joi, 19 iulie 2012

Retete #42


Retete:

Reteta zilei: Salata de legume la gratar

Salata_de_legume_la_gratar_12

Daca tot e vremea gratarelor am zis sa fac o salata de legume la gratar din: rosii, ulei de masline, sare de mare, usturoi, ceapa, dovlecei, vanata, piper, otet balsamic, sare si zahar. Ingrediente: 1 kg rosii ulei de măsline sare de mare 1 capatana de usturoi 1 ceapa, curăţata şi tăiata în optimi...

Read more »

Somon prajit, in stil chinezesc

Somon_prajit_in_stil_chinezesc

O reteta de somo prajit, in stil chinezesc din: fileuri de somon, taitei, morcov, dovlecel, ardei gras, fasole verde, patrunjel, sos de soia, ghimbir, miere, mustar de dijon si ulei de susan. Ingrediente: 4 fileuri de somon 300 g taitei 1 morcov, razuit fasii 1 dovlecel, taiat felii 1 ardei gras rosu, taiat felii...

Read more »

Limonada cu cirese

Limonada_cu_cirese

O reteta de limonada cu cirese din: sirop de zahar, suc de lamaie, cirese si apa plata. Ingrediente: 30 ml sirop de zahar 50 ml suc proaspat stors de la o lamaie 5-6 cirese mari 100 ml apa plata (in functie de preferinte, poti incerca si cu apa minerala)   Mod de preparare: Scoate...

Read more »

Prajitura cu caise sau piersici

Prajitura_cu_caise_sau_piersici

O reteta de prajitura cu caise sau piersici din: oua, unt, iaurt, bicarbonat, faina, zahar, zahar vanilat, zeama de lamaie si caise. Ingredinete: 2 oua 80 g unt 200 g iaurt 1 1/2 lingurita bicarbonat 2 cani de faina 1 1/2 cana zahar zahar vanilat 1 lingurita zeama sau sare de lamaie 800 g...

Read more »

Tropical Cafe

Tropical_Cafe

O reteta de tropical cafe din: cafea, rom brun, zahar, frisca, zahar pudra si scortisoara. Ingrediente: 1 ceasca de cafea tare si fierbinte 2-4 cl rom brun 1 lingurita de zahar 100 g frisca lichida zahar pudra scortisoara   Mod de preparare: Punem romul si zaharul in cafeaua fierbinte. Batem frisca cu zaharul pudra...

Read more »

Legume ascunse

Legume_ascunse

Legume ascunse din: chiftele, mazare, rosii cherry, bulion, ulei, sare, piper, faina, margarina, apa si otet. Ingrediente: 10-12 chiftele (de carne, de legume, cum iti plac) 500 g mazare proaspata sau congelata 500 g rosii cherry 2 linguri cu bulion ulei sare piper pentru aluat: 340 g faina 250 g margarina 100 ml apa...

Read more »

Supa de rosii cu zdrente

Supa_de_rosii_cu_zdrente

O reteta de supa de rosii cu zdrente din: rosii, morcovi, ardei gras, oua, faina, ulei de masline, sare si frunze de telina. Ingrediente: 300 g rosii (sau 1 pahar mic de suc de rosii) 1/2 morcov 1/2 ardei gras 2 oua 2 lingurite faina 5 ml ulei de masline sare 1 frunza de...

Read more »

Peste cu sos de rosii si galuste de aluat

Peste_cu_sos_de_rosii_si_galuste_de_aluat

O reteta de peste cu sos de rosii si galuste de aluat din: ulei de masline, ceapa rosie, passata, vermut, supa de peste, gnocchi, file de peste alb, sos de ciuperci si frunze de busuioc. Ingrediente: 4 linguri ulei de masline 2 cepe rosii, taiate sferturi 2×500 conserve de rosii – passata 100 ml...

Read more »

Salată cu tăiţei transparenţi şi cu carne tocată

Salata_cu_taitei_transparenti_si_cu_carne_tocata

O reteta de salata cu taitei transparenti si cu carne tocata din: taitei transparenti, sare, ardei, ulei, carne tocata, piper, zeama de lamaie si sos de soia. Ingrediente: 200 g taitei transparenti sare 2 ardei rosii 3 lingurite ulei 400 g carne tocata amestecata piper negru macinat zeama de la 4 lamai 6 lingurite...

Read more »

Strudel cu spanac şi stafide

Strudel_cu_spanac_si_stafide

O reteta de strudel cu spanac si stafide din: faina, margarina, spanac, smantana, branza de vaci, oua, stafide, miez de floarea soarelui si sare. Spanacul este foarte sănătos dacă nu neapărat pentru fierul conţinut (destul de redus, mult mai mult conţinând ştevia), măcar pentru clorofilă. Ingrediente: 340 g faina 250 g margarina 100 ml...

Read more »

Vinete la cuptor

Vinete_la_cuptor

O reteta de vinete la cuptor din: vinete, sare, piper, pesmet, ulei de masline, unt, ceapa verde, bulion, rosii, usturoi, patrunjel verde si nucsoara. Ingrediente: 2 vinete curatate de coaja si taiate cubulete sare piper negru 4-5 linguri de pesmet 3 linguri ulei de masline 40 g unt 1 ceapa verde tocata marunt 1...

Read more »

Somon la tigaie cu broccoli

Somon_la_tigaie_cu_broccoli

O reteta de somon la tigaie cu broccoli din: rozmarin, fileuri de ansoa, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, piper, file de somon, ulei de masline, sare de mare, piper si broccoli. Pe lângă faptul că e delicios, somonul este o sursă preţioasă de grăsimi omega-3, fiind foarte benefic pentru sănătate. Ingrediente: frunzele...

Read more »

Friptura cu sparanghel si garnitura de cartofi

Friptura_cu_sparanghel_si_garnitura_de_cartofi

O reteta de friptura cu sparanghel si garnitura de cartofi din: carne tocata, ou, pesemt, patrunjel verde, usturoi verde, sare, piper, sparanghel verde, cartofi, bacon, margarina si ulei. Ingrediente: 300 g carne tocata 1 ou 4 linguri pesmet frunza de patrunjel verde usturoi verde sare piper 10 bucati sparanghel verde 600 g cartofi mai...

Read more »

Coroniţă din pastă de brânză şi ardei copţi

Coronita_din_pasta_de_brânza_si_ardei_copti

O reteta de coronita din pasta de branza si ardei copti din: ardei capia, branza de vaci, telemea, unt, smantana, oua, sunca, marar, piper, sare si gelatina. Ingrediente: 8 ardei capia copti, taiati pe jumatate 500 g branza de vaci 300 g telemea combinata de vaca si oaie 150 g unt 150 g smantana...

Read more »

Rizoto cu legume

Rizoto_cu_legume

O reteta de rizoto cu legume din: ulei de masline, ceapa, costita, orez, supa de legume, dovlecei, unt si parmezan. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 2 cepe mari, tocate 250 costita, taiata cuburi 500 g orez pentru rizoto 1,8 l supa de legume fierbinte 4 dovlecei razuiti 50 g unt 100 g parmezan...

Read more »

Lasagna cu legume

Lasagna_cu_legume

O reteta de lasagna cu legume din: foi lasagna, ciuperci, dovlecel, morcovi, telina, ceapa, ardei, rosii in bulion, suc de rosii, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 pachet foi lasagna 500 g ciuperci 1 dovlecel 3 morcovi 1 telina mica 3 cepe 1 ardei rosu 1 ardei galben 1 cutie rosii in bulion 1...

Read more »

Limonada cu ghimbir

Limonada_cu_ghimbir

O reteta de limonada cu ghimbir din: sirop de ghimbir, suc de lamaie, apa, lime si lamaie. Ingrediente: 30 ml sirop de ghimbir 50 ml de suc proaspat stors de la o lamaie 150 ml apa 3-4 felii de lime si lamaie pentru siropul de ghimbir: 500 g de zahar 450 ml de apa...

Read more »

Placinta stil pizza

Placinta_stil_pizza

O reteta de placinta stil pizza din: urda, smantana, ou, usturoi, cimbru, foitaj, rosii, pesmet, parmezan si lapte. Ingrediente: 125 g urda 1 lingura smantana 1 ou, batut 1 catel de usturoi, zdrobit 1 lingurita cimbru proaspat, plus cateva crengute 500 g foitaj 250 g rosii, taite sferturi 40 g pesmet 30 g parmezan...

Read more »

Vinete cu ardei si branza

Vinete_cu_ardei_si_branza

O reteta de vinete cu ardei si branza din: vinete, ulei de masline, ardei, branza de capra, unt si patrunjel. Ingrediente: 2 vinete mari 2 linguri ulei de masline 1 kg ardei rosu 500 g branza de capra 100 g unt patrunjel   Mod de preparare: Coci ardeii, îi cureţi, îi presari cu sare...

Read more »

Mousse de ciocolată

Mousse_de_ciocolata

O reteta de mousse de ciocolata din: crema de ciocolata, frisca, albusuri, zahar pudra, coaja de portocala, biscuiti si zahar vanilat. Ingrediente: 300 g crema de ciocolata cu 75% cacao 350 g frisca 4 albusuri 6 linguri zahar pudra coaja de portocala confiata biscuiti zdrobiti un plic zahar vanilat   Mod de preparare: Se...

Read more »

Tarta cu mazare

Tarta_cu_mazare

O reteta de tarta cu mazare din: aluat, carne de vita, dovlecel, ceapa, morcov, bulion, mazare, oua de prepelita, ou, unt, ulei, sare si piper. Ingrediente: 700 g aluat foitaj 500 g carne de vita tocata 1 dovlecel 1 ceapa mare 1 morcov mare 2 linguri cu bulion 400 g mazare 4 oua de...

Read more »

Salată din piept de pui cu muguri de soia

Salata_din_piept_de_pui_cu_muguri_de_soia

O reteta de salata din piept de pui cu muguri de soia din: unt, piept de pui, sare, piper, muguri de soia, ghimbir, usturoi, sos de soia, otet de sherry, ulei de soia si patrunjel. Ingrediente: 4 lingurite unt 4 piepturi mici de pui curatate (faa piele si oase) fiecare de circa 200 g...

Read more »

Anchoiade

Anchoiade_3

Anchoiade este un preparat provensal făcut din anşoa, bine mărunţite în mojar şi combinate cu nişte ulei de măsline, usturoi şi oţet din vin. Se poate servi ca sos pentru crudites sau se poate unge pe felii de pâine, care sunt date apoi la cuptor pentru câteva minute. In această formă, se serveşte deseori...

Read more »

Limonada cu struguri

Limonada_cu_struguri

O reteta de limonada cu struguri din: sirop de zahar, suc de lamaie, boabe de struguri si apa. Ingrediente: 30 ml sirop de zahar 50 ml suc proaspat stors de la o lamaie zemoasa 5-6 boabe de struguri (poti opta pentru rosii, albi sau un mix, pentru diversitate) 100 ml apa 3-4 boabe de...

Read more »

Bomboane în crustă de fistic

Bomboane_în_crusta_de_fistic

O reteta de bomboane in crusta de fistic din: biscuiti, faina de migdale, unt, rom, sirop de artar, sare, cafea, frisca, fistic si zahar. Ingrediente: 300 g biscuiti 100 g faina de migdale 150 g unt 100 ml rom natural 30 ml sirop de artar un praf sare un pliculet cafea instant 50 ml...

Read more »

Paste cu sos de urda

Paste_cu_sos_de_urda

O reteta de paste cu sos de urda din: paste, ulei de masline, dovlecel, coaja de lamaie, zeama de lamaie, urda si parmezan. Ingrediente: 500 g paste pappardelle sau taitei 1 1/2 linguri ulei de masline 3 dovlecei razuiti coaja rasa si zeama de la 1 lamaie + zeama de la 1/2 lamaie 250...

Read more »

Retete culinare: Rulada cu mere

Rulada_cu_mere

O reteta de rulada cu mere din: mere, oua, faina, zahar, zahar vanilat, ulei, unt, scortisoara si sare. Ingrediente: 2 mere 5 oua 5 linguri cu faina 5 linguri cu zahar 2 pliculete cu zahar vanilat 2 linguri cu ulei 1 lingurita cu unt scrotisoara sare   Mod de preparare: Curăţă merele de coajă,...

Read more »

Spaghete cu avocado si crevete

Spaghete_cu_avocado_si_crevete

O reteta de spaghete cu avocado si crevete din: spaghete, ulei de masline, crevete, usturoi, vermut, smantana, avocado si sos pesto. Ingrediente: 500 g spaghete 1 1/2 linguri ulei de masline 450 g crevete, decongelate 2 catei de usturoi, zdrobiti 225 ml vermut sau vin alb 225 ml smantana 1 avocado, taiat cuburi 3...

Read more »

Salata de telina cu sfecla rosie

Salata_de_telina_cu_sfecla_rosie

O reteta de salata de telina cu sfecla rosie din: telina, sare, sfecla rosie, pere, zeama de lamaie, oua, galbenusuri, otet din pere, ulei din samburi de struguri, ulei din samburi de struguri, ulei de nuca, piper alb, zahar, miez de nuca si coriandru. Ingrediente: 800 g telina (radacini) sare 4 sfecla rosii (circa...

Read more »

Specialitate gratinata

Specialitate_gratinata

O reteta de specialitate gratinata din: ciuperci, cascaval, bacon, patrunjel, vin alb, sare, piper si ulei. Ingrediente: 800 g ciuperci medii 150 g cascaval sau mozzarella 250-300 g bacon o legatura patrunjel 50 ml vin alb dulce sare piper negru macinat 3-4 linguri ulei   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile şi se spală....

Read more »

Cannelloni cu legume

Cannelloni_cu_legume

O reteta de cannelloni cu legume din: ulei de masline, ceapa, usturoi, vanata, rosii, foi de lasagna, smantana, cascaval, telemea, branza de vaci, mozzarella si busuioc. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa tocata 1 catel de usturoi zdrobit 1 vanata curatata de coaja si taiata cuburi 400 g rosii tocate in suc...

Read more »

Cartofi copti cu usturoi

Cartofi_copti_cu_usturoi

O reteta de cartofi copti cu usturoi din: cartofi, cimbru verde, sare de mare, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: un kg cartofi 1-2 fire cimbru verde sare de mare o capatana usturoi ulei de masline   Mod de preparare: Se spală cartofii. Se fierb în apă cu sare. Separat, se curăţă usturoiul. Jumătate...

Read more »

Reteta zilei: Pizza la gratar

Pizza_la_gratar_4

O reteta de pizza la gratar din: aluat de pizza, sos de pizza, usturoi, prosciutto, rucola, mozzarella, parmenzan si ciuperci. Ingrediente: aluat de pizza sos de pizza usturoi prosciutto rucola mozarella parmezan ciuperci   Mod de preparare: Incingeti gratarul. Intindeti aluatul de pizza in functie de marimea si forma gratarului. Coaceti aluatul pe ambele...

Read more »

Painici cu mozzarella si legume

Painici_cu_mozzarella_si_legume

O reteta de Painici cu mozzarella si legume din: paine, mozzarella, sos pesto, masline si ardei grasi. Ingrediente: o bagheta de paine 250 g mozzarella 150 g sos pesto 300 g masline, felii 300 g ardei grasi   Mod de preparare: Taie pe lat o bagheta de paine, in felii mai groase. Taie fiecare...

Read more »

Piept de pui pe pat de morcovi

Piept_de_pui_pe_pat_de_morcovi

O reteta de piept de pui pe pat de morcovi din: piept de pui, unt, morcovi, sare de mare, piper, boia iute, boia dulce, unt, cimbru verde si ulei de masline. Ingrediente: 1 kg piept de pui 100 g unt 10 morcovi sare de mare piper negru macinat o lingurita boia iute o lingurita...

Read more »

Ciorba deasa cu legume

Ciorba_deasa_cu_legume

O reteta de ciorba deasa cu legume din: cartofi, ulei de masline, ardei, morcovi, rosii, varza alba, ceapa, sare, piper, ciolan afumat si marar. Ingrediente: 5 cartofi 2-3 linguri ulei de masline 2 ardei 2 morcovi 6-8 rosii 200 g varza alba 2 cepe sare piper negru macinat 350 g ciolan afumat o legatura...

Read more »

Limonada cu capsuni

Limonada_cu_capsuni

O reteta de limonada cu capsuni din: sirop de zahar, suc de lamaie, capsuni si apa. Ingrediente: 30 ml sirop de zahar 50 ml de suc proaspat de la o lamaie 2-3 capsuni, taiate in jumatate sau felii 150 ml de apa o capsuna   Mod de preparare: Pune in pahar capsunile, sucul de...

Read more »

Salată de varză creaţă cu nuci

Salata_de_varza_creata_cu_nuci

O reteta de salata de varza creata cu nuci din: varza creata, sare, struguri, miez de nuci, ceapa, sos de carne de vitel, boabe de piper roz, mustar de dijon, otet din zmeura, piper, ulei de nuca, sunca si unt. Ingrediente:  1,2 kg varza creata sare 200 g struguri rosii/negri 200 g miez de...

Read more »

Briose cu legume

Briose_cu_legume

O reteta de briose cu legume din: margarina, oua, faina, pasta de chilli, sare, piper, piure de mazare, mazare, morcovi, pesmet alb si patrunjel. Ingrediente: 200 g margarina 4 oua 275 g faina o lingura pasta de chilli sare piper 100 g piure de mazare 100 g mazare boabe 2 morcovi pesmet alb patrunjel...

Read more »

Coffee Westindia

Coffee_Westindia

O reteta simpla de Coffee Westindia din: cafea, zahar, cuisoare, coaja de portocala, rom alb, frisca si scortisoara. Ingrediente: 1 ceasca de cafea tare si fierbinte 2 lingurite de zahar 1 cuisor 1/2 lingurita de coaja de portocala razuita 1 paharel de lichior cu rom alb putina frisca lichida un betisor de scortisoara  ...

Read more »

Marmeladă de vişine cu morcovi pentru umplutură

Ingrediente: 4 pahare vişine fără sîmburi 8 pahare morcovi curăţaţi şi tăiaţi în cuburi mici 2 pahare apă vanilie 1 kg zahăr   Mod de preparare: Se fierb morcovii pînă devin moi, se scurg şi se clătesc în apă rece. În acest timp se pun pe foc zahărul şi cele două pahare cu apă...

Read more »

Inel cu fructe de padure

  Ingrediente: 4 albusuri 225g zahar 1 lingura faina 1 lingurita zeama de lamâie 1 lingurita esenta de vanilie 300g frisca 175g zmeura 175g afine 50g unt frunze proaspete de menta pentru decor   Mod de preparare: Bateti albusurile spuma adaugând treptat zaharul. Când spuma se tine tare pe tel, puneti faina si zeama...

Read more »

Turte din susan

Ingrediente: 7 lg. susan 3 lg. seminte de floarea-soarelui 2 lg. alune de padure 2 lg. alune de pamant 5 lg. stafide 3 lg. fulgi de ovaz   Mod de preparare: In afara de susan, fulgii de ovaz si semintele de floarea-soarelui celelalte ingrediente se rasnesc. Stafidele se rasnesc separat si se incorporeaza in...

Read more »

Chec cu fasole verde

Chec cu fasole verde

  Ingrediente: 500 g făină 200 ml ulei 100 ml borş 50 g smântână 1/2 plic praf de copt sare Ingrediente umplutură: 1 kg fasole verde 100 g unt 200 g smântână 50 g făină sare 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Fierbi fasolea în apă cu sare şi o laşi să se...

Read more »

Piure de ardei cu rădăcinoase

Piure de ardei cu rădăcinoase

  Ingrediente: 2 ardei grasi 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 telina mica 1-2 linguri ulei apa   Mod de preparare: Cureti toate radacinoasele si ardeiul, le speli, tai radacinoasele cubuleţe, ardeii in jumatate si le pui la fiert cu uleiul si apa cat sa le acopere. După ce au fiert toate, cureti ardeiul...

Read more »

Peşte cu legume şi sos de vin

  Ingredinte: 500 g peşte proaspăt 1 dovlecel 1 ardei gras roşu 1 ţelină 1 ceapă 2 morcovi 200 ml suc de roşii 200 ml supă de legume 200 ml vin alb 50 ml ulei 50 g unt sare piper   Mod de preparare: Rumeneşti ceapa tocată în unt amestecat cu ulei, adaugi legumele...

Read more »

Desert rapid cu prune si budincă de vanilie

  Ingrediente: 16 prune 1 plic budincă de vanilie 16 biscuiţi cu cacao 1 plic frişcă 700 ml lapte 5 linguri zahăr 1 lin­guriţă scorţişoară măcinată 4 cupe sau castronele     Mod de preparare: Pregăteşti budinca cu 500 ml de lapte şi 3 linguri de zahăr. Speli prunele şi le tai bucăţi mai...

Read more »

Tort aperitiv cu sos de roşii şi şuncă de pui

Tort aperitiv cu sos de roşii şi şuncă de pui

  Ingrediente: 125 g făină 1 ou 250 ml lapte 500 g roşii 4 linguri ulei 250 g şuncă afumată de pui 2 linguri caşcaval ras 1 linguriţă busuioc tocat 1 linguriţă cimbru piper sare 2 linguri coniac 1 lingură unt   Mod de preparare: Amesteci făina cu oul, laptele, conia­cul şi puţină sare...

Read more »

Legume cu piept de pui si foi de dafin

  Ingrediente: 1 piept de pui 2 mor­covi 1 – 2 cepe 2 ardei graşi 200 ml ulei 500 ml apă 2 foi dafin sare o lin­gură condiment tip Vegeta   Mod de preparare: Tai carnea bucăţele şi le prăjeşti în uleiul fierbinte 3 – 5 minute, adaugi ceapa tăiată solzişori, ardeii graşi tăiaţi...

Read more »

Musaca de paste cu carne

Musaca de paste cu carne

  Ingrediente: 300 g paste (fundiţe, macaroane, scoici) 500 g carne tocată 3 cepe 100 ml ulei 4 roşii 5 ouă 400 ml lapte 2 linguri făină sare piper 100 g caşcaval   Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu sare 10 minute, apoi le pui într-o strecurătoare, le treci sub un jet...

Read more »

Slanina

  Ingrediente: slanina groasa cu sorici de pe spate slanina subtire de pe burta 2 kg sare grunjoasa   Mod de preparare: Taiati slanina in bucati, cea groasa de circa 10/25 cm, iar cea subtire de circa 15/30 cm. Frecati bucatile de slanina cu sare, pe toate partile, apoi asezati-le intr-un vas (de preferat...

Read more »

Tort regal

  Ingrediente blat:  100 g unt de migdale 100 g cocos mixat fin 2 lg miere  Ingrediente crema:o mana buna capsune inghetate,2 lg miere,1 cana caju crud,1 cana lapte de cocos (preparat astfel: 1 cana fulgi de cocos se mixeaza cu 3 cani apa se strecoara iar pulpa se pastreaza pt alte preparate delicioase),3...

Read more »

Cartofi copţi cu vinete şi usturoi

  Ingrediente: 1 kg cartofi 1 vânătă mică 3 linguri de ulei 1 ceapă mică 1 ardei gras roşu 2 căţei de usturoi cimbru 4 linguri de iaurt 1 legătură pătrunjel sau mărar   Mod de preparare: Speli cartofii şi-i pui la copt în cuptor. Vânătă tăiată mărunt o căleşti în ulei până se...

Read more »

Tort de pere cu cremă de migdale

  Ingrediente: 600 g făină 250 g unt 2 linguri zahăr 100 ml apă sare Pentru cremă ai nevoie de: 100 g unt 100 g zahăr 1 ou 250 g migdale 3 linguri esenţă de rom 1 lingură făină 6 pere 500 ml vin alb zeama şi coaja rasă de la o  lămâie 250...

Read more »

Salata de pui in aspic

  Ingrediente: 500g piept de pui 300g aspic (preparat din 20g gelatina) 500g cartofi 200g telina 250g mere 200g maioneza 1 lingura mustar 1 salata verde sare piper   Mod de preparare: Pieptul de pui se curata de pielite, se spala si se pune la fiert in apa cu o lingurita de sare. Cånd...

Read more »

Tarta cu ciocolata

  Ingrediente: 1 castron fistic 1 castron alune de padure 1 castron curmale fara samburi 1 praf de sare 2 avocado miere 1/2 betisor vanilie optional 100 g de stafide coaja de portocala rasa   Mod de preparare: Punem nucile si sarea in robotul de bucatarie si le maruntim punem curmalele (atentie, cand le...

Read more »

Prăjitură cu prune

Prăjitură cu prune

  Ingrediente: 500 g făină 400 g smântână 200 g zahăr 3 ouă 1 praf de copt 1 kg prune 100 g zahăr pudră     Mod de preparare: Speli prunele, le scoţi sâmburii, le tai felii şi le laşi deoparte. Baţi apoi ouăle cu smântână, zahărul, adaugi făina şi praful de copt şi...

Read more »

Carnati banateni

  Ingrediente: 1,5Kg carne de porc 500g slanina 3-4 catei de usturoi mari 5g boia de ardei dulce 5g coriandru 500ml supa de oase sare piper   Mod de preparare: Se taie în bucti carnea de porc si slanina si se dau prin masina de tocat. Se amesteca apoi cu usturoiul pisat, cu boiaua...

Read more »

Drob de vinete cu telemea

  Ingrediente: 3 vinete potrivite 5 linguri telemea rasă 4 linguri griş 1 legătură verdeaţă 2 ouă 1 linguriţă condiment tip Vegeta sau Delikat sare piper   Mod de preparare: Speli vinetele, le cureţi de coajă şi le tai cubuleţe pe care le fierbi în apă cu puţină sare, circa 20 de minute. Le...

Read more »

Hora trufelor

  Ingrediente: 200g stafide brune 150g stafide blonde 200ml vin licoros 100 ml rom 150 g smochine 100g nuci macinate 200g nuca de cocos 400g ciocolata menaj 200g zahar brun 100g miere   Mod de preparare: Stafidele se dau prin masina de tocat. La fel si smochinele, iar ciocolata de menaj se rade pe...

Read more »

Carnati de porc

  Ingrediente: 5m mate de porc 1 kg pulpa de porc 1 kg piept de porc 1 capatâna de usturoi 1 lingura cimbru 1 lingurita enibahar 1 lingurita piper 1 lingurita rozmarin 1 lingurita boia de ardei dulce sare   Mod de preparare: Intoarceti matele de porc pe dos si cu partea neascutita a...

Read more »

Compot de pere

Ingrediente: 1 kg pere 3 pahare apă 300 g zahăr zeama de la o lămîie o bucăţică de scorţişoară 2-3 cuişoare   Mod de preparare: Se curăţă perele de coajăşi se taie în patru; se curăţă sămînţa. Fiecare bucăţică se moaie în zeamă de lămîie. În acest timp se pun la fiert zahărul şi...

Read more »

Şerbet de flori de salcîm

Ingrediente: 750 g flori de salcîm 1 kg zahăr 1 l apă zeama de la 1/2 lămîie   Mod de preparare: Se curăţă floarea de salcîm la fel ca petalele de trandafir  şi se pune la fiert cu 1 l apă. După ce dă cîteva clocote, se ia de pe foc, se acoperă, se...

Read more »

Sote de conopidă cu morcovi si telină

Sote de conopidă cu morcovi si telină

  Ingrediente: 1 conopidă mică 3-4 morcovi 1 ţelină potrivită ulei sare condiment cu gust de legume 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Speli conopida, o desfaci în bucheţele, apoi cureţi morcovii şi ţelina şi tai morcovii bastonaşe, iar ţelina cubuleţe. Căleşti legumele în puţin ulei şi după 1-2 minute torni 2 căni...

Read more »

Salata de varza cu ficatei de pasare

  Ingrediente: 1 morcov mare 2 cepe mici 4 linguri ulei masline 250g varza acra 3 linguri vin alb 1 lingura otet de vin 300g ficatei de pasare 1 catel de usturoi 1 ramura marar uscat sare piper   Mod de preparare: Se curata morcovul si se da prin razatoarea mare. Se curata ceapa,...

Read more »

Hamburger de vita

O reteta simpla de hamburger de vita din: chifle, muschi de vita, unt, usturoi, sos warcester, ceapa rosie, rosii, salata verde, mustar, pasta de rosii, sare si piper. Ingrediente: 4 chifle mari 500g muschi de vita 100g unt 2 catei de usturoi 1 lingura sos Worcester 1 ceapa rosie mare 2 rosii potrivite 1...

Read more »

Ardei cu branză si roşii

  Ingrediente:  2 şi 1/2 kg ardei 400 – 500 g brânză de vacă (sau de oaie, dar ţine cont de diferenţa de gust) 500 g roşii sare ulei     Mod de preparare: Cureţi ardeii, îi speli şi îi tai bucăţi mai mici. Ii pui într-o cratiţă de tuci, cu ulei şi îi...

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 11(video)

Read more »

Salata de orez si ardei gras

  Ingrediente: 200g orez 4 ardei grasi (2 rosii, 2 verzi) 4 rosii mari 2 cepe potrivite (rosie, alba) 50ml ulei de masline 2 linguri otet 1 leg. marar sare piper   Mod de preparare: Orezul se alege, se spala in 2-3 ape si se fierbe in 2 litri de apa, in care ai...

Read more »

Tarte cu fructe de pădure şi frişcă

Tarte cu fructe de pădure şi frişcă

  Ingrediente aluat: 200 g făină 500 g migdale 50 g zahăr 1 ou 125 g unt coajă rasă de lămâie Ingrediente umplutură: 1 budincă de vanilie 400 ml lapte 2 linguri zahăr 200 g frişcă 200 g afine 200 g zmeură Mod preparare aluat: Treci migdalele prin maşina de măcinat nuci, apoi le...

Read more »

Friptură înăbuşită de viţel cu sos de ciuperci

Friptură înăbuşită de viţel cu sos de ciuperci

  Ingrediente: 1/2 kg carne de viţel 2 cepe 200 g ciuperci proaspete 6 roşii sare pătrunjel   Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o fierbi înăbuşit. In timp ce fierbe, cureţi ceapa, ciupercile şi roşiile, tai ceapa mărunt, ciupercile felii şi roşiile bucăţele. După ce s-a pătruns bine carnea şi...

Read more »

Piept de pui cu conopidă si garnitură de cartofi natur

  Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui 1 conopidă mică 1 ceapă ulei condiment tip Vegeta sare piper usturoi 4 linguri smântână   Mod de preparare: Speli conopida, o desfaci bucheţele şi le fierbi 5 minute în apă. Căleşti ceapa tăiată cubuleţe împreună cu pieptul de pui tăiat bucăţi. După ce s-a albit carnea,...

Read more »

Ardei umpluţi cu ficăţei şi pipote de pui

Ardei umpluţi cu ficăţei şi pipote de pui

  Ingrediente: 4 ardei graşi 200 g ficăţei 100 g pipote de pui 1 ceapă 5 ouă 2 felii de pâine sare 1 le­gătură pătrunjel verde 1 ceaşcă lapte   Mod de preparare: Speli ficăţeii şi pipotele, le pui la fiert în apă cu sare, iar separat fierbi 3 ouă. După ce au fiert...

Read more »

Sufleu cu mure

  Ingrediente: 4 ouă 100 g pesmet 600 g mure 1 vârf cuţit scorţişoară 150 g zahăr 1 lămâie 1 pliculeţ zahăr vanilat zahăr pudră 20 g unt   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahărul, coaja şi zeama de lămâie şi adaugi scorţişoara şi zahărul vanilat. Separat, freci pesmetul cu murele pasate şi...

Read more »

Dovlecei umplut cu branza de vaci

  Cureţi 4 do­vlecei, îi tai în jumătate, pe lungime, le scoţi miezul, îi opăreşti şi îi laşi să se scurgă. Intre timp, freci 150 g brânză de vaci cu 2 ouă şi 1 lingură de unt, apoi adaugi 1 legătură de mărar tocat şi sare după gust. Umpli dovleceii şi îi aşezi într-o...

Read more »

Omleta cu dovleac si branza de oaie

  Ingrediente: 5 oua dovleac o felie branza de oaie   Mod de preparare: Razi dovleacul pe răzătoarea cu ochiuri mici, razi şi brânza, adaugi ouăle, amesteci, apoi prăjeşti omleta în ulei încins. Când e gata o aşezi pe un pla­tou, o ornezi cu mărar tăiat fin, cu rondele de roşii şi ardei gras....

Read more »

Salata de gogosari in bulion

  Ingrediente: 400g bulion 200ml otet de 9° 200ml ulei 200g zahar 200ml apa 3 linguri mustar sau boabe de mustar  2-3 cuisoare 4-5 boabe de enibahar 1 foaie de dafin 1 lingura sare   Mod de preparare: Se pun la fiert intr-o oala incapatoare toate ingredientele si, când au dat in clocot, se...

Read more »

Legume cu ouă şi caşcaval la cuptor

Legume cu ouă şi caşcaval la cuptor

  Ingrediente: 3 dovlecei 1 vânătă 1 ceapă 1 ardei gras 2 roşii 5 ouă 100 g caşcaval 1 lingură făină 2 linguri ulei nucşoară piper sare  Mod de preparare: Cureţi un dovlecel, îl tai cubuleţe pe care le pui la fiert în apă cu sare, iar când sunt gata le pasezi. Cureţi apoi...

Read more »

Lebar

  Ingrediente: 1 intestin de porc mai gros 500g ficat de porc 500g slanina 1 lingura sare 1 lingurita rasa piper 1 vârf de cutit cuisoare pisate   Mod de preparare: Curatati matele ca la caltabosi. Taiati ficatul si slanina in bucatele, dati-o de doua-trei ori prin masina de tocat, apoi, adaugati sarea si...

Read more »

Salata orientala de iarna

  Ingrediente: 200g cartofi fierti 300g legume fierte (conopida, telina, morcov, mazare verde, fasole verde sau uscata) 2 oua fierte tari 1-2 cepe 2-3 andive 15-20 masline 6 linguri vinegreta sare piper   Mod de preparare: Cartofii, telina, morcovii, patrunjelul, ceapa si ouale se taie in rondele. Se pun intr-o salatiera, se adauga conopida...

Read more »

Ciorba de perisoare

Ingrediente: 100 gr. carne de vaca 1/2 buc. morcov 1/2 buc. patrunjel o felie telina o lingurita orez 1/4 felie franzela 2 linguri suc de rosii o lingurita zeama de lamiie o legatura leustean sare Mod de preparare: Se fierbe zarzavatul taiat marunt in apa cu sare si, cind este gata, se adauga perisoarele,...

Read more »

Ciorba de purcel cu legume

Ingrediente: 300 g pulpa porc 3-4 rosii 1 puisor de dovlecel 1 ceapa 1 cartof 1 bucatica de telina 1 patrunjel radacina 1 morcov 1 ardei gras 1 lingura cu ulei 4-5 fire de leustean 20 fire de spaghetti din orez 1lamaie 2 l apa sare Mod de preparare: Carnea se taie cubulete si...

Read more »

Mancare de dovlecei

  Ingrediente: 2 dovlecei mijlocii 2 roşii mari 2 – 3 cepe 1 căpăţână de usturoi 1 legătură de mărar cimbru busuioc 2 rădăcini de pătrunjel 5 morcovi pătrunjel verde 1 ceşcuţă cu apă condiment tip Maggi ulei pesmet sare piper Mod de preparare: Cureţi dovleceii şi îi tai felii de 1 cm grosime....

Read more »

Tarta cu brinza si portocale

Ingrediente: 1 budinca de vanilie 500 ml lapte zahar vanilat 200 g zahar un pachet foi de placinta 500 g brinza dulce sucul si coaja unei portocale un galbenus 1 portocala pentru ornat   Mod de preparare: Se fierbe budinca cu zaharul si laptele si apoi se lasa la racit. Brinza de vaci se...

Read more »

Albă ca Zăpada

Ingrediente blat: 9 linguri de zahăr 9 linguri de ulei 3 ouă 1 linguriţă de amoniac stins cu zeamă de lămâie 3 linguri de apă făină Ingrediente cremă: 700ml de lapte,4 linguri de făină,2 pachete de unt,1/2 kg de zahăr,coajă de lămâie.   Mod de preparare: Pregătiţi un aluat din ingredientele respective folosind atâta...

Read more »

Friptura de porc in aluat frantuzesc

Ingrediente: 100 gr.unt 750 gr. aluat frantuzesc 2 kg. carne 1 os cu maduva 1 ou 2 buc. morcovi o ceapa tocata fin sau rasa sare piper cimbru 2 foi de dafin Mod de preparare: Se sareaza si se pipereaza bucata de carne, se pune la fiert la foc potrivit, cu ceapa, morcovii taiati,...

Read more »

Retete de post:Salata de conopida

  Ingrediente: 1 conopida de marime medie 2-3 linguri de maioneza de post 2-3 catei de usturoi pisat patrunjel fin tocat sare piper dupa gust Mod de preparare: Se spala bine conopida, se pune la fiert in apa cu sare. Se scurge si se lasa sa se raceasca. Intre timp sa piseaza usturoiul si...

Read more »

Desert cu pişcoturi şi pere fierte în vin

Desert cu pişcoturi şi pere fierte în vin

  Ingrediente:  200 g pişcoturi 1 kg pere 1 lingură scorţişoară 150 g zahăr 1 l vin roşu 20 de cuişoare   Mod de preparare: Cureţi perele de coajă, înfigi câte 3-4 cuişoare în fiecare pară şi le pui să fiarbă în vinul roşu cu zahărul şi scorţişoara. După 7-8 minute dai fructele deoparte,...

Read more »

Prajitura Raphaelo

  Ingrediente blat: 5 oua 250 gr zahar 300 gr faina 5l g ulei 1 praf copt Ingrediente crema : 100 ml lapte, 200 gr smintana, 3 linguri de faina, un pachet unt, 250 gr zahar  pudra, nuca de cocos Mod de preparare: Se bat albusurile pana devin tari, se pun zaharul, galbenusurile si...

Read more »

Prăjitură cu nucă

  Ingrediente: 7 ouă 7 linguri cu apă 17 linguri zahăr 14 linguri făină un vârf de sare 3 linguri cacao 1 linguriţă unt 300 g nuca   Mod de preparare: Se bat gălbenuşurile spumă, apoi se adaugă zahărul treptat. Se adaugă albuşurile cu sare. Se pune apa, apoi treptat făina, apoi compoziţia se...

Read more »

Coasta de porc umpluta cu mere

Ingrediente: 750 gr. coasta proaspata 1/2 kg. mere cimbru sare piper 3-4 boabe ienibahar 1/2 pahar vin 1lingurita faina Mod de preparare: Se alege o coasta mai mult lunga decit lata, se taie la mijloc ca sa formeze o punga, lasind o margine de 2 cm imprejur. Se freaca cu sare, piper, cimbru si...

Read more »

Ciuperci umplute cu branza

Ingrediente: 10-12 ciuperci sare unt 2 linguri bune de branza patrunjel sau marar parmezan Mod de preparare: Se aleg ciuperci albe, frumoase si potrivit de mari. Se spala, tinandu-le pe masura ce se spala in apa cu putina lamaie ca sa nu se inegreasca. Deoparte se aseaza ciupercile intr-o cratita la foc sa se...

Read more »

Piept de pui la cuptor, cu vin si ardei murati

Ingrediente: 2 borcanele de ardei mici murati curatati de seminte si taiati in bucatele 8-10 catei de usturoi tocati marunt 1/2 cana de supa de pui 1 lingura de otet de vin alb 3/4 cana de vin alb ulei 4 jumatati de piept de pui fara os si fara piele batuti ca pentru snitel...

Read more »

Ciorba radauteana

  Ingrediente: 4 pulpe de pui cu tot cu spate sau 6-7 pulpe fara spate 4 morcovi, 2 radacini patrunjel sau pastarnac, 2 ardei capia sau grasi 5 galbenusuri de ou 400 grame smantana otet usturoi verdeata dupa gust Mod de preparare: Se pun la fiert, in aproximativ 2,5 l apa, pulpele si legumele,...

Read more »

Perişoare cu mărar

  Ingrediente: 600 g pulpă de porc 1 ceapă 3-4 legături mărar 1/2 ceşcuţă orez 5-6 linguri ulei 1 lingură bulion 1 lin­guriţă făină suc de roşii sare   Mod de preparare: Speli carnea, o tai cuburi şi o dai de două ori, împreună cu ceapa, prin maşina de tocat. Speli şi tai fin...

Read more »

Chiftelute de ton cu sos

  Ingrediente:  100gr fulgi de cartofi 350ml apă fiartă 400gr ton din conservă piper negru 3 linguri ulei sos chili 1 linguriţă făină 50ml lapte 2-3 linguri caşcaval ras 1 linguriţă unt sare patrunjel Mod de preparare: Chifteluţele: Pune fulgii de cartofi întru-un bol. Toarnă deasupra apa clocotită şi amestecă cu o furculiţă, până...

Read more »

Tocănită de hribi cu smantană si ceapa

O reteta simpla de tocanita de hribi cu smantana si ceapa din: hribi, ceapa, ulei, faina, smantana si condiment. Ingrediente: 300 g hribi 1 ceapă ulei 2 linguri făină 2 linguri smântână 1 lingură condiment   Mod de preparare: Speli hribii, îi pui la fiert în apă cu sare, căleşti apoi ceapa tăiată mărunt...

Read more »

Ciorbă de gulii cu perişoare şi cimbru

  Ingrediente: 1 gulie 300 g carne slabă tocată 2 morcovi 1 ceapă mare 1 ardei 250 ml suc de roşii 2 linguri orez 1 ou 1 lingură griş 100 ml ulei 1 legătură mărar cimbru 1 cană borş   Mod de preparare: Cureţi legumele, trecii gulia şi morcovii pe râzătoare, tai ceapa mărunt...

Read more »

Branzoaica cu afine

Ingrediente aluat: 230 g faina 2 linguri amidon 125 g unt rece 75 g zahar un ou. Ingrediente umplutura: 500 g afine proaspete, congelate sau din compot, 10 biscuiti cu aroma de migdale, 4 oua,500 g branza de vaci, 100 g zahar, sucul si coaja rasa de la o lamaie, 2 linguri amidon, 2...

Read more »

Castel

  Ingrediente: 250g zahăr 50g untură 1 linguri miere de albine 2 ouă 1 linguriţă amoniac 1 linguriţă bicarbonat 4-5 linguri lapte 600g făină Ingrediente crema: 2 budinci care se fierb în 600ml lapte şi după ce se răcesc se amestecă cu un unt stors de apă şi frecat cu 250g zahăr. Ingrediente glazură...

Read more »