O reteta de paste fusilli cu carneti din: seminte de fenicul, ardei iute,
ulei de masline, carnati, oregano, vin alb, coaja si zeama de lamaie, paste
fusilli, sare de mare, piper, unt, parmezan si patrunjel.
O reteta de ciorba de vita cu ardei iute din: ardei capia, ceapa rosie,
morcovi, telina, suc de rosii, fasole alba, ulei de masline, ardei iute, sare si
piper.
O reteta de pulpa de miel la cuptor cu verdeata si usturoi din: pulpa de
miel, faina, ulei de masline, ceapa, rozmarin, patrunjel, usturoi, vin alb, supa
de pui si sirop de rodie.
O reteta de cod la cuptor cu legume in stil provensal din: ardei gras, ceapa
rosie, dovlecei, vanata, ulei de masline, vin alb sec, rosii, masline, busuioc,
oregano, boia dulce, ulei de masline, patrunjel, coaja de lamaie si bagheta de
paine.
Provincia italiană Emilia-Romagna, locul de baştină a şuncii prosciutto, a
mortadellei şi a brânzei Parmigiano Reggiano, este considerată centrul
gastronomic al Italiei. In Bologna se prepară o supă legendară în care se
regăsesc toate cele trei ingrediente de mai sus.