joi, 26 iulie 2012

Retete #48


Retete:

Burgeri de ciuperci şi năut

Burgeri_de_ciuperci_si_naut

O reteta de burgeri de ciuperci si naut din: ulei de masline, ciuperci, usturoi, ceapa verde, praf de curry, suc si coaja de lamaie, naut, pesmet, iaurt, chimion, chifle cu cereale, rosii si frunze de rucola. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 250g de ciuperci (hribi), tocate mărunt 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1...

Read more »

Ruladă de porc cu ghimbir

Rulada_de_vita_cu_ghimbir

O reteta de rulada de vita cu ghimbit din: muschi de porc, alune de padure, lapte, ghimbir, ceapa, unt, vin, patrunjel, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g muschi de porc 200 g alune de padure 1 cana cu lapte 1 lingurita cu ghimbir ras 1 ceapa 2 linguri cu unt 1...

Read more »

Tartă de spanac şi Gruyere

Tarta_de_spanac_si_Gruyere

O reteta de tarta de spanac si gruyere din: ulei de masline, foi de placinta, ceapa, spanac, smantana, nucsoara si branza gruyere. Ingrediente: ulei de măsline 1 pachet de foi pentru plăcintă 1 ceapă, tocată mărunt 450g de spanac decongelat şi stors de surplusul de lichid 80ml de smântână nucşoară 100g de brânză Gruyère...

Read more »

Cod negru cu varză chinezească fiartă în aburi si castraveti

Cod_negru_cu_varza_chinezeasca_fiarta_în_aburi_si_castraveti

O reteta de Cod negru cu varză chinezească fiartă în aburi si castraveti din: citronella, ardei iute, ghimbir, sare de mare, sake, miere, miso, felii de cod, pak choi, castravete, zeama de lamaie verde, sos de soia si creson. Ingrediente: 2 fire de citronella iarbă de limon un ardei iute roşu proaspăt, curăţat de...

Read more »

Săratele cu chimen

Saratele_cu_chimen

O reteta de saratele cu chimen din: branza de vaci, margarina, faina, ou, chimen si sare. Ingrediente: 250 g branza de vaci 250 g margarina 12 linguri cu faina 1 ou 3 linguri cu chimen sare   Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă brânza de vaci cu margarina şi un praf de sare. încorporează...

Read more »

Tartă cu ardei copţi, şuncă şi brânză

Tarta_cu_ardei_copti_sunca_si_brânza

O reteta de tarta cu ardei copti, sunca si branza din: aluat, pasta de rosii uscate, sunca, mozzarella, ardei copti, masline, oregano si frunze de rucola. Ingrediente: 200g aluat de foitaj 3 linguri pastă de roşii uscate la soare (sau câteva roşii uscate, mixate într-un robot, cu o lingură ulei de măsline) 4 felii...

Read more »

Salata de fructe cu sos

Salata_de_fructe_cu_sos

O reteta de salata de fructe cu sos din: iaurt, zeama de lamaie, miere, mac, grepfrut, ananas, kiwi si menta. Ingrediente: 300 g iaurt (15% grasime) 4 lingurite zeama de lamaie 4 lingurite miere lichida 4 lingurite mac (seminte) 3 grepfruturi de culoare roz (fiecare de circa 350 g) 1 ananas de marime mijlocie...

Read more »

Chiftele de peste cu salvie

Chiftele_de_peste_cu_salvie

O reteta de chiftele de peste cu salvie din: file de peste, ou, ceapa, usturoi, paine, lapte, lamaie, faina, frunze de salvie, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de peste 1 ou 1 ceapa 3 catei de usturoi 3 felii de paine 1 ceasca cu lapte 1 lamaie 3 linguri cu...

Read more »

Ştrudel cu morcovi şi feta

Strudel_cu_morcovi_si_feta

O reteta de strudel cu morcovi si feta din: foi de placinta, unt, morcovi, fistic si branza feta. Ingrediente: 400 g foi de plăcintă 125 g de unt 5 morcovi mari 60g amestec de fistic şi condimente 200g de brânză feta   Mod de preparare: Se topesc 100g de unt într-o crăticioară. Se decojesc...

Read more »

Sweet Lady

Sweet_Lady

O reteta de Sweet Lady din: cafea, lichior de banane, ghimbir si frisca. Ingrediente: 1 ceasca de cafea fierbinte 3-4 lichior de banane putin ghimbir macinat 1 lingura de frisca lichida batuta   Mod de preparare: Turnam lichiorul in ceasca incalzita in prealabil si completam cu cafea fierbinte. Adaugam frisca si presaram ghimbir.

Read more »

Supa crema de linte cu boia

Supa_crema_de_linte_cu_boia

O reteta de supa crema de linte cu boia din: linte rosie, lamaie, ardei rosu, morcovi, rosii, ceapa rosie, usturoi, patrunjel, chimion, boia dulce si ulei de masline. Ingrediente: 400 g linte rosie 1 lamaie 1 ardei rosu 2 morcovi 3 rosii 1 ceapa rosie 3 catei de usturoi 1 legatura de patrunjel 1...

Read more »

Chifle cu mentă

Chifle_cu_menta

O reteta de chifle cu menta din: faina, praf de copt, unt, iaurt, branza feta, cascaval, stafide, menta, ou si susan. Ingrediente: 500g de făină 1 pliculeţ praf de copt 200g de unt, moale 1 cutie mare de iaurt (470g) 150g de brânză feta 200g de caşcaval 2 mâini de stafide mentă uscată, din...

Read more »

Salată cu sos de zmeură

Salata_cu_sos_de_zmeura

O reteta de salata cu sos de zmeura din: coacaze rosii, capsuni, zahar pudra, cirese, piersici, zeama de lamaie, zmeura si cointreau. Ingrediente: 300 g coacaze rosii 300 g capsuni 130 g zahar pudra 500 g cirese 3 piersici mari, coapte zeama de la o lamaie 400 g zmeura decongelata 6 cl Cointreau/cognac  ...

Read more »

Peşte fript umplut cu fenicul, servit cu salsa verde

Peste_fript_umplut_cu_fenicul_servit_cu_salsa_verde

O reteta de Peşte fript umplut cu fenicul, servit cu salsa verde din: peste, lamaie, frunze de fenicul, sare de mare, ulei de masline, suc si coaja de lamaie, genicul, capere, patrunjel, coriandru, cimbru verde si arpagic. Ingrediente: 1 peste intreg, de circa 2 kg (pastrav sau somon) 1 lamaie, taiata in felii fine...

Read more »

Tarta cu fructe proaspete

Tarta_cu_fructe_proaspete

O reteta de tarta cu fructe proaspete din: faina, sare, unt, oua, zahar, vanilie, nucsoara, lapte, coaja de lamaie, capsuni, mure, zmeura, coacaze, afine si zahar pudra. Ingrediente: Pentru aluat: 210 g făină un vârf de sare 113 g unt la temperatura camerei 1 ou mare, bătut Pentru cremă: 3 ouă mari 150 g...

Read more »

Salata de rosii cu ardei umpluti

Salata_de_rosii_cu_ardei_umpluti

O reteta de salata de rosii cu ardei umpluti din: ardei capia, rosii, masline, smantana, marar, patrunjel, ceapa verde, ulei de masline, otet si sare. Ingrediente: 2 ardei capia 4 rosii 100 g masline rondele 100 g smantana 1 legatura de marar 1/2 legatura patrunjel 2 fire de ceapa verde 2 linguri cu ulei...

Read more »

Ciorba de vitel

Ciorba_de_vitel

O reteta de ciorba de vitel din: carne, ceapa, morcovi, pastarnac, patrunjel, dovlecei, ardei gras, telina, rosii, sare, foaie de dafin, vegeta, bors, smantana si verdeata. Ingrediente: 1 kg carne 1 ceapă 2 morcovi 1 păstârnac 1 rădăcină pătrunjel 1 dovlecel 1 ardei gras ţelină 2 roşii sare 1 foaie de dafin 1 lingură...

Read more »

Salata de ton cu avocado

Salata_de_ton_cu_avocado

O reteta de salata de ton cu avocado din: avocado, ton, rosii, ceapa, branza telemea, fulgi de migdale, ulei de masline si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 avocado 1 cutie de ton bucati 2 rosii 1/2 ceapa 100 g branza telemea cativa fulgi de migdale 2 linguri ulei de masline 1 lingura cu zeama...

Read more »

Deserturi delicioase: Budincă de orez

Budinca_de_orez

O reteta de budinca de orez din: lapte, frisca, zahar tos, nucsoara, baton de vanilie, orez si gem de fructe. Ingrediente: 600 ml lapte 300 ml frisca 60 zahar tos 1 lingurita nucsoara 1 baton de vanilie, taiat in doua, pe lungime 100 g orez cu bob rotund gem de fructe pentru servit, fructe...

Read more »

Paste cu ansoa si rosii

Paste_cu_ansoa_si_rosii

O reteta de paste cu ansoa si rosii din: fileuri de ansoa, frunze de busuioc, masline negre, capere, paste, ulei de masline, usturoi, boia de ardei iute, pasta de tomate si rosii. Ingrediente: 6 fileuri de ansoa, scurse de lichid 12 frunze de busuioc 100 g masline negre, fara samburi 2 linguri capere 350...

Read more »

Retete culinare: Placinta cu peste

Placinta_cu_peste

O reteta de placinta cu peste din: ulei de masline, praz, fileuri de peste alba, macrou, lapte, oua, smantana, piure de cartofi si branza Cedar. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 fire de praz, taiat rondele 500 g fileuri de peste alb 300 g peste afumat (macrou) 300 ml lapte 300 ml smantana...

Read more »

Lasagna cu mozzarella si legume

Lasagna_cu_mozzarella_si_legume

O reteta de lasagna cu mozzarella si legume din: mozzarella, morcovi, rosii, spanac, ceapa, usturoi, unt, foi de lasagna, muguri de pin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g mozzarella 500 g morcovi 4 rosii 1 kg spanac 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura cu unt 500 g foi de lasagna muguri...

Read more »

Reteta zilei: Paine cu zucchini

Paine_cu_zucchini_6

O reteta de paine cu zucchini din: oua, zucchini, zahar, ulei vegetal, vanilie, faina, sare, bicarbonat de sodiu si nuci. Ingrediente: 3 oua 3 dovlecei zucchini rasi 2 cani de zahar 1 cana de ulei vegetal 1 lingura de vanilie 2, 1/2 cesti faina 1 lingurita de sare 1 lingurita de bicarbonat de sodiu...

Read more »

Salată asortată din fructe cu boabe

Salata_asortata_din_fructe_cu_boabe

O reteta de salata asortata din fructe cu boabe din: fructe cu boabe, zahar, zeama de lamaie, suc de portocale si grand marnier. Ingrediente: 1 kg fructe cu boabe asortate 8-10 linguri zahar 4 lingurite zeama de lamaie 8 lingurite suc de portocale proaspat presat 6 cl Grand Marnier (cognac sau sherry)   Mod...

Read more »

Ciocănele de pui cu mirodenii

Ciocanele_de_pui_cu_mirodenii

O reteta de ciocanele de pui cu mirodenii din: cartofi, ulei de floarea soarelui, boia de ardei dulce, coriandru, chimen, miere, sos de soia, mustar de dijon, ciocanele de pui si frunze de salata. Ingrediente: 4 cartofi mari, taiati sferturi 2 linguri ulei de floarea soarelui putina boia de ardei dulce 1/2 lingurita coriandru...

Read more »

Cotlete la gratar

Cotlete_la_gratar

O reteta de cotlete la gratar din: cotlete de porc, ulei de masline, vin rosu, sare grunjoasa, piper, ceapa rosie, rosii, curry, dovlecei, morcovi, vanata si rozmarin. Ingrediente:  cotlete de porc 2-3 linguri ulei de masline vin rosu sare grunjoasa piper negru macinat 2 cepe rosii 3-4 rosii o lingurita curry 300 g dovlecei...

Read more »

Rulouri de vita cu sos picant

Rulouri_de_vita_cu_sos_picant

O reteta de rulouri de vita cu sos picant din: pulpa de vitel, sare grunjoasa, piper, usturoi, ulei de masline, vin rosu, unt, ardei capia, rosii, pasta de curry, ulei de masline si patrunjel. Ingrediente: 600 g pulpa de vitel sare grunjoasa piper negru macinat o capatana usturoi 3-4 linguri ulei de masline 200...

Read more »

Tartă cu brânză şi ceapă

Tarta_cu_brânza_si_ceapa

O reteta de tarta cu branza si ceapa din: aluat, ulei de masline, ceapa, cimbru, ansoa, zahar brun, praz, urda si parmezan. Ingrediente: 1 foaie de aluat fraged (aproximativ 20 cm in diametru) 1 lingurita ulei de masline 4 cepe, taiate rondele 2 lingurite de cimbru proaspat 50 g ansoa in conserva de ulei,...

Read more »

6 cocktailuri de vara

Cocktailuri_1.jpg

6 cocktailuri de vara:   Cocktail Long Island Ice Tea Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – tumbler mare Categorie – Vodka drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie în lichid   Se serveşte seara şi noaptea Ingrediente: 4 cl votcă 3 cl suc de lămâie 3 cl tequila 3 cl gin 3...

Read more »

Retete savuroase: Conopida pane

Conopida_pane

O reteta de conopida pane din: conopida, oua, faina, pesmet, sare grunjoasa, piper, mustar de dijon, ulei, unt si patrunjel. Ingrediente: un kg conopida 4 oua 2-3 linguri faina 4 linguri pesmet sare grunjoasa piper alb si negru macinat 2 linguri mustar de Dijon ulei pentru prajit 50 g unt patrunjel pentru ornat  ...

Read more »

Pizza cu mozzarella si rosii

Pizza_cu_mozzarella_si_rosii

O reteta de pizza cu mozzarella si rosii din: mozzarella, ardei capia, rosii cherry, ulei de masline, busuioc, faina, ulei, zahar si drojdie. Ingrediente: 100 g mozzarella 1/2 ardei capia rosu 100 g rosii cherry ulei de masline busuioc pentru aluat: 350 g faina 50 ml ulei 100 ml apa 1 lingurita cu zahar...

Read more »

Muschi de porc cu legume

Muschi_de_porc_cu_legume

O reteta de muschi de porc cu legume din: muschi de porc, varza de Bruxelles, cartofi, vin rosu, sare grunjoasa, piper, cimbru, miere, unt, ulei de masline si usturoi. Ingrediente: 600-800 g muschi de porc 500 g varza de Bruxelles 500 g cartofi 350 ml vin rosu sare grunjoasa piper negru si rosu macinat...

Read more »

Rulouri de pui cu ciuperci

Rulouri_de_pui_cu_ciuperci

O reteta de rulouri de pui cu ciuperci din: ceapa, ulei de masline, cimbru, ciuperci, hribi, unt, faina, vin alb, smantana, mustar, piept de pui, patrunjel, tarhon si foi de aluat. Ingrediente: 1 ceapa tocata 2 linguri ulei de masline 2 lingurite cimbru uscat 1 conserva cu 400 g ciuperci, taiate felii 50 g...

Read more »

Dulceaţă de soc

Retete_1

O reteta de dulceata de soc din: flori de soc, apa, zahar si lamaie. Ingrediente: 1 kg flori de soc 1 l apa rece 1 kg zahar 1 lamaie feliata   Mod de preparare: Speli florile de soc bine, le rupi codiţele şi, împreu­nă cu lămâia feliată le pui la fiert în 1 I...

Read more »

Supă de spanac

Supa_de_spanac

O reteta de supa de spanac din: unt, spanac, concentrat de pui, ceapa, lapte, costita si nucsoara. Ingrediente: 50 g unt 175 g spanac fiert 500 ml concentrat de pui 1 ceapa tocata 500 ml lapte 100 g costita sau bacon (optional) un varf praf de nucsoara   Mod de preparare: Topeste untul intr-o...

Read more »

Scorpie-de-mare la grătar sau la tigaie, cu sos de măsline negre şi piure de lămâie

Scorpie_de_mare_la_gratar

O reteta de scorpie de mare la gratar din: sare de mare, coaja si zeama de lamaie, rozmarin, fileuri de scorpie de mare, ulei de masline, rucola, masline negre, ardei iute, ierburi, telina, usturoi, piper, otet balsamic, cartofi si lapte. Scorpia-de-mare este un peşte delicios, care însă conţine foarte mult lichid lăptos. Uneori, acest...

Read more »

Salată de smochine

Salata_de_smochine

O reteta de salata de smochine din: smochine, cassis, vin alb sec, zmeura, zahar pudra si piersici. Ingrediente: 16 smochine proaspete 8 cl Cassis (lichior de coacaze) 12 cl vin alb sec 250 g zmeura (decongelata) 2 lingurite zahar pudra 4 piersici coapte   Mod de preparare: Smochinele se curăţă de codiţe ia amân­două...

Read more »

Retete culinare: Ghiveci calugaresc

Ghiveci_calugaresc

O reteta de ghiveci calugaresc din: pulpa de vitel, ceapa rosie, rosii, cartofi, ardei capia, morcovi, telina, sare grunojasa, piper, ulei, patrunjel si cimbru verde. Ingrediente: 800 g pulpa de vitel 3 cepe rosii un kg rosii 8 cartofi 2 ardei capia 1 ardei verde 3-4 morcovi o telina radacina sare grunjoasa piper negru...

Read more »

Salata de cartofi noi cu pemset si parmezan

Salata_de_cartofi_noi_cu_pemset_si_parmezan

O reteta de salata de cartofi noi cu pesmet si parmezan din: cartofi, busuioc, usturoi, parmezan, ulei de masline si pesmet. Ingrediente: 700 g cartofi noi, taiati pe jumatate 1 legatura de busuioc, tocata grosier 2 catei de usturoi, zdrobit 25 g parmezan, ras 6 linguri ulei de masline 50 g pesmet 50 g...

Read more »

Rulou cu pui şi alune

Rulou_cu_pui_si_alune.png

O reteta delicioasa de rulouri cu: carne de pui, faina, praf de copt, oua, alune, salata verde, lapte, parmezan, ulei de masline, ardei iute, ceapa, usturoi, piper, sare, otet balsamic. Ingrediente: un piept de pui 250 g făină un pliculeţ praf de copt 4 ouă 100 g alune o salată verde 125 ml lapte...

Read more »

Borş de sfeclă roşie

Bors_de_-sfecla_rosie.png

O reteta delicioasa de bors cu:sfecla, cartofi, morcovi, oua, smantana, verdeata, sare, usturoi, castraveti, bors. Ingrediente: un kilogram şi jumătate de sfeclă 400 g cartofi doi morcovi două ouă 150 g smântână o legătură de verdeaţă sare usturoi castraveţi doi litri de apă un litru de borş Mod de preparare: Sfecla se curăţă, se...

Read more »

Papanaşi cu gem de caise

Papanasi_gem_de_caise.png

O reteta delicioasa de papanasi cu: branza de vaci, faina, oua, zahar, bicarbonat, coaja de lamaie, gris, ulei, smantana, sare, gem de caise. Ingrediente: un kg brânză de vaci 400 g făină 4 ouă 150 g zahăr 4 g bicarbonat coajă rasă de lămâie 100 g griş 200 ml ulei 500 g smântână un...

Read more »

Reteta zilei: Spaghete cu sos de rosii si chiftelute

Spaghete_cu_sos_de_rosii_si_chiftelute_3.jpg

O reteta de Spaghete cu sos de rosii si chiftelute din: ceapa, usturoi, rosii, carne de vita, carne de porc branza ricotta, ou, pesemt, parmezan, cimbru, patrunjel, sos de soia, sare, piper, usturoi, foi de dafin si patrunjel. Ingrediente pentru chiftelute: 1/2 ceapa tocata 2 catei de usturoi tocat 2 rosii decojite si fara...

Read more »

Supă curry cu clătite şi crevete

Supa_-curry_-cu_clatite_si_crevete.png

O reteta delicioasa de supa cu: fasole rosie, crevete, ceapa rosie, morcov, telina, radacina de patrunjel, lamaie, lapte dulce, oua, faina, sare, piper, ulei. Ingrediente: o conservă fasole roşie 500 g crevete decorticate o ceapă roşie un mor­cov o felie de ţelină o rădăcină de pătrunjel o lămâie 400 ml lapte dulce 3 ouă...

Read more »

Salată cocktail

Salata_cocktail.png

O reteta delicioasa de salata cocktail cu: ciuperci, hrisca, orez, ardei capia, ceapa, usturoi, masline, rosii cherry, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 200 g ciuperci 100 g hrişcă 50 g orez doi ardei capia o ceapă căţei de usturoi 100 g măsline feliate 200 g roşii cherry roşii 75 ml...

Read more »

Tarte cu jeleu de vişine

Tarte_-cu_-jeleu_de_visine.png

O reteta delicioasa de tarte cu: faina, unt, zahar tos, oua, visine, apa, amidon, gelatina, sare, zahar vanilat, ananas confiat. Ingrediente: 300 g făină 200 g unt 250 g zahăr tos două ouă 300 g vişine 250 ml apă 3 linguri cu amidon alimentar 10 g gelatină alimentară un sfert de linguriţă cu sare...

Read more »

Retete culinare: Ciorbă de burtă

Ciorba_de_burta.png

O reteta delicioasa de ciorba de burta din: apa, burta de vaca, ciolan de vitel, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, otet, galbenus, smantana, usturoi, ardei capia, sare, piper. Ingrediente: 4 litri de apă un kilogram burtă de vacă semifiartă un ciolan de viţel doi morcovi o rădăcină de pătrunjel două cepe 50 ml oţet...

Read more »

Somon cu ananas şi migdale

Somon_cu_-ananas_-si_migdale.png

O reteta delicioasa de somon cu: ananas, porumb baby murat, capere, migdale, nuca, oregano uscat, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de somon o conservă de ananas un borcan cu porumb baby murat o lingură cu capere 100 g migdale 100 g miez de nucă două lin­guri cu oregano uscat sare piper Mod de preparare:...

Read more »

Fursecuri cu rubarbar

Fursecuri_cu_rubarbar.png

O reteta delicioasa de fursecuri cu: faina, praf de copt, zahar tos, unt, ou, zahar vanilat, sare, gem de rubarbar. Ingrediente: 200 g făină o linguriţă cu praf de copt 80 g zahăr tos 150 g unt un ou două pliculeţe zahăr vanilinat un sfert de linguriţă cu sare un borcan cu gem de...

Read more »

Prăjitură cu magiun de Topoloveni

Prajitura_cu_magiun_de_Topoloveni.png

O reteta delicioasa de prajitura cu:oua, zahar tos, ulei, faina, magiun de prune, nuca, lamaie, ghimbir, praf de copt, zahar pudra. Ingrediente: două ouă 400 g zahăr tos 400 ml ulei de floarea-soarelui 600 g făină un borcan cu magiun de prune 100 g miez de nucă coajă rasă de lămâie şi de portocalăi...

Read more »

Hering cu gălbiori

Hering_cu_galbiori.png

O reteta delicioasa de hering cu:, galbiori, ceapa, usturoi, lamaie, sare, piper, vin alb sec, smantana, unt, busuioc. Ingrediente: un kilogram hering 500 g gălbiori două cepe 6 căţei de usturoi o lămâie sare piper 80 ml vin alb sec 125 ml smântână 20 g unt o lingură cu suc de lămâie busuioc Mod...

Read more »

Biscuiţi de ciocolată cu vişine

Biscuiti_de_ciocolata_cu_visine.png

O reteta delicioasa de biscuiti cu: faina, ciocolata neagra, cacao, zahar pudra, ou, zahar vanilat, esenta de migdale, cirese, nuca, sare, dulceata de visine. Ingrediente: 150 g făină 100 g ciocolată neagră două linguri cu cacao 60 g zahăr pudră un ou pliculeţe zahăr vanilat o linguriţă cu esenţă de migdale 200 g cireşele...

Read more »

Cartof umplut cu pui

Cartof_umplut_cu_pui.png

O reteta delicioasa de cartof umplut cu:dovlecel, piept de pui, smantana, faina, iaurt, usturoi, ulei de masline, marar, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi mai mari un dovlecel doi piepţi de pui 200 ml smântână 100 ml iaurt 150 g făină 6 căţei de usturoi 250 ml ulei de măsline mărar sare piper Mod de...

Read more »

Plăcintă cu fidea şi dovlecei

Placinta_cu_-fidea_-si_dovlecei.png

O reteta delicioasa de placinta cu: fidea, dovlecei, rosii cherry galbene, oua, branza telemea, barnza de vaci, nuca, salata rucola, sare, piper, unt. Ingrediente: două pachete fidea doi dovlecei 200 g roşii cherry galbene 5 ouă 300 g brânză telemea 200 g brânză de vaci 100 g miez de nucă salată rucola sare piper...

Read more »

Paste cu nuci si caise

Paste_-cu_-nuci_-si_caise.png

O reteta delicioasa de paste cu: prune, caise, nuca, zahar tos, scortisoara, cuisoare, unt, miere, suc de lamaie. Ingrediente: 300 g paste mici 4 prune 500 g caise 100 g miez de nucă 100 g zahăr tos o linguriţă cu pudră de scorţişoară un vârf de linguriţă cu pudră de cuişoare 100 g unt...

Read more »

Chiftelute de curcan cu hrişcă

Chiftelute_de_curcan_cu_hrisca.png

O reteta delicioasa de chiftelute cu: carne de curcan, paine, ceapa, usturoi, oregano, oua, dovlecei, hrisca, sare, piper, ulei, marar, faina. Ingrediente: 600 g carne de curcan o felie de pâine o ceapă doi căţei de usturoi o lin­gură cu oregano uscat două ouă doi dovlecei 150 g hrişcă sare piper ulei de floarea-soarelui...

Read more »

Clătite cu avocado şi anşoa

Clatite_cu_avocado_si_ansoa.png

O reteta delicioasa de clatite cu:avocado, faina, oua, zahar tos, bere blonda, unt, castraveti, ansua, smantana, maioneza, capere, marar, sare, piper. Ingrediente: 250 g făină 3 ouă 60 g zahăr tos 500 ml bere blondă 80 g unt doi cas­traveţi verzi două fructe de avocado un borcan cu fileuri de anşoa 200 g smântână...

Read more »

Vinete cu fenicul

Vinete_cu_fenicul.png

O reteta delicioasa de vinete cu: cartofi, fenicul, ardei gras, ardei capia, dovlecel, rosii, usturoi, ulei, branza de capra, sos de zmeura, sare, piper, menta. Ingrediente: doi cartofi două vinete un ardei gras un ardei capia un fenicul doi dovlecei două roşii 3 căţei de usturoi 250 ml ulei de floarea-soarelui 300 g brânză...

Read more »

Prajitura cu pere si mascarpone

Prajitura_cu_pere_si_mascarpone

O reteta de prajitura cu pere si mascarpone din: pere, oua, faina, mascarpone, zahar, unt, praf de copt, lamaie si sare. Ingrediente: 3 pere 3 oua 250 g faina 250 g mascarpone 150 g zahar 35 g unt 1 pliculet cu praf de copt 1 lamaie sare   Mod de preparare: Freacă untul cu...

Read more »

Dovlecei cu carne la cuptor

Dovlecei_cu_carne_la_cuptor.png

O reteta delicioasa de dovlecei cu: carne de pui, ceapa, paine, cartofi, pasta de tomate, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 4 dovlecei 500 g carne de pui două cepe două felii de pâine doi cartofi 3 linguri cu pastă de tomate 200 ml ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel Mod de preparare: Carnea de...

Read more »

Deserturi: Tarta cu mere

Tarta_cu_mere

O reteta de tarta cu mere din: mere, unt, zahar, scortisoara, zeama de lamaie, faina, apa, drojdie, ulei si sare. Ingrediente: 5 mere 1 lingura cu unt 100 g zahar scortisoara zeama de lamaie pentru aluat: 500 g faina 125 g zahar 150 ml apa 10 g drojdie 2 linguri cu ulei sare  ...

Read more »

Rizotto cu pui şi ciuperci

Rizotto_cu_pui_si_ciuperci

O reteta de rizotto cu pui si ciuperci din: ulei de masline, ceapa, orez, cimbru, vin alb, piept de pui, concentrat de pui, unt, ciuperci, usturoi, cascaval, rosii si busuioc. Ingrediente: 50 ml ulei de masline 2 cepe, tocate marunt 400 g orez cu bobul lung 1 lingurita de cimbru uscat 75 ml vin...

Read more »

Reteta zilei: Medalion de somon cu legume la cuptor pe pat de orez chinezesc

Medalion_de_somon_cu_legume_la_cuptor_pe_pat_de_orez_chinezesc_17

O reteta de Medalion de somon cu legume la cuptor pe pat de orez chinezesc din: somon, morcovi, ceapa rosie, paturnjel, telina, ierburi de provence, sare, piper, zeama de limeta, suc de rosii, orez si supa de pui. Ingrediente: 4 bucati medalion somon 2 morcovi 1 ceapa rosie 1 radacina patrunjel ¼ telina Ierburi...

Read more »

Chec cu marmelada de portocale

Chec_cu_marmelada_de_portocale

O reteta de chec cu marmelada de portocale din: unt, zahar brun, oua, marmelada, portocala, faina, zeama de portocala, zahar pudra si frisca. Ingrediente: 175 g unt 175 g zahar brun 3 oua 100 g marmelada 1 portocala, taiata felii subtiri+coaja rasa de la 1 200 g faina cu factor de crestere, cernuta pentru...

Read more »

Specialitate cu vinete si branza

Specialitate_cu_vinete_si_branza

O reteta de specialitate cu vinete si branza din: vinete, carne tocata de vita, sare, piper, ceapa, ulei de masline, patrunjel, telemea de vaca, oua, smantana, piure de rosii si vin rosu. Ingrediente: 6 vinete 500 g carne tocata de vita sare piper negru macinat 2 cepe ulei de masline 1-2 legaturi patrunjel 200...

Read more »

Briose cu lamaie

Briose_cu_lamaie

O reteta de briose cu lamaie din: faina, praf de copt, zahar brun, unt, oua, coaja de lamaie, zeama de lamaie si zahar pudra. Ingrediente: 150 g faina cu agent de crestere 1 lingurita praf de copt 150 g zahar brun 150 g unt nesarat, inmuiat 3 oua coaja rasa de la 2 lamai...

Read more »

Aperitiv cu vinete si branza

Aperitiv_cu_vinete_si_branza

O reteta de aperitiv cu vinete si branza din: vinete, usturoi, telemea de vaca, sare, piper, ulei de masline, rosii, patrunjel si seminte de pin. Ingrediente: 4 vinete 8 catei de usturoi 300 g telemea de vaca sare piper 4-5 linguri ulei de masline 4 rosii o legatura patrunjel 50 g seminte de pin...

Read more »

Retete culinare: Tort de ciocolata

Tort_de_ciocolata

O reteta de tort de ciocolata din: ciocolata amaruie, margarina, zahar brun, oua, praf de copt, faina, unt, zahar pudra, caramele, sare grunjoasa, frisca si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 200 g ciocolata amaruie cu 70% cacao, rupta 140 g margarina 200 g zahar brun 5 oua 1 lingurita praf de copt 100 g...

Read more »

Ciorbă de perişoare din pasăre, acrită cu corcoduşe

Ciorba_de_perisoare_din_pasare_acrita_cu_corcoduse

O reteta de ciorba de perisoare din pasare, acrita cu corcoduse din: carne de pasare, corcoduse, kardei, rosii, cartofi, ceapa, morcov, patrunjel, telina, pasta de fasole verde, orez, oua, sare, marar verde, leustean verde, apa si ulei. Ingrediente: 1 kg carne de pasare de curte (piept dezosat) 2 maini de corcoduse verzi 1 ardei...

Read more »

5 cocktailuri de vara

Cocktailuri_6.jpg

5 cocktailuri de vara:   Cocktail Lemon Twist   Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet mare Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – felii de lămâie şi câteva frunze de ţelină   Se serveste la orice oră Ingrediente: 20 g sfeclă fiartă şi tocată mărunt 80 g ţelină rădăcină crudă...

Read more »

Negresa cu nuca

Negresa_cu_nuca

O reteta de negresa cu nuca din: ciocolata menaj, cacao, unt, faina, zahar pudra, oua, nuca, praf de copt si sare. Ingrediente: 200 g ciocolata menaj 80 g cacao 250 g unt 65 g faina 250 g zahar pudra 4 oua 150 g nuca 1 pliculet cu praf de copt sare   Mod de...

Read more »

Vinete umplute cu piept de curcan

Vinete_umplute_cu_piept_de_curcan

O reteta de vinete umplute cu piept de curcan din: vinete, piept de curcan, ceapa rosie, usturoi, sare, piper, crema de branza mascarpone, patrunjel, ulei de masline si vin alb. Ingrediente: 2 vinete de marime medie 400 g piept de curcan o ceapa rosie 4 catei usturoi sare piper negru macinat 100 g crema...

Read more »

Prăjitură cu foi şi miere

Prajitura_cu_foi_si_miere

O reteta de prajitura cu foi si miere din: faina, nuca, miere, ou, zahar, unt, lapte, bicarbonat si smantana. Ingrediente: 400 g faina 100 g nuca 2 linguri cu miere 1 ou 150 g zahar 50 g unt 2 linguri cu lapte 3/4 lingurita cu bicarbonat pentru crema: 700 g smantana 120 g nuca...

Read more »

Retete culinare: Legume umplute

Retete_3

O reteta de legume umplute din: carne, orez, ceapa, ardei grasi, rosii, gulie, vinete, varza, vin alb, ulei si smantana. Ingrediente: 700 g carne (vita, porc, pasare) 20 g orez 1 ceapa 3 ardei grasi 3 rosii 1 gulie 2 vinete mici 1 varza mici alba 50 ml vin alb 50 ml ulei 50...

Read more »

Cafe Capriccio

Cocktailuri

Cafe Cpriccio din: cafea, cointreau, zahar vanilat si frisca. Ingrediente: 1/2 ceasca de cafea tare si fierbinte 4 cl Cointreau 1 lingurita de zahar vanilat 100 g frisca lichida   Mod de preparare: Turnam in 2 cesti cafeaua. Adaugam Cointreau si punem peste amestec frisca batuta cu zahar vanilat.  

Read more »

Supă ardelenească de agrişe

Retete_1

O reteta de supa ardeleneasca de agrise din: agrise, ceapa, morcov, telina, patrunjel, orez, smantana, galbenus, unt, patrunjel verde si sare. Ingrediente: 300 g agrise 1 ceapa 1 morcov 1 bucata telina 1 patrunjel 1 lingura cu varf de orez 2 linguri smantana 1 galbenus 25 g unt patrunjel verde sare   Mod de...

Read more »

Chifle cu sunca

Chifle_cu_sunca

O reteta de chifle cu sunca din: sunca de praga, banza de vaci, faina, lapte, ou, ulei, drojdie, zahar, sare si susan. Ingrediente: 200 g sunca de praga 150 g branza de vaci 600 g faina 300 ml lapte 1 ou 3 linguri cu ulei 10 g drojdie 1 lingurita cu zahar 1 lingurita...

Read more »

Prajitura cu gem de rubarba

Prajitura_cu_gem_de_rubarba

O reteta de prajitura cu crema de ou si rubarba din: unt, zahar tos, oua, faina, praf de copt, esenta de vanilie, lapte, frisca, vin alb si gem de rubarba. Ingrediente: 50 g unt nesarat 150 g zahar tos 3 oua 100 g faina cu factor de crestere, cernuta 1 lingurita praf de copt...

Read more »

Chiftele de curcan cu ghimbir

Chiftele_de_curcan_cu_ghimbir

O reteta de chiftele de curcan cu ghimbir din: carne de curcan, ardei iute, ghimbir, ceapa verde, pesemt, ou, maioneza, usturoi, coaja de lamaie, patrunjel, sare, piper, ulei, soia, ghimbir, frunze de lamaita, suc de lamaie si sos de soia. Ingrediente: 300 g carne fiarta de curcan 1 ardei iute rosu 1 lingura cu...

Read more »

Ciorba de perisoare olteneasca

Ciorba_de_perisoare_olteneasca

O reteta de ciorba de perisoare olteneasca din: carne, ceapa, orez, morcov, dovlecel, rosii, patrunjel, ardei, ou si otet. Ingrediente: circa 350 g carne (amestec vita si porc) 1 ceapa 2 linguri orez 1 morcov 1/2 dovlecel 2 rosii 1 legatura patrunjel verde sau leustean 1 ardei 1 ou 2 linguri otet   Mod...

Read more »