miercuri, 27 iunie 2012

Retete #23


Retete:

Cosulete cu fructe

Cosulete_cu_fructe

O reteta de cosulete cu fructe din: albusuri, zahar praf, esenta de vanilie, faina, unt, oua, zahar, lamaie, frisca si capsune. Ingrediente: 7 albusuri 300 g zahar praf 1 lingurita esenta de vanilie 200 g faina crema: 200 g unt 4 oua 300 g zahar 2 lamaie 300 ml frisca 500 g capsune  ...

Read more »

Flori de soc in aluat

Flori_de_soc_in_aluat

O reteta de flori de soc in aluat din: oua, lapte, zahar vanilat, zahar tos, sare, faina, flori de soc, ulei si zahar praf. Ingrediente: 2 oua 125 ml lapte 25 g zahar vanilat 1 lingurita zahar tos 2 linguri zahar praf un varf de cutit sare 3-4 linguri faina 6 flori de soc...

Read more »

Salată de brânză şi smochine cu sos de miere

Salata_de_brânza_si_smochine_cu_sos_de_miere

O reteta de salata de branza si smochine cu sos de miere din: miere, frunze de cimbru, otet de mere, ulei de rapita, alune de padure, bulb de fenicul, rucola, smochine si branza cu mucegai. Ingrediente: 4 linguri de miere lichidă 1 linguriţă frunze proaspete de cimbru 1 lingură oţet de mere 2 linguri...

Read more »

Rulouri din fleica de porc

Rulouri_din_fleica_de_porc

O reteta de rulouri din fleica de porc din: fleica de porc, mustar, ierburi, condimente si sare. Ingrediente: 800 g fleica de porc 50 g mustar picant 1 mana de ierburi proaspete tocate (salvie, frunze de patrunjel, rozmarin) 2 linguri condimente pentru gratar sare   Mod de preparare: Speli bucata de fleică şi o...

Read more »

Salată de pui şi avocado

Salată_de_pui_şi_avocado

O reteta de salata de pui si avocado din: carne de pui, avocado, castravete, mar, iaurt gras, spanac, ulei de masline extravirgin si suc de lamaie. Ingrediente: carnea de la 1 pui la rotisor, ruptă în fâşii, fără piele 1 avocado, cojit şi tăiat în bucăţi ½ castravete, curăţat de coajă şi de seminţe,...

Read more »

Caş proaspăt la tigaie

Cas_proaspat_la_tigaie

O reteta de cas proaspat la tigaie din: cas, cascaval afumat, unt, ceapa verde, usturoi verde, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 500 g cas proaspat 100 g cascaval afumat 2 linguri unt 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde sare piper boia dulce   Mod de preparare: Ungeţi cu unt o tigaie...

Read more »

Spumă îngheţată de lămâie

Spuma_înghetata_de_lamâie

O reteta de spuma inghetata de lamaie din: budinca de vanilie, coaja de lamaie, smantana si biscuiti cu lamaie. Ingrediente: 300g de lemon curd (sau budincă de vanilie) coaja rasă de la 1 lămâie 300ml de smântână lichidă (pentru frişcă) 25g de biscuiţi crocanţi cu lămâie, plus extra pentru servit   Mod de preparare:...

Read more »

Pui copt cu sos şi piure cu usturoi

Pui_copt_cu_sos_si_piure_cu_usturoi

O reteta de pui copt cu sos si piure cu usturoi din: pui, usturoi, ulei de masline, frunze de dafin, masline verzi, patrunjel, ardei iute, coaja de portocala, suc de portocala, suc de lamaie si piure de cartofi. Ingrediente: 6 picioare de pui sau 12 pulpe sau un amestec din amândouă 8 căţei de...

Read more »

Frigarui cu rulouri de bacon

Frigarui_cu_rulouri_de_bacon

O reteta de frigarui cu rulouri de bacon din: bacon, ceapa alba, rosii cherry, dovlecei, ardie gras, vanata, busuioc, rozmarin, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 200 g bacon feliat 3 cepe albe 8-10 rosii cherry 2 dovlecei (zucchini) foarte tineri 1 ardei gras 1 vanata mica, lunguiata busuioc uscat rozmarin uscat cimbru uscat sare...

Read more »

Reteta zilei: Salata de cartofi

Salata_de_cartofi_5

O reteta de Salata de cartofi din: cartofi, oua, ceapa verde, sunca de pui, maioneza, iaurt, otet, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 4 ouă, fierte, decojite şi tăiate ceapa verde, tocata sunca pui taiata cuburi 1-2 linguri de maioneza 1-2 linguri iaurt 1-2 lingurite de otet sare dupa gust piper dupa gust...

Read more »

Cremă de brânză de capră cu chives şi rodie

Crema_de_brânza_de_capra_cu_chives_si_rodie

O reteta de crema de branza de capra cu chives si rodie din: branza de capra, ricotto, rodie, chives, miere, otet si paine. Ingrediente: 150g brânză de capră, moale, fără coajă 250g de ricotta seminţele de la ½ rodie ½ legătură mică de chives, mărunţită 1 lingură de miere lichidă 2 linguriţe oţet de...

Read more »

Mamaliga cu urda si marar

Mamaliga_cu_urda_si_marar

O reteta de Mamaliga cu urda si marar din: malai, apa, urda, ceapa verde, smantana, marar verde, unt si sare. Ingrediente: 300 g malai 1 litru apa 500 g urda proaspata 100 ml smantana 1 legatura ceapa verde 1 legatura mare marar verde 100 g unt sare   Mod de preparare: Frecati 50 g...

Read more »

Salată colorată de cartofi

Salata_colorata_de_cartofi

O reteta de salata colorata de cartofi din: cartofi, ceapa, mere, zeama de lamaie, boabe de porumb, carnaciori, maioneza, otet, sare, piper negru, zahar, msutar dulce si ceapa verde. Ingrediente: 1 kg cartofi (pentru salata) 6 cepe 4 mere 2 lingurita zeama de lamaie 2 cutii de conserva de bobe porumb (fiecare 425 ml...

Read more »

Spumă de ciocolată cu cardamom

Spuma_de_ciocolata_cu_cardamom

O reteta de spuma de ciocolata cu cardamom din: ciocolata alba, ciocolata neagra, albus, zahar brun si cardamom. Ingrediente: 15g de ciocolată albă 25g de ciocolată neagră, tocată 1 albuş mare 1/2 lingură de zahăr brun un vârf de cardamom măcinat   Mod de preparare: Se fac fulgi de ciocolată albă trecând un curăţător...

Read more »

Retete culinare: Mititei

Mititei

O reteta de mititei din: carne de vaca, carne de miel, piper, bicarbonat, cimbru, usturoi si sare. Ingrediente: 500 g carne de vaca din zona cefei (impanata cu grasime) 200 g carne de miel 1/2 lingurita piper macinat 1 praf de bicarbonat 1 lingurita cimbru uscat 1 capatana usturoi sare   Mod de preparare:...

Read more »

Sarbusca

Sarbusca

O reteta de sarbusca din: zer, ceapa, morcov, cartofi, malai, usturoi si sare. Ingrediente: 2 litri zer (se poate inlocui cu lapte acru) 2 cepe 1 morcov 400 g cartofi 3 linguri malai sau pasat 1 catel de usturoi sare   Mod de preparare: Curatati zarzavaturile, taiati-le in cubulete si fierbeti-le in 1 litru...

Read more »

Păstrăv la aburi cu usturoi şi ghimbir

Pastrav_la_aburi_cu_usturoi_si_ghimbir

O reteta de pastrav la aburi cu usturoi si ghimbir din: fileuri de pastrav, usturoi, ghimbir, sake, suc de lamaie si frunze de coriandru. Ingrediente: 2 fileuri de păstrăv (de preferinţă somonat, se găseşte la Metro), fără piele, întregi sau tăiate în felii mari 1 căţel de usturoi, zdrobit 1 bucată de 1cm de...

Read more »

Antricot de vita cu vin

Antricot_de_vita_cu_vin

O reteta de anticot de vita cu vin din: antricot de vita, vin rosu, ulei de masline, usturoi, cimbru, tarhon, rozmarin, rozmarin verde, sare si piper. Ingrediente: 2 antricoate de vita pentru marinata: 250 ml vin rosu 1 lingura ulei de masline 3-4 catei de usturoi, cimbru, tarhon, rozmarin (uscate) 1 crenguta de rozmarin...

Read more »

Fromage fondue

Fromage_fondue

O reteta de Fromage fondue din: usturoi, branza, vin alb, amidon, nucsoara, lichior, mere, pere, crutoane si piper alb. Ingrediente: 1 catel de usturoi 800 g branza de tip cascaval, parmezan, Chedar 500 ml vin alb 2 linguri amidon 1/2 lingurita nucsoara 50 ml kirschi (lichior de cirese sau visine) 2 mere 2 pere...

Read more »

Sparanghel cu unt, capere şi oţet balsamic

Sparanghel_cu_unt_capere_si_otet_balsamic

O reteta de Sparanghel cu unt, capere şi oţet balsamic din: sparanghel, unt, otet balsamic, capere, paine si parmezan. Ingrediente: 1 legătură de sparanghel, aprox. 250g, cu tulpinile lemnoase înlăturate 1 linguriţă de unt 1 lingură de oţet balsamic 1 lingură de capere 4 felii de pâine ţărănească, prăjite parmezan ras   Mod de...

Read more »

Praz cu pui si cascaval la cuptor

Praz_cu_pui_si_cascaval_la_cuptor

O reteta de praz cu pui si cascaval la cuptor din: piept de pui, praz, ulei, cascaval afumat, cascaval de oaie, oua, ceapa verde, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui fiert 5 fire de praz 100 ml ulei 200 g cascaval afumat 100 g cascaval de oaie 3 oua 1 legatura...

Read more »

Cocktailuri gustoase

Cocktail_1.jpg

Cocktailuri gustoase: Cum se prepara Cocktail Fruit Tingle (video)   Ingrediente: 150 ml lemonade 25 ml vodka 25 ml cherry brandy 2 tsp sugar (or a sprinkling of) 1 orange wedge ice cubes 1 collins glass 1 knife 1 chopping board 1 saucer Cum se prepara Cocktail Fruit Tingle Read more » Cum se...

Read more »

Mandarine aromate

Mandarine_aromate

O reteta de mandarine aromate din: mandarine, scortisoara, cuisoare, cardamon, zahar brun, suc de portocale, praf de copt, faina, scortisoara, alune de padure, coaja de portocala, galbenus si lapte. Ingrediente: 12 mandarine mici 1 baton mare de scorţişoară 5 cuişoare 4 păstăi de cardamon, zdrobite 150g de zahăr brun 500ml suc de portocale 260g...

Read more »

Frigarui de porc

Frigarui_de_porc

O reteta de frigarui de porc din: muschiulet de porc, rosii cherry, ardei gras, ulei de masline, seminte de mustar, patrunjel, sare, piper, ketchup dulce, ceapa verde, iaurt, suc de lamaie, sare, usturoi si marar. Ingrediente: 1 muschiulet de porc 250 g rosii cherry 1 ardei gras mare 4 linguri ulei de masline 1...

Read more »

Piept de curcan cu sos de branza si tarhon

Piept_de_curcan_cu_sos_de_branza_si_tarhon

O reteta de piept de curcan cu sos de branza si tarhon din: piept de curcan, ulei de masline, usturoi, faina, smantana, branza, cognac, targon verde, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 800 g piept de curcan 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi 1 lingura faina 200 ml smantana 150 g branza...

Read more »

Spaghete cu fructe de mare

Spaghete_cu_fructe_de_mare

O reteta de spaghete cu fructe de mare din: spaghete, fructe de mare, rosii, vin alb, patrunjel, ardei iute, pasta de tomate, usturoi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 pachet spaghete 500 g cocktail fructe de mare 6 rosii potrivite 100 ml vin alb 1 legatura patrunjel 1 ardei iute 1 lingura...

Read more »

Granita de cocos, lime si menta

Granita_de_cocos_lime_si_menta

O reteta de granita de cocos, lime si menta din: zahar brun, apa, limes, lapte de cocos si menta. Ingrediente: 200 g de zahar brun 500 ml de apa 4 limes, spalate bine 200 ml lapte de cocos 1 legatura de menta proaspata   Mod de preparare: Se pun zahărul şi apa într-o cratiţă...

Read more »

Prăjitură pufoasă de lămâie

Prajitura_pufoasa_de_lamâie

O reteta de prajitura pufoasa de lamaie din: zahar brun, oua, suc si coaja de lamaie, amidon, unt, extract de vanilie, oua, zahar brun, faina si albusuri. Ingrediente: pentru crema de lamaie: 220g de zahăr brun 3 ouă sucul de la 4 lămâi, coaja rasă fin de la 1 lămâie 1 lingură de amidon...

Read more »

Şniţel cu creson şi sos de mere picant

Snitel_cu_creson_si_sos_de_mere_picant

O reteta de snitel cu creson si sos de mere picant din: unt, coaja si zeama de portocla, zahar, scortisoara, nucsoara, cuisoare, mere, escalop, sare de mare, piper, faina, ou, pesmet, castraveciori murati, creson, lamaie si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: pentru sosul de mere: un cubulet de unt coaja rasa si zeama de...

Read more »

Risotto al tartufo bianco

Risotto_al_tartufo_bianco

Trufele albe sunt protagonistele unui târg anual, organizat în luna octombrie, în oraşul Alba din Piemonte. întrucât toamna este anotimpul ciupercilor de pădure, al castanelor, al vânatului, al broaştelor, al melcilor şi a culesului strugurilor, în această perioadă bucătarii îşi manifestă din plin talentul. Din octombrie şi până în decembrie, cât durează sezonul, multe...

Read more »

Toast cu salată şi maioneză de crab

Toast_cu_salata_si_maioneza_de_crab

O reteta de toast cu salata si maioneza de crab din: galbenus, mustar de dijon, ulei de masline, coaja si zeama de lamaie, carne de crab, paine alba, patrunjel, tarhon, hasmatuchi, capere, ulei de masline si otet de vin rosu. Ingrediente: 1 galbenus 1 lingura de mustar Dijon 200 ml ulei de masline coaja...

Read more »

Escalop de viţel cu sos de brânză

Escalop_de_vitel_cu_sos_de_brânza

O reteta de escalop de vitel cu sos de branza din: vrabioara de vitel, parmezan, unt, faina, pesmet, ulei, rozmarin, vin alb sec, sare si piper. Ingrediente: 400 g vrabioara de vitel 200 g parmezan ras 50 g unt 1 lingura faina 1 lingura pesmet 1 lingura ulei 2-3 fire de rozmarin 200 ml...

Read more »

Budinca de branzeturi cu fructe

Budinca_de_branzeturi_cu_fructe

O reteta de budinca de branzeturi cu fructe din: branza de vaci, cascaval, smantana, pesmet, nucsoara, oua, mere, semine de chimen, sare si piper alb. Ingrediente: 500 g branza de vaci 200 g cascaval 150 ml smantana 2 linguri pesmet 1/2 lingurita nucsoara 4 oua 3 mere sau pere 1 lingurita seminte de chimen...

Read more »

Cocktail cu cirese

Cocktail_cu_cirese

O reteta de cocktail cu cirese din: cirese, frunze de menta, zahar, zeama de lime, rom si suc de cirese. Ingrediente: 1 cana cirese fara samburi 10 frunze de menta 8 linguri zahar 180 ml zeama lime 180 ml rom 700 ml suc cirese   Mod de preparare: Amesteci ciresele, frunzele de menta si...

Read more »

Prăjiturele cu lime, cocos şi fructul pasiunii

Prajiturele_cu_lime_cocos_si_fructul_pasiunii

O reteta de prajiturele cu lime, cocos si fructul pasiunii din: albusuri, coaja si suc de lime, zahar brun, faina, amidon, nuca de cocos si fructul pasiunii. Ingrediente 7 albuşuri coaja rasă de la 1 lime, plus 2 linguriţe de suc 120g de zahăr brun 60g de făină obişnuită 15g de amidon 50g nucă...

Read more »

Rulouri cu bacon si branza

Rulouri_cu_bacon_si_branza

O reteta de rulouri cu bacon si branza din: dovlecei, bacon, branza de burduf, cascaval, marar, sare si piper. Ingrediente: 4 dovlecei 16 felii de bacon, taiate subtire 100 g branza de burduf 50 g cascaval 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Spălaţi dovleceii şi fără a-i curăţa de coajă tăiaţi-i...

Read more »

Cupcakes cu zmeură şi nucă de cocos

Cupcakes_cu_zmeura_si_nuca_de_cocos

O reteta de Cupcakes cu zmeură şi nucă de cocos din: faina amestecata, praf de copt, zahar, fulgi de cocos, unt, extract de vanilie, oua, lapte, zmeura, sos de zmeura si fulgi de cocos. Ingrediente: 175 g de faina amestecata cu 1/2 lingurita praf de copt 140 g de zahar 50 g fulgi de...

Read more »

Reteta zilei: Linguine cu sos de ciuperci si mascarpone

Linguine_cu_sos_de_ciuperci_si_mascarpone_8

O reteta de Linguine cu sos de ciuperci si mascarpone din: unt, ciuperci, branza mascarpone, parmezan, smantana, sare, piper si linguine. Ingrediente: 2 linguri unt 2 cesti ciuperci tăiate în felii subţiri 250 g branza mascarpone parmezan ras 1/4 ceasca de smantana sare si piper dupa gust 1 punga linguine   Mod de preparare:...

Read more »

Rulouri de pui cu branzeturi

Rulouri_de_pui_cu_branzeturi

O reteta de rulouri de pui cu branzeturi din: piept de pui, telemea de oaie, cascaval afumat, ou, spanac, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 bucati piept de pui 150 g telemea de oaie 200 g cascaval afumat 1 ou 400 g spanac 50 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Curata pieptul...

Read more »

Cupe cu cremă de lămâie

Cupe_cu_crema_de_lamâie

O reteta de cupe cu crema de lamaie din: branza mascarpone, limoncello, budinca de lamaie, iaurt, zahar pudra si fructe. Ingrediente: 250 g branza mascarpone 2 linguri lichior de lamaie sau limoncello 3 lingura budinca de lamaie (gata preparata) 300 g iaurt, amestecata cu 3 linguri de miere 2 linguri zahar pudra fructe proaspete...

Read more »

Retete de post: Cozonac muntenesc

  Ingrediente: 1 kg faină 500 g zahăr tos 2 pachete margarină 50 g drojdie 1 litru apă 1 plic zahăr vanilat 1 lingură coajă rasă de lămâie 1 linguriţă rom 2 linguriţe sare şofran 1 vârf cuţit praf de scorţişoară 1 vârf cuţit praf de cuişoare 1 linguriţă coajă rasă de portocală Ingrediente...

Read more »

Reţete de post: Plăcintă cu mălai si stafide

  Ingrediente: 7 ceşti mălai 1 ceaş­că ulei 1 ceaşcă zahăr tos 2 ceşti stafide zeama de la 2 portocale 2 linguri praf de copt   Mod de preparare: Amesteci praful de copt cu mălaiul, adaugi şi celelalte ingrediente şi torni atâta apă cât să obţii o compoziţie ca o smântână pufoasă. O torni...

Read more »

Cremă de ciocolată cu capşune

Cremă de ciocolată cu capşune

  Ingrediente: 500 g căpşune 150 g ciocolată de menaj 100 g smântână (mai grasă, ca pen­tru frişcă) 1 albuş 1 linguriţă zahăr 2 linguriţe cafea preparată 3 esenţe de rom ulei   Mod de preparare: Speli căpşunele, le stropeşti cu esenţă de rom şi le laşi la rece. Tai ciocolata mărunt şi o...

Read more »

Raţă lăcuită

Ingrediente: 1 boboc de rata 3/4 l vin alb sec 5 linguri miere 4 linguri sos de soia busuioc sare Mod de preparare: Se curata si se spala bobocul de rata, ungindu-l in interior cu miere – 1 lingura – si sare. Tot in interior se va pune crenguta de busuioc. Se aseaza pasarea...

Read more »

Praz prăjit

  Ingrediente: 2 tulpini groase de praz 2 linguri untdelemn sare piper boia 1 lingură pătrunjel verde tocat   Mod de preparare: Se taie prazul rondele groase de două degete se presară cu sare, piper, boia.Se pun la prăjit în ulei încins pe ambele părţi în vas acoperit până se rumenesc se pun în...

Read more »

Pulpa de miel la cuptor cu roşii si busuioc

O reteta delicioasa de pulpa de miel la cuptor cu rosii si busuioc din: pulpa de miel, ulei de masline, unt, orez, rosii, tarhon, busuioc, cimbru, usturoi, sare, piper, boia dulce de ardei, rachiu de vin sau coniac si lamaie. Ingrediente: 2 kg pulpa de miel 10 linguri ulei de masline 100 g unt...

Read more »

Cartofi gratinaţi

Cartofi gratinaţi

  Ingrediente: 1 şi 1/2 kg cartofi sare piper 300 ml smântână 3 ouă brânză rasă mărar pentru ornat   Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă, îi laşi apoi la răcit 10 minute, îi decojeşti, îi tai rondele şi îi presari cu sare şi piper. Amesteci smântână cu ouăle, le torni peste cartofi,...

Read more »

Tocăniţă de linte

  Ingrediente: 1 cană linte 2 cepe mari 3 căţei de usturoi 1 lingură de sare 1 frunză de dafin 2 linguri ulei de măsline 1 legătură mărar   Mod de preparare: Lintea se pune la fiert în apă clocotită şi sare. Separat, cepele tocate mărunt se pun la înăbuşit în puţină apă şi...

Read more »

Tocănită de vinete

  Ingrediente: 2 vinete mari tăiate cuburi 2 cepe tocate mărunt 2 ardei capia tăiaţi feliuţe subţiri 2 căţei de usturoi 1 lingură vegeta 2 linguri ulei 600 ml suc de roşii condimente: cimbru, măghiran, oregano şi 1 legătură mărar   Mod de preparare: Legumele împreună cu uleiul şi vegeta se înăbuşă la foc...

Read more »

Mancare de conopidă

  Ingrediente: 1 kg conopidă 2 cepe 1 morcov 1/2 ţelină 3 linguri ulei 250 ml suc de roşii 1 legătură mărar 1 lingură vegeta     Mod de preparare: Ceapa tocată mărunt şi morcovul se înăbuşă bine cu puţină apă şi ulei. Când sunt pe jumătate înăbuşite, adăugăm şi ţelina dată prin răzătoarea...

Read more »

Pui cu vin

Ingrediente: 6 pulpe de pui 1 pahar de vin rosu 2 linguri de miere de albine 3 linguri de soia 3 catei de usturoi pisati sare piper boia de ardei iute 1 lingura de vegeta 2 linguri de ulei de uns tava si pulpele Mod de preparare: Se spala pulpele si se usuca cu...

Read more »

Mancarică de bob

  Ingrediente: 500 g păstăi verzi de bob 1 ceapă 1 morcov 500 g roşii răscoapte 3 linguri untdelemn sare piper 1 legătură de mărar verde 1 pahar smântână   Mod de preparare: Se pun păstăile de bob la fiert Se toacă ceapa, morcovul, roşiile, mărarul .Se înmoaie în untdelemn încins ceapa, morcovul şi...

Read more »

Lutenita

  Ingrediente: 6 roşii mari, cărnoase, răscoapte 1 pahar untdelemn 2 cepe 1 ardei iute 1 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Se coc roşiile-ntr-o tavă, la cuptor, până le seacă zeama şi devin maro­nii .Ceapa, ardeiul, pătrunjelul se toacă mărunt. Se scot pieliţele de pe roşii, carnea rămasă se terciuieşte şi se...

Read more »

Rulada de carne cu sos de iaurt

Ingrediente tocatura: 1 felie de paine uscata 2 cepe 2 catei de usturoi 1 kg de carne de vita tocata 1 ou 1 legatura de patrunjel sare piper 2 lingurite de chimen 200 g branza 2 vinete 4 linguri de untdelemn 1 kg de rosii. Ingrediente sos de iaurt: 1 pahar de iaurt (500...

Read more »

Pui cu susan

Ingrediente: 4 piept de pui ( aprox 150 gr) 2 linguri unt 2 linguri sos de soia 100 gr faina 75 g seminte susan sare piper Mod de preparare: Se rumenesc semintele de susan 5-10 minute in cuptor la 160 grade, fara sa se arda. Se amesteca faina cu sarea piperul si semintele si...

Read more »

Frişca de casă cu căpşune

Frişca de casă cu căpşune

  Ingrediente: 1/2 kg smântână proaspătă de casă 4 linguri zahăr pudră 1 plic zahăr vanilat 500 g căpşune   Mod de preparare: Laşi smântână la frigider câteva ore, apoi o răstorni ‘ntr-un vas şi o baţi cu telul 10 minute. Adaugi treptat zahărul şi vanilia şi baţi în continuare până se îngroaşă şi...

Read more »

Friptură de viţel înăbuşită, cu piure de spanac

Friptură de viţel înăbuşită, cu piure de spanac

  Ingrediente: 1 kg carne de viţel 2 morcovi 2 bucăţi păstârnac 1 ţelină 1 kg spanac 100 g unt 2 linguri făină 250 ml lapte 100 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Tai carnea bucăţi şi o înăbuşi în apă cu puţină sare şi ulei. Cureţi morcovii, păstârnacul şi ţelina, le...

Read more »

Bors de leurda

  Ingrediente: 2 cartofi 1 pahar smântână sare piper leuştean 1 ou 1 legătură ceapă verde 1 litru borş 1 farfurie de foi de leurdă proaspete (leurda e un fel de usturoi sălbatic)   Mod de preparare: Se curăţă cartofii, se taie cubuleţe, se pun la fiert în 2 litri apă cu sare 10...

Read more »

Pui cu sos soia

Ingrediente: 2 piepti de pui dezosati sos soia 2 linguri faina ulei pentru prajit Mod de preparare: Carnea de pui se taie in fisii sau cubulete si se acopera cu sosul de soia; se lasa la marinat 2 h la temperatura camerei sau peste noapte in frigider. Dupa ce s-a marinat, se toarna peste...

Read more »

Pui in sos dulce-acrisor

Ingrediente: 2 ardei grasi/gogosari taiati felii subtiri 1 morcov taiat felii 1 brocolli taiat dupa preferinte cateva (10-20) pastai verzi taiate jumatati 6-7 ciuperci taiate felii 1-2 piepti pui dezosati taiati cuburi 1/2 pachet de spaghete sau taietei chinezesti Ingrediente sos: sos de soia, 3-4 linguri ketchup, 1 lingurita otet, 1 lingurita zahar, sare...

Read more »

Pere confiate

  Ingrediente: 1,500 kg pere de iarnă 1,400 kg zahăr zeamă de lămîie vanilie   Mod de preparare: Perele se curăţă şi se scot seminţele, apoi se fierb în apă 15 minute şi se strecoară. Zahărul se pune la fiert cu 2 pahare apă şi cînd începe să se lege se pun perele şi...

Read more »

Tocana de cartofi

  Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 5 roşii răscoapte 1 linguriţă boia 1 legătură usturoi verde 1 pahar de untdelemn 1 linguriţă chimen pisat sare piper tarhon cimbru   Mod de preparare: Se curăţă cartofii, se taie îmbucături, se pun la fiert în apă cât să-i aco­pere, cu sare, piper, chimen. Ceapa se...

Read more »

Retete de post: Tort de post II

Ingrediente: 1cană de ulei 11/2 cană de Cola 1 cană de zahăr pudră 2 linguri de cacao 1 linguriţă de amoniac sau bicarbonat drojdie cât jumătate de nucă făină cât cuprinde   Mod de preparare: Din aceste ingrediente (făină ca la un aluat de chec mai gros) se face o compoziţie bine legată, care...

Read more »

Ciorba de bob

  Ingrediente: 300 g păstăi verzi de bob 1 morcov 1 legătură groasă de mărar verde 1 ceapă 100 g corcoduşe verzi sare   Mod de preparare: Se toacă ceapa se rade morcovul se pun la fiert cu bobul în 2 litri apă până se-nmoaie .Se toacă mărarul se strivesc corcoduşele, fară sâmburi, se...

Read more »

Ardei copti

  Ingrediente: 2 kg ardei graşi sau capia 150 ml oţet de vin 2 linguri ulei 10 g piper 1 foaie dafin (cât mai mari şi mai sănătoşi) 1 lingură zahăr sau miere 2 linguriţe boabe muştar 1 aspirină 1 jumătate linguriţă sare   Mod de preparare: Se spală bine ardeii. Se coc în...

Read more »

Sote de pui cu ardei

Ingrediente: 1 pui 1 ardei gras 1 ceapa mare 2 linguri de untdelemn fin 1 lingurita zahar 1 lingurita mustar picant 2 linguri vermut 2 linguri smantana sare piper Mod de preparare: Se taie puiul bucati. Se pune uleiul la incins intr-o tigaie adanca de metal si se rumenesc bucatile de carne la foc...

Read more »

Salata de vinete I

  Ingrediente: 1 kg vinete (coapte, bine colorate, tari, lungi) 1 pahar untdelemn 1 ceapă roşie, mare tare 1 lingură oţet mere 2 roşii coapte sare piper   Mod de preparare: Se pun vinetele la fript pe foc viu, pe toate părţile, până se-nmoaie  Se curăţă imediat de cojile arse, se sărează şi se...

Read more »

Patlican Musakka

Ingrediente: 1 kg vinete 50 g ulei de masline 250 gr carne tocata 2 cepe mici 2 rosii 2 lingurite bulion 2 lingurite sare 1/4 lingurita piper 1/2 cana apa patrunjel Mod de preparare: Se curata vinetele fisii si se taie in felii de 1 cm grosime. Se prajesc usor in ulei pina devin...

Read more »

Pui cu sos picant

Ingrediente: 1 pui mare 100 g unt 3 ceapa 2 catei de usturoi 1 litru supa sare piper 1 lingurita sofran 1 lingurita coriandru 2 linguri faina 1 lamiie Mod de preparare: Bucatile de pui se pun sa se rumeneasca in unt. Cind sint pe jumatate gata, se adauga cepele taiate pestisor si usturoiul...

Read more »

Peşte umplut cu legume

Peşte umplut cu legume

  Ingrediente: 2 peşti mari (de câte 1 kg fiecare) 3 morcovi 1 ardei gras roşu 300 g ciuperci cimbru sare oregano condiment tip Vegeta piper 4 linguri ulei de măsline 2 lămâi 200 ml apă   Mod de preparare: Cureţi şi speli peştii, îi presari foarte bine cu sare şi piper, îi stropeşti...

Read more »

Tocăniţă de legume cu soia cuburi

  Ingrediente: 2 cartofi 1 morcov potrivit o jumătate de ţelină 2 cepe 2 ardei 1 rădăcină pătrunjel o mână de fasole verde câteva bucăţele de conopidă 500 ml suc de roşii vegeta 3 linguri ulei plante aromatice (busuioc, cimbru, coriandru) 100 g soia cuburi   Mod de preparare: Legumele tăiate frumos se înăbuşă...

Read more »

Sufleu de conopidă

  Ingrediente: 1 kg conopidă 2 ouă 1/2 lingură făină 1 ceaşcă lapte 3 linguri brânză dulce 1 ceapă 2 linguri unt sare   Mod de preparare: Conopida se spală, se curăţă şi se fierbe. După ce s-a fiert, se scurge şi se trece prin sită. Separat, se topeşte untul cu făină şi se...

Read more »

Salată de cartofi noi, cu peşte şi sos de usturoi

Salată de cartofi noi, cu peşte şi sos de usturoi

  Ingrediente: 1/2 kg cartofi noi 1 conservă de hering in ulei 1 legatura patrunjel sare piper zeamă de lămâie boia dulce Ingrediente sos: 1 căpăţână usturoi, 4 linguri smântână, 100 ml ulei sare     Mod de preparare: Speli cartofii, îi cureţi de coajă şi îi pui la fiert. Când sunt gata îi...

Read more »

Coliva

  Ingrediente: 1 kg grâu 500 g zahăr 1 linguriţă coajă de lămâie rasă sare după gust 1 linguriţă zahăr vanilat bomboane praf de cacao 1 vărt de cuţit praf scorţişoară zahăr pudră 500 g miez nucă, măcinat + 200 g pentru ornat 1 linguriţă coajă de portocală, rasă   Mod de preparare: Grâul...

Read more »

Mancarica de ardei cu carnati afumati

  Ingrediente: 1 kg ardei verzi 750 g rosii coapte 2 cepe 4 catei de usturoi 4 carnati afumati 6 linguri de ulei de masline 1 lingurita de zahar 1/2 lingurita de cimbru 1/2 oregano 1 varfde cutit de nucsoara proaspat rasa sare piper 2 linguri de patrunjel verde tocat Mod de preparare: Se...

Read more »

Mincare chinezeasca

Ingrediente: 200 g carne porc 200 g carne de pui 1 conserva mica ciuperci 1 morcov 1 brocoli taietei din orez sos de soia sare unt Mod de preparare: Se taie felii subtiri carnea de pui si de porc (se poate prepara si numai din carne de pui, sau de porc), dupa care se...

Read more »

Makluba

Ingrediente: 500 g carne de pui 10-15cartofi 2 vinete 1 conopida 50 g orez 1 ceapa Mod de preparare: Se pune la fiert carnea de pui si cind apa incepe sa fiarba se taie o ceapa solzi si se pune in oala se lasa sa fiarba pina puiul este moale. Separat se taie cartofii...

Read more »

Salată de legume cu sos de vin

Salată de legume cu sos de vin

  Ingrediente pentru salată: 3 salate verzi 4-5 roşii 2 ridichi mari roşii 100 g măsline fără sâmburi 2 cepe roşii sare Ingrediente  sos: 1 ceaşcă de vin roşu 4 linguri ulei sare piper zahăr 2 linguri oţet   Mod de preparare: Speli salata, o rupi bucăţi, apoi tai ceapa peştişori, roşiile şi ridichile...

Read more »

Fatteh cu pui

Ingrediente: piept de pui bucatele piine arabeasca (lipie) tahina (ulei de susan) 500 g iaurt usturoi(praf) boia de ardei iute condimente pui lamiie 2-3 linguri ulei de masline Mod de preparare: Bucatelele de pui se fierb in apa cu condimente (piper, foi de dafin, boia, curry), intre timp piinea se rupe bucatele mici si...

Read more »

Zeama de mei

  Ingrediente: 1 ceaşcă de mei 1 litru supă de legume 1 pumn de salvie 1 ceapă 1 lingură ulei sare piper boia 1 linguriţă chimen pătrunjel 3 linguri smântână   Mod de preparare: Se pune supa la fiert cu meiul şi încă o ceaşcă de apă Se toacă ceapa şi salvia se căleşte...

Read more »

Tocăniţă de linte cu soia cuburi

  Ingrediente: 500 g linte 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel 3 morcovi 100 g cuburi soia 1 lingură vegeta 3 linguri ulei 2 linguri unt oregano cimbru maghiran   Mod de preparare: Cuburile de soia se fierb în apă cât să le acopere, ulei şi vegeta, între timp, se curăţă ceapa şi se taie...

Read more »

Retete de post: Tocana de ceapa

  Ingrediente: 6 cepe mari 3 linguri untdelemn 2 linguri pastă roşii 1 linguriţă oţet 3 căţei de usturoi 1 jumătate linguriţă paprică 1 morcov 1 linguriţă zahăr 1 legătură mărar   Mod de preparare: Se pune ceapa tăiată felii mai groase la rumenit cu usturoi, morcov ras, boia, când a devenit transparentă, se...

Read more »

Friptură de gluten

  Ingrediente: 1/4 cană nucă măcinată 1/2 cană făină de ovăz 1/4 cană făină 1 si 1/2 cană făină de gluten 1 lingură vegeta 25 grame de drojdie 250 ml apă călduţă   Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele, apoi se adaugă o cană de apă şi se încorporează rapid. Rezultă un aluat...

Read more »

Salata de rosii

  Ingrediente: roşii coapte şi tari 2 linguri ulei mărar cimbru sare piper   Mod de preparare: Roşiile se taie în două şi apoi în felii subţiri se toacă verdeaţa se pune sare şi piper, se presară verdeaţă .Se toarnă ploaie uleiul, se amestecă să se lege sosul.   Pofta buna!

Read more »

Paste cu ton si busuioc

Paste cu ton si busuioc

  Ingrediente: 200 g paste 1 conservă ton 1 ceapă 1 lingură pastă de ardei 3 linguri pastă de tomate 1 căţel de usturoi busuioc sare piper ulei   Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu sare şi în acest timp pregăteşti sosul. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în ulei...

Read more »

Conopidă cu maioneză si usturoi

  Ingrediente: 1 conopidă 2 căţei de usturoi maioneză din ouă sau maioneză vegetală de soia   Mod de preparare: Conopida se fierbe cu apă şi puţină sare. Când este gata, se scurge bine şi se pasează până când totul devine o pastă omogenă. După ce s-a răcit complet, punem maioneza şi usturoiul tocat...

Read more »

Retete de post:Tort cu suc de portocale

Ingrediente: 1 cană de zahăr 1 cană de ulei 1 cană de suc de portocale 3 căni de făină 1 plic de zahăr vanilat esenţă de vanilie 5-6 picături de şofran 1 vârf de cuţit de sare 1 linguriţă de bicarbonat stins cu lămâie   Mod de preparare: Se bat cu mixerul timp de...

Read more »

Teriyaki

Ingrediente: 4 bucati piept de pui (dezosat) Ingrediente sos marinat: 2/3 cescuta sos soia, 2 linguri de zahar, 1/2 cescuta mirin,lingura sake, 1 catel de usturoi, 1 lingura de ghimbir proaspat ras pe razatoarea   mica, 2linguri ulei Mod de preparare: Se amesteca ingredientele pentru sosul de marinat intr-un castron (sake-ul si mirin-ul se pot...

Read more »

Retete de post: Sarmale de post

  Ingrediente: 1 varză murată 1 ceaşcă orez 3 cepe 1 pahar bulion roşii gros 1 pahar untdelemn 1 morcov piper boabe sare piper măcinat paprică 100 g prune uscate (stafide, ciuperci, felii de măr uscate)   Mod de preparare: 2 cepe se toacă şi se călesc în ulei se sting cu orez şi...

Read more »

Ardei umpluti cu varza

  Ingrediente: 5 kg ardei foarte graşi 1 kg morcovi 3 verze mijlocii cimbru mărar 1 litru oţet 1 linguriţă piper 3 linguri apă 2 linguri rase cu sare   Mod de preparare: Se grijesc ardeii de seminţe şi cotoare, se spală varza se taie fideluţă, morcovii se rad se pune zeama la fiert....

Read more »

Piure de ţelina cu peşte

  Ingrediente: 1 ţelină mare 2 cepe 2 linguri peşte din conservă 1 pahar de vin alb sare piper   Mod de preparare: Cureţi ţelina, o tai rondele mai groase şi o fierbi până se înmoaie. Toci cepele, le căleşti, apoi adaugi peştele, sare, piper după gust şi vinul alb. Fierbi totul până se...

Read more »

Pilaf cu peşte

  Toci 2 cepe mari, le căleşti puţin, adaugi 3 linguri de bulion, sare, piper, 6 căni şi 1/4 de apă şi laşi să fiarbă. Când apa dă în clo­cot, pui 1 pahar şi jumătate de orez şi 1 kg de peşte sărat, curăţat şi spălat. Laşi să fiarbă 10-15 minute, apoi dai cratiţa...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Smiler (video)

Cum se prepara Cocktail Smiler (video)

  Ingrediente: 50 ml tequila 25 ml lemon juice ½ tsp caster sugar 2 tsp ruby port 1 maraschino cherry Some Ice cubes 1 chopping board 1 knife 1 squeezer 1 shot measure 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) or a small sieve 1 highball glass   Cum se...

Read more »

Legume si fructe in otet

  Ingrediente: 1 kg ceapă roşie mică 5 căpăţâni usturoi 1 ţelină mijlocie 5 morcovi potriviţi 3 legături cimbru uscat 3 rădăcini hrean 1 legătură tulpini mărar uscat 3 mere tari 7 kg gogoşari roşii prune varză roşie mere conopidă 450g zahar 6 foi dafin 3 linguri sare   Mod de preparare: Se curăţă...

Read more »

Retete de post: Linte de post

  Ingrediente: 400 g linte 1 ceapă 500 ml supă de legume 1 morcov 2 linguri oţet 1 lingură untdelemn 1 ceapă 3-4 căţei usturoi sare piper   Mod de preparare: Se pune lintea la inmuiat în apă rece.Se pune lintea la fiert în 2 litri apă rece, cu supă de legume, ceapă tocată,...

Read more »

Stifado

Ingrediente: 1,5 kg carne de vita macra 3 catei de usturoi 6 linguri untdelemn de masline sare piper 3 foi de dafin cate 1/2 lingurita de nucsoara macinata cateva cuisoare chimen 2 linguri bulion de rosii 2-4 linguri otet rosu de vin 250 g rosii pasate 100 ml vin rosu 1 kg cepe mijlocii...

Read more »

Ciorbă ţărănească cu soia cuburi

  Ingrediente: 3 litri apă 1 litru borş 100 g cuburi de soia 1 ceapă 1 morcov 1 pătrunjel 1/2 ţelină 1 ardei 1 cartof 1 mână fasole verde 1 ardei gras 3-4 roşii sau 200 ml suc de roşii verdeaţă (leuştean, mărar, pătrunjel)     Mod de preparare: In 3 litri de apă...

Read more »

Ciorbă de dovlecei

  Ingrediente: 1 kg dovlecei micuţi 2 morcovi 2 cepe 1 rădăcină de pătrunjel 200 ml suc de roşii sau 4-5 roşii 1 lingură vegeta 2 linguri ulei 1 legătură de leuştean un ou pentru acrit putem folosi borş, zeamă de lămâie sau acreală de corcoduşe   Mod de preparare: Morcovul şi rădăcina de...

Read more »

Ciorbă de varză nouă

  Ingrediente: 1 varză potrivită 2 ardei graşi 1 ceapă 2 morcovi 4-5 roşii 1 lingură de vegeta 1 litru borş verdeaţă (pătrunjel şi leuştean) 2 linguri de ulei   Mod de preparare: Se pune la fiert morcovul tăiat cubuleţe mici, ceapa tocată mărunt, ardeiul tăiat fideluţă şi cartofii tăiaţi cuburi mai mari. Separat,...

Read more »

Pui la cuptor

  Ingrediente: 1 pui (mare şi bine îngrăşat, de curte) sau altă pasăre măruntaie pui 200 g unt ( 1 ceaşcă ulei) 300 ml smântână 1 lingură pastă usturoi sare piper 3 legături pătrunjel   Mod de preparare: Mai întâi se grijeşte bine puiul, se toacă măruntaiele şi pătrunjelul, se freacă cu 150 g...

Read more »