sâmbătă, 23 iunie 2012

Retete #19


Retete:

Pateu de ţelină

Pateu de ţelină

  Ingrediente: 2 ţeline 200 g brânză de vaci 3 linguri smântână 2 linguri ulei 1 ceapă mică 2 căţei usturoi 1/2 linguriţă suc de lămâie sare după gust   Mod de preparare: Cureţi ţelinele de coajă şi le treci prin răzătoarea cu ochiuri mici, apoi le stropeşti cu zeamă de lămâie. Brânza de...

Read more »

Caras în sos

  Ingrediente: 2 caraşi 250ml vin alb l/2 pahar oţet de vin alb l lingură zahăr 1 kg roşii (3 cutii roşii în bulion) 200g smântână 1pahar ulei 50g unt topit l căţel de us­turoi 2 foi de dafin sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele de intestine şi de solzi, se...

Read more »

Prăjitură cu mere si budincă

Prăjitură cu mere si budincă

  Ingrediente: 1,5 – 2 kg mere 4 plicuri budincă de vanilie 4 plicuri zahăr vanilat 24 linguri zahăr tos 4 linguri zahăr pudră 4 albuşuri 1 pachet margarină 2 l lapte   Mod de preparare: Cureţi merele, le tai felii subţiri şi le aşezi în straturi într-o tavă unsă cu toată margarina. Presari...

Read more »

Sos de ciuperci

Sos de ciuperci

  reţetă ungurească Ingrediente: 400 g cuperci 200 ml ulei 1 ceapă 1 legătură pătrunjel pesmet un cubulet concentrat de legume   Mod de preparare: Cureţi, speli şi tai felii subţiri ciupercile, le căleşti în ulei, la foc mic, apoi adaugi ceapa tocată mărunt şi laşi să se călească încet, până când se înmoaie...

Read more »

Friptura de porc

Ingrediente: 1,6 kg pulpă de porc 2 cepe tocate peştişori 1 morcov tăiat rondele 5 căţei de usturoi 2-3 foi de dafin 1 linguriţă de cimbru mărunţit 1 lingură de pastă de tomate 1 linguriţă de boia dulce 75 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Punem în cratiţă uleiul, zarzavatul tocat, peste...

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 1 (video)

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 1 (video)

  Vrajitoriile lui Jamie Oliver I

Read more »

Sufleu de vanilie

  Ingrediente: 1 pahar lapte 1/2 baton vanilie 30 g unt 6 ouă 100 g zahăr 2 linguriţe de făină de cartofi   Mod de preparare: Laptele, făina, zahărul, 10 g unt, 3 gălbenuşuri şi vanilia se pun la foc şi se amestecă pînă se îngroaşă, apoi se mai pun 3 gălbenuşuri. Albuşul se...

Read more »

Ciorbă cu perişoare de peşte

  Ingrediente: 1 peşte indigen de circa 1 kg (indiferent de specie) 1 morcov 1-2 cepe 1 rădăcină de pătrunjel 2-3 linguri zarzavat la borcan sau 1 lingură pastă de ardei 2 roşii din conservă sau 1 pahar de suc de roşii 2-3 cartofi piper sare 2-3 linguri ulei 1 lingură griş 2-3 linguri...

Read more »

Tartă cu căpşuni sau fragi

  Ingrediente: 250 g aluat fraged 150 g frişcă bătută 800 g căpşuni sau fragi 700 g pentru jeleu 300 g zahar pesmet 400 g cremă de vanilie de ec   Mod de preparare: Din aluat sc coace o tartă pentru 6 persoane şi pe fundul ei se întinde crema de ecler, apoi un...

Read more »

Reţete de post: Placintă cu soia

Reţete de post: Placintă cu soia

  Ingrediente aluat: 500 g făină 1/2 cană ulei 25 g droj­die 2 linguri zahăr 1/2 linguriţă de sare Ingrediente umplutură: 1 pachet soia 2 cartofi sare piper cim­bru oregano   Mod de preparare: Dizolvi drojdia într-o ceaşcă de apă caldă cu o lingură de făină şi zahăr şi laşi maiaua obţinută să dospească...

Read more »

Cod cu fasole verde şi ceapă caramelizată

  Ingrediente: 700g file de cod 400g fasole ver­de 2 cepe mari 1lingură pastă de tomate l linguriţă pastă de ar­dei dulce 1lămâie 150ml ulei 1leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparate: Se curăţă peştele, se spală, se scurge şi se şterge cu şerveţele. Se presară cu sare şi piper şi se prăjeşte...

Read more »

Tocanita de vitel cu castraveti

Ingrediente: 1 kg carne vitel 2 cepe 50 ml ulei 1 kg castraveti murati suc de rosii patrunjel cimbru bulion Mod de preparare: Un kg carne de viţel tăiată cubuleţe şi 2 cepe tocate, le călim într-o cratiţă cu 50 ml de ulei, apoi stingem cu o cană de supăşi lăsăm să fiarbă o...

Read more »

Piept de pui cu sos de smantana

Ingrediente: 2 bucăţi de piept de pui 2 cepe 2 linguri de făină albă 5 linguri de ulei 1 cană de apă 500 g smântână pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Se pune uleiul la înfierbântat, apoi se adaugă pieptul tăiat fideluţă, după care lăsăm să se călească bine. Se adaugă ceapa tocată...

Read more »

Tort de castane cu fistic sau migdale

O reteta simpla de tort de castane cu frisca si migdale din: oua, unt, zahar, praf de copt, lapte, frisca batuta, lichior si fistic sau migdale Ingrediente: 6 ouă 150 g unt 150 g zahăr vanilie 1 praf de copt 700 g castane 1 pahar lapte 500 g frişcă bătută 1 păhărel lichior fistic...

Read more »

Păstrăvi cu smântână la cuptor

  Ingrediente: 6 păstrăvi miri 400g smântână 100ml ulei 1 ceapă mică l căţel de usturoi 1 leg. mărar lămâie sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală şi se scurge bine de apă. Se presară cu sare şi piper, apoi se prăjeşte câte 4-5 minute pe fiecare parte în ulei,...

Read more »

Cabanos in aluat

Ingrediente: foietaj crud 500 g cabanos 1 ou 50 g făină   Mod de preparare: Se întinde aluatul în foaie groasă de jumătate de centimetru, se taie sub formă de dreptunghiuri egale şi pe fiecare dreptunghi se pune câte o bucăţică de cabanos de mărimea dreptunghiului. Se rulează, se unge cu ou bătut şi...

Read more »

Piept de pui cu smantana si conopida

Ingrediente: 1 kg piept de pui 200 g unt 200 g smântână 200 g lapte 4 linguri de făină 2 cepe 2 legături de mărar 1 conopidă   Mod de preparare: Pieptul de pui se porţioneazăşi se prăjeşte în unt, împreună cu ceapa tăiată mărunt, după care conopida se rupe bucheţele, se lasă să...

Read more »

Ruladă de somon şi spanac

  Ingrediente: 400g file de somon proaspăt l,2kg spanac verde 200g cremă de brânză Mascarpone 1 leg. ceapă verde 2 ou 4 linguri pes­met 50ml ulei 1 lămâie 7-8 frunze de busuioc sare piper   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală bine spana­cul, se scurge de apă şi se toacă mărunt. Se...

Read more »

Pască cu branză de vaci si cacao

  Ingrediente: 1 pahar făină 1/2 pahar zahăr pudră 1 ou 1/2 pahar lapte 10 g praf de copt 100 g mar­garină 1 plic de zahăr vanilat 3 linguri cacao   Mod de preparare: Cu ajutorul unui mixer (sau cu telul) baţi oul cu zahărul, adaugi margarina (la temperatura camerei), alternativ cu laptele, apoi...

Read more »

Piept de vitel umplut cu galbiori

Ingrediente: 200 g bureţi 3 cepe 3 linguri de unt 150 g pâine 2 cârnaţi de viţel 200 g şuncă tăiată cubuleţe 1 legătură de pătrunjel sare piper 1ou 1,5 kg piept de viţel fără os 250 ml vin 500 ml supă 5 linguri de smântână   Mod de preparare: Bureţii se curăţă, se...

Read more »

Inima de vitel umpluta pe pat de varza

  Ingrediente: 1 inima  vitel 600 g carne tocata 200 g orez 1 ceapa 1 lingura untura sare piper delicat 2 oua boia dulce patrunjel 2 linguri pasta de tomate 1 varza   Mod de preparare: La o inimă de viţel curăţată, se adaugă umplutura făcută din 600 g carne tocată, 200 g orez,...

Read more »

Rulouri din carne de vita

Ingrediente: 1,2 kg carne 300 g cabanos 300 g caşcaval 3 gogoşari muraţi 3 morcovi fierţi sare piper usturoi suc de roşii ulei   Mod de preparare: Se porţionează carnea, se bate cu ciocanul, se condimentează, apoi aşezăm pe fiecare felie câte o fâşie de castravete, caşcaval, gogoşar, cabanos, apoi rulăm strâns şi le...

Read more »

Cremă de biscuiţi cu mere

Cremă de biscuiţi cu mere

  Ingrediente: 1 kg mere ionatane 1 cană de biscuiţi trecuţi pe răzătoarea cu ochiuri mici (sau sfămaţi) 100 g zahăr 1/2 cană apă 300 g frişcă o mână de stafide după gust, scorţişoară esenţă de rom   Mod de preparare: In tava aragazului pui la copt merele spălate şi curăţate de căsuţa de...

Read more »

Pulpe de pasare cu hribi si smantana

Ingrediente: 4 pulpe pasăre 1 kg hribi 4 cepe 200 g unt 2 linguri de făină 300 g smântână sare piper delicat verdeaţă 1 foaie de dafin   Mod de preparare: Fierbem pulpele în apă cu sare, topim untul, punem bureţii tăiaţi julien, ceapa tocată mărunt şi lăsăm la călit până scade apa din...

Read more »

Tort cu vişine

Tort cu vişine

  Ingrediente: 4 ouă 1 cană făină 12 linguri apă 300 g vişine (de la congela­tor) 3 linguriţe îndulci­tor lichid 100 ml frişcă 2 linguriţe coajă rasă de lămâie   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu îndulci­torul până obţii o cremă, apoi adaugi treptat apa, coaja de lămâie şi făina. Baţi spumă albuşurile şi...

Read more »

Sote din maruntaie de pasare

Ingrediente: 300 g pipotă 300 g ficat 300 g inimă 300 g aripioare 400 g din partea mică a pulpei 1 pahar de vin alb piper sare 2 linguri de bulion sau 200 ml suc de roşii ulei 1 lingură de făină albă 2 cepe   Mod de preparare: Într-o cratiţă de trei sau...

Read more »

Miel cu spanac

  Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 kg spanac 1-2 cepe 1 lingură unt 2 linguri făină sare   Mod de preparare: Speli şi cureţi bine carnea de miel, o tai în bucăţi potrivite şi o pui să se rumenească într-o cratiţă, în untul topit. Separat, pui la fiert o oală cu apă...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Tequila Sunrise (video)

Cum se prepara Cocktail Tequila Sunrise (video)

  Ingrediente: 60 ml tequila 180 ml orange juice, or juice of 2 fresh oranges 1 dash grenadine 3 ice cubes 1 orange slice, to decorate 1 cherry, to decorate 1 50/25ml measuring cup 1 chopping board 1 sharp knife 1 juice squeezer 1 highball or tall glass 1 stirrer   Cum se prepara...

Read more »

Pui prajit cu ciuperci

Ingrediente: 1,2 kg de pui 4 linguri de unt sare piper făină 100 g costiţă 2 cepe 250 g ciuperci 250 ml vin alb 125 ml apă supă 200 g măsline   Mod de preparare: Reţeta este pentru 4 porţii. Se curăţă, se spalăşi se taie carnea în opt bucăţi, se condimentează cu sare,...

Read more »

Ruladă de miel

  Ingrediente: pulpa din faţă a mielului 100 ml ulei 3-4 ouă fierte tari 1 kg spanac 2-3 ouă crude 3 linguri făină 3 cepe uscate sare piper cimbru usturoi margarină   Mod de preparare: Dezosezi pulpa, iar carnea o baţi astfel încât să se întindă cât mai mult posibil, dar să aibă o...

Read more »

Salată de gulii cu maioneză de orez

Salată de gulii cu maioneză de orez

  Ingrediente: 1/2 cana orez sare 1 gulie 1-2 lingurite zeama de lamaie 50 ml ulei   Mod de preparare: Speli bine orezul şi-l pui la fiert în 2 căni de apă care fierbe şi sare după gust. După ce a fiert foarte bine, îl amesteci cu uleiul pe care-l adaugi puţin câte puţin....

Read more »

Ciorbă de miel

  Ingrediente: carne de miel cu mai mult os (capul, gâtul, capul pieptu­lui, şira, partea de jos a picioarelor) zarzavat pentru ciorbă (2-3 morcovi, 1 rădăcină de pătrunjel, ţelină, păstârnac, 1 legătură ceapă) 1/2 căniţă orez smântână 1 ou 1 legătuă de leuştean borş oţet sau zeamă de varză ulei sare   Mod de...

Read more »

Tarte cu peşte şi legume

  Ingrediente: 500g fih de peşte (cod, rnerluciu, şalău, biban) 1 morcov l00g mazăre 100g telină 1 ardei gras roşu 1 vânătă mică 2 lămâi 400g smântână 50g unt 4 fe­lii de şuncă tip Praga l00 ml ulei 1 leg. pătrunjel 1 leg. ceapă ver­de 2 linguri amidon sare piper   Mod de preparare:...

Read more »

Reţete de post: Sniţele de soia cu muştar si pastă de usturoi

  Ingrediente: 2 pungi şniţele de soia sare piper boia iute şi dulce condiment tip Knorr din legume muştar dulce 1 căpăţână usturoi ulei făină apă minerală     Mod de preparare: Fierbi şniţelele în apă foarte bine condimentată cu sare, piper, boia şi Knorr. Le laşi la scurs, le presezi, le presari doar...

Read more »

Prăjiturele colorate din cozonac

Prăjiturele colorate din cozonac

  Ingrediente: 1 cozonac mai uscat 2 căni apă 4-5 linguri zahăr 1 esenţă de rom sau de vanilie 100 g nuci mărunţite 2-3 linguri gem acrişor 50 g stafide 1 lingură cacao nucă de cocos în diferite culori   Mod de preparare: Pui la fiert apa cu zahărul şi esenţa şi laşi pe...

Read more »

Soricel (pui) pe cartofi prajiti

Ingrediente: 1 piept de pui 1 lingură de sfeclă roşie 2 linguri de caşcaval ras 1 lingură de pesmet 1 lingură de susan 1 ou piper delicat 200 g ulei 400 g cartofi 1 căţel de usturoi   Mod de preparare: Pieptul de pui se bate cu ciocanul, se condimenteazăşi se umple cu sfeclă...

Read more »

Rulada de piept de pasare cu spanac

Ingrediente: 6 bucăţi de piept 6 fâşii de morcov fiert 1 kg spanac unt 100 g caşcaval ulei condimente 200 g suc de roşii   Mod de preparare: Se dezosează carnea, se bate cu ciocanul, se condimenteazăşi se pune peste carne pastă de spanac, apoi se presară caşcaval ras şi, pe mijloc, fâşia de...

Read more »

Tartă cu caise

  Ingrediente: 1,100 kg caise 350 g zahăr pentru jeleu 250 g foitaj  sau aluat fraged 300 g cremă de vanilie de ecler 80 g zahăr pesmet   Mod de preparare: Caisele se curăţă de pieliţă, se taie in două, se scot simburii şi se sparg. Apoi caisele se fierb 3-4 minute cu 80...

Read more »

Rasol de pasare cu hrean si smantana

Ingrediente: 1,2 kg carne de pasăre 1 kg de zarzavat (morcov, pătrunjel, ceapă) 1 kg smântână 3 rădăcini de hrean   Mod de preparare: Se fierbe carnea cu zarzavat şi sare, apoi se scoate din supă. Carnea se porţionează pe farfurii, iar deasupra se pune hreanul cu smântânăşi cu pătrunjel tocat. Hreanul se rade...

Read more »

Peşte rasol cu garnitură de legume si sos de morcovi

Peşte rasol cu garnitură de legume si sos de morcovi

  Ingrediente: 3 fileuri de cod (circa 1 kg) 4 morcovi 4 cartofi 1 ceapă 1 linguriţă făină 2 linguri pastă de tomate 1 linguriţă margarină sare 1 lămâie pătrunjel verde pentru ornat   Mod de preparare: Cureţi 3 morcovi şi toţi cartofii şi îi pui la fiert în apă cu sare. Când sunt...

Read more »

Carne de porc cu ananas

Ingrediente: 400 g carne de porc tăiată fâşii 1 cutie de ananas bucăţi 5-6 linguri de sos de soia 2 linguri de vin alb dulce 1 vârf de cuţit de pastă de chili 3 linguriţe de amidon 2 gogoşari sau ardei roşii 2 linguri de ulei 2 linguri de ketchup 1 lingură de oţet...

Read more »

Tort cu alune

  Ingrediente: 7 ouă 150 g zahăr 250 g zahăr pentru trampat rom sau coniac 450 g alune 2 linguri pesmet de casă 50 g făină coajă de lămiie 60 g unt   Mod de preparare: Gălbenuşurile se amestecă cu 150 g zahăr şi cu coaja rasă de lămîie. Albuşurile se bat spumă tare...

Read more »

Sufleu de morcovi si branza de vaci

Sufleu de morcovi si branza de vaci

  Ingrediente: 300 g morcovi 70 g brânză de vaci 60 ml lapte 5 g făină 1/2 ou crud 10 g marga­rină 5 ml ulei 2 g sare   Mod de preparare: Cureţi morcovii de coajă, îi speli şi îi treci pe răzătoarea cu ochiuri mici. Apoi îi pui la fiert înăbuşit cu 1...

Read more »

Gogoşi umplute

  Ingrediente: 1 kg făină 100 g zahăr 3 ouă 1/2 l lapte drojdie cât o nucă 6-7 linguri ulei la frământat 1 borcan dulceaţă 100 g nucă măcina­tă ulei pentru prăjit     Mod de preparare:  Pui făina într-un lighean, faci loc la mijloc, pui laptele şi drojdia dizolvată cu o linguriţă de...

Read more »

Ficat de vita cu mamaliguta si usturoi

Ingrediente: 1 kg ficat 200 g mălai 200 g smântână 100 g usturoi sare piper 300 ml de ulei   Mod de preparare: Ficatul se porţioneazăşi se bate cu ciocanul, apoi se dă prin mălai şi se prăjeşte în ulei încins. După ce s-a prăjit, se aşează pe platou ornat cu mentăşi se serveşte...

Read more »

Rulouri de pui cu spanac si caşcaval

Rulouri de pui cu spanac si caşcaval

  Ingrediente: 2 piepţi de pui 1 kg spanac 200 g caşcaval sare piper 1 cub de condiment concen­trat tip Knorr   Mod de preparare: Speli bine spanacul şi îl pui la fiert în apă cu sare pentru 15-20 de minute. Strecori spanacul fiert, îl pasezi bine până obţii un piure la care pui...

Read more »

Tartă cu afine

  Ingrediente: 500 g afine 280 g zahăr vanilie 300 g aluat fraged 2 ouă 1-2 gălbenuşuri 2 linguri smîntînă 2 linguri pesmet de casă   Mod de preparare: Afinele se sotează 2 minute cu 150 g zahăr şi cu pesmetul. Din aluat se coace pe jumătate, o tartă de 6 persoane. Afinele sotate...

Read more »

Miel cu praz si măsline

Miel cu praz si măsline

  Ingrediente: 1 kg carne de miel 3 fire de praz 1 lingură făină 3-4 linguri sos de roşii 10-15 măs­line 3 linguri vin alb puţin ulei sare   Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi mici şi o pui într-o cratiţă cu ulei să se înăbuşe. Din când în când, întorci bucăţile de...

Read more »

Peşte cu legume la cuptor

Peşte cu legume la cuptor

  Ingrediente: 1 kg peşte macrou 4 morcovi 4 cepe 1 pahar vin alb 1/2 l suc de roşii sare după gust piper o foaie de dafin făină ulei 1 lămâie   Mod de preparare: Cureţi peştele, îl tai felii cam de 5 cm, îl sărezi, îl dai prin făină albă şi-l prăjeşti în...

Read more »

Păstrăv cu măsline în sos de roşii şi lămâi verzi

  Ingrediente: 4 păstăvi (250g/buc) 150g măsline verzi 150g măsline ne­gre 1 leg. ceapa verde 50ml ulei l lin­gură pasta de tomate 2 căţei de usturoi 2 lămâi verzi 4-5 fire de rozmarin sare piper   Mod de preparare: Se curăţă păstrăvii de solzi şi de măruntaie, se spală bine şi se presară cu...

Read more »

Rulouri din piept de pasare

Ingrediente: 2 bucăţi de piept de pasăre 150 g caşcaval 1 gogoşar murat 3 ouă 100 ml lapte sare piper 300 g făină 300 ml ulei   Mod de preparare: Se dezosează carnea şi se porţionează fiecare piept se împarte în 10 bucăţele, se condimenteazăşi se bate bine cu ciocanul, apoi pe fiecare bucăţică...

Read more »

Varză roşie cu vin

  Ingrediente: 1 varză roşie 3 linguri ulei 250 ml vin alb 1 lingură zahăr tos 1 lingură margarină 1 linguriţă zeamă de lămâie sare piper   Mod de preparare: Cureţi varza, o speli şi o tai mărunt. încingi uleiul într-o cratiţă şi adaugi varza, zahărul, sare şi piper după gust. O căleşti bine,...

Read more »

Reţete de post: Tocaniţă de ceapă cu cartofi si ardei copt

  Ingrediente: 4-5 cepe 6-7 cartofi potriviţi 4-5 ardei copţi (de la congelator) ulei pentru călit 1 foaie dafin 1 linguriţă condiment tip Maggi 1-2 boabe piper pătrunjel verde 1 lingură bulion   Mod de preparare: Căleşti ceapa tocată mărunt până devine aurie, torni peste ea o cană de apă, laşi să dea în...

Read more »

Friptura de vacuta la tava

Ingrediente: 1 kg carne 2 cepe 1 morcov 1 căţel de usturoi sare piper cimbru ulei suc de roşii sau pastă tomată foi de dafin 100 ml vin   Mod de preparare: Carnea se spală, se taie zgârciurile şi se pune în cratiţă să fiarbă cu toate ingredientele amintite, se lasă să fiarbă bine,...

Read more »

Piept de curcan cu zarzavat in aspic

Ingrediente: 1piept de curcan fiert 1  morcov 1 ţelină 1 leg. pătrunjel 1 brocoli 3 oua prepelita gogosari masline usturoi   Mod de preparare: Toate se fierb în apă cu puţină sare şi delicat. Se adaugă fâşii de gogoşar murat, ouă de prepeliţă şi măsline. Se căptuşeşte o tavă de chec cu folie de...

Read more »

Tort de ananas

  Ingrediente: 7 ouă 125 g zahăr 280 g zahăr pentru trampat 180 g făină 70 g unt 1cutie marc de ananas vanilie 1 păhărel lichior dc ananas 400 g şerbet alb de ananas   Mod de preparare: Ouăle cu 125 g zahăr şi vanilie se bat in baie cu apă (bain-marie) şi cînd...

Read more »

Ştiucă în sos de stafide

  Ingrediente: 1 ştiucă (circa 2 kg) 6 dovlecei 1 leg. ceapă verde 100g stafide 1 ardei gras 100ml ulei 1lămâie 1foaie de dafin 1 lingură pastă de tomate sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele de solzi şi măruntaie, se spală bine şi se taie în felii de circa 2 cm...

Read more »

Crap cu vin negru

Ingrediente: 1 crap 1 linguriţă de sare 75 ml ulei 200 ml vin negru 1g piper roşii sau 200 ml de bulion 200 g arpagic 200 g ciuperci umplute cu roşii   Mod de preparare: Se curăţă crapul, se spalăşi se taie în bucăţi. Se săreazăşi se aşează într-o tavă cu ulei, se ung...

Read more »

Gaina umpluta

Ingrediente: 1 găină de 2-3 kg 300 g carne de viţel 300 g carne de porc 2 cepe 100 g orez 1 morcov 2 ouă 1 legătură de mărar cimbru pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Găina se spală, apoi se unge cu ulei şi se freacă cu puţină sare şi piper. Într-o...

Read more »

Piept de pui

Ingrediente: 4 bucăţi de piept fără os şi fără pieliţă 200 g iaurt 100 g pastă de ardei iute 100 g ulei de măsline 1 kg cartofi 2 cepe roşii sare piper 2 legături de pătrunjel   Mod de preparare: Se amestecă iaurtul cu pasta iute, sarea şi piperul, apoi se pune peste piept...

Read more »

Cosulet cu piept de pui

Ingrediente: 200 g piept de pui 1 legătură de ceapă 200 g smântână orez legume 2 roşii 200 g margarină verdeaţă 1 coşuleţ   Mod de preparare: Orezul se căleşte în margarină, apoi se adaugă la o cană de orez două căni şi jumătate de supă de carne, apoi sare, piper, delicat şi legume....

Read more »

Sufleu de zmeură

  Ingrediente: 900 g zmeură 200 g zahăr 1 plic de vanilie 1 linguriţă făină de cartofi sau 1/2 linguriţă amidon 2 gălbenuşuri 5 albuşuri 25 g unt   Mod de preparare: Zmeura se curăţă, se spală, se strecoară de apă şi se pune la fiert 10 minute, apoi se dă printr-o sită fină....

Read more »

Ostropel cu carne de miel

  Ingrediente: 1 kg carne de miel 120 ml ulei 1 lingură pastă de bulion 1 lingură făină 1 legătură de ceapă verde 1 legătură de usturoi 1 lingură oţet sare piper 500 ml supă de carne sau apă   Mod de preparare: Tai carnea bucăţi, o înăbuşi în ulei, apoi o scoţi şi...

Read more »

Miel cu mazare

  Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 kg mazăre (de la conservă) 100 ml ulei 2 cepe sare 1 linguriţă făină 1 linguriţă zahăr ars 2-3 legături mărar   Mod de preparare: Speli car­nea, o tai bucăţi şi o înăbuşi cu ceapă şi ulei. Adaugi făina desfă­cută în apă, apoi mazărea. Acoperi mazărea...

Read more »

Cozonac cu stafide

  Ingrediente: 1 kg făină 300 g zahăr 500 ml lapte 60 g drojdie 250 g margarină sau ulei 4 ouă 1 ou pentru uns pe deasupra 1 lingură rom 1 linguriţă rasă de sare vanilie coajă de lămâie sau de portocală 100 g stafide     Mod de preparare: Pui 250 g făină...

Read more »

Cum se prepara cocktail Tequila Suave (video)

Cum se prepara cocktail Tequila Suave (video)

  Ingrediente: 50 ml tequila 15 ml lemon juice 5 ml white crème de cacao 5 ml grenadine 1 dash of bitters 1 orange slice 1 maraschino cherry Ice cubes 1 chopping board 1 knife 1 squeezer 1 shot measure 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) or a small...

Read more »

Clatite cu carne de pasare

Ingrediente: 0,5 kg piept de pui 1 ceapă 1 ou 2 linguri de smântână sare piper 2 căţei de usturoi   Mod de preparare: Puiul fiert şi dat prin maşină se amestecăşi cu celelalte ingrediente până se face o pastă omogenă cu care umplem clătitele. Le împachetăm şi le punem într-un vas yena pe...

Read more »

Carne de pui cu ciuperci

Ingrediente: 1,5 kg pulpe de pui 2 cepe 1 morcov 1 cub de supă instant sare piper 1 cutie de ciuperci 1 legătură de verdeaţă 200 g smântână   Mod de preparare: Carnea de pui se pune la fiert cu doi litri de apă, sare, ceapăşi morcov. După ce a fiert carnea, o scurgem...

Read more »

File de cod cu cartofi si telina

Ingrediente: 8 fileuri de cod 4 cartofi fierţi în coajă 1 ţelină rasă fin 200 g smântână 200 g maioneză 100 g supă concentrată 1 legătură de ceapă verde 1 jumătate de lămâie sare piper 2 linguriţe de muştar 2 linguriţe de oţet 2 linguri de ulei de măsline 4 linguri pesmet 2 ouă...

Read more »

Tartă cu afine

  Ingrediente: 500 g afine 280 g zahăr vanilie 300 g aluat fraged 2 ouă 1-2 gălbenuşuri 2 linguri smîntînă 2 linguri pesmet de casă   Mod de preparare: Afinele se sotează 2 minute cu 150 g zahăr şi cu pesmetul. Din aluat se coace pe jumătate, o tartă de 6 persoane. Afinele sotate...

Read more »

Tocinei cu zahar si smantana

Ingrediente: 1 kg cartofi 3 ouă 4-5 linguri de făină sare   Mod de preparare: Se rad 1 kg cartofi, adăugăm 3 ouă, 4-5 linguri de făinăşi puţină sare. Amestecăm totul, apoi luăm cu o lingurăşi punem în tigaie cu ulei încins, dând formă de pârjoală. Se prăjesc pe ambele părţi, se servesc cu...

Read more »

Ostropel de pui

Ostropel de pui

  Ingrediente: 1 piept de pui 2 cepe 1 morcov 1/2 ţelină 2 linguri pastă de tomate 1 linguriţă făină 1 linguriţă oţet 3-4 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel ulei sare piper   Mod de preparare: Speli pieptul de pui, îl tai în bucăţi şi le prăjeşti puţin ulei, apoi le scoţi pe...

Read more »

Taitei de casa II

Ingrediente: 3 ouă 1 linguriţă de sare 1 lingură de ulei 100 ml de apă minerală 400–450 g făină albă   Mod de preparare: Se frământă bine un aluat omogen, întindem cu sucitorul foi subţiri, lăsăm foile timp de o oră la zvântat, apoi tăiem fâşii late de patru până la şase centimetri, pe...

Read more »

Tocinei cu branza

  Ingrediente: 1 kg cartofi 2 ouă 300 g telemea de oaie 100 ml ulei 200 ml smântână 4 linguri de făină 3 cepe 1 lingură de sare   Mod de preparare: Se rad cartofii, se amestecă cu ouăle şi brânza rasă, făină, sare, după care se pun în tavă la copt. După ce...

Read more »

Peşle înăbuşit cu fennel şi curry

  Ingrediente: 2 dorade regale medii (lup de mare, barbun, chefal) bulb fen­nel mare 2 fire praz 1lămâie 100 g unt 100 ml 2 linguri de curry sare grunjoasă piper alb anason   Mod de preparare: Se taie lămâia în două pe lun­gime şi apoi în feliuţe. După ce s-au curăţat, spălat şi zvântat...

Read more »

Retete delicioase: Crap cu sos de rosii

Ingrediente: 2 kg crap curăţat fără cap 600 ml suc de roşii 2 lămâi 2 cepe mari 1 pahar de vin piper 1 lingură de sare foi de dafin făină ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Peştele se taie felii, se săreazăşi se piperează, apoi se dă prin făină de grâu, după care...

Read more »

Salata verde cu jumari

Ingrediente: 1 salată verde 100 g costiţă sau bacon 1 legătură de mărar   Mod de preparare: Salata, spălatăşi tăiată, se pune pe platou stropită cu zeamă de lămâie, după care peste salată punem costiţa făcută jumări şi scursă de untură. La final, peste jumări se adaugă mărarul tocat.   Pofta buna!

Read more »

Taitei de casa I

Ingrediente: 3 ouă 2 linguri de ulei 300–350 g făină puţină sare   Mod de preparare: Se frământă un aluat, care se lasă învelit în nylon să stea timp de o jumătate de oră, apoi se întinde cu sucitorul o foaie subţire, o lăsăm să stea la zvântat timp de douăzeci de minute, apoi...

Read more »

Tarta cu spanac

Ingrediente: 2 cepe tocate 70 g unt 500 g spanac sare 2 oua 300 cascaval nucsoara piper sare 1 lingura faina    Mod de preparare: Amestecăm ceapa călită cu spanacul şi două ouă, 300 g caşcaval ras sau brânză de oi, un vârf de linguriţă de nucşoară, sare, piper şi o lingură de făină...

Read more »

Spaghete cu sos de smantana

Ingrediente: 2 ouă 200 g smântână 100 g caşcaval ras 200 g şuncă 500 g spaghete 50 g unt 100 g iaurt   Mod de preparare: Spaghetele se fierb în apă cu sare timp de nouă minute. Punem untul la topit, adăugăm şunca tăiată cubuleţe şi smântâna amestecată cu ouăle bătute spumă. Adăugăm iaurtul,...

Read more »

Piept de miel umplut

  Ingrediente: 1 piept de miel 4 ouă sare piper 1 legătură pătrunjel verde 1 ceapă mică 200- 300 g pesmet 2-3 linguri untură puţin lapte   Mod de preparare: Cureţi bine pieptul mielului, apoi îl sărezi, ridici cu degetele muşchiul pieptu­lui şi îl umpli cu următoarea compoziţie: amesteci într-un castron o lingură bună...

Read more »

Reţete de post: Varză acră cu ciuperci

  Ingrediente: 1 varză mică murată 1 ceapă 200  g ciuperci 1 pahar suc de roşii 2-3 linguri ulei piper   Mod de preparare: Cureţi varza, o desărezi şi o tai subţire, ca pe fidea. Toci ceapa, o pui într-o cratiţă cu 2-3 linguri ulei şi cu varza, pe foc mic, să se înmoaie,...

Read more »

Pilaf de orez cu boabe de porumb

Ingrediente: 1 cană de orez 3 căni de apă 3 linguri de ulei 500 g boabe de porumb   Mod de preparare: Se spală orezul în zece ape, apoi se pune la fiert în cratiţa cu uleiul, apa, sare şio lingură de biovegetal. Se fierbe până se umflăşi apa a scăzut adăugăm porumbul şi...

Read more »

Iepure la cuptor

  Ingrediente: 1 iepure 2 cepe 1/2 ţelină potrivită 1 morcov câteva boabe de piper 2 foi de dafin 1 ramură de cimbru 100 ml vin roşu sare boabe de muştar (opţional) 100 ml oţet 1 câpăţână usturoi câteva bucăţele şuncă puţin ulei   Mod de preparare: Tai bucăţele toate legumele şi le pui...

Read more »

Papanasi de mamaliga

Ingrediente: 1,5 l lapte 500 g mălai 1 linguriţă de sare 1 lingură de unt 400 g brânză de burduf sau caşcaval ras 2 ouă pesmet ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Se prepară o mămăligă din lapte, mălai şi sare. După ce a fiert, se amestecă cu brânza, untul, ouăle, apoi luăm...

Read more »

Mazare cu maioneza

Ingrediente: 1 kg mazăre 3gălbenuşuri unul crud  2 fierte 1/2 pahar de smântână 1/2 pahar de ulei delikat sare   Mod de preparare: Se fierbe mazărea în apă cu puţină sare, apoi se stoarce şi se aşează într-un castron peste care punem maioneză amestecată cu smântână. Se decorează cu mărar verde tocat.   Pofta...

Read more »

Reţete de post: Ardei umpluţi cu soia

  Ingrediente: 12 ardei decongelaţi şi desăraţi de pe o zi pe alta în apă rece, pe care o schimbi măcar de 2 ori 300 g soia fiartă şi măci­nată 2-3 cepe 1 morcov 200 g orez 8 linguri făină, 250 ml ulei + 150 ml pentru so 3-4 cartofi fierţi în coajă sare...

Read more »

Cocos cu sos de vin

Ingrediente: 1 cocoş 2 cepe sau arpagic 2 căţei de usturoi 5-6 ciuperci 1 pahar de vin 1 linguriţă de făină unt   Mod de preparare: Cocoşul se taie bucăţi şi se pune cu ceapa tăiată felii în unt să se rumenească, apoi se adaugă usturoiul tocat, ciupercile tăiate mărunt, sarea şi piperul, după...

Read more »

Sufleu de vanilie

  Ingrediente: 1 pahar lapte 1/2 baton vanilie 30 g unt 6 ouă 100 g zahăr 2 linguriţe de făină de cartofi   Mod de preparare: Laptele, făina, zahărul, 10 g unt, 3 gălbenuşuri şi vanilia se pun la foc şi se amestecă pînă se îngroaşă, apoi se mai pun 3 gălbenuşuri. Albuşul se...

Read more »

Reţete de post: Pilaf cu urzici

  Am ales aproximativ 1/2 kg de urzici, le-am curăţat, le-am spălat (în multe ape) şi le-am opărit. Intr-o cratiţă de 2 l, am rumenit în 200 ml ulei 2 cepe mari (curăţate şi tăiate mărunt). Am scurs urzicile, le-am tocat şi le-am adăugat peste ceapa din cratiţă. Separat, am fiert 1/2 cană (de...

Read more »

Pulpă de miel umplută

  Ingrediente: pulpa din faţă cu tot cu coaste mărun­taiele de la miel (inima, rinichii, splina, plămânii, ficatul) 2 legături de mărar 2 legături de ceapă verde 2 legături de pătrunjel 2-3 ouă sare piper după gust 2 felii de pâine înmuiate în lapte   Mod de preparare: Speli toată carnea, o ştergi cu...

Read more »

Salata Rodica

Ingrediente: 1legătură de ceapă verde 4 ouă fierte 1 roşie 200 g brânză de vaci 1 castravete 200 g maioneză   Mod de preparare: Se aşează în castron, în rânduri: ceapă, brânză, maioneză, castravete, brânză, maioneză, roşii, ouă, maioneză, brânzăşi maioneză, iar la sfârşit, se adaugă sare şi piper.   Pofta buna!

Read more »

Gulii umplute cu sos de smnatana

Ingrediente: 8 gulii 250 g carne de porc tocată 200 g carne de pui tocată 3 linguri de orez 1 ceapă călită sare piper un cub knorr   Ingrediente sos : 200 g smântână,o lingură de făină, 1/2 de cană de lapte, 1 legătură de mărar tocat fin, sare şi piper. Mod de preparare:...

Read more »

Drob de vinete

Ingrediente: 1 kg vinete 4 linguri de pesmet sau griş 4 cepe tocate mărunt 2 legături de verdeaţă tocată 2-3 roşii pentru decor 5 ouă 50 g unt de uns tava   Mod de preparare: Vinetele se curăţă şi se taie cubuleţe, apoi se opăresc cu apăşi sare, după care se lasă la scurs....

Read more »

Musaca de soia cu vinete

Ingrediente: 250 g soia mărunţită 2 vinete 1 kg cartofi 5 roşii 500 g ciuperci 2 legături de ceapă verde 2 legături de verdeaţă 200 ml ulei 200 ml vin alb 3 căţei de usturoi 500 ml apă secretul Gustului sare piper   Mod de preparare: Punem la fiert un litru de apăşi, când...

Read more »

Crap în crustă de susan cu sos de rodii şi mere

  Ingrediente: 7 fileuri de crap (circa 250g/ buc.) 100g făină 2 ouă 100g seminţe de susan 2 rodii 2 tul­pini de telină 4 mere 100g unt 300ml ulei pentru prăjit 1 lămâie 1 lingură zahăr 1 lin­guriţă rasă busuioc uscat sare piper   Mod de preparare: Se presară fileurile de crap cu sare...

Read more »

Angemaht de miel

Angemaht de miel

Ingrediente: 500 g carne de miel 1 lingura unt 1 lingura faina 1 lamaie sare 1 lingurita condiment tip Delikat Mod de preparare: Cureti carnea, o speli si o pui la fiert intr-o oala cu apa in care ai pus si condimentul. Tumenesti faina in unt, stingi cu 2 cani din zeama in care...

Read more »

Ficat de rata cu mere

Ingrediente: 4 mere ionatane 1 ficat de raţă 100 g ulei unt crochete de cartofi   Mod de preparare: Se scobesc merele de sâmburi, se taie rondele care se prăjesc în ulei, apoi punem ficatul la prăjit fără sare, tot în uleiul în care am prăjit merele. Se serveşte pe farfurie cu crochete de...

Read more »

Sarmale de post in foi de varza sau foi de vita, hrean, stevie

  Ingrediente: 1 cană orez 3-4 morcovi 3-4 cepe pătrunjel şi mărar o mână fidea zdrobită mărunt 1 lingură de mălai grişat 1 lingură făină albă 1 cartof dat pe răzătoarea mică sare 1 lin­gură piper boia de ardei dulce 200 ml ulei 1 l borş dacă nu avem varză acră şi folosim foi...

Read more »

Tocanita de ciuperci

Tocanita de ciuperci

  Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 1 căţel de usturoi 2 cepe 5 linguri ulei de floarea-soarelui sare piper 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Tai ciupercile în jumătate, cureţi usturoiul şi ceapa o  toci. Incălzeşti într-o tigaie uleiul, căleşti ceapa şi apoi adaugi usturoiul strivit. Răstorni în tigaie şi ciupercile şi...

Read more »

Pasta de fasole pastai

  Ingrediente: 3 kg fasole 1 kg ceapă 1/2 l ulei sare condimente   Mod de preparare: Cureţi fasolea, o speli şi o pui la fieit în apă cu sare. Când s-a  fiert o scurgi de zeamă şi o laşi la răcit. Ceapa o prăjeşti în toată cantitatea de ulei, apoi o laşi la...

Read more »

Salata de telina, nuci si miere

  Ingrediente: 100 g ţelină 25 g nuci 50 g sfeclă 100 g miere o jumătate ou 20 ml ulei o linguriţă muştar o jumătate lămâie 1 mar   Mod de preparare: Cureţi ţelina şi sfecla, le speli bine şi le tai firişoare subţiri ca fideaua (sau le dai prin râzătoare). Separat alegi şi...

Read more »

Ardei iuti cu ceapa

  Irgrediente: 1 kg ardei iuţi 1/2 kg ceapă 1/2 kg a’dei gras 1/2 kg gogoşar   Mod de preparare: Tai mărunt ardeii iuţi, ceapa, ardeiul gras, gogoşarul şi le sărezi. Atenţie, foloseşte numai sare mare (grunjoasă), deoarece sarea iodată extrafină nu ţne murăturile! Adaugi zahăr şi oţet după gust. Dupl ce le-ai lăsat...

Read more »

Varza cu sunca

6 March 2010

  Ingrediente: 2 kg varză albă 150 g unt 100 g pesmet 500 g şuncă 300 g  smântână sare   Mod de preparare: Speli varza, o desfaci în foi şi le opăreşti cu apă clocotită cu sare. Tapetezi o cratiţă cu unt şi pui un strat mai gros de foi, unul de şuncă tăiată...

Read more »

Telina cu carne si sos de ceapa

  Fierbi 1,5 kg carne de vacă, o tai în bucăţi şi o prăjeşti în ulei. Patru ţeline mari le cureţi, le tai în felii mici şi le prăjeşti în ulei. Adaugi carnea şi sare după gust, stingi cu supâ de la carnea fiartă şi laşi pe foc mic 30 de minute. Prepari un...

Read more »

Vin de smochine

Vin de smochine

  Ingrediente: 1 kg smochine 2 kg zahăr 6 l apă 3 lămâi   Mod de preparare: Smochinele bine coapte (moi) le speli şi le dai prin maşina de carne. Le pui într-un borcan de 10 l. Fierbi 3 l apă împreună cu zahărul şi zeama de la o lămâie, răceşti siropul cu restul...

Read more »

Gem de smochine

  Ingrediente: 2 kg smochine 1 kg zahăr 1 pahar apă 1 linguriţă sare de lămâie   Mod de preparare: Speli smochinele şi le tai codiţa cu un cuţitaş ascuţit. Le fierbi în 2-3 reprize a câte 5-6 minute. Schimbi de fiecare dată apa, pentru ca să se înmoaie şi să iasă gustul amar....

Read more »

Salata de gogosari cu miere

  Ingrediente: 1 kg gogoşari 200 ml apă 100 ml oţet de 9° 1 lingura de miere 1 lingură de sare 1 lingura zahar 1 frunză ţelină 1 foaie de dafin 150 g hrean   Mod de preparare: Speli şi cureţi bine de seminţe gogoşarii, după care îi cântăreşti. Ii tai în felii subţiri...

Read more »

Zarzavat in sos de rosii

  Ingrediente: 10 kg roşii 2 kg ardei sau gogoşari roşii 2 kg morcovi 1 lin­gură sare 2 legături pătrunjel verde 2 legături ţelină   Mod de preparare: Pregăteşti sucul de roşii, apoi dai ardeii şi momovii prin maşina de tocat sau pe răzătoarea mică. Ii pui la fiert împreună, adaugi sarea şi îi...

Read more »

Salata de vara cu sunca si oua

  Ingrediente: 2 felii de şuncă fiartă (sau kaizer) 12 castraveciori acri 3 morcovi 1/2 kg fasole verde fiartă un castron cu maioneză 3 ouă fierte tari   Mod de preparare: Tai cât mai fin şunca, 6 castraveciori muraţi, morcovii şi fasolea verde. Amesteci toate ingredientele, apoi cu maioneza pregătită dinainte. Tai în ron­dele...

Read more »

Musaca de dovlecei cu branza sarata sau telemea

  Ingrediente: 2 kg dovlecei 300 g brânză 2-3 cepe mari 2 legă­turi mărar verde 1 legătură pătrunjel verde 1 roşie mică 2 ouă 2 linguri lapte 1 linguriţă făină sare piper 100 ml ulei   Mod de preparare: Speli dovleceii tineri, îi razi de coajă şi îi tai felii subţiri, pe care le...

Read more »

Masline conservate

Masline conservate

  Fierbi măslinele 1/2 ora, după care le scurgi şi le clăteşti cu apă rece. In continuare le pui în apă fierbinte cu o ceapă, 4 căţei de usturoi şi le mai fierbi 1/2 oră. Arunci şi această apă şi le adaugi din nou apă fierbinte plus 2-3 lin­guri oţet, o ceaşcă de ulei,...

Read more »

Vinete cu usturoi

  Vinetele, necurăţate de coajă, le tai felii rotunde, groase cam de 1 cm. Prăjeşti rondelele în ulei, le sărezi şi le aşezi în borcan, după ce mai înainte le ungi cu puţin usturoi pisat. Nu lăsa locuri libere, dar nici nu presa prea mult. Capsezi borcanele şi le sterilizezi o oră. Sunt foarte...

Read more »

Rulada cu spanac, branza de vaci si sunca

  Ingrediente: 300 g făină 3 ouă 100 g caşcaval 200 g spanac fiert 100 g şuncă 200 g brânză de vaci 50 g unt sare piper   Mod de preparare: Faci o foaie de tăieţei din făină, ouă, sare şi o laşi 10 minute să se odihnească. Separat toci spanacul fiert (să fie...

Read more »

Salata de ardei iuti cu ceapa

Salata de ardei iuti cu ceapa

Ingrediente: 1 kg ardei iuţi (din cei lungi) 5-6 cepe 500 g morcovi oţet sare grunjoasă piper zahăr   Mod de preparare: Tai bucăţele ardeii iuţi şi îi speli în câteva ape, ca să le îndepărtezi bine seminţele. După aceea, într-un vas îi amesteci cu cepele tăiate solzişori şi morcovii daţi pe răzătoarea mare....

Read more »

Pulpe de pui cu rosii

  Ingrediente: 10 pulpe 150 ml ulei 4-5 cepe 2 linguri pastă de tomate 2 linguriţe făină 2,5 kg roşii proaspete 3 linguriţe de zahăr piper sare pătrunjel verde   Mod de preparare: Speli pulpele de pui, le cureţi şi le dai cu sare. Cureţi ceapa, o speli şi o tai mărunt, iar roşiile...

Read more »

Supa de avocado cu smantana de soia si busuioc

Supa de avocado cu smantana de soia si busuioc

  Ingrediente: 2 fructe de avocado bine coapte zeama de la o jumătate de lămâie o ceapă mare, mărunţită o lingură de ulei de măsline 25 cl de smântână de soia (sau smântână degresată) câteva frunze de busuioc sare piper   Mod de preparare: Scoateţi miezul de avocado cu ajutorul unei linguriţe. Stropiţi cu...

Read more »

Sos rosu cu cimbru

  Ingrediente: 5 kg roşii (cărnoase) 5 kg ardei capia roşu 5 kg gogoşari 1 l ulei 1 pachet foi de dafin 200 g sare   Mod de preparare: Dai prin maşina de tocat (la care montezi şi separatorul de seminţe) roşiile împreună cu ardeiul şi gogoşarul, spălate şi curăţate. După ce le-ai trecut...

Read more »

Bame conservate in sare

  Alege bamele, le cureţi de codiţe şi nu le speli. Le amesteci cu sare în proporţie de 100 g sare la 500 g bame. Le amesteci foarte bine, le aşezi în sticle până în gâtul sticlei. Le astupi bine şi le pui în cămară. Cand găteşti faci aşa: le speli în 2-3 ape...

Read more »

Sufleu de vinete

  Ingrediente: 600 g vinete 175 g unt 300 ml lapte 30 g sare 20 g pătrunjel (frunze) 20 g usturoi 100 g făină 6 ouă piper   Mod de preparare: Cureţi vinetele de coajă, le tai roidele şi le înăbuşi în 50 g unt bine incins până când s-au înmuiat complet. Separat prepari...

Read more »

Tocanita de legume cu galuste

  Ingrediente: 500 g ceapă 100 g păstârnac 200 g morcovi 100 g pătrunjel 100 g ţelină 500 g ardei gras 1,5 kg roşii 150 ml ulei 2 ouă 200 g făină piper sare verdeaţă   Mod de preparare: Ceapa tăiată mărunt o căleşti în ulei până devine aurie. Adaugi zarzavatul tăiat rondele şi...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Salty Dog (video)

Read more »

Castraveti in saramura cu otet

Castraveti in saramura cu otet

  Ingred iente: 10 kg castraveţi 6 l apă 6 linguri sare 1 lingură zahăr 1 lingură boabe piper 100 ml oţet 1 căpăţână de usturoi 2 morcovi 1 ţelină rădăcină + frunze 2 crenguţe de vişin tarhon cimbru mărar 2 rădăci­ni de hrean   Mod de preparare: Pun castraveţii într-o oală mare, torn...

Read more »

Rosii umplute cu conopida

  Ingrediente: 1 kg roşii 300 g conopidă 250 g maioneză verdeaţă mujdei de usturoi sare   Mod de preparare: Roşilor le tai capacul, le scobeşti şi le aşei cu gura în jos să se scurgă. Conopida desfăcută în bucheţele o fierbi in apă cu sare şi o laşi să se scurgă. După ce...

Read more »

Supa racoritoare de castraveti si mere verzi

Supa racoritoare de castraveti si mere verzi

  Ingrediente: 5 mere 2 castraveţi o lămâie verde 5 cepe albe mici, mărunţite o tulpină de fenicul 8 crenguţe de coriandru proaspăt 2 fire de mărar 3 linguri de ulei de măsline extra virgin 2 sau 3 vârfuri de cuţit de piper cayenne sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi merele. Tăiaţi-le în...

Read more »

Ciorba de carne de porc a la grec

  Ingrediente: 400 g carne de porc 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină medie 2-3 cepe 75 g orez 2 ouă 1 lămâie potrivită 250 g smântână 30 g făină 1 legătură leuştean sare   Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi mici şi o pui la fiert în apă cu sare....

Read more »

Malai moldovenesc

  Ingrediente: 1 kg mălai (sim­plu, nu grişat) 1 cană făină de grâu apă zahăr arome puţină sare un pachet de margarină vegetală   Mod de preparare: Opăreşti mălaiul şi făina de grâu într-un vas cu apă clocotită, până capătă consistenţa unei smântâni groase. Amesteci cu zahărul, sarea, aromele şi pachetul de margarină. Torni...

Read more »

Macaroane cu cartofi

  Ingrediente: 250 g macaroane (fără ou) 500 g cartofi 2-3 cepe ulei 1 linguriţă boia de ardei dulce sare piper   Mod de preparare: Fierbi cartofii tăiaţi cuburi în apă cu sare şi când sunt gata ii scurgi de apă. Ceapa o căleşti în ulei, iar când este gata adaugi boia de ardei...

Read more »

Fasole pastai batuta

  Ingrediente: 500 g fasole albă lată 150 ml ulei 300 g ceapă 25 g usturoi sare 1 lingură pastă de bulion   Mod de preparare: Fierbi fasolea în 3-4 ape, iar în ultima apă pui sare. Când a fiert, scurgi apa şi treci fasolea prin maşina de tocat. Adaugi mujdei de usturoi, sare,...

Read more »

Rasol de peste

  Peştele îl cureţi bine şi îl pui într-un vas smălţuit, îl dai cu sare şi îl stropeşti cu oţet cald, apoi îl opăreşti cu apă fierbinte în care ai pus piper boabe, foi de dafin, ceapă şi pătrunjel. Acoperi vasul şi laşi să fiarbă 20 de minute, la foc nu prea iute. Separat...

Read more »

Salata de cartofi cu mazare si linte

  Ingrediente: 4 cartofi fierţi şi tăiaţi cuburi 2 căni de linte fiartă 2 linguriţe ulei o ceapă tăi­ată feliuţe 2 căţei de usturoi o cană de mazăre fiartă (din conservă sau congelator) 2 căni cu bulion proaspăt sare boia   Mod de preparare: Căleşti usturoiul şi ceapa, adaugi mazărea, bulionul (merge şi cu...

Read more »