marți, 5 iunie 2012

Retete #5


Retete :

restaurantedelux.ro

Reteta zilei: Paste cu broccoli si ansoa

Paste_cu_broccoli_si_anchoa_4

O reteta de Paste cu broccoli si anchoa din: spaghete, broccoli, sare, ulei de masline, usturoi, anchoa, fulgi de ardei rosu si stafide. Ingrediente 1 pachet de spaghete 1 capatana mare de broccoli 2 lingurite de sare 3 linguri de ulei de măsline 3 catei de usturoi, zdrobiti sau tocati 2 conserve de ansoa...

Read more »

Tort Pavlova cu căpşuni şi smochine

Tort_Pavlova_cu_capsuni_si_smochine

O reteta de Tort Pavlova cu căpşuni şi smochine din: albusuri, zahar tos, amidon, otet, frisca, smochine si capsuni. Ingrediente: 4 albusuri 220 g zahar tos 2 linguri amidon 2 linguri otet 200 ml frisca (30%) 200 g smochine proaspete 200 g capsuni   Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 150C. Se separa...

Read more »

Cocktail cu coniac si vin Bordeaux

Cocktail_cu_coniac_si_vin_Bordeaux

O reteta simpla de Cocktail cu coniac si vin Bordeaux din: ou, coniac, vin bordeaux, cafea si zahar. Ingrediente: 1 ou 1 paharel cu lichior cu coniac 1 paharel de lichior cu vin Bordeaux 1 ceasca cafea tare zahar pentru crusta de zahar: albus si zahar   Mod de preparare: Punem marginea unui pahar...

Read more »

Sos japonez

Sos_japonez

O reteta de sos japonez din: ceapa, sos de soia, otet de orez, zahar tos, pulbere de mustar, samburi de struguri, ulei de susan, sare de mare si piper. E grozav cu taitei reci sau salata calda de calamar. Ingrediente: 70 g ceapa, curatata si tocata marunt 3 linguri sos de soia 2 linguri...

Read more »

Carne de vitel la gratar

Carne_de_vitel_la_gratar

O reteta de carne de vitel la gratar din: antricoate, unt, lamaie, condimente, patrunjel verde si piper. Ingrediente: 4 antricoate 50 gr unt 1 lamaie condimente pentru gratar 1 legatura patrunjel verde piper   Mod de preparare: Se pregateste carnea de vita: se bat bine antricoatele, se ung cu putin unt, se presara condimente...

Read more »

Retete culinare: Bors rusesc

Bors_rusesc

O reteta de bors rusesc din: varza, morcovi, mazare, cartofi, telina, ceapa rosie, suc de rosii, leustean, ulei de masline, leustean, sare si piper. Ingrediente: o varză mică 2-3 morcovi 150 g mazăre 3-4 cartofi o ţelină potrivită 2 cepe roşii 500 ml suc de roşii 500 ml leuştean 1-2 linguri ulei de măsline...

Read more »

Salată Coleslaw (varianta)

Salata_Coleslaw

O reteta de salata Coleslaw din: varza alba, ceapa rosie, morcovi, mere rosii, patrunjel, zeama de lamaie, maioneza, mustar, sare de mare si piper negru. Ingrediente: 1/2 varza alba de la care ati indepartat cotorul si frunzele exteriaore, taiata sferturi o ceapa mica rosie, curatata 3 morcovi spalati si curatati de coaja 2 mere...

Read more »

Pui cu sos si legume

Pui_cu_sos_si_legume

O reteta de pui cu sos si legume din: copane de pui, usturoi, unt, sofran, sare, piper, amestec de legume, maioneza, sfecla rosie, telina, smantana, patrunjel si ceapa rosie. Ingrediente: 8 copane pui 4 fire usturoi 50 g unt şofran sare piper 600 g amestec legu­me 3 linguri maioneză 100 g sfeclă roşie fiartă...

Read more »

Chiftele de peste cu salată picantă de castraveţi

Chiftele_de_peste_cu_salata_picanta_de_castraveti

O reteta de chiftele de peste cu salata picanta de castraveti din: peste alb, creveti, pasta de curry, frunze de lamaie verde, coriandru, ou, zahar brun, sos de peste, sare de mare, fasole, ulei vegetal, castravete, ardei, ceapa rosie si frunze de menta. Crevetii cu curry si chiftelele de peste alb sunt nişte preparate...

Read more »

Ruladă de căpşuni

Rulada_de_capsuni

O reteta de rulada de capsuni din: oua, zahar, zahar vanilat, faina, amidon, praf de copt, cacao, gelatina, zahar vanilinat, ciocolata si capsuni. Ingrediente: 4 oua 125 g zahar 1 plic zahar vanilat 80 g faina 40 g amidon 1 lingurita praf de copt 40 g cacao crema si ornat: 5 foi gelatina 500...

Read more »

Salată crocantă de sfeclă crudă cu brânză feta şi pere

Salata_crocanta_de_sfecla_cruda_cu_brânza_feta_si_pere

O reteta de salata crocanta de sfecla cruda cu branza feta si pere din: sfecla, pere, sos, sare de mare, piper negru, branza feta, menta si seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 4 sfecle de mărime mijlocie, dacă e posibil de culori diferite, curăţate de coajă şi tăiate beţişoare 3 pere bine coapte (sau mere),...

Read more »

Ciuperci cu sos si marar

Ciuperci_cu_sos_si_marar

O reteta de ciuperci cu sos si marar din: ciuperci, marar, unt, piper alb, faina, ceapa verde, lapte, smantana si ulei. Ingrediente: 800 g ciuperci 2 legaturi marar 100 g unt piper alb macinat 2 linguri faina o legatura ceapa verde 300 ml lapte 2-3 linguri smantana 2-3 linguri ulei pentru calit   Mod...

Read more »

Carne de miel cu mazare

Carne_de_miel_cu_mazare

O reteta de carne de miel cu mazare din: carne de miel, usturoi, sare, piper, coaja de lamaie, miere, sos de soia, coriandru, chimen, samburi de ananson, amidon, ulei, mazare, supa de pui, suc de rosii si otet. Ingrediente: 500 g carne de miel, ceafa 2 catei de usturoi sare piper 1 lingurita de...

Read more »

Tort de ciocolată si capsuni

Tort_de_ciocolata_si_capsuni

O reteta de tort de ciocolata si capsuni din: ciocolata amaruie, oua, zahar, unt, zahar pudra, faina, praf de copt, migdale, gem de caise, ciocolata cu lapte si capsuni. Ingrediente:  250 g ciocolata amaruie 7 oua 275 g zahar 200 g unt moale 150 g zahar pudra 150 g faina 2 lingurite praf de...

Read more »

Moros y Cristianos

Moros_y_Cristianos_3

De peste 500 ani, Spania şi fostele colonii spaniole din Lumea Nouă sărbătoresc triumful catolicismului spaniol prin festivaluri, în cadrul cărora se reconstituie bătăliile purtate în Evul Mediu între creştini şi invadatorii mauri. In Spania, astfel de evenimente se desfăşoară pe parcursul întregului an, din ianuarie şi până în decembrie. în Mexic această tradiţie...

Read more »

Ruladă de pui cu sos de roşii

Rulada_de_pui_cu_sos_de_rosii

O reteta de rulada de pui cu sos de rosii din: piept de pui, sare grunjoasa, piper negru, piper verde, busuioc verde, ceapa, usturoi, patrunjel, parmezan, rosii, pesmet, ulei, rosii cherry si ulei de masline. Ingrediente: 800 g piept de pui sare grunjoasă piper negru măcinat piper verde boabe Pentru umplutură: busuioc verde 2...

Read more »

Salata cu ou

Salata_cu_ou

Folositi ouă ecologice, cat se poate de proaspete şi frumoase. Şi să nu credeţi că trebuie să vă limitaţi la ouă de găină: încercaţi ouă de raţă, gâscă sau prepeliţă, care astăzi se găsesc uşor. Fiţi creativ, alungaţi monotonia! îmi place să servesc această salată ca pe o gustare înainte de cină sau singură,...

Read more »

Sos picant cu otet

Sos_picant_cu_otet

O reteta de sos picant cu otet din: otet de vin alb, vuidostr, anason stelat, ulei de masline extravirgin, sare de mare si piper negru. E delicios in salate cu branza sau cu friptura rece de vita. Ingrediente: 8 linguri otet de vin alb 2 cuisoare 1 anason stelat 10 linguri ulei de masline...

Read more »

Friptura de muschi de vaca

Friptura_de_muschi_de_vaca

O reteta de friptura de muschi de vaca din: muschi de vaca, morcovi, cartofi, patrunjel, ulei de masline, sare, piper, boia de ardei si praf de usturoi. Ingrediente: muschi de vaca 2 morcovi 4-5 cartofi 1 legatura patrunjel ulei de masline pentru uns sare piper boia de ardei praf de usturoi   Mod de...

Read more »

Cocktail cu sampanie

Cocktail

O reteta simpla de cocktail cu sampanie din: ceai negru, apa, cuburi de zahar, lamaie si sampanie. Ingrediente: 4 lingurite de ceai negru 1/4 l apa 12 bucati de cuburi de zahar 2 lamaie 2 sticle de sampanie   Mod de preparare: Turnam apa fiarta de ceai, adaugam cubul de zahar si lasam 5...

Read more »

Tarta cu rubarba si fistic

Tarta_cu_rubarba_si_fistic

O reteta de tarta cu rubarba si fistic din: rubarba, branza de vaci, lapte, ulei, miere, praf de copt, sare, faina, zahar vanilinat si fistic. Ingrediente: 1,6 kg rubarba (revent) 150 g branza de vaci 6 linguri lapte 8 linguri ulei 50 g miere 1 plic praf de copt sare 300 g faina 1...

Read more »

Peste la tigaie

Peste_la_tigaie

O reteta de peste la tigaie din: cartofi, file de peste, zeama de lamaie, sare, ceapa, ulei de floarea soarelui, castravete, smantana, mustar, piper alb si marar. Ingrediente: 750 g cartofi fierti de o zi 750 g file de peste (batog) zeama de la 1 lamaie sare 1 ceapa 1 lingurite ulei de floarea...

Read more »

8 retete culinare

restaurantedelux.ro_42.jpg [auto]

8 retete culinare:   Supa Pho Istoria seculară a supei pho a început pe străduţele lăturalnice ale oraşului Hanoi. Pho este o supă iute din carne de vită aromatizată cu anason stelat, care se toarnă peste nişte taiţei albi, opaci, aranjaţi sub forma unui mic cuib pe fundul unor boluri largi. La acest amestec...

Read more »

Romburi cu rubarbă

Romburi_cu_rubarba

O reteta de romburi cu rubarba din: lapte, faina, drojdie, zahar, migdale, coaja de lamaie, unt, rubarba, branza de vaci, smantana, amidon, zahar, migdale, oua si scortisoara. Ingrediente: Pentru blat dospit: 50 ml lapte 400 g făină • 25 g drojdie 80 g zahăr 100 g migdale măcinate 1 linguriţă coajă de lămâie rasă...

Read more »

Salată de roşii

Salata_de_rosii

O reteta de salata de rosii din: rosii, sare de mare, piper, ulei de masline extravirgin picant, otet balsamic, ierburi aromate, ardei iute, maghiran, usturoi si busuioc proaspat. Ingrediente: 4 maini mari de rosii de diverse tipuri sare de mare si piper negru proaspat macinat ulei de masline extravirgin cu gust picant otet balsamic...

Read more »

Cotlete de miel cu sos alb

Cotlete_de_miel_cu_sos_alb

O reteta de cotlete de miel cu sos alb din: cotlete de miel, sare grunjoasa, piper, cimbru, vin rose, unt, faina, lapte, usturoi, zahar si cartofi copti. Ingrediente: un kg cotlete de miel sare grunjoasă piper negru măcinat cimbru uscat şi măcinat 200 ml vin rose Pentru sos: 100 g unt 2 linguriţe făină...

Read more »

Sos sicilian

Sos_sicilian

O reteta de sos sicilian din: zeama de lamaie, zeama de portocale, ulei de masline extravirgin, oregano, sare de mare si piper. Este perfect cu o salata calda la gratar sau cu fructe de mare. Ingrediente: 1 1/2 linguri zeama de lamaie proaspat stoarsa 1 1/2 linguri zeama proaspat stroarsa de portocale obisnuite sau...

Read more »

Fundite wonton cu susan si inghetata cu susan

Fundite_wonton_cu_susan_si_inghetata_cu_susan

O reteta de Fundite wonton cu susan si inghetata cu susan din: seminte de susan, galbenusuri, zahar tos, lapte integral, smantana, aluat, ou si zahar pudra. Ingrediente: îngheţată cu susan: 85 g de seminţe de susan negre (sau albe) 4 gălbenuşuri 100 g de zahăr tos 250 ml de lapte integral 250 ml de...

Read more »

Copane de curcan în sos de ceapă

Copane_de_curcan_în_sos_de_ceapa

O reteta de copane de curcan in sos de ceapa din: copane de curcan, sare grunjoasa, piper, frunzulite de coriandru, unt, coniac, sirop de artar, ulei de masline, ceapa, ulei, zahar brun, vin alb, unt, sare si arahide. Ingrediente: 8 copane de curcan sare grunjoasă piper negru măcinat 2 frunzuliţe coriandru 75 g unt...

Read more »

Cocktail Abstract

Cocktail_Abstract

O reteta simpla de Cocktail Abstract din: cafea, maraschino, angostura, zahar si cuisoare. Ingrediente: 1/4 l cafea tare 4 cl Maraschino 3 cl coniac 1 strop de Angostura zahar cuisoare macinate   Mod de preparare: Fierbem cafeaua, apoi o lasam sa se raceasca. Turnam in 2 cesti si adaugam in ea coniacul, Maraschino si...

Read more »

Tort de şampanie

Tort_de_sampanie

O reteta de tort de sampanie din: oua, sare, zahar, baton de vanilie, coaja de portocala, faina, praf de copt, felatina, rubarba, coaja si suc de portocala, zahar fin, frisca, siropd e zahar, sirop de flori de soc si capsuni. Ingrediente: Pentru blat: 4 ouă sare 150 g zahăr miezul de la un baton...

Read more »

Salată de cartofi si hrean

Salata_de_cartofi_si_hrean

O reteta de salata de cartofi si hrean din: cartofi noi, sare de mare, piper negru, zeama de lamaie, telina, patrunjel, hrean, smantana, muschi de vita, tarhon si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 700 g cartofi noi, razuiti de coaja sare de mare si piper negru proaspat macinat zeama de la 2 lamai 1/2...

Read more »

Cotlete de porc cu sos de piersici

Cotlete_de_porc_cu_sos_de_piersici

O reteta de cotlete de porc cu sos de piersici din: cotlet de porc, unt, sare grunjoasa, cimbru verde, zahar, ulei de masline, usturoi, vin alb, piersici, boia dulce, pasta de ardei, zeama de lamaie si ulei e masline. Ingrediente: 800 g cotlet de porc 100 g unt sare grunjoasa cimbr verde macinat o...

Read more »

Sos franţuzesc cremos

Sos_franţuzesc_cremos

O reteta de sos frantuzesc cremos din: otet de vin alb, ulei de nuci, smantana, mustar de dijon, sare de mare, piper, frunze de patrunjel si ulei de masline etravirgin. Merge de minune cu salate din frunze verzi si frunze amarui, ca andiva sau radicchio. Ingrediente: 5 linguri otet de vin alb 4 linguri...

Read more »

Linguine con gamberi, zafferano e limone

Linguine_con_gamberi_zafferano_e_limone

O reteta de paste din: paste linguini, ulei de masline extravirgin, creveti, rosii, sofran, vin alb sec, coaja de lamaie si sare roz. Ingrediente: Paste linguini – 250 g ulei de măsline extravirgin usturoi 8 creveţi proaspeţi 4 roşii cherry şofran yemenit vin alb sec coajă de lămâie – 5 g sare roz  ...

Read more »

Cum se prepara pizza cu sparanghel, sunca si ricotta (video)

Cum_se_prepara_pizza_cu_sparanghel_sunca_si_ricotta.jpg

O reteta video despre cum se prepara pizza cu sparanghel, sunca si ricotta, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 1/2 cup ricotta 1/4 cup olive oil 2 tbsp cream or milk 2 cloves minced garlic salt and pepper to taste red pepper flakes fresh herbs if so desired pizza...

Read more »

Ciorba de vita cu ardei iute

Ciorba_de_vita_cu_ardei_iute

O reteta de ciorba de vita cu ardei iute din: ardei capia, ceapa rosie, morcovi, telina, suc de rosii, fasole alba, ulei de masline, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 2 ardei capia 2 cepe roşii 2 morcovi o ţelină un litru suc de roşii 200 g fasole albă păstăi 2 linguriţe ulei de...

Read more »

Prajitura cu nuci si ciocolata

Prajitura_cu_nuci_si_ciocolata

O reteta de prajitura cu nuci si ciocolata din: nuci, zahar, pudra de cacao, scortisoara si albusuri. Ingrediente: 40 g nuci 55 g plus 2 linguri zahar pentru glasat 4 lingurite pudra de cacao un praf scortisoara macinata 2 albusuri   Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 150ºC (pozitia 2). Se tapeteaza doua...

Read more »

Vita cu cartofi

Vita_cu_cartofi

O reteta delicioasa de vita cu cartofi din: antricot de vita, rosii, cartofi, sare grunjoasa, piper, salvie, patrunjel, ceapa rosie, ulei de masline, ulei de floarea soarelui si vin rosu. Ingrediente: 500 g antricot de vită 6 roşii 12 cartofi noi mărime medie sare grunjoasă piper negru măcinat salvie verde o legătură pătrunjel o...

Read more »

Spirale de aluat cu pasta de masline

Spirale_de_aluat_cu_pasta_de_masline

O reteta de spirale de aluat cu pasta de masline din: aluat, masline, usturoi, cascaval si ulei de masline. Ingrediente: 1 pachet aluat pentru foitaj 300 g masline fara samburi 4 catei de usturoi 300 g cascaval 1 lingura ulei de masline   Mod de preparare: Se curata si se piseaza usturoiul. Masline se...

Read more »

Sos cu lămâie si ulei

Sos_cu_lămâie_si_ulei

O reteta de sos cu lamaie si ulei din: zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, sare de mare si piper negru. Iată un sos clasic, delicat, bun la toate, delicios în salate cu ierburi aromate sau cu somon afumat. Pentru a profita de aroma lui, folosiţi-l în intervalul de 24 de ore de...

Read more »

Turtă dulce tradiţională

Turta_dulce_traditionala

O reteta de turta dulce traditionala din: faina, mirodenii, bicarbonat de sodiu, mere verzi, glucoza, ou, unt, zahar brun si ghimbir. Ingrediente: 185 g faina 2 lingurite mirodenii amestecate 1 lingurita bicarbonat de sodiu 150 g sos de mere verzi 4 linguri melasa sau glucoza 1 ou mare batut usor 55 g unt 115...

Read more »

Retete de post: Salată de dovlecei

Salata_de_dovlecei

O reteta de salata de dovlecei din: dovlecei, ceapa rosie, rosii uscate, busuioc, telina verde, ulei de masline, zeama de lamaie, oregano, sare si piper. Ingrediente: 500 g dovlecei zucchini 1 ceapa rosie 50 g rosii uscate 2-3 fire de busuioc 1 fir telina verde 1-2 linguri ulei de masline zeama de la 1...

Read more »

Dressing „o mie de insule”

Dressing

O reteta de dressing din: maioneza, sos de rosii, sos de chilli, ceapa, ardei gras, sos worcestershire, sos tabasco si coniac. Ingrediente: 250 g maioneză de casă sau maioneză cumpărată, de bună calitate 80 g sos de roşii 80 g condiment sau sos de chili o ceapă mică, rasă un ardei gras roşu sau...

Read more »

Reteta zilei: Fettuccini cu sos de linte

Fettuccini_cu_sos_de_linte_9

O reteta de fettuccini cu sos de linte din: linte, morcovi, telina, ulei de masline, usturoi, pasta de tomate, sare, piper, fettuccni si patrunjel. Ingrediente: 1 cana de linte 2 morcovi, taiati 5 tulpini de telina, tocate 2 linguri ulei de măsline 2 catei de usturoi, tocati Pasta de tomate Sare si piper dupa...

Read more »

Ochiuri cu creveti

Ochiuri_cu_creveti

O reteta de oua cu creveti din: oua, creveti, sos de soia, sare, piper, busuioc si ulei. In loc de ochiuri puteti face omleta pe care sa presarati apoi branza si patrunjel tocat marunt. Ingrediente: 10 oua 250 gr creveti 5 linguri sos de soia sare piper busuioc ulei pentru prajit   Mod de...

Read more »

Legume cu brânză

Legume_cu_brânza

O reteta de legume cu branza din: slanina, unt, usturoi, ceapa, ardei, zucchini, oua, oregano, sare, piper, rosii si cascaval gouda. Ingrediente: 50 g slanina 1 lingurita unt 1 catel de usturoi 2 cepe mari 2 ardei galbeni 2 zucchini mici 2 oua 1 lingurite oregano taiat marunt sare piper negru macinat 200 g...

Read more »

Salată de fructe cu sirop de anason

Salata_de_fructe_cu_sirop_de_anason

O reteta de salata de fructe cu sirop de ananson din: litchi, mango, carambola, fructe dragon, persimmon, zahar tos, zeama de lamaie, anason, frunze de menta si frunze de coriandru. Ingrediente: 200 g de litchi 1 mango mare, copt 1 fruct-stea (carambola), curăţat 1  fruct-dragon mare 2  fructe persimmon Sirop de anason: 75 g...

Read more »

Cocktail cu cafea si coniac

Cocktail_cu_cafea_si_coniac

O reteta de cocktail cu cafea si coniac din: cafea, coniac si zahar. Ingediente:  1 ceasca cafea tare aromatizata 3 cl coniac zahar   Mod de preparare: Preparam cafeaua si o indulcim dupa gust. O lasam sa sa raceasca, apoi o punem in frigider. O turnam, apoi in pahare pentru bauturi lungi impreuna cu...

Read more »

Gnocchi cu ricotta şi spanac

Gnocchi_cu_ricotta_si_spanac_7

Gnocchi sunt una dintre mâncărurile italieneşti cele mai vechi. Gnocchi cu brânză ricotta şi spanac sunt o specialitate originară dintr-o zonă din estul Florenţei, unde spanacul sălbatic creşte din belşug pe toate dealurile. Pentru a prepara gnocchi, se fierbe spanacul atât cât sâ se înmoaie, apoi se amestecă împreună cu nişte ouă, făină şi...

Read more »

Salată simplă de verdeţuri

Salata_simpla_de_verdeturi

O reteta de salata simpla de verdeturi din: fenicul, rucola, frunze de papadie, creson, frunze de sfecla, sparanghel, patrunjel si sos. Ingrediente: 1/2 bulb fenicul o mana de rucola o mana de frunze de papadie o mana de creson o mana de frunzulite de sfecla 4 fire de sparanghel o mana de hasmatuchi sau...

Read more »

Tort cu frişcă si fructe

Tort_cu_frisca_si_fructe

O reteta de tort cu frisca si fructe din: oua, zahar, unt, sare, migdale, faina, zahar vnailat, capsune, branza mascarpone, galbenusuri, zahar pudra, esenta de vanilie, frisca si bomboane. Ingrediente: Pentru blat: 8 ouă 8 linguri zahăr 25 g unt un praf sare 2 linguri migdale măcinate 4 linguri făină un plic zahăr vanilat...

Read more »

Budinca de dovlecei cu porumb

Budinca_de_dovlecei_cu_porumb

O reteta de Budinca de dovlecei cu porumb din: dovlecei, porumb boabe, cascaval, ceapa, ardei grasi, usturoi, ulei, sare, piper, oua, unt, zahar si pesmet. Ingrediente: 1 kg dovlecei 2 conserve (200 g) porumb boabe 200 g cascaval 3 cepe 2 ardei grasi verzi 3 catei de usturoi 4 linguri ulei 1 lingurita sare...

Read more »

Gogoşi vanilate

Gogosi_vanilate

O reteta de gogosi vanilate din: faina, zahar, sare, unt, ulei, lapte, oua, drojdie, vanilie, ulei, sirop de coacaze, bombonele si zahar pudra. Ingrediente: 500 g făină 4 linguri zahăr un praf sare 25 g unt 4 linguri ulei 250 ml lapte dulce călduţ 3 ouă 25 g drojdie proaspătă o păstaie vanilie ulei...

Read more »

Salată crocantă simplă

Salata_crocanta_simpla

O reteta de salata crocanta simpla din: fasole verde, sare de mare, piper, salata, castravete, morcovi, telina, patrunjel si sos. Ingrediente: o mana de fasole verde fina sare de mare si piper negru proaspat macinat o capatana de salata romana 1/2 castravete un morcov o tulpina frageda de telina, impreuna cu frunzulitele galbene o...

Read more »

Sos cu otet balsamic

Sos_cu_otet_balsamic

O reteta de sos cu otet balsamic din: otet balsamic, ulei de masline extravirgin, sare de mare si piper. Excepţional pentru salate italieneşti, salate din frunze verzi şi antipasti (aperitive). Ingrediente: 3 1/2 linguri otet balsamic bun 10 linguri ulei de masline extravirgin sare de mare piper negru proaspat macinat   Mod de preparare:...

Read more »

7 retete culinare

restaurantedelux.ro_41.jpg [auto]

7 retete culinare:   Friptura de vita marinata cu miere si sos de soia O reteta de friptura de vita marinata cu miere si sos de soia din: carne de vita, sos de soia, ulei de masline, miere, otet balsamic, usturoi, sare si piper. Restul il gasiti aici.   Supa Gumbo In statul american...

Read more »

Cartofi cu mozarella

Cartofi_cu_mozarella

O reteta de cartofi cu mozzarella din: cartofi, mozzarella, sare grunjoasa, unt, patrunjel, nucsoara, usturoi si frunze de menta. Ingrediente: un kg cartofi noi 250 g mozzarella sare grunjoasă smântână dulce 50 g unt o legătură pătrunjel proaspăt un praf nucşoară 4-5 căţei usturoi 3-4 frunze mentă   Mod de preparare: Se spală cartofii...

Read more »

Orez prăjit cantonez

Orez_prajit_cantonez

O reteta de orez prajit cantonez din: creveti, ulei vegetal, ceapa, usturoi, morcov, sare de mare, piper alb, mazare, oua, orez gatit, ceapa verde si sos de soia light. Ingrediente: 100 g de creveţi cruzi, curăţaţi 4 linguri de ulei vegetal sau de arahide 1  ceapă curăţată şi tocată 2  căţei de usturoi mari,...

Read more »

Ficatei cu bulete

Ficatei_cu_bulete

O reteta de ficatei cu bulete din: ficatei de pui, ulei de floarea soarelui, sare, piper, usturoi, faina, mamaliga, unt, parmezan si pesmet. Ingrediente: un kg ficăţei de pui 30 ml ulei de floarea-soarelui sare piper 4 căţei usturoi 2 linguri făină Pentru buletele de mămăligă: 350 g mămăligă rece 100 g unt 100...

Read more »

Sosuri: Maioneză

Maioneza

O reteta de maioneza din: galbenusuri, mustar de dijon, ulei de arahide si otet de vin alb. Maioneza poate fi utilizată ca sos sau ca dressing pentru salată. V-o prezentăm împreună cu ouă fierte, pâine de secară, măsline, capere şi castraveţi muraţi. Ingrediente:  2 gălbenuşuri 50 g muştar de Dijon, sau o linguriţă cu...

Read more »

Batoane cu musli

Batoane_cu_musli

O reteta de batoane cu musli din: fulgi de ovaz, tarate de ovaz, faina, caise uscate, germeni de grau, suc de mere, zahar brun, miere si esenta de vanilie. Ingrediente: 125 g fulgi de ovaz 55 g tarate de ovaz 50 g faina 90 g caise uscate taiate in bucati mari 40 g nuci...

Read more »

Fasole verde cu ciuperci in sos de boabe de soia negre

Fasole_verde_cu_ciuperci_in_sos_de_boabe_de_soia_negre

O reteta de Fasole verde cu ciuperci in sos de boabe de soia negre din: fasole verde, ciuperci, ulei, boabe de soia, usturoi, otet de orez, vin de orez, sos de soia light, sos de stridii, zahar tos si faina de porumb. Ingrediente: 400 g de fasole verde curăţată 225 g de ciuperci shiitake,...

Read more »

Retete de post: Bame sarbesti

Bame_sarbesti

O reteta de bame sarbesti din: bame, otet, ulei, ceapa, pasta de rosii, faina, lamaie, zahar, sare si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg bame 1 lingura otet 100 ml ulei 2 cepe 3 rosii sau 1 lingura pasta de rosii 1 lingurita faina 1 lamaie 1 lingurita zahar sare 1 legatura patrunjel verde  ...

Read more »

Bavareză cu afine

Bavareza_cu_afine

O reteta de bavareza cu afine din: lapte semidegresat, lapte praf, afine, zahar pudra, branza, gelatina si apa rece. Ingrediente: 225 ml lapte semidegresat 4 linguri lapte praf degresat 700 g afine congelate, dezghetate in prealabil 100 g plus 1 lingura zahar pudra 225 g crema de branza proaspata 15 g gelatina pudra 4...

Read more »

Gncocchi

Gncocchi_7

Gnocchchi (pronunţat „nochi”) sunt nişte găluşte mici, de formă ovală. Numele lor provine din cuvântul italienesc gnocco, care înseamnă „bulgăre”. Acestea se fac din cartofi cu griş sau făină o obişnuită şi pot fi umplute cu un amestec aromat, cel mai adesea format din brânză ricottata şi spanac. Ca şi pastele făinoase proaspete, se...

Read more »

Cocktail de cafea cu caise

O reteta simpla de coktail de cafea cu caise din: cafea, zahar, caise, lichior de caise, frisca, fistic si betisoare. Ingrediente: 4-5 linguri de cafea (aprox 6 g una) 4 lingurite de zahar 8 caise proaspete 4 linguri de lichior de caise 125 g frisca lichida 100 g fistic 4 betisoare de party  ...

Read more »

Quiche cu ceapa si cheddar

Quiche_cu_ceapa_si_cheddar

O reteta de quiche cu ceapa si cheddar din: sare, cheddar, smantana, oua, ceapa alba, apa rece, unt, faina si piper. Ingrediente: sare 100 gr cheddar 250 ml smantana dulce 2 oua 3 buc ceapa alba 6 linguri apa rece 200 gr unt 300 gr faina piper   Mod de preparare: Aluatul: Pune 150...

Read more »

Vinete umplute cu legume

Vinete_umplute_cu _legume

O reteta de vinete umplute cu legume din: vinete, sare, piper, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, patrunjel, suc de lamaie, zahar si apa. Ingrediente: 2 vinete mici sare piper 120 ml ulei de măsline 2 cepe tăiate felii 3 căţei de usturoi pisaţi 3 roşii tăiate cuburi 2 linguri pătrunjel tocat 1 linguriţă...

Read more »

Tagliatele cu pui si parmezan

Tagliatele_cu_pui_si_parmezan

O reteta de tagliatele cu pui si parmezan din: tagliatele, piept de pui, parmezan, sare grunjoasa, piper, unt si patrunjel. Ingrediente: 500 g tagliatele 400 g piept de pui 100 g parmezan sare grunjoasă piper negru măcinat 50 g unt o legătură pătrunjel   Mod de preparare: Se fierb pentru început pastele. Se adaugă...

Read more »

Reteta zilei: Paine cu rozmarin

Paine_cu_rozmarin_6

O reteta de paine cu rozmarin din: drojdie, zahar, apa calda, faina, sare, rozmarin si ulei de masline. Ingrediente: 2 linguri de drojdie 2 linguri de zahăr 1 cană cu apă caldă 3 cani faina 1 linguriţă de sare 2 linguri de rozmarin, tocat 1 lingura de ulei de măsline   Mod de preparare:...

Read more »

5 feluri de a prepara verdeturile chinezeşti

Verdeturi_chinezesti

Broccoli chinezesc cu sos de stridii Curăţaţi 450 g de broccoli (kai lan), spălaţi-l şi curăţaţi-l bine, apoi tăiaţi-l bucăţele de lungimea unui deget. într-un bol, amestecaţi 1 linguriţă de vin de orez chinezesc (sau vin de Xeres sec), 1/4 de linguriţă de zahăr tos, 3 linguriţe de sos de stridii şi 1/2 de...

Read more »

Sos de crustacee

Sos_de_crustacee

O reteta de sos de crustacee din: ulei, usturoi, ceapa, morcov, telina, frunza de dafin, cimbru, fructe de mare, vin alb, coniac, faina, pasta de tomate, rosii, supa de peste si smantana. Cu ingrediente similare celor utilizate într-o supă de raci, acest sos se asociază perfect cu toate tipurile de crustacee, în special cu...

Read more »

Mousse de lămâie cu căpşuni

Mousse_de_lamâie_cu_capsuni

O reteta de mousse de lamaie cu capsuni din: capsuni, gelatina, apa rece, zahar pudra, coaja de lamaie, zeama de lamaie, ulei de masline light, ou si iaurt. Ingrediente: 350 g capsuni 1 pliculet gelatina pudra 125 ml apa rece 150 g zahar pudra 2 lingurite coaja rasa de lamaie 125 ml zeama de...

Read more »

Sarmalute in foi de vita

Sarmalute_in_foi_de_vita

O reteta de saramulte in foi de vita din: orez, foi de vita, ulei de masline, ceapa, marar, ceapa verde, menta, sare, piper si apa. Ingrediente: 130 g orez cu bob rotund 20 g foi de vita din saramura 100 ml ulei de masline 1 ceapa tocata 2 fire marar 1 fir ceapa verde...

Read more »

Retete pentru weekend #13

restaurantedelux.ro_1.jpg [auto]

Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Desert cu budincă de vanilie şi căpşuni   O reteta desert cu budinca de vanilie si capsuni din: budinca de vanilie, lapte,...

Read more »

Kreplach

Kreplach_7

Kreplach sunt nişte colţunaşi care se servesc în supa de pui a evreilor Ashkenazi. Această mâncare consistentă a apărut de-a lungul secolelor în care evreii Ashkenazi au locuit în zonele cu climă mai rece din partea centrală şi de răsărit a Europei. In mod tradiţional, kreplach se preparau anume pentru sărbătoarea de Purim, însă...

Read more »

Prăjitură răsturnată cu ghimbir şi pere

Prajitura_rasturnata_cu_ghimbir_si_pere

O reteta de prajitura rasturnata cu ghimbir si pere din: zahar brun, pere, faina, ghimbir, praf de copt, bicarbonat de sodiu, zahar pudra, coaja de lamaie verde, ou, albus si lapte batut. Ingrediente: 2 linguri zahar brun 3 pere tari coapte 150 g faina 1 lingura ghimbir macinat 1 lingurita praf de copt un...

Read more »

Rată friptă cu cinci condimente si sos de prune

Rata_fripta_cu_cinci_condimente_si_sos_de_prune

O reteta de Rată friptă cu cinci condimente si sos de prune din: rata, sare de mare, amestec de cinci condimente, piper negru, sos de soia, miere, otet negru chinezesc, ulei vegetal, radacina de ghimbir, prune, scortisoara, anason, anason, ceapa verde si castraveti. Aceasta rata frageda si aromata merge perfect cu sosul de prune...

Read more »

Salată cu paste si prosciutto crudo

Salata_cu_paste_si_prosciutto_crudo

O reteta de salata cu paste si prosciutto crudo din: paste, unt, prosciutto crudo, rucola, ardei, morcovi baby, samburi de pin, ulei de masline, sos de soia, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 350 g paste o linguriţă unt 200 g prosciutto crudo 300 g rucola un ardei portocaliu 4 morcovi baby 50 g...

Read more »

Sos de Bordeaux

Sos_de_Bordeaux

O reteta de sos de bordeaux din: rasol de vita, hasme, boabe de piper, cimbru, frunze de dafin, vin rosu, supa bruna de vitel si unt fara sare. Sos originar din Bordeaux, Franţa, şi preparat tradiţional cu vin, haşme şi măduvă. Măduva este opţională în această reţetă, deoarece sosul este delicios şi fără ea....

Read more »

Biban de mare cu roşii

Biban_de_mare_cu_rosii

O reteta de biban de mare cu rosii din: bibani de mare, tomate cherry, ulei de masline, rosii, usturoi, vin alb sec si patrunjel. Ingrediente: 4 bibani de mare curatati (circa 200 g fiecare) 200 g tomate cherry galbene 40 ml ulei de masline 200 g rosii 6 catei de usturoi 80 ml vin...

Read more »

Pui cu ananas si orez

Pui_cu_ananas_si_orez

O reteta de pui cu anans si orez din: ulei de masline, usturoi, ardei iute, ghimbir, ceapa alba, vin alb, orez, piept de pui, ananas, sare si piper. Ingrediente: ulei de masline 4 catei usturoi 1 ardei iute mic 1 lingurita ghimbir ras 2 buc ceapa alba 200 ml vin alb, sec 200 gr...

Read more »

Burtă de porc roşie înăbuşită

Burta_de_porc_rosie_înabusita

O reteta de burta de porc rosie inabusita din: burta de porc, ulei vegetal, zahar cubic, sos de soia light, sos de soia dark, radacina de ghimbir, anason, scortisoara si ceapa verde. Faimoasa deoarece era mancarea preferata a lui Mao Zedong, aceasta este o specialitate a Hunanului, regiunea lui de baştină. Este irezistibil de...

Read more »

Pandişpan de lămâie cu căpşuni

Pandispan_de_lamâie_cu_capsuni

O reteta de pandispan de lamaie cu capsuni din: capsuni, suc de protocale, albusuri, sare de lamaie, zahar pudra, coaja de lamaie, esenta de vanilie si faina. Ingediente: pentru sosul de fructe: 500 g capsuni congelate, decongelate in prealabil 125 ml suc de portocale Pentru pandispan: 12 albusuri la temperatura camerei 1 lingurita sare...

Read more »

Retete internationale: Knodel

Knodel_7

Knodel este numele sub care sunt cunoscute în Austria şi în partea de sud a Germaniei găluştele. Acestea pot fi făcute din cartofi (iar atunci se vor numi Kartoffelknddel) sau din pâine mai veche, amestecată cu lapte şi albuşuri de ou (Semmelknodel). Găluştele se fierb în apă clocotită, la fel ca pastele făinoase. De...

Read more »

Ice Cofee Flambata

Ice_Cofee_Flambata

O reteta simpla de Ice Cofee Flambata din: cafea instant, apa, zahar vanilat, inghetata de vanilie, inghetata de alune, lichior cu coniac si zahar. Ingrediente: 4 lingurite pline de cafea instant 2 cesti de apa 1 plic de zahar vanilat jumatate de cutie de inghetata de vanilie jumatate de cutie de inghetata de alune...

Read more »

Sos de friptură îngroşat

Sos_de_friptura_îngrosat

O reteta de sos de friptura ingrosat din: ulei, carne, ceapa, morcov, tulpina de telina, usturoi, frunza de dafin, cimbru, faina si supa. Puteţi încerca această reţetă când prăjiţi viţel sau pui. Vă prezentăm acest sos alături de carne de vită friptă, budincă Yorkshire, cartofi copţi şi legume. Ingrediente: ulei, pentru prăjit carne, la...

Read more »

Salată cu crutoane aromate

Salata_cu_crutoane_aromate

O reteta de salata cu crutoane aromate din: bagheta, sare grunjoasa, piper, unt, pasta de chilli, dulceata de ceapa, usturoi, rosii cherry, castarveti, rosii, otet balsamic, busuioc verde, ulei de masline, miere si zeama de la o lamaie. Ingrediente: o bagheta sare grunjoasa piper negru macinat 100 g unt o lingurita pasta de chilli...

Read more »

Supa de pui cu porumb

Supa_de_pui_cu_porumb

O reteta de supa de pui cu porumb din: piept de pui, ulei, ceapa, telina, cartofi, morcovi, boabe de porumb, sare, piper, marar si smantana. Ingrediente: 1 piept de pui 2 linguri ulei 2 cepe 1 radacina mica de telina 2 cartofi 2 morcovi 1 conserva (200 g) boabe de porumb sare piper 1...

Read more »

Biscuiti cu nuci pecan

Biscuiti_cu_nuci_pecan

O reteta de biscuiti cu nuci pecan din: faina, scortisoara, bicarbonat de sodiu, unt, zahar pudra, zahar brun, ou, esent de vanilie, crema de branza si nuci pecan. Ingrediente: 250 g faina 0.5 lingurita scortisoara macinata un praf bicarbonat de sodiu 55 g unt moale 140 g zahar pudra 70 g zahar brun 1...

Read more »

Plătică la aburi cu ghimbir şi ceapă verde

Platica_la_aburi_cu_ghimbir_si_ceapa_verde

O reteta de platica la aburi cu ghimbir si ceapa verde din: platica, ghimbir, ardei, vin de orez, sos de soia si ulei de susan. Ingrediente: 1 plătică, eviscerată şi curăţată, de aproximativ 700 g 1 bucată de 4 cm de rădăcină de ghimbir, curăţată 4 fire de ceapă verde, curăţate 1 ardei roşu...

Read more »

Salată verde cu creveti

Salata_verde_cu_creveti

O reteta de salata verde cu creveti din: creveti decorticati, unt, salata, usturoi verde, castraveti, patrunjel, varza rosie, zeama de lamaie, sare, piper negru si ulei de masline. Ingrediente: un kg creveţi decorticaţi 50 g unt 2 salate verzi o legătură usturoi verde 3-4 castraveţi o legătură pătrunjel o varză roşie chinezească zeama de...

Read more »

Sos Jus

Sos_Jus

O reteta de sos Jus din: carne prajita, supa, morcov, ceapa, praz, frunza de dafin, cimbru si boabe de piper. Sosul jus se prepară din sucurile caramelizate şi lipicioase ce rămân în cratiţă după ce se prăjeşte carnea de mănzat, pui, miel sau vită. In imagine este prezentat alături de coaste de miel prăjite...

Read more »

Fursecuri cu fulgi de ovăz şi ciocolată

O reteta de fursecuri cu fulgi de ovaz si ciocolata din: faina, bicarbonat de sodiu, fulgi de ovaz, unt, zahar brun, zahar pudra, ou, esenta de vanilie, crema de branza si fulgi de ciocolata. Ingrediente: 140 g faina 0.5 lingurita bicarbonat de sodiu 85 g fulgi de ovaz 55 g unt moale 150 g...

Read more »

6 retete culinare

restaurantedelux.ro_4.jpg [auto]

6 retete culinare:   Salata Waldorf Salata Waldorf nu a fost inventată de un maestru bucătar, ci de un ospătar pe nume Oscar Tschirky. Pe când lucra ca ospătar-şef la hotelul newyorkez Waldorf, în anii 1890, el a avut ideea de a crea o combinaţie unică de mere tăiate cubulete, tulpini de ţelinâ şi...

Read more »

Salata cu piept de curcan si cirese

Salata_cu_piept_de_curcan_si_cirese

O reteta de salata cu piept de curcan si cirese din: piept de curcan, vin alb dulce, sare grunjoasa, piper alb si negru, usturoi, unt, cimbru verde, salata, cirese, otet balsamic, ulei de struguri, ceapa rosie si zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g piept de curcan 200 ml vin alb dulce sare grunjoasa piper...

Read more »

Găluşte cu porc si creveti

Galuste_cu_porc_si_creveti

O reteta de galuste de porc si creveti din: faina, sare de mare, ulei vegetal, apa rece, varza chinezeasca, carne tocata de porc, creveti, radacina de ghimbir, zahar brun, sos de soia, vin de orez, ulei de susan, ulei de ardei iute, sos de soia, usturoi si ceapa verde. Prepararea acestor galuste este o...

Read more »

Clătite cu carne

Clatite_cu_carne

O reteta de clatite cu carne din: faina, lapte, oua, unt, ulei, sare, amestec de carne tocata, ceapa, suc de rosii, castraveti murati, smantana, vin si sare. Ingrediente: 400-500 g făină 600 ml lapte 2 ouă 3 linguriţe cu unt ulei sare pentru umplutura: 500 g amestec de carne tocată 2 cepe 200 ml...

Read more »

Sos de arahide

Sos_de_arahide

O reteta de sos de arahide din: unt de arahide, usturoi, lapte de cocos, sos tabasco, miere, zeama de lamaie si sos de soia light. Acest sos popular şi versatil poate fi servit cu o varietate mare de frigărui satay, sau cu legume ca bucheţelele de broccoli, morcovii sau fâşiile de ardei gras. Ingrediente:...

Read more »