Ceafa
de porc la gratar cu legume din: amzare, mange tout, muguri de soia,
morcovi, ardei rgas, lamaie, ceafa de porc, ulei de masline, sare,
piper. Ingrediente: 100 g mazăre boabe 100 g teci mange-tout 50 g muguri
de soia 2 morcovi 1 ardei gras…
3 August 2013

Dulceata
de ghimbir din: radacina de ghimbir, mar, zahar, apa. Ingrediente: 500 g
radacina de ghimbir curata 1 mar 250 g zahar 250 ml apa Mod de
preparare: Ghimbirul curăţat îl tai după preferinţă. La fel procedezi
şi cu mărul. Pui într-un vas ghimbirul, zahărul mărul şi apa. Aşezi la
fiert, la foc mic,…
Read more »
3 August 2013

Supa
crema de dovleac cu ardei iute si smantana din: dovleac, smantana,
sare, piper, ardei iute. Ingrediente: 1 dovleac potrivit smântână sare
piper ardei iute Mod de preparare: Se taie dovleacul în două și se
scot semințele. Se introduce dovleacul în cuptor și se coace 60 minute.
Se scoate din cuptor, se decojește, se…
Read more »
3 August 2013

Cartofi
la cuptor cu unt si rozmarin din: unt, cartofi, usturoi, rozmarin,
sare, piper. Ingrediente: 150 g unt 5-6 cartofi 1 căpățână usturoi 1
legătură rozmarin sare piper Mod de preparare: Cartofii se curăță și
se taie în felii mari. Usturoiul se curăță și se toacă mărunt. Într-un
vas pentru cuptor, uns cu unt,…
Read more »
2 August 2013

Haideti
sa facem un exercitiu de imaginatie si sa ne gandim o clipa cat de buna
poate sa fie combinatia de visine cu pepene galben! Aroma pepenelui
galben se impleteste cu cea a visinelor intr-o dulceata delicioasa pe
care o puteti servi in orice moment, dar mai ales in anotimpul rece.
Ingrediente: 1 kg…
Read more »
2 August 2013

Ciorba
de fasole cu costita afumata si paste din: fasole boabe, ceapa,
morcovi, pastarnac, spaghete, costita afumata, ulei, sare, leustean
verde, cimbru verde, bulion de tomate. Ingrediente: 1/2 kg fasole boabe
noua 3 cepe 3 morcovi 1 radacina pastarnac 1 mana spaghete 1/2 kg
costita afumata 1 lingura ulei sare 2-3 fire leustean verde 2…
Read more »
2 August 2013

Cotlete
marinate de berbecut la gratar din: cotlete de berbecut, usturoi,
ghimbir, zeama de lamaie, ulei de masline, pudra de ardei iute, chimion.
Ingrediente: 8 cotlete de berbecut pentru marinata: 4 catei de usturoi,
zdrobiti 1 lingura de ghimbir dat pe razatoare 1 lingura zeama de
lamaie 1 lingura ulei de masline 1/2 lingurita pudra…
Read more »
2 August 2013

Brânză
cu roşii la cuptor din: branza mozzarella, rosii, ulei de masline,
piper, busuioc. Ingrediente: 375 g branza mozzarella 4 rosii mari 3
linguri ulei de masline piper macinat 1 lingurita de busuioc uscat Mod
de preparare: Incingi cuptorul la 200 de grade Celsius. Speli roşiile,
le ştergi şi le tai felii. Laşi să…
Read more »
2 August 2013

Rasol
milanez din: rasol de vita, ceapa, telina, morcovi, supa de carne,
cartofi, rosii, ulei, vin alb, faina, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 4
bucati rasol de vita 2 cepe 1 telina 2 morcovi 1 l supa de carne sau de
legume 2 cartofi 400 g rosii 80 ml ulei 300 ml vin alb 3-4 linguri…
Read more »
2 August 2013

Desert
cu caise din: budinca de vanilie, lapte, zahar, galbenusuri, frisca,
caise, unt, martipan, amaretto, albusuri. Ingrediente: crema de vanilie:
1/2 plic praf de budinca de vanilie 500 ml lapte 40 g zahar 2
galbenusuri 2 linguri frisca caise: 12 caise 1 lingurita unt pentru
forma 100 g masa de martipan 1 lingura lichior de…
Read more »
2 August 2013

Ciorba
de pui cu rosii din: pui, rosii, ceapa, orez, piper, frunze de
patrunjel, zahar, sare. Ingrediente: 800 g pui 1 kg rosii 100 g ceapa 50
g orez 10 g piper 20 g frunze de patrunjel 50 g zahar 10 g sare Mod
de preparare: Puiul curăţat, spălat şi tranşat îl pui la…
Read more »
2 August 2013

Prajitura
cu alune de padure din: oua, ulei, bircabonat, miere, zahar, faina,
alune de padure, smantana, zahar, gelatina, esenta de rom. Ingrediente:
pentru foi: 3 oua 3 linguri ulei 1/2 lingurita bicarbonat 100 g miere
150 g zahar 500 g faina pentru crema de alune: 600 g alune de padure 400
g smantana 125 g…
Read more »
2 August 2013

O
reteta delicioasa de supa cu: ulei de masline, usturoi, cuburi supa de
pui, apa, telina, morcovi, piper, sare, orez, mazare, carne de pui, oua,
suc de lamaie. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 1 căţel de
usturoi, tocat mărunt 3 cuburi de supă concentrată de pui 600 ml de apă
(pentru cuburi) 1 rădăcină…
Read more »
2 August 2013

Ceafa
de porc cu legume in bere din: bere, ceafa de porc, morcovi, radacina
de telina, radacina de patrunjel, usturoi, boabe de struguri, sare,
piper, busuioc verde, ulei, fasole verde, struguri, unt, mrcovi, zahar.
Ingrediente: 300 ml bere 1 kg ceafă de porc 2 morcovi 2 rădăcini de
ţelină 1 rădăcină pătrunjel 4 căţei de…
Read more »
2 August 2013

O
reteta delicioasa de ciocolata de casa cu: zahar, apa, lapte praf, unt,
zahar vanilat, cacao, alune de padure, nuci, stafide, nuca de cocos.
Ingrediente: 300 g zahăr 75 ml apă 200 g lapte praf 275 g unt un plic
zahăr vanilat 75 g cacao 100 g alune de pădure 50 g nuci 100 g…
Read more »
2 August 2013

Friptura
de vita cu sos de rosii din: ceapa rosie, ardei gras, usturoi, carne
tocata de vita, patrunjel, oregano, busuioc, branza ricotta, parmezan,
pesmet, rosii. Ingrediente: 1/2 ceapa rosie, tocata 1 ardei gras rosu,
cuburi 2 catei de usturoi, tocat 1 kg de carne tocata de vita 1
lingurita patrunjel uscat 1 lingurita oregano…
Read more »
2 August 2013

O
reteta delicioasa de supa cu: ceapa, ulei de masline, chili, sare,
linte, fasole, telina, sos de rosii, morcovi, cascaval afumat,
coriandru, patrunjel, smantana. Ingrediente: 1 ceapă mărunţită 2 linguri
de ulei de măsline 1 linguriţe de pudră de chili 1/2 linguriţă de sare
1 ceaşcă de linte fiartă şi scursă 5 ceşti de apă…
Read more »
2 August 2013

O
reteta delicioasa de crema de morcovi cu:morcovi, cartofi, ceapa, mar,
bacon, seminte de chimen, sare, piper. Ingrediente: 1 kg morcovi 2
cartofi 1 ceapa 1 măr dulce 300g bacon tăiat în felii foarte subţiri 1
/2 linguriţă seminţe de chimen sare piper Mod de preparare: Curăţaţi
morcovii, ceapa şi cartofii, tăiaţi-i în bucăţi…
Read more »
2 August 2013

Tochitura
cu carne de porc si carnati din: carne de porc, carnati de porc, ceapa,
usturoi, ardei, morcov, bulion, supa de pui, ulei, piper boabe, foi de
dafin, sare, cimbru, boia. Ingrediente: 500 grame carne de porc 300
grame cârnaţi de porc 1 ceapă 3 căţei de usturoi 1 ardei roşu 1 morcov 1
lingură…
Read more »
2 August 2013

O
reteta delicioasa de prajitura cu: mere, scortisoara, zahar, margarina,
zahar vanilat, faina, sare, apa minerala, coaja de lamaie, nuca de
cocos, ciocolata de post, menta. Ingrediente: un kg mere roşii un baton
scorţişoară 200 g zahăr 100 g margarină 2 pliculeţe zahăr vanilat
Ingrediente blat: 200 g margarină 400 g făină un praf…
Read more »
2 August 2013

Supa
crema de dovleac cu ceapa verde din: miez de dovleac, unt, ceapa verde,
miez de seminte de dovleac, ulei, sare. Ingrediente: 400 g miez de
dovleac 100 g unt 2 cepe verzi 1 lingură mieji de semințe de dovleac
ulei sare Mod de preparare: Se porționează miezul de dovleac și se
fierbe în…
Read more »
2 August 2013

O
reteta delicioasa de peste cu: ulei, malai, usturoi, smantana, sare,
piper. Ingrediente: 4 fileuri de peşte 2 linguri ulei 200g mălai 4 căţei
de usturoi 4 linguri smântână sare piper Mod de preparare: Fierbeţi
600ml apă cu puţină sare. Când apa clocoteşte, adăugafi mălaiul treptat,
pentru a face o mămăligă mai tare. Prăjiţi…
Read more »
2 August 2013

Placinta
cu carne de pui din: faina, unt, sare, zahar rbun, gheata, smantana,
lapte, ou, piper, nucsoara, carne de pui, parmezan, usturoi, sare,
amidon, ceapa verde, ulei de masline, branza. Ingrediente aluat: 2 1/2
ceasca de faina 230 de grame de unt nesarat, foarte rece 1 1/2
lingurita de sare 1 lingurita de zahar…
Read more »
2 August 2013

O
reteta delicioasa de prajitura cu: oua, unt, zahar, cacao, lapte,
faina, praf de copt, lamaie, zahar vanilat, stafide, rom, nuca,
ciocolata menaj. Ingrediente: 4ouă 250 g unt 300 g zahăr 5 linguri cacao
250 ml lapte 200 g făină un pachet praf de copt coajă de lămâie şi de
portocală un pliculeţ zahăr vanilat…
Read more »
2 August 2013

O
reteta delicioasa de friptura de vita cu:unt, ulei de masline,
smantana, pastranac, marar, seminte de chimen, cimbru uscat, sare,
piper. Ingrediente: 800g muşchi de vită 2 linguri unt 3 linguri ulei de
măsline 100 smântână 1 păstârnac mare 1 leg. mărar verde 1 linguriţă
seminţe de chimen 1 linguriţă cimbru uscat sare piper …
Read more »
2 August 2013

O
reteta delicioasa de pilaf cu: orez, ficatei de pui, ulei, ceapa,
morcovi, ardei gras, supa de legume, sare, piper. Ingrediente: 250 g
orez 500g ficăţei de pui 100 ml ulei 1 ceapă 2 morcovi 2 ardei
graşi(verde, roşu) 750 ml supa de legume sare piper Mod de preparare:
Curăţaţi legumele, spălaţi-le şi tocaţi-le…
Read more »
2 August 2013

O
reteta delicioasa de supa cu: salata verde, arpagic, ulei, patrunjel
verde, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, gris, ou, sare.
Ingrediente: 2 I apă 100g salată verde 1 lingura arpagic 1 linguriţă
ulei 1 leg.pătrunjel verde 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 2 cepe 5 – 6
lingurite griş 1 ou sare piper Mod de…
Read more »
2 August 2013

Desert
cu pişcoturi şi ciocolată din: oua, galbenusuri, extract de vanilie,
zahar tos, frisca, ciocolata cu menta, biscuiti cu ciocolata.
Ingrediente: 3 oua 2 galbenusuri 1 lingurita extract de vanilie 220 g
zahar tos 500 ml frisca 100 g ciocolata cu menta 150 g biscuiti cu
ciocolata Mod de preparare: Se pun într-un vas…
Read more »
2 August 2013

Supa
cu fulgi de ou din: cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, telina,
pastarnac, patrunjel, ou, faina, lapte, sare. Ingrediente: 4 cartofi 2
morcovi 1 raacina de patrunjel 1 telina mica 1 radacina pastarnac 1
legatura patrunjel 1 ou 1 lingura faina 150 ml lapte sare Mod de
preparare: Curăţaţi zarzavaturile, spălaţi-le şi tăiaţi-le mărunt.…
Read more »
2 August 2013

Vrabioare
picante rumenite din: unt, patrunjel, zeama de lamaie, vrabioare, ulei,
zahar brun, boia iute, piper rosu, ienibahar, piper, sare. Ingrediente:
120 g unt sarat, inmuiat la temperatura camerei 1 legatura mica de
patrunjel proaspat, tocat zeama de la 1 lamaie 6 bucati vrabioare de
circa 225 g fiecare 3 linguri ulei pentru amestecul de…
Read more »
2 August 2013

Prajitura
delicioasa cu cafea din: oua, zahar, cafea solubila, zahar,
galbenusuri, unt, faina. Ingrediente: pentru blat: 4 oua 125 g zahar 5 g
cafea solubila pentru crema: 16 linguri zahar 8 galbenusuri 2 pachete
unt pentru tava: 10 g unt o lingura faina Mod de preparare: Intâi se
pregăteşte tava care se unge cu…
Read more »
2 August 2013

Pulpe
de pui in sos de iaurt din: pulpe de pui, praf de chimen, praf de
coriandru, garam masala, praf de turmeric, ceapa, usturoi, ghimbir,
rosii, unt, cuisoare, frunze de curry, scortisoara, pasta de tomate,
iaurt. Ingrediente: 1.5 kg de pulpe de pui fara piele 2 lingurite de
praf de chimen 2 lingurite de…
Read more »
2 August 2013

Conopida
cu pesmet din: conopida, telemea, oua, faina, smantana, pesmet, marar,
unt, sare, piper. Ingrediente: 1 conopida mare 100 g telemea 2 oua 1
lingura faina 150 ml smantana 150 g pesmet 1 legatura marar 150 g unt
sare piper Mod de preparare: Curăţaţi conopida şi desfa- ceţi-o în
bucheţele. Puneţi-o la fiert în…
Read more »
2 August 2013

Cartofi
cu cascaval si kaizer din: kaizer, cascaval, ceapa, cartofi, ulei,
sare, piper. Ingrediente: 200 g kaizer 400 g cașcaval 100 g unt 2 cepe 8
cartofi mari ulei sare piper Mod de preparare: Se curăță cepele și se
toacă mărunt. Se prăjesc în 3 linguri de ulei și se adaugă kaiserul
tăiat cuburi.…
Read more »
2 August 2013

Marmelada
delicioasa de portocale din: portocale, zahar, coaja de portocala.
Ingrediente: 12 portocale 700 g zahar coaja de la 4 portocale Mod de
preparare: Cureţi portocalele de coajă şi de partea albă. Desfaci fe-
liuţele şi le zdrobeşti cu blen- derul. Pui un vas la foc mic şi torni
zahărul, piureul şi coaja…
Read more »
2 August 2013

Supa
crema cu bacon si smantana din: lapte, unt, smantana, gorgonzola,
bacon, conopida, faina, oua, sare, patrunjel. Ingrediente: 100 ml lapte
100 g unt 50 ml smântână 100 g gorgonzola 50 g bacon 1 conopidă 2
linguri făină 2 ouă sare pătrunjel Mod de preparare: Se curăță
conopida de frunze, se spală și se…
Read more »
2 August 2013

Rulada
de pui cu cartofi din: cartofi, ciuperci, ardei grasi, ceapa, piept de
pui, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g cartofi 400 g
ciuperci 2 ardei grași 1 ceapă 1 piept de pui dezosat pătrunjel proaspăt
ulei sare piper Mod de preparare: Ciupercile, ardeii și ceapa se
toacă mărunt. Se încing 4 linguri…
Read more »
1 August 2013

Sangria
cu mandarine si mango din: vin, nectar de mango, mango, nectarine
Ingrediente: 3 cupe vin alb 1 cana nectar de mango 1 mango, decojit si
feliat 3 mandarine 1 nectarina, fara samburi si taiata Mod de
preparare: Intr-un recipient mare, combinati feliile de fructe. Se
toarna vin si nectar mango. Se amesteca usor…
Read more »
1 August 2013

Supa
de gaina cu legume din: gaina, morcovi, telina, cartofi, sare, piper.
Ingrediente: 1 găină 2 morcovi 1 țelină 2 cartofi sare piper Mod de
preparare: Se porționează găina și se pune la fier cu toate legumele
curățate. Se fierb 2 ore. Se îndepărtează spuma. Se scot legumele și se
pasează în mixer. Se…
Read more »
1 August 2013

Copane
de pui crocante din: copane de pui, lapte batut, boia, piper, faina,
ulei. Ingrediente: 2 kg copane de pui inferioare 400 ml lapte batut 1/2
lingurita boia 1 lingura piper rosu 300 g faina ulei pentru prajit in
baie Mod de preparare: Imparte carnea în două pungi de plastic şi
adaugă în fiecare…
Read more »
1 August 2013

Spata
de porc rumenita din: spata de porc, mustar, amestec de condimente,
ceapa, vin, suc de mere, chifle, ceapa, usturoi, ulei, ienibahar, sos
worcestershire, otet de vin rosu, zahar, ketchup. Ingrediente: 2 kg
spata de porc fara os 2 linguri mustar 1 cantitate de amestec de
condimente 2 cepe, taiate felii 200 ml vin alb…
Read more »
1 August 2013

Dulceata
de cirese amare cu zeama de lamaie din: cirese, zahar, zeama de lamaie.
Ingrediente: 1 kg de cirese, fara samburi 1 kg zahar zeama de la 2
lamai Mod de preparare: Ciresele le pui imrepuna cu zaharul intr-un
vas. Misti vasul (nu amesteci ca sa nu strivesti fructele) din cand in
cand si…
Read more »
1 August 2013

Cartofi
cu leurda, usturoi si marar din: cartofi, ceapa, usturoi, frunze de
leurda, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g cartofi 2 fire de
ceapă 2 fire de usturoi 10 frunze de leurdă mărar proaspăt ulei sare
piper Mod de preparare: Se curăță ceapa și usturoiul, se spală foarte
bine toate verdețurile și se…
Read more »
1 August 2013

Supa
crema de ciuperci cu ardei iute si crutoane din: supa de carne,
ciuperci, unt, leustean, zahar, ulei de masline, smantna, faina,
patrunjel, sare, piper, crutoane, ardei iute. Ingrediente: 500 ml supă
de carne (sau de legume) 1 kg ciuperci 100 g unt 1 legătură leuștean
tocat ¼ linguriță zahăr 4-5 linguri ulei de măsline…
Read more »
1 August 2013

Creveti
la gratar cu sos din: creveti, zeama de lamaie, piper rosu, usturoi,
ulei de masline, maioneza, usturoi, lamaie. Ingrediente: 16 creveti
uriasi, nedecorticati zeama de la 1 lamaie un praf de piper rosu 2 catei
de usturoi, taiati cuburi mici 50 ml ulei de masline pentru maioneza cu
usturoi: 4 linguri maioneza de buna…
Read more »
1 August 2013

File
de salau la cuptor cu bacon si legume din: mazare, sare, cartofi rosii,
piper, ulei de masline, ceapa, usturoi, file de salau, bacon.
Ingrediente: 400 g mazare mange-tout sare 4 cartofi rosii (circa 600 g)
piper 6 linguri ulei de masline 4 cepe 8 catei de usturoi 600 g file de
salau 100 g…
Read more »
1 August 2013

Supa
de cartofi noi din: cartofi noi, seminte de chimen, smantana, foi de
dafin, oua, faina, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 1
lingura seminte de chimen 200 ml smantana 2 foi de dafin 2 oua 1 lingura
faina 1 legatura marar sare piper Mod de preparare: Curăţaţi cartofii
şi puneţi-i la…
Read more »
1 August 2013

Gogosi
vieneze din: unt, faina, oua, coaja de lamaie, sare, nuci, stafide,
zahar, albusuri. Ingrediente: 100 g unt 200 g faina 3 oua coaja de
lamaie sare 10 nuci 100 g stafide 200 g zahar 3 albusuri Mod de
preparare: Frecaţi untul cu zahăr până când obţineţi cremă omogenă.
Puneţi coajă de lămâie, un…
Read more »
1 August 2013

Cea
mai simpla si gustoasa friptura care satisface poftele tuturor
gurmanzilor in cautare de retete este fara indoiala ceafa de porc la
cuptor cu cartofi. Usor de preparat, cu un rezultat care nu da gres
niciodata, ceafa de porc la cuptor este solutia ideala pentru o cina
copioasa sau un pranz de neuitat. Ingrediente:…
Read more »
1 August 2013

Dulceata
de afine cu zeama de lamaie din: afine, zahar, zeama de lamaie.
Ingrediente: 1 kg de afine 500 g zahar zeama de la o lamaie Mod de
preparare: Aşezi într-un vas afinele, adaugi zahărul şi zeama de lămâie.
Laşi la macerat aproximativ 2-3 ore. Pui la foc şi ţii până când
afinele îşi…
Read more »
1 August 2013

Dovlecei
cu carne la gratar din: dovlecei, carne pentru gratar, rosii, ceapa,
usturoi, ardei iute, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g
dovlecei 800 g carne pentru gratar – pui, porc 2 rosii 1 ceapa 2 catei
de usturoi 1 ardei iute 1 legatura patrunjel 3 linguri ulei sare piper
Mod de preparare: Căliţi…
Read more »
1 August 2013

Coaste
de porc glazurate din: coaste de porc, coca cola, ketchup de rosii, sos
tabasco, usturoi, zeama de lamaie, whisky. Ingrediente: 1 kg coaste de
porc pentru marinata: 600 ml coca cola 250 ml ketchup de rosii 1
lingurita sos tabasco 2 catei de usturoi, zdrobiti zeama de la 2 lamai
200 ml whisky …
Read more »
1 August 2013

Iahnie
de dovlecei cu paine neagra din: dovlecei, ceapa, ulei, sare, piper,
marar, patrunjel, rosii, usturoi. Ingrediente: 4-6 dovlecei mijlocii 2
cepe 1 ceasca de ulei sare piper boabe marar si patrunjel tocate
impreuna 2-3 rosii bine coapte 3-4 catei de usturoi Mod de preparare:
Curăţaţi şi tocaţi mărunt ceapa şi usturoiul, puneţi să…
Read more »
1 August 2013

Supa
cu peste si fenicul din: ceapa, usturoi, bulbi de fenicul, ulei,
seminte de fenicul, patrunjel, rosii, vin, supa de peste, lamaie, praf
de sofran, file de peste. Ingrediente: 2 cepe 5 catei usturoi 2 bulbi
fenicul 6 linguri ulei 1 lingurita seminte de fenicul 1 lingura
patrunjel tocat 3 rosii 500 ml vin alb…
Read more »
1 August 2013

Vita
la gratar din: muschi de vita, seminte de chimion, seminte de fenicul,
frunze de patrunjel, ardei iute, frunze de cimbru, ulei de masline, otet
de vin rosu. Ingrediente: 300-400 muschi de vita pentru dressing: 1
lingurita seminte de chimion 1/2 lingurita seminte de fenicul frunzele
de la 1 legatura mica de patrunjel, tocate 1…
Read more »
1 August 2013

Sandwich
picant cu piept de pui la gratar din: suc de limete, sos de ardei iute,
pasta de ardei iute, chimen, piept de pui, bacon, hamburger, ardei
copt, salata, rosie. Ingrediente: sucul de la 2 limete 1 lingura sos
de arde iute 1 lingurita pasta de usturoi 1 lingurita praf de ardei iute
1/2…
Read more »
1 August 2013

Inghetata
de ciocolata alba din: zahar praf, apa, ciocolata alba, oua, frisca,
zmeura, coacaze, capsuni, zahar tos. Ingrediente: 2 linguri zahar praf 5
linguri apa fiarta si racita 300 g ciocolata alba 3 oua 300 ml frisca
obtinuta din smantana dulce batuta sos: 250 g fructe de sezon: zmeura,
coacaze, capsuni etc 2 linguri zahar…
Read more »
1 August 2013

Rulouri
din cotlete de porc cu sunca si oua din: cotlet de porc, sunca presata,
oua, unt, marar verde, sare, piper, boia dulce. Ingrediente: 4 felii de
cotlet de porc 4 felii subtiri de sunca presata 4 oua fierte tari 50 g
unt 1 legatura marar verde sare piper boia dulce Mod de preparare:…
Read more »
1 August 2013

Ciorbă
de dovlecei cu afumătură din: dovlecei, carne afumata, ceapa, orez,
galbenus, smantana, marar, sare, piper, zahar. Ingrediente: 600 g
dovlecei 200 g carne afumata sau costita, ciolan, sunca 1 ceapa 2
linguri orez 1 galbenus 150 ml smantana 1 legatura marar sare piper
zahar Mod de preparare: Puneţi carnea spălată şi tăiată la…
Read more »
1 August 2013

Salata
de vinete cu rosii si paine prajita din: vinete, ceapa, lapte, sare,
ulei, rosii. Ingrediente: 4 vinete coapte si scurse 1 ceapa mica 1
lingura cu lapte praf sau 3-4 linguri cu lapte dulce sau acru 1/2
lingurita cu sare 4-5 linguri cu ulei de salata 2 rosii Mod de
preparare: Curăţaţi vinetele…
Read more »
1 August 2013

Friptura
de vita cu salata de rosii din: vrabioara de vita, sos worcestershire,
ulei de masline, telina, rosii, ulei de masline, pasta de hrean, otet de
vin rosu, pasta de tomate. Ingrediente: 250 g vrabioara de vita
(manzat) 1 lingura sos Worcestershire ulei de masline pentru uns 6
tulpini de telina Apio, feliate fin (pastreaza…
Read more »
1 August 2013

Tort
cu zmeura si frisca din: faina, zahar, oua, galbenusuri, vin, frisca,
zmeura, unt, lamaie, baton de vanilie, zahar praf, frunze de menta,
sare. Ingrediente: 200 g faina 230 g zahar 4 oua 3 galbenusuri 100 ml
vin alb aromat 150 ml vin alb 400 ml frisca 500 g zmeura 20 g unt 1
lamaie…
Read more »
1 August 2013

Ciorba
Gulas in paine din: muschi de porc, faina, cartofi, ceapa, morcov,
ardei boia de ardei dulce, foaie de dafin, rosii, painici, patrunjel,
sare de mare, chili, piper. Ingrediente: 500 g muşchi de porc 50 g făină
6 cartofi 2 cepe 1 morcov 1 ardei 1 linguriţă boia de ardei dulce 1
foaie de dafin…
Read more »
1 August 2013

Gogoşi
din aluat opărit din: faina, apa, oua, sare, ulei, coaja de lamaie.
Ingrediente: 1 cana cu faina 1 cana cu apa 5 oua sare ulei coaja de
lamaie Mod de preparare: Puneţi apa în vas mare şi când clocoteşte
trageţi oala de pe foc, puneţi un praf de sare şi 1 cană cu…
Read more »
1 August 2013

Pizza
vegetariana din: dovlecei, sparanghel, porumb, rosii cherry, paine, sos
de pizza, mozzarella, ceapa, sare, piper, ulei de masline.
Ingrediente: 2-3 dovlecei, taiat fasii 1/2 buchet sparanghel 1 porumb
1/2 cana rosii cherry, injumatatite 4 felii paine 1/2 ceasca de sos de
pizza 2 cesti de mozzarella maruntita 1 ceapa, feliata Sare si piper…
Read more »
1 August 2013

Tort
cu pepene rosu din: aluat de foitaj, zahar, unt, coniac, pepen rosu,
gelatina, zahar, vin, suc de lamaie, frisca, frunze de menta, coaja de
lamaie. Ingrediente: pentru blat: 2 foi aluat de foitaj dezghetate
pentru caramel: 400 g zahar 30 g unt 2 lingurite coniac pentru
umplutura: 500 g pepene rosu fara coaja si…
Read more »
1 August 2013

File
de cod pe pat de rosii din: rosii, ulei de masline, sare, piper, sos
tabasco, patrunjel, busuioc, capere, seminte de pin, file de cod.
Ingrediente: 750 g rosii 3 linguri ulei de masline sare piper sos
tabasco 1/2 legatura patrunjel 1/2 legatura busuioc 3 linguri capere 3
linguri seminte de pin 600 g file…
Read more »
1 August 2013

Vinete
umplute cu ciuperci si branza din: vinete, branza, ulei, unt, ardei,
ciuperci, ceapa, rosii, branza, usturoi, sare, piper, verdeata.
Ingrediente: 4 vinete 4 linguri brînză dată prin răzătoare 3 linguri
ulei 2 linguri de unt topit pentru umplutură: 6 ardei dulci 5 ciuperci 1
ceapă 2 roşii 4 linguri de brînză 3 căţei de…
Read more »
1 August 2013

Ciorba
picanta de legume cu smantana si verdeata din: smantana, bulion, ulei,
conopida, fasole verde, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, telina,
dovlecel, ardei iute, gulie, cartofi, ardei gras, rosii, galbenusuri,
patrunjel, leustean, frunze de telina, marar, sare, piper, otet.
Ingrediente: 300 ml smântână 100 ml bulion 50 ml ulei 300 g conopidă 250
g fasole…
Read more »
1 August 2013

Prajitura
cu biscuiti si ghimbir din: biscuiti de ovaz, galbenusuri, unt, zahar
praf, cafea concentrata, cacao, ciocolata de menaj, ghimbir, baton de
vanilie. Ingrediente: 250 g biscuiti de ovaz sau de cereale, fara crema 4
galbenusuri 200 g unt 200 g zahar praf 200 ml cafea concentrata 1
lingura cacao sau cafea instant, nes 30…
Read more »
31 July 2013
Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent
selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »
31 July 2013

Retete
de inghetata: Inghetată de cafea cu sos de scortisoară Inghetată de
cafea cu sos de scortisoară din: galbenusuri, albusuri, zahar tos,
cafea, smantana, boabe de cafea, miere, vin, scortisoara, cuisoare.
Ingrediente: 6 galbenusuri 3 albusuri 250 g zahar tos 200 ml cafea
foarte concentrata 500 ml smantana foarte proaspata sau caimac 15 boabe
de…
Read more »
31 July 2013

Retete
pentru gratar: Piept de pui marinat la gratar Piept de pui marinat la
gratar din: piept de pui, iaurt, curry, mustar, usturoi, lamaie, sare.
Ingrediente: 600 g piept de pui 200 g iaurt 1 lingura rasa de curry 1
lingurita cu mustar 2 fire de usturoi 1/2 lamaie sare Mod de
preparare: Taie…
Read more »
31 July 2013

Salata:
Reteta zilei: Salata de fasole verde cu parmezan si nuci Salata de
fasole verde cu parmezan si nuci din: fasole verde, ulei de masline,
usturoi, suc de lamaie, coaja de lamaie, parmezan, nuci de pin.
Ingrediente: 1 kg fasole verde proaspata 1 1/2 linguri ulei de masline 2
catei de usturoi 1…
Read more »
31 July 2013

Desert
cu biscuiti si inghetata din: bere neagra, esenta de vanilie, zahar,
sare, galbenusuri, smantana, faina, bicarbonat de sodiu, unt, zahar,
zahar brun, fulgi de ciocolata, alune, covrigi. Ingrediente inghetata:
2 sticle de bere neagra 1 lingurita de esenta de vanilie 3/4 cana de
zahar 1/2 lingurita de sare 6 galbenusuri 2 cani de…
Read more »
31 July 2013

Ciorba
radauteana cu usturoi, smantana si ardei iute din: smantana, piept de
pui, morcovi, pastarnac, radacina de patrunjel, ceapa, ardei
galbenusuri, faina, otet, usturoi, patrunjel. Ingrediente: 650 ml
smântână 1 kg piept de pui 2 morcovi 1 păstârnac 1 rădăcină de pătrunjel
2 cepe 2 ardei 5 gălbenușuri 4 linguri făină 4 linguri oțet 3…
Read more »
31 July 2013

Muschi
de vita la gratar cu rozmarin din: muschi de vita, unt, ulei de
masline, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 800 g mușchi de vită 100 g
unt ulei de măsline rozmarin proaspăt sare piper măcinat piper boabe
Mod de preparare: Se spală carnea și se tamponează cu un șervet, pentru a
se îndepărta surplusul…
Read more »
31 July 2013

Spaghete
cu sepie si legume din: ardei gras, ulei de masline extravirgin, sare,
usturoi, dovlecel, ardei iute, vin, supa de peste, sepii, spaghete.
Ingrediente: 1 ardei gras rosu 2 linguri ulei de masline extravirgin
sare 3 catei de usturoi 1 dovlecel 1 ardei iute 1 lingura vin alb 80 ml
supa de peste 150 g…
Read more »
31 July 2013

Crema
de vanilie la cuptor din: smantanan, lapte, pastaie de vanilie, miere,
galbenusuri, sare. Ingrediente: 400 g smantana dulce 60 g lapte 1
pastaie de vanilie 100 g miere 6 galbenusuri 1 g sare Mod de
preparare: Pui la fiert laptele si smantana impreuna cu vanilie, apoi
lasi la infuzat 30-60 de minute. Strecori.…
Read more »
31 July 2013

Muschi
de vita la gratar cu ciuperci in sos din: ulei de floarea soarelui,
antricoate de vita, ciuperci, cimbru, vin rosu, unt. Ingrediente: 1
lingura ulei de floarea soarelui 2 antricoate de vita (a cate 200 g
fiecare) 140 g ciuperci proaspete, taiate in sferturi frunzele de la 2
fire de cimbru 150 ml vin…
Read more »
31 July 2013
Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent
selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »
31 July 2013

Inghetată
de cafea cu sos de scortisoară din: galbenusuri, albusuri, zahar tos,
cafea, smantana, boabe de cafea, miere, vin, scortisoara, cuisoare.
Ingrediente: 6 galbenusuri 3 albusuri 250 g zahar tos 200 ml cafea
foarte concentrata 500 ml smantana foarte proaspata sau caimac 15 boabe
de cafea sos: 6 linguri miere de albine 300 ml vin…
Read more »
31 July 2013

Ciorba
picanta de fasole cu bacon si porumb din: fasole neagra, porumb, bacon,
morcov, ceapa, ardei gras, ardei iute, ulei, sare. Ingrediente: 100 g
fasole neagră-boabe 50 g porumb boabe-conservă 100 g bacon 1 morcov 1
ceapă 1 ardei gras 1 ardei iute ulei sare Mod de preparare: Se ține
fasolea 6 ore în…
Read more »
31 July 2013

Inghetata
de iaurt din: iaurt grecesc, smantana dulce, pastaie de vanilie, miere.
Ingrediente: 550 g iaurt grecesc (5% grasime) 200 g smantana dulce
(nefermentata) 1 pastaie de vanilie 100 g zahar brun sau miere Mod de
preparare: Tai păstaia de vanilie şi scoţi seminţele. Dai în clocot
smântână cu păstaia şi seminţele de vanilie…
Read more »
31 July 2013

Peste
cu ananas din: ulei, condimente pentru peste, sare, boia iute, fileuri
de peste tilapia, pulpa de ananas, ceapa, rosii, otet de orez,
coriandru, ardei iute, limeta. Ingrediente: 2 lingurite ulei 1 lingurita
condimente pentru peste 1/4 lingurita sare 1/4 lingurita boia iute 4
fileuri de peste tilapia 350 g cuburi de pulpa de ananas…
Read more »
31 July 2013

Muschi
de vita si bacon la gratar din: muschi de vita, bacon, ulei, rosii,
cimbru verde, tarhon, unt, sare, piper. Ingrediente: 700 g muschi de
vita 8 felii subtiri de bacon sau slanina 50 ml ulei 600 g rosii 4 fire
cimbru verde 4 fire tarhon 100 g unt sare piper Mod de preparare:…
Read more »
31 July 2013

Exista
persoane care pur si simplu adora ciorba de burta, dar le este teama
atunci cand vine vorba s-o gateasca acasa. O sa vedeti in reteta noastra
ca nu-i foarte greu de preparat, iar daca urmati cu atentie pasii
prezentati veti obtine o ciorba de burta savuroasa si consistenta.
Ingrediente: 1-1,5kg burta de vita…
Read more »
31 July 2013

Sorbet
de pepene rosu din: miez de pepene rosu, lamaie, zahar pudra, busuioc.
Ingrediente: 500 g miez de pepene rosu o lamaie 200 g zahar pudra 15
frunze busuioc Mod de preparare: Se taie miezul de pepene si se scot
semintele, apoi bucatile se pun in bolul unui mixer. Se adauga zaharul,
sucul de…
Read more »
31 July 2013

Incinge
1 lingură ulei de măsline într-o tigaie mare. Adaugă 3 căţei de usturoi
zdrobiţi şi sotează un minut, amestecând încontinuu. Adaugă 800g de
fasole neagră din conservă, scursă. Asezonează şi ţine pe foc două
minute. Folosind un zdrobitor de cartofi sau dosul unei linguri,
amestecă fasolea până se formează un piure gros, care se…
Read more »
31 July 2013

Cartofi
taranesti cu sunca si boia din: cartofi, ceapa, sunca, boia, sare,
piper, patrunjel. Ingrediente: 8 cartofi fierti in coaja 1 ceapa 8
feliute de sunca putina boia iute si dulce, dupa gust sare ulei piper
patrunjel Mod de preparare: Cureti cartofii fierti si ii tai in patru.
Speli si cureti ceapa, apoi o…
Read more »
31 July 2013

Rulada
cu gem de capsune din: oua, zahar, faina, esenta de vanilie, sare, gem
de capsune, zahar pudra. Ingrediente: 6 oua 120 g zahar 180 g faina o
fiola esenta de vanilie un praf sare 400 g gem de capsune zahar pudra
pentru ornat Mod de preparare: Gălbenuşurile se freacă bine cu
zahărul. Se…
Read more »
31 July 2013

Sarmale
cu tofu din: frunze de varza, varza chinezeasca, morcov, tofu, germenid
e fasole, sos de soia, ulei de susan, coriandru verde, suc de lamaie,
sos de peste, zahar brun, otet de vin alb, usturoi, ardei iute.
Ingrediente: 50 g frunze de varza pentru sarmale 100 g varza chinezeasca
1 morcov 100 g tofu 100…
Read more »
31 July 2013

Supa
de pui cu taitei de casa din: pui, morcovi, radacina de telina, ceapa,
patrunjel, oua, faina, sare. Ingrediente: 1 pui de 1,5 kg 3 morcovi o
radacina de telina o ceapa alba o radacina de patrunjel pentru taitei: 2
oua 200 g faina un pic de apa sare Mod de preparare: Puiul se…
Read more »
31 July 2013

Salata
de creveti din: creveti, avocado, rosii cherry, ceapa, ardei iute, ulei
de masline, suc de lamaie, sare, coriandru, sos iute, chipsuri.
Ingrediente: 1/2 kg creveti mici, decorticati, pre-fierti 2 avocado,
taiate cuburi 2 cani rosii cherry 1/2 ceapa, fin tocata 1 arde iute
jalapeno, fara seminte si tocat ) ulei de masline Sucul…
Read more »
31 July 2013

Shake
de capsuni din: capsuni, lapte, inghetata de vanilie, gheata, zahar.
Inrgediente: 600 g capsuni 450 ml lapte 450 g inghetata de vanilie
cuburi de gheata zahar Mod de preparare: Spălaţi bine căpşunile şi
îndepărtaţi frunzele şi codiţele. Procesaţi în blender căpşunile cu
jumătate din cantitatea de lapte, până obţineţi o pastă fină. Adăugaţi…
Read more »
31 July 2013

Tocăniţă
din carne de pasăre din: pui, ceapa, ulei, rosii, marar, sare, piper.
Ingrediente: 1 pui mijlociu 4-5 cepe mari 1 ceasca de ulei 2 rosii 2
cartofi marar tocat sare piper Mod de preparare: Curăţaţi puiul, îl
spălaţi, îl tranşaţi. Prăjiţi carnea în ulei, o scoateţi când este
aurie. Săraţi uşor. Curăţaţi ceapa,…
Read more »
31 July 2013

Salata
cu ton, oua si rosii din: salata, ton, oua, rosii, ardei gras, suc de
lamaie, ulei de masline, sare. Ingrediente: o salata mare o conserva
mare ton in suc propriu 4 oua 6-8 rosii mici un ardei gras galben suc de
lamaie o lingurita ulei de masline sare Mod de preparare: Ouăle se…
Read more »
31 July 2013

Smoothie
de pepene rosu din: pepene rosu, frunze de menta. Ingrediente: 1/2
pepene rosu mediu 4-5 frunze de menta Mod de preparare: Se taie
pepenele în cuburi, iar de la mentă se opresc frunzuliţele, care se
spală. Se pune totul într-un blender si se amestecă. Se strecoară si se
adaugă apă după gust.…
Read more »
31 July 2013

Ciorba
de vitel cu ciuperci din: carne de vitel, ciuperci, ceapa, telina,
radacina de patrunjel, morcovi, gogosar, sare, piper. Ingrediente: 500 g
carne de viţel 4-5 ciuperci 1 ceapă 1 ţelină 2 rădăcini de pătrunjel 2
morcovi 1 gogoşar sare piper Mod de preparare: Într-o oală se pune
carnea la fiert, în apă cu…
Read more »
31 July 2013

Placinta
gustoasa cu cartofi si ceapa din: aluat, cartofi, ceapa, ulei, sare,
piper, ou, ulei. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 8 cartofi 2 cepe
albe o legatura ceapa verde 2 linguri ulei sare piper pentru copt: un ou
un pic de ulei Mod de preparare: Cartofii se curata si se pun la
fiert in…
Read more »