1 August 2013

Supa
de gaina cu legume din: gaina, morcovi, telina, cartofi, sare, piper.
Ingrediente: 1 găină 2 morcovi 1 țelină 2 cartofi sare piper Mod de
preparare: Se porționează găina și se pune la fier cu toate legumele
curățate. Se fierb 2 ore. Se îndepărtează…
Read more »
1 August 2013

Copane
de pui crocante din: copane de pui, lapte batut, boia, piper, faina,
ulei. Ingrediente: 2 kg copane de pui inferioare 400 ml lapte batut 1/2
lingurita boia 1 lingura piper rosu 300 g faina ulei pentru prajit in
baie Mod de preparare: Imparte…
Read more »
1 August 2013

Spata
de porc rumenita din: spata de porc, mustar, amestec de condimente,
ceapa, vin, suc de mere, chifle, ceapa, usturoi, ulei, ienibahar, sos
worcestershire, otet de vin rosu, zahar, ketchup. Ingrediente: 2 kg
spata de porc fara os 2 linguri mustar 1 cantitate de amestec…
Read more »
1 August 2013

Dulceata
de cirese amare cu zeama de lamaie din: cirese, zahar, zeama de lamaie.
Ingrediente: 1 kg de cirese, fara samburi 1 kg zahar zeama de la 2
lamai Mod de preparare: Ciresele le pui imrepuna cu zaharul intr-un
vas. Misti vasul (nu amesteci…
Read more »
1 August 2013

Cartofi
cu leurda, usturoi si marar din: cartofi, ceapa, usturoi, frunze de
leurda, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g cartofi 2 fire de
ceapă 2 fire de usturoi 10 frunze de leurdă mărar proaspăt ulei sare
piper Mod de preparare: Se curăță ceapa…
Read more »
1 August 2013

Supa
crema de ciuperci cu ardei iute si crutoane din: supa de carne,
ciuperci, unt, leustean, zahar, ulei de masline, smantna, faina,
patrunjel, sare, piper, crutoane, ardei iute. Ingrediente: 500 ml supă
de carne (sau de legume) 1 kg ciuperci 100 g unt 1 legătură…
Read more »
1 August 2013

Creveti
la gratar cu sos din: creveti, zeama de lamaie, piper rosu, usturoi,
ulei de masline, maioneza, usturoi, lamaie. Ingrediente: 16 creveti
uriasi, nedecorticati zeama de la 1 lamaie un praf de piper rosu 2 catei
de usturoi, taiati cuburi mici 50 ml ulei de…
Read more »
1 August 2013

File
de salau la cuptor cu bacon si legume din: mazare, sare, cartofi rosii,
piper, ulei de masline, ceapa, usturoi, file de salau, bacon.
Ingrediente: 400 g mazare mange-tout sare 4 cartofi rosii (circa 600 g)
piper 6 linguri ulei de masline 4 cepe 8…
Read more »
1 August 2013

Supa
de cartofi noi din: cartofi noi, seminte de chimen, smantana, foi de
dafin, oua, faina, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 1
lingura seminte de chimen 200 ml smantana 2 foi de dafin 2 oua 1 lingura
faina 1 legatura marar sare…
Read more »
1 August 2013

Gogosi
vieneze din: unt, faina, oua, coaja de lamaie, sare, nuci, stafide,
zahar, albusuri. Ingrediente: 100 g unt 200 g faina 3 oua coaja de
lamaie sare 10 nuci 100 g stafide 200 g zahar 3 albusuri Mod de
preparare: Frecaţi untul cu zahăr…
Read more »
1 August 2013

Cea
mai simpla si gustoasa friptura care satisface poftele tuturor
gurmanzilor in cautare de retete este fara indoiala ceafa de porc la
cuptor cu cartofi. Usor de preparat, cu un rezultat care nu da gres
niciodata, ceafa de porc la cuptor este solutia ideala pentru…
Read more »
1 August 2013

Dulceata
de afine cu zeama de lamaie din: afine, zahar, zeama de lamaie.
Ingrediente: 1 kg de afine 500 g zahar zeama de la o lamaie Mod de
preparare: Aşezi într-un vas afinele, adaugi zahărul şi zeama de lămâie.
Laşi la macerat aproximativ 2-3…
Read more »
1 August 2013

Dovlecei
cu carne la gratar din: dovlecei, carne pentru gratar, rosii, ceapa,
usturoi, ardei iute, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g
dovlecei 800 g carne pentru gratar – pui, porc 2 rosii 1 ceapa 2 catei
de usturoi 1 ardei iute 1 legatura patrunjel…
Read more »
1 August 2013

Coaste
de porc glazurate din: coaste de porc, coca cola, ketchup de rosii, sos
tabasco, usturoi, zeama de lamaie, whisky. Ingrediente: 1 kg coaste de
porc pentru marinata: 600 ml coca cola 250 ml ketchup de rosii 1
lingurita sos tabasco 2 catei de usturoi,…
Read more »
1 August 2013

Iahnie
de dovlecei cu paine neagra din: dovlecei, ceapa, ulei, sare, piper,
marar, patrunjel, rosii, usturoi. Ingrediente: 4-6 dovlecei mijlocii 2
cepe 1 ceasca de ulei sare piper boabe marar si patrunjel tocate
impreuna 2-3 rosii bine coapte 3-4 catei de usturoi Mod de…
Read more »
1 August 2013

Supa
cu peste si fenicul din: ceapa, usturoi, bulbi de fenicul, ulei,
seminte de fenicul, patrunjel, rosii, vin, supa de peste, lamaie, praf
de sofran, file de peste. Ingrediente: 2 cepe 5 catei usturoi 2 bulbi
fenicul 6 linguri ulei 1 lingurita seminte de fenicul…
Read more »
1 August 2013

Vita
la gratar din: muschi de vita, seminte de chimion, seminte de fenicul,
frunze de patrunjel, ardei iute, frunze de cimbru, ulei de masline, otet
de vin rosu. Ingrediente: 300-400 muschi de vita pentru dressing: 1
lingurita seminte de chimion 1/2 lingurita seminte de fenicul…
Read more »
1 August 2013

Sandwich
picant cu piept de pui la gratar din: suc de limete, sos de ardei iute,
pasta de ardei iute, chimen, piept de pui, bacon, hamburger, ardei
copt, salata, rosie. Ingrediente: sucul de la 2 limete 1 lingura sos
de arde iute 1 lingurita…
Read more »
1 August 2013

Inghetata
de ciocolata alba din: zahar praf, apa, ciocolata alba, oua, frisca,
zmeura, coacaze, capsuni, zahar tos. Ingrediente: 2 linguri zahar praf 5
linguri apa fiarta si racita 300 g ciocolata alba 3 oua 300 ml frisca
obtinuta din smantana dulce batuta sos: 250 g…
Read more »
1 August 2013

Rulouri
din cotlete de porc cu sunca si oua din: cotlet de porc, sunca presata,
oua, unt, marar verde, sare, piper, boia dulce. Ingrediente: 4 felii de
cotlet de porc 4 felii subtiri de sunca presata 4 oua fierte tari 50 g
unt 1 legatura…
Read more »
1 August 2013

Ciorbă
de dovlecei cu afumătură din: dovlecei, carne afumata, ceapa, orez,
galbenus, smantana, marar, sare, piper, zahar. Ingrediente: 600 g
dovlecei 200 g carne afumata sau costita, ciolan, sunca 1 ceapa 2
linguri orez 1 galbenus 150 ml smantana 1 legatura marar sare piper
zahar…
Read more »
1 August 2013

Salata
de vinete cu rosii si paine prajita din: vinete, ceapa, lapte, sare,
ulei, rosii. Ingrediente: 4 vinete coapte si scurse 1 ceapa mica 1
lingura cu lapte praf sau 3-4 linguri cu lapte dulce sau acru 1/2
lingurita cu sare 4-5 linguri cu ulei…
Read more »
1 August 2013

Friptura
de vita cu salata de rosii din: vrabioara de vita, sos worcestershire,
ulei de masline, telina, rosii, ulei de masline, pasta de hrean, otet de
vin rosu, pasta de tomate. Ingrediente: 250 g vrabioara de vita
(manzat) 1 lingura sos Worcestershire ulei de masline…
Read more »
1 August 2013

Tort
cu zmeura si frisca din: faina, zahar, oua, galbenusuri, vin, frisca,
zmeura, unt, lamaie, baton de vanilie, zahar praf, frunze de menta,
sare. Ingrediente: 200 g faina 230 g zahar 4 oua 3 galbenusuri 100 ml
vin alb aromat 150 ml vin alb 400…
Read more »
1 August 2013

Ciorba
Gulas in paine din: muschi de porc, faina, cartofi, ceapa, morcov,
ardei boia de ardei dulce, foaie de dafin, rosii, painici, patrunjel,
sare de mare, chili, piper. Ingrediente: 500 g muşchi de porc 50 g făină
6 cartofi 2 cepe 1 morcov 1 ardei…
Read more »
1 August 2013

Gogoşi
din aluat opărit din: faina, apa, oua, sare, ulei, coaja de lamaie.
Ingrediente: 1 cana cu faina 1 cana cu apa 5 oua sare ulei coaja de
lamaie Mod de preparare: Puneţi apa în vas mare şi când clocoteşte
trageţi oala de pe…
Read more »
1 August 2013

Pizza
vegetariana din: dovlecei, sparanghel, porumb, rosii cherry, paine, sos
de pizza, mozzarella, ceapa, sare, piper, ulei de masline.
Ingrediente: 2-3 dovlecei, taiat fasii 1/2 buchet sparanghel 1 porumb
1/2 cana rosii cherry, injumatatite 4 felii paine 1/2 ceasca de sos de
pizza 2…
Read more »
1 August 2013

Tort
cu pepene rosu din: aluat de foitaj, zahar, unt, coniac, pepen rosu,
gelatina, zahar, vin, suc de lamaie, frisca, frunze de menta, coaja de
lamaie. Ingrediente: pentru blat: 2 foi aluat de foitaj dezghetate
pentru caramel: 400 g zahar 30 g unt 2 lingurite…
Read more »
1 August 2013

File
de cod pe pat de rosii din: rosii, ulei de masline, sare, piper, sos
tabasco, patrunjel, busuioc, capere, seminte de pin, file de cod.
Ingrediente: 750 g rosii 3 linguri ulei de masline sare piper sos
tabasco 1/2 legatura patrunjel 1/2 legatura busuioc 3…
Read more »
1 August 2013

Vinete
umplute cu ciuperci si branza din: vinete, branza, ulei, unt, ardei,
ciuperci, ceapa, rosii, branza, usturoi, sare, piper, verdeata.
Ingrediente: 4 vinete 4 linguri brînză dată prin răzătoare 3 linguri
ulei 2 linguri de unt topit pentru umplutură: 6 ardei dulci 5 ciuperci
1…
Read more »
1 August 2013

Ciorba
picanta de legume cu smantana si verdeata din: smantana, bulion, ulei,
conopida, fasole verde, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, telina,
dovlecel, ardei iute, gulie, cartofi, ardei gras, rosii, galbenusuri,
patrunjel, leustean, frunze de telina, marar, sare, piper, otet.
Ingrediente: 300 ml smântână 100 ml…
Read more »
1 August 2013

Prajitura
cu biscuiti si ghimbir din: biscuiti de ovaz, galbenusuri, unt, zahar
praf, cafea concentrata, cacao, ciocolata de menaj, ghimbir, baton de
vanilie. Ingrediente: 250 g biscuiti de ovaz sau de cereale, fara crema 4
galbenusuri 200 g unt 200 g zahar praf 200 ml…
31 July 2013
Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent
selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »
31 July 2013

Retete
de inghetata: Inghetată de cafea cu sos de scortisoară Inghetată de
cafea cu sos de scortisoară din: galbenusuri, albusuri, zahar tos,
cafea, smantana, boabe de cafea, miere, vin, scortisoara, cuisoare.
Ingrediente: 6 galbenusuri 3 albusuri 250 g zahar tos 200 ml cafea
foarte concentrata 500 ml smantana foarte proaspata sau caimac 15 boabe
de…
Read more »
31 July 2013

Retete
pentru gratar: Piept de pui marinat la gratar Piept de pui marinat la
gratar din: piept de pui, iaurt, curry, mustar, usturoi, lamaie, sare.
Ingrediente: 600 g piept de pui 200 g iaurt 1 lingura rasa de curry 1
lingurita cu mustar 2 fire de usturoi 1/2 lamaie sare Mod de
preparare: Taie…
Read more »
31 July 2013

Salata:
Reteta zilei: Salata de fasole verde cu parmezan si nuci Salata de
fasole verde cu parmezan si nuci din: fasole verde, ulei de masline,
usturoi, suc de lamaie, coaja de lamaie, parmezan, nuci de pin.
Ingrediente: 1 kg fasole verde proaspata 1 1/2 linguri ulei de masline 2
catei de usturoi 1…
Read more »
31 July 2013

Desert
cu biscuiti si inghetata din: bere neagra, esenta de vanilie, zahar,
sare, galbenusuri, smantana, faina, bicarbonat de sodiu, unt, zahar,
zahar brun, fulgi de ciocolata, alune, covrigi. Ingrediente inghetata:
2 sticle de bere neagra 1 lingurita de esenta de vanilie 3/4 cana de
zahar 1/2 lingurita de sare 6 galbenusuri 2 cani de…
Read more »
31 July 2013

Ciorba
radauteana cu usturoi, smantana si ardei iute din: smantana, piept de
pui, morcovi, pastarnac, radacina de patrunjel, ceapa, ardei
galbenusuri, faina, otet, usturoi, patrunjel. Ingrediente: 650 ml
smântână 1 kg piept de pui 2 morcovi 1 păstârnac 1 rădăcină de pătrunjel
2 cepe 2 ardei 5 gălbenușuri 4 linguri făină 4 linguri oțet 3…
Read more »
31 July 2013

Muschi
de vita la gratar cu rozmarin din: muschi de vita, unt, ulei de
masline, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 800 g mușchi de vită 100 g
unt ulei de măsline rozmarin proaspăt sare piper măcinat piper boabe
Mod de preparare: Se spală carnea și se tamponează cu un șervet, pentru a
se îndepărta surplusul…
Read more »
31 July 2013

Spaghete
cu sepie si legume din: ardei gras, ulei de masline extravirgin, sare,
usturoi, dovlecel, ardei iute, vin, supa de peste, sepii, spaghete.
Ingrediente: 1 ardei gras rosu 2 linguri ulei de masline extravirgin
sare 3 catei de usturoi 1 dovlecel 1 ardei iute 1 lingura vin alb 80 ml
supa de peste 150 g…
Read more »
31 July 2013

Crema
de vanilie la cuptor din: smantanan, lapte, pastaie de vanilie, miere,
galbenusuri, sare. Ingrediente: 400 g smantana dulce 60 g lapte 1
pastaie de vanilie 100 g miere 6 galbenusuri 1 g sare Mod de
preparare: Pui la fiert laptele si smantana impreuna cu vanilie, apoi
lasi la infuzat 30-60 de minute. Strecori.…
Read more »
31 July 2013

Muschi
de vita la gratar cu ciuperci in sos din: ulei de floarea soarelui,
antricoate de vita, ciuperci, cimbru, vin rosu, unt. Ingrediente: 1
lingura ulei de floarea soarelui 2 antricoate de vita (a cate 200 g
fiecare) 140 g ciuperci proaspete, taiate in sferturi frunzele de la 2
fire de cimbru 150 ml vin…
Read more »
31 July 2013
Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent
selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »
31 July 2013

Inghetată
de cafea cu sos de scortisoară din: galbenusuri, albusuri, zahar tos,
cafea, smantana, boabe de cafea, miere, vin, scortisoara, cuisoare.
Ingrediente: 6 galbenusuri 3 albusuri 250 g zahar tos 200 ml cafea
foarte concentrata 500 ml smantana foarte proaspata sau caimac 15 boabe
de cafea sos: 6 linguri miere de albine 300 ml vin…
Read more »
31 July 2013

Ciorba
picanta de fasole cu bacon si porumb din: fasole neagra, porumb, bacon,
morcov, ceapa, ardei gras, ardei iute, ulei, sare. Ingrediente: 100 g
fasole neagră-boabe 50 g porumb boabe-conservă 100 g bacon 1 morcov 1
ceapă 1 ardei gras 1 ardei iute ulei sare Mod de preparare: Se ține
fasolea 6 ore în…
Read more »
31 July 2013

Inghetata
de iaurt din: iaurt grecesc, smantana dulce, pastaie de vanilie, miere.
Ingrediente: 550 g iaurt grecesc (5% grasime) 200 g smantana dulce
(nefermentata) 1 pastaie de vanilie 100 g zahar brun sau miere Mod de
preparare: Tai păstaia de vanilie şi scoţi seminţele. Dai în clocot
smântână cu păstaia şi seminţele de vanilie…
Read more »
31 July 2013

Peste
cu ananas din: ulei, condimente pentru peste, sare, boia iute, fileuri
de peste tilapia, pulpa de ananas, ceapa, rosii, otet de orez,
coriandru, ardei iute, limeta. Ingrediente: 2 lingurite ulei 1 lingurita
condimente pentru peste 1/4 lingurita sare 1/4 lingurita boia iute 4
fileuri de peste tilapia 350 g cuburi de pulpa de ananas…
Read more »
31 July 2013

Muschi
de vita si bacon la gratar din: muschi de vita, bacon, ulei, rosii,
cimbru verde, tarhon, unt, sare, piper. Ingrediente: 700 g muschi de
vita 8 felii subtiri de bacon sau slanina 50 ml ulei 600 g rosii 4 fire
cimbru verde 4 fire tarhon 100 g unt sare piper Mod de preparare:…
Read more »
31 July 2013

Exista
persoane care pur si simplu adora ciorba de burta, dar le este teama
atunci cand vine vorba s-o gateasca acasa. O sa vedeti in reteta noastra
ca nu-i foarte greu de preparat, iar daca urmati cu atentie pasii
prezentati veti obtine o ciorba de burta savuroasa si consistenta.
Ingrediente: 1-1,5kg burta de vita…
Read more »
31 July 2013

Sorbet
de pepene rosu din: miez de pepene rosu, lamaie, zahar pudra, busuioc.
Ingrediente: 500 g miez de pepene rosu o lamaie 200 g zahar pudra 15
frunze busuioc Mod de preparare: Se taie miezul de pepene si se scot
semintele, apoi bucatile se pun in bolul unui mixer. Se adauga zaharul,
sucul de…
Read more »
31 July 2013

Incinge
1 lingură ulei de măsline într-o tigaie mare. Adaugă 3 căţei de usturoi
zdrobiţi şi sotează un minut, amestecând încontinuu. Adaugă 800g de
fasole neagră din conservă, scursă. Asezonează şi ţine pe foc două
minute. Folosind un zdrobitor de cartofi sau dosul unei linguri,
amestecă fasolea până se formează un piure gros, care se…
Read more »
31 July 2013

Cartofi
taranesti cu sunca si boia din: cartofi, ceapa, sunca, boia, sare,
piper, patrunjel. Ingrediente: 8 cartofi fierti in coaja 1 ceapa 8
feliute de sunca putina boia iute si dulce, dupa gust sare ulei piper
patrunjel Mod de preparare: Cureti cartofii fierti si ii tai in patru.
Speli si cureti ceapa, apoi o…
Read more »
31 July 2013

Rulada
cu gem de capsune din: oua, zahar, faina, esenta de vanilie, sare, gem
de capsune, zahar pudra. Ingrediente: 6 oua 120 g zahar 180 g faina o
fiola esenta de vanilie un praf sare 400 g gem de capsune zahar pudra
pentru ornat Mod de preparare: Gălbenuşurile se freacă bine cu
zahărul. Se…
Read more »
31 July 2013

Sarmale
cu tofu din: frunze de varza, varza chinezeasca, morcov, tofu, germenid
e fasole, sos de soia, ulei de susan, coriandru verde, suc de lamaie,
sos de peste, zahar brun, otet de vin alb, usturoi, ardei iute.
Ingrediente: 50 g frunze de varza pentru sarmale 100 g varza chinezeasca
1 morcov 100 g tofu 100…
Read more »
31 July 2013

Supa
de pui cu taitei de casa din: pui, morcovi, radacina de telina, ceapa,
patrunjel, oua, faina, sare. Ingrediente: 1 pui de 1,5 kg 3 morcovi o
radacina de telina o ceapa alba o radacina de patrunjel pentru taitei: 2
oua 200 g faina un pic de apa sare Mod de preparare: Puiul se…
Read more »
31 July 2013

Salata
de creveti din: creveti, avocado, rosii cherry, ceapa, ardei iute, ulei
de masline, suc de lamaie, sare, coriandru, sos iute, chipsuri.
Ingrediente: 1/2 kg creveti mici, decorticati, pre-fierti 2 avocado,
taiate cuburi 2 cani rosii cherry 1/2 ceapa, fin tocata 1 arde iute
jalapeno, fara seminte si tocat ) ulei de masline Sucul…
Read more »
31 July 2013

Shake
de capsuni din: capsuni, lapte, inghetata de vanilie, gheata, zahar.
Inrgediente: 600 g capsuni 450 ml lapte 450 g inghetata de vanilie
cuburi de gheata zahar Mod de preparare: Spălaţi bine căpşunile şi
îndepărtaţi frunzele şi codiţele. Procesaţi în blender căpşunile cu
jumătate din cantitatea de lapte, până obţineţi o pastă fină. Adăugaţi…
Read more »
31 July 2013

Tocăniţă
din carne de pasăre din: pui, ceapa, ulei, rosii, marar, sare, piper.
Ingrediente: 1 pui mijlociu 4-5 cepe mari 1 ceasca de ulei 2 rosii 2
cartofi marar tocat sare piper Mod de preparare: Curăţaţi puiul, îl
spălaţi, îl tranşaţi. Prăjiţi carnea în ulei, o scoateţi când este
aurie. Săraţi uşor. Curăţaţi ceapa,…
Read more »
31 July 2013

Salata
cu ton, oua si rosii din: salata, ton, oua, rosii, ardei gras, suc de
lamaie, ulei de masline, sare. Ingrediente: o salata mare o conserva
mare ton in suc propriu 4 oua 6-8 rosii mici un ardei gras galben suc de
lamaie o lingurita ulei de masline sare Mod de preparare: Ouăle se…
Read more »
31 July 2013

Smoothie
de pepene rosu din: pepene rosu, frunze de menta. Ingrediente: 1/2
pepene rosu mediu 4-5 frunze de menta Mod de preparare: Se taie
pepenele în cuburi, iar de la mentă se opresc frunzuliţele, care se
spală. Se pune totul într-un blender si se amestecă. Se strecoară si se
adaugă apă după gust.…
Read more »
31 July 2013

Ciorba
de vitel cu ciuperci din: carne de vitel, ciuperci, ceapa, telina,
radacina de patrunjel, morcovi, gogosar, sare, piper. Ingrediente: 500 g
carne de viţel 4-5 ciuperci 1 ceapă 1 ţelină 2 rădăcini de pătrunjel 2
morcovi 1 gogoşar sare piper Mod de preparare: Într-o oală se pune
carnea la fiert, în apă cu…
Read more »
31 July 2013

Placinta
gustoasa cu cartofi si ceapa din: aluat, cartofi, ceapa, ulei, sare,
piper, ou, ulei. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 8 cartofi 2 cepe
albe o legatura ceapa verde 2 linguri ulei sare piper pentru copt: un ou
un pic de ulei Mod de preparare: Cartofii se curata si se pun la
fiert in…
Read more »
31 July 2013

Aperitiv
cu dovlecei din: dovlecei, sare, piper, ou, faina, ulei, usturoi,
marar. Ingrediente: 4-6 dovlecei mijlocii sare piper macinat 1 ou 4
linguri cu faina 1 cana cu ulei 6-8 catei de usturoi 4-5 tije de marar
Mod de preparare: Curăţaţi şi spălaţi dovleceii, tăiaţi felii groase de
1 cm şi aşezaţi în straturi…
Read more »
31 July 2013

Smoothie
de căpşuni cu iaurt şi cereale din: capsuni, miere, iaurt, fulgi de
cereale. Ingrediente: 250 g capsuni 1 lingura miere 250 g iaurt simplu
100 g fulgi de cereale Mod de preparare: Puneţi căpşunile în blender
împreună cu mierea. în 4 pahare scurte şi groase, puneţi câte un strat
de cereale, un strat…
Read more »
31 July 2013

Dovlecei
sotati cu salata de fasole neagra din: fasole neagra, avocado, suc de
lamaie, ardei chili, rosii, coaja de limeta, suc de lamaie, ulei de
masline, condimente, praf chili, dovlecei, usturoi, sare, piper.
Ingrediente Sos: 1 cutie fasole neagra, clatita si scursa 2 avocado,
decojite si taiate cubulete 2 linguri suc de lamaie 1…
Read more »
31 July 2013

Jeleu
de pepene rosu din: suc de pepene rosu, pepene rosu, gelatina alimenta.
Ingrediente: un litru suc de pepene rosu 2 felii pepene rosu gelatina
limentara pentru un litru lichid Mod de preparare: Se prepară
gelatina conform indicaţiilor de pe plic. De la cele două felii de
pepene se scoate pulpa care se…
Read more »
31 July 2013

Chiftelute
cu sos alb din: carne tocata de vita, carne tocata de porc, miez de
paine, os de vita, oua, faina, unt, lapte, ceapa, cimbru, cuisoar,
nucsoara, marar, sare, piper. Ingrediente: 250 g carne tocata de vita
250 g carne tocata de porc 100 g miez de paine un os de vita 2 oua 2…
Read more »
31 July 2013

Cocktail
Summer Soda din: zmeura, capsune, visine, suc de lamaie, inghetata de
vanilie, zahar pudra, suc de lamaie, sifon. Inrgediente: 1 ceasca zmeura
1 ceasca capsune 1 ceasca visine 15 ml suc de lamaie 2-3 cupe inghetata
de vanilie 1 lingurita zahar pudra 1 lingurita suc de lamaie sifon rece
Mod de preparare: Zdrobiţi…
Read more »
31 July 2013

Iahnie
de fasole cu patrunjel proaspat din: fasole boabe, morcovi, ceapa,
ardei iute, usturoi, ulei, patrunjel. Ingrediente: 400 g fasole boabe 2
morcovi o ceapa un ardei iute un catel de usturoi 2 linguri ulei cateva
fire de patrunjel Mod de preparare: Fasolea aleasă se pune la fiert cu
apă de 3 ori cantitatea…
Read more »
31 July 2013

Plăcintă
cu brânză dulce de vaci din: branza, oua, stafide, coaja de lamaie,
zahar, faina, ulei, apa minerala, sare, drojdie de bere. Ingrediente:
500 g branza 2 oua stafide coaja de lamaie 1 pahar cu zahar 500 g faina 1
pahar cu ulei 2 pahare cu apa minerala sare drojdie de bere Mod de…
Read more »
30 July 2013

Desert
cu frisca si zmeura din: cacao, apa, ulei de canola, oua, smantana,
zahar pudra, crema de whisky, blat, frisca, zmeura. Ingrediente pentru
blat: 1 pachet cacao 1-1/4 cana de apă ½ ceasca ulei de canola 3 oua
Ingrediente pentru frisca: 4 cupe smantana ½ cana de zahar pudr 1
lingura crema de whiski…
Read more »
30 July 2013

Limonada
cu pepene roşu din: miez de pepene rosu, suc de lamaie, zahar pudra,
apa minerala, frunze de menta, pepene rosu, gheata. Ingrediente: 400 g
miez de pepene rosu 100 ml suc de lamaie 3-4 linguri de zahar pudra 500
ml apa minerala sau sifon frunze de menta bucatele de pepene rosu cuburi
de gheata…
Read more »
30 July 2013

Piersici
umplute cu migdale din: piersici, migdale, fulgi de nuca de cocos,
frisca, miere, strugure. Ingrediente: 8 piersici 150 g migdale, alune
sau nuci 50 g fulgi de nuca de cocos 200-300 ml frisca 1 lingura miere 1
strugure Mod de preparare: Alegeţi 8 piersici coapte. Opăriţi-le
câteva secunde, cojiţi-le, tăiaţi-le în jumătăţi şi…
Read more »
30 July 2013

Ciorba
de vacuta cu legume si bors de tarate din: pulpa de vacuta, suc de
rosii, bors de tarate, ardei capia, morcovi, ceapa, radacina de
patrunjel, radacina de telina. Ingrediente: 400 g pulpă de văcuță 200 ml
suc de roșii 500 ml borș de tărâțe 2 ardei capia 2 morcovi 1 ceapă 1
pătrunjel rădăcină…
Read more »
30 July 2013

File
de porc cu naut din: ceapa rosie, usturoi, ulei de masline, naut, ardei
gras, lamaie, busuioc, patrunjel, fileuri de porc. Ingrediente: 1 ceapa
rosie 4 catei de usturoi ulei de masline 400 g naut fiet (conserva) 1
ardei gras rosu 1 ardei rgas verde 1 lamaie cateva fire de busuioc
cateva fire de patrunjel…
Read more »
30 July 2013

Cremă
de căpşuni cu frisca si ciocolata din: oua, zahar pudra, lapte, frisca,
capsuni, rom, sare, ciocolata. Ingrediente: 5 oua 6 linguri zahar pudra
500 ml lapte 400 g frisca 500 g capsuni 2 linguri rom sare ciocolata
rasa Mod de preparare: Spălaţi bine căpşunile, curăţaţi-le de codiţe,
tăiaţi-le felii groase şi aşezaţi-le într-o…
Read more »
30 July 2013

Pui
cu ciuperci si vin din: piept de pui, ceapa, ciuperci, concentrat de
pui, faina, vin alb, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 felii piept de
pui o ceapa medie o cutie mica de ciuperci feliate un cub concentrat de
pui o lingurita faina un litru vin alb sec 2 linguri ulei sare piper
Mod…
Read more »
30 July 2013

Galuste
de mei din: mei, morcovi, oua, faina, capsuni, unt, zahar pudra, menta.
Ingrediente: 200 g mei 3 morcovi 2 oua 250 g faina fara gluten 400 g
capsuni 100 g unt 150 g zahar pudra menta Mod de preparare: Se
opăreşte meiul cu apă clocotită şi se aşază într-o oală cu 500 ml…
Read more »
30 July 2013

Salata
cu branza telemea, ou si lamaie din: branza telemea, oua, rosii cherry,
lamaie, salata, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 100 g brânză
telemea 2 ouă 10 roșii cherry 1 lămâie salată chinezească ulei de
măsline sare piper Mod de preparare: Se fierb ouăle, 7-8 minute. Se
spală salata și roșiile. Brânza se…
Read more »
30 July 2013

Pizza
cu carne tocata de vita si branza feta din: faina, ulei de masline,
ceapa, usturoi, carne tocata de vita, chimion, scortisoara, fulgi de
ardei iute, pasta de rosii, melasa de rodie, ardei copti, branza feta,
seminte de pin. Ingrediente: 500 g amestec de fainuri pentru paine 1
lingurita ulei de masline, plus putin pentru…
Read more »
30 July 2013

Prajitura
cu branza de vaci si caise din: branza de vaci, oua, faina, stafide,
caise, zahar pudra, esenta de vanilie. Ingrediente: 200 g branza de vaci
2 oua 40 g faina 2 linguri stafide 5-6 caise 80 g zahar pudra cateva
picaturi esenta de vanilie Mod de preparare: Se amestecă bine brânza
cu gălbenuşurile…
Read more »
30 July 2013

Legume
la gratar cu maioneza de casa din: ou, suc de lamaie, mustar de dijon,
ardei chili, sare, ulei de masline, dovlecei, ardei grasi, ceapa.
Ingrediente maioneza: 1 oun 2 linguri de suc de lamaie 1 lingurita
mustar de Dijon 1 lingura de ardei Chili ½ lingurita sare ¾ cana ulei de
masline Ingrediente…
Read more »
30 July 2013

Legume
pe gratar cu rozmarin din: vanata, dovlecei, ardei gras, ceapa, lamaie,
ulei de masline, rozmarin, sare. Ingrediente: 1 vânătă 1 dovlecel 1
ardei gras roșu 1 ardei gras galben 2 cepe 1 lămâie ulei de măsline
rozmarin proaspăt sare Mod de preparare: Se curăță și se spală toate
legumele. Vânăta și dovlecelul se…
Read more »
30 July 2013

Ciorba
cu ciolan afumat si tarhon din: ciolan afumat, smantana, tarhon,
cartofi, morcovi, telina, ceapa, ardei, pastarnac, oua. Ingrediente: 500
g ciolan afumat 500 g smântână 30 g tarhon 4 cartofi 2 morcovi 1 ţelină
2 cepe 1 ardei 1 păstârnac 5 ouă Mod de preparare: Se taie ciolanul
afumat cubuleţe. Legumele se spală,…
Read more »
30 July 2013

Tartă
de caise cu grilaj din: faina, unt, galbenusuri, zahar, caise,
mascarpone, migdale, zahar pudra, miere, galbenus, frunze de menta.
Ingrediente: pentru aluat: 200 g faina 100 g unt 2 galbenusuri 50 g
zahar pentru umplutura: 4-5 caise 4 linguri mascarpone 2 linguri migdale
macinate 4 linguri zahar pudra o lingura miere pentru uns: un…
Read more »
30 July 2013

Tartă
cu vinete si brânză din: faina, unt, sare, apa, branza de vaci,
telemea, ou, vanata, ardei iute. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina
150 g unt 1/2 lingurita sare 80 ml apa calduta pentru umlutura: 250 g
branza de vaci 100 g telemea sarata un ou o vanata un ardei iute pentru
copt: un…
Read more »
30 July 2013

Paste
cu ceapa rosie, spanac si rosii cherry din: paste, ulei de masline,
telina apio, ceapa rosie, usturoi, rosii cherry, spanac, masline negre,
marar, menta. Ingrediente: 400 g paste scurte 2 linguri ulei de masline 1
telina Apio, tocata 1 ceapa rosie, tocata 3 catei de usturoi, tocati 2
conserve a cate 400 g de…
Read more »
30 July 2013

Jeleu
de pepene din: pepene verde, zahar, suc de mere, lamaie, baton de
vanilie. Ingrediente: 2 pepen verzi mici (a 500 g ) 550 g zahar 800 ml
suc de mere 1 lamaie 1 baton de vanilie Mod de preparare: Se taie
pulpa de pepene în cubuleţe de 1 cm. Se crestează batonul de…
Read more »
30 July 2013

Dovlecei
la gratar cu sos de usturoi din: usturoi, ulei de masline, dovlecei,
sare, piper. Ingrediente: 3 catei de usturoi, pisat ¼ cana ulei de
masline 4 dovlecei Sare si piper Mod de preparare: Se incalzeste
gratarul. Intr-un castron mic, combinati usturoiul si ¼ cana ulei de
masline. Se amesteca si se…
Read more »
30 July 2013

Pizza
cu piept de pui din: faina, ulei de masline, zahar, sare, drojdie,
piept de pui, suc de rosii, masline negre, ardei gras, cascaval, marar.
Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 3 linguri ulei de masline o
lingura zahar un praf sare un plic drojdie uscata pentru garnitura: un
piept de pui fiert 2 linguri…
Read more »
30 July 2013

Placinta
delicioasa de caise din: faina, zahar, unt, apa rece, sare, caise,
zahar. Ingrediente: pentru aluat: 175 g faina o lingurita zahar 110 g
unt 30-60 ml apa rece un praf sare pentru umplutura: 600 g caise 65-100 g
zahar un praf sare Mod de preparare: Pentru aluat, se amestecă făina,
sarea Si zahărul.…
Read more »
30 July 2013

Mancare
de vinete cu usturoi si suc de rosii din: vinete, ceapa, suc de rosii,
usturoi, ulei, sare. Ingrediente: 3 vinete o ceapa mare, alba 300 ml suc
de rosii 4-5 catei de usturoi 2 linguri ulei sare Mod de preparare:
Vinetele se curăţă de coajă şi se taie felii lungi de un centimetru…
Read more »
30 July 2013

Somon
cu mango din: fileuri de somon, zahar brun, fasole verde, mango, ceapa,
frunze de menta, nuca de cocos, ardei iute, crema de cocos, lime, sos
de peste. Ingrediente: cate 4 fileuri de somon (circa 125 g fiecare),
curatate de oase si de piele 1 lingura de zahar brun 100 g de fasole
verde, capetele…
Read more »
30 July 2013

Piept
de pui cu sos de ardei iute din: piept de pui, ulei, sos de ardei iute,
ghimbir, miere, otet de orez, broccoli, seminte de susan. Ingrediente: 2
bucati piept de pui fara piele 1 lingura de ulei 1 1/2 lingura de sos
de ardei iute sriracha 2 lingurite de ghimbir ras 2 linguri de…
Read more »
30 July 2013

Galuste
cu fructe din: cartofi, faina, sare, ou, unt, pesmet, fructe.
Ingrediente: 500 g cartofi albi 170 g faina 1/2 lingurita sare 1 ou 120 g
unt 70 g pesmet 700 g fructe (sau 12 caise) Mod de preparare: Spălaţi
bine cartofii şi fierbeţi-i foarte bine. Decojiţi cartofii şi
zdrobiţi-i foarte bine sau daţi-i…
Read more »
30 July 2013

Vinete
umplute cu brânză din: vinete, telemea de vaca, oua, cascaval, marar,
ulei. Ingrediente: 2 vinete 300 g telemea de vaca 2 oua 4 linguri
cascaval ras 1/2 legatura marar o lingura ulei Mod de preparare: Se
spală vinetele şi se taie în două pe lung. Cu o linguriţă sau un cuţitaş
se scoate…
Read more »
30 July 2013

Dulceaţă
de dovlecei cu ghimbir din: dovlecei, zahar gelifiant, suc de lamaie,
radacina de ghimbir. Ingrediente: 1 kg dovlecei curatati si taiati
cuburi 1 kg zahar gelifiant 1:1 sucul de la 1 lamaie 1 bucatica radacina
de ghimbir de 3 cm (decojita si taiata felii) Mod de preparare: Toate
ingredientele se paseaza cu mixerul,…
Read more »
30 July 2013

Salata
de rosii, castraveti si ridichii din: castravete, rosii, ridichi, sare,
iaurt, pasta de susan, suc de lamaie, chimen, usturoi, ardei iute.
Ingrediente: 2 cani castravete tocat 1 ceasca rosii tocate 1 cana de
ridichii taiate 1 lingurita sare 1/2 cana iaurt 1/4 ceasca pasta de
susan 2 linguri suc de lamaie 1/2 –…
Read more »
30 July 2013

Omleta
cu sunca si rosii din: oua, ceapa verde, sunca, rosii, ulei, sare.
Inrgediente: 9 oua 3 fire ceapa verde 150 g sunca 2 rosii ulei sare
Mod de preparare: Roşiile se taie şi li se scot seminţele şi miezul,
care se pot folosi la altceva. Pulpa de roşii se taie cubuleţe cât mai…
Read more »
30 July 2013

Salata
cu inele de calamar si sparanghel din: inele de calamar, salata verde,
rucola, iceberg, sparanghel, morcov, rosii, coaja de lamaie, suc de
lamaie, chimen, boia dulce, ulei de masline, usturoi, sare, piper.
Ingrediente: 500 g inele de calamar 500 g mix de salată verde, rucola și
iceberg 5 fire sparanghel 1 morcov 2 roșii…
Read more »
30 July 2013

Dulceaţă
de fructe roşii din: fructe de padure, zahar gelifiant, suc de lamaie.
Ingrediente: 750 g fructe de padure (fragute, zmeura, coacaze si afine)
250 g zahar gelifiant (3:1) 3 linguri suc de lamaie Mod de preparare:
Se curăţă fructele de pădure şi se aşază într-o cratiţă mare, cu zahăr
gelifiant şi suc de…
Read more »
30 July 2013

Supa
cu piept de pui, avocado si coriandru din: suc de rosii, ceapa, ardei
grasi, cartofi albi, supa din concentrat de pui, ulei, apa, sare, piper,
piept de pui, avocado, coriandru. Ingrediente: 500 ml suc de rosii o
ceapa alba 2 ardei grasi 5 cartofi albi vechi un litru supa din
concentrat de pui 2…
Read more »
30 July 2013

Vita
cu ardei din: carne macra de vita, ardei grasi, usturoi, ulei, sare,
piper. Ingrediente: 500 g carne macra de vita 2 ardei grasi verzi 2
ardei grasi rosii 3-4 catei usturoi ulei sare piper Mod de preparare:
Carnea se taie felii subţiri cu un cuţit bine ascuţit. Intr-o tigaie cu
2-3 linguri de…
Read more »
29 July 2013

Mini
tarte cu crema de cirese din: faina, zahar, unt rece, crema de branza,
iaurt cu cirese, lamai, suc de cirese, zahar pudra, cirese.
Ingrediente: 1 1/2 cani faina 1 lingurita de zahar 1/2 ceasca unt rece
1/2 cana apa rece 1 cutie crema de branza iaurt cu cirese 3 lamai 1/2
cana suc…
Read more »
29 July 2013

Friptura
cu piure din: cartofi, carne grasa de porc, ceapa, vin, morcovi, ulei,
lapte, unt, oua, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: un kg cartofi 600 g
carne grasa de porc 2 cepe 100 ml vin alb sec un mrocov 3 linguri ulei
150 ml lapte 25 g unt 3 oua cateva fire patrunjel sare piper …
Read more »
29 July 2013

Vinete
umplute cu amestec de carne tocata din: vinete, carne tocata amestec,
ceapa, suc de lamaie, ardei, rosii, ulei, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente: 4 vinete 500 g carne tocata amestec 2 cepe 2 linguri suc de
lamaie 4 ardei lungi 4 rosii 3-4 linguri ulei o legatura patrunjel sare
piper Mod de preparare: Vinetele…
Read more »
29 July 2013

Spanac
cu ficăţei de pasăre din: spanac, smantana, faina, sare, unt, cascaval.
Ingrediente: 1,5 kg spanac 1 pahar cu smantana 1 lingura cu faina sare 1
lingura cu unt 3 linguri cascaval ras Mod de preparare: Spălaţi
spanacul frunză cu frunză, înlăturaţi cotoarele, puneţi pe fundul de
lemn şi tăiaţi fâşii. Puneţi în cratiţă…
Read more »
29 July 2013

Salată
de fructe roşii din: capsuni, zmeura, visine, coacaze, zahar pudra,
frisca, visinata. Ingrediente: 250 g capsuni 250 g zmeura 250 g visine
250 g coacaze 150 g zahar pudra 250 g frisca 100 ml visinata Mod de
preparare: Spălaţi fructele, scoateţi sâmburii vişinelor, aşezaţi toate
fructele într-o salatieră, presăraţi cu zahăr şi stropiţi…
Read more »
29 July 2013

Gratar
de pui din: piept de pui, iaurt, rozmarin, sare, piper, vinete,
dovlecei, ulei, sare, boia. Ingrediente: 4 felii piept de pui un mahar
mare iaurt de baut o crenguta rozmarin sare piper pentru garnitura: 2
vinete 2 dovlecei o lingura ulei sare boia Mod de preparare: Se adaugă
rozmarinul tocat mărunt, sare, piper…
Read more »
29 July 2013

Bors
de maruntaie si tacamuri de pasare din: ficatei, pipote, aripi de pui,
ceapa, ardei rgas, fasole verde, morcovi, bors, rosii, ou, leustean,
sare. Ingrediente: 2 ficatei, 2 pipote si gatul, aripile si spatele unui
pui 1 ceapa 1 ardei gras 200 g fasole verde 2 morcovi 1 l bors 2 rosii 1
ou leustean…
Read more »
29 July 2013

Piept
de pui marinat la gratar din: piept de pui, iaurt, curry, mustar,
usturoi, lamaie, sare. Ingrediente: 600 g piept de pui 200 g iaurt 1
lingura rasa de curry 1 lingurita cu mustar 2 fire de usturoi 1/2 lamaie
sare Mod de preparare: Taie pieptul de pui în fâşii şi stropeşte-le
cu zeama…
Read more »
29 July 2013

Salata
cu telemea de vaca si castraveti din: porumb, telemea de vaca, rosii,
castraveti, salata verde, sare, ulei de floarea soarelui, ulei de
masline. Ingrediente: 250 g porumb din conservă 500 g telemea de vacă 3
roşii 3 castraveţi 3 cepe roşii 1 salată verde sare ulei de floarea
soarelui ulei de măsline Mod…
Read more »
29 July 2013

Sandwich
cu carne de curcan si salata din: ulei de masline, ceapa rosie,
usturoi, carne tocata de curcan, chimion, paprika afumata, zahar brun,
otet din cidru, pasta de rosii, maioneza light, zahar, telina, morcovi,
chifle. Inrgediente: 1 lingura ulei de masline 2 cepe rosii mici, tocate
2 catei de usturoi, tocati 500 g carne tocata…
Read more »
29 July 2013

Piept
de curcan in glazura de miere din: piept de curcan dezosat, unt, praf
de usturoi, praf de ceapa, piper alb, boia iute, sare, patrunjel, unt,
miere. Ingrediente: 1 piept de curcan dezosat cu piele 8 linguri unt 1
lingurita praf de usturoi 1 lingurita praf de ceapa 1 lingurita piper
alb 1 lingurita…
Read more »
29 July 2013

Placintele
cu branza din: faina, ulei, lapte, drojdie de bere, zahar, sare,
branza, stafide, zahar tos, razatura de lamaie, zahar farin.
Ingrediente: 400 g faina plus 1 cana 1/2 pahar cu ulei 1 pahar cu lapte
30-40 g drojdie de bere 2 linguri cu zahar 1/2 lingurita cu sare –
pentru aluat 250 g branza…
Read more »
29 July 2013

Ciorba
de potroace cu zeama de varza si carne de curcan din: zeama de varza,
aripi de curcan, gaturi de curcan, telina, morcovi, ardei grasi,
cartofi, leustean, patrunjel, ardei iute, sare, piper. Ingrediente: 1 l
zeamă de varză 3 aripi de curcan 3 gâturi de curcan 1 țelină medie 2
morcovi 2 ardei grași 2…
Read more »
29 July 2013

Kebap
de vita din: carne tocata de vita, ceapa, usturoi, coriandru, boabe de
piper, chimen, ienibahar, boia, sare. Ingrediente: 500 g carne tocata de
vita 1 ceapa 2 catei de usturoi coriandru proaspat boabe de piper negru
si rosu chimen ienibahar boia sare Mod de preparare: Pune într-un
mojar boabe de piper negru şi…
Read more »
29 July 2013

Jeleu
picant de caise cu ardei iute din: caise, portocale, lamaie, ardei
iute, zahar gelifiat. Ingrediente: 500 g caise 6 portocale 1 lamaie 1
ardei iute rosu 500 g zahar gelifiat (3:1) Mod de preparare: Se golesc
de samburi caisele si pulpa se taie marunt. Se storc portocalele si 1
lamaie; sucul lor se…
Read more »
29 July 2013

Sos
delicios de rosii din: rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare,
piper, otet din vin alb. Ingrediente: 500 g rosii 1 ceapa 2 catei de
usturoi 2 linguri ulei de masline sare piper otet din vin alb Mod de
preparare: Se spală roşiile şi se crestează pielea cu un cuţit ascuţit.
Se în…
Read more »
29 July 2013

Briose
cu afine din: faina, zahar, bircarbonat de sodiu, sare, oua, unt,
lapte, esenta de vanilie, coaja de lamaie rasa, afine. Ingrediente: 180 g
faina 60 g zahar 2 lingurite bicarbonat de sodiu 1/4 lingurita sare 2
oua 60 g unt 175 ml lapte 1 lingurita esenta de vanilie 1 lingurita
coaja de lamaie rasa…
Read more »
29 July 2013

Salau
in sos picant din: salau, unt, telina, ceapa, morcov, foaie de dafin,
vin alb, sare, piper boabe, verdeata, lamaie, rosie. Ingrediente: 1 kg
salau 2 linguri cu unt 1 telina 1 ceapa 1 morcov 1 foaie de dafin 1
pahar cu vin alb sare piper boabe verdeata 1/2 lamaie 1 rosie Mod de…
Read more »
29 July 2013

Frigarui
de pui cu legume din: piept de pui, ardei, ceapa rosie, ulei de
masline, suc de lamaie, piper, condimente, usturoi, busuioc, oregano,
salvie, praf de ceapa. Ingrediente: 2 bucati piept de pui dezosat,
fara piele 1 ardei rosu 1 ceapa rosie Ingrediente Marinata: 1/2 cana
ulei de masline 3 linguri suc proaspat de…
Read more »
29 July 2013

Pandispan
cu visine din: oua, zahar, faina, esenta de vanilie, coaja de lamaie,
praf de copt, ulei, fructe, sare. Ingrediente: 7 oua 7 linguri zahar 7
linguri faina 1 fiola esenta de vanilie 1/2 lingurita coaja de lamaie
rasa fin 1 lingurita praf de copt 3 linguri ulei 600-700 g fructe sare
Mod de…
Read more »
29 July 2013

Friptura
de vita cu usturoi la gratar din: carne de vita, vin, usturoi, ceapa,
ardei iute, ulei de masline, miere, zeama de lamaie, sare, piper,
busuioc, nucsoara, patrunjel. Ingrediente: 700 g carne de vita 100 ml
vin rosu 6 catei de usturoi 1 ceapa 1/2 ardei iute 2 linguri cu ulei de
masline 1 lingura…
Read more »
29 July 2013

Aperitiv
cu oua din: oua, patrunjel, sare, piper, albusuri, unt, pesmet, rosii.
Ingrediente: 6 oua fierte patrunjel tocat sare piper macinat 2 albusuri
crude 2 linguri cu unt 3 linguri cu pesmet 3 rosii Mod de preparare:
Curăţaţi ouăle, le tăiaţi în două pe lung, separaţi gălbenuşul şi-1
frecaţi cu 1 lin – gură…
Read more »
29 July 2013

Cheeseburgeri
cu carne de vita, cheddar si ardei iute din: carne tocata de vita,
ceapa, pesmet, cheddar, patrunjel, sos worcestershire, ou, pudra de
ardei iute, ulei de masline, frunze de salata, chifle, ceapa rosie,
rosii, castarveti murati, sos. Ingrediente: 1,25 kg carne tocata de vita
1 ceapa, tocata marunt 140 g de pesmet 100 g…
Read more »
29 July 2013

Prajitura
cu caramel si nuca din: unt, zahar, galbenusuri, lapte, faina, sare,
esenta de vanilie, zahar pudra, frisca, unt, nuca. Ingrediente: 225 g
unt 300 g zahar 8 galbenusuri 180 ml lapte 275 g faina un praf sare o
fiola subtire esenta de vanilie pentru caramel: 400 g zahar pudra 400 ml
frisca lichida 40…
Read more »
29 July 2013

Vinete
cu mozzarella si pesto din: vinete, ulei de masline, mozzarella, rosii,
busuioc, seminte de pin, usturoi, parmezan, ulei de masline.
Ingrediente: 3 vinete putin ulei de masline 2 bucati a cate 125 g de
mozzarella, scurse si feliate 2 rosii pruna, fiecare dintre ele taiata
in 4 felii groase 8 frunze de busuioc pentru…
Read more »
29 July 2013

Ketchup
de casă din: rosii, ardei capia, usturoi, ceapa, telina verde, foi de
dafin, tarhon, oregano, busuioc, praf de ghimbir, scortisoara, otet de
mere, zahar. Ingrediente: 3 kg rosii 1,5 ardei capia usor iuti 6 catei
de usturoi 6 cepe 1 snop de telina verde 4 foi de dafin 1 lingura tarhon
uscat 1 lingura…
Read more »
29 July 2013

Castraveciori
murati cu hrean din: castraveti, sare grunjoasa, hrean, usturoi,
tarhon, marar, otet. Ingrediente: 4 kg castraveti 8 linguri sare
grunjoasa 4 radacini hrean 4 catei de usturoi 1 legatura mare tarhon 8
fire marar uscat 250 ml otet Mod de preparare: Se prepara o saramura:
se amesteca 4 linguri de sare cu 4…
Read more »
29 July 2013

Sandwich
cu ciuperci, branza si rosii din: ciuperci, sos de rosii, pasta de
usturoi, branza mozzarella, rosie, busuioc, pasta de ardei, ardei copt,
ulei de masline. Ingrediente: 2 ciuperci mari 2 linguri sos de rosii 1
lingurita pasta de usturoi 1/2 cana branza mozzarella 1/2 rosie feliata
4-6 busuioc frunze busuioc 1/4 ceasca pasta…
Read more »