21 January 2013

O
reteta delicioasa de rulada cu:carne de curcan, muguri de pin, ceapa,
ou, maghiran uscat, cimbru uscat, sare, piper, unt, piper boabe, foi de
dafin, gem de portocale. Ingrediente: 800g carne de curcan 40g muguri de
pin 3 cepe 1 ou 1 lingurita maghiran uscat 1 lingurita cimbru uscat
sare piper 2 linguri unt 7…
Read more »
20 January 2013

Suc
de legume din: ardei rosii, rosii, morcovi, salata verde, telina,
patrunjel, castravete, lamai si radacina de ghimbir. 1-2 ardei roșii,
fara semințe și feliati 4 rosii, feliate 3 morcovi medii, curatati si
taiati felii 2 capete de salata verde 1 legatură de țelina patrunjel
coriandru 1 castravete, decojit și tocat 2 lamai, decojiti 1…
Read more »
20 January 2013

Muschi
de vita in sos de hrean din: muschi de vita, hrean, otet, galbenus de
ou, mustar cu hrean, smantana, sare si piper. Ingrediente: 300 g muschi
de vita 100 g hrean ras 1 lingura otet 1 galbenus de ou 1 lingura mustar
cu hrean 150 g smantana sare piper Mod de preparare: Curatati…
Read more »
20 January 2013

Supă-cremă
de cartofi-dulci din: cartofi dulci, usturoi, praz, unt, smantana,
piper, bagheta si ulei de masline. Ingrediente: 2 cartofi-dulci mari
(900 g) 2 catei de usturoi 1 praz 1 1/2 linguri cu unt 60 ml smantana
grasa 1/2 lingurita cu piper 1 bagheta ulei de masline Mod de
preparare: Topeste untul intr-o tigaie, adauga…
Read more »
20 January 2013

Salată
de fenicul pe cuşcuş din: cuscus, fenicul, ulei de masline, suc de
portocala, coaja de portocala, patrunjel, menta, rosii, amestec de
masline, rucola, sare si piper. Ingrediente: 250 g cuscus 3 radacini de
fenicul taiate bucati 60 ml ulei de masline 2 portocale, doar sucul si
coaja fasii 1 legatura de patrunjel 30 g…
Read more »
20 January 2013

Vinete
su rosii cherry si paste din: vanata, ulei de masline, usturoi, rosii
cherry, otet balsamic, zahar tos, frunze de busuioc si paste.
Ingrediente: 1 vânătă mare, tăiată bucăţi 2 linguri ulei de măsline 2
căţei de usturoi mari, nedecojiţi 300g de roşii cherry 1 lingură de oţet
balsamic 1 linguriţă de zahăr tos 1…
Read more »
20 January 2013

Chilii
cu fasole boabe şi mazăre din: ulei de masline, ceapa, zahar tos,
ciuperci champignon, usturoi, ardei iute, coriandru, pasta de ardei,
supa concentrata, boabe de fasole, paine de casa, sare si piper.
Ingrediente: 30 ml ulei de masline 2 cepe tocate 20 g zahar de zahar tos
250 g ciuperci Champignon taiate felii 2…
Read more »
20 January 2013

Curry
de pui cu ghimbir si unt de arahide din: ardei iute, radacina de
ghimbir, usturoi, coriandru, ulei de floarea soarelui, piept de pui, unt
de arahide, supa de pui si iaurt. Ingrediente: 1 ardei iute mare, fără
seminţe ½ deget rădăcină de ghimbir proaspăt, cojit şi tocat grosier 1
căţel de usturoi mare 1…
Read more »
20 January 2013

Borş
de peşte din: crap, cartofi, morcovi, rosii, ardei gras, ceapa, bors,
leustean, sare si unt. Ingrediente: 1,5 kg crap 3 cartofi 2 morcovi 2
rosii 1 ardei gras 2 cepe 500 ml bors leustean sare unt Mod de
preparare: Curăţă peştele şi spală-l sub jet de apă rece. Porţionează-l
în bucăţi potrivite şi…
Read more »
20 January 2013

Covrigei
din castane din: castane, lapte, galbenusuri, unt, zahar, smantana si
migdale. Ingrediente: 500 g castane 300 ml lapte 2 galbenusuri 50 g unt
150 g zahar 1 lingura smantana 50 g migdale Mod de preparare: Curatati
castanele de coaja si fierbeti-le in lapte pana se inmoaie. Dati-le
apoi printr-o sita deasa. In piureul…
Read more »
20 January 2013

Falafel
cu salata de cuscus si iaurt din: falafel, cuscus, suc de lamaie, coaja
de lamaie, ceapa verde, ulei de masline, castravete, menta, patrunjel
si iaurt. Ingrediente: 16 bucăţi de falafel, gata preparate 200g cuşcuş
sucul de la 2 lămâi şi coaja rasă de la una singură 3 linguri ulei de
măsline 1 legătură de…
Read more »
20 January 2013

Cocktail
Asian Tea din: vodca, aged cachaca, spicy mango syrup, infuzie de
manga, fresh de lamaie si giner ale. Ingrediente: 40 ml vodca 10 ml aged
cachaca 25 ml spicy mango syrup 1 pliculet cu infuzie de mango 20 ml
fresh de lamaie top up ginger ale Mod de preparare: Se amesteca
puternic fresh-ul,…
Read more »
20 January 2013

Legume
la cuptor pe cuşcuş din: ardei grasi, castraveti, vanata, ceapa rosie,
usturoi, rozmarin, ulei de masline, cuscus, boabe de fasole, otet
balsamic, salata verde, sare si piper. Ingrediente: 2 arde grasi (unul
rosi si unul galben) 2 castraveti taiati cubulete 1 vanata taiata
cubulete 1 ceapa rosie tocata solzisori 2 catei de usturoi tocati…
Read more »
20 January 2013

Scrumbie
cu fulgi de migdale din: scrumbii, lamaie, hrean in otet, mustar, ardei
iute, fulgi de migdale, cartofi, ulei de masline, sare, unt si
patrunjel. Ingrediente: 4 scrumbii 4 felii de lamaie 2 lingurite cu
hrean in otet 2 lingurite cu mustar 1 ardei iute 100 g fulgi de migdale
3-4 cartofi albi ulei de…
Read more »
20 January 2013

Prajitura
cu prune si coaja de lamaie din: prune, iaurt cu fructe, oua, zahar
pudra, faina, ulei, zahar vanilat, praf de copt, coaja de lamaie si
sare. Ingrediente: 500 g prune 250 g iaurt cu fructe 5 oua 300 g zahar
pudra 500 g faina 125 ml ulei 1 lingurita zahar vanilat 1 lingurita
praf…
Read more »
20 January 2013

Cuvantul
“Ragu” vine din franceza de la verbul “ragoûter” care inseamna “a
stimula pofta de mancare”. Sosul Ragu consta intr-o tocana de carne, in
bucataria italiana acesta este folosit ca sos concentrat pentru paste,
in special pentru lasagna. Noi vom face un sos Ragu avand ca ingrediente
principale carnea de vita si carnatii. Ingrediente: 500g…
Read more »
20 January 2013

Brânză
halloumi şi cuşcuş din: cuscus, ardei copti, ulei de masline, usturoi,
ciuperci, branza halloumi, ierburi mixte, sare si piper. Ingrediente:
150 g cuscus 300 g ardei copti, la borcan 20 ml ulei de masline 1 catel
de usturoi zdrobit 150 g ciuperci feliate 150 g branza Halloumi taiata
cuburi 15 g ierburi mixte (oregano,…
Read more »
20 January 2013

Tort
cu cafea din: faina, unt, zahar, cafea espresso, praf de copt, cacao,
oua, esenta de rom, sare, crema, galbenusuri, zahar tos si nes.
Ingrediente: 150 g faina 150 g unt 10 g zahar 150 ml cafea espresso 2
lingurite cu prafde copt 30 g cacao 3 oua esenta de rom sare pentru
crema: 200…
Read more »
20 January 2013

Rulourile
de curcan cu garnitură de sparanghel din: piept de curcan, bacon,
fasole verde, sparanghel, mozzarella, patrunjel verde, vin alb, zeama de
lamaie, unt, sare si piper. Ingrediente: 500 g piept de curcan 200 g
bacon 300 g fasole verde fideluta 10-12 fire sparanghel 8 felii de
mozzarella patrunjel verde 50 ml vin alb zeama…
Read more »
20 January 2013

Lipie
cu brânză Halloumi şi roşii din: salata verde, rosie, ceapa, menta,
ulei de masline, branza halloumi, lipie, sare si piper. Ingrediente: 2
frunze salata verde tocate 1 rosie taiata felii 1 felie ceapa separata
in inele 10 g menta proaspata taiata 10 ml ulei de masline 3 felii
subtiri de branza Halloumi 1 lipie…
Read more »
20 January 2013

Frigarui
cu carnati, ciuperci si bacon din: ulei de masline, miere, mustar cu
boabe, bacon, carnati, ciuperci, rosii cherry, frunze de salata si sos
de rosii. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 1 lingură de miere 1
lingură de muştar cu boabe întregi 8 felii subţiri de bacon, tăiate pe
jumătate 8 cârnaţi mici (alegeţi o…
Read more »
20 January 2013

Ardei
copti cu ficatei de pui din: ardei grasi, ficatei de pui, ceapa rosii,
telina, usturoi, boia de ardei dulce, ulei, otet, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 1 kg ardei grasi 500 g ficatei de pui 3 ceapa rosii 1
telina mica 2 catei de usturoi 1 lingurita boia de ardei dulce 100 ml
ulei…
Read more »
20 January 2013

Porc
dulce acriosr cu ananas din: ananas, amidon, pasta de tomate, sos de
soia, zahar brun, otet de orez, ulei de floarea soarelui, carne de porc,
ardei si ceapa verde. Ingrediente: 227g felii de ananas la conservă,
scurse şi tăiate, se păstrează sucul 1 lingură amidon 1 lingură pastă de
tomate 1 linguriţă sos de…
Read more »
20 January 2013

Ficat
de vitel cu salata de gulie din: ficat de vitel, ceapa, unt, nucsoara,
gulii, lamaie, ulei de masline, marar, seminte de coriandru, sare si
piper. Ingrediente: 700 g ficat de vitel 2 cepe 100 g unt un varf cutit
nucsoara 500 gulii 1 lamaie 50 ml ulei de masline 1 legatura marar 1
lingurita…
Read more »
20 January 2013

Pulpe
de gâscă cu conopidă din: pulpe de gasca, usturoi, conopida, ulei si
patrunjel. Ingrediente: 4 pulpe de gasca 2 catei de usturoi 1 conopida
mica 100 ml ulei 1 legatura patrunjel Mod de preparare: Pârliţi
pulpele la flacăra aragazului, spălati-le, crestaţi-le pe toate părţile
şi presăraţi-le cu sare şi piper. Prăjiţi-le înăbuşit în…
Read more »
20 January 2013

Chiftele
cu somon din: piure de cartofi, somon, ou, lamaie, faina, marar, sare,
piper si ulei de masline. 3 cesti de piure de cartofi 2 conserve somon 1
ou 1 lamaie faina marar Sare si piper dupa gust Ulei de masline Mod
de preparare: Intr-un bol mare combina piureul de cartofi cu somonul si…
Read more »
20 January 2013

Rulouri
turceşti din: ulei de masline, rosii cherry, vinete, oregano, zahar
brun, sos pesto, branza de capra, clatite, rosii, frunze de busuioc,
salata, sare si piper. Ingrediente: 50 ml ulei de masline 800 g rosii
Cherry coapte 2 vinete 10 g oregano 10 g zahar brun 60 ml sos pesto 250 g
branza de capra…
Read more »
20 January 2013

Vinete
pane in sos de dovlecei din: vinete, dovlecei, usturoi, iaurt, oua,
faina, pesmet, ulei, marar, sare si piper. Ingrediente: 4 vinete 4
dovlecei 2 catei de usturoi 500 g iaurt gras 3 oua 100 g faina 150 g
pesmet 250 ml ulei 1 legatura marar sare piper Mod de preparare:
Taiati vinetele pe…
Read more »
20 January 2013

Telina
umpluta cu carne tocata de porc din: telina, carne tocata de porc,
orez, morcov, rosii, ceapa, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente:
9 teline mici 200 g carne tocata de porc 100 g orez 1 morcov mic 1 kg
rosii 1 ceapa 50 ml ulei 1 legatura patrunjel sare piper Mod de
preparare:…
Read more »
20 January 2013

Tartă
cu alune şi branza din: ceapa, ulei de masline, otet balsamic, branza
cu mucegai, alune, sare si piper. Ingrediente: foaie aluat pentru
foietaj 600 g ceapa 3 linguri ulei de masline 10 ml otet balsamic 375 g
branza cu mucegai albastru 50 g alune sare piper Mod de preparare:
Incinge cuptorul la treapta a…
Read more »
20 January 2013

Rulouri
cu carne tocată din: aluat, carne de porc, ciuperci, ceapa, ou, seminte
de susan, cimbru, vin, pasta de tomate, sare, piper si ulei.
Ingrediente: 400 g aluat foitaj 500 g carne de porc tocata 4 ciuperci 1
ceapa 1 ou seminte de susan cimbru 50 ml vin alb 2 linguri cu pasta de
tomate…
Read more »
20 January 2013

Salată
caldă de ouă din: ulei de masline, ceapa, pasta de ardei, rosii, oua,
mazare, iaurt, chutney, sare si piper. Ingrediente: 20 ml ulei de
masline 2 cepe (cam 300 g) taiate solzisori pasta de ardei 250 g rosii
din conserva 8 oua 150 g mazare congelata 40 ml de iaurt grecesc 40 ml
de…
Read more »
20 January 2013

Avocado
cu orez si somon din: orez, file de somon, avocado, zeama de lamaie,
sos de soia light, seminte de susan, ceapa verde, ardei iute si frunze
de coriandru. Ingrediente: 300g de orez pentru sushi 350g file de somon
fără piele 2 avocado mici, coapte, feliate zeama de la 1 lămâie 4
linguriţe sos de…
Read more »
20 January 2013

Salata
cu taitei si creveti din: taitei soba, castravete, mango, ceapa verde,
creveti, seminte de susan, zeama de lamaie verde, sos de soia, sos dulce
de chilli, ghimbir murat si ulei vegetal. Ingrediente: 1 pachet de 250g
de tăieţei soba ½ castravete, tăiat beţişoare 1 mango mare, curăţat şi
tăiat în bucăţi 6 fire de…
Read more »
19 January 2013

Tartă
cu praz şi brânză de capră din: aluat fraged, ulei de masline, praz,
ardei gras, masline negre, frunze de cimbru, branza de capra, salata
verde, sare si piper. Ingrediente: 250 g aluat frager (pentru tarta) 10
ml ulei de masline 1 fir de praz taiat in jumatate pe verticala, apoi
tocat fasii subtiri 1…
Read more »
19 January 2013

Strudel
cu mere si visine din: mere, visine, nuca, cuisoara, scortisoara, unt,
zahar pudra, faina, drojdie, apa calduta, ulei si sare. Ingrediente: 1,5
mere 300 g visine in alcooli 100 g nuca 1-2 cuisoare 1 baton de
scortisoara 50 g unt zahar pudra pentru aluat: 50 g faina 25 g drojdie
250 ml apa calduta…
Read more »
19 January 2013

Tarta
de legume din: aluat, smantana, oua, sare de mare, piper, dovlecel,
morcov, ceapa rosie, branza cheddar, flori de dovlecel si branza de
capra. aluat de tarta Ingrediente pentru umplutura: 300 ml smantana 4
oua sare de mare si piper, dupa gust 1 dovlecel, ras 1 morcov mediu, ras
1 ceapa rosie, feliata ½ ceasca…
Read more »
19 January 2013

Ciorba
de vitel cu smantana din: piept de vitel, morcovi, patrunjel,
pastarnac, telina, ceapa, orez, bors, galbenus, smantana, tarhon, sare
si unt. Ingrediente: 1 kg piept de vitel 2 morcovi 1 patrunjel 1
pastarnac 1/2 telina 2 cepe 2 linguri cu orez 1 l bors 1 galbenus 50 ml
smantana tarhon sare unt Mod…
Read more »
19 January 2013

Tartă
cu cartofi şi ceapă din: aluat congelat, ulei de masline, ceapa,
usturoi, cimbru, cartofi, oua, crema de branza, mustar, sare, piper si
salata verde. Ingrediente: 375 g aluat foitaj congelat 20 ml ulei de
masline 450 g ceapa tocata fin 2 catei de usturoi zdrobiti 30 g cimbru
proaspat tocat sau 10 g cimbru…
Read more »
19 January 2013

Jambon
cu praz la cuptor din: jambon, praz, morcov, rosii, masline, ulei,
patrunjel, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 400 g jambon de porc crud
uscat 4 fire de praz 1 morcov 4 rosii 50 g masline fara samburi 100 g
ulei 1 legatura patrunjel 1 lamaie sare piper Mod de preparare: Tăiaţi
jambonul în…
Read more »
19 January 2013

Ficătei
cu sos de rodie din: ficatei de curcan, vin rosu, unt, ulei de masline,
sos de rodii, sare, piper, rucola, frunze de salata, grepfrut si otet
balsamic. Ingrediente: 400 g ficatei de curcan 100 ml vin rosu 2 linguri
cu unt 1 lingurita cu ulei de masline 1 lingura cu sos de rodii sare…
Read more »
19 January 2013

Salată
cu brânză de capră din: branza feta, baton de paine, ulei de masline,
suc de lamaie, mustar dijon, usturoi, frunze de salata, sare si piper.
Ingrediente: 100 g feta, preferabil rotunda 1 baton de paine taiat felii
40 ml ulei de masline 10 ml suc de lamaie sau otet de vin alb 10 g…
Read more »
19 January 2013

Cubulete
de vita in sos de branza din: antricot de vita, cascaval, branza
camembert, smantana, ceapa, patrunjel, hrean, salvie, sare si piper.
Ingrediente: 600 g antricot de vita 200 g cascaval 150 g branza
Camembert 200 g smantana 1 ceapa 2 radacini de patrunjel 7 linguri hrean
3-4 frunze de salvie sare piper Mod…
Read more »
19 January 2013

Ruladă
de porc cu legume din: fleica de porc, morcovi, pastarnac, patrunjel,
cartofi, rosii, ceapa rosie, ulei de masline, sare, piper, zeama de
lamaie, ulei de masline, usturoi, rozmarin, cimbru si mustar.
Ingrediente: 1 kg fleica de porc 2 morcovi 1 pastarnac 1 radacina de
patrunjel 2 cartofi 1-2 rosii 1-2 cepe rosii ulei de…
Read more »
19 January 2013

Piept
de raţă păstârnac şi morcov din: piept de rata, pastarnac, morcov,
ulei, cascaval, marar, sare si piper. Ingrediente: 400 g piept de rata
200 g pastarnac 300 g morcov 50 ml ulei 100 g cascaval 1 legatura marar
sare piper Mod de preparare: Tăiaţi pieptul de raţă în felii,
presăraţi-le cu sare şi…
Read more »
19 January 2013

Ou
ochi cu ceapa din: ulei de masline, ceapa, zahar brun, cartofi, ou,
boabe de mustar, rosii, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 40 ml
ulei de masline 1/2 ceapa alba sau rosie taiata marunt 10 g zahar brun
50 g cartofi rasi 1 ou 10 g boabe de mustar 2 rosii taiate felii 10…
Read more »
19 January 2013

Salata
americana cu un dressing gustos din: porumb, boabe de fasole neagra,
rosii cherry, avocado, ceapa verde, branza feta, lamaie verde, chimion,
sos tabasco, zeama de lamaie verde, coaja de lamaie verde, otet de xeres
si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 2 stiuleti de porumb 400 g
boabe de fasole neagra din conserva, scurse si…
Read more »
19 January 2013

Cocktail
Creamy din: vodca, lichior de mere, fresh lime juice, lace kahlua. Se
garniseste cu felii de mar. Ingrediente: 50 ml vodca 25 ml lichior de
mere 20 ml crema de cocos 25 ml fresh lime juice lace kahlua Mod de
preparare: Se amesteca puternic primele patru ingrediente (shake) si se
strecoara continutul in…
Read more »
19 January 2013

In
cazul in care doriti sa mancati niste hamburgheri de casa, placerea nu
ar fi completa daca nu ati pregati si niste chifle delicioase. Textura
lor pufoasa, gustul usor dulce combinat cu aroma semintelor de susan
crocante vin in completarea unei gustari savuroase. 400g faina plus 100g
pentru framantat 100g gris 250ml lapte 5g drojdie…
Read more »
19 January 2013

Tartă
cu nuci si ciocolata din: faina, unt, zahar pudra, sare, nuci, frisca,
miere, scortisaora, oua si ciocolata. Ingrediente: pentru aluat: 225 g
faina 100 g unt 150 g zahar pudra un praf sare pentru umplutura: 250 g
nuci 200 g frisca lichida 100 g miere o lingura scortisoara 2 oua 200 g
ciocolata …
Read more »
19 January 2013

Lasagna
de vită cu nucşoară din: foi de lasagna, carne de vita, parmezan,
lapte, unt, faina, ceapa, usturoi, rosii in bulion, nucsoara, foi de
dafin, ulei, piper si sare. Ingrediente: 1 pachet foi de lasagna 500 g
carne de vita tocata 200 g parmezan 500 ml lapte 25 g unt 2 linguri cu
faina 1…
Read more »
19 January 2013

Ciocolata
cu fistic din: lapte praf, unt, zahar, cacao, apa, esenta de vanilie,
esenta de fistic si sare. Ingrediente: 800 g lapte praf 225 g unt 300 g
zahar 100 g cacao 175 ml apa esenta de vanilie esenta de fistic 200 g
fistic un praf sare Mod de preparare: Se amestecă zahărul cu…
Read more »
19 January 2013

Rizoto
cu şofran din: orez, vin alb, ceapa, morcov, ciuperci, sofran, ulei si
sare. Ingrediente: 300 g orez 150 ml vin alb sec 1 ceaa 1 morcov 3
ciuperci 1 varf de lingurita de sofran ulei sare Mod de preparare:
Pune cinci linguri de ulei într-o cratiţă şi căleşte ceapa tocată foarte
mărunt. Când…
Read more »
19 January 2013

Ridichi
gratinate din: ridichi de iarna, hribi, usturoi, ulei de masline,
smantana, pesmet, unt, sare si branza camembert. Ingrediente: 4 ridichi
de iarna 500 g hribi 4-6 catei usturoi 3-4 linguri ulei de masline 150 g
smantana 4 linguri pesmet rumenit in unt 50 g unt sare 250 g branza
camembert Mod de preparare:…
Read more »
19 January 2013

Creveti
cu curcuma din: creveti, alune caju, lapte de cocos, morcov, mazare,
curcuma, sos de soia, usturoi, unt si sare. Ingrediente: 500 g creveti
proaspeti 50 g alune caju 100 ml lapte de cocos 1 morcov 2 linguri cu
mazare 1/2 lingurite de curcuma 1 lingurita cu sos de soia 1 catel de
usturoi 2…
Read more »
19 January 2013

Rulouri
de porc cu legume din: cotlet de porc, pulpa de porc, mazare, morcovi,
piper, verdeata, cartofi, unt, lapte, sare si ulei. Ingrediente: 500 g
cotlet de porc 250 g pulpa de porc 100 g mazare din conserva 100 g
morcovi piper verdeata 75 g cartofi 30 g unt 100 ml lapte 20 g sare…
Read more »
19 January 2013

Supă
de porc cu smântână şi curry din: pulpa de porc, cartofi, ceapa alba,
ceapa rosie, morcov, curry, smantana, ou, ulei si sare. Ingrediente: 250
g pulpa de porc 3 cartofi 1 ceapa alba 1 ceapa rosie 1 morcov 2
lingurite de curry 200 g smantana 1 ou ulei sare Mod de preparare:
Curăţă…
Read more »
19 January 2013

Mâncare
de vită cu legume din: cartofi, morcovi, ulei, ceapa, usturoi, porumb,
friptura de vita si piper. Ingrediente: 450 g cartofi noi mici, taiati
in cubulete 2 morcovi taiati in patru pe lungime si apoi in cubulete 5
lingurite ulei 1 ceapa mijlocie 2 catei de usturoi tocati fin 200 g
porumb fiert pe jumatate 175…
Read more »
19 January 2013

Rulouri
de peşte cu măsline şi salvie din: fileuri de peste, masline, capere,
salvie, ardei iute, lamaie, unt, piper si sare. Ingrediente: 4 fileuri
de peste spada (somon, ton, pangasius) 200 g masline fara samburi 2
lingurite de capere 4 frunze de salvie 1 ardei iute 1 lamaie 2 linguri
cu unt piper sare …
Read more »
19 January 2013

Salata
cu pui, spanac si mere din: pui, spanac, rucola, mere, nuci, stafide,
coniac, otet balsamic, ulei de masline, piper, sare, smantana si miere.
Ingrediente: 500 g pui 300 g spanac verde 300 g rucola 4 mere rosii 100 g
nuci coapte 150 g stafide 1-2 lingurite coniac 2-3 linguri otet
balsamic 2-3 linguri ulei…
Read more »
19 January 2013

Rulouri
de pui cu bacon din: piept de pui, branza camembert, unt, bacon afumat,
sare, usturoi, piper negru, cartofi si cimbru. Ingrediente: 400 g piept
de pui 100 g branza camembert 100 g unt 12 bucati abcon afumat sare 2-3
catei de usturoi piper negru macinat petru garnitura: 200 g branza
camembert 6 cartofi cu…
Read more »
18 January 2013

Mușchi
de porc cu sos smantana din: muschi de porc, seminte de chimen,
maghiran, condimente pentru carne de porc, ulei de masline, piper negru,
otet de vin alb, smantana si amidon de porumb. Ingrediente: 2 kg muschi
de porc, fara grasime 1-2 lingurite seminte de chimen 1 lingurița
maghiran 1 lingurița condiment pt carne de…
Read more »
18 January 2013

Pate
de ficat de pui din: ficat de pasare, piper, lapte, unt, ceapa rosie,
sare, galbenusuri, smantana, ulei de masline, frunze de dafin, marar si
nuci macinata. Ingrediente: 500 g ficat de pasare piper 500 ml lapte 200
g unt o ceapa rosie sare 4 galbenusuri fierte 2 linguri smantana 2
linguri ulei de masline…
Read more »
18 January 2013

Pane
de salau din: file de salau, maghiran, usturoi, cimbru verde, sare,
pesmet, unt, ulei, patrunjel si lamai. Ingrediente: 600 g file de salau o
lingurita maghiran 4 catei usturoi sare cimbru verde 4 oua 300 g pesmet
50 g unt ulei pentru prajit o legatura patrunjel 2 lamai Mod de
preparare: Se porţionează…
Read more »
18 January 2013

Mancare
de cartofi in paine din: paini taranesti, cartofi, ardei copti, ceapa,
morcovi, piure de rosii, sare, piper, usturoi, ulei de floarea soarelui,
carnati afumati, rozmarin si paprika. Ingrediente: 4 paini taranesti cu
seminte 800 g cartofi 4 ardei copti 4 cepe 2 morcovi 300 g piure de
rosii sare piper 5-6 catei usturoi 20…
Read more »
18 January 2013

Chec
cu nuci din: zahar, faina, unt, oua, praf de copt, miere si miez de
nuca. Ingrediente: 100 g zahar 150 g faina 100 g unt moale 2 oua 1/2
plic praf de copt 3 linguri miere 150 g miez de nuca Mod de preparare:
Zahărul se freacă cu untul până ce se obţine…
Read more »
18 January 2013

Salată
de păstrăv cu andive si mere din: andive, mere, suc de lamaie,
scortisoara, gogosar acru, unt, otet de la gogosari, ulei, file de
pastrav afumat, frunze de salata, sare si piper. Ingrediente: 2 andive 2
mere sucul de la 1/2 lămâie 1/2 linguriță scorțișoară 1 gogoșar acru
tăiat felii 1 lingură unt 2 linguri…
Read more »
18 January 2013

Ciorbă
de varză acră din: varza acra, afumatura, cartofi, ardei gras, rosii in
bulion, varza, marar si ulei. Ingrediente: 1/2 varza acra 250 g
afumatura 4 cartofi un morocv un ardei gras o cutie mica rosii in bulion
un litru zeama de varza 1/2 legatura marar o lingura ulei Mod de
preparare: In ulei…
Read more »
18 January 2013

Prajitura
bogata din: oua, zahar pudra, faina, nuci, coaja de lamaie, sare, nuci,
glazura alba, albus, suc de lamaie, ciocolata neagra si frisca lichida.
Ingrediente: 3 oua 125 g zahar pudra 125 g faina 125 nuci macinate
coaja rasa a unei lamai un praf sare pentru decor: 200 g nuci pentru
glazura alba 200 g…
Read more »
18 January 2013

Friptură
de porc cu sumac din: cotlet de porc, cartofi, ceapa, rosii cherry,
sumac, piper rosu, ulei si sare. Ingrediente: 1 cotlet de porc 1 kg
cartofi 2 cepe 10 rosii cherry 1 lingurita cu sumac piper rosu ulei sare
Mod de preparare: Pune şase linguri cu ulei într-o tigaie, taie
cotletul în felii…
Read more »
18 January 2013

Mamaliga
cu urda si marar din: malai, apa, urda, smantana, ceapa verde, marar
verde, margarina si sare. Ingrediente: 300 g malai 1 l apa 500 g urda
proaspata 100 ml smantana 1 legatura ceapa verde 1 legatura marar verde
00 g margarina sare Mod de preparare: Freci 50 g margarina cu urda,
sare şi…
Read more »
18 January 2013

Chiftele
de varză dulce din: varza dulce, unt, faina, oua, ulei, smantana, sare,
piper si patrunjel. Ingrediente: un kg varza dulce 100 g unt 5 linguri
faina 4 oua 100 ml ulei 150 g smantana sare piper patrunjel Mod de
preparare: In apă clocotită cu sare se fierbe varza tăiată în sferturi
timp de 10…
Read more »
18 January 2013

Vită
în sos de vin cu cardamom din: pulpa de vita, coniac, vin rosu, boia
dulce, cardamom, coriandru, usturoi, piper, cimbru, ulei si sare.
Ingrediente: 1 kg pulpa de vita 10 ml coniac 200 ml vin rosu 1 lingurita
cu boia dulce 1 varf de cutit de cardamom 1/2 lingurita de coriandru 2
catei de…
Read more »
18 January 2013

Chiftelute
marinate in sos de legume din: cartofi, ardei gras, ulei, supa, bulion,
suc de rosii, carne tocata, galbenus, branza de vaci, pesmet, rondele
de ceapa, sare, piper, boabe de porumb, boabe de fasole rosie, ketchup
si ceapa verde. Ingrediente: 500 g cartofi rosii 1 ardei rgas verde 2
linguri ulei 600 ml supa 2…
Read more »
18 January 2013

Doboş
cu marţipan şi glazură de ciocolată din: unt, zahar, oua, faina, coaja
de lamaie, baton de vanilie, migdale macinate, rom, cacao, martipan,
zahar pudra, suc de portocale si ciocolata amaruie. Ingrediente: 250 g
unt 250 g zahar 6 oua 250 g faina 1 varf de cutit coaja de lamaie rasa
miezul unui baton de…
Read more »
18 January 2013

Pizza
cu vinete, ardei copti si branza feta din: vinete, ardei gras, branza
feta, sos de rosii, sos pesto, aluat de pizza, frunze de busuioc, sare,
piper, ulei de masline, ou si faina. Ingrediente: 2 vinete 1 ardei
gras rosu 1 ardei gras galben 50 gr branza feta maruntita 2 linguri sos
de rosii…
Read more »
18 January 2013

Gulaş
cu ardei cayenne din: pulpa de porc, boia dulce, ardei cayenne, rosii
in bulion, ceapa alba, ceapa rosie, usturoi, zahar, ulei si sare.
Ingrediente: 1,5 kg pulpa de porc 2 lingurite cu boia dulce 1 ardei
cayenne 150 g rosii in bulion 3 cepe albe 1 ceapa rosie 2 catei de
usturoi 1 lingurita…
Read more »
18 January 2013

Tiramisu
din: branza mascarpone, oua, cafea, biscuiti, ciocolata neagra, rom,
zahar pudra si praf de cacao. Ingrediente: 250 g branza mascarpone 4 oua
125 g cafea tare si rece 30 biscuiti 75 g ciocolata neagra rasa 60 ml
rom sau brandy 75 g zahar pudra praf de cacao Mod de preparare: Se
bate branza…
Read more »
18 January 2013

Plăcintă
cu brânză şi mac din: caise, suc de mere, unt, zahar, coaja de lamaie,
oua, faina, cacao, praf de copt, lapte, mac, martipan, zahar pudra,
branza de vaci, urda dulce, suc de lamaie si budinca de vanilie.
Ingrediente: blat: 80 g caise 100 ml suc de mere 200 g unt 200 g zahar
1…
Read more »
18 January 2013

Supa
cu taitei facuti in casa din: oua, sare, nucsoara, faina, ceapa, unt,
cartofi, sare, telina, morcovi, praz, supa si piper. Ingrediente: aluat
de taitei: 4 oua sare nucsoara rasa 250 g faina in plus: 3 cepe 2
linguri unt 3 cartofi sare 2 fire telina verde 3 morcovi 1 fir praz 1,5 l
supa…
Read more »
18 January 2013

Specialitate
munteneasca din: lapte, oua, sifon, sare, ulei, faina, ciuperci, piper,
ceapa, smantana, frunze de salvie si rosii. Ingrediente: pentru aluat:
500 ml lapte 3 oua 3 linguri sifon 1/4 lingurita asre ulei 10 lingurite
cu varf de faina pentru compozitie: 500 g ciuperci proaspete sau din
conserva piper 1 ceapa 450 g smantana pentru…
Read more »
18 January 2013

Punch
usor alcoolizat din: suc de merisoare, lichior de coacaze rosii si
coniac. Ingrediente: 200 ml suc de merisoare 50 ml lichior de coacaze
rosii 50 ml coniac Mod de preparare: Intr-o cana mare combina 200 ml
suc de merisoare, 50 ml lichior de coacaze rosii, 50 ml coniac si
portioneaza in 6 pahare.…
Read more »
18 January 2013

Tartă
cu varză din: faina, apa, sare, ulei de masline, drojdie, varza
proaspata, sunca si cascaval. Ingrediente: 500 g faina 250 ml apa o
lingurita sare 2 linguri ulei de masline 20 g drojdie proaspata pentru
garnitura: 200 g varza proaspata 150 g sunca dupa gust 150 g cascaval
Mod de preparare: Pentru aluat,…
Read more »
18 January 2013

Clătite
cu mere şi stafide din: faina, lapte, ou, zhar, zahar vanilat, mere,
miere, stafide, scortisoara, ulei si sare. Ingrediente: 100 g faina 300
ml lapte 1 ou 1 lingurita cu zahar 2 plicuri cu zahar vanilat 1 kg mere 4
linguri cu miere 1 lingura cu stafide scortisoara ulei sare Mod de
preparare:…
Read more »
18 January 2013

Ciorbă
de curcan din: aripi de curcan, morcovi, cartofi, radacina de
patrunjel, radacina de pastarnac, telina, rosii, ceapa, pasta de tomate,
ardei gras, leustean, patrunjel, bors si sare. Ingrediente: 3 aripi de
curcan 2 morcovi 2 cartofi 1 radacina de patrunjel 1 radacina de
pastarnac 1 telina mica 3 rosii 2 cepe 2 linguri cu…
Read more »
18 January 2013

Ravioli
cu brânză şi sos de roşii din: ravioli cu branza, suc de rosii, ceapa,
unt, usturoi, cascaval, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 250
g ravioli cu branza 1 conserva de rosii (in suc de rosii) 1 ceapa 1
lingura cu unt 1 catel de usturoi 1 lingura cu cascaval ras 1 legatura
de…
Read more »
18 January 2013

Varză
acră cu afumătură din: slanina, carnati afumati, varza acra, bulion,
foaie de dafin si boabe de piper. Ingrediente: 100 g slanina 4 carnati
afumati o varza acra, medie 2 linguri bulion o foaie dafin cateva boabe
piper Mod de preparare: intr-o cratita cu fund dublu se pune slanina
taiata bucatele sa se topeasca.…
Read more »
18 January 2013

Tort
de nuci cu cremă de cafea din: oua, zahar vanilat, coaja de lamaie,
praf de copt, nuci macinate, foi de gelatina, frisca, mascarpone,
lichior de nuci, cafea si ciocolata amaruie. Ingrediente: blat: 5 oua
125 g zahar vanilat 1 varf de cutit coaja de lamaie rasa 75 g faina 1
lingurita praf de copt…
Read more »
18 January 2013

Tocanita
de vacuta cu cartofi si telina din: carne de vita, oase de vita,
radacina de telina, ceapa, cartofi albi, morcovi, patrunjel, varza,
ulei, sare, piper, chimen si supa. Ingrediente: 750 g carne de vita 2
oase de vita cu maduva 1/2 radacina de telina 2 cepe 400 g cartofi albi 4
morcovi 2 radacini…
Read more »
18 January 2013

Supa
wonton cu carne de porc picanta din: taitei wonton, ceapa verde,
arpagic, ulei de susan, carne de porc, castane de apa, ghimbir, usturoi,
sos de soia, otet de orez, pasta de chilli, sare de mare, piper, supa
de pui, ghimbir, varza chinezeasca si morcovi. Ingrediente: 1 pachet
taitei wonton ¼ cana ceapa verde tocata…
Read more »
18 January 2013

Salata
cu ciuperci si carne de rata din: ceapa verde, usturoi, ghimbir, sos de
soia, miere, ulei ciuperci, piept de rata, frunze de salata si rosii
cherry. Ingrediente: 2 cepe verzi 1 cățel de usturoi 1 linguriță
ghimbir ras 1 ardei iute 2 linguri sos de soia 1 lingură miere 3 linguri
ulei de măsline…
Read more »
18 January 2013

Gulii
umplute cu mămăligă şi brânză de oaie din: faina de malai, branza de
oi, unt, smantana, patrunjel, sare, piper, gulii, zahar si cascaval.
Ingrediente: 200 g faina de malai 150 g branza de oi 1 cub de unt 1
pahar de smantana 1 legatura de patrunjel verde sare piper 6 gulii 1
lingurita zahar…
Read more »
18 January 2013

Minitarte
cu gem din: unt, zahar, faina, ou, praf de copt, gem de capsune si
sare. Ingrediente: 100 g unt 100 g zahar 150 g faina 1 ou 1 lingurita cu
praf de copt 200 g gem de capsune sare Mod de preparare: Lasă untul
să se înmoaie la temperatura camerei şi freacă-l cu…
Read more »
18 January 2013

Ciorbă
de varză cu paprica din: cartofi, ceapa, ulei de rapita, supa, ardei
grasi, rosii, boia dulce, sare, piper, boabe de ienupar, usturoi si
varza murata. Ingrediente: 500 g cartofi 1 ceapa 2 linguri ulei de
rapita 500 ml supa 2 ardei rgasi rosii 1 conserva rosii (850 ml) 2
linguri boia dulce (paprica) sare…
Read more »
17 January 2013

Supă
dreasă cu smântână din: piept de pui, morcovi, cartof, ceapa, telina,
smantana, oua, marar si sare. Ingrediente: 1 piept de pui 2 morcovi 1
cartof 1 ceapa 1 telina 150 ml smantana 4 oua marar sare Mod de
preparare: Spală carnea şi pune-o la fiert într-o oală cu apă fierbinte.
După ce a…
Read more »
17 January 2013

Cuiburi
de orez din: orez basmati, orez salbatic, rosii cherry, porumb, ardei
gras, ceapa, usturoi, ulei de masline, busuioc, sare si piper.
Ingrediente: 100 g orez basmati 100 g orez salbatic 5-6 rosii cherry 1
dovlecel 4 linguri cu porumb 1 ardei gras 1 ceapa 2 catei de usturoi
ulei de masline busuioc sare piper…
Read more »
17 January 2013

Ciorbă
ca în Bihor din: fasole verde, morcovi, ceapa, albitura, ulei, cartofi,
faina, smantana, oua, ardei gras, rosii, oase, otet, tarhon si sare.
Ingrediente: 1 kg fasole verde congelata 200 g morcovi 250 g ceapa 250 g
albitura ulei 1 kg cartofi 75 g faina 250 g smantana 2 oua 100 g ardei
gras 100…
Read more »
17 January 2013

Tort
cu branza dulce si capsuni din: oua, zahar, faina, amidon, gelatina,
capsuni, branza dulce, iaurt, zahar vanilat si frisca. Ingrediente:
pentru blat: 3 oua 80 g zahar 80 g faina 1 lingura amidon pentru crema
si ornat: 2 plicuri gelatina 400 g capsuni 500 g branza dulce 250 g
iaurt 80 g zahar vanilat…
Read more »
17 January 2013

Omletă
cu dovlecei din: dovlecei, oua, ulei de masline, usturoi, sare, piper
si nucsoara. Ingrediente: 4 dovlecei mai mici 8 oua 2 linguri ulei de
masline 2 catei de usturoi sare piper nucsoara Mod de preparare:
Curăţaţi usturoiul, tăiati-l în feliuţe şi căliţi-le în uleiul încins.
Când usturoiul începe să se îngălbenească, scoateţi-l din…
Read more »
17 January 2013

Sos
de mustar: amesteca 2-3 linguri cu ulei de masline, zeama de la 1/2
lamaie, o lingurita de mustar de dijon, busuioc proaspat si sare.
Read more »
17 January 2013

Supă
de pui cu chifteluţe din ficat de pui din: morcovi, cartofi, rosie,
ardei grasi, telina, ceapa alba, radacina de patrunjel, pui, ficat de
pui, pesmet, smantana, patrunjel verde, sare, boia dulce, piper si ulei.
Ingrediente: 5 morcovi 2 cartofi mari 1 rosie 2 ardei grasi rosii 1
telina mare 1 ceapa alba 2 radacini…
Read more »
17 January 2013

Pui
la gratar cu mazare din: piept de pui, sare, piper, cimbru, patrunjel,
unt, mazare, salata verde, ceapa verde, ulei, zeama de lamaie, busuioc,
branza feta, ardei iute si miere. Ingrediente: 500 g piept de pui sare
piper cimbru patrunjel 50 g unt 400 g mazăre 1 bucata salata verde
2 fire de ceapă verde 3 linguri ulei zeamă lămâie busuioc…
Read more »
17 January 2013

Tofu
marinat cu ciuperci din: tofu, sos de soia, otet de orez, ulei de
susan, fulgi de ardei, ciuperci, nectar agave, sos hoisin, ulei de
arahide, ghimbir, usturoi si ceapa verde. 1 bucata tofu 5 linguri sos de
soia 1 lingura otet de orez 1 lingurița ulei de susan fulgi de ardei
rosu ciuperci proaspete…
Read more »
17 January 2013

Prajitura
cu mandarine din: foi pandispan, mandarine, suc de mandarine, chefir,
gelatina, frisca lichida, jeleu si frisca. Ingrediente: 2 foi pandispan 3
mandarine 6 linguri cu suc de mandarine 500 ml chefir 100 g zahar 20 g
gelatina (2 pliculete) 200 ml frisca lichida pentru decor: 1 plic cu
jeleu felii de mandarina frisca …
Read more »
17 January 2013

Gratin
de rosii cu cartofi din: rosii, cartofi, mozzarella, ulei de masline,
ou, smantana, cascaval, frunze verzi de busuioc, sare si piper.
Ingrediente: 500 g rosii 1 kg cartofi noi 500 g mozzarella sau cas dulce
proaspat 3 linguri ulei de masline 1 ou 200 ml smantana 100 g cascaval
ras frunze verzi de busuioc…
Read more »
17 January 2013

Iahnie
de fasole din: ceapa, pasta de rosii, foaie de dafin, fasole boabe,
ciolan, tarhon si cimbru. Ingrediente: 2 cepe 1-2 linguri pasta de rosii
piper 1 foaie de dafin 1/2 fasole boabe fierte 1/2 ciolan (carne
pastrata de la ciolanul fiert in ciorba) tarhon cimbru Mod de
preparare: Pentru Iahnie tai 2 cepe…
Read more »
17 January 2013

Panna
Cotta cu martipan din: gelatina, ulei de floarea soarelui, lapte, zahar
tos, frisca, lichior de migdale, esenta de migdale, fulgi de migdale si
zahar tos. Ingrediente: 5 plicuri gelatina 1 lingura ulei de floarea
soarelui 300 ml lapte integral 100 g zahar tos 300 ml frisca lichida 4
linguri lichior de migdale cateva picaturi…
Read more »
17 January 2013

Couscous
cu morcovi noi din: couscous, morcovi, ulei de masline, patrunjel
verde, seminte de chimen, seminte de coriandru, sare, piper si boia.
Ingrediente: 500 g couscous 500 g morcovi noi 2 cepe 4 linguri ulei de
masline 1 legatura patrunjel verde 1 lingurita seminte de chimen 1
lingura seminte de coriandru sare piper alb boia…
Read more »
17 January 2013

Chifteluţe
la cuptor din: piept de pui, oua, ceapa, pesmet, patrunjel, busuioc,
ghimbir, piper, branza de vaci si sare. Ingrediente: 500 g piept de pui 2
oua 1 ceapa 1 lingura cu pesmet + pesmet pentru crusta 1 legatura de
patrunjel tocat marunt 3-4 frunze de busuioc tocate marunt 1 lingurita
ghimbir ras piper ras…
Read more »
17 January 2013

Supă-cremă
de broccoli din: broccoli, ceapa, patrunjel, smantana, usturoi, telina,
sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1/2 kg broccoli 1 ceapa
mica 1 legatura de patrunjel/marar proaspat 300 g smantana 2 catei de
usturoi 1 telina sare piper 4-5 linguri cu ulei de masline Mod de
preparare: Desfă broccoli în bucheţele şi fierbe-le…
Read more »
17 January 2013

Salata
cu creveti, pepene si haloumi din: creveti, lamai, ulei de masline,
ardei iute, usturoi, ceapa rosie, haloumi, paine, sumac, frunze de menta
si sare de mare. 400 g creveți 1-2 lamai ulei de masline 1 ardei iute
rosu mic, tocat marunt 1 cațel de usturoi, pisat 1/2 ceapa rosie, fin
feliata 1 bucata haloumi,…
Read more »
17 January 2013

Salată
gustoasa de crudităti din: morcov, castravete, ardei capia, ulei de
masline, otet balsamic, marar, patrunel, piper si sare. Inrgediente: 1
morcov mic (1 tija) 1 castravete mic 1 ardei capia rosu 3-4 linguri cu
ulei de masline 1 lingurita cu otet balsamic marar patrunjel piper sare
Mod de preparare: legumele sub jet de…
Read more »
17 January 2013

Ciorba
de fasole cu ciolan din: fasole boabe, ciolan, ceapa, morcovi, telina,
pastarnac, ardei, pasta de rosii, tarhon, cimbru si sare. Ingrediente:
1/2 kg fasole boabe 1 ciolan (poate fi si afumat) 1 ceapa 1-2 morcovi
1/2 telina 1 pastarnac 1/2 ardei pasta de rosii tahgon cimbru sare Mod
de preparare: Pui fasolea la…
Read more »
17 January 2013

Cocktail
Gin Rickey din: gheata, bitter angostura, suc de lime, sirop, gin si o
felie de lamaie. Ingrediente: gheata 1 lingurita bitter Angostura 20 ml
suc lime 30 ml sirop (din zahar) 45 ml gin 1 felie lamaie Mod de
preparare: Intr-un shaker pentru cocktail combina toate ingredientele,
mai putin lamaia. Amesteca bine si…
Read more »
17 January 2013

Risotto
cu ciuperci şi parmezan din: supa de pui, ulei de masline, ciuperci,
ceapa, orez arborio, vin alb, sare, piper, frunze de arpagic, unt si
parmezan. Ingrediente: 6 ceşti cu supă de pui 3 linguri cu ulei de
măsline 900 de grame de ciuperci, tăiate felii subţiri 2 cepe mici,
tocate mărunt 1 1/2 cană…
Read more »
17 January 2013

Pui
cu varză si morcovi din: varza, morcovi, pulpe de pui, usturoi, vin
alb, mustar, sare si piper. Ingrediente: 400 g varză 2 morcovi 4 pulpe
de pui 2 căței de usturoi 200 ml vin alb 1 lingură muștar sare piper
Mod de preparare: Se curăță morcovii și varza. Morcovii se taie
cubulețe, iar…
Read more »
17 January 2013

Ciorba
moldoveneasca cu carne de porc din: carne de porc cu os, orez, ceapa,
faina, boia de ardei, bors, smantana, ou si patrunjel verde.
Ingrediente: 1 kg carne de porc cu os 200 g orez 1-2 cepe 2 linguri
faina un varf cutit boia de ardei bors dupa gust 100 ml smantana
(optional) 1 ou…
Read more »
17 January 2013

Sos
de coniac: pune 200 ml smântână într-o crăticioară pe foc. Adaugă 2-3
linguri de coniac şi amestecă. Adaugă sare şi lasă până dă în primul
clocot.
Read more »
17 January 2013

Praz
cu carne la cuptor din: carne tocata de vita, cartofi, praz, lapte,
cascaval, sare, piper, curry si condimente pentru carne. Ingrediente:
500 g carne tocata de vita 500 g cartofi 1 fir praz 1 ceasca lapte 50 g
cascaval uscat ras sare piper curry condimente pentru carne Mod de
preparare: Incălzeşti cuptorul la…
Read more »
17 January 2013

Frigarui
asortate cu cartofi copti din: piept de pui, dovlecel, ceapa rosie,
ardei gras, ciuperci, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 1
dovlecel mic 1 ceapa rosie 1 ardei gras verde 1 ardei gras rosu 200 g
ciuperci ulei sare piper Mod de preparare: Spală pieptul de pui şi
taie-l în…
Read more »
17 January 2013

Supă
de roşii cu praz din: rosii, praz, ulei, sare, piper si patrunjel.
Ingrediente: 2 cutii cu rosii cuburi 1 fir de praz 3 linguri cu ulei
sare piper patrunjel Mod de preparare: Taie în rondele un sfert de fir
de praz şi căleşte-l în ulei. Dacă îţi place, pune un căţel de
usturoi.…
Read more »
17 January 2013

Tarta
cu branza, praz si smochine din: aluat, unt, praz, alcool, branza de
vaci, oua, smantana, branza cu mucegai, cimbru si smochine. Ingrediente:
500 g aluat fraged 40 g unt 2 fire praz, tocat 2 linguri alcool 175 g
branza de vaci 4 oua, batute 100 ml smantana 100 g branza cu mucegai
(optional) sau…
Read more »
17 January 2013

Pescada
cozida com todos din: ton, ceapa, ulei de masline, rosii, usturoi, foi
de dafin, orez, sare, piper, coriandru si patrunjel. Ingrediente: 1 kg
ton (sau alt peste mare, somn de exemplu) proaspat 3-4 cepe 1 paharel
ulei de masline 4-5 rosii jupuite si maruntite grosier cativa catei de
usturoi 2-3 foi de dafin 1…
Read more »
17 January 2013

Pizza
rulada din: lipie, carna afumat, pastrama, bacon, ardei, rosii, ceapa,
ciuperci, cascaval, castravete murat, ketchup, piper si busuioc.
Ingrediente: 1 lipie mare 100 g carnat afumat 100 g pastrama 8 fasii
bacon 1 ardei 2 rosii 1/2 ceapa 2 ciuperci mari 200 g cascaval 1
castravete murat ketchup piper busuioc Mod de preparare:…
Read more »
17 January 2013

Ciorba
ardeleneasca cu cartofi si carne afumata din: apa, cartofi, oase
afumate, morcovi, patrunjel, pastarnac, bors si bulion. Ingrediente: 5-6
l apa 500 g cartofi oase afumate (cu carne) 3-4 morcovi 2 bucati
patrunjel 1 pastarnac sau 1 telina mica bors dupa gust 2-3 linguri
bulion Mod de preparare: Fierbi întâi carnea afumată (oasele).…
Read more »
17 January 2013

Salată
caldă de orez din: orez basmati, rosii cherry, branza feta, ceapa
rosie, ulei de masline, busuioc si sare. Ingrediente: 2 cani cu orez
basmati 100 g rosii cherry 50-100 g branza feta 4 cepe rosii mici 2
linguri cu ulei de masline busuioc sare Mod de preparare: Spală orezul
şi căleşte-l în puţin…
Read more »
17 January 2013

Supa
de tortellini din: sos de spaghete, spanac, supa de pui, crema de
branza, ciuperci, tortellini cu branza, parmezan si sare. Ingrediente:
6 cani sos de spaghete (dupa preferinta) frunze proaspete de spanac 4
cani supa de pui crema de branza felii de ciuperci proaspete tortellini
cu branza parmezan sare Mod de preparare:…
Read more »
16 January 2013

Desert
franţuzesc din: branza camembert, nuca, mere, unt, zahar, miere si
rozmairn. Ingrediente: 2 cutii cu branza Camembert (250 g) 150 g nuca 2
mere 1 cub de unt 2 linguri cu zahar 8 linguri cu miere 1 fir de
rozmarin (pentru decor) Mod de preparare: Curăţă merele, taie-le în
cubuleţe şi căleşte-le în…
Read more »
16 January 2013

Desert
cu mere din: mere, amidon de porumb, apa, zahar, esenta de vanilie,
zahar, fructe de padure si frisca. Ingrediente: 3 kg mere 6 linguri cu
varf amidon de porumb 3/4 cani apa 3 cani zahar 1 esenta de vanilie 400 g
zahar capsune sau fructe de padure frisca Mod de preparare: Merele
se…
Read more »
16 January 2013

Prajitura
Alaska din: fructe deshidratate, rom, cozonac, inghetata de ciocolata,
oua, zahar tos, amidon si otet de vin alb. Ingrediente: 200 g fructe
deshidratate 4 linguri rom sau coniac 400 g briosa sau cozonac simplu,
fara coaja si taiata felii de 1 cm 750 ml, inghetata de ciocolata 4 oua,
albusurile 180 g zahar tos…
Read more »
16 January 2013

Salata
de pui festiva din: ulei, ceapa, pasta de curry, patrunjel, menta,
iaurt natural, zeama de lamaie, zahar brun, piept de pui, mango si fulgi
de migdale. Ingrediente: 1 lingura ulei 1 ceapa, taiata 1 lingura pasta
de curry 1 lingura patrunjel proaspat, tocat 1 lingura menta proaspata,
tocataq, plus pentru ornat 200 ml iaurt…
Read more »
16 January 2013

Carne
de vitel cu varza murata si conopida murata din: carne de vitel, varza
murata, conopida murata, ceapa, ardei kapia, suc de rosii, usturoi,
ulei, morcov, catofi, orez, concentrat de legume, sare, piper si
patrunjel. Ingrediente: 300 g carne de vitel 1 varza mica murata 1
floricica de conopida murata 1 ceapa 1 ardei kapia…
Read more »