luni, 16 iulie 2012

Retete #38


Retete:

Carne de curcan cu conopida sau brocoli

  Ingrediente: 150g conopida 1 lingura supa de legume 150g carne sau rulada de curcan 150g ciuperci cateva picaturi de ulei masline picaturi lamaie sare 1 lingura de smantana dietetica   Mod de preparare: Se desface bucatele conopida iar piciorusele se fierb in 175ml apa, laacres-a adaugat1 lingura de supa, timp de 15 minute....

Read more »

Trufe de cafea

Ingrediente: 1 gălbenuş de ou 250 g zahăr pudră 250 g unt 1 linguriţă esenţă de cafea naturală ciocolată granulată sau cacao   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşul cu zahărul pînă ce se face ca o cremă, adăugînd cîte un pic de esenţă de cafea rece şi bine strecu­rată. Separat se freacă untul...

Read more »

Pateu de masline

  Ingrediente: o cana masline fara samburi un avocado 1 lg otet de mere/zeama de lamaie 1 catel usturoi un sf de ceapa tocata   Mod de preparare: Punem toate in robotul de bucatarie si blend pana devine ca o crema. Delicios, merge de minune cu paine, ardei, castraveti cu ce mai doriti.  ...

Read more »

Caise si mere in albus

  Ingrediente: 8 caise 500 g mere 2 linguri zahăr 2 albuşuri   Mod de preparare: Curăţăm merele de coajă şi le tăiem în patru, ca pentru compot. Le punem într-o crăticioară cu puţină apă şi cu o lingu­riţă de zahăr şi le aşezăm pe plită. Cînd merele au fiert pe jumătate, adăugăm caisele...

Read more »

Ciorbă de dovlecel cu lapte acru

  Ingrediente: 1 dovlecel potrivit 1 ceapă 1 roşie 50 ml ulei 2 l lapte acru sare 1 legătură mărar   Mod de preparare: Cureţi dovlecelul de seminţe şi coajă şi-l tai cubuleţe de 3/3 cm. Intr-o oală căleşti ceapa în ulei, stingi cu 1 l de apă şi potriveşti de sare, iar când...

Read more »

Gogosi (Chafele)

  Ingrediente: 6 linguri făină 1/2 lingură ulei 15 g drojdie sare apă (cit cuprinde compoziţia) ulei pen­tru prăjit   Mod de preparare: După ce amestecăm bine produsele, lă­săm aluatul să crească. Cînd a crescut, îl batem din nou şi îl lăsăm să crească, încingem uleiul într-o tigaie şi cu o lin­guriţă luăm bucăţele...

Read more »

Crema de branza cu ardei

  Ingrediente: 1 ardei kapia rosu 1 cana seminte de floarea soarelui inmuiate 1/4 cana apa rece 2g fulgi de drojdie 1lingurita sare 1 ceapa mica 2 catei de usturoi 1lingura seminte de susan 2  zeama de lamaie   Mod de preparare: Se mixeaza toate ingredientele in robotul de bucatarie pana rezulta o crema...

Read more »

Chisel de fructe

  Ingrediente: 800 g fructe 150 g zahăr 3 pahare apă 150 g făină de cartofi   Mod de preparare: Curăţăm şi spălăm fructele : fragi, zmeură, vişine, coacăze roşii etc. Le pi­săm într-o piuliţă de piatră sau le sfărîmăm cu lingura, adăugăm apă rece şi strecurăm zeama printr-un tifon. Luăm un pahar din...

Read more »

Pesmeţi englezeşti

Ingrediente: 2 ouă 1/2 baton vanilie 250 gh zahăr pudră 1/2 pahar lapte sau smîntînă 15 g praf amoniac făină cît cuprinde   Mod de preparare: Se freacă spumă zahărul cu ouăle, se adaugă vanilia baton uscatăşi pisată cu puţin zahăr, smîntînăşi amoniacul. Se amestecă bine şi se frămîntă cu făină un aluat potrivit...

Read more »

Aluat cu drojdie

  Ingrediente: 400 g făină 150 g unt 3-4 gălbenuşuri 1 pahar apă sau lapte 20-25 g drojdie 1 pahar lapte 1/2 linguriţă sare 1 linguriţă zahăr   Mod de preparare: Preparăm întîi plămădeala : punem în­tr-o oală. jumătate din întreaga canti­tate de făină şi peste ea turnăm drojdia desfăcută cu apă călduţă, într-un...

Read more »

Crema de branza din caju

  Ingrediente: 200g caju (muiat peste noapte) 1 lingurita sare  1-2 curmale (preferabil muiate anterior ~ 30 minute) un varf de cutit de miere   Mod de preparare: Caju  se ia frumusel si se clateste sumar, se pune intr-un castron (pana la jumatate) si se toarna apa pana se umple castronul. I se ureaza...

Read more »

Supă de conopidă cu roşii

  Ingrediente: 1 conopidă 6 roşii 1 ceapă 1 morcov 1 legătră pătrunjel 2 ardei graşi 2 cartofi 50 ml ulei sare 3 l apă   Mod de preparare: Speli conopida şi o laşi pen­tru 30 de minute în apă cu sare. Cureţi morcovul, pătrunjelul, ardeiul, ceapa, dai morcovul pe răzătoarea mare, iar pe...

Read more »

Pesmeţi albi cu migdale

Ingrediente: 1 pahar zahăr pudră 1/2 pahar unt topit şi răcit 4 gălbenuşuri răscoapte date prin sită 2 ouă întregi vanilie făină cît cuprinde 3 linguri migdale tăiate   Mod de preparare: Se freacă zahărul, untul şi cele două ouă crude întregi pînă ce se obţine o spumă. Se adaugă vanilia şi gălbenuşurile răscoapte...

Read more »

Vinete umplute cu pesmet si roşii

  Speli 4 vinete, le tai în două pe lungime, le dai într-un clocot. Le scoţi şi le laşi să se scurgă. Cu o linguriţă le scoţi miezul şi le laşi deoparte. Toci miezul de vinete, îl amesteci cu 4-5 linguri de pesmet, 1 ou, 1 roşie tocată, câteva fire de pătrunjel, usturoi tocat...

Read more »

Fasole păstăi cu ouă si smantană la cuptor

  Ingrediente: 1 kg fasole păstăi 3 ouă 1 lingură făină 1/2 pahar smântână 2 linguri unt sare după gust   Mod de preparare: Rupi codiţele păstăilor, speli fasolea şi o fierbi în apă clocotită şi sărată. O scurgi apoi de zeamă şi o aşezi într-o cratiţă unsă cu unt topit. Baţi ouăle cu...

Read more »

Găluşte din cartofi şi gris cu vişine

  Ingrediente: 1 şi 1/2 kg cartofi 350 g făină 1 ouă 3 linguri griş 150 g unt sau margarina 400 g vişine fără sâmburi 2 linguri zahăr pudră sare   Mod de preparare: Speli cartofii, îi fierbi în coajă, cureţi cât sunt calzi şi îi dai prin maşina de tocat. Amesteci apoi pasta...

Read more »

Legume prajite in stil costarican

  Ingrediente: 1 ceapa mare 1 dovlecel curatat si taiat in rondele 1 vanata, taiata in rondele 1 ardei gras galben, taiat fasii 5 -6 ciuperci mari, curatate si taiate in jumate 125 ml sos de soia 125 ml apa Mod de preparare:  Se amesteca toate legumele. Se amesteca sosul de soia si apa....

Read more »

Salata Nicosia

  Ingrediente: 1 ou rosii dupa gust ardei grasi salata 1/2 ceapa alba mica 40g de ton in suc propriu 1 felie cascaval 1/2 catel usturoi 1 lingura otet sare piper 2 linguri ulei de masline 3 masline negre 4 frunze busuioc   Mod de preparare: Oul se fierbe tare, se taie in sferturi....

Read more »

Caise cu frisca

Ingrediente: 10 caise 200 g zahăr 1/2-2 pahar apă 500 g friscă   Mod de preparare: Tăiem în două jumătăţi egale caise conservate (în borcan) sau proaspete, nu prea coapte. Punem într-o cratiţă zahărul cu apa, lăsîndu-1 să se topească la foc moale. Adăugăm caisele, tragem cratiţa la foc iute să dea un clocot....

Read more »

Spaghete cu fasole verde si sunca

  Ingrediente: 150g fasole verde 100g fasole alba 1/2 ceapa rosie 1 usturoi 2 linguri ulei de masline 1/2 lingura de marar uscat sare piper 2 linguri smantana dietetica 80g spaghete 25g sunca slaba   Mod de preparare: Fasolea verde se fierbe 7 minute in apa cusare, se scoate si se taie tecile jumatati.Fasolea...

Read more »

Pesmeciori din albuş

Ingrediente: 70 g unt topit 150 g zahăr pudră 1 praf vanilie 7 albuşuri bătute spumă 3-4 linguri zahăr vanilat 150 g făină unt pentru formă   Mod de preparare: Se freacă spumă zahărul cu untul, se pune praful de vanilie şi făina, amestecînd bine, apoi se adaugă albuşurile spumă, amestecînd uşor. Se toarnă...

Read more »

Maioneza de avocado

  Ingrediente: 1 avocado bine copt zeama de la 1/2 lamaie 1 lingurita rasa mustar sare ulei de floarea soarelui presat la rece   Mod de preparare: Avocado se scobeste de miez, se paseaza la robot pana rezulta o pasta omogena. Se adauga apoi zeama de lamaie, sarea si mustarul si se mixeaza. La...

Read more »

Pituci de conopidă

  Ingrediente: 1 kg conopidă 150 g unt 100 g făină 250 ml lapte 4 ouă 250 g smântână 150 g caşcaval sare   Mod de preparare: Cureţi conopida şi o laşi într-un vas cu apă pentru 30 de minute, apoi o pui la fiert in apă clocotită cu sare. După ce a fiert,...

Read more »

Salată de cartofi cu roşii, masline si tarhon

  Ingrediente: 1 kg cartofi 3 roşii 10 masline 1 legatura patrunjel putin tarhon 2 linguri mustar   Mod de preparare: Fierbi cartofii, ii cureti, ii tai rondele si ii amesteci cu ceapa, doua rosii taiate felii, verdeata tocata si mustarul. Asezi totul intr-o salatiera si garnisesti cu frunze de salata, felii din rosia...

Read more »

Pesto de rucola

  Ingrediente: 100-150 g rucola proaspata  100 g seminte de pin,nuca,alune de padure crude 2 catei de usturoi 4-5 lg fulgi de drojdie sare dupa gust ulei extra virgin de masline   Mod de preparare: Rucola se spala sub jet de apa rece, se scurge si se lasa la uscat pe un servet de...

Read more »

Mancare de fasole verde cu cartofi si smantană

  Ingrediente: 500 g fasole verde 500 g cartofi 2 cepe mari 2 morcovi potriviţi 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel smântână (cine vrea o poate înlocui cu maioneză)   Mod de preparare: Fasolea o cureţi, o tai în două, o speli şi o laşi să se scurgă de apă. Cureţi şi ceapa, şi...

Read more »

Supă de perişoare de branză

  Ingrediente: 150 g brânză de vaci 2 linguri griş 1 ou 2 linguri unt 200 g smântână 1 lingură făină 1 legătură mărar sare piper 1 lămâie   Mod de preparare: Freci gălbenuşul cu 1 lingură de unt, adaugi pe rând mărarul tocat, sarea, brânza de vaci şi grisul. La sfârşit încorporezi albuşul...

Read more »

Aluat de placinta

  Ingrediente: 400-500 g făină 1 lingură unt sau untură 1 lin­guriţă ulei un praf de sare unt sau untură pentru uns formele   Mod de preparare: Turnăm făina pe masă. Scoatem 2-3 linguri de făină şi le punem la o parte pentru presărat. Facem o adîncitură în care punem untura, uleiul şi sarea....

Read more »

Macaroane cu nuci si zahar

  Ingrediente: 500 g macaroane 150-200 g zahăr 200 g nuci (miez) 100 g unt    Mod de preparare: Fierbem macaroanele. Le strecurăm, le punem într-un vas rezistent la foc, aşe- zîndu-le astfel ; un rînd de macaroane, un rînd de nuci date prin maşină şi zahăr pisat etc. La sfîrşit nuci şi za­hăr....

Read more »

Paine raw

  Ingrediente: 2 cani faina integrala 1 cana tarate de grau 1/4 cana faina din seminte de in 2 lg seminte de susan 1lingurita sare 3 lg ulei presat la rece apa cat cuprinde   Mod de preparare: Am pus toate ingredientele intr-un bol si am adaugat apa calda cat sa se formeze un...

Read more »

Painici graham din migdale

Ingrediente: 200g migdale 150g seminte de in tarate de psyllium 5 linguri fulgi de drojdie 2 linguri sare   Mod de preparare: Introduci migdalele in blender cu apa sau rejuvelac (retea de rejuvelac este in plina redactare si-ti va parveni in curand) cat sa le acopere. Procesezi pana facem fibrele chisalita din doua ratiuni: ...

Read more »

Tort de albus

  Ingrediente: 250 g zahăr pudră 4 albuşuri 1 linguriţă unt 500 g frişcă   Mod de preparare: Batem albuşurile, adăugăm zahărul in albuşuri şi batem din nou.Ungem cu unt o tavă şi o ţinem puţin la rece. Luăm un cornet cu săculeţ, pu­nem în el aibuşul bătut spumă cu zahăr şi facem pe...

Read more »

Dressing pentru salate

  Ingrediente: 3/4 cana seminte susan sucul de la 1 lamaie 1 lingura ginger ori ghimbir (optional) 2 linguri ulei masline presat la rece 2 catei usturoi sare Mod de preparare: Semintele de susan se inmoaie pentru 1h, dupa care se pun in blender pana la omogenizare cu toate  celelalte ingrediente. Tahini este de...

Read more »

Chec englezesc

Ingrediente: 400 g unt proaspăt 1 pahar smîntînă 6 ouă 1 linguriţă amoniac praf 200 g nuci tăiate 200 g stafide albe 100 g migdale pisate 1 pahar făină 1/2 pahar fructe din dulceaţă 400 g zahăr pudră zeama de la 1/2 lămîie vanilie grăsime şi făină pentru formă   Mod de preparare: Se...

Read more »

Cornet cu frişcă sau cremă

Ingrediente: 100 g unt 100 g zahăr pudră 1 ou 1/2 pahar vin 2 linguri ulei 2 linguri rom făină cît cuprinde Ingrediente crema: 500 g lapte, 2 linguri făină, 3 ouă, 100 g unt, 250 g zahăr, 1 praf de vanilie, ou pentru uns.   Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul...

Read more »

Salata de peste cu granule de soia

  Ingrediente: 150g cod 1 foaie dafin 1/2 lamaie 25 g granule soia 1 ceapa patrunjel verde 3 linguri de otet sare piper 1 lingura ulei de masline   Mod de preparare: Pestele se fierbe cu o frunza de dafin, 2 felii de lamaie,2 linguride otet, sare si 200ml apa 12 minute la foc...

Read more »

Crema de branza cu spanac

  Ingrediente: 1 1/2 cana caju crud inmuiat timp de o ora in apa rece 1/2 cana apa sare de mare 1 lg zeama de lamaie 3 cani spanac proaspat 2-3 catei usturoi  ierburi aromate   Mod de preparare: Primele patru ingrediente se mixeaza in blender timp de cateva minute pana rezulta o pasta...

Read more »

Aluat fara drojdie

  Ingrediente: 400 g făină 3 gălbenuşuri 1/2 pahar apă sare   Mod de preparare: Cernem făina pe masă, facem la mijloc o adincitură în care punem sarea şi găl­benuşurile. Adăugăm apă rece şi ames­tecăm atent cu cuţitul. Cînd gălbenuşu­rile s-au amestecat cu apa, începem să adăugăm treptat făina, lucrînd întîi cu cuţitul sau...

Read more »

Sufleu de mere

Ingrediente: 6 mere mari 6-7 albuşuri 1/2 pahar zahăr scorţişoară pisată   Mod de preparare: Se bat spumă albuşurile şi se amestecă cu zahărul şi cu o pastă din mere obţinută prin coacerea merelor şi trecerea lor prin sită. Se adaugă scorţişoară pisată, se pune în formă smălţuită sau de piatrăşi se ţine la...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Rum Fix (video)

  Ingrediente: 1 tsp caster sugar 30 ml lemon juice 2 tsp water 75 ml dark or light rum 1 maraschino cherry 1 lemon slice ice cubes 1 shot measure 1 barspoon or stirrer 1 highball glass 1 chopping board 1 knife 1 straw   Cum se prepara Cocktail Rum Fix

Read more »

Caise in aluat

  Ingrediente: aluat pentru prăjit 10 caise 1 lingură zahăr cîteva picături de rom l/2 lingură unt sau un­tură   Mod de preparare: Alegem caise frumoase, nu pjea coap­te. Le scoatem sîmburii. Tăiem fiecare caisă în două. Le punem într-un castron şi le presărăm cu puţin zahăr pisat. Le stropim cu cîteva picături de...

Read more »

Salata cu avocado

Ingrediente: 1 rosie 1/2 ardel gras cateva buchetele de conopida 1/2 de ceapa mica 1 avocado(nu trebuie sa fie foarte copt) ardel iute sare  piper otet de mere putin ulei de floarea soarelui presat la rece   Mod de preparare: Taiem toate ingredientele marunt, avocado-ul il frecam cu furculita cu putina sare daca putem...

Read more »

Salată de roşii cu mazăre nouă

Ingrediente: 400 gr roşii 50 gr mazăre nouă 20 gr ceapă verde (2 fire) 5 gr mărar (4-5 fire) 1 lingură ulei presat la rece 1 lingură suc de lămâie sare   Mod de preparare: Tocaţi roşiile mărunt, la fel ceapa şi mărarul. Amestecaţi toate ingredientele şi condimentaţi.   Pofta buna!

Read more »

Salată din carne de pasare cu legume

  Ingrediente: 1 piept de pasăre 1 albuş 1 morcov mic 1/2 cartof 1/2 rădăcnă de pătrunjel 1/2 ţelină sare 4 fire de pătrunjel     Mod de preparare: Cureţi legumele, le fierbi în apă cu sare, apoi t le scurgi şi le treci împreuna cu cu carnea tocata prin maşina de tocat. Adaugi...

Read more »

Orez de legume cu legume

  Ingrediente: 1 conopida ulei de masline  (5-6 linguri) ceapa rosie 1/2 ceapa medie 1/2-1 lamaie seminte de floarea soarelui hidratate pret de 8 ore  2-3 linguri canepa, seminte decorticate patrunjel o mare legatura sare dupa gust orez   Mod de preparare: Se insfaca leguma cea alba de inocenta; conopida, am vrut sa spun....

Read more »

Pesmeţi cu lămîie

Ingrediente: 200 g unt 100 g zahăr pudră 300 g făină 1 praf vanilie sau puţină coajă de lămîie zeama de la o lămîie 1 albuş de ou 2-3 lin­guri nuci pisate   Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul pînă ce se face ca o spumă, se adaugă zeama de la o...

Read more »

Clătite cu cremă de banane

  Ingrediente clatite: 2 ouă 2 căni sifon 4 lin­guriţe zahăr 1 cană făină ulei sare Ingrediente cremă: 6 banane 2 gălbenuşuri 1-2 linguri smântână 1 lingură zahăr pudră Mod preparare clătite: Baţi ouăle cu zahărul şi puţină sare, adaugi sifonul, făina în ploaie şi amesteci până obţii o compoziţie ca o smântână subţire....

Read more »

Mere cu frisca

  Ingrediente: 5 mere 3 linguri zahăr l/2linguriţă peltea 1 ceaşcă frişcă   Mod de preparare: Alegem mere potrivite. Le curăţăm şi le scoatem seminţele. Le punem să fiarbă întregi cu zahărul şi cu un pahar de apă. Le lăsăm să fiarbă încet, pînă ce se for­mează un sirop bine legat. Apoi le luăm...

Read more »

Sos de rosii in stil italian

  Ingrediente: 4 rosii coapte 1-2 rosii uscate la soare (hidratate 30 min) 2 linguri ulei masline presat la rece 2-3 catei de usturoi sare piper oregano maghiran cimbru   Mod de preparare: Amestecati toate ingredientele intr-un aparat de bucatarie. Daca este nevoie adaugati si apa in care au stat rosiile. Folositi acest sos...

Read more »

Aluat frantuzesc

  Ingrediente: 400 g făină 400 g unt 1 pahar apă sare   Mod de preparare: Lucrăm la rece. Alegem făină de ca­litate superioară, bine uscată. O cernem pe masa de aluat. Facem la mi loc o adîn­citură în care turnăm, încet, un pahar de apă, adăugăm sare. Luăm un cuţit şi amestecăm atent...

Read more »

Conopidă cu sos de roşii

  Ingrediente: 1 conopidă 1 cană de suc de roşii 100 g caşcaval 2 linguri de unt sare 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Desfaci conopida în bucheţele, o speli bine şi o fierbi in apa cu sare. Cand este fiartă o scurgi, o sărezi şi o pui într-o cratiţă unsă cu unt....

Read more »

Pesmeţi cu smîntîna

Ingrediente: 3/4 pahar zahăr 3 gălbenuşuri 2 ouă întregi 1/2 linguriţă bi­carbonat 1 pahar smîntînă 1/2 pahar unt sau untură vanilie făină cît cuprinde   Mod de preparare: Se freacă zahărul cu gălbenuşurile şi ouăle întregi, se adaugă vanilia şi smîntîna, bicarbonatul şi untul, se amestecă bine. Se pune făina şi se frămîntă cu...

Read more »

Legume marinate cu maioneza de mustar

  Ingrediente: 1 bucata pastarnac 1 bucata ceapa 1morcov mare 1 jumatate ardei gras 1-2 bucati gogonele (murate gata sau crude) 1 bucata telina tulpina sau frunzele de telina   Ingrediente marinata: apa 1/2 castronas ,otet de mere 1/2 , ulei de masline 1-2 linguri ,foi de dafin 3-4 frunze uscate, sare,1 lingurita coriandru...

Read more »

Painici graham din seminte de floarea soarelui

Ingrediente: 200g seminte de floarea soarelui,hidratate 150g seminte de in tarate de psyllium 5 linguri fulgi de drojdie  2-3 linguri sare   Mod de preparare:  Semintele de floarea soarelui, impreuna cu apa (daca avem rejuvelac, il folosim in toate blenduitele, inclusiv painicile de floarea soarelui) cat sa le acopere, sunt introduse in blender. Le...

Read more »

Bors de sfecla rosie cu verdeturi de primavara

  Ingrediente: 1 sfecla rosie 1 radacina telina 1 morcov 3 fire ceapa verde 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 2-3 linguri leustean uscat putin chimen macinat 1 lingurita boia de ardei dulce 500 ml bors 1 lingura ulei de masline sare apa pana se umple vasul   Mod de preparare: Radacinoasele se toaca...

Read more »

Vinete umplute cu ceapă

  Ingrediente: 4 vinete lunguieţe 2 cepe 1 legătură pătrunjel şi mărar verde 2 roşii piper sare 4-5 linguri ulei  Mod de preparare: Speli vinetele, le tai în două pe lungime şi le scoţi miezul. Toci ceapa, o căleşti în 3-4 linguri ulei, o amesteci apoi cu miezul de vinete tocat şi pui sare...

Read more »

Paine deliciu I

  Ingrediente: 2 cani migdale inmuiate peste noapte 1 cana seminte crude floarea soarelui 1 cana faina in 2 morcovi 1 mar 1 cana stafide 5 curmale inmuiate in 1/2 cana apa 1 lg scortisoara   Mod de preparare: Faina de in se face in rasnita cu usurinta. Ingredientele uscate se pun in robot...

Read more »

Chifteluţe de pui în sos de ardei

  Ingrediente chifteluţe:  500 g carne de pui 2 cepe 1 felie de pâine 1 ou sare 2 lin­guri ulei 2 linguri făină 200 g orez 1 legătură pătrunjel verde Ingrediente sos: 1 ardei gras roşu 1 linguriţă bulion 1 şi 1/2 linguri ulei 2 cepe 450 ml apă sare   Mod preparare chifteluţe:...

Read more »

Sos de castraveti

  Ingrediente: 1 castravete o lingurita ulei de masline presat la rece coaja de lime rasa 2-3 frunze de menta poaspata sau uscata piper sare Mod de preparare: Castravetele se curata de coaja, se da pe razatoare si se amesteca cu putina sare. Se lasa sa stea 30 minute dupa care se scurge de...

Read more »

Jeleu din smîntînă

  Ingrediente: 1 kg smîntînă 7 foi gelatină albă 1 foaie gelatină roşie 1/2 pahar apă 3/4 baton vanilie 350 g zahăr 250 g frişcă bătută   Mod de preparare: Se pune la fiert vanilia cu jumătate pahar apă, pînă ce dă cîteva clocote, se dă la o parte şi se adaugă gelatina ca...

Read more »

Chec economic

Ingrediente: 125 g unt proaspăt 5 ouă 250 g zahăr 250 g făină vanilie sau coajă de lămîie 1 praf de copt unt şi făină pentru formă   Mod de preparare: Se freacă zahărul cu untul şi 4 gălbenuşuri care se pun unul cîte unul, se adaugă un ou întreg, vanilia şi praful de...

Read more »

Sos de spanac si usturoi

  Ingrediente: spanac proaspat o lingura ulei de masline presat la rece usturoi sare piper   Mod de preparare: Intr-un robot de bucatarie amesteca toate ingredientele. Daca este nevoie adauga putina apa. Folositi acest sos peste salata sau pastele crude ori la  lasagna.   Pofta buna!

Read more »

Supa-crema de avocado si rucola

  Ingrediente: 150 gr avocado 15 gr rucola 150 gr rosii 1 catel de usturoi 1 fir ceapa verde sare piper verde  2-3 fire marar suc de lamaie Mod de preparare: Puneti toate ingredientele in blender cu o cana de apa si mixati bine. Puteti decora cu felii de lamaie deshidratate. Serviti imediat pt...

Read more »

Clatite cu fructe

  Ingrediente: 3 linguri făinâ 2 ouă puţin lapte 500 g fructe un praf de sare   Mod de preparare: Batem bine toate produsele la un loc şi facem un aluat mai grosuţ. Dacă nu avem lapte, putem pune smîntînă şi pu­ţină apă. Luăm orice fel de fructe, caise, prune sau pere, nu prea...

Read more »

Hamburger patrat

  Ingrediente: 1 cana migdale sau nuci macinate cateva fire de ceapa verde 1 lingura ulei masline 1/2 lg condimente de carnati sau mici sare dupa gust   Mod de preparare: Totul se amesteca si se mai adauga dupa gust condimentele preferate sau alte ingrediente crude. Se deshidrateaza pentru 5-9h, pana ajunge la consistenta...

Read more »

Gogoşi cu cremă

Ingrediente: 623 200 g apă 75 g unt proaspăt 2 linguriţe zahăr 125 g făină 3 ouă sare grăsime pentru formă cremă de vanilie frişcă   Mod de preparare: Se pune la fiert apa cu untul, sarea şi zahărul. Cînd începe să fiarbă se pune făina în ploaie, amestecînd nîncetat pînă se observă că...

Read more »

Gazpacho

Ingrediente: 2-3 rosii 1/4 telina mica un castravete mic 1 ardei capia 1/2 ceapa mica 1 catel usturoi sare piper busuioc   Mod de preparare: Telina, castravetele, usturoul, ceapa si ardeiul se toaca marunt si se pun in blender. Rosia se cresteaza cu cutitul  in partea opusa cotorului si se da pe razatoarea mare...

Read more »

Aluat la minut

  Ingrediente: 200 g făină 200 g unt lămîie 150 g apă pu­tină sare   Mod de preparare: Punem făina pe masă într-o cameră rece. Facem o adîncitură, adăugăm unt moale, sare, zeamă de lămîie, apă rece şi frămîntăm repede, nu prea mult. Cînd este frămîntat aluatul, îl adunăm, îl pre­sărăm cu făină şi...

Read more »

Bors rece de spanac

Ingrediente: 1 morcov 1/4 radacina telina 15-20 frunze spanac 2-3 cani bors 1/2 legatura patrunjel frunze 3-4 fire leustean frunze sare   Mod de preparare: Se toaca toate marunt, morcovul si telina se dau pe razatoarea mica. Se pune bors si apa in functie de cat de acru se doreste. Se lasa sa stea...

Read more »

Chiftele fara foc delicioase

  Ingrediente: 1 conopida mica zeama de lamaie 2 linguri ulei 4 linguri fulgi drojdie sare dupa gust 1 cana nuca macinata sau migdale   Mod de preparare:  Atentie, fulgii de drojdie, nu sunt acele granule gasite la pliculete pentru cresterea fainii. Sunt chiar  fulgi, precum cei de cartofi, facuti print-o alta modalitate si...

Read more »

Legume asortate 1

  Ingrediente: 2 rosii 1 cub mic de ginger (ghimbir) 2 cuburi telina suc de la jumatate lamaie mica 1 cana de ciuperci 1 catel usturoi 1 lg condimente asortate 1 lg busuioc    Mod de preparare: Toate se amesteca in robot si se pot consuma pe felii de paine, foi salata impreuna cu...

Read more »

Aluat de friganele

  Ingrediente: 200 g făină 2 linguri unt 1 bucăţică de drojdie putină coajă de lămîie un praf de sare apă (cît cuprinde aluatul)   Mod de preparare: Turnăm făina pe masă, facem o adîn- citură în care punem drojdia muiată cu  puţină apă caldă, unt proaspăt, sare, coa­jă de lămîie şi apă,amestecăm. Din...

Read more »

Frigarui de legume si ananas

  Ingrediente: 10-12 brocolii buchetele 10-12 palarii ciuperci 1 bucata morcov mare 1 fir praz 2-3 tulpini telina 1/2-1 bucata ardei rosu 10 buchetele  conopida 1/4 ananas mare 1 bucata dovlecel   Mod de preparare: Dupa ce-am transformat legumele in cuburi sau buchete maricele si le-am asezat in castron, le lasam putin sa tremure...

Read more »

Paine de seminte

  Ingrediente: jum cana de faina de in jum cana de faina de seminte de floarea soarelui 1 cana orz 1 lg sare  patrunjel 10 lg apa putin praf de usturoi   Mod de preparare: Semintele maruntite in blender sau rasnita de cafea Se amesteca toate in robot pana la omogenizare. Se pune aluatul...

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 7 (video)

Read more »

Bors rece de sfecla si dovlecei

  Ingrediente: 350 gr varza rosie 200 gr sfecla 100 gr telina 100 gr morcovi 250 gr dovlecei 1 litru bors sare    Mod de preparare: Dati legumele pe razatoare, adaugati sare si bors dupa gust. Diluati cu 0.5 litri apa sau mai mult. Puteti pune si patrunjel tocat.   Pofta buna!

Read more »

Sos de seminte de floarea soarelui

  Ingrediente: seminte de floarea-soarelui suc de lamaie dupa gust usturoi sare boia iute oregano   Mod de preparare:  Tine semintele in apa 8 ore si apoi clateste-le cu apa rece. Intr-un robot de bucatarie amesteca ingredientele pana se fac pasta. Adauga apa pana ajungi la consistenta dorita. Folositi acest sos peste salata sau...

Read more »

Supă de peşte (cod)

  Ingrediente: 300 g cod 4-5 car­tofi 2 cepe 2 linguri unt 500 ml suc de roşii 1 l apă cimbru 1-2 căţei usturoi sucul de !a o portocală pătrunjel tocat   Mod de preparare: Tai cartofii cubuleţe şi ceapa mărunt, le pui într-o oală mare, le căleşti în unt câteva minute, adaugi, apa,...

Read more »

Papanaşi cu dovlecei

  Ingrediente: 2-3 dovlecei 2 ouă 3 linguri brânză de vaci 100 g unt 2 linguriţe rase de făină sare   Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, li presari cu sare şi îi laşi într-o strecurătoare să se scurgă zeama. îi presezi apoi bine şi adaugi brânza fărâmiţată,...

Read more »

Biscuiti din seminte si legume

Ingrediente : 1 cana seminte de floarea soarelui 1 cana nuci braziliene 1 cana migdale 1 rosie mare 1 cana ardei rosu taiat cubulete 1/4 cana seminte de in zdrobite 1 praf curcuma (turmeric) sau boia de ardei sare 1 lg fulgi de drojdie Mod de preparare: Primele trei ingrediente se pun in apa...

Read more »