vineri, 6 iulie 2012

Retete #31


Retete:

Pizza vegetariana cu mozzarella

Pizza_vegetariana_cu_mozzarella

O reteta de pizza vegetariana cu mozzarella din: drojdie de bere, faina, sare, zahar, ulei de masline, rosii cherry, ardei grasi, mozzarella, parmegiano si busuioc. Ingrediente: aluat: 1/2 cub de drojdie de bere 300 g faina 1 lingurita rasa sare 1 praf zahar 2 linguri ulei de masline topping: 300 g rosii cherry taiate...

Read more »

Ciocanele caramelizate

Ciocanele_caramelizate

O reteta de ciocanele caramelizate din: ciocanele de pui, zahar, sos de soia, otet balsamic, sare grunjoasa, ulei de masline si cimbru. Ingrediente: un kg ciocanele de pui 2 linguri zahar 2 linguri sos de soia 2 lingurite otet balsamic sare grunjoasa 3-4 linguri ulei de masline cimbru macinat   Mod de preparare: Se...

Read more »

Salată din ştiuleţi de porumb cu struguri şi fistic

Salata_din_stiuleti_de_porumb_cu_struguri_si_fistic

O reteta de Salată din ştiuleţi de porumb cu struguri şi fistic din: salata, stiuleti de porumb, sare, zahar, unt, boabe de struguri, suc de portocale, otet de mere, piper alb, ulei, boabe de fistic si verdeturi. Ingrediente: 2 salate verzi 48 stiuleti de porumb fragezi si proaspeti sare putin zahar 100 g unt...

Read more »

Tocanita de ficatei

Tocanita_de_ficatei

O reteta de tocanita de ficatei din: ficatei de pasare, ceapa, ardei gras, rosii, usturoi, ulei, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 500 g ficatei de pasare 3-4 cepe 1 ardei gras 2-3 rosii 3-4 catei de usturoi ulei sare piper 1 legatura patrunjel   Mod de preparare: Iei 2 tigai. Intr-o tigaie pui ficateii...

Read more »

Muşchi de vită cu fasole verde

Muschi_de_vita_cu_fasole_verde

O reteta de muschi de vita cu fasole verde din: fasole verde, muschi de vita, unt, ulei de masline, usturoi, miere, sos de soia, ardei iute, otet balsamic, sare grunjoasa, piper si cimbru verde. Ingrediente: un kg fasole verde fideluta un kg muschi de vita 100 g unt 30 ml ulei de masline 1-2...

Read more »

Cocktail African Queen II

Cocktail_African_Queen

O reteta simple de Cocktail African Queen din: amarula, suc de visine, coacaze si lapte. Ingrediente:  4 cl Amarula 4 cl suc de visine 2 lingurite de coacaze 4 cl lapte   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu 2 lingurite de gehata zdrobita si servim in pahar de whisky.

Read more »

Pui in bere

Pui_in_bere

O reteta de pui in bere din: pui, bere si condimente. Ingrediente: 1 pui de 2 kg 500 ml bere 6 lingurite condimente   Mod de preparare: Dizolvi condimentele in bere, portionezi puiul si-l asezi in tava. Torni berea peste el si-l introduci la cuptor. Nu-i pui capac. Nu mai adaugi nici sare. Dupa...

Read more »

Piept de pui cu sos de rosii

Piept_de_pui_cu_sos_de_rosii

O reteta de piept de pui cu sos de rosii din: carne de pui, bere blonda, usturoi, condimente, rosii, masline, ceapa verde, foaie de dafin, patrunjel, oregano, cimbru, sare, piper si ulei. Ingrediente: 400 g carne de pui (de preferat piept) 1 cana bere blonda 3-4 catei de usturoi 2 lingurite condimente pentru sos:...

Read more »

Friptură rece cu hrean

Friptura_rece_cu_hrean

Se taie felii subţiri 300 g friptură şi se repartizează pe 2 farfurii. Se spală cu apă fierbinte 1 lămâie şi i se rade coaja; se stoarce sucul. Se amestecă sucul de lămâie cu coaja de lămâie, 2 linguri de ulei de măsline extravirgin, 4 linguri de hrean ras (de la borcan), sare şi...

Read more »

Cocktail Limey Tea

Cocktail_Limey_Tea

O reteta simpal de cocktail limey tea din: vodka, tart citron syrup, fresh lemon juice, strong lemon & lime tea infusion, julienne cut lemon peel stropes si top ginger ale. Ingrediente: 40 ml vodka 25 ml tart citorn syrup 20 ml fresh lemon juice 80-100 ml strong lemon & lime tea infusion julienne cut...

Read more »

Salata de paste scurte

Salata_de_paste_scurte

Se fierb 100 g paste scurte (de exemplu, scoici). Se taie în două 100 g păstăi de mazăre mange- tout. Se adaugă la paste cu 3 min. înainte de a fi gata, împreună cu 100 g boabe de mazăre congelată. Se scurge amestecul, se trece prin jet de apă rece şi se lasă iar...

Read more »

Chiftele din piept de pui

Chiftele_din_piept_de_pui

O reteta de chiftele din piept de pui din: piept de pui, ceapa, praz, faina, ulei, oua si condimente. Ingrediente: 500 g piept de pui 4 cepe 4 legaturi praz 4 linguri faina 1 ceasca ulei 3 oua 2 lingurite condimente   Mod de preparare: Pui într-o tiga­ie ulei la încins, adaugi ceapa şi...

Read more »

Şalău pe pat de fasole aromată

Salau_pe_pat_de_fasole_aromata

O reteta de salau pe pat de fasole aromata din: salau, fasole verde, unt, bacon, sare, piper, rozmarin, ulei de masline, usturoi, patrunjel, otet balsamic, migdale si lamai. Ingrediente: 8 fileuri şalău 800 g fasole verde fideluţă 50 g unt 100 g bacon afumat sare grunjoasă piper alb măcinat o crenguţă rozmarin 2 linguri...

Read more »

Spaghete cu mazare si rosii

Spaghete_cu_mazare_si_rosii.png

O reteta delicioasa de spaghete cu: mazare, usturoi, ulei, busuioc, patrunjel, rosii, sare, piper, branza. Ingrediente: 1 căţel de usturoi 3 linguri ulei 1/2 legătură busuioc 1/2 legătură pătrunjel verde 500 g roşii mici şi alun­gite sare piper 400 g spaghete 150 g mazăre congelată 150 g brânză telemea Mod de preparare: Se încinge...

Read more »

Rosii umplute cu orez

Rosii_umpulute_cu_orez.png

O reteta delicioasa de rosii cu: patrunjel, busuioc, usturoi, sare, piper, orez. Ingrediente: 5 roşii frumoase şi mari 1 legătură pătrunjel frunze de busuioc 1 căţel de usturoi sare piper măcinat 10 linguri de orez Mod de preparare: Speli roşiile, tai căpăcelul de deasupra, apoi, cu un cuţit, tai de jur împrejurul roşiei şi...

Read more »

Reteta zilei: Inghetata de ciocolata

Inghetata_de_ciocolata_4

O reteta de Inghetata de ciocolata din: smantana, cacao, ciocolata, lapte, zahar, sare, galbenusuri de ou si extract de vanilie. Ingrediente: 2 cesti smantana 3 linguri cacao 1 ciocolata amaruie 1 cana de lapte 3/4 ceasca de zahar 1 vârf de cuţit de sare 5 galbenusuri de ou 1/2 lingurita extract de vanilie  ...

Read more »

Mâncare de fasole verde cu năut si carne de vitel

Mâncare_de_fasole_verde_cu_naut_si_carne_de_vitel

O reteta de mancare de fasole verde cu naut si carne de vitel din: fasole verde, ceapa, naut, vrabioara de vitel, sare, piper, cimbru, ulei de masline, pasta de chilli, pasta de tomate si patrunjel verde. Ingrediente: un kg fasole verde fideluţă 3 cepe albe 200 g năut 500 g vrăbioară de viţel sare...

Read more »

Ciabatta cu friptură

Ciabatta_cu_friptura

Se taie sferturi 200 g roşii cherry. Se taie rondele 2 cepe verzi. Se taie fâşii 6 frunze de busuioc. Se amestecă toate cu 2 linguri de oţet balsamic alb, sare, piper şi 3 linguri de ulei de măsline extravirgin. Se taie felii 180 g friptură şi se aşază pe 2 chifle de ciabatta...

Read more »

Ciorba de fasole cu urzici

Ciorba_de_fasole_cu_urzici

O reteta de ciorba de fasole cu urzici din: fasole boabe, ceapa, morcovi, ardei rgas, ulei, bulion, foi de dafin, urzici si condimente. Ingrediente: 500 g fasole boabe 2 cepe 2 morcovi 1 ardei gras 3-4 linguri ulei 1 cana bulion 1 foaie de dafin 1 mana buna de urzici 2 lingurite condimente  ...

Read more »

Friptura de porc la tava

Friptura_de_porc_la_tava

O reteta de friptura de porc la tava din: ceafa de porc, usturoi, rozmarin, piper, sare, vin rosu sec, ulei de masline extravirgin si supa. Ingrediente: 1,5 ceafa de porc 1 catel de usturoi 4 fire de rozmarin 1 lingurita piper 2 lingurite sare 1 l vin rosu sec 2 linguri ulei de masline...

Read more »

Cocktail Spicy Tea

Cocktail_Spicy_Tea

O reteta simpla de cocktail spicy tea din: vanilla infused light rum,  orange syrup, fresh lemon juice, strong orange & cinnamon tea infused, julienne cut orange peel stripes, drops of cinnamon tincture si top ginger ale. Un ceap ce poati fi preparat atat cald cat si rece. Ingrediente: 40 ml vanilla infused light rum...

Read more »

Ravioli cu tomate

Ravioli_cu_tomate.png

O reteta delicioasa de ravioli: ulei, ardei, usturoi, rosii, ceapa, pasta de tomate. Ingrediente: 2 linguri de ulei 2 ardei mijlocii, tăiaţi felii 2 căţei de usturoi,pisaţi 1 cană de roşii tăiate ceapă dulce 2 lin­guri de pastă de tomate 1/2 de lingură de verdeţuri 500 g ravioli cu brânză sau carne (se fierb,...

Read more »

Limba de vita in sos tomat

Rosii1.jpg

O reteta gustoasa de limba de vita cu: ulei, pasta de tomate, suc de rosii, faina, ceapa, masline, boia de ardei dulce, patrunjel. Ingrediente: 100 ml ulei 1 lingură pastă de tomate 100 ml suc de roşii 1 lingură făină 6 cepe 500 g limbă de vită 100 g mă­sline (fără sâmburi) 1 lingură...

Read more »

Tartă cu dovlecei şi carne

Tarta_cu_dovlecei_si_carne.png

O reteta delicioasa de tarta cu: dovlecei, carne de pui, faina, unt, oua, praz, ghimbir, praf de copt, marar, sare, piper, ulei, smantana, legume. Ingrediente: 300 g făină 250 g unt două ouă un dovlecel un fir de praz o linguriţă cu ghimbir ras o linguriţă cu praf de copt două piepturi de pui...

Read more »

Melci cu caise

Melci-_cu_caise.png

O reteta delicioasa de melci cu: apa, faina, ulei, caise, vin alb, mere, zahar vanilat, scortisoara, nuca, limeta, sare, zahar pudra. Ingrediente: 225 ml apă 450 g făină 210 ml ulei de floarea-soarelui 300 g caise 500 ml vin alb dulce 4 mere 200 g zahăr tos două pliculeţe zahăr vanilat o linguriţă cu...

Read more »

Pui cu lamaie, miere si cimbru

Pui_cu_lamaie_miere_si_cimbru

O reteta de pui cu lamaie, miere si cimbru din: pui, ulei de masline, sare, piper, suc si coaja de lamaie, miere, cimbru, usturoi, rosii si ceapa. Ingrediente: 1 pui mare sau un cocos tanar (circa 2,3 kg) 4 linguri ulei de masline sare piper sucul si coaja rasa de la 1/2 lamaie 1...

Read more »

Sarmalute cu peste in foi de salata verde

Sarmalute_cu_peste_in_foi_de_salata_verde

O reteta de sarmalute cu peste in foi de salata verde din: orez, peste, sare, piper, ou, salata verde, ulei, morcov, praz, telina si apa. Ingrediente: 2 cani de orez fiert file de peste tocat fin sare piper 1 ou 2-3 capatani de salata verde ulei 1 morcov 1 fir de praz 2-3 tije...

Read more »

Fasole verde rulata in bacon

Fasole_verde_rulata_in_bacon

O reteta de fasole verde rulata in bacon din: fasole verde, bacon, sare, piper, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 800 g fasole verde fideluta 300 g bacon semiafumat sare piper negru macinat 4-5 catei usturoi 2-3 linguri ulei de masline   Mod de preparare: Se alege fasolea verde. Se curăţă codiţele, se spală...

Read more »

Drob de stevie

Drob_de_stevie

O reteta de drob de stevie din: stevie, oua, marar, ceapa verde, piper, faina, sare si ulei. Ingrediente: 5-6 legaturi de stevie 2 oua 1 legatura marar 1 legatura ceapa verde piper 1 lingura faina sare ulei pentru prajit   Mod de preparare: Pui o cratiţă cu apă pe foc, iar când dă în...

Read more »

Cocktail Red Square Tea

Cocktail_Red_Square_Tea

O reteta simpla de cocktail red square tea din: vodka, pink grapefruit syrup, fresh lemon juice, strong cold berry tea infusion, julienne cut grapefruit peel stripes  si top ginger ale. Ingrediente: 40 ml vodka 25 ml pink grapefruit syrup 20 ml fresh lemon juice 80 ml – 100 ml strong cold berry tea infusion julienne...

Read more »

Chifteluţe picante de cartofi

Chiftelute_picante_de_cartofi

O reteta de chiftelute picante de cartofi din: cartofi, galbenus, coriandru, ceapa verde, suc de lamaie, branza cheddar, ardei chilli, pesmet si ulei vegetal. Ingrediente: 400g de cartofi, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe 1 gălbenuş 1 mănunchi de coriandru, mărunţit 5 cepe verzi, tăiate mărunt sucul de la o lămâie 75g de brânză Cheddar, tăiată...

Read more »

Rulada cu nuca, la rece

Rulada_cu_nuca

O reteta de rulada cu nuca, la rece din: oua, zahar pudra, nuca, cacao si margarina. Ingrediente: 3 oua 280 g zahar pudra + 4 linguri zahar pudra 400 g nuca 4 linguri cacao 200 g margarina   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă cu zahărul pudră, apoi încorporezi nuca prăjită şi măcinată şi...

Read more »

Quesadilla cu pui

Quesadilla_cu_pui

O reteta de Quesadilla cu pui din: rosii, ceapa rosie, pui, parmezan, mozzarella si lipii. Ingrediente: 2 roşii, tăiate cubuleţe 1 ceapă roşie, tăiată mărunt 300g de pui, tăiat cubuleţe 150g de parmezan 350g de mozzarella rasă 3 lipii mari   Mod de preparare: Într-o tigaie se prăjeşte puiul cât să rămână puţin zemos....

Read more »

Inghetata cu lime

Inghetata_cu_lime

O reteta de inghetata cu lime din: lapte, zahar, zeama de lime, coaja rasa de lime si frisca. Ingrediente: 500 ml lapte 250 g zahar 100 ml zeama de lime 3 lingurite coaja rasa de lime 400 ml frisca lichida   Mod de preparare: Amesteci laptele cu zahă­rul şi fierbi la foc mic până...

Read more »

Cocktail Alexandra

Cocktail_Alexandra

O reteta simpla de Cocktail Alexandra din: brandy, lichior de cafea, cafea, frisca, limeta si nucsoara. Ingrediente: 1,5 cl brandy 1,5 lichior de cafea 5 cl cafea 2 cl frisca lichida limeta nucsoara   Mod de preparare: Mixam bine in shaker, brandy-ul, cafeaua si lichiorul de cafea impreuna cu gheata. Apoi turnam amestecul in...

Read more »

Parfait de banane şi alune de pădure caramelizate

Parfait_de_banane_si_alune_de_padure_caramelizate

O reteta de parfait de banane si alune de padure caramelizate din: zahar, alune de padure, ulei de floarea soarelui, banane, suc de lamaie, frisca, albusuri, zahar si banane. Ingrediente: pentru alune caramelizate: 200g de zahăr 100g alune de pădure fără pieliţă ulei de floarea-soarelui, pentru uns pentru parfait: 2 banane coapte 2 linguriţe...

Read more »

Prajitura cu fructe si crema de mascarpone

Capsune3.jpg

O reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar praf, lamie, crema mascarpone, zmeura, capsuni, afine, migdale, alune, nuci, ulei. Ingrediente: 14 gălbenuşuri 10 albuşuri 250 g zahăr praf 1 lămâie 400 g cremă mascarpone (sau frişcă bătută cu smântână) 200 g zmeură 200 g căpşuni 200 g afine migdale alune nuci ulei pentru uns...

Read more »

Spaghete cu fructe de mare

Spaghete_cu_-fructe_de_mare.png

O reteta delicioasa de spaghete cu: fructe de mare, ulei de masline, vin alb sec, ceapa, usturoi, lamaie, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 250 g spaghete 400 g cocktail fructe de mare 3 lin­guri ulei de măsline 100 ml vin alb sec 1 ceapă 1 căţel usturoi 1 lămâie pătrunjel verde tocat sare piper...

Read more »

Dulceata de castraveti

Castraveti3.jpg

O reteta delicioasa de dulceata cu: castraveti, zahar, lamaie, sare. Ingrediente: 1,2 kg de castraveţi mici 1 kg zahăr lămâie sare Mod de preparare: Se spală castraveţii, se şterg, se curăţă de coajă, apoi se taie în patru, pe lungime, se îndepărtează seminţele şi se taie în cubuleţe cu latura de circa un centimetru....

Read more »

Retete culinare: Salata dobrogeana

Salata_dobrogeana.png

O reteta delicioasa de salata dobrogeana cu: rosii, ardei, catraveti, ceapa, salata verde, telemea de oi, vin alb, sare, maioneza, oua, smantana, masline, cimbru, tarhon. Ingrediente: 3 roşii mari 2 ardei graşi 3 castraveţi me­dii 1 ceapă 1 salată verde 100 g telemea de oi 1 ceşcuţă vin alb sare 1 ceaşcă sos maioneză...

Read more »

Vinegretă II

Vinegretă II

  Ingrediente: 1 sfeclă roşie mică 3–4 cartofi mari 1 morcov 1 mînă de mazăre sau fasole boabe 1 castravecior acru 1 ceapă 1 scrumbie 100 g măsline 1 lingură ulei oţet (după gust) sare (dacă este nevoie)    Mod de preparare: Se fierb separat sfecla, cartofii, morcovii şi mazărea sau fasolea. Se lasă...

Read more »

Ouă umplute cu pastă de peşte si masline

Ingrediente: 6 ouă 1 linguriţă muştar 1 lingură ulei pastă de peşte 6 măsline salată verde   Mod de preparare: Se fierb ouăle tari, se lasă să se răcească, se curăţă şi se taie în două în lungime. Se scot gălbenuşurile şi se freacă într–un castron cu uleiul turnat picătură cu picătură. Se adaugă...

Read more »

Pastă de jumări sau slănină

  Ingrediente: 1 kg jumări sau 1 kg slănină 4 ouă 2 cepe 2 linguri muştar 1/2 lingură piper 1 linguriţă boia sare după gust   Mod de preparare: Pui ouăle la fiert, între timp, treci jumările sau slănina prin maşina de tocat. Tai ceapa foarte fin, fărâmiţezi ouăle cu furculiţa, apoi le amesteci...

Read more »

Crenvurşti de casă

  Ingrediente: 400 g carne de porc 500 g carne de vită tânără 300 g slănină 1 şi 1/2 lingură sare 1 lingură boia de ardei dulce piper nucşoară chimen intestine subţiri de oaie   Mod de preparare: Cureţi bine carnea, după care o treci de 2 ori prin maşina de tocat cu sita...

Read more »

Prăjitură cu mere

  Ingrediente: 5 linguri zahăr 5 linguri apă 5 linguri ulei 5 linguri lapte 2 gălbenuşuri 1linguriţă amoniac 2 linguri smântână făină 1 kg mere 200g margarină 100g zahăr pudră 2 linguriţe zahăr vanilat 1 linguriţă scorţişoară   Mod de preparare: Se ard 5 linguri de zahăr într-o cratiţă şi se sting apoi cu...

Read more »

Ciorbă de perişoare cu zeamă de varză

  Ingrediente: 600 g carne tocată 1 ou 1 pahar orez 1 pahar ulei 300 g bulion 2 morcovi 2 cepe 1 păstâmac leuştean pătrunjel sare piper 120 g smântână 500 ml zeamă de varză acră   Mod de preparare: Pui la fiert 4 l de apă cu zeama de varză, 1 ceapă tocată...

Read more »

Musaca de varza in 7 straturi

  Toci două verze murate şi treci prin maşina de tocat 1 kg carne de porc. Intr-o cratiţă mai mare, pui mai întâi 2-3 bucăţi de slănină afu­mată, aşezi apoi alternativ un strat de carne, unul de varză, un ciolan afumat, apoi iar varză, iar carne până le termini pe toate. In cratiţă, trebuie...

Read more »

Saleancă

  Ingrediente: 1 varză murată 1 castronel cu jumări 1 lingură untură   Mod de preparare: Speli varza, o tai mărunt. Topeşti untura într-o cratiţă, pui jumările să se prăjească puţin, apoi adaugi varza tocată, laşi mâncarea pe foc până ce varza se rumeneşte un pic, apoi o dai deoparte. E foarte bună caldă,...

Read more »

Cartofi nemţeşti

Cartofi nemţeşti

  Ingrediente: 700 g cartofi 2 linguri untură 1 ceapă 1 lingură făină 1 legă­tură pătrunjel 3 linguri smân­tână sare   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cuburi, îi pui în cratiţă şi torni apă cât să-i acopere şi-i fierbi. Intre timp, înfierbânţi untura în altă cratiţă mai mică, rumeneşti făina, pui şi...

Read more »

Pesmiciori

Pesmiciori

  Ingrediente: 125 g făină 75 g unt sau margarină 75 g zahăr pudră 2 gălbenuşuri sare   Mod de preparare: Freci untul cu zahărul până se topeşte acesta din urmă, adaugi apoi făina în ploaie, gălbenuşurile, un praf de sare, frămânţi aluatul şi-l laşi să se odihnească la rece 30 de minute. Intinzi...

Read more »

Cartofi cu costiţă afumată la cuptor

  Ingrediente: 700 g cartofi 400 g costiţă afumată 3-4 cepe mari sare după gust   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai rondele mai groase pe care le pui într-o tavă, în strat uniform. Cureţi ceapa, o speli, o tai peştişori şi o pui peste cartofi. Costiţa o tai felii...

Read more »

Carne de viţel cu sos vanatoresc

  Tai bucăţi 1/2 kg carne de viţel, apoi cureţi 3-4 cepe de mărime mijlocie şi le tai mărunt. Căleşti carnea împreună cu ceapa în ulei încins şi adaugi sarea după gust şi 1-2 foi de dafin şi pui treptat apă fierbinte. Fierbi mâncarea cu capac până ce carnea s-a pătruns, ceapa s-a topit...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Balsamic Vinegar Martini (video)

Cum se prepara Cocktail Balsamic Vinegar Martini (video)

  Ingrediente: 75 ml vodka 1 dash(3ml) of balsamic vinegar 1 strawberry 1 orange 1 martini glass 1 bowl 1 knife 1 cocktail stick 1 single shot measure 1 double shot measure   Cum se prepara Cocktail Balsamic Vinegar Martini

Read more »

Carne de porc cu prune uscate

  Ingrediente: 1 kg prune 500 g carne de porc 1 lingură zahăr 1 linguriţă făină 1 ceapă 50 ml ulei 2 linguri sos de roşii 1 pahar vin   Mod de preparare: Speli prunele şi le pui în apă ca să se umfle. Tai carnea bucăţele şi o rumeneşti împreună cu ceapa tocată...

Read more »

Tocană cu galuşte de ficat

  Speli carnea şi ficatul şi le tai în bucăţi, apoi treci doar ficatul prin maşina de tocat împreună cu 1 ceapă. Cureţi ceapa rămasă şi o speli, apoi o tai mărunt, iar cartofii îi cureţi, îi tai cuburi şi îi fierbi în apă cu sare. Inăbuşi bucăţile de carne în untură împreună cu...

Read more »

Limba de porc fiartă in lapte

  Ingrediente: 800 g limbă 1,5 l lapte 6 căţei de usturoi 100 g unt sau margarină 1 lingură bulion 1 foaie de dafin 1 ceapă mică 1 linguriţă busuioc uscat sare piper   Mod de preparare: Speli şi opăreşti limbile de porc, le cureţi de pieliţa ce le acoperă şi le pui la...

Read more »

Reteta zilei: Bruschete cu roşii si oregano

Reteta zilei: Bruschete cu roşii si oregano

O reteta simpla si delicioasa de bruschete cu rosii si oregano din: paine prajita, rosie, usturoi, ulei de masline si oregano. Ingrediente: paine prajita o rosie 2 catei usturoi ulei masline oregano   Mod de preparare: Se freaca painea prajita cu usturoi. Se unge cu ulei de masline. Se presara rosiile tăiate marunt. Se...

Read more »

Borş de dovlecei umpluţi

  Ingrediente: 500 g carne de vacă 2 l apă 1 lingură orez 1 morcov 1 pătrunjel 2 cepe 1 lingură untură 3 dovlecei tineri 1 ţelină 1 lingură mărar şi pătrunjel tocat sare piper borş 1/2 pahar smîntînă   Mod de preparare: Se pun la fiert împreună cu oasele de la carne, pătrunjelul,...

Read more »

Legume în sos de lapte

  Ingrediente: 1 kg legume (cartofi noi sau mazăre boabe, fasole păstăi, sparanghel, morcovi, gulii) 1/2 lingură făină 100 g unt 11/4 pahar lapte sare   Mod de preparare: Legumele, curăţat şi spălate, se fierb în apă cu puţină sare, pînă sînt gata (cartofii, guliile, se taie cuburi). Se scurg de apăşi se pun...

Read more »

Prăjitură cu caise

  Ingrediente: 8 ouă 600g zahăr 600ml smântână 30ml ulei 600g făină 1 linguriţă praf de copt 4 linguriţe zahăr vanilat l kg caise   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul tos şi cu 1 linguriţă zahăr vanilat, până se obţine o cremă. Se adaugă, treptat, smântână şi uleiul, praful de copt,...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Coconut Breeze (video)

Cum se prepara Cocktail Coconut Breeze (video)

  Ingrediente: 50 ml Malibu 50 ml cherry vodka 25 ml blue raspberry mixer ice cubes 1 shot measure 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) 1 cocktail glass     Cum se prepara Cocktail Coconut Breeze

Read more »

Ţelină cu maioneză si crevunsti

  Ingrediente: 3 ţeline mari 150 g crenvurşti sare maioneză din 2 ouă piper roşii   Mod de preparare: Se curăţă ţelina, se spală, se rade pe răzătoarea de zarzavat, se sărează, se freacă cu mîna şi se lasă să stea o jumătate de oră într–o strecurătoare sau într–o sită de păr. Se pune...

Read more »

Perişoare din măruntaie cu sos alb

Perişoare din măruntaie cu sos alb

  Ingrediente: 300 g ficat de porc 1/2 kg inimă de porc 100 g costiţă afumată 3-4 felii de pâine 2 cepe 1 ou 1 legătură de pătrunjel 100 ml ulei Ingrediente sos: 1 lingură de unt 1 lingură plină cu făină 250 g smântână Mod preparare perişoare: Treci de două ori prin maşina...

Read more »

Chifteluţe din heringi sau scrumbii sărate

Ingrediente: 2 heringi 1 ou 2 felii de pîine albă (miezul) 1 ceapă 1 lingură pătrunjel şi mărar tocat 2 linguri ulei pesmet   Mod de preparare: Se spală bine heringii, se despică pe burtăşi se ţin în apă călduţă 5–6 ore. Se scot din apă, se trage pieliţa şi se îndepărtează toate oasele....

Read more »

Pachetele de varză roşie cu carne

Pachetele de varză roşie cu carne

  Ingrediente: 1/2 kg carne tocată 1 varză roşie 1 ceapă 2 felii pâine 1 ceaşcă lapte 2 ouă 1 lin­gură muştar sare piper 1 cub condiment cu gust de vită ulei 1 lingură unt 1 lingură făină   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt, înmoi pâinea în laptele dulce şi o...

Read more »

Omletă cu mere

Ingrediente: 2 ouă 100 g mere rase 1 lingură smîntînă 1 linguriţă unt zahăr   Mod de preparare: Se bat ouăle spumă, se adaugă smîntîna şi merele curăţate şi rase, se amestecăşi se prăjeşte în tigaie, în unt bine în­fierbîntat. Se serveşte fierbinte, presărată cu zahăr.   Pofta buna!

Read more »

Varza cu carne de porc, slanină afumată si carne de vită

  Ingrediente: 1 kg varză dulce 300 g carne de porc 300 g carne de vită 200 g carne afumată 100 g slănină afumată 1 lingură untură 1 ceapă roşie mărar verde tarhon uscat 1 lingură făină 4 linguri smântână sare piper oţet   Mod de preparare: Cureţi varza de cotor, o tai felii...

Read more »

Supă ţărănească de zgrebăn afumat

  Ingrediente: zgrebăn afumat (şiră de porc) 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină 1 pătrunjel tăieţei de casă câteva frunze de ţelină     Mod de preparare: Tai bucăţi zgreabănul, le speli şi le pui la fiert. După câteva clocote arunci prima apă, speli din nou oasele şi le pui la fiert în altă...

Read more »

Turtiţe cu mere şi scorţişoară

  Ingrediente: 1 ou 40g zahăr 120ml lapte 50g unt 150 g făină 1/2 linguriţă praf de copt 2 mere 1 linguriţă scorţişoară sare   Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul şi se pregătesc (se ung cu unt şi se tapetează cu făină) 6 forme de savarină. Se amestecă oul, zahărul, laptele şi untul...

Read more »

Praz cu carne de porc

Ingrediente:  1/2 kg carne de porc 1 legă­tură praz 1 lingură bulion untură 1 linguriţă zahăr foi de dafin sare   Mod de preparare: Speli carnea, o tai felii şi o rumeneşti puţin în untură. Torni apă cât să acopere carnea, adaugi puţină sare şi o laşi să fiarbă până când devine fragedă. Intre...

Read more »

Grepfrut copt

  Ingrediente: 2 grepfruturi 8 linguriţe zahăr 4 linguriţe unt sau margarină   Mod de preparare: Taie fructele pe jumătate. Cu vârful cuţitului scoate sâmburii şi apoi taie pe lângă fiecare felie interioară. Presară câte două linguriţe de zahăr pe fiecare jumătate. In mijloc aşază cîte o linguriţă de unt sau margarină. Pune-le la...

Read more »

Rulou cu crenvurşti şi cremă de branză

  Ingrediente: 600 g carne tocată 1 chiflă 2 ouă 1 ceapă mare 4 crenvurşti 6 linguri pesmet 250 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Amesteci carnea tocată cu ouăle, chi­fla înmuiată în apă şi presată bine, apoi ceapa tăiată mărunt, sare şi piper după gust. Pentru fiecare rulou ai nevoie de...

Read more »

Chifteluţe de varză

  Ingrediente: 1 varză mică 2-3 linguri făină sare piper 1 linguriţă mărar pătrunjel tocat 3 linguri untură sau ulei   Mod de preparare: Se toacă varza ca fideaua, se freacă cu puţină sare şi se opăreşte. Se lasă să se scurgă bine de apăşi se dă prin maşina de tocat. Varza trecută prin...

Read more »

Prăjitură cu lămâie

  Ingrediente: 150g zahăr 6 ouă 1 lămâie 100g făină 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Se bat gălbenuşurile cu zahărul până devin spumoase, se adaugă zeama şi coaja de lămâie, se încorporează făina şi albuşurile bătute spumă, amestecând cu grijă pentru a obţine un aluat moale. Se toarnă compoziţia într-o formă...

Read more »

Cartofi cu smantana

Cartofi cu smantana

  Ingrediente: 1 şi 1/2 kg de cartofi 200 g smântână 60 g unt 1 lingură pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Fierbi cartofii cu coajă cu tot în apă clocotită cu sare. După 20 de rrinute de fiert îi scurgi, îi cureţi de coajă şi-i tai ron­dele groase. Topeşti untul într-o...

Read more »

Caşcaval facut in casă

  Ingrediente: 1 kg brânză de vaci sau telemea (poţi folosi bucăţelele de brânză rămase, dar nu acrite) 2 l lapte 2 lin­guriţe zahăr 250 g unt 200-300 g brânză de oi 5-6 ouă 2 linguriţe bicarbonat   Mod de preparare: Pui laptele la fiert cu zahărul şi când clocoteşte adaugi brânza de vaci...

Read more »

Ciorbă de jumări

Ciorbă de jumări

  Ingrediente: 300 g jumări 3 cartofi 3 cepe 2 morcovi 2 linguri bulion 50 ml ulei 20 ml oţet 1/2 l borş sare piper 1 legă­tură pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi cartofii, ceapa şi morcovii, tai cartofii cubuleţe, ceapa o toci, iar morcovii îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mici. Pui la...

Read more »

Portocale creole

  Ingrediente: 2 căni zahăr 1 lingură suc lămâie 6 portocale   Mod de preparare: Curăţă portocalele şi taie-le felii de 1 cm. Amestecă zahărul cu o cană de apă pe foc, pune feliile de la capete şi adaugă sucul de lămâie. Fierbe siropul în clocot 5 minute. Aşază câte 3 felii pe farfurie,...

Read more »

Scrob cu vinete

Ingrediente: 1 vînătă frumoasă 4 ouă 2 lin­guri ulei sare   Mod de preparare: Se spală vînăta, se şterge, se taie în cuburi mici, se sărează şi se lasă să stea cu sare timp de 20-30 min. Apoi se spală şi se lasă să se scurgă bine. Se prăjeşte în ulei fierbinte pînă cînd...

Read more »

Ciorbă de caltaboş cu zeamă de varză

  Ingrediente: 5-6 caltaboşi mici 2 cartofi 1 morcov 3 linguri zarzavat din roşii şi ardei (de la borcan) 2 cepe ulei zeamă de varză (0,5 l – 1 l) leuştean 1 ceşcuţă de orez   Mod de preparare: Căleşti ceapa tăiată fin şi morcovul dat pe râzătoare în puţin ulei, apoi adaugi zarzavatul...

Read more »

Ruladă cu costiţă afumată

  Fierbi 6 cartofi potriviţi, îi pasezi, după care îi amesteci cu 4 linguri de făină. Căleşti apoi 200 g costiţă tăiată bucăţele şi ameste­ci cu pătrunjelul tocat şi 50 g caşcaval ras. Itinzi pe o folie de aluminiu compoziţia de cartofi, pui apoi compoziţia de costiţă, rulezi fără să prinzi folia de aluminiu...

Read more »

Friptură fragedă de porc

  Speli 1 kg muşchi de porc, apoi îl tai felii de grosimea degetului. Intr-o cratiţă torni 1 ceaşcă ulei, apoi aşezi bucăţile de carne una lângă alta, sărezi şi piperezi după gust, pui bucăţile de usturoi, apoi repeţi operaţiunea până termini carnea. Adaugi o cană cu apă, pui capacul şi laşi vasul pe...

Read more »

Cartofi cu dovleac si carne de porc la cuptor

  Ingrediente: 1 kg cartofi 1 kg dovleac de plăcintă 1/2 kg cârnaţi de porc afumaţi 400 g carne afumată 1/2 kg costiţă afumată   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai pai. Cureţi şi speli şi dovleacul de plăcintă, îl tai felii mai lunguieţe. Aşezi cartofii într-un colţ al tăvii,...

Read more »

Ciuperci la tavă

Ciuperci la tavă

Ingrediente: 500 g ciuperci 2 linguri ulei puţin piper pisat sare pătrunjel tocat   Mod de preparare: Se aleg ciuperci mari, se curăţă, se rup codiţele, se spalăşi se lasă să se scurgă bine de apă. Codiţele curăţate şi spălate se toacă mărunt, se amestecă cu sare, piper şi pătrunjel tocat. Se aşază ciupercile...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Flay Fire (video)

Cum se prepara Cocktail Flay Fire (video)

  Ingrediente: 25 ml kirsch liqueur 25 ml peach liqueur 25 ml triple sec liqueur ice cubes 1 orange slice 1 knife 1 chopping board 1 shaker 1 strainer 1 stirrer 1 measure 25ml/50ml   Cum se prepara Cocktail Flay Fire

Read more »

Omletă cu şuncă

Ingrediente: 2 ouă 50 g şuncă slabă 2 linguri lapte sau 1 linguriţă smîntînă 1 linguriţă untură sare   Mod de preparare: Se bat ouăle spumă, se adaugă laptele sau smîntîna şi sarea. Şunca se taie bucăţi mai mici, se amestecă cu ouăle bătute şi totul se prăjeşte în tigaie, în untură încinsă, întîi...

Read more »

Prăjitură cu fructe de pădure

  Ingrediente blat 1: 200g făină 60g mar­garină 2 linguri de zahăr 1 ou 1 linguriţă bicarbonat   Ingrediente umplutura: 500g fructe de pădure Ingrediente blat 2: 5 ouă ,5 linguri zahăr ,2 linguri făină ,5 linguri cu vârf nucă măcinată ,coajă de  lămâie , zahăr vanilat ,1 linguriţă esenţă de vanilie,1 linguriţă praf...

Read more »

Ciuperci ţărăneşti cu unt

Ingrediente: 750 g ciuperci 1 ceapă 1 lingură unt 1 pahar smîntînă sare piper   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spală bine şi se taie felii. Se opăresc cu apă clocotită, se scurg şi se pun într-o cratiţă împreună cu ceapa tăiată foarte fin şi o lingură de unt. Se lasă să...

Read more »

Krapfen

  Ingrediente: 1 kg de făină 1 nucă de drojdie 6 ouă l cană zahăr 2 linguri unt 1 praf de sare 1 sfert de litru lapte dulceaţă de caise ulei pentru prăjit zahăr pudră   Mod de preparare: Drojdia se desface în jumătate de pahar de apă călduţă şi 2 linguri de faină,...

Read more »

Prăjitură cu sirop de portocale

  Ingrediente blat: 250gfăină 2 ouă 200g zahăr 200g unt 2 linguriţe praf de copt 200g migdale măcinate 1 portocală (suc + coaja rasă) 3 g nucşoară 1 vârf de cuţit de sare Ingrediente sirop: 6 portocale ,150g zahăr ,1 linguriţă zahăr vanilat   Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele pentru blat, cu...

Read more »

Ciuperci cu sos de lapte

Ingrediente: 750 g ciuperci 1 pahar lapte 1 lingură făină 1 lingură unt 2 linguri brînză rasă sau parmezan sare   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spalăşi se taie bucăţi ceva mai mari. Se fierb cu puţină apă sărată. Cînd sînt gata, se lasă să se scurgă. În acest timp se prăjeşte...

Read more »

Pui cu smantană si pesmet

  Ingrediente: 1 pui 100 ml smântână 8 linguri pesmet piper sare 100 ml lapte 4-5 căţei usturoi 1 legătură pătrunjel condiment tip Vegeta ulei   Mod de preparare: Speli puiul, apoi îl porţionezi în bucăţi mici. Intr-un castron amesteci smântână cu laptele până obţii o com­poziţie ca pentru clătite în care adaugi usturoiul...

Read more »

Pilaf de ciuperci

Ingrediente: 500 g ciuperci 1 pahar orez 2 cepe mari 3 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se taie ciupercile bucăţi. Se pun într-o cratiţă împreună cu ceapa tăiatăşi cu 2 pahare de apă. Se lasă să fiarbă încet cam 15 min. Se strecoară, iar zeama de ciuperci...

Read more »

Prăjitură cu mere şi crustă de nuci

  Ingrediente: 250g unt 1 linguriţă zahăr vanilat 190g zahăr 4 ouă 250g făină 1 linguriţă praf de copt 750g mere 250g nuci   Mod de preparare: Pentru blat, se freacă bine 150g unt cu zahărul vanilat şi 150g zahăr. Când compoziţia s- a omogenizat, se adaugă făina şi praful de copt şi se...

Read more »

Mîncare de ciuperci cu roşii

Mîncare de ciuperci cu roşii

Ingrediente: 600 g ciuperci 3-4 cepe 4-5 roşii mari 3 linguri ulei mărar şi pătrunjel sare   piper   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spală bine şi se taie bucăţi. Ceapa tăiată subţire se prăjeşte uşor în ulei, se adaugă ciupercileşi roşiile curăţate de pieliţe şi seminţe, tăiate felii, sarea, piperul şi verdeaţa....

Read more »

Piure de spanac pentru ochiuri

Piure de spanac pentru ochiuri

Ingrediente: 1,5 kg spanac 2 linguri unt 1 pahar lapte sare   Mod de preparare: Se aleg frunzele de spanac, se spală bine în mai multe ape. Se pune la fiert în apă fierbinte şi se lasă să dea cîteva clocote pînă se moaie spanacul. Se scurge de apă, se lasă în strecurătoare pînă...

Read more »

Mămăliguţă la cuptor

  Ingrediente: 3 pahare lapte mălai sare 250 g brînză de oi 200 g unt 3 ouă   Mod de preparare: Se prepară o mămăliguţă pripită, înlocuind apa cu lapte, seadaugă 100 g brînză rasă, 100 g unt şi sare dacă mai este nevoie. Se lasă să se răcorească puţin, apoi se amestecă cu...

Read more »

Varză cu sangerete si caltaboş

  Tai mărunt 3-4 cepe mari, le căleşti în untură şi adaugi un caltaboş şi un sângerete întreg. Toci apoi 2 verze murate, le pui în cratiţă şi le laşi să se călească împreună. Când varza s-a călit scoţi caltaboşul şi sângeretele şi le tai bucăţi. Dacă tai sângeretele şi caltaboşul înainte, se zdrobesc...

Read more »

Crap cu maioneză

Ingrediente: 1 kg crap zarzavat de supă 3-4 boabe de ienibahar 1 foaie de dafin 1 ceapă sare salată verde   Mod de preparare: Se fierbe crapul împreună cu zarzavatul ca pentru rasol . Se lasă să se răcească în apa în care a fiert, apoi se scoate cu băgare de seamăşi se aşază...

Read more »

Prăjitură de morcovi cu fructe

  Ingrediente: 225g făină 1 linguriţă praf de copt 150g zahăr 125g smo­chine 250g morcovi 2 banane 2 ouă 150ml ulei de floarea soarelui 75g brânză de vaci cu smântână 75g zahăr tos   Mod de preparare: Se amestecă făina cu praful de copt, zahărul brun şi smochinele tăiate în cubuleţe. Se rad morcovii...

Read more »