Ficăţei
cu sos curry şi cartofi din: ficatei de pui, cartofi, ceapa, usturoi,
sos de soia, ulei, condiment, piper, patrunjel, smantana, unt, mustar cu
hrean, curry, sare, piper. Ingrediente: 1 kg ficatei de pui 1 kg
cartofi mai mici 2 cepe de dimensiune mijlocie 3…
15 August 2013

E
vara, e caldura mare si stim ca nu prea aveti chef de stat prin
bucatarie, dar de mancat trebuie sa mancati, nu? Ne-am gandit la o
salata de vara, usoara si rapida cu varza si piept de pui. Cantitatea
ingredientelor pentru salata o stabiliti singuri in functie de cat de
infometati sunteti sau de…
Read more »
15 August 2013

Legume
picante la gratar din: ulei, miere, harissa, vinete, ardei gras,
bulgur, coaja de lamaie, zeama de lamaie, frunze de menta, iaurt.
Ingrediente: 2 linguri de ulei 2 linguri de miere 2 lingurite harissa 2
vinete mici, taiate felii 1 ardei gras rosu, curatat de seminte si taiat
bucatele 140 g bulgur coaja rasa si…
Read more »
15 August 2013

Aperitiv
cu mamaliga, prosciutto si mititei din: mamaliga, sunca bresaola,
prosciutto, mititei. Ingrediente: 500 g mămăligă 150 g șuncă bresaola
150 g prosciutto 4 mititei Mod de preparare: După ce a fost facută
mămăliga, se alege o tavă suficient de adâncă, se unge cu unt și se
toarnă mămăliga fierbinte în ea.…
Read more »
15 August 2013

Medalion
de curcan cu măr copt şi fructe confiate din: piept de curcan, boabe de
sturguri, mar, nucsoara, sare, piper, curmale, smochine, nuca, zahar
brun, miere, vin alb. Ingrediente: 220 g piept de curcan 2-3 boabe de
struguri negri de masa (pentru decor) 1 mar mediu ubn praf de nucsoara
sare piper pentru sos: 50…
Read more »
15 August 2013

Muraturi
asortate cu ghimbir si gutui din: sfecla rosie, conopida, gogonele,
morcovi, radacina de ghimbir, gutuie, telina, ceapa rosie, usturoi,
otet, apa, sare grunjoasa, zahar, frunza de dafin, boabe de piper, boabe
de mustar. Ingrediente: 1 sfecla rosie 1 conopida mica 6 gogonele 3
morcovi 1 radacina de ghimbir de 8-10 cm 1 gutuie 1…
Read more »
15 August 2013

Cartofi
cu mozzarella si rosii din: rosii, cartofi fierti, mozzarella, sare cu
mirodenii, piper, busuioc. Ingrediente: 2 roșii 2 cartofi fierți 125 g
mozzarella Sare cu mirodenii piper frunzulițe de busuioc Mod de
preparare: Roșiile se spală și se curăță. Cartofii fierți se curăță de
coajă și se taie în felii mai groase împreună…
Read more »
15 August 2013

Frigarui
de vinete cu salata de morcovi din: pasta harissa, otet de vin rosu,
vanata, morcovi, ceapa rosie, menta, lipii, humus, iaurt. Ingrediente: 2
linguri de pasta harissa 2 linguri otet de vin rosu 1 vanata, taiata in
cubulete cu latura de 4 cm 2 morcovi, taiati bastonase subtiri 1 ceapa
rosie mica, feliata 1…
Read more »
15 August 2013

Salata
de legume calde cu carne de pui la gratar din: pulpe de pui la gratar,
dovlecel, porumb, rosie, ceapa, fasole neagra, ulei de masline, otet de
vin rosu, suc de lamaie, sare, piper, rpaf de chilli, sos barbeque,
ceapa verde. Ingrediente: 1 pulpa de pui la gratar 1 dovlecel, cuburi 1
cana porumb…
Read more »
15 August 2013

Salata
de ardei copti cu usturoi si busuioc din: ardei capia, ulei de masline,
rosii, usturoi, frunze de patrunjel, lamaie, busuioc, sare, piper.
Ingrediente: 1 kg ardei capia 3 linguri ulei de masline 3 rosii mari 3
catei de usturoi 2 legaturi frunze de patrunjel 1 lamaie 1 lingurita
oregano sau busuioc uscat sare piper…
Read more »
15 August 2013

Tarhon
in otet din: tarhon, apa, sare, otet, zahar. Ingrediente: 5 legaturi
tarhon proaspat 1/2 l apa 1 lingurita de sare 150 ml otet optional, 1
lingurita de zahar Mod de preparare: Speli tarhonul şi îl laşi să se
scurgă, după care îndepărtezi tulpinile mai groase şi tari. Speli un
borcan de 720 ml,…
Read more »
15 August 2013

Pui
cu rozmarin, inabusit la cuptor din: pui, miere, otet balsamic, vin,
rozmarin, ceapa, usturoi, vinete, ardei gras, ulei de masline, sare,
piper, boia dulce, sunca. Ingrediente: 1 pui de dimensiune mijlocie 3
linguri miere 3 linguri otet balsamic 250 ml vin alb sec 4 crengute
rozmarin 4 cepe 2 catei de usturoi 800 g…
Read more »
15 August 2013

Bruschete
cu prosciutto si masline din: prosciutto crudo, masline, bagheta,
ruccola. Ingrediente: 12 felii prosciutto crudo 12 măsline 12 felii de
baghetă frunze ruccola pentru decor Mod de preparare: Se scot sâmburii
măslinelor. Se iau câte 2 felii de prosciutto și se rulează în jurul
măslinelor. Se așază ruloul pe o felie de baghetă.…
Read more »
15 August 2013

Burgeri
din fasole boabe cu iaurt si avocado din: fasole boabe, pesmet, pudra
de ardei cayenne, coriandru, ou, iaurt degresat, zeama de lime, chifle,
avocado, ceapa rosie, frunze de salata. Ingrediente: 2 conserve x 400 g
fasole boabe, spalate si scurse 100 g pesmet 2 lingurite pudra de ardei
cayenne 1 legatura coriandru proaspat, tocat…
Read more »
15 August 2013

Somon
in crusta de mustar din: file de somon, ulei de masline, marar,
busuioc, salvie, mustar de dijon, sare, piper. Ingrediente: 600 g file
de somon 2 linguri ulei de masline 3 linguri marar tocat 1/2 lingurita
busuioc uscat 1/2 lingurita salvie uscata 1/2 lingurita mustar de Dijon
sare si piper Mod de preparare:…
Read more »
15 August 2013

Bruschete
cu somon afumat si mozzarella din: somon afumat, ansoa, mozzarella,
cascaval, capere, rosii, ardei gras, paine, ulei de masline, suc de
lamaie, sare, piper. Ingrediente: 200 g somon afumat 200 g anșoa 200 g
mozzarella 100 g cașcaval 50 g capere 4 roșii 1 ardei gras 6 felii de
pâine ulei de măsline suc…
Read more »
15 August 2013

Supa
de pui a la grec cu ardei iute din: piept de pui, smantana, morcovi,
oua, ardei iute, boia de ardei iute, sare. Ingrediente: 400 g piept de
pui 300 g smântână 2 morcovi 2 ouă 1 ardei iute boia de ardei iute sare
Mod de preparare: Se porționează carnea de pui și se…
Read more »
15 August 2013

Frappucino
din: cafea rece, cafea instant, zahar, sirop de ciocolata, lapte,
frisca, zahar pudra, gheata. Ingrediente: 1 ceasca cafea rece 1 lingura
de cafea instant 2 linguri zahar sirop de ciocolată 1/4 – 1/2 cana de
lapte 1 ceasca frisca 1 lingura de zahar pudra gheata Mod de
preparare: Cu ajutorul blenderului procesati impreuna…
Read more »
15 August 2013

Mancare
de linte rosie cu vinete din: linte rosie, turmeric, pasta de tamarind,
ulei, ceapa, usturoi, ghimbir, pudra de curry, vanata, orez, chutney de
mango, frunze de coriandru. Ingrediente: 100 g linte rosie, spalata 1
lingurita de turmeric 1 lingurita pasta de tamarind 2 linguri ulei 1
ceapa medie, feliata fin 1 catel de usturoi,…
Read more »
15 August 2013

Hamsii
cu rondele de masline si seminte de pin din: hamsii, ulei de masline,
lamaie, rondele de masline, seminte de pin, vin, pesmet, zeama de
portocala, sare, piper. Ingrediente: 750 g hamsii mari sau ansoa
proaspete 4 linguri ulei de masline 1 lamaie, taiata felii subtiri 2
linguri rondele de masline verzi, taiate bucati 3…
Read more »
15 August 2013

Bruschete
cu rosii, usturoi si busuioc din: ulei de masline, paine, rosii,
busuioc, usturoi, sare. Ingrediente: 100 ml ulei de măsline 8 felii de
pâine 4 roşii 1 legătură busuioc/patrunjel 1 căpăţână usturoi sare Mod
de preparare: Roșiile se spală, se toacă mărunt și se presară sare și
piper. Usturoiul se curăţă și se…
Read more »
15 August 2013

Supa
de pui cu mazare si cartofi din: mazare, suc de rosii, cartofi, piept
de pui, sare, piper. Ingrediente: 200 g mazăre boabe 100 ml suc de roșii
2 cartofi 1 piept de pui sare piper Mod de preparare: Se pun la fiert
2 litri de apă cu sare. Se adaugă pieptul de pui…
Read more »
15 August 2013

Chiftelute
de porumb cu ton din: porumb, oua, faina, ton in ulei, busuioc,
patrunjel, oregano, ceapa, usturoi, sare, piper, ulei. Ingrediente: 400 g
porumb congelat sau din conserva 2 oua 50 g faina 1 conserva de ton in
ulei cateva frunze de busuioc si patrunjel 1 lingurita oregano uscat
maruntit sau 1 1/2 lingurita oregano…
Read more »
14 August 2013

Sos
pentru paste bolognese din: amestec carne tocata, carnati, rosii in
bulion, morcovi, ceapa, tulpini de telina, foaie de dafin, vin rosu,
supa de legume, sare, zahar, ulei, paste. Ingrediente: 800-900g
amestec carne tocata (vita si porc) 4 carnati 700 ml rosii in bulion 2
morcovi 1 ceapa 2 tulpini de telina 1 foaie…
Read more »
14 August 2013

Retete: Aperitive pentru masa de Sfanta Maria Aperitive cu somon si
branza Aperitive cu somon si branza din: castraveti, file de somon
afumat, lamaie, branza de vaci, branza de oaie, piper. Ingrediente: 2
castraveti mari 200 g file de somon afumat 1/2 lamaie 175 g branza de
vaci 175 g branza veche de…
Read more »
14 August 2013

Retete video: Cum se prepara Peste cu dulceata de ardei iute
Read more »
14 August 2013

Retete video: Cum se prepara Tostada cu fasole neagra
Read more »
14 August 2013

Retete video: Cum se prepara Salata de telina, cartofi si botargo
Read more »
14 August 2013

Retete video: Cum se prepara Trufe de ciocolata cu chili
Read more »
14 August 2013

Retete video: Cum se prepara Taco cu pui si tinga
Read more »
14 August 2013

Retete video: Cum se prepara Mereng de alune cu frisca si sos de zmeura
Read more »
14 August 2013

Retete video: Cum se prepara Salata calda de porumb
Read more »
14 August 2013

Retete video: Cum se prepara Cheesecake cu cafea si cu biscotti
Read more »
14 August 2013

Retete video: Cum se prepara Ceviche cu nuca de cocos
Read more »
14 August 2013

Retete video: Cum se prepara banana prajita cu scortisoara
Read more »
14 August 2013
Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent
selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »
14 August 2013

Cocktailuri:
Cocktail de piersici Cocktail de piersici din: nectar de piersici,
zeama de lamaie, gin, lichior de piersici, piersici, apa minerala.
Ingrediente: 500 ml nectar de piersici sau piure zeama de la 2 lamai 200
ml gin 50 ml lichior de piersici 2 piersici bine coapte, taiate
sferturi 200 ml apa minerala Mod de…
Read more »
14 August 2013

Inghetata:
Ingheţată cu rubarbă şi scorţişoară Ingheţată cu rubarbă şi
scorţişoară din: rubarba, apa, zahar pudra, galbenusuri, zahar vnailat,
visinata, smantana, scortisoara. Inrgediente: 400 g de rubarba 100 ml de
apa 70g + 120 g zahar pudra 4 galbenusuri 1 zahar vanilat 1 lingurita
de visinata 200 ml smantana 1 lingurita de scortisoara …
Read more »
14 August 2013

Bauturi racoritoare: Reteta zilei: Limonada cu sirop de ghimbir
Limonada cu sirop de ghimbir din: suc de limeta, ghimbir cu menta, apa,
gheata, limeta, zahar, ghimbir, frunze de menta. Ingrediente limonada:
1 ceasca de suc de limeta 1 ceasca sirop de ghimbir cu menta 4 cesti de
apa gheata felii de limeta…
Read more »
14 August 2013

Prajitura
cu fructe uscate din: ou, zahar, unt, faina, praf de copt, nuci,
curmale, stafide. Ingrediente: 1 ou 5 lingurite de zahar 100 g unt 1
pahar de faina 1 lingurita praf de copt nuci, curmale, stafide Mod de
preparare: Incalziti cuptorul la 250C. Tocati marunt fructele uscate.
Bateti bine oul cu zahar…
Read more »
14 August 2013

Quuesadilla
cu legume la gratar si branza Cheddar din: ceapa, ulei de masline,
usturoi, chimion, pasta de tomate, fasole boabe, dovlecei, cheddar,
ardei iute, coriandru, lipii tortilla. Ingrediente: 1 ceapa, tocata
marunt 4 linguri ulei de masline 4 catei de usturoi, feliati subtire 2
lingurite de chimion macinat 1 lingura pasta de tomate 1 conserva…
Read more »
14 August 2013

Musaca
de cartofi cu carne tocata si suc de rosii din: cartofi, carne tocata,
unt, lapte, suc de rosii, ceapa, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente: 600 g cartofi 400 g carne tocată 100 g unt 100 ml lapte 100
ml suc de roșii 2 cepe ulei de măsline sare piper Mod de preparare:…
Read more »
14 August 2013

Pulpa
de miel la cuptor cu usturoi si verdeata din: bere, pulpa de miel,
usturoi verde, rosii, patrunjel verde, marar verde, boia de ardei dulce,
sare, piper. Ingrediente: 400 ml bere 1 pulpă de miel 6 fire de usturoi
verde roșii pătrunjel verde mărar verde boia de ardei dulce sare piper
Mod de preparare:…
Read more »
14 August 2013

Tocanita
de vinete cu usturoi si ardei gras din: vanata, ulei, apa, usturoi,
ardei grasi, rosii, busuioc, cimbru, maghiran, marar, patrunjel,
rozmarin, sare, masline. Ingrediente: 1 vanata mare 30-40 ml ulei 2
linguri apa 2 catei de usturoi 2 ardei grasi (rosu si galben)1 ceapa 4
rosii cate 1/4 lingurita busuioc, cimbru, maghiran, marar 2-3…
Read more »
14 August 2013

Prajitura
cu iaurt si sos de ciocolata din: unt, biscuiti, iaurt, gelatina, sos
de ciocolata, fructe de sezon. Ingrediente: un pachet unt 300 g biscuiti
sfaramiciosi un kg iaurt bine scurs 2-3 plicuri gelatina pentru servit:
sos de ciocolata fructe de sezon Mod de preparare: Biscuiţii se
fărâmiţează şi apoi se amestecă cu untul…
Read more »
14 August 2013

Ciuperci
cu vinete si ardei la gratar din: ciuperci, vanata, ardei capia, ulei
de masline, usturoi, otet de mere, cimbru. Ingrediente: 4 ciuperci mari 1
vanata mare 2 ardei capia pentru marinata: 100 ml ulei de masline 2
catei de usturoi, zdrobiti 2 lingurite otet de mere 1 lingurita de
cimbru sau oregano uscat …
Read more »
14 August 2013

Tocinei
la cuptor din: cartofi, oua, cascaval, pesmet, sare, rozmarin, ierburi
de provence, legume deshidratate, ulei. Ingrediente: 5 cartofi de
dimensiune medie 2 oua 100 g cascaval sau telemea de oaie 2 linguri
pesmet sare 1 fir de rozmarin 1 lingurita ierburi de provence 1
lingurita legume deshidratate 2 linguri ulei Mod de preparare:…
Read more »
14 August 2013

Morcovi
cu usturoi si cartofi din: unt, morcovi, cartof, lamaie, usturoi,
busuioc, sare. Ingrediente: 100 g unt 5 morcovi 1 cartof 1/2 lămâie 10
căței de usturoi busuioc proaspăt sare Mod de preparare: Se curăță
morcovii și cartofii și se taie cubulețe. Se încinge untul într-o tigaie
și se prăjesc 4-5 minute. Se adaugă…
Read more »
14 August 2013

Copane
de gasca cu hrisca din: copane de gasca, concentrat de pasare, ulei,
vin, cimbru, sare, boabe de hrisca, mazare, ceapa, ulei. Ingrediente: 2
copane de gasca piper un cub concentrat de pasare o lingurita ulei 100
ml vin alb sec o lingurita cimbru sare pentru garnitura: 100 g boabe de
hrisca o cutie mica…
Read more »
14 August 2013

Ciorba
cu dovlecei, ardei gras si cartofi din: morcovi, ceapa, cartofi, ardei
gras, dovlecel, suc de lamaie, ulei, patrunjel, sare. Ingrediente: 2
morcovi 2 cepe mici 4-5 cartofi un ardei gras verde un dovlecel sucul
unei lamai 2 linguri ulei cateva fire patrunjel sare Mod de preparare:
Ceapa se taie mărunt, morcovii, dovlecelul şi…
Read more »
14 August 2013

Burgeri
de cartofi dulci cu maioneza picanta din: seminte de sturguri, ceapa
rosie, usturoi, ghimrn, ardei iute, cartofi dulci, faina integrala,
fasole neagra, sare, piper, unt de arahide, sirop de artar, patrunjel,
coriandru, pesmet, coaja de limeta, ardei iute, iaurt, mustar dijon,
miere, morcov, varza rosie, nuci, chifle. Ingrediente: ulei de seminte
de struguri…
Read more »
14 August 2013

Desert
cu frisca si zmeura din: oua, zahar pudra, faina, sare, frisca, zmeura,
zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat: 4 oua 120 g zahar pudra 120 g
faina un praf sare pentru umplutura: 500 g frisca nebatuta 300 g zmeura
pentru servit: zahar pudra Mod de preparare: Pentru aluat, albuşurile
se bat spumă cu un…
Read more »
14 August 2013

Frigarui
cu branza, ardei gras si condimente din: branza halloumi, zeama de
lamaie, chimion, faina de naut, garam masala, boia, smantana, usturoi,
ardei iute, ardei gras, dovlecei, unt, lamai. Ingrediente: 600 g de
branza halloumi zeama de la 2 lamai 2 lingurite de chimion macinat, plus
extra pentru presarat 75 g de faina de naut…
Read more »
14 August 2013

Supa
de praz cu carne de pui din: carne de pui, praz, radacina de patrunjel,
morcov, sare, piper. Ingrediente: 400 g carne de pui 4 fire de praz 1
pătrunjel rădăcină 1 morcov sare piper Mod de preparare: Se
porționează carnea de pui și se pune la fiert în 2 l de apă, împreună…
Read more »
14 August 2013

Margarita
cu capsuni din: lichior de capsuni, tequila, gheata, triplu sec.
Ingrediente: 100ml lichior de capsuni 50ml tequila 1 cana gheata
zdrobita 3/4 ceasca triplu sec Mod de preparare: Combinati si
amestecati bine. Decorati cu capsuni proaspete si serviti intr-un pahar
de Margarita.
Read more »
14 August 2013

Gnocchi
de casa din: cartofi fainosi, faina, galbenusuri, sare, rosii, ulei,
frunze de busuioc. Ingrediente: un kg cartofi fainosi 250 g faina 2
galbenusuri sare pentru sos: 4 rosii bine coapte 2 linguri ulei 2-3
frunze busuioc Mod de preparare: Cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi se
fierb în apă cu sare. Se scurg, se…
Read more »
14 August 2013

Ciocanele
la cuptor cu garnitura de legume din: ciocanele de pui, usturoi, supa,
ulei, piper, legume fierte, marar. Ingrediente: 8 ciocanele de pui 4
catei de usturoi supa dintr-un cub concentrat 3 linguri ulei piper
pentru garnitura: legume fierte, dupa gust marar Mod de preparare:
Ciocănelele se pârlesc şi se curăţă bine. Apoi, usturoiul…
Read more »
14 August 2013

Pui
cu creveti si fasole verde din: piept de pui, creveti, fasole verde,
ceapa, nuca de cocos, coriandru, amestec de ardei iute cu pasta de
creveti, limeta, zahar, lapte de cococs, sare. Ingrediente: 1 piept de
pui fiert, racit si maruntit 10 creveti, decojiti si taiati pe jumatate
15 pastai fasole verde, fiarta 1…
Read more »
14 August 2013

Briose
cu ton din: ton, faina, masline, ardei gras, oua, smantana, cascaval,
praf de copt, sare, piper. Ingrediente: 180 g ton in suc propriu 100 g
faina 70 g masline fara samburi 1/2 ardei gras 3 oua 100 ml smantana 90 g
cascaval ras 1/2 plic praf de copt sare piper Mod de preparare:…
Read more »
14 August 2013

Mousse
cu ciocolată si cafea din: piscoturi, ciocolata, oua, zahar, cafea
neagra, cacao. Ingrediente: 10-12 piscoturi 200 g ciocolata 4 oua 50 g
zahar 100 ml cafea neagra pentru servit: o lingura cacao cernuta Mod
de preparare: Se topeşte ciocolata la bain- marie, iar gălbenuşurile se
freacă bine cu zahărul. După ce se topeşte…
Read more »
14 August 2013

Pui
la cuptor cu garnitura de legume din: pui, boia dulce, unt, ardei iute,
sare, piper, cartofi noi, dovlecei, rosioare, patrunjel, ulei.
Ingrediente: un pui de 1,5 kg 2-3 lingurite boia dulce 1/2 pachet unt un
ardei iute sare piper pentru garnitura: cartofi noi 2 dovlecei cateva
rosioare o legatura patrunjel 2 linguri ulei …
Read more »
14 August 2013

Burgeri
cu branza halloumi si vinete din: ulei de masline, ceapa, vanata,
branza halloumi, zahar brun, ardei copt, pasta harissa, ciabatta, humus.
Ingrediente: 2 1/2 linguri ulei de masline 2 cepe, feliate foarte fin
1/2 vanata, taiata in 8 felii rotunde 250 g de branza halloumi, taiata
in 8 felii 1 lingura de zahar brun…
Read more »
14 August 2013

Supa
de porumb cu linte si smantana din: smantana, ulei, otet de mere, praz,
costita, linte rosie, boabe de porumb, ardie iute, sare, piper,
patrunjel. Ingrediente: 200 ml smântână 50 ml ulei 20 ml oţet de mere
300 g praz 100 g costiţă 100 g linte roşie 200 g boabe de porumb 1 ardei
iute…
Read more »
14 August 2013

Limonada
cu ghimbir din: gin, bere cu ghimbir, ghimbir, apa tonica, zeama de
lamaie, frunze de menta. Ingrediente: 300 ml gin 350 ml bere cu ghimbir
30 g ghimbir razuit 350 ml apa tonica zeama de la 2 lamai plus felii
pentru ornat frunze de menta Mod de preparare: Intr-o cana mare
combina toate…
Read more »
14 August 2013

Chiftelute
de porc cu sos din: carne slaba de porc, pesmet, ceapa rosie, usturoi,
coaja de lamaie, frunze de oregano, ou, ulei de masline, iaurt, marar,
ridichi, usturoi, zeama de lamaie. Ingrediente: 250 g carne slaba de
porc, tocata 1 mana de pesmet 1/2 ceapa rosie mica, tocata marunt 1/2
catel de usturoi, zdrobit sau…
Read more »
14 August 2013

Ouă
tărănesti cu roşii din: oua, ceapa, rosii, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 6 oua 2 cepe 2 rosii 50 ml ulei sare piper Mod de
preparare: Fierbi ouale tari si le pui deoparte. Ceapa taiata mărunt o
rumeneşti uşor în ulei, după care adaugi roşiile curăţate de pieliţe şi
tăiate în cuburi mici. După…
Read more »
14 August 2013

Sos
cu unt de arahide si ghimbir din: lapte, unt de arahide, sos de soia,
miere, otet de orez, usturoi, ghimbir. Ingrediente: ¼ cana de lapte ¼
ceasca unt de arahide 2 linguri de sos de soia 1 ½ lingura de miere 2
linguri otet de orez 1 catel de usturoi 1 lingura de…
Read more »
14 August 2013

Supa
de salau cu taitei si morcov din: file de salau, taitei, morcov,
radacina de patrunjel, ceapa verde, sare, piper. Ingrediente: 400 g
șalău-file 200 g tăiței 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 2 cepe verzi
sare piper Mod de preparare: Se curăță legumele. Morcovul și
pătrunjelul se pun la fiert în 2 l…
Read more »
14 August 2013

Rulada
de porc cu garnitura de legume din: burta de porc, morcovi, praz,
usturoi, unt, sare, legume fierte, patrunjel. Ingrediente: 1200 kg burta
de porc 3 morcovi 2 parti praz 3 catei de usturoi un pachet unt sare
piper garnitura: legume fierte, dupa gust patrunjel Mod de preparare:
Pentru umplutura ruladei se pun la…
Read more »
14 August 2013

Colţunaşi
cu usturoi din: drojdie, faina, sare, ulei de masline, unt, usturoi,
cimbru, usturoi verde, oua, seminte de in, piper, smantana, lapte batut,
patrunjel. Ingrediente: drojdie uscata 375 g faina o lingurita de sare o
lingura de ulei de masline 50 g unt 4 catei de usturoi o lingura de
cimbru tocat un fir de…
Read more »
14 August 2013

Cocktail
de piersici din: nectar de piersici, zeama de lamaie, gin, lichior de
piersici, piersici, apa minerala. Ingrediente: 500 ml nectar de piersici
sau piure zeama de la 2 lamai 200 ml gin 50 ml lichior de piersici 2
piersici bine coapte, taiate sferturi 200 ml apa minerala Mod de
preparare: Combina nectarul de…
Read more »
14 August 2013

Peste
la tava in stil provensal din: ton, ulei de masline, ceapa, usturoi,
patrunjel, rosii, vin alb, maghiran, sare, piper, masline, bulion,
lamaie, patrunjel. Ingrediente: 4 bucati de ton sau somon (fara piele)
30-45 ml ulei de masline 2 cepe mari, tocate mai grosier 4-5 catei de
usturoi, taiati bucati 2 linguri patrunjel tocat 450…
Read more »
13 August 2013

Smoothie
de banane cu mango din: mango, banana, iaurt, lapte, zahar.
Ingrediente: 2 cesti mango, taiat cubulete 1 banana feliata 1/2 ceasca
iaurt 1/2 ceasca lapte zahar, dupa gust Mod de preparare:
Combinati toate ingredientele la blender si procesati pana la
omogenizare. Dati la frigider si serviti rece. Smoothie de banane…
Read more »
13 August 2013

Medalion
de vitel cu dulceata de ceapa din: dulceata de ceapa, unt, ardei gras,
morcovi, fasole verde, medalion de vitel, lamaie, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 100 g dulceață de ceapă 100 g unt 2 ardei grași 2 morcovi
10-15 teci fasole verde 6 bucăți medalion de vițel 1 lămâie ulei sare
piper Mod de…
Read more »
13 August 2013

Gris
cu lapte si dulceata din: lapte, gris, sare, zahar, dulceata de fructe.
Ingrediente: 1 l lapte 200 g gris sare 2-3 linguri cu zahar dulceata de
fructe Mod de preparare: Puneţi laptele să fiarbă şi când dă în
clocot puneţi un praf de sare şi grişul în ploaie. Amestecaţi cu o
lingură de…
Read more »
13 August 2013

Chiftelute
aperitiv din: carne tocata de vita, menta, ceapa, ou, pesmet, ulei,
sare, piper, frunze de busuioc. Ingrediente: un kg carne tocata de vita o
legatura de menta 3 cepe mici un ou 3 linguri pesmet 100 ml ulei de
prajit sare piper frunze de busuioc Mod de preparare: Menta se spală
si se…
Read more »
13 August 2013

Omleta
umpluta cu spanac din: spanac, lamaie, unt, faina, sare, oua, smantana,
branza rasa. Ingrediente: 1,5 kg spanac 1/2 lamaie 2 linguri cu unt 1
lingura cu faina sare 6 oua 1 lingura cu smantana 2 linguri cu branza
rasa Mod de preparare: Curăţaţi şi spălaţi spanacul frunză cu frunză,
puneţi să fiarbă în…
Read more »
13 August 2013

Supa
cu aripioare de pui, orez si smantana din: orez, smantana, aripioare de
pui, morcovi, radacina de telina, tija de telina, sare. Ingrediente: 50
g orez 200 g smântână 8 aripioare de pui 2 morcovi 1 țelină-rădăcină 1
tijă de țelină sare Mod de preparare: Se curăță și se taie toate
legumele. Se pun…
Read more »
13 August 2013

Salata
de vinete cu maioneza si ceapa din: vinete, dovlecel, ceapa, maioneza,
sare, rosii, gogosari, ou, ulei, mustar. Ingrediente: 4-6 vinete 1
dovlecel 1 apa 1 pahar cu maioneza sare rosii si gogosari; pentru
maioneza 1 ou 1 cana cu ulei mustar Mod de preparare: Coaceţi vinetele
pe o tablă aşezată pe flacăra aragazului.…
Read more »
13 August 2013

Clatite
cu crema de branza si caise din: faina, budinca de ciocolata, sare,
lapte, oua, ulei, caise, amidon, lichior de lamaie, branza dulce, zahar
pudra, zahar vanilat, coaja de lamaie. Ingrediente: pentru aluat: 160 g
faina 1 plic praf pentru budinca de ciocolata 1 praf de sare 400 ml
lapte 4 oua 2 linguri ulei…
Read more »
13 August 2013

Kebap
cu carne de porc si ciuperci din: pasta de curry, zahar brun, iaurt,
muschi de porc, ciuperci, ulei de floarea soarelui, ceapa verde,
ghimbir, orez, fasole, porumb, boia dulce, lamaie. Ingrediente: 1
lingurita pasta de curry 1 lingurita zahar brun 250 g iaurt 400 g muschi
de porc, taiat cuburi 300 g ciuperci proaspete…
Read more »
13 August 2013

Biftec
tartar din: muschi de vita, unt, oua, ceapa, castraveti murati,
patrunjel, boia de ardei, sos worchershire, capere, sare, piper.
Ingrediente: 500-600 g mușchi de vită foarte proaspăt 100 g unt 2 ouă 2
cepe 4-6 castraveți murați ½ legătură pătrunjel boia de ardei sos
Worchestershire capere sare piper Mod de preparare: Mușchiul de…
Read more »
13 August 2013

Pentru
ca stim ca o sa va placa aspectul si gustul cartofilor acordeon la
cuptor cu usturoi si verdeturi va invitam cu drag sa-i preparati intr-o
dupa-amiaza pentru a va bucura de-o reteta delicioasa si usor de
preparat. Ingrediente: cartofi muschi file sau bacon usturoi cate un
catel pentru fiecare cartof ulei de masline sare…
Read more »
13 August 2013

Mâncare
de pui cu tarhon din: pui, ulei, ceapa verde, patrunjel verde, tarhon,
faina, lamaie, bulion, sare. Ingrediente: 1 pui de 1-1 1/2 kg 100 ml
ulei 12 fire ceapa verde 3 legaturi patrunjel verde 3-4 legaturi tarhon 1
lingurita faina 1/2 lamaie 1 lingurita bulion sare Mod de preparare:
Speli puiul, îl tai…
Read more »
13 August 2013

Medalion
de somon cu cimbru, busuioc si menta din: medalione de somon, busuioc,
cimbru, menta, rosii cherry, ulei, piper, sare. Ingrediente: 600 g
medalioane de somon busuioc cimbru mentă roșii cherry ulei piper sare
Mod de preparare: Se unge somonul cu ulei. Se presară deasupra sare,
piper şi toată verdeaţa tocată. Se împachetează în…
Read more »
13 August 2013

Omletă
cu cartofi si cârnati din: oua, cartofi, ceapa, ulei de masline,
carnati, sare, piper. Ingrediente: 4 oua 2 cartofi 1 ceapa ulei de
masline carnati sare piper Mod de preparare: Intr-o tigaie încălzeşti
uleiul de măsline. Cureţi cartofii, î tai felii subţiri şi îi pui la
prăjit împreună cu ceapa tăiată julien. Când…
Read more »
13 August 2013

Supa
de linte cu morcovi si suc de rosii din: boabe de linte, suc de rosii,
morcovi, rosii, patrunjel, smantana, sare, piper. Ingrediente: 200 g
boabe de linte 100 ml suc de roșii 2 morcovi 2 roșii pătrunjel proaspăt
smântână sare piper Mod de preparare: Se pune lintea în apă rece și se
lasă…
Read more »
13 August 2013

Mancare
de mazare cu piept de pui si crutoane din: mazare, suc de rosii, piept
de pui, morcov, ceapa, ardei gras, ulei, sare, piper. Ingrediente: 200 g
boabe de mazăre 100 ml suc de roșii 300 g piept de pui 1 morcov 1 ceapă
1 ardei gras ulei sare piper Mod de preparare: Se…
Read more »
13 August 2013

Aperitive
din mere, oua si hering marinat din: hering marinat, ulei, oua,
morcovi, ceapa verde, mere, mustar, sare, piper. Ingrediente: 200 g
hering marinat 50 ml ulei 2 ouă 4 morcovi 2 cepe verzi 4 mere muștar
sare piper Mod de preparare: Se pun morcovii la fiert. După ce s-au
fiert se toacă mărunt.…
Read more »
13 August 2013

Sarmalute
chinezesti din: varza chinezeasca, ameste de carne de porc si creveti,
supa de pui, sos de stridii, soia, ulei de susan, vin, piper alb, faina
de porumb. Ingrediente: 4 frunze de varza chinezeasca 200-300 g
amestec carne tocata de porc si creveti Ingrediente pentru sos: 1 ceasca
de supa de pui 1 lingura…
Read more »
13 August 2013

Punch
cu limonada din: bere, limonada, sirop de rodie, lamaie, zmeura, frunze
de menta. Ingrediente: 250 ml bere slab alcoolizata 350 ml limonada 2
linguri sirop de rodie 1 lamaie, taiata felii o mana de zmeura proaspata
frunze de menta Mod de preparare: Pune toate ingredientele intr-o
cana umpluta pe trei sferturi cu cuburi…
Read more »
13 August 2013

Pui
cu legume şi salvie, la cuptor din: pui, morcovi, dovlecei, cartofi,
usturoi, vin alb, ulei de masline, frunze de salvie, sare de mare,
piper. Ingrediente: 1 pui tanar 5 morcovi 2 dovlecei 6 cartofi 2-3 catei
de usturoi 100 ml vin alb 1/2 pahar ulei de masline frunze de salvie
proaspata sare de mare…
Read more »
13 August 2013

Quiche
cu ton sau somon din: ton, smantana, oua, maioneza, ceapa, branza
cheddar, marar, hot sauce, sare, piper, faina, migdale, ulei, boia iute.
Ingrediente: 500 g ton sau somon in suc propriu (conserva) 1 cana
smantana 3 oua 2 linguri maioneza 1 lingura ceapa rasa 1/2 branza
cheddar rasa 1/2 lingurita marar tocat hot sauce,…
Read more »
13 August 2013

Supa
de morcovi cu verdeata din: morcov, radacina de patrunjel, cartofi,
sare, piper. Ingrediente: 600 g morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 cartof
sare piper Mod de preparare: Se curăță legumele și se pun la fiert în
apă cu sare. Se păstreză un morcov mare, netăiat și se fierbe doar 10
minute. Se va trece…
Read more »
13 August 2013

Negresa
cu banane din: unt, zahar pudra, miere, oua, ciocolata neagra, cafea
instant, pudra de cacao, faina, banane, portocala, praf de copt, sare,
nuca de cocos. Ingrediente: 120 g unt 200 g zahar pudra o lingura miere 3
oua 200 g ciocolata neagra o lingura cafea instant pudra de cacao 160 g
faina 3 banane…
Read more »
13 August 2013

Ruladă
de porc cu cârnaţi din: muschi de porc, carnati oltenesti, ceapa,
slanina afumata, usturoi, ardei grasi, cartofi, sare, piper, patrunjel,
cuisoare, pudra de scortisoara, ulei de floarea soarelui, muraturi.
Ingrediente: un kilogram muschi de porc doi carnati oltenesti o ceapa
100 g slanina afumata 6 atei de usturoi doi ardei grasi 800 g cartofi…
Read more »
13 August 2013

Crema
de vinete cu turmeric si ghimbir din: vinete, ceapa rosie, rosii,
untdelemn, ulei de in, turmeric, usturoi, ghimbir, sare, piper alb.
Ingrediente: 3 vinete lungi si subtiri 2 cepe mici rosii 4 rosii 2
linguri untdelemn 50 ml ulei, de preferinta nerafinat, de in 1/4
lingurita turmeric 3 catei de usturoi 1 radacina de…
Read more »
13 August 2013

Salata
de rosii cu busuioc din: rosii, busuioc, sare, piper, ulei de masline,
branza telemea. Ingrediente: 1 kg rosii bine coapte 4-5 crengute de
busuioc sare piper macinat 3 linguri cu ulei de masline 250 g branza
telemea Mod de preparare: Spălaţi roşiile, tăiaţi-le jumătăţi, apoi
felii groase de 1 cm pe latul jumătăţii,…
Read more »
13 August 2013

Salata
de cruditati cu grepfruit si masline din: ridichi, grapefruit rosu,
salata iceberg, radicchio, rosii cherry, masline verzi, sare, ulei.
Ingrediente: 4-5 ridichi 1 grapefruit rosu 1 salata iceberg 1 radicchio
5-6 rosii cherry 6-8 masline verzi sare ulei Mod de preparare: Taiati
ridichile in jumatati, apoi feliati-le. Taiati rosiile in jumatati..
Curatati…
Read more »
13 August 2013

Mancare
de linte cu ceapa din: ulei, linte, ceapa, sare, piper. Ingrediente:
150 ml ulei 400 g linte 2 cepe sare piper Mod de preparare: Se spală
lintea şi se lasă o noapte în apă rece. A doua zi se schimbă apa şi se
fierbe lintea până când se înmoaie. Se scurge de apă.…
Read more »