luni, 25 iunie 2012

Retete #20


Retete:

Pui crocant cu parmezan

Pui crocant cu parmezan

Se încinge grilul la treapta de mijloc şi se tapetează o tavă cu folie de aluminiu. Se bate un albuş pe o farfurie, cu un pic de sare şi de piper. Se dau pe răzătoarea mică 5 linguri de parmezan deasupra unei alte farfurii. Se înmoaie 4 piepţi de pui, fără piele şi dezosaţi,...

Read more »

Muşchi de vită cu orez

Muşchi de vită cu orez

O reteta simpla si delicioasa de muschi de vita cu orez din: muschi de vita, ulei de masline, otet balsamic, sos de ardei iute, salvie, usturoi, rosii cherry, orez, sos de soia, sare si piper. Ingrediente: 800 g de muşchi de vită 100 ml ulei de măsline 100 ml oţet balsamic o lin­guriţă cu...

Read more »

Cotlete de miel şi cuşcuş cu fructe şi mentă

Cotlete de miel şi cuşcuş cu fructe şi mentă

Se pun 4 cotlete de miel într-un bol. Se presară 2 linguriţe de boia afumată, 1/2 ceapă roşie tocată fin, 1 lingură de oţet de vin roşu, 1/2 lingură ulei de măsline, sare şi piper. Se amestecă într-un castron 200g de cuşcuş cu 5  linguri seminţe de pin prăjite, 8 curmale tocate fin, coaja...

Read more »

Bame cu morcovi şi ardei iute

Bame cu morcovi şi ardei iute

O reteta delicioasa de bame cu morcovi si ardei iute din: bame congelate, morcovi, ceapa, usturoi, patrunjel, telina, ardei iute, zahar tos, rosii, pasta de tomate, ulei de floarea soarelui, marar, sare, piper si orez. Ingrediente: 500 g bame congelate doi morcovi două cepe 5 căţei de usturoi o rădăcină de pătrunjel o ţelină...

Read more »

Biscuiţi cu unt

Biscuiţi cu unt

O reteta simpla si delicioasa de biscuiti cu unt din: unt, zahar, faina alba, sare si zahar. Ingrediente: 300 g unt 200 g zahăr 500 g faină albă 1 linguriţă sare pentru decor: zahăr   Mod de preparare: A mestecă untul cu zahărul şi cu sarea. Adaugă faina albă cernută şi frământă ingredientele până...

Read more »

Friptură de porc şi salată de cartofi cu muştar

Friptură de porc şi salată de cartofi cu muştar

Se fierb 200g de cartofi până devini fragezi. Se scurg, apoi se amestecă cu 4 cepe verzi tăiate felii şi 2 linguriţe oţet de vin roşu cât sunt calzi încă. Se ung 2  bucăţi şuncă de porc cu un pic de miere, sare şi piper, apoi se pun 3 minute pe fiecare parte sub...

Read more »

Cupă cu zmeură şi cereale

Cupă cu zmeură şi cereale

O reteta simpla de cupa cu zmeura si cereala din: smantana dulce, branza de vaci, zmeura, fulgi de ovaz, miere si whisky. Ingrediente: 150 ml smântână dulce 100 g brânză de vaci (dulce) 250 g zmeură 1 linguri fulgi de ovăz 2 linguri miere lichidă 2 linguri whisky   Mod de preparare: Prăjeşte câteva...

Read more »

Salată cu carne de raţă şi sirop de arţar

Salată cu carne de raţă şi sirop de arţar

Se încinge cuptorul la 220° C/ gaz 7. Se pune o tavă mică antiaderentă în cuptor şi se lasă la încălzit câteva minute. Se crestează cu un cuţit pielea de pe 2 piepţi de raţă şi se condimentează bine cu sare şi piper, apoi se aşază în tavă, cu pielea în jos, şi se...

Read more »

Plăcintă cu mere şi pere

Plăcintă cu mere şi pere

O reteta de placinta cu mere si pere din: mere, pere, faina, zahar tos, unt, oua, praf de copt, pudra de scortisoara, esenta de migdale, nuci, alune, sare si zahar pudra. Ingrediente: 500 g mere 500 g pere 380 g făină 200 g zahăr tos 200 g unt două ouă pliculeţ praf de copt...

Read more »

Prosciutto crocant, salată de mazăre cu mozzarella şi vinegretă de mentă

Prosciutto crocant, salată de mazăre cu mozzarella şi vinegretă de mentă

O reteta delicioasa de Prosciutto crocant, salată de mazăre cu mozzarella şi vinegretă de mentă din: prosciutto, mazare, mozzarela de bivolita, suc de portocala, ulei de masline si frunze de menta. Ingrediente: 4 felii de prosciutto 100g de mazăre, proaspătă sau congelată 1 bucată de mozzarella de bivoliţă (aprox. 125g), ruptă în bucăţi mari...

Read more »

Dulceaţă de pepene galben

Dulceaţă de pepene galben

O reteta simpla si delicioasa de dulceata de pepene galben din: pepene galben, zahar, apa si zahar vanilat. Ingrediente: 1 pepene galben 1 kg zahăr 800 ml apă 2 plicuri zahăr vanilat   Mod de preparare: Pui apa împreună cu zahărul şi zahărul vanilat într-o cratiţă, la fiert. Separat, cureţi pepenele, îi îndepărtezi seminţele...

Read more »

Orez în stil mexican

Orez în stil mexican

O reteta delicioasa de orez in stil mexican din: orez salbatic, pulpa de rosii, supa concentrata de pui, ceapa, usturoi, ulei de masline extravirgin, coriandru, chimen, sare si piper. Ingrediente: 250 g orez sălbatic 400 g pulpă de roşii 1 supă concentrată de pui 2 cepe mici 2 căţei de usturoi 4 linguri ulei...

Read more »

Somon afumat cu dressing

Somon afumat cu dressing

Se amestecă 1 lingură de zahăr fin cu 1/2 ardei iute roşu tocat fin, coaja rasă de la 1 lămâie, 2 linguri zeamă de lămâie, 1/2 linguri ulei de susan şi 1 lingură sos de soia. Se aşază pe 4 farfurii somon afumat dintr-un pachet de 200g. Se amestecă 1 avocado curăţat şi tăiat...

Read more »

Supă aztecă

Supă aztecă

O reteta simpla si delicioasa de supa azteca din: fasole pestrita, porumb boabe, ciuperci, kaizer, supa concentrata de pui, ceapa, telina, morcov, rosie, ardei iute, ulei de masline extravirgin, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 250 g fasole pestriţă 200 g porumb boabe (din conservă) 100 g ciuperci champignon 30 g kaizer afumat 1 l...

Read more »

Rulouri cu creveţi şi legume

Rulouri cu creveţi şi legume

Se încălzeşte cuptorul la 220°C/ gaz 7. Se fierbe un ghem (60g) de tăieţei de orez conform instrucţiunilor de pe pachet. Se încinge un pic de ulei într-un wok. Se prăjesc 3-4 minute un pachet de 300g amestec de legume, 1 bucăţică de ghimbir dat prin râzătoare şi 1 mână de tulpini de coriandru...

Read more »

Chiftele cu sos bechamel

Chiftele cu sos bechamel

O reteta delicioasa de chiftele cu sos bechamel din: carne de porc, carne de vita, cartofi, morcov, usturoi, ceapa, oua, paine, unt, faina, lapte dulce, smantana, sare, piper, marar si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g carne de vită doi cartofi un morcov 4 căţei de usturoi o...

Read more »

Musaca dietetică

Musaca dietetică

O reteta delicioasa de musaca dietetica din: ardei grasi, usturoi, carne tocata de vita, linte rosie, oregano, passata, vanata, rosii, ulei de masline, parmezan, iaurt grecesc si nucsoara. Ingrediente: 200 g de ardei graşi, tăiaţi felii 3 căţei de usturoi, striviţi 200 g carne tocată foarte slabă de vită 100 g de linte roşie...

Read more »

Turte cu măsline

Turte cu măsline

O reteta de turte cu masline din: faina, cubulet de drojdie, masline, sare, ulei, cimbru si busuioc. Ingrediente: un kilogram de făină un cubuleţ de drojdie 100 g măsline feliate sau tăiate foarte mărunt sare ulei cimbru busuioc   Mod de preparare: într-un vas adânc se cerne făină, se face o gaură în mijloc...

Read more »

Chiftele thailandeze de curcan cu salată de tăieţei

Chiftele thailandeze de curcan cu salată de tăieţei

O reteta delicioasa de chiftelute thailandeze de curcan cu salata de taitei din: piept de curcan, lemongrass, usturoi, coaja si suc de lime, sos de soia, coriandru, taitei de grau, amestec de legume, ardei iute si sos dulce de chilli. Ingrediente: 400 g piept de curcan, tocat grosier 1 tijă de lemongrass, tocată fin...

Read more »

Cocktail Angelo

Cocktail Angelo

O reteta simpla de Cocktail Angelo din: campari, suc de ananas, suc de portocale si vermut sec. Ingrediente: 6 cl Campari 4 cl suc de ananas 4 cl suc de portocale 2 cl vermut sec   Mod de preparare: mixam bine in shaker cu gheata Campari-ul, sucurile de fructe si vermutul. Apoi turna in...

Read more »

Retete de post: Iahnie de fasole

Retete de post: Iahnie de fasole

O reteta de post delicioasa din: boabe de fasole alba, ceapa, ulei, rosii, pasta de tomate, ardei grasi, usturoi, sare, piper, cimbru si foi de dafin. Ingrediente: 500 g boabe de fasole alba 2 cepe 4 linguri ulei 5 rosii 2 linguri pasta de tomate 2 ardei grasi galbeni 3 catei de usturoi sare...

Read more »

Retete delicioase: Vinete murate

Retete delicioase: Vinete murate

O reteta delicioasa de vinete murate din: varza alba, telina, foi de vita, hrean si sare. Ingrediente: 1 varză albă 2 rădăcini de ţelină câteva foi de viţă hrean sare pentru saramură: 1 lingură sare la 1 l de apă   Mod de preparare: Cureti vinetele şi le crestezi lon­gitudinal. Apoi pui vinetele la...

Read more »

Conopida cu broccoli gratinate

Conopida cu broccoli gratinate

O reteta de conopida cu broccoli gratinate din: conopida, broccoli, usturoi, smantana, oua, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 500 g conopidă 300 g broccoli 2 căţei de usturoi 200 g smântână 3 ouă unt 150 g caşcaval sare piper Mod de preparare: Se curăţă conopida şi broccoli, se fierb în apă clocotită cu sare...

Read more »

Cârnaţi cu fasole la cuptor

Cârnaţi cu fasole la cuptor

O reteta de carnati cu fasole la cuptor din: ulei vegetal, fire de celery, morcovi, ceapa, pasta de tomate, fasole alba, fasole in sos tomat, cimbru, supa de pui si paine alba. Ingrediente: 1  lingură de ulei vegetal 8 cârnaţi de porc 2  fire de celery, tocate 2 morcovi, tocaţi 1 ceapă, tocată 1 ...

Read more »

Guacamole cu roşii

Guacamole cu roşii

O reteta de gucamole cu rosii din: avocado, rosii, ceapa, coriandru, ardei iute, zeama de la o lamaie si sare. Ingrediente: 2-3 avocado 6 roşii mijlocii 1 ceapă 1 linguriţă coriandru 1 ardei iute zeama de la o lămâie sare   Mod de preparare: Opăreşti roşiile timp de 3 minu­te. Apoi le scoţi şi...

Read more »

Supa de ceapa

Supa de ceapa

O reteta delicioasa de supa de ceapa din: ceapa, supa de carne, franzela, cascaval, unt, faina, sare si piper. Ingrediente: 500 g ceapă albă 2,5 l supă de carne strecurată (sau supă de oase) 1 franzelă 200 g caşcaval 50 g unt 1 lingură rasă de făină sare piper   Mod de preparare: Se...

Read more »

Tartar de avocado şi ton

Tartar de avocado şi ton

O reteta delicioasa de tarta cu avocado si ton din: file de ton, ceapa verde, avocado, lime, ulei de masline extravirgin, ghimbir, cimbru, sare, piper, pasta de ardei iute, otet de mere si zahar. Ingrediente: 350 g file de ton proaspăt 1 fir de ceapă verde 1 avocado 1  lime 2   linguri ulei de...

Read more »

Paste cu sos de avocado

Paste cu sos de avocado

O reteta delicioasa de paste cu sos de avocado din: paste tip fundite, ardei gras rosu, avocado, iaurt, zeama de lamaie, mustar dijon, marar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 150 g paste tip fundiţe 1 ardei gras roşu pentru sos: 1 avocado 300 g iaurt 2 linguri cu zeamă de lămâie 1 linguriţă cu...

Read more »

Cum se prepara mancare de legume Escalibada (video)

Cum se prepara mancare de legume Escalibada (video)

O reteta video delicioasa si usor de preparat despre cum se prepara mancarea de legume Escalibada. Un preparat al Cataloniei care poate fi servit ca fel principal sau ca garnitura. Ingrediente: 1 medium size courgette 1 medium size aubergine 1 onion 4 Italian style green peppers 2 tomatoes 8 mushrooms Olive oil to taste...

Read more »

Tortillas în sos picant cu carne

Tortillas în sos picant cu carne

O reteta simpla si delicioasa de tortillas in sos picant cu carne din: tortillas, carnat, pulpa de rosii, ulei de masline extravirgin, ceapa, ardei capia, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 200 g tortillas crocante din faină de porumb pentru sos: 1 cârnat gros picant 180 g pulpă de roşii 2 linguri ulei de măsline...

Read more »

Cartofi cu carne de porc

Cartofi cu carne de porc

O reteta simpla si delicioasa de cartofi cu carne de porc din: carne de porc macra, dovlecel, cartofi, cascaval, ceapa, ulei de masline, usturoi, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de porc macra 1 dovlecel 2 cartofi mari 200 g cascaval 1 ceapa potrivita 2 linguri ulei de masline 2...

Read more »

Cartofi dulci copţi cu fasole

Cartofi dulci copţi cu fasole

O reteta delicioasa de cartofi dulci copti cu fasole din: cartofi dulci, boia afumata, ulei de masline, ceapa, usturoi, zahar brun, otet de vin rosu, sos worcestershire, amestec de fasole boabe, rosii si smantana. Ingrediente: 4 cartofi dulci mici 0  lingură de boia afumată 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă mare, tocată 2 ...

Read more »

Salata mediteraneeana cu paste

Salata mediteraneeana cu paste

O reteta delicioasa de salata mediteraneean cu paste din: paste, muguri de pin, rosie, ardei gras, frunze de spanac, ulei de masline, sare, unt, mozzarella, gorgonzola, parmezan si smantana. Ingrediente: 100 g paste tip fundiţe 2 linguri cu muguri de pin 1 roşie 1 ardei gras câteva frunze de spanac 1 lingură cu ulei...

Read more »

Zacusca de crap

Ingrediente: 1,5 kg peşte mare 250 ml ulei un kg castraveţi muraţi un kg ciu­perci 200 g bulion 100 ml vin condi­mente (foi de dafin, cimbru, sare, piper) suc de lămâie o lingură rasă de zahăr   Mod de preparare: Se taie ciupercile în cubuleţe, iar castraveţii se taie felii, apoi se că­lesc în...

Read more »

Gogoşari la oţet cu miere

Gogoşari la oţet cu miere

Ingrediente: 5kg gogoşari un litru oţet 3 I apă 1/2 kg miere de albine 1/2 linguri de sare 1/2 kg zahăr condimente (boabe de muştar, piper negru, foi de dafin)   Mod de preparare: Se pun la fiert, într-o oală, zahărul, oţetul, sarea, mierea şi condi­mentele până dau în clocot. Se spală gogoşarii, se...

Read more »

Prăjitură cu glazură

Prăjitură cu glazură

Ingrediente: 8 ouă 250 g iaurt 300 g miere 3 linguri de unt o linguriţă de bicarbonat coaja de la o lămîie 8 lin­guri de făină rahat tăiat cubuleţe stafide înmuiate în rom şi şerbet de vanilie   Mod de preparare: Se bat gălbenuşurile spu­mă, se amestecă bine cu mierea şi jumătate de iaurt....

Read more »

Cum se prepara Brazil Cocktail Mixed Drink (video)

Cum se prepara Brazil Cocktail Mixed Drink

Read more »

Gin and French Cocktail

Gin and French Cocktail

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – o cojiţă de lămâie cufundată în lichid   Se serveste înainte de mese Ingrediente: 6/10 gin 4/10 vermouth dry Apare în America, în jurul anilor ’30. Denumit la origine Fifty-Fifty, pentru că dozele celor două ingrediente...

Read more »

Bomboane de casă

Bomboane de casă

Ingrediente: Pentru fursecuri: 500 g unt 4 ouă 150 g zahăr 600 g făină Vanilină Crema: 500 g smîntînă 500 g ciocolată neagră esenţă de rom stafide înmuiate în rom   Mod de preparare: Se bat untul, ouăle, vani­lină şi zahărul. Se adaugă făina, se amestecă, iar compoziţia rezultată se toarnă cu un şpriţ...

Read more »

Chiftele de peste

Chiftele de peste

Ingrediente: un kg peşte proaspăt (crap) ceapă un morcov două ouă făină de: pască (azimăi) sare piper puţin zahăr Mod de preparare: Ceapa se toaică şi se căleşte pînă devine sticloasă, se adaugă sarea, piperul şi zahărul. Peştele crud se dă prin maşina de tocat, se amestecă bine cu ceapa şi se prepară chiftele,...

Read more »

Ghiveci de gogoşari, ceapă, fasole verde

Ingrediente: un kg de morcovi 1/2 kg fasole verde 3 kg vinete 1-2 kg gogoşari 5 kg roşii 2-3 kg ardei graşi un litru ulei sare Mod de preparare: Toate zarzavaturile (cu ex­cepţia roşiilor şi a cepei) se taie felii sub­ţiri, se sărează şi se lasă deoparte pen­tru aproximativ două-trei ore. Se căleşte ceapa...

Read more »

Sfeclă roşie la oţet

Ingrediente: un kg sfeclă roşie o cană de oţet 3 căni de apă sare Mod de preparare: Se spală sfecla şi se fierbe. Separat, se fierbe apa cu oţetul şi puţină sare. Se curăţă sfecla şi se taie rondele, după care se pune într-un borcan peste care se toarnă oţetul călduţ. Pofta buna!

Read more »

Cocktail Gibson

Gibson-Cocktail1.jpg [auto]

O reteta de Cocktail Gibson din: rom si vermuth dry. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă dublă de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – o ceapă mică, dulce, pentru cocktail, cufundată în lichid   Se serveste înainte de mese   Ingrediente: 9/10 rom 1/10 vermouth dry   Reţetele diferite...

Read more »

Cum se prepara Hurricane Cocktail (video)

Cum se prepara Hurricane Cocktail

Read more »

Ardei bulgăreşti

Ingrediente: 5 kg ardei iuţi 250 g za­hăr muştar alb şi boabe de piper un I oţet 200-300 ml apă două linguri de sare Mod de preparare: Se fierbe apa cu sarea şi se toarnă peste ardei, lăsându-se sa se răcească. Se fierb la un loc toate ingredientele (cu excepţia ardeilor). Ardeii iuţi se...

Read more »

Dulceata de patlagele verzi

Ingrediente: 60-70 buc. pătlăgele (din cele lunguieţe) 1 kg zahăr tos 15-20 nuci tăiate în lung 1 lămâie 1 pahar cu apă   Mod de preparare: Se spală gogonelele, se taie căpăcelul de la codiţă şi, cu o scobitoare, se scot nunai seminţele. Se opăresc în apă fierbinte, circa 3 minite, de trei ori,...

Read more »

Mere în foitaj

Mere în foitaj

Ingrediente: un pachet de foitaj un kg de mere 5 linguri de miere un praf de scorţişoară 50 g miez de nucă, 50 g stafide un ou frunze de mentă   Mod de preparare: Merele se spală, se taie felii şi se scobesc de seminţe. Intr-o tigaie se pune mierea, se înfierbântă puţin şi...

Read more »

Cum se prepara Devil’s Cocktail Mixed Drink (video)

Cum se prepara Devil’s Cocktail Mixed Drink

Read more »

Gugelhupf

Gugelhupf

Ingrediente: 250 ml lapte 30 g drojdie proaspătă 500 g făină 150 g unt 100 g zahăr 8 gălbenuşuri 80 g stafide coajă rasă de la o lămâie 100 g migdale zahăr pudră (pentru decor) un praf de sare Mod de preparare: Se face o maia din lapte călduţ, drojdie şi o lingură de...

Read more »

Ciorbă de miel cu patrunjel verde tocat

9 October 2009

O reteta de ciorba de miel cu, morcovi, patrunjel, telina, pastarnac, orez, leustean, zeama de lamaie sau bors, oua, smantana si sare. Ingrediente: un cap de miel gâtul şi coada 3-4 morcovi două rădăcini de pătrunjel o rădăcină de ţelină un păstârnac 80 g orez 3-4 legături de leuştean zeamă de lămâie sau borş...

Read more »

Piscoturi de sampanie

Piscoturi de sampanie

Ingrediente: 4 ouă 125 g zahăr 375 g făină un pliculeţ cu zahăr vanilinat Mod de preparare: Se bat spumă albuşurile, apoi se încorporează treptat zahărul, bătând continuu. Separat se freacă bine gălbenuşurile, până devin spumoase. Se adaugă în ele o treime din spuma de albuş, se amestecă uşor, apoi se pune făina cernută...

Read more »

Gin Fizz Cocktail

Gin Fizz Cocktail

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Gin drinks Decoraţiune – o felie de lămâie, o cireaşă şi paie   Se serveste seara şi noaptea   Ingrediente: 3/10 gin 2/10 suc de lămâie 1/10 sirop de zahăr 4/10 apă carbogazoasă   Apare în jurul anilor ’20, în Statele...

Read more »

Vinete la borcan

Ingrediente: vinete roşii (cantitatea se află la aprecierea fiecăruia)   Mod de preparare: După ce s-au copt vinetele se pun pe un plan înclinat să se scurgă sucul amărui din ele. Se curăţă bine şi se toacă sau se taie felii. Se pun în borcane, având grijă să nu rămână goluri între ele. După...

Read more »

Albondigas

Albondigas

Toate popoarele au in bucataria lor, sub o forma sau alta, chiftele; ei bine, Spania are aceste albondigas. Termenul deriva din cuvantul arabesc al-bunduq (aluna), ceea ce arata nu doar ca aceste chiftele erau initial mai mici, ci si ca erau de origine maura.      De obicei albondigas se prepara dintr-un amestec de carne...

Read more »

Pelmeni cu carne

Pelmeni cu carne

Ingrediente: un kg făină 5 ouă 100 g unt sare smântână Umplutura: 500 g carne tocată (vită şi porc) mirodenii   Mod de preparare: Aluatul se pregăteşte sim­plu, bătându-se cu sare şi 50 ml apă, se presară făina, se amestecă bine, apoi se adaugă ouăle şi se frământă. Coca trebuie să fie destul tare,...

Read more »

Vinete cu fructe

Ingrediente: două kg vinete doi l apă 4 linguri de sare două kg pere 500 g pastă de roşii 500 g ardei două kg prune un căţel de usturoi boabe de piper foi de dafin busuioc cuişoare 3-4 aspirine Mod de preparare: Se opăresc vinetele (se folosesc vinete mari) timp de câteva minute în...

Read more »

Fasole

Fasole

Ingrediente: 500 g fasole fiartă două cepe sare piper boia roşie dulce ulei oţet Mod de preparare: Fasolea se fierbe cu grijă pentru ca boabele să nu se sfărâme. Se schimbă apa de câteva ori, cu sco­pul mărturisit de a evita cât de cât tur­bulenţele ulterioare. Ceapa se taie rondele. Amestecul de fasole albă...

Read more »

Muhamor

Muhamor

Ingrediente: două pahare de ciuperci uscate, o ceapă, două linguri de ulei verdeaţă smântână   Mod de preparare: Ciupercile se pun la inmuiat timp de opt ore, după care se fierb în apă puţină, cât să le acopere. Se toacă prin maşină, se amestecă pen­tru o minimă iuţeală cu ceapa şi verdeaţa tăiate mărunt,...

Read more »

Plăcintă cu miel

Plăcintă cu miel

Ingrediente: 500 g aluat de foitaj 500 g carne de miel macră o ceapă 200 g ciuperci mărar, pătrunjel un pahar de vin alb sec un ou sare piper men­tă chimen   Mod de preparare: Car­nea se toacă cu satîrul. Se că­leşte ceapa toca­tă în puţin ulei, se adaugă carnea şi ciupercile tăiate. Cînd...

Read more »

Saramura de pui

Saramura de pui

  Ingrediente: un pui de mărime mijlocie sare piper doi ardei patru roşii 1-2 ardei iuţi o căpăţînă de us­turoi leuştean   Mod de preparare: Puiul spălat, curăţat şi scurs bine de apă, se taie în două şi se pune la fript pe o plită dată cu sare din belşug. Cînd puiul este bine...

Read more »

Cum se prepara pulpa de miel rulata cu amestec de fructe (video)

Cum se prepara pulpa de miel rulata cu amestec de fructe (video)

Ingrediente: 1 1⁄3 kg lean boneless shoulder of lamb 2 tsp ground cinnamon 1 tbsp olive oil 50 g couscous 100 ml good, hot vegetable stock 50 g pine nuts or hazelnuts , finely chopped 50 g dried apricots , finely chopped 4 tbsp fresh mint , finely chopped 1 medium orange zest  ...

Read more »

General Harrison’s Cocktail

General Harrison’s Cocktail

Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mare Categorie – Milk drinks Decoraţiune – un praf de nucşoară rasă la suprafaţă   Se serveste la orice oră Ingrediente: un ou 10 ci lapte proaspăt un ci sirop de zahăr câteva picături de suc de lămâie     In varianta...

Read more »

Prăjitură de casă (Linzer)

Prăjitură de casă (Linzer)

Ingrediente: Foaia: 400 g unt 200 g zahăr 5 ouă 100 g stafide 700 g făi­nă o linguriţă de bicarbonat stins răzătură de la o lămîie  vanilină Umplu­tura: 500 g gem caise 300 g nuci   Mod de preparare: Se amestecă toate ingredi­entele pentru aluat, apoi se frămîntă bine. Se pune la rece pentru...

Read more »

Ardei capia în oţet

Ardei capia în oţet

Ingrediente: două kg ardei capia 500 ml oţet de 9° un litru apă 250 g zahăr sau miere două linguri de sare o foaie de dafin o frunză de ţelină 100 g hrean sau 3 linguri de sămânţă de muştar   Mod de preparare: Ardeii, bine spălaţi, se taie în jumătăţi pe lungime, curăţându-se...

Read more »

Orez cu carne

Orez cu carne

Ingrediente: 100 g orez două roşii o ceapă roşie 100 g carne de porc un ardei gras roşu sare, piper 3 fire de pătrunjel vin alb cimbru ulei Mod de preparare: Orezul se pune la fiert cu puţină sare. Intr-o tigaie cu ulei încins se căleşte ceapa tocată, apoi se adaugă car­nea de porc...

Read more »

Andive umplute

Ingrediente: 10 andive două ouă doi castraveciori muraţi o jumătate de sfeclă roşie o jumătate de lămâie 100 g piept de pui două linguri de maioneză o legătură de pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Andivele spălate şi bine scurse trebuie curăţate. Apoi se taie în două, pe lungime şi se scoate o...

Read more »

Cum se prepara un Mojito Cocktail II (video)

Cum se prepara un Mojito Cocktail

Read more »

Homar

Ingrediente: 3 homari 10 cepe eşalote 3 căţei de usturoi o rădăcină de pătrunjel un vârf de ardei iute (de preferat de Cayenne) o lingură de muştar 50 g pastă de roşii 100 ml coniac 4 linguri de ulei de floarea-soarelui 300 g unt un pahar de vin alb Mod de preparare: Dacă homarii...

Read more »

Sirop de zmeura

Sirop de zmeura

  Intr-un borcan de 5 l se pun 2 kg de zmeură, 1 pliculeţ sare de lămâie şi 2-3 I de apă. Se lasă la soare 2-3 zile, până când zmeura se lidică la suprafaţă. Se strecoară printr-un tifon şi se stoarce zmeura, până când rămân doar seminţele. In zeama obţinută se adaugă atâta...

Read more »

Fursecuri cu bombonele

Fursecuri cu bombonele

  Ingrediente: 250 g zahăr pudră  1 linguriţă scorţişoară 350 g alune  3 albuşuri bomboane colorate   Mod de preparare: Baţi albuşurile spu­mă cu sare şi după ce s-au întărit adaugi za­hărul în ploaie. Opreşti o ceaşcă din această com­poziţie, iar în restul pui alunele măcinate şi scorţi­şoara. In tava cuptorului în­tinzi o foaie...

Read more »

Godfather Cocktail

Godfather Cocktail

O reteta simpla de Godfather Cocktail din: scotch whisky si amaretto di saronno. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – scotch whisky Pahar – old fashioned Categorie – Amaretto drinks Decoraţiune – fără   Se serveste după cină, seara şi noaptea Ingrediente: 7/70 scotch whisky 3/10 Amaretto di Saronno Mulţi consideră că denumirea ar fi...

Read more »

Ciorbă de peşte

Ingrediente: un kilogram de peşte (crap, somn sau ştiucă) un morcov un pătrunjel 200 g făină o ceapă mare 1-2 ardei graşi două roşii de mărime mijlocie borş sau zeamă de varză zeamă de lămâie leuştean ulei sare   Mod de preparare: Peştele, curăţat de solzi, intestine şi branhii (dacă este crap, i se...

Read more »

Bezele cu migdale şi scorţişoară

Bezele cu migdale şi scorţişoară

  Ingrediente: 500 g zahăr 500 g migda­le tăiate mărunt sau măcinate o lămâie rasă scorţişoară măcinată 3 albuşuri Mod de preparare : Bate bine albuşurile cu zahărul, până se obţine o spumă densă. Adaugă apoi uşor migdalele tăiate foarte mărunt sau măcinate, scorţişoara măcinată, coaja rasă de lămâie. Aşază în tavă, la distanţă...

Read more »

Rulada din slaninuta

Rulada din slaninuta

Se aleg câteva bucăţi de slăninuţă 4 subţire care să aibă şi câteva rânduri de carne. Se fierb cu mirodenii (foi de dafin, boabe de piper ) şi sare. Se scot, se lasă la răcit, dar nu de tot, să fie călduţe. Se împănează cu usturoi, se presară boia dulce şi se rulează de...

Read more »

Paleuri cu stafide

Paleuri cu stafide

Ingrediente: 3 ouă  300 g zahăr  300 g margarina  300 g faină 100 g stafide 1 pliculeţ cu zahăr vanilinat esenţă de rom   Mod de preparare: Treci zahărul cu marga­rina până devine cremos, adaugi ouăle, unul câte unul, zahărul vanilinat, esenţa de rom şi amesteci în continua­re. Adaugi stafidele, care au fost înmuiate...

Read more »

Paste simple

Paste simple

Ingrediente: un kilogram de făină apă ceapă două linguri de ulei de măsline sare şi piper suc de roşii   Mod de preparare: Pune făina într-un castron, fă o gaură în mijlocul ei şi toarnă acolo apă fierbinte şi sare. Amestecă şi frământă până se omogenizează totul foarte bine. Aşază aluatul pe blatul mesei...

Read more »

Aperitiv

Aperitiv

Ingrediente: un kg creveti 300 g cal­mari 100 g midii 100 g solă o rădăci­nă mică de pătrunjel o lămâie stoarsă un păhărel de ulei de măsline sare Sos verde: pătrunjel verde ton în ulei (conservă) scrumbie (sărată sau afumată) capere ardei iuţi în oţet câţiva căţei de usturoi puţin oţet Mod de preparare:...

Read more »

Pizza cu jumari

Ingrediente: 500 g aluat de pâine 75 g untură 150 g jumări sare   Mod de preparare: Jumările (prăjite) se lasă la scurs şi se amestecă apoi cu sare şi cu aluatul de pâiine. Frământă îndelung (35-40 de minute), apoi lasă puţin aluatul să se odlihnească. Modelează din acest aluat bucăţi de forma şi...

Read more »

Scoici gratinate

Scoici gratinate

Ingrediente: scoici pesmet ulei de măs­line sos de roşii pătrunjel usturoi lămâie   Mod de preparare: Spală scoicile în apă multă. într-o oală înaltă varsă scoicile într-un amestec de apă, ulei, usturoi, pătrunjel. Acoperă vasul cu un capac şi lasă să fiarbă totul la foc mic. Scoate apoi scoi­cile cu o paletă (pentru ca...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Sex on the Beach (video)

Cum se prepara Cocktail Sex on the Beach

Read more »

Sos verde

Sos verde

Ingrediente: pătrunjel verde ton în ulei (conservă) scrumbie (sărată sau afumată) capere ardei iuţi în oţet câţiva căţei de usturoi puţin oţet   Mod de preparare: Sosul se prepara din ton şi scrumbie, amestecate cu uleiul scurs de la ton, capere, unul-doi ardei iuţi tocaţi, ustu­roiul zdrobit, pătrunjelul tocat şi puţin oţet. Se amesteca...

Read more »

Cozonac cu mac si rahat

Cozonac cu mac si rahat

Ingrediente: 1 kg făină 8 gălbenuşuri 4 albuşuri 350 g zahăr 250 g unt 2 linguri ulei 1/2 lapte 60 g drojdie 1 linguriţă rasă de sare 250 g mac 200 g rahat 5 pliculeţe cu zahăr vanilat   Mod de preparare: Faci întâi maiaua pen­tru care sfărâmi drojdia, o amesteci cu o lingură...

Read more »

Sarmale de vitel in foi de vita

Sarmale de vitel in foi de vita

Ingrediente: 1 kg carne de vitel 2 cepe 3 linguri orez sare piper foi de vita la saramura   Mod de preparare: Toci carnea şi o amesteci cu ceapa uşor călită împreună cu orezul. In tot amestecul pui sare şi piper după gust şi umpli foile de viţă. Aşezi sărmăluţele într-un vas pe care...

Read more »

Aperitiv de ficatei

Aperitiv de ficatei

Ingrediente: 500 g ficat de pui sau de curcan o ceapă mare o jumătate de pahar de vin alb ulei sare   Mod de preparare: Taie ficatul în bucăţele. în ulei de măsline căleşte ceapa tocată, stinge cu vin alb şi puţină apă. Adaugă ficatul, presară sarea şi lasă să fiarbă, acoperit, la foc...

Read more »

Crustade cu ghebe

Crustade cu ghebe

Ingrediente: 500 g gebe o ceapa un catel de usturoi un morcov o lingura unt ciuperci sos bechamel smantana   Mod de preparare: Pregătiţi mai înainte un aluat de foitaj, din care întindeţi o foaie, o împăturiţi şi o daţi la rece pentru câteva ore. Ghebele (aproximativ 500 g) le curăţaţi şi le spălaţi...

Read more »

Langusta a la Parisienne

Langusta a la Parisienne

Ingrediente: doua languste 5rosii 200g smantana 125g aspic de peste 5linguri suc lamaie 250g maioneza o lingura de chimen 5 varfuri de marar o lingura de piper boabe sare piper alb macinat Mod de preparare: Fierbeţi lan­gustele, apoi scoateţi carnea din cozile lor. Tăiaţi carnea scoasă în felii groase de cel mult un centimetru...

Read more »

Tort cu biscuiti

Tort cu biscuiti

Ingrediente: 250 g zahăr 250 g unt 150 g biscuiţi uscaţi 4 gălbenuşuri 300 g amaretti (fursecuri cu cremă de migdale) rom 50 ml cafea espresso fructe zaharisite Mod de preparare: Bateţi cu mixerul zahărul, untul şi gălbenuşurile, până când întreaga compoziţie devine albă şi spumoasă. Adăugaţi biscuiţi rupţi în bucăţi şi o jumătate...

Read more »

Struguri în oţet

Ingrediente: un kg ciorchini de struguri un pahar de oţet un pahar de zahăr o linguriţă de sare   Mod de preparare: Se amestecă ingredien­tele, se fierbe amestecul, se răceşte şi se toarnă în borcan. Se pune celo­fan, se leagă şi se păstrează la rece.   Pofta buna!

Read more »

Usturoi murat

Usturoi murat

O reteta simpla si delicioasa de usturoi murat din: usturoi si conservent. Ingrediente: 8 căţei de usturoi un plic de conservant dulce-acrişor   Mod de preparare Usturoiul se curăţă şi se aşază în borcan, apoi se prepară com­poziţia de pikant fix conform instrucţiu­nilor de pe plic şi se toarnă fierbinte peste usturoi. Borcanul se...

Read more »

Foi cu miere

Foi cu miere

Ingrediente: Foaia: 8 ouă 250 g miere 600 g zahăr un kg făină 500 g unt bicarbonat stins 1 l apă coaja rasă de la două lămîi 300 g pesmet 3 linguriţe de scorţişoară Crema de lămîie: 400 g unt 250 g miere zeama de la două lămîi coaja rasă de la două lămîi...

Read more »

Salată de andive cu sfeclă roşie

Salată de andive cu sfeclă roşie

Ingrediente: 10 andive 3 mere o sfeclă roşie 10 nuci două linguri de ulei de măsline o lingură de oţet de vin sare piper   Mod de preparare: Andivele spălate şi curăţate se scurg bine şi se taie ron­dele. Merele se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe, la fel şi sfecla rosie, apoi...

Read more »

Cum se prepara Champagne Cocktail Mixed Drink (video)

Cum se prepara Champagne Cocktail Mixed Drink

Read more »

Gin and It Cocktail

Gin and It Cocktail

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – o cireaşă roşie în lichid   Se serveste înainte de mese   Ingrediente: 7/10 gin 3/10 vermut roşu La fel ca Gin and French, şi această băutură a apărut în America, în anii ’30 şi, din...

Read more »

Piftie

Piftie

Ingrediente: urechile, capul si picioarele de porc 1/2 carne macra 5 l apa sare foi de dafin 2 oua fierte tari   Mod de preparare: Cureţi foarte bine şi speli urechile, picioa­rele şi capul şi le pui la fiert alături de carne în apă rece cu sare. Le laşi să fiarbă până ce carnea...

Read more »

Jambon in crusta de miere

Jambon in crusta de miere

Ingrediente: 1 pulpă de porc din faţă cu tot cu şorici şi os sare piper boabe usturoi cuişoare muştar miere vin   Mod de preparare: Faci un amestec de sa­re, piper şi cimbru şi cu acesta freci carnea. Apoi crestezi şoriciul în romburi şi împănezi carnea cu ustu­roi şi cuisoare. Aşezi carnea în tavă,...

Read more »

Sarmalute cu carnati

Sarmalute cu carnati

Ingrediente: 1 kg carne porc si vita 2-3 carnati subtiri 1 cana de orez foi de varza acra 2 cepe boia bulion   Mod de preparare: Treci carnea prin maşina de tocat cu tot cu ceapa. Potriveşti tocătura de sare şi boia (nu prea iute dacă fo­loseşti cârnaţi iuţi). Tai car­naţii bucăţi de maximum...

Read more »

Prajiturele de Craciun

Prajiturele de Craciun

Ingrediente: 350 g faină 75 g miere 175 g zahăr 50 g unt 1 ou 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă scorţi­şoară 1 lingură zeamă de lămâie 1/2linguriţă sare 100 g gem zahăr pudră   Mod de preparare: Cerni făina şi o amesteci cu praful de copt. Pe baie de aburi amesteci untul...

Read more »

Ciorbă de cartofi

Ciorbă de cartofi

Ingrediente: 500-600 g cartofi morcov pătrunjel ţelină o ceapă de mărime mijlocie 3 linguri de ulei borş zeamă de castraveţi suc de roşii zeamă de lămâie sau oţet leuştean pătrunjel sare   Mod de preparare: Zarzavatul şi ceapa, date pe răzătoarea cu găuri mari, se călesc două minute în ulei, apoi totul se stinge...

Read more »

Gold Velvet Cocktail

Gold Velvet Cocktail

Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mare Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fără   Se serveste la orice oră Ingrediente: 1/2 bere de la gheaţă 1/2 şampanie frapată câteva picături de suc de ananas proaspăt obţinut prin centrifugare Deşi, cu mult timp în urmă, a apărut în...

Read more »

Prăjitură cu prune si nuci

Prăjitură cu prune si nuci

Ingrediente: 1,5 kg prune 6 ouă 200 g zahăr 1 pachet zahăr vanilinat 1 vârf de cuţit de sare 200 g unt moale  200 g făină 1 linguriţă praf de copt 200 g miez de nucă măcinat 1/4 linguriţă cuişoare măcinate 1 pachet glazură transparentă   Mod de preparare:  Pregătiţi prunele şi îndepărtaţi-le sâmburii....

Read more »

Ruladă la tavă

Ruladă la tavă

Ingrediente: 1 chiflă veche de 1 zi 4 ouă  1 ceapă  5 frunze de salvie 2 linguri ulei  1 căţel de usturoi  800 g amestec de carne tocată sare, piper 150 g cremă de brânză cu verdeaţă 1 lingură capere mici 1 tulpină de praz  50 g bacon  1 legătură verdeaţă pentru supă  1...

Read more »

Frigarui de berbecut

Frigarui de berbecut

  Ingrediente: carne de berbec beţe pentru’frigărui sare o ramură de rozmarin ulei vin   Mod de preparare: Curăţă carnea, spal-o şi tai-o în cubuleţe cu laturile de un centimetru. Inşiră aceste cubuleţe de carne pe o frigare, lăsând goale capetele acesteia, pentru a putea fi aşezată la fript. Roteşte frigarea la răstimpuri scurte...

Read more »

Cum se prepara Button Hook Cocktail Mixed Drink (video)

Cum se prepara Button Hook Cocktail Mixed Drink

Read more »

Pui cu lamaie

Pui cu lamaie

  Ingrediente: un pui de 1,200 kg 150 g pesmet o crenguţă de rozmarin un fir de maghiran doi căţei de usturoi sau două fire de usturoi verde o lămâie sare piper ulei pentru prăjit Mod de preparare: Taie puiul în bucăţi de mărime potrivită. Toacă mărunt rozmarinul, maghiranul şi usturoiul şi amestecă-le cu...

Read more »

Rulou cu maruntaie de miel

Rulou cu maruntaie de miel

Ingrediente: măruntaie de miel (inimă, ficat şi plămâni) un pahar şi jumătate de apă şi vin o ramură de maghiran usturoi verde ceapă verde arpagic ulei de măsline foi de spanac şi de salată pătrunjel verde boia făină oţet sare Mod de preparare: Taie plămânii pe lung, spală-i, lasă-i la scurs, stoarce-i bine, stropeşte-i...

Read more »

Calcan rasol

Ingrediente: calcan (circa 2 kg) doi morcovi două rădăcini de pă­trunjel două cepe un kg cartofi o cană de boabe de mazăre congelată o legă­tură de mărar şi pătrunjel 3 foi de dafin zeama de la o lămâie ulei sare piper Mod de preparare: Intr-un vas puneţi la fiert zarzavatul tăiat feliuţe, sarea, piperul...

Read more »

Oaie la oala

Oaie la oala

Ingrediente: 1,5 carne taiata in bucatele un sfert de pahar cu ulei de masline un morcov mic doua rosi 3 catei usturoi (2 intregi si unu zdrobit) o telina mica sare piper oregano boia rozmarin o jumatate de litru de vin alb sec doua cani de apa Mod de preparare: Rumeneste usturoiul intreg in...

Read more »

Pulpe de pui

Ingredientele: 6 pul­pe 6 cartofi 3 cepe mari 3 morcovi 6 căţei de usturoi o conopidă mică o ţelină o cană de boabe de mazăre con­gelată 3 roşii descojite sare piper 200 g caşcaval o legătură de mărar Mod de preparare: Curăţaţi de piele pulpele, apoi crestaţi în dreptul încheieturii, fără să le separaţi....

Read more »

Vinete la cuptor

Vinete la cuptor

Ingrediente: 2 vinete  sare 4 roşii 2 file de sardine 400 g amestec de carne tocată 2 linguri ulei de măsline  2 linguri pastă de roşii 1 linguriţă maghiran uscat  1/2 linguriţă rozmarin uscat 100 ml vin roşu piper  125 g mozarella   Mod de preparare:  Pregătiţi legumele. Tăiaţi vinetele pe lung, felii de...

Read more »

Noile descoperiri şi revoluţia industrială in productia de bere

Aşa cum am subliniat, producţia de bere pe scară largă era strâns legată de o pro­blemă care nu putea fi rezolvată uşor, aceea a transportului. Butoaiele erau voluminoase şi grele; în plus, transferul lor de la un oraş la altul, pe drumuri de cele mai multe ori proaste, reprezenta un efort remarcabil şi chiar...

Read more »

Uccelletti

Uccelletti

Ingrediente: două pahare de ulei două pahare de vin alb 100 g zahăr făină cât cuprinde marmeladă de struguri migdale măcinate scorţişoară cacao bucăţele de ciocolată de casă rom coaja rasă de la o lămâie Mod de preparare: Pune făina într-un castron, fă o gaură în mijloc şi aşază acolo cele­lalte ingrediente, mai puţin...

Read more »

Vaporaşe de dovlecei

Vaporaşe de dovlecei

Ingrediente:  4 porţii  400 g roşii 1 ceapă  2 linguri ulei  2 căţei de usturoi  400 g carne tocată de vită  125 g orez fiert  sare, piper  2 linguriţe frunze de cimbru  100 g brânză gouda rasă  40 g unt  400 ml supă 4 linguri smântână   Mod de preparare: Pregătiţi legumele, tăiaţi dovleceii...

Read more »

Cum se prepara Whiskey Cocktail Mixed Drink (video)

Cum se prepara Whiskey Cocktail Mixed Drink

Read more »

Chec cu ciocolata si migdale

Chec cu ciocolata si migdale

Ingrediente: 70 g făină 5 ouă 70 g migdale dulci 50 g migdale amare 130 g zahăr 150 g ciocolată de casă 100 g unt 70 g amidon coaja rasă de la o lămâie mică sare Mod de preparare: Macină migdalele şi amestecă-le pe cele dulci cu cele amare, împreună cu două linguri de...

Read more »

Godmother Cocktail

Godmother Cocktail

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – old fashioned Categorie – Amaretto drinks Decoraţiune – fără   Se serveste după cină, seara şi noaptea Ingrediente: 7/10 votcă 3/10 Amaretto di Saronno Apărut în Statele Unite în urma succesului repurtat de Godfather, cocktailul Godmother este, însă, mai puţin tare; cu toate acestea, este...

Read more »

Tocăniţă în stil provensal

Tocăniţă în stil provensal

Ingrediente :  2 linguri ulei  500 g carne tocată de vită 2 cepe  2 căţei de usturoi  sare, piper 3 linguri pastă de roşii  500 ml supă 400 g dovlecei  400 g roşii  2 crenguţe cimbru 1 cutie boabe de porumb  sos Tabasco 2 linguri sirop din sfeclă de zahăr 2 linguri oţet balsamic...

Read more »

Supă de roşii cu busuioc si parmezan

Supă de roşii cu busuioc si parmezan

Ingrediiente: 1 ceapă 2 linguri ulei de măsline 2 cuttii de roşii (a 850 ml) 400 ml supă 400 g carne tocată de vită 200 g orez 1 găllbenuş sare, piper 1 lingură busuioc tocat mărunt 2 linguri parmezan ras Mod de preparare: Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mărunt. Căliţi-o în ulei îmcins. Tăiaţi mărunt...

Read more »

Fursecuri cu anason

Ingrediente: un ou o lingură de zahăr o lingură de ulei o jumătate de pahar de vin alb seminţe de anason făină cât cuprinde   Mod de preparare: Amestecă zahărul cu oul, făina şi seminţele de anason. Frământă până obţii o pastă omogenă. Adaugă vinul şi continuă să frămânţi, împarte aluatul în bucăţele mici...

Read more »

Tagliatelle la Santa Giulietta

Tagliatelle la Santa Giulietta

  Ingrediente: 500 g tagliatelle (paste făinoase lungi) 250 g limbă marinată tăiată felii 150 g şuncă tăiată felii 150 g ţelină 100 g unt   Mod de preparare Tăiaţi foarte subţire, în formă de beţigaşe, feliile de şuncă şi limba. Tăiaţi şi ţelina, încercând să îi daţi aceeaşi formă. Fierbeţi tagliatellele în apă...

Read more »

Andive cu jambon

Ingrediente: 5 andive 70 g caşcaval 5 felii de jambon două linguri de unt 450 ml lapte o lingură de făină sare piper pesmet   Mod de preparare: Andivele spălate şi curăţate se opăresc în apă fierbinte cu sare. Apoi se scurg şi se lasă la răcit. Separat, laptele se pune la fiert, iar,...

Read more »

Ciorbă de fasole boabe cu sfecla rosie

Ciorbă de fasole boabe cu sfecla rosie

Ingrediente: 150-200 g fasole boabe un morcov un pătrunjel o ceapă de mărime potrivită un ardei gras două roşii 150 g sfeclă roşie borş zeamă de castraveţi zeamă de lămâie suc de roşii leuştean frunze de ţelină sare ulei   Mod de preparare: Fasolea se curăţă de impurităţi, bob cu bob, apoi se pune...

Read more »

Cum se prepara un Trinity Cocktail Mixed Drink (video)

Cum se prepara un Trinity Cocktail Mixed Drink

Read more »

Salata de fructe cu sos de zmeura

  Ingrediente: un pepene galben 1 piersică 1 nectarină 2 ciorchini de struguri (unul alb şi unul roşu) o cutie cu compot de ananas compot de caise zmeură mure friscă Mod de preparare: Se taie pepenele în două în aşa fel încât să obţii două castroane în care să încapă amestecul de fructe. Scobeşte...

Read more »

Muslin de pasare

Muslin de pasare

Ingrediente: 300 g carne de pasăre 300 g smântână un ou un bucheţel de pătrunjel verde câteva fire de ceapă verde unt sare piper   Mod de preparare: Mai întâi se taie carnea foarte mărunt şi se încorporează oul (frecat bine cu puţină sare înainte) şi smântână (foarte rece). Se adaugă pătrunjelul tăiat mărunt...

Read more »

Pastrav Meuniere

Pastrav Meuniere

Ingrediente: 4 pastravi (250g fiecare) 60 g unt 2 lamai o legatura patrunjel 50 g faina   Mod de preparare: Curatati pastravii, presarati sare si piper in interior,apoi treceti fiecare peste prin faina. Intr-o tigaie, topiti 30g unt apoi rumeniti pestii, tinandu-i 5 minute pe fiecare parte. Pregatiti un sos din restul de unt...

Read more »

Andive cu smântână

Andive cu smântână

Ingrediente: 10 andive 50 g unt 50 g caşcaval un pahar de smântână un praf de zahăr o legătură de pătrunjel verde pentru decor sare   Mod de preparare: Andivele se spală şi se curăţă. Se înăbuşă în untul încins, se adaugă sarea şi zahărul. După aproximativ 10 minute se pune în vas şi...

Read more »

Borş de primăvară

Ingrediente: 6 fire de ceapă verde două fire de usturoi verde 4 legături de lobodă două legături de ştevie mai multe frunze de spanac o lingură de orez doi cartofi o lingură de bulion o cană de borş o legătură de mărar leuştean pătrunjel sare şi piper după gust   Mod de preparare: Se...

Read more »

Cum se prepara un Kamikaze Cocktail (video)

Cum se prepara un Kamikaze Cocktail

Read more »

Fursecuri glazurate cu alune

Fursecuri glazurate cu alune

Ingrediente: 250 g unt nesărat 500 g făină  125 g zahăr 250 g alune zahăr vanilat un praf de sare 200 g ciocolată de menaj   Mod de preparare: Freci untul cu zahărul până ce s-a topit za­hărul. Adaugi faina, alunele, vanilia şi sa­rea şi amesteci până ce totul este omogenizat. Dai coca la...

Read more »

Salată Montfermeil

Salată Montfermeil

  Ingrediente: două ouă 250 g cartofi un bucheţel de pătrunjel verde 5 fire de tarhon o conservă de funduri (sau inimi) de anghinare o conservă de salsifi un păhărel de oţet din vin o lingură de ulei de măsline o lin­guriţă de muştar   Mod de preparare: Se pun ouăle la fiert. Se...

Read more »

Ştiucă în sos

Ingrediente: o ştiucă de 3 kg 300 g ulei sucul a două lămâi o legătură de pătrunjel 3-4 linguri de parmezan ras sare piper Mod de preparare: Fierbeţi ştiuca în apă cu sare şi mirodenii. Scoateţi-i şira spinării. Lăsaţi-o la rece (nu în frigider) să se marineze timp de 24 de ore în sosul...

Read more »