duminică, 15 iulie 2012

Retete #37


Retete:

Ghiveci de legume cu orez

Ghiveci_de_legume_cu_orez

O reteta de ghiveci de legume cu orez din: ceapa, vinete, dovlecel, rosii, morcovi, ardei, ulei de masline, coriandru, piper, sare de mare, usturoi, busuioc si orez. Ingrediente: 2-3 cepe mari 2 vinete 1 dovlecel 1-2 roşii 2 morcovi 2 ardei 3-4 linguri cu ulei de măsline seminţe de coriandru mărunţite piper negru sare...

Read more »

Cartofi la cuptor cu cascaval si bacon

Cartofi_la_cuptor_cu_cascaval_si_bacon

O reteta de cartofi la cuptor cu cascaval si bacon din: cartofi, bacon, smantana, lapte, supa instant, sare, piper, cascaval si patrunjel. Ingrediente: 6 cartofi noi mijlocii 100 g bacon feliat 100 g smantana 200 ml lapte 1 lingurita supa instant sare piper 200 g cascaval ras 1/2 legatura patrunjel   Mod de preparare:...

Read more »

Merluciu in crusta de dovlecel si morcov

Merluciu_in_crusta_de_dovlecel_si_morcov

O reteta de merluciu in crusta de dovlecel si morcov din: fileuri de merluciu, dovlecei, morcovi, cascaval, rosii cherry, pesmet, usturoi, maghiran si ulei. Ingrediente: 8 fileuri de merluciu 2 dovlecei 2 morcovi 65 g cascaval ras 7-8 rosii cherry 15 g pesmet 1 catel de usturoi 2-3 crengute de maghiran proaspat ulei  ...

Read more »

Smoothie cu caise şi banane

Smoothie_cu_caise_şi_banane

O reteta de smoothie cu caise si banane din: caise, banana, lapte vegetal, menta si miere. Ingrediente: 5-6 caise 1 banană 2 pahare cu lapte vegetal (migdale, soia, cocos, susan, ovăz, orez) 3-4 frunze de mentă proaspătă 1 lingură cu miere de albine   Mod de preparare: Se amestecă în blender toate ingredientele până...

Read more »

Ardei copti cu usturoi si ulei de masline

Ardei_copti_cu_usturoi_si_ulei_de_masline

O reteta de ardei copti cu usturoi si ulei de masline din: ardei, usturoi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 8 ardei rosii 3 catei de usturoi tocati 40 ml ulei de masline sare piper Mod de preparare: Incinge cuptorul la 200 de grade. Aseaza ardeii intr-o tava si da la cuptor pentru...

Read more »

Supa crema de salata

Supa_crema_de_salata

O reteta de supa crema de salata din: salata, morcovi, cartofi, supa vegetala, ceapa, smantana, unt, paine, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 salate 2 morcovi 2 cartofi 1 l supa vegetala 2 cepe 50 ml smantana 25 g unt 4 felii de paine 2 linguri cu ulei sare piper   Mod de preparare:...

Read more »

Muschi de miel cu cartofi la tava si usturoi

Muschi_de_miel_cu_cartofi_la_tava_si_usturoi

O reteta de muschi de miel cu cartofi la tava si usturoi din: muschi de miel, sare, piper, ulei de masline, salvie, rozmarin, cimbru, levantica, usturoi si cartofi. Ingrediente: 1,5 kg muschi de miel bucata intreaga, cu os sare piper 3 linguri ulei de masline 2 fire de salvie 1 fir rozmarin 1 fir...

Read more »

Retete culinare: Painici umplute

Painici_ umplute

O reteta de painici umplute din: chifle cu susan, rosii, dovlecel, ardei gras, busuioc si sare. Ingrediente: 2 chifle cu susan 2 rosii 1 dovlecel 1 ardei gras busuioc sare   Mod de preparare: Taie chiflele pe jumătate şi scobeşte interiorul, până ce arată ca nişte castronaşe de supă. Spală roşiile, curăţă dovlecelul şi...

Read more »

Prăjitură la tavă cu vanilie si caise

Prajitura_la_tava_cu_vanilie_si_caise

O reteta de prajitura la tava cu vanilie si caise din: unt, faina, scortisoara, zahar, lapte, budinca de vanilie, smantana, branza de vaci, caise si gelatina. Ingrediente: 90 g unt 150 g faina 1 varf de scortisoara macinata 180 g zahar 250 ml lapte 1 plic praf de budinca de vanilie 250 g smantana...

Read more »

Rulada din omleta

Rulada_din_omleta

O reteta de rulada din omleta din: oua, piept de pui, branza telemea, masline, sare, piper si rucola. Ingrediente: 5 oua 250 g piept de pui 200 g branza telemea 100 g masline sare piper 2 fire de rucola   Mod de preparare: Bate ouăle cu sare şi piper şi pregăteşte omleta ca de...

Read more »

Cartofi picanti asezonati cu otet balsamic

Cartofi_picanti_asezonati_cu_otet_balsamic

O reteta de cartofi picanti asezonati cu otet balsamic din: cartofi, sare, ulei de masline, usturoi, rosii cherry, otet balsamic, supa, piper si busuioc. Ingrediente: 1 kg cartofi noi mici sare 6 linguri ulei de masline 4 catei de usturoi 250 g rosii cherry 3 linguri otet balsamic 4 linguri supa piper cateva frunze...

Read more »

Retete culinare: Guacamole

Guacamole

O reteta de guacamole din: avocado, rosii, ceapa, usturoi, lamaie, ulei de masline, sare, paine, piper si paine prajita. Deşi este fruct, avocado se consumă mai ales ca fel de mâncare, nu ca desert. Pulpa este moale şi are gust de nucă. Considerat un aliment complet, poate suplini o masă datorită conţinutului de proteine,...

Read more »

Pui cu cartofi

Pui_cu_cartofi

O reteta de pui cu cartofi din: cartofi, sare, pui, boia dulce, piper, ulei de masline, bacon si rozmarin. Ingrediente: 700 g cartofi noi rosii sare 1 pui mare (circa1,4 kg) 1 lingura boia dulce piper 4 linguri ulei de masline 2 felii de bacon 2 fire de rozmarin   Mod de preparare: Se...

Read more »

Supa creama de ciuperci cu crutoane

Supa_creama_de_ciuperci_cu_crutoane

O reteta de supa crema de ciuperci cu crutoane din: ciuperci, ceapa, usturoi, unt, supa de pui, smanatana, ulei, sare, piper si crutoane. Ingrediente: 500 g ciuperci champignon 2 cepe 1 catel de usturoi 1 cub de unt (50 g) 1 l supa de pui 200 g smantana 2 linguri cu ulei sare piper...

Read more »

Frigărui de purcel cu cartofi noi şi ardei gras crocant

Frigarui_de_purcel_cu_cartofi_noi_si_ardei_gras_crocant

O reteta de frigarui de purcel cu cartofi noi si ardei gras crocant din: cartofi, sare, file de porc, ardei gras, ciuperci, rozmarin, piper si ulei de masline. Ingrediente: 12 cartofi mici rosii noi sare 500 g file de porc 1 ardei gras rosu 1 ardei gas galben 200 g ciuperci Champignon 12 fire...

Read more »

Retete culinare: Conopida pane

Conopida_pane

O reteta de conopida pane din: conopida, oua, faina, pesmet, malai grisat, apa minerala, ulei si sare. Ingrediente:  1 conopida 2 oua 60 g faina 50 g pemset 1 lingura cu malai grisat 2 linguri cu apa minerala ulei sare   Mod de preparare: Desfă conopida în bucheţele şi spal-o în mai multe ape...

Read more »

Legume in straturi cu file de merluciu

Legume_in_straturi_cu_file_de_merluciu

O reteta de legume in staturi cu file de merluciu din: rosii, cartofi, file de merluciu, usturoi, unt, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 3 rosii 3 cartofi 500 g file de merluciu 2 catei de usturoi 25 g unt 4 linguri cu ulei patrunjel sare piper   Mod de preparare: Spală cartofii şi...

Read more »

Tarta cu cartofi si ciuperci

Tart_ cu_cartofi_si_ciuperci

O reteta de tarta de cartofi cu ciuperci din: faina, sare, galbenus, ulei de masline, unt, sare, ciuperci, ceapa, rosii uscate, piper, branza de vaci, oua, lapte, maghiran si unt. Ingrediente: blat: 200 g faina 1 praf sare 1 galbenus 2 linguri ulei de masline 100 g unt umplutura: 300 g cartofi noi sare...

Read more »

Salata de cuscus

Salata_de_cuscus

O reteta de salata de cuscus din: cuscus, zeama de lamaie, castraveti, ceapa verde, ulei de masline, patrunjel, menta, sare si piper. Ingrediente: 250 g cuscus 5 linguri zeama de lamaie (100 ml) 2 castraveti mici 2 fire de ceapa verde 2 linguri cu ulei de masline 1 legatura de patrunjel cateva frunze de...

Read more »

Omletă cu cartofi

Omleta_cu_cartofi

O reteta de omleta cu cartofi din: cartofi, sare, ceapa, oua, pesmet, cascaval, piper, ulei de rapita, rosii cherry, ruccola si pesto de rosii. Ingrediente: 2 cartofi mai mari sare 1 ceapa 6 oua 2 linguri pesmet 2 linguri cascaval moale ras piper 3 linguri ulei de rapita 150 g rosii cherry 50 g...

Read more »

Gogoşari şi ardei gen bulion

Ingrediente:  1 kg gogoşari 1 kg ardei lungi roşii 300 g sare 1 g acid salicilic   Mod de preparare: Ardeii şi gogoşarii, bine spălaţi, se taie în două, se înde­părtează cotorul, se scutură de seminţe şi se dau prin ma­şina de tocat. Se amestecă bine cu sarea şi acidul salicilic şi se aşază...

Read more »

Salata de fructe cu lapte batut

  Ingrediente: 1 mar 1 paramica 1 portocala mica 1 pruna rosie 1 lingura suc lamaie 1 lingura miere de albine 1 lingura miez de nuca 100ml lapte batut   Mod de preparare: Miezul de nuca il praziti intr-o cratita uscata la foc potrivit, fructele le scoateti semintele si le taiati in felii subtiri,...

Read more »

Clătite gratinate, cu vinete

Clătite gratinate, cu vinete

  Ingrediente: 400 ml lapte 1 ou 4 linguri făină sare 1 vânătă ulei 100 g caşcaval   Mod de preparare: Amesteci laptele cu oul şi făina, pui un praf de sare, omogenizezi aluatul de clătite şi coci clătitele după cum te-ai obişnuit. Coci vânata şi o laşi să se răcească acoperită cu un...

Read more »

Plăcinta cu vişine

Plăcinta cu vişine

  Ingrediente: 250 g făină 4 ouă 4 linguri zahăr 100 g smântână 1 lingură oţet 2 linguri zahăr pudră 500 g vişine   Mod de preparare: Freci 2 ouă cu 2 linguri zahăr, apoi încorporezi făina, smântână şi oţetul. Frămânţi până obţii un aluat elastic pe care-l laşi la frigider pentru o oră....

Read more »

Glazura alba

  Ingrediente: 1 kg zahăr 2 pahare apă   Mod de preparare: Punem zahăr tos sau cubic într-o cra­tiţă foarte Curată, smălţuită. Turnăm apă, punem la foc şi amestecăm cu o lingură de fier curată pînă se topeşte zahărul. Lăsăm să fiarbă pînă obţinem un sirop scăzut. încercăm turnînd într-o lingură apă rece, apoi...

Read more »

Ciorbă de carnaţi afumati

  Ingrediente: 500 g camaţi afu­maţi 100 ml smântână ulei 2 ouă 2 cepe mari 60 g faină oţet sare piper verdeaţă   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui la fiert în 2 l de apă rece cu sare. Cârnaţii îi tai felioare pe care le prăjeşti în ulei...

Read more »

Reteta zilei: Spanac cu orez

Spanac_cu_orez_09

O reteta simpla de spanac cu orez din: spanac, orez, sare, piper, bulion, condimente, ulei. Ingrediente: 1 cutie/borcan spanac 1 ceasca orez sare piper 2 linguri bulion/suc de rosii delikat/vegeta/cuburi maggi sau knor 2 linguri ulei Mod de preparare: Se spala bine orezul. Se adauga spanacul. Se adauga condimentele. Se adauga bulionul. Se da...

Read more »

Salată de cartofi cu rosii, castraveti şi şuncă

Salată de cartofi cu rosii, castraveti şi şuncă

  Ingrediente:   1 kg cartofi 5 rosii 5 castraveti verzi 300 g sunca presata 500 g smantana 200 g cascaval piper sare   Mod de preparare: Fierbi cartofii in coaja si cand sunt gata ii cureti si ii tai felii. Tai rosiile si castravetii felii, sunca presata o tai si pe toate le amesteci...

Read more »

Prăjitură în sos de scorţişoară

  Ingrediente blat negru:  250g unt 50g cacao 425g zahăr 4 ouă mari 2 linguriţe zahăr vanilat 300g făină 1 linguriţă praf de copt sare Ingrediente blat branza:14biscuiţi de cacao cu cremă albă,175g ciocolată neagră amăruie ,250g  cremă de brânză,125g zahăr,1 linguriţă vanilie,375g frişcă. Ingrediente sos de scortisoara:175 ml lapte ,175g ‘zahăr,80g ciocolată amară,25g...

Read more »

Prăjitură cu cacao şi nuci

  Ingrediente: 200g unt 1/2 cană făină 2 lin­guri smântână 50g margarină 1 linguriţă esenţă vanilie 1/2 cană cacao 4 ouă 150g miez de nucă în bucăţi mai mari 2 căni zahăr tos   Mod de preparare: Se freacă untul moale cu cacao. Se adaugă zahărul, ouăle, smântână şi esenţa de vanilie. Făina se...

Read more »

Tort special de cacao

  Ingrediente: 250 g zahăr 250 g nuci 5 albuşuri rom 300 g frişcă ulei Ingrediente crema: 8 gălbenuşuri, 250 g zahăr pudră, 250 g unt, 2 linguri cacao, 2 linguri zahăr, 1/2 pahar apă.   Mod de preparare: Se pun într-o cratiţă la ars 250 g zahăr. Cînd începe să se îngălbenească, se...

Read more »

Tocănită de viţel cu ţelină

Tocănită de viţel cu ţelină

  Ingrediente: 1/2 kg carne de viţel 1 ceapa 1 ţelină mare 300 g smântână 2-3 foi de dafin 3 linguri făină ulei sare condiment tip Delikat   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o toci, apoi o căleşti în ulei. Speli carnea, o tai bucăţi, o adaugi peste ceapă împreună cu o cană de...

Read more »

Prăjitură cu cacao şi struguri

  Ingrediente blat: 500g făină 200g unt 200g zahăr pudră 150g cacao 1 linguriţă praf de copt 1 lin­guriţă zahăr vanilat 1 pahar lapte 1 ciorchine de struguri negri   Ingrediente crema: 200ml frişcă ,200g zahăr pudra ,1plic cremă de cio­colată,100ml lapte, 1 linguriţă esenţă de rom Mod de preparare: Se unge o tavă...

Read more »

Plăcintă rapidă cu branză

  Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 1 pachet margarină 500 g brânză proaspătă de vaci 300 g telemea de vacă putin sărată) 8 ouă 1 cutie iaurt (de 420 g)   Mod de preparare: Dai telemeaua pe râzătoare şi o amesteci cu brânza de vaci şi 5 ouă. Ungi apoi câte 2 foi...

Read more »

Prăjitură festivă

  Ingrediente: 10 oua 300g zahăr pudră 200g nuci măcinate l00g făină 300g zahăr tos 300g unt 50ml rom 2 linguriţe zahăr vanilat 1 lingură coajă de lămâie 2 linguriţe nes l00g ciocolată menaj   Mod de preparare: Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu zahărul pudră. Când compoziţia s-a întărit, se adaugă nucile...

Read more »

Tochitură muntenească

Tochitură muntenească

  Ingrediente: 500 g carne de porc fără os 250 g rinichi 250 g ficat 250 g cârnaţi subţiri 3-4 linguri untură 10 căţei de usturoi 100 ml vin piper sare apă sau supă 1 pahar suc de roşii mai gros   Mod de preparare: Cureţi şi speli rinichii în mai multe ape. Speli...

Read more »

Miez de pepene galben in cupa de pepene rosu

Miez de pepene galben in cupa de pepene rosu

  Ingrediente: 1 pepene galben de aproximativ 1 kg 100 g zahar 1 lamaie 1 pepene rosu mai mic 1 plic gelatina pentru inchegat   Mod de preparare: Cureti pepenele galben de coaja si de seminte si dai miezul pe razatoare cu ochiuri mari. Dintr-o cana din zeama pe care si-l lasa pepenele, zahar,...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Sevilla (video)

Cum se prepara Cocktail Sevilla (video)

  Ingrediente: 50 ml light rum 25 ml port 1 tsp caster sugar 1 whole egg Ice cubes 1 shot measure 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) or a small sieve 1 sour glass or a small champagne glass   Cum se prepara Cocktail Sevilla

Read more »

Prăjitură cu cremă de vanilie si bezea

Prăjitură cu cremă de vanilie si bezea

  Ingrediente aluat: 6 ouă 200 g zahăr 2 linguri cacao 200 g făină 1 plic praf de copt 2 linguri vin Ingrediente cremă: 6 gălbenuşuri 200 g zahăr 2 linguri făină 300 ml lapte 2 plicuri zahăr vanilat 250 g margarină Ingrediente bezea: 6 albuşuri 300 g zahăr 1 ciocolată pentru ornat  ...

Read more »

Tocăniţă cu branză telemea

  Ingrediente: 500 g came tocată de porc 1 lingură mar­garină 3 cepe 2 morcovi 1 lingură pastă de ardei 1 conservă de roşii 250 g macaroane 1 cană brânză telemea rasă   Mod de preparare: Căleşti carnea în margarină, adaugi ceapa tocată, morcovii naşi şi pasta de ardei. După ce s-au înmuiat toate,...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Ocean Drive (video)

Cum se prepara Cocktail Ocean Drive (video)

O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Ocean Drive Ingrediente: 50 ml coconut rum 25 ml Cointreau 1 dash of orange juice 1 dash of pineapple juice 1 dash of cranberry juice 1 pineapple slice ice cubes 1 25ml/50ml shot measure 1 highball glass 1 knife 1 chopping board   Cum...

Read more »

Salată cu castraveti cu borş

Salată cu castraveti cu borş

  Ingrediente: 1 salată verde 2 castraveti 1 cană bors 1 legatură marar 1 catel de usturoi sare   Mod de preparare: Speli salata, o tai fideluta, tai si castravetii rondele subtiri (curatat sau nu de coaja, dupa gust), usturoiul in feliute, toci mararul, le amesteci cu salata. Potrivesti de sare si in final...

Read more »

Strudel cu nuci

  Ingrediente: 1 ou 1 lingură ulei 1 păhărel mic de otet 400 g făină 500 g nuci 300 g zahăr 1/2 lămîie 50 g unt pesmet un praf de sare   Mod de preparare: Punem făina într-o cratiţă şi facem în ca o adîncitură în care punem ouăle, uleiul, oţetul, sarea ; turnăm...

Read more »

Mancare de rosii cu morcovi si mazăre

Mancare de rosii cu morcovi si mazăre

  Ingrediente: 6 roşii 2-3 morcovi 2 cepe usturoi (după gust) 2 căni de mazăre verde 1 legătură pătrunjel sare ulei   Mod de preparare: Tai ceapa şi o înăbuşi în ulei cu o căniţă cu apă. Cureţi roşiile, apoi le tai şi le adaugi în tigaie, împreună cu mazărea verde curăţată şi mor­covii...

Read more »

Sufleu cu smîntînă

Ingrediente: 2 pahare smîntînă 3 linguri făină 5 ouă 1/2 pahar zahăr coaja rasă de la o lămîie   Mod de preparare: Se amestecă făina cu smîntîna într-un vas care se pune apoi pe foc fără să înceteze amestecatul pînă în clipa cînd începe să fiarbă. Se ia de pe foc şi se lasă...

Read more »

Omleta cu dovlecei si cabanos

Omleta cu dovlecei si cabanos

  Ingrediente: 4 ouă 1 dovlecel 1 cabanos 1 ceapă mică sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi dovlecelul, îl tai cubuleţe pe care le presari cu sare şi le laşi un pic ca să se înmoaie. Tai şi cabanosul cubuleţe. Intr-un vas baţi bine ouăle, adaugi cubuleţele de dovlecel bine pre­sate, ca...

Read more »

Zarzavat uscat pentru iarnă

Zarzavat uscat pentru iarnă

Ingrediente: morcovi telina pastarnac patrunjel   Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se zvîntă zarzavatul. Se rade apoi pe răzătoarea de zarzavat, se pune pe o planşetă aşternută cu hîrtie albă, aşezată la un loc cu mult soare, răsfirînd zar­zavatul pe toată suprfaţa planşetei. Se ţine la soare cîteva zile pînă cînd se...

Read more »

Gogoşari cu orez

Ingrediente: 50 gogoşari 250 g orez 4,5 kg roşii 1 păhărel oţet 2-3 foi de dafin căteva boabe ienibahar sare zahăr (după gust) 3/4 pahar ulei 1 vîrf cuţit acid salicilic   Mod de preparare: Se fierb roşiile. Se face un bulion subţire în care se adaugă oţetul, foile de dafin, boabele de ienibahar,...

Read more »

Melanj de fructe proaspete

Ingrediente: 2 mere 3 pere zemoase 15 prune coapte 1 pahar boabe de struguri albi 1 pahar boabe de struguri negri tămîioşi 2-3 felii de pepene galben parfumat zeama de la 1 lămîie 2 pahare vin alb 1 pahar zahăr pisat   Mod de preparare: Perele şi merele se curăţă de coajă, se scoate...

Read more »

Felii de portocale cu nuci

  Ingrediente: 1 portocala 2 linguri de smantana dietetica 1 lingura miere de albine 1 lingura de nuci taiate   Mod de preparare: Portocale se taie felii subtiri si se aseaza pe o farfurie intinsa.pe fiecare felie se aseaza putina smantana amestecata in prealabil cu miere se garniseste cu bucatele de nuci.   Pofta...

Read more »

Crap cu roşii şi lamaie la tava

Crap cu roşii şi lamaie la tava

  Ingrediente: 1 crap de 2 kg 1 kg roşii 100 ml ulei 100 ml vin alb 1 lămâie sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi peştele şi îl speli fără să-l tai. Din 1/2 kg roşii faci un pat de felioare de roşii pe care vei aşeza peştele. Deasupra lui pui restul...

Read more »

Musaca de castraveti şi piure de cartofi

Musaca de castraveti şi piure de cartofi

  Ingrediente: 4 castraveţi 500 g cartofi 200 g unt 150 g smântână sare   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi castraveţii, pui cartofii la fiert, iar castraveţii îi tai rondele şi îi înăbuşi în 100 g unt. După ce s-au înmuiat, îi iei de pe foc şi îi amesteci cu 50 g smântână....

Read more »

Cremă de alune sau nuci pralinate

  Ingrediente: 4 ouă 250 g zahăr pudră 300 g unt 4-5 linguri alune sau nuci pralinate   Mod de preparare: Se pun ouăle într-un castron aşezat într-un vas cu apă clo­cotită pe foc şi se bat bine cu zahărul pînă se obţine o cremă. Se ia vasul de la foc şi se lasă...

Read more »

Salata de cruditati cu sos vigneta

  Ingrediente: 50g maorcovi 50g ridichi 50g telina 50g pastarnac 1/2 mar acrisor 4 linguri zeamade lamaie sare piper 1 lingura ulei masline 2 linguri de masline taiate marunt   Mod de preparare: Legumele se spala si se curatala fel si marul, , se dau prin razatoare, , iar merele se taie cuburi care...

Read more »

Dovlecei cu smantană si mărar

Dovlecei cu smantană si mărar

  Ingrediente: 5-6 dovlecei 1 şi 1/2 lingură unt 1 ceaşcă smântână 1 linguriţă de făină 1 legă­tură de mărar sare piper   Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi tai bucăţi pe care le pui în apă fierbinte sărată şi le dai în câteva clocote. Când încep să se înmoaie, îi scurgi bine de...

Read more »

Şarlotă de fructe

  Ingrediente: 2 pahare zeamă de fructe proaspăt pregătităşi strecurată 200 g zahăr 500 g frişcă 9 foi gelatină   Mod de preparare: Se încălzeşte zeama de fructe (caise, căpşuni, coacăze, fragi, piersici, zmeură), se adaugă zahărul şi se ţine pe foc pînă se topeşte zahărul, fără să fiarbă. Se ia de la foc...

Read more »

Ochiuri in smantană

Ochiuri in smantană

  Ingrediente: 200 g smantana 4 oua sare   Mod de preparare: Pui o tigaie pe aragaz, torni smantana si lasi sa se infierbante. Cand face basicute spargi ouale. Procedezi la fel ca la ochiuri normale, pe care le acoperi din cand in cand cu ulei, numai ca in acest caz le vei acoperi...

Read more »

Friptura de piept de pui cu ciuperci

  Ingrediente: 80g piept de pui 150g ciuperci 100g rosii 1 usturoi 2 linguri ulei masline sare piper 1ceapa 1 lingura zeama lamaie   Mod de preparare: Carnea se taie felii suptiri, ciupercile cuburi, la fel si ceapa, usturoiul si rosiile decojite in prealabil. Intr-o tigaie se frigecarneadupa carese scoate se condimenteaza si se...

Read more »

Crochete de vinete cu brânză

Crochete de vinete cu brânză

  Ingrediente: 8 vinete 50 g cascaval 100 g psmet 1 ou 1 albus 2 linguri faina 150 g telemea 1 fir ceapa verde 1 ardei iute mic 1 lingura branza topita 1 lingurita cimbru ulei     Mod de preparare: Cureti vinetele, le tai felii pe lungime, le presari cu sare si le...

Read more »

Salată de legume şi fructe

Salată de legume şi fructe

  Ingrediente: 2 mere 300 g vişine 2 gulii 2 morcovi 1 ţelină mică 4 cartofi 1 legătură ceapă verde 1 lămâie 2 ouă 1 salată verde sare   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi-i pui la fiert, iar separat fierbi ouăle. Speli apoi fructele, le cureţi de cotoare şi sâmburi, laşi vişinele să...

Read more »

Pesmeciori cuiburi

Ingrediente: 3/4 pahar zahăr 150 g unt sau margarină 2 ouă 1/2 linguriţă bicarbonat 1 linguriţă zeamă de lămîie 1 praf vanilie făină cît cuprinde 1 lingură zahăr pudră vanilat ulei   Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul pînă devin ca o cremă. Se adaugă praful de vanilie, untul (maragarina) puţin încălzit...

Read more »

Gustare fitness

  Mod de preparare: 2 linguri de branza de vaci dietetica se ameste cu 1 lingura lapte dietetic, 1 lingura de miere si 1/2 pachet zahar vanilat, 100g capsuni se adauga la amestec de preferinta intregi pentru a nu distruge vitamina C.   Pofta buna!

Read more »

Vinete pentru musaca

  Mod de preparare: Se taie vinetele rotogoale de grosimea unui deget, se să­rează şi se lasă să se scurgă timp de o oră. Se stoarce bine fiecare rotogol cu mîna, se şterge cu un şervet uscat şi se prăjeşte pe ambele părţi în ulei. După ce toate rotogoalele au fost prăjite şi s-au...

Read more »

Fursecuri cu ciocolată

Ingrediente: 120 g unt 220 g zahăr pudră 1 albuş 250 g alune prăjite şi măcinate 4 linguri făină vanilie unt făină pentru forma Ingrediente crema : 1 baton ciocolată sau 2 linguri de cacao,1 lingură zahăr,2 linguri apă,1 linguriţă rom.   Mod de preparare: Se amestecă bine zahărul cu untul, se adaugă albuşul,...

Read more »

Friptura de vaca cu crema de castraveti

Friptura de vaca cu crema de castraveti

  Ingrediente: 100g castraveti 1 ceapa 1lingura de ulei masline 5 linguri de supa legume sare piper zeama de lamaie dupa gust 2 linguri de smantana dietetica 1 lingura patrunjel tocat 50g friptura vita   Mod de preparare: Se curata castravetii se injumatatesc, se curata de seminte si se taie cubulete. Ceapa se taie...

Read more »

Fursecuri cu drojdie de bere

Ingrediente: 4 gălbenuşuri 1 albuş 150 g unt sau untură 1/2 pahar lapte drojdie de bere (o bucăţică de mărimea unei nuci) 1 praf de sare 2-3 linguri nuci pisate 2-3 linguri zahăr făină   Mod de preparare: Se moaie drojdia în lapte, se adaugă gălbenuşurile, untul şi praful de sare, se frămîntă cu...

Read more »

Carne de pui cu salata

  Ingrediente: 125g pulpe pui 1 ceapa 1 salata verde 50g iaurt dietetic 25g smantana dietetica sare piper 1 lingura ulei masline 2 crengute de menta   Mod de preparare: Ceapa se taie rondele, carnea se taie cuburi de 2 cm, Se frige carnea pe toate partile in putin ulei, se adauga ceapa,acoperiti cratita...

Read more »

Cornuleţe ruseşti

Ingrediente: 1 pahar untură sau unt 1 pahar smîntînă 1 vîrf cuţit sare 1 praf vanilie făină cît cuprinde marmeladă vişine din dulceaţă sau rahat 3/4 pahar zahăr pudră vanilat   Mod de preparare: Se amestecă untura sau untul cu sarea, vanilia şi smîntîna. Se adaugă făină cît să se obţină o cocă moale;...

Read more »

Şodou

Ingrediente: 5 gălbenuşuri 250 g lapte 10 linguriţe zahăr 5 linguriţe rom   Mod de preparare: Se freacă spumă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă treptatşi amestecînd mereu laptele clocotit, apoi romul. Se ser­veşte fierbinte în ceşti.   Pofta buna!

Read more »

Ardei conservaţi în bulion

   Mod de preparare: Se spală ardeii, se scot cotoarele, se scutură de seminţe şi se pun într-un vas mai mare cu apă clocotităşi puţin sărată. Nu se lasă în apa clocotită decît cîteva clipe, apoi se scot cu ajutorul lingurii de spumăşi se pun într-o sită ca să se scurgă bine de apă....

Read more »

Gustare Fitness

Gustare Fitness

  Ingrediente: 1 nectarina (caisa sau piersica) 2 linguri de iaurt dietetic miere   Mod de preparare: Se amesteca  mierea si iaurtul dietetic. Cu aceasta compozitie se umplu cele 2 jumatatide fruct.   Pofta buna!

Read more »

Pepene galben umplut

Ingrediente: 1 pepene galben mare 1 pară mare 1 măr mare 2-3 pier­sici 2-3 prune 1 pahar boabe de struguri amestecaţi albi şi negri de preferinţă tămîioşi 1 pahar vin 2 păhărele rom 1/2 pahar zahăr 3 foi de gelatină 1 praf de vanilie   Mod de preparare: Mărul şi para se curăţă de...

Read more »

Spumă de mere

Ingrediente: 500 g mere 21/2 pahare apă 3/4 pahar zahăr 15 g gelatină   Mod de preparare: Se spală merele, se taie sferturi, se curăţă de sîmburi şi se fierb în apă pînă ce devin moi. Se scurge zeama în alt vas, iar merele se dau prin sită. În zeama de mere stre­curată se...

Read more »

Ardei umpluţi cu piure de legume

Ardei umpluţi cu piure de legume

  Ingrediente: 10-12 ardei graşi 5-6 cartofi 2 mâini de fasole verde 1 mână de mazăre 1 rădăcină de pătrunjel 1/2 ţelină 2 morcovi frunze de pătrunjel 8-10 roşii sare piper pesmet ulei   Mod de preparare: Coci ardeii, îi cureţi bine de pieliţe şi le îndepărtezi cotoarele. Pui apoi la fiert cartofii, morcovii,...

Read more »

Gogoşari în oţet

Ingrediente: pentru fiecare kilogram de oţet de 9o 11/2 pahar apă 1 lingură cu vîrf sare 2 linguri zahăr 1 lingură miere de albine cîteva foi de dafin cîteva boabe ienibahar gogoşari tarhon   Mod de preparare: Se aleg gogoşari frumoşi, se spală, se şterg bine cu un şer­vet curat, se taie codiţa şi...

Read more »

Căpşuni cu frişcă

Ingrediente: 1 kg căpşuni 1 păhărel rom 1/2 pahar zahăr frişcă   Mod de preparare: Se curăţă căpşunile de codiţe, se spalăşi se lasă să se scurgă bine de apă. Se aşază într-un vas pentru servit un rînd se căpşuni, se presară cu zahăr şi se stropesc cu rom. Se procedează astfel pînă cînd...

Read more »

Pastrav cu ardei gras si praz

  Ingrediente: 1 pastrav 300g sare piper 1 lingura zeama lamaie 1 lingura patrunjel tocat 1 catel usturoi 100g ardei gras rosu 1 fir praz subtire 1 lingura ulei masline 1 lingra unt   Mod de preparare: Pestele se spala se condimenteaza (sare, piper, zeama lamaie). Setaie uturoiul in feliute subtiri impreuna cu patrunjelul...

Read more »

Mancare de fasole păstăi cu boia si dafin

Mancare de fasole păstăi cu boia si dafin

Ingrediente: 1 kg fasole păstăi 2-3 cepe 4-5 căţei de usturoi sare 2 roşii 1-2 ardei frunze de ţelină 1 legătură mărar boia (dulce sau iute, după gust) 1 foaie de dafin ulei 100 g smântână făină   Mod de preparare: Tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei, pui 1 şi 1/2 linguriţă...

Read more »

Prăjitură cu crema de cafea

  Ingrediente blat:  7 ouă 200g zahăr 200g nucă măcinată 3 linguri făină 1 linguriţă rasă praf de copt 2 linguriţe coajă de lămâie un vârf de cuţit sare Ingrediente crema:300g unt,250g zahăr pudră,3 gălbenuşuri,50ml cafea concentrată ,100m lapte ,l00g nuci prăjite şi sfărâmate Mod de preparare: Pentru blat, se separă albuşurile de gălbenuşari,...

Read more »

Strudel cu brabza

  Ingrediente: 500 g brînză de vacă 50 g unt 4 ouă 50 g stafide coajă de lămîie (rasă) 100—125 g zahăr 1 lingură făină pesmet foitaj   Mod de preparare: Brînză de vacă trebuie să fie bună, grasă  dacă este moale, o punem într-un tifon, sub presă (între două scîndurele). O lăsăm cîteva...

Read more »