Burger
dietetic cu cartofi din: carne de vitel, cartofi, cascaval, ceapa, unt,
usturoi, cimbru, sare, piper, boia iute, chifle, ulei de masline.
Ingrediente: 400 g carne de vitel 500 g cartofi noi 4 felii de cascaval 2
cepe 50 g unt 2 c
18 August 2013

Castraveciori
murati din: castraveti, usturoi, seminte de marar, fulgi de ardei rosu,
otet de cidru de mere, apa, sare grunjoasa. Ingrediente: 1 1/2 kg
castraveti 4 catei de usturoi, curatati si zdrobiti 2 lingurite de
seminte de marar 1/2 lingurita fulgi de ardei rosu 1 cana de otet de
cidru de mere 1 cana…
Read more »
18 August 2013

Paste
cu dovlecei si salvie din: faina, galbenusuri, frunze de salvie,
mazare, dovlecel, ceapa rosie, parmezan, sare, piper, ulei de masline.
Ingrediente: 400 g faina 4 galbenusuri 4 frunze de salvie 200 g mazare
un dovlecel o ceapa rosie 75 g parmezan sare piper ulei de masline Mod
de preparare: Gălbenuşurile se bat cu…
Read more »
18 August 2013

Sos
cu vinete si ardei gras din: ceapa, telina, ardei gras, usturoi, ulei
de masline, vinere, rosii, capere, masline, otet de vin rosu, zahar,
bagheta. Ingrediente: 1 ceapa mare, tocata fin 2 tulpini de telina apoi,
tocate fin 1 ardei rgas galben, curatat si tocat 5 catei de usturoi – 4
taiati felii si unul…
Read more »
18 August 2013

Cocktail
cu whisky din: whisky, fulgi de gheata, coaja de portocala.
Ingrediente: 300 ml whisky 50 g fulgi de gheață coajă de portocală Mod
de preparare: Se amestecă whisky-ul cu fulgii de gheață și câteva fâșii
de coajă de portocale. Se pune în pahare și se servește rece. Cocktail
cu whisky
Read more »
18 August 2013

Dorada
coapta cu smantana din: dorada, otet balsamic, smantana, unt, usturoi,
sare, piper. Ingrediente: 6 dorade medii 1/4 cana otet balsamic 3/4 cana
smantana grasa 1 lingura unt 3 catei de usturoi, bine zdrobiti sare si
piper dupa gust ulei de masline Mod de preparare: Curăţaţi doradele de
solzi şi intestine, spălaţi-le bine, uscaţi-le…
Read more »
18 August 2013

Rosii
umplute cu salata de castraveti din: rosii, cartof, usturoi,
castraveti, ardei grasi, ulei, otet, miere, sare, piper, marar.
Ingrediente: 6 rosii mijlocii 1 cartof fiert 4 catei de usturoi 3
castraveti tineri 2 ardei grasi 1 cescuta cu ulei 2 linguri cu otet 1
lingura cu miere sare piper macinat marar tocat Mod…
Read more »
18 August 2013

Chiftelute
de peste cu usturoi si patrunjel din: carne de cod, ou, usturoi,
patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de cod sau șalău 1
ou 4 căței de usturoi pătrunjel proaspăt ulei sare piper Mod de
preparare: Se pune la fiert 1l de apă cu sare. Când clocotește se adaugă
peștele. Se…
Read more »
18 August 2013

Paste
cu nuci, parmezan si mere din: spanac, faina, galbenusuri, apa, miez de
nuca, mere, telina, sare, piper, marar, ulei de masline. Ingrediente:
200 g spanac 500 g faina 4 galbenusuri 50 ml apa 100 g miez de nuca doua
mere o telina mica sare piper marar ulei de masline Mod de preparare:
Spanacul…
Read more »
18 August 2013

Salata
de pui cu ananas din: piept de pui, ananas, rosii, ardei, morcovi,
ceapa rosie, dovlecel, ghimbir, condimente. Ingrediente: 200 g piept de
pui 1 ananas 2 rosii 2 ardei galbeni 2 morcovi 1 ardei rosu 1 ceapa
rosie 1 dovlecel ghimbir condimente pentru pui Mod de preparare:
Pieptul de pui tăiat fâşii îl…
Read more »
18 August 2013

Ardei
iuti chili copti din: ardei iuti. Ingrediente 10 ardei iuti chili
Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 250C. Spalati si uscati
ardeii. Puneti ardeii pe o foaie de copt intr-o tava. Dati la cuptor si
coaceti cate 3-5 minute pe fiecare parte. Scoateti din cuptor si puneti
intr-o punga…
Read more »
18 August 2013

Clatite
cu branza telemea si somon afumat din: faina, lapte, branza telemea,
smantana, somon afumat, castravete, ulei, sare. Ingrediente: 100 g făină
200 ml lapte 200 g brânză telemea 100 g smântână 6-8 fâșii somon afumat
1 castravete ulei sare Mod de preparare: Se amestecă făina cu un praf
de sare. Se adaugă oul…
Read more »
18 August 2013

Tempura
de pui cu piper din: piept de pui, tije de rozmarin, piper, bere,
faina, oua, amidon, sare. Ingrediente: 1 kg piept d epui dezosat tije de
rozmarin pentru decor piper macinat pentru crusta: 300 ml bere rece 300
g faina 2 oua 2 linguri amidon sare Mod de preparare: Speli pieptul
de pui,…
Read more »
18 August 2013

Salata
cu cuscus, menta si legume din: ardei, dovleac de placinta, dovlecei,
usturoi, ulei de masline extravirgin, ceapa rosie, seminte de chimion,
pasta harissa, migdale, cuscus, supa de legume, zeama de lamaie, coaja
de lamaie, menta. Ingrediente: 1 ardei rosu si unul galben, curatati de
seminte 1/2 dovleac de placinta 2 dovlecei, taiati in felii…
Read more »
18 August 2013

Macaroane
milaneze din: macaroane, unt, ciuperci, sunca, parmezan, sare, sos
tomat, ulei de masline, faina, zeama de carne de vita, lapte, sare, sos
tomat. Ingrediente: o cutie macaroane 90 g unt 250 g de ciuperci
proaspete 150 g sunca fiarta 20 g parmezan ras sare sos tomat sos: 60 ml
ulei de masline 30 g…
Read more »
18 August 2013

Bulz
ciobanesc din: malai, branza de oi, unt. Inrgediente: 400 g malai 200 g
branza de oi doua linguri de unt Mod de preparare: Se face o mămăligă
pripită şi se lasă să se răcorească. Se iau bucăţi de mămăligă,
potrivit de mari şi cu mâna umedă de zer se turtesc puţin. La mijlocul…
Read more »
17 August 2013

Baklava
din: nuca, fistic, zahar, scortisoara, unt, foid e aluat, zahar, apa,
miere. Ingrediente: 500g nuca 500g plus 1/4 ceasca fistic 1/4 cana de
zahar 1 lingurita de scortisoara 2 buc unt nesarat 1 pachet de foi de
aluat congelat Ingrediente pentru sirop: 3/4 ceasca de zahar 3/4 cana cu
apa 3/4 ceasca de…
Read more »
17 August 2013

Supa
de pui cu paste si legume din: taitei, mazare, unt, piept de pui,
usturoi, ceapa, morcovi, ardei, telina, patrunjel, pastarnac, sare,
piper, patrunjel. Ingrediente: 100 g tăiţei 200 g mazăre 50 g unt 1
piept de pui 1 ceapă 2-3 căţei usturoi 2-3 morcovi 1 ardei verde 1 ardei
roşu 1 ţelină 1 rădăcină…
Read more »
17 August 2013

Chiftelute
de cod cu usturoi din: carne de cod, fasole verde, cartof, ou, usturoi,
ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de cod 200 g fasole verde
teci 1 cartof 1 ou 4 căței de usturoi ulei sare piper Mod de
preparare: Se curăță cartoful și se fierbe 10 minute în apă cu sare,…
Read more »
17 August 2013

Salata
de castraveti cu ceapa verde din: castraveti, ceapa verde, marar, ulei,
zeama de lamaie, sare. Inrgediente: 4 castraveți mici 4 fire de ceapă
verde mărar proaspăt ulei de măsline zeamă de lămâie sare Mod de
preparare: Se curăță castraveții de coajă. Se taie felii, pe lung. Se
curăță ceapa, se spală și se…
Read more »
17 August 2013

Rulouri
de hering cu alge din: fileuri de hering, orez, ciuperci uscate, alge,
porumb baby murat, ghimbir murat, lamaie, dovlecel, sare, piper, ulei de
masline, ardei capia, ardei iute. Ingrediente: 500 g fileuri de hering
100 g orez 25 g ciuperci uscate 4 foi de alge noi 200 g porumb baby
murat o lingura de…
Read more »
17 August 2013

Cocktail
de mure din: mure, fulgi de gheata, lamaie. Ingrediente: 400 g mure 200
g fulgi de gheață 1 lămâie Mod de preparare: Se pun murele în
blender, alături de gheață și sucul de lămâie. Se pasează și se pune în
pahare. Se ornează cu mure întregi.
Read more »
17 August 2013

Mancare
de castraveti murati din: castraveti murati, ulei de floarea soarelui,
pasta de tomate, ceapa, faina, frunza de dafin, pasta de ardei dulce,
sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 600 g castraveti murati in saramura
75 ml ulei de floarea soarelui doua linguri de pasta de tomate doua
cepe o lingura de faina o frunza de dafin…
Read more »
17 August 2013

Ton
cu ghimbir şi sos de soia din: ton, vin, sos de soia, miere, usturoi,
zeama de lime, hot sauce, ghimbir, castraveti, ceapa rosie, otet.
Ingrediente: 2 bucati ton 3/4 cana vin alb sec 2 linguri sos de soia 1
lingura miere lichida 2 catei de usturoi, tocati 1 lingura zeama de
lamaie sau lime…
Read more »
17 August 2013

Pulpe
de pui cu garnitura la cuptor din: pulpe de pui, usturoi, pasta de
tomate, ulei de masline, miere, curry, cimbru, sare, piper, orez, unt,
fire de sofran, supa de legume. Ingrediente: 6 pulpe inferioare de pui 2
catei de usturoi 1 lingurita pasta de tomate 2 linguri ulei de masline 1
lingurita miere curry…
Read more »
17 August 2013

Salata
de cartofi cu somon afumat, capere si mozzarella din: cartofi, somon
afumat, branza mozzarella, capere, lamaie, frunze de rucola, ulei de
masline, sare, piper. Ingrediente: 400 g cartofi 100 g somon afumat 100 g
brânză mozzarela (bucăți mici) 50 g capere 1 lămâie frunze de rucola
ulei de măsline sare piper Mod de…
Read more »
17 August 2013

Crema
de prune din: prune, zahar pudra, miez de nuca, frisca. Ingrediente:
500 g prune coapte 4 linguri cu zahar pudra 10 miezuri de nuca 200 g
frisca Mod de preparare: Spălaţi prunele, scoateţi sâmburii, le
treceţi pe râzătoare de sticlă şi strângeţi miezul în castron. Puneţi
zahăr pudră, amestecaţi energic, puneţi nuci şi…
Read more »
17 August 2013

Salata
cu rosii si vinegreta de capere din: capere, ardei, patrunjel, mustar
dijon, otet de vin rosu, ulei de masline, salata verde, avocado, rosii,
feta, creveti, piper. Ingrediente vinegreta: 1/2 cana capere cu suc 2
linguri ardei rosu tocat 2 linguri patrunjel proaspat tocat 1 1/2
lingurita mustar dijon 1/3 cana de otet de vin…
Read more »
17 August 2013

Cartofi
cu carne si verdeata din: carne, ceapa, cartofi, rosii, sare,
condimente, marar, patrunjel, ulei. Ingrediente: 500 g carne 2 cepe 1 kg
cartofi 3 rosii sare condimente marar si patrunjel tocate 1 ceasca
plina cu ulei Mod de preparare: Curăţaţi carnea de oasele mici şi alte
impurităţi, spălaţi în apă călduţă, ştergeţi în…
Read more »
17 August 2013

Supa
limpede cu galuste de faina din: cartofi, salata verde, frunze de
gulie, morcovi, telina, radacina de patrunjel, dovlecel, ceapa, unt,
oua, faina. Ingrediente: 4 cartofi 1 salata verde frunze de gulie 4
morcovi mari 1 telina 2 radacini de paturnjel 1 dovlecel 1 ceapa 1
lingura cu unt 2 oua 3-4 linguri cu faina…
Read more »
17 August 2013

Negresa
cu ciocolata din: apa, zahar, ulei, gem, cacao, faina, bicarbonat,
otet, galbenusuri, coaja de lamaie, ciocolata neagra, ulei, frunze de
menta. Ingrediente: 2 1/2 cana apa 1 1/2 cana zahar 1/2 cana ulei 4
linguri gem 3 linguri cacao 3 cani faina 2 lingurite bicarbonat 1/2
pahar otet 3 galbenusuri 1 fiola esenta de…
Read more »
17 August 2013

Chiftele
de somon si cod din: file de somon, file de cod, apa, otet din vin alb,
cartofi fainosi, ceapa rosie, ardei iute, patrunjel, marar, lamaie,
pesmet, unt, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 g file de somon 600 g
file de cod apa clocotita otet din vin alb 4 cartofi fainosi, mari,
fierti in coaja…
Read more »
17 August 2013

Ciuperci
pane cu sos de iaurt din: smantana, apa, chimen, patrunjel, sare,
piper. Ingrediente: 100 ml smantana 1 lingura apa rece 1 lingurita
chimen macinat 1/2 legatura patrunjel sau marar sare piper Mod de
preparare: Speli ciupercile bine cu apă rece şi le laşi la scurs pe
şerveţele absorbante. Baţi ouăle cu sare, piper…
Read more »
17 August 2013

Vinete
umplute cu ardei si brânză din: vinete, ardei grasi, ceapa, branza de
vaci, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 vinete 4 ardei grasi 2
cepe 200 g branza de vaci patrunjel ulei sare piper Mod de preparare:
Speli bine vinetele, le ungi cu ulei şi le înveleşti în tolie de
aluminiu. Aşezi vinetele…
Read more »
17 August 2013

Ardei
umpluti cu cartofi, spanac si branza feta din: piure de cartofi,
spanac, branza feta, praf chilli, pudra de coriandru, pudra de chimen,
turmeric, sare, arde grasi, ulei de masline, seminte de chimen, ceapa,
pasta de usturoi cu ghimbir, sos de rosii, pudra de chili, sare.
Ingrediente: 3 cupe piure de cartofi 2 cesti spanac,…
Read more »
17 August 2013

Cocktail
cu pepene rosu, frunze de menta si frisca din: miez de pepene rosu,
frisca, frunze de menta, cacao. Ingrediente: 300 g miez de pepene roșu
200 g frișcă frunze de mentă cacao Mod de preparare: Se taie miezul de
pepene cubulețe și se pasează în blender. Se amestecă pasta obținută cu
frișca. Se…
Read more »
17 August 2013

Salata
de bulgur cu legume din: grau bulgur, telina, ardei, dovlecei, rosii
cherry, ceapa, ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie, sare,
piper. Ingrediente: 250 grau bulgur 2 tije de telina, taiate 1 ardei
rosu, tocat 2 dovlecei, taiati cubulete 3 rosii cherry, jumatati 1
ceapa, tocata pentru vinegreta: 3 linguri ulei de masline extravirgin…
Read more »
17 August 2013

Caserola
de peste in stil mediteranean din: file de peste, zeama de lamaie,
crema de branza cu verdeturi, oregano, ciuperci, rosii, patrunjel,
busuioc, sare, piper, patrunjel, frunze de busuioc, pesmet, parmezan,
ulei de masline, usturoi, creveti. Ingrediente: 700 g file de peste (de
circa 1-1,5 cm grosime) 1/2 zeama de lamaie 125 g crema de…
Read more »
17 August 2013

Chiftelute
de ciuperci cu ceapa si usturoi din: ciuperci, ou, ceapa, usturoi,
patrunjel, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci
champignion 1 ou 1 ceapă 3 căței de usturoi pătrunjel proaspat mărar
proaspăt ulei sare piper Mod de preparare: Se fierb ciupercile
întregi. Se toc în mașina de tocat. Se amestecă ciupercile cu ceapa…
Read more »
17 August 2013

Cartofi
cu garam masala din: cartofi, ceapa, usturoi, ardei iute, garam masala,
supa de vitaq, untdelemn, patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapa
mare 2 catei de usturoi 1 ardei iute mic 1 lingurita garam masala 500 ml
supa de vita 2 linguri untdelemn cateva fire de patrunjel pentru decor
pentru garam masala: cate 1/2…
Read more »
17 August 2013

Salata
cu tofu la gratar si taitei soba din: taitei soba, boabe de soia verde,
ceapa verde, germeni de soia, castravete, ulei de susan, tofu, ulei,
frunze de coriandru, vin de orez, sos de soia, suc de portocala, ardei
iute. Ingrediente: 140 g taitei soba sau de orez 300 g boabe de soia
verde (edamame)…
Read more »
17 August 2013

Clatite
cu morcovi, ceapa si dovlecel din: faina, apa minerala, oua, ardei
capia, morcovi, ceapa verde, ceapa uscata, dovlecel, telina, sos de
soia, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 100 g făină 200 ml apă
minerală 2 ouă 1 ardei capia 2 morcovi 2 cepe verzi 1 ceapă uscată 1
dovlecel 1 țelină sos de…
Read more »
17 August 2013

Ciorbă
de fasole verde cu ceapa si patrunjel verde din: fasole verde, bors,
oua, ceapa, patrunjel verde, paine, unt, sare. Ingrediente: 500 g fasole
verde 1 l bors 5 oua 1 ceapa 1 legatura patrunjel verde 5 felii paine
40 g unt sare Mod de preparare: Pui fasolea la fiert, tăiată bucăţi, a
cu…
Read more »
17 August 2013

Salata
cu branza, nuci si stafide din: nuci, stafide, otet de vin alb, apa,
pesmet, usturoi, sare, ulei de masline, salata creata, branza, suc de
lamaie, piper, fulgi de ardei rosu. Ingrediente: 1/2 ceasca nuci 1/4
ceasca stafide 1 lingura otet de vin alb 1 lingura de apa 1/4 ceasca
pesmet 1 catel de…
Read more »
17 August 2013

O
reteta delicioasa de fasole batuta cu: ceapa alba, ceapa rosie,
usturoi, gogosar, morcov, telina, zahar, ulei, cimbru, sare, piper.
Ingrediente: 500 g fasole boabe 1 ceapă albă 1 ceapă roşie 2 căţei de
usturoi 1 gogoşar 1 morcov 1 felie de telină 1 linguriţă zahăr 200 ml
ulei 1 crenguţă de cimbru sare piper…
Read more »
17 August 2013

Ciuperci
in bacon din: ciuperci, bacon, ceapa rosie, ardei gras, sare, piper.
Ingrediente: 200 g ciuperci 150 g bacon 1 ceapă roşie 1 ardei gras verde
sare piper Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 180 grade
Celsius. Se curăță legumele și se spală. Ceapa se toacă mărunt. Baconul
se feliază subțire, apoi feliile…
Read more »
17 August 2013

O
reteta delicioasa de dovleac umplut: paine, ghimbir, usturoi, carne de
vita, ulei, ceapa verde, oua, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 1
dovleac mai mic 3 felii pâine uscată 1bucăţică ghimbir 3 căţei de
usturoi 500 g carne tocată de vită 2 linguri ulei 1legătură ceapă verde 2
ouă 100 g caşcaval ras sare piper …
Read more »
17 August 2013

Chiftelute
din carne de pui cu susan din: carne tocata de pui, cartof, usturoi,
ou, marar, seminte de susan, sos de soia, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 500 g carne tocată de pui 1 cartof 2 căței de usturoi 1 ou
mărar proaspăt semințe de susan sos de soia ulei pentru prăjit sare
piper Mod…
Read more »
17 August 2013

O
reteta delicioasa de ciorba cu:pulpa de porc, ceapa, morcov, radacina
de patrunjel, telina, cartofi, ardei gras, ulei, agrise, lamaie,
smantana, pulpa de rosii, boia de ardei, maghiran, frunze de telina,
sare, piper. Ingrediente: 500 g pulpă de porc 1 ceapă 1 morcov mare 1
rădăcină de pătrunjel 1 felie de ţelină 2 cartofi potriviţi…
Read more »
16 August 2013

Budinca
de prune din: unt, zahar, ou, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu,
sare, smantana, prune. Ingrediente: 1/2 ceasca unt 2/3 cesti de zahar
1 ou 1 1/4 cani de faina 1/2 lingurita praf de copt 1/3 lingurita
bicarbonat de sodiu 1/2 lingurita de sare 1/2 ceasca smantana 5-7 prune
Mod de…
Read more »
16 August 2013

Cartofi
cu branza de vaci, cascaval si ceapa verde din: branza de vaci,
smantana, cartofi, ceapa verde, cascaval. Ingrediente: 300 g brânzică de
vaci 100 g smântână 4 cartofi 4 fire de ceapă verde cașcaval ras Mod
de preparare: Se spală cartofii și se coc în cuptor, 60 minute. Se
amestecă brânzica de vaci…
Read more »
16 August 2013

Supa
cu carne de pui si paste fainoase din: carne de pui, paste fainoase,
apa, telina, morcov, ceapa, praz, usturoi, foaie de dafin, sare, piper,
cimbru verde. Ingrediente: 1,25 kg carne de pui 250 g paste făinoase 3 l
apă 1 ţelină 1 morcov 1 ceapă 1 fir de praz 2 căţei de usturoi 1…
Read more »
16 August 2013

Muschi
de porc la cuptor cu cartofi din: unt, muschi de porc, cartofi, ceapa
alba, ceapa rosie, patrunjel, vin, usturoi, sare, piper. Ingrediente:
150 g unt 1 kg mușchi de porc 1 kg cartofi 2 cepe albe 2 cepe roșii 1
legătură pătrunjel proaspăt 1 pahar vin alb 2-3 căței usturoi sare piper
Mod…
Read more »
16 August 2013

O
reteta delicioasa de bezele cu: oua, stafide, zahar, zahar vanilat,
rom. Ingrediente: 6 albuşuri 100g stafide 250g zahar 1 plic zahăr
vanilat 50ml rom Mod de preparare: Bateţi spumă albuşurile împreună cu
200g zahăr şi zahărul vanilat, apoi cu ajutoru unui poş puneti mici
grămăjoare într-o tavă pe hârtie de copt. Pe fiecare…
Read more »
16 August 2013

O
reteta delicioasa de placinta cu: faina, margarina, unt, ou, otet, apa,
sare, ceapa, morcovi, fasole boabe, ardei gras rosu, rosii, ulei, oua,
cascaval, ardei iute, marar, oregano, patrunjel. Ingrediente aluat: 250
g făină 100 g margarina rece 100 g unt rece 1ou 1 lingură oţet 2
linguri apă foarte rece 1 linguriţă rasă de…
Read more »
16 August 2013

Salata
de cartofi cu smantana si ceapa verde din: smantana, cartofi, ceapa
verde, lamaie, ulei de masline, sare. Ingrediente: 200 g smântână 500 g
cartofi 2 fire ceapă verde 1 lămâie ulei de măsline sare Mod de
preparar: Se spală bine cartofii și se pun la fiert, întregi,
nedecojiți. Se fierb 30 minute. Se…
Read more »
16 August 2013

O
reteta delicioasa de tochitura cu: inimi de porc, rinichi de porc,
ficat de porc, carnati afumati, pasta de tomate, ceapa, foi de dafin,
ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 inimi de porc 4 rinichi de porc 300 g
ficat de porc 300 g cârnaţi afumaţi 4 linguri pastă de tomate 2 cepe 1
foaie de…
Read more »
16 August 2013

Mancare
de pastai cu boia si marar din: pastai de fasole galben, piept de pui,
ceapa, ardei gras, usturoi, lapte, iaurt, faina, marar, ulei, boia
dulce, paine, piper, sare. Ingredinete: 1 kg pastai de fasole galbena 1
piept de pui 1 ceapa 1 ardei gras 1 capatana de usturoi 1 cana lapte 1
cana iaurt…
Read more »
16 August 2013

Supă
de varză cu carne din: varza, carne de porc, rosii, ardei gras, boia,
smantana, ulei, ceapa, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 varza
potrivita 400 g carne de porc 4 rosii mari 1 ardei gras boia de ardei
(dulce sau iute) 300 ml smantana 3 linguri ulei 1 ceapa 1 crenguta
cimbru sare piper …
Read more »
16 August 2013

Budinca
de carne tocata cu fructe uscate din: amestec de carne tocata de vita
cu porc, unt, ceapa, usturoi, pudra de curry, turmeric, chimen,
nucsoara, cuisoare, ienibahar, sare, piper, gem de caise, otet de cidru
de mere, paine veche, ou, mere, caise uscate, stafide, lapte integral,
sare, frunze de dafin, migdale. Ingrediente: 1 kg…
Read more »
16 August 2013

Salata
cu omleta, muguri de soia si bacon din: bacon, unt, oua, muguri de
soia, ulei de masline, salata, sare, piper. Ingrediente: 200 g bacon 50 g
unt 4 ouă muguri de soia ulei de măsline salată sare piper Mod de
preparare: Se taie baconul bucățele. Se încinge o lingură de ulei de
măsline…
Read more »
16 August 2013

O
reteta delicioasa de ciorba cu: carne de curcan, ceapa, morcovi,
telina, ardei gras, taitei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 spate
de curca 600g gâturi’de curcăn 2 cepe 2 morcovi 1 telină mică 1 ardei
gras 150 taitei 1 leg. pătrunjel sare piper Mod de preparare: Puneţi
la fiert spatele de curcan tăiat în…
Read more »
16 August 2013

O
reteta delicioasa de cartofi cu: cartofi, ulei, usturoi verde, sare,
boia iute, boia dulce. Ingrediente: 1 kg cartofi 100ml ulei 3 leg.
usturoi verde sare piper boia iute/dulce Mod de preparare: Puneţi
cartofii la fiert, cu coajă cu tot, în apă cu sare. Când au fiert,
lăsaţi-i la răcit, apoi curăţaţi-i de coajă…
Read more »
16 August 2013

Vinete
la gratar din: vanata, ulei de masline, rosii cherry, usturoi, fulgi de
ardei iute, iaurt, menta. Ingrediente: 1 vanata mare 3 linguri ulei de
masline 140 g de rosii cherry taiate pe jumatate 1 catel de usturoi
zdrobit cativa fulgi de ardei iute 125 ml de iaurt 1 lingura de menta
tocata Mod…
Read more »
16 August 2013

Salata
de avocado cu rosii si ceapa din: lamaie, avocado, rosii, ceapa, frunze
de spanac, ulei de masline, sare. Ingrediente: ½ lămâie 1 avocado 4
roșii 1 ceapă frunze de spanac/busuioc ulei de măsline sare Mod de
preparare: Se decojește fructul de avocado, se desprinde după sâmbure și
se taie felii. Roșiile se taie…
Read more »
16 August 2013

O
reteta delicioasa de mancare cu: stevie, rosii, orez, ceapa verde,
usturoi verde, ulei, oua, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 6 leg.
mari de ştevie 400g cubuleţe de roşii în bulion 100g orez 1 leg. ceapă
verde 1 leg. usturoi verde 150 ml ulei 4 ouă parmezan (opţional) sare
piper Mod de preparare: Spălaţi bine…
Read more »
16 August 2013

Ceapa
rosie murata din: ceapa rosie, zahar, sare, otet de orez, usturoi,
boabe de piper, boabe de ienibahar, cimbru, chili. Ingrediente: 1-2
cepe rosii 1/2 lingurita de zahar 1/2 lingurita de sare 3/4 cana de otet
de orez, otet de vin alb sau otet de mere 1 catel de usturoi 5 boabe de
piper…
Read more »
16 August 2013

O
reteta delicioasa de fursecuri cu: ciocolata alba, stafide, faina, unt,
lapte, zahra, oua, praf de copt, zahra pudra, sare. Ingrediente: 150g
ciocolată albă 50 g stafide 3 căni făină 1 cană unt 5 linguri lapte 2
linguriţe zahăr 2 ouă 1 linguriţa praf de copt 150g zahăr pudră un vârf
de cutit sare …
Read more »
16 August 2013

O
reteta delicioasa de friptura cu: pulpa de miel, ceapa verde, ulei,
pasta de rosii, usturoi, cimbru, patrunjel, sare, piper. Ingrediente:
700g pulpă de miel 2 leg. ceapa verde 3 linguri ulei 2 linguri pastă de
roşii 4 căţei de usturoi 1 linguriţă cimbru 1 leg.pătrunjel sare piper
Mod de preparare: Tăiaţi pulpa în…
Read more »
16 August 2013

Cocktail
Margarita de piersici din: gheata, lichior de piersici, tequila.
Ingrediente 4 cesti de gheata zdrobita 100g lichior de piersici 100g
tequila Mod de preparare: Intr-un blender amestecati toate
ingredientele pana se omogenizeaza. Se decoreaza cu o felie de piersica
proaspata.
Read more »
16 August 2013

O
reteta delicioasa de bors cu: carne de vita, ceapa, morcov, ulei, bors,
leustean, sare, piper. Ingrediente: 800g piept de vită 3 cepe 2 morcovi
100 ml ulei 1 litru borş 1 leg/leuştean săre piper Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în bucăţi, puneti-le la fiert în 3 I apă cu 1 linguriţă
sare. Căliţi…
Read more »
16 August 2013

O
reteta delicioasa de prajitura cu: faina, unt, zahar, oua, vin alb
dulce, bicarbonat, cacao, ciocolata, lapte, rom, visine din visinata.
Ingrediente aluat: 250g făină 150g unt 100g zahăr 12 ouă 150ml vin alb
dulce 1/2 linguriţă bicarbonat 150g cacao Ingrediente crema: 50g
ciocolată 200g unt 50g zahăr 1300ml lapte 3 gălbenuşuri 2 linguri rom…
Read more »
16 August 2013

O
reteta delicioasa de orez cu:ceapa, morcovi, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 8 cepe 1 morcov 5 lînguri ulei 200g orez sare piper Mod
de preparare: Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o în rondele subţiri şi căliţi-o în
ulei până când începe să se îngălbenească. Adăugaţi morcovul ras pe
răzătoarea mică şi ţineţi vasul la foc mic, amestecând…
Read more »
16 August 2013

Ton
la gratar pe pat de fasole verde din: fasole verde, file de ton, rosii,
lamaie, ulei de masline, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 200 g
fasole verde 4 bucăți file de ton 8 roșii 1 lămâie ulei de măsline
pătrunjel proaspăt sare piper Mod de preparare: Se fierbe fasolea
verde în apă cu sare…
Read more »
16 August 2013

O
reteta delicioasa de placinta cu: ficat de vita, foi de placinta,
ceapa, orez, untura, cimbru, patrunjel, marar, ou, sare, piper.
Ingrediente: 500g ficat (vită sau porc) 500g foi de plăcintă 2 cepe 100g
orez 100 g untură 1 linguriţa cimbru 1 leg. pătrunjel 1 leg.marar 1 ou
sare piper Mod de preparare: Treceţi…
Read more »
16 August 2013

Salata
de pui cu sos de iaurt din: iaurt, miere, mustar de dijon, lamaie,
tarhon, ceapa verde, piper, piept de pui, cirese, nuci, telina, paine,
spanac. Ingrediente: 1/3 cana iaurt 1 lingurita de miere 1 lingura
mustar de Dijon 1 lamaie 1 lingura tarhon proaspat, tocat 2 linguri de
ceapa verde, tocata ¼ lingurita…
Read more »
16 August 2013

Chec
cu ciocolata, fructe uscate si alune din: lapte, ulei, ciocolata
neagra, alune, fructe uscate, faina, zahar, ciocolata, oua, este de
vanilie, sare. Ingrediente: 50 ml lapte 50 ml ulei 100 g ciocolată
neagră 100 g amestec de alune şi fructe uscate 100 g făină 150 g zahăr
20 g ciocolată pentru decor 3 ouă…
Read more »
16 August 2013

O
reteta delicioasa de ciorba cu: peste, ceapa, morcovi, radacina de
patrunjel, pastarnac, cartofi, rosii, lamai, leustean, ulei, sare,
piper. Ingrediente: 1 kg fileuri de peşte dezosate 3 cepe 2 morcovi 1
rădăcina pătrunjel 1 rădăcină păstârnac 4 cartofi 400g cubuleţe de roşii
bulion 2 lămâi 1 leg. leuşteăn 100 mi ulei sare piper …
Read more »
16 August 2013

Cocktail
cu lichior de menta si vodca din: lichior de menta, vodca. Ingrediente:
200 ml lichior de mentă 200 ml vodcă Mod de preparare: Se amestecă
lichiorul de mentă cu vodca și se adaugă cuburi de gheață. Se amestecă
bine și se pune în pahare. Se servește rece. Cocktail cu lichior de
menta si…
Read more »
16 August 2013

Pina
Colada din: rom, lichior de ananas, lapte de cocos, gheata.
Ingrediente: 50ml rom 50ml lichior ananas 50ml lapte de cocos 1 cana
gheata zdrobita Mod de preparare: Amestecati in blender toate
ingredientele pana se omogenizeaza. Decorati cu o felie de ananas.
Read more »
16 August 2013

Salata
de ardei gras cu capere si busuioc din: capere, ardei gras, frunze de
busuioc, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 50 g capere 4 ardei
grași-diferite culori frunze de busuioc ulei de măsline sare piper Mod
de preparare: Se taie ardeii fâșii. Se încing 4 linguri de ulei de
măsline și se prăjesc…
Read more »
16 August 2013

O
reteta delicioasa de uscatele de post cu:faina, drojdie, lapte de soia,
miere, sare. Ingrediente: 1 kg făină 50g drojdie proaspătă 300ml lapte
de soia 150g miere 1 vârf de cuţit sare Mod de preparare: Amestecaţi
într-un castron făina cu laptele, drojdia amestecată cu mierea şi sarea.
Frământaţi bine aluatul obţinut şi puneţi-l la…
Read more »
15 August 2013

Prajitura
delicioasa cu smantana din: faina, bicarbonat de sodiu, sare, unt,
zahar, oua, esenta de vanilie, smantana, zahar pudra. Ingrediente: 3
cani de faina 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu 1/2 lingurita de sare 1
cana unt 2 1/2 cani de zahar 6 oua 2 lingurite de esenta de vanilie 1
ceasca de smantana Zahar pudra…
Read more »
15 August 2013

Salata
de ardei copti cu usturoi din: ulei de masline, otet de mere, zahar,
ardei capia, usturoi, sare. Ingrediente: 50 ml ulei de măsline 20 ml
oțet de mere 1 linguriță zahăr 10 ardei capia 1 căpățână usturoi sare
Mod de preparare: Se încinge foarte bine grătarul. Se coc ardeii 3-4
minute pe fiecare…
Read more »
15 August 2013

Musaca
de vinete cu carne tocata de vita din: ulei de masline, carne tocata de
vita, vinete, rosii, ceapa, verdeata, usturoi, faina, sare, piper,
smantana, cascaval, oua. Ingrediente: 300 ml ulei de măsline 700 g carne
tocată de vită 6 vinete 5 roșii 1 ceapă 2 linguri verdeață ( pătrunjel,
busuioc, oregano) 4 căței de…
Read more »
15 August 2013

Pizza
cu carpaccio afumat din: faina, drojdie, apa, ardei capia, masline,
carpaccio de vita, ardei iute, ciuperci, cascaval, mazare, pasta de
tomate, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g faina 10 g drojdie
uscata 300 ml apa doi ardei capia 100 g masline feliate 300 g carpaccio
de vita un ardei iute 200 g ciuperci 200…
Read more »
15 August 2013

Chec
gustos cu vişine din: oua, zahar, ulei, lapte, zahar vanilat, faina,
praf de copt, visine. Ingrediente: 4 oua 8 linguri zahar 4 linguri ulei 4
linguri lapte 1 plic zahar vanilat 10 linguri faina 1 praf de copt 250 g
visine fara samburi Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă cu
mixerul. Pui zahărul…
Read more »
15 August 2013

Salata
cu ton, ceapa rosie si castravete din: ton, ceapa rosie, castravete,
frunze de salata, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper.
Ingrediente: 1 conservă ton în suc propriu 1 ceapă roșie 1 castravete
frunze de salată ulei de măsline suc de lămâie sare piper Mod de
preparare: Se scoate tonul din conservă…
Read more »
15 August 2013

Sparanghel
cu usturoi si seminte de susan la gratar din: tulpini de sparanghel,
ulei de susan, usturoi, seminte de susan. Ingrediente: 16-20 tulpini de
sparanghel, aproximativ 500 g 2 linguri ulei de susan 1 lingura sos de
soia 1 catel de usturoi 2 linguri seminte de susan Mod de preparare:
Cu o mana, tine…
Read more »
15 August 2013

Salata
asortata pentru iarna din: varza alba, ardei capia, gogonele, morcovi,
conopida, radacina de telina, sare grunjoasa, ulei, otet, zahar, seminte
de chimen. Ingrediente: 3 kg varza alba 2 kg ardei capia rosu 3 kg
gogonele sau castarveti cornison 2 kg morcovi 1 kg conopida 2 radacini
de telina 200 g sare grunjoasa 500 ml…
Read more »
15 August 2013

Cartofi
copti umpluti cu crema de branza picanta si bacon din: crema de branza
picanta, bacon, smantana, cartofi, patrunjel, ulei. Ingrediente: 200 g
cremă de brânză picantă 100 g bacon 200 g smântână 6 cartofi medii
pătrunjel proaspăt ulei Mod de preparare: Se spală cartofii, se pun în
tavă mare și se coc în…
Read more »
15 August 2013

Omletă
cu rucola şi pâine prăjită din: unt, oua, branza de vaci, rucola,
mozzarella, rosie, paine, ulei de masline, sare, busuioc. Ingediente:
unt 2 oua 2 linguri branza de vaci 25 fire de rucola 125 g mozzarella 1
rosie 2 felii mari de paine ulei de masline sare busuioc uscat Mod de
preparare: Mai…
Read more »
15 August 2013

Ficăţei
cu sos curry şi cartofi din: ficatei de pui, cartofi, ceapa, usturoi,
sos de soia, ulei, condiment, piper, patrunjel, smantana, unt, mustar cu
hrean, curry, sare, piper. Ingrediente: 1 kg ficatei de pui 1 kg
cartofi mai mici 2 cepe de dimensiune mijlocie 3 capatani de usturoi 100
ml sos de soia 100 ml…
Read more »
15 August 2013

E
vara, e caldura mare si stim ca nu prea aveti chef de stat prin
bucatarie, dar de mancat trebuie sa mancati, nu? Ne-am gandit la o
salata de vara, usoara si rapida cu varza si piept de pui. Cantitatea
ingredientelor pentru salata o stabiliti singuri in functie de cat de
infometati sunteti sau de…
Read more »
15 August 2013

Legume
picante la gratar din: ulei, miere, harissa, vinete, ardei gras,
bulgur, coaja de lamaie, zeama de lamaie, frunze de menta, iaurt.
Ingrediente: 2 linguri de ulei 2 linguri de miere 2 lingurite harissa 2
vinete mici, taiate felii 1 ardei gras rosu, curatat de seminte si taiat
bucatele 140 g bulgur coaja rasa si…
Read more »
15 August 2013

Aperitiv
cu mamaliga, prosciutto si mititei din: mamaliga, sunca bresaola,
prosciutto, mititei. Ingrediente: 500 g mămăligă 150 g șuncă bresaola
150 g prosciutto 4 mititei Mod de preparare: După ce a fost facută
mămăliga, se alege o tavă suficient de adâncă, se unge cu unt și se
toarnă mămăliga fierbinte în ea.…
Read more »
15 August 2013

Medalion
de curcan cu măr copt şi fructe confiate din: piept de curcan, boabe de
sturguri, mar, nucsoara, sare, piper, curmale, smochine, nuca, zahar
brun, miere, vin alb. Ingrediente: 220 g piept de curcan 2-3 boabe de
struguri negri de masa (pentru decor) 1 mar mediu ubn praf de nucsoara
sare piper pentru sos: 50…
Read more »
15 August 2013

Muraturi
asortate cu ghimbir si gutui din: sfecla rosie, conopida, gogonele,
morcovi, radacina de ghimbir, gutuie, telina, ceapa rosie, usturoi,
otet, apa, sare grunjoasa, zahar, frunza de dafin, boabe de piper, boabe
de mustar. Ingrediente: 1 sfecla rosie 1 conopida mica 6 gogonele 3
morcovi 1 radacina de ghimbir de 8-10 cm 1 gutuie 1…
Read more »
15 August 2013

Cartofi
cu mozzarella si rosii din: rosii, cartofi fierti, mozzarella, sare cu
mirodenii, piper, busuioc. Ingrediente: 2 roșii 2 cartofi fierți 125 g
mozzarella Sare cu mirodenii piper frunzulițe de busuioc Mod de
preparare: Roșiile se spală și se curăță. Cartofii fierți se curăță de
coajă și se taie în felii mai groase împreună…
Read more »
15 August 2013

Frigarui
de vinete cu salata de morcovi din: pasta harissa, otet de vin rosu,
vanata, morcovi, ceapa rosie, menta, lipii, humus, iaurt. Ingrediente: 2
linguri de pasta harissa 2 linguri otet de vin rosu 1 vanata, taiata in
cubulete cu latura de 4 cm 2 morcovi, taiati bastonase subtiri 1 ceapa
rosie mica, feliata 1…
Read more »