati lungi de circa 5 cm. Se pun intr-un castron impreuna cu ceapa,...
Read more »

Retete de post:Icre de post

  Ingrediente: 1 ceasca de gris 3 cesti de suc dulce de rosii 2-3 cepe 1 ceasca de ulei sare piper   Mod de preparare: Sucul de rosii se pune la foc mic sa clocoteasca. Se adauga in ploaie grisul, se amesteca cu grija pana ce grisul se umfla. Se ia de pe foc...
Read more »

Retete de post:Conopida sote

Ingredinte: 1 buc. conopida 100 gr. margarina sare piper Mod de preparare: Conopida rupta bucatele se spala si se fierbe in apa clocotita cu sare. In momentul servirii, se scoate si se scurge. Se presara cu margarina topita si se potriveste de sare si piper. Se serveste fierbinte.   Pofta buna!
Read more »

Fluturaşi cu ghimbir

  Ingrediente: 3 gălbenuşuri 2 ouă 50 g unt 500 g făină 2 linguri ghimbir marinat 1 linguriţă bicarbonat 250 g zahăr pudră   Mod de preparare: Se amestecă gălbenuşurile cu cele 2 ouă, untid şi zahărul praf, ghimbirul şi bicarbonatul. Treptat, se adaugă făina, amestecând încontinuu. Se întinde aluatul într-o foaie de 5mm...
Read more »

Retete de post:Cartofi cu sos picant

  Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapa 2 catei de usturoi 5 rosii 1 lingura de bulion boia de ardei iute ulei sare piper Mod de preparare Ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit se calesc in ulei pina se inmoaie. Se adauga rosiile taiate cubulete,1 lingurita de boia de ardei iute si bulionul. Se...
Read more »

Cartofi la cuptor cu lamaie si patrunjel

  Ingrediente: 1 kg de cartofi 40 g margarina 1 ceapa tocata zeama si coaja unei lamai sare piper 2 fire de patrunjel verde   Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se pun intr-o oala cu apa pe foc si cand dau in clocot, se lasa sa fiarba 3 minute pe...
Read more »

Prăjitură cu rubarbăr

  Ingrediente: 5 ouă 550g zahăr 150g unt sau margarină 200ml lapte 1 linguriţă bicarbonat 1 lingură zeamă de lămâie 700g rabarbăr 1 linguriţă zahăr vanilat   Mod de preparare: Se amestecă gălbenuşurile cu 250g zahăr şi apoi, treptat, se adaugă untul sau margarina. Se amestecă bine compoziţia până se omogenizează şi se adaugă...
Read more »

Salată de cartofi cu castraveciori acrii

Salată de cartofi cu castraveciori acrii
Ingrediente: 500 g cartofi 2 cepe 2-4 castraveciori acrii 1 ou fiert tare 2–3 linguri ulei oţet (după gust) sare   Mod de preparare: Se spală cartofii, se fierb, se curăţă de coajăşi se lasă să se răcească. Se taie apoi felii subţiri şi se amestecă cu sarea, ceapa tăiată felii subţiri, rotogoale de...
Read more »

Retete de post:Chiftelute cu ciuperci

  Ingrediente: 2 cutii de ciuperci 300ml ulei 2 cepe 200g faina sare condimente marar patrunjel praf de copt 200g pesmet   Mod de preparare: Cureti ceapa o tai marunt si o calesti in 100ml ulei.Ciupercile le adaugi peste ceapa le mai calesti putin,pui 100g faina si stingi cu o ceasca de apa pui...
Read more »

Cartofi unguresti

Ingrediente: 4 cartofi mari sau 6 medii 2 cepe mari 1 lingurita de ulei de masline 1 foaie de dafin maruntita sare piper condimente de cartofi Mod de preparare: Se curata cartofii, se spala bine, se taie felii nu foarte groase, se mai spala de 2-3 ori sa iasa amidonul din ei, si se...
Read more »

Coşuleţe cu frăguţe

  Ingrediente: 7 albuşuri 300g zahăr pudră 1 linguriţă esenţă de vanilie 200g făină Ingrediente crema:2 lămâi ,200g unt ,300g zahăr, 4 ouă ,300g frişcă ,200g frăguţe sau zmeură   Mod de preparare: Se bat uşor albuşurile şi se incorporează progresiv zahărul cu o spatulă de lemn. Nu se bat prea mult. Se adaugă...
Read more »

Cartofi cu ardei la cuptor

  Ingrediente: 500 g cartofi ulei 1 ceapa 1 ardei gras 1 lingurita mustar sare piper concentrat Delikat 1 lingurita mustar 100 g pasta de tomate patrunjel verde   Mod de preparare: Cartofii curatati se taie felii. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei impreuna cu feliile de cartofi. Cand...
Read more »

Retete de post:Telina cu ciperci si masline

  Ingrediente: 2 teline taiate cuburi 1 ceapa taiata marunt 200 gr masline fara samburi 200 gr ciuperci taiate felii 1 lingura faina 1 ceasca vin 150 ml suc de rosii 1/2 lamaie 1 ligurita zahar 1 foaie de dafin sare piper   Mod de preparare: Telina se prajeste in putin ulei, se adauga...
Read more »

Ciperci cu fasose verde la cuptor

  Ingrediente : 1 kg ciuperci 2 linguri de ulei de masline cu boia de ardei iute 1 kg fasole verde 2 cepe usturoi pisat sare piper Mod de preparare : Se curata ciupercile, se spala, se taie bucatele si se calesc in apa cu sare dupa gust. Se spala fasolea, se rupe bucati,...
Read more »

Cum se prepara Cocktail Vodka Martini (video)

Cum se prepara Cocktail Vodka Martini (video)
  Ingrediente: 100 ml chilled vodka 6 ml (2 dashes) extra dry vermouth 1 lemon some ice cubes 1 martini glass 1 cocktail strainer 1 knife or canal 1 50ml shot measure   Cum se prepara Cocktail Vodka Martini
Read more »

Retete de post:Dovlecei cu masline

  Ingredinte: 2 buc. dovlecei 1 catel de usturoi 1 buc.ceapa 100 g masline 5 linguri de ulei 1 pahar de vin alb 1 lingura de faina zeama de lamiie busuioc 1 lingura de bulion 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Dovleceii se spala, se sterg si se taie in felii de...
Read more »

Coşuleţe cu fructe

  Ingrediente: 3 uni făină 1 cană untură coaja de la 1 lămâie 1 linguriţă bkarbmat 1 plic budincă de vanilii 200ml lapte 3 kiwi 4 portocale 3 mere strugure cu bocbe mari 1 pară 1grepfrut cu miez roşu 1 ananas   Mod de preparare: Se amestecă bine făina, untura, bicarbonatul, coaja de lămâie...
Read more »

Retete de post:Bomba de orez

  Ingrediente: 1/2 kg orez 4 linguri de zahar 150 grame de nuci apa   Mod de preparare: Se pune orezul la fiert cu o cantitate tripla de apa.Cand e apropae fiert si scazut se adauga zaharul si nucile macinate. Se mai lasa sa fiarba pana ce compozitia devine foarte groasa.Se alege o forma...
Read more »

Retete de post:Ciuperci umplute la cuptor

  Ingrediente: 1kg ciuperci cu palaria mare de sera albe frumoase 1 leg.marar 1 ceapa mare 150 grame branza tofu 1 catel mic de usturoi delikat piper   Mod de preparare: Se spala cipercile si se scot cu grija coditele; daca sunt prea stranse in interior se mai decupeaza putin inauntru ciuperca  1/2 din...
Read more »

Orez chinezesc

Ingrediente : 3 cupe de orez spalat in mai multe ape 4 linguri de ulei de masline 1 lingurita de sare 2-3 linguri de sos soia 1 borcan mic de mazare boabe 200 g de kaizer 3 cepe verzi  2 oua batute spuma piper Mod de preparare : Se pun intr-o cratita mare 4...
Read more »

Covrigei din castane

Covrigei din castane
  Ingrediente: 500g castane 2 gălbenuş 50g unt 150g zahăr 1 lingură smântână 50g migdale   Mod de preparare: Se curăţă castanele de coajă şi se fierb în lapte până se înmoaie. Se dau apoi prin sită deasă. In piureul obţinut se adaugă gălbenuşurile, untul şi zahărul şi se amestecă energic compoziţia obţinută. Când...
Read more »

Retete de post:Ciuperci cu maioneza de post

  Ingrediente: 500 gr de ciuperci 1 cartof ulei sare 1 linguritza de mustar   Mod de preparare: Se dau intr-un clocot cipercile (nu prea mult ca isi pierd vitaminele), se scurg, se racesc si se taie mic. Se fierbe cartoful, se raceste bine (sa fie chiar foarte rece), se piseaza ca de piure...
Read more »

Salată de dovlecei

Ingrediente: 3 dovlecei 1 ceapă (după plac) 3 linguri ulei oţet (după gust) sare piper roşii   mărar   Mod de preparare: Se spalăşi se curăţă dovleceii, se taie bucăţi şi se punla fiert în apă sărată. După ce s–au muiat, se lasă să se scurgă şi să se răcească. Apoi se storc bine...

Read more »

Retete de post:Orez cu rosii la cuptor

  Ingrediente: 1 kg rosii 1 capatana usturoi 1 ceasca ulei 1 kg orez 3 ardei 1 legatura patrunjel 1 kg de masline negre   Mod de preparare: Se indeparteaza coaja si semintele rosiilor si se taie marunt. Intr-o tava obisnuita, dupa ce se tapeteaza cu ulei, se pun jumatate din rosii. Se presara...
Read more »

Pilaf cu soia şi ciuperci

Pilaf cu soia şi ciuperci
  Ingrediente: 1 cană de orez 2 cepe 100 g soia 100 g ciuperci 2 morcovi sare piper ulei 1 legă­tură pătrunjel   Mod de preparare: Fierbi soia în apă clocotită cu sare timp de 30 de minute. în acest timp, cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în ulei încins. Cureţi morcovul şi...
Read more »