luni, 17 septembrie 2012

Retete simple #42


Retete simple:

Salată de fasole cu sos de vin

  Ingrediente: 1 cana fasole rosie fiarta 1 cana fasole alba fiarta 1 cana fasole neagra fiarta 250 g fasole verde, oparita 1 ceapa mica rosie tocata 1 ardei gras rosu, curatat si taiat cuburi 2 linguri de patrunjel proaspat tocat Sos de vin: 1/4 cana otet din vin rosu 1/4 cana ciorba de...
Read more »

Cum se prepara Cocktail A La Bomba (video)

Cum se prepara Cocktail A La Bomba (video)
  Ingrediente: 2 tsp sugar 2 lime wedges 30 ml gold tequila 30 ml Cointreau 50 ml of pineapple juice 50 ml of orange juice 2 dashes of grenadine syrup 1 teaspoon 1 saucer 1 cocktail glass 1 shot measure 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) or a small...
Read more »

Salată de spanac

  Ingrediente 250 g spanac 1 lingura ulei 2 fire usturoi verde 1 varf de cutit de piper 1 praf de sare 1 lingura zeama de lamiae 1 legatura ceapa verde   Mod de prepare Se toaca ceapa si usturoiul  Salata va iesi mult mai gustoasa daca, pe langa foile de spanac, se mai...
Read more »

Plăcintă cu ceapa, ciuperci si marar

  Ingrediente aluat: 500 g faina 1 pahar de ulei + 4 linguri pentru stropit si uns 0,5 litru apa calda sare dupa gust   Mod de preparare: In movilita de faina se face o scobitura in care se toarna, putin cate putin, apa, uleiul, sarea. Se framanta bine si se bate cu maiul...
Read more »

Reţete de post: Salată de gogonele

Reţete de post: Salată de gogonele
  Ingrediente: 1/2 kg gogonele murate 1/2 kg morcovi 2 bucăţi păstâmac 1 ţelină potrivită 4-5 cepe 150 g zahăr 200 ml oţet 1/2 l apă 250 ml ulei 1 borcan muştar dulce (400 g)     Mod de preparare: Cureţi morcovul, păstârnacul, ţelina şi le dai pe răzătoarea mare. Speli bine gogonelele, cureţi...
Read more »

Rulada cu cascaval

  Ingrediente: 500 ml de lapte 1 linguriţă de sare 100 g margarină sau 100 ml ulei 5 oua 300 g cascaval   Mod de preparare: Se pune totul la fiert şi, când clocoteşte, dăm deoparte şi adăugăm o cană de făină,amestecăm bine, apoi o lăsăm la răcit, după care adăugăm cinci ouă, pe...
Read more »

Oua cu sos de maioneza

  Ingrediente: 10 ouă fierte 1 căpăţână de salată verde 1 cutie de ton ulei 2 gălbenuşuri sare piper hrean lămâie se rad pe răzătoare, un gălbenuş fiert 400 g smântână pătrunjel tocat măsline pentru ornat Mod de preparare: Se fierb ouăle, se taie în două şi se aşează pe un platou decorat cu...
Read more »

Varzări

Varzări
  Ingrediente: 500 g făină 150 ml apă 150 ml ulei sare Ingrediente umplutură: 1 varză acră mică 1 linguriţă condiment  piper sare ulei nucşoară cimbru 1 linguriţă zahăr 1 linguriţă făină   Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele pentru aluat, frămânţi bine şi-l laşi să se odihnească o oră. Intre timp, speli bine...
Read more »

Cascaval

  Ingrediente: 2 l lapte dulce 1kg brânză de vaci 400 g brânză de oi frământată 2 ouă 300 g unt sau margarină 1 lingură de bicarbonat Mod de preparare: Se pune laptele în cratiţă la fiert, apoi, când aproape dă să fiarbă, punem brânza în lapte ca să o mai scoacem o dată....
Read more »

Bulete din cascaval

  Ingrediente: 400 ml apă 200 ml ulei 400 g făină 10 ouă 200 g caşcaval 200 g ulei pentru prăjit Mod de preparare: Se pune apa la fiert cu uleiul, iar la primele clocote, se adaugă făina în bloc şi se amestecă până când devine compactă. Se răceşte, apoi se adaugă ouăle treptat,...
Read more »

Reţete de post: Supă cremă de legume

Reţete de post: Supă cremă de legume
  Ingrediente: 2 ţeline mici 3 cartofi 1 ceapă ardei roşii dovlecei (de la congelator) 1-2 linguri pătrunjel tocat (conge­lat sau uscat, sau verde) sare   Mod de preparare: Pui la fiert 2 l apă cu un praf de sare. Cureţi apoi ceapa, cartofii şi ţelina, tai cartofii cubuleţe, ceapa o toci mărunt, dai...
Read more »

Rulada cu sunca si parmezan

  Ingrediente: 100 g unt 80 g făină 500 ml de lapte 5 ouă şuncă 2 linguri smântână parmezan Mod de preparare: Se pun la topit într-o cratiţă 50 g unt cu făina, amestecând să nu se facă cocoloaşe. Se adaugă laptele fierbinte şi se face ca o mămăligă pripită, apoi se dă la...
Read more »

Pastă de somon

Pastă de somon
Ingrediente: 100 g somon afumat 2-3 linguri smantana 1 lamaie cateva fire de marar sare Mod de preparare: Tai marunt somonul, ii indepartezi oasele, il stropesti cu putina zeama de lamaie si amesteci bine cu o furculita sau cu mixerul pana obtii o pasta omogena. Tai fin mararul, il adaugi in pasta de somon...
Read more »

Ciorbă de dovlecei cu orez

Ciorbă de dovlecei cu orez
  Ingrediente: 2 dovlecei de la congelator sau din conservă 2 cepe 1 morcov 1 ţelină 1 păstârnac 2 linguri de orez, 1 legătură pătrunjel 1 cană suc de roşii 1 cană borş leuştean uscat sare 2 linguri ulei   Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovul, ţelina şi păstâr- nacul, le tai mărunt şi...
Read more »

Crap pane în sos de hrean

  Ingrediente: 800g file de crap 100g făină 2 ouă 150g pesmet 250ml ulei 1lămâie sare piper Ingrediente sos: rădăcină de hrean potrivită ,150ml smântână ,1 leg. ceapă verde ,2 ouă fierte , sare, piper.   Mod de preparare: Se curăţă fileul de crap, se spală, se şterge cu un şervet şi se taie...
Read more »

Rulada cu pate de ficat

  Ingrediente: 250 ml lapte 1 linguriţă de sare 60 g caşcaval 60 g unt sau margarină 60 g făină 6 ouă 2 cuti cu pate de ficat gogosar murat 1 lingurita mustar piper verdeata Mod de preparare: Se fierbe laptele cu untul, caşcavalul şi făina după care se ia de pe foc, se...
Read more »

Rulouri cu macrou

  Ingrediente: 8fileuri de macrou 4 fire de ceapă verde 2 portocale 1 lingură orez 50g măsline fără sâmburi (verzi şi negre) 1 lămâie 150ml ulei leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se spală şi se toacă mărunt. Se căleşte apoi în 50ml ulei, la foc mic, 3-4 minute....
Read more »

Frigărui de somn

  Ingrediente: 800g file de somn 2 fire de praz 4 roşii mari 2 linguri sos de soia 2 linguri zeamă de lămâie 200ml vin alb sec 2 căţei de usturoi foaie de dafin rămurică rozma­rin 1 leg. pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se curăţă fileul de pieliţe şi de eventualele oase rămase...
Read more »

Pasta de urda dulce

  Ingrediente: 300 g urdă 150 g unt sare piper 1 legătură de mărar tocat mărunt Mod de preparare: Se amestecă bine şi se bate cu mixerul timp de 5 minute. Cu această pastă, putem face tartine, umple roşii sau umplem buşeuri mici pentru gustări asortate.   Pofta buna!
Read more »

Budinca din paine si cascaval

  Ingrediente: franzela 4 oua 400g smantana 2 legaturi usturoi verde 300 g cascaval piper sare Mod de preparare: Ungem o tavă de teflon cu unt, apoi aşezăm un rând de felii de franzelă, peste care punem felii de caşcaval şi ciuperci tocate mărunt. Peste ciuperci adăugăm alt rând de felii de franzelă, apoi...
Read more »

Budincă de orez cu stafide

Budincă de orez cu stafide
  Ingrediente: 1 cană de orez 1/2 cană stafide 3 linguri miere 1 cană cu lapte răzătură de lămâie un pliculeţ zahăr vanilat un praf de sare   Mod de preparare: Alegi şi speli orezul şi-l pui la fiert într-o cratiţă cu apă şi un praf de sare. Când orezul este aproape fiert, adaugi...
Read more »

Reţete de post: Plăcintă cu spanac

Reţete de post: Plăcintă cu spanac
  Ingrediente aluat: 1 kg faina 50 g drojdie 1 cească ulei sare apa calda zahar Ingrediente umplutură: 1 kg spanac (congelat sau din conservă) 2 cepe 1 legătură mărar 1 lingură ami­don sau făină ulei sare piper 1/2 pachet margarina     Mod de preparare: Dizolvi drojdia într-o ceaşcă de apă caldă cu...
Read more »

Tort de nucă si budincă

Tort de nucă si budincă
O reteta delicioasa de tort de nuca si budinca din: oua, margarina, zahar, cacao, nuci, faina, praf de copt, coaja de lamaie, sare, gelatina, lapte, budinca de vanilie, zahar, frisca si visinata. Ingrediente: 4 ouă 150 g margarină 150 g zahăr 50 g cacao 150 g nuci măcinate 1 lingură făină un plic praf...
Read more »

Reţete de post: Drob de morcovi

Reţete de post: Drob de morcovi
  Ingrediente: 1 cană de orez 3 morcovi 3 linguri de pesmet 2 cepe 3 linguri ulei 5-6 căţei de usturoi 1/2 linguriţă de cimbru pătrunjel   Mod de preparare: Alegi şi speli orezul, apoi îl pui la fiert. între timp, cureţi morcovii şi îi treci prin răzătoarea cu ochiuri mici. Cureţi şi tai...
Read more »

Sarmale dietetice

Sarmale dietetice
  Ingrediente: 1 varză murată nesărată 1/2 kg carne de vită (sau de pasăre) 1 ceapă mare 1 ceaşcă orez 1 praf de piper 2 linguri bulion   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o treci prin maşina de tocat împreună cu carnea. Adaugi în compoziţie orezul spălat, piperul, 1 lingură bulion, omogenizezi totul...
Read more »

Borş de lobodă

Borş de lobodă
  Ingrediente: 3-4 legături de lobodă 1 legătură ceapă verde 2 cepe 2 linguri orez morcov 1 păstârnac 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină 2 cartofi 1 legătură leuştean 1/2 l borş 1 ceaşcă suc de roşii   Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovul, păstârnacul, ră­dăcina de pătrunjel, ţelina, le speli şi le dai...
Read more »

Prăjitură cu nucă

Prăjitură cu nucă
  Ingrediente aluat: 200 g făină 100 g unt 5 linguri lapte 25 g untură sare Ingrediente umplutură: 300 g nuci 100 g ciocolată de menaj 85 g unt 3 ouă 120 g zahăr 50 g făină 2, 3 linguri zahăr pudră   Mod preparare aluat: Cerni făina, pui un praf de sare, adaugi...
Read more »

Pui cu tarhon

  Ingrediente: 1 pui 6-8 legaturi de tarhon 2 linguri de faina 2-3 linguri de ulei bulion sare   Mod de preparare: Se curata tarhonul, se spala bine in sita si se toaca marunt. Intr-o cratita de 2-3 kg se rumeneste faina in ulei. Cand faina e rumenita, se pune bulionul si se amesteca...
Read more »

Găluşte de mălai si griş cu gem de prune

Găluşte de mălai si griş cu gem de prune
  Ingrediente: 1 ceaşcă de griş 1/2 ceaşcă mălai 1/2 ceaşcă făină 4 căni apă 4 linguri zahăr 1/2 borcan (de 400 g) gem de prune sau alt gem, sau dul­ceaţă 1 plic zahăr vanilat 6-7 lin­guri pesmet zahăr pudră ulei sare   Mod de preparare: Pui apa la fiert cu un praf de...
Read more »

Salată Mazurca

  Ingrediente: 6 oua 300 g. zahar pudra 300 g. faina 200 g. nuci 100 g. stafide unt pentru uns   Mod de preparare: Zaharul se freaca cu galbenusurile adaugate pe rand, apoi faina, nucile taiate bucatele si stafidele. Albusurile se bat spuma tare si se amesteca usor cu compozitia, apoi se toarna intr-o...
Read more »

Roşii umplute cu ficat de miel

Roşii umplute cu ficat de miel
  Ingrediente: 12 roşii mijlocii 500 g ficat de miel 2 felii de pâine 1 ceaşcă lapte 1 legătură ceapă verde 2 ouă 100 g unt, 1 legătură pătrunjel 2 linguri smântână sare piper   Mod de preparare: Speli roşiite, le tai un căpăcel, le scoţi miezul, le presari cu sare şi le laşi...
Read more »

Sote de pui cu ciuperci

  Ingrediente: 4 sferturi de pui 25 g. unt 300 ml supa de pui 350 g. ciuperci 125 g. rosii 1 lg. ulei de masline 1 legatura de ceapa verde taiata marunt cimbru 2 linguri malai 125 ml smantana   Mod de preparare: Incinge untul si uleiul intr-o tigaie si prajeste bucatile de pui....
Read more »

Salată andaluză

  Ingrediente: 300 g. rosii 2 castraveti mici 1 ridiche de iarna potrivita 2 oua 100 ml. untdelemn patrunjel verde si marar otet dupa gust piper sare Mod de preparare: Legumele se taie in felii subtiri si se amesteca usor cu patrunjelul verde si mararul (mai mult) tocate marunt, untdelemn, sare, piper si otet...
Read more »

Crochete din carne de miel

Crochete din carne de miel
  Ingrediente: 250 g carne de miel fără os 1 ceapă 2 linguri unt sau margarină 3 linguri făină 2 ouă 2 linguri pesmet 100 ml ulei 1 cub condiment concentrat sare piper Pentru ornat: 1 salată verde 1 roşie   Mod de preparare: Speli carnea şi o tai bucăţele, apoi o rumeneşti într-o...
Read more »

Reţete de post: Mucenici moldoveneşti

Reţete de post: Mucenici moldoveneşti
  Ingrediente: 500 g făină 5-6 linguri zahăr 1 şi 1/2 cană apă 500 g nucă măcinată 1 esenţă de vanilie 1 linguriţă coajă de lămâie 1 esenţă de rom 1/2 borcan (de 400 g) miere sare 25 g drojdie (1/2 pachet mic) 3-4 linguri ulei   Mod de preparare: Amesteci drojdia cu 1...
Read more »

Pizza cu de toate

Pizza cu de toate
  Ingrediente: 200 g făină 1 ou drojdie cat o nucă 1/2 pahar lapte sare 1/2 linguriţă zahăr Ingrediente umplutură: 200 g ciuperci din conservă 100 g caşcaval sau telemea 2-3 cârnaţi 4-5 felii subţiri de şuncă 1 ou 2 linguri pastă de tomate sare piper condiment tip Delikat zahăr   Mod de preparare:...
Read more »

Reţete de post: Mancare de ciuperci cu masline

Reţete de post: Mancare de ciuperci cu masline
  Ingrediente: 1/2 kg ciuperci proaspete sau dn conservă 100 g măsline 2 cepe 2 linguri bulion 1 legătură pătrunjel ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi ciupercile sau le scurgi de zeama în care au fost conservate, le speli bine, le tai mărunt, le pui să se călească într-o cratiţă cu puţin...
Read more »

Cocktail Pink Lady

Cocktail Pink Lady
  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Gin drinks Decoraţiune – fără   Se serveşte după-amiaza, seara şi noaptea Ingrediente: 2/3 gin 1/3 sirop de rodii un albuş câteva picături de suc de lămâie   Apărut în Marea Britanie, în anii ’50, Pink Lady a...
Read more »

Cascaval de casa

  Ingrediente: 100 g unt 500 g brânză de vaci 1 l de lapte 1 ou 1 linguriţă de sare 1 vârf de cuţit de bicarbonat secărică Mod de preparare: În laptele clocotit se adaugă brânza, amestecând până se lasă zerul, după care se pune la scurs. Oul, untul, bicarbonatul şi sarea se omogenizează...
Read more »

Turtite de portocale

  Ingrediente: 200 g unt sau margarina 200 g făină 100 g portocale confiate coajă rasă de portocală 2 ouă 3 gălbenuşuri vanilie 100 g zahăr 150 g şerbet de ciocolată Mod de preparare: Untul se amestecă cu vanilia, coaja de portocală rasă, zahărul şi cu ouăle, apoi se pun şi portocalele confiate tăiate...
Read more »

Budincă de ficat

  Ingrediente: 6 bucăţi ficat de pasăre 1 legătură de ceapă verde 2 ouă 1 lingură de ulei sare piper un vârf de cuţit de nucşoară   Mod de preparare: Speli şi cureţi ficatul şi la fel legătura de ceapă. Intr-o crăticioară pui să se prăjească uşor ficatul şi ceapa tăiate bucăţi mici, evident....
Read more »

Icre la cuptor

  Ingrediente: 3 cepe potrivite ulei 2 linguri pastă de tomate 350-400 g icre de caras sau de crap 1 pahar lapte 5 ouă 1 linguriţă sare piper 3-4 legături mărar   Mod de preparare: Tai ceapa mărunt, o înăbuşi în 5-6 linguri de ulei, adaugi pasta de tomate, apoi icrele şi amesteci bine...
Read more »

Paine mozaic

  Ingrediente: o pâine lungă sau rotundă 2-3 cartofi 20 de măsline (fără sâmburi) 2-3 castraveciori în oţet sau muraţi 1/2 sfeclă fiartă 1/2 scrumbie fără oase (tăiată fâşii) puţin ulei 1/2 pachet margarină   Mod de preparare: Tai franzela în două şi îi scoţi miezul. Cartofii îi fierbi în coajă şi îi tai...
Read more »

Reţete de post: Ciorbă de perişoare din soia cu zeamă de varză

  Ingrediente: 1 pungă de soia cubuleţe 2 cepe potrivite 3 morcovi 1 ţelină potrivită zarzavat de ciorbă  2- 3 linguri condiment tip Vegeta 1/2 ceaşcă ulei 1 l zeamă de varză (sau borş) leuştean verde 1 lingură bulion   Mod de preparare: Intr-o oală potrivită pun uleiul unde adaug ceapa tocată mărunt, morcovul...
Read more »

Rulouri cu şuncă

Rulouri cu şuncă
  Ingrediente: 100 g şuncă slabă (de Praga) 2 cartofi fierţi 1 morcov fiert puţină mazăre fiartă 3 linguri sos alb 2-3 frunze de salată şi un pic de pătrunjel   Mod de preparare: Tai cartofii şi morcovul cubuleţe, îi amesteci cu mazărea, sosul alb şi verdeaţa. Cu această compoziţie i feliile de şuncă...
Read more »

Drob de miel in aluat

  Ingrediente  aluat: 150 g făină 1 ou, untură sau unt pentru uns tava Ingrediente umplutură: 1/2 kg măruntaie de miel 2 ouă 1 lingură smântână 1 felie de pâine puţin lapte 1 legătură de ceapă verde pătrunjel mărar sare piper   Mod de preparare: Faci un aluat din ou şi făină. Intinzi o...
Read more »

Macrou la cuptor

Macrou la cuptor
  Ingrediente: 1 macrou 2-3 cartofi 1 lămâie ulei sare piper foi de dafin 1 salată 1 gogoşar în oţet 1 legătură ceapă verde 1 morcov 1 castravete acru   Mod de preparare: Cureţi şi speli bine macroul şi-l pui într-o tavă cu puţin ulei şi 1 ceaşcă de apă. Cureţi morcovul, îl tai...
Read more »

Reţete de post: Borş de sfeclă cu orez

  Ingrediente: 2 kg sfeclă roşie 2 cepe mari 1/2 kg morcov 1/2 kg ţelină 1/2 kg cartofi 3-4 linguri orez 3-4 linguri zarzavat de ciorbă 2 linguri bulion 2 l borş verdeaţă   Mod de preparare: Cureţi sfecla de coa­jă, o treci pe răzătoarea cu ochiuri mari şi o pui într-o cratiţă cu...
Read more »

Colac mare

Colac mare
  Ingrediente: 1 kg făină 5 ouă 200 g zahăr 2 căni lapte 100 ml ulei 50 g drojdie 1 praf de sare   Mod de preparare: Amesteci drojdia cu 2 linguri de zahăr, 1 lingură făină şi o ceaşcă de lapte cald şi laşi maiaua să crească 15 minute. Când e gata o...
Read more »

Papricaş de pui

Papricaş de pui
  Ingrediente: 1 piept de pui 2 cepe 2 lingurite boia dulce 1 ou 1 lingura unt 3-4 linguri faina sare piper ulei 1 legatura patrunjel verde   Mod de preparare: Dezosezi pipetul de pui, il tai in bucati potrivite si-l rumenesti in ulei, dupa care il scoti si-l lasi deoparte. Cureti ceapa, o...
Read more »

Reţete de post: Supă de morcovi cu usturoi

  Ingrediente: 1/2 kg morcovi 2 căţei de usturoi un vârf de linguriţă de chimen 1 lămâie 4 linguri ulei 1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat mărunt 1 l apă în care vei fierbe morcovii sare piper   Mod de preparare: Cureţi morcovii, îi speli bine, îi tai rondele şi îi fierbi în apă cu...
Read more »

Retete de post: Ciorbă de bob

  Ingrediente: 250 g bob 1 morcov 1 păstârnac 1 pătrunjel 1/2 de ţelină 1 praz 1 ceapă 0,5 l zeamă de varză 1 foaie de dafin sare piper frun­ze de pătrunjel sau leuştean   Mod de preparare: Speli bobul şi-l pui la înmuiat în apă rece cu 10-12 ore înainte de pregătire, ii...
Read more »

Coroniţă de cozonac

  Ingrediente: 1 kg făină 1/2 l lapte 300 g zahăr 2 ouă + 3 gălbenuşuri 30 g drojdie 2 linguriţe coajă rasă de lămâie şi de portocale 1 esenţă de vanilie 1 esenţă de rom 1 pahar de ulei Ingrediente umplutură: 200 g nucă măcinată 3 linguri cacao 100 g stafide 200 g...
Read more »

Aripioare de pui cu masline

Aripioare de pui cu masline
  Ingrediente: 1/2 kg aripioare de pui 300 g măsline 1 morcov 1 ceapă 1 ţelină mică 2 linguri pasta de tomate 2 lin­guri pastă de ardei sare piper cimbru ulei   Mod de preparare: Speli aripioarele, le rumeneşti puţin în ulei şi le scoţi pe o farfurie. Cureţi ceapa, morcovul şi ţelina, toci...
Read more »

Reţete de post: Paste cu mere

  Ingrediente: 1 pachet paste făinoase 1 kg mere, 1 plic zahăr vanilat, 1 lingură de margarină, zahăr   Mod de preparare: Pui la fiert apă cu sare şi când dă în clocot adaugi pastele şi le laşi să fiar­bă 8-10 minute. Când sunt fierte, le scurgi, le treci sub un jet de apă...
Read more »

Reţete de post: Musaca de paste fainoase cu soia

  Ingrediente: 400 g paste o pungă cu soia granule 2-3 linguri de bulion 2 cepe 1 morcov 1 fir de praz sare piper foi de dafin usturoi ulei condiment tip Vegeta 2 linguri margarină 1 lingură făină   Mod de preparare: Pui pastele la fiert în apă cu sare şi după ce au...
Read more »

Şarlotă de afine

Şarlotă de afine
  Ingrediente: 9 pişcoturi de şampanie 200 g afine de la congelator (zmeură sau căpşune) 600 g brânză de vaci 200 g zahăr 2 ouă 100 g smântână 200 g frişca     Mod de preparare: Fierbi un sirop dintr-o cană de apă cu 3 linguri de zahăr şi îl laşi să se răcească....
Read more »

Reţete de post: Bulgaraşi de biscuiţi cu vişine

  Ingrediente: 250 g biscuiţi populari 150 g nuci 1 pahar apă 2 linguri cacao 5 linguri zahăr 2-3 linguri esenţă de rom 1 linguriţă coajă rasă de lămâie vişine din vişinată 50 g nucă de cocos zahăr   Mod de preparare: Dai prin maşina de tocat biscuiţii şi nucile şi le amesteci într-un...
Read more »

Reţete de post: Prajitură glazurată

  Ingrediente: 2 căni făină 1 cană zahăr 5 linguri gem 1 linguriţă bicarbonat (stins cu puţin oţet) 1 cană sifon (sau apă minerală) 3 linguri cacao 1 ceaşcă ulei esenţă după gust   Mod preparare blat: In acelaşi vas freci cu mixerul întâi zahărul cu gemul până ce amândouă se topesc şi se...
Read more »

Salată de somon cu orez

Salată de somon cu orez
  Ingrediente: 100 g somon 2-3 buchetele de conopidă 50 g orez 1-2 linguri smântână 1 legătură mărar sare 1 linguriţă condi­ment 1 morcov fiert   Mod de preparare: Pui la fiert orezul cu 1 cană de apă şi condiment pentru 25 de minute, iar separat fierbi puţin conopida în apă cu sare. Când...
Read more »

Scrumbie la grătar cu sos de smântână

  Ingrediente: 4 scrumbii (circa 250g/bucata) 6 căţei de usturoi 300ml smântână 1 linguriţă zeamă de lămâie 1 leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele se spală şi se crestează pe ambele părţi în formă de romburi. Se presară cu sare şi piper, după gust, apoi se pun pe grătarul...
Read more »

Bors Rusesc

Ingrediente: 2 l de apă 1 l de borş 500 g carne cu os 100 g slănină 1 morcov mic 1 ţelină mică, pătrunjel 1 ceapă 1/4 varză mică 1 sfeclă mică 3 cartofi 10 păstăi de fasole 1 ardei gras 4-5 roşii 150 g unt 100 g smântână 1 gălbenuş sare piper leuştean...
Read more »

Salata cu branza

Ingrediente: 250 g caş dulce 200 g şuncă tocată 2 castraveţi muraţi 2 legături de ceapă verde 1 legătură de ridichi 2 căţei de usturoi 1 roşie sare piper zahăr 2 linguri de maioneză 1 lingură de muştar 200 g smântână oţet după gust   Mod de preparare: Se taie brânza sub formă de...
Read more »

Trigoane cu migdale sau nuci

  Ingrediente: 400 g făină 250 g migdale 150 g unt 250 g zahăr 80 g miere vanilie 2 linguri ulei   Mod de preparare: Se prepară foaia de ştrudel  şi se taie bucăţi dreptunghiu­lare de 20 pe 30 cm. Se ung cu unt şi se presară cu migdale prăjite tăiate felii subţiri amestecate...
Read more »

Sos de ardei

Ingrediente:  100 g unt 2 cepe 2 ardei 1 cană de supă de carne 2 linguri de smântână 1 lingură de făină sare piper busuioc după gust   Mod de preparare: Se toacă ceapa mărunt şi se căleşte în unt, apoi adăugăm ardeii tăiaţi julien, sare, piper, busuioc, o cană se supăşi lăsăm să...
Read more »

Rulada chec cu ciuperci

Ingrediente: 300g bureti 50-60 margarina 1 ceapa mica 100g cascaval sau pranza 3 linguri de făină de grâu 4 gălbenuşuri 100 g smântână   Mod de preparare: Se taie ceapa mărunt şi se undeşte în margarină, se adaugă bureţii, brânza, făina, gălbenuşurile şi smântâna. Albuşurile se bat spumăşi se amestecă cu compoziţia. Se unge...
Read more »

Hribi cu sos tomat

Ingrediente: 1 kg hribi 3 cepe 2 căţei de usturoi 200 g unt 200 ml sos de roşii sare piper   Mod de preparare: Topim untul, punem hribii tocaţi, adăugăm ceapa, lăsăm la călit, apoi turnăm jumătate de litru de supă în care am dizolvat două cuburi de concentrat de supă de pui. Lăsăm...
Read more »

Ghiveci cu zacuscă

Ghiveci cu zacuscă
  Ingrediente: 1 borcan (400 g) de zacuscă 2 morcovi 1 ţelină mică 1 gulie 2 cepe mari 2-3 cartofi 3 linguri pastă de tomate sare piper ulei 1/2 kg legume congelate de care ai – mazăre, conopidă, fasole verde, dovlecei   Mod de preparare: Cureţi ceapa, gulia, morcovul şi ţelina, le tai mărunt,...
Read more »

Friptură de miel în pergament

Friptură de miel în pergament
  Ingrediente: 1 pulpă de miel de aproximativ 1 kg 150 ml ulei 2 lămâi 1 căpăţână ustu­roi sare piper 1 kg cartofi noi 1 legătură mărar   Mod de preparare: Cureţi usturoiul şi îl pisezi bine, iar separat storci lămâia. Cureţi apoi pulpa de miel, o speli bine şi o ungi cu ulei,...
Read more »

Sandvişuri săţioase

  Ingrediente: 8 felii de pâine 100g unt 1 cutie conservă de sardele în ulei 100g şuncă tip Praga 100g sa­lam crud uscat 3 castraveciori muraţi în saramură 1 gogoşar murat în oţet 100g maioneză sare piper   Mod de preparare: Salamul se curăţă de pieliţă şi împreună cu şunca şi sardele­le, scurse bine...
Read more »

Hribi cu smantana

Ingrediente: 1 kg hribi  4 cepe 100 g ulei   Mod de preparare: Adăugăm hribii tocaţi, peste ceapă, şi lăsăm să fiarbă câteva clocote. Turnăm apoi 200 g de smântână bătută cu o lingură de făină de grâu, amestecăm şi punem peste hribi. Lăsăm să dea două sau trei clocote, după care, la final,...
Read more »

Budinca de ciuperci

Ingrediente: 1 kg ciuperci curăţate 2 dovleci tăiaţi cubuleţe 2 legături de ceapă verde   Mod de preparare: Se toacă toate şi se pun în cratiţă cu ulei, sare, piper, delicat, se călesc până scade apa din ele, apoi se dau deoparte şi se adaugăşase linguri de făină albă, şase gălbenuşuri, trei linguri de...
Read more »

Crochete de peşte

  Ingrediente: 600g file de crap 4 felii franzelă 50ml lapte 2 ouă 1 linguriţă boia de ardei dulce 2 linguri făină 3 linguri pesmet 1lămâie 200ml ulei leg. pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se curăţă fileul, se spală şi se pune la fiert în apă cu puţină sare. Se lasă să fiarbă...
Read more »

Ciorbă de stavrid

  Ingrediente: 1 kg stavrid cu cap 1 ceapă 1 morcov 4-5 linguri bulion 1 legătură leuştean puţin ulei 1 lămâie sare piper 250 g cartofi 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Fierbi în 2 l de apă tot zarzavatul şi cartofii spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi. După ce au fiert, pui peştele...
Read more »

Reţete de post: Salată cu mazare si murături

  Ingrediente: 1 kg cartofi 3-4 morcovi 1 borcan de 400 g cu mazăre măsline castraveţi muraţi gogoşari în oţet sare maioneză din pufuleţi 2-3 linguri muştar dulce   Mod de preparare: Fierbi cartofii şi morcovii, apoi îi tai cuburi mici. Adaugi mazărea după ce o clăteşti, câteva măsline (fără sâmburi), gogoşari în oţet...
Read more »

Supă-cremă de viţel cu chimen si găluşte de ficat

  Ingrediente: 2-3 morcovi 1 ţelină 1 ceapă 250 g carne de viţel (cu os) sare piper 1 lin­gură unt 1/2 legătură pătrunjel 100 g ficat de viţel 1 gălbenuş 3-4 linguri făină 2 linguri chimen   Mod de preparare: Speli morcovii şi ţelina, le tai cubuleţe, cureţi ceapa şi o tai în jumătate....
Read more »

Ciorbă de ied

Ciorba_de_ied
O reteta de ciorba de ied din: carne de ied, morcovi, albitura, telina, ceapa, orez, smantana, oua, faina, sare de lamaie, verdeata, ulei si sare. Ingrediente: 800 g carne de ied 2,5 l apă 200 g morcovi 200 g albitură 100 g ţelină ceapă 100 g orez 250 g smântână 30 g făină 3...
Read more »

Ciorbă din drob de miel

  Ingrediente ciorbă: 2 l apă 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă mică 1 foaie de dafin bulion oţet Ingrediente umplutură: măruntaie de la un miel 4 ouă 2 cepe tăiate mărunt câte 2 legă­turi de mărar şi pătrunjel sare piper 1 lingură de pesmet fin ulei Ingrediente aluat: 400 g făină...
Read more »

Reţete de post: Pastă de ţelină

  Ingrediente: 1-2 cartofi 1 ceapă 250 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi ţelina de coajă, o pui la fiert în apă cu puţină sare, iar cartofii îi fierbi separat, cu tot cu coajă. După ce au fier şi cartofii, şi ţelina, le dai pe răzătoarea mică şi razi şi ceapa....
Read more »

Reţete de post: Orez cu chimen si mazăre

  Ingrediente: 200 g orez 1 cutie mazăre 1 ceapă 1 legătură pătrunjel verde 1 linguriţă chimen sare piper ulei   Mod de preparare: Pui chimenul la călit în ulei timp de 1 minut, peste el adaugi ceapa tocată mărunt, o laşi puţin să devină aurie şi imediat torni un strop de apă caldă....
Read more »

Salata de ciuperci cu maioneza

Ingrediente: 1 cutie de ciuperci 1 borcan de maioneză 2 cepe tăiate mărunt 2 castraveţi tocaţi 1 piept de pasăre tocat sare piper 1 lingură de muştar 100 g măsline   Mod de preparare: Se decorează cu gogoşari roşii,500 g ciuperci fierte şi tocate mărunt se amestecă cu trei căţei de usturoi tocat mărunt,...
Read more »

File de somotei cu sos de morcovi şi portocale

  Ingrediente: 400g file de somotei (2 bucăţi) 200 g morcovi 2 portocale 50ml lichior de caise 50g unt zeama de la 1 lămâie sare piper   Mod de preparare: Fileurile de somotei se prăjesc la grătar. Sosul de morcov şi por­tocalele se prepară în modul următor: se pune untul la călit împreună cu...
Read more »

Reţete de post: Mancare de ţelină

Reţete de post: Mancare de ţelină
  Ingrediente: 3 ţeline 2 cepe 2-3 linguri pastă de tomate 1 linguriţă făină sare piper 1 legătură pătrunjel ulei   Mod de preparare: Cureţi ţelinele, le tai felii şi le prăjeşti într-o cratiţă, în puţin ulei până-şi schimbă culoarea. Scoţi feliile de ţelină pe o farfurie, cureţi ceapa, o toci mărunt şi o...
Read more »

Unt negru

Ingrediente: 200 g unt 200 g măsline sare spanac   Mod de preparare: Frunzele de spanac, uşor opărite şi scurse de apă, se trec prin sită, se freacă cu untul şi se adaugă sare după gust.   Pofta buna!
Read more »

Salată de crudităţi cu păstrăv afumat

Salată de crudităţi cu păstrăv afumat
  Ingrediente: 1/2 ridiche neagră 1 morcov 1 măr 150 g file de păstrăv afumat sare piper 1/2 lămâie   Mod de preparare: Cureţi ridichea, morcovul şi mărul, le speli şi le dai pe răzătoarea mare. Amesteci salata cu sare, piper şi zeamă de lămâie după gust şi o aşezi pe un platou. Tai...
Read more »

Reţete de post: Mancare de ciuperci si mazare

  Ingrediente: 1 cutie cu ciuperci 2-3 cepe 1 cutie de mazăre 2-3 linguri bulion 2-3 linguri ulei condiment tip Maggi sare boabe de piper 1-2 foi de dafin 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Cureţi cepele, le toci mărunt şi le înăbuşi într-o cratiţă, cu ulei şi puţină apă. Scurgi zeama ciupercilor,...
Read more »

Budincă de tăietei cu brânză de vaci

Budincă de tăietei cu brânză de vaci
  Ingrediente: 250 g tăieţei 400 g brânză de vaci 2 ouă 4 linguri de zahăr 100 g stafide răzătură de lămâie un praf de sare margarină cât o nucă   Mod de preparare: Pui la fiert tăieţeii în apă clocotită în care ai pus şi un strop de ulei ca să nu se...
Read more »

Sos de rosii I

Ingrediente: 6 kg roşii 8 ardei roşii 8 cepe 2 rădăcini de ţelină 3 linguri de oţet 4 linguri de muştar 250 g zahăr sare piper   Mod de preparare: Se fierb şi se pasează legumele, apoi adăugăm oţet, muştar, zahăr şi condimente. Le dăm un clocot, apoi punem în sticle şi sterilizăm la...
Read more »

Ciorba de fasole

  Ingrediente: 500 g fasole fierte 2 cepe tocate mărunt 1 lingură de pastă de tomate 1 legătură de mărar 75 ml ulei 2 legături de leuştean 100 g tăiţei fierţi 1linguriţă de cimbru mărunţit 1 morcov ras 2 ardei tăiaţi 1 lingură de Borş Magic 1 linguriţă din Secretul Gustului   Mod de...
Read more »

Sos pentru vanat

Ingrediente: 200 g costiţă afumată 3 cepe tocate fin 1 telina 1 morcov 1 legătură de pătrunjel 100 ml ulei 250 ml de vin roşu   Mod de preparare: Se toacă toate julien şi se călesc în ulei. După ce s-au călit bine, se amestecă cu costiţa tăiatăşi călită separat, se adaugă o lingură...
Read more »

File de merlucius cu sos alb şi porumb dulce

  Ingrediente: 250g merlucius file 200ml smân­tână 200ml iaurt gros 100g lămâie 20g piper boabe 2 foi de dafin 30ml oţet 1 leg. mărar 270g porumb dulce conservat Mod de preparare: Se pune apă la fiert, cu foi de da­fin, boabe de piper, oţet şi sare. Când apa fierbe, se adaugă fileul de merlucius...
Read more »

Sos de usturoi si cartofi

Ingrediente: 5 căţei de usturoi 2 gălbenuşuri 100 ml ulei de măsline 1/2 de lingură de zeamă de lămâie 1 cartof fiert în coajă sare piper verdeaţă pentru decor   Mod de preparare: Se zdrobeşte usturoiul, apoi cartoful cald fără coajă, după care se adaugă gălbenuşurile, sare, piper, zeamă de lămâie şi uleiul ca...
Read more »

Salata asortata

Ingrediente: 1 kg cartofi 4 cepe 2 gogoşari roşii 1 ardei verde 2 căţei de usturoi 1 legătură de mărar 1 legătură de ridichi 100 g măsline sare delicat piper 2 ouă fierte 2 linguri de oţet două foi de dafin 50 ml de apă   Mod de preparare: Ceapa se curăţă şi se...
Read more »

Aperitiv de şalău, somn sau cod

  Ingrediente: l kg peşte (file) 300g morcovi 150g ceapă 300g mazăre 300g arpagic 100g măsline 300g cas­traveţi acri 200ml ulei de măsline 60g bulion 100ml vin sare piper Mod de preparare: Se taie peştele în bucăţi (30g), care se prăjesc într-o tigaie cu ulei bine încins numai atât cât să se strângă peştele...
Read more »

Cum se prepara Cocktail Time Killer (video)

Cum se prepara Cocktail Time Killer (video)
  Ingrediente: 50 ml tequila 150 ml Mexican beer Half tsp salt 1 lemon wedge Ice cubes 1 shot measure 1 measuring jug 1 highball glass 1 bar spoon or cocktail stirrer   Cum se prepara Cocktail Time Killer
Read more »

Ciorba de conopida cu afumatura

Ingrediente: 300 g costiţă afumată 2 cepe 1 morcov 1 ardei sau gogoşar 1 lingură de bulion 2 ouă bătute 200 g smântână leuştean ţelină tocată fin 500 g conopidă   Mod de preparare: Se taie costiţa julien, o punem la călit puţin, apoi punem o cratiţă cu apă la fiert, peste care punem...
Read more »

Sos de smantana

Ingrediente: 300 g smântână 100 g muştar sare Mod de preparare: Se amestecă bine smântâna cu muştar şi sare după gust. Se serveşte la salată verde, andive şi salată de ţelină.   Pofta buna!
Read more »

Salată de fasole verde cu ton

  Ingrediente: 600g fasole verde congelată 300g ton în ulei (conservă) 200g măsline negre fără sâmburi 50ml ulei de măsline 1 lămâie sare piper   Mod de preparare: Se decongelează fasolea şi se taie în segmente de circa 3 cm. Se scurge bine de apă şi se căleşte, la foc iute, 2 minute, în...
Read more »

Rulouri cu hamsii

  Ingrediente: 500g hamsii sărate  2 ouă 2 căni făină 1 pachet margarină 5 linguri de apă 2 linguri oţet   Mod de prep[arare: Se face un aluat din faină, margarină, apă şi oţet. Este bine să se prepare cu o zi înainte şi să se ţină la rece. Se face o foaie sub­ţire...
Read more »

Drob de pui

Drob de pui
  Ingrediente: 300 g pipote şi inimi de pui 200 g ficăţei de pui 3 ouă 1 legătură ceapă verde 2-3 fire usturoi verde 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel sare piper condiment tip Delikat   Mod de preparare: Speli si cureti pipotele, inimile si ficateii si le pui la fiert in apa cu...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro