
Cotlet
de porc impanat cu carnati si portocale din: cotlet de porc, carnati,
portocale, usturoi, cimbru, rozmarin, vin, sare, piper, ulei de masline
si suc de portocale. Ingrediente: 1 bucata cotlet de porc 200g carnati 2
portocale 2 catei usturoi crengute cimbru rozmarin 1 cana vin alb
diluat cu apa sare piper ulei de masline…
Read more »

Pui
pane cu salata de rosii, branza feta si masline din: iaurt, pesmet,
condimente, piept de pui, rosii cherry, branza feta, masline, frunze de
menta, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 iaurt 1 cana
pesmet 1 lingura plus 2 lingurite condimente 1 piept pui 1 1/2 cani de
roșii cherry, taiate in jumatate…
Read more »

Negresa
cu caramel din: zahar, unt, sare, smantana, ciocolata neagra, unt
nesarat, oua, esenta de vanilie si faina. Ingrediente caramel: 1/2 cana
de zahar 4 linguri de unt nesărat 1/4 lingurita de sare 3 linguri de
smantana Ingrediente negresa: 85 grame ciocolata neagra 115 grame unt
nesarat 200 grame zahar 2 oua 5 ml esenta…
Read more »

Dorada
la cuptor cu rosii cherry din: peste dorada, usturoi, capere, ulei de
masline extravirgin, masline negre, rosii cherry, sare, piper, cimbru si
patrunjel. Ingrediente: 2 bucati peste dorada 4 catei usturoi 2 linguri
capere 6 linguri ulei de masline extravirgin 50g masline negre 15 rosii
cherry sare piper crengute cimbru patrunjel tocat marunt …
Read more »

Cotlet
de porc cu cartofi din: cartofi, sare, piper, condiment, marar, ceapa,
morcovi, ulei de canola, cotlet de porc, usturoi, sos de rosii, ardei
capia, apa si foi de dafin. Ingrediente: 4-5 cartofi ½ lingurita sare si
piper ½ lingurita condiment dupa gust 2 linguri marar 1 ceapa, fin
tocata 2 morcovi, rasi 1.5 linguri…
Read more »

Tort
de cafea cu crema ganache din: oua, unt, zahar, faina, cafea instant,
praf de copt, zahar vanilat, rom, gem de caise, ciocolata neagra si
frisca. Ingrediente: pentru blat: 6 oua 300g unt moale 200g zahar 300g
faina 2 linguri cafea instant 2 lingurite praf de copt 1 pliculet zahar
vanilat 3 linguri rom pentru…
Read more »

Salata
de pui cu broccoli, ardei rosu si dressing cu unt de arahide din: ulei
de seminte de struguri, unt de arahide, sos de soia, suc de lamaie,
radacina de ghimbir, usturoi, zahar, carne de pui, ardei gras, broccoli
si alune. Ingrediente dressing: 3 linguri ulei de seminte de struguri
1/2 cana unt de arahide…
Read more »

Risotto
cu spanac din: ardei, ulei de masline, ceapa, orez, vin alb sec, supa
de pui, unt, parmezan, spanac, sare, piper, busuioc si parmezan.
Ingrediente: 2 ardei roșii 2 linguri ulei de masline 1 ceapa alba,
tocata cuburi 1 ceasca de orez Arborio 1/4 ceasca vin alb sec 4 cesti
supa de pui 2 linguri…
Read more »

Gogosi
pufoase din: faina, lapte, unt, ulei, oua, drojdie, zahar, esenta de
vanilie, coaja de lamaie, sare, ulei si zahar pudra. Ingrediente: 1kg
faina 400ml lapte 50g unt 50ml ulei 2 oua 50g drojdie proaspata 6
linguri zahar esenta de vanilie coaja rasa de la o lamaie praf de sare
ulei pentru prajit gogosile zahar…
Read more »

Ciulamaua
de iepure nu este o reteta foarte des preparata, insa gustul carnii de
iepure impreuna cu sosul este unul inconfundabil, un adevarat deliciu pe
farfuria dumneavoastra. Ingrediente: 600g carne de iepure 2 morcovi 1
pastarnac 1/2 telina 2 cepe 100g unt 300ml lapte fierbinte 3 linguri
faina sare piper Mod de preparare: Carnea…
Read more »

Salata
de cruditati din: varza, morcovi, maioneza, otet de orez, zahar,
castraveti murati, sare, piper cayenne si marar. Ingrediente: 1 varza,
tocata 1/2 ceasca morcovi, maruntiti 3/4 ceasca maioneza 1/3 ceasca de
otet de orez 1/4 ceasca de zahar 2 linguri zeama de catraveti murati 1/2
lingurita de sare 1 vârf de cuțit de piper…
Read more »

Placinta
cu mere si branza din: mere, lamaie, oua, esenta de vanilie, zahar,
branza, unt, faina, drojdie si gem. Ingrediente: 1,25 kg mere 1 lamaie 5
oua 1 lingurita esenta de vanilie 200g zahar 125g branza 100g unt 150g
faina 1 pliculet drojdie uscata 3 linguri gem Mod de preparare: Se
spala bine merele…
Read more »

Rulouri
de piept de pui umplut cu sparanghel si ardei copt pe pat de spanac
din: sparanghel, ardei copt, sos pesto, mozzarella, piept de pui, ulei
de masline, spanac, sare grunjoasa si piper. Ingrediente: 1/4 buchet
sparanghel 1 ardei rosu copt, taiat cuburi 1 lingura sos pesto 1 ceasca
mozzarella maruntita 2 bucati piept pui,…
Read more »

Cotlete
de porc cu sos de cirese din: cotlete de porc, spanac, ulei de masline,
cirese, vin rosu, cimbru, mustar, otet de vin rosu, miere, sare si
piper. Ingrediente: 4 cotlete de porc fara os spanac 3 linguri ulei de
masline 2 cesti cirese, fara samburi 1/4 ceasca vin rosu 1/4 ceasca de
apa 2…
Read more »

Bruschete
cu creveți, ciuperci și fasole verde din: paine, ulei de masline,
usturoi, piper rosu, ciuperci, creveti, fasole verde, rosii cherry,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 felie paine feliata 3 linguri
ulei de masline 2 catei de usturoi, unul taiat in jumatate și celalat
pisat 1 varf de cuțit de piper rosu ciuperci feliate…
Read more »

Spaghete
Bolognese cu carne de vita din: carne de vita, boia de ardei, piper
rosu, ceapa, morcovi, tulpina de telina, usturoi, rosii, supa de pui,
vin rosu, miere, ierburi proaspete, sos worcestershire, spaghete, sare,
piper si parmezan. Ingrediente: 500 g carne de vita 1 lingura boia de
ardei 1 varf de cuțit de piper rosu…
Read more »

Salata
de linte cu ardei copt, patrunjel si migdale din: linte verde, ardei
rosu, patrunjel, migdale, ulei de masline, suc de lamaie, nucsoare, sare
si piper. Ingrediente: 2 cupe linte verde 2 ardei rosu copt, taiat
fașii 1 ceasca patrunjel tocat 1 ceasca migdale tocate 2 linguri ulei de
masline Sucul de la o jumatate…
Read more »

Ciorba
ardeleneasca de vita din: carne de vita, pastarnac, morcovi, telina,
patrunjel, ardei, ceapa, mazare, cartofi, bors, smantana, galbenusuri de
ou, sare, ulei si leustean. Ingrediente: 600g carne de vita 1 pastarnac
2 morcovi 1/2 telina 1 radacina patrunjel 1 ardei 2 cepe 1 cana mazare 5
cartofi 1 cana bors sau zeama de varza…
Read more »

Biban
pe pat de cartofi din: bibani, cartofi, masline, ceapa, capere, pesmet,
ulei de masline, sare, piper, oregano, patrunjel, rozmarin si usturoi.
Ingrediente: 2-3 bibani 4 sau 5 cartofi o mana de masline 2 cepe capere
pesmet ulei de masline sare piper oregano patrunjel rozmarin usturoi
Mod de preparare: Se spala pestele, din care…
Read more »

Prajitura
rapida din: iaurt, faina, zahar, ulei de masline extravirgin, oua, praf
de copt, cacao si rom. Inrgediente: 1 ceasca de iaurt (aproximativ
120g) 150g faina 75g zahar 40g de ulei de masline extravirgin 3 oua 1
lingura praf de copt 1 lingura de cacao neindulcita 1 cana de rom (sau
lichior) Mod de…
Read more »