marți, 19 iunie 2012

Retete #12


Retete:

Reteta zilei: Paste bolognese

Paste_bolognese_7

O reteta de paste bolognese din: morcovi, telina, ceapa, rosii, pasta de tomate, carne tocata de vita, supa de vita, sare, piper, vin alb, nucsoara, lapte si cuisoare. Ingrediente: 4 morcovi 4 bucati telina 3 cepe roşii 1-2 linguri pasta de tomate carne tocata de vită 3 cani supa de vita sare piper 1...

Read more »

Medalion de pasare cu sos de ou

Medalion_de_pasare_cu_sos_de_ou

O reteta de medalion de pasare cu sos de ou din: piept de pui, pesmet, lapte, oua, smantana, ulei, lamaie, faina, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de pui 50 g pesmet 50 ml lapte 2 oua 50 ml smantana 50 ml ulei 1 lamaie 30 g faina 15 g sare 2 g...

Read more »

Paine umpluta cu piept de curcan

Paine_umpluta_cu_piept_de_curcan

O reteta de paine umpluta cu piept de curcan din: paine taraneasca, branza de vaci, piept de curcan, pasta de masline, ruccola si muraturi. Ingrediente: 1 pâine ţărănească rotundă 175 g brânză de vaci 300 g piept de curcan fiert şi tăiat cubuleţe 2 linguri pastă de măsline (de la borcan) 50 g ruccola...

Read more »

Cocktail cu gem de prune

Cocktail

O reteta simpla de Cocktail cu gem de prune din: lapte, cuisoare, apa minerala, lichior, gem de prune si lamaita. Inrgediente: 0,5 l lapte un varf de cutit de cuisoare macinate 1/4 l apa minerala 1 pahar de lichior cu gem de prune 12 frunze de lamaita   Mod de preparare: Lasam in apa...

Read more »

Peşte în crustă

Peste_în_crusta

O reteta de peste in crusta din: file de peste, pesmet, curry, parmezan, oua, faina, sare, piper alb si ulei de palmier. Ingrediente: 700 g file de peste (cod, crap, merluciu) 1 cana pesmet 1/2 lingurite cu curry 1 lingura cu parmezan ras 2 oua 2-3 linguri cu faina sare 1/2 lingurita cu piper...

Read more »

Friptură de miel cu budincă de cartofi si conopidă

Friptura_de_miel_cu_budinca_de_cartofi_si_conopida

O reteta de friptura de miel cu budinca de cartofi si conopida din: smantana, lapte, usturoi, foi de dafin, nucsoara, sare de mare, piper, unt, cartofi, conopida, cimbru, parmezan, antricoate de miel, sare de mare, piper, ulei de masline si rozmarin. Antricotul de miel este întotdeauna delicios — se prepară uşor, arată bine şi...

Read more »

Prăjitură cremoasa cu caise

Prajitura_cremoasa_cu_caise

O reteta de prajitura cremoasa cu caise din: caise, zahar, scortisoara, fulgi de migdale, branza de vaci, oua, zahar, unt, gris, faina, zahar vanilat, praf de copt si sare. Ingrediente: 12 caise 400 ml apa 120 g zahar 1 baton de scortisoara 100 g fulgi de migdale pentru blat: 500 g branza de vaci...

Read more »

Copanele crocante cu sos verde

Copanele_crocante_cu_sos_verde

O reteta de copanele crocante cu sos verde din: patrunjel, busuioc, menta, usturoi, mustar de dijon, capere, fileuri de sardele, otet, ulei de masline, sare, piper, ciocanele de pui si ulei de masline. Ingrediente: 2 legaturi patrunjel 2 fire de busuioc 2 fire de menta 1 catel de usturoi 1 lingura mustar de Dijon...

Read more »

Tartă aromată cu piersicuţe

Tarta_aromata_cu_piersicute

O reteta de tarta aromata cu piersicute din: piersici, afina, faina, drojdie, unt, lapte, ou, zahar, zahar pudra si sare. Ingrediente: 1 kg piersici 100 g afine si merisoare 300 g faina 10 g drojdie uscata 50 g unt 120 ml lapte 1 ou 2 linguri cu zahar 50 g zahar pudra sare  ...

Read more »

Retete culinare: Chiftelute picante

Chiftelute_picante

O reteta de chiftelute picante din: coriandru, ardei gras, usturoi, carne tocata mixta, ghimbir, ou, pesmet, sos de soia, piper de cayenne, lemongrass si ulei de masline. Ingrediente:  1/2 legatura coriandru 1 ardei gras rosu 1 catel de usturoi 600 g carne tocata mixta 1 varf de cutit ghimbir ras 1 ou circa 3...

Read more »

Jamie Oliver: Picioare de miel la cuptor

Picioare_de_miel_la_cuptor

O reteta de picioare de miel la cuptor din: rozmarin, unt, frunze de salvie, cimbru, sare de mare, piper, picioare de miel, usturoi, mrocovi, ceapa, praz, ulei de masline si vin alb. Inrgediente: 6 fire de rozmarin proaspăt 150 g unt rece 15 frunze proaspete de salvie frunzele de la 2 fire de cimbru...

Read more »

Budincă dulce

Budinca_dulce

O reteta de budinca dulce din: paine toast, piersici, lapte, oua, zahar brun, scortisoara si unt. Ingrediente: 15 felii de pâine toast 6 piersici 500 ml lapte 3 ouă 3 linguri cu zahăr brun 1/4 linguriţă cu scorţişoară unt   Mod de preparare: Pentru început, îndepărtează coaja feliilor de pâine. N-o arunca, las-o să...

Read more »

Paste scurte cu fasole verde şi piept de pui

Paste_scurte_cu_fasole_verde_si_piept_de_pui

O reteta de paste scurte cu fasole verde si piept de pui din: fasole verde, sare, rosii, piept de pui, piper, ulei, cimbru si parmezan. Ingrediente: 500 g fasole verde sare 2 rosii mari (400 g) 400 g paste curste (penne) 300 g piept de pui piper 3 linguri de ulei 4-5 ramuri de...

Read more »

Cârnaţi cu chutney de roşii

Cârnati_cu_chutney_de_rosii

O reteta de carnati cu chutney de rosii din: castane, tofu, salvie, rozmarin, cheddar, sos de soia, pudra de chilli, pesmet, ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei rgasi, ardei iute, rosii, otet de vin alb, zahar brun, seminte de mustar, seminte de ceapa neagra, boia afumata si scortisoara. Ingrediente: 400 g de castane fierte,...

Read more »

Shake de lapte cu portocale

Cocktail

O reteta simpla de Shake de lapte cu portocale din: rom alb, suc de portocale, portocale, lichior de maraschino, inghetata de vanlie, zahar pudra, lapte si ciocolata rasa. Ingrediente: 4 cl rom alb 1/4 suc de portocale 1 1/2 portocale 2 cl lichior de Maraschio 4 globuri de inghetata de vanilie 2 linguri de...

Read more »

Pulpe marinate de pui

Pulpe_marinate_de_pui

O reteta de pulpe marinate de pui din: iaurt, ulei de masline, oregano, tarhon, boia, sos de soia, miere, bulion, rosii, mango, ceapa, pulpe de pui, patrunjel, suc de portocale, curry si maioneza. Ingrediente: 125 g iaurt 2 linguri ulei masline oregano tarhon boia 2 linguri sos soia 1 lingurita miere 6 linguri bulion...

Read more »

Salata cu salam

Salata_cu_salam

O reteta de salata cu salam din: salam, morcov, castraveciori murati, otet de vin alb, zeama de la castraveciori, ulei, zahar, sare, piper si ceapa verde. Ingrediente: 500 g salam sau parizer 1 morcov 4 castraveciori murati 4 linguri otet de vin alb 2-3 linguri zeama de la castraveciori 3 linguri ulei 1 praf...

Read more »

Nasi uduk

Nasi_uduk_7

Jakarta, capitala Indoneziei, este locul de baştină al acestei mâncări surprinzătoare, care se face din orez fiert la abur. Ca şi în cazul nasi lemak, din Malaysia, şi aici orezul se amestecă cu lapte de cocos, nucşoară rasă, scorţişoară, iarbă de lămâie, galangal şi ghimbir. Toate ingredientele se pun împreună într-o cratiţă şi se...

Read more »

Budincă de fasole verde

Budinca_de_fasole_verde

O reteta de budinca de fasole verde din: fasole verde, rosii, oua, costita afumata, lapte dulce, faina, ceapa, verdeata si ulei. Ingrediente: 1 kg fasole verde 3-4 rosii 6 oua 50 g costita afumata 100 ml lapte dulce 1 lingura de faina 1 ceapa verdeata ulei   Mod de preparare: Speli bine fasolea şi...

Read more »

Retete usoare si sanatoase

Rdl1.jpg [auto]

Retete usoare si sanatoase: Cum se prepara legume prajite (video)   O reteta video delicioasa si usor de preparat despre cum se prepara legumele prajite. Un preparat ce poate fi servit fierbinte ca si garnitura sau ca fel principal pentru vegetarieni. Ingrediente: 1 small red pepper, sliced 1 small green pepper sliced 1 small...

Read more »

Muşchi de vită la tigaie cu sos de vin

Muschi_de_vita_la_tigaie_cu_sos_de_vin

O reteta de muschi de vita la tigaie cu sos de vin din: cartofi, sare de mare, piper, ulei de masline, parmezan, unt, muschi de vita, ulei de masline, ceapa rosie, cimbru, vin si creson. Este o reţetă simplă, dar cu rezultate excelente. Aveţi nevoie de puţin sos cu care să stropiţi carnea şi...

Read more »

Jeleu de căpşuni şi gin

Jeleu_de_capsuni_si_gin

O reteta de jeleu de capsuni si gin in: capsuni, zahar, gin, foi de gelatine, zeama de lamaie, frisca si biscuiti. Ingrediente: 750 g de capsuni coapte, plus extra pentru servit 50 g zahar, plus extra pentru servit (optional) 250-300 ml de gin 4 foi de gelatina zeama de lamaie (optional) frisca si buscuiti,...

Read more »

Ruladă cu frişcă şi căpşuni

Rulada_cu_frisca_si_capsuni

O reteta de rulada cu frisca si capsuni din: oua, zahar, faina, apa, sare, ulei, frisca, ciocolata alba, zahar vanilat, intaritor pentru frisca si capsuni. Ingrediente: 5 oua 5 linguri zahar 5 linguri faina 2 linguri apa fierbinte 1 praf sare ulei pentru uns tava pentru crema: 250 ml frisca lichida 100 g ciocolata...

Read more »

Orez pe frunze de bananier

Orez_pe_frunze_de_bananier_3

Această specialitate indiană de orez, foarte colorată, iute şi puternic condimentată, a devenit un acdevărat simbol al Malaysiei. Ea datează din perioada colonială, când mulţi indieni au mijgrat spre Malaysia pentru a munci pe plantaţiile de cauciuc. Mâncarea specifică sudului Indieti a devenit curând o parte a peisajului gasstronomic local. Orezul pe frunze de...

Read more »

Salata Caesar cu pui

Salata_Caesar_cu_pui

O reteta de salata caesar cu pui din: file de piept de pui, ulei de floarea soarelui, salata romana, paine toast, usturoi, ulei de masline, usturoi, suc de lamaie, mustar, ou, zahar, parmezan si pasta de ansoa. Ingrediente: 500 g file de piept de pui 1 lingura ulei de floarea soarelui 4 capatani mici...

Read more »

Diplomat cu fructe de vară

Diplomat_cu_fructe_de_vara

O reteta de diplomat cu fructe de vara din: piscoturi, frisca, iaurt, zahar, gelatina, capsuni si cirese. Ingrediente: 400 g piscoturi 1 l frisca lichida 1 cutie iaurt simplu, natural (380 ml) 3 linguri de zahar 3-4 plicuri de gelatina 1 kg capsuni 1 kg cirese   Mod de preparare: Pui gelatina la înmuiat...

Read more »

Cocktail de lapte batut

Cocktail_de_lapte_batut

O reteta de cocktail de lapte batut din: caise, zeama de lamaie, lapte batut, sampanie, seminte de coriandru si lamaita. Ingrediente: 1 cutie mica de caise zeama unei lamai 500 g lapte batut 1 sampanie piccolo 1/2 lingurite de seminte macinate de coriandru 2 fire de lamaita   Mod de preparare: Mixam bine piersica...

Read more »

Lipii umplute cu pui si legume

Lipii_umplute_cu_pui_si_legume

O reteta de lipii umplute cu pui si legume din: faina de grau, sare, drojdie, ulei de masline, zahar, seminte de susan negru, piept de pui, piper, rosii, ceapa, ardei gras, salata eisberg si muraturi. Ingrediente: 500 g faina de grau integrala sare 1 cub drojdie (50 g) 15 linguri ulei de masline 1...

Read more »

Guguluf cu cirese

Guguluf_cu_cirese

O reteta de guguluf cu cirese din: cirese, branza de vaci, faina, lapte, zahar, ulei, praf de copt, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 400 g cireşe 350 g brânză de vaci 450 g făină 7 ouă 5 linguri cu lapte 10 linguri cu zahăr 10 linguri cu ulei 1 pliculeţ cu praf de copt...

Read more »

Salata de vara cu cartofi

Salata_de_vara_cu_cartofi

Se pun într-o crăticioară cu apă sărată 750g de cartofi noi şi se fierb 12 minute, până când sunt pătrunşi. Se scurg şi se răcesc. Se amestecă 75 ml de lapte bătut, 2 linguri de maioneză light, 1 lingură de muştar Dijon, 1 lingură de oţet din vin alb şi 1/2 linguriţă de zahăr...

Read more »

Bautura racoritoare cu castravete

Bautura_racoritoare_cu_castravete

O reteta de bautura racoritoare cu castravete din: castrvete, lamaie, menta verde, ghimbir, miere, apa si gheata. Ingrediente: 12 felii subtiri de castarvete 4 felii lamaie menta verde putina radacina de ghimbir 2 linguri de miere 4-5 pahare de apa plata gheata   Mod de preparare: Intr-o carafă, pui apa, feliile de castravete trecute...

Read more »

Compot de capsuni cu miniclatite

Compot_de_capsuni_cu_miniclatite

O reteta de compot de capsuni cu miniclatite din: capsuni, zahar fin, suc de lamaie, otet balsamic, unt, faina, sare, zahar fin, ou, extract de vanilie, lapte degresat si inghetata de vanilie. Ingrediente: 500 g capsuni foarte coapte, curatate 4 linguri de zahar fin 2 linguri suc de lamaie cativa stropi de otet balsamic...

Read more »

Paste cu somon, în sos de verdeaţă

Paste_cu_somon_în_sos_de_verdeata

O reteta de paste cu somon, in sos de verdeata din: ceapa, usturoi, spanac, file de somon, taitei lati, ulei de masline, faina, apa, smantana, supa de legume, mustar de dijon, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 250 g spanac 400 g file de somon 250 g taitei lati...

Read more »

File de vită la grătar, cu fasole boabe şi praz

File_de_vita_la_gratar_cu_fasole_boabe_si_praz

O reteta de file de vita la gratar, cu fasole boabe si praz din: praz, cimbru, usturoi, ulei de masline, unt, vin alb, fasole boabe, patrunjel, smantana, ulei de masline, sare de mare, piper, file de vita si lamaie. Ingrediente: 4 fire de praz, spălate, curăţate şi tăiate felii subţiri frunzele de la o...

Read more »

Tartă rustică

Tarta_rustica

O reteta de tarta rustica din: capsune, unt, faina, apa, zahar, galbenus si sare. Ingrediente: 500 g căpşune 150 g unt foarte rece 170 g făină 4-5 linguri cu apă foarte rece 2 linguri cu zahăr 1 gălbenuş sare   Mod de preparare: Amestecă făina cu un praf de sare şi zahărul. Adaugă untul...

Read more »

Retete culinare: Aripioare picante

Aripioare_picante

O reteta de aripioare picante din: aripioare de pui, fulgi de porumb, oua, faina, chilli, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500 g aripioare de pui 100 g fulgi de porumb 2 ouă 4 linguri cu făină 1 linguriţă cu chili 2 căţei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Spală bine aripioarele, taie-leîn...

Read more »

Retete culinare: Pui umplut

Pui_umplut

O reteta de pui umplut din: pui, unt, coaja de lamaie, cartofi, morcovi, ceapa verde, rozmarin, bacon, sare, piper, ulei si patrunjel verde. Ingrediente:  1 pui 3 linguri cu unt coaja rasa de la o lamaie 5-6 cartofi 2 morcovi 2 fire de ceapa verde 1 lingurita cu rozmarin 100 g bacon sau sunca...

Read more »

Prajitura cu capsuni

Prajitura_cu_capsuni

O reteta de prajitura cu capsuni din: oua, zahar, iaurt, praf de copt, zahar vanilat, capsuni si apa. Ingrediente: 5 oua 1 cana zahar 1 cana iaurt 1 lingurita praf de copt 1 cana faina 2 pachete zahar vanilat 300 g capsuni proaspete 5 linguri zahar 150 ml apa   Mod de preparare: Mixezi...

Read more »

Antricot de vită la cuptor, cu sfeclă şi hrean

Antricot_de_vita_la_cuptor_cu_sfecla_si_hrean

O reteta de antricot de vita la cuptor, cu sfecla si hrean din: sfecla, sare de mare, piper, ulei de masline, antricot de vita, usturoi, cimbru, otet balsamic, maghiran, smantana, zeama de lamaie, hrean, rozmarin, usturoi, fileuri de ansoa si coaja de lamaie. Carnea de vită merge foarte bine cu sfeclă. Incercaţi să faceţi...

Read more »

Fasole la cuptor

Fasole_la_cuptor

O reteta de fasole la cuptor din: fasole, rosii, patrunjel, ardei grasi, ceapa, sare, piper, usturoi, oregano, ulei si morcov. Ingrediente: 1 kg fasole mare alba 3-4 rosii 1 legatura de patrunjel 2 ardei grasi rosii 3-4 cepe mai mari, taiate marunt sare piper 2-3 catei de usturoi oregano ulei morcov   Mod de...

Read more »

Retete de post: Orez cu sos de masline

Ingrediente: 500 g orez 2-3 lingurite de vegeta 50 ml ulei + 2 linguri de ulei 2 cepe mari 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar condimente (oregano, maghiran, enibahar macinat, piper macinat, nucsoara) 500 g masline (negre sau verzi) 1 jumatate de lamaie 1 lingura de bulion 1 foaie de dafin  ...

Read more »

Retete de post:Paste cu ciuperci sau masline

  Ingrediente: 500 g paste fainoase 2 cepe 3 catei de usturoi 3 linguri ulei putin Delikat piper sare cimbru 2 linguri bulion 1 praf de zahar 1 cutie ciupercute 200 g masline   Mod preparare: Ceapa se toaca marunt, usturoiul se toaca subtire, se calesc putin si se sting cu bulion si zeama...

Read more »

Ciorbă de burtă cu gogoşari

Ciorbă de burtă cu gogoşari

  Ingrediente: 1 kg burtă de vită 4 morcovi potriviţi 4 gogoşari din oţet 1 ceapă usturoi 2 găl­benuşuri sare 500 g smântână oţet cimbru foi de dafin piper ienibahar ardei iuţi la servit     Mod de preparare: Cureţi şi speli bine burta, apoi o pui la fiert în 4 I de apă...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Grasshopper (video)

Read more »

Ardei grasi cu sos de rosii

  Ingrediente: 0,5 kg ardei 1kg rosii 2 cepe medii ulei faina sare 1 ou   Mod de preparare: Ardeii se coc, sau se prajesc un ulei. Se sareaza si se lasa la racit apoi se curata de pielita (sau nu). Rosiile se dau prin razatoare sau se taie cubulete. Se pun la fiert...

Read more »

Pastă de carne si slănină afumată

  Ingrediente: 600 g carne de porc afumată 200 g slănină afumată 3 cartofi sare piper 150 g smântână   Mod de preparare: Speli cartofii şi îi pui la fiert în coajă. Carnea afumată şi slănina afumată le fierbi separat. După ce au fiert, cureţi cartofii şi îi dai prin maşina de tocat împreună...

Read more »

Tort cu fructe si blat de nuci

Tort cu fructe si blat de nuci

  Ingrediente: 3 căni nucă măcinată 1 şi 1/2 cană zahăr 1 şi 1/2 cană cu apă 3 linguri cacao 8 ouă 1 fiolă esenţă de rom şi una de vanilie 1 kg portocale 1 cutie compot de ananas 1/2 kg frişcă 1 pliculeţ gelatină transparentă   Mod preparare blat: Intr-o cratiţă pui la...

Read more »

Retete de post:Musaca de macaroane cu ciuperci

  Ingrediente: 500 g macaroane sau taitei lati 1 lingura de ulei 200 g mazare 2 morcovi 500 g ciuperci 1 ceapa mare 5 catei de usturoi 1 ceasca de ulei 0,5 kg rosii decojite sare piper busuioc cimbru 9 linguri de margarina 11 linguri de faina 8-9 cesti de apa 8-10 masline fara...

Read more »

Tocana de masline

  Ingrediente: 300 g masline 600 g rosii 1 praf de piper 1 telina 1 legatura de patrunjel verde 2 cepe 125 ml untdelemn 2 foi de dafin 400 ml apa fiarta cu Vegeta sare marar verde Mod de preparare: Maslinele se desareaza in apa fierbinte. Separat se inabusa in untdelemn ceapa tocata marunt...

Read more »

Ciuperci gatite taraneste

  Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 1 ceapa sare piper 1 ceasca de vin marar tocat 1 ceasca ulei   Mod de preparare: Se curata si se spala ciupercile, se taie felii subtiri si se pun intr-o cratita cu o ceapa tocata si o ceasca de ulei. Se acopera cratita si se lasa sa...

Read more »

Cartofi la cuptor cu lamaie si patrunjel

Ingrediente: 1 kg de cartofi 40 g margarina 1 ceapa tocata zeama si coaja unei lamai sare piper 2 fire de patrunjel verde   Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se pun intr-o oala cu apa pe foc si cand dau in clocot, se lasa sa fiarba 3 minute pe...

Read more »

Prăjitură cu rubarbăr

  Ingrediente: 5 ouă 550g zahăr 150g unt sau margarină 200ml lapte 1 linguriţă bicarbonat 1 lingură zeamă de lămâie 700g rabarbăr 1 linguriţă zahăr vanilat   Mod de preparare: Se amestecă gălbenuşurile cu 250g zahăr şi apoi, treptat, se adaugă untul sau margarina. Se amestecă bine compoziţia până se omogenizează şi se adaugă...

Read more »

Salată de cartofi cu castraveciori acrii

Salată de cartofi cu castraveciori acrii

Ingrediente: 500 g cartofi 2 cepe 2-4 castraveciori acrii 1 ou fiert tare 2–3 linguri ulei oţet (după gust) sare   Mod de preparare: Se spală cartofii, se fierb, se curăţă de coajăşi se lasă să se răcească. Se taie apoi felii subţiri şi se amestecă cu sarea, ceapa tăiată felii subţiri, rotogoale de...

Read more »

Retete de post:Chiftelute cu ciuperci

  Ingrediente: 2 cutii de ciuperci 300ml ulei 2 cepe 200g faina sare condimente marar patrunjel praf de copt 200g pesmet   Mod de preparare: Cureti ceapa o tai marunt si o calesti in 100ml ulei.Ciupercile le adaugi peste ceapa le mai calesti putin,pui 100g faina si stingi cu o ceasca de apa pui...

Read more »

Cartofi unguresti

Ingrediente: 4 cartofi mari sau 6 medii 2 cepe mari 1 lingurita de ulei de masline 1 foaie de dafin maruntita sare piper condimente de cartofi Mod de preparare: Se curata cartofii, se spala bine, se taie felii nu foarte groase, se mai spala de 2-3 ori sa iasa amidonul din ei, si se...

Read more »

Coşuleţe cu frăguţe

  Ingrediente: 7 albuşuri 300g zahăr pudră 1 linguriţă esenţă de vanilie 200g făină Ingrediente crema:2 lămâi ,200g unt ,300g zahăr, 4 ouă ,300g frişcă ,200g frăguţe sau zmeură   Mod de preparare: Se bat uşor albuşurile şi se incorporează progresiv zahărul cu o spatulă de lemn. Nu se bat prea mult. Se adaugă...

Read more »

Cartofi cu ardei la cuptor

  Ingrediente: 500 g cartofi ulei 1 ceapa 1 ardei gras 1 lingurita mustar sare piper concentrat Delikat 1 lingurita mustar 100 g pasta de tomate patrunjel verde   Mod de preparare: Cartofii curatati se taie felii. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei impreuna cu feliile de cartofi. Cand...

Read more »

Retete de post:Telina cu ciperci si masline

  Ingrediente: 2 teline taiate cuburi 1 ceapa taiata marunt 200 gr masline fara samburi 200 gr ciuperci taiate felii 1 lingura faina 1 ceasca vin 150 ml suc de rosii 1/2 lamaie 1 ligurita zahar 1 foaie de dafin sare piper   Mod de preparare: Telina se prajeste in putin ulei, se adauga...

Read more »

Ciperci cu fasose verde la cuptor

  Ingrediente : 1 kg ciuperci 2 linguri de ulei de masline cu boia de ardei iute 1 kg fasole verde 2 cepe usturoi pisat sare piper Mod de preparare : Se curata ciupercile, se spala, se taie bucatele si se calesc in apa cu sare dupa gust. Se spala fasolea, se rupe bucati,...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Vodka Martini (video)

Cum se prepara Cocktail Vodka Martini (video)

  Ingrediente: 100 ml chilled vodka 6 ml (2 dashes) extra dry vermouth 1 lemon some ice cubes 1 martini glass 1 cocktail strainer 1 knife or canal 1 50ml shot measure   Cum se prepara Cocktail Vodka Martini

Read more »

Retete de post:Dovlecei cu masline

  Ingredinte: 2 buc. dovlecei 1 catel de usturoi 1 buc.ceapa 100 g masline 5 linguri de ulei 1 pahar de vin alb 1 lingura de faina zeama de lamiie busuioc 1 lingura de bulion 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Dovleceii se spala, se sterg si se taie in felii de...

Read more »

Coşuleţe cu fructe

  Ingrediente: 3 uni făină 1 cană untură coaja de la 1 lămâie 1 linguriţă bkarbmat 1 plic budincă de vanilii 200ml lapte 3 kiwi 4 portocale 3 mere strugure cu bocbe mari 1 pară 1grepfrut cu miez roşu 1 ananas   Mod de preparare: Se amestecă bine făina, untura, bicarbonatul, coaja de lămâie...

Read more »

Retete de post:Bomba de orez

  Ingrediente: 1/2 kg orez 4 linguri de zahar 150 grame de nuci apa   Mod de preparare: Se pune orezul la fiert cu o cantitate tripla de apa.Cand e apropae fiert si scazut se adauga zaharul si nucile macinate. Se mai lasa sa fiarba pana ce compozitia devine foarte groasa.Se alege o forma...

Read more »

Retete de post:Ciuperci umplute la cuptor

  Ingrediente: 1kg ciuperci cu palaria mare de sera albe frumoase 1 leg.marar 1 ceapa mare 150 grame branza tofu 1 catel mic de usturoi delikat piper   Mod de preparare: Se spala cipercile si se scot cu grija coditele; daca sunt prea stranse in interior se mai decupeaza putin inauntru ciuperca  1/2 din...

Read more »

Orez chinezesc

Ingrediente : 3 cupe de orez spalat in mai multe ape 4 linguri de ulei de masline 1 lingurita de sare 2-3 linguri de sos soia 1 borcan mic de mazare boabe 200 g de kaizer 3 cepe verzi  2 oua batute spuma piper Mod de preparare : Se pun intr-o cratita mare 4...

Read more »

Covrigei din castane

Covrigei din castane

  Ingrediente: 500g castane 2 gălbenuş 50g unt 150g zahăr 1 lingură smântână 50g migdale   Mod de preparare: Se curăţă castanele de coajă şi se fierb în lapte până se înmoaie. Se dau apoi prin sită deasă. In piureul obţinut se adaugă gălbenuşurile, untul şi zahărul şi se amestecă energic compoziţia obţinută. Când...

Read more »

Retete de post:Ciuperci cu maioneza de post

  Ingrediente: 500 gr de ciuperci 1 cartof ulei sare 1 linguritza de mustar   Mod de preparare: Se dau intr-un clocot cipercile (nu prea mult ca isi pierd vitaminele), se scurg, se racesc si se taie mic. Se fierbe cartoful, se raceste bine (sa fie chiar foarte rece), se piseaza ca de piure...

Read more »

Salată de dovlecei

Ingrediente: 3 dovlecei 1 ceapă (după plac) 3 linguri ulei oţet (după gust) sare piper roşii   mărar   Mod de preparare: Se spalăşi se curăţă dovleceii, se taie bucăţi şi se punla fiert în apă sărată. După ce s–au muiat, se lasă să se scurgă şi să se răcească. Apoi se storc bine...

Read more »

Retete de post:Orez cu rosii la cuptor

  Ingrediente: 1 kg rosii 1 capatana usturoi 1 ceasca ulei 1 kg orez 3 ardei 1 legatura patrunjel 1 kg de masline negre   Mod de preparare: Se indeparteaza coaja si semintele rosiilor si se taie marunt. Intr-o tava obisnuita, dupa ce se tapeteaza cu ulei, se pun jumatate din rosii. Se presara...

Read more »

Pilaf cu soia şi ciuperci

Pilaf cu soia şi ciuperci

  Ingrediente: 1 cană de orez 2 cepe 100 g soia 100 g ciuperci 2 morcovi sare piper ulei 1 legă­tură pătrunjel   Mod de preparare: Fierbi soia în apă clocotită cu sare timp de 30 de minute. în acest timp, cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în ulei încins. Cureţi morcovul şi...

Read more »

Portocale în aluat

Portocale în aluat

  Ingrediente: 4 portocale 2 ouă 4 linguri făină 2 linguri rom 4 linguri zahăr 50g unt 250ml ulei   Mod de preparare: Se curăţă portocalele, se taie în felii şi se scot sâmburii. Se pun într-un castron cu 2 linguri rom şi 2 zahăr. Se ţin astfel 30 de minute. Intr-un alt castron,...

Read more »

Tocanita de fasole boabe cu masline

  Ingrediente: 500 g fasole boabe fierte 4 cepe 200 g masline cimbru sare boia ulei bulion   Mod de preparare: Ceapa se taie marunt, se caleste cu sare si cu ulei, se adauga boiaua si bulionul si se fierbe cu putina zeama din fasole pina se inmoaie. Se adauga sarea, cimbrul si maslinele....

Read more »

Retete de post:Salata de orez

  Ingrediente: 1 ceasca de orez 4 ardei grasi 4 rosii mari 4 cepe potrivite ulei otet sare piper 1 legatura de marar   Mod de preparare: Orezul se alege, se spala si se fierbe in apa cu sare, dupa care se pune intr-o salatiera. Rosiile crude si ardeii copti se taie marunt. La...

Read more »

Salată de vinete prăjite

Ingrediente: 2 vinete mari 5–6 cepe  5 linguri ulei 750 g roşii 5 ardei copţi curăţaţi şi tăiaţi felii sare   Mod de preparare: Se coc vinetele, se curăţă fierbinţi şi se lasă să se scurgă pe un fund de lemn. În ace st timp se fierb roşiile şi se trec prin strecurătoare, se...

Read more »

Retete de post:Icre din fasole alba

  Ingrediente: 1/2 kg. fasole alba uscata ulei 1 lamiie sare boia piper 100 gr.masline 1 buc.ceapa   Mod de preparare: Se pune la fiert fasolea inmuiata din ajun in apa rece cu sare. Cind s-a inmuiat, se scurge zeama (care se poate servi separat cu taitei), iar fasolea se trece printr-o sita deasa....

Read more »

Rosii prajite

  Ingrediente: 1 kg rosii 150 ml untdelemn 1 legatura patrunjel verde 2 catei de usturoi 100 g faina sare Mod de preparare: Se spala si se taie rosiile in felii groase. Se sareaza si se lasa in castron 20 de minute, dupa care se dau prin faina si se prajesc in untdelemnul incins....

Read more »

Retete de post: Ciuperci cu praz

  Ingrediente: 800g ciuperci 800g praz subtire 300g rosii 300ml suc de rosii 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar   Mod de preparare: Ulei, sare, piper. Se curata ciupercile, se spala bine, se taie felii si se inabusa in ulei. Prazul se taie in bucati de 2 cm lungime si se caleste...

Read more »

Mancare boiereasca

  Ingrediente: 1,1/2 kg ardei capia (poate fi si ardei gras) sare usturoi 1 kg rosii 1 ceapa ulei   Mod de preparare: Se coc ardeii, se curata, se scot cotoarele si samburii si se taie fasii destul de groase. Rosiile se toaca la robot sau se dau prin razatoare. Ceapa tocata se caleste...

Read more »

Friptură de porc învârtită

Friptură de porc învârtită

O reteta delicioasa de friptura de porc invartita din: carne, oua, sunca, vin, rosii, ciuperci, masline, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 felii de carne 8 ouă 8 felii de şuncă 1/2 pahar cu vin 1/2 kg roşii conservate în suc sau bulion 5-6 ciuperci 15 măsline 50 ml ulei sare piper   Mod...

Read more »

Retete de post:Vinete la cuptor

  Ingrediente: 3-4 vinete 6 ardei grasi 600 g rosii 1 ceapa 6 catei usturoi 100 ml ulei marar si patrunjel verde sare   Mod de preparare: Coaceti vinetele si ardeii ca pentru salata. Curatati vinetele, scurgeti-le de zeama. Intr-o cratita puneti jumatae din vinete, rupte fisii,apoi jumatate de ardei copti rupti la fel,...

Read more »

Banane caramel

Banane caramel

  Ingrediente: 4 banane coapte 100 ml ulei floarea soarelui Ingrediente caramel : 1 cană zahăr ,1/4 cană susan Ingrediente pane: 2 linguri făină ,1/2 lingură amidon ,1 ou ,sare   Mod de preparare: Se amestecă făina cu oul şi amidonul până se obţine o pastă omogenă, lipicioasă. Se decojesc bananele şi se taie...

Read more »

Tartă cu mere şi ghimbir

  Ingrediente: 300g făină 800g mere 200g unt 4 gălbenuşuri 50ml lapte 200g zahăr 100g ghimbir proaspăt 1 lingură scorţişoară 1 lin­guriţă praf de copt 1 lămâie 1 plic zahăr vanilat 1 vârf de cuţit zahăr   Mod de preparare: Se amestecă făina cernută cu praful de copt şi sarea, apoi se adaugă 150g...

Read more »

Salată de conopidă II

  Ingrediente: 1 conopidă potrivită 1 salată verde mică 2 castraveţi 1 morcov mic 1 ardei roşu 1 legătură mărar sare 2 liguri ulei 3 linguri suc de lămâie   Mod de preparare: Conopida şi salata se spală bine sub jet de apă. Castraveţii se taie rondele subţiri, morcovul se dă prin răzătoarea mare,...

Read more »

Salată de ardei

  Ingrediente: 6-7 ardei graşi 1 ceapă 1 avocado 2 linguri suc de lămâie 2 linguri ulei de măsline sare 1 legătură pătrunjel verde 1 salată verde mică   Mod de preparare: Ardeiul şi ceapa se taie fideluţă, avocado se taie cubuleţe mici şi pătrunjelul se toacă fin. Se amestecă toate ingredientele şi se...

Read more »

Retete de post:Musaca din vinete si cartofi

  Ingredinte: 1 kg.vinete 1/2 kg.ardei gras 1 buc conopida mica 1 kg.cartofi rosii proaspete (bulion) 300 gr.ulei  Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja, dupa care se curata. Ardeiul si conopida se prajesc putin in ulei. Vinetele se coc sau se pot taia felii, dupa care se prajesc la fel ca si...

Read more »

Dovlecei prajiti

  Ingrediente: 750 g dovlecei mici 1 ceapa verde 1 foaie de dafin 1/4 lingurita nucsoararasa sare piper negru macinat 1/4 l apa faina ulei pentru prajit Mod de preparare: Se curata dovleceii de coaja, se indeparteaza extremitatile si se taie bucati lungi de circa 5 cm. Se pun intr-un castron impreuna cu ceapa,...

Read more »

Retete de post:Icre de post

  Ingrediente: 1 ceasca de gris 3 cesti de suc dulce de rosii 2-3 cepe 1 ceasca de ulei sare piper   Mod de preparare: Sucul de rosii se pune la foc mic sa clocoteasca. Se adauga in ploaie grisul, se amesteca cu grija pana ce grisul se umfla. Se ia de pe foc...

Read more »

Retete de post:Conopida sote

Ingredinte: 1 buc. conopida 100 gr. margarina sare piper Mod de preparare: Conopida rupta bucatele se spala si se fierbe in apa clocotita cu sare. In momentul servirii, se scoate si se scurge. Se presara cu margarina topita si se potriveste de sare si piper. Se serveste fierbinte.   Pofta buna!

Read more »

Fluturaşi cu ghimbir

  Ingrediente: 3 gălbenuşuri 2 ouă 50 g unt 500 g făină 2 linguri ghimbir marinat 1 linguriţă bicarbonat 250 g zahăr pudră   Mod de preparare: Se amestecă gălbenuşurile cu cele 2 ouă, untid şi zahărul praf, ghimbirul şi bicarbonatul. Treptat, se adaugă făina, amestecând încontinuu. Se întinde aluatul într-o foaie de 5mm...

Read more »

Retete de post:Cartofi cu sos picant

  Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapa 2 catei de usturoi 5 rosii 1 lingura de bulion boia de ardei iute ulei sare piper Mod de preparare Ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit se calesc in ulei pina se inmoaie. Se adauga rosiile taiate cubulete,1 lingurita de boia de ardei iute si bulionul. Se...

Read more »

Tort de lămâie cu mac

Tort de lămâie cu mac

  Ingrediente: 350g unt nesărat 350g zahăr praf 3 linguri cu vârf mac 2 lămâi 70g gem de lămâie 6 ouă 120 ml lapte 350g făină zahăr praf pentru ornat Ingrediente umplutura:150g gem de lămâie, 130g brânză mascarpone   Mod de preparare:  Se pregătesc două tăvi rotunde cu diametrul de 23 cm fiecare (se...

Read more »

Plăcintă cu ciuperci

Plăcintă cu ciuperci

  Ingrediente: 450 g ciuperci 3 cepe sare piper boia 300 g făină drojdie cât o nucă 2 linguri mar­garină apă călduţă   Mod de preparare: Frămânţi un aluat din făină, drojdie, un praf de sare, încorporezi la sfârşit margarina şi-l laşi la loc mai cald să crească. în acest timp, pregăteşti umplutura: cureţi...

Read more »

Ruladă de pui cu spanac

Ruladă de pui cu spanac

  Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui 2 ouă 2 morcovi fierţi 1 ceapă 200 g spanac (congelat sau din conservă) 1 castravete murat   Mod de preparare: Pui să fiarbă un ou în apă rece, ceapa o cureţi, o toci mărunt şi o pui să se înăbuşească, iar morcovii îi pui să fiarbă...

Read more »

Sfinţişori

Sfinţişori

  Ingrediente: 1 kg faină 50 g drojdie 300 g zahăr + 4-5 linguri zahăr 4 ouă + 1 ou (pentru uns) 400 ml lapte 100 g unt 100 ml ulei coaja rasă de la 1 lămâie şi 1 portocală 1 fiolă esenţă de vanilie 1 plic zahăr vanilat sare 300 g miere 500...

Read more »

Supă de porumb verde

Ingrediente: 6 ştiuleţi de porumb 6 l apă 1 morcov 1 pătrunjel 1 ceapă 2 pahare lapte 1 lingură unt proaspăt 1 lingură făină 1 ou sare 1/2 linguriţă mărar tocat   Mod de preparare: Cu un cuţit foarte bine ascuţit se taie toate boabele de po­rumb de pe coceni. Se pun la fiert...

Read more »

Supă de mazăre uscată cu smîntînă

  Ingrediente: 200 g mazăre 2 cartofi 1 ceapă 1 linguriţă unt 1 gălbenuş de ou răscopt 1/2 pahar smîntînă 1 linguriţă făină sare mărar tocat pîine tăiată cuburi şi prăjită   Mod de preparare: Se fierbe mazărea cu zarzavatul. Se strecoarăşi se dau prin sită numai mazărea şi cartofii. Se subţiază cu apa...

Read more »

Triunghiuri fragede

  Ingrediente: 200 g unt 250 g brânză de vaci 300 g făină 1 linguriţă bicarbonat sare 1 linguriţă oţet Ingrediente umplutură: 300 g nuci măcinate 350 g gem de căpşune 2 linguri zahăr 1 ou   Mod de preparare: Freci untul spumă şi-l amesteci cu brân­za trecută prin sită, bicarbonatul stins cu oţet,...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Pomegranate Mojito (video)

Cum_se_prepara_Cocktail_Pomegranate_Mojito

O reteta simpla despre Cum se prepara Cocktail Pomegranate Mojito: Ingrediente: 60 ml pomegranate juice 60 ml white rum 120 ml club soda ½ lime , chopped a few mint leaves 1 sprig of mint , for garnish 1 tsp sugar crushed ice 2 tsp pomegranate seeds 1 tall glass 1 wooden pestle 1...

Read more »

Tort cu nucă si gem

Tort cu nucă si gem

  Ingrediente: 3 şi 1/2 câni făină 1 cană zahăr 1/2 cană ulei 1 cană apă 1 cană nucă măcinată 1 linguriţă bicarbonat Pentru umplutură ai nevoie de: 800 g gem acrişor 1 cană nucă măcinată Pentru glazură ai nevoie de: 250 g zahăr pudră 6 linguri cacao 8 linguri apă clocotită 2 linguri...

Read more »

Sos de castraveţi

  Ingrediente: 1 lingură untură 1 lingură făină 1 ceapă mică 2 castraveţi acri 1 lingură bulion 1 lingură oţet 1 lingură zahăr 2 pahare zeamă de carne sare   Mod de preparare: Se prăjeşte ceapa tocată mărunt în untură împreună cu făina pînă cînd se îngălbeneşte. Se stinge cu zeama de carne şi...

Read more »

Unt cu raci

Ingrediente: 200 g unt 25 raci 1 linguriţă pastă de tomate sare   Mod de preparare: Se fierb racii în apă sărată. Cînd sînt fierţi şi răciţi, se alege carnea, se dă prin maşina de tocat sau se toacă cu satîrul foarte mărunt şi se freacă untul, un praf de sareşi o linguriţă pastă...

Read more »

Supă cu orez şi smîntînă

  Ingrediente: supă de carne de vacă sau de pasăre 4 linguri orez 6 linguri smîntînă 6 felii lămîie sare   Mod de preparare: Se fierbe orezul în apă sărată. Cînd este fiert, se strecoară, se spală cu apă rece şi se lasă să se scurgă bine. Se pun în castron orezul, feliile de...

Read more »

Supă de carne de vacă

  Ingrediente: 1 kg carne 3 l apă 2 morcovi 1 pătrunjel 1 ţelină 1 ardei gras 1 ceapăşi cîteva foi galbene de ceapă 5 boabe ienibahar 1 foaie de dafin sare tăiţei   Mod de preparare: Se pune la foc carnea bine spălată, împreună cu apa rece şi se lasă oala descoperită pînă...

Read more »

Retete de post: Crochete de legume cu sos de mustar

Ingrediente pentru crochete: 1/2 kg. cartofi 2 buc. morcov 2 buc. radacina patrunjel 1 conopida mijlocie 1 buc. ceapa piper boia dulce verdeata tocata sare 1 lingura margarina vegetala 200 ml ulei 1 cana pesmet Ingrediente sos: o capatina usturoi, 2 linguri mustar, o legatura de patrunjel verde, ulei, sare Mod de preparare: Legumele...

Read more »

Chec cu nuca si scortisoara

Chec cu nuca si scortisoara

  Ingrediente: 1 kg făină 250 g zahăr pudră 250 g margarină 200 g miez de nucă măcinată 500 ml suc de fructe 1 lingură scorţişoară măcinată 1 lingură coajă rasă de lămâie 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă bicar­bonat   Mod de preparare: Incălzeşti puţin margarina pe baie de aburi, apoi o...

Read more »

Sos de tarhon

  Ingrediente: 1 lingură untură 1 lingură făină 1 pahar zeamă de carne 1 ceapă 1/2 linguriţă zahăr 1 lingură tarhon tocat 1/2 ceaşcă smîntînă sare   Mod de preparare: Se prăjeşte ceapa în untură pînă ce se îngălbeneşte, se adaugă făina, se mai prăjeşte puţin. Apoi se stinge cu zeamade carne, se pune...

Read more »

Briose aromate

Briose aromate

  Ingrediente: 280 g făină 50 g zahăr pudră + 2 linguri 1 ou 3 linguri pline cu vârf unt 1/2 pachet drojdie (de 25 g) 1/2 praf de copt 9-10 linguri lapte nucşoară 1/2 linguriţă scorţişoară sare   Mod de preparare: Dizolvi drojdia în laptele călduţ cu puţin zahăr şi 1 lingură de...

Read more »

Sos de unt cu gălbenuş

Ingrediente: 125 g unt 5 gălbenuşuri zeama de la o lămîie sare   Mod de preparare: Într–un castron mic, aşezat într–un vas cu apă clocotită, se freacă untul, adăugînd gălbenuşurile unul cîte unul. Se amestecă neîncetat pînă se înfierbîntă, fără însă să fiarbă. Se adaugă sarea şi zeama de lămîie.   Pofta buna!

Read more »

Fructe din biscuiţi si nucă de cocos

Fructe din biscuiţi si nucă de cocos

  Ingrediente: 200 g biscuiţi obişnuiţi 200 g nucă de cocos albă 250 g zahăr pudră 150 g jeleuri 8 linguri gem de caise 2 linguri nucă de cocos galbenă 2 linguri nucă de cocos roşie   Mod de preparare: Tai jeleurile cubuleţe, dai biscuiţii prin maşina de tocat, apoi le amesteci cu gemul,...

Read more »

Sos de hrean cu smîntînă

Ingrediente: 1 pahar smîntînă 1 lingurişă hrean ras 1 lingură oţet 1 linguriţă sfeclă roşie coaptă sau fiartă 1/2 linguriţă zahăr sare   Mod de preparare: Se amestecă hreanul ras cu oţetul, sarea, zahărul, sfecla rasă şi un pahar de smîntînă.   Pofta buna!

Read more »

Ficăţei de pui cu cartofi la cuptor

Ficăţei de pui cu cartofi la cuptor

O reteta simpla si delicioasa de ficatei de pui cu cartofi la cuptor din: ficat de pui, ceapa, cartofi, oua, faina, verdeata, sare si ulei. Ingrediente: 350 g ficat de pui 1 ceapă 5-6 cartofi 3 ouă 1 lingură făină verdeaţă sare 50 ml ulei o oală o tigaie o cratiţă sau alt vas...

Read more »

Retete de post: Riami la cuptor

  Ingrediente: 1 kg cartofi 1 kg dovlecei 1/2 kg vinete 1/2 kg fasole verde 4 cepe 4 ardei grasi verzi 1 legatura de patrunjel 2 catei de usturoi sare piper ulei de masline Mod de preparare: Spalati foarte bine legumele,curatati cartofii,ceapa,fasolea verde si usturoiul. Intr-un lighean mare taiati cartofii cuburi,vinetele si dovleceii in...

Read more »

Sufleu de spanac cu parmezan

  Ingrediente: 1 kg spanac 1 lingură făină 1 pahar smîntînă 3 linguri parmezan (caşcaval sau brînză de oi) 2 linguri unt 3 ouă sare pesmet   Mod de preparare: Se fierbe spanacul în apă sărată, se scurge, se toacă mărunt şi se lasă la lo parte. Într-un vas se prăjeşte puţin făina cu...

Read more »

Borş de berbec

  Ingrediente: 750 g carne de berbec 1 l apă 0,5 l borş 1 ceapă 1 morcov 1 pătrunjel 1 ardei gras 5-6 roşii 2 linguri orez leuştean sare   Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi, se pune la fiert cu apa şi se spumează. Se adaugă sarea, ceapa, morcovul şi pătrunjelul tăiate...

Read more »

Retete de post:Macaroane cu cartofi

  Ingrediente: 500 g macaroane 5-10 cartofi 2 buc.ceapa ulei piper boia   Mod de preparare: Aveti nevoie de macaroane fierte in apa cu sare,cartofi fierti in coaja si ceapa.Se caleste ceapa pana devine aurie,se adauga cartofii taiati cubulete si se calesc putin impreuna,dupa care se adauga macaroanele si se mai amesteca putin. Condimentati...

Read more »

Supă de cartofi (cremă)

  Ingrediente: 2 l apă 500 g cartofi 1 ceapă 1 pahar smîntînă 1 lingu­riţă făină 1 lingură pătrunjel tocat 1 linguriţă unt sare pîine prăjita   Mod de preparare: Se fierb cartofii tăiaţi cuburi mici împreună cu ceapa tocată mărunt. Cînd sînt fierţi, se strecoară prin sită. Se trec cartofii prin sităşi se...

Read more »

Conopidă cu brânză de post

Conopidă cu brânză de post

  Ingrediente:  500 g conopidă congelată 200 g brânză de post 3 linguri bulion 1 lingură ulei 1 ceaşcă de apă 1 linguriţă miere sare piper   Mod de preparare: Decongelezi conopida, o fierbi 10 minute în apă cu sare, o strecori şi o desfaci în bucheţele pe care le aşezi într-o tavă unsă...

Read more »

Pui sote cu sos de smantană si morcov

Pui sote cu sos de smantană si morcov

  Ingrediente: 2 piepturi de pui 100 g unt 1 ceapă 3 linguri făină 300 ml lapte 250 g smântână 600 g morcovi sare Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi pe care le înăbuşi în 50 g de unt cu 2-3 linguri de apă, apoi le scoţi într-o cratiţă. Speli apoi mor­covii,...

Read more »

Retete de post: Supa de cartofi

  Ingredinte: 1/2 kg. cartofi 2 buc. morcov 1 buc. pastirnac 1 radacina patrunjel 1/2 ceapa Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa, se spala si se taie subtire dupa care se aseaza intr-un vas cu apa si putina sare si se pun la foc. Cind zarzavatul este pe jumatate fiert, se adauga...

Read more »

Unt cu rocfort

Ingrediente: 200 g unt 50 g brînză rocfort (Bucegi)   Mod de preparare: Se trece brînza prin sită, se pune într–un castronel, se adaugă untul şi se freacă cu lingura de lemn pînă ce devine spumos. Se pune la rece pînă la întrebuinţare.   Pofta buna!

Read more »

Cum se prepara Cocktail Amaretto Colada (video)

Cum se prepara Cocktail Amaretto Colada (video)

  Ingrediente: 50 ml amaretto 25 ml golden rum 100 ml pineapple juice 25 ml coconut cream 75 ml cream Some ice cubes 1 old-fashioned glass 1 ice crusher (or wooden pestle) 1 ice scoop (or cup) 1 blender   Cum se prepara Cocktail Amaretto Colada

Read more »

Cum se prepara Cocktail China White (video)

Cum se prepara Cocktail China White (video)

  Ingrediente: 25 ml white crème de cacao liqueur 25 ml baileys 1 shooter glass 1 teaspoon   Cum se prepara Cocktail China White

Read more »

Retete de post: Supa de rosii cu fidea II

  Ingrediente: 2 ardei 2 morcovi 2 cartofi 1 dovlecel 1 kg rosii fidea   Mod de preparare: Pun la fiert intr-o oala 2 ardei,2 morcovi,2 cartofi,1 dovlecel si rosii taiate in 4 pina umplu aproape oala,pui apa cat mai incape si le pui la fiert. Cind sunt fierte toate alea,scurgi zeama intr-o alta...

Read more »

Supă cu zdrenţe

Ingrediente: carne de vacă sau de pasăre 2 ouă 2-3 linguri făină sare zarzavat   Mod de preparare: Se bat ouăle spumă cu furculiţa, se adaugă făina puţin cîte puţin şi sarea. Se freacă cu lingura pînă cînd se obţine o pastă groasă ca o smîntînă. Se pune la foc supa strecurată într-o oală...

Read more »

Sos de roşii

  Ingrediente: 500 g roşii bine fierte şi strecurate sau 2 linguri de bulion (pastă) 1 linguriţă zahăr 1 linguriţă oţet 2 linguri de unt 3/4 pahar zeamă de carne sau apă sare   Mod de preparare: Se pune într–o cratiţă apa, bulionul, zahărul oţetul şi sarea, se lasă pe foc ca să dea...

Read more »

Retete de post: Supa de rosii cu fidea I

  Ingredinte: 1 kg. rosii 1ceapa 1 ardei zahar 1 legatura patrunjel 1 legatura marar fidea (fara ou) sare boabe de piper Mod de preparare: Ceapa si ardeiul se curata, se toaca marunt si se calesc. Rosiile se spala, se dau pe razatoare si se adauga peste ceapa si ardei. Se fierb 10-15 minute,...

Read more »

Paste cu carne de porc, ciuperci şi măsline

Paste cu carne de porc, ciuperci şi măsline

  Ingrediente: 250 g muşchi de porc 250 g paste făinoase 200 g ciuperci 100 g măsline 50 g caşcaval 2 roşii din bulion zeama de la 1/2 de lămâie 2 ouă 150 ml ulei 2 căţei de usturoi sare piper busuioc sau oregano uscat   Mod de preparare: Pui la fiert pastele în...

Read more »

Supă de zarzavat cu smîntînă

  Ingrediente: 3 l apă 1 morcov mic 1 pătrunjel mic 1 mînă de fasole verde 2 cartofi 3-4 roşii 1 linguriţă făină 1 lingură unt 1 linguriţă pătrunjel şi mărar tocat 1/2 pahar smîntînă sare   Mod de preparare: Se pun la fiert morcovul, pătrunjelul şi ceapa, tăiate ca fideaua, fasolea tăiată bucăţele,...

Read more »

Borş de fasole verde

  Ingrediente: 2 l apă 300 g fasole 1 morcov 1 pătrunjel 500 g roşii 1 lingură unt 1 linguriţă făină 1/2 pahar smîntînă verdeţă tocată sare   Mod de preparare: Se prăjeşte zarzavatul foarte fin tăiat, în unt, împreună cu făina. Se stinge cu apa, se adaugă fasolea tăiată bucăţi, sarea şi se...

Read more »

Retete de post:Salata de cartofi

  Ingrediente: 4 buc. cartofi 4 buc. ardei grasi citeva fire de ceapa verde 4-5 buc. rosii 100 gr. masline sare piper otet zeama de lamiie ulei patrunjel tocat 2 catei de usturoi   Mod de preparare: Cartofii fierti in coaja se curata si calzi se taie felii. Rosiile se taie la fel felii,...

Read more »

Ciuperci cu mămăligă

Ciuperci cu mămăligă

  Ingrediente: 200 g mălai 1 cutie ciuperci (400 g) 2 cepe 1/2 ceaşcă ulei boia de ardei 1 legătură mărar sare piper   Mod de preparare: Fierbi o mămăligă mai moale din mălai, apă şi sare. Cureţi apoi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în ulei. Adaugi ciupercile scurse de zeamă şi...

Read more »

Retete de post:Brocoli cu cascaval de post

  Ingrediente: 500 gr brocoli (conopida) congelat 200 gr cascaval de post delikat piper Mod de preparare: Intr-un vad yena uns cu margarina sau ulei, pui un strat de brocoli (conopida), un strat de cascaval ras de post, delikat si piper si inca un strat de brocoli si deasupra ultimul de cascaval. Se da...

Read more »

Ghiveci de legume cu masline

Ghiveci de legume cu masline

  Ingrediente: 8 cartofi 2 ţeline 4-5 fire praz 200 g măsline 1/2 l suc de roşii 1 lingură condiment tip Vegeta 1 linguriţă piper 1 linguriţă cimbru 1 legătură pătrunjel ulei   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli, îi tai felii subţiri pe care le prăjeşti în ulei încins. Procedezi la fel...

Read more »

Ingheţată de ghimbir

  Ingrediente: 4 gălbenuşuri 125g zahăr praf 120 ml apă 1300 ml frişca 100 g felii subţiri de ghimbir fierte în simp de zahăr 3 linguri de whisky sau coniac   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile bine cu zahărul şi cu apa până când se dizolvă zahărul şi s-a obţinut o compoziţie omogenă....

Read more »

Mancare de cartofi cu carnaţi afumati

Mancare de cartofi cu carnaţi afumati

  Ingrediente: 5-6 cartofi 4-5 cârnaţi afumaţi subţiri 2 cepe 2 linguri de bulion diluat într-o cană – o cană şi jumă­tate de apă 2-3 linguri de smântână o cratiţă nu foarte înaltă   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o toci cât mai mărunt cu putinţă şi o pui la călit în ulei împreună...

Read more »

Maioneză

Ingrediente: 1linguriţă de ou răscopt 1 gălbenuş crud 1 linguriţă muştar 1 linguriţă zeamă de lămîie 2 ceşcuţe ulei sare   Mod de preparare: Gălbenuşul de ou răscopt se dă prin sită, se pune într–un castron, se amestecă cu puţin ulei. Se adaugă apoi gălbenuşul crud şi se amestecă turnînd uleiul puţin cîte puţin....

Read more »

Salată de vinete si ardei gras

Ingrediente: 2 vinete mari 1 ceapă (după plac) 3–4 linguri ulei un vîrf cuţit piper (facultativ) sare ardei gras roşii    Mod de preparare: Se coc vinetele, se curăţă cît sînt fierbinţi şi se lasă pe unfund de lemn să se scurgă bine. Se toacă cu tocătorul de lemn, se pune într–un castron şi...

Read more »

Retete de post: Supa de zarvaturi

  Ingrediente: 4 morcovi 4 cepe 2 cartofi 1 dovlecel 1 verzisoara dulce 2 ardei patrunjel sare 1 ceasca de orez 2 cesti de suc de rosii   Mod de preparare: Se toaca zarzavaturile si se pun la fiert in 3 litri de apa. Cand sunt bine fierte se scot, se adauga orezul si...

Read more »

Borş de pui

  Ingrediente: 1 pui tînăr 2 l apă borş 1 pătrunjel 1 morcov 1 ceapă 2 roşii 2 linguri orez 1/2 lingură mărar şi pătrunjel tocat 1 ou sare   Mod de preparare: Morcovul, pătrunjelul şi ceapa tăiate ca fideaua se pun la fiertcu apa. Cînd zarzavatul este fiert pe jumătate, se adaugă puiul...

Read more »

Unt cu muştar

Ingrediente: 200 g unt 25 g muştar sare   Mod de preparare: Se freacă untul cu lingura de lemn pînă ce devine ca o cremă, se adaugă muştarul şi un praf de sare. Se amestecă bine şi se pune la rece pînă la întrebuinţare.   Pofta buna!

Read more »