marți, 10 iulie 2012

Retete #34


Retete:

Aperitiv cu crema de branza si masline

Aperitiv_cu_crema_de_branza_si_masline

O reteta de aperitiv cu crema de branza si masline din: oua, apa, ulei, faina, sare, masline negre, usturoi, ulei de masline, branza ricotta si masline. Ingrediente: pentru aluat: 3 oua 225 ml apa 175 ml ulei 375 g faina sare pentru umplutura: 100 g masline negre 3-4 catei usturoi 2-3 lingurite ulei de...

Read more »

Pastrav in folie de aluminiu

Pastrav_in_folie_de_aluminiu

O reteta de pastrav in folie de aluminiu din: pastravi, ciuperci, sare, piper, busuioc, ulei, usturoi si verdeata. Ingrediente: 2 pastravi 4 ciuperci sare piper busuioc ulei usturoi verdeata   Mod de preparare: Speli pestele si il cureti, iar pe suprafata faci cateva cruste mici. Pe o folie de aluminiu pui ulei, apoi pestele,...

Read more »

Tarta cu cirese si nuci macinate

O reteta de tarta cu cirese si nuci macinate din: cirese, unt, nuci, zahar, branza dulce, faina, oua, pesmet, zahar vanilat, sare si zahar pudra. Ingrediente: 800 g cirese 150 g unt 200 g nuci macinate 200 g zahar 100 g branza dulce 150 g faina 5 oua 2-3 linguri pesmet un plic zahar...

Read more »

Snitele turnate

Snitele_turnate

O reteta de snitele turnate din: piept de pui, faina, piper, sare si oua. Ingrediente: 500 g piept de pui 1-2 linguri faina piper sare 2 oua   Mod de preparare: Pui piep­tul de pui să fiarbă şi apoi îl dai prin maşina de tocat carne. Amesteci carnea cu 1 linguriţă de piper, 1...

Read more »

Inimioare cu cireşe si bezea

Inimioare_cu_cirese_si_bezea

O reteta de inimioare cu cirese si bezea din: galbenusuri, zahar, unt, sare, faina, zahar vanilat, ciocolata amaruie, cacao, cirese, lichior de cirese, zahar si albusuri. Ingrediente: pentru aluat: 4 galbenusuri 200 g zahar 200 g unt un praf sare 125 g faina un plic zahar vanilat 300 g ciocolata amaruie o lingura cacao...

Read more »

Supa de pasare cu fidea

Supa_de_pasare_cu_fidea

O reteta de supa de pasare cu fidea din: pasare, morcovi, telina, patrunjel, oua, faina, sare, cartof, pastarnac si varza. Ingrediente:  1 pasare cam de 1 kg 2 morcovi 1 telina 1 radacina patrunjel 2 oua faina sare patrunjel verde 1 cartof 1 pastarnac 50 g varza   Mod de preparare: Pui carnea la...

Read more »

Reteta zilei: Sufleu de gorgonzola

Sufleu_de_gorgonzola_9

O reteta de Sufleu de gorgonzola din: unt, parmezan, unt, faina, lapte, sare, piper, piper rosu, nucsoara, galbenusuri de ou, albusuri de ou, branza de gorgonzola si unt. Ingrediente: 1 lingurita unt 1 lingură parmezan ras 3 linguri de unt nesărat 3 linguri faina 1 cana lapte 1/2 lingurita sare 1/8 lingurita piper un...

Read more »

Tocaniţă de iepure cu găluşte delicioase

Tocanita_de_iepure_cu_galuste_delicioase

O reteta de tocanita de iepure cu galuste delicioase din: faina, unt, tarhon, sare de mare, piper, lapte, nucsoara, iepuri, faina, ulei de masline, costita afumata, rozmarin, ciuperci, arpagic, bere si supa de pui. Puteţi folosi pulpe de pui în loc de iepure, dar carnea de iepure este o sursă extraordinară de proteine. !...

Read more »

Lipie cu carne de pui

Lipie_cu_carne_de_pui.png

O reteta delicioasa de lipie cu:carne de pui, ceapa rosie, dovlecel, fasole verde, naut, rosii, apa, drojdie, faina, zahar, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: două piepturi de pui o ceapă roşie un dovlecel 300 g fasole verde 100 g năut fiert 4 roşii 250 ml apă 20 g drojdie 500 g făină un vârf...

Read more »

Salată de varză roşie cu ananas proaspăt

Salata_de_varza_rosie_cu_ananas_proaspat

O reteta de salata de varza rosie cu ananas proaspat din: suc de ananas, miere, otet de mere, ulei de nuca, coaja de lamaie, sare, piper, varza rosie, ananas, miez de nuca si frunze de melisa. Ingrediente: 1/4 l suc de ananas neindulcit 2 lingurite miere lichida 6 lingurite otet de mere 8 lingurite...

Read more »

Retete internationale: Sushi

Sushi_12

Rareori se întâmplă ca o mâncare aparţinând unei anumite culturi să ia întreaga lume prin surprindere şi sa influenţeze totodată evoluţia ulterioară a altor culturi gastronomice. Şi totuşi, în ultimele decenii, sushi japonez a devenit expresia unei arte culinare internaţionale unice. Cuvântul sushi denumeşte un fel de mâncare cu orez, aromatizat cu un amestec...

Read more »

Shake cu lapte si pepene

Shake_cu_lapte_si_pepene

O reteta de shake cu lapte si pepene din: rom alb, lapte, pepene si inghetata de vanilie. Ingrediente: 2 cl rom alb 0,2 l lapte 50 g bilute de pepene din conserva 1 glob de inghetata de vanilie   Mod de preparare: Mixam ingredientele cu 2 lingurite de pepene pana cand totul devine spumos,...

Read more »

Hering cu broccoli şi dovlecei

Hering_cu_broccoli_si_dovlecei.png

Oreteta delicioasa de hering cu: dovlecei, usturoi, broccoli, ardei iute, ceapa, lamaie, , faina, unt, vin alb, lapte dulce, frunza de dafin, sare, piper, busuioc,ulei. Ingrediente: 500 g fileuri de hering doi dovlecei usturoi 500 g broccoli un ardei iute o ceapă o lămâie 50 g făină 50 g unt 125 ml vin alb...

Read more »

Găluşte cu magiun

Galuste_cu_magiun.png

O reteta delicioasa de galuste cu: carfofi, oua, faina, gris, ulei, magiun de prune, nuca, pesmet, scortisoara, zahar vanilat, zahar pudra. Ingrediente: 500 g cartofi două gălbenuşuri 100 g făină 30 g griş o lingura cu ulei de floarea-soarelui un borcan magiun de prune 250 g miez de nucă 100 g -250 g pesmet...

Read more »

Chifteluţe de curcan cu risotto

Chiftelute_de_curcan_cu_risotto.png

O reteta delicioasa de chiftelute cu:carne de curcan, ceapa, usturoi, orez, vin alb sec,  porumb, ardei gras, sofran, rosii, parmezan, pesmet, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: două cepe 3 căţei de usturoi 200 g orez 500 ml vin alb sec 200 g porumb boabe un ardei gras şofran 500 g came de curcan două...

Read more »

Retete culinare: Somon cu legume

Somon_cu_legume.png

O reteta delicioasa de somon cu: mazare, morcov, conopida, ceapa, usturoi, porumb, boia dulce, sare, lapte dulce, piper, oregano, ulei de  masline. Ingrediente: 4 fileuri de somon 200 g mazăre o conopidă mică un morcov o ceapa 3-4 căţei de usturoi 100 g boabe de porumb din conservă o linguriţă cu boia dulce 500...

Read more »

Retete culinare: Plăcintă cu spanac

Placinta_cu_spanac.png

O reteta delicioasa de placinta cu:spanac, faina, apa, ceapa, oua, fulgi de ardei dulce, branza de capra, menta uscata, cartofi, unt, sare, piper, rosii. Ingrediente: 400 g făină 230 ml apă un kilogram spanac o ceapă 4 ouă o lingură cu fulgi de ardei dulce 300 g brânză de capră o linguriţă cu mentă...

Read more »

Sufleu de conopida cu cascaval

Sulfeu_de_conopida

O reteta de sulfeu de conopida din: conopida, ulei, faina, lapte, cascaval, sare, piper, nucsoara si rozmarin. Ingrediente: 1 conopida medie 50 ml ulei 30 g faina 1/2 l lapte 200 g cascaval ras sare piper nucsoara rozmarin proaspat   Mod de preparare: Se spală şi se rup buche­ţelele de conopidă, care se pun...

Read more »

Reteta zilei: Sorbet de piersici pe pat de capsuni feliate

Sorbet_de_piersici_pe_pat_de_capsuni_feliate_6

O reteta de sorbet de piersici pe pat de capsuni feliate din: piersici, apa, zahar si suc de lamaie. Ingrediente: 7 piersici coapte, decojite şi fără sâmburi 160 ml de apă 150 g de zahăr 1/4 linguriţă de suc ​​de lamaie proaspat Mod de preparare: Tăiaţi piersicile bucati potrivite. Le puneti intr-o cratita cu...

Read more »

Banuti ciobanesti

Banuti_ciobanesti

O reteta de banuti ciobanesti din: ardei iute, ceapa, oua, branza, lapte, malai, unt, ulei, marar verde, sare si piper. Ingrediente: 2 ardei iuti 2 cepe 6 oua 200 g branza rasa (sarata) 1 l lapte dulce 250 g malai 3 linguri unt 8 linguri ulei 1 legatura marar verde sare piper   Mod...

Read more »

Cuburi cu agrişe

Cuburi_cu_agrise

O reteta de cuburi cu agrise din: agrise verzi, unt, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, oua, faina, admion, praf de copt, sare, lapte, albusuri, suc de migdale, zahar si migdale. Ingediente: blat: 750 g agrise verzi blat: 250 g unt moale 250 g zahar 1 plic zahar vanilat 2 lingurite coaja de lamaie...

Read more »

Salata de vinete cu salam

Salata_de_vinete_cu_salam

O reteta de salata de vinete cu salam din: castravete, sare, vinete, zeama de lamaie, salam, ceapa verde, usturoi, iaurt, lapte, zahar, piper alb, tabasco si masline. Ingrediente: 1 castravete (de sera) sare 1,2 kg vinete zeama de la o lamaie 300 g salam, taiat felii 4 cepe verzi 2 catei de usturoi 300...

Read more »

Mango Milk Shake

Mango_Milk_Shake

O reteta simpla de Mnago Milk Shake din: batida de coco, rom alb, mango, inghetata de vanilie si lapte. Ingrediente: 2 cl Batida de Coco 2 cl rom alb 3 linguri de mango proaspat 1 glob de inghetata de vanilie 10 cl lapte rece   Mod de preparare: Mixam ingredientele pana cand totul devine...

Read more »

Cotlete de miel cu ierburi

Cotlete_de_miel_cu_ierburi

O reteta de cotlete de miel cu ierburi din: cotlete de miel, cimbru, sare, piper, frunze de menta, ulei de masline, cartofi, rosii cherry, usturoi si unt. Ingrediente: un kg cotlete de miel cimbru sare piper negru macinat 2-3 frunze de menta uscata 3-4 linguri ulei de masline 800 g cartofi noi 4 rosii...

Read more »

Tartă cu coacăze roşii şi crustă de bezea

Tarta_cu_coacaze_rosii_si_crusta_de_bezea

O reteta de tarta cu coacaze rosii si crusta de bezea din: unt, zahar, oua, coaja de lamaie, faina, praf de copt, coacaze rosii, albusuri, suc de lamaie, zahar, sirop de rodii si fulgi de migdale. Ingrediente: blat: 90 g unt 90 g zahar 2 oua 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa 180 g...

Read more »

Spaghete cu ciuperci

Spaghete_cu_ciuperci

O reteta de spaghete cu ciuperci din: paste, ciuperci, lapte, faina, sare grunjoasa, piper, patrunjel, ceapa verde si ulei de masline. Ingrediente: 400 g paste 500 g ciuperci 300 ml lapte o lingura faina sare grunjoasa piper negru macinat 2 legatura patrunjel verde o legatura ceapa verde 2-3 linguri ulei de masline   Mod...

Read more »

Supa rapida de mere si galuste

Supa_rapida_de_mere_si_galuste

O reteta de supa rapida de mere si galuste din: mere acrisoare, morcov, zahar, oua, gris, bicarbonat si sare. Ingrediente: 1 mere acrisoare 1 morcov 1 lingura zahar 2 oua crude 3 linguri gris 1 varf cutit bicarbonat sare   Mod de preparare: Speli merele, le cureti de coaja, le inlaturi semintele si le...

Read more »

Prăjitură cu cireşe si esenta de vanilie

Prajitura_cu_cirese_si_esenta_de_vanilie

O reteta de prajitura cu cirese si esenta de vanilie din: oua, unt, esenta de vanilie, sare, zahar, faina, cirese si pesmet. Ingrediente: 10 oua 100 g unt o esenta de vanilie un praf de vanilie un praf sare 175 g zahar 125 g faina 500 g cirese 100 g pesmet   Mod de...

Read more »

Lasagna cu rosii si branza

Lasagna_cu_rosii_si_branza

O reteta de lasagna cu rosii si branza din: foi de lasagna, carne tocata de vita si porc, sare, piper, cimbru, busuioc, ulei de masline, piure de rosii, unt, nucsoara, lapte, faina si parmezan. Ingrediente: 18-20 foi de lasagna 300 g carne tocata de vita si porc sare piper negru cimbru si busuioc ulei...

Read more »

Sarmale cu pulpa si seminte de dovleac

Sarmale_cu_pulpa_si_seminte_de_dovleac

O reteta de sarmale cu pulpa si seminte de dovleac din: pulpa de dovleac, ceapa, orez, seminte de dovleac, varza murata, ulei, rosii in bulion, vin alb, cimbru, marar, nuci, sare, piper si smantana. Ingrediente: 1/2 kg pulpa de dovleac, din aceia care se folosesc pentru placinte 3 cepe 1 1/2 cana de orez...

Read more »

Reteta zilei: Noodles cu legume

Noodles_cu_legume_8

O reteta de Noodles cu legume din: fasole verde, morcovi, taitei, ulei vegetal, ghimbir, usturoi, ciuperci, castane de apa, supa de pui, sos hoisin, sos de soia, miere, sare, piper si ceapa verde. Ingrediente: fasole verde 2 morcovi mari taiati betisoare taitei noodles 3 linguri de ulei vegetal 1 bucata ghimbir proaspat, curatat si...

Read more »

Supa de fasole

Supa_de_fasole

O reteta de supa de fasole din: fasole uscata, ceapa rosie, patrunjel, ardei verzi, sare si paste. Ingrediente: 300 g fasole uscata pestrita 2 cepe rosii 2 legaturi patrunjel 2 ardei verzi copti sare 300 g paste   Mod de preparare: Se curăţă fasolea şi se lasă să se înmoaie câteva ore înainte de...

Read more »

Salata cu mozzarella

Salata_cu_mozzarella

O reteta de salata cu mozzarella din: rosii, castravete, mozzarella, busuioc, otet balsamic, ulei de masline, usturoi, piper, sare si cimbru. Ingrediente: 4-5 rosii 1 castravete 150 g mozzarella 3-4 fire busuioc proaspat 2 linguri otet balsamic 4 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi piper sare 1 ramurica de cimbru uscat  ...

Read more »

Bors ardelenesc

Bors_ardelenesc

O reteta de bors ardelenesc din: dovlecei, ceapa verde, mazare, ardei grasi, frunze de varza, usturoi, morcovi, cartofi, patrunjel verde, leustean, ulei de masline, suc de rosii, sare, piper, tarhon si bors. Ingrediente: 2 dovlecei 1 legatura ceapa verde 100 g mazare boabe proaspata 2 ardei grasi (unul galben si unul rosu) 2 frunze...

Read more »

Rulouri cu mozzarella si legume

Rulouri_cu_mozzarella_si_legume

O reteta de rulouri cu mozzarella si legume din: ardei gras, zucchini, vanata, mozzarella, busuioc, otet balsamic, ulei de masline, seminte de pin si piper. Ingrediente: 1 ardie gras rosu 1 ardei gras galben 1 zucchini 1 vanata 300 g mozzarella 3-4 fire de busuioc proaspat 2 lingurite otet balsamic 4 linguri ulei de...

Read more »

Pulpa de porc in manta de sorici

Pulpa_de_porc_in_manta_de_sorici

O reteta de pulpa de porc in manta de sorici din: pulpa de porc, usturoi, cimbru verde, sare grunjoasa, piper, vin alb, unt, ulei de masline si sorici. Ingrediente: un kg pulpa de porc 4 catei de usturoi cimbru verde sare grunjoasa piper negru macinat 300 ml vin alb dulce 50 g unt sarat...

Read more »

Pizza vegetariana cu mozzarella

Pizza_vegetariana_cu_mozzarella

O reteta de pizza vegetariana cu mozzarella din: drojdie de bere, faina, sare, zahar, ulei de masline, rosii cherry, ardei grasi, mozzarella, parmegiano si busuioc. Ingrediente: aluat: 1/2 cub de drojdie de bere 300 g faina 1 lingurita rasa sare 1 praf zahar 2 linguri ulei de masline topping: 300 g rosii cherry taiate...

Read more »

Ciocanele caramelizate

Ciocanele_caramelizate

O reteta de ciocanele caramelizate din: ciocanele de pui, zahar, sos de soia, otet balsamic, sare grunjoasa, ulei de masline si cimbru. Ingrediente: un kg ciocanele de pui 2 linguri zahar 2 linguri sos de soia 2 lingurite otet balsamic sare grunjoasa 3-4 linguri ulei de masline cimbru macinat   Mod de preparare: Se...

Read more »

Salată din ştiuleţi de porumb cu struguri şi fistic

Salata_din_stiuleti_de_porumb_cu_struguri_si_fistic

O reteta de Salată din ştiuleţi de porumb cu struguri şi fistic din: salata, stiuleti de porumb, sare, zahar, unt, boabe de struguri, suc de portocale, otet de mere, piper alb, ulei, boabe de fistic si verdeturi. Ingrediente: 2 salate verzi 48 stiuleti de porumb fragezi si proaspeti sare putin zahar 100 g unt...

Read more »

Tocanita de ficatei

Tocanita_de_ficatei

O reteta de tocanita de ficatei din: ficatei de pasare, ceapa, ardei gras, rosii, usturoi, ulei, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 500 g ficatei de pasare 3-4 cepe 1 ardei gras 2-3 rosii 3-4 catei de usturoi ulei sare piper 1 legatura patrunjel   Mod de preparare: Iei 2 tigai. Intr-o tigaie pui ficateii...

Read more »

Morcovi cu unt

  Ingrediente: 500 g morcovi tineri 11/2lingură unt 1 linguriţă zahăr (facul­tativ) sare   Mod de preparare: Se rad morcovii, se spală, se taie fie ca tăiţeii, fie cuburi, şi se opăresc cu apă clocotită. Se strecoarăşi se pun într-o cratiţă împreună cu untul fierbinte, zahărul, sarea şi puţină apă (numaiatît, cît este necesar...

Read more »

Morcovi cu unt şi smîntînă

  Ingrediente: 500 g morcovi 1 lingură unt 1 linguriţă zahăr 1/2 pahar smîntînă 1/2 linguriţă de făină sare   Mod de preparare: Se curăţă morcovii, se spală, se taie fîşii ca tăiţeii sau cuburi mici şi se pun la fiert cu untul, sarea, zahărul şi 2-3 linguri de apă. Se lasă să fiarbă...

Read more »

Tort poveste

  Ingrediente: 30 nuci pisate 5 ouă 5 linguri zahăr pudră 1 lingură cacao 1 praf vanilie ulei făină fructe din dulceaţă 3 albuşuri 3 linguri zahăr pudră 2 linguri cacao 250 g unt 150 g frişcă   Mod de preparare: Se bat spumă 5 albuşuri, cu 5 linguri de zahăr şi vanilie. Se...

Read more »

Conopidă cu unt şi pesmet

  Ingrediente: 1 conopidă mijlocie 3-4 linguri unt 2 linguri pesmet sare   Mod de preparare: Conopida, curăţatăşi spălată, se pune la fiert în apă sărată. Cînd este fiartă, se scoate cu lingura de spumă, se scurge de apă, se aşază pe farfurie şi peste ea se toarnă pesmetul prăjitîn unt. Se serveşte fierbinte....

Read more »

Varză dulce cu unt şi pesmet

  Ingrediente: 1 varză mijlocie 3 linguri unt 2 linguri pesmet sare   Mod de preparare: Se curăţă varza de primul rînd de foi, se taie în şase şi se pune la fiert în apă sărată. Cînd este gata, se scurge bine de apă, se taie cu cuţitul coceanul, se aşază într-o farfurie de...

Read more »

Pastă de heringi cu mere

  Ingrediente: 1 hering mare 2 linguri unt 1 măr mare 1 ou răscopt salată verde   Mod de preparare: Se despică peştele pe burtăşi se ţine în apă călduţă timp de 5–6 ore. Apoi se trage pieliţa de la cap spre coadă, se taie capul şi coada şi se îndepărtează toate oasele. Se...

Read more »

Gulaş de inimă

Ingrediente: 750 g inimă de vacă 1/2 lingură făină 1 ceapă 2-3 linguri untură,unt sau ulei 1 lingură pastă de bulion un vîrf de cuţit piper sare   Mod de preparare: Se spală bine inima, se taie în cuburi mici, se prăjeşte puţin în cratiţa cu grăsime şi cu ceapă tăiată foarte mărunt, se...

Read more »

Cremă de migdale

  Ingrediente: 250g făină de migdale (se pisează migdale coapte) 250g zahăr 1 pahar mare de apă   Mod de preparare: Se leagă pe foc un sirop gros din zahăr şi apă, până ce se colorează, se adaugă făină de migdale de-acu, se poate folosi ca umpluturi sau, de sărbători, colora şi modela în...

Read more »

Ruladă de iarnă

  Ingrediente: 1 kg carne macra 1ou 150 g slănină 5-6 boabe ienibaha 2-3 cuişoare 1/2 linguriţă cimbru 10 boabe piper verdeata 2 ceape paine alba pesmet 3 linguri zeamă de carne sau apă   Mod de preparare: În tocătură se adaugă slănina tăiată cuburi mici şi miro­deniile foarte fin pisate. Se amestecă bine....

Read more »

Miel în sos de iaurt

  Ingrediente: 750 g carne de miel 500 g iaurt 1/2 lingură făină 2 linguri unt 1 lingură mărar tocat sare   Mod de preparare: Bucăţile de carne de miel se prăjesc în unt. Cînd s-au ru­menit puţin, se adaugă cîteva linguri de apăşi se lasă să fiarbă încet, acoperit, pînă cînd carnea este...

Read more »

Pastă din carne de iepure

  Ingrediente: 1 kg carne macră de iepure 250 g unt proaspăt 2 cepe 1 lingură untură 1 pahar lapte 2-3 boabe de ienibahar 20 boabe de piper pisat 1 cuişoarăşi un vîrf de cuţit de nucşoară rasă sare piper castraveciori acri sfeclă roşie   Mod de preparare: Bucăţile de carne macră se prăjesc...

Read more »

Limbă în sos de smîntînă

Ingrediente: 1 limbă de vacă sau 3-4 limbi de porc (cam 1 kg) zarzavat de supă 1 pahar smîntînă 1 lingură plină cu unt 1/2 lingură făină 1/2 pahar din zeama în care a fiert limba 1/2 ceapă mărar tocat   Mod de preparare: Se fierbe limba şi se taie felii de grosimea unui...

Read more »

Ciuperci cu gelatină şi maioneză

Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 ceapă 1 linguriţă unt gelatină maioneză   Mod de preparare: Se spală, se curăţă şi se taie ciupercile felii subţiri ca tăiţeii. Se aşază într–o cratiţă împreună cu o ceapă întreagă, o lingură de unt şi sare. Se acoperă totul cu apăşi se lasă să fiarbă pînă cînd ciupoercile...

Read more »

Prăjitură cu biscuiţi, lămâie şi nucă

Prăjitură cu biscuiţi, lămâie şi nucă

  Ingrediente blat: 5 ouă 1 cană de zahăr 1 cană de făină 4 linguri ulei coaja de la 1 lămâie 1 cană de apă 2 linguri zahăr 1 esenţă de vanilie pentru sirop Ingrediente cremă: 15 biscuiţi cu miere 1 pachet unt sau margarină 1 cană de zahăr 1 lămâie 1 lingură cacao...

Read more »

Sericaia

  Ingrediente: jumătate litru lapte dulce 1 beţişor de scorţişoară 1 bastonaş de vanilie bucăţi de coajă de lămâie 5 ouă 200g zahăr 2 linguri făină sare suc de lămâie unt scorţişoară pisată   Mod de preparare: Laptele se fierbe cu beţigaşul de scorţişoară, coaja de lămâie şi bastonaşul de vanilie, se lasă la...

Read more »

Fasole cu sos alb si caşcaval

Fasole cu sos alb si caşcaval

  Ingrediente: 800 g fasole verde (din conservă sau congelată) 3 linguri margarină sau ulei 2 linguri făină 1 ceaşcă lapte 1 ou 150 g smântână 50 g caşcaval 1 lingură mărar sare   Mod de preparare: Scurgi fasolea de zeamă, o treci sub un jet de apă rece şi o tai bucăţi. Rumeneşti...

Read more »

Pastă de parizer

Ingrediente: 250 g parizer 2 ouă răscoapte muştar (după gust) sare piper salată verde ridichi   Mod de preparare: Se dă parizerul prin maşina de tocat împreună cu ouăle răscoapte. Pasta obţinută se freacă cu muştar, se adaugă sare şi puţin piper. Se aşază pe farfurie, se garniseşte cu salată verde tocată ca fideaua...

Read more »

Tort simplu

Ingrediente: 6 ouă 1 pahar zahăr pudră 1 pahar făină coaja rasă de la o lămîie marmeladă   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul într-un castron de piatră. Se aşază castronul într-un vas cu apă fierbinte, ţinînd vasul pe foc şi se freacă cu crema pînă ce se înfierbîntă. Se scoate apoi...

Read more »

Limbă de porc cu măsline

Limbă de porc cu măsline

  Ingrediente: 750 g limbă de porc 150 g măsline 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 2 cepe 100 bulion 100 ml vin alb 2 linguri făină sare piper ulei   Mod de preparare: Speli limba şi o pui la fiert în apă cu sare pentru 30 de minute. Separat, măslinele în apă. In...

Read more »

Cotlete de porc pane

  Ingrediente: 6 cotlete de porc 2 ouă 2 linguri untură 2 linguri făină piper sare pesmet   Mod de preparare: Se bat cotletele uşor cu ciocanul de lemn, se sărează, se pipe­rează, se dau prin oul puţin bătut, apoi prin făină, din nou prin ou, iar la urmă prin pesmet. Se prăjesc în...

Read more »

Slană cu mujdei de usturoi

  Tranşezi slana şi o laşi două-trei zile la sare. O pui apoi la fiert cu zeamă de varză, foi de dafin şi piper. După ce zeama de varză dă în clocot, mai laşi 20 de minute pe foc, o încerci cu furculiţa şi dacă pătrunde cu uşurinţă în slană e gata. O dai...

Read more »

Pogăcele de jumări cu susan

Pogăcele de jumări cu susan

  Ingrediente: 500 g jumări de porc 5 ouă 1 ceaşcă de apă 800-850 g făină 50 g drojdie de bere sare susan   Mod de preparare: Treci jumările prin maşina de tocat, apoi le amesteci cu făina, 4 ouă şi drojdia dizolvată în apa călduţă. Pui şi un praf de sare şi frămânţi...

Read more »

Tort brun

Ingrediente: 200 g migdale pisate 130 g zahăr pudră 200 g ciocolată casă 5 linguri rase făină fină 12 ouă unt cremă de unt frişcă   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul pînă ce se fac ca o spumă, se adaugă ciocolata, migdalele şi făina, se amestecă bine, iar la sfîrşit cele...

Read more »

Aperitiv in foi de napolitane

  Ingrediente: 1/2 kg came tocată de pasăre 1 ceapă mică 1 cutie ciuperci 4 ouă pătrunjel piper sare 2 foi napolitane ulei făină   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în puţin ulei. Adaugi apoi ciupercile tăiate mărunt şi carnea tocată şi le căleşti împreună. După ce s-au...

Read more »

Friptură sibiană

Friptură sibiană

  Ingrediente: 1 kg carne de porc (cu grăsime şi şorici) 5-6 căţei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Tai carnea de porc felii mai groase şi crestezi grăsimea şi şoriciui, dar fără să le desprinzi de carne. Dai sare şi piper şi laşi frip­turile la frigider pentru 24 de ore. A...

Read more »

Prăjitură cu pişcoturi şi cremă caramel

Prăjitură cu pişcoturi şi cremă caramel

  Ingrediente: 30 de pişcoturi de şampanie 2 pliculeţe ness 14 linguri zahăr 250 ml apă 100 g nuci 100 ml frişcă 4 gălbenuşuri 1 pachet mar­garină   Mod de preparare: Topeşti 4 linguri de zahăr. Separat, freci gălbenuşurile cu 4 linguri zahăr până se albesc şi le adaugi peste zahărul topit şi amesteci...

Read more »

Chifteluţe cu sos de castraveţi muraţi si hrean

  Ingrediente: 2 cartofi 500 g carne tocată de porc (sau de vită) 1 ou 1 ceapă verdeaţă sare piper ulei pentru prăjit Ingrediente sos: 2 cepe 500 g castraveţi acri 500 g roşii în bulion 2 linguri hrean ras 3-4 căţei de usturoi sare piper Mod preparare chiftele: Razi cartofii, apoi îi adaugi...

Read more »

Prăjitură cu miere şi cremă de nucă

Prăjitură cu miere şi cremă de nucă

  Ingrediente foi: 3 ouă 3 linguri ulei 1/2 lin­guriţă bicarbonat 1/2 pahar miere de albine 3/4 pahar zahăr 500 g făină Ingrediente cremă: 700 g miez de nucă 400 g smântână 1/2 pahar zahăr tos 1/2 sticluţă esenţă de rom din care coci 6 foi pe dosul   Mod preparare foi: Pui mierea...

Read more »

Salată cu macaroane, murături si carnaţi

  Ingrediente: 300 g castraveţi sau gogoşari muraţi 400 g cârnaţi 600 g macaroane 100 ml ulei 300 g telemea 200 g ciuperci din conservă 200 g mazăre de la congelator 100 g boabe de porumb din conservă 2-3 căţei usturoi 2 linguri iaurt 1 linguriţă smântână sare piper oregano sau cimbru   Mod...

Read more »

Tartă cu ficat de porc

Tartă cu ficat de porc

  Ingrediente: 250 g făină 125 g margarină 1 lingură untură 50 ml apă sare 1 ou Ingrediente umplutură: 300 g ficat 3 ouă 60 g caşcaval 2 linguri unt 1 cană lapte 1 lingură făină sare piper ulei   Mod preparare aluat: Amesteci făina cu margarina, pui un praf de sare, torni apa...

Read more »

Ciorbă de oase afumate cu dragavei

  Ingrediente: 3 morcovi 2 cepe 2 linguri zarzavat de la borcan 1 conopidă (de la congelator) 3 oase afumate 100 g smântână 1 ou sare 1 mână dragavei (ştevie) congelat   Mod de preparare: Cureţi şi tai mărunt ceapa şi morcovii, le căleşti în ulei, după care adaugi 4 l de apă, oasele...

Read more »

Paste cu afumatură si maioneză

  Ingrediente: 400 g paste făinoase (foarte mărunte) 6-7 castraveţi acri 1-2 cepe 3-4 căţei de usturoi 300 g kaizer ţărănesc 3-4 linguri pline cu vârf cu maioneză sare piper după gust verdeaţă   Mod de preparare: Pui pastele la fiert în apa cu sare pentru 10 minute. In acest timp cureţi ceapa şi...

Read more »

Ciorbă de cârnati afumaţi si varză acră

Ciorbă de cârnati afumaţi si varză acră

  Ingrediente: 500 g câmaţi afumaţi 1 ceapă 1 varză mică acră 1 lingură făină 2 linguri ulei 1 lingură bulion 250 g smântână 1 cană zeamă de varză   Mod de preparare: Speli bine varza, cureţi ceapa şi le tai mărunt. Tai carnaţii bucăţi şi-i pui la fiert în apă. Separat, rumeneşti făina...

Read more »

Tocăniţă din carne de viţel cu plăcinţele de cartofi

Tocăniţă din carne de viţel cu plăcinţele de cartofi

  Ingrediente: 750 g muşchi de viţel 200 g ciuperci (din conservă sau proaspete) 1 ceapă 50 g unt sau margarină 2 linguri făină 250 ml supă 125 g smântână, 1 pahar de vin alb piper sare zeamă de lămâie Pentru plăcinţele de cartofi ai nevoie de: 1 kg cartofi 2 linguri făină 2...

Read more »

Tsureki-Colac impletit

  Ingrediente: 1 kg de făină bună 1 cană de lapte călduţ 1 lingură drojdie 1 lingură amestecătură (nucşoară, cuişoare, piper, coajă de lămâie şi portocală) 1 linguriţă scorţişoară 1 linguriţă chimion jumătate lingură sare de mare 6 ouă 5 linguri unt 5 linguri zahăr migdale Ingrediente glazura: 2 gălbenuşuri , 1 lingură miere...

Read more »

Ardei umpluţi cu branză si cartofi

Ardei umpluţi cu branză si cartofi

  Ingrediente: 10 ardei graşi (de la congelator) 6-7 cartofi mari 200 g brânză telemea 1 lin­gură pastă de ardei 1 pahar ulei sau grăsime sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi dai prin răzătoarea mare şi îi prăjeşti până se rumenesc şi se înmoaie, apoi îi dai deoparte. Adaugi peste ei...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Barbed Wire (video)

Cum se prepara Cocktail Barbed Wire (video)

  Ingrediente: 15 ml Campari 15 ml Triple sec 15 ml Kirsch liqueur 1 lime 2 tsp salt 1 teaspoon 1 shooter glass 1 knife 1 saucer 1 chopping board Cum se prepara Cocktail Barbed Wire

Read more »

Prepeliţe fripte vînătoreşte

  Ingrediente: 6 prepeliţe 3 linguri unt sau untură sare   Mod de preparare: Se pune într-un ceaun de tuci o lingură de unturăşi se lasă să se înfierbînte bine apoi se aşază prepeliţele frecate cu puţină sare şi se acoperă ceaunul. La fiecare 2-3 min se întorc prepeliţele. După ce s-au rumenit frumos,...

Read more »

Sfeclă cu unt şi smîntînă

  Ingrediente: 1 kg sfeclă 1 lingură unt 1 linguriţă zahăr 1 lingură oţet 1/2 pahar smîntînă sare   Mod de preparare: Se alege sfeclă roşie, se fierbe sau se coace în cuptor, se curăţă de coajăşi se taie fie ca tăiţeii, fie cuburi. Se pune într-o cratiţă împreună cu untul fierbinte, 2-3 linguri...

Read more »

Tort Richard

Ingrediente: 250 g migdale sau nuci pisate 250 g zahăr pudră 10 albuşuri unt cremă de ciocolată glazură de ciocolată   Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă, se amestecă cu zahărul şi migdalele(nucile). Pasta obţinută se împarte în 3-4 părţi egale şi se coc 3-4 blaturi în forma de tort capitonată cu hîrtie...

Read more »

Budincă de fidea cu carnaţi

Budincă de fidea cu carnaţi

  Ingrediente: 200 g fidea 1 ou 100 g smântână 2 linguri unt 3 cârnaţi afumaţi sare piper 50 g caşcaval   Mod de preparare: Pui fideaua la fiert în apă cu sare şi când e gata, o strecori, apoi o amesteci cu smântână şi oul. Potriveşti gustul de sare şi piper şi pui...

Read more »

Prăjitură cu cacao şi cafea

  Ingrediente blat: 5 gălbenuşuri 5 albuşuri 250g unt 250g zahăr 1 lin­guriţă cafea măcinată 4 linguriţe cacao 400g făina 2 linguriţe praf de copt 1 linguriţă esenţă de rom Ingrtediente crema: 4 gălbenuşuri,200g zahăr ,200g unt,1 linguriţă ca­cao,1 lingură cafea măcinată 1 linguriţă esenţă de rum ,70g nucă măcinată . Se amestecă untul...

Read more »

Pilaf bulgăresc cu măruntaie de miel

  Ingrediente: măruntaiele şi intestinele de la un miel potrivite de mare 2 linguri untură 11/2 pahar orez 2 cepe 3 pahare apă sare 1/2 lin­guriţă piper   Mod de preparare: Intestinele se spală, se rad, se întorc pe partea interioară,se mai spală în cîteva ape, se freacă cu sare şi se spală din...

Read more »

Colţunaşi cu brînză de vacă

  Ingrediente: 350 g făină 1 ou 1/2 pahar apă sare 250 g brînză de vacă frămîntată cu 1 ou şi puţină sare 2 linguri unt 1 pahar smîntînă   Mod de preparare: Se cerne făina pe planşeta de aluat, se strînge cuib, se face loc la mijloc şi se pun oul şi sarea....

Read more »

Bulgăraşi de ciocolată cu vişine din compot

Bulgăraşi de ciocolată cu vişine din compot

  Ingrediente: 350 g ciocolată de menaj 175 g unt 2 linguri ulei 300 ml frişcă lichidă 1 sticluţă esenţă de rom 300 g biscuiţi simpli 200 g vişine din compot   Mod de preparare: Topeşti ciocolata şi uleiul pe baie de aburi şi când e gata o dai deoparte şi o laşi puţin...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Long Island Iced Tea (video)

Cum se prepara Cocktail Long Island Iced Tea (video)a

  Ingrediente: 30 ml rum 30 ml vodka 30 ml Cointreau 30 ml tequila 30 ml gin 1 lemon 150 ml Coca-cola 1 lemon slice , to decorate 1 50/25ml measuring cup 1 chopping board 1 sharp knife 1 juice squeezer 1 highball or tall glass 1 stirrer 1 straw   Cum se prepara...

Read more »

Fasole boabe preparată greceşte

  Ingrediente: 350 g boabe de fasole verde 1 mînă de mărar 1 mînă de pătrunjel 1 mînă de leuştean 10-15 fire de ceapă verde 1 linguriţă bulion 4 linguri sare piper   Mod de preparare: Se spalăşi se fierbe fasolea în apă sărată. Se strecoarăşi se lasă să se scurgă de apă. Se...

Read more »

Găluşte cu mălai

Găluşte cu mălai

  Ingrediente: 2 pahare mălai 1 lingură zahăr 1 linguriţă sare 700 ml lapte 100 g unt 3 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Dai laptele la fiert şi când dă în clocot adaugi mălaiul, sarea şi zahărul şi laşi pe foc. Când mămăliga e gata o răstorni pe un suport de lemn....

Read more »

Papanaşi de cartofi

Papanaşi de cartofi

  Ingrediente: 500 g cartofi 1/2 pahar făină 25 g drojdie 2 linguri ulei 1 ou sare smântână sau unt   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mici. îi amesteci apoi cu drojdia de bere înmuiată în 1/4 pahar apă rece, adaugi apoi oul, puţină sare...

Read more »

Tarte cu carne

Tarte cu carne

  Ingrediente: 200 g făină + 1 lingură făină 100 g unt 6 ouă 500 g carne de porc 3-4 felii costiţă afumată 2 cepe 100 ml ulei 2-3 felii de pâine măghiran sare piper   Mod preparare tarte: Amesteci făina cu 2 gălbenuşuri, untul şi un praf de sare, frămânţi aluatul, apoi îl...

Read more »

Rulouri cu castraveţi acri, sos şi paste

  Ingrediente: 500 g pulpă de porc 10 castraveţi muraţi 2 cepe 4 linguri bulion 1 lingură condi­ment tip Vegeta ulei piper sare 200 g paste   Mod de preparare: Speli carnea, o tai felii pe care le baţi apoi ca pentru şniţele. Tai 5 castraveţi în jumătate pe lungime, pui pe fiecare felie...

Read more »

Friptură cu legume murate şi ciuperci

Friptură cu legume murate şi ciuperci

  Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 1 cutie de ciuperci 2 gogoşari muraţi 2 castraveţi muraţi 2 bucheţele de conopidă murată muştar 1 linguriţă oţet 1/2 linguriţă zahăr 1 foaie de dafin 5-6 căţei de usturoi 1 pahar de ulei sare   Mod de preparare: Speli carnea, o tai felii, le ungi cu...

Read more »

Plăcintă cu ficăţei şi ciuperci

Plăcintă cu ficăţei şi ciuperci

  Ingrediente aluat: 300 g făină 100 ml ulei 100 ml apă drojdie cât o nucă sare zahăr Ingrediente umplutură: 500 g ficăţei de pasăre 2-3 cepe 200 g ghebe (din conservă) 3 ouă 300 g smântână 1 legătură mărar piper ulei Mod preparare aluat: Dizolvi drojdia în apă călduţă cu 1 lingură de...

Read more »

Tort fraged cu marmeladă

Ingrediente: 7 gălbenuşuri 3/4 pahar zahăr pudră 20 g sare de amoniac bine pisat 1/2 pahar unt topit vanilie făină cît cuprinde marmeladă după gust cîteva nuci sau migdale tăiate 1 ou întreg   Mod de preparare: Se freacă zahărul şi untul pînă se fac spumă. Se adaugă gălbe­nuşurile, unul cîte unul, amoniacul, vanilia,...

Read more »

Şarlotă de alune

Ingrediente: 300 g frişcă 1 kg lapte 6 ouă 6 foi de gelatină 200 g alune prăjite şi măcinate 350 g zahăr 1 păhărel rom puţină coajă rasă de lămîie   Mod de preparare: Laptele fiert şi răcit se toarnă peste gălbenuşurile frecate cu zahărul, se amestecă, se pune pe foc amestecînd mereu, pînă...

Read more »

Negrese cu nuci şi stafide

  Ingrediente: 150g ciocolată menaj 100 g unt (margarină) 100g miez de nucă sfărâmat 100g stafide aurii 250 zahăr 1 linguriţă zahăr vanilat 3 ouă 150 g făină un vârf de cuţit sare   Mod de preparare: Se pun ciocolata şi untul într-o oală şi se topesc, amestecându- le încontinuu. Se lasă puţin să...

Read more »

Tort de caise

Ingrediente: 350 g făină 100 g unt sau margarină 100 g smîntînă 1 ou 2 linguri zahăr 1 linguriţă oţet vanilie coajă de lămîie rasă zahăr pudră Ingrediente umplutura: 1 kg caise curăţate de sîmburi şi rupte jumătăţi, 3 linguri zahăr.   Mod de preparare: Se freacă puţin untul cu zahărul, apoi cu oul....

Read more »

Negrese cu cioco­lată şi mentă

    Ingrediente blat: 60g ciocolată amară 1/2 cană unt nesărat la tempera­tura camerei l cană zahăr 2 ouă mari 1 linguriţă esenţă de vanilie 3 linguri făină 1 lingură cacao 1/2 linguriţă scorţişoară Ingrediente crema: 360g ciocolată albă de menaj,6 linguri frişcă,2 linguriţe esenţă de mentă. Ingrediente glazura:6 linguri frişcă ,180g ciocolată semidulce,frunze...

Read more »

Prăjitură cu cremă de griş si marmeladă

Prăjitură cu cremă de griş si marmeladă

  Ingrediente: 300 g făină 150 g margarină 1 gălbenuş 1 lingură zahăr 2 linguri lapte drojdie cât o nucă sare Ingrediente cremă: 200 ml lapte 2 linguri griş 2 gălbenuşuri 7 linguri zahăr 1 lingură cacao 2-3 linguri marmeladă 3 albuşuri   Mod preparare foi: Faci o maia din drojdie, lapte călduţ, făină....

Read more »

Tocăniţă oletenească

Tocăniţă oletenească

  Ingrediente: 800 carne de porc 100 g untură 2-3 cepe 500 g roşii (din conservă) sare piper 1 legătură pătrunjel     Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi potrivite şi o rumeneşti în untura bine încinsă. Cureţi ceapa, o tai solzişori, o adaugi peste carne, pui şi roşiile tăiate mărunt şi potriveşti...

Read more »