joi, 12 iulie 2012

Retete #36


Retete:

Cod cu patrunjel

Cod_cu_patrunjel

O reteta de cod cu patrunjel din: ceapa, usturoi, ulei de masline, orez, coaja de lamaie, supa de pui, piper, sare, dovlecei, rosii, fileuri de cod, zeama de lamaie, patrunjel si marar. Ingrediente: 1 ceapa mare 2 catei de usturoi 8 linguri ulei de masline 200 g orez 1 lingura coaja de lamaie 500...

Read more »

Salata de dovleac copt cu vinegreta din sirop de artar si seminte de rodie

Salata_de_dovleac_copt_cu-vinegreta

O reteta de Salata de dovleac copt cu vinegreta din sirop de artar si seminte de rodie din: dovleac, sirop de artar, otet din vin rosu, ulei de masline extravirgin, mustar dijon, nasturel si seminte de rodie. Dovleacul şi năsturelul sub această formă conţin luteină şi zeaxantină, antioxidanţi ce reduc riscul de apariţie a...

Read more »

Ciorba de salata verde cu slanina afumata

Ciorba_de_salata_verde_cu_slanina_afumata

O reteta de ciorba de salata verde cu slanina afumata din: salata, slanina afumata, ceapa verde, usturoi verde, ulei, oua, smantana, sare si verdeata. Ingrediente: 4 salate verzi mari 150 g slanina afumata 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 50 ml ulei 3 oua 100 g smantana sare verdeata tocata (marar, leustean,...

Read more »

Salata cu avocado si crabi

Salata_cu_avocado_si_crabi

O reteta de salata cu avocado si crabi din: salata, miez de anghinara, avocado, crabi, otet de sherry, sare, piper, ceapa, verdeturi, ulei de masline, oua, caviar de somon, somon afumat si frunze de verdeturi. Ingrediente: 2 capatani de salata verde (sau salata radicchio cu frunze rosii) 600 g miez de anghinara 2 avocado...

Read more »

Tiramisu cu capsune

Tiramisu_cu_capsune

O reteta de tiramisu cu capsune din: piscoturi, oua, zahar, mascarpone, smantana si capsune. Ingrediente: 1 pachet de piscoturi (400 g) de buna calitate 4 oua 8 linguri zahar 1/2 kg mascarpone 200 ml smantana pentru frisca sau frisca lichida 1/2 kg capsune   Mod de preparare: Bati spuma tare albusurile, cu un praf...

Read more »

Orez sălbatic cu merisoare si branza de capra

Orez_salbatic_cu_merisoare_si_branza_de_capra

O reteta de Orez sălbatic cu merisoare si branza de capra din: orez salbatic, branza de capra, oua, smantana, mustar dijon, ulei de masline, praz, usturoi, merisoare si cimbru. Ingrediente: 1 cana de orez salbatic 1 kg de branza de capra, la temperatura camerei 2 oua mari 1/2 cana de smantana redusa in grasimi...

Read more »

Coronita de capsune

Coronita_de_capsune

O reteta de coronita de capsune din: unt, lapte, faina, oua, budinca de vanilie, lapte, zahar, frisca, capsuni si zahar pudra. Ingrediente: Pentru aluat iti trebuie: 100 g unt 125 ml lapte 180 g faina 4 oua 125 ml apa Pentru crema iti trebuie: 2 plicuri budinca de vanilie 650 m lapte 150 g...

Read more »

Reteta zilei: Sorbet de pepene rosu

Sorbet_de_pepene_rosu_7

O reteta de Sorbet de pepene rosu din: suc de pepene, zahar, sare si suc de lamaie. Ingrediente: 3 cesti de suc de pepene verde 1/2 cană de zahăr vârf de cuţit de sare 1 lingura de suc ​​de lămâie   Mod de preparare: Fierbeti 1/2 cana de suc ​​de pepene verde cu zahăr...

Read more »

Cartofi dulci gratinati cu topping de nuci pecan

Cartofi_dulci_gratinati_cu_topping_din_nuci_pecan_1

O reteta de Cartofi dulci gratinati cu topping din nuci pecan din: cartofi, unt, coaja de portocala, zeama de lamaie, suc de portocale, usturoi, cuisoare, crutoane, unuci pecan, ceapa verde si parmezan. Ingrediente: 1/4 kg de cartofi dulci 2 linguri de unt nesarat, topit 1 1/2 lingurita de coaja de portocala, rasa fin 2...

Read more »

Cum se prepara fileurile de peste

Cum_se_prepara_fileurile_de_peste

Principalul avantaj al fileurilor este că sunt consistente şi se comportă bine la gătit. In plus, se prepară incredibil de repede. Majoritatea oamenilor le gătesc prea mult, aşa că noi ne vom concentra asupra timpului de preparare şi vom învăţa cum să gătim fileurile astfel încât pielea să devină crocantă şi carnea să rămână...

Read more »

Cafe Brulot

Cafe_Brulot

O reteta simpla de Cafe Brulot din: portocala, cuisoare, coaja de lamaie, scortisoara, zahar, rom si cafea. Ingrediente: 1 portocala 40 cuisoare coaja unei lamai 1 betisor de scortisoara 16 cuburi de zahar 3 linguri de rom 6 cesti de cafea tare si fierbinte   Mod de preparare: Intepam portocala cu cuisoare. Incalzim coaja...

Read more »

Curcan cu miere si cimbru

Curcan_cu_miere_si_cimbru

O reteta de curcan cu miere si cimbru din: sare, miere, condimente, ceapa, curcan, cimbru, supa de pui, ulei de masline si faina. Ingrediente: 1/2 cana de sare 1/2 cana de miere 1/2 cana de condimente pentru marinada 1 ceapa mare, feliata 1 piept de curcan cu oase (circa 2 kg) 2 pulpe de...

Read more »

Laptuci cu cartofi si cu oua

Laptuci_cu_cartofi_si_cu_oua

O reteta de laptuci cu cartofi si cu oua din: cartofi, oua, laptuci, ceapa, sos cu carne de vitel, piper, otet balsamic, ulei de nuca, ceapa, slanina si unt. Ingrediente: 500 g cartofi 8 oua 800 g salata (laptuci) 8 cepe verzi sau cepe mici 1/4 l sos cu carne de vitel piper alb...

Read more »

Tocanita de carne cu ciuperci

Tocanita_de_carne_cu_ciuperci

O reteta de tocanita de carne cu ciuperci din: carne de porc, ciuperci, ceapa, ulei, foaie de dafin, pasta de rosii, cimbru si condimente. Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g ciuperci 500 g ceapa 2-4 linguri ulei 1 foaie de dafin 1 lingura pasta de rosii 1 lingurita cimbru 4 lingurite condimente...

Read more »

Prăjitură cu castane si coacaze

Prajitura_cu_castane.png

O reteta delicioasa de prajitura cu: apa, ulei, faina, oua, lapte, budinca de vanilie, unt, zahar tos, zahar vanilat, ciocolata neagra, castane, coacaze, blat. Ingrediente: 250 ml apă 100 ml ulei de floarea-soarelui 125 g făină 4 ouă 500ml lapte dulce budincă de vanilie instant 25 g unt 50 g zahăr tos zahăr vanilat...

Read more »

Rulada din carne de curcan

Rulada_din_carne_de_curcan

O reteta de rulada din carne de curcan din: ulei de masline, ceapa, rozmarin, usturoi, merisoare uscate, vin alb sec, mamaliga, piept de curcan, faina, mustar dijon, cidru de mere si supa de pui. Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline 2 cepe medii tocate 2 linguri de rozmarin proaspat tocat 1 lingura de...

Read more »

Peste cu orez si ciuperci

Peste_cu_orez_si_ciuperci

O reteta de peste cu orez si ciuperci din: crap, ciuperci, orez, ceapa, ulei, vin alb, unt, condimente si tarhon. Ingrediente: 1 kg crap 200 g ciuperci 250 g orez 3 cepe 200 ml ulei 100 ml vin alb 1 cub unt 2 lingurite condimente tarhon   Mod de preparare: Cureţi peştele şi îl...

Read more »

Tocanita cu carne de porc, vita si pasare

Tocanita_cu_carne_de_porc_vita_si_pasare

O reteta de Tocanita cu carne de porc, vita si pasare din: carne de vita, carne de porc, carne de pasare, ulei, ceapa, usturoi, boia, rosii, ardei gras, smantana, marar verde si condimente. Ingrediente: 250 g carne de vita 250 g carne de porc 250 g carne de pasare (piept dezosat) 2 linguri ulei...

Read more »

Piept de curcan cu citrice

Piept_de_curcan_cu_citrice

O reteta de piept de curcan cu citrice din: piept de curcan, lamaie, portocala, frunze de salvie, supa de pui, ulei de masline, faina si unt. Ingrediente: pieptul de la un curcan cu oase (circa 2 kg) 1 lamaie feliata 1 portocala feliata 10 frunze proaspete de salvie 3 cani de supa de pui...

Read more »

Cartofi cu smantana si mazare

Cartofi_cu_smantana_si_mazare

O reteta de cartofi cu smantana si mazare din: cartofi, ceapa rosie, mazare, smantana, cascaval, unt, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi noi 1 ceapa rosie 4-5 linguri boabe de mazare (optional) 100 g smantana 50 g cascaval ras 50 g unt sare piper   Mod de preparare: Tai ceapa roşie rondele şi...

Read more »

Mancare de rosii cu morcovi si mazăre

Mancare de rosii cu morcovi si mazăre

  Ingrediente: 6 roşii 2-3 morcovi 2 cepe usturoi (după gust) 2 căni de mazăre verde 1 legătură pătrunjel sare ulei   Mod de preparare: Tai ceapa şi o înăbuşi în ulei cu o căniţă cu apă. Cureţi roşiile, apoi le tai şi le adaugi în tigaie, împreună cu mazărea verde curăţată şi mor­covii...

Read more »

Sufleu cu smîntînă

Ingrediente: 2 pahare smîntînă 3 linguri făină 5 ouă 1/2 pahar zahăr coaja rasă de la o lămîie   Mod de preparare: Se amestecă făina cu smîntîna într-un vas care se pune apoi pe foc fără să înceteze amestecatul pînă în clipa cînd începe să fiarbă. Se ia de pe foc şi se lasă...

Read more »

Omleta cu dovlecei si cabanos

Omleta cu dovlecei si cabanos

  Ingrediente: 4 ouă 1 dovlecel 1 cabanos 1 ceapă mică sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi dovlecelul, îl tai cubuleţe pe care le presari cu sare şi le laşi un pic ca să se înmoaie. Tai şi cabanosul cubuleţe. Intr-un vas baţi bine ouăle, adaugi cubuleţele de dovlecel bine pre­sate, ca...

Read more »

Zarzavat uscat pentru iarnă

Zarzavat uscat pentru iarnă

Ingrediente: morcovi telina pastarnac patrunjel   Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se zvîntă zarzavatul. Se rade apoi pe răzătoarea de zarzavat, se pune pe o planşetă aşternută cu hîrtie albă, aşezată la un loc cu mult soare, răsfirînd zar­zavatul pe toată suprfaţa planşetei. Se ţine la soare cîteva zile pînă cînd se...

Read more »

Gogoşari cu orez

Ingrediente: 50 gogoşari 250 g orez 4,5 kg roşii 1 păhărel oţet 2-3 foi de dafin căteva boabe ienibahar sare zahăr (după gust) 3/4 pahar ulei 1 vîrf cuţit acid salicilic   Mod de preparare: Se fierb roşiile. Se face un bulion subţire în care se adaugă oţetul, foile de dafin, boabele de ienibahar,...

Read more »

Melanj de fructe proaspete

Ingrediente: 2 mere 3 pere zemoase 15 prune coapte 1 pahar boabe de struguri albi 1 pahar boabe de struguri negri tămîioşi 2-3 felii de pepene galben parfumat zeama de la 1 lămîie 2 pahare vin alb 1 pahar zahăr pisat   Mod de preparare: Perele şi merele se curăţă de coajă, se scoate...

Read more »

Felii de portocale cu nuci

  Ingrediente: 1 portocala 2 linguri de smantana dietetica 1 lingura miere de albine 1 lingura de nuci taiate   Mod de preparare: Portocale se taie felii subtiri si se aseaza pe o farfurie intinsa.pe fiecare felie se aseaza putina smantana amestecata in prealabil cu miere se garniseste cu bucatele de nuci.   Pofta...

Read more »

Crap cu roşii şi lamaie la tava

Crap cu roşii şi lamaie la tava

  Ingrediente: 1 crap de 2 kg 1 kg roşii 100 ml ulei 100 ml vin alb 1 lămâie sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi peştele şi îl speli fără să-l tai. Din 1/2 kg roşii faci un pat de felioare de roşii pe care vei aşeza peştele. Deasupra lui pui restul...

Read more »

Musaca de castraveti şi piure de cartofi

Musaca de castraveti şi piure de cartofi

  Ingrediente: 4 castraveţi 500 g cartofi 200 g unt 150 g smântână sare   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi castraveţii, pui cartofii la fiert, iar castraveţii îi tai rondele şi îi înăbuşi în 100 g unt. După ce s-au înmuiat, îi iei de pe foc şi îi amesteci cu 50 g smântână....

Read more »

Cremă de alune sau nuci pralinate

  Ingrediente: 4 ouă 250 g zahăr pudră 300 g unt 4-5 linguri alune sau nuci pralinate   Mod de preparare: Se pun ouăle într-un castron aşezat într-un vas cu apă clo­cotită pe foc şi se bat bine cu zahărul pînă se obţine o cremă. Se ia vasul de la foc şi se lasă...

Read more »

Salata de cruditati cu sos vigneta

  Ingrediente: 50g maorcovi 50g ridichi 50g telina 50g pastarnac 1/2 mar acrisor 4 linguri zeamade lamaie sare piper 1 lingura ulei masline 2 linguri de masline taiate marunt   Mod de preparare: Legumele se spala si se curatala fel si marul, , se dau prin razatoare, , iar merele se taie cuburi care...

Read more »

Dovlecei cu smantană si mărar

Dovlecei cu smantană si mărar

  Ingrediente: 5-6 dovlecei 1 şi 1/2 lingură unt 1 ceaşcă smântână 1 linguriţă de făină 1 legă­tură de mărar sare piper   Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi tai bucăţi pe care le pui în apă fierbinte sărată şi le dai în câteva clocote. Când încep să se înmoaie, îi scurgi bine de...

Read more »

Şarlotă de fructe

  Ingrediente: 2 pahare zeamă de fructe proaspăt pregătităşi strecurată 200 g zahăr 500 g frişcă 9 foi gelatină   Mod de preparare: Se încălzeşte zeama de fructe (caise, căpşuni, coacăze, fragi, piersici, zmeură), se adaugă zahărul şi se ţine pe foc pînă se topeşte zahărul, fără să fiarbă. Se ia de la foc...

Read more »

Ochiuri in smantană

Ochiuri in smantană

  Ingrediente: 200 g smantana 4 oua sare   Mod de preparare: Pui o tigaie pe aragaz, torni smantana si lasi sa se infierbante. Cand face basicute spargi ouale. Procedezi la fel ca la ochiuri normale, pe care le acoperi din cand in cand cu ulei, numai ca in acest caz le vei acoperi...

Read more »

Friptura de piept de pui cu ciuperci

  Ingrediente: 80g piept de pui 150g ciuperci 100g rosii 1 usturoi 2 linguri ulei masline sare piper 1ceapa 1 lingura zeama lamaie   Mod de preparare: Carnea se taie felii suptiri, ciupercile cuburi, la fel si ceapa, usturoiul si rosiile decojite in prealabil. Intr-o tigaie se frigecarneadupa carese scoate se condimenteaza si se...

Read more »

Crochete de vinete cu brânză

Crochete de vinete cu brânză

  Ingrediente: 8 vinete 50 g cascaval 100 g psmet 1 ou 1 albus 2 linguri faina 150 g telemea 1 fir ceapa verde 1 ardei iute mic 1 lingura branza topita 1 lingurita cimbru ulei     Mod de preparare: Cureti vinetele, le tai felii pe lungime, le presari cu sare si le...

Read more »

Salată de legume şi fructe

Salată de legume şi fructe

  Ingrediente: 2 mere 300 g vişine 2 gulii 2 morcovi 1 ţelină mică 4 cartofi 1 legătură ceapă verde 1 lămâie 2 ouă 1 salată verde sare   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi-i pui la fiert, iar separat fierbi ouăle. Speli apoi fructele, le cureţi de cotoare şi sâmburi, laşi vişinele să...

Read more »

Gogoşari şi ardei gen bulion

Ingrediente:  1 kg gogoşari 1 kg ardei lungi roşii 300 g sare 1 g acid salicilic   Mod de preparare: Ardeii şi gogoşarii, bine spălaţi, se taie în două, se înde­părtează cotorul, se scutură de seminţe şi se dau prin ma­şina de tocat. Se amestecă bine cu sarea şi acidul salicilic şi se aşază...

Read more »

Salata de fructe cu lapte batut

  Ingrediente: 1 mar 1 paramica 1 portocala mica 1 pruna rosie 1 lingura suc lamaie 1 lingura miere de albine 1 lingura miez de nuca 100ml lapte batut   Mod de preparare: Miezul de nuca il praziti intr-o cratita uscata la foc potrivit, fructele le scoateti semintele si le taiati in felii subtiri,...

Read more »

Clătite gratinate, cu vinete

Clătite gratinate, cu vinete

  Ingrediente: 400 ml lapte 1 ou 4 linguri făină sare 1 vânătă ulei 100 g caşcaval   Mod de preparare: Amesteci laptele cu oul şi făina, pui un praf de sare, omogenizezi aluatul de clătite şi coci clătitele după cum te-ai obişnuit. Coci vânata şi o laşi să se răcească acoperită cu un...

Read more »

Fursecuri cu ciocolată

Ingrediente: 120 g unt 220 g zahăr pudră 1 albuş 250 g alune prăjite şi măcinate 4 linguri făină vanilie unt făină pentru forma Ingrediente crema : 1 baton ciocolată sau 2 linguri de cacao,1 lingură zahăr,2 linguri apă,1 linguriţă rom.   Mod de preparare: Se amestecă bine zahărul cu untul, se adaugă albuşul,...

Read more »

Friptura de vaca cu crema de castraveti

Friptura de vaca cu crema de castraveti

  Ingrediente: 100g castraveti 1 ceapa 1lingura de ulei masline 5 linguri de supa legume sare piper zeama de lamaie dupa gust 2 linguri de smantana dietetica 1 lingura patrunjel tocat 50g friptura vita   Mod de preparare: Se curata castravetii se injumatatesc, se curata de seminte si se taie cubulete. Ceapa se taie...

Read more »

Fursecuri cu drojdie de bere

Ingrediente: 4 gălbenuşuri 1 albuş 150 g unt sau untură 1/2 pahar lapte drojdie de bere (o bucăţică de mărimea unei nuci) 1 praf de sare 2-3 linguri nuci pisate 2-3 linguri zahăr făină   Mod de preparare: Se moaie drojdia în lapte, se adaugă gălbenuşurile, untul şi praful de sare, se frămîntă cu...

Read more »

Carne de pui cu salata

  Ingrediente: 125g pulpe pui 1 ceapa 1 salata verde 50g iaurt dietetic 25g smantana dietetica sare piper 1 lingura ulei masline 2 crengute de menta   Mod de preparare: Ceapa se taie rondele, carnea se taie cuburi de 2 cm, Se frige carnea pe toate partile in putin ulei, se adauga ceapa,acoperiti cratita...

Read more »

Cornuleţe ruseşti

Ingrediente: 1 pahar untură sau unt 1 pahar smîntînă 1 vîrf cuţit sare 1 praf vanilie făină cît cuprinde marmeladă vişine din dulceaţă sau rahat 3/4 pahar zahăr pudră vanilat   Mod de preparare: Se amestecă untura sau untul cu sarea, vanilia şi smîntîna. Se adaugă făină cît să se obţină o cocă moale;...

Read more »

Şodou

Ingrediente: 5 gălbenuşuri 250 g lapte 10 linguriţe zahăr 5 linguriţe rom   Mod de preparare: Se freacă spumă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă treptatşi amestecînd mereu laptele clocotit, apoi romul. Se ser­veşte fierbinte în ceşti.   Pofta buna!

Read more »

Ardei conservaţi în bulion

   Mod de preparare: Se spală ardeii, se scot cotoarele, se scutură de seminţe şi se pun într-un vas mai mare cu apă clocotităşi puţin sărată. Nu se lasă în apa clocotită decît cîteva clipe, apoi se scot cu ajutorul lingurii de spumăşi se pun într-o sită ca să se scurgă bine de apă....

Read more »

Gustare Fitness

Gustare Fitness

  Ingrediente: 1 nectarina (caisa sau piersica) 2 linguri de iaurt dietetic miere   Mod de preparare: Se amesteca  mierea si iaurtul dietetic. Cu aceasta compozitie se umplu cele 2 jumatatide fruct.   Pofta buna!

Read more »

Pepene galben umplut

Ingrediente: 1 pepene galben mare 1 pară mare 1 măr mare 2-3 pier­sici 2-3 prune 1 pahar boabe de struguri amestecaţi albi şi negri de preferinţă tămîioşi 1 pahar vin 2 păhărele rom 1/2 pahar zahăr 3 foi de gelatină 1 praf de vanilie   Mod de preparare: Mărul şi para se curăţă de...

Read more »

Spumă de mere

Ingrediente: 500 g mere 21/2 pahare apă 3/4 pahar zahăr 15 g gelatină   Mod de preparare: Se spală merele, se taie sferturi, se curăţă de sîmburi şi se fierb în apă pînă ce devin moi. Se scurge zeama în alt vas, iar merele se dau prin sită. În zeama de mere stre­curată se...

Read more »

Ardei umpluţi cu piure de legume

Ardei umpluţi cu piure de legume

  Ingrediente: 10-12 ardei graşi 5-6 cartofi 2 mâini de fasole verde 1 mână de mazăre 1 rădăcină de pătrunjel 1/2 ţelină 2 morcovi frunze de pătrunjel 8-10 roşii sare piper pesmet ulei   Mod de preparare: Coci ardeii, îi cureţi bine de pieliţe şi le îndepărtezi cotoarele. Pui apoi la fiert cartofii, morcovii,...

Read more »

Gogoşari în oţet

Ingrediente: pentru fiecare kilogram de oţet de 9o 11/2 pahar apă 1 lingură cu vîrf sare 2 linguri zahăr 1 lingură miere de albine cîteva foi de dafin cîteva boabe ienibahar gogoşari tarhon   Mod de preparare: Se aleg gogoşari frumoşi, se spală, se şterg bine cu un şer­vet curat, se taie codiţa şi...

Read more »

Căpşuni cu frişcă

Ingrediente: 1 kg căpşuni 1 păhărel rom 1/2 pahar zahăr frişcă   Mod de preparare: Se curăţă căpşunile de codiţe, se spalăşi se lasă să se scurgă bine de apă. Se aşază într-un vas pentru servit un rînd se căpşuni, se presară cu zahăr şi se stropesc cu rom. Se procedează astfel pînă cînd...

Read more »

Pastrav cu ardei gras si praz

  Ingrediente: 1 pastrav 300g sare piper 1 lingura zeama lamaie 1 lingura patrunjel tocat 1 catel usturoi 100g ardei gras rosu 1 fir praz subtire 1 lingura ulei masline 1 lingra unt   Mod de preparare: Pestele se spala se condimenteaza (sare, piper, zeama lamaie). Setaie uturoiul in feliute subtiri impreuna cu patrunjelul...

Read more »

Mancare de fasole păstăi cu boia si dafin

Mancare de fasole păstăi cu boia si dafin

Ingrediente: 1 kg fasole păstăi 2-3 cepe 4-5 căţei de usturoi sare 2 roşii 1-2 ardei frunze de ţelină 1 legătură mărar boia (dulce sau iute, după gust) 1 foaie de dafin ulei 100 g smântână făină   Mod de preparare: Tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei, pui 1 şi 1/2 linguriţă...

Read more »

Prăjitură cu crema de cafea

  Ingrediente blat:  7 ouă 200g zahăr 200g nucă măcinată 3 linguri făină 1 linguriţă rasă praf de copt 2 linguriţe coajă de lămâie un vârf de cuţit sare Ingrediente crema:300g unt,250g zahăr pudră,3 gălbenuşuri,50ml cafea concentrată ,100m lapte ,l00g nuci prăjite şi sfărâmate Mod de preparare: Pentru blat, se separă albuşurile de gălbenuşari,...

Read more »

Strudel cu brabza

  Ingrediente: 500 g brînză de vacă 50 g unt 4 ouă 50 g stafide coajă de lămîie (rasă) 100—125 g zahăr 1 lingură făină pesmet foitaj   Mod de preparare: Brînză de vacă trebuie să fie bună, grasă  dacă este moale, o punem într-un tifon, sub presă (între două scîndurele). O lăsăm cîteva...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Ocean Drive (video)

Cum se prepara Cocktail Ocean Drive (video)

O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Ocean Drive Ingrediente: 50 ml coconut rum 25 ml Cointreau 1 dash of orange juice 1 dash of pineapple juice 1 dash of cranberry juice 1 pineapple slice ice cubes 1 25ml/50ml shot measure 1 highball glass 1 knife 1 chopping board   Cum...

Read more »

Salată cu castraveti cu borş

Salată cu castraveti cu borş

  Ingrediente: 1 salată verde 2 castraveti 1 cană bors 1 legatură marar 1 catel de usturoi sare   Mod de preparare: Speli salata, o tai fideluta, tai si castravetii rondele subtiri (curatat sau nu de coaja, dupa gust), usturoiul in feliute, toci mararul, le amesteci cu salata. Potrivesti de sare si in final...

Read more »

Strudel cu nuci

  Ingrediente: 1 ou 1 lingură ulei 1 păhărel mic de otet 400 g făină 500 g nuci 300 g zahăr 1/2 lămîie 50 g unt pesmet un praf de sare   Mod de preparare: Punem făina într-o cratiţă şi facem în ca o adîncitură în care punem ouăle, uleiul, oţetul, sarea ; turnăm...

Read more »

Pesto de patrunjel

  Ingrediente: 1 mare legatura de patrunjel 50 g caju 1 catel de usturoi  1 lingura zeama de lamaie 5-6 linguri ulei de masline 1/2 lingurita sare Mod de preparare: Punem in blender lamaia si uleiul apoi funzele de patrunjel, usturoiul si sarea. Il lasam in blender pana se face pastos (asta se intampla...

Read more »

Parmezan din seminte de pin

  Ingrediente: 200g seminte de pin, inmuiate timp de o ora in apa rece, apoi scurse 1/2 cana apa plata 1/4 cana zeama de lamaie 2 lingura fulgi de drojdie 1/2 lingurita sare ulei   Mod de preparare: Mixati intr-un blender toate ingredientele pana rezulta o compozitie omogena. Decupati cateva foi de copt dupa...

Read more »

Salată de vară cu boia

Salată de vară cu boia

  Ingrediente: 8 cartofi 3 cepe 5 roşii 150 g măsline 4-5 ouă 4 castraveţi 1 legătură pătrunjel 3 linguri ulei de măsline sare piper boia 1 lingură oţet de mere 1 salată   Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă, îi cureţi şi îi tai rondele sau cubuleţe, adaugi ceapa tăiată peştişori, roşiile,...

Read more »

Dovlecei barca

Dovlecei barca

  Ingrediente: 4-6 dovlecei branza de vaci 1ou 1 cana lapte ulei masline oregano patrunjel   Mod de preparare: Se iau 4-6 dovlecei ( depinde cit de mari…aici sunt subtirei) si se taie pe din doua, sau pe din patru, depinde de ce tava aveti si se curata centru, unde sunt semintele. Se pun...

Read more »

Plezir

  Ingrediente: 3 ouă 100 g făină 50 g migdale sau nuci zahăr pudră ceară de albine gla­zură de ciocolată   Mod de preparare: Frecăm bine ouăle întregi cu zahărul, pînă nu se mai simte zahărul. Adăugăm făina cernută şi migdale sau nuci us­cate, prăjite puţin, rîşnite prin maşină,frecate în palme şi cernuie printr-o...

Read more »

Prăjitură cu piersici şi blat cu ciocolată şi nuci

Prăjitură cu piersici şi blat cu ciocolată şi nuci

  Ingrediente: 250 g faina 3 oua 225 g zahar 250 g unt 100 g ciocolata amaruie 1 praf de copt 600 g piersici 1 sticuluta esenta de rom 3 linguri zahar pudra 3 linguri nuca macinata Mod de preparare: Freeci spuma untul cu zaharul, adaugi ouale pe rand, incorporezi apoi faina cu praful...

Read more »

Struguri marinaţi

  Ingrediente: 1 kg struguri 1 pahar oţet de 9 grade 2 pahare apă 3/4 pahar zahăr 2-6 cuişoare 1 bucată scorţişoară 1 linguriţă sare rasă   Mod de preparare: Se aleg struguri cu coaja groasăşi bobul mare, aceasta fiind condiţia esenţială. Se spală, se înlătură boabele stri­vite, lovite, pătate sau stricate. Se aşază...

Read more »

Ciorba de legume cu zer de oaie

Ciorba de legume cu zer de oaie

  Ingrediente: 1/2 kg cartofi 2 roşii 2 morcovi 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuştean 1 legătură lobodă 1 legătură frunze de sfe­clă roşie 2 ardei graşi 6 ouă 2 cepe roşii sare piper 2 căţei de usturoi 1 cubuleţ de unt 1,5 l zer de oaie   Mod de preparare:...

Read more »

Ingheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb

Ingheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb

  Ingrediente: 400 g iaurt mai gros 200 g zahar pudra 2 lamai 150 g smantana 1 pepene galben 1 plic zahar vanilat 1 lingura zahar 1/2 plic gelatina 125 ml vin alb   Mod de preparare: Bati bine iaurtul cu zaharul pudra si smantana, adaugi coaja ramasa si zeama unei lamai si dai...

Read more »

Salată de sardele, măsline si ouă

  Ingrediente: 1 cutie sardele 100 g masline 4 oua 1 castravete 2 salate 2-3 frunze de telina 6 rosii otet sare mustar   Mod de preparare: Pui ouăle la fiert, apoi cureţi cas­travetele şi îl tai rondele fine. Speli roşiile, le tai felii, ţelina o toci şi le amesteci pe toate într-un castronel....

Read more »

Ardei căpaciţi

Ardei căpaciţi

  Ingrediente: 6 ardei graşi 4 frunze de varză albă 1 morcov 1-2 linguriţe zeamă de lămâie 3 ouă 3 frunze salată verde ulei sare   Mod de preparare: Cureţi ardeii de cotoare, îi speli şi îi laşi la scurs pe o farfurie. Separat, fierbi ouăle, le cureţi de coajă când sunt gata şi...

Read more »

Salată de pătrunjel

  Ingrediente: 3 legături de pătrunjel 2-3 frunze de mentă 1 roşie mare 1 lămâie ulei   Mod de preparare: Speli bine pătrun­jelul, alegi frunzele şi cociţele fragede, le tai mărunt şi le amesteci cu menta, de asemenea spălată şi tăiată. Adaugi roşia tă­iată cubuleţe şi zeama de la lă­mâie, pui şi puţin ulei...

Read more »

Dovlecei gratinaţi

Dovlecei gratinaţi

  Ingrediente: 3 dovlecei 2 cepe 2-3 căţei de usturoi 100 g şuncă afumată 200 g smântână 2 ouă 100 g caşcaval sare piper   Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi tai cubuleţe şi îi fierbi în apă sărată 5 minute. Ii laşi să se scurgă foarte bine şi îi aşezi într-un vas termorezistent...

Read more »

Esenţă de zarzavat pentru supă

Ingrediente: 3 kg morcovi 2 kg ceapă 2 kg roşii 1 kg pătrunjel 5 ţeline 6 ardei graşi 1 kg varză albă 750 g sare   Mod de preparare: Tot zarzavatul se spală, se curăţă, se taie bucăţi mici şi se dă prin maşina de tocat. Se amestecă bine cu sarea, apoi se pune...

Read more »

Chec cu făină de cartofi şi migdale amare

Ingrediente: 250 g unt 250 g zahăr pudră 5 ouă 250 g făină de cartofi 100 g migdale amare opărite,curăţate şi pisate fin 1 praf vanilie unt şi făină pentru formă   Mod de preparare: Se freacă spumă zahărul şi untul, apoi se adaugă, unul cîte unul, gălbenuşurile, vanilia şi migdalele, amestecînd bine. După...

Read more »

Prăjitură turcească

Ingrediente: 1 ou 11/2 pahar ulei 1 pahar apă 1 lingură zahăr pudră coaja rasă de la o lămîie un praf de sare făină cît cuprinde grăsime şi făină pentru formă Ingrediente sirop: 500 g zahăr, 11/4 pahar apă, vanilie, zeama de la o lămîie.   Mod de preparare: Se bate zahărul cu oul,...

Read more »

Cremă de ciocolată cu nuci sau alune pralinate

  Ingrediente: 4 ouă 250 g zahăr pudră 300 g unt 3 linguri ciocolată sau cacao 4-5 linguri nuci sau alune pralinate 2 linguri lapte   Mod de preparare: Ciocolata se adaugă în crema de unt cu ouă, după ce a fost topită într-un ibric, la marginea maşinii, cu două linguri de lapte cald...

Read more »

Pesmeciori cuiburi

Ingrediente: 3/4 pahar zahăr 150 g unt sau margarină 2 ouă 1/2 linguriţă bicarbonat 1 linguriţă zeamă de lămîie 1 praf vanilie făină cît cuprinde 1 lingură zahăr pudră vanilat ulei   Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul pînă devin ca o cremă. Se adaugă praful de vanilie, untul (maragarina) puţin încălzit...

Read more »

Gustare fitness

  Mod de preparare: 2 linguri de branza de vaci dietetica se ameste cu 1 lingura lapte dietetic, 1 lingura de miere si 1/2 pachet zahar vanilat, 100g capsuni se adauga la amestec de preferinta intregi pentru a nu distruge vitamina C.   Pofta buna!

Read more »

Vinete pentru musaca

  Mod de preparare: Se taie vinetele rotogoale de grosimea unui deget, se să­rează şi se lasă să se scurgă timp de o oră. Se stoarce bine fiecare rotogol cu mîna, se şterge cu un şervet uscat şi se prăjeşte pe ambele părţi în ulei. După ce toate rotogoalele au fost prăjite şi s-au...

Read more »

Pesmeciori pentru ceai

Ingrediente: 125 g unt proaspăt 125 g zahăr pudră 100 g făină 2 ouă 100 g stafide mici 2 linguri rom unt şi făină pentru formă   Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul, se adaugă întîi untul frecat spumă, se amestecă bine, apoi făina, romul şi stafidele şi se amestecă din nou....

Read more »

Placinta cu ciuperci

  Ingrediente: 1 castron de hrisca (hidratata 1-2 ore) 1 castron spanac 1/2 castron caju (hidratat 1-2 ore) 1/3 castron tarata de psyllium 1 lingurita de sare 2-3 linguri drojdie 3/4 castron faina de seminte de in (seminte de in macinate)   Imgrediente umplutura: 1 castron mare de ciuperci 4 linguri ulei de masline...

Read more »

Ciorbă dreasă de fasole cu costiţă

Ciorbă dreasă de fasole cu costiţă

  Ingrediente: 250 g fasole boabe 150 g costiţă afu­mată 2 cepe 1 linguriţă oţet 100 g smântână 1 legătură pătrun­jel verde sare 2-3 linguri untdelemn 1 lingură bulion 2 şi 1/2 l apă   Mod de preparare: Alegi fasolea, o speli bine în mai multe ape, apoi o pui pe foc într-o oală...

Read more »

Jeleu de ciocolată

Ingrediente: 3 batoane ciocolată 10 linguri lapte 500 g smîntînă proaspătă 150 g zahăr pudră vanilie 8 foi gelatină ulei   Mod de preparare: Se pun într-un ibric laptele încălzit, vanilia şi ciocolata. Cînd ciocolata s-a topit, se toarnă totul peste zahărul frecat cu smîntîna şi se amestecă bine, apoi se adaugă gelatina dizol­vatăşi...

Read more »

Aluat pentru prajit

  Ingrediente: 125 g făină 2 ouă 1 lingură unt (sau ulei) puţin lapte cald (său sifon) zahăr sare după gust   Mod de preparare: Punem toate produsele într-un castron, afară de albuşuri, şi le amestecăm bine cu o lingură. Batem albuşurile pînă se fac ca o spumă şi la urmă le amestecăm cu...

Read more »

Cozonaci

  Ingrediente: 1 kg făină 15 gălbenuşuri 5 albuşuri 1 linguriţă de sare 300 g zahăr 250 g unt proaspăt 1 baton vanilie 100 g stafide nuc­şoară 1/2 din coaja unei portocale 1 păhărel de rom 2 ceşti lapte 30-40 g drojdie migdale sau nuci vanilie   Mod de preparare: Pregătim aluatul în bucătăria...

Read more »

Pulpe de pui cu ardei grasi

  Ingrediente: 1 pulpa mica pui sare pulbere de paprika dulce 2 cepe 3 rosii 1 ardei gras verde 1 ardei gras galben 1 usturoi 2 linguri bulion 1 lingura ulei masline 2 linguri busuioc taiat marunt   Mod de preparare: Se condimentaza (sare, piper, boia de paprika) pulpa de pui si se inteapa...

Read more »

Glazura de ciocolata

  Ingrediente: 60 g ciocolată 2 linguri zahăr apă pentru topit   Mod de preparare: Rupem batoanele de ciocolată în bu­căţi. Le punem într-o crăticioară, adău­găm 2-3 picături de apă şi zahărul, şi punem totul la fiert, pe colţul maşinii, amestecînd mereu pînă ce compoziţia se face ca smîntîna. Luăm compoziţia de pe colţul...

Read more »

Pesto de masline

  Ingrediente: 180 g masline 50 g caju 1 lingura de zeama de lamaie 5-6 linguri ulei de masline un praf oregano busuioc piper un catel de usturoi   Mod de  preparare: De-odata de ai des-samantat maslinele , preparerea se face foarte repede. Punem in blender ingredientele lichide, apoi maslinele. Apoi adaugam caju-ul (pe...

Read more »

Piure de legume cu carne de viţel

  Ingrediente: 500 g carne de viţel 2 morcovi 1 păstârnac 1 ceapă 2 cartofi 1 rădăcină de pătrunjel 2 roşii 1 lingură ulei de măsline 1 lingură orez 1 linguriţă unt sare   Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o pui la fiert cu apă. Când a fiert pe jumătate,...

Read more »

Cartofi

Ingrediente: 2 pahare nuci pisate 2 pahare pesmet fin vanilie tăiată foarte fin 11/2 pahar lapte 4 linguri cacao 1 păhărel rom zahăr   Mod de preparare: Se fierbe laptele cu zahărul şi vanilia, se adaugă nucile, cacaua şi romul. Cînd fierbe bine, se adaugă pesmetul. Amestecînd mereu se lasă compoziţia să fiarbă pînă...

Read more »

Foi de viţă conservate pentru iarnă

  Mod de preparare: Se spală foile de viţă tinere, se aşază într-un vas şi se opă­resc cu apă sărată (la 1 l apă, 50 g sare). Se lasă să se ră­cească, apoi se scurge apa şi se fac rulouri din 10-15 foi de viţă aşezate una peste alta. Se pune într-un borcan un...

Read more »

Salată cu peşte şi porumb

Salată cu peşte şi porumb

  Ingrediente: 200 g peşte din conservă 1 ştiulete de porumb 1 salată mare verde 2 linguri ulei de măsline sare piper 3 roşii mari   Mod de preparare: Fierbi porumbul şi când e gata, îi cureţi boabele. Scurgi peştele de zeama din conservă, speli salata şi o tai fâşii, tai roşiile felii, apoi...

Read more »

Jeleu de cafea

  Ingrediente: 5 gălbenuşuri 500 g lapte vanilie (¼ baton) 4 linguri zahăr pudră 8 foi gelatină 1/2 ceşcuţă cafea neagră foartă concentrată strecurată ulei   Mod de preparare: Se pune la fiert laptele cu vanilia. După ce dă un clocot, se dă la o parte şi se acoperă. Se freacă gălbenuşurile cu za­hărul...

Read more »

Trigoane

  Ingrediente: 500 g foi de plăcintă 250-300 g nuci 100 g za­hăr 2 linguri pesmet 1 păhărel rom (sau coniac) puţin lapte 1 linguriţă unt 1 ou Ingrediente siropul : 500 g zahăr, 250 g lapte vanilat sau apă.   Mod de preparare: Luăm foi de plăcintă din comerţ sau le facem în...

Read more »

Ghiveci cu carne de pasăre

  Ingrediente: 1/2 carne de pasare 2 cepe 1 dovlecel 1 mana pastai de fasole verde 1 morcov 1 telina 1 radacina de patrunjel 1 vanata 2-3 ardei grasi 1 felie de varza alba 1 conopida 6-7 rosii 160 ml ulei frunze de patrunjel si telina sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa,...

Read more »

Salata de sfecla rosie

Salata de sfecla rosie

  Ingrediente: 75g iaurt dietetic suc 1/2 lamaie sare patrujel verde tocat   Mod de preparare: Se curata sfecla rosie, se rade fin, la fel si marul, ceapa se taie cuburi mici. Se amesteca iaurtul cuzeama de lamaie, sare si patrunjel. In final se maesteca salata cu acest sos .   Pofta buna!

Read more »

Salată de morcov cu gogoşari si măsline

Salată de morcov cu gogoşari si măsline

  Ingrediente: 3 morcovi 1 gogoşar 1 ceaşcă de măsline 1 ţelină 2 rădăcini de păstârnac 1 cas­travecior 1 ceapă 4 linguri ulei 2 linguri oţet 1 lingură muştar sare piper mărar   Mod de preparare: Cureţi morcovii, ţelina şi păstârnacul, îi fierbi în apă cu sare şi când sunt gata îi tai ron­dele....

Read more »

Vinete umplute cu ou şi caşcaval

  Ingrediente: 2 vinete 200 g caşcaval 1 ou 1 legătură pătrunjel 2 fire de ţelină 3 linguri ulei 1 linguriţă făină 3 roşii sare apă piper   Mod de preparare: Cureţi vinetele de cotor, le crestezi pe lungime şi le opăreşti în apă cu sare timp de 10 mi­nute. Le scoţi apoi pe...

Read more »

Salată de pui cu varză si cartofi

Salată de pui cu varză si cartofi

  Ingrediente: 1 piept de pui 1 varză mică 3-4 cartofi 1 ceşcuţă maioneză sare   Mod de preparare: Speli carnea şi o fierbi în apă cu sare, iar cartofii îi cureţi, îi tai subţire şi îi prăjeşti în ulei. Speli varza, o tai fideluţă şi amesteci cu cartofii prăjiţi, cu pieptul de pui...

Read more »