duminică, 1 iunie 2014

Retete culinare gustoase # 24

Retete culinare gustoase:

Snitel de curcan în crusta de susan

7 October 2013
Snitel_de_curcan_în_crusta_de_susan
Snitel de curcan în crusta de susan din: file din piept de curcan, sare, piper, ou, faina, susan, morcovi, ciuperci, mazare, unt, ulei, sos de soia. Ingrediente: 8 bucati file…

Prăjitură la tavă cu mere

7 October 2013
Prajitura_la_tava_cu_mere
Prăjitură la tavă cu mere din: drojdie, zahar, lapte, faina, ou, unt, moale, sare, nuci caramelizate, scortisoara, frisca, coaja de lamaie, budinca de vanilie, mere, suc de lamaie. Ingrediente: 5…

Fettuccine cu ciuperci, vinete si rosii

7 October 2013
Fettuccine_cu_ciuperci_vinete_si_rosii
Fettuccine cu ciuperci, vinete si rosii din: usturoi, ulei de masline, cimbru, vinete, ceapa, ciuperci, rosii, patrunjel, sare, piper, fettuccine. Ingrediente: 2 catei de usturoi 8 linguri ulei de masline…

Dovlecei umpluti cu carne de pasare

7 October 2013
Retete_1
Dovlecei umpluti cu carne de pasare din: dovlecei, piept de pasare, ou, verdeata, sare, piper, slanina, ulei, smantana. Ingrediente: 6 dovlecei mijlocii 1 piept de pasare 1 ou verdeata tocata…

Reteta zilei: Sandwich cu carne tocata si legume

7 October 2013
Sandwich_cu_carne_tocata_si_legume_10
Sandwich cu carne tocata si legume din: carne tocata de vita, ardei gras, ceapa, ketchup, apa, sos iute, piper, ulei de masline, chifle, varza, ardei rosu, ceapa rosie.   Ingrediente…

Salata cu piept de pui, smantana si parmezan

7 October 2013
Salata_cu_piept_de_pui_smantana_si_parmezan
Salata cu piept de pui, smantana si parmezan din: file de piept de pui, sare, piper, unt, salata, mustar dulce, otet din vin alb, ulei de masline, smantana, parmezan. Ingrediente:…

Sufleu cu patrunjel

7 October 2013
Sufleu_cu_patrunjel
Sufleu cu patrunjel din: albusuri, branza, cascaval, lapte, sunca, unt, faina, patrunjel, pesmet, unt, sare, piper, nucsoara. Ingrediente: 6 albusuri 150 g branza rasa 50 g cascaval 1 1/2 cesti…

Supa de spanac cu smantana

7 October 2013
Supa_de_spanac_cu_smantana
Supa de spanac cu smantana din: spanac, ceapa, morcov, telina, radacina de pastarnac, usturoi, orez, lamai, smantana, usturoi verde, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 300 g spanac 2 cepe…

Salata de rosii cu jambon

7 October 2013
Salate_1
Salata de rosii cu jambon din: rosii, jambon, salata verde, frunze de busuioc, usturoi, ulei de masline, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 3-4 rosii mari 200 g jambon 1 salata verde…

Pulpa de curcan cu sos de bere

7 October 2013
Pulpa_de_curcan_cu_sos_de_bere
Pulpa de curcan cu sos de bere din: pulpa de curcan, sare, piper, ulei, ceapa, morcov, pasta de rosii, faina, bere bruna, sos pentru carne de pasare, amidon. Ingrediente: 1…

Minitarte mediteraneene

7 October 2013
Minitarte_mediteraneene
Minitarte mediteraneene din: faina, branza de vaci, praf de copt, lapte, ulei, sare, smantana, oua, branza de capra, spranghel, rosii. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 150 g branza cremoasa…

Reteta zilei: Cotlete de porc in crusta de parmezan cu ou si pesmet

7 October 2013
Cotlete_de_porc_in_crusta_de_parmezan_cu_ou_si_pesmet_10
Cotlete de porc in crusta de parmezan cu ou si pesmet din: cotlete de porc, oua, pesmet, parmezan, sare, piper, ulei de masline, unt.   Ingrediente: 4 cotlete de porc…

Legume cu rozmarin

7 October 2013
Legume_cu_rozmarin
Legume cu rozmarin din: morcovi, dovlecei, ceapa, ulei de masline, radacina de pastarnac, rosii, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 500 g morcovi 250 g dovlecei 2 cepe 4 linguri ulei de…

Supa cu sfecla rosie, pastarnac si smantana

7 October 2013
Supa_cu_sfecla_rosie_pastarnac_si_smantana
Supa cu sfecla rosie, pastarnac si smantana din: sfecla rosie, morcov, ceapa, radacina de pastarnac, varza dulce, telina, marar, smantana, sare. Ingrediente: 4 sfecla rosii (600 g) 1 morcov 2…

Sufleu de morcovi cu dovlecei

7 October 2013
Sufleu_de_morcovi_cu_dovlecei
Sufleu de morcovi cu dovlecei din: morcovi, dovlecei, ceapa, ulei, faina, lapte, oua, sare, piper, nucsoara. Inrgediente: 500 g  morcovi 2 dovlecei potrivit – 300 g in total 1 ceapa…

Tort cu prune si nuci

7 October 2013
Tort_cu_prune_si_nuci
Tort cu prune si nuci din: oua, zahar, scortisoara, faina, amidon, praf de copt, prune, zahar, rom, amidon, mascarpone, nuci, frisca vegetala, nuci. Ingrediente: blat: 4 oua 175 g zahar…

Pui copt cu salata de cartofi

7 October 2013
Pui_copt_cu_salata_de_cartofi
Pui copt cu salata de cartofi din: pui, sos de ardei iute, lime, cartofi noi, varza, morcov, ceapa rosie, smantana, otet din cidru, coriandru. Ingrediente: 1 pui mare intreg, de…

Tarta cu legume, cascaval si smantana

7 October 2013
Tarta_cu_legume_cascaval_si_smantana
Tarta cu legume, cascaval si smantana din: dovlecei, morcovi, telina, ceapa verde, cascaval, telemea, smantana, radacina de pastarnac, marar verde, sare, piper. Ingrediente: 4 dovlecei 4 morcovi 1 telina 3…

Quesadilla cu sos si branza cheddar

7 October 2013
Quesadilla_cu_sos_si_branza_cheddar
Quesadilla cu sos si branza cheddar din: fasole, sos de ardei iute, coriandru, branza cheddar, faina de grau. Ingrediente: 2 conserve a cate 400 g de fasole amestecata 3 linguri…

Pastrav cu cartofi si verdeata

7 October 2013
Pastrav_cu_cartofi_si_verdeata
Pastrav cu cartofi si verdeata din: pastravi, fulgi de migdale, cartofi, ulei de masline, marar verde, patrunjel verde, faina, lamai, zeama de lamaie, sare, patrunjel. Ingrediente: 8 pastravi mici sau…

Reteta zilei: Gnochhi tricolore cu ragu alla bolognese

7 October 2013
Gnochhi_tricolore_cu_ragu_alla_bolognese_25
Gnochhi tricolore cu ragu alla bolognese este un fel de mancare italiana, usor de pregatit, dar care necesita mult  timp pentru a prepara sosul bolognese. Pentru a gati aceasta reteta…

Salata calda de ciuperci cu telemea

7 October 2013
Salata_calda_de_ciuperci_cu_telemea
Salata calda de ciuperci cu telemea din: ciuperci, dovlecei, usturoi, ceapa rosie, praz, ceapa verde, ulei de masline, otet balsamic alb, sare, piper, telemea. Ingrediente: 600 g ciuperci asortate 2…

Mere cu crema

7 October 2013
Desert_4
Mere cu crema din: mere, oua, zahar, coaja de lamaie, faina de orez, fructe din dulceata, sare. Ingrediente: 6 mere 2 oua 1 pahar cu zahar coaja de lamaie 1…

Supa de curcan cu orez si legume

7 October 2013
Supa_de_curcan_cu_orez_si_legume
Supa de curcan cu orez si legume din: carne de curcan, usturoi, orez, ceapa, morcov, telina, sare, piper. Ingrediente: 400 g carne de curcan 2 capatani de usturoi 2 linguri…

Blini cu ciuperci si smantana

7 October 2013
Blini_cu_ciuperci_si_smantana
Blini cu ciuperci si smantana din: oua, faina de grau, faina de hrisca, drojdie, lapte, unt, sare, ciuperci, usturoi, ulei de masline, piper, cimbru uscat, smantana. Ingrediente: aluat: 3 oua…

Cod cu rosii cherry si dovlecei

7 October 2013
Cod_cu_rosii_cherry_si_dovlecei
Cod cu rosii cherry si dovlecei din: file de cod, dovlecei, rosii cherry, ceapa, ulei de masline, lamaie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 400 g file de cod 2 dovlecei 300…

Paste cu ciuperci şi piept de curcan în sos de smântână

7 October 2013
Paste_cu_ciuperci_si_piept_de_curcan_în_sos_de_smântâna
Paste cu ciuperci şi piept de curcan în sos de smântână din: taitei, sare, ceapa, usturoi, ciuperci asortate, piept de curcan, ulei de masline, cimbru, piper, otet aromat, smantana. Ingrediente:…

Reteta zilei: Batoane cu musli si alune

6 October 2013
Batoane_cu_musli_si_alune_06
Batoane cu musli si alune din: miere, unt de arahide, unt, mere, musli, alune, faina, nuca de cocos, stafide, sos de mere, esenta vanilie, scortisoara.   Ingrediente: 3/4 ceasca de…

Regimul lacto-vegetarian pentru a fi în formă toamna aceasta

6 October 2013
Alimente_1
Toamna reprezintă anotimpul fructelor şi legumelor proaspete. Dacă vă gândiţi să deveniţi vegetarian, acesta este cel mai potrivit moment. Avantajele regimului lacto-vegetarian sunt numeroase. În primul rând, veţi reuşi să…

Retete si sfaturi utile despre muraturi

6 October 2013
muraturi
Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le…

Compoturi si dulceturi din fructe de sezon

6 October 2013
Dulceata_1
Pentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati…

Nu lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca!

6 October 2013
Zacusca_10
Nu lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca cu vinete si usturoi Zacusca cu vinete si usturoi din: vinete,…

Desert cu mere si banane

6 October 2013
Desert_cu_mere_si_banane
Desert cu mere si banane din: aluat de foi, mere, suc de lamaie, scortisoara, zahar, banane, unt, pesmet. Ingrediente: 400 g aluat de

Ardei umpluti cu branza dulce

6 October 2013
Retete_15
Ardei umpluti cu branza dulce din: ardei, branza dulce, branza de burduf, marar, smantana, unt. Ingrediente: 4-5 ardei carnosi 100 g branza dulce 100 g branza de burduf marar tocat…

Budinca cu branza si marar

6 October 2013
Budinca_cu_branza_si_marar
Budinca cu branza si marar din: oua, faina, smantana, branza mascarpone, telemea de vaca, marar, sare, piper, busuioc verde, rosii. Ingrediente: 12 oua 4 linguri faina 500 g smantana 100…

Medalioane de viţel cu ciuperci şi morcovi

6 October 2013
Medalioane_de_vitel_cu_ciuperci_si_morcovi
Medalioane de viţel cu ciuperci şi morcovi din: morcovi, unt, zahar, supa de legume, ciuperci de padure, usturoi, file de vitel, ulei, sare, piper, ceapa, vin, smantana, rozmarin, cimbru, patrunjel.…

Friptură de viţel umplută

6 October 2013
Friptura_de_vitel_umpluta
Friptură de viţel umplută din: carne de vitel, zucchini, boia, piper, sare, ciuperci, ardei gras, bacon, pesmet, patrunjel, untura, vin, smantana. Ingrediente: 800 g carne de vitel  (piept sau pulpa)…

Pastă de conopidă, cu usturoi si cremă de brânză

6 October 2013
Retete_1
Pastă de conopidă, cu usturoi si cremă de brânză din: conopida, crema de branza, usturoi, maioneza, sare, piper. Ingrediente: 30 g conopida 150 g crema de branza 2 catei de…

Reteta zilei: Tocana de legume cu smantana si patrunjel

6 October 2013
Tocana_de_legume_cu_smantana_si_patrunjel_08
Tocana de legume cu smantana si patrunjel din: unt, ceapa, usturoi, cartofi, vinete, sare de mare, piper, telina, broccoli, morcovi, vin rosu, dovlecei, rosii, ciuperci, pasta de tomate, melasa, marar…

Fasole noua cu marar

6 October 2013
Retete_6
Fasole noua cu marar din: fasole boabe, ardei gras, rosii, ceapa, sare, piper, marar, boia iute, ulei. Ingrediente: 500 g fasole boabe 1 ardei gras 2 rosii 2 cepe sare…

Supa din carne de pasare cu mere

6 October 2013
Supe_6
Supa din carne de pasare cu mere din: pui, mere, smantana, sare, lamaie, zahar, morcov, telina, ou. Ingrediente: 1/2 pui 1 kg mere 1 pahar cu smantana sare 1/2 lamaie…

Pizza cu ciuperci de padure

6 October 2013
Pizza_cu_ciuperci_de_padure
Pizza cu ciuperci de padure din: drojdie, zahar, faina, ulei de masline, sare, ciuperci de padure, usturoi, smantana, galbenus, parmezan, sare, piper. Ingrediente: blat: 1/2 cub drojdie proaspata (21 g)…

Prajitura cu crema de cocos si ciocolata

6 October 2013
Prajitura_cu_crema_de_cocos_si_ciocolata
Prajitura cu crema de cocos si ciocolata din: zahar, oua, praf de copt, ulei, lapte, ciocolata topita, cacao, faina. Ingrediente: 250 g zahar 3 oua 1 praf de copt 125…

Friptura de vita, cu sos de hrean

6 October 2013
Retete_5
Friptura de vita, cu sos de hrean din: muschi de vita, hrean, smantana, branza de mucegai, unt, vin, sare, piper, piper verde. Ingrediente: 500 g muschi de vita 3 bete…

Bureti de padure cu smantana

6 October 2013
Bureti_de_padure_cu_smantana
Bureti de padure cu smantana din: ceapa, usturoi, foaie de dafin, cuisoare, faina, unt, lapte, smantna, bureti de padure, sare, piper, supa, nucsoara, coaja delamaie, patrunjel. Ingrediente: 1 ceapa mare…

Clătite cu banane

6 October 2013
Desert_2
Clătite cu banane din: oua, faina, razatura de lamaie, sare, unt, apa minerala, banane, unt, zahar, rom. Ingrediente: 2 oua 2 cani cu faina 500 ml lapte razatura de lamaie…

Reteta zilei: Smoothie de mango cu lapte

6 October 2013
Smoothie_de_mango_cu_lapte_07
Smoothie de mango cu lapte din: iaurt, lapte, mango, zahar, cardamom.   Ingrediente: 1 cana iaurt 1/2 cana lapte 1 cana mango 4 lingurite de zahar 1 varf de cutit…

Tort delicios

6 October 2013
Tort_delicios
Tort delicios din: oua, faina, zahar pudra, zahar vanilat, coaja de lamaie, sare, ulei, zeama de compot de ananas. Ingrediente: 5 oua 1 cana faina 1 cana zahar pudra 1…

Tocăniţă de porc, cu bere

6 October 2013
Tocanita_de_porc_cu_bere
Tocăniţă de porc, cu bere din: carne de porc, ulei, faina, ceapa, usturoi, bere neagra, ketchup, morcovi, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne de porc 50 ml ulei 20…

Ciocănele în sos de miere si scortisoară

6 October 2013
Ciocanele_în_sos_de_miere_si_scortisoara
Ciocănele în sos de miere si scortisoară din: ciocanele, miere, sos de soia, mustar, pasta de tomate, scortisoara, ulei de masline, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 8 ciocanele 1 lingura miere…

Supa cu galuste si verdeata

6 October 2013
Supa_cu_galuste_si_verdeata
Supa cu galuste si verdeata din: pui, mrocovi, cartofi, telina, pastarnac, ceapa, oua, ulei, gris, sare, patrunjel, leustean. Ingrediente: 1/2 pui 3 morcovi 2 cartofi 1/2 telina 1 pastarnac 1…

Desert de caramel cu fructe

6 October 2013
Desert_de_caramel_cu_fructe
Desert de caramel cu fructe din: lapte, frisca, esenta de vanilie, galbenusuri, zahar, prune. Ingrediente: 250 ml lapte 200 ml frisca 1 lingurita esenta de vanilie 5 galbenusuri 200 g…

Sarmale cu carne de porc, vita si pasare

6 October 2013
Sarmale_cu_carne_de_porc_vita_si_pasare
Sarmale cu carne de porc, vita si pasare din: carne de porc, carne de vita, carne de pasare, varza murata, ceapa, orez, oua, sare, piper, suc de rosii, cimbru, sunculita,…

Friptura de porc in forma de spic

6 October 2013
Friptura_2
Friptura de porc in forma de spic din: muschi de porc, piper, slaninta, sare, usturoi, ulei. Ingrediente: 4 bucati muschi de porc sau 4 bucati de carne, mai grasa, dupa…

Tarta cu migdale si prune

6 October 2013
Tarta_cu_migdale_si_prune
Tarta cu migdale si prune din: unt, zahar pudra, sare, faina, galbenusuri, coaja de lamaie, migdale, zahar, oua, prune. Ingrediente: 230 g unt rece taiat bucatele 100 g zahar pudra…

Reteta zilei: Cotlete de porc la gratar cu salata

6 October 2013
Cotlete_de_porc_la_gratar_cu_salata_08
Cotlete de porc la gratar cu salata din: cotlete de porc, salata, ulei de arahide, sos de soia, otet de orez, fulgi de chili, piure de ghimbir, piure de usturoi…

Rulada de vitel cu ciuperci si spanac

6 October 2013
Retete_14
Rulada de vitel cu ciuperci si spanac din: pulpa de vitel, sunca, cascaval, ciuperci, spanac, ou, pesmet, ceapa, vin, unt, ulei, cimbru. Ingrediente: 1 kg pulpa de vitel 150 g…

Ficătei caramelizaţi

6 October 2013
Retete_1
Ficătei caramelizaţi din: ficatei de pasare, zahar, smantana, ardei iute, sare, piper. Ingrediente: 500 g ficatei de pasare 2 linguri zahar 100 ml smantana 1 ardei iute sare piper  …

Tarta cu merisoare uscate

6 October 2013
Tarta_cu_merisoare_uscate
Tarta cu merisoare uscate din: faina, unt, bere, mere, suc de lamaie, unt, zahar pudra, merisoare uscate, gem de caise, caisata. Ingrediente: blat: 250 g faina 125 g unt rece…

Musaca de vinete cu carne tocata

6 October 2013
Musaca_de_vinete_cu_carne_tocata
Musaca de vinete cu carne tocata din: vinete, carne tocata, ceapa, rosii, ulei, sare, piper, patrunjel, cascaval. Ingrediente: 3 vinete medii 1 caserola carne tocata (mixta sau de pasare) 2…

Minitarte cu portocale si prune

6 October 2013
Minitarte_cu_portocale_si_prune
Minitarte cu portocale si prune din: faina, unt, ou, zeama de lamaie, apa, sare smantana, faina, ou, galbenus, zahar vanilat, sare, portocale, prune. Ingrediente: 250 g faina 200 g unt…

Reteta zilei: Sandwich cu branza si chili

5 October 2013
Sandwich_cu_branza_si_chili_14
Sandwich cu branza si chili din: paine, branza, unt, sos de chili.   Ingrediente: 4 felii de paine felii de branza 3 linguri unt 1 cana sos de chili  …

Retete de zacusca de dovlecei pentru iarna

5 October 2013
Zacusca_04
Nu lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca de dovlecei cu ardei gras si morcovi Zacusca de dovlecei cu…

Simte aroma copilariei cu gemurile si dulceturile noastre

5 October 2013
Dulceata_1
Pentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati…

Muraturi la borcan ca la mama acasa

5 October 2013
muraturi_3
Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le…

Rulouri de dovlecei cu brânză picantă

5 October 2013
Retete_3
Rulouri de dovlecei cu brânză picantă din: dovlecei, ulei de masline, piper, feta, iaurt, ardei iute, oregano, suc de lamaie. Ingrediente: 2 dovlecei mici

Ardei grasi umpluti

5 October 2013
Ardei_grasi_umpluti
Ardei grasi umpluti din: ardei grasi, frunze de visin, frunze de telina, apa, aspirine, sare. Ingrediente: 10 kg ardei grasi cateva frunze de visin 5 legaturi de frunze de telina…

Oţetul aromatic este leacul de care ai nevoie dacă migrenele şi neplăcerile digestive nu-ţi dau pace

5 October 2013
Otet_1
Uşor de preparat chiar la tine acasă, oţetul aromatic este leacul de care ai nevoie dacă migrenele şi neplăcerile digestive nu-ţi dau pace. Însă acest remediu îţi este de ajutor…

Tort cu fructe de padure

5 October 2013
Tort_cu_fructe_de_padure
Tort cu fructe de padure din: smantana, unt, zahar pudra, faina, fructe de padure, gelatina, esenta de vanilie, ou, jeleu, migdale, sare, zeama de lamaie, unt, gris, zahar pudra. Ingrediente:…

Mere umplute cu varza si sfecla

5 October 2013
Mere_umplute_cu_varza_si_sfecla
Mere umplute cu varza si sfecla din: mere, varza rosie, ceapa, untura de rata, foi de dafin, suc de mere, cimbru, chimen, sfecla rosie, sare, piper. Ingrediente: 4 mere mari…

Paste cu sunca si smantana

5 October 2013
Paste_cu_sunca_si_smantana
Paste cu sunca si smantana din: paste, smantana, unt, sunca, parmezan, ardei gras. Ingrediente: 400 g paste (penne) 300-400 g smantana lichida pentru gatit 125 g unt 300 g sunca…

Ciuperci cu vin si smantana

5 October 2013
Ciuperci_cu_vin_si_smantana
Ciuperci cu vin si smantana din: ciuperci, vin, ulei, ceapa verde, rosii, smantana, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg ciuperci pleurotus 1/2 pahar vin alb 1/2 pahar ulei 10 ceapa…

Legume fierte cu peste afumat

5 October 2013
Retete_5
Cartofii, morcovii, ţelina şi dovlecelul – fierte în supă, tăiate felii subţiri, amestecate cu roşii şi ardei felii, peşte afumat tăiat feliuţe, ou fiert tare trecut pe râzătoare – se…

Fasole verde cu jambon

5 October 2013
Retete_6
Fasole verde cu jambon din: fasole verde, jambon, faina, ceapa verde, supa, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg fasole verde 300 g jambon 5-6 fire ceapa verde 1 lingura cu…

Sufleu de fructe asortate

5 October 2013
Sufleu_de_fructe_asortate
Sufleu de fructe asortate din: piersici, prune, mure, mascarpone, smantana, coaja de lamaie. Ingrediente: 4 piersici sau pere 8 prune 250 g mure 250 g mascarpone 4 linguri zahar 30…

Reteta zilei: Salata de creveti cu dressing de lamaie

5 October 2013
Salata_de_creveti_cu_dressing_de_lamaie_09
Salata de creveti cu dressing de lamaie din: creveti, inimi de palmier, avocado, branza feta, sare, piper, ceapa verde, suc de lamaie, suc de creveti, ulei de masline, oregano, marar,…

Scrumbie cu ceapa si oua

5 October 2013
Scrumbie_cu_ceapa_si_oua
Scrumbie cu ceapa si oua din: scrumbie, ceapa, franzela, oua, ulei, unt, mere, frunze de patrunjel. Ingrediente: 1 scrumbie sarata de circa 350 g 1 ceapa mare 2 felii de…

Supa limpede de legume cu fidea

5 October 2013
Supe_1
Supa limpede de legume cu fidea din: cartofi, morcovi, ceapa, telina, praz, dovlecel, ardei, rosie, sare, patrunjel. Ingrediente: 4 cartofi 6 morcovi 1 ceapa 1 telina 1 praz 1 dovlecel…

Rulada de curcan cu umplutura de branza

5 October 2013
Rulada_de_curcan_cu_umplutura_de_branza
Rulada de curcan cu umplutura de branza din: piept de curcan, otet, ulei de masline, sare, piper macinat, cimbru, patrunjel, ceapa, pesmet, galbenus de ou, crema de branza, supa de…

Tartă cu mure si cremă de lămâie

5 October 2013
Tarta_cu_mure_si_crema_de_lamâie
Tartă cu mure si cremă de lămâie din: unt, zahar pudra, sare, coaja de lamaie, galbenusuri, faina, nuca de cocos, lapte, amidon, galbenusuri, smantana, zahar, zeama de lamaie, mure. Ingrediente:…

Strugurii sunt adevărate medicamente fără efecte secundare

5 October 2013
Struguri3
Neplăcerile digestive şi infecţiile urinare sunt câteva dintre problemele în care cura cu struguri are efect benefic. Ca atare sau sub formă de leacuri, strugurii sunt adevărate medicamente fără efecte…

Conserve pentru iarna

5 October 2013
muraturi
Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le…

Gemuri si dulceturi-retete de top

5 October 2013
Dulceata
Pentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati…

Reteta zilei: Rosii coapte cu mei si busuioc

5 October 2013
Rosii_coapte_cu_mei_si_busuioc_08
Rosii coapte cu mei si busuioc din: ceapa, rosii, mei, apa, ulei de masline, zahar brun, drojdie, busuioc, cimbru, sare, frunze de busuioc.   Ingrediente: 1 ceapa, taiata 1 kilogram…

Aripioare de pui marinate

5 October 2013
Retete_4
Aripioare de pui marinate din: aripioare de pui, miere, mustar, usturoi, cimbru, vin, boia, sare, piper. Ingrediente: 1 kg aripioare de pui 1 lingura miere 1 lingura mustar 5 catei…

Cremă de leurdă cu usturoi, smântână şi mazăre

5 October 2013
Crema_de_leurda_cu_usturoi_smântâna_si_mazare
Cremă de leurdă cu usturoi, smântână şi mazăre din: ceapa, mazare, unt, smantana, sare, piper, nucsoara, gelatina, iaurt, frunze de leurda. Ingrediente: 1 ceapa 200 g mazare 30 g unt…

Minestrone cu galuste din cartofi

5 October 2013
Minestrone_cu_galuste_din_cartofi
Minestrone cu galuste din cartofi din: morcovi, tulpina de telina, galuste, arpagic, sare, piper, rozmarin, broccoli, mazare, supa de legume, parmezan. Ingrediente: 250 g morcovi 3 tulpini de telina 1…

Peste cu sos verde

5 October 2013
Retete_1
Peste cu sos verde din: peste, maioneza, spanac, spanac, tarhon, patrunjel, frunze de ceapa verde, sare, ulei. Ingrediente: 1,5 kg peste 500 g maioneza 100 g spanac 100 g tarhon…

Reteta zilei: Mere umplute cu iaurt si nuca de cocos

5 October 2013
Mere_umplute_cu_iaurt_si_nuca_de_cocos_18
Mere umplute cu iaurt si nuca de cocos din: iaurt, nuca de cocos, afine uscate, mere, limeta, fulgi de ovaz, nuca, scortisoara, sirop de artar.   Ingrediente: 1 cana iaurt…

Dieta de 3 luni

5 October 2013
Dieta2
Aceasta este o dietă de slăbit care are avantaje şi dezavantaje. Avantajele sunt că la sfârşitul ei veţi fi mai slabe cu până la 15- 20kg, că nu trebuie să…

Cura cu suc de orz verde

5 October 2013
Cura_de_suc_cu_orz_verde
Se pare că orzul a fost cultivat înaintea altor cereale, fiind cea mai veche cereală despre care s-au găsit însemnări şi urme arheologice. Despre calităţile vindecătoare extraordinare ale acestei plante…

Dieta de 7 zile

5 October 2013
Dieta4
LUNI:  Mic dejun: 2 felii pâine prăjită 100g brânză de oaie/vacă cafea, ceai cu miere Gustare: 1 măr Prânz: 150g salată de varză proaspătă 200g grătar de pui; se mănâncă…

Meniu săptămânal de 1500 calorii

5 October 2013
Dieta3
LUNI Mic dejun: ceai de plante, ceai verde 1 felie pâine neagră 25g unt, 25g dulceaţă cafea neîndulcită Gustare ora 10: 200ml suc de fructe Prânz: 250ml supă de legume…

Despre Podbalul (Tussilago Farfara)

5 October 2013
Alimente_1
Una dintre primele plante, care apare primăvara imediat după topirea zăpezii este podbalul. Florile galbene de podbal cresc în zone umbroase, umede, pe marginea apelor, dar şi în locuri nisipoase…

Bors cu perisoare, smantana si orez

4 October 2013
Supa si ciorbe
Bors cu perisoare, smantana si orez din: carne tocata, rasol de vita, morcov, ceapa, verdeata, sare, condimente, oua, smantana, bors, rosii, leustean, orez. Ingrediente: 250 g carne tocata 1 rasol…

Kebab din peşte, cu portocală, ghimbir şi cuşcuş

4 October 2013
Kebab_din_peste_cu_portocala_ghimbir_si_cuscus
Kebab din peşte, cu portocală, ghimbir şi cuşcuş din: file de ton, ghimbir, zeama de lamaie, ulei, suc de portocala, miere, cuscus, morcov, fulgi de migdale, patrunjel, stafide, unt, sare,…

Escalop de porc la gratar, in sos marinat

4 October 2013
Escalop_de_porc_la_gratar_in_sos_marinat
Escalop de porc la gratar, in sos marinat din: carne de porc, ardei gras, usturoi, suc de lamaie, rosii, coriandru verde, otet de vin rosu, sos chili, sare, piper macinat,…

Prajitura delicioasa cu afine si fulgi de nuca de cocos

4 October 2013
Prajitura_delicioasa_cu_afine_si_fulgi_de_nuca_de_cocos
Prajitura delicioasa cu afine si fulgi de nuca de cocos din: oua, zahar, faina, zahar vanilat, apa, nuca de cocos, gem de afine, rom, lapte, vanilie pudra, frisca, afine, gelatina.…

Burgeri din naut

4 October 2013
Burgeri_din_naut
Burgeri din naut din: chifle de hamburger, unt, foi de salata, ceapa rosie, rosii cherry, bulgur, apa fiarta, naut, ceapa, usturoi, patrunjel, faina, praf de copt,



ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro