marți, 3 iulie 2012

Retete #29


Retete:

Tort cu inghetata de menta

Tort_cu_inghetata_de_menta

O reteta de tort cu inghetata de menta din: lapte, smantana, zahar, sare, menta, galbenusuri, fulgi de ciocolata, biscuiti cu cacao, unt si sos de ciocolata. Ingrediente: pentru inghetata: 375 ml lapte 500 ml smantana dulce 100 g zahar+1 lingura 1 praf sare 150 g frunze menta 4 galbenusuri 100 g fulgi de ciocolata...

Read more »

Shake de portocale rosii si papaya

Shake_de_portocale_rosii_si_papaya

O reteta de Shake de portocale rosii si papaya din: rom alb, papaya, suc de portocala rosie, miere de salcam, zeama de limeta si inghetata de vanilie. Ingrediente: 2 cl rom alb 100 g papaya 12 cl suc de portocala rosie 1 lingurita de miere de salcam 1 cl zeama de limeta 1 glob...

Read more »

Reteta zilei: Budinca de mango cu felii de lamaie confiate

Budinca_de_mango_cu_felii_de_lamaie_confiate_16

O reteta de Budinca de mango cu felii de lamaie confiate din: gheata, gelatina, frisca, zahar, lapte, mango, suc de portocale, suc de lamaie, sare si felii de lamaie confiate. Ingrediente: ½ ceasca cuburi de gheata 5 foi de gelatină ½ ceaşcă frişcă ¼ ceaşcă de zahăr ½ ceasca lapte 3 mango mari 2...

Read more »

Curcan delicios la cuptor

Curcan_delicios_la_cuptor

O reteta de curcan delicios la cuptor din: unt, salvie, pancetta, usturoi, ceapa rosie, telina, pesmet, caise uscat, carne de porc tocata, coaja de lamaie, nucsoara, ou, sare de mare, piper, rozmarin, curcan, morcovi, portocala, faina si supa de pui. Ingrediente: 50 g unt frunzele de la un fir de salvie proaspătă 12 felii...

Read more »

Inghetata de cafea

Inghetata_de_cafea

O reteta de inghetata de cafea din: zahar, galbenusuri, cafea si smantana. Ingrediente: 200 g zahar 4 galbenusuri 250 ml cafea foarte concentrata 500 ml smantana pentru frisca   Mod de preparare: Mixezi spuma tare, la viteza mare, galbenusurile cu zaharul. Adaugi cafeaua turnand-o in fir subtire, mixand continuu, dar la viteza mica. Pui...

Read more »

Placinta cu urzici

Placinta_cu_urzici

O reteta de placinta cu urzici din: foi de palcinta, urzici, margarina, cascaval si oua. Ingrediente: 250 g foi de placinta 500 g urzici tinere 100 g margarina 150 g cascaval ras sau branza de oi faramitata 2 oua   Mod de preparare: Alegi urzicile, le speli în mai multe ape şi le pui...

Read more »

Retete internationale: Risotto primavera

Risotto_primavera_7

Acest fel de mâncare a apărut la restaurantul Le Cirque 2000 din Manhattan, fiind versiunea cu orez a pastelor primavera (spaghete într-un sos cremos cu legume de primăvară). Pastele primavera au fost create de un patron de restaurant, pe nume Sirio Maccioni, în anul 1976, pe când se afla în casa unui prieten, pregătind...

Read more »

Deliciu cu afine

Deliciu_cu_afine

O reteta de deliciu cu afine din: smantana, zahar, zahar vanilat, ricott, afine, oua si frunze de menta. Ingrediente: 400 ml smantana lichida 3 linguri zahar 2 plicuri zahar vanilat 100 g ricotta 300 g afine 3 oua frunze de menta pentru decor   Mod de preparare: Mixezi coacăzele în blender cu zahărul vanilat...

Read more »

Cocktail Cat

Cocktail_Cat

O reteta simpla de Cocktail Cat din: lichior de kiwi, rom alb, albus, lapte si suc de kiwi. Ingrediente: 4 cl lichior de kiwi 2 cl rom alb 1 albus 6 cl lapte 6 cl suc de kiwi   Mod de preparare: Batem albusul pana cand devine spumos. Mixam bine cu gheata in shaker...

Read more »

Rulada cu crema de iaurt

Rulada_cu_crema_de_iaurt

O reteta de rulada cu crema de iaurt din: oua, sare, amidon,d e porumb, praf de copt, gelatina, caise, zahar, zeama de lamaie, lichior de lamaie, gelatina, iaurt, coaja de lamaie, zahar pudra, lichior de lamaie si frisca. Ingrediente pentru blat: 4 oua 1 praf de sare 100 g amidon de porumb 1/2 lingurita...

Read more »

Salata spaniola cu pui, umplut cu creveti

Salata_spaniola_cu_pui_umplut_cu_creveti

O reteta de salata spaniola cu pui, umplut cu creveti din: spanac, ceapa, morcov, ardei capia, lamaie, pui, creveti si otet balsamic. Ingrediente: 120 g spanac 60 g ceapa 60 g morcov 40 g ardei capia 100 g lamaie 100 g pui 35 g creveti otet balsamic   Mod de preparare: Se spala si...

Read more »

Budinca de orez

Budinca_de_orez

O reteta de budinca de orez din: orez, sare, unt, oua, branza de vaci, zahar pudra, zahar tos, esenta vanilie, caise si lapte. Ingrediente: 250 g orez 1 praf de sare 2 linguri unt 5 oua 200 g branza de vaci grasa 100 g zahar pudra 3 linguri zahar tos 1 esenta vanilie 500...

Read more »

Păstrăv cu legume

Pastrav_cu_legume.png

O reteta delicioasa de pastrav cu: broccoli, ardei capia, ceapa, usturoi, vinete, ciuperci, unt, faina, apa, lapte, parmezan, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 4 păstrăvi mai mici 500 g broccoli 500 g ardei capia copţi două cepe 5 căţei de usturoi două vinete 200 g ciuperci 50 g unt 120 g făină 250 ml apă...

Read more »

Orez cu dovlecei

Orez_cu_dovlecei.png

O reteta delicioasa de orez cu:dovlecei,  hrisca, ceapa, usturoi, castraveti, smantana, iaurt, miez de nuca, sare, piper, patrujel, ulei. Ingrediente: 150 g orez doi dovlecei 100 g hrişcă o ceapă doi căţei de usturoi doi cas­traveţi verzi 200 ml smântână 100 ml iaurt 100 g miez de nucă sare piper pătrunjel ulei de floarea-soarelui...

Read more »

Prăjitură cu cirese

Prajitura_cu_cirese.png

O reteta delicioasa de prajitura cu:faina, ou, praf de copt, portocala, zahar tos, unt, gem de prune, cirese, zahar vanilat, sare, zahar pudra, ciocolata. Ingrediente: 250 g făină un ou un pliculeţ praf de copt o portocală 80 g zahăr tos 250 g unt un borcan gem de prune 250 g cireşe două pliculeţe...

Read more »

Sandviş cu carne

Sandvis_cu_carne.png

O reteta delicioasa de sandvis cu:piept de pui, dovlecel, ciuperci, ardei capia, pesmet, oua, salata verde, chifle, sare, piper, smantana, usturoi, ulei, marar. Ingrediente: doi piepţi de pui un dovlecel 300 g ciuperci doi ardei capia 100 g pes­met două ouă o salată verde 4 chifle sare piper 200 ml smântână 4 căţei de...

Read more »

Macrou cu legume

Macrou_cu_legume.png

O reteta delicioasa de macrou cu: dovlecel, fasole galbena pastai, ardei capia, porumb boabe, usturoi, smantana, ghimbir, sare, piper, ulei. Ingrediente: un kilogram macrou un dovlecel 400 g fasole galbenă păstăi doi ardei capia două cepe 150 g porumb boabe 5 căţei de usturoi 200 g smântână o linguriţă cu ghimbir ras sare piper...

Read more »

Reteta zilei: Salata chinezeasca picanta de castraveti

Salata_chinezeasca_picanta_de_castraveti_6

O reteta de salata chinezeasca picanta de castraveti din: castraveti, sare, otet de orez, ulei de susan, zahar, sos de soia si pasta de ardei iute. Ingrediente: 6-8 castraveti 1/2-1 linguriţă de sare 2-3 lingurite otet de orez 1/2-1 lingură ulei de susan 1/2 lingura de zahar 2-3 lingurite sos de soia 1/2-1 lingura...

Read more »

Ciuperci usturoiate

Ciuperci_usturoiate

O reteta de ciuperci usturoiate din: ciuperci, ceapa, usturoi, vin alb, unt, marar, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci mari carnoase 2 cepe 6 catei de usturoi 1 cescuta cu vin alb sec 2 lingurite cu unt 1 legatura de marar 2 lingurite cu zeama de lamaie sare piper  ...

Read more »

Cocktail Sweet Peppermint

Cocktail_Sweet_Peppermint

O reteta simpla de Cocktail Sweet Peppermint din: ceai de menta, rom brun, ananas, zahar si zeama de lamaie. Ingrediente: 0,2 l ceai de menta 2 cl rom brun 60 g ananas 4 cl zahar 1 cl zeama de lamaie   Mod de preparare: Punem bucatile de ananas in paharul pentru bauturi lungi. Mixam...

Read more »

Coşuleţe cu fructe

  Ingrediente: 3 uni făină 1 cană untură coaja de la 1 lămâie 1 linguriţă bkarbmat 1 plic budincă de vanilii 200ml lapte 3 kiwi 4 portocale 3 mere strugure cu bocbe mari 1 pară 1grepfrut cu miez roşu 1 ananas   Mod de preparare: Se amestecă bine făina, untura, bicarbonatul, coaja de lămâie...

Read more »

Retete de post:Bomba de orez

  Ingrediente: 1/2 kg orez 4 linguri de zahar 150 grame de nuci apa   Mod de preparare: Se pune orezul la fiert cu o cantitate tripla de apa.Cand e apropae fiert si scazut se adauga zaharul si nucile macinate. Se mai lasa sa fiarba pana ce compozitia devine foarte groasa.Se alege o forma...

Read more »

Retete de post:Ciuperci umplute la cuptor

  Ingrediente: 1kg ciuperci cu palaria mare de sera albe frumoase 1 leg.marar 1 ceapa mare 150 grame branza tofu 1 catel mic de usturoi delikat piper   Mod de preparare: Se spala cipercile si se scot cu grija coditele; daca sunt prea stranse in interior se mai decupeaza putin inauntru ciuperca  1/2 din...

Read more »

Orez chinezesc

Ingrediente : 3 cupe de orez spalat in mai multe ape 4 linguri de ulei de masline 1 lingurita de sare 2-3 linguri de sos soia 1 borcan mic de mazare boabe 200 g de kaizer 3 cepe verzi  2 oua batute spuma piper Mod de preparare : Se pun intr-o cratita mare 4...

Read more »

Covrigei din castane

Covrigei din castane

  Ingrediente: 500g castane 2 gălbenuş 50g unt 150g zahăr 1 lingură smântână 50g migdale   Mod de preparare: Se curăţă castanele de coajă şi se fierb în lapte până se înmoaie. Se dau apoi prin sită deasă. In piureul obţinut se adaugă gălbenuşurile, untul şi zahărul şi se amestecă energic compoziţia obţinută. Când...

Read more »

Retete de post:Ciuperci cu maioneza de post

  Ingrediente: 500 gr de ciuperci 1 cartof ulei sare 1 linguritza de mustar   Mod de preparare: Se dau intr-un clocot cipercile (nu prea mult ca isi pierd vitaminele), se scurg, se racesc si se taie mic. Se fierbe cartoful, se raceste bine (sa fie chiar foarte rece), se piseaza ca de piure...

Read more »

Salată de dovlecei

Ingrediente: 3 dovlecei 1 ceapă (după plac) 3 linguri ulei oţet (după gust) sare piper roşii   mărar   Mod de preparare: Se spalăşi se curăţă dovleceii, se taie bucăţi şi se punla fiert în apă sărată. După ce s–au muiat, se lasă să se scurgă şi să se răcească. Apoi se storc bine...

Read more »

Retete de post:Orez cu rosii la cuptor

  Ingrediente: 1 kg rosii 1 capatana usturoi 1 ceasca ulei 1 kg orez 3 ardei 1 legatura patrunjel 1 kg de masline negre   Mod de preparare: Se indeparteaza coaja si semintele rosiilor si se taie marunt. Intr-o tava obisnuita, dupa ce se tapeteaza cu ulei, se pun jumatate din rosii. Se presara...

Read more »

Pilaf cu soia şi ciuperci

Pilaf cu soia şi ciuperci

  Ingrediente: 1 cană de orez 2 cepe 100 g soia 100 g ciuperci 2 morcovi sare piper ulei 1 legă­tură pătrunjel   Mod de preparare: Fierbi soia în apă clocotită cu sare timp de 30 de minute. în acest timp, cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în ulei încins. Cureţi morcovul şi...

Read more »

Portocale în aluat

Portocale în aluat

  Ingrediente: 4 portocale 2 ouă 4 linguri făină 2 linguri rom 4 linguri zahăr 50g unt 250ml ulei   Mod de preparare: Se curăţă portocalele, se taie în felii şi se scot sâmburii. Se pun într-un castron cu 2 linguri rom şi 2 zahăr. Se ţin astfel 30 de minute. Intr-un alt castron,...

Read more »

Tocanita de fasole boabe cu masline

  Ingrediente: 500 g fasole boabe fierte 4 cepe 200 g masline cimbru sare boia ulei bulion   Mod de preparare: Ceapa se taie marunt, se caleste cu sare si cu ulei, se adauga boiaua si bulionul si se fierbe cu putina zeama din fasole pina se inmoaie. Se adauga sarea, cimbrul si maslinele....

Read more »

Retete de post:Salata de orez

  Ingrediente: 1 ceasca de orez 4 ardei grasi 4 rosii mari 4 cepe potrivite ulei otet sare piper 1 legatura de marar   Mod de preparare: Orezul se alege, se spala si se fierbe in apa cu sare, dupa care se pune intr-o salatiera. Rosiile crude si ardeii copti se taie marunt. La...

Read more »

Salată de vinete prăjite

Ingrediente: 2 vinete mari 5–6 cepe  5 linguri ulei 750 g roşii 5 ardei copţi curăţaţi şi tăiaţi felii sare   Mod de preparare: Se coc vinetele, se curăţă fierbinţi şi se lasă să se scurgă pe un fund de lemn. În ace st timp se fierb roşiile şi se trec prin strecurătoare, se...

Read more »

Retete de post:Icre din fasole alba

  Ingrediente: 1/2 kg. fasole alba uscata ulei 1 lamiie sare boia piper 100 gr.masline 1 buc.ceapa   Mod de preparare: Se pune la fiert fasolea inmuiata din ajun in apa rece cu sare. Cind s-a inmuiat, se scurge zeama (care se poate servi separat cu taitei), iar fasolea se trece printr-o sita deasa....

Read more »

Rosii prajite

  Ingrediente: 1 kg rosii 150 ml untdelemn 1 legatura patrunjel verde 2 catei de usturoi 100 g faina sare Mod de preparare: Se spala si se taie rosiile in felii groase. Se sareaza si se lasa in castron 20 de minute, dupa care se dau prin faina si se prajesc in untdelemnul incins....

Read more »

Retete de post: Ciuperci cu praz

  Ingrediente: 800g ciuperci 800g praz subtire 300g rosii 300ml suc de rosii 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar   Mod de preparare: Ulei, sare, piper. Se curata ciupercile, se spala bine, se taie felii si se inabusa in ulei. Prazul se taie in bucati de 2 cm lungime si se caleste...

Read more »

Mancare boiereasca

  Ingrediente: 1,1/2 kg ardei capia (poate fi si ardei gras) sare usturoi 1 kg rosii 1 ceapa ulei   Mod de preparare: Se coc ardeii, se curata, se scot cotoarele si samburii si se taie fasii destul de groase. Rosiile se toaca la robot sau se dau prin razatoare. Ceapa tocata se caleste...

Read more »

Friptură de porc învârtită

Friptură de porc învârtită

O reteta delicioasa de friptura de porc invartita din: carne, oua, sunca, vin, rosii, ciuperci, masline, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 felii de carne 8 ouă 8 felii de şuncă 1/2 pahar cu vin 1/2 kg roşii conservate în suc sau bulion 5-6 ciuperci 15 măsline 50 ml ulei sare piper   Mod...

Read more »

Retete de post:Vinete la cuptor

  Ingrediente: 3-4 vinete 6 ardei grasi 600 g rosii 1 ceapa 6 catei usturoi 100 ml ulei marar si patrunjel verde sare   Mod de preparare: Coaceti vinetele si ardeii ca pentru salata. Curatati vinetele, scurgeti-le de zeama. Intr-o cratita puneti jumatae din vinete, rupte fisii,apoi jumatate de ardei copti rupti la fel,...

Read more »

Banane caramel

Banane caramel

  Ingrediente: 4 banane coapte 100 ml ulei floarea soarelui Ingrediente caramel : 1 cană zahăr ,1/4 cană susan Ingrediente pane: 2 linguri făină ,1/2 lingură amidon ,1 ou ,sare   Mod de preparare: Se amestecă făina cu oul şi amidonul până se obţine o pastă omogenă, lipicioasă. Se decojesc bananele şi se taie...

Read more »

Retete de post:Paste cu ciuperci sau masline

3 November 2010

  Ingrediente: 500 g paste fainoase 2 cepe 3 catei de usturoi 3 linguri ulei putin Delikat piper sare cimbru 2 linguri bulion 1 praf de zahar 1 cutie ciupercute 200 g masline   Mod preparare: Ceapa se toaca marunt, usturoiul se toaca subtire, se calesc putin si se sting cu bulion si zeama...

Read more »

Ciorbă de burtă cu gogoşari

3 November 2010

Ciorbă de burtă cu gogoşari

  Ingrediente: 1 kg burtă de vită 4 morcovi potriviţi 4 gogoşari din oţet 1 ceapă usturoi 2 găl­benuşuri sare 500 g smântână oţet cimbru foi de dafin piper ienibahar ardei iuţi la servit     Mod de preparare: Cureţi şi speli bine burta, apoi o pui la fiert în 4 I de apă...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Grasshopper (video)

Read more »

Ardei grasi cu sos de rosii

  Ingrediente: 0,5 kg ardei 1kg rosii 2 cepe medii ulei faina sare 1 ou   Mod de preparare: Ardeii se coc, sau se prajesc un ulei. Se sareaza si se lasa la racit apoi se curata de pielita (sau nu). Rosiile se dau prin razatoare sau se taie cubulete. Se pun la fiert...

Read more »

Pastă de carne si slănină afumată

  Ingrediente: 600 g carne de porc afumată 200 g slănină afumată 3 cartofi sare piper 150 g smântână   Mod de preparare: Speli cartofii şi îi pui la fiert în coajă. Carnea afumată şi slănina afumată le fierbi separat. După ce au fiert, cureţi cartofii şi îi dai prin maşina de tocat împreună...

Read more »

Tort cu fructe si blat de nuci

Tort cu fructe si blat de nuci

  Ingrediente: 3 căni nucă măcinată 1 şi 1/2 cană zahăr 1 şi 1/2 cană cu apă 3 linguri cacao 8 ouă 1 fiolă esenţă de rom şi una de vanilie 1 kg portocale 1 cutie compot de ananas 1/2 kg frişcă 1 pliculeţ gelatină transparentă   Mod preparare blat: Intr-o cratiţă pui la...

Read more »

Retete de post:Musaca de macaroane cu ciuperci

  Ingrediente: 500 g macaroane sau taitei lati 1 lingura de ulei 200 g mazare 2 morcovi 500 g ciuperci 1 ceapa mare 5 catei de usturoi 1 ceasca de ulei 0,5 kg rosii decojite sare piper busuioc cimbru 9 linguri de margarina 11 linguri de faina 8-9 cesti de apa 8-10 masline fara...

Read more »

Tocana de masline

  Ingrediente: 300 g masline 600 g rosii 1 praf de piper 1 telina 1 legatura de patrunjel verde 2 cepe 125 ml untdelemn 2 foi de dafin 400 ml apa fiarta cu Vegeta sare marar verde Mod de preparare: Maslinele se desareaza in apa fierbinte. Separat se inabusa in untdelemn ceapa tocata marunt...

Read more »

Ciuperci gatite taraneste

  Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 1 ceapa sare piper 1 ceasca de vin marar tocat 1 ceasca ulei   Mod de preparare: Se curata si se spala ciupercile, se taie felii subtiri si se pun intr-o cratita cu o ceapa tocata si o ceasca de ulei. Se acopera cratita si se lasa sa...

Read more »

Cartofi la cuptor cu lamaie si patrunjel

  Ingrediente: 1 kg de cartofi 40 g margarina 1 ceapa tocata zeama si coaja unei lamai sare piper 2 fire de patrunjel verde   Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se pun intr-o oala cu apa pe foc si cand dau in clocot, se lasa sa fiarba 3 minute pe...

Read more »

Prăjitură cu rubarbăr

  Ingrediente: 5 ouă 550g zahăr 150g unt sau margarină 200ml lapte 1 linguriţă bicarbonat 1 lingură zeamă de lămâie 700g rabarbăr 1 linguriţă zahăr vanilat   Mod de preparare: Se amestecă gălbenuşurile cu 250g zahăr şi apoi, treptat, se adaugă untul sau margarina. Se amestecă bine compoziţia până se omogenizează şi se adaugă...

Read more »

Salată de cartofi cu castraveciori acrii

Salată de cartofi cu castraveciori acrii

Ingrediente: 500 g cartofi 2 cepe 2-4 castraveciori acrii 1 ou fiert tare 2–3 linguri ulei oţet (după gust) sare   Mod de preparare: Se spală cartofii, se fierb, se curăţă de coajăşi se lasă să se răcească. Se taie apoi felii subţiri şi se amestecă cu sarea, ceapa tăiată felii subţiri, rotogoale de...

Read more »

Retete de post:Chiftelute cu ciuperci

  Ingrediente: 2 cutii de ciuperci 300ml ulei 2 cepe 200g faina sare condimente marar patrunjel praf de copt 200g pesmet   Mod de preparare: Cureti ceapa o tai marunt si o calesti in 100ml ulei.Ciupercile le adaugi peste ceapa le mai calesti putin,pui 100g faina si stingi cu o ceasca de apa pui...

Read more »

Cartofi unguresti

Ingrediente: 4 cartofi mari sau 6 medii 2 cepe mari 1 lingurita de ulei de masline 1 foaie de dafin maruntita sare piper condimente de cartofi Mod de preparare: Se curata cartofii, se spala bine, se taie felii nu foarte groase, se mai spala de 2-3 ori sa iasa amidonul din ei, si se...

Read more »

Coşuleţe cu frăguţe

  Ingrediente: 7 albuşuri 300g zahăr pudră 1 linguriţă esenţă de vanilie 200g făină Ingrediente crema:2 lămâi ,200g unt ,300g zahăr, 4 ouă ,300g frişcă ,200g frăguţe sau zmeură   Mod de preparare: Se bat uşor albuşurile şi se incorporează progresiv zahărul cu o spatulă de lemn. Nu se bat prea mult. Se adaugă...

Read more »

Cartofi cu ardei la cuptor

  Ingrediente: 500 g cartofi ulei 1 ceapa 1 ardei gras 1 lingurita mustar sare piper concentrat Delikat 1 lingurita mustar 100 g pasta de tomate patrunjel verde   Mod de preparare: Cartofii curatati se taie felii. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei impreuna cu feliile de cartofi. Cand...

Read more »

Retete de post:Telina cu ciperci si masline

  Ingrediente: 2 teline taiate cuburi 1 ceapa taiata marunt 200 gr masline fara samburi 200 gr ciuperci taiate felii 1 lingura faina 1 ceasca vin 150 ml suc de rosii 1/2 lamaie 1 ligurita zahar 1 foaie de dafin sare piper   Mod de preparare: Telina se prajeste in putin ulei, se adauga...

Read more »

Ciperci cu fasose verde la cuptor

  Ingrediente : 1 kg ciuperci 2 linguri de ulei de masline cu boia de ardei iute 1 kg fasole verde 2 cepe usturoi pisat sare piper Mod de preparare : Se curata ciupercile, se spala, se taie bucatele si se calesc in apa cu sare dupa gust. Se spala fasolea, se rupe bucati,...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Vodka Martini (video)

Cum se prepara Cocktail Vodka Martini (video)

  Ingrediente: 100 ml chilled vodka 6 ml (2 dashes) extra dry vermouth 1 lemon some ice cubes 1 martini glass 1 cocktail strainer 1 knife or canal 1 50ml shot measure   Cum se prepara Cocktail Vodka Martini

Read more »

Retete de post:Dovlecei cu masline

  Ingredinte: 2 buc. dovlecei 1 catel de usturoi 1 buc.ceapa 100 g masline 5 linguri de ulei 1 pahar de vin alb 1 lingura de faina zeama de lamiie busuioc 1 lingura de bulion 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Dovleceii se spala, se sterg si se taie in felii de...

Read more »

Crenvurşti de casă

  Ingrediente: 400 g carne de porc 500 g carne de vită tânără 300 g slănină 1 şi 1/2 lingură sare 1 lingură boia de ardei dulce piper nucşoară chimen intestine subţiri de oaie   Mod de preparare: Cureţi bine carnea, după care o treci de 2 ori prin maşina de tocat cu sita...

Read more »

Prăjitură cu mere

  Ingrediente: 5 linguri zahăr 5 linguri apă 5 linguri ulei 5 linguri lapte 2 gălbenuşuri 1linguriţă amoniac 2 linguri smântână făină 1 kg mere 200g margarină 100g zahăr pudră 2 linguriţe zahăr vanilat 1 linguriţă scorţişoară   Mod de preparare: Se ard 5 linguri de zahăr într-o cratiţă şi se sting apoi cu...

Read more »

Ciorbă de perişoare cu zeamă de varză

  Ingrediente: 600 g carne tocată 1 ou 1 pahar orez 1 pahar ulei 300 g bulion 2 morcovi 2 cepe 1 păstâmac leuştean pătrunjel sare piper 120 g smântână 500 ml zeamă de varză acră   Mod de preparare: Pui la fiert 4 l de apă cu zeama de varză, 1 ceapă tocată...

Read more »

Musaca de varza in 7 straturi

  Toci două verze murate şi treci prin maşina de tocat 1 kg carne de porc. Intr-o cratiţă mai mare, pui mai întâi 2-3 bucăţi de slănină afu­mată, aşezi apoi alternativ un strat de carne, unul de varză, un ciolan afumat, apoi iar varză, iar carne până le termini pe toate. In cratiţă, trebuie...

Read more »

Saleancă

  Ingrediente: 1 varză murată 1 castronel cu jumări 1 lingură untură   Mod de preparare: Speli varza, o tai mărunt. Topeşti untura într-o cratiţă, pui jumările să se prăjească puţin, apoi adaugi varza tocată, laşi mâncarea pe foc până ce varza se rumeneşte un pic, apoi o dai deoparte. E foarte bună caldă,...

Read more »

Cartofi nemţeşti

  Ingrediente: 700 g cartofi 2 linguri untură 1 ceapă 1 lingură făină 1 legă­tură pătrunjel 3 linguri smân­tână sare   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cuburi, îi pui în cratiţă şi torni apă cât să-i acopere şi-i fierbi. Intre timp, înfierbânţi untura în altă cratiţă mai mică, rumeneşti făina, pui şi...

Read more »

Pesmiciori

  Ingrediente: 125 g făină 75 g unt sau margarină 75 g zahăr pudră 2 gălbenuşuri sare   Mod de preparare: Freci untul cu zahărul până se topeşte acesta din urmă, adaugi apoi făina în ploaie, gălbenuşurile, un praf de sare, frămânţi aluatul şi-l laşi să se odihnească la rece 30 de minute. Intinzi...

Read more »

Cartofi cu costiţă afumată la cuptor

  Ingrediente: 700 g cartofi 400 g costiţă afumată 3-4 cepe mari sare după gust   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai rondele mai groase pe care le pui într-o tavă, în strat uniform. Cureţi ceapa, o speli, o tai peştişori şi o pui peste cartofi. Costiţa o tai felii...

Read more »

Carne de viţel cu sos vanatoresc

  Tai bucăţi 1/2 kg carne de viţel, apoi cureţi 3-4 cepe de mărime mijlocie şi le tai mărunt. Căleşti carnea împreună cu ceapa în ulei încins şi adaugi sarea după gust şi 1-2 foi de dafin şi pui treptat apă fierbinte. Fierbi mâncarea cu capac până ce carnea s-a pătruns, ceapa s-a topit...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Balsamic Vinegar Martini (video)

  Ingrediente: 75 ml vodka 1 dash(3ml) of balsamic vinegar 1 strawberry 1 orange 1 martini glass 1 bowl 1 knife 1 cocktail stick 1 single shot measure 1 double shot measure   Cum se prepara Cocktail Balsamic Vinegar Martini

Read more »

Carne de porc cu prune uscate

  Ingrediente: 1 kg prune 500 g carne de porc 1 lingură zahăr 1 linguriţă făină 1 ceapă 50 ml ulei 2 linguri sos de roşii 1 pahar vin   Mod de preparare: Speli prunele şi le pui în apă ca să se umfle. Tai carnea bucăţele şi o rumeneşti împreună cu ceapa tocată...

Read more »

Tocană cu galuşte de ficat

  Speli carnea şi ficatul şi le tai în bucăţi, apoi treci doar ficatul prin maşina de tocat împreună cu 1 ceapă. Cureţi ceapa rămasă şi o speli, apoi o tai mărunt, iar cartofii îi cureţi, îi tai cuburi şi îi fierbi în apă cu sare. Inăbuşi bucăţile de carne în untură împreună cu...

Read more »

Limba de porc fiartă in lapte

  Ingrediente: 800 g limbă 1,5 l lapte 6 căţei de usturoi 100 g unt sau margarină 1 lingură bulion 1 foaie de dafin 1 ceapă mică 1 linguriţă busuioc uscat sare piper   Mod de preparare: Speli şi opăreşti limbile de porc, le cureţi de pieliţa ce le acoperă şi le pui la...

Read more »

Reteta zilei: Bruschete cu roşii si oregano

O reteta simpla si delicioasa de bruschete cu rosii si oregano din: paine prajita, rosie, usturoi, ulei de masline si oregano. Ingrediente: paine prajita o rosie 2 catei usturoi ulei masline oregano   Mod de preparare: Se freaca painea prajita cu usturoi. Se unge cu ulei de masline. Se presara rosiile tăiate marunt. Se...

Read more »

Borş de dovlecei umpluţi

  Ingrediente: 500 g carne de vacă 2 l apă 1 lingură orez 1 morcov 1 pătrunjel 2 cepe 1 lingură untură 3 dovlecei tineri 1 ţelină 1 lingură mărar şi pătrunjel tocat sare piper borş 1/2 pahar smîntînă   Mod de preparare: Se pun la fiert împreună cu oasele de la carne, pătrunjelul,...

Read more »

Legume în sos de lapte

  Ingrediente: 1 kg legume (cartofi noi sau mazăre boabe, fasole păstăi, sparanghel, morcovi, gulii) 1/2 lingură făină 100 g unt 11/4 pahar lapte sare   Mod de preparare: Legumele, curăţat şi spălate, se fierb în apă cu puţină sare, pînă sînt gata (cartofii, guliile, se taie cuburi). Se scurg de apăşi se pun...

Read more »

Prăjitură cu caise

  Ingrediente: 8 ouă 600g zahăr 600ml smântână 30ml ulei 600g făină 1 linguriţă praf de copt 4 linguriţe zahăr vanilat l kg caise   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul tos şi cu 1 linguriţă zahăr vanilat, până se obţine o cremă. Se adaugă, treptat, smântână şi uleiul, praful de copt,...

Read more »

Pastă de slănină afumată si telemea

  Ingrediente: 500 g slănină afumată 250 g brânză telemea fără zer 5 ouă fierte tari piper măcinat după gust 3 cepe potrivite 1/2 linguriţă suc de lămâie   Mod de preparare: Dai prin maşina de tocat slănina afumată şi ouăle fierte. Tai ceapa < mărunt, dai brânza telenea pe răzătoarea cu ochiuri mici,...

Read more »

Sos de anason

Ingrediente: 11/2 pahar bulion (zeamă de carne) 2 gălbenuşuri 1 lingură făină 1 lingură unt   Mod de preparare: Se prepară ca şi sosul de lapte sau de smîntînă. Cînd sosul este gata, se amestecă cu două gălbenuşuri bătute cu două linguri de lapte. În locul gălbenuşurilor crude se pot pune gălbenuşuri răscoapte, tocate...

Read more »

Prăjitură cu cireşe

  Ingrediente blat: 6 ouă 160g zahăr 150g făină 50ml coniac Ingrediente crema: 400g unt ,400g zahăr praf ,2 linguri zahăr vanilat,800g cireşe   Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă cu zahărul adăugat treptat. Se adaugă, pe rând, gălbenuşurile şi faina. Se unge cu unt o formă de chec şi se toarnă compoziţia...

Read more »

Chifteluţe din heringi sau scrumbii sărate

Ingrediente: 2 heringi 1 ou 2 felii de pîine albă (miezul) 1 ceapă 1 lingură pătrunjel şi mărar tocat 2 linguri ulei pesmet   Mod de preparare: Se spală bine heringii, se despică pe burtăşi se ţin în apă călduţă 5–6 ore. Se scot din apă, se trage pieliţa şi se îndepărtează toate oasele....

Read more »

Pachetele de varză roşie cu carne

Pachetele de varză roşie cu carne

  Ingrediente: 1/2 kg carne tocată 1 varză roşie 1 ceapă 2 felii pâine 1 ceaşcă lapte 2 ouă 1 lin­gură muştar sare piper 1 cub condiment cu gust de vită ulei 1 lingură unt 1 lingură făină   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt, înmoi pâinea în laptele dulce şi o...

Read more »

Omletă cu mere

Ingrediente: 2 ouă 100 g mere rase 1 lingură smîntînă 1 linguriţă unt zahăr   Mod de preparare: Se bat ouăle spumă, se adaugă smîntîna şi merele curăţate şi rase, se amestecăşi se prăjeşte în tigaie, în unt bine în­fierbîntat. Se serveşte fierbinte, presărată cu zahăr.   Pofta buna!

Read more »

Varza cu carne de porc, slanină afumată si carne de vită

  Ingrediente: 1 kg varză dulce 300 g carne de porc 300 g carne de vită 200 g carne afumată 100 g slănină afumată 1 lingură untură 1 ceapă roşie mărar verde tarhon uscat 1 lingură făină 4 linguri smântână sare piper oţet   Mod de preparare: Cureţi varza de cotor, o tai felii...

Read more »

Supă ţărănească de zgrebăn afumat

  Ingrediente: zgrebăn afumat (şiră de porc) 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină 1 pătrunjel tăieţei de casă câteva frunze de ţelină     Mod de preparare: Tai bucăţi zgreabănul, le speli şi le pui la fiert. După câteva clocote arunci prima apă, speli din nou oasele şi le pui la fiert în altă...

Read more »

Turtiţe cu mere şi scorţişoară

  Ingrediente: 1 ou 40g zahăr 120ml lapte 50g unt 150 g făină 1/2 linguriţă praf de copt 2 mere 1 linguriţă scorţişoară sare   Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul şi se pregătesc (se ung cu unt şi se tapetează cu făină) 6 forme de savarină. Se amestecă oul, zahărul, laptele şi untul...

Read more »

Praz cu carne de porc

Ingrediente:  1/2 kg carne de porc 1 legă­tură praz 1 lingură bulion untură 1 linguriţă zahăr foi de dafin sare   Mod de preparare: Speli carnea, o tai felii şi o rumeneşti puţin în untură. Torni apă cât să acopere carnea, adaugi puţină sare şi o laşi să fiarbă până când devine fragedă. Intre...

Read more »

Grepfrut copt

  Ingrediente: 2 grepfruturi 8 linguriţe zahăr 4 linguriţe unt sau margarină   Mod de preparare: Taie fructele pe jumătate. Cu vârful cuţitului scoate sâmburii şi apoi taie pe lângă fiecare felie interioară. Presară câte două linguriţe de zahăr pe fiecare jumătate. In mijloc aşază cîte o linguriţă de unt sau margarină. Pune-le la...

Read more »

Rulou cu crenvurşti şi cremă de branză

  Ingrediente: 600 g carne tocată 1 chiflă 2 ouă 1 ceapă mare 4 crenvurşti 6 linguri pesmet 250 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Amesteci carnea tocată cu ouăle, chi­fla înmuiată în apă şi presată bine, apoi ceapa tăiată mărunt, sare şi piper după gust. Pentru fiecare rulou ai nevoie de...

Read more »

Chifteluţe de varză

  Ingrediente: 1 varză mică 2-3 linguri făină sare piper 1 linguriţă mărar pătrunjel tocat 3 linguri untură sau ulei   Mod de preparare: Se toacă varza ca fideaua, se freacă cu puţină sare şi se opăreşte. Se lasă să se scurgă bine de apăşi se dă prin maşina de tocat. Varza trecută prin...

Read more »

Prăjitură cu lămâie

  Ingrediente: 150g zahăr 6 ouă 1 lămâie 100g făină 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Se bat gălbenuşurile cu zahărul până devin spumoase, se adaugă zeama şi coaja de lămâie, se încorporează făina şi albuşurile bătute spumă, amestecând cu grijă pentru a obţine un aluat moale. Se toarnă compoziţia într-o formă...

Read more »

Cartofi cu smantana

Cartofi cu smantana

  Ingrediente: 1 şi 1/2 kg de cartofi 200 g smântână 60 g unt 1 lingură pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Fierbi cartofii cu coajă cu tot în apă clocotită cu sare. După 20 de rrinute de fiert îi scurgi, îi cureţi de coajă şi-i tai ron­dele groase. Topeşti untul într-o...

Read more »

Caşcaval facut in casă

  Ingrediente: 1 kg brânză de vaci sau telemea (poţi folosi bucăţelele de brânză rămase, dar nu acrite) 2 l lapte 2 lin­guriţe zahăr 250 g unt 200-300 g brânză de oi 5-6 ouă 2 linguriţe bicarbonat   Mod de preparare: Pui laptele la fiert cu zahărul şi când clocoteşte adaugi brânza de vaci...

Read more »

Ciorbă de jumări

Ciorbă de jumări

  Ingrediente: 300 g jumări 3 cartofi 3 cepe 2 morcovi 2 linguri bulion 50 ml ulei 20 ml oţet 1/2 l borş sare piper 1 legă­tură pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi cartofii, ceapa şi morcovii, tai cartofii cubuleţe, ceapa o toci, iar morcovii îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mici. Pui la...

Read more »

Portocale creole

  Ingrediente: 2 căni zahăr 1 lingură suc lămâie 6 portocale   Mod de preparare: Curăţă portocalele şi taie-le felii de 1 cm. Amestecă zahărul cu o cană de apă pe foc, pune feliile de la capete şi adaugă sucul de lămâie. Fierbe siropul în clocot 5 minute. Aşază câte 3 felii pe farfurie,...

Read more »

Scrob cu vinete

Ingrediente: 1 vînătă frumoasă 4 ouă 2 lin­guri ulei sare   Mod de preparare: Se spală vînăta, se şterge, se taie în cuburi mici, se sărează şi se lasă să stea cu sare timp de 20-30 min. Apoi se spală şi se lasă să se scurgă bine. Se prăjeşte în ulei fierbinte pînă cînd...

Read more »

Ciorbă de caltaboş cu zeamă de varză

  Ingrediente: 5-6 caltaboşi mici 2 cartofi 1 morcov 3 linguri zarzavat din roşii şi ardei (de la borcan) 2 cepe ulei zeamă de varză (0,5 l – 1 l) leuştean 1 ceşcuţă de orez   Mod de preparare: Căleşti ceapa tăiată fin şi morcovul dat pe râzătoare în puţin ulei, apoi adaugi zarzavatul...

Read more »

Vinegretă II

Vinegretă II

  Ingrediente: 1 sfeclă roşie mică 3–4 cartofi mari 1 morcov 1 mînă de mazăre sau fasole boabe 1 castravecior acru 1 ceapă 1 scrumbie 100 g măsline 1 lingură ulei oţet (după gust) sare (dacă este nevoie)    Mod de preparare: Se fierb separat sfecla, cartofii, morcovii şi mazărea sau fasolea. Se lasă...

Read more »

Ouă umplute cu pastă de peşte si masline

Ingrediente: 6 ouă 1 linguriţă muştar 1 lingură ulei pastă de peşte 6 măsline salată verde   Mod de preparare: Se fierb ouăle tari, se lasă să se răcească, se curăţă şi se taie în două în lungime. Se scot gălbenuşurile şi se freacă într–un castron cu uleiul turnat picătură cu picătură. Se adaugă...

Read more »

Pastă de jumări sau slănină

  Ingrediente: 1 kg jumări sau 1 kg slănină 4 ouă 2 cepe 2 linguri muştar 1/2 lingură piper 1 linguriţă boia sare după gust   Mod de preparare: Pui ouăle la fiert, între timp, treci jumările sau slănina prin maşina de tocat. Tai ceapa foarte fin, fărâmiţezi ouăle cu furculiţa, apoi le amesteci...

Read more »