luni, 23 iulie 2012

Retete #45


Retete:

Macaroane cu andive caramelizate

Macaroane cu andive caramelizate

  Ingrediente: 200 g macaroane scurte (ondulate) 5 andive 12 felii subtiri de slaninuta afumata 2 linguri de smantana 1 lingura untdelemn de masline 1 cub de zahar sare piper Mod de preparare: Curatati andivele. Puneti-le intr-o cratita si acoperiti-le cu apa. Turnati untdelemnul, adaugati bucata de zahar, sarea si piperul. Puneti un capac...

Read more »

Prajitura cu cirese

  Ingrediente: 500 g cirese 150 g faina 150 g zahar + 2 linguri de zahar 4 oua 400 ml lapte 4 linguri de rachiu de cirese sau visinata 40 g unt   Mod de preparare: Puneti ciresele curatate de samburi pe fundul unei forme rotunde, unsa cu unt (20 g). Amestecati ouale cu...

Read more »

Mere umplute cu sos dulce-acrisor

  Ingrediente: 4 mere mari, verzi (acrisoare) 2 piepti de pui dezosati 1 cutie mica de boabe de porumb 1 tulpina de telina 50 g stafide 1 lamaie 1 lingura de untdelemn Ingrediente sos: 2 iaurturi (nu pasteurizate), 1 lingura de smantana groasa, 1 lingurita de mustar, 1 lingurita de zahar, 1/2 lingurita de...

Read more »

Pulpe de pui cu sos de ardei

  Ingrediente: 4 cepe 2 ardei grasi galbeni 2 ardei grasi rosii 60 g sunca afumata 4 pulpe de pui sare piper 1/2 lingurita cimbru uscat  250 g pasta de tomate Mod de preparare: Se curata ceapa si se taie rondele. Ardeii, curatati de nervuri si seminte, se taie marunt, iar baconul se taie...

Read more »

Rulouri cu file de păstrăv

Rulouri cu file de păstrăv

  Ingrediente clătite: 4 ouă 200 g făină 200 ml apă minerală 100 ml lapte 1/2 legătură de mărar sare piper Ingrediente umplutură: 300 g file de păstrăv 200 g brânză de vaci amestecată cu hrean 125 ml smântână 2 linguri unt 1 legătură de ceapă verde o lămâie   Mod de preparare: Prepari...

Read more »

Cozonac de malai

  Ingrediente: 1 1/2 cana de faina, 3 lingurite de praf de copt 1 lingurita sare 1 cana malai grisat 2 linguri zahar praf 2 oua bătute 1 1/2 cana lapte 1/4 cana untdelemn 50 g unt topit   Mod de preparare: Se porneşte cuptorul la treapta doi. Se ia o forma dreptunghiulara (20-30...

Read more »

Budincă de varză, carne si pătrunjel

  Ingrediente: 1 cănă orez 1 kg carne tocată 1 varză potrivită 1 legătură pătrunjel verde 1 ceapă sare piper condiment Vegeta ulei   Mod de preparare: Cureţi şi speli orezul, îl fier­bi în apă cu condiment tip Vegeta. Tai varza fideluţă, o freci bine cu sare, apoi o căleşti în ulei şi potriveşti...

Read more »

Ouă umplute cu ficat de gască

Ouă umplute cu ficat de gască

  Ingrediente: 5 ouă 1 cutie pate de ficat de gâscă 50 g unt 2-3 linguri smântână 4 lin­guri maioneză cu muştar 2-3 castraveţi muraţi 7 măsline 1 legătură mărar sare piper Mod preparare ouă: Fierbi ouăle în apă cu puţin oţet, ca să se cureţe uşor, circa 8 minute de la primul clocot....

Read more »

Dovlecei umpluti cu branza si menta

  Ingrediente: 4 dovlecei mijlocii 200 g branza de vaci 2 cepe mici 2 catei de usturoi 4 fire de menta proaspata 100 ml ulei de masline 1 lingurita chimen pisat 1 lingurita ierburi aromate (cimbru, rozmarin) sare piper macinat   Mod de preparare: Se-ncinge cuptorul la 180C. Se spala dovleceii, se taie in...

Read more »

Merluciu impachetat la cuptor

  Ingrediente: 4 bucăţi merluciu (a câte 250 g fiecare) 1 ceapă 100 g măsline negre 1 lămâie 1 crenguţă cimbru 1 ardei iute 3 linguri ulei sare piper Ingrediente: 5 linguri ulei de măsline 1 lămâie 10 fire de pătrunjel proaspăt sare piper   Mod de preparare: Cureţii peştii, îi speli bine, laşi...

Read more »

Chec cu afine si branză de vaci

  Ingrediente: 1 kg afine 500 g brânză de vaci 7 ouă 1 cană lapte 1/2 cană ulei 1 cană zahăr un pic mai mult de 1 cană făină 1 linguriţă bicarbonat   Mod de preparare: Baţi 5 ouă cu zahărul, apoi adaugi laptele, uleiul, iar la urmă făina şi bicarbonatul stins cu oţet....

Read more »

Plăcintă cu gutui

Plăcintă cu gutui

  Ingrediente: 250 g făină 250 g margarină 3 ouă 200 g zahăr 1/2 păhărel vin 1/2 păhărel lapte 1 vârf de cuţit de bicarbonat sare Ingrediente umplutură: 1 kg gutui 2-3 linguri zahăr (după gust) 1 lingură pesmet Mod preparare aluat Faci un aluat din făină, margarină, ouă, zahăr, laptele cu vinul, bicarbonatul...

Read more »

Mousse au chocolat

  Ingrediente: 250 g ciocolata 3 galbenusuri 40 g zahar pudra 100 ml frisca nebatuta 1 baton de vanilie 1 varf de cutit sare Mod de preparare: Se taie ciocolata bucati si se lasa sa se topeasca pe baia de apa (bain-marie) impreuna cu frisca lichida. Se adauga miezul de vanilie (batonul se taie...

Read more »

Ciocănele de pui in sos de legume

  Ingrediente: 4 ciocănele de pui 150 g pastă de roşii 1/2 legătură pătrunjel 2 ardei (1 roşu, 1 verde) 1 ceapă sare piper 1 cană de apă ulei   Mod de preparare: Speli ciocănelele, le presari cu sare, piper după gust şi le prăjeşti în tigaia cu uleiul încins. Pe fiecare bucată de...

Read more »

Vinete fierte cu smanta, la cuptor

  Ingrediente: 1/2 kg vinete 250 g smântână 1 lingură făină 100 g brânză telemea 2 linguri unt   Mod de preparare: Speli vinetele, le tai felii şi le pui să se opărească în apă clo­cotită cu sare, pentru circa 15 minute. Le strecori bine, apoi le aşezi într-un vas rezistent la cuptor, uns...

Read more »

Macaroane cu spanac si carne tocata la cuptor

  Ingrediente: 500 g macaroane 400 g carne tocată 300 g spanac proaspăt (de toamnă) 2 cepe 1 căţel de usturoi 3 linguri ulei piper boia de ardei sare 200 g caşcaval condiment cu gust de pui   Mod de preparare: Fierbi macaroanele în apă sărată, apoi cureţi ceapa şi usturoiul, tai ceapa solzişori...

Read more »

Gogoşari umpluţi cu peşte la cuptor

Gogoşari umpluţi cu peşte la cuptor

  Ingrediente: 8 gogoşari 500 g peşte 500 ml lapte 2 linguri făină 2 cepe 2 linguri ulei de măsline piper măcinat 400 g pastă de tomate 200 g smântână proaspătă 1 linguriţă de zahăr   Mod de preparare: Speli peştele, îl tai bucăţi şi-l pui la fiert. Căleşti ceapa tăiată,fin, după care adaugi...

Read more »

Borş ardelenesc de sfeclă si carne de vită

  Ingrediente: 500 g pulpă de vită 1 kg sfeclă roşie 2 cepe 3 linguri ulei 1 l borş 150 g smân­tână sare 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o pui la fiert în apă rece cu sare, îndepărtând spuma ori de câte ori se formează....

Read more »

Ghiveci picant

  Ingrediente: 2 cepe 2 ardei verzi 2 ardei rosii 1 vanata mica 1 lingurita de sare 3 linguri de untdelemn 2 catei de usturoi 1 dovlecel 100 g ciuperci 500 g rosii 1 lingurita de busuioc uscat cateva picaturi de otet balsamic piper macinat     Mod de preparare: Se curata cepele si...

Read more »

Salata de rosii cu telemea prajita si cimbru

  Ingrediente: 2 rosii mari (350 g) 1 ceapa rosie 1/2 lamaie sare piper pisat 200 g branza telemea 2 linguri pesmet 1/2 legatura cimbru 1 ou 3 linguri ulei de masline   Mod de preparare: Se spala roşiile si se taie felii foarte subtiri. Ceapa curatata se taie rondele si se aseaza, impreuna...

Read more »

Legume cu turtite de cascaval

  Ingrediente: 3 morcovi 1 vanata 1 radacina de fenicul 2 dovlecei mici 1 legatura de ceapa noua 3 catei de usturoi 2 ardei 1 lingurita cu varf de zahar 100 ml ulei de masline cateva crengute de cimbru 60 g cascaval 2 albusuri 60 g unt 100 g faina sare piper Mod de...

Read more »

Sardele marinate

Ingrediente: 1 kg de sardele 4 cepe de arpagic 2 catei de usturoi 2 fire de tarhon 1 foaie de dafin 1 crenguţa de cimbru 10 cl. vin alb sec 10 cl ulei de masline 5 cl. otet alb 1 lingurita piper boabe sare   Mod de preparare: Curatati sardelele, spalati-le bine, dati-le un...

Read more »

Supa franţuzeasca de ceapa

  Ingrediente: 2 linguri de untdelemn de floarea-soarelui 4 cepe mari 1/4 1vin alb sec 1/2 apa fiarta cu delikat 1/2 lingurita chimen pisat sare piper un praf de nucşoara 50 seminte de floarea soarelui 100 g cascaval   Mod de preparare: Se incinge untdelemnul lin oala si se caleste ceapa taiata in rotocoale...

Read more »

Salata de paine

Salata de paine

. Ingrediente: 250 g paine bagheta sau paine pe vatra 200 g rosii 1 castravete mic 2 tulpini de telina 1/2 legatura busuioc 3-4 fire de menta 4 linguri otet sare piper 2 linguri capere 3 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi 100 g telemea de oaie   Mod de preparare: Se...

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 13 (video)

Read more »

Ficatei de pui cu varza acra

  Ingrediente : 200 g ficatei de pui 2 lingurite ulei 50 g crutoane de franzela 300 g varza acra taiata fideluta chimen macinat Mod de preparare: Se incinge uleiul, se prajesc ficateii, se sareaza, se pipereaza si se tin la cald.   In aceeaşi tigaie se rumeneşte franzela taiata cubulete. Intre timp, se incinge...

Read more »

Peste cu varza acra si sos de vin

  Ingrediente varza: 2-3 cepe mici (de arpagic) 1 mar 1 lingura unt topit 300 ml apa 400 g varza murata sare Ingrediente peste :12 fileuri mici de salau sau merluciu, putina zeama de lamaie, 1 lingura unt topit.  Ingrediente sos:250 ml zeama concentrata de legume , 100 ml vin sec, 100 ml smantana...

Read more »

Placinta cu verdeturi

  Ingrediente : 2 foi de placinta suprapuse 4 oua fierte (tari) 25 g faina 300 ml lapte 100 g branza rasa 8 fire de ceapa verde 8 fire de patrunjel 1 varf de cutit de coriandru 1 varf de cutit de nucsoara rasa 25 g unt 100 ml untdelemn sare piper   Mod...

Read more »

Risotto cu dovleac si parmezan

  Ingrediente: 1 dovleac mijlociu (circa 1 kg) 3 linguri ulei de masline sare piper 1 ceapa 200 g orez cu bobul lung 100 ml vin alb 1/2 1 zeama de carne de pasare 2 crenguţe rozmarin 75 g parmezan   Mod de peparare: Se taie dovleacul mai intai in patru, se curata de...

Read more »

Chimenul

Chimenul

Chimenul are o lunga si fascinanta istorie. Era cunoscut înca de acum 5000 de ani, mari cantitati de chimen fiind gasite în piramidele egiptene. Romanii il foloseau pentru aromarea si conservarea carnii. Chimenul este amintit si în Biblie, unde se povesteste cum se treiera cu ajutorul unor nuiele. Aceasta practica se mai foloseste si...

Read more »

Crochete de peşte cu salată verde, porumb si alune

Crochete de peşte cu salată verde, porumb si alune

  Inrgediete: 300 g file de peşte 1 ou pesmet sare piper 1 salată 1 cutie porumb 100 g alune de pădure neprăjit 2 fire de ceapă verde o lămâie 50 ml ulei măsline   Mod de preparare: Tai peştele în bucăţi de 5-6 cm, le treci prin ou bătut, pesmet şi le prăjeşti....

Read more »

Budinca de macaroane cu spanac si carne tocata

O reteta de macaroane cu spana si carne tocata din: ceapa, usturoi, ulei, spanac, sare, piper, nucsoara, suc de rosii, smantana, carne tocata, maghiran, pesmet, branza de vaci, cannelloni, gasime, cascaval si 1 ou.   Ingrediente: 2 cepe 1 catel de usturoi 2 linguri ulei 500 g spanac sare piper nucşoara rasa 500 g...

Read more »

Supa de varza acra cu sfecla si piept de pui

  Ingrediente: 1 ceapa 200 g sfecla rosie 250 g varza acra 5 carnaciori 750 ml supa 5 boabe de ienupar 3 fire de marar putin unt   Mod de preparare: Se curata ceapa si se toaca marunt, sfecla curatata se taie cubulete, iar varza  fideluta. Carnaciorii se prajesc si se taie felii groase...

Read more »

Tort de varza acra cu praz si bacon

  Ingrediente aluat: 10 g drojdie proaspata 150 ml apa calduta 200 g faina sare 20 g unt moale Ingrediente umplutura:2 cepe, 100 g praz, 150 g bacon (slaninuta afumata), 1 lingura unt topit, 400 g varza murata taiata fideluta, 150 g smantana groasa, 2 oua, sare, piper, chimen macinat, 200 g cascaval ras....

Read more »

Regina din Saba

    Ingrediente: 300 g ciocolata amaruie 125 g unt + 20 g pentru uns forma 125 g zahar tos 5 oua 250 g frisca batuta 3 linguri cacao Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 180C si se unge cu unt o forma rotunda de tort (eventual cu pereti detasabili). Se separa albusurilede...

Read more »

Snitele cordon bleu

  Ingrediente: 4 felii de carne de vitei piper negru 1 lingurita boia dulce 4 felii subţiri sunca de praga 4 felii subţiri cascaval 2 linguri faina 2 oua sare 6-8 linguri pesmet 3 linguri unt topit 1 lamaie   Mod de preparare: Se bat bine feliile de |carne si se presara pe ambele...

Read more »

Peste cu morcovi si sos de mustar

  Ingrediente: 1 kg morcovi 20 g unt sare piper 150 ml zeama concentrata de legume 1 legatura patrunjel verde 1 pahar smantana 1 lingura mustar potrivit de iute 600 g peste   Mod de preparare: Se spala morcovii, se curata de coaja si se taie felii. Se calesc in untul incins, se sting...

Read more »

Supa cu legume si fasole alba

  Ingrediente: 2 cepe mijlocii 1 catel de usturoi 3-4 morcovi 500 g cartofi 300 g telina 2 linguri ulei 2 linguri zeama concentrata de zarzavat 1-2 foi de dafin 1 varza mica 1 ardei gras rosu 1 cutie rosii decojite 500 g boabe de fasole sare piper alb   Mod de preparare: Se...

Read more »

Scrumbie marinata cu marar

  Ingrediente: 6 fileuri de scrumbie (a 60 g) 2 cepe rosii Ingrediente marinata: 150 ml otet aromat (cu ierburi) 5 linguri zahar 6 boabe piper rosu 1/2 lingurita piper pisat 2 legaturi marar   Mod de preparare: Se taie fileurile de peste bucati late de circa 2 cm si se aseaza intr-un castron,...

Read more »

Copane de pui a la Maryland

  Ingrediente: 6 copane de pui 6 cartofi 2 linguri boia 2 linguri faina 4 linguri pesmet 1 ou sare ulei pentru prajit   Mod de preparare: Intr-o farfurie adanca se bate oul cu un varf de cutit de sare. In alta farfurie, se amesteca faina cu boiaua si se dau prin ea copanele...

Read more »

Macaroane cu legume

O reteta de macaroane cu legume din: ulei, macaroane, sare, mazare, rosii, praz, mozzarella, smantana, porumb si piper. Ingrediente: 1 lingura ulei 125 g macaroane (melcisori) sare 200 g mazare congelata 200 g rosii foarte mici 3 bulbi de praz 125 g Mozzarella 150 g smantana groasa amestecata cu verdeturi tocate marunt (patrunjel, marar...

Read more »

Tort cu blat din pesmet si cremă de cacao

Tort cu blat din pesmet si cremă de cacao

  Ingrediente blat: 8 ouă 8 lin­guri zahăr 8 linguri pesmet 2 linguri făină 1 plic praf de copt 1 cană nuci tăiate mărunţel 1 esenţă de rom 1 cană de apă 2 linguri zahăr pentru sirop Ingrediente cremă: 2 plicuri cremă pentru prăjituri cu gust de cacao 300 ml lapte Ingrediente ornat: 100...

Read more »

Cod cu susan si garnitură de paste cu legume

Cod cu susan si garnitură de paste cu legume

  Ingrediente: 1 kg cod 3 linguri susan 2 ardei graşi roşii 1 vânătă 1 dovlecel ulei sare piper 2 linguri făină 1 legătură pătrunjel verde paste   Mod de preparare: Cureţi şi speli peştele, îl tai bucăţi pe care le treci prin făină, susan şi le prăjeşti în ulei. Cureţi ardeii şi dovlecelul,...

Read more »

Omleta cu dovlecei

  Ingrediente: 400 g dovlecei 1 ceapa rosie mica 1 catel de usturoi 2 linguri ulei 1/2-1 lingurita nucsoara rasa sare piper proaspat macinat 5 crengute cimbru 3 oua 75 ml smantana dulce subtire Mod de preparare: Se curata dovleceii de coaja si se taie felii foarte subtiri (eventual se dau pe razatoarea de...

Read more »

Piersici umplute cu cremă de vanilie

Piersici umplute cu cremă de vanilie

  Ingrediente: 10 piersici 125 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 150 ml lapte 2 gălbenuşuri, 1 linguriţă făină, 50 g migdale.   Mod de preparare: Speli piersicile, le tai în jumătate, le scoţi sâmburii şi pui jumătăţile de fructe la fiert într-o cană de apă cu zahărul şi 1 plic de zahăr vanilat....

Read more »

Salată cu sos de brânză

Salată cu sos de brânză

  Ingrediente: 2 felii şuncă 2 ouă cartofi noi 2 roşii 2-3 castraveţi 1 legătură ceapă verde 100 g cremă de brânză 1 lingură muştar ulei sare piper   Mod de preparare: In vase diferite pui la fiert cartofii întregi (fără coajă) şi ouăle şi când sunt gata le tai cubuleţe. Cureţi ceapa verde,...

Read more »

Şalău cu ciuperci, cartofi şi sos alb la cuptor

Şalău cu ciuperci, cartofi şi sos alb la cuptor

  Ingrediente: 1/2 kg şalău 750 g cartofi 2 ouă 150 g unt 100 g smântână 100 g ciuperci 100 g caşcaval 350 ml lapte 1 lingură făină sare piper   Mod de preparare: Cureţi peştele, îl speli, îl pui la fiert în apă cu un praf de sare pentru 15-20 de minute. Speli...

Read more »

Orez cu creier şi ciuperci

Orez cu creier şi ciuperci

  Ingrediente: 1 şi 1/2 ceaşcă orez 1 creier de viţel 150 g ciuperci 2 linguri unt 2 linguri tele­mea rasă sare condiment cu gust de pui 1/2 lingură unt 1/2 lingură făină 2 linguri smântână pentru sos.   Mod de preparare: Speli orezul, îl înăbuşi în unt, stingi cu 4 ceşti de supă...

Read more »

Rulouri de pui cu legume si afumătură

Rulouri de pui cu legume si afumătură

  Ingrediente: 1 kg piept de pui 2 cepe 3 gogoşari 2 morcovi 4 cartofi 1/2 ţelină 100 ml vin alb 2 roşii 100 g piept de pui afumat 100 ml ulei 2 linguri smântână 1 legătură pătrun­jel sare piper boia   Mod de preparare: Dezosezi pieptul de pui, îl tai felii şi îl...

Read more »

Foitaj cu umplutura de pepene

  Ingrediente : 1 rulou de aluat de foitaj 1 pepene galben 50 g unt 250 g frisca batuta Ingrediente ornat: 6 fire de menta proaspata, cateva fructe de pădure. Mod de preparare: Se-ncinge cuptorul la 180°C. Se curata pepenele de coaja, se taie in doua, se indeparteaza seminţele, dupa care se taie miezul...

Read more »

Budincă de peşte

Budincă de peşte

  Ingrediente: 500 g cod 3 cepe 5-6 roşii 1 ardei gras roşu 1/2 linguriţă zahăr 2-3 căţei de usturoi 2 foi de dafin ulei sare piper 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Speli şi cureţi peştele, îl pui la fiert în apă cu sare şi foi de dafin. După ce a dat...

Read more »

Salata cretana cu dovlecei si ceapa

  Ingrediente:  1 kg dovlecei mici 300 g ceapa mare 300 g ceapa marunta (de arpagic) 4 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 70 g stafide 70 g boabe de ienupar 1 lingura boabe de coriandru 1 lamaie 100 ml vin alb sec 2 linguri pasta de tomate 1 varf de cutit...

Read more »

Acreală cu lobodă

Acreală cu lobodă

  Ingrediente: 4 cartofi noi 2 legături lobodă 1 le­gătură ceapă verde 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 l zer mai acru sau lapte prins sare.   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi-i pui la fiert într-un litru de apă cu sare. în acest timp speli lobo­da, ceapa verde şi...

Read more »

Pachetele de sunca si vinete

  Ingrediente: 2 vinete 2 linguri de ulei 6 felii de sunca (jambon) 2 linguri unt salata verde   Mod de preparare: Se spala vinetele, se taie rondele si se rumenesc 10 minute la foc mic, in uleiul incins. Se infasoara rondelele (cate 2-3) in feliile de sunca, se fixeaza capetele acestora cu scobitori...

Read more »

Tort de mere cu glazură de vin

  Ingrediente: 2 mere mari 160 g făină 100 g unt 2 linguri pesmet 80 g zahăr 2 ouă 150 ml vin alb 125 g zahăr pudră 1 linguriţă praf de copt     Mod de preparare: Freci untul cu zahărul, adaugi ouăle unul câte unul, pui praful de copt, apoi făina în ploaie,...

Read more »

Piperada

  Ingrediente: 1 kg rosii 14 ardei iuti verzi 3 cepe 8 oua 4 felii subţiri de jambon 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 1 varf de cutit piper sare Mod de preparare: Se opăresc rosiile, se |curata de pielita si de seminte (prin presare) si se taie bucati. Ardeii iuti...

Read more »

Salată cu hamsii si sos de verdeaţă

Salată cu hamsii si sos de verdeaţă

  Ingrediente: 1 salată verde 100 g hamsii afumate 2 roşii 2-3 fire ceapă verde 100 g caşcaval 1 legătură ridichi 1 legătură pătrunjel şi mărar sare piper cimbru ulei oţet   Mod de preparare: Intâi faci sosul de ver­deaţă pentru care amesteci câteva linguri de ulei cu 2-3 linguri de oţet, cimbru, sare,...

Read more »

Compot de piersici cu trandafiri

  Ingrediente: 6 piersici mari 50 g petale de trandafiri 1 lamaie 200 g zahar pudra 750 g iaurt sau branza dulce de vaci Mod de preparare: Cu o seara inainte, culegeti cativa trandafiri din gradina sau cumparati-i de la piata, dar cu specificarea sa nu fie tratati. Smulgeti petalele si taiati-le partea mai...

Read more »

Chec de legume cu telemea si costită afumată

Chec de legume cu telemea si costită afumată

  Ingrediente: 5 roşii 1 ardei capia 1 ardei verde 2 gogoşari 350 g telemea 350 g costiţă afumată 4 ouă 6-7 măsline 1 legătură mărar 1 lingură făină cimbru sare piper   Mod de preparare: Opăreşti roşiile, le tai bucăţi şi le căleşti 20 de minute în ulei încins. Speli apoi ardeii şi...

Read more »

Taietei cu dovlecei si cascaval

  Ingrediente: 4 dovlecei mici 400 g taietei 80 g de cascaval 2 legaturi de busuioc 3 catei de usturoi 100 ml ulei de masline sare   Mod de preparare: Se spala dovleceii, se sterg si se taie fasii subtiri, cam de marimea taieteilor. Jumatate din cascaval se da pe razatoare, cealalta jumatate se...

Read more »

Ruladă de pui cu sos de fructe

Ruladă de pui cu sos de fructe

  Ingrediente: 4 piepturi de pui dezosate 450 g conopidă 600 g cartofi 200 g fructe de pădure 200 g smântână 75 g unt 100 ml lapte dulce sare piper ulei de măsline cimbru varză murată chimen  Mod de preparare: lntr-un vas se amestecă smân­tână cu fructele de pădure şi se mixează. Se condimentează,...

Read more »

Supa de carne cu frittata

   Ingrediente: 50 g faina 125 ml lapte 1 ou 1 varf de cutit de sare 4 fire de patrunjel verde 20 g unt sau margarina 1/2 legatura codite de ceapa verde 1 l supa de carne proaspat preparata   Mod de preparare: Se amesteca bine faina, laptele, oul si sarea, se incorporeaza patrunjelul...

Read more »

Crochete dietetice la gratar

  Ingrediente: 500 g pulpă de vacă 2 ouă cimbru sare   Mod de preparare: Cureţi carnea, o dai de 2 ori prin maşina de tocat, apoi o amesteci cu ouăle, cimbrul uscat, sare şi 2 linguri de apă. Laşi compoziţia să se odihnească o jumătate de oră, după care modelezi crochetele. Le frigi...

Read more »

Prăjitură cu gem şi cocos

Prăjitură cu gem şi cocos

  Ingrediente: 4 foi de napolitană 6 ouă 180 g făină 150 g zahăr tos 350 ml lapte un plic cu cremă de vanilie 150 g nucă de cocos un borcan cu gem de caise 200 g smo­chine zahăr vanilinat esenţă de rom sare nucă măcinată coajă de portocală   Mod de preparare: Intr-un...

Read more »

Salată de spanac cu seminţe si crutoane

  Ingrediente: 450 g spanac 2 felii pâine 2-3 linguri margarină 1/2 cană se­minţe decojite de floarea-soarelui 1/2 cană de morcov ras 2 căţei de usturoi pisat 1/2 linguriţă busuioc 1/2 linguriţă cimbru piper sare ulei   Mod de preparare: Speli spanacul şi-l rupi bucăţi. Tai pâinea cubuleţe şi le prăjeşti în margarina încinsă,...

Read more »

Tarta fina cu rozmarin si caise

  Ingrediente: 600 g caise aluat de foitaj (se gaseste gata preparat in comerţ) 150 g zahar pudra 50 g unt 2 crenguţe rozmarin 1 lingura ulei   Mod de preparare: Se cresteaza putin caisele si se scot sâmburii, avand grija ca fructele sa ramana intregi. Se ntinde aluatul pe fundul unei forme pentru...

Read more »

Budinca de telemea cu ardei

  Ingrediente: 400 gr. telemea grasa 1 ou 75 gr. smantana groasa 1 lingura de seminte decojite de bostan 1 lingura de untdelemn fin 1 ardei verde Mod de preparare: Se zdrobeste telemeaua cu furculita si se amesteca bine cu oul si cu smantana. Se adauga semintele de bostan, prajite fara grasime intr-o tigaie....

Read more »

Ciorbă de legume cu ulei de masline

Ciorbă de legume cu ulei de masline

  Ingrediente: o conservă de fasole boabe albă 6 roşii un sfert de varză albă un morcov doi cartofi 200 g fasole verde doi ardei capia o jumătate de ţelină două cepe doi căţei de usturoi 4 linguri de ulei de măsline sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Varza albă se spală, se...

Read more »

Şalău cu garnitură de legume

Şalău cu garnitură de legume

  Ingrediente: 4 fileuri de şalău 450 g fasole verde 3 morcovi 3 ardei graşi roşii două cepe 4 roşii 350 g ciuperci o lămâie sare piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel usturoi  Mod de preparare: Fileurile de şalău sie spală, se stropesc cu sucul de lămâie şi se lasă deoparte tinnp de zece minute...

Read more »

Prăjitură cu gem, nucă şi bezea

Prăjitură cu gem, nucă şi bezea

  Ingrediente: 500 g făină  250 g margarină 2 ouă + 3 albuşuri 1/2 lă­mâie 100 g zahăr pudră 10 nuci 1 praf de copt 1 linguriţă oţet 5-6 linguri gem sare   Mod de preparare: Freci margarina spumă cu un praf de sare, adaugi un ou şi un gălbenuş, apoi făina, praful de...

Read more »

Andive cu şuncă afumată, la cuptor

Andive cu şuncă afumată, la cuptor

  Ingrediente: 4 andive 150 g caşcaval 40 g unt 8 felii şuncă afumată 200 ml vin alb 1 lin­guriţă zahăr pudră 1 foaie dafin sare piper cim­bru   Mod de preparare: Speli andivele, le tai în patru pe lungime şi le căleşti în unt 2-3 minute. Le laşi să se răcească şi în...

Read more »

Budincă de salată verde cu smântână

Budincă de salată verde cu smântână

  Ingrediente: 4 salate 4 ouă 50 g unt 100 g caşcaval 150 g smântână piper sare pesmet nucşoară 50 ml vin alb   Mod de preparare: Speli salatele, le desfaci foile, le opăreşti 2 minute şi după ce s-au răcit le tai fâşii de 2-3 cm lăţime. Tai caşcavalul cubuleţe şi îl amesteci...

Read more »

Supă de caşcaval

Supă de caşcaval

  Ingrediente: 100 g caşcaval 100 g smântână 1 cub concentrat condimente cu gust de legume 1 gălbenuş 1 lingură făină 50 g unt sare piper 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Topeşti untul într-o cratiţă, adaugi făina şi o rumeneşti, apoi stingi cu 1 litru de apă rece. Pui cubul de con­dimente,...

Read more »

Batoane glazurate

  Ingrediente: 1 pachet unt 100 g zahăr pudră 350 g făină 1 pacheţel zahăr vanilat 100 g nuci mă­cinate un praf de sare câteva linguri de gem acrişor Ingrediente glazură: 1 lingură unt 1 lingură apă 1 lingură cacao 1 lingură zahăr Mod preparare batoane: Freci untul cu zahărul şi cel vanilat până...

Read more »

Rosii si castraveti cu umplutura de macrou afumat

  Ingrediente: 4 macrouri mari 4 rosii mici 1 castravete 1 legatura de menta 1 legatura de tarhon verde cateva codite de ceapa verde 2 lamai 150 ml ulei de masline sare piper Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180C. Se spala rosiile, li se taie capacelul si li se scobeste miezul cu...

Read more »

Supa de castraveti de la gheata

Supa de castraveti de la gheata

  Ingrediente:  2 castraveti mari 50 g stafide 1 legatura de busuioc 3 linguri ulei de masline 2 tablete supa concentrata de pasare sare piper cateva picaturi de Tabasco Mod de preparare: Se dizolva tabletele de supa concentrata in 200 ml de apa fierbinte si se lasa sa se raceasca. Se curata castravetii, se...

Read more »

Tarta parfumata cu masline verzi

  Ingrediente: 75 g masline verzi fara samburi 6 oua foarte proaspete 150 ml smantana groasa 100 g suc de rosii mai concentrat 20 g unt sare piper proaspat macinat Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 200C si se introduce un vas cu apa fierbinte (pentru bain-marie). Apoi se unge bine cu unt...

Read more »

Clatite umplute cu mere

  Ingrediente: 100 g faina 800 ml lapte 3 oua 100 g zahar 1 varf de cutit de sare 20 g unt (margarina) 7 linguri de coniac 1 plic cu praf de budinca de vanilie (pentru 1/2 l lapte) ulei pentru prajit 500 g mere 1 lingurita scortisoara 200 g frisca batuta Mod de...

Read more »

Peste la tigaie cu fasole verde

  Ingrediente: 250 g fasole verde 2 linguri unt topit sare 400 g file de peste (cod, merlucius, salau) piper proaspat macinat 150 g smantana acra 1-2 linguri mustar 1 legatura patrunjel verde   Mod de preparare: Se curata fasolea, se spala, se rupe in doua si se prajeste in untul incins intr-o tigaie...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Menage A Trois (video)

Cum se prepara Cocktail Menage A Trois (video)

  Ingrediente: 25 ml dark rum 25 ml Cointreau 25 ml single cream 120 strawberry ice cubes 1 25ml/50ml shot measure 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) 1 cocktail glass 1 knife 1 chopping board   Cum se prepara Cocktail Menage A Trois

Read more »

Supa de peşte cu painea prăjită unsă cu maioneza şi usturoi

Ingrediente: 1,5 kg peste marunt 1,5 kg peste mare bucati 1-2 capete de peste 18 felii de franzela 2 rosii 2 cepe 4 catei de usturoi 10 fire de patrunjel 2 foi de dafin 1 crenguta de cimbru 1 bucata coaja de lamaie sare piper Ingrediente maioneza: 4 galbenusuri 4 catei de usturoi 20...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Frozen Pina (video)

Cum se prepara Cocktail Frozen Pina (video)

Read more »

Somon cu sos alb

Somon cu sos alb

  Ingrediente: 4 fileuri de somon 50 g unt 50 g făină 250 ml lapte 100 g smântână piper sare 250 ml supă de peşte castraveţi brânză feta măsline mărar ulei de măsline  Mod de preparare: Fileurile de somon se spală şi se şterg cu un şervet absor­bant, apoi se condimentează cu sare şi...

Read more »

Tort cu cremă şi glazură de prune

Tort cu cremă şi glazură de prune

  Ingrediente tort: 2 ouă 225 g zahăr 120 g făină 250 ml vin roşu 600 ml frişcă 150 ml suc de portocale 50 g ciocolată de menaj albă scorţişoară 3 plicuri gelatină (pentru închegat) 1 kg prune 2 plicuri gelatină roşie (pentru decorat) sare 1/2 linguriţă praf de copt Ingrediente ornat: 200 g...

Read more »

Prăjitură regală cu căpşuni

Prăjitură regală cu căpşuni

  Ingrediente: 300 g căpşuni 500 ml lapte 250 g zahăr pudră 1 lingură coniac sau lichior 1 esenţă vanilie 6 gălbe­nuşuri 250 g frişcă 1 plic gelatină 2 plicuri zăhăr vanilat   Mod de preparare: Speli căpşunile, le presari cu 100 g zahăr pudră, tomi tăria şi laşi deoparte. Fierbi apoi laptele cu...

Read more »

Friptura de porc cu crusta

  Ingrediente : 1,5 kg cotlet de porc Ingrediente marinata:3 linguri sos de soia, 1 lingura mustar (potrivit de iute), 6 linguri ulei, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 cuisoara, 2 fire frunze de telina, 1 lingura bulion, 1/4 l vin rosu, 400 ml supa din concentrat de vita. Ingrediente crusta: 2 fire salvie, 4...

Read more »

Tort cu 2 blaturi si 2 creme

Tort cu 2 blaturi si 2 creme

  Ingrediente blaturi: 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 1 esenţă de vanilie 2 lin­guri cacao Ingrediente crema de nuci: 100 g nuci măcinate 100 g unt 200 ml lapte 1 lingură zahăr 1 lingură esenţă de rom 1 lingură făină Ingrediente crema de cacao: 200 ml lapte 1 ou 1 lingură...

Read more »

Ştevie prăjită

Ştevie prăjită

  Ingrediente: 10 legături de ştevie 1 legătură mărar 2 legături ceapă verde 2 ouă ulei (pentru călit ceapa şi ştevia)   Mod de preparare: După ce alegi ştevia, o speli şi o pui la fiert. După ce s-a fiert o laşi în strecurătoare la scurs. Tai mărunt ceapa (sau după preferinţă) şi o...

Read more »

Rulouri de vinete cu legume

Rulouri de vinete cu legume

  Ingrediente: 3 vinete două cepe doi ardei graşi un ardei verde doi morcovi o ţelină sare piper un vârf de cuţit cu nucşoară măcinată ulei de măsline pătrunjel roşii ceapă verde   Mod de preparare: Vinetele se spală, se şterg şi se taie pe lungime în felii subţiri. Se presară pe ambele părţi...

Read more »

Gulii gratinate

  Ingrediente : 2 gulii mari (700 gr.) 400 gr. fasole verde 200 ml concentrat de legume 500 gr. rosii grasime pentru uns forma 250 ml frisca 2 linguri de coniac 4 linguri mustar sare piper zahar Mod de preparare: Se curata guliile de coaja si se taie felii subtiri. Fasolea se spala si...

Read more »

Briose cu ciocolată si mac

Briose cu ciocolată si mac

  Ingrediente: 400 g făină 3 ouă 100 g unt 170 ml lapte dulce 15 g drojdie 100 g zahăr tos 150 g ciocolată neagră două pliculeţe de zahăr vanilinat esenţă de rom sare seminţe de mac mentă coajă de portocală confiată   Mod de preparare: Drojdia se dizolvă într-un cas­tron cu o ceşcuţă...

Read more »

Mâncare cu orez şi pui

Mâncare cu orez şi pui

  Ingrediente: două piepturi de pui 250 g orez 150 g morcovi 250 g ciuperci un ardei gras roşu un ardei gras verde 200 g ananas din compot o lingură de ghimbir mu­rat praf de curry un praf scorţişoară ulei de măsline sare piper stafide albe   Mod de preparare: Orezul se spală în...

Read more »

Spaghete picante

  Ingrediente : 750 g rosii 250 g ciuperci 1/2 legatura maghiran 1 crenguta de cimbru 1 ceapa 1 catel de usturoi 500 g spaghete sare 3 linguri ulei de masline   piper proaspat macinat 100 g carnati afumati 60 g cascaval Mod de preparare: Se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie...

Read more »

Supa de peste cu ardei gras

  Ingrediente: 1 catel de usturoi 1 ceapa 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 500 gr. file de crap 10 gr. unt sau margarina 1/2 l concentrat de legume sofran sare piper   Mod de preparare: Se curata usturoiul si ceapa usturoiul se zdrobeste, ceapa se toaca marunt. Ardeii, curatati de seminte...

Read more »

Paste cu legume

Paste cu legume

  Ingrediente: 500 g spaghete 500 g brânză feta 450 g broccoli 8 ardei capia 50 g miezuri de nucă sare sos de pesto piper ulei de măsline suc de lămâie pătrunjel busuioc   Mod de preparare: Ardeii capia se spală, se coc şi se curăţă de seminţe. Se taie în fâşii subţiri şi...

Read more »

Turnuleţ cu hering marinat

  Ingrediente: 2 dovlecei 8 felii de hering afumat 2 ardei capia 4 andive 250 g făină 150 ml lapte dulce două ouă un vârf de cuţit cu praf de copt o lămâie sare piper ulei de floarea-scoarelui cimbru sos de roşii picant roşii   Mod de preparare: Intr-un castron se amesteecă făi­na cu...

Read more »

Bruschetti cu ciuperci

  Ingrediente : 8 felii de franzela 1 catel de usturoi 250 gr. ciuperci marunte 300 gr. rosii mici 1 lingura de unt topit sare piper frunze de menta sau busuioc  Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul. Se pun feliile de franzela pe raftul din mijloc si se lasa sa se prajeasca cam 5...

Read more »

Salată orientală cu mere si maioneză

Salată orientală cu mere si maioneză

  Ingrediente: 1 salată verde 1 ţelină 1 ridiche 1 varză dulce 1 morcov 4 mere 2 ouă 3 cartofi sare piper muştar oţet (zeamă de lă­mâie)   Mod de preparare: Cureţi şi dai pe râză­toare ţelina, ridichea, morcovul şi merele. Speli salata şi varza şi le tai fideluţă. Ames­teci legumele cu fruc­tele, pui...

Read more »

Terină de ficat cu sos

Terină de ficat cu sos

  Ingrediente: 1 kilogram ficat de porc 300 g orez două legături de ceapă verde 3 ouă un ardei gras roşu 400 g morcovi 400 g ciuperci 6 roşii sare piper ulei de floarea-soarelui mărar legume de sezon   Mod de preparare: Orezul se spală în apă rece, se fierbe, se scoate într-o stre­curătoare...

Read more »

Caise gratinate

  Ingrediente: 12 caise bine coapte 2 batoane de vanilie 60 gr. unt 100 gr. zahar pudra 50 gr. migdale sau nuci macinate   Mod de preparare: Incalziti inainte cuptorul. Luati patru forme mai mici si rezistente la foc, si ungeti-le cu unt. Pastrati 4 caise. Celorlalte scoateti-le samburii si taiati-le in felii. Asezati-le...

Read more »