27 February 2013

Coltunasi
cu carne din: faina, ou, sare, carne de porc, ceapa, albus, unt,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 1 ou
sare apa pentru umplutura: 400 g carne de porc tocata 2 cepe 1 lalbus
unt patrunjel tocat sare piper Mod de preparare: Intr-un vas mai
adânc, amestecă făina cernută…
Read more »
27 February 2013

Salata
cu branza de capra, cartofi si verdeata din: cartofi, fasole verde,
broccoli, mazare, ulei de masline, dovlecei, ceapa verde, frunze de
spanac, menta, branza de capra, mustar ulei de masline, suc de lamaie si
coaja de lamaie. Ingrediente: 500 g cartofi 250 g fasole verde 250 g
broccoli 250 g mazare (le poti gasi pe…
Read more »
27 February 2013

Supa
mexicana cu carne de vita din: carne de vita, ulei, ceapa, morcovi,
cartofi, dovlecel, ardei gras, telina, usturoi, pulpa de rosii, sos de
rosii, arde iute, seminte de chimen, sare, piper si oregano.
Ingrediente: 500 g carne vita 2 linguri ulei 1 ceapa mare 2 morcovi mari
2 cartofi 1 dovlecel 1 ardei gras…
Read more »
27 February 2013

Chiftelute
suedeze din: carne de porc, carne de vita, smantana, paine, lapte,
usturoi, ou, mustar, ceapa verde, sare, piper si ulei. Ingrediente: 300 g
carne de porc tocata 300 g carne de vita tocata 200 ml smantana 1 felie
mare de paine 50 ml lapte 1 catel de usturoi 1 ou 1 lingurita cu
mustar…
Read more »
27 February 2013

Lasagna
vegetariana din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci, busuioc,
suc de rosii, apa, salata creata, branza de vaci, oua, parmezan, foi
lasagna si mozzarella. Ingrediente: 1 lingura ulei de măsline 1/2 ceapa
mare, tocata 6 catei mari de usturoi, tocat fin 300 g ciuperci tocate 1
linguriță busuioc uscat 2 1/2 căni suc de…
Read more »
27 February 2013

Copane
picante cu garnitura din: copane, oua, fulgi de porumb, boia dulce,
mustar, piper rosu, ulei, sare, salata verde, ceapa, masline, rosii,
ulei de masline si otet balsamic. Ingrediente: 8 copane 4 oua 300 g
fulgi de porumb o lingura boia dulce 2 linguri mustar piper rosu ulei
pentru prajit sare pentru garnitura: o salata…
Read more »
27 February 2013

Salata
rosie cu peste din: cartofi, sfecla rosie, peste afumat, castraveciori
murati si maioneza. Ingrediente: 6 cartofi 1 sfecla rosie 200 g peste
afumat 2-3 castraveciori murati maioneza Mod de preparare: Fierbe
cartofii în coajă. în-cearcă-i cu o scobitoare dacă sunt gata, scurge-i
şi lasă-i să se răcorească bine. Spală sfecla, şterge-o cu un…
Read more »
27 February 2013

Paste
cu dovlecei si sos Pesto din: dovlecei, broccoli, suc de lamaie, coaja
de lamaie, paste, ulei de masline, usturoi, sos pesto, seminte de
floarea soarelui si parmezan. Ingrediente: 2 dovlecei mari, dati pe
razatoarea mare 400 g broccoli, maruntit bine (poti folosi in loc si
mazare congelata sau fasole verde) Sucul si coaja rasa…
Read more »
27 February 2013

Tarte
portugheze din: galbenusuri, unt, faina, sifon, iaurt gras, sare, ulei,
galbenusuri, smantana dulce, zahar, esenta de vanilie. Ingrediente:
pentru aluat: 2 galbenusuri 175 g unt (margarina) 450 g faina 100 ml
sifon (apa minerala) 125 ml iaurt gras sare ulei pentru crema: 9
galbenusuri 500 ml smantana dulce 9 linguri cu zahar esenta de…
Read more »
27 February 2013

Pui
la tava cu rosii din: pulpe de pui, praz, rosii, ardei capia,
patrunjel, piper macinat, ulei de floarea soarelui, sos de soia, sos
chilli si sare. Ingrediente: 4 pulpe de pui 2-3 fire de praz 500 g rosii
2 ardei capia o legatura patrunjel piper macinat 3-4 linguri ulei de
floarea soarelui sos de…
Read more »
27 February 2013

Ochiuri
surpriza din: jambon, carnat chorizo, ulei de masline, ceapa, usturoi,
rosii in sos tomat, supa de pui, mazare, boia, oua, patrunjel verde,
sare si piper. Ingrediente: 4 felii jambon 1 carnat corizo 1 lingura cu
ulei de masline 1 ceapa tocata 2 catei de usturoi 2 cutii de rosii in
sos tomat 300 ml…
Read more »
27 February 2013

Un
preparat deosebit de gustos si delicios, burgerii de miel, pot fi o
alternativa in orice moment si mai mult decat atat sunt rapid și simplu
de preparat. 500g tocată de miel 80g ceapa tocata marunt 1 cațel de
usturoi, zdrobit ½ lingura de rozmarin tocat 1 ou 2 lingurite de mustar
Dijon 60g pesmet…
Read more »
27 February 2013

Legume
călite în sos dulce acrişor din: ceapa, ardei grasi, porumb, suc de
lamaie, coaja de lamaie, ceapa verde, ulei de masline, ardei iute, pudra
de ghimbir, ananas, suc de ananas, ketchup, zahar tos, vin rosu, malai
si fidea. Ingrediente: 1 ceapa mare, taiata felii 2 ardei grasi, taiati
fasii 400 g porumb in conserva…
Read more »
27 February 2013

Supa
de spanac din: spanac, unt, lapte, ceapa, faina, ou, sare si piper.
Ingrediente: 600 g spanac 60 g unt 100 ml lapte 150 g ceapa 40 g faina 1
ou sare piper Mod de preparare: Cureţi spanacul de codiţe, îl speli
în mai multe ape şi apoi îl opăreşti. Dacă ai pus spanac…
Read more »
27 February 2013

Mozzarella
picanta din: mozzarella, rosii, ardei, sare, boia iute, piper, ulei de
masline, otet balsamic, pesmet, migdale, usturoi si frunze de busuioc.
Ingrediente: 400 g mozzarella 3-4 rosii 3-4 ardei sare boia iute piper
2-3 linguri ulei de masline 2 lingurite otet balsamic 2-3 lingurite
pesmet sau crutoane macinate 50 g migdale pisate 3-4 catei…
Read more »
27 February 2013

Cuşcuş
cu legume si portocala din: ulei, ceapa, baton de scortisoara, usturoi,
concentrat vegetal, mazare, cuscus, migdale, praf de curry, dovleac,
rosii, gulie, portocala, patrunjel, menta si seminte de floarea
soarelui. Ingrediente: 2 linguri ulei 1 ceapa mare, curata si tocata 1
baton de scortisoara 2 catei de usturoi, tocati 1 l concentrat vegetal
400…
Read more »
27 February 2013

Ciorba
de fasole cu cimbru si coriandru din: ulei, ceapa, seminte de chimen,
ardei iute, rosii, concentrat vegetal, fasole, boabe de porumb, ardei
rosu si cimbru. Ingrediente: 1 lingura ulei 1 ceapa, tocata marunt 1
lingurita seminte de chimen 1 ardie iute, tocat marunt 800 g rosii in
conserva 500 ml concentrat vegetal 400 g…
Read more »
27 February 2013

Milkshake
de banane din: banane, portocala, lapte si zeama de lamaie.
Ingrediente: 2 banane 1 portocala 300 ml lapte 30 ml zeama de lamaie
Mod de preparare: Cureti bananele si portocala de coaja. Mixezi cu
blenderul bananele, pui zeama de lamaie si portocala, apoi le amesteci.
Adaugi laptele si bati pana se omogenizeaza. Torni…
Read more »
27 February 2013

Chifteluţe
de pui cu sos alb din: piept de pui, ceapa, paine, morcovi, lapte, oua,
usturoi, sare, piper, pesmet, seminte de susan, ulei, iaurt, castraveti
verzi, usturoi, chimen si marar. Ingrediente: 500 g piept de pui 1
ceapa mare 3 felii de paine 3 morcovi 1 pahar lapte 2 oua 4 catei de
usturoi sare…
Read more »
27 February 2013

Tocana
din carne de porc din: muschi de porc, rosii, ceapa, usturoi, gogosari,
ulei de floarea soarelui, sare, piper, patrunjel si cascaval.
Ingrediente: 600 g muschi de porc 800 g rosii 2 cepe 4 catei usturoi 4
ardei sau gogosari 2-3 linguri ulei de floarea soarelui sare piper boabe
si macinat o legatura patrunjel 40…
Read more »
27 February 2013

Salata
cu sos mediteranean din: hummus, ulei de masline, suc de lamaie, sare,
piper, salata verde, branza feta, masline si capere. Ingrediente: 2/3
ceasca hummus 5 linguri ulei de măsline 3 linguri suc proaspat de lamaie
sare, piper negru dupa gust Ingrediente: 1 salata verde branza feta
maruntita 5-6 măsline Kalamata 1 lingura capere …
Read more »
27 February 2013

Cocktail
cu vermut si gin din: gin, vermut alb, suc de portocale si orange
curacao. Ingrediente: 45 ml gin 15 ml vermut alb sec 30 ml suc de
portocale 1/2 lingurita Orange Curacao Mod de preparare: Se amesteca
toate ingredientele intr-un shaker cu gheata si se toarna intr-un pahar
cocktail.
Read more »
27 February 2013

Supa
crema de legume cu nucsoara din: ceapa, morcovi, telina, cartofi, ardei
gras, smantana, galbenus, unt, patrunjel, sare si nucsoara. Dacă vrei,
poţi adăuga un vârf de cuţit de piper, dar şi nucşoară rasă, un
condiment mai puţin cunoscut şi folosit. Dă o aromă deosebită acestei
supe. Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 1 telina 2…
Read more »
27 February 2013

Ton
cu fasole si ceapa din: fasole verde, sare, fasole alba, ceapa rosie,
ardei gras, ceapa verde, mustar, otet balsamic, piper, ulei si ton.
Ingrediente: 250 g fasole verde sare 2 conserve mici boabe de fasole
albă 1 ceapă roșie 1 ardei gras roșu 1 legătură ceapă verde 2 linguri
muștar 5 linguri oțet balsamic…
Read more »
27 February 2013

Plăcinte
ardeleneşti cu urdă si mărar din: faina, drojdie, lapte, zahar, sare,
urda, marar, ceapa verde si sare. Ingrediente: 1 kg faina 2 cuburi
drojdie 1 cana lapte 1 cana apa 1 lingura zahar un praf sare pentru
umplutura: 1 kg de urda 2 legaturi de marar 1 legatura ceapa verde sare
Mod de…
Read more »
27 February 2013

Bors
de gaina cu legume si taitei din: faina, ceapa, morcovi, ardei iute,
ardei capia, cartofi, rosii, bors, leustean, patrunjel, piper, ou, faina
si sare. Ingrediente: o gaina 2 cepe 2 morcovi un ardei iute 2 ardei
capia 2 cartofi 4 rosii un litru bors o legatura leustean sare o
legatura patrunjel piper pentru taitei: un…
Read more »
26 February 2013

O
supa extrem de savuroasa este supa crema de sparanghel. Nu numai ca
este sanatoasa, dar este si foarte bogata in vitamine si va ajuta sa va
mentineti sanatatea mereu buna. Ingrediente: 1 kg sparanghel 100 g
Cartofi 35g ceapa 1 catel de usturoi 700 ml de supa de pui sau de legume
30 g…
Read more »
26 February 2013

Salata
de fructe cu cascaval din: pepene galebn, caise, capsuni, zmeura,
papadie, cascaval afumat, ulei de nuci, nuci de cju, lamaie, zahar si
busuioc tocat. Ingrediente: 1 pepene galben 4 caise 500 g capsuni 250 g
zmeura 100 g papadie 250 g cascaval afumat 3 linguri ulei de nuci 60 g
nuci de caju 1…
Read more »
26 February 2013

Specialitate
moldovenească din: faina, drojdie, zahar, oua, sare, lapte, ulei, unt,
coaja de lamaie, coaja de portocala, zahar, miere si nuca macinta.
Ingrediente: pentru aluat: 600 g faina 25 g drojdie proaspata 120 g
zahar 2 oua un praf sare 250 ml lapte 50 ml ulei 50 g unt coaja de
lamaie si portocala pentru sirop:…
Read more »
26 February 2013

Frigarui
cu carne de berbecut si piept afumat de porc din: carne de berbecut,
piept afumat de porc, ceapa rosie, sare, piper rosu, lamai, salata
verde, rosii, ulei de masline. Ingrediente: 400 g carne de berbecut 400 g
piept afumat de porc 2-3 cepe rosii sare piper rosu 2 lamai o salata
verde 3-4 rosii…
Read more »
26 February 2013

Smoothie
exotic din: mango, papaya, banana, zeama de portocala si miere.
Ingrediente: 1 mango bine copt 1 papaya mic, bine copt 1 banana 400 ml
zeama de portocala 4 lingurite miere Mod de preparare: Cureti fructele
de coaja si samburi si tai pulpa cubulete. Mixezi fructele impreuna cu
zeama de portocale si potrivesti gustul…
Read more »
26 February 2013

Salata
speciala cu spanac, castraveti si rosii cherry din: salata, oua,
spanac, lamaie, rosii cherry, unt, castraveti, otet balsamic, bagheta,
usturoi, ceapa verde, pipet de pui, faina, ulei si sare. Ingrediente: o
salata medie verde 2 oua 2 legatura spanac o lamaie 300 g rosii cherry
50 g unt 2 castraveti 2-3 lingurite otet balsamic…
Read more »
26 February 2013

Pui
cu crusta de alune si garnitura de pepeni din: papadie, pepene galben,
gem, sare, sucul de portocala, suc de lamaie, ulei de nuci, lamaita,
ciuperci, ulei, piper, piept de pui, ou, faina si alune. Ingrediente:
300 g papadie 1 pepene galben 1 lingura gem sare sucul de la 1 portocala
3 linguri suc de…
Read more »
26 February 2013

Cand
doriti sa va potoliti pofta de ceva dulce, un plum cake este ideal sau
mai pe romaneste va recomandam un chec englezesc cu stafide si fructe
confiate. Foarte important pentru reteta de chec englezesc cu stafide si
fructe confiate este ca trebuie sa folositi untul si ouale la
temperatura camerei. Ingrediente: 100g stafide 150g…
Read more »
26 February 2013

Cuburi
cu fructe de padure din: unt, zahar, zahar vanilinat, ou, rom, mac,
migdale, faina, praf de copt, gelatina, lapte, zahar, sare, coaja de
lamaie, galbenusuri, frisca, fucte de padure, vin alb si zahar pudra.
Ingrediente: blat: 75 g unt moale 70 g zahar 1 1/2 lingurita zahar
vanilinat 3 oua 1 lingura rom 25…
Read more »
26 February 2013

Clean
cu mujdei de usturoi din: peste, malai, sare, usturoi, sare, ulei si
smantana. Ingrediente: 6 pesti (clean) potrivit malai sare pentru
mujdei: 2-3 catei de usturoi un praf de sare ulei 2 linguri smantana
Mod de preparare: Cureţi peştii, îi sărezi şi îi laşi la rece pentru
jumătate de oră. într-o tigaie pui…
Read more »
26 February 2013

Cartofiori
aperitiv din: cartofi, oua, telemea de oaie, faina, sare, piper si
ulei. Ingrediente: 3-4 cartofi mari (albi, fainosi) 2 oua 1 lingura
telemea de oi (sau capra) 1 lingura faina sare piper ulei pentru prajit
Mod de preparare: Fierbi cartofii curăţaţi de coajă şi-i pasezi. îi
amesteci cu ouăle bătute ca pentru omletă,…
Read more »
26 February 2013

Cotlete
de miel din: cotlete de miel, ulei vegetal, unt nesarat, sare, piper si
garnitura. 3 cotlete de miel 2 linguri de ulei vegetal 5g unt nesarat
Sare si piper dupa gust Garnitura dupa preferinta Mod de
preparare: Asezonati cotletele de miel cu sare si piper dupa gust.
Incalziti uleiul și untul…
Read more »
26 February 2013

Supa
crema de cartofi si praz din: praz, ceapa, unt, cartofi, supa de pui,
lapte, smantana, patrunjel verde si sare. Ingrediente: 1 cana praz taiat
1 ceapa 2 linguri cu unt 2 1/2 cani cu cartofi 2 cani cu supa de pui 1
1/2 cani cu lapte 1 cana cu smantana patrunjel verde sare …
Read more »
26 February 2013

Fasole
batuta cu castraveciori acri din: fasole uscata, masline, ulei, ceapa,
bulion de rosii, piper si cimbru. Ingrediente: 2 kg de fasole uscata 200
g masline 400 ml ulei 2 cepe 4 linguri bulion de rosii piper cimbru
Mod de preparare: Speli fasolea bine, după care o pui la fiert. După ce a
fiert…
Read more »
26 February 2013

Pui
mexican din: piept de pui, sare, piper, praf de chilli, ardei capia
picanti, dovlecel, unt cu sare, rosii, ananas, rosii, ardei, usturoi,
ceapa rosie, cartofi, cimbru si ulei de masline. Ingrediente: 4-8 bete
frigarui 600 g piept de pui sare piper praf de chilli 2 ardei capia
picanti un dovlecel cu coaja verde 50…
Read more »
26 February 2013

Lasagna
cu carne de vita si sos de roşii din: foi lasagna, ulei de masline,
carne tocata de vita, pasta de masline, sare, piper, cimbru, rosii, ulei
de masline, faina integrala, cimbru verde, miere, unt si pesmet.
Ingrediente: un pachet foi lasagna 2 lingurite ulei de masline pentru
umplutura: 600 g carne tocata de vita…
Read more »
26 February 2013

Suc
natural cu kiwi si mere din: kiwi, mere verzi, lime, miere si apa
plata. Ingrediente: 2 kiwi 4 mere verzi 1 lime 2 linguri miere apa plata
(optional) Mod de preparare: Cureti coaja merelor si a kiwiurilor.
Mixezi cu blenderul kiwi, storci sucul de la mere si de la lime.
Amesteci piurerul de…
Read more »
26 February 2013

Friptura
de vitel in crusta din: pulpa de vitel, sare, piper, unt, supa, chifla,
migdale, usturoi, rozmarin si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg pulpă
de vițel sare piper 25 g unt 200 ml supă 1 chiflă veche de-o zi 50 g
migdale 1 cățel de usturoi 1 fir rozmarin 1 mână pătrunjel verde tocat
…
Read more »
26 February 2013

Crochete
de peste din: fileuri de cod, oua, unt, faina, vin alb, apa, ulei,
sare, piper si pesmet. Ingrediente: 400 g fileuri de cod 2 oua 50 g unt 2
linguri de faina 50 ml vin alb 200 ml de apa ulei sare piper pesmet
Mod de preparare: Fileurile de cod se spala si…
Read more »
26 February 2013

Tartă
ţărăneasca cu cartofi, cascaval si oua din: faina, unt, praf de copt,
galbenus, sare, boabe de fasole, cartofi, oua, smantana, cascaval,
patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: pentru blat: 200 g faina
150 g unt (sau margareina) 1 praf de copt 1 galbenus 2-3 linguri apa
rece un praf de sare boabe de fasole…
Read more »
26 February 2013

Placinta
cu lamaie, rom si mac din: faina, oua, zahar, unt, praf de copt, iaurt,
lapte, zahar, gris, mac, unt, rom, sare, scortisoara, coaja de lamaie,
oua si zahar pudra. Ingrediente: 400-500 g faina 3 oua 180 g zahar 100 g
unt 1 praf de copt 1 pliculet zahar vanilat 4 linguri iaurt pentru
umplutura:…
Read more »
26 February 2013

Penne
regale din: penne, unt cu sare, capere, prosciutto crudo, parmezan,
sare, piper verde, ulei de masline si lamaie. Ingrediente: 500 g penne
75 g unt cu sare 150 capere conserva 200 g prosciutto crudo 100 g
parmezan sare piper verde 2 lingurite ulei de masline o lamaie Mod de
preparare: Pastele se pun…
Read more »
26 February 2013

Iepure
umplut cu ficat din: iepure, ceapa uscata, usturoi, ficat, miezul de
bagheta, oua, sare, piper, vin rosu, piper boabe si foi de dafin.
Ingrediente: 1 iepure 1 ceapa uscata (sau 2 fire ceapa verde) 2-3 catei
de usturoi 300 g ficat miezul de la o bagheta 2 oua sare piper vin rosu
piper boabe…
Read more »
26 February 2013

Mini
tarte cu legume din: faina, unt, sare, ou, salata verde, rosii,
castaveti, ardei, ceapa, usturoi, patrunjel verde, ulei de masline si
otet balsamic. Ingrediente: 150 g faina 90 g unt o lingura sare un ou o
lingurita apa pentru umplutura: o salata verde 2-3 rosii 2-3 castraveti
un ardei rosu 2 fire ceapa un…
Read more »
26 February 2013

Cocktail
cu sampanie si Campari din: sampanie, bitter campari, gheata si bitter
angostura. Ingrediente: 120 ml Sampanie 4 ml Bitter Campari un cub de
gheata o picatura de bitter Angostura Mod de preparare: Se pune o
picatura de bitter Angostura pe cubul de zahar care se pune intr-un
pahar de sampanie. Se adauga sampania…
Read more »
26 February 2013

Ciorbă
scăzută lipovenească cu carne de pasăre din: ciocanele, bors, paste
fainoase, ou, morcov, pastarnac, telina, ardei gras, ardei iute,
smantana si condimente. Ingrediente: 200 g ciocanele 1/2 bors 100 g
paste fainoase (spirale) 1 ou 1 morcov 1 pastarnac 1 telina 1 ardei gras
2 ardei iuti 3 linguri smantana condimente pentru legume …
Read more »
26 February 2013

Strudel
cu praz si ciuperci din: faina, unt, albus, lapte, praf de copt, ulei,
sare, praz, telemea, cimbru, galbenus, sare si piper. Ingrediente:
pentru aluat: 200 g faina 50 g unt 1 albus 1 lingura cu lapte 1/3
pliculet praf de copt 2 linguri cu ulei sare pentru umplutura: 1-2 fire
de praz 1 cutie…
Read more »
26 February 2013

Linguini
cu avocado si broccoli din: linguini, broccoli, ulei de masline,
usturoi, coaja de lamaie, pasta de ardei, otet de vin alb, sos de soia,
apa, suc de lime, sare, piper, spanac si avocado. 500 g linguini 1
broccoli rupt in buchetele mici 2 linguri ulei de măsline 1 capatana de
usturoi, tocat 1 lingurita…
Read more »
26 February 2013

Specialitate
de pui cu ardei din: piept de pui, ardei, telina, ceapa, usturoi, sare,
piper, boia iute, ulei de masline si patrunjel. Ingrediente: 600 g
piept de pui 4-5 ardei o telina 2 cepe 1-2 catei usturoi sare piper boia
iute 2-3 linguri ulei de masline o legatura patrunjel Mod de
preparare: Se curăţă…
Read more »
26 February 2013

Sufleu
de conopida cu mazare si morcovi din: morcovi, conopida, mazare verde,
sare, oua, nucsoara, piper, patrunjel, faina si cascaval. Ingrediente: 2
morcovi 700 g conopidă curățată 120 g boabe de mazăre verde congelate
sare 4-5 ouă nucșoară rasă piper 2 lingurițe pătrunjel tocat 3 linguri
făină 150 g cașcaval ras Mod de preparare:…
Read more »
26 February 2013

Supa
crema bicolora din: morcovi, cartofi, ceapa, frunze de telina, paine,
ulei de masline, sare, piper, rosii cherry, arpagic murat si patrunjel.
Ingrediente: 3-4 morcovi 3-4 cartofi potrivit 1 ceapa 1 legatura de
frunze de telina 4 felii de paine 1 lingura cu ulei de masline sare
piper pentru decor: 6-7 rosii cherry arpagic murat…
Read more »
26 February 2013

Tort
cu banane cu gem de capsuni din: oua, amidon, unt, faina, zahar pudra,
gem de capsuni, rom, banane, zeama de lamaie si glazura de ciocolata.
Ingrediente: pentru foi: 5 oua 2 linguri amidon 2 linguri unt 3 linguri
faina 5 linguri zahar pudra pentru umplutura: 100 g gem de capsuni 4
linguri rom 4 banane…
Read more »
26 February 2013

Langoşi
cu ceapă şi bacon din: faina, lapte, zahar, sare, ulei, drojdie,
smantana, bacon, ceapa, ciuperci, cascaval, masline si busuioc.
Ingrediente: 300 g faina 100 ml lapte 1 lingurita zahar sare 200 ml ulei
drojdie mai trebuie: smantana bacon (slanina) ceapa ciuperci cascaval
masline busuioc Mod de preparare: Pui drojdia în laptele călduţ şi…
Read more »
26 February 2013

Supa
crema de rosii din: rosii, ceapa, usturoi, ardei, telina, patrunjel,
sare, piper rosu, busuioc, ulei de masline si orez. Ingrediente: un kg
rosii 3-4 fire ceapa un fir usturoi 2 ardei o telina mica o legatura
telina o radacina patrunjel sare piper rosu macinat busuioc 2 lingurite
ulei de masline 50 g orez …
Read more »
25 February 2013

Vinurile
frantuzesti sunt prezente pe piaţă sub denumirile regionale şi nu sub
numele soiului, situarea podgoriei dovedindu-se tot atât de importantă
ca şi soiurile. Legile DOC protejează numeroasele tipuri regionale, care
au dat naştere unor denumiri unice, cunoscute în toată lumea. Denumirea
regională de pe etichetă demonstrează această caracteristică.
Vinurile dulci ale Loarei…
Read more »
25 February 2013

Budinca
de iaurt este un desert rapid si gustos. Un alt avantaj al budincii de
iaurt este ca va da posibilitatea sa va alegeti fructele pe care le
preferati. Noi de aceasta data am ales fructele de padure care in
combinatie cu budinca de iaurt vor incanta si pe cel mai pretentios
oaspete al nostru.…
Read more »
25 February 2013

Piept
de pui cu coriandru si sos de curry thailandez din: piept de pui,
ghimbir, usturoi, unt de arahide, ghimbir, usturoi, otet de orez, sos de
soia, zahar, sos de curry rosu thailandez, supa de pui, piper, ulei de
arahide, lapte de cocos si coriandru. Ingrediente: 4 bucati piept de pui
2 linguri ghimbir proaspat…
Read more »
25 February 2013

Rulouri
cu bacon la gratar din: piept de pui, vinete, usturoi, unt, bacon,
ardei, sare, piper, cimbru, patrunjel, boia dulce. Ingrediente: 2 piepti
de pui 2-3 vinete 2-3 catei de usturoi 50 g unt 16 felii bacon 2 ardei
sare piper cimbru pentru ornat: patrunjel boia dulce bete pentru
frigarui Mod de preparare: Se…
Read more »
25 February 2013

Ficat
de porc în sos de roşii din: ficat de porc, lapte, rosii, ceapa verde,
usturoi, sare, piper, foaie de dafin, apa, malai, ulei, unt si cimbru.
Ingrediente: 500 g ficat de porc 300 ml lapte 500 g rosii o legatura
ceapa verde un fir de usturoi sare piper o foaie de dafin pentru
mamaliga:…
Read more »
25 February 2013

Cuibusoare
cu branza din: cartofi, telemea de vaca, unt, oua, marar, smantana,
ardei, salata verde, ulei de masline, otet balsamic, sare si piper.
Ingrediente: un kg cartofi noi 200 g telemea de vaca 50 g unt 2 oua o
legatura marar 50 g smantana pentru garnitura: 5-6 ardei o salata verde
2-3 lingurite ulei de…
Read more »
25 February 2013

Prajitura
cu ciocolata si nuci: oua, zahar, ulei de floarea soarelui, suc de
protocale, faina, praf de copt, cacao praf, miez de nuca si zahar praf.
Ingrediente: 4 oua 250 g zahar 200 ml ulei de floarea soarelui 200 g suc
de portocale 300 g faina 1 plic praf de copt 2 linguri cacao praf…
Read more »
25 February 2013

Conopida
in paine din: margarina, faina, sare, apa minerala, conopida, usturoi,
cascaval de post, piper, margarina, faina si lapte de soia. Ingrediente:
pentru aluat: 200 g margarina 400 g faina un praf de sare 50 ml apa
minerala pentru umplutura: o conopida mare 2-3 catei de usturoi 100 g
cascaval de post un praf de…
Read more »
25 February 2013

Pogăcele
cu dovleac din: faina, bicarbonat, sare, piper rosu, cheddar, smantana,
piure de dovleac, margarina si ou. Ingrediente: 300 g faina 1 lingurita
bicarbonat sare piper rosu macinat 130 g cascaval cheddar 100 ml
smantana 250 g piure de dovleac 100 g margarina 1 ou Mod de preparare:
Pui feliile de dovleac în cuptorul…
Read more »
25 February 2013

Cocktail
cu absint, gin si vermut din: gin, lichior de portocale, absint, vermut
si coaja de lamaie. Ingrediente: 90 ml de gin 15 ml de lichior de
portocale 15 ml absint vermut sec coaja de portocala Mod de preparare:
Se raceste paharul de cocctail. Intr-un pahar cu gehata se toarna ginul
absinate si se…
Read more »
25 February 2013

Cui
nu-i plac bascute cu crema abia scoase din cuptor? Nu aceasta este
intrebarea pentru ca toti o sa raspundeti afirmativ, asa ca noi o sa va
invatam cum sa le preparati rapid si foarte gustos. pentru aluat: 450 gr
faina 2 oua 3 linguri ulei 200 ml lapte cald 50 gr drojdie proaspata 4…
Read more »
25 February 2013

Cartofi
umpluti cu salata de ton din: cartofi, ton, patrunjel, sare, piper,
ulei, zeama de la o lamaie, ou si mustar. Ingrediente: un kg cartofi noi
400 g ton in conserva o legatura patrunjel sare piper 100 ml ulei zeama
de la o lamaie un ou fiert un ou crud o lingurita mustar Mod…
Read more »
25 February 2013

Rulada
umpluta cu ciuperci si carne de curcan din: cartofi, branza telemea de
capra, oua, sare, piper, ceapa, carne tocata de curcan, ciuperci, ulei,
oregano, maghiran, busuioc, sare, piper si pesmet. Ingrediente: 700 g
cartofi 100 g branza telemea de capra 2 oua sare piper pentru umplutura:
1 ceapa mare 300 g carne tocata (piept…
Read more »
25 February 2013

Prajitura
cu nuca si cafea din: branza de vaci, zahar pudra, unt, miez de nuca,
zahar cristalizat, lapte, oua, margarina, pesmet de biscuiti, albusuri,
praf de copt, faina, cafea solubila si sare. Ingrediente: pentru
umplutura: 500 g branza de vaci 200 g zahar pudra 100 g unt pentru crema
caramel: 300 g miez de nuca…
Read more »
25 February 2013

Un
preparat delicios si gustos, pulpa de miel in sos de vin servita cu
piure de cartofi sau spanac nu poate lipsi de pe masa, iar invitatilor
le va placea cu siguranta! 1 bucata pulpa de miel 750ml de vin rosu
500ml supa de miel 500 ml supa de vita 140g ceapa rosie 150g morcovi…
Read more »
25 February 2013

Chiftelute
de cartofi cu salata de varza din: cartofi, ceapa, usturoi, patrunjel,
marar, cascaval, sare, piper, oua, parmezan, pesmet, unt si ulei.
Ingrediente: 800 g cartofi noi 3 fire ceapa un fir usturoi o legatura
patrunjel o legatura marar 250 g cascaval ras pe razatoarea mica sare
piper 3 oua 100 g parmezan 100 g…
Read more »
25 February 2013

Gogosi
umplute din: faina, lapte caldut, galbenusuri, unt, drojdie, coaja rasa
de lamaie, esenta de vanilie, zahar pudr si ulei. Ingrediente: pentru
aluat: 600 g faina 250 ml lapte caldut 6 galbenusuri 100 g unt topit 75 g
drojdie 80 g zahar coaja rasa de lamaie esenta de vanilie zahar pudra
ulei pentru crema: 4…
Read more »
25 February 2013

Supa
de varza si carnati din: varza acra, cuisoare, nucsoara, dafin,
ciuperci uscate, carne de porc afumata, carnati afumati, ceapa, mere,
usturoi, chimion si paprika. Ingrediente: 1 kg varza acra cuisoare
nucsoara dafin 50 g ciuperci uscate 200-300 g carne de porc afumata 2-3
carnati afumati 1 ceapa 2 mere mici 2 catei de usturoi…
Read more »
25 February 2013

Pui
la tigaie din: pui, ardei gras, ceapa, usturoi, rosii, sare, piper,
ulei, rozmarin, cimbru, boia iute, boia iute, condimente, vin alb,
capere si masline verzi. Ingrediente: 1 pui (circa 1 kg) cate 1 ardei
gras galben, rosu si verde 1 ceapa 2 catei de usturoi 4 rosii sare piper
2 linguri ulei 1 crenguta…
Read more »
25 February 2013

Crochete
indiene din: linte rosie, ou, ceapa, rosie, ardei gras verde, arahide,
usturoi, sofran, chimen, coriandru, boia iute, sare, piper, patrunjel si
ulei. Ingrediente: 300 g linte rosie 1 ou 1 ceapa rosie 1/2 ardei gras
verde 1 lingura arahide (necoapte si nesarate) zdrobite grosier 2 catei
de usturoi 1 praf de sofran 1/2 lingurita…
Read more »
25 February 2013

Crochete
de ton cu garnitură de ceapă şi morcov din: ton, ceapa verde, marar,
patrunjel uscat, cartofi, gris, susan, ulei, pesmet, sare, piper,
morcovi, condimete de legume. Ingrediente: pentru crochete: 2 conserve
de ton 1 legatura de ceapa verde 1 lingura marar 1 lingura patrunjel
uscat 2 cartofi 3 linguri gris 2-3 gris 2-3 linguri…
Read more »
25 February 2013

Salata
de legume cu sos din: maioneza, suc de ananas, zahar, sos sriracha,
mere, nap, coriandru, sare si piper. Ingrediente dressing: 1/2 cana
maioneza 1/3 ceasca suc de ananas 2 lingurite zahăr 2-3 lingurite sos
Sriracha Ingrediente: 2/3 varză, tocata 2 mere, fara cotoare, taiate
fasii subtiri 1 bucata jicama, curatat si tăiat fâșii subtiri…
Read more »
25 February 2013

Saltimbocca
cu risotto din: ceapa, usturoi, ciuperci, ulei de masline, orez, vin
alb, supa, parmezan, carne de porc, sare, piper, sunca de praga, salvie
si unt. Ingrediente: 2 cepe de marime medie 1 catel de usturoi 150 g
ciuperci champignon 3 linguri ulei de masline 250 g orez risotto 100 ml
vin alb 500 ml…
Read more »
25 February 2013

Supa
de peste din: crap, peste, ardei gras verde, vin rou sec, apa, rosii,
ceapa, paprika, sare si ulei. Ingrediente: 1,5 kg crap 500 g peste mic 1
ardei gras verde 100 ml vin rosu sec 2 l apa 2 rosii 2 cepe mari 2
lingurite paprika sare (dupa gust) ulei Mod de preparare:…
Read more »
25 February 2013

Ardei
prajiti din: ardei grasi, oua, branza sarata, patrunjel verde, chilli,
faina, pesmet si ulei. Ingrediente: 4 ardei grasi (capia) 2 oua 1 cana
cu branza sarata patrunjel verde tocat chilli faina pesmet ulei Mod de
preparare: Taie capac ardeilor, curăţă-i de seminţe. Pune o oală cu apă
şi sare la fiert. Când apa…
Read more »
25 February 2013

Cocktail
cu brandy si vermut din: brandy, triplu sec, vermut sec si vermut
dulce. Ingrediente: 45 ml de brandy 2 linguri de triplu sec 15 ml vermut
sec 15 ml vermut dulce Mod de preparare: Se amesteca bine
ingredientele intr-un shaker cu gheata. Se strecoara intr-un pahar de
cocktail.
Read more »
25 February 2013

Musaca
de curcan din: airpi de curcan, cartofi, iaurt, unt, branza telemea,
cascaval, patrunjel verde, cimbru, sare si piper. Ingrediente: carnea de
la o aripa fiarta de curcan 2 cartofi mari (fiert o data cu aripile)
100 g iaurt gras 200 g unt 100 g branza telemea 100 g cascaval felii
patrunjel verde cimbru sare…
Read more »
25 February 2013

Pui
la cuptor cu usturoi din: ulei de masline, pui, faina, usturoi, telina,
rozmarin, cimbru, vermut sec, supa de pasare, sare, piper. Ingrediente:
3 linguri ulei de masline 1 pui de 1,5 kg (fara piele, taiat in 4
portii) faina 20 de catei de usturoi curatati 1 1/2 tija de telina 2
crengute de rozmarin…
Read more »
25 February 2013

Prajitura
cu foi cu miere din: ulei, lapte, praf de copt, miere, amoniac, zahar,
faina, lapte, gris, unt si zahar pudra. Ingrediente: 1/2 cana ulei 1/2
cana lapte 1 lingurita praf de copt 3 linguri miere 1 lingurita amoniac 1
cana zahar faina cat cuprinde pentru crema: 500 ml lapte 5 linguri gris
1 pachet…
Read more »
25 February 2013

Friptură
de vita cu legume din: morcovi, usturoi, ceapa, rosii, tulpini de
telina, sunca de praga, ulei de masline, piept de vita, sare, boabe de
piper, foi da dafin, vin alb sec, supa si unt. Ingrediente: 2 morcovi 2
catei de usturoi 1 ceapa mare 5 rosii 2 tulpini de telina 100 g sunca
de…
Read more »
25 February 2013

Copanele
de pui crispy cu sos sriracha din: copanele de pui, faina, amidon,
bere, usturoi, piper cayenne, fulgi de porumb, ulei, sare, piper, faina
si sos sriracha. Ingrediente: 8 copanele de pui 1 cană făină 1 lingura
amidon 1 1/4 ceasca bere 3/4 lingurita praf de usturoi 1/4 lingurita
piper cayenne 4-5 cupe fulgi de…
Read more »
25 February 2013

Ciorba
scazuta din: linte, ceapa, usturoi, morcovi, ardei gras, ulei de
masline, zeama unei lamaie, chimion, boia dulce, suc de rosii, alune,
patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 400 g linte galbena 1 ceapa
3 catei de usturoi 2 morcovi 1 ardei gras (galben) 2 linguri ulei de
masline zeama unei lamai chimion macinat boia…
Read more »
25 February 2013

Curcan
cu sos alb din: aripi de curcan, vin alb, zeama de curcan, unt, ulei,
faina, sare si piper. Ingrediente: 1 aripa de curca fiarta 1 pahar cu
vin alb 1 cana cu zeama de curcan 1 lingura cu unt 3 linguri cu ulei 2
linguri cu faina sare piper Mod de preparare: Scurge…
Read more »
25 February 2013

Vitel
cu fidea din: carne de vitel, fidea, rosii in sos tomat, ceapa, vin
rosu, ketchup, scortisoara, parmezan, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 500 g carne de vitel 500 g paste fidea 1 cutie (400g) de
rosii in sos tomat 1 ceapa potrivita 1 pahar cu vin rosu 2 linguri cu
ketchup 1/2…
Read more »
25 February 2013

Cum
se prepara crema cu lapte si oua din: galbenusuri de ou, zahar, faina,
lapte, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Ingrediente: 4 galbenusuri
de ou 70g zahar 60g faina 500ml litru de lapte coaja de la o lamaie
esenta de vanilie Mod de preparare: Intr-o cratita se pun
galbenusurile si ouale…
Read more »
25 February 2013

Cremă
de morcovi cu hrean din: morcovi, cascaval, smantana, hrean, sare,
piper si patrunjel verde. Ingrediente: 4 morcovi 100 g cascaval ras
smantana 1 hrean mic sare piper patrunjel verde Mod de preparare:
Cureţi şi speli morcovii şi hreanul, îi razi fin si mixezi totul.
Adaugi apoi caşcavalul ras, smântână, pătrunjelul tocat fin, sare…
Read more »
25 February 2013

Spaghete
carbonara din: spaghete, oua, piper, parmezan, sunca afumata, ulei,
usturoi si sare. Ingrediente: 400 g spaghete 3 oua piper 100 g parmezan
proaspat razuit 100 g sunca afumata 1 lingura ulei 1 catel de usturoi
sare Mod de preparare: Puneţi la fiert un vas cu apă cu sare şi
fîerbeţi pastele conform instrucţiunilor…
Read more »
24 February 2013

Salata
cu branza si smochine din: branza, salata creata, ulei de masline, otet
balsamic, smochine, nuci si sare. Ingrediente: 1 bucata branza 1 salata
creață 3 linguri ulei de măsline 3 linguri de otet balsamic sau suc de
lamaie 8 smochine proaspete 1/3 ceasca nuci tocate 1/4 linguriță de sare
Mod de preparare: Ungeti…
Read more »
24 February 2013

Toata
lumea adora bezelele si daca v-au ramas cateva albusuri de la maioneza,
nu trebuie sa le aruncati. Ar fi bine sa incercati aceasta reteta de
bezele si veti descoperi ca-s foarte simplu de preparat si in acelasi
timp veti scapa si de grija desertului. Ingrediente: 3 albusuri 200g
zahar un varf de cutit sare…
Read more »