duminică, 1 iulie 2012

Retete #27


Retete:

Crochete cu sunca

Crochete_cu_sunca

O reteta de crochete cu sunca din: orez, oua, cascaval, sunca de pui, parmezan, faina, smantana, nucsoara, pesmet picant, sare, piper si ulei. Ingrediente: 200 g orez cu bobul lung 2 oua 50 g cascaval ras 100 g sunca de pui 100 g parmezan ras 3 linguri faina 1 lingura smantana 1 praf de...

Read more »

Antreu bicolor

Antreu_bicolor

O reteta de antreu bicolor din: somon afumat, cartofi, patrunjel, unt, smantana, orez, lapte, rosii uscate si sare. Ingrediente: 100 g somon afumat 500 g cartofi 1 legătură de pătrunjel 200 g unt 100 g smântână 1 ceşcuţă cu orez cu bob lung 1 ceşcuţă cu lapte 1 ceapă, câteva roşii uscate sare  ...

Read more »

Plăcintă cu stafide, sos de miere si friscă

Placinta_cu_stafide_sos_de_miere_si_frisca

O reteta de placinta cu stafide, sos de miere si frisca din: biscuiti cu unt, unt, stafide, rom, oua, zahar, zahar vnailat, branza, coaja si zeama de lamaie, praf de copt si amidon. Ingrediente: 200 g biscuiti cu unt 75 g unt 80 g stafide 10 ml rom 4 oua 200 g zahar 1...

Read more »

Supă de ceapă coaptă cu brânză de capră

Supa_de_ceapa_coapta_cu_brânza_de_capra

O reteta de supa de ceapa coapte cu branza de capra din: ceapa, ulei de masline, supa de legume, mustar, marmite, patrunjel, paine si branza de capra. Ingrediente: 800 g de ceapa, taiata in felii 4 linguri ulei de masline 1 litru supa de legume gata facuta 1 lingura de mustar cu boabe 1...

Read more »

Aperitive cu pasta de peste

Aperitive_cu_pasta_de_peste

O reteta de aperitive cu pasta de peste din: file de cod, gelatina, file de somon, albusuri de ou, smantana, marar, sare, piper, paine neagra si marar. Ingrediente: 450 g file de cod 6 foi de gelatina alba 150 g file de somon 2 albusuri de ou 300 g smantana 2 linguri marar tocat...

Read more »

Terina cu ardei copt

Terina_cu_ardei_copt

O reteta de terina cu ardei copt din: orez, oua, ardei grasi, ceapa , supa, unt, ulei de masline, nucsoara, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 250 g orez cu bobul lunguiet 2 oua 4 ardei grasi rosii 1 ardei gras galben 1 ceapa alba 2 l supa strecurata de legume 50 g unt 3...

Read more »

Supă de spanac cu smântână, parmezan şi crutoane

Supa_de_spanac_cu_smântâna_parmezan_si_crutoane

O reteta de supa de spanac cu smantana, parmezan si crutoane din: varza kake, spanac, gulie, morcovi, cartofi, usturoi, ceapa, bacon afumat, ulei, vin alb, supa de legume, zeama de lamaie, sare, piper, crutoane, unt, smantana si parmezan. Ingrediente: 300 g varza kake 100 g spanac 100 g gulie 80 g morcovi 200 g...

Read more »

Friptura de porc rulata

Friptura_de_porc_rulata

O reteta de friptura de porc rulata din: carne de porc, mustar, legume, verdeata, ceapa, usturoi, unt, boia, vin rosu, supa, amidon, sare si piper. Ingrediente: 900 g carne de porc fara os, piesa intreaga gata rulada si legata o lingura mustar 100 g legume pentru supa 20 g verdeata de supa o ceapa...

Read more »

Ruladă de curcan umplută cu spanac

Rulada_de_curcan_umpluta_cu_spanac

O reteta de rulada de curcan umpluta cu spanac din: piept de curcan, spanac, usturoi, ceapa, unt, sare, piper, mustar, ulei, ceapa rosie, frunza de dafin si supa de pui. Ingrediente: 800 g piept de curcan (o bucata intreaga, pentru rulada) 600 g spanac 2 catei de usturoi 1 ceapa 2 linguri unt sare...

Read more »

Carbonara cu bacon afumat

Carbonara_cu_bacon_afumat

O reteta de carbonara cu bacon afumat din: paste, unt, bacon afumat, salata, smantana, sare, piper si cascaval. Ingrediente: 400 g paste 100 g unt 200 g bacon afumat o salata verde sau rosie 150 ml smantana sare piper 200 g cascaval   Mod de preparare Se pun pastele să fiarbă în apă cu...

Read more »

Placinta cu foi din clatite si caise

Placinta_cu_foi_din_clatite_si_caise

O reteta de placinta cu foi din clatite si caise din: faina, sare, ou, lapte, ulei de palmier, sirop, suc de portocale si caise. Ingrediente: pentru aluat: 50 g faina de cozonac putina sare 1 ou 150 ml de lapte ulei de palmier pentru decor: 60 de ml de sirop din orice compot la...

Read more »

Somon in sos de vin

Somon_in_sos_de_vin

O reteta de somon in sos de vin din: file de somon, vin alb, piper, sare, lamai, rozmarin, sparanghel, ciuperci, cartofi, unt, rosii, patrunjel verde si sos de mustar cu hrean. Ingrediente: 800 g file de somon 200 ml vin alb dulce piper boabe alb si rosu sare 2-3 lamai o crenguta rozmarin verde...

Read more »

Cheesecake cu caise

Cheesecake_cu_caise

O reteta de cheesecake cu caise din: caise, portocale, iaurt, gem de caise, alune, jeleu, biscuiti integrali si unt. Ingrediente: 1/2 kilogram jumatati de caise cu tot cu coaja 6 portocale 75 ml iaurt degresat gem de caise o lingura de alune injumatatite jeleu pentru blatul de biscuiti: 125 de grame de biscuiti integrali...

Read more »

Ceafa de porc cu morcovi

Ceafa_de_porc_cu_morcovi

O reteta de ceafa de porc cu morcovi din: ceafa de porc, sare, piper, cimbru, vin roze, ulei de floarea soarelui, unt, morcovi, patrunjel verde, orez si ulei de masline. Ingrediente: 800 g ceafa de porc sare piper cimbru verde si uscat 100 ml vin roze 4 linguri ulei de floarea soarelui 50 g...

Read more »

Crema de urzici

Crema_de_urzici

O reteta de crema de urzici din: urzici, sare, faina, unt, usturoi verde si smantana. Ingrediente: un kg urzici sare 2-3 lingurite faina 100 g unt 1-2 legaturi usturoi verde 200 g smantana   Mod de preparare: Se curăţă urzicile cu mare atenţie să nu se strecoare şi codiţe printre ele şi se spală...

Read more »

Mancare cu ciuperci si rozmarin

Mancare_cu_ciuperci_si_rozmarin

O reteta de mancare cu ciuperci si rozmarin din: ciuperci, jumari, pulpa de porc, unt, ulei de masline, ceapa, sare, piper, lapte, faina, rozmarin si patrunjel. Ingrediente: 800 g ciuperci 10 jumari 500 g pulpa de porc 100 g unt 2-3 lingurite ulei de masline o legatura ceapa sare piper 200 ml lapte 2...

Read more »

Gogosele cu caise

Gogoselecu caise

O reteta de gogosele cu caise din: branza dulce, faina, oua, sare, suc de lamaie, caise, zahar cubic si paine integrala. Ingrediente: pentru gogosi: 400 g  de branza dulce 150 g de faina pentru aluaturi 2 oua putina sare suc de lamaie pentru umplutura: 1 kg de caise zahar cubic paine integrala uscata si...

Read more »

Chiftelute cu humus

Chiftelute_cu_humus

O reteta de chiftelute cu humus din: carne tocata de curcan, ou, sare, piper, humus, patrunjel, ceapa, rosii, ulei de masline, usturoi, grau incolitit, zeama de lamaie si otet balsamic. Ingrediente: 400 g carne tocata de curcan un ou sare piper 200 g humus 2 legaturi patrunjel o legatura ceapa pentru salata: 4 rosii...

Read more »

Salata de caise cu porc

Salata_de_caise_cu_porc

O reteta de salata de caise cu porc din: carne de porc, compot de caise, otet, mustar, salata verde, caise, cirese, ceapa si alune. Ingrediente: 1 kilogram de carne de porc slaba 1 cutie compot de caise 1/4 ceasca de otet 2 linguri de mustar natural o punga de mix de salata verde 1...

Read more »

Tarta cu mere si scortisoara

Tarta_cu_mere_si_scortisoara

O reteta de tarta cu mere si scortisoara din: unt, ulei, sare, faina, iaurt, mere, zahar, zahar vanilat, scortisoara, stafide si coaja rasa de lamaie. Ingrediente: 200 g unt 3 linguri ulei un praf de sare 500 g faina 100 g iaurt pentru umplutura: 12 mere mari 200 g zahar un plic vanilat 2...

Read more »

Miel cu sofran, caise si cuscus

Miel_cu_sofran_caise_si_cuscus

O reteta de mile cu sofran, caise si cuscus din: ulei de masline, carne de miel, piper, ceapa, suc de portocale, usturoi, coriandru, sofran, morcovi, caise, menta si cuscus. Ingrediente: o lingurita de ulei de masline 1 kg carne de miel taiate in cubulete piper ceapa 1/4 ceasca de suc de portocale usturoi coriandru...

Read more »

Tocanita cu sos picant

Tocanita_cu_sos_picant

O reteta de tocanita cu sos picant din: muschi de porc, rosii, ardei, carnati de casa, sare, ardei iute, ceapa, usturoi, ulei de floarea soarelui, piper si patrunjel. Ingrediente: 800 g muschi de porc un kg rosii moi 4 ardei rosii 2 carnati de casa sare 2 ardei iuti 2-3 legaturi ceapa o legatura...

Read more »

Piept de curcan umplut cu caise

Piept_de_curcan_umplut_cu_caise

O reteta de piept de curcan umplut cu caise din: piept dee curcan, orez salbatic, caise, alune prajite, rozmarin, usturoi, unt, ulei de masline extravirgin, mustar, sparanghel, scortisoara, ulei de cocos si suc de caise. Ingrediente: 4 bucăţi de piept de curcan 100 g de orez sălbatic 4 caise o linguriţă de alune prăjite...

Read more »

Ciorba de legume

Ciorba_de_legume

O reteta de ciorba de legume din: cartofi, ceapa, ardei, morcovi, ulei de floarea soarelui, leustean, sare, piper, bors, oua si smantana. Ingrediente: 5 cartofi 2-3 cepe (alba si rosie) 1-2 ardei 2 morcovi 2-3 linguri ulei de floarea soarelui o legatura de patrunjel 3-4 frunze de leustean sare piper 500 ml bors 2-3...

Read more »

Penne cu ardei copţi, ceapă şi vermut

Penn_ cu_ardei_copti_ceapa_si_vermut

O reteta de penne cu ardei copti, ceapa si vermut din: unt, ulei de masline extravirgin, ceapa verde, ardei grasi, vermut, penne, branza feta, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 2 linguri unt nesarat 2 linguri de ulei de masline extravirgin 8 cepe verzi, taiate rondele (inclusiv frunzele) 6 ardei grasi taiati in fasii lungi...

Read more »

Salata cu fileuri de peste

Salata_cu_ fileuri_de_peste

O reteta de salata cu fileuri de peste din: fileuri de peste, oua, faina, salata verde, rosii, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de salau sau pangasius 2 oua 3 linguri cu faina 1 salata verde 1 lamaie cateva rosioare ulei sare piper   Mod de preparare: Bate bine ouăle cu făina până...

Read more »

Budinca de carne cu varza murata

Budinca_de_carne_cu_varza_murata

O retete de budinca de carne cu varza murata din: varza murata, carne tocata, oua, lapte, cascaval afumat, ceapa, pesmet, sare, piper si maghiran. Ingrediente: 1 kg varza murata 500 g carne tocata 5 oua 500 ml lapte 100 g cascaval afumat 2 cepe 3 linguri pesmet sare piper maghiran   Mod de preparare:...

Read more »

Salata de ridichi cu sos de iaurt

Salata_de_ridichi_cu_sos_de_iaurt

O reteta de salata de ridichi cu sos de iaurt din: ridichi, iaurt, smantna, marar, usturoi, lamaie si sare. Ingrediente: 3 legaturi de ridichi pentru sos: 400 g iaurt natural 200 g smantana 1 legatura de marar 3 catei de usturoi 1 lamaie 1 lingurita cu sare   Mod de preparare: Intr-un bol se...

Read more »

Briose de orez cu legume

Briose_de_orez_cu_legume

O reteta de briose de orez cu legume din: orez, ulei de masline, morcov, mazare, cartof, dovlecel, sunca, smantana, oua, cascaval, faina, praf de copt, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 150 g orez cu bobul lung 1 lingura ulei de masline 1 morcov 2 linguri mazare 1 cartof 1 dovlecel 150 g sunca...

Read more »

Paste mediteraneene cu busuioc

Paste_mediteraneene_cu_busuioc

O reteta de Paste mediteraneene cu busuioc din: ardei, ceapa rosie, ardei iute, usturoi, zahar brun, rosii, paste, busuioc si parmezan. Ingrediente: 2 ardei roşii, curăţaţi de seminţe, tăiaţi în bucăţi 2 cepe roşii, tăiate în sferturi 2 ardei iuţi, curăţaţi de seminţe şi tocaţi 3 căţei de usturoi, tocaţi grosier 1 linguriţă de...

Read more »

Salata de paste cu sos alb

Salata_de_paste_cu_sos_alb

O reteta de salata de paste cu sos alb din: paste, sunca de praga, ridichi, ceapa verde, galbenusuri, ulei, lamaie, smantana, marar si sare. Ingrediente: 200 g paste 200 g sunca de praga 4-5 ridichi 2 fire de ceapa verde pentru sos: 2 galbenusuri 200 g ulei 1 lamaie 2 linguri cu smantana marar...

Read more »

Cocktail Cafe Galliano

Cocktail_Cafe_Galliano

O reteta simpla de Cocktail Galliano din: brandy, galliano, cafea rece si frisca. Ingrediente: 2 cl brandy 2 cl Galliano 2,5 cl cafea rece 2 cl frisca lichida   Mod de preparare: Mixam brandy-ul, lichiorul si cafea, apoi turnam bautura intr-un pahar mai mic si in final decoram cu frisca.

Read more »

Pui dulce acrisor la cuptor

Pui_dulce_acrisor_la_cuptor

O reteta de pui dulce acriosr la cuptor din: portocala, scortisoara, rozmarin, pui, ulei de masline, unt, ceapa rosie, telina, rosii uscate, vin, otet de vin rosu, stafide, seminte de pin si pancetta afumata. Ingrediente: o portocală tăiată în sferturi 2 batoane de scorţişoară, rupte în două 6 fire de rozmarin proaspăt 4 puişori...

Read more »

Retete de post: Salată de grau bulgur cu stafide şi fistic

Salata_de_grau_bulgur_cu_stafide_si_fistic

O reteta de salata de grau bulgur cu stafide si fistic din: bulgur, stafide, morcovi, spanac, fistic, coaja de lamaie, otet din vin rosu si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 200g de bulgur 75g de stafide 3 morcovi, daţi pe răzătoare 150g de spanac, tocat grosier 100g de fistic prăjit, tocat grosier coaja rasă...

Read more »

Carne de miel cu legume

Carne_de_miel_cu_legume

O reteta de carne de miel cu legume din: carne de miel, ulei, sare, fasole verde, dovlecel, ceapa, rosie, pasta de rosii, usturoi, boia de ardei iute, piper, cimbru, rozmarin, busuioc si patrunjel. Ingrediente: 500 g carne de miel 2 linguri ulei sare 300 g fasole verde 1 dovlecel 1 ceapa 1 rosie bine...

Read more »

Salata vesela

Salata_vesela

O reteta de salata din: rosii, oua, ceapa verde, cascaval, mazare, sparanghel, crutoane, branza de vaci, zeama de lamaie, ulei, smantana si miere. Ingrediente: 500 g rosioare 4 oua fierte 1 legatura de ceapa verde 300 g cascaval 2-3 linguri cu mazare fiarta 2-3 fire de sparanghel fiert cateva crutoane pentru sos: 4 linguri...

Read more »

Retete pentru weekend #17

restaurantedelux.ro_14.jpg [auto]

Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Şniţel cu creson şi sos de mere picant   O reteta de snitel cu creson si sos de mere picant din: unt,...

Read more »

Reteta zilei: Guacamole

Guacamole_5

O reteta de gucamole din: avocado, rosie, ardei, ceapa, usturoi, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 avocado, coapte 1 rosie curatata de seminte si tocata fin 1 ardei curatat de seminte si tocat fin 1 ceapa tocata fin 1 căţel de usturoi sucul de la 1 lamaie sare dupa gust piper  ...

Read more »

Kefta de pui

Kefta_de_pui

O reteta de kefta de pui din: carne de pui, ardei capia, ceapa, usturoi, patrunjel verde, chimen macinat, piper negru, ienibahar, cimbru, seminte de caramom, boia iute, sare, coriandru si cuisoare. Ingrediente: 800 g carne de pui 1 ardei capia 1 ceapa 4-5 catei de usturoi 1 legatura patrunjel verde 1 lingurita chimen macinat...

Read more »

Legume gratinate

Legume_gratinate

O reteta de legume gratinate din: dovlecel, vanata, rosii, parmezan, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 dovlecel 1 vanata mica 4 rosii tari, bine coapte 50 g parmezan sau cascaval ras ulei pentru prajit sare piper   Mod de preparare: Speli dovlecelul şi vânătă, le tai felii subţiri, le pudrezi cu sare şi le...

Read more »

Reţetă de post: Prăjitură de post

  Ingrediente: 1,5 kg mere 150 g zahăr 100 ml ulei 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 500 g făină 150 g nucă mărunţită sare 3 pliculeţe zahăr vanilat coajă de lămâie 1 lingură suc de lămâie 50 g fistic   Mod de preparare: Merele se spală bine şi se dau prin răzătoarea mare. Se...

Read more »

Salată cu năut si paste

Salată cu năut si paste

  Ingrediente: 2 căni năut fiert 1 cană paste fierte 2 ardei graşi (unul verde, unul roşu) 100 g măsline fără sâmburi 1 legătură pătrunjel 2-3 linguri ulei de măsline 2-3 linguri suc de lămâie 2 căţei de usturoi sare 100 g iaurt slab (opţional)   Mod de preparare: Năutul, pastele, măslinele, ardeiul tăiat...

Read more »

Legume cu cârnaţi de post la cuptor

Legume cu cârnaţi de post la cuptor

  Ingrediente:  5 cârnaţi de post 5 morcovi 3 cepe 4 linguri margarină 1 lingură făină 1 lingură condiment cu gust de legume 200 g conopidă congelată 100 g mazăre congelată sare piper   Mod de preparare: Cureţi 2 cepe şi morcovii, tai ceapa mărunt, iar morcovii rondele sau fâşii. Căleşti apoi ceapa în...

Read more »

Pastravi cu smantana

  Ingrediente: 5 păstrăvei de 200 g 1 ceaşcă de smântână 50 g unt 1 pahar pesmet 1 ceaşcă de ulei sare (merge şi piper sau paprică, dar ar agresa gustul fin al peştelui nobil)   Mod de preparare: Păstrăveii se grijesc şi se sărează un pic, apoi se lasă să aştepte, un ceas....

Read more »

Papricaş

  Ingrediente: 150 g faină 2 linguri unt 4 ouă 2 linguri brânză rasă sare piper 1 kg carne de viţel 3 cepe  1 lingură pastă roşii 1 lingură paprică 2 ardei graşi sare 2 linguri untură 1 lingură faină 500 ml supă de vacă   Mod de preparare: Se pune la fiert un...

Read more »

Sirop din muguri de brad

  Ingrediente: 2 kg muguri de brad 1,5 kg zahăr suc de lămâie   Mod de preparare: Mugurii de brad se culeg primăvara timpuriu. Se spală bine sub jet de apă şi se fierb cu 1 litru de apă, timp de 30-40 de minute, la foc mic. Se lasă la macerat până a doua...

Read more »

Friptura de turda

  Ingrediente: untură pentru prăjit sare piper cotlete de porc tăiate cu chenarul lor de şorici şi slănină cu tot   Mod de preparare: Şoriciul şi slănina se crestează des până la carne (să nu se deformeze magnifica felie). Se freacă cu sare şi piper şi se lasă vreo două ore, să se-ndulcească Se...

Read more »

Cornulete de hateg

  Ingrediente aluat: 300 g faină 200 g osânză (unt) 100 g zahăr 1 ou 1 gălbenuş 50 g zahăr pudră Ingrediente umplutura:250 g marmeladă, miere, dulceţuri, rahat   Mod de preparare: Se frământă toate până când una sunt .Se întinde coca foaie subţire dar să nu se vadă prin ea . Se taie...

Read more »

Tarta cu chimen

  Ingrediente: 3 ouă 200 g urdă 200 ml iaurt 2 linguri muştar 2 linguri de chimen 1 lingură de faină piper 300 g brânză telemea   Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la foc potrivit un sfert de oră .Se amestecă toate piper, după gust se toarnă amestecul într-un vas care merge la...

Read more »

Mancarica de creier cu oua

  Ingrediente: 1 creier vită 6 ouă 2 linguri untură (ulei) 2 cepe 1 legătură pătrunjel sare piper paprică   Mod de preparare: Se toacă ceapa şi se căleşte în untură până devine aurie .Se adaugă creierul bine grijit, tăiat îmbucături şi sărat uşor se bat ouăle cu turbare. Se toacă verdeaţă când creierul...

Read more »

Lostriţa de bucovina

  Ingrediente: 1 ceaşcă smântână 6 linguri unt 3 linguri untură 200 g mălai sare 3 fire usturoi verde 1 legătură pătrunjel 1,5 kg peşte   Mod de preparare: Se şterge bine peştele cu un şervet având o piele destul de groasă şi deloc apetisantă, e preferabil să-1 jupuiţi eu fac asta şi cu...

Read more »

Sarmalute in cuib

  Ingrediente: 1 varză 500 g carne porc tocată 2 cepe 2 linguri untură 1 pahar orez 200 g costiţă afumată 5-6 crenguţe cimbru 2-3 foi de dafin 1 pahar bulion roşii 1 cană supă carne piper sare paprică cimbru praf   Mod de preparare: In oala mare, unsă bine cu untură, se pun...

Read more »

Malai dulce

  Ingrediente: 500 g mălai 1 pahar făină grâu 3 ouă 1 litru lapte 4 linguri unt (untură) 1 nucă de drojdie sare 1 pahar zahăr   Mod de preparare: Se pune laptele la-ncălzit se cerne mălai într-un castron şi se toarnă laptele fierbinte peste el. Se amestecă bine şi se lasă să se...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Cuba Libre (video)

Cum se prepara Cocktail Cuba Libre (video)

  Ingrediente: 50 ml light rum 150 ml coca cola 1 lime wedge Ice cubes 1 shot measure 1 measuring jug 1 highball glass 1 stirrer   Cum se prepara Cocktail Cuba Libre

Read more »

Pui pe ciolan

  Ingrediente: piper boia dulce cimbru 500 ml vin alb dulce 50 g rachiu de mere 50 g oţet de mere 1 linguriţă miere mărar 1 ciolan afumat de porc de 1 kg 1 pui mare, de 2 kg (sau 6-8 copane mari)   Mod de preparare: Ciolanul se dezosează partea grasă, tăiată bucăţi...

Read more »

Prăjitură cu blat de biscuiţi

  Ingrediente: 1 kg biscuiţi 400 ml apă 1 plic cremă de ciocolată pentru prăjituri 1 plic frişcă 650 ml lapte 100 g nucă măcinată   Mod de preparare: Se tapetează o tavă mai înaltă cu celofan şi se pune un prim strat de biscuiţi, care se însiropează cu ajutorul unui pulverizator. Peste acest...

Read more »

Gulaş secuiesc

  Ingrediente: 1 kg carne porc 1 varză acră 4 linguri untură 5 cepe 500 ml smântână sare paprică   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, cât o prună mare ceapa se toacă .Se înăbuşă amândouă într-o lingură de untură până se rumenesc puţin, apoi se adaugă puţină apă caldă şi se lasă...

Read more »

Putisoare

Ingrediente: 5 gălbenuşuri 2 ouă 1 ceaşcă lapte 2 linguri drojdie 300 g faină sare 150 g zahăr pudră 150 g unt + 30 g unt pentru uns 150 g mieji de alune de pădure sau nuci   Mod de preparare: Untul se freacă întâi singur de nebun prin blide până albeşte, apoi se...

Read more »

Taitei rascopti

  Ingrediente: 500 g tăieţei cu brânză 3 ouă 1 lingură untură 3 linguri caş ras 300 g carne afumată de porc 1 ceaşcă smântână 2 ceşti făină 200 g brânză oaie < lingură 1 • ouă 4>   Mod de preparare: Se toacă carnea cu cuţitul şi se fierbe în foarte puţină apă...

Read more »

Retete de post:Pilaf cu ciuperci si legume

Ingrediente: 1 cana orez 3 cepe 3 ardei gras 1 telina 1 morcov 1 cutie ciuperci rosii ulei Mod de preparare Se toaca ceapa marunt, se pune in tigaie si se caleste, se adauga ardeiul, telina, morcovul si ciupercile, rosiile si se calesc bine. Se adauga orezul si se mai caleste un pic. Se...

Read more »

Varzari

  Ingrediente aluat: 300 g faină 100 g untură (unt) 1 lingură drojdie   Ingrediente umputura: 1 kg varză ,100 g untură , sare, piper   Mod de preparare: Varza se grijeşte bine, se taie fideluţă şi se sărează. Se încinge o cratiţă cu untură se stoarce varza, se piperează, se pune la căli...

Read more »

Spanac de sighisoara

  Ingrediente: 1 kg spanac 200 g orez sare piper 2 linguri untură 1 lingură faină 1 pahar lapte 1 pahar smântână 1 lingură mărar   Mod de preparare: Se grijeşte spanacul, se opăreşte binişor în apă cu sare, se strecoară1 lingură untură se încinge, se pune la călit orezul, se stinge cu 2...

Read more »

Ciuperci la cuptor cu caşcaval vegetal

Ingrediente: 1,2 kg ciuperci 100 g unt 150 caşcaval vegetal sare 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Se folosesc ciuperci cărnoase şi întregi, care se curăţă, se spală, li se rup codiţele şi se pun în tava de la cuptor, în care se aşază o hârtie pentru copt unsă cu ulei. în locul în...

Read more »

Clatite cu creier

Ingrediente aluat: 150 g făină 100 g untură (ulei) 300 ml lapte 100 g unt sare 1ou Ingrediente umplutura:800 g creier, 4 ouă ,150 g untură (untdelemn)sare 1 ceapă, pătrunjel,piper Mod de preparare: Creierul se curăţă şi se fierbe pătrunjelul se toacă ceapa se căleşte în grăsime 2 ouă se bat. Dacă a fiert...

Read more »

Snitel de varza

Ingrediente: 1 varză mică, mai îndesată 2 ouă untură (untdelemn) 2 linguri făină 200 g pesmet sare piper Mod de preparare: Varza se grijeşte, se taie felii, se pune la fiert în apa clocotită şi sărată . Când sunt pe jumătate fierte, se scot feliile, se scurg şi se usucă. Se bat ouăle şi...

Read more »

Pogaci

  Ingrediente: 100 g jumări de porc 300 g faină 30 g drojdie 100 ml smântână 5 gălbenuşuri (albuşurile merg la uns)   Mod de preparare: Se dizolvă drojdia în smântână se toacă jumările. Se amestecă totul bine şi cu răbdare până devine un aluat . Se întinde, foaia ar trebui să ajungă la...

Read more »

Salata ardeleneasca cu boia

  Ingrediente: 1 lingură oţet 1 linguriţă zahăr 1 lingură ulei sare 1 jumătate linguriţă boia 2 linguri apă 1 căpăţână mare şi tare de salată verde   Mod de preparare: Se amestecă sosul foarte bine. Salata se taie fâşiuţe subţiri şi se pune în castron se toarnă sosul peste salată, se amestecă şi...

Read more »

Piure ardelenesc de cartofi

  Ingrediente: 1 kg de cartofi 3 linguri unt (poate mai mult) 1 pahar mare de lapte 2 linguri de zahăr sare 2 linguri brânză foarte proaspătă de vaci   Mod de preparare: Se răsfierb cartofii, se curăţă de coajă, se rad prin ochiuri mari şi se tescuiesc. Se încinge tare laptele, se amestecă...

Read more »

Fasole verde de Cluj

  Ingrediente: 1 kg fasole verde 200 g caşcaval (caş) mai uscat 100 g unt 5 ouă 400 g afumătură de porc sare piper paprică   Ingrediente: Fasolea se taie bucăţele şi se pune la fiert caşcavalul se rade afumătură se toacă .Se scurge fasolea şi se amestecă cu afumătură, ouă, 100 g caşcaval,...

Read more »

Cas la cuptor

  Ingrediente: 500 g caş scurs bine 1 lingură unt 1 lingură făină 4 ouă 1 ceaşcă smântână sare piper paprică   Mod de preparare: Se taie caşul bucăţele se unge o oală sau un vas de iena cu unt, se aşază strat de caş. Se bat ouăle cu smântână, făină, sare, piper, se...

Read more »

Gogosi pentru supa

  Ingrediente: 1 cană lapte 1 lingură unt 5 linguri făină 2 ouă untură sare   Mod de preparare: Se pune laptele la clocotit împreună cu untul şi sarea. Se toarnă făina, dintr-o dată, şi se amestecă până se face cremă se ia de pe foc, se amestecă mereu până se răceşte.Acum se adaugă...

Read more »

Salata de cartofi

  Ingrediente: 2 cepe roşii 3 ouă fierte tari 1 salată verde 50 g măsline negre tari 1 legătură mărar oţet de fructe, după gust sare piper 3 linguri ulei 1 kg cartofi tari   Mod de preparare: Se fierb cartofii, dar nu până crapă, ci doar până trece furculiţa prin ei (să rămână...

Read more »

Varza calita

  Ingrediente: 1 varză, acră sau dulce 1 pahar bun de untdelemn (4 linguri untură) 2 linguri bulion gros de roşii sare piper paprică cimbru foi de dafin   Mod de preparare: Varza se toacă fideluţă (dacă e acră se spală-n două-trei ape). Se încinge untura într-o cratiţă cât de mare, se pune varza,...

Read more »

Ciorba transilvaneana

  Ingrediente: 500 g carne afumată 500 g frunze gulii şi varză 2 linguri făină 1 ceapă usturoi 4 ouă 4 linguri făină 100 g slănină afumată 2 linguri untură porc < legătură> 250 ml lapte acru sare piper   Mod de preparare: Se bat ouăle cu făina până iese o pastă, se sărează,...

Read more »

Turta dulce de Brasov

  Ingrediente: 1 linguriţă cuişoare praf 250 g zahăr 100 g rahat tăiat zaruri de table 500 g făină 1 linguriţă bicarbonat 1 pahar măcinătură de miez de nucă 3 linguri untdelemn + 1 lingură pentru uns tava   Mod de preparare: Se frige jumătate din zahăr, până se topeşte-rumeneşte, se stinge cu apă...

Read more »

Sos de dovlecei cu spaghete

  Ingrediente: 3 dovlecei mici 2 morcovi 1 ardei capia roşu 2 cepe mari 3-4 roşii 2-3 linguri ulei 100 g caşcaval vegetal tarhon oregano verdeaţă pentru garnisit 500 g spaghete   Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt, morcovii şi dovleceii se dau prin râzătoare, iar ardeiul se taie fâşii subţiri. Se pun...

Read more »

Papara de peste

  Ingrediente: 2-3 linguri de mălai untură pentru prăjit 2-3 cartofi 8 ouă sare 20 de pescuţi (porcuşori, beldiţe, clenişori, mrenuţe, boişteni)   Mod de preparare: Cartofii se curăţă şi se taie cubuleţe se încinge untura şi se pun cartofii la prăjit.Peştii se grijesc de maţe, se spală şi se taie bucăţi de-o furculiţă...

Read more »

Ingheţată de zmeură

  Ingrediente: 500 g zmeură (sau căpşune) 300 g frişcă 250 g zahăr 200 ml iaurt   Mod de preparare: Zmeura se spală bine şi se trece prin sită, se adaugă zahărul tos, apoi iaurtul şi se încorporează cu frişcă. Compoziţia se pune în forme de îngheţată şi se dă la frigider.   Poftă...

Read more »

Must de struguri cu hrean

Must de struguri cu hrean

    Ingrediente: struguri (în funcţie de cantitatea dorită) hrean   Mod de preparare: In mustul de struguri nefiert se adaugă hrean tăiat cubuleţe mici sau dat pe râzătoare. Hreanul nu favorizează fermentarea. Se păstrează la loc răcoros, în sticle.

Read more »

Zacuscă de ciuperci

  Ingrediente:  3 kg ciuperci proaspete 5 kg gogoşari 2 kg ceapă 3 kg roşii 500 g ulei sare foi de dafin   Mod de preparare: Ciupercile se curăţă, se spală şi se fierb în apă cu sare 20 de minute. Se scurg bine şi se dau prin maşina de tocat. Gogoşarii se coc,...

Read more »

Drob de ciuperci cu nuci

Drob de ciuperci cu nuci

  Ingrediente: 1 cană de orez fiert în 2 căni de apă 1/2 kg ciu­perci 1 cană de nuci măcinate 1 lingură de făină 2-3 linguri de pastă de roşii (sau 1 cană de bulion) 1 cană de pesmet 1 lingură Vegeta 1 linguriţă de busuioc uscat coriandru şi sare după gust   Mod...

Read more »

Invârtită cu mac

  Ingrediente aluat: 3 ceşti faină e uns la sfârşit 1 praf de sare 1 ceaşcă de lapte 3 linguri untdelemn 3 ouă 1 pahar zahăr tos 2 linguri unt + 1 lingură de uns tava 1 linguriţă de drojdie   Ingrediente umplutura: 500 g seminţe mac,1 ceaşcă zahăr tos ,2 căni de lapte...

Read more »

Mălai copt

  Ingrediente: 500 g mălai 1 litru lapte 1 pahar faină 2 ouă 1 nucă drojdie sare 1 lingură zahăr 1 ceaşcă smântână 150 g unt + 50 g pentru uns tava + 50 g la urmă Mod de preparare: Laptele se pune la fiertMălaiul se pune într-un castron, se sărează un pic şi...

Read more »

Fasole verde cu smântână

Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 ceaşcă mare de smântână 2 linguri unt 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 lingură făină sare Mod de preparare: Se fierbe pe foc iute fasolea, în apă puţină, 1 jumătate de oră, să scadă cât se poate.Se toacă verdeaţa, se freacă cu smântână si făină . Se...

Read more »

Roşii umplute cu branză

Roşii umplute cu branză

  Ingrediente: 1 kg roşii 100 g brânză dulce 100 g brânză sărată 3 linguri smântână 1 legătură mărar sare 50 g caşcaval   Mod de preparare: Roşiile se spală, li se taie capacul, se scobesc în interior cu o lingură şi se aşază pe un platou cu gura în jos să se scurgă....

Read more »

Cas de mere

Ingrediente: 150 g caşcaval ras 1 ou

Read more »

Ciuperci cu orez

   Ingrediente: 500 g ciuperci sau 1 cutie ciuperci 250 g orez 2 cepe 2-3 linguri ulei tarhon 1 legătură pătrunjel verde 1 linguriţă vegeta sare   Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt, se căleşte cu apă şi ulei, împreună cu ciupercile tăiate felii, după care se adaugă orezul. Toată această compoziţie se...

Read more »

Drob de conopidă

  Ingrediente: 1,5 kg conopidă 4 ouă 4 linguri de gris 4 cepe mari sau 10 fire de ceapă verde 1 căpăţână usturoi sau 3 fire de usturoi verde 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel vegeta 3- 4 linguri ulei   Mod de preparare: Conopida se curăţă, se spală şi se fierbe cu puţină...

Read more »

Perişoare din soia granule

  Ingrediente: 200 g soia granule (2 pungi) 3-4 cepe 6 linguri orez 4 ouă 2 linguri pesmet 2 linguri făină 1 lingură vegeta condimente pentru carne tocată 4-5 linguri ulei   Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se înăbuşă cu apă şi ulei. Se adaugă orezul şi o cană de apă....

Read more »

Drob de zarzavat

  Ingrediente: 500 g cartofi 3 morcovi 1 ţelină 1 păstârnac 1 varză mică 3-4 bucheţele conopidă 3 felii de pâine graham 10 linguri nucă 4 ouă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 legătură ceapă verde 1 legătură usturoi verde cimbru 1 lingură vegeta   Mod de preparare: Rădăcinoasele se pun la fiert...

Read more »

Pastă de ţelină

  Ingrediente: 1 ţelină potrivită 150 g brânză tofu 1 lingură ulei 5-6 măsline fără sâmburi 1 /2 linguriţă maghiran 1 cartof (opţional)   Mod de preparare: Ţelina şi cartoful se curăţă, se spală şi se pun la fiert. După ce au fiert, se pun la scurs şi se lasă să se răcească. Se...

Read more »

Mazare gatita taraneste

  Ingrediente: 100 g slănină afumată 1 kg mazăre verde 2 linguri unt câteva arpagicuri 3 linguri pastă roşii 1 morcov 1 linguriţă miere 1 pahar de vin dulce 1 legătură pătrunjel verde 1 creangă cimbru sare piper paprică 500 g carne porc (sau vită ori pasăre) 1 salată verde   Mod de preparare:...

Read more »

Pastă de branză cu mărar

  Ingrediente: 250 g brânză dulce 100 g smântână 1 legătură mărar sare   Mod de preparare: In bolul de la mixer punem brânză, smântână şi sare şi amestecăm până se formează o pastă omogenă, iar la sfârşit adăugăm mărarul tocat fin. Se pune într-un castronel, se garni­seşte cu ardei şi pătrunjel verde şi...

Read more »

Pastă de avocado II

Pastă de avocado II

  Ingrediente: 2 avocado 150 g caju 1-2 linguri suc de lămâie 1 ceapă mică 1 linguriţă vegeta   Mod de preparare: Avocado se spală, se taie pe jumătate şi se îndepărtează sâm­burele. Nucile caju se dau prin robotul de bucătărie sau prin maşina clasică de râşnit nuci. Punem într-un castron avocado, caju, sucul...

Read more »

Mamaliga umpluta

  Ingrediente: 500 g mălai 1,5 litri lapte 1 ceaşcă smântână 250 g telemea 250 g caşcaval 6 ouă 50 g unt   Mod de preparare: Se pune laptele de fiert se bat ouăle, se rade brânza, se taie caşcavalul pătrăţele .Când a dat primul clocot, se pune mălaiul în lapte şi se amestecă...

Read more »

Picior de porc afumat

  Ingrediente: 3 picioare de porc 1 varză murată 1 kg cartofi 2 linguri untură de gâscă 1 lingură chimen 1 lingură paprică dulce 1 vârf cuţit paprică iute sare 1 pahar cu smântână 1 morcov 3 cepe 1 ţelină mică 1 păstârnac   Mod de preparare: Picioarele se grijesc bine şi se pun...

Read more »

Turtă dulce

  Ingrediente: 500 g făină integrală 400 g miere 250 g miez de nucă 2 ouă 1 lingură suc de lămâie 100 ml ulei 1 praf scorţişoară 1 praf sare 2-3 cuişoare 1 vârf de cuţit de bicarbonat   Mod de preparare: Ouăle cu zahărul se bat pe baia de aburi, apoi se adaugă...

Read more »

Sos alb cu cu găluste de ciuperci

Sos alb cu cu găluste de ciuperci

  Ingrediente pentru sos: 1 lingură unt 200 ml lapte dulce 2 linguri smântână 1 lingură făină 1 lingură suc de lămâie 1 legătură mărar sare Ingrediente pentru găluşte: 300 g crutoane de pâine uscată 300 g ciuperci din conservă 250 g lapte 1 ceapă 2 ouă 2 linguri făină 1 le­gătură frunze de...

Read more »

Găluşte de parizer vegetal

  Ingrediente: 300 g cartofi 200 g parizer vegetal 2 ouă 200 g gris sare condimente   Mod de preparare: Parizerul se taie cubuleţe, cartofii se fierb în coajă, se curăţă calzi şi se zdrobesc. Se pune parizerul peste cartofi, se adaugă ouăle bătute bine, grisul, după care se adaugă sare şi condimente. Aluatul...

Read more »

Cremă rece

  Ingrediente: 100 g nuci caju 100 g migdale 150 g curmale 1 pliculeţ zahăr vanilat sare 150 ml suc de ananas   Mod de preparare: Ingredientele mai sus menţionate se dau prin robotul de bucătărie şi se obţine o cremă delicioasă.   Poftă bună!

Read more »